.

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

COVID19-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ !!!



Δεν έχεις την πολυτέλεια να θυσιάσεις άλλο κρατικό χρήμα, στον βωμό της αέναης διάσωσης 4 χρεοκοπημένων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Προηγείται η Δημόσια Υγεία !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Στην διαχείριση των κρίσεων, σημαντικότερος παράγοντας, ακόμη και από τη νηφάλια λήψη των ενδεδειγμένων κατά περίπτωση αποφάσεων, είναι το timing και η αποφασιστικότητα του ηγέτη να κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει.

Κλασσικότερο παράδειγμα, η προσφάτως δικαιωθείσα επιλογή Μητσοτάκη, να πάρει άμεσα, νωρίτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο ηγέτη, τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Και, πράγματι, αν τα ίδια αυτά μέτρα είχαν ληφθεί 10 ημέρες αργότερα, σήμερα η καμπύλη της εξέλιξης της νόσου στην Ελλάδα θα ήταν πανομοιότυπη με τις αντίστοιχες της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, αλλά και της Γερμανίας, που σε πείσμα της αλήθειας και της κοινής λογικής, επιμένει να καλωπίζει τα πραγματικά στοιχεία κρουσμάτων, θανάτων, κλπ.

Τι έχει λοιπόν μπροστά του ο Μητσοτάκης, στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη ;;;

4 χρεοκοπημένες συστημικές τράπεζες, που επιβιώνουν διασωληνωμένες στην εντατική, ήδη από το 2008, απομυζώντας δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους δεκάδων Δις, που θα μπορούσαν, εν τω μεταξύ, να είχαν δημιουργήσει νέες, υγιείς τράπεζες, οι οποίες, με την σειρά τους, θα μπορούσαν να είχαν ήδη χρηματοδοτήσει την οικονομία, ενώ, παράλληλα, η εξοικονόμηση των πόρων από τις 5 μέχρι σήμερα διασώσεις των χρεοκοπημένων  ελληνικών τραπεζών, θα μπορούσε να είχε χρηματοδοτήσει το συμμάζεμα του ΕΣΥ, ώστε να μην απαιτείται ένα lock down της σημερινής έκτασης και μεγέθους, που μας θα κοστίσει, σε όρους μείωσης του ΑΕΠ, ένα ωραίο 20%. Και αυτό, μόνον αν όλα πάνε καλά.


FT: ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ !!!



Οι χώρες πρέπει να κάνουν “whatever it takes” για τη διεξαγωγή τεστ, τώρα», αναφέρουν το editorial τους, οι Financial Times, σημειώνοντας ότι η Νότια Κορέα και άλλες χώρες που επένδυσαν στον μαζικό έλεγχο αποτελούν το παράδειγμα για το τι μπορεί να γίνει.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι για να ακολουθήσει μια χώρα το παράδειγμα της Νότιας Κορέας θα χρειαστεί χρόνο και χρήμα «αλλά το ποσό θα είναι αμελητέο μπροστά στο κόστος των διαδοχικών περιοριστικών μέτρων ή των ηπιότερων μορφών κοινωνικής απομόνωσης».

Οι FT σημειώνουν ότι «όπως το έθεσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, σε μια τέτοια κρίση, οι ηγέτες πρέπει να λάβουν το 100% των αποφάσεων με το 50% των δεδομένων. Μεταξύ των πιο σημαντικών είναι το πώς και το πότε θα τελειώσουν τα μέτρα περιορισμού, δεδομένου ότι ακόμα δεν υπάρχουν εγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές και ένα ασφαλές εμβόλιο βρίσκεται 12 με 18 μήνες μακριά. Ένα μέτρο θα αποβεί καθοριστικό: η συστηματική, ταχεία και εκτεταμένη διεξαγωγή τεστ».

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ: ΜΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΗ & ΔΕΙΛΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ !!!

ΕΝΩ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΙ: «ΟΣΟ ΖΩ, ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ...»
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




«Μη-αλληλέγγυα, μικρόψυχη και δειλή». Αυτούς τους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» για την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης στο αίτημα για έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο κεντρικό άρθρο της σημερινής του έκδοσης, το περιοδικό υπενθυμίζει την δήλωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ το 2012, κατά την διάρκεια της ευρω-κρίσης: «Όσο ζω, ευρωομόλογα δεν θα υπάρξουν» και επισημαίνει ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. πολλοί από τους ηγέτες κρατών - μελών εισέπραξαν νέα απόρριψη της καγκελαρίου στο αίτημά τους για έκδοση ευρωομολόγων. Ο δε υπουργός ΟικονομίαςΠέτερ Αλτμάιερ, είχε προηγουμένως κάνει λόγο για «συζήτηση - φάντασμα».

«Είτε η ηγεσία της Γερμανίας δεν αντιλαμβάνεται αυτό που απορρίπτει τόσο επιπόλαια είτε επιλέγει να μην το αντιληφθεί, από φόβο ότι η λαϊκιστική δεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για τη δική της προπαγάνδα την βοήθεια προς τους ευρωπαίους γείτονες. Ήταν άλλωστε η αντιπαράθεση για την βοήθεια προς την Ελλάδα που οδήγησε στην ίδρυση της ΑfD το 2013», υπενθυμίζει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό.

ΚΙ ΟΜΩΣ: ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΡΕΚΟΡ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ+ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ !!!




Σε αντίθεση με άλλους κλάδους στους οποίους οι επιπτώσεις του κορονοϊού είναι δραματικές με τις εξαγωγές να έχουν «παγώσει», οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών καταγράφουν την ίδια περίοδο ρεκόρ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS μέχρι τις 2 Απριλίου, οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονταν σε 156.350 τόνους έναντι 119.772 πέρσι.

Ήδη καταγράφεται ρεκόρ όλων των εποχών έχοντας υπερβεί το προηγούμενο ρεκόρ των 154 χιλ. τόνων τόσο σε όγκο αλλά και αξία, της περιόδου 2017- 2018.

Σημειώνεται πως περίπου το 60% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται, κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία. Από τις τρίτες χώρες ανοδικά κινούνται οι εξαγωγές σε Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Καναδά, Ουκρανία, Τουρκία και Αίγυπτο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!




Το μισό τους μισθό για δύο μήνες θα καταθέσουν οι διοικητικοί δικαστές σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.


Την απόφαση έλαβε η Γενική Επιτροπεία των Διοικητικών Δικαστηρίων.


Αναλυτικά η απόφαση που πήραν οι διοικητικοί δικαστές:
Αριθμός απόφασης 1/2020
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
της Ολομέλειας των Δικαστικών Λειτουργών
της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας
των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων

ΑΑΔΕ: ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ !!!


Τι γράφει το enikos.gr:

"Φρένο" στους "πονηρούς" που κάνουν δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας σε μία προσπάθεια να άρουν τα περιοριστικά μέτρα της Κυβέρνησης, βάζει η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, με απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά. Ο στόχος είναι η αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

ΣΚΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ: ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!



Χαμός γίνεται στο Εφετείο Αθηνών με σκηνές σοκ να διαδραματίζονται εξ΄αιτίας υποθέσεων που εκδικάζονται λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

«Η υγεία και η ζωή τίθενται εν αμφιβόλω. Η μη παρέλευση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης ανακηρύσσεται σε υπέρτερο αγαθό με βάση την ΚΥΑ και τις εξαιρέσεις της. Επιπολαιότητα η έγκλημα;», δηλώνει στοereportaz ο ποινικολόγος Δημήτρης Γκαβέλας.

Η παρούσα κατάσταση έχει δημιουργήσει αναβρασμό ανάμεσα σε δικηγόρους και σε δικαστές.

ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!



ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ !!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ !!!


Συνεχίζουν να μας κάνουν πλακίτσα, αφού πάντα υπολογίζουν ότι απευθύνονται σε πολίτες με μνήμη...ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ;;;


Είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που στις αρχές των μνημονίων παρακαλούσαν την τρόικα να πέσουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα...Είναι αυτοί που αντί να βάλουν πλάτη στις δύσκολες εποχές προσπαθούν πάντα να εκμεταλλευτούν...και ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ στις πλάτες μας...

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ QUANT ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ+ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ !!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ & ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !!!



Είναι γεγονός ότι προχθές που με κάλεσε το κοράκι Quant master servicer σκέφτηκα σε δεύτερο χρόνο να μη το σηκώσω το ηχητικό. Όχι από λύπη προς το κοράκι, αλλά διότι άκουσα ένα ηχητικό με συνέντευξη του Σταϊκούρα δυνάμει της οποίας :

α) έχουν δοθεί εντολές να μην γίνονται οχλήσεις σε κόσμο από τις εισπρακτικές

β) ΑΚΟΜΗ και ο κυβερνητικός υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας έδειξε - ονόμασε ως παράνομη την μεταβίβαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από τους απατεώνες που έφαγαν το Δημόσιο Χρήμα (τράπεζες) προς τους απατεώνες πλιατσικολόγους των ... αγορών (funds και εισπρακτικές τους).

ΟΜΩΣ, 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 8 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Σύμφωνα με τα από 28/02/2020 στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, σε κάθε 4.000 Κόκκινους Δανειολήπτες, οι 3.999 είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ!!!
http://www.keyd.gov.gr/platform_statistics/

Αντί να καταργήσουν αυτή την αθλιότητα, που νομοθέτησαν οι νεοφιλελεύθεροι Συριζαίοι της Σχολής του Σικάγου, και να την αντικαταστήσουν με μια πραγματική, οριζόντια Προστασία της 1ης Κατοικίας, διαπραγματεύονται την παράτασή της, προκειμένου, έτσι, μέχρι 31/12/2020, να προστατευτούν έστω άλλοι τόσοι και το στατιστικό των Στρατηγικών Κακοπληρωτών να μειωθεί, από 3.999/4000, στους 3.998/4000.

Τεράστια επιτυχία !!!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!!



Ο Οργανισμός Trump, η οικογενειακή επιχείρηση του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump βρίσκεται σε ανεπίσημες συζητήσεις με την Deutsche Bank για μια ρύθμιση που θα επιτρέψει την καθυστέρηση πληρωμών κάποιων δανείων, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή που γνωρίζει το ζήτημα.
Η πανδημία του κορονοϊού έχει ωθήσει τις τράπεζες και τους δανειολήπτες να συζητούν τρόπους αποπληρωμής των χρεών, λαμβάνοντας υπόψιν την τεράστια πίεση που δέχονται τα καθαρά κέρδη των επιχειρήσεων. Την είδηση είχαν μεταδώσει νωρίτερα και οι New York Times.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: 10 ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ !!!



Τις σημαντικότερες ρυθμίσεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 30/03/2020 σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 αποκωδικοποιεί η Grant Thornton μέσα από 10 απαντήσεις:

-Σε ποιες περιπτώσεις παρέχεται έκπτωση 25% για εμπρόθεσμη καταβολή φορολογικών οφειλών;
Στις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, στις πληγείσες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, στους εργαζομένους αυτών, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί, καθώς και στους εκμισθωτές ακινήτων που θα λάβουν μειωμένο κατά 40% μίσθωμα:

Εκπίπτει ποσοστό 25% των δόσεων των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών τους με ημερομηνία καταβολής από τις 30/03/2020 έως και τις 30/04/2020, εφόσον αυτές καταβάλλονται εμπρόθεσμα. Σε περίπτωση οφειλών που τελούν σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, εκπίπτει ποσοστό 25% του ποσού της δόσης της ρύθμισης.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπ. Οικ., ειδικά για τις οφειλές Μαρτίου που εμπίπτουν το καθεστώς έκπτωσης 25% πρόκειται να παραταθεί η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής μέχρι την 10/4/2020.

Επίσης, αναμένεται να διευκρινιστεί πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός έκπτωσης για τους φορολογουμένους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ !!!





Η πανδημία του ιού COVID-19 έχει προκαλέσει εκτεταμένη υγειονομική κρίση σε παγκόσμια κλίμακα, με χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια κρούσματα. Όμως οι συνέπειες αυτής της κρίσης δεν αφορούν μόνο την Υγεία των ανθρώπων αλλά και την Οικονομία, αφού η αναστολή σχεδόν του συνόλου της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με απώλεια εισοδημάτων και αύξηση της ανεργίας, δημιουργεί, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσο-μακροπρόθεσμα, συνθήκες βαθιάς ύφεσης στην αγορά, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟΕΣ.

Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, το παράδειγμα μεγάλων διεθνών αλυσίδων, με δεκαετίες επιτυχημένης πορείας σε οικονομικά ισχυρές χώρες της Ευρώπης, οι οποίες σήμερα κηρύσσουν πτώχευση και κλείνουν οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, επιβεβαιώνει ότι ακόμα και οι «ισχυροί» της αγοράς είναι ευάλωτοι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία και τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι η στήριξη των επιχειρήσεων από τα Κράτη είναι απολύτως αναγκαία και αποτελεί την βασική επιλογή για τον περιορισμό των οικονομικών συνεπειών για όλους.

Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε αυτή η κρίση, η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ), με αίσθημα ευθύνης και πλήρη συναίσθηση της έκτακτης κατάστασης που βιώνουν όλοι οι Έλληνες, πρότεινε στον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό και στους συναρμόδιους Υπουργούς μέτρα με στόχο τον δίκαιο επιμερισμό της τεράστιας ζημιάς που καταγράφει ο κλάδος της εστίασης αλλά και την κατά το δυνατόν –δεδομένων των ακραίων συνθηκών– ομαλή συνέχιση της έστω και μερικής λειτουργίας επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίες όμως υφίστανται σοβαρότατους περιορισμούς και δραματική μείωση του τζίρου τους.

Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ: "ΝΤΟΥ" ΣΤΗΝ ACS ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ !!!



Κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της ACS. Προηγήθηκαν καταγγελίες για αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική από την 1η Απριλίου.

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, συμφερόντων του πρωην προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες πελατών της εταιρείας για μονομερή αλλαγή των συμφωνημένων όρων συνεργασίας και για αδικαιολόγητη και καταχρηστική συμπεριφορά από μέρους της εταιρείας.

ΑΙΣΧΟΣ: ΕΡΙΞΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150€ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟ ΕΠΕΙΔΗ "ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ" !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ
Υπερβάλλων ζήλος λοιπόν ή υπερβάλλουσα βλακεία ;;; 




Ακόμα μία σοβαρή καταγγελία για παραλογισμό στην επιβολή προστίμων σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται στη δημοσιότητα από την Κρήτη. Αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο θύμα της αυστηρότητας των ελεγκτικών μηχανισμών φαίνεται πως έπεσε ένας άστεγος, στον οποίο βεβαιώθηκε πρόστιμο επειδή «παραμένει σε χώρους εξωτερικούς».

Η καταγγελία έγινε στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου από κάτοικο του Ρεθύμνου ενώ ήδη αναζητούνται εθελοντές δικηγόροι να αναλάβουν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην καταγγελία μάλιστα δημοσιεύεται και το έγγραφο της κλήσης που δόθηκε στον άστεγο από τον αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η καταγγελία επιβεβαιώνεται και από κατοίκους της Πλατείας Μικρασιατών, στο κέντρο του Ρεθύμνου όπου έλαβε χώρα το περιστατικό.

Χθες η «Εφ.Συν.» αναδείκνυε σε ρεπορτάζ της το γεγονός ότι οι ευάλωτες ομάδες φαίνεται να πέφτουν εύκολα θύματα του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας το οποίο πλέον λαμβάνει εισπρακτικό χαρακτήρα.

Ειδικά στην Κρήτη έχουν ήδη καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις αυθαιρεσίας εις βάρος πολιτών λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου των αστυνομικών οργάνων.

ΑΓΩΓΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ !!! Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ !!!!



Αγωγή 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των κινεζικών αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας και στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού Τζεν Γουέι.

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο απο το ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ : ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 15,7 ΔΙΣ !!! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 21,3 ΔΙΣ ;;;


Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή: Το μαξιλάρι ασφαλείας είναι 15,7 Δις και τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου 20 Δις

Το «μαξιλάρι ασφαλείας»το οποίο μας προτρέπει να χρησιμοποιήσουμε η αξιωματική αντιπολίτευση για να ικανοποιήσει τις μαξιμαλιστικές της θέσεις, είναι 15,7 δισ. ευρώ, ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της κεντρικής διοίκησης που υπολογίζονται σε 20 δισ. και τα οποία υπήρχαν και πριν το 2015, είναι για την πληρωμή του χρέους μας προς το Δ.Ν.Τ.

ΤΡΕΚΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΔΩ:
ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!



Το μέγεθος των επιπτώσεων της πανδημίας στις θέσεις εργασίας άρχισε να γίνεται εμφανές στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και τα πιο γενναιόδωρα προγράμματα για την προστασία των εργαζομένων δύσκολα θα μπορέσουν να σταματήσουν την αύξηση της ανεργίας.

Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία έλαβαν αιτήσεις ρεκόρ για κρατική μισθολογική στήριξη, η οποία είναι γνωστή στις χώρες αυτές ως «Kurzarbeit». Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας της Αυστρίας εκτοξεύτηκε τον Μάρτιο στο υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βρέθηκε αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΣΥ !!!

ΥΨΟΥΣ 13,4 ΔΙΣ ΛΙΡΩΝ...
Διαγραφή χρέους του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποφάσισε η Βρετανία.




Τη διαγραφή του χρέους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων λιρών, και τη διάθεση 300 εκατομμυρίων λιρών προς τα φαρμακεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως είπε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, η απόφαση διαγραφής του χρέους θα ενισχύσει το NHS ώστε να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να αποκτήσει ισχυρότερες βάσεις για το μέλλον.

Ο Ματ Χάνκοκ παρουσίασε επίσης το σχέδιο του υπουργείου για την αύξηση των τεστ επιβεβαίωσης για τον κορωνοϊό, με στόχο να φτάσουν τα 25.000 ημερησίως μέχρι το τέλος του Απριλίου, και τα 100.000 ημερησίως για κάθε είδος εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένων των τεστ για αντισώματα στον ιό), επίσης μέχρι το τέλος του μήνα.

ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ 100 ΔΙΣ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!



Ένα νέο χρηματοδοτικό μέσο, ύψους 100 δισ. ευρώ, με σκοπό οι εργαζόμενοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατηρήσουν τα εισοδήματά τους και οι επιχειρήσεις να διατηρηθούν στη ζωή, μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση, παρουσίασε σήμερα (2/4) η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Το νέο μέσο, με την ονομασία SURE, θα κινητοποιήσει έως 100 δισ ευρώ, «για να διατηρήσουμε τους πολίτες στις θέσεις εργασίας τους και επιχειρήσεις ζωντανές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, με το νέο μέσο θα παρέχονται δάνεια με ευνοϊκούς όρους στα κράτη-μέλη, συνολικά μέχρι 100 δισ ευρώ, για να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι διατηρούν το εισόδημά τους, ακόμα και αν εργάζονται τις μισές ώρες και οι επιχειρήσεις διατηρούν το προσωπικό τους.

Ο δανεισμός προς τα 27 κράτη-μέλη θα γίνει απευθείας, με προνομιακούς όρους, υπό την μορφή εθελοντικής εγγύησης, που ενδεχομένως να μην επηρεάσει τον δημόσιο δανεισμό ή μόνο κατά 25%. Τα 100 δις θα τα δανειστεί η ίδια η ΕΕ από τις αγορές, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα κράτη μέλη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ: ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΧΡΕΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!!


ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!




Μια μέση λύση φαίνεται ότι επεξεργάζονται οι ευρωπαίοι με συνεννόηση με την Γερμανία, την ΕΚΤ και τον ESM ώστε να αντιμετωπίσουν το οικονομικό χάος που προκαλεί ο κορωνοιός. 

Με βάση ορισμένες πηγές στις Βρυξέλλες με τις οποίες συνομίλησε το bankingnews φαίνεται ότι και η Γερμανία συναινεί σε ένα μοντέλο το οποίο θα περιλαμβάνει τις εξής παραδοχές

1)Πρωτίστως εγκαταλείπονται τα σχέδια των ευρωομολόγων ή corona bond καθώς η Γερμανία δεν θέλει να αναλάβει πρόσθετο βάρος δια της εγγυήσεως της έναντι των υπερχρεωμένων χωρών της Νοτίου Ευρώπης. 

Ωστόσο εγκαταλείπονται και οι ECCL οι προληπτικές πιστωτικές γραμμές καθώς όλες οι χώρες της Νοτίου Ευρώπης αντιδρούν σε ένα θεσμοθετημένο εργαλείο που επιτάσσει σκληρά μέτρα λιτότητας.

2)Η Γερμανία αποδέχεται να χρησιμοποιηθεί ο ESM δηλαδή ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης της ευρωζώνης ως εργαλείο χρηματοδότησης αλλά με την εγγύηση της ΕΚΤ. 

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΠΟΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ CRETA FARMS ;;; ΒΡΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!

ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ CRETA FARMS Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Πάνω από 350 απολύσεις τους τελευταίους εννιά μήνες , ενώ έρχονται και νέες απολύσεις τις επόμενες ημέρες !!!


Την ώρα που η κοινωνία πλήττεται από τη μάστιγα του Κορωνοϊού στην Creta farms συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από απολύσεις. 

Την τελευταία εβδομάδα απολύθηκαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές άλλα 28 άτομα ανεβάζοντας τις απολύσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους εννιά μήνες σε πάνω από 350 με συνέπεια το προσωπικό της πολύπαθης κρητικής εταιρίας να έχει περιοριστεί σε περίπου 500 άτομα. 

Οι απολύσεις που έγιναν αφορούν κυρίως σε χαμηλόμισθους εργατοτεχνίτες και το συνολικό κόστος απολύσεων ήταν της τάξεως των 100.000 ευρώ.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και νέος γύρος απολύσεων με 25 περίπου δηλαδή στο όριο του 5% που προβλέπει ο νόμος. 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ !!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΔΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΤΑ FUNDS ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Ενώ ετοιμάζονται να φορτώσουν το βάρος των νέων κεφαλαίων πάλι στα συνήθη κορόιδα...Δηλαδή στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Οι ελληνικές τράπεζες προ του κορωνοιού είχε εκτιμηθεί ότι για να υλοποιήσουν τα σχέδια τιτλοποιήσεων προβληματικών ανοιγμάτων ύψους 33 δισεκ. θα απαιτούνταν 5,5 με 6 δισεκ. ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου Ηρακλής που έχει στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs. 

Η Alpha bank θα χρειαζόταν 2,5 δισεκ. κεφάλαια να δαπανήσει η Eurobank 1,65 δισεκ. κ.α.
Όμως η δραματική επιδείνωση της κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοιού αλλάζει πλήρως τα δεδομένα και κυρίως αλλάζει τα δεδομένα ως προς τα NPEs. 

Πρωτίστως το σχέδιο Ηρακλής δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε αυτή την φάση για τους εξής βασικούς λόγους 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ: 50 ΜΕΘ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η "ΚΑΡΕΛΙΑΣ" !!!



Σε μια τεράστια δωρεά προχωρά με απόφασή του το Δ.Σ. της Εταιρείας “Καρέλια Α.Ε.” με την ανακοίνωση της χρηματοδότησης 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. 

Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ !!!



Χρεοκόπησε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου Whiting Petroleum


Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο Whiting Petroleum υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου και γίνεται έτσι το πρώτο μεγάλο θύμα της ελεύθερης πτώσης των τιμών του πετρελαίου στα 20 δολάρια το βαρέλι.

Η πρόσφατη βουτιά των τιμών πετρελαίου έχει αφήσει τους παραγωγούς να αγωνίζονται να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και του πολέμου τιμών ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία έχουν οδηγήσει στην κατρακύλα της τιμής του αργού κατά 50% από τις αρχές Μαρτίου.

Η Whiting Petroleum, που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην περιοχή Bakken της Βόρειας Ντακότα, είδε την κεφαλαιοποίησή της να συρρικνώνεται στα 61,5 εκατ. δολάρια από έως και 15 δισ. δολάρια στο ζενίθ της το 2011, όταν οι επενδυτές είχαν πρωτοανακαλύψει τον αναπτυσσόμενο σχιστολιθικό τομέα.

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Μόνο την περασμένη εβδομάδα οι τάξεις των ανέργων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια, αριθμό άνευ προηγουμένου !!!




Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Με ρυθμό χωρίς προηγούμενο την τελευταία δεκαετία καταργούνται οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα νεότερα στοιχεία όσον αφορά τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, αναμένεται να καταγράψουν ότι αριθμός των νέων ανέργων την τελευταία εβδομάδα εκτιμάται θα κυμανθεί ανάμεσα στα 2,8 και τα 5 εκατομμύρια, κατά αναλυτές, με τα επίσημα στοιχεία να αναμένονται εντός της ημέρας.

Την περασμένη εβδομάδα οι τάξεις των ανέργων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια, αριθμό άνευ προηγουμένου.

Η αισιοδοξία εγκαταλείπει τον ιδιωτικό τομέα, που έπαψε τον Μάρτιο να δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης. 

Αυτό έγινε για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, αφότου η αμερικανική οικονομία κατάφερε να αναπνεύσει έπειτα από τη μεγάλη κρίση του 2008.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ 100 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!!



Αρχής γενομένης από την Ιταλία

Η επικεφαλής της Κομισιόν Ursula von der Leyen έκανε έκκληση για περισσότερη αλληλεγγύη στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και τόνισε ότι οι διαφορές μεταξύ χωρών θέτουν τους πάντες σε κίνδυνο.

Σε επιστολή της στην ιταλική La Rebubblica δήλωσε ότι η ΕΕ θα μεταφέρει έως και100 δισ. ευρώ στις χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο, αρχής γενομένης από την Ιταλία, για να αντισταθμίσεις τις μειώσεις μισθών και να προστατεύσει θέσεις εργασίας. Η Κομισιόν, άλλωστε πρότεινε ένα σχήμα αποκατάστασης μισθώνχθες, αν και οι λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣτΕ !!!



Αντίθετη άποψη από την Ένωση Δικαστών και την Ένωση Εισαγγελέων εκφράζει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ σχετικά με το θέμα της παράτασης του δικαστικού έτους, λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα οι δικαστές του ΣτΕ αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους :

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ...ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ+ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!

ΤΡΕΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ...ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
Φυσικά όλα αυτά με την διαχρονική ανοχή της Πολιτείας !!!



Μπροστά σε ένα σκηνικό βίαιης και απότομης παύσης της οικονομικής δραστηριότητας, οι τράπεζες συνεχίζουν να πορεύονται, διατηρώντας στο ακέραιο τις χρεώσεις και τις προμήθειες.

Του Ανδρέα Βελισσάριου

Η ατομική ευθύνη και η πειθαρχημένη συμπεριφορά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού έχει και όρια και σταματάει εκεί που ο εκάστοτε κλάδος, αλλά και η κυβέρνηση λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή φαινομένων συνωστισμού. Το να κουνάς το δάχτυλο και να υποδεικνύεις, κάνοντας συνεχώς λόγο για «ατομική ευθύνη» είναι ίσως το πιο εύκολο, σε μια κατάσταση πανικού. Το δύσκολο ωστόσο είναι να ανακοινώσεις μέτρα διευκόλυνσης των πολιτών και ειδικά όταν πρόκειται να βάλεις «πολύ νερό στο κρασί σου».

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣτΚ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ !!!




Η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή” γίνεται το τελευταίο διάστημα αποδέκτης πολύ μεγάλου αριθμού έγγραφων αναφορών και τηλεφωνικών παραπόνων-καταγγελιών σχετικά με προβλήματα που συναντούν οι καταναλωτές με τις διαδικτυακές αγορές τους, ιδίως προϊόντων τεχνολογίας (κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ, φορητών υπολογιστών, κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές καταγγέλλουν τη μη προσήκουσα εκτέλεση των παραγγελιών τους από ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία διαθέτουν προς πώληση τα προϊόντα τους σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων πελατών, όπως συμβαίνει με τα αποκαλούμενα “προϊόντα-κράχτες”.

Όπως διαπιστώθηκε από την Αρχή ορισμένα από τα καταστήματα αυτά δεν παραδίδουν τα προϊόντα εντός του συμφωνημένου κατά περίπτωση χρόνου και μεταθέτουν διαρκώς τον χρόνο παράδοσης σε μελλοντικές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, εν τέλει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους καταναλωτές και χωρίς να προβαίνουν σε επιστροφή των χρηματικών ποσών που έχουν προεισπράξει προς ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος των αγαθών, κατά πάγια πολιτική τους. Στις περισσότερες, δε, περιπτώσεις, οι εν λόγω επιχειρήσεις διακόπτουν, μετά τη συναλλαγή, και κάθε επικοινωνία με τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν καμία πληροφόρηση σε σχέση με την πορεία των αγορών τους ή την επιστροφή των χρημάτων τους.

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!




Σε μεγένθυση:

ΒΡΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ !!!



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΣ ΕΕ !!!



Οι Έλληνες τόχουμε ξαναδεί το έργο, 3 φορές μέχρι σήμερα.
Αυτή την φορά δεν επιτρέπεται να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος !!!

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΑΚΟΥ ΚΥΡΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ήθελα νάξερα ποιος άρρωστος επικοινωνιακά εγκέφαλος κατέβασε την φαεινή ιδέα της παρουσίας της ΓΓ ΕΕΤ, Χαρίκλειας Απαλαγάκη, στο πάνελ της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, δίπλα στους Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Ποιος ανεγκέφαλος σύμβουλος επικοινωνίας μπορεί να συνέλαβε την ιδέα της απαξίωσης, στα μάτια ολόκληρου του ελληνικού λαού, που παρακολουθεί καθημερινά με αγωνία το δελτίο πολέμου των 18.00', των ανθρώπων που δίνουν μέρα-νύχτα, μεταξύ άλλων, και την μάχη της επικοινωνίας, προκειμένου να πεισθεί ακόμη και ο τελευταίος Έλληνας, ότι, ανεξάρτητα από το ποια ακριβώς είναι η αλήθεια για τον κορωνοϊό, ο μόνος τρόπος για να γλυτώσουμε την γενοκτονία, λόγω της πανθομολογούμενης ανεπάρκειας του ΕΣΥ, είναι ο οικειοθελής εγκλεισμός μας στα σπίτια μας και η συμμόρφωσή μας στα μέτρα, όσο δύσκολα και δυσάρεστα μπορεί αυτά να είναι.

Και εκεί που ο μέσος Έλληνας αρχίζει να συμμορφώνεται και να συνειδητοποιεί τον κίνδυνο, εμπιστευόμενος το δίδυμο Τσιόδρα-Χαρδαλιά, εμφανίζεται από το πουθενά δίπλα τους στο πάνελ η ξεμαλλιασμένη από την καραντίνα κυρά Χαρίκλεια και ξαναβάζει στο υποσυνείδητο κάθε πολίτη το ζιζάνιο της δυσπιστίας και της αμφισβήτησης.

Είναι δυνατόν, υπαγορεύει το ζιζάνιο, να μας λένε την αλήθεια Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, όταν συγχρωτίζονται στο ίδιο πάνελ με τον κατ'επάγγελμα θεσμικό ψεύτη, ήτοι την ΓΓ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ;;; 


ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΗ: ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ 20 ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ !!!




Τι μεταδίδει το thessaliaeconomy.gr :

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές χορηγίες που έγιναν στη χώρα μας για τις ανάγκες των νοσοκομείων και των ανθρώπων της Υγείας που μάχονται την πανδημία για να σώσουν ζωές πραγματοποίησε η θεσσαλική η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. Η χορηγία που ανέρχεται σε 1 εκ ευρώ περιλαμβάνει τα νοσοκομεία όπου η επιχείρηση διατηρεί εργοστάσια και αυξάνει την δυναμικότητα των υπαρχουσών ΜΕΘ κατά 60%.

Το δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρει:

"Η οικογένεια Σαράντη, αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των στιγμών, την καθημερινή μάχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ενάντια στην πανδημία, καθώς και τις ανάγκες των νοσοκομείων μας, σπεύδει να καταβάλει τη δική της συνεισφορά στον κοινό αγώνα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και ολόκληρος ο πλανήτης η εταιρεία αναλαμβάνει να ενισχύσει την δυναμικότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ποσοστό 60% στα νοσοκομεία των πόλεων όπου βρίσκονται οι παραγωγικές της μονάδες, ήτοι: Λάρισα (γαλακτοκομείο ΟΛΥΜΠΟΣ), Τρίκαλα (γαλακτοκομείο ΤΥΡΑΣ), Ξάνθη (γαλακτοκομείο ΡΟΔΟΠΗ) .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ EUROBANK ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ: ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ...ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ !!!

ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Αυτό λέει ουσιαστικά η απάντηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Παραπόνων της Eurobank, παρά την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ αναστολή οχλήσεων που αποφάσισε σαν να κάνει χάρη στην δανειολήπτρια...






Δημήτρης Αλβανός

Η απάντηση της Eurobank σε ηλεκτρονική καταγγελία για τα τηλέφωνα της CVM .Οπως λένε και οι καλόγεροι θέλω να αγιάσω δεν με αφήνουν οι διαβόλοι

ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΤΗ: ΤΟ 30% ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!




Τι μεταδίδουν tanea.gr: 

Στην έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων τους προχώρησαν σήμερα τα super markets Μασούτης, ανακοινώνοντας τη διάθεση του 30% των καθαρών ετήσιων κερδών τους, ως bonus στους εργαζόμενους. Πρόκειται για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής των καταστημάτων όπως ταμίες, πωλητές αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μασούτης, έστειλε το πρωί επιστολή, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους που κατέβαλαν και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στην απίστευτη πίεση που δέχεται καθημερινά, η λειτουργία των καταστημάτων της αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μασούτης τόνισε ότι «κληθήκαμε να βάλουμε πλάτη και να σηκώσουμε ένα τεράστιο βάρος αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας. Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες όμως, αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα, κάνοντας αυτό που μας αναλογεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας και να διασφαλιστεί η εύρυθμη κοινωνική λειτουργία και συνοχή».

ΝΑΤΑ ΜΑΣ !!! ΚΥΡΤΣΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ+ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!



Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας σήμερα (1/4) στο OPEN TV, ανέφερε ότι τα χρήματα ενίσχυσης από πλευράς κυβέρνησης «φτάνουν μέχρι τον Μάϊο, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο», προσθέτοντας πως η οικονομική ύφεση που προμηνύεται για την χώρα θα είναι τεράστια και ότι χρειάζεται «εθνική συνεννόηση» από τα κόμματα προκειμένου να ξεπεραστεί η επερχόμενη καταστροφή.

Δεν δίστασε μάλιστα να εκτιμήσει ότι δεν αποκλείεται να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η οικονομική κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο απ’ όσο θεωρείται, συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

ΠΙΤΣΙΛΗΣ-ΑΑΔΕ: ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ TAXISNET ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ !!!



Ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων. Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής κατά την καθημερινή ενημέρωση, "προκειμένου να αποφύγουμε τις εικόνες που είδαμε σήμερα σε ορισμένα τραπεζικά καταστήματα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα απόφαση για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών των συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 70 ετών και αυτών που έχουν αναπηρία από 80% και άνω έως την Παρασκευή 10 Απριλίου.

Από τις 16 Μαρτίου οι εφορίες λειτουργούν με email και τηλέφωνα, ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη πολιτών στις εφορίες. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις τράπεζες τις συστημικές ώστε να δούμε ποιες δράσεις μπορούμε να αναπτύξουμε για να υποστηρίξουμε τη μείωση της επισκεψιμότητας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στα υποκαταστήματα των τραπεζών" επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΝΟΥΝ ΛΗΓΜΕΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !!!




Και ληγμένες μάσκες στο υγειονομικό προσωπικό

«Δεν φτάνει που είναι ελάχιστες, είναι και ληγμένες!». Με τα λόγια αυτά περιέγραφε εργαζόμενος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τη φωτογραφία που μας έστειλε χτες. 

Πρόκειται για συσκευασία από μάσκες «προστασίας» που μοιράζονται στο προσωπικό αλλά έχουν λήξει εδώ και τρία χρόνια, με ό,τι αυτό σημαίνει για αλλοιώσεις στο υλικό τους! 

Οπως εξηγούν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, δεν είναι πρωτόγνωρο κάτι τέτοιο, ούτε συμβαίνει μόνο στον «Ευαγγελισμό». 

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΚΟΡΟΝΟ-ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο...ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ SUDDEUTSCHE ZEITUNG ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΒΕΤΟ(ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΟ)
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ αρνείται στις γειτονικές χώρες αυτό που κάνει η ίδια για τον εαυτό της» !!!
Αυτό δηλαδή που σχολιάζαμε κι εμείς όλες αυτές τις ημέρες...αφού θα ρίξει 1 τρις ευρώ για να στηρίξει την οικονομία της ενώ για τους άλλους(δήθεν εταίρους της) θέλει μνημόνια και ψίχουλα μέσω ESM !!!



Στουρνάρας: Ευρωομόλογο ή κίνδυνος νέας κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη

«Σήμα κινδύνου» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρωζώνη, υπό το βάρος της πανδημίας του κορονοϊού, κρούει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας,Γιάννης Στουρνάρας.

«Η Ευρώπη κινδυνεύει με μια νέα κρίση χρέους, εάν οι κυβερνήσεις δεν στηρίξουν τη δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσω μιας κοινής δημοσιονομικής ‘απάντησης’, ώστε να στηριχθεί η οικονομία», δηλώνει στο Bloomberg, ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκφράζει την ανάγκη οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σταματήσουν τις διαφωνίες και να προχωρήσουν σε μια «ισχυρή συμμαχία» στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ !!!


Εκτίναξη των πτωχεύσεων στη Σουηδία, καθώς η πανδημία χτυπά ξενοδοχεία και εστιατόρια

Τα περιστατικά πτωχεύσεων στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Σουηδίας εκτινάχθηκαν κατά 123% τον Μάρτιο, καθώς λόγω των μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων της πανδημίας οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν και δεν βγαίνουν έξω. Ο κλάδος των μεταφορών έχει πληγεί επίσης, με τις πτωχεύσεις να αυξάνονται κατά 105% τον μήνα που μόλις πέρασε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματικού και πιστωτικού οργανισμού UC. Συνολικά ο αριθμός των εταιρειών που χρεοκόπησαν στη Σουηδία τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 9%.

«Είναι σαφές ότι ο ιός πλήττει τους κλάδους που απευθύνονται στον καταναλωτή πολύ σκληρά», δήλωσε η οικονομολόγος του Bloomberg, Johanna Jeansson. «Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση να παράσχει ακόμη περισσότερη υποστήριξη για να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS ΓΙΑ ΤΑ "ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ" DEALS !!!

ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣ...ΧΩΜΑ
Τα έπαιρναν που τα έπαιρναν τζάμπα, τώρα προφασιζόμενοι την κρίση του κορονοϊου ζητούν ουσιαστικά να τους τα χαρίσουν !!!
Αντί λοιπόν να τα χαρίσετε στα κοράκια όπως σας ζητούν, ιδού η ευκαιρία σας να σας πούμε και «μπράβο» κύριοι των τραπεζών !!! Πουλήστε τα σε τιμές κουρεμένες αλά funds στους ίδιους τους δανειολήπτες !!!




Τι αποκαλύπτει το euro2day.gr :

Την αναδιαπραγμάτευση όρων συμβάσεων που βρίσκονταν ένα βήμα πριν την υπογραφή τους, για αγορές χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς και μικρότερης κλίμακας προσαρμογές σε υπογεγραμμένες συμβάσεις διαχείρισης, ζητούν τα funds και οι servicers, ως αποτέλεσμα των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Η διεθνής εξάπλωση του κορωνοϊού βρήκε τις εγχώριες τράπεζες εν μέσω ενός φιλόδοξου προγράμματος μείωσης του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs), μέσω τιτλοποιήσεων και πωλήσεων χαρτοφυλακίων.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο (Alpha - τιτλοποίηση Galaxy και πώληση του 80% της Cepal) ή σε περίοδο σχεδιασμού (Εθνική - τιτλοποίηση Frontier, Πειραιώς - τιτλοποίηση Phoenix) έχουν μετατεθεί χρονικά ή πρόκειται να μετατεθούν καθώς η ένταση της πανδημίας και η μειωμένη ορατότητα για τη διάρκεια και την ένταση των οικονομικών επιπτώσεων, δεν αφήνει περιθώρια άλλης επιλογής.

Την ίδια στιγμή, όμως, καθυστερεί, λόγω της πανδημίας, η υπογραφή συμφωνιών για «ώριμες» διαδικασίες, όπως οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια από Alpha (project Neptune), Εθνική (Icon) και Πειραιώς (Trinity).

ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ "ΚΑΜΠΑΝΕΣ" ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!



Αρειος Πάγος: Οι .. «καμπάνες» του κορονοϊού – Ο εσκεμμένος (ποινικά κολάσιμος) «βήχας» σε λεωφορείο και η «εκβίαση» για ένα αντισηπτικό

Εν πλέγμα διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που συγκροτούν ποινές οι οποίες ξεκινούν από διοικητικά πρόστιμα και φτάνουν σε ποινικές κυρώσεις μέχρι τα ισόβια, περιγράφει πλέον το «δίκαιο» του Κορονοϊού, ή τουλάχιστον η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα με βάση τις δυο εγκυκλίους που εξέδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Το σπάσιμο της καραντίνας, οι άσκοπες μετακινήσεις, η αισχροκέρδεια προσώπων ή εταιριών ακόμα και για ένα αντισηπτικό ή μια μάσκα, η απειλή που αισθάνεται ένας ασθενής αν δεν έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε δομή υγείας και ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο απαιτεί υπέρογκα ποσά για ένα τεστ, μπορούν , όπως εξηγεί ο ανώτερος εισαγγελέας της χώρας, να υπαχθούν σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που προβλέπουν βαριές ποινές.

10 χρόνια έως ισόβια

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :


ΝΕΟ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ !!!



Δεν θα πληρώσουν δόσεις για τις άδειες τους τα ιδιωτικά κανάλια το 2020


Μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση εξαιρεί τους ιδιοκτήτες των τηλεοποτικών καναλιών από την υποχρέωση καταβολής ετήσιας δόσης 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ,εντός του 2020.

Συγκεκριμένα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρεται:

«Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, καθεμία δε από τις επόμενες δόσεις καταβάλλεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου κάθε ημερολογιακού έτους, εξαιρουμένου του ημερολογιακού έτους 2020, εντός του οποίου δεν καταβάλλεται οιαδήποτε δόση» .

Η ρύθμιση αυτή είναι 21 εκατομμύρια ευρώ μείον για τα κρατικά ταμεία.
SSL Certificates