.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ FUNDS !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή για το Κούρεμα των Δανείων μας και το Εξώδικο Επανακαθορισμού Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μοναδικά όπλα αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ 56 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ & ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ 56 ΔΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ !!!

Το δίλημμα του κουρέματος των καταθέσεων είναι πλασματικό και το θέτουν εκ του πονηρού οι διοικήσεις των τραπεζών, πρώτον επειδή για λόγους ψευτοκαθωσπρεπισμού και γοήτρου δεν θέλουν να κουρέψουν οι ίδιες τα δάνεια που αυτές χορήγησαν και, δεύτερον, επειδή το πάρτι της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και της πώλησής τους στα funds, έχει πίσω του πολλή χρυσόσκονη, μεγάλα χαρτζηλίκια και χοντρές μίζες !!! 


ΓΓΔΕ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ 100.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 !!!

ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ 770.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
Με τον ρυθμό που αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα σε Εφορία και Ταμεία, το 2017 θα επιβληθεί τσουνάμι κατασχέσεων !!!



Ο φαύλος κύκλος της υπερφορολόγησης έχει γονατίσει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι προστίθενται στον κατάλογο των οφειλετών του δημοσίου ο οποίος ήδη φιλοξενεί περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας. Κάθε μήνας που περνάει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξάνουν κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ & ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ: ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ ;;;

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Αλλάζει την ατζέντα των ΗΠΑ με τη Συρία ο Ντόναλντ Τραμπ και επικεντρώνεται στην εξάλειψη των Τζιχαντιστών, που δημιούργησε και εξέθρεψε το σύστημα Κίντον, στηρίζοντας τον Άσαντ στην ηγεσία της χώρας!!! 
Δεν το λες και άσχημο για ξεκίνημα !!!



Αν επιτεθούμε στον Άσαντ θα έχουμε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Τραμπ - Επισημαίνει ότι προτεραιότητα της Ουάσιγκτον είναι να εξαλειφθούν οι τζιχαντιστές, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

Εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Άσαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία», είπε ο Τραμπ.



ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 345 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ !!!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 12/5/2016
Εγκύκλιο με την οποία προβλέπει τη χορήγηση προσωρινής "εθνικής σύνταξης" 345 ευρώ σε όσους έχουν κάνει αίτηση για τη λήψη σύνταξης χηρείας για θανάτους μετά την 12/5/2016 εξέδωσε χθες το Υπ. Εργασίας !!!



Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αυτή προβλέπει πως για τη χορήγηση σύνταξης λόγω θανάτου στα δικαιοδόχα μέλη ισχύουν τα ακόλουθα :

1. Στις περιπτώσεις αιτήσεων συνταξιοδότησης λόγω θανάτου (ασφαλισμένου ή συνταξιούχου), και μέχρι να εκδοθεί από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης λόγω θανάτου (ή η προσωρινή σύνταξη), χορηγείται ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης (σ.σ. 345 ευρώ).

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΡΑΜΠ : ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ !!!

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Μπράβο Γιάνη !!! Επόμενος στόχος οι εξωγήινοι !!! Να τους σώσεις και αυτούς !!! Δώσε κι' άλλο χόρτο στους ψευτοπροοδευτικούς διεθνιστές των gay prides !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Γιάνης Βαρουφάκης: Οι προοδευτικοί να συσπειρωθούν ενάντια στον Τραμπ !!!

Σε άρθρο του που στην ιστοσελίδα του κινήματος Diem25, ο Γιάνης Βαρουφάκης καλεί τον προοδευτικό κόσμο να συσπειρωθεί ενάντια στον Τραμπ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση της διεθνούς πολιτικής σκηνής με την εποχή του 1930. Εντοπίζοντας κοινά σημεία, αναφέρει πως η οικονομική κρίση ωθεί τους ανθρώπους προς τον φόβο, το μίσος και τον ρατσισμό.

«Η εποχή του Τραμπ δεν είναι μία νέα εποχή. Είναι μία παραλλαγή των αρχών του 20ου αιώνα, ένα νέο 1930, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κάμψη στην οικονομία, ξενοφοβία και πολιτική λογική του διαίρει και βασίλευε», σημειώνει ο Βαρουφάκης.


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ SMS ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 19015 !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΓΡΑΠΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ 5ΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ MHNYMA
Η διαγραφή του γραπτού μηνύματος δεν αρκεί αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον πάροχο σας ώστε να γίνει φραγή !!!



«Απάτη μεγατόνων από τον πενταψήφιο αριθμό SMS 19015»

Μια καταγγελία έφτασε στο seleo.gr που αφορά περίπτωση χρέωσης μέσω μηνυμάτων από πενταψήφιο αριθμό.Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, χρεώθηκε ποσό στο λογαριασμό του από μηνύματα που έφταναν συνεχώς ενώ τα διέγραφε. Όταν προσπάθησε με την εταιρεία, απαντούσε μόνο τηλεφωνητής και όταν πλέον απάντησαν προσπάθησαν να αρνηθούν το γεγονός.

Αναλυτικά η καταγγελία όπως έφτασε στο seleo.gr:

ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ !!!

ΕΩΣ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ
Με βάση και τα τελευταία στοιχεία της ΓΓΔΕ, μέχρι χθες οι αιτήσεις προς πληρωμή ανέρχονταν συνολικά σε 7.210, εκ των οποίων οι 5.432 παραμένουν σε αναμονή άνω των 90 ημερών !!!



Το ένα έτος πλησιάζει πλέον ο μέσος χρόνος αναμονής για τις επιστροφές ΦΠΑ στους υπόχρεους, ενώ το συνολικό ποσό που εκκρεμεί προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ, στερώντας από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις σημαντική ρευστότητα, η οποία είναι αναγκαία ακόμη και για να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ώστε να αποφύγουν την ανάρτηση του ονόματός τους στις λίστες με τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μέχρι χθες το αιτούμενο ποσό απλήρωτων αιτήσεων που εκκρεμούν ακόμη στις εφορίες όλης της χώρας ήταν 933,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 818,5 εκατ. ευρώ αφορούν αιτήσεις 5.492 επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που αναμένουν τις επιστροφές ΦΠΑ πάνω από 90 ημέρες. Αναμονή που μπορεί μάλιστα να ξεπεράσει πλέον, όπως πιστοποιούν τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, ακόμη και τα 5 χρόνια.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΓΔΕ: ΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΟΣ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Δείτε τις προϋποθέσεις !!!




Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων με ημερομηνία διακοπής εργασιών την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για δυνατότητα που παρέχεται σε φορολογούμενους ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών της επιχείρησης τους, οι οποίοι έχουν την πρόθεση να προβούν στη διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟΥ 1 ΣΤΙΣ 5 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ: Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟ !!!

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ & ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
Στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά κέρδισε η κανονικότητα, η κοινή λογική και η αντίσταση στην βιολογική μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους !!!



Προοδευτισμός εναντίον Προόδου : Αυτή είναι η αντιφατικότητα του σύγχρονου, οπισθοδρομικού προοδευτισμού, αφού άλλο είναι η "Πρόοδος" και άλλο ο "Προοδευτισμός" !!!

Ο Οπισθοδρομικός Προοδευτισμός, όπως και κάθε "-ισμός", είναι ένα κάλπικο σύνθημα που πλασσάρεται ως δήθεν ιδεολογία, που επειδή δεν ταυτίζεται ποτέ με την πρόοδο, εξαντλείται σε μια ακόμη ιδιοφυή απάτη του σύχρονου πολιτικού μάρκετινγκ, που εκμεταλλευόμενο τις ιδεοληψίες των ευκολόπιστων λαϊκών μαζών, απορρίπτει κάθε τι πραγματικά προοδευτικό και επί χιλιετίες αποδεδειγμένα σταθερό και λειτουργικό, για κάτι αποδεδειγμένα προβληματικό και απατηλό !!! 


MICHELLE 2020: ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΙΖΕΙ ΗΔΗ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2020 !!!


ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ !!!

Γράφει ο Δημήτρης Αλβανός

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ EUROBANK ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ο νεοέλληνας για να βάλει πλακάκια στο μπάνιο, για να πάρει κινητό, για να πάρει καινούργια παπούτσια κλπ, την ψάχνει και κάνει έρευνα αγοράς. Τα δάνεια του όμως τα ρυθμίζει τυφλοσούρτη και υπογράφει ότι του πασσάρουν;;;
Αξιος της μοίρας του όποιος δανειολήπτης υπογράφει τέτοια κείμενα !!!


ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ : 66 ΔΙΣ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ 37,6% ΤΟΥ ΑΕΠ !!!


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ & ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ;;;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ "ΥΠΕΡΒΑΣΗ" ΤΗΣ 09/11/2016
Μετά την ομολογία Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Δραγάτσης και Αθανασίου υποχρεούνται να βγάλουν την υπόθεση από το αρχείο εδώ και τώρα !!!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ 40.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ !!!

ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Μεγάλη εταιρεία εμπορίας δανειζόταν από τη Deutsche Bank με ενέχυρο τίτλους αποθήκευσης που εξέδιδε η Γενική Αποθηκών για ποσότητες όμως καπνού που δεν υπήρχαν !!!



Ζημία από προβλέψεις - διαγραφές δανείων, που μπορεί να ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ, ενδέχεται να γράψει η Deutsche Bank από την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσοτήτων καπνού, στην οποία εμπλέκεται μεγάλη εγχώρια εταιρεία εμπορίας καπνού.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, ο έλεγχος που διενήργησε η Εθνική Τράπεζα στις Γενικές Αποθήκες έδειξε ότι έλειπαν από τις αποθήκες ποσότητες καπνού για τις οποίες είχε εκδώσει τίτλους αποθήκευσης η εταιρεία. Το τρέχον έλλειμμα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Η εμπορική εταιρεία αποθήκευε στις εγκαταστάσεις της Γενικής Αποθηκών ποσότητες καπνού και ζητούσε την έκδοση τίτλων αποθήκευσης, τους οποίους εν συνεχεία προσκόμιζε στην Deutsche Bank, ως εγγύηση για τη λήψη βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης.

ΕΦΟΡΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ !!!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ...ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ
Ξεπερνούν τα 25.000 τα καταπατημένα του Δημοσίου !!!




Την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων με τις οποίες θα δίδεται η δυνατότητα στους κατόχους 25.482 καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου να τις εξαγοράσουν έναντι τιμημάτων που θα καταβάλουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και ταυτόχρονα θα ρυθμίζονται θέματα παραχώρησης εκτάσεων στον αιγιαλό και την παραλία προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτεται από τον τόμο των 130 σελίδων με τον απολογισμό δράσης τον οποίο δημοσιοποίησε χθες ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδης.

Επιπλέον, από τα όσα αναφέρονται στο κεφάλαιο του συγκεκριμένου τόμου για την δημόσια περιουσία, προκύπτει ότι το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στη δημιουργία Μητρώου Αξιών Ακινήτων, μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων στην οποία θα καταχωρούνται πληροφορίες για τις τρέχουσες εμπορικές αξίες των ακινήτων.
Βάσει των στοιχείων που θα συγκεντρώνονται για τα επίπεδα και τις διακυμάνσεις των εμπορικών αξιών των ακινήτων θα αναπροσαρμόζονται ανά τακτά διαστήματα οι αντικειμενικές αξίες.

ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ 13 ΔΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ APPLE !!!

ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Η Ιρλανδία δεν θέλει να εισπράξει φόρους προηγούμενων ετών ύψους 13.000.000.000 ευρώ από την Apple όπως της ζητά η Κομισιόν και προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο !!!





Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει από την αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας να καταβάλει στο Δουβλίνο το συγκεκριμένο ποσό επειδή θεώρησε ότι η Apple έπρεπε να καταβάλει στην Ιρλανδία υψηλότερους φόρους.

ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!

ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 933ΚΠολΔ & ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΟΚΩΝ
Μία ακόμη τεράστια δικαστική επιτυχία του ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, που έσωσε δανειολήπτη του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ από βέβαιο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ, αφού ήρθε κοντά μας ενώ είχε ήδη εκδοθεί από την τράπεζα η εναντίον του διαταγή πληρωμής και είχε παρέλθει και το 15θημερο της προθεσμίας για την ανακοπή !!!



Έτσι μπαίνει τέλος στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!
Όλα τα άλλα είναι απλά ..... γραφικότητες!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ "ΠΕΙΡΑΞΕΙ" ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ !!!

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ 
Τα σημειωματάρια έκαψαν τον ηλεκτρολόγο που "πείραζε" τους μετρητές της ΔΕΗ και μείωνε κατά 80% τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού νοικοκυριών και επιχειρήσεων !!!




Ένας 42χρονος ηλεκτρολόγος φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος ρευματοκλοπής που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. !!!

Ο 42χρονος περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως… μετρ στο πείραγμα των μετρητών ρεύματος της ΔΕΗ, καθώς κατάφερνε να αποσφραγίζει τους μετρητές χωρίς αφήνει ίχνη. Συνεργοί του ήταν ένας 39χρονος Ρομά, ο οποίος είχε κυρίως το ρόλο να βρίσκει πελάτες, και ένας 28χρονος Αλβανός. Τα τρία μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία την περασμένη Τρίτη, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν σημειωματάρια με το πελατολόγιό τους.

Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εξακριβώσουν 110 περιπτώσεις ρευματοκλοπής σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Αιγάλεω, Περιστέρι, Αργυρούπολη, Μελίσσια, Βριλήσσια και κέντρο Αθήνας. Οι περισσότεροι από τους «πελάτες» ήταν επαγγελματίες και διατηρούσαν ζαχαροπλαστεία, ψησταριές, εστιατόρια και καταστήματα πώλησης ρούχων. Αρκετά, όμως, ήταν και τα νοικοκυριά που ενέδωσαν στα… επιχειρήματα του κυκλώματος για μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και δέχθηκαν την… επίσκεψή τους στους μετρητές της ΔΕΗ.

ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2016 !!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Έχουν παγώσει οι νέες συντάξεις χηρείας που έχουν υποβληθεί εντός του 2016 και οι οποίες δεν έχει εκδοθεί ακόμη η εγκύκλιος για την καταβολή τους μετά τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου, οπότε και δεν προβλέπεται καταβολή προσωρινών συντάξεων μέχρι την οριστική έκδοσή τους !!!



Την ίδια ώρα, μισές, προσωρινές, μειωμένες συντάξεις γήρατος -και αυτές με μεγάλη καθυστέρηση- παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2016.

Εντωμεταξύ, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία εγκύκλιος για τον υπολογισμό των συντάξεων με τον νέο Νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), με αποτέλεσμα πολλές από τις 10.500 αιτήσεις κύριας σύνταξης, γήρατος και αναπηρίας που υποβλήθηκαν μέσα στο 2016 να μην μπορούν να εκδοθούν.

Περίπου 6.500 συντάξεις είναι συντάξεις χηρείας, οι οποίες, σύμφωνα με τον νέο νόμο, δεν έχουν κατώτατο όριο και είναι κουρεμένες στο 50% της σύνταξης του θανόντος, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ποσά ακόμη και των 150 ευρώ.

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: ΤΑΒΑΝΙ ΤΑ 360 ΕΥΡΩ, ΒΑΣΗ ΤΑ 80 ΕΥΡΩ !!!

ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 50% ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Επικουρικές συντάξεις, που δεν θα υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα 360 ευρώ το μήνα, αλλά δεν θα υπολείπονται και τα 80 ευρώ το μήνα, είναι όσες έχουν προκύψει μετά τον επανυπολογισμό τους !!!


Οι περικοπές που συντελέστηκαν και οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν ακόμα και το 50%, οδήγησαν στο να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν για το ΕΤΕΑ, οι επικουρικές των 400 ή των 500 ευρώ το μήνα. 

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ !!! 3 ΣΤΟΥΣ 10 ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!


ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ LADA NIVA !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ XCODE !!! Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ !!!

Η ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Στροφή 180 μοιρών για το Lada Niva !!!



Η αναμονή της Lada γύρω από το θέμα μικρό τετρακίνητο, προφανώς και ήταν πονηρή. Θέλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα προτού κατασταλάξει στην τελική πρόταση. Προφανώς έφτασε σε ένα αποτέλεσμα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το Lada XCODE λοιπόν δεν θα είναι κάποιο μοντέλο που θα πλαισιώσει το γνωστό σε όλους μας Niva, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα αποτελέσει το διάδοχό του παρακαλώ! Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι το μεγάλο στοίχημα της ρώσικης εταιρίας. Η κληρονομιά είναι βαριά στις πλάτες του XCODE, αλλά όπως όλα δείχνουν θα πρόκειται για στροφή 180 μοιρών.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ : ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ΝΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ 56 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ & ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ 56 ΔΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ !!!
Το δίλημμα του κουρέματος των καταθέσεων είναι πλασματικό και το θέτουν εκ του πονηρού οι διοικήσεις των τραπεζών, πρώτον επειδή για λόγους ψευτοκαθωσπρεπισμού και γοήτρου δεν θέλουν να κουρέψουν οι ίδιες τα δάνεια που αυτές χορήγησαν και, δεύτερον, επειδή το πάρτι της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και της πώλησής τους στα funds, έχει πίσω του πολλή χρυσόσκονη, μεγάλα χαρτζηλίκια και χοντρές μίζες !!! 




Μειώνοντας ισόποσα το συνολικό ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ & ΠΑΘΗΤΙΚΟ του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δλδ μίας προς μία, όλων των τραπεζών, κατά τα 56 Δις των προβλέψεων, οι ισολογισμοί των τραπεζών θα ξεφουσκώσουν και θα μείνουν αμετάβλητοι ως προς τα ίδια κεφάλαια (κεφαλαιακή επάρκεια) και τα αποτελέσματα και, παράλληλα, θα αυξηθεί η ρευστότητά τους, επειδή, κουρεύοντας τα κόκκινα δάνεια, θα αρχίσουν επί τέλους να εισπράττουν!!!

Μήνυμα των θεσμών προς την Αθήνα :


ΔΙΚΑΙΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ECLI:EU:C:2016:842 ΔΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΕ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ !!!

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΕ: ΟΤΑΝ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ Σ.Ε.Π.Ε. ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ
Η παράλειψη της τράπεζας να μνημονεύσει στη σύμβαση πιστώσεως όλα τα στοιχεία τα οποία, βάσει της οδηγίας, πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σύμβαση, όπως είναι το ΣΕΠΕ, ο αριθμός και η περιοδικότητα των καταβολών στις οποίες πρέπει να προβεί ο καταναλωτής, τα συμβολαιογραφικά έξοδα και οι απαιτούμενες από τον δανειστή εγγυήσεις και ασφάλειες, δύναται να επισύρει την εκ μέρους των κρατών μελών επιβολή της κυρώσεως της εκπτώσεως του δανειστή από το δικαίωμα εισπράξεως τόκων και εξόδων, οσάκις η παράλειψη μνείας των στοιχείων αυτών δύναται να θέσει εν αμφιβόλω τη δυνατότητα του καταναλωτή να εκτιμήσει το περιεχόμενο της δεσμεύσεώς του !!!

Αυτό ακριβώς διεκδικούμε οι δανειολήπτες του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ με το Εξώδικο Επανακαθορισμού Οφειλών προς τις τράπεζες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Και από σήμερα το διεκδικούμε δυνάμει της αποφάσεως ECLI:EU:C:2016:842 του ΔΕΕ !!!



Όταν πριν 2 χρόνια αποκαλύψαμε το πρόβλημα ΣΕΠΕ των δανειακών μας συμβάσεων, με τη γνωμοδότηση του Καθητητή Οικονομετρίας της ΑΣΟΕ κου ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ, κάποιοι αφελείς, με πρώτες τις τράπεζες, γελούσαν !!!
Σήμερα μας δικαιώνει το ίδιο το ΔΕΕ !!!

Νέα απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για τις συμβάσεις πιστώσεως με τράπεζες

Η παράλειψη του δανειστή, στην περίπτωση καταναλωτικής πιστώσεως, να περιλάβει στη σύμβαση ορισμένα στοιχεία ουσιώδους σημασίας δύναται να επισύρει την κύρωση της εκπτώσεώς του από το δικαίωμα εισπράξεως τόκων και εξόδων, σύμφωνα με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δικαστήριο επισημαίνει ότι η επιβολή της κυρώσεως αυτής είναι δυνατή οσάκις η παράλειψη μνείας των ως άνω στοιχείων δεν επιτρέπει στον καταναλωτή να εκτιμήσει το περιεχόμενο της συμβατικής δεσμεύσεώς του.

Ιστορικό

Τον Ιούνιο του 2011, η τράπεζα Home Credit Slovakia χορήγησε στην Klára Bíróovà πίστωση ύψους 700 ευρώ, χωρίς, πάντως, να προσδιορίζονται επακριβώς στη σύμβαση πιστώσεως ορισμένα στοιχεία σχετικά με το δάνειο, όπως, μεταξύ άλλων, το συνολικό ετήσιο πραγματικό επιτόκιο (ΣΕΠΕ). 

ΔΡΑΧΜΗ Ή ΕΥΡΩ ::

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΝΤΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ SAMSUNG !!!

ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ...ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Με κούτες έβγαζαν τα κατασχεμένα έγγραφα οι υπάλληλοι των εισαγγελικών αρχών από τα κεντρικά γραφεία της Samsung στη Σεούλ !!!




Εφοδος έγινε στα κεντρικά γραφεία της Samsung Electronics στη Σεούλ από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, οι οποίες διερευνούν τον ρόλο της εταιρείας σε σοβαρό πολιτικό σκάνδαλο διαφθοράς με ανάμειξη της προέδρου της χώρας, Παρκ Γκεούν - Χάι. Οι εισαγγελείς εξετάζουν εάν ο ηλεκτρονικός κολοσσός έδωσε χρήματα στην Τσόι Σόουν - Σιλ, στενή φίλη της προέδρου. Η κ. Τσόι κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τη διαπροσωπική της σχέση με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας για να παρέμβει σε πολιτικά ζητήματα και να εξασφαλίσει δωρεές από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το BBC. Από την πλευρά της, η Νοτιοκορεάτισσα πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για τους δεσμούς της με την κ. Τσόι, στην οποία επέτρεψε να έχει ανάρμοστη πρόσβαση στη λήψη αποφάσεων. Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι της επέτρεπε να επιμελείται τις ομιλίες της. Χιλιάδες Κορεάτες συμμετείχαν τις τελευταίες ημέρες σε διαδηλώσεις κατά της προέδρου, η οποία δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να παραιτηθεί. Εχει ήδη κάνει ευρύ ανασχηματισμό στην κυβέρνηση, αλλάζοντας πρωθυπουργό και υπουργούς, ενώ έχει απομακρύνει και ορισμένους συνεργάτες της.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ !!! ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!

ΤΟ ΜΠΑΘ ΑΠΕΡΙΨΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ & ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Θερμά συγχαρητήρια στον Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική απόφαση !!! 




Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ BAIL IN ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ 20 ΔΙΣ ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ
Διετή προθεσμία έδωσε η Τράπεζα της Αγγλίας στις βρετανικές τράπεζες, ώστε να συγκεντρώσουν επαρκή κεφάλαια για την κάλυψη ζημιών και για να μην εξαρτώνται από τα χρήματα των φορολογουμένων εάν βρεθούν στα όρια της χρεοκοπίας !!!



Τίθενται έτσι τα θεμέλια για τη διάσωση των τραπεζών με ίδια κεφάλαια, όπως το καθεστώς bail-in που ισχύει στην Ευρωζώνη. Εκτιμάται πως οι βρετανικές τράπεζες πρέπει να εξασφαλίσουν 20 δισ. στερλίνες σε πρόσθετα κεφάλαια για την απορρόφηση ζημιών, αν οδηγηθούν στο χείλος του γκρεμού. Και τα κεφάλαια αυτά θα διασφαλιστούν με την έκδοση ομολόγων. Οι τραπεζικές διασώσεις που πραγματοποίησε η Βρετανία στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 με χρήματα των φορολογουμένων έχουν αφήσει το στίγμα τους στην οικονομία, με τη Royal Bank of Scotland να εξακολουθεί να τελεί υπό καθεστώς κρατικής κηδεμονίας. Από την άλλη πλευρά, οι βρετανικές τράπεζες καλούνται να συγκεντρώσουν νέα κεφάλαια δισ. στερλίνων σε κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, λόγω Brexit, όπου οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί στις κινήσεις τους.

ΙΚΑ: ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ Η ΕΛΠΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ 33.000.000 ΕΥΡΩ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55.000.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Κατάσχονται, λόγω οφειλών 33 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ, τα σήματα και τα συμβεβλημένα σχήματα της ΕΛΠΑ και «παγώνει» οποιαδήποτε μεταβολή περιουσιακών στοιχείων όπως και όποια άλλη διοικητική ή οικονομική πράξη !!!



Την κατάσχεση έκανε, με προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια δίκη, το ΙΚΑ ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της ΕΛΠΑ. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η δίκη για τα ασφαλιστικά θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου του 2017 και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΙΚΑ «θα ρυθμιστούν τα της εκτέλεσης μιας σειράς αρμοδιοτήτων της ΕΛΠΑ (π.χ. διεθνή διπλώματα) με τον πλέον επωφελή τρόπο και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων που είναι εγκλωβισμένοι».

ΕΦΟΡΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ !!!


ΒΙΝΤΕΟ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ & ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ !!!

ΒΟΛΕΥΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ & ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΡ
Κάθε φορά που τους έριχνε πρόστιμα, προσέφευγαν στα δικαστήρια και τα ακύρωναν, επειδή αυτά είχαν επιβληθεί από μια δήθεν ανεξάρτητη αρχή, που λειτουργούσε χωρίς νόμιμη συγκρότηση !!!

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ !!!

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ & ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΧΙΛΑΡΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Η τύχη χαμογέλασε για άλλη μια φορά στον Πάνο Καμμένο, που θα μπορούσε να αναδειχθεί σε θεσμικό συνομιλητή της νέας αμερικανικής ηγεσίας !!! 


Τι είπε ο Τραμπ στον Μητσοτάκη

Ποιες δημοσκοπήσεις και ποιες αγορές, αγόρι μου; Aν σε ψηφίζουν αυτές, "μαύρο φίδι" που σε έφαγε στην κάλπη. Οι λαοί, λευκοί, μαύροι, άνδρες, γυναίκες, κοντοί, ψηλοί, μορφωμένοι, λούμπεν προλετάριοι, παντού μαυρίζουν τους εκπροσώπους των Siemens και της Wall Street.

Γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης

Ακόμα να συνέλθει από το σοκ η... ρεπουμπλικάνα επικεφαλής του διεθνούς ρεπορτάζ της FMVoice, Μαριλίζ Φασουλοπούλου, και το δημοκρατικό επιτελείο του ομίλου. Δεν με ακούν. Από το καλοκαίρι, ειδικά την επομένη του "σοκ" του Brexit, τους είχα "προειδοποιήσει" ότι ο Αμερικανικός λαός τους επιφυλάσσει δεύτερο "σοκ".

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ : ΞΑΝΑΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ & ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ !!!

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ & ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Θα τα καταφέρουν μόνον όταν πεινάσουν και οι ίδιοι !!!


ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΡΑ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ !!!

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΜΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΩΝ 30 ΛΕΠΤΩΝ
Όπως οι σκύλοι !!!
Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyjet, του Ομίλου easyGroup και του Ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation βρέθηκε στην Αθήνα για την επίσημη τελετή απονομής των βραβείων «Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2016» και μίλησε για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.



Αναφέρθηκε αναλυτικά στον ρόλο του Ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation και στους τομείς που δραστηριοποιείται, επισημαίνοντας ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν, όσο οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ανάγκη.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να φέρει και στην Ελλάδα, μετά τη Βρετανία, τα σούπερ μάρκετ των φτωχών «easyfoodstore» αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου όπου θα στεγάσει τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.


ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ: ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΘΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΠΔ
Οι ρυθμίσεις αφορούν 120.000 δανειολήπτες και 140.000 δάνεια. Σε 67.200 δάνεια (48%) θα υπάρξει μείωση του επιτοκίου κατά 2,3% κατά μέσο όρο, ενώ στα 22.400 δάνεια θα υπάρξει επιπλέον και πάγωμα μέρους του κεφαλαίου. Για τα υπόλοιπα περίπου 72.800 δάνεια προβλέπεται να υπάρξει επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με προβλεπόμενη μείωση του επιτοκίου που, για το τρέχον εξάμηνο, θα είναι της τάξεως του 1% κατά μέσο όρο !!!



Σε ευνοϊκές ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων προσανατολίζεται η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Η Διοίκηση του Ταμείου σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε χθες με δελτίο τύπου ότι μέχρι την 24η Νοεμβρίου θα εγκρίνει την υλοποίηση της νέας πολιτικής ρυθμίσεων δανείων του στεγαστικού τομέα που αποφασίστηκε στο ΚΥΣΟΙΠ της 7ης Ιουλίου 2016.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα ως απάντηση στην προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου με αιτήματα την αναπροσαρμογή των δανείων με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων και τη σημερινή αξία των ακινήτων καθώς και τον μηδενισμό των τοκογλυφικών επιτοκίων τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.


Στοιχεία


ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ !!!


Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ & ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ:



Και δεν αρκείται σε αυτό μόνον!!!

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΥ !!!

ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ 
Greek Κamaki, Souvlaki Lover και ..... Στάσου Μύγδαλα ..... ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΥ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!!!

ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
Σκληρή επίθεση στους νεαρούς Επιθεωρητές της ΤτΕ, τους οποίους στην ουσία καταγγέλει ως ψευδομάρτυρες!!!

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΓΩΣΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΧ !!!

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ
Πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων γλίτωσαν προσωρινά την επιβολή προστίμου για ΚΤΕΟ και άλλοι τόσοι περίπου για ανασφάλιστα οχήματα εξαιτίας του πρόσφατου ανασχηματισμού της κυβέρνησης !!!



Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr, η υπουργική απόφαση για την επιβολή προστίμου σε πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ) αλλά τα κινούν και χωρίς να έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο είχε υπογραφεί από την υφυπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοβελώνη και βρίσκονταν στο γραφείο του πρώην Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη για να υπογραφεί επίσης και να υλοποιηθεί αλλά η ανακοίνωση του ανασχηματισμού με την αποχώρηση των δύο κυβερνητικών στελεχών πάει πολύ πίσω την υλοποίηση της απόφασης.

Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ αναγκάζονται σε περαιτέρω περικοπές και απολύσεις προσωπικού καθώς όπως επισημαίνουν το επάγγελμά τους τείνει να γίνει «περιστασιακό» καθώς οι ιδιοκτήτες οχημάτων και δικύκλων επισκέπτονται τις μονάδες Τεχνικού Ελέγχου μόνο όταν φημολογείται ότι αποστέλλονται τα πρόστιμα!

ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Μ.ΖΟΛΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ FOCUS
Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στις κυπριακές Αρχές, προκειμένου να εμφανιστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας κατηγορούμενος σε υπόθεση δωροδοκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών !!!



Με βούλευμά του, το Συμβούλιο κάνει δεκτό το αίτημα της Κύπρου που ζητούσε την έκδοση του εφοπλιστή, προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην αποκαλούμενη υπόθεση «Focus». Ο εφοπλιστής εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία Εφετών πριν από λίγες ημέρες, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών και παρέμεινε κρατούμενος μέχρι την έκδοση του βουλεύματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ζολώτας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον τ. κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, με ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο φαίνεται να κατατέθηκε σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου του.

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ !!!

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Ακατάσχετες οικονομικές ενισχύσεις, αποζημιώσεις και βοηθήματα που δίνονται σε όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες καταστροφών από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές !!!

 

Με τροπολογία, που κατέθεσε η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης» που ψηφίστηκε στις 3 Νοεμβρίου από την βουλή, ρυθμίστηκε το θέμα του ακατάσχετου οικονομικών ενισχύσεων, αποζημιώσεων και βοηθημάτων που δίνονται σε όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες καταστροφών από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές.

Όπως ανέφερε η βουλευτής εισηγούμενη την τροπολογία της «Το άρθρο 38 του ν.4315 για την ανθρωπιστική κρίση προέβλεπε συγκεκριμένα βοηθήματα να είναι σε ακατάσχετο λογαριασμό. Εξαιρούντο η στεγαστική ενίσχυση, δηλαδή η αρωγή που δίνει το κράτος για να επισκευάσει ή να ανακατασκευάσει κάποιος την πρώτη του κατοικία και μέχρι να γίνει αυτό, οι επιδοτήσεις ενοικίων και οι άλλες ενισχύσεις. Αναγνωρίζω ότι το περιεχόμενο είναι των Υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών, πλην όμως νομίζω ότι θα γίνει ομόφωνα δεκτή αυτή η τροπολογία, διότι θα έχει άμεση εφαρμογή σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα, έχουν χρέη και πρέπει να κατατίθενται αυτές οι επιδοτήσεις σε ακατάσχετο λογαριασμό» 

Η τροπολογία 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ !!!

ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ή Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΛΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Την επανάληψη της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αυτήν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος !!!


Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ζητά από την ελληνική πολιτεία: 

- τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών, οι οποίοι αποτελούν μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης και 
- την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες, όπως έχει ανακοινώσει. 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 16,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!!

ΜΕ ΠΡΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ
Στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει μπει η ΓΣΕΕ με αφορμή τη μη υποβολή από μέρους της απολογιστικών στοιχείων για 16.784.000 ευρώ που έλαβε το Ινστιτούτο Εργασίας της από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 ως επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ για συγκεκριμένες δράσεις υπέρ της στήριξης και κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων !!!



Παρότι η νομοθεσία ορίζει ,όπως αναφέρουν σε πόρισμά τους οι Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, ότι ο κάθε φορέας που επιχορηγείται ή χρηματοδοτείται από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούται σε ξεχωριστό απολογισμό για κάθε ποσό χρημάτων που έλαβε με το πέρας διμήνου από τη λήξη κάθε οικονομικού έτους, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δεν το έπραξε.

Δεν κατέθεσε δηλαδή απολογιστικά στοιχεία για τα 16,7 εκατ. ευρώ που έλαβε από τον ΟΑΕΔ, που να υποδεικνύουν με παραστατικά στοιχεία που πότε και πως κατανεμήθηκαν τα χρήματα της επιχορήγησης. Μάλιστα σύμφωνα με τη νομοθεσία οι οργανώσεις που επιχορηγούνται από φορείς του Δημοσίου οφείλουν να υποβάλουν ξεχωριστό απολογισμό για κάθε επιχορήγηση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΕΤΕΑ: ΣΤΙΣ 5.860 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!

ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Στις 5.860,80 ευρώ ορίζεται από τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο 4387/2016 το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών, τόσο για την κύρια όσο και για την επικουρική ασφάλιση !!!



Μάλιστα, με διευκρινιστικό του έγγραφο προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλoς επισημαίνει ότι σε περίπτωση πολλαπλής ασφάλισης, όπως και στην κύρια ασφάλιση, έτσι και στο ΕΤΕΑ, το ανώτατο όριο στο εισόδημα επί του οποίου παρακρατούνται εισφορές αφορά μόνο τους ασφαλισμένους.

Οι εργοδότες δεν καλύπτονται από το όριο των 5.860,80 ευρώ και κατά συνέπεια καταβάλλουν εισφορές για το σύνολο της αμοιβής, ακόμη κι αν αυτή ξεπερνά το ανώτατο πλαφόν.

ΣΤΑ 16 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΥ
Η συνεχής αύξηση των φόρων διογκώνει τη φοροδιαφυγή επισημαίνει η ΕΥ στη μελέτη της !!!



Στα 16 δισ. ευρώ φθάνει η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΥ (πρώην Ernst & Young) που εκπόνησε για λογαριασμό της διαΝΕΟσις. Σύμφωνα με την ανάλυση της ΕΥ, τα διαφυγόντα έσοδα από τη φοροδιαφυγή των φυσικών προσώπων εκτιμώνται σε 1,9%-4,7% του ΑΕΠ ετησίως, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα από ΦΠΑ ανέρχονται σε 3,5% του ΑΕΠ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα διαφυγόντα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή των επιχειρήσεων, τα οποία υπολογίζονται γύρω στο 0,06%-0,15% του ΑΕΠ, καθώς και οι απώλειες από το λαθρεμπόριο ποτών, τσιγάρων και καυσίμων, το οποίο φθάνει περίπου σε 0,45% του ΑΕΠ. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΕΩΣ 45% ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ AIRBNB !!!

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτώνται από την ενοικίαση ακινήτων, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb, σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών !!!



Εκτιμάται ότι από το μέτρο αυτό μπορούν να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα κατά 250 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς το μέγεθος της οικονομίας του διαμοιρασμού στον ελληνικό τουριστικό κλάδο φθάνει τα 1,4 δισ. ευρώ το χρόνο.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΔΑΝΕΙΩΝ 40% - 60% !!!

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ - ΟΠΩΣ ΖΗΤΑ Ο SSM - ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :





Από 40% έως 60% το κούρεμα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

της Νένας Μαλλιάρα

Στα επίπεδα του 40% - 60% αναμένεται να διαμορφωθούν τα "κουρέματα" στα κόκκινα δάνεια μόλις ξεκινήσουν συντεταγμένα οι ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στόχος των τραπεζών είναι να αυξήσουν τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων και δη τις μακροπρόθεσμες, και στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε εκτεταμένα "κουρέματα", τα οποία εκτιμούν πως θα κινηθούν στο 40% - 60%.

Το ποσοστό της διαγραφής οφειλών που θα απαιτήσουν οι αναδιαρθρώσεις δανείων βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με το τι θα συμφωνηθεί για τα "κουρέματα" χρεών προς το Δημόσιο. Το θέμα αυτό αποτελεί κεντρικό σημείο στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς και θα μπει ξανά στο τραπέζι προς οριστική συμφωνία στις 14 Νοεμβρίου.



ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!


Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ BBC ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΜΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ
Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και σας το αποκακλύψαμε χθές !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ :
Παιδική εκπομπή του BBC διαφημίζει σε παιδιά έως και 6 ετών την ορμονοθεραπεία για την αλλαγή φύλου !!!




Η σειρά ‘Just a Girl’ του BBC που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από έξι (!) ετών και πάνω, περιγράφει πώς ο Ben έγινε ‘Amy’, με τη λήψη ορμονών που σταματούν την εφηβεία. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα της νεοταξικής ατζέντας προώθησης της λεγόμενης «ρευστότητας» του φύλου, με άλλα λόγια, της κατάργησης της διάκρισης των δύο φύλων. Απ’ ότι φαίνεται, τώρα έχει στόχο τα παιδιά.



ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ !!! ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ !!!


Διαβάστε το σε μεγένθυση :

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ - ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ !!! ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑΝΗ
Αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων που ξεπερνάει τις 80.000 θέσεις εργασίας, για πρώτη φορά, κατέγραψε το σύστημα Εργάνη τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους !!!



Με τη διαδικασία καταγραφής των ποιοτικών στοιχείων να βρίσκεται σε εξέλιξη, τα dikaiologitika news σας παρουσιάζουν αποκλειστικά, το συγκεκριμένο πολύ αρνητικό στοιχεία που σχετίζεται με τις ροές απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και δείχνει ότι το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην αγορά εργασίας, όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη, από μήνα σε μήνα. 

GOOGLE: ΕΙΧΕ ΤΖΙΡΟ 22,6 ΔΙΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ...48 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Οι πωλήσεις της Google στην Ιρλανδία ανήλθαν πέρυσι σε 22,6 δισ. ευρώ, ενώ οι φόροι που καταβλήθηκαν δεν ξεπέρασαν τα 47,8 εκατ. ευρώ, καθώς τα φορολογητέα κέρδη της ανήλθαν σε μόλις σε 341 εκατ. ευρώ !!!



Τα κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρεία από τον τεράστιο τζίρο των 22,6 δισ. ευρώ ήταν τόσο μικρά επειδή η Google κατέβαλε 16,9 δισ. ευρώ για «διοικητικά έξοδα», όπως χαρακτηρίστηκαν, τα οποία πληρώθηκαν νομίμως σε άλλες θυγατρικές της πολυεθνικής σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν» και την «Ιντιπέντεντ» της Ιρλανδίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!

ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ(ΠΡΟΣΤΙΜΑ,ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ,ΦΠΑ ΚΤΛ) ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Με πρόσθετες αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές θα έρθουν αντιμέτωποι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες εφόσον πιαστούν να φοροδιαφεύγουν !!!






Παγίδα αναδρομικής χρέωσης με υπέρογκα ποσά ασφαλιστικών εισφορών στήνει η κυβέρνηση σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών από το 2017.Με το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται να εφαρμοστεί από το επόμενο έτος, πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμη κι αν πληρώνουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), δεν θα έχουν τη βεβαιότητα ότι τα ποσά αυτά που πλήρωσαν είναι και τα τελικά κι ότι δεν θα χρειαστεί κάποια στιγμή να χρεωθούν αναδρομικά και με επιπλέον ποσά για τις ίδιες χρήσεις!
SSL Certificates