.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/blog-post_59.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/2.html



Τι γράφει το insider.gr :

Αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα μετά τις εκλογές

Μεγάλη βάση έχει, όπως μου λένε, το σενάριο ο πρώην υπουργός κ. Γκίκας Χαρδούβελης να αναλάβει θέση στην Εθνική Τράπεζα. Αυτό που ακούγεται είναι ότι αναμένεται να αναλάβει θέση Αντιπροέδρου της Τράπεζας, κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει και το… κάτι παραπάνω. Πάντως, μετά και την επιστολή του ΤΧΣ, είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές και μέχρι τη Γενική Συνέλευση θα υπάρξουν αλλαγές. Το θέμα είναι ότι, αν τελικά τη θέση αυτή καταλάβει ο κ. Χαρδούβελης, υπάρχει ένα ακόμη πολύ δυνατό στέλεχος από το εξωτερικό, πρώην Εθνικάριος, που αναμένεται να επανέλθει δυναμικά. Και αν δεν γυρίσει στην Εθνική, οι υπόλοιπες επιλογές είναι η εξής… μία.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΦΟΡΙΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

"ΣΑΦΑΡΙ" ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η "ΜΑΥΡΗ" ΕΡΓΑΣΙΑ
Τσουχτερά τα πρόστιμα !!!




Μπαράζ ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς πραγματοποιεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, κατά την διάρκεια των επόμενων δυο μηνών αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι από τους αρμόδιους επιθεωρητές σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς με την συνδρομή στελεχών από την Αθήνα και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στοιχεία που έχει στη διάθεση του το mononews.gr αποκαλύπτουν ότι από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου την 1η Απριλίου έως τις 15 Ιουνίου σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, όπως εστίαση, καταλύματα, τουριστικά γραφεία, έχουν πραγματοποιηθεί 1.840 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 691 πρόστιμα σε επιχειρηματίες για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας συνολικού ύψους 2,67 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Παναγιώτη Κορφιάτη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τηρείται στο ακέραιο το σχέδιο δράσης για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων στον τουριστικό κλάδο που παρουσιάζει υψηλή παραβατικότητα ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ: ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: " ΜΕ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ, ΤΟΥΣ ΧΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΕΚΝΑ"
Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατέθεσαν τρεις οργανώσεις συνταξιούχων !!!



Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατέθεσαν τρεις οργανώσεις συνταξιούχων για να επιστραφούν 175 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους μεταβίβασης σύνταξης χηρείας για το διάστημα από 13 Μαΐου του 2016 ως 31.12.2018 που προκύπτουν από τις αυθαίρετες μειώσεις που έγιναν με βάση τον επανυπολογισμό που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Όπως αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων η μηνυτήρια αναφορά είναι κατά του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιου Πετρόπουλου, της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Στυλιανής Βρακά, του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Λάμπρου Σέμπου και κατά παντός υπευθύνου.

Με λάθη και παρανομίες ληστεύουν τις χήρες, τους χήρους και τα ορφανά τέκνα με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων πριν από τις 12/5/2016, όπως αποκαλύπτει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων(ΕΝΔΙΣΥ). Δηλαδή αντί να γίνει ο επανυπολογισμός στη μεταβίβαση των συντάξεων χηρείας από το 2019, όπως ορίζει ο νόμος, περικόπτουν παράνομα από τις 13/5/2016 (ημερομηνία εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου) τις συντάξεις χηρείας. Το θέμα αφορά περίπου 80.000 συντάξεις χηρείας και η αφαίμαξη ανέρχεται τώρα σε 175 εκατ. ευρώ.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ: ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ & ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΗΣ !!!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ...
Βροχή πέφτουν σε μόλις μια εβδομάδα εφαρμογής του, οι παραγραφές και οι ακυρώσεις ενταλμάτων σύλληψης !!!



Τι μεταδίδει το mononews.gr :
Σαν «μάννα εξ ουρανού» ήρθε ο νέος Ποινικός Κώδικας για εκατοντάδες προφυλακισμένους, για (όχι αμετακλήτως) καταδικασμένους και καταζητούμενους (μέχρι την περασμένη Κυριακή) κακουργηματικών κατηγοριών, οι οποίες (από τη Δευτέρα) έγιναν πλημμελήματα και τα “κλειδιά” για να ανοίξουν οι πόρτες των φυλακών, να παραγραφούν αδικήματα και να καταργηθούν εντάλματα σύλληψης.

Οι πρώτοι αριθμοί σκιαγραφούν την ανησυχητική πραγματικότητα για εγκλήματα της καθημερινότητας.

Μόνο μέσα σε 5 ημέρες (από την 1 Ιουλίου δηλαδή που τέθηκε σε ισχύ ο νέος Κώδικας) και μόνο στις υποθέσεις αρμοδιότητας της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών, ήδη 20 προσωρινά κρατούμενοι για κλοπές ως κατ’ επάγγελμα δράστες έχουν αφεθεί ελεύθεροι και έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους.

Μέσα σε αυτό το ελάχιστα μικρό χρονικό διάστημα, οι εισαγγελείς έχουν προτείνει προς τα δικαστικά συμβούλια την αποφυλάκιση περίπου 50 προφυλακισμένων!

Τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων (μονόδρομος οι αποφάσεις αποφυλάκισης) ήδη έχουν φτάσει στα 20 και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι υπόλοιπες αποφάσεις για την απελευθέρωση των προσωρινά κρατουμένων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!




Από 14 Σεπτεμβρίου τίθενται σε ισχύ νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών

Από την 14η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2). Ως εκ τούτου θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκάνέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων).

Οι νέες αυτές απαιτήσεις ασφαλείας θα αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις συναλλαγών:

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ+ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Πλήρης αδιαφορία για τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους !!! Αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα, ότι οι δανειολήπτες έχουν παραδοθεί έρμαιο στις τράπεζες και στα κοράκια των funds !!!



Ο δρόμος της κάλπης για τον δανειολήπτη είναι και πάλι μονόδρομος:

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ: ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ !!!




Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η διαδιακσία για τον διορισμό της διαδόχου του, της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, δεν ήταν διαφανής.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η διαδικασία για τον διορισμό της διαδόχου του, της Γερμανίδας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν ήταν διαφανής και σηματοδότησε μια ανεπιθύμητη αλλαγή από την πρακτική της επιλογής των κορυφαίων υποψηφίων των κομμάτων.

«Η διαδικασία δεν ήταν πολύ διαφανής», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι σήμερα, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι ηγέτες της ΕΕ αυτή την εβδομάδα επέλεξαν τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν. Η επιλογή των ηγετών χρειάζεται να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΧΑΜΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ=ΕΚΡΗΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/2018.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_56.html




Νομοσχέδιο για τη μείωση του ΦΠΑ από το 19% στο 16%, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εισήχθη για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο νέος, μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ -εφόσον λάβει την έγκριση της Γερουσίας- θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2020. Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, προβλέπεται και η μείωση του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ για τα τρόφιμα από 9% σε 5%.

ΜΙΖΕΣ DEPUY: ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ !!!

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/03/depuy.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/09/3-depuy.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/depuy.html




Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρεις πανεπιστημιακούς γιατρούς που κατηγορήθηκαν για παράνομες αμοιβές και υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας ιατροτεχνολογικού υλικού DePuy.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο απάλλαξε, λόγω παραγραφής, τους κατηγορούμενους για το βασικό αδίκημα που τους καταλόγιζε το κατηγορητήριο, δηλαδή αυτό της «δωροληψίας υπαλλήλου» που σε εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Επιπλέον, οι δικαστές ομόφωνα τους έκριναν αθώους για το άμεσα συνεχόμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την αθώωσή τους για τη συγκεκριμένη πράξη, αφού, όπως ανέφερε, «δεν προέκυψε πορεία του χρήματος», χαρακτηρίζοντας -προηγουμένως- ως «ισχνά» τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η υπόθεση που απασχόλησε το Πενταμελές Εφετείο αφορούσε το πρώτο μέρος του ελληνικού σκέλους του φερόμενου ως διεθνούς σκανδάλου της DePuy. Το δεύτερο και μεγαλύτερο εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας, με κατηγορούμενους γιατρούς, στελέχη νοσοκομείων, αλλά και της βρετανικής επιχείρησης.

ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟ BRAIN DRAIN: ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ !!!




Ο νόμος θα απαλλάξει 2.000.000 νέους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 26 ετών από τον φόρο εισοδήματος αρκεί τα ακαθάριστα ετήσια εισοδήματά τους να μην υπερβαίνουν τα 20.000 ευρώ



Η Πολωνική Βουλή ενέκρινε νόμο που θα απαλλάξει τους περισσότερους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 26 ετών από τον φόρο εισοδήματος, καθώς η χώρα επιδιώκει να περιορίσει τη ροή των νέων της σε άλλα κράτη της ΕΕ, που αναζητούν καλύτερες θέσεις εργασίας.

Η Κάτω Βουλή της Πολωνίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία τον νέο νόμο που έφερε προς ψήφιση το κυβερνών συντηρητικό κόμμα, αναφέρεται σε δημοσίευμα του France 24. Η έγκριση του νόμου από την Άνω Βουλή και η υπογραφή του από τον Πρόεδρο αναμένεται να γίνει σύντομα.

Ο νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου, θα απαλλάξει περίπου 2 εκατομμύρια νέους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 26 ετών από τον φόρο εισοδήματος, που είναι 18%, αρκεί τα ακαθάριστα ετήσια εισοδήματά τους να μην υπερβαίνουν τα 85.500 ζλότι (20.000 ευρώ). Το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Πολωνία (προ φόρων) είναι περίπου 60.000 ζλότι.

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ 15ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/blog-post_18.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/blog-post_30.html




Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ
Νέες διευκρινίσεις για τους κανόνες που πρέπει να ισχύουν σχετικά με τις προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να διενεργήσει έλεγχο και να κοινοποιήσει πράξεις επιβολής φόρων και προστίμων σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, έδωσε o Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής

Ο κ. Πιτσιλής εξέδωσε εγκύκλιο ερμηνεύοντας την απόφαση 732/2019 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία προβλέπει ότι ο χρόνος παραγραφής δεν μπορεί να υπερβεί τα 15 έτη σε περίπτωση μη υποβολής αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης και υποβολής εκ των υστέρων, εκπρόθεσμης δήλωσης.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα η φορολογική διοίκηση εφάρμοζε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία, η εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης (έστω και κατά μία ημέρα) εξομοιωνόταν με μη υποβολή δήλωσης, με αποτέλεσμα η αρχική πενταετής παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρο, να μετατρέπεται σε 15ετή.

Με την απόφαση 732/2019 του ΣτΕ κρίθηκε οριστικά ότι σε περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης εντός της αρχικής πενταετούς παραγραφής, ισχύει η πενταετής παραγραφή παρατεινόμενη κατά τρία έτη, στην περίπτωση που η εκπρόθεσμη δήλωση υποβληθεί κατά το τελευταίο έτος της προθεσμίας αυτής.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: "ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ" ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2022 !!!




Τι θα αλλάξει στα ασφαλιστήρια

Νέα δεδομένα υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα αυτοκίνητα τα οποία αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα της ασφάλειας αλλά και των… ασφαλίστρων.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας και το προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης αλλά και το λεγόμενο «μαύρο κουτί» γνωστό από τις αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ενσωματωθούν στα νέα οχήματα από το Μάιο του 2022!

Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η υιοθέτηση όλων των παραπάνω συστημάτων στα οχήματα αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά καθώς ειδικά το «μαύρο κουτί» θα μπορεί να δώσει στους ερευνητές των ατυχημάτων ή δυστυχημάτων πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν αν ο οδηγός προκάλεσε το συμβάν ή όχι!

Με λίγα λόγια τα στοιχεία που θα καταγράφονται στο «μαύρο κουτί» θα μπορούν επίσης να διαμορφώσουν το ύψος των αποζημιώσεων ή ακόμη και το ύψος των ετήσιων ή μηνιαίων ασφαλίστρων για τον ιδιοκτήτη του οχήματος αν επιτρέπει στους ειδικούς της εκάστοτε ασφαλιστικής να αντλούν τα δεδομένα από το «μαύρο κουτί» ώστε να δουν το στιλ οδήγησης που έχει ο οδηγός και ανάλογα να αυξήσουν ή να μειώσουν τα ασφάλιστρα του οχήματος.

Επίσης το «μαύρο κουτί» μπορεί να θέσει ένα τέλος στις κλοπές των αυτοκινήτων καθώς θα εκπέμπει ένα σήμα το οποίο θα μπορούν να εντοπίσουν οι Αρχές!

«Αυτή η νομοθεσία δείχνει το δρόμο για να σώσουμε χιλιάδες ζωές τα επόμενα χρόνια. Προτεραιότητά μας ήταν εξαρχής η ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν τους δρόμους, ειδικά τα πιο ευάλωτα μέλη της ομάδας αυτής. Ο πρόσθετος υποχρεωτικός εξοπλισμός για αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία θα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε η Roza Thun, η οποία ήταν υπεύθυνη για την πορεία της νέας νομοθεσίας στο Κοινοβούλιο.

Οχήματα εξοπλισμένα για την αποφυγή ατυχημάτων

ΕΦΟΡΙΑ: ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΤΡΙΑΙΝΑ" ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ !!!

ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Εξόρμηση ελεγκτών της ΑΑΔΕ με την Οικονομική Αστυνομία σε τουριστικές περιοχές για τριπλό σαφάρι ελέγχων !!!




Πέρυσι το καλοκαίρι, η «Τρίαινα» έκανε απόβαση στη Μύκονο και προκάλεσε αίσθηση. 56 ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, μπήκαν σε μαγαζιά, έκαναν έλεγχο, παρακολούθησαν όλη την ημέρα την κίνηση της επιχείρησης μένοντας δίπλα στο ταμείο και στο τέλος , στο κλείσιμο της ταμειακής μηχανής προχώρησαν σε κατάσχεση των ημερήσιων εισπράξεων εφόσον υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ΑΑΔΕ και Οικονομική Αστυνομία προετοιμάζονται να συνεργαστούν για μία ακόμα φορά προκειμένου να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα πάταξης της φοροδιαφυγής σε τουριστικές περιοχές με μεγάλη κίνηση. Σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει αναφέρει την πρόθεση στενής συνεργασίας με την Οικονομική Αστυνομία.

Το σχέδιο «Τρίαινα» παραμένει ενεργό και προβλέπει:

1. Μετά την πρώτη «επίσκεψη» για έλεγχο, οι ελεγκτές παραμένουν στην επιχείρηση έως το τέλος της ημέρας προκειμένου να έχουν μία σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό την δική τους παρακολούθηση. Τα ευρήματα εισπράξεων υπό το άγρυπνο μάτι του ελεγκτή, αντιπαραβάλλονται στη συνέχεια με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες . Στην περίπτωση όπου υπάρχουν μεγάλες διαφορές , ο έλεγχος διευρύνεται και τα πρόστιμα έρχονται πιο κοντά.

1 ΣΤΟΥΣ 3 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ !!!

ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΟΙ 3 ΣΤΙΣ 10 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ
Με τον μέσο φόρο να αγγίζει τα 758 ευρώ !!!




ΑΑΔΕ - Φορολογικές δηλώσεις: 2,3 εκατομμύρια δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί

Περίπου 3,9 εκατoμμύρια φορολογούμενοι έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής φορολογικές δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών λόγω των βουλευτικών εκλογών 2019, έδωσε παράταση ενός μήνα για την υποβολή τους. Συγκριτικά με τις περυσινές δηλώσεις περίπου 6,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι είχαν κάνει δήλωση Ε1.

Τρεις στους δέκα φορολογούμενους των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαριστεί καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο. Συνολικά ο επιπλέον φόρος υπερβαίνει τα 1,3 δισ. ευρώ και τον «μοιράζονται» 1.688 φορολογούμενοι. Ο μέσος φόρος διαμορφώνεται σε 758 ευρώ και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου. Οι καταληκτικές ημερομηνίες των επόμενων δόσεων εκπνέουν στις 30 Σεπτεμβρίου και τις 29 Νοεμβρίου και μόνο η εμπρόθεσμη πληρωμή ή η ρύθμιση των οφειλών σε δόσεις διασφαλίζει τους φορολογούμενους από τον κίνδυνο κατασχέσεων.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΑ "ΠΕΤΑΞΟΥΝ" ΕΞΩ ΟΙ "ΚΟΦΤΕΣ" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





"Φουλάρουν" οι πλειστηριασμοί από Σεπτέμβριο

Αρκετοί εν δυνάμει δικαιούχοι προστασίας πρώτης κατοικίας δεν θα καταφέρουν τελικά να βάλουν φρένο στους πλειστηριασμούς τονίζουν νομικοί οι οποίοι ειδικεύονται στα κόκκινα δάνεια λόγω των αυστηρών κριτηρίων και των "κοφτών" με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι και προειδοποιούν για νέο κύμα πλειστηριασμών και εξώσεων από τον Σεπτέμβριο.

Στους κόλπους της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους οι εκτιμήσεις είναι διαφορετικές. Ο επικεφαλής της Γραμματείας Φώτης Κουρμούσης δηλώσει στα "ΝΕΑ" πως τα στοιχεία από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας ρύθμισης στεγαστικών δανείων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Εκτιμώ ότι θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα περίπου 150.000 οφειλέτες προκειμένου να διασώσουν την πρώτη κατοικία τους και να διεκδικήσουν μια ευνοϊκή ρύθμιση με χαμηλή μηνιαία δόση και επιδότηση από το κράτος.

Την Πέμπτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών τόσο από την πλευρά των τραπεζών όσο και από την πλευρά της Ειδικής Γραμματείας, το ενδιαφέρον των δανειοληπτών αξιολογήθηκε σύμφωνα με τραπεζικές πηγές ιδιαίτερα αυξημένο. Το θέμα παραμένει πόσοι από αυτούς στο τέλος της ημέρας θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη προστασία.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η ΥΠΟΠΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ !!!




Ποιος βρίσκεται πίσω από τις ΜΚΟ και την δράση τους στην μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη ;;;

Τι γράφει το cosmostatus.blogspot.com:

Τις τελευταίες ημέρες έγινε πρωτοσέλιδο στην Ευρώπη, η σύλληψη της καπετάνισσας του υπό Ολλανδική σημαία Γερμανικών συμφερόντων πλοίου, που περισυνέλεγε παράνομους μετανάστες από τη θάλασσα και τους μετέφερε στην Ιταλία.

Η Carola Rackete ήταν η επαγγελματίας κυβερνήτης του πλοίου Sea-Watch 3 που μετέφερε 53 παράνομους μετανάστες από τα ανοιχτά της Λιβύης στην Ιταλία. Το πλοίο που φέρει την Ολλανδική σημαία, ανήκει στην Γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch που από το 2014 δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο θάλασσα. Η ΜΚΟ υποστηρίζει πως διασώζει μετανάστες που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι από την Αφρική στην Ευρώπη.

Το πλοίο της Carola Rackete επί 17 ημέρες βρισκόταν στα ανοιχτά της Ιταλίας και παρά την απαγόρευση ελλιμενισμού του, η κυβερνήτης αποφάσισε να δέσει σε λιμάνι της Σικελίας. Έτσι, οι Ιταλικές Αρχές την συνέλαβαν και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με φυλάκιση ως 10 έτη.

Η Rackete ισχυρίστηκε πως η κατάσταση στο πλοίο ήταν απελπιστική, ενώ φοβήθηκε πως θα υπήρχαν αυτοκτονίες μεταξύ των μεταναστών και γι’ αυτό «μπούκαρε» στο Ιταλικό λιμάνι, παρά την προσπάθεια της Ιταλικής ακτοφυλακής να εμποδίσει τον ελλιμενισμό του Sea-Watch 3 με ένα δικό της πλοίο.

Με βίντεο που ανήρτησε στο Facebook ο Matteo Salvini είπε πως «θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο για να σταματήσουμε κάθε παράνομο πλοίο που θέτει σε κίνδυνο δεκάδες μετανάστες εξαιτίας ενός βρώμικου πολιτικού παιχνιδιού».

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ;;;


Μπορούσαν να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού το μακρινό 1862, αλλά όχι εν έτει 2019 ;;;

Τι γράφει το slpress.gr :


Λίγες ουσιαστικά μέρες απέμειναν για τις εθνικές εκλογές και ένα από τα θέματα που απασχολούν, εδώ και αρκετό όμως καιρό, τον δημόσιο διάλογο είναι εκείνο της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Το άρθρο 51 του Συντάγματος παρέχει αυτή τη δυνατότητα, καθώς προβλέπει ότι η Βουλή μπορεί, με νόμο που θα ψηφιστεί με πλειοψηφία δύο τρίτων του συνόλου των μελών της, να ορίζει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την ελληνική επικράτεια.

Διευκρινίζει, μάλιστα, ρητά ότι «ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την επικράτεια».

Επομένως, το ερώτημα εάν πρέπει οι απόδημοι Έλληνες να ψηφίζουν στις χώρες διαμονής τους, έχει απαντηθεί προκαταβολικά από τον συνταγματικό νομοθέτη. Το πώς πρακτικά θα εφαρμοστεί μια τέτοια διαδικασία είναι δουλειά του κοινού νομοθέτη. Στη σημερινή εποχή των εκπληκτικών δυνατοτήτων τηλεπικοινωνίας, η συζήτηση για το κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτή η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού, είναι τόσο παρωχημένη, που δεν έχει καν νόημα να διεξάγεται. Εξάλλου, είναι πολύ απλό να δούμε τι γίνεται, για παράδειγμα, στα κράτη της ΕΕ: δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ SSM: ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 30.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ερχονται αγριεμένοι οι δανειστές για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς


Μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, που υπερβαίνουν τoυς 30.000, από τις ελληνικές τράπεζες μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να «αναπνεύσει» το βαρύ χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δανείων, αξιώνουν από την Αθήνα οι δανειστές. Η ηγεσία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού καταφθάνει επί τούτου αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Αθήνα, με επικεφαλής το «αφεντικό» του SSM Αντρέα Ενρια. Είναι μάλιστα η πρώτη επίσκεψη του Ιταλού επί ελληνικού εδάφους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρία του Μηχανισμού, γεγονός που υπογραμμίζει τη βαρύτητα των πραγμάτων.

Το έδαφος έχει, ως συνήθως, προλειάνει και πάλι η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία στην έκθεσή της, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, για πρώτη φορά εγκαταλείπει την απάθειά της και κατηγορεί τις διοικήσεις των τραπεζών ότι απέτυχαν στις ρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις δανείων, όπως και σε άλλα μέτρα ενεργητικής διαχείρισης.

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ "ΣΚΑΣΕΙ" ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ» ;;;

ΥΨΗΛΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ, ΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
Και εν ολίγοις...η "ανάπτυξη" έρχεται !!!



Για σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τη συνέχιση της δραστηριότητάς της Παγωτά Δωδώνη κάνει λόγο ο Ορκωτός Ελεγκτής της, ο οποίος αν και δεν διαπιστώνει επιφύλαξη στη γνώμη του, εφιστά την προσοχή στη σημείωση 4 των οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση του 2018.

Τι αναφέρεται στη σημείωση 4; Μεταξύ των άλλων πως οι σωρευμένες ζημιές για τον όμιλος αγγίζουν πλέον τα 21 εκατ. ευρώ –μόνο πέρυσι οι ζημιές ξεπέρασαν τα 2,99 εκατ. ευρώ-, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων είναι αρνητικό ίσο με 12,446 εκατ. ευρώ, και ο συνολικός δανεισμός έχει ξεπεράσει τα 32,29 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις διαπραγματεύσεις στις οποίες βρίσκεται η διοίκηση του ομίλου με τις πιστώτριες τράπεζες ώστε να συμφωνηθεί η βέλτιστη αναδιάρθρωση του δανεισμού της προκειμένου αυτός να καταστεί πάλι βιώσιμος.

ΛΥΣΗ "ΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-INTRUM" ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΕ !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ...
Ήδη η Εθνική Τράπεζα απηύθυνε ερώτημα-πρόσκληση σε εταιρείες διαχείρισης και ξένα funds για να "διώξει" τμήμα κόκκινων δανείων μαζί με εργαζομένους !!!




Το deal Πειραιώς-Intrum εξετάζει η Εθνική Τράπεζα σε αναζήτηση λύσης για πιο αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων της, σε συνδυασμό με δραστική μείωση του προσωπικού της σύμφωνα με τους στόχους του Σχεδίου Μετασχηματισμού για την επόμενη διετία.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του insider.gr αναφέρουν ότι η ΕΤΕ απεύθυνε πρόσφατα αίτημα συλλογής πληροφοριών (RFI) στους παίκτες της αγοράς NPEs με σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες ως προς τους όρους μιας ενδεχόμενης συμφωνίας που θυμίζει Πειραιώς -αν και τα μεγέθη αναμένεται να είναι μικρότερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το RFI δεν εστάλη μόνο στις αδειοδοτημένες εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, αλλά και σε διεθνή funds που παρακολουθούν στενά την ελληνική αγορά NPEs και αναζητούν την κατάλληλη ευκαιρία για να τοποθετηθούν σε αυτή. Στην πρόσκληση αυτή, η Εθνική ρωτά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές/servicers εάν είναι διατεθειμένοι, μαζί με ένα μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων της, να μεταγράψουν όλο ή μέρος του τμήματος που διαχειρίζεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας -όπως δηλαδή έγινε με το RBU της Τράπεζας Πειραιώς.

Το σενάριο αυτό έχει λογική βάση εάν αναλογιστεί κανείς ότι, στο Σχέδιο Μετασχηματισμού της, η Εθνική έχει δεσμευτεί για μείωση του 50% NPEs με μη οργανικά μέσα την τετραετία έως το 2022. Στο τέλος του 2018, το επισφαλές χαρτοφυλάκιο της τράπεζας ανερχόταν σε 16,3 δισ. ευρώ και στοχεύει σε μείωση κατά 4,4 δισ. ευρώ το 2019, 2,3 δισ. ευρώ το 2020, 4,7 δισ. ευρώ το 2021 και 2,9 δισ. ευρώ το 2022.

ΣτΚ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΗ ΠΛΟΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟΣΚΕΥΗΣ !!!




Ακόμη μια επιτυχημένη παρέμβαση από τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Αποζημιώθηκε επιβάτης πλοίου για απώλεια αποσκευής με την παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, καταναλώτρια προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή", καταγγέλλοντας ότι ο ανήλικος γιός της κατά το ταξίδι του με πλοίο από την Άνδρο προς τη Ραφήνα, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, απώλεσε την αποσκευή του. Ειδικότερα, το πλήρωμα του υπέδειξε να αφήσει τη βαλίτσα του στο γκαράζ του πλοίου και, κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Ραφήνας, την αναζήτησε και δεν τη βρήκε. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι του με το σχολείο προς τα Ιωάννινα που ήταν ο προορισμός της σχολικής εκδρομής, χωρίς τα ρούχα και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Το αίτημα της καταναλώτριας ήταν η καταβολή αποζημίωσης ύψους 500 ευρώ για την απώλεια της αποσκευής και των προσωπικών ειδών του ανήλικου τέκνου της.

Η εταιρεία αρχικά απάντησε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και ότι η μέριμνα για κάθε αποσκευή αποτελεί ευθύνη του επιβάτη. Ωστόσο, ο Συνήγορος του Καταναλωτή επισήμανε στην εταιρεία ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα δικαιώματα των επιβατών κατά τις θαλάσσιες μεταφορές (ν. 4195/2013), ο μεταφορέας ευθύνεται για τη ζημία που προκαλείται στον επιβάτη, εξαιτίας απώλειας ή φθοράς των αποσκευών του, με την εξαίρεση των αποσκευών καμπίνας, εκτός αν αποδείξει ότι το συμβάν που προκάλεσε την απώλεια ή τη φθορά δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του. Για την οφειλόμενη αποζημίωση ως προς τη φθορά ή απώλεια των αποσκευών προβλέπεται ποσοτικός περιορισμός ύψους 730 ευρώ περίπου.

ΠΑΝΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΦΑΜΑΡ» !!!

"ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΦΑΜΑΡ ΣΤΗΝ PILLARSTONE ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ"
Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει τις ελληνικές μονάδες η KKR που πήρε πλέον τον έλεγχο !!!



Τη δική του απάντηση στο δημοσίευμα του mononews.gr, με τίτλο «Σταμάτησε να πληρώνει η Φαμάρ», δίνει ο πρώην μέτοχος της φαρμακοβιομηχανίας κ. Πάνος Μαρινόπουλος.

Ο κ. Μαρινόπουλος, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο mononews.gr, επισημαίνει ότι για τη σημερινή κατάσταση της Φαμάρ ευθύνονται αποκλειστικά οι πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank και Eurobank) που έδωσαν τη διαχείριση της εταιρείας στην Pillarstone, η οποία με τις ενέργειές της, όπως ισχυρίζεται, οδήγησε σε αδιέξοδο την πάλαι ποτέ κραταιά πολυεθνική.

Μία από τις εγκληματικές ενέργειες της Pillarstone, σύμφωνα με τον κ. Μαρινόπουλο, ήταν ότι μόλις ανέλαβε τη διαχείριση της Φαμάρ ζήτησε να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων που παράγει εταιρεία κατά 35%, με αποτέλεσμα, σταδιακά, η εταιρεία να χάσει σημαντικό μέρος του πελατολογίου της.

Πώς οι τράπεζες αθέτησαν τη συμφωνία τους

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, οι τράπεζες αθέτησαν τη συμφωνία που είχαν με τον ίδιο και τους υπόλοιπους μετόχους, η οποία προέβλεπε ότι θα κρατούσε σημαντικό μέρος των μετοχών της Φαμάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος των εταιρειών της οικογένειας Μαρινόπουλου, συμπεριλαμβανομένης της πολυεθνικής Φαμάρ και της ελληνικής θυγατρικής της, λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια με δύο μεγάλες εταιρείες συμμετοχών: τη «Μαρινόπουλος» Συμμετοχών SARL και την «Αφοί Μαρινόπουλοι».

Οι δύο αυτές εταιρείες είχαν πάρει από τις ελληνικές τράπεζες ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 275 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Πάνο Μαρινόπουλο, από το σύνολο των 275 εκατ. ευρώ του κοινοπρακτικού αυτού δανείου, τα 130 εκατ. ευρώ είχαν εγγυηθεί ο ίδιος, ο αδελφός του, Λεωνίδας, και ο εξάδελφος των δύο, Πάνος (Πανάρας) Μαρινόπουλος, ενώ τα υπόλοιπα 145 εκατ. τα είχε εγγυηθεί ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος.

Στα τέλη του 2016, όμως, υπό την πίεση των εξελίξεων και με την αλυσίδα των σουπερμάρκετ της οικογένειας να καταρρέει, οι μέτοχοι ήρθαν σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να «κλείσουν» το θέμα του δανείου και να διαγραφεί το ποσό των 275 εκατ. ευρώ από τις δύο εταιρείες συμμετοχών. Η συμφωνία αυτή περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, και την παραχώρηση του 100% των μετοχών της φαρμακοβιομηχανίας.

ΠΛΗΡΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ Η ΕΥΡΩΠΗ: ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ "ΤΣΕΠΕΣ" ΤΗΣ ΕΕ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_81.html





Υπό τον έλεγχο των Γερμανών τα ταμεία+τα κονδύλια της Ευρώπης

Ήταν 6 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν το euro2day.gr δημοσίευσε ως πρώτο θέμα ότι η Γερμανία έχει στόχο να ελέγξει τα κονδύλια και τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διασταυρωμένες πληροφορίες από το Βερολίνο αλλά και από τις Βρυξέλλες μάς είχαν ενημερώσει ότι σκοπός της Angela Merkel δεν ήταν να βάλει τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη Jens Weidmann στην προεδρία της ΕΚΤ -παρά τις συντονισμένες διαρροές περί τούτου- αλλά στην προεδρία της Κομισιόν.

Στόχος επετεύχθη. Παρά τα όσα ακούγονται, δύσκολα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα απορρίψει την Ursula von der Leyen ως τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν. Ήδη άρχισαν οι διαρροές τύπου «μα πώς είναι δυνατόν να απορριφθεί η πρώτη γυναίκα υποψήφιος για την Επιτροπή;». Έχει και αυτό τη σκοπιμότητά του.

Κι ας εκκρεμεί έρευνα εις βάρος της επίδοξης νέας προέδρου για καταχρηστικές αποφάσεις ως υπουργός άμυνας, για χαμηλή απόδοση και τραγικά λάθη. Προφανώς κρίθηκε ως η μόνη κατάλληλη.

Η κ. Leyen θα κληθεί να πείσει το ευρωκοινοβούλιο ότι είναι ικανή και αθώα και έτσι το παζλ που ξεκίνησε το 2012 επί εποχής Schäuble ολοκληρώνεται.

Πλέον τα κονδύλια της Κομισιόν, τα κονδύλια του ESM από τον Γερμανό Klaus Regling και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) από τον επίσης Γερμανό W. Hoyer δείχνουν την παντοκρατορία της Γερμανίας.

Και ας ακούγονται οι (φάλτσες) κορώνες από τον γερμανικό Τύπο ότι η κ. Merkel απέτυχε στις διαπραγματεύσεις και απείχε της ψηφοφορίας. Εκ των υστέρων, πολλοί κατάλαβαν αλλά και (πολύ) λίγοι ήξεραν, εδώ και μήνες, ότι όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου.

Μάλιστα η εφημερίδα Welt έγραψε ότι η Γερμανία απέτυχε να… εξευρωπαΐσει την Ευρώπη! Τι κρύβουν τα λόγια αυτά;

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΜΗΝΙΑΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥΣ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αποζημίωση ίση με το 15% του κατώτατου μισθού προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τους διανομείς με δικό τους όχημα. Μέσω τραπεζικών λογαριασμών η πληρωμή !!!





Τις οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν. 4611/2019, για την προστασία των εργαζόμενων διανομέων με δίκυκλο, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει ότι η πρόσθετη αποζημίωση χρήσης και συντήρησης του οχήµατος, τουλάχιστον ίσης µε το 15% του κατώτατου µισθού, εφόσον το όχηµα είναι ιδιοκτησίας του εργαζόµενου, καταβάλλεται αποκλειστικά για την κατ' ελάχιστον κάλυψη των αναγκών συντήρησης και χρήσης του οχήματος (ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας, επισκευές κ.λπ.), οπότε σαφώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν τα έξοδα κίνησης του οχήματος (αγορά καυσίμων, πληρωμή διοδίων κ.λπ.) ή άλλα ποσά.

Ο υπολογισμός του ποσοστού 15% γίνεται με βάση τον εκάστοτε νόμιμο κατώτατο μηνιαίο μισθό ή της αντίστοιχης προκύπτουσας αναλογίας, σε περίπτωση μερικής απασχόλησης. Η πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση χρήσης και συντήρησης δεν έχει τον χαρακτήρα μισθού ούτε συμπεριλαμβάνεται στην έννοια των τακτικών αποδοχών, ενώ δεν υπόκειται και σε κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών. Συνεπώς, δεν υπολογίζεται στα επιδόματα εορτών, αδείας κ.λπ.

BLOOMBERG: Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ 1MDB - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΤΟ ΜΕΓΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/1mdb.html


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χονγκ Κονγκ απαγόρευσε δια παντός στον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Group Inc., Tim Leissner, να έχει εμπλοκή στην χρηματοπιστωτική βιομηχανία της πόλης.

Ο Leissner, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, εκδιώχθηκε νωρίτερα και από τις χρηματοπιστωτικές βιομηχανίες των Η.Π.Α. και της Σιγκαπούρης για το ρόλο του στην απομάκρυνση δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κρατικό ταμείο της Μαλαισίας 1MDB.

«Η συμπεριφορά του Leissner αποδεικνύει μια σοβαρή έλλειψη εντιμότητας και ακεραιότητας και θέτει εν αμφιβόλω την ικανότητα του να έχει άδεια», ανέφερε η SFC σε δήλωση την Τετάρτη.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!



Οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ μεταμφιέζονται σε... υδραυλικούς και «το παίζουν» ζευγάρια

Κάθε μέσο και… ρόλο αξιοποιούν οι «ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προσπαθώντας να αποκαλύψουν το «μαύρο χρήμα», κυρίως στις τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιούνται τους υδραυλικούς, μηχανικούς και τους πελάτες για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους επιχειρηματίες και να πιάσουν τους φοροφυγάδες.

2 "ΣΚΛΗΡΕΣ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΕ ΚΟΜΙΣΙΟΝ & ΕΚΤ !!!

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ...
Άντε...με τις υγείες μας !!!



Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν: Η «σκιώδης» και αυστηρή με την Ελλάδα...


Αν υπήρχε ευρωπαϊκό γενεαλογικό πιστοποιητικό, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ήταν σίγουρα… καθαρόαιμη Ευρωπαία.

Γεννήθηκε το 1958 στις Βρυξέλλες, με τον πατέρα της, Ερνστ 'Αλμπρεχτ, να υπηρετεί ως επικεφαλής του γραφείου του τότε Γερμανού Επιτρόπου, φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο μέχρι τα 13 της χρόνια και μιλάει εξαιρετικά γαλλικά και αγγλικά, ενώ υποστηρίζει τη...
μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

Η θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον τελικά την αναλάβει, θα είναι προφανώς το αποκορύφωμα της μέχρι τώρα καριέρας της κυρίας φον ντερ Λάιεν, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα στο πόστο αυτό.

Θα είναι ωστόσο μόνο ένα από τα επιτεύγματα της Γερμανίδας, η οποία έχει συνηθίσει από νωρίς στις «νίκες». Σπούδασε Οικονομικά στο Γκέτινγκεν και το Μύνστερ και κατόπιν στο London School of Economics, όπου μάλιστα χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Ρόουζ Λάντσον», καθώς θεωρείτο πιθανός στόχος της γερμανικής αριστερής τρομοκρατίας.

Λίγο μετά αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική, για να αποφοιτήσει το 1987 από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου. Τα επόμενα χρόνια απέκτησε επτά παιδιά με τον καθηγητή Ιατρικής Χάικο φον ντερ Λάιεν και μάλλον αποτέλεσε ιδανική επιλογή για το υπουργείο Οικογένειας στην πρώτη κυβέρνηση της 'Ανγκελα Μέρκελ, το 2005. Ακολούθησαν το υπουργείο Εργασίας το 2009 και το υπουργείο 'Αμυνας το 2014 και το 2017, θέση για την οποία φημολογείται ότι «εκβίασε» την Καγκελάριο, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση από την πολιτική.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ;;;



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Η καταγγελία είναι γνωστή στις δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση και φαίνεται να διαπιστώνουν πως η καταγγελία έμεινε ανοικτή και δεν εξετάστηκε αλλά ούτε και μπήκε στο αρχείο

Την ώρα που η υπόθεση Folli Follie δείχνει να έχει βαλτώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παλαιά καταγγελία. 

Πρόκειται για καταγγελία η οποία έγινε το 2015 και αφορούσε σε ατασθαλίες που λάμβαναν χώρα στη Folli Follie. 

Η καταγγελία είναι γνωστή στις δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση και φαίνεται να διαπιστώνουν πως η καταγγελία έμεινε ανοικτή και δεν εξετάστηκε αλλά ούτε και μπήκε στο αρχείο. 

Βέβαια πηγές της Κεφαλαιαγοράς που έχουν ερωτηθεί στο παρελθόν ισχυρίστηκαν ότι η καταγγελία αυτή κρίθηκε ότι δεν έδινε επαρκή στοιχεία και δεν ερευνήθηκε αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθούν σε συγκεκριμένες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με το χειρισμό της καταγγελίας.

DEUTSCHE BANK: ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ !!! ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



DB: Δύναμη τα ακίνητα…

Θα διαβάσατε σίγουρα την έκθεση της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες και τις εκτιμήσεις της για το σήμερα και το αύριο που είδε χτες το φως της δημοσιότητας.

Δεν θα σταθώ, ούτε στις τιμές – στόχους, ούτε στα στοιχεία εκείνα που τονίστηκαν ιδιαίτερα.

Υπάρχουν όμως και κάτι «λεπτομέρειες» που έχουν σημασία . Όπως εκείνη που αναφέρεται στο ζήτημα των ακινήτων . Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας τονίζουν ότι πρόσφατες τροποποιήσεις στον νόμο περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών είναι θετικές για ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα. Ο νέος νόμος έχει αυστηρότερα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη λήψη της προστασίας του νόμου κατά τη διάρκεια των κατασχέσεων.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΑΕΔ: ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ !!!



Την ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς τον ΟΕΚ, ακόμη και για όσους έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο προστατευτικό πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, προβλέπει εγκύκλιος του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση είναι η αίτηση παραίτησης από το Νόμο 3869 του 2010(νόμος Κατσέλη) ή από διαδικασία που βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα. Η ίδια εγκύκλιος ξεκαθαρίζει τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιοκατοίκηση για τον οφειλέτη που επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση του ΟΑΕΔ. Προσοχή. Όλες οι αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση θα πρέπει να υποβληθούν έως το τέλος του έτους.

Αναλυτικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει ότι:
- Οικιστής που έχει καταθέσει αίτηση του άρθρου 4 του Νόμου 3869/2010 και εκκρεμεί η έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό ή έχει ζητήσει την ανάκληση ή μεταρρύθμιση δικαστικής απόφασης, δύναται να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις του πρώην ΟΕΚ.

- Σε περίπτωση που ο οικιστής δεν παραιτηθεί, τότε το δικαίωμα ένταξής του στη ρύθμιση δεν χάνεται, αλλά τελεί σε εκκρεμότητα μέχρι τυχόν παραίτηση του αιτούντος από το δικόγραφο.

ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ SSM-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ & ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ο SSM θα ζητήσει από τις τράπεζες να εντείνουν τους πλειστηριασμούς !!!


Με τον «αέρα» από τις εμπροσθοβαρείς κινήσεις δραστικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), θα συναντηθούν με τον βασικό τους επόπτη, τον επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Αντρέα Ένρια (φωτό), οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στην Αθήνα 48 ώρες μετά τις εθνικές εκλογές, την Τρίτη 9 Ιουλίου, και πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ιταλού επί ελληνικού εδάφους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρία του SSM στα τέλη του 2018. Ο επόπτης θα συναντήσει τις διοικήσεις των τραπεζών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο θα συζητήσει το σχέδιο αντιμετώπισης των NPLs, που βασίζεται στην πρόταση της ΤτΕ και προβλέπει τη μεταφορά 40 δισ. ευρώ «κόκκινων» καταγγελμένων δανείων σε εταιρεία ειδικού σκοπού, με τη συνεισφορά από την πλευρά των τραπεζών μέρους του αναβαλλόμενου φόρου που έχουν τα κεφάλαιά τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα κληθεί σύντομα να αλλάξει νομοθετικά τη χρήση του αναβαλλόμενου, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο της TτΕ.

Σε καλύτερη θέση

Τραπεζικές πηγές τονίζουν στο Euro2day.gr ότι μετά από πολλά χρόνια απραξίας και δυσκολιών, οι ελληνικές τράπεζες είναι σε θέση να παρουσιάσουν και εκ του σύνεγγυς στον επικεφαλής του SSM απτά αποτελέσματα και σοβαρές κινήσειςπρος την κατεύθυνση της ενεργής αντιμετώπισης και διαχείρισης του βουνού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

7 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Εφορία: Σε ποιους ξεκινά άγριο κυνηγητό !!!



Επτά ενέδρες έχει στήσει η Εφορία στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα από τη φορολογική δήλωση, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του επιδόματος ενοικίου αλλά και το Ε9. Οι φορολογικές παγίδες απειλούν τους φορολογουμένους που εισπράττουν εισοδήματα από μακροχρόνια ή βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τύπου Airbnb, όσους έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, τους φορολογουμένους που προχώρησαν στην αγορά κάποιου ακινήτου, όσους έχουν στην κατοχή τους κενές κατοικίες αλλά και τους γονείς που πληρώνουν ενοίκιο για τη φοιτητική στέγη του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν προσέξουν ή δεν λάβουν τα μέτρα τους εγκαίρως θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο.

Στο ραντάρ της Εφορίας βρίσκονται:

Φορολογούμενοι που εισπράττουν ενοίκια

Η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου αποκάλυψε περιπτώσεις εκμίσθωσης κατοικιών χωρίς να έχει κατατεθεί ηλεκτρονικό μισθωτήριο και συμβόλαια χωρίς να αναγράφεται το ακριβές μίσθωμα ή η διάρκεια της μίσθωσης. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ η Εφορία έχει στήσει παγίδα στους ιδιοκτήτες κατοικιών για τον εντοπισμό των ενοικίων που εισπράττονται. Το επίδομα χορηγείται στους δικαιούχους μόνο εάν δηλώσουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

ΓΙΑ 390€ ΜΕΙΚΤΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ;;;


Ή ΜΕ ΤΑ 390€ ΜΕΙΚΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ+ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ;;;
Την ίδια ώρα κάποιοι πανηγυρίζουν για μείωση της ανεργίας...Με τις μισές νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται να είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης και με τουλάχιστον 500.000 νέους να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον !!!



Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ...ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει χαρακτηριστικά το newsbomb.gr :


Εκείνο το γλαφυρό σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» της πρώτης φοράς αριστερά πήγε... κουβά. Περάσαμε πλέον στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»

Τώρα περάσαμε σε άλλο επίπεδο.

Δίνεις το σπίτι στην τράπεζα και σου σβήνει το δάνειο.

Σοσια-ληστικά πράγματα.

Και το ονομάζουν εθελοντική παράδοση.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!




Ποιες φορολογικές υποθέσεις θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα

Εγκύκλιο με οδηγίες για την άμεση ολοκλήρωση κατά προτεραιότητα συγκεκριμένων φορολογικών υποθέσεων εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με την εγκύκλιο ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής σε πρώτη προτεραιότητα υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής και διατηρούνται στις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι υποθέσεις που ελέγχονται-ερευνώνται κατά προτεραιότητα επιλέγονται βάσει συνδυασμού κριτηρίων ορθολογικής διαχείρισης και ανάλυσης κινδύνου για φοροδιαφυγή και δεν δημοσιοποιούνται.

Ανεξαρτήτως από την προτεραιοποίησή τους ή μη, σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες Πιτσιλή ολοκληρώνονται άμεσα οι κάτωθι υποθέσεις:

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ !!!



Ανεκμετάλλευτη περνά και η τουριστική περίοδος του 2019 λόγω γραφειοκρατίας - Μόλις 3 υδατοδρόμια έχουν αδειοδοτηθεί


Oλοκληρώνει σε λίγες ημέρες την θητεία της η κυβέρνηση ΣYPIZA, με χαμένο το στοίχημα των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων... Φεύγει ακόμη ένα καλοκαίρι χωρίς υδροπλάνα στις ελληνικές θάλασσες.

Oι επενδυτές που φιλοδοξούσαν να δραστηριοποιηθούν φέτος στο συγκεκριμένο τομέα, εδώ και 5 χρόνια διαπιστώνουν ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι τη δημιουργία ενός σημαντικού κόμβου υδατοδρομίων που θα φέρει ξανά τα υδροπλάνα στην Eλλάδα. H καθυστέρηση της ψήφισης του νόμου για 3 χρόνια, καθώς και των KYA που προβλέπονται για να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια στέλνουν την δραστηριότητα στον πάγκο αναμονής...

Άλλη μια χαμένη τουριστική περίοδος, λοιπόν, για τα υδροπλάνα αναμένεται να είναι το 2019.

Oι δηλώσεις της κυβέρνησης ΣYPIZA περί έναρξης δρομολογίων των υδροπλάνων στις ελληνικές θάλασσες πέσαν στον τοίχο της γραφειοκρατίας που η ίδια δημιούργησε.

Mόλις τρία υδατοδρόμια, σε Παξούς, Kέρκυρα και Πάτρα έχουν, έως σήμερα, αδειοδοτηθεί, ενώ στο σημείο μηδέν βρίσκεται η κατασκευή υδατοδρομίου στην Aττική που αναμένεται να λειτουργήσει ως κόμβος.
Παρόλα αυτά οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει την πολλά υποσχόμενη αγορά υδροπλάνων. Eπιχειρηματίες αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων και την αγορά στόλου αμφίβιων υδροπλάνων, αρκεί να δοθεί το πράσινο φως και να ξεμπλέξουν από τα δίκτυα της γραφειοκρατίας και των κρυφών σχεδίων τρίτων...

OI NEEΣ KAΘYΣTEPHΣEIΣ
Πολλοί φορείς από τους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, των υποδομών και της ασφάλειας των αερομεταφορών, συζήτησαν τα τελευταία χρόνια για το μέλλον της συνδεσιμότητας των απομακρυσμένων προορισμών της χώρας, ενώ επιχειρηματίες παρουσίασαν σχέδια και λύσεις για ταχύτερη επιστροφή των υδροπλάνων στην χώρα μας, χωρίς όμως να τους δοθεί η ευκαιρία να τα αναπτύξουν.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ: ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ;;;

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ
Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων, με την αναλογική – χιλιομετρική χρέωση, βρίσκεται η Ελλάδα, ύστερα από την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του σχετικού διαγωνισμού.



Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προσωρινός διάδοχος του νέου «Ηλεκτρονικού Συστήματος αναλογικής χρέωσης για τα διόδια στους Αυτοδκινητοδρόμους της χώρας» αναδείχθηκε το σχήμα «Ακτωρ-Intrakat-Intrasoft Inl-Autostrade Tech (Ιταλία)».

Οπως τονίζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «με τον τρόπο αυτό η προσπάθεια του υπουργείου για την αναβάθμιση της χρήσης του εθνικού οδικού δικτύου με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας διαχείρισης αποκτά άλλη μία έμπρακτη απόδειξη. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η οικονομικότερη και πιο σύγχρονη διαχείριση όλων των πόρων».

Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια

Με τη λειτουργία του νέου συστήματος, η διαχείριση των διοδίων του συνόλου των αυτοκινητοδρόμων θα γίνεται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο χρήστης του οδικού δικτύου δεν θα χρειάζεται να ασχολείται αν η υποδομή που κινείται ανήκει σε διαφορετικές εταιρείες ή το δημόσιο, να σταματά και να καθυστερεί.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

"ΑΤΟΛΜΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΕΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΕΙΣ"
Και συνεχίζει η ΤτΕ: "σε μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων, η καθυστέρηση εμφανίζεται μόλις ένα τρίμηνο μετά την εφαρμογή της ρύθμισης" !!!




Απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα της Τράπεζας της Ελλάδος για την προσπάθεια των τραπεζών να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια με ρυθμίσεις/αναδιαρθρώσεις και άλλα μέτρα ενεργητικής διαχείρισης, ενώ τα νεότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η κερδοφορία των τραπεζών παραμένει ασθενής.

Η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων κατά το α’ τρίμηνο του 2019 επιτεύχθηκε, όπως σημειώνει η ΤτΕ στην τελευταία έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, σχεδόν στο σύνολό της με διαγραφές και πωλήσεις δανείων, καθώς οι τράπεζες απέτυχαν στις ρυθμίσεις/αναδιαρθρώσεις δανείων και σε άλλα μέτρα ενεργητικής διαχείρισης.

«Αναφορικά με την ποιότητα του εγχώριου χαρτοφυλακίου δανείων», επισημαίνει η ΤτΕ, «τα ΜΕΔ ανήλθαν στο τέλος Μαρτίου 2019 σε 80 δισεκ. ευρώ, μειωμένα κατά περίπου 1,8 δισεκ. ευρώ συγκριτικά με το τέλος Δεκεμβρίου 2018 και κατά περίπου 27,2 δισεκ. ευρώ έναντι του Μαρτίου 2016, οπότε είχε καταγραφεί και το υψηλότερο επίπεδο ΜΕΔ».

Όμως, όπως τονίζει, «η υποχώρηση του αποθέματος των ΜΕΔ το α’ τρίμηνο του 2019 οφείλεται κυρίως σε διαγραφές ύψους 0,9 δισεκ. ευρώ και πωλήσεις ύψους 0,8 δισεκ. ευρώ». Δηλαδή, από τα 1,8 δισ. ευρώ της μείωσης που καταγράφηκε το α’ τρίμηνο, μόνο τα 100 εκατ. ευρώ προήλθαν από κινήσεις ενεργητικής διαχείρισης.

BRAIN DRAIN: 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ !!!




To brain drain σε συνδυασμό με το δημογραφικό αποτελούν από τα μεγαλύτερα "αγκάθια" για το μέλλον της χώρας


Ενδεικτικά των αιτιών και της διάστασης του φαινομένου της μετανάστευσης την περίοδο της κρίσης είναι τα αποτελέσματα της έρευνας “Brain Drain & Gain”, που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η KPMG.

Μεταξύ άλλων, τα βασικότερα στοιχεία της έρευνας “Brain Drain & Gain” της KPMG συνοψίζονται ως εξής:

ΗΡΘΕ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" : 1.100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ...ΚΑΝΝΑΒΗΣ !!!

25 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΚ
Ενώ εκκρεμούν ακόμη 42 αιτήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας !!!





Το "πράσινο φως” σε 25 αιτήσεις για την εγκατάσταση Μονάδων Καλλιέργειας και Επεξεργασίας Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, έχουν ανάψει οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, 4 φάκελοι έχουν απορριφθεί ενώ 42 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Τα προς επένδυση κεφάλαια, των 25 φακέλων που έχουν εγκριθεί, υπολογίζονται στα 359.100.468 ευρώ, στις 2.247 οι νέες θέσεις απασχόλησης και στα 1.107 τα στρέμματα που πρόκειται να καλλιεργηθούν. Αυτό είναι μέχρι στιγμής το αποτύπωμα των προς επένδυση κεφαλαίων για την καλλιέργεια Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ψηφίστηκε το σχετικό νομοθετικό σχέδιο, πριν ένα χρόνο και λιγότερο από οκτώ μήνες από την ημέρα που δόθηκε η πρώτη άδεια από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ !!!



Προδικαστικό ερώτημα από τον Άρειο Πάγο για να ελεγχθεί η συμβατότητά του με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Τι γράφει το dikastiko.gr:

Οι Ευρωδικαστές του Λουξεμβούργου θα αποφανθούν πρώτη φορά για τα μνημονιακά μέτρα στην Ελλάδα και ειδικότερα, για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας (προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) μεγάλου αριθμού εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που απασχολούνται στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε Ο.Τ.Α., σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.

Ειδικότερα, Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα το απασχολήσει ο θεσμός της εφεδρείας που καθιερώθηκε με τη μνημονιακή νομοθεσία, και αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος απέστειλε προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ε.Ε. προκειμένου να ελεγχθεί η συμβατότητα του θεσμού με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η εργασιακή εφεδρεία καθιερώθηκε από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στο προσωπικό του Δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κ.λ.π, με τον ν. 4024/2011, με Προεδρικό Διάταγμα και υπουργικές αποφάσεις.

Στην πράξη πρόκειται για προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα του «πλεονάζοντος» προσωπικού που βρισκόταν κοντά στη συνταξιοδότηση. Οι απασχολούμενοι αυτοί, αφού κατατάσσονταν σε πίνακα ανά εργασιακή μονάδα, έπαυαν να εργάζονται και λάμβαναν για ένα έτος μόνο το 60% του βασικού τους μισθού.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΤΟ ΣτΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ !!!

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
Και κανείς δεν έχει απαντήσει από την ΕΤΕ τι έγιναν τα λεφτά του ΛΕΠΕΤΕ, και βρέθηκαν ζημιωμένοι οι συνταξιούχοι της τράπεζας αλλά και οι Έλληνες φορολογούμενοι που επιβαρύνονται αρχικά μέρος τους κόστους και μετά ολόκληρη ουσιαστικά την πληρωμή της πετσοκομένης(για τους συνταξιούχους της ΕΤΕ) επικούρησης !!!
Μόνη κερδισμένη ,και ας κάνει την θιγμένη, η Εθνική Τράπεζα γιατί δεν ήθελε να πληρώσει τίποτα !!!



Έχασε η Εθνική στο ΣτΕ, πληρώνονται οι συνταξιούχοι!


Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Εθνικής Τράπεζας και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να πληρωθούν, εκτός απροόπτου αύριο, συνολικά επτά επικουρικές συντάξεις στους 16.500 συνταξιούχους της τράπεζας, που έμεναν απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απορριπτική απόφαση ύστερα από πολύωρη συζήτηση, όπου έγινε πρόσθετη παρέμβαση από πλευράς συνταξιούχων από το δικηγόρο Ιωάννη Κυριακόπουλο. Η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η τράπεζα εναντίον των δύο υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα πληρώνονται οι συντάξεις δικαιούχων ΛΕΠΕΤΕ από το ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑΕΠ), αναμένεται να συζητηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Εάν η τελική απόφαση του ΣτΕ είναι απορριπτική για την αίτηση αναστολής που έχει ασκήσει η τράπεζα, θα ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, η οποία προβλέπει καταβολή επικουρικών συντάξεων από το ΕΤΕΑΕΠ, με ετήσια επιβάρυνση της τράπεζας ύψους 40 εκατ. ευρώ, την πρώτη πενταετία και ποσού που θα προσδιορισθεί με βάση αναλογιστική μελέτη για τη συνέχεια.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΟΤΟΕ(ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ): ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ &ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ATM !!!



Από σήμερα αλλάζουν οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών

Μεγάλες αλλαγές στις χρεώσεις διατραπεζικής ανάληψης από τα ATM τίθενται σε εφαρμογή από την Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Οι αλλαγές εξομοιώνουν τις χρεώσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι κάτοχοι ελληνικών καρτών με εκείνες που καταβάλλουν από πέρυσι το καλοκαίρι οι αλλοδαποί τουρίστες καθώς επίσης και όσοι χρησιμοποιούν κάρτες ξένων τραπεζών ή κάρτες ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος.

Οι αλλαγές στην Τράπεζα Πειραιώς θα τεθούν σε ισχύ από τις 22 Ιουλίου.

O Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα, χαρακτήρισε τις αυξήσεις στις χρεώσεις υπερβολικές. Εκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες ως επιχειρήσεις θέλουν το κέρδος και όταν αυτό δεν προκύπτει από την εργασία, επιδιώκουν να το πετύχουν με τέτοιου είδους μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, έφερε ως παράδειγμα την απόφαση των τραπεζών να κλείσουν διάφορα καταστήματα, περιορίζοντας το προσωπικό.


ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ
Κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματικό ότι την Παρασκευή το βράδυ μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται ακόμη ;;;




Το δρόμο της επιστροφής για τη φυλακή θα πρέπει να πάρει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε καταθέσει τόσο ο ίδιος, όσο και συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Το ΣΤ´ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών είναι εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

ΣΚΑΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ;;; ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ & ΕΣΟΔΑ !!!




Αρχίζει να κατεβάζει ταχύτητες δειλά – δειλά η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν τις κατοικίες μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Airbnb, HomeAway κ.α.) βλέπουν πλέον μειώσεις, είτε στις πληρότητες είτε στα έσοδά τους.

Μιλούν τα νούμερα

Οι αριθμοί έρχονται να το αποδείξουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDna η μέση πληρότητα στην Αθήνα τον Μάιο του 2019 ανήλθε στο 65,9%, υποχωρώντας κατά 3% από τις επιδόσεις του Μαΐου του 2018.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, και ενώ τα ενοίκια στην Αθήνα αυξάνονται με «εκρηκτικούς» ρυθμούς, οι ενεργές αγγελίες στις πλατφόρμες του Airbnb και του HomeAway αυξήθηκαν κατά 26%, σε ετήσια βάση -από τις 8.156 στις 10.281.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να ρίξουν τη μεσαία ημερήσια τιμή κατά 7%, διαμορφώνοντας το κόστος για τους επισκέπτες από τα 74 στα 69 ευρώ.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΜΕΣΙΤΕΣ & ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!



Από κόσκινο το Ε3 τους

Στο στόχαστρο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν οι συναλλαγές των λογιστών, μεσιτών ακινήτων και εκπλειστηριαστών αγαθών μεγάλης αξίας. Ουσιαστικά, οι ελεγκτές θα ελέγξουν το σύνολο των στοιχείων που θα δηλωθούν στο έντυπο Ε3 από τις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν περιπτώσεις ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν, θα αξιοποιηθούν από την ΑΑΔΕ τόσο για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τα υπόχρεα πρόσωπα, όσο και για τη στόχευση υποθέσεων και την υποβοήθηση του ελεγκτικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του διοικητή της φορολογικής διοίκησης Γ. Πιτσιλή καθορίστηκε πρώτη φορά για τα εισοδήματα του έτους 2018 ειδικός πίνακας στο έντυπο Ε3 «κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα», που στοχεύει στη συγκέντρωση πληροφοριών από εποπτευόμενα από την ΑΑΔΕ υπόχρεα πρόσωπα ως προς την εφαρμογή του νόμου που αφορά το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ανεξάρτητης αρχής, από 1/1/16 έως 30/4/19 η ΑΑΔΕ έχει εντοπίσει 1.806 ύποπτους φορολογούμενους. Από το σύνολο των υποθέσεων 792 έχουν ολοκληρωθεί και βεβαιώθηκαν ποσά άνω των 66 εκατ. ευρώ.

ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΡΥΘΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ...ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!



Δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την DG COMP η κρατική επιδότηση

Τι γράφει το mononews.gr :

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά… Από σήμερα ένας δανειολήπτης με προβληματικό δάνειο (πάσης φύσεως) αρκεί να έχει ενέχυρο την πρώτη κατοικία μπορεί να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να κάνει την αίτησή του προκειμένου να πάρει ρύθμιση… Ως εδώ κατανοητά…

Έλα μου όμως που την ρύθμιση θα την πάρει τον Οκτώβριο…

Κι αυτό γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν δεν έχει δώσει ακόμη το OK για την επιδότηση της μηνιαίας δόσης από το κράτος…

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: 300 ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!



Τουλάχιστον το 70% των θερινών ελέγχων που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί με μεταφορά ελεγκτών από άλλες περιοχές, δηλαδή εκτός της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Η τακτική αυτή, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα και μάλιστα διαπιστώθηκαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Επί της ουσίας εφοριακοί από ΔΟΥ των Αθηνών θα μεταβαίνουν για ελέγχους στα νησιά ή στη Χαλκιδική (και το αντίστροφο ενδεχομένως, σε κάποιες περιπτώσεις) ώστε να μην αναγνωρίζονται πριν κάνουν έφοδο σε επιχειρήσεις εστίασης ή σε ξενοδοχεία, αλλά και να μην έχουν σχέσεις ή δεσμούς με ελεγχομένους. Συνολικά 300ι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, παρά το γεγονός ότι το θερινό πρόγραμμα ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους και αναμένονται τις επόμενες ώρες τα πρώτα αποτελέσματα με «λουκέτα» για τους παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στην αγορά ότι δεν θα υπάρξει καμία προεκλογική χαλάρωση στις απαιτήσεις για φορολογική συμμόρφωση.

Μάλιστα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής έχει διαμηνύσει στους προϊσταμένους ότι η φορολογική διοίκηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της ανεπηρέαστη και ανεξάρτητα από το προεκλογικό κλίμα. Το θερινό πρόγραμμα ελέγχων θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου και το μεγάλο στοίχημα για τη φορολογική διοίκηση είναι να περιοριστεί η φοροδιαφυγή που εκτινάσσεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΑΤΑΕΙ ΓΚΑΖΙ ΣΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τιτλοποιήσεις 6 δισ. το 2020 


Το 2020 θα ολοκληρώσει τις σχεδιαζόμενες τιτλοποιήσεις 6 δισ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς, αλλάζοντας τον σχεδιασμό της για επιμερισμό των συναλλαγών τη διετία 2020-2021, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Το πρόσφατο deal με την Intrum, το οποίο προβλέπει ανάθεση της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων 27 δισ. ευρώ στο σουηδικό fund, αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει πιο «μπροστά» τις συναλλαγές που θα κρίνουν την εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας.

«Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε οι μισές τιτλοποιήσεις να γίνουν το 2020 και οι άλλες μισές το 2021, πλέον όμως σχεδιάζουμε εμπροσθοβαρείς συναλλαγές που θα ολοκληρωθούν εντός του επόμενου έτους», αναφέρει η πηγή με γνώση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, στοχεύει σε μείωση των NPEs κατά 15 δισ. ευρώ (από το τέλος 2018), εκ των οποίων τα 7 δισ. ευρώ θα απομειωθούν μέσω πωλήσεων/τιτλοποιήσεων. Καθώς, όμως, δεν σχεδιάζονται περαιτέρω πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPEs, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί κυρίως με τιτλοποιήσεις.

SSL Certificates