.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΕΦΟΡΙΑ: ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΤΡΙΑΙΝΑ" ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ !!!

ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Εξόρμηση ελεγκτών της ΑΑΔΕ με την Οικονομική Αστυνομία σε τουριστικές περιοχές για τριπλό σαφάρι ελέγχων !!!




Πέρυσι το καλοκαίρι, η «Τρίαινα» έκανε απόβαση στη Μύκονο και προκάλεσε αίσθηση. 56 ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, μπήκαν σε μαγαζιά, έκαναν έλεγχο, παρακολούθησαν όλη την ημέρα την κίνηση της επιχείρησης μένοντας δίπλα στο ταμείο και στο τέλος , στο κλείσιμο της ταμειακής μηχανής προχώρησαν σε κατάσχεση των ημερήσιων εισπράξεων εφόσον υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ΑΑΔΕ και Οικονομική Αστυνομία προετοιμάζονται να συνεργαστούν για μία ακόμα φορά προκειμένου να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα πάταξης της φοροδιαφυγής σε τουριστικές περιοχές με μεγάλη κίνηση. Σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει αναφέρει την πρόθεση στενής συνεργασίας με την Οικονομική Αστυνομία.

Το σχέδιο «Τρίαινα» παραμένει ενεργό και προβλέπει:

1. Μετά την πρώτη «επίσκεψη» για έλεγχο, οι ελεγκτές παραμένουν στην επιχείρηση έως το τέλος της ημέρας προκειμένου να έχουν μία σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό την δική τους παρακολούθηση. Τα ευρήματα εισπράξεων υπό το άγρυπνο μάτι του ελεγκτή, αντιπαραβάλλονται στη συνέχεια με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες . Στην περίπτωση όπου υπάρχουν μεγάλες διαφορές , ο έλεγχος διευρύνεται και τα πρόστιμα έρχονται πιο κοντά.

2. Παράλληλα, «τρέχει» ο έλεγχος για τυχόν πειραγμένες ταμειακές μηχανές. Το κόλπο είναι παλιό. Εφοριακός διηγούταν πρόσφατα πώς προ 20ετίας με δραχμή ακόμα είχαν εντοπιστεί ταμειακές που έκοβαν «κανονικές» αποδείξεις αλλά αν ο χειριστής της πατούσε κάθε φορά που έκοβε μια απόδειξη δύο φορές το «αστεράκι» στο πληκτρολόγιο, όταν έκλεινε ταμείο στο τέλος της ημέρας από το άθροισμα εξαιρούνταν οι αποδείξεις με «αστεράκι». Τα «αστεράκια» έχουν υποκαταστήσει σήμερα τα πειραγμένα λογισμικά, αλλά οι ελεγκτές έχουν μεγάλη εμπειρία.

3. Το τρίπτυχο του ελέγχου συμπληρώνεται με την εξακρίβωση ύπαρξης ή μη ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στην δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών που υπάρχουν στο ταμείο. Γι΄ αυτό άλλωστε τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει τη διενέργεια 55.000 ελέγχων στη διάρκεια του έτους με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και ιδιαίτερη έμφαση τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ανθεί τόσο ο τουρισμός όσο και η φοροδιαφυγή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει επιστρατευτεί όλο το διαθέσιμο δυναμικό ελεγκτών ενώ έχουν επιστρατευτεί και εφοριακοί από άλλα τμήματα των Δ.Ο.Υπροκειμένου να ενισχύσουν τους εμφανείς ελέγχους, τις γνωστές «περατζάδες» των εφοριακών όπου τυχαία μπαίνουν σε επιχειρήσεις, ελέγχουν για αποδείξεις και αναλόγως των ευρημάτων οι περιπέτειες των φορολογούμενων συνεχίζονται ή δεν ξεκινούν καν.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates