.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 19/06/2022 !!!

Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΕΔΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 



Διπλή καταδίκη (επιβολή προστίμου και ποινική) για αυθαίρετη κατασκευή. Παραβίαση της αρχής ne bis in idem για το θέμα του προστίμου κατασκευής και μη παραβίαση για το πρόστιμο διατήρησης

Από το echrcaselaw.com


ΑΠΟΦΑΣΗ

Γουλανδρής και Βαρδινογιάννη κατά Ελλάδος της 16.06.2022 (αρ. προσφ. 1735/13)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δικαίωμα του προσώπου να μην δικάζεται ή τιμωρείται δύο φορές.

Οι προσφεύγοντες Γεώργιος Γουλανδρής και Χριστιάννα Βαρδινογιάννη είναι παντρεμένο ζευγάρι, Έλληνες υπήκοοι που κατοικούν στο Λονδίνο.

Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα επειδή έχτισαν δύο πέτρινους τοίχους στην ιδιοκτησία τους στην Αργολίδα χωρίς την απαιτούμενη οικοδομική άδεια, και τη δίκη και εν τέλει καταδίκη τους από τα ποινικά δικαστήρια με ποινή φυλάκισης επτά μηνών.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν δύο, ένα για την παράνομη κατασκευή σε βάρος του πρώτου προσφεύγοντος («πρόστιμο κατασκευής») και ένα ετήσιο πρόστιμο για κάθε χρόνο που ο τοίχος παρέμενε στη θέση του εναντίον και των δύο προσφευγόντων («πρόστιμο διατήρησης»).

Στη συνέχεια καταδικάστηκαν και από τα ποινικά δικαστήρια.

Οι προσφεύγοντες, επικαλούμενοι το άρθρο 4 του 7ου Πρωτοκόλλου, ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν παραβίαση του δικαιώματός τους να μην δικαστούν και τιμωρηθούν δύο φορές για το ίδιο αδίκημα (ne bis in idem).

Το ΕΔΔΑ για τις διαδικασίες που αφορούσαν το επιβληθέν πρόστιμο διατήρησης έκρινε ότι τα γεγονότα στα οποία βασίστηκε η ποινική δίωξη και καταδίκη δεν ήταν τα ίδια με αυτά που οδήγησαν στην επιβολή του προστίμου διατήρησης στη διοικητική διαδικασία και δεν διαπίστωσε παραβίαση του άρθρου 4 του 7ου Πρωτοκόλλου.

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ FUNDS : COLPO GROSSO ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ FUNDΑΣΜΑΤΑ !!!

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΔΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 6 EΤΩΝ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 6 ΕΤΩΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ - ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ !!!


Ερωτήματα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γαλάζιους υπουργούς θέτει με ανάρτηση του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και τα funds.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιέται εάν υπάρχει Εισαγγελέας σ΄αυτή τη χώρα «για να ρίξει φως στο δράμα ενός λαού που τον εξευτέλισαν 10 άνθρωποι με επικεφαλής τον Μητσοτάκη και τον Στουρνάρα;»

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης, αναφέρει «Χιλιάδες διαταγές πληρωμής εκδόθηκαν από τα Ελληνικά Δικαστήρια για πληρωμές των δανείων στο τριπλάσιο και βάλε της οφειλής …. Εκκρεμούν οι περισσότερες να εκδικαστούν στο δεύτερο βαθμό στο Εφετείο … Περίπου το 75% αυτών έχουν λάβει δικάσιμο ακόμα και το 2028. Αλήθεια, αν δικαιωθούν τελικά οι δανειολήπτες στο Εφετείο ή κάποιοι εξ αυτών πως θα πάρουν τα χρήματά τους από τα FUND-φαντάσματα των 100 € στην Ιρλανδία που τότε θα έχουν κάνει φτερά;»

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, διερωτάται «γιατί πολτοποιήθηκαν – κάηκαν οι φάκελοι των διαταγών πληρωμής;» όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχει επισυνάψει ο βουλευτής, ενώ έστρεψε τα βέλη του και προς τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης σχολιάζοντας «Κύριε Πιερρακάκη μήπως τα ψηφιοποιήσατε και δεν το καταλάβαμε;».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙ !!!

 


ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ !!!

 


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ...ΝΕΟ-ΑΣΤΕΓΩΝ !!!

 



ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΑΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ !!!

 



SOS ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!

 


1.200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Η Ελλάδα θα υποδεχθεί φέτος 1.200 εκατομμυριούχους «μετανάστες» καθώς βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες σε προτίμηση χώρες για τα άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης που αναζητούν έναν άλλο τόπο μόνιμης κατοικίας.

Τα στοιχεία της Henley & Partners, μιας εταιρείας που βοηθά εύπορους πελάτες να μεταναστεύσουν, αποτυπώνουν τις ροές του πλούτου ανά τον πλανήτη, καθώς οι εκατομμυριούχοι βρίσκονται και πάλι σε κίνηση, δίνοντας συνέχεια σε μία τάση που διακόπηκε τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι εύποροι επενδυτές και οι οικογένειές τους προετοιμάζονται για τον μεταπανδημικό κόσμο, προσαρμόζονται στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που αναδύεται και αντιδρούν στην κλιματική αλλαγή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι 88.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκατασταθούν σε μία ξένη για αυτούς χώρα μέσα στο 2022.

Το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί στους 125.000 του χρόνου, καθώς το 2023 θα είναι η χρονιά με τους περισσότερους εκατομμυριούχους «μετανάστες» έως τώρα.

Τα στοιχεία της Henley & Partners δείχνουν ότι ένα τσουνάμι κεφαλαίου φεύγει από τη Ρωσία και την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χάσει τα σκήπτρα του παγκόσμιου κέντρου του πλούτου, ενώ και οι ΗΠΑ γίνονται όλο και λιγότερο ελκυστικές για τους εκατομμυριούχους του πλανήτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ E-MAIL ΑΠΑΤΗ !!!


Πρώτη περίπτωση απάτης:

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ !!!

 



Ως πραγματική πρόκληση εναντίον της Ελλάδας και της Διεθνούς Νομιμότητας γενικότερα χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος τη στάση και τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος εξισώνει την Τουρκία όταν απειλεί ευθέως την Ελλάδα κατά παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς Δικαίου με την Ελλάδα, η οποία τηρεί στο ακέραιο τις διεθνείς υποχρεώσεις της, τονίζοντας μάλιστα πως συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο ως εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος «ΝΤΡΕΔΕΣ, στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ιστορία των Ντρέδων και ο ηρωισμός τους, κατά τους Αγώνες της Εθνεγερσίας του 1821, μας δείχνουν σήμερα τον δρόμο, ως «δείκτες πορείας», και για την υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων και των Εθνικών μας Δικαίων.

ΒΡΟΧΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ !!!

 



Μύκονος: Σε πλειστηριασμό το μεγάλο «επώνυμο» ακίνητο στο Αγράρι


Η ώρα της κρίσης έρχεται για ένα από τα πιο «επώνυμα» σφυριά στη δημοφιλή Μύκονο. Πρόκειται, όπως αποκαλύπτει το newmoney, για μια έκταση 44,6 στρεμμάτων, μέρος μεγαλύτερης έκτασης συνολικής επιφάνειας 128 στρεμμάτων, που ανήκει σε εταιρείες συμφερόντων των οικογενειών Περρωτή και Σαραντόπουλου.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, για τα τρία αγροτεμάχια που αποτελούν την έκταση των 44,6 στρεμμάτων και είχαν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό τον περασμένο Φεβρουάριο, υπήρξε προσφυγή της εταιρείας «Έκτακτον», καθώς και των Ιωάννη Περρωτή, Δημητρίου – Ευγενίου Περρωτή Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου (της Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλου) κατά της Τράπεζας Πειραιώς (που είναι και η επισπεύδουσα) με αίτημα διόρθωσης της τιμής πρώτης προσφοράς.

Συγκεκριμένα, τα τρία αγροτεμάχια έκτασης 10.656,20 τ.μ., 13.970,10 τ.μ. και 20.001,70 τ.μ., στην περιοχή Αγράρι της Μυκόνου, είχαν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί στις 23 Φεβρουαρίου 2022 με τιμές εκκίνησης 1.280.000 ευρώ, 1.300.000 ευρώ και 1.615.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Κατά την εξέταση της προσφυγής οι ανακόπτοντες υποστήριξαν ότι η μεγαλύτερη επιφάνεια των κατασχεθέντων τριών αγροτεμαχίων βρίσκεται εντός της μπλε ζώνης, στην οποία επιτρέπεται ανέγερση κτιρίων οικιστικής, τουριστικής ή εμπορικής χρήσης.

ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ: ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑ 112% ΣΤΟ 5ΜΗΝΟ !!!

 



Ρεκόρ κατέγραψε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2022 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών σε ετήσια βάση, κάτι που όμως οφείλεται στο ότι πέρυσι είχε θεσμοθετηθεί η αναστολή των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2022 σε 2.226 τεμάχια, από 899 τεμάχια πέρυσι και 2.871 τεμάχια στο αντίστοιχο πεντάμηνο του 2020.

Η συνολική τους αξία διαμορφώθηκε στα 35,5 εκατ. ευρώ, από 10,3 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2021, από 42,1 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2020 και 47,6 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου –Μαΐου 2019.

Οι ακάλυπτες επιταγές τον Μάιο 2022 αυξήθηκαν σε μηναία βάση κατά 3,9 εκατ. ευρώ ή κατά 320 τεμάχια. Οι ακάλυπτες επιταγές τον Μάιο 2021 είχαν αυξηθεί σε μηναία βάση κατά μόλις 1,8 εκατ. ευρώ ή κατά 147 τεμάχια. Οι ακάλυπτες επιταγές τον Μάιο 2020 είχαν αυξηθεί σε μηναία βάση κατά 2,3 εκατ. ευρώ ή κατά 264 τεμάχια.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ SPREAD ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

 


Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δράσει θέτοντας όριο στις αποδόσεις των spread στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, κατά την τοποθέτηση της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως η ευρωτράπεζα μπορεί να έχει στη διάθεσή της εργαλεία που θα εμποδίσουν την άνοδο των spread των ομολόγων και τις «παράλογες κινήσεις» στην αγορά.

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως αυτά τα εργαλεία θα ενεργοποιηθούν εάν τα spread κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νέα επιδείνωση καταγράφηκε σήμερα στις αγορές των κρατικών ομολόγων, καθώς η επίδραση της χθεσινής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται ότι ξεθωριάζει, εν μέσω και των διαδοχικών αυξήσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Η νομισματική αρχή της Ευρωζώνης, μεταξύ άλλων, έδωσε εντολή στις αρμόδιες επιτροπές να ξεκινήσουν τη δημιουργία ενός νέου εργαλείου, το οποίο θα έχει ως στόχο την άμβλυνση των απρόσμενων πιέσεων στις αποδόσεις των ομολόγων, εν όψει και της πρώτης αύξησης επιτοκίου έπειτα από 11 χρόνια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΕΣΤΡΟΪΚΑ ΘΕΛΕΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!

 



Η Ρωσία πρέπει να μειώσει τη μακρά εξάρτησή της από τις εξαγωγές πρώτων υλών και να τονώσει τις ιδιωτικές επενδύσεις για να αποφύγει να διολισθήσει σε μια σοβιετικού τύπου τεχνολογική υστέρηση σε σχέση με τη Δύση, τόνισε η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη, η Ελβίρα Ναμπιούλινα, απηύθυνε έκκληση για μια οικονομική «περεστρόικα» ή ανοικοδόμηση της οικονομίας.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ INTERNET EXPLORER !!!

 



Η Microsoft αποχαιρέτησε επίσημα το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer, ένα από τα πρώτα εργαλεία αναφοράς για πλοήγηση στο διαδίκτυο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, πριν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό και ξεπεραστεί στη συνέχεια κυρίως από την Google.

Η χρήση του Explorer θα εξακολουθεί να είναι δυνατή, αλλά ο γίγαντας από το Redmond (Πολιτεία της Ουάσινγκτον) δεν θα κάνει πλέον ενημερώσεις ή τροποποιήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης, που κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από 27 χρόνια, τον Αύγουστο του 1995.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021 το τέλος του Internet Explorer, που κυκλοφόρησε σε έντεκα διαδοχικές εκδόσεις, και τον Μάιο του 2021 έδωσε την ημερομηνία της 15ης Ιουνίου του 2022.

Ο όμιλος σκοπεύει τώρα να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο πρόγραμμα περιήγησής του Edge, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 και επιτρέπει πλοήγηση «γρηγορότερη, ασφαλέστερη και πιο σύγχρονη από τον Explorer», όπως τόνισε πέρυσι η Microsoft.
Η εταιρεία έχει επίσης εξασφαλίσει ότι με το Edge οι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται ιστοτόπους και εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για να λειτουργούν με τον Explorer.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ !!!

 


Είναι αλήθεια πως το κινητό τηλέφωνο στις μέρες μας έχει μετατραπεί σε μια προέκταση του χεριού μας αφού αυξάνονται συνεχώς οι δυνατότητες και οι υπηρεσίες που παρέχει.

Όλοι χρησιμοποιούμε τις διαθέσιμες εφαρμογές, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, μας ψυχαγωγούν και μας προσφέρουν νέες δυνατότητες.

Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς πολλές από αυτές είναι επιβλαβείς.

Αν και εσείς έχετε Android και κατεβάσατε το τελευταίο διάστημα κάποιες εφαρμογές δείτε τη λίστα που ακολουθεί γιατί χρειάζεται να τις διαγράψετε.

Κάποιες ήδη έχουν αφαιρεθεί από το Play Store ενώ κάποιες άλλες έχουν χαρακτηριστεί ως απάτη.

Πρόκειται για τις εξής:

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ !!!

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ: ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ !!!

ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...
Το ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214.000.000 ευρώ !!!



«Είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Για την αγωγή που κατέθεσε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, ύψους 214 εκατομμυρίων ευρώ, κατά της Novartis, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

«Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στον χρηματισμό γιατρών. Το ελληνικό Δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της».

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΟΓΩ...ΒΡΟΜΑΣ !!!





«Δεν θα αναχθούμε να δουλέψουμε σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες. Οι δικαστικοί υπάλληλοι των υπηρεσιών τις οποίες αφορά το πρόβλημα της καθαριότητας, θα απέχουν από την εργασία τους για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από Παρασκευή 17-6-2022 και μέχρι να δοθεί λύση!»

Τα παραπάνω αναφέρουν η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε ανακοίνωσή τους, με την οποία αναδεικνύουν το πρόβλημα καθαριότητας που έχει προκύψει για τα δικαστήρια της Αθήνας.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση αφορμή για το πρόβλημα καθαριότητας αποτέλεσε η λήξη της σύμβασης με συνεργεία, τα οποία είχαν αναλάβει την καθαριότητα του μεγαλύτερου δικαστηρίου της χώρας, του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, του Ειρηνοδικείου Αθηνών, του Πταισματοδικείου Αθηνών και των 12 περιφερειακών Ειρηνοδικείων της Αττικής.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας τονίζουν ότι η σύμβαση έληξε στις 9-6-2022 και εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες που μπορεί να χρειαστούν χρόνο.

Και συνεχίζουν επισημαίνοντας:

ΑΚΟΜΗ 8 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΑ FUNDS ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2022 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html



Ξεπέρασε τα 87,6 δισ. ευρώ η ονομαστική αξία των κόκκινων δανείων που διαχειρίζονται οι Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας μία αύξηση κατά 7,9 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2021.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε 32,811 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2022, από 32,026 δισ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Ειδικότερα , η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 763 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 3,708 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2022. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 16,728 δισ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

ΣΚΑΝΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ...ΚΑΙΝΕ ΚΟΣΜΟ !!!

 



Στο κάδρο από την Αρχή για το ξέπλυμα, επιχειρηματίες με αλλαγή φορολογικής έδρας, πτωχευμένοι που ζουν σαν κροίσοι και υποθέσεις «χωμένες» στα συρτάρια!

Αποφασισμένος να διερευνήσει εξονυχιστικά μια σειρά από υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, οι φάκελοι των οποίων για χρόνια είναι καταχωνιασμένοι στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών, εμφανίζεται ο προϊστάμενος της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος κ. Βουρλιώτης.

Τα ταχύτατα αντανακλαστικά που σημείωσε η υπηρεσία στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης με τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα αποκαλύπτουν την αποφασιστικότητα του κ. Βουρλιώτη να προχωρήσει όλες τις υποθέσεις και ειδικά αυτές που χαρακτηρίζονται ως δημοσίου συμφέροντος.

Το πόρισμα που εξέδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα είναι καταπέλτης, όπως και η απόφαση με την οποία ακυρώνεται η αλλαγή φορολογικής έδρας του Γ. Τράγκα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά μια ελεγκτική υπηρεσία αποφασίζει ότι η αλλαγή φορολογικής έδρας από την Ελλάδα στο Μονακό ήταν παράνομη και γι΄ αυτό όλη η υπόθεση εμπίπτει πλέον στην ελληνική νομοθεσία και στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Με την απόφαση αυτή ο Βουρλιώτης στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ελεγχθούν και μάλιστα κατά προτεραιότητα διάφοροι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που έχουν αλλάξει φορολογική έδρα αποκλειστικά και μόνο για να κρύψουν μαύρα εισοδήματα, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!

 


Σόκαρε τις αγορές η ξαφνική απόφαση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση του επιτοκίου της από το 2007, που προκαλεί κατακόρυφη άνοδο του ελβετικού φράγκου και φέρνει νέες επιβαρύνσεις στις μηνιαίες δόσεις δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών, ήδη «καμμένων» από την ξέφρενη ανατίμηση του ελβετικού νομίσματος μετά την κρίση του 2008.

Τα βαθιά αρνητικά επιτόκια του ελβετικού φράγκου είναι εδώ και χρόνια ένα σταθερό σημείο αναφοράς στο διεθνές οικονομικό σύστημα, αλλά φαίνεται ότι ακόμη και η ελβετική κεντρική τράπεζα, SNB, υποχρεώνεται να κάνει στροφή σε αυστηρότερη νομισματική πολιτική, ειδικά μετά τη μεγάλη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,75%.

Έτσι, η SNB ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,50%, ώστε να ανεβεί από το -0,75% στο -0,25%. Ήταν η πρώτη αύξηση επιτοκίου από το 2007, που δεν είχε προεξοφληθεί από την αγορά συναλλάγματος, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί βίαιη αντίδραση, που έφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο την ισοτιμία του ευρώ με το ελβετικό από το 1,04 στο 1,02.

Η κάθετη πτώση του ευρώ έναντι του ελβετικού





Αναλυτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για την εντονότερη ημερήσια άνοδο από το 2015, που φέρνει πολύ κοντά τα δύο νομίσματα σε ισοτιμία. Η τάση της ισοτιμίας του ελβετικού με το ευρώ αναμένεται να παραμείνει ανοδική, καθώς η SNB αύξησε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, προειδοποιώντας ότι πιθανόν να χρειασθούν πρόσθετα μέτρα, δηλαδή και νέες αυξήσεις επιτοκίων, που θα αυξήσουν την ελκυστικότητα του νομίσματος.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η CREDIT SUISSE ΞΕΠΛΥΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ !!!

 




Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα....η αλήθεια είναι...


Eλβετός εισαγγελέας έχει εντοπίσει πάνω από $60 δισ. τα οποία πιστεύει ότι ξεπλύθηκαν μέσω της Credit Suisse.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o οικονομικός εισαγγελέας της Γενεύης Ιβ Μπερτόσα αναγνώρισε μια σειρά από 8 συναλλαγές που η τράπεζα δεν κατάφερε να αποτρέψει ανάμεσα στο 2008 και το 2014 και συνιστούν, σύμφωνα με τον ίδιο, ξέπλυμα χρήματος.

O Πατρίς Λεσκοντρόν, ο οποίος είναι ο κύριος κατηγορούμενος στην υπόθεση, φέρεται να πλαστογράφησε υπογραφές για να μεταφέρει παρανόμως δισεκατομμύρια, κυρίως από τους λογαριασμούς του μεγαλύτερου πελάτη του, του Γεωργιανού Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αντισταθμίσει απώλειες σε χαρτοφυλάκια άλλων πελατών του.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!!

 


Ο Νίκος Βασιλειάδης, Δικηγόρος - Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Πρόεδρος της "Ελεύθερης Πατρίδας", αναλαμβάνει τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα στους «Γαλάζιους», προκειμένου να συντονίσει δράσεις και πρωτοβουλίες της κίνησης έως το Ιδρυτικό Συνέδριο καθώς και τον μετασχηματισμό της σε κόμμα.

Οι άξονες της κίνησης κατανέμονται σε 9+2 θεματικούς τομείς για να υλοποιηθούν ανάλογες δράσεις τις επόμενες 70 ημέρες.

Οι «Γαλάζιοι» οργανώνονται σε δύο επίπεδα: “GROUPS” για τους Νέους και τις Νέες και “Γραμματείες” για τα μεγαλύτερα Γαλάζια Στελέχη.

Τα επιπλέον πρόσωπα που θα απαρτίζουν το σύνολο των “Γραμματειών” θα ανακοινωθούν το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα είναι τουλάχιστον άξονες κατά 50.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 10 FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ 75 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ !!!

 



Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Πάντως, για την αγορά των ΝPLs φαίνεται ότι μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαιτέρως αφού για το project Tethys της Intrum, γίνεται κυριολεκτικά χαμός, με τους επενδυτές να σπρώχνονται για να πάρουν κεφάλι. 

Είναι γνωστό ότι τα ξενοδοχεία είναι sexy αυτή την εποχή, αλλά για τις 75 τετράστερες και πεντάστερες μονάδες που βγαίνουν στην αγορά με το Tethys έχουν περάσει στο στάδιο των προσφορών δέκα (10) υποψήφιοι επενδυτές! 

Δεν υπάρχει fund που ασχολείται με αυτήν την αγορά που να μη δηλώνει παρόν στη διαδικασία: ΒΑΙΝ, Fortress, DK και όλοι οι άλλοι συνήθεις ύποπτοι είναι εκεί. Η συναλλαγή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και επιχειρηματιών του τουρισμού με αποτέλεσμα παρόντες να δηλώνουν και οι αεικίνητοι Ισραηλινοί της Brown. 

REVLON: ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ !!!

 



Η Revlon κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το άρθρο 11, αδυνατώντας να διαχειριστεί στο δυσβάσταχτο χρέος της εν μέσω της κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εκτόξευσης του πληθωρισμού.

Ο γίγαντας της αγοράς καλλυντικών που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Ron Perelman, κατέθεσε την αίτηση στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης και κατέγραψε περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Απριλίου. Το ποσό είναι μικρότερο από τα συνολικά χρέη 3,7 δισ. δολαρίων, στα οποία περιλαμβάνονται ομόλογα που λήγουν το 2024, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα της 15ης Ιουνίου.

Η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της ενώ θα επεξεργάζεται σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών. Η χρεοκοπία κλείνει μια ταραχώδη περίοδο για την Revlon, η οποία επλήγη κατά τη διάρκεια της πανδημίας μετά από χρόνια μείωσης των πωλήσεων της, με τους καταναλωτές να στρέφονται σε νέες μάρκες καλλυντικών και το μερίδιο της στην αγορά να μειώνεται.

Η Revlon, ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια, την εποχή της Mεγάλης Ύφεσης κάνοντας το ντεμπούτο της με βερνίκια νυχιών ενώ αργότερα πρόσθεσε στην γκάμα της τα κραγιόν. Μέχρι το 1955, είχε εξελιχθεί σε μια εταιρεία διεθνούς φήμης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ «ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ» ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΦΕΡΝOYN ΑΚΡΙΒΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 


ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ: Η ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΦΥΓΕ, ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΜΕΙΝΑΝ !!!

 


Εν ολίγοις τα μνημόνια είναι ακόμα εδώ...

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΝΕΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ VILLAS ARMIT ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 


Σε νέο ηλεκτρονικό σφυρί οδηγούνται οι εναπομείνασες πολυτελείς βίλες από το μοναδικό συγκρότημα “Villas Armit” στην περιοχή Φωκός Άνω Μερά της Μυκόνου.

Από το αρχικό συγκρότημα έχουν ήδη μεταβιβαστεί ορισμένες και στις 29 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο νέος πλειστηριασμός για τις 8 εναπομείνασες βίλες, δύο ακόμη οριζόντιες ιδιοκτησίες καθώς και δύο αποθήκες, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται σε 7.788.000 ευρώ. Επισπεύδουσα πλέον είναι η «EOS Matrix Greece» υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας των απαιτήσεων της «Southrock Property Company Six Α.Ε.».

Η…καριέρα αυτής της καλά «κρυμμένης» ομάδας luxury τουριστικών κατοικιών στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου 2021, όταν και είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει για πρώτη φορά το σφυρί με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions και με συνολικό αρχικό τίμημα 10.769.000 ευρώ. Οι τιμές εκκίνησης ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση κλιμακώνονταν από τις 393.000 μέχρι και τα 1.208.000 ευρώ. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας υπήρξε αναβολή.

Έτσι, ο πλειστηριασμός έγινε στις 21 Ιουλίου 2021, αλλά οδηγήθηκε σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών. Το ίδιο συνέβη και στον επαναληπτικό που έγινε τον Σεπτέμβριο.

Στις 6 Οκτωβρίου χτύπησε για τρίτη φορά το σφυρί και τότε άλλαξαν χέρια δύο από τις ιδιοκτησίες, με ποσά κατακύρωσης 1.021.000 ευρώ και 752.100 ευρώ, ενώ για την ακριβότερη ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε, ενώ ακολούθησε κι άλλος ένας πλειστηριασμός στις 27 Ιανουαρίου 2022.

Τι βγαίνει στις 29 Ιουνίου

Τώρα, στον επικείμενο πλειστηριασμό της 29ης Ιουνίου θα βγουν οι ακόλουθες ιδιοκτησίες:

ΠΕΙΡΑΓΜΑΝΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ: ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!

 



Με αυστηρά πρόστιμα, που κυμαίνονται από 5.000 έως και 20.000 ευρώ, κινδυνεύουν όσοι παραβιάζουν ή παραποιούν ή επεμβαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των ταμειακών μηχανών.

Το φαινόμενο των πειραγμένων ταμειακών μηχανών έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους επιτήδειους να γλυτώσουν το φόρο εισοδήματος και να βάλουν στη τσέπη τον ΦΠΑ. Εν οψη της θερινής σεζόν κλιμάκια της ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσουν σαρωτικούς ελέγχους στα νησιά αλλά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς μοιράζοντας πρόστιμα και “λουκέτα” όπου εντοπίζουν παραβάσεις

Όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα.. «κυκλώματα» είναι τρία:
  1. «Μαϊμού» ταμειακές μηχανές: Αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή απάτης, αφού χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός υπολογιστής και λογισμικό για την παραγωγή και εκτύπωση παραστατικών, τα οποία προσομοιάζουν με φορολογικά στοιχεία αξίας, χωρίς όμως να εκδίδονται από νόμιμα εγκεκριμένο φορολογικό μηχανισμό. Τα παραστατικά αυτά ουδέποτε καταχωρούνται στα τηρούμενα λογιστικά αρχεία των οντοτήτων που τα εκδίδουν με αποτέλεσμα τις σημαντικές απώλειες δημοσίων εσόδων αλλά και την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, αφού είναι συνήθως λίγοι εκείνοι που μπορούν να διακρίνουν ένα μη νόμιμο φορολογικό στοιχείο.
  2. Χρήση των νόμιμων φορολογικών μηχανισμών για την έκδοση δελτίων παραγγελίας, χωρίς στη συνέχεια να εκδίδεται αντίστοιχο φορολογικό στοιχείο αξίας, ή για τη μαζική έκδοση ακυρωτικών σημειωμάτων στο τέλος της κάθε ημέρας, ή για τη μαζική χορήγηση εκπτώσεων, με σκοπό την απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Αποτελεί συνηθισμένη μορφή απάτης. Οι υπηρεσίες διενεργούν στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ή βάσιμες υπόνοιες χρήσης τέτοιων πρακτικών. Ο έλεγχος αντλεί τα παραγόμενα ψηφιακά αρχεία των φορολογικών μηχανισμών τα οποία και επεξεργάζεται, προσδιορίζοντας την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη και επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
  3. Ανάπτυξη και χρήση παράνομων λογισμικών εφαρμογών που παρεμβαίνουν στους νόμιμα εγκεκριμένους Φ.Η.Μ. αλλοιώνοντας τα πραγματικά δεδομένα των συναλλαγών. Στην περίπτωση αυτή όλες οι εκδόσεις φορολογικών στοιχείων εμφανίζονται νομότυπες. Ωστόσο, σε δεύτερο χρόνο και μετά την απομάκρυνση του πελάτη, ειδικά λογισμικά δύνανται να αλλοιώνουν το περιεχόμενο των εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων ως προς τις ποσότητες, τις αξίες, τα είδη και τον αλγόριθμο της ασφαλούς σήμανσης του κάθε παραστατικού, με άλλα λόγια της ταυτότητάς του, σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικονομικής οντότητας. Η συγκεκριμένη μορφή απάτης είναι από τις πλέον δύσκολα ανιχνεύσιμες, αφού στόχος των χρησιμοποιούμενων λογισμικών είναι η συγκάλυψη κάθε ίχνους

Λουκέτα για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

Όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατ’ οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων:

– Από 2 έως 12 μήνες όταν o υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος – χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού τον οποίο αφορά ο έλεγχος.

ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 28% !!!

 


«Πιο φθηνά έρχεται στον τουρίστα να πάει σε νησί με αεροπλάνο παρά με πλοίο. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος». Με τα λόγια αυτά αποτύπωσε στο newmoney στέλεχος της ακτοπλοΐας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί για το καλοκαίρι του 2022.

Η δραματική αύξηση του κόστους των καυσίμων από 80% έως 120% αναλόγως τον τύπο, έχει ως αποτέλεσμα οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται από 20% έως 28%. Ειδικά σε μακρινούς προορισμούς τα εισιτήρια είναι τσουχτερά.

Ειδικότερα τα καύσιμα αποτελούσαν το 30%-35% του λειτουργικού κόστους ενός πλοίου το 2019 ενώ από το δ’ τρίμηνο του 2021 έχει εκτοξευθεί στο 60%-70%.

ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» !!!

 



«Δεν μπορεί να είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και να μη σέβεται την Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μενέντεζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντ1 και τη Real News.

Ο γερουσιαστής του Νιού Τζέρσει ανέφερε ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο «ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι ικανός να παρέμβει, αλλά όταν πρόκειται για σύγκρουση τότε θα είναι αργά. Πρέπει να αποφύγουμε μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας και να καταστήσουμε σαφές ποιος είναι ο επιτιθέμενος».

  • H Toυρκία συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις και με μια κλικακούμενη επιθετική ρητορική. Φοβάστε ένα θερμό επεισόδιο;

«Ένας από τους πολλούς λόγους που πιστεύουμε ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο δεν είναι μόνο προκλητικές, αλλά και επικίνδυνες γιατί η Ελλάδα, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά της ύδατα, και έχει δείξει μεγάλη εγκράτεια. Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαι αντίθετος στο να πουληθούν στην Τουρκία πιο προηγμένα F-16, καθώς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να λειτουργεί ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να μην σέβεται τον γείτονά της, στην προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα, (με ένα τρόπο που αναγνωρίζει τη διεθνή τάξη), επομένως πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007 !!!

 



Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) αύξησε απροσδόκητα τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2007, εστιάζοντας στην μάχη για τον πληθωρισμό που απειλεί να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Αύξησε το επιτόκιο της κατά 50 μονάδες βάσης στο -0,25%, μια δραματική κίνηση που οδήγησε στην εκτίναξη του φράγκου έως και 2% έναντι του ευρώ.

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση της νομισματικής σύσφιξης, οι Ελβετοί αξιωματούχοι χάραξης της πολιτικής με επικεφαλής τον Πρόεδρο Τόμας Τζόρνταν αύξησαν επίσης τις προβλέψεις τους για τον πληθωρισμό και επισήμαναν ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα μέτρα.

Μετά την ανακοίνωση το φράγκο βαδίζει προς το μεγαλύτερο ράλι του από τον Ιανουάριο του 2015.

ΑΠΟΔΟΛΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

 



Το διεθνές νομισματικό σύστημα αναφέρεται στις θεσμικές ρυθμίσεις και πρακτικές για την τιμολόγηση, την ανταλλαγή νομισμάτων, την προσαρμογή των πληρωμών κλπ.

Το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα δεν είναι αιώνιο, αλλά θα εξελίσσεται με τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες προώθησαν την εγκαθίδρυση του συστήματος του Bretton Woods, πυρήνας του οποίου ήταν το δολάριο ως μέσο αποτίμησης, διαπραγμάτευσης και αποθήκευσης αξιών.

Κατά τις δεκαετίες που μεσολάβησαν από τη δεκαετία του 1971 έως τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, το σύστημα του Bretton Woods γνώρισε αλλαγές, η σταθερή σύνδεση μεταξύ του δολαρίου ΗΠΑ και του χρυσού ακυρώθηκε και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες των εθνικών νομισμάτων εισήλθαν στο ονομαστικά ελεύθερα κυμαινόμενο σύστημα της Τζαμάικα, ωστόσο το δολάριο ΗΠΑ, ως θεμέλιο του διεθνούς νομισματικού συστήματος, δεν κλονίστηκε.

Μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, οι αλλαγές στο διεθνές μοτίβο ισχύος και η νέα τεχνολογική επανάσταση θέτουν νέες προκλήσεις στην ηγεμονία του δολαρίου και η αποδολαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας επιταχύνεται.

Πρώτον, η πολυπολική παγκόσμια οικονομική δομή έχει εξελιχθεί σε βάθος με την ταχεία αύξηση του ΑΕΠ των χωρών εκτός των ΗΠΑ. Το μερίδιο του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ μειώθηκε από 40% το 1960 σε 24% το 2021. Το ΑΕΠ της Ασίας αντιπροσώπευε το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ πριν από σαράντα ή πενήντα χρόνια, αλλά αυξήθηκε στο 47% το 2021. Τα τελευταία 10 χρόνια, η συμβολή της οικονομίας της Κίνας στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη έχει σταθεροποιηθεί στο 30% περίπου. Ακόμα και τα δύο τελευταία χρόνια της παγκόσμιας επιδημίας, ο μέσος διετής ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας έφτασε το 5,1%, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του κόσμου και συνεχίζοντας να αποτελεί την ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Αυτό άλλαξε τη μακροχρόνια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ως ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας κατά τις μεταπολεμικές δεκαετίες. Η οικονομική βάση καθορίζει τη διεθνή δομή, η οποία απαιτεί περισσότερα κυρίαρχα νομίσματα για τη διευκόλυνση του διεθνούς διακανονισμού πληρωμών, την προσαρμογή του ισοζυγίου πληρωμών κ. λπ.

Δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υπερβάλλουν στην αξιοπιστία του δολαρίου ΗΠΑ. Υπό την καθοδήγηση της λεγόμενης αρχής "Πρώτα η Αμερική", ο πρόεδρος Τραμπ διεξήγαγε έναν "δασμολογικό πόλεμο" και έπαιξε ένα "παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος", το οποίο υπερέβαλε σοβαρά την παγκόσμια ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Μπάιντεν, δεν προσάρμοσε την οικονομική και εμπορική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, γεγονός που άφησε τη διεθνή αξιοπιστία του δολαρίου ΗΠΑ να πέσει ανεπιστρεπτί.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ LEASING ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ !!!

 


Ριζικά αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς τα εργοστάσια φαίνεται ότι είναι αποφασισμένα να πάρουν το παιχνίδια στα χέρια τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr πολλά εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων δίνουν πλέον οχήματα σε εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης μόνο με την υπογραφή ρήτρας ότι μετά το πέρας της χρήσης τους (από 24 έως και 48 μήνες) τα οχήματα θα επιστραφούν και πάλι στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με αυτό τον τρόπο τα εργοστάσια θα πετύχουν ένα διπλό στόχο. Αρχικά τα οχήματα που θα προέρχονται από τις εταιρείες χρονομίσθωσης και ενοικιάσεων θα παραλαμβάνονται από τις εισαγωγικές εταιρείες που λειτουργούν σε κάθε χώρα και στη συνέχεια θα οδηγούνται στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της κάθε μάρκας για να πωληθούν σε ιδιώτες καταναλωτές ή επαγγελματίες. Με αυτό τον τρόπο τα εργοστάσια θα φροντίσουν να ενισχύσουν τα έσοδα των ιδιοκτητών εξουσιοδοτημένων κάθετων μονάδων οι οποίοι αναμένεται να χάσουν σημαντικό ποσοστό από την προμήθεια πώλησης καινούριων αυτοκινήτων.

Από την άλλη μεριά θα «πετάξουν» κυριολεκτικά έξω από την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τόσο τις εταιρείες leasing και ενοικιάσεων οι οποίες κέρδιζαν πολλά χρήματα από την μεταπώληση μεταχειρισμένων οχημάτων κυρίως σε εμπόρους μεταχειρισμένων όσο και σε ιδιώτες καταναλωτές μειώνοντας επίσης με αυτό τον τρόπο στο ελάχιστο τις ανεξάρτητες εμπορίες μεταχειρισμένων οχημάτων καθώς δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προς πώληση.

Άλλωστε είναι γνωστό στην αγορά πως οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε όλη την ΕΕ προμηθεύονται αυτοκίνητα από τις εταιρείες χρονομίσθωσης και ενοικιάσεων μέσω online δημοπρασιών που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλα τα κράτη-μέλη της Γηραιάς Ηπείρου.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ΑΝΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑΣ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ;;;



Από το zougla.gr

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των «εμβολίων»-Covid-19 και μιας ταχέως εξελισσόμενης, ανίατης και θανατηφόρου νόσου των πριόν, που είναι γνωστή ως νόσος Creutzfeldt-Jakob.

Μέγκαν Ρέντσο

Δικηγόρος στην Children’s Health Defense και δημοσιογράφος του The Defender.

Children’s Health Defense

07-06-2022

Μελέτες υποδεικνύουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ μιας ανίατης και θανατηφόρου ασθένειας πριόν – που είναι γνωστή ως νόσος Creutzfeldt-Jakob (CJD) – και των «εμβολίων»-COVID-19 .
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η περιοχή πριόν από την αρχική πρωτεΐνη ακίδας της παραλλαγής του ιού COVID-19 του Wuhan ενσωματώθηκε σε «εμβόλια»-mRNA και σε «εμβόλια»-φορέα αδενοϊού –που χορηγήθηκαν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους– μπορεί να προκαλέσει έναν νέο τύπο ταχέως εξελισσόμενου σποραδικού CJD.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η νόσος Creutzfeldt-Jakob (CJD)είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του εγκεφάλου [που μετατρέπει τον εγκέφαλο σε μυζήθρα] και οδηγεί σε άνοια και, τελικά, στο θάνατο.

Αν και η παραλλαγή Omicron δεν έχει περιοχή prion στην πρωτεΐνη ακίδας της, τα τρέχοντα «εμβόλια»-COVID-19 εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το γενετικό υλικό – συμπεριλαμβανομένης της περιοχής prion–του μητρικού στελέχους Wuhan.

•Μια γαλλική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο 2022 για την σχέση του «εμβολίου»-COVID-19 και του CJD, εντόπισε μια νέα μορφή σποραδικής CJD που εμφανίστηκε εντός ημερών από τη λήψη μιας πρώτης ή δεύτερης δόσης «εμβολίων»-COVID-19 της Pfizer και της Moderna.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ POWER PASS !!!

 


Αύριο Παρασκευή θα ανοίξει ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, με επιστροφές ποσών έως 600 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου. Η καταβολή των ποσών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Η αποζημίωση για το Power Pass θα ξεκινάει από τα 18 ευρώ και θα ανέρχεται ως τα 600 ευρώ, ανά μετρητή που είναι και το ανώτερο όριο και θα αφορά τους λογαριασμούς εκείνους που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού από αυτές αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις του κράτους και πιθανόν των παρόχων και ως του ποσού των 600 ευρώ.

Eνδεικτικά παραδείγματα:

1. Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 360 ευρώ.

2. Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

3. Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι 1.000 ευρώ, η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ, ενώ αν

4. Οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.

Χρήσιμες πληροφορίες για το Power Pass:

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

 

ΚΟΡΩΝΟ-ΕΣΤΙΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ !!!

 


Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας στα πλέον δημοφιλή νησιά του Αιγαίου, με τη Μύκονο να εμφανίζει το τρομακτικό ποσοστό 36,98% και να ακολουθεί η Σαντορίνη με 25,32%.

Ο γενικός δείκτης θετικότητας που αποτυπώνει το ποσοστό των θετικών στον κορονοϊό τεστ, την εβδομάδα 6-12 Ιουνίου ανήλθε στο 6.18% σε σύνολο 556.948 εργαστηριακών ελέγχων σε ολόκληρη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι κάτω από 4% για τον έλεγχο μιας επιδημίας.

Υψηλά ποσοστά εμφανίζουν επίσης η Δυτική και η Ανατολική Αττική με 16% και 12% αντίστοιχα. Ο δείκτης στο κέντρο της Αθήνας είναι στο 10,5% και το ίδιο στον Πειραιά (10,63%).

Αναλυτικά τα ποσοστά θετικότητας άνω του 10%, έτσι όπως καταγράφονται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΦΕΙΔΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ !!!

 

Ο ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ "ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΤΟ 6ο ΚΥΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ !!!

 



Τριπλάσια τα πραγματικά κρούσματα, 20.000-30.000 - Εστίες υπερμετάδοσης οι κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς μάσκα - Υπονομεύεται το άνοιγμα των σχολείων σε 2 μήνες

Διαμετρικά αντίθετος με την γενικευμένη εικόνα χαλάρωσης και «κανονικότητας» για την πανδημία εμφανίστηκε μιλώντας στο Kontra ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, που «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» υπό το φως της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων.

«Εδώ και μία εβδομάδα από το δικό μας Παρατηρητήριο έχουμε πει ότι επικείται το έκτο κύμα, που φυσικά έχει σχέση με το ό,τι έχουμε χαλαρώσει και το βγάλσιμο της μάσκας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σχεδόν στο 80% των περιστατικών επικρατούν πλέον οι Όμικρον-4 και Όμικρον-5, δύο πολύ πιο μεταδοτικές παραλλαγές, που παρακάμπτουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τον εμβολιασμό, μολύνουν και εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη διασπορά», είπε ο κ. Τζανάκης. «Τα κρούσματα που βλέπετε πιστεύω ότι είναι λιγότερο από το ένα τρίτο των πραγματικών, καθώς πολλοί που αυτοδιαγνώσκονται δεν δηλώνουν το κρούσμα. Σήμερα μπορεί να έχουμε 20.000-30.000 κρούσματα πραγματικά».

Όπως υπογράμμισε, «είμαστε στη μέση ενός πρώιμου πανδημικού κύματος, του έκτου κατά σειρά, καλοκαιρινού. Ελπίζουμε ότι δεν θα δώσει πίεση στο σύστημα Υγείας ... Πιστεύω ότι οι σκληροί δείκτες θα ανέβουν στη συνέχεια, έστω και λίγο ... Θα είναι ένα πρώιμο καλοκαιρινό κύμα από Όμικρον-4 και Όμικρον 5. Σε άλλες περιοχές κυριαρχεί η μία, σε κάποιες η άλλη ... αυτό το κύμα συνδέεται με αυτές τις δύο μεταλλάξεις, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση, τις διακοπές και τις κοινωνικές εκδηλώσεις που οργανώνονται αυτή την εποχή. Λειτουργούν ως υπερμεταδοτικά γεγονότα ... Πρέπει να προσέξουμε, να φοράμε τις μάσκες όπου αισθανόμαστε ανασφαλείς. Πρέπει να προφυλάξουμε τους ευπαθείς συμπολίτες, φίλους και συγγενείς. Και φυσικά πρέπει οι διοργανωτές κοινωνικών εκδηλώσεων να προσέξουν πάρα πολύ, να πάρουν κάθε δυνατό μέτρο ώστε να περισταλεί το ύψος αυτού του πανδημικού κύματος».

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ", "ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ" ΚΑΙ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ" !!!

 

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 290.000€ ΕΛΑΒΕ Ο ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ...ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ ATTICA BANK !!!

ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΕΣΑΙ...
Είπαμε, ας είναι καλά η ασυλία...ξέρεις πόσοι την γλίτωσαν έτσι ;;;




Mισθούς Wall Street για την διοίκηση της Τράπεζας Αττικής


Καταλαβαίνω ότι εταιρείες που παράγουν πλούτο για τους μετόχους τους και αναπτύσσονται δυναμικά θα πρέπει να αμοίβουν με ανταγωνιστικούς όρους τα στελέχη τους.|

Όταν όμως η εταιρεία έχει περιέλθει σε δεινή θέση – για να περιγράψω με ευγενή και ήπιο τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τράπεζα Αττικής, τότε η διοίκηση δεν μπορεί να αμοίβεται με μισθούς … Wall Street.

Όπως προκύπτει λοιπόν από την Ετήσια Έκθεση των αποδοχών των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ο τέως διευθύνων σύμβουλος έλαβε συνολικές αμοιβή (συμπεριλαμβανομένης της εταιρικής κάρτας και του εταιρικού αυτοκινήτου) το ουδόλως ευκαταφρόνητο πόσο των 290.617 ευρώ..

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι λοιπές παροχές όπως η βενζίνη για τις μετακινήσεις του και το ομαδικό ασφαλιστήριο, το εταιρικό τηλέφωνο, καθώς και διατακτική σίστισης 550 ευρώ.

ΒΟΜΒΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΥ "ΕΘΑΨΕ" ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΛΙΑΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...
Εσύ Έλληνα υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ;;;;



Αν όχι...διάβασε το ρεπορτάζ του euro2day.gr και πολλά θα καταλάβεις:


Μια εμπιστευτική επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός στον πρόεδρο και στους αντιπροέδρους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία εκφράζει επιφυλάξεις για την ικανότητα της νέας (πλέον) αντιπροέδρου της Αρχής να αντεπεξέλθει στον ρόλο της, στάθηκε η αφορμή για να αποκαλυφθεί η σοβούσα κόντρα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με τον κ. Λιανό.

Η επιστολή του κ. Λιανού, την οποία ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει μιλώντας στο Euro2day.gr ως «απαράδεκτη και αντιθεσμική», δεν απέτρεψε τον διορισμό της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Και αυτό γιατί την απόφαση αυτή τη λαμβάνει η Βουλή. «Δεν προβλέπεται από τη διαδικασία η συναίνεση ή έστω η έκφραση γνώμης του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον διορισμό του αντιπροέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής. Αυτή είναι κυβερνητική απόφαση και απόφαση της Βουλής και όχι του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού», λέει ο κ. Γεωργιάδης στο Euro2day.gr.

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννη Λιανό να απαντά: «Ηταν χρέος μου να εκφράσω τη γνώμη μου, τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις μου, έστω και αν δεν μου ζητήθηκε. Εφόσον είχα αυτούς τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις, θεώρησα καλύτερο από το να σιωπήσω, να τις γνωστοποιήσω στην Κυβέρνηση και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Είναι κάτι που θεωρώ πως όφειλα να κάνω».

«Εξέφρασα μια γνώμη θεσμικά», λέει ο κ. Λιανός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα αντιπρόεδρος έχει μεν τις γνώσεις και συνέδραμε στην ολοκλήρωση της κλαδικής έρευνας της Επιτροπής για το Fintech, ωστόσο έχει καθυστερήσει αρκετά την υπόθεση για τις τράπεζες, ενώ έχει αντισταθεί να συνδράμει στο μεταρρυθμιστικό έργο της Αρχής.

Στη νέα αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Χ. Νικολοπούλου είχε ανατεθεί η Δ' Διεύθυνση -Χρηματοοικονομικός Τομέας, ενώ υπήρξε χειρίστρια των υποθέσεων που εκκίνησαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το φθινόπωρο του 2019 σχετικά με πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στις χρεώσεις των τραπεζών και τον αποκλεισμό ανταγωνιστών.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΑΝΔΡΑΣ: ΑΘΩΑ Η ΔΟΥΡΟΥ, ΕΝΟΧΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!

 



Την αθώωση της Ρένας Δούρου για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα το 2017 με 25 νεκρούς αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο κήρυξε τη Ρένα Δούρου ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα ,επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αντίθετα οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δύο αντιπεριφερειάρχες, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ !!!

 



«Ανεφάρμοστη, πρόχειρη και αποσπασματική», χαρακτηρίζουν και οι δικαστικοί λειτουργοί, την νέα διάταξη που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή για να τεθεί πλαφόν στις αναβολές δικών για κώλυμα στο πρόσωπο των δικηγόρων, την οποία αποκάλυψε το dikastiko.gr.

Οι δικαστές και εισαγγελείς, υπό νέο Διοικητικό Συμβούλιο πλέον, υπό την Μαργαρίτα Στενιώτη, διαφοροποιούν την θέση τους σε σχέση με αυτή που είχε εκφραστεί και δημόσια από την προηγούμενη διοίκηση υπό τον Χρ. Σεβαστίδη και ζητούν να αποσυρθεί η διάταξη και να ξεκινήσει διάλογος από την αρχή. Μάλιστα στην επιστολή που έστειλαν στον Υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζουν την έκπληξή τους καθώς «…από site στο διαδίκτυο (!!!) ενημερωθήκαμε, ότι στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/713 ΕΚ…», περιελήφθη διάταξη τροποποίησης του άρθρου 349 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Η διάταξη για τις αναβολές δικών

Υπενθυμίζεται πώς με τη νέα διάταξη αλλάζουν τα εξής:

-Για την αναβολή λόγω σοβαρού λόγου υγείας (ακόμα και του δικηγόρου) απαιτείται πλέον αυτός να αποδεικνύεται “με ιατρική πιστοποίηση δημοσίου φορέα ή πιστοποιητικό νοσηλείας από ιδιωτικό θεραπευτήριο και μπορεί να ελεγχθεί με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο από το δικαστήριο”.

–Η αναβολή δεν μπορεί να υπερβεί τους τρεις (3) μήνες, αλλά προηγουμένως το δικαστήριο πρέπει υποχρεωτικά πρέπει να διερευνήσει τη δυνατότητα διακοπής της δίκης. “Η απόφαση που δέχεται τους λόγους αναβολής πρέπει να έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, η οποία πρέπει να αναφέρει, ότι ο λόγος της αναβολής δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με διακοπή της δίκης”.

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΡΑΓΚΑ ;;;

 


SSL Certificates