.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!


ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: 700.000.000€ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ !!!

ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Το 2020, που θα πρέπει βάσει νέου νομοσχεδίου να δαπανάται το 30% του εισοδήματος των φορολογουμένων μέσω πλαστικού χρήματος+e-banking, έρχεται ακόμα μεγαλύτερη κονόμα για τις τράπεζες !!!
Μην ξεχνάμε ότι το 2018 οι Έλληνες (καταναλωτές+επιχειρήσεις) πλήρωσαν συνολικά 1 δις ευρώ στις τράπεζες μέσω των διάφορων προμηθειών !!!




Κάθε μήνα, οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν στις τράπεζες πάνω από 100.000.000€



Περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ το μήνα είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν στις τράπεζες οι Ελληνες καταναλωτές για τις προμήθειες που χρεώνουν σε πάσης φύσεως υπηρεσίες.

Οπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Εurobank και Αlpha Bank) στο πρώτο εξάμηνο του έτους συνολικά χρέωσαν τους πελάτες τους με προμήθειες περίπου 700 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία αυτά οι τράπεζες είχαν προχωρήσει σε αυξήσεις στις χρεώσεις αυτές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν ακόμη και το 10%.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει φρένο σ΄ αυτές τις πρακτικές των τραπεζών. Έτσι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη με τους επικεφαλής των πιστωτικών ιδρυμάτων (Π. Μυλωνάς, Χ. Μεγάλου, Φ. Καραβίας και Β. Ψάλτης), τους ζήτησε να ανακαλέσουν τις αυξήσεις που είχαν ήδη επιβάλλει σε σειρά υπηρεσιών. Οι αυξήσεις αυτές, τις οποίες οι τράπεζες ήδη έχουν περάσει στην τιμολογιακή τους πολιτική, είχαν ως αποτέλεσμα να βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019. Είναι ενδεικτικό ότι το κονδύλι «έσοδα από προμήθειες» που εμφανίζεται σε αυτά, κατέγραψε αύξηση η οποία αγγίζει το 5%. Παρά ταύτα ο πρωθυπουργός επεσήμανε στους τραπεζίτες ότι οι αυξήσεις αυτές δεν δικαιολογούνται, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Ο ίδιος τους ζήτησε να επιστρέψουν στο προηγούμενο πλαίσιο.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μικρές διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν ξεχωριστά από κάθε τράπεζα, κοινή αντιμετώπιση μόνο στο πρόβλημα των περιοχών με ένα ΑΤΜ.




«Διακοσμητικού» χαρακτήρα θα είναι οι αλλαγές που θα κάνουν οι τράπεζες στις νέες προμήθειες που θα αρχίσουν να «τρέχουν» από το τέλος του μήνα, ενώ η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αποφεύγει, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οποιαδήποτε δημόσια αναφορά σε θέματα τιμολόγησης των τραπεζικών υπηρεσιών, για τα οποία κάθε τράπεζα θα λάβει μεμονωμένα τις αποφάσεις της.

Παρά το γεγονός ότι, όπως «διέρρευσε» από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης εκφράσθηκε με έντονο τρόπο στη συνάντηση με τους τραπεζίτες για τις αυξημένες προμήθειες που σκοπεύουν να επιβάλλουν από τα τέλη Οκτωβρίου σε συναλλαγές που γίνονται με κάρτες, η Ένωση Τραπεζών δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η Ένωση, όπως εξηγούν νομικοί με γνώση του δικαίου για τον ανταγωνισμό, απαγορεύεται... δια ροπάλου να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε θέματα που άπτονται της τιμολόγησης των τραπεζικών υπηρεσιών. Μάλιστα, έχει αναλάβει ρητή δέσμευση έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων για την υπόθεση των προμηθειών του ΔΙΑΣ, ότι δεν θα αναμειγνύεται σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής.

ΒΟΜΒΑ SSM ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ": ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ !!!

ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Ο SSM για να αποδεχθεί τις κρατικές εγγυήσεις του σχεδίου «Ηρακλής», ως μηδενικού κινδύνου απαίτησε την δέσμευση μετρητών, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων, από το μαξιλάρι ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου !!!




Ψυχρολουσία στο σχέδιο «Ηρακλής» επιφύλαξε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Business Daily, διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να δεχθεί ως μηδενικού κινδύνου τις κρατικές εγγυήσεις, που θα χρησιμοποιήσουν οι τράπεζες στο πλαίσιο του Asset Scheme Protection (ASP).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο SSM, για να αποδεχθεί τις κρατικές εγγυήσεις του σχεδίου «Ηρακλής», ως μηδενικού κινδύνου απαίτησε την δέσμευση μετρητών, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων, από το μαξιλάρι ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τραπεζικές πηγές αν ο SSM δεν δεχθεί τις κρατικές εγγυήσεις, οι οποίες προβλέπεται να φτάσουν τα 9 δις. ευρώ, ως μηδενικού κινδύνου (να αποδεχθεί το RWA - risk weighted assets στο 0%) τότε η επίπτωση στους τραπεζικούς ισολογισμούς θα είναι μεγάλη. «Αν δεν δώσει ο εποπτικός μηχανισμός RWA στο 0% δεν βγαίνουν τα νούμερα, οι συναλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και το σχέδιο Ηρακλής είναι άχρηστο», σχολιάζει τραπεζική πηγή. Αν η ΕΚΤ θεωρήσει ότι οι νέοι τίτλοι που θα εκδοθούν εμπεριέχουν κίνδυνο και απαιτηθεί να σχηματιστούν προβλέψεις, οι συναλλαγές τινάζονται στον αέρα.

ΣΕ ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί μόλις 167 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν μόλις 21...Αλλά ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι ότι από αυτές τις 21, μόλις 8 δανειολήπτες έχουν δεχθεί τη ρύθμιση !!!

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Σε πλειστηριασμό σε 60 ημέρες οι πρώτες κατοικίες όσων δανειοληπτών πεταχτούν εκτός...

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ: ΒΑΡΙΑ+ΑΣΗΚΩΤΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !!!



Τι μεταδίδει το economistas.gr :


Η κυβέρνηση ήδη προχώρησε στις πρώτες μειώσεις επιβαρύνσεων στην ακίνητη περιουσία, ενώ δρομολογεί ελαφρύνσεις στους φόρους εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων. Μήπως ήρθε η ώρα για δραστικές παρεμβάσεις και στους φόρους κατανάλωσης, που ροκανίζουν το διαθέσιμο εισόδημα;

Η νέα συγκριτική μελέτη του Tax Foundation είναι λίαν αποκαλυπτική, καθώς δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στον... πάτο της βαθμολογίας- στην 31η θέση επί συνόλου 36- υποφέροντας από ένα συνδυασμό υψηλών και περίπλοκων φόρων κατανάλωσης. Όπως σημειώνει, δε, ο ΟΟΣΑ στους δείκτες Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ, ο οποίος εφαρμόζεται σε μια από τις στενότερες βάσεις.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ "ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ" ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!



Κοσμήματα, θαλαμηγοί, αγωνιστικά αυτοκίνητα και πολυτελή διαμερίσματα αποτελούν μέρος της διαδρομής που ακολουθεί το ξέπλυμα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στερλινών βρώμικου χρήματος στη Βρετανία, που μεταφέρεται επίσης από τράπεζες και πολλούς βρετανούς μεσάζοντες, σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Διαφάνειας. «Η Βρετανία είναι μια πλατφόρμα για τα χρήματα από τη διαφθορά όλου του κόσμου», παρατηρεί η οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε έκθεσή της.

Τα χρήματα αυτά που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα «αποκτώνται με τη βοήθεια εταιριών εγγεγραμμένων στη Βρετανία και στα εξωχώρια χρηματοπιστωτικά της κέντρα, επενδύονται στη Βρετανία σε πολυτελή ακίνητα, χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε εξέχοντες θεσμούς», όπως τα πλέον κορυφαία πανεπιστήμια ή πολιτιστικοί σύλλογοι που δίνουν κύρος στους δωρητές, τονίζει η έκθεση.

«Παρότι το ακριβές ποσό του βρώμικου χρήματος που μπαίνει στη Βρετανία είναι δύσκολο να υπολογιστεί, η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (NCA) εκτιμά ότι περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια στερλίνες από παράνομες δραστηριότητες επηρεάζουν την οικονομία μας κάθε χρόνο», συνεχίζει η Διεθνής Διαφάνεια.

Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες του πανίσχυρου Σίτι του Λονδίνου παίζουν κύριο ρόλο στη μεταφορά του χρήματος αυτού, όπως δείχνει η μελέτη, η οποία εξέτασε 400 υποθέσεις διαφθοράς όπου οι βρετανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ενεπλάκησαν στο ξέπλυμα τουλάχιστον 325 δισεκατομμυρίων στερλινών προερχόμενων από αισχροκέρδεια, δωροδοκίες, υπεξαίρεση χρημάτων κ.ά.

ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ 1,8 ΔΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ 37 ΔΙΣ...
Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί πως οι «καθαρές» καταπτώσεις, δηλαδή αυτές για τις οποίες πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να πληρωθούν από το Δημόσιο, δεν ξεπερνούν τα 600-700 εκατ. ευρώ !!!

Ανάλυση που έγινε από το ΥΠΟΙΚ έδειξε πως μόλις το 10% των επιχειρηματικών δανείων που έχει εγγυηθεί το Δημόσιο πρέπει να αποκατασταθεί, καθώς  για το υπόλοιπο 90% η ευθύνη της μη είσπραξης βαρύνει αποκλειστικά τις τράπεζες. Ενώ για τα δάνεια προς φυσικά πρόσωπα που φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου το ποσοστό της αποζημίωσης των τραπεζών κινείται κοντά στο 25% !!!




Ως «διάλογος κωφών» περιγράφεται από κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη η συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση δανείων που έχει εγγυηθεί το Δημόσιο και λόγω της μη αποπληρωμής τους η εγγύηση έχει καταπέσει.

Το θέμα εξετάστηκε χθες στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια λύση, καθώς τράπεζες και κυβέρνηση προσεγγίζουν το θέμα από διαφορετικές αφετηρίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τράπεζες ζητούν να αποκατασταθούν για καταπτώσεις εγγυήσεων συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του θεωρεί πως οι «καθαρές» καταπτώσεις, δηλαδή αυτές για τις οποίες πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να πληρωθούν από το Δημόσιο, δεν ξεπερνούν τα 600- 700 εκατ. ευρώ!

Ανάλυση που έγινε στις αρχές του 2019 από το υπουργείο έδειξε πως μόλις το 10% των επιχειρηματικών δανείων που έχει εγγυηθεί το Δημόσιο πρέπει να αποκατασταθεί, καθώς για το υπόλοιπο 90% η ευθύνη της μη είσπραξης βαρύνει αποκλειστικά τις τράπεζες. Στα δάνεια προς φυσικά πρόσωπα που φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου το ποσοστό της αποζημίωσης των τραπεζών κινείται κοντά στο 25%.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 8.000.000€
Πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και 500.000 ευρώ στην Folli Follie επέβαλε την Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια των προστίμων που είχε επιβάλει στην αρχή του έτους.Παράλληλα, η εποπτική αρχή ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 5 εκατ. ευρώ στον Chiu Chuen Law, διευθυντή και μέλος ΔΣ σε θυγατρικές εταιρίες της Folli Follie.



Αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 856η/24.10.2019 συνεδρίασή του αποφάσισε:
  • Την επιβολή προστίμου ύψους 5 εκατ. ευρώ στον κ. Chiu Chuen Law, Διευθυντή και μέλος ΔΣ σε θυγατρικές εταιρίες της FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην Ασία, για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως η χειραγώγηση αγοράς ορίζεται από το άρθρο 12, παράγραφος 1(γ) του Κανονισμού, μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για τη χρήση 2016, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στις 12.04.2017.
  • Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως η χειραγώγηση αγοράς ορίζεται από το άρθρο 12, παράγραφος 1(γ) του Κανονισμού αυτού, μέσω της από 06.05.2018 ανακοίνωσης του ίδιου που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  • Την επιβολή προστίμου ύψους 500.000 ευρώ στην εταιρία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως η χειραγώγηση αγοράς ορίζεται από το άρθρο 12, παράγραφος 1(γ) του Κανονισμού αυτού, μέσω των από 04.05.2018 και 10.5.2018 ανακοινώσεών της που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΚΟ+ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ !!!

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
Ενώ έχει στηθεί και "παζάρι" ΑΦΜ με ταρίφα τα 5.000€ και άνω !!!


ΜΚΟ και εταιρείες σίτισης μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μπήκαν επιτέλους στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, αφού πρέπει να γίνει έλεγχος πια για τα κονδύλια που διαχειρίζονται και όχι μόνο…

Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για άλλες παράνομες δραστηριότητες, και ειδικά όσον αφορά την περιβόητη υπόθεση «ΑΦΜ», στην οποία θα αναφερθούμε εκτενώς.

Το… «πάρτι» αφορά τα 1,6 δισ. ευρώ, που έχουν έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα.

Η καθημερινή μεταφορά μεταναστών στα ελληνικά νησιά καθοδηγείται και οργανώνεται ενδελεχώς από τις ΜΚΟ. Έπειτα, τους παραλαμβάνουν οι Επιτροπές Ασύλου και οι τοπικές αρχές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι οποίες τους καταγράφουν και τους εφοδιάζουν με τα απαραίτητα έγγραφα, άδεια παραμονής, δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας και δελτίο σίτισης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα τελευταία πέντε χρόνια οι ΜΚΟ και κάποιοι άγνωστοι παράγοντες (που δραστηριοποιούνται στα νησιωτικά παράλια της χώρας) απαιτούν από τις τοπικές Εφορίες του Ανατολικού Αιγαίου να εκδίδουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου στους παράτυπους αλλοδαπούς μετανάστες, φαινόμενο που ειδικά το τελευταίο εξάμηνο έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Ως εκ τούτου, αρκετές χιλιάδες μετανάστες, κατά πλειοψηφία Αφγανοί και Πακιστανοί (περί το 85%), έχουν ήδη λάβει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου!

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ C4I !!!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 250.000.000€...
Και 3η επιστολή του ειδικού ανακριτή στη Βουλή !!!



Τρίτη επιστολή έστειλε πριν λίγες ημέρες στη βουλή ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση που αφορά στην προμήθεια κι εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I το 2003.

Και σε αυτήν ο δικαστικός λειτουργός θέτει το ίδιο ερώτημα στο οποίο απάντηση δεν έχει πάρει εδώ και ένα χρόνο που διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στο Κοινοβούλιο: αν δηλαδή είναι δικής του αρμοδιότητας το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση που φέρεται να έχει τελέσει ο Γιάννος Παπαντωνίου σε σχέση με την προμήθεια του συστήματος ή της βουλής.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Ο κ.Ορφανίδης διαβίβασε την επίμαχη δικογραφία τον Νοέμβριο του 2018 όταν «σκόνταψε» στο όνομα του πρώην υπουργού στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργούσε. Τον Μάιο του 2019 καθώς ακόμα δεν είχε γίνει καμία κίνηση από τη Βουλή απέστειλε επιστολή επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και θα πρέπει να λάβει σύντομα απάντηση. Ένα μήνα μετά η βουλή απάντησε . ‘Όχι όμως για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που ζητούσε ο ανακριτής αλλά για εκείνο της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που ουδείς είχε ρωτήσει (!) λέγοντάς του ότι δεν έχει αρμοδιότητα το Κοινοβούλιο να το διερευνήσει…

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ !!!




Μέτρα για να γίνει πιο εύκολη η πώληση «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες ζητεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA).

Σε γνωμοδότηση που απέστειλε στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, η ανώτατη ευρωπαϊκή τραπεζική ρυθμιστική Αρχή σημειώνει ότι είναι δύσκολο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να πουλήσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους μέσω τιτλοποιήσεων. Για τον λόγο αυτό μάλιστα ζητεί να τεθούν σε εφαρμογή κανόνες που θα κάνουν τη διαδικασία πιο ελκυστική.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι εν δυνάμει αγοραστές τιτλοποιημένων δανείων καλούνται να αντιμετωπίσουν «πολύ υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις» για να αποκτήσουν τα assets, αναφέρει στο κείμενό της η EBA. Επιπλέον, οι νέοι κανονισμοί για τους καλυμμένους με περιουσιακά στοιχεία τίτλους εγείρουν «προκλήσεις συμμόρφωσης» για τις τράπεζες που πουλούν τα «κόκκινα» δάνεια.

Τα ζητήματα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος χρηματοδότησης και το κόστος της συναλλαγής, να πιέζεται προς τα κάτω η τιμή των περιουσιακών στοιχείων, να αυξάνονται οι απώλειες για το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προχωρά στην πώληση και καθιστούν τις τιτλοποιήσεις ένα μη ελκυστικό εργαλείο χρηματοδότησης, υποστηρίζει η EBA.

Οι τράπεζες δέχονται πιέσεις εδώ και χρόνια από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές προκειμένου να μειώσουν το στοκ των «κόκκινων» δανείων τους.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ INSIDER TRADING ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;



Δεν είναι μόνο οι Νίκας-Λαβίδας ;;; Θα "σκάσουν" ονόματα και άλλων επιχειρηματίων+εφοπλιστών ;;;

Τι γράφει σχετικά το mononews.gr :

Η υπόθεση insider trading με τον Γιώργο Νίκα και τον Τηλέμαχο Λαβίδα λέγεται ότι περιέχει και άλλα ελληνικά ονόματα. Επιχειρηματίες και εφοπλιστές φίλους του Γιώργου Νίκα. 

Τις επόμενες ημέρες θα δούμε και άλλες αποκαλύψεις ενώ λέγεται ότι τα συνολικά κέρδη ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ !!!



Η Ελλάδα σε δημογραφική κατάρρευση εξαιτίας των μνημονίων !!!

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: 66 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ OFFSHORE !!!


Να που είναι τα λεφτά....

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ+ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ NPL FORUM
Την ίδια ώρα ετοιμάζουν τσουνάμι πλειστηριασμών για τους μικρομεσαίους !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Είναι άδικο! Το παραδέχονται πια ανοιχτά -γιατί ιδιωτικά, το έχουν ομολογήσει εδώ και καιρό- οι ίδιοι οι τραπεζίτες.

Δεν μπορεί για τους μεγαλοπελάτες τους, δηλαδή τις μεγάλες επιχειρήσεις, να είναι τόσο επιεικείς και αντίθετα με τους μικροοφειλέτες, να εξαντλούν την αυστηρότητά τους. Στο πλαίσιο του NPL Forum έγινε γνωστό ότι, μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί 7,5 δισ. δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ αντίθετα υπάρχουν πολλές δυσκολίες για την εξυγίανση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων νοικοκυριών, καθώς και μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Μάθαμε, μάλιστα, ότι μέσω του NPL Forum, οι τράπεζες έχουν ήδη συμφωνήσει για ρυθμίσεις δανείων ονομαστικής αξίας 7,5 δισ. επί συνόλου χορηγήσεων που ανήκουν στην περίμετρο του διατραπεζικού οργάνου, ύψους 8,5 δισ. ευρώ, δηλαδή κοντά στο 90%!

ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΩΔΙΑ: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 115.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

ΕΝΩ ΚΥΚΛΩΜΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΑΣΧΑΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
Έτσι με αυτό τον τρόπο μπλόκαραν την επιστροφή χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.




Στην καταγγελία ότι ιδιώτες γιατροί διευκόλυναν με γνωματεύσεις τους χιλιάδες μετανάστες να μην επιστρέφονται στην Τουρκία, αλλά να προωθούνται από τα νησιά στην ενδοχώρα, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι γιατροί αυτοί έδιναν έγγραφα στους μετανάστες, τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες ασύλου, ότι έπασχαν από μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες αλλοδαποί να κηρύσσονται ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα.

Να σημειωθεί ότι στο προωθούμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης απαλείφεται το μετατραυματικό στρες ως λόγος ευαλωτότητας και απαιτείται ρητά ειδική αιτιολογία στις ιατρικές βεβαιώσεις. Οι ευάλωτοι ρητώς τυγχάνουν ειδικών συνθηκών υποδοχής και δεν εξαιρούνται από τις διαδικασίες εξέτασης στα σύνορα, εφόσον έχουν την κατάλληλη υποστήριξη.

Επίσης για τη χορήγηση ασύλου για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε αιτούντες άσυλο προβλέπεται χορήγηση Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Κ.Υ.Π.Α.) η οποία όμως πλέον συνδέεται με την ισχύ των δελτίων τους.

ΟΙ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ/ΧΡΟΝΟ !!!


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100.000€ ΓΙΑ...ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ !!!

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ-ΚΟΡΟΪΔΩΝ...
Ενώ οι δαπάνες αποκαλύπτουν ότι δόθηκαν και περίπου 58.000 ευρώ για ένα λαμπερό πάρτι στο τέλος της χρονιάς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου !!!




Ήταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν από δύο χρόνια, που κατηγορούσε τα νότια κράτη-μέλη της ευρωζώνης ότι δαπανούν τα λεφτά τους σε αλκοόλ και γυναίκες. Ωστόσο, η λυπητερή που άφησε ο Ντόναλντ Τουσκ δείχνει ότι η ηγεσία της Ευρώπης δαπάνησε εξαψήφιο ποσό στον ανεφοδιασμό της κάβας με πανάκριβη γαλλική σαμπάνια, σύμφωνα με έρευνα.

Όπως δείχνει ο έλεγχος δαπανών, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τουσκ αγόρασε 4.000 μποτίλιες σαμπάνιας δαπανώντας 100.000 λίρες (σχεδόν 116.000 ευρώ). Υπάρχει αποκλειστικό συμβόλαιο με την εταιρεία που έχει έδρα της στις Βρυξέλλες και παράγει αυθεντική σαμπάνια στη βορειοανατολική Γαλλία, με χαρακτηριστικές μάρκες την Bollinger και την Ayala.

ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ...ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο Τ.ΛΑΒΙΔΑΣ ΕΝΩ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο Γ.ΝΙΚΑΣ !!!

ΜΕ ΤΗΝ SEC ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΑ
Την ίδια ώρα ο Τηλέμαχος Λαβίδας έχει συλληφθεί χωρίς να του δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσει εγγύηση και να αφεθεί ελεύθερος.



«Μια υπόθεση που θυμίζει το cast της νέας ταινίας «Ocean’s 11»: Ένας Έλληνας με μια αλυσίδα εστιατορίων στο Μανχάταν, ο γιος ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου μιας φαρμακευτικής εταιρείας, ένας trader στο Μονακό, ένας αντιπρόεδρος της Goldman Sachs και ένα ζευγάρι τραπεζιτών που αποκαλεί ο ένας τον άλλο ''Pops'' και ''Popsy''», γράφει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «όλοι τους κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ένα κύκλωμα με δεκάδες περιπτώσεις υποθέσεων «εσωτερικής πληροφόρησης». Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ αποκάλυψαν τις κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας τις παρόμοιες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια. Οι υποθέσεις αποτελούν μια δραματική επίθεση σε ένα δίκτυο τραπεζιτών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι οποίοι φέρεται ότι συγκέντρωσαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη.

Και ακόμα περισσότερα είναι πιθανό να έρθουν. Δεν είναι σαφές από τις καταγγελίες των Η.Π.Α. εάν κάποιος είναι ο αρχηγός του κυκλώματος. Ένας trader στην Ελβετία, στον οποίο δεν ασκήθηκε δίωξη, εμφανίζεται σε πολλαπλές κατηγορίες, αλλά δεν προσδιορίζεται η ταυτότητα του.

Αν και τα κέρδη είναι μεγάλα και το σχέδιο εκτεταμένο, τα βασικά στοιχεία είναι σχετικά απλά.

Οι τραπεζίτες έλαβαν πληροφορίες σχετικά με εκκρεμείς συγχωνεύσεις και εξαγορές στη δουλειά τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στη συνέχεια πουλούσαν τις πληροφορίες στους μεσάζοντες, οι οποίοι τις περνούσαν στους traders. Οι τραπεζίτες πληρώνονταν με μετρητά, ακριβές διακοπές, πολυτελή ρολόγια και άλλα οφέλη, σύμφωνα με το δικαστήριο.

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ !!!

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟ WEB BANKING ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Όταν έχεις συνηθήσει η Πολιτεία να είναι θεατής στις διαχρονικές αυθαιρεσίες σου αυτά συμβαίνουν...κάνεις και ετοιμάζεις ό,τι γουστάρεις !!!


Να πάρουν πίσω τις νέες χρεώσεις που επιβάλλουν στους πολίτες ζητεί από τις τράπεζες η κυβέρνηση, μετά τις μαζικές αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί. Μόνο που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN, ετοιμάζονται να φέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις με προμήθεια ακόμη και για συναλλαγές μέσω Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Πέμπτης οι τραπεζίτες πηγαίνουν στο Μαξίμου για να δουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ραντεβού αυτό ο πρωθυπουργός θα πει ότι δεν πρέπει να ισχύσουν οι επιπλέον χρεώσεις γιατί δεν πρέπει να επιβαρύνονται οι καταναλωτές. Ωστόσο, οι τράπεζες όχι μόνο δεν θα πάρουν πίσω τις χρεώσεις αλλά ετοιμάζουν και καινούριες. 

Ερχονται νέα τραπεζικά χαράτσια

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΕΤΑΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πλήρης η αποτυχία που νέου πλαισίου με μόλις 8 ρυθμίσεις να έχουν ολοκληρωθεί μετά από 16 εβδομάδες λειτουργίας τη πλατφόρμας και ενώ απομένουν μόλις 2 μήνες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής...

Τι γράφει το sofokleousin.gr:

Σε αποτυχία οδηγείται η διαδικασία ένταξης στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς οι ρυθμοί υπαγωγής στη ρύθμιση είναι εξαιρετικά αργοί και ενώ απομένουν λιγότερο από δυόμισι μήνες πριν την παύση λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το ξεσκόνισμα των δανειοληπτών που πραγματοποιεί η νέα πλατφόρμα, πετάει έξω αρκετούς οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς είτε έχουν εισοδήματα, υψηλότερα των ορίων που απαιτούνται ώστε να λάβουν προστασία είτε έχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα ή καταθέσεις.

Η προθεσμία για την υπαγωγή στο νέο καθεστώς προστασίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, καθώς το έχουν ξεκόψει οι θεσμοί και ο SSM.

Όμως, η κατάσταση μέχρι τώρα είναι απογοητευτική, καθώς έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση μόλις 8 (οκτώ) δανειολήπτες, ενώ οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα είναι δεκάδες χιλιάδες οι δικαιούχοι.

ΧΡΥΣΑ ΒΙΖΑ: ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ POS & ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ...ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1-1-2017...ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΑ POS-ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ
Η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα από κατοίκους τρίτων χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος της «Χρυσής Βίζας», θα μπορεί πλέον να γίνεται με χρήση POS.




Με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η πληρωμή για την απόκτηση της «Χρυσής Βίζας» μπορεί να γίνεται μέσω POS, δίγραμμης επιταγής ή μεταφορά πίστωσης από πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς θα αφορά και αγοραπωλησίες ακινήτων που έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μετά από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας», αφορά στη χορήγηση άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών, για αγορά ακινήτου ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ.


Με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών το ύψος της ως άνω ακίνητης περιουσίας μπορεί να αναπροσαρμόζεται καθώς και να καταρτίζονται κατάλογοι περιοχών της επικράτειας, με τουλάχιστον 5ετή διάρκεια, για τις οποίες μπορεί να ισχύει διαφοροποίηση ως προς το ύψος της επένδυσης.

Η προτεινόμενη ρύθμιση «παρέχει την εξουσιοδότηση για την κατάρτιση καταλόγου περιοχών, για τις οποίες δύναται να απαιτείται επένδυση μεγαλύτερου ύψους, ενόψει της αξίας αυτών, όπως αποτυπώνεται κυρίως στην αντικειμενική αξία των ευρισκόμενων σε αυτές ακινήτων. Η διάρκεια ισχύος του καταλόγου αυτού, ορίζεται τουλάχιστον πενταετής, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και ιδίως της ασφάλειας του δικαίου» όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση.

ΔΩΡΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, FUNDS & ΛΑΤΣΗ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΟΙ ΜΕΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΟ ΣΤΟΚ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΕΣΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο δε Λάτσης με το σχέδιο για 10.000 κατοικίες στο Ελληνικό θα τις μοσχοπουλήσει ποντάροντας κυρίως σε αλλοδαπούς που θέλουν να αποκτήσουν Χρυσή Βίζα !!!


Την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1.1.2006 ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Κάνοντας ειδική αναφορά στα ακίνητα που εκτός των άλλων, όπως είπε αποτελούν, κατά κανόνα και το ενέχυρο των τραπεζικών δανείων, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η αγορά αυτή ήδη ανακάμπτει καθώς οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 7,7% το β΄ τρίμηνο του 2019 ενώ μίλησε για την ανάγκη τολμηρών μέτρων τόνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας και της αγοράς ακινήτων. «Αναστέλλεται, και για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ΦΠΑ σε όλες τις νέες οικοδομικές άδειες, αλλά και για τις παλαιότερες, όσες εκδόθηκαν από 1ης Ιανουαρίου του 2006. Με άλλα λόγια, στο εξής απαλλάσσονται από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας όλες οι καινούργιες κατασκευές, όπως και τα ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 14 χρόνια και δεν έχουν πωληθεί ακόμη. Το νέο μέτρο θα ισχύσει, μάλιστα, και για τις περιπτώσεις αντιπαροχής. Δηλαδή o ιδιοκτήτης του οικοπέδου θα απαλλάσσεται από την καταβολή ΦΠΑ για τα διαμερίσματα που θα λαμβάνει ως αντιπαροχή» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η απαλλαγή θα γίνεται από κάθε ενδιαφερόμενο με μία απλή αίτηση, εντός εξαμήνου.

Εμφανιζόμενος ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του εξέφρασε την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ. «Για τα έτη 2021 και 2022 έχουμε πει ότι θα θέσουμε υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2020, όταν θα έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την προσήλωση της χώρας στις μεταρρυθμίσεις. Και, σήμερα, μπορώ να εκφράσω την ισχυρή βεβαιότητά ότι η συζήτηση αυτή θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ & ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ !!!




Μια ακόμα απίστευτη υπόθεση μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Πριν όχι πάρα πολλά χρόνια, το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να τονώσει τον πρωτογενή τομέα, έδινε δωρεάν γη σε όσους ήταν διατεθειμένοι να κάνουν σχετικές επενδύσεις. Έτσι ένας επιχειρηματίας από τη Βόρεια Ελλάδα αξιοποίησε την ευεργετική αυτή διάταξη, παίρνοντας αρκετά στρέμματα προκειμένου να φτιάξει ένα τυροκομείο. Μάλιστα, για να χρηματοδοτήσει την επένδυση, πήρε δάνειο 1,3 εκατ. ευρώ από μια τράπεζα. Άλλες εποχές βλέπετε, τα δάνεια δίνονταν πολύ πιο εύκολα, και ειδικά αν ήταν για… καλό σκοπό.

Μέχρι εδώ όλα καλά, ουδέν μεμπτό, ίσα ίσα ενισχύεται ένας τομέας που η Ελλάδα έχει ανάγκη. Έλα όμως που στη θέση του τυροκομείου, με τα χρήματα που δανείστηκε, ο επιχειρηματίας έφτιαξε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Το ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα με παραξενεύει, αλλά είπαμε, άλλες εποχές τότε…

Αφού λοιπόν το ξενοδοχείο ολοκληρώθηκε, το κράτος διαπίστωσε ότι η γη που είχε παραχωρήσει για τυροκομείο, εν τέλει φιλοξένησε ξενοδοχείο. Και κίνησε τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου να την πάρει πίσω, μια που οι όροι της παραχώρησης είχαν παραβιαστεί.

Στο ενδιάμεσο, ο επιχειρηματίας είχε σταματήσει να πληρώνει το δάνειο (έδωσε μόνο τις δύο πρώτες δόσεις), το οποίο και άμεσα κοκκίνησε.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΜΕ !!!


ΕΦΤΑΣΕ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": Η ANGELINI PHARMA HELLAS ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ !!!


Η ΓΣΕΕ με σημερινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία φαρμάκου Angelini Pharma Hellas, η οποία προχωρά στην απόλυση του 60% του εργατικού δυναμικού της.


Η ΓΣΕΕ σημειώνει:

«Η απαράδεκτη αυτή απόφαση, έρχεται να γιγαντώσει το ήδη πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας των εργαζομένων στο φάρμακο, αφού τα τελευταία χρόνια οι θέσεις εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο έχουν μειωθεί κατά 63%. Και όλα αυτά την ώρα που τα επενδυτικά σχέδια πολλών φαρμακοβιομηχανιών βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει λόγο για ανταμοιβή όποιων φέρνουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία.

ΠΑΓΩΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!!

ΟΙ "ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΙ" ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ...ΕΝΟΙΚΙΟ ;;;
Κάτι τέτοιο προκύπτει βάσει των όσων ακούγονται στο κάτωθι ρεπορτάζ...Κι όλα αυτά για μια μονογονεϊκή οικογένεια με 4 παιδία, μάλιστα το ένα ΑμεΑ, η οποία προσπαθεί αν επιβιώσει με πενιχρό εισόδημα από το ΚΕΑ και αν βρει κανένα μεροκάματο η μητέρα καθαρίζοντας σκάλες.
Την ίδια ώρα μεγαλομπαταχτσήδες θαλασσοδανεισμένοι παραμένουν ανέγγιχτοι και χαλαροί στις "φτωχικές" τους βίλες...




ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ McKINSEY ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΦΕΣΗΣ
Η McKinsey θεωρεί πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του ανοδικού οικονομικού κύκλου που ξεκίνησε μετά τη μεγάλη κρίση του 2008...




Ο ιδρυτής της Microsoft είχε ξεστομίσει τη δεκαετία του 1990 την περίφημη φράση «χρειαζόμαστε την τραπεζική αλλά δεν χρειαζόμαστε πια τις τράπεζες».

Η φράση αποδείχθηκε λανθασμένη για πάνω από δύο δεκαετίες, όμως υπάρχουν πλέον κάτι παραπάνω από σαφείς ενδείξεις ότι ο Bill Gates μπορεί τελικά να δικαιωθεί.

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα συζητάμε για το συστημικό σχέδιο «Ηρακλής» και τη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) στις τράπεζες, το τοπίο στον κλάδο μεταβάλλεται διεθνώς.

Η ετήσια έκθεση του συμβουλευτικού οίκου McKinsey & Co. για την αξιολόγηση του τραπεζικού κλάδου που έγινε χθες γνωστή έκανε εντύπωση.

Η έκθεση εκτιμά πως πάνω από τις μισές τράπεζες παγκοσμίως ίσως δεν είναι βιώσιμες, σε περίπτωση ενδεχόμενης υποχώρησης της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως και θα πρέπει να λάβουν μέτρα γρήγορα.

250.000.000€ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΙΚΑ EXEI Η EXPRESS SERVICE !!!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΣΤΑ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Μέτρα κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών των ασφαλιστικών ταμείων προανήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας.



Eναν «γνώριμο» κακοπληρωτή του ΕΦΚΑ τον ιδιοκτήτη της Εxpress Service και το γιο του Πάνο Ραπτόπουλο «φωτογράφησε» πριν από μερικές μέρες στη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης εκφράζοντας την πρόθεσή του να λάβει μέτρα κατά των στρατηγικών «φεσατζήδων» των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος πολλές φορές στο παρελθόν καθώς εξαντλούσε τα ένδικα μέσα ενώ κατόρθωνε να «καθαρίζει» μεταφέροντας τις οφειλές από την μια εταιρία στην άλλη.

H οικογένεια Ραπτόπουλου που έχει να καταβάλλει εισφορές από το 1992 οφείλει στο πρώην ΙΚΑ το ιλιγγιώδες ποσό των 250 εκατ. ευρώ.

Η οφειλή μάλιστα αυξήθηκε κατά 9 εκατ τον τελευταίο χρόνο καθώς η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου κατήργησε ως μη αποτελεσματική τη διάταξη που μπλόκαρε τους οφειλέτες από την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των ΑΠΔ.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΘΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ !!!

ΕΝΩ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Προβλέπουν την επικράτηση τριών που θα διαχειρίζονται περί των 25 δις κόκκινων δανείων έκαστος !!!



Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Γιατί οι τραπεζίτες λένε οτι «έρχονται» συγχωνεύσεις τραπεζών

Αφού «καθαρίσουμε» με τα «κόκκινα» δάνεια, θα ανοίξει και πάλι η συζήτηση για συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο. Μια συζήτηση που αναμένεται να ξεκινήσει μετά από δύο τρία χρόνια.

Και που όπως φαίνεται την περιμένουν οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τελευταία ενότητα του 11ο Risk & management Compliance Forum, που αφορούσε το μέλλον των ελληνικών τραπεζών. Στο συγκεκριμένο πάνελ συντονιστής ήταν ο CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Μάρτιν Τζούρντα και συμμετείχαν οι CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, ο αναπληρωτής CEO της Eurobank κ. Θόδωρος Καλαντώνης και της Alpha Bank κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης.

«Μετά από 2- 3 χρόνια, εφόσον μειωθούν τα NPLs και περιοριστεί το κόστος των τραπεζών, θα έρθει και πάλι στο τραπέζι το θέμα των συγχωνεύσεων…» ανέφερε ο κ. Θόδωρος Καλαντώνης και οι υπόλοιποι συμφώνησαν μαζί του.

ΜΠΗΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ CRETA FARMS !!!

ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ CRETA FARMS...
Αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας.


Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο διαπράχθηκαν αδικήματα από τον κ. Μάνο Δομαζάκι και άλλα μέλη του ΔΣ της Creta Farm έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι δικαστικές αρχές.

Η προκαταρτική εξέταση διεξάγεται προκειμένου να διερευνηθεί αν κατά πόσο έχουν διαπραχθεί αδικήματα σε βάρος του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη αλλά και της Creta Farm μετά τις καταγγελίες του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη ότι έχει τοποθετήσει ποσά που υπερβαίνουν τα 11 εκ ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μετά από τη διαβίβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των καταγγελιών του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη στον οικονομικό εισαγγελέα. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξουν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να κριθεί από την εισαγγελική αρχή αν θα ασκηθούν διώξεις. Τα αδικήματα των οποίων διερευνάται τυχόν διάρπαξή τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα απιστία και υπεξαίρεση κατ εξακολούθηση.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: "ΤΙΜΩΡΕΙ" ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ INTRUM !!!

ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ
Οι τρεις επιλογές που τους έδωσε είναι τοποθέτηση σε κατάστημα της περιφέρειας, πρόσληψη στην PDS ή εθελουσία έξοδο !!!



Πειραιώς: Τιμωρητικές προτάσεις σε 300 του RBU

Mε τη μεγάλη πλειοψηφία των 350 του πρώην RBU (διεύθυνση διαχείρισης απαιτήσεων δανείων) να βρίσκεται σε άδεια μετ’ αποδοχών πάνω από ένα μήνα η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού προχώρησε χθες σε προτάσεις στους υπαλλήλους που εκκρεμεί η τοποθέτησή τους σε νέα θέση.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν τις έγγραφες προτάσεις σε καθένα από τους 300 εναπομείναντες εργαζόμενους του RBU (οι 50 υπολογίζεται ότι τοποθετήθηκαν), τιμωρητικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς δίνει τρείς επιλογές στους υπαλλήλους, που δεν μετακινήθηκαν στη νέα εταιρεία με την Intrum (AFS):

ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΧΡΥΣΟ...ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ !!!

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ ΤΟΝ "ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ" ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Ενώ χαρακτηριστική είναι πρόσφατη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας η οποία αφού υπενθυμίζει ότι η χώρα διαθέτει 600 τόνους σε συναλλαγματικά διαθέσιμα χρυσού, εξηγεί ότι η χρησιμότητα του χρυσού είναι πολύ σημαντική αφού: "εάν το σύστημα (σ.σ. το νομισματικό) καταρρεύσει, τα αποθέματα χρυσού θα αποτελέσουν την βάση για την ανοικοδόμησή του..." !!!




Γιατί οι κεντρικές τράπεζες "μαζεύουν" χρυσό και οι ιδιώτες "πουλάνε"

Ένα παράδοξο "φαινόμενο" με την διακίνηση του χρυσού προκύπτει από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα, αλλά και από τις κινήσεις άλλων Κεντρικών Τραπεζών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας στο σύνολο των τελευταίων τριών μηνών (γ' τρίμηνο) παρατηρήθηκε μια αυξημένη ρευστοποίηση – μέσω της ΤτΕ – χρυσών λιρών που ξεπέρασε τα 32,5 χιλάδες "κομμάτια", ένα ποσό που αναλογικά μπορεί να πει κανείς ότι αντιστοιχεί περίπου σε 500 την ημέρα (!).

Οι πωλήσεις αυτές βέβαια, παρά το γεγονός ότι σε τρέχουσες τιμές γίνονται με ένα "όφελος" της τάξης των 62 – 63 ευρώ ανά χρυσή λίρα για την Τράπεζα της Ελλάδος - αφού αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης - καταγράφονται σε μία περίοδο που η τιμή του χρυσού έχει κινηθεί ανοδικά και λίγο πολύ αγγίζει τα 1.500 δολ. ανά ουγγιά χρυσού.

Με άλλα λόγια η άνοδος της τιμής του χρυσού έχει ενισχύσει τις πωλήσεις χρυσών λιρών στην επίσημη αγορά της ΤτΕ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, ήτοι την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων έχουν "πουληθεί" - πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ - πάνω από ένα εκατομμύριο χρυσές λίρες, ενώ την ίδια στιγμή έχουν "αγορασθεί" περί τις 770 χιλιάδες "κομμάτια".

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

(BINTEO) ΤΙ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ !!!



Τζάμπα ξενύχτι χθες στον ΑΝΤ1 ....

Όχι μόνο δεν βγήκε είδηση ή κάποια νέα αποκάλυψη, αλλά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ήδη γνωρίζουμε.

Ξαφνικά λοιπόν, μετά από 9 μήνες, θυμήθηκε να καταγγείλει ότι δεν ζητήθηκε δικαστική συνδρομή, σχετικά με τον λογαριασμό του πολιτικού προσώπου που εντοπίστηκε με κάποια πολλά εκατομμύρια στην Ελβετία. Και, μάλιστα, ζήτησε να ανοίξουν και τα κινητά, γιατί, είπε, θα γελάσουμε.

Ας ανοίξουν λοιπόν τα κινητά, να γελάσουμε !!!

Για να μάθουν όλοι οι Έλληνες, ποιος έστειλε από το ΜΑΞΙΜΟΥ, τον Ιανουάριο 2019, ζωντανά στον αέρα της εκπομπής του Νίκου Νικολόπουλου "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;;", το SMS με το οποίο αιτιολογούσε, με μια πρωτοφανή δικολαβική τεκμηρίωση, την αδράνεια της Κυβέρνησης και της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο ζήτημα του αιτήματος της δικαστικής συνδρομής, λέγοντάς μας, λίγο-πολύ, ότι δεν ήταν απαραίτητη, επειδή το όλο ζήτημα είχε δήθεν λυθεί ..... νομολογιακά....

Το βίντεο της εκπομπής είναι καταπέλτης!!!


ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ+FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ: ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΜΙΣΗ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

6 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 150.000€, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ 50.000€
Ενώ 1 στους 3 δανειολήπτες ήταν άνεργος κατά την προηγούμενη χρονιά !!!
Κατάλαβες τώρα ποιους θεωρούσαν στρατηγικούς κακοπληρωτές οι τράπεζες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ;;;




Τι γράφει το capital.gr :

Εις βάθος ανάλυση του προφίλ των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προκειμένου να διακριβώσουν την αποτελεσματικότητα που θα μπορεί να έχει ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, πραγματοποιούν τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης.

Ο νόμος 4605/2019 βρίσκεται στο επίκεντρο κυβέρνησης, τραπεζών, εταιριών διαχείρισης, αλλά και Θεσμών, καθώς η χρήση του, στο διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη του έτους, θα αποτελέσει το "δείγμα" για τις ρυθμίσεις και τη συνολικότερη στρατηγική αντιμετώπισης των κόκκινων στεγαστικών δανείων από 1/1/2020.

Τα ευρήματα τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης για την εικόνα των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικά. Όπως παρουσίασε στη διάρκεια του συνεδρίου της DDC για τα NPLs που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ο πρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων MELFIN, Άγγελος Αγγελίδης:

- Οι 6 στους 10 οφειλέτες στεγαστικών δανείων έχουν ακίνητο με αξία κάτω των 150.000 ευρώ.

- Οι μισοί από αυτούς, δηλαδή 3 στους 6 οφειλέτες κόκκινων στεγαστικών δανείων, έχουν αξία ακινήτου κάτω των 50.000 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΟ ΤΧΣ Ή ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ COCOS ΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ;;;

ΜΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΫΛΩΘΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ΤΧΣ...
40 δις πληρωμένα με "αίμα" από τον Έλληνα πολίτη !!!



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Αν και για τη λήξη του μεταρέψιμου ομολόγου σε μετοχές (CoCos) ύψους δύο δισ. ευρώ απαιτούνται ακόμη 36 μήνες από σήμερα, στην κυβέρνηση ορισμένοι τεχνοκράτες μελετούν εναλλακτικά σχέδια για το πως θα αποπληρωθούν αυτά τα δύο δισεκατομμύρια της Τράπεζας Πειραιώς.

Πιστεύουν (και ορθά) ότι η αποπληρωμή των CoCos θα απελευθέρωνε την Πειραιώς και θα την επανέφερε στην κανονικότητα όπως και τις άλλες τράπεζες.

Η Εθνική Τράπεζα από τη στιγμή που αποπλήρωσε το CoCos ανέπνευσε κεφαλαιακά και οικονομικά.

Έτσι θα συμβεί και στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Σήμερα η Πειραιώς δεν μπορεί να αποπληρώσει δύο δισεκατομμύρια CoCos, όμως πρέπει να αποπληρώσει τα 167 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε τόκους για το CoCos το 2019.

Η Πειραιώς έχει πάρει έγκριση από τον SSM να αποπληρώσει τα 167 εκατ. τόκους γιατί ήδη μία φορά έχει κάνει χρήση του δικαιώματος μη καταβολής.

Δεύτερη φορά δεν υπάρχει δυνατότητα να μην πληρωθούν οι τόκοι ενός μετατρέψιμου ομολόγου.

Εάν δεν πληρωθούν οι τόκοι τότε αυτομάτως το σύνολο του ποσού του CoCos, δηλαδή τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ μετατρέπονται σε μετοχές στην τιμή των έξι ευρώ και αυτό θα σηματοδοτούσε ότι το ποσοστό του ΤΧΣ από 26,1% θα έφθανε στο 58%, δηλαδή σημαντικό discount για τους μετόχους.

NOOR 1: Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ...

ΤΥΧΑΙΟ ;;;
Εξαίρεση ζητά και ο τρίτος ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση !!!





ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ NOOR ONE

Ούτε... στοιχειωμένη να ήταν η παράλληλη δικαστική έρευνα, γιά την υπόθεση του Noor One!

Oπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", με τον Κυριάκο Θωμαίδη, προέκυψε νέα καθυστέρηση στην παράλληλη δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Noor One, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι ανακριτές, αποχωρούν από την υπόθεση.


Ετσι, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, τον Μάρτιο του 2018, τη δικογραφία ανέλαβε η ανακρίτρια Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία λίγους μήνες αργότερα ζήτησε να μετατεθεί από τον Πειραιά στην Αθήνα. Τη διαδέχτηκε η ανακρίτρια Καλλιόπη – Ιωάννα Μάνδακα, η οποία παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις Η.Π.Α.

Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννης Μαλλούχος ανέθεσε την υπόθεση του ναρκοπλοίου στον ανακριτή Γιάννη Πετρόπουλο.

Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε αίτημα αποχής διότι τυγχάνει υιός του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου. 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΣΤΟ 100% ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟ & ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΣΤΑ FUNDS !!!



Χωρίς τέλος η τραπεζική αλητεία και απάτη...

Τι γράφει ο lobbystas.gr :

Νέες απατεωνιές και καραμπινάτα ποινικά αδικήματα από τους τεράστιους…

Πίεζαν και πιέζουν τους πολίτες αφόρητα, με κυνήγι που δεν έχει προηγούμενο, να ρυθμίσουν τα υπόλοιπα καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών στο 100% του υπολοίπου που είναι φορτωμένο με κάθε λογής παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις, και μόλις ο αδύναμος και εντελώς απροστάτευτος πλέον πολίτης στα νύχια των τραπεζών, ενδώσει και ρυθμίσει το δάνειό του δίνοντας μάλιστα και εξασφάλιση ακίνητο, η οποία δεν υπήρχε πριν …

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΟ 4-5% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ !!!!

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ & ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΡΕΓΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τα «κόκκινα ακίνητα» αναμένει η αγορά


Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να βγουν μαζικά στην αγορά ακίνητα από τα κόκκινα δάνεια που μεταβιβάζουν τράπεζες, με τους επαγγελματίες να αναζητούν τους Έλληνες αγοραστές και επενδυτές που θα δώσουν στην ανάκαμψη που καταγράφεται στο ελληνικό real estate έναν μόνιμο χαρακτήρα.

Όπως τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hipoges Iberia Hellas, Ιωάννης Τεγόπουλος, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην αγορά τρία χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία είναι εξασφαλισμένα με 18.000 ακίνητα. Για αυτό θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αυτά τα ακίνητα να διατεθούν, τόνισε.

ME 6.000.000€ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η FRIESLAND ΤΟ ΕΠΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΤΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ !!!

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
Τώρα θέλει να κλείσει την υπόθεση πληρώνοντας πρόστιμο το πολύ μέχρι 6.000.000€...



Με πρόστιμο μόλις 6 εκατ. ευρώ προσπαθεί να κλείσει την ανοικτή υπόθεση που έχει η FrieslandCampina Hellas με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για τον πολυεθνικό συνεταιριστικό Ολλανδικό Όμιλο η ιστορία αρχίζει τον Οκτώβριο του 2018 όταν η εταιρεία έλαβε την εισηγητική έκθεση του Εισηγητή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην οποία περιλαμβάνονται αιτιάσεις περί παράβασης των άρθρων 1, 2 του νόμου 3959/2011περί Ελεύθερου Ανταγωνισμού.

Η Friesland Campina Hellas με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού παραβίασε τα άρθρα 1 και 2 του νόμου περί Ελεύθερου Ανταγωνισμού με τα οποία απαγορεύονται ρητώς και κατηγορηματικώς όλες οι συμφωνίες και οι εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτεια, και ιδίως εκείνες οι οποίες συνίστανται:

"ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!

ΤΟ ΚΕΟΦ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
"Λερναία Ύδρα" τα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες, αφού αντί να μειώνονται δημιουργούνται νέα μεγαλύτερα κάθε μήνα !!!



Σε «εισπρακτική εταιρεία» προσανατολίζεται η κυβέρνηση (ευρισκόμενη σε συζητήσεις με τους θεσμούς) να αναθέσει το σχέδιο για τη δραστική αντιμετώπιση της Λερναίας Υδρας των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Πρόκειται για τα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες, τα οποία αντί να μειώνονται δημιουργούνται νέα μεγαλύτερα κάθε μήνα.

Να σημειωθεί ότι αυτές οι οφειλές παραμένουν σε μόνιμη βάση πάνω από τα 2 δισ. ευρώ και ο μηδενισμός αυτού του στοκ τείνει να καταστεί μόνιμο προαπαιτούμενο για την κυβέρνηση. Παρά τα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που ελήφθησαν γι’ αυτό τον σκοπό οι εσωτερικές υποχρεώσεις της Αθήνας εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά.

Στο τέλος Αυγούστου, το ληξιπρόθεσμο χρέος του Δημοσίου ανήλθε στο ύψος των 1,637 δισ. ευρώ.

Εάν στο ποσόν αυτό συνυπολογιστούν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων των 992 εκατ. ευρώ, το φέσι προς τους φορολογούμενους και σε όσους συνεργάζονται με το ελληνικό κράτος ανέρχεται σε 2,629 δισ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις, σε σχέση με τα 2,359 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο, είναι αυξημένες κατά 270 εκατ. ευρώ.

TA FUNDS ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ !!!



Οι τράπεζες φεύγουν, τα funds έρχονται… και οι εφοπλιστές ανησυχούν


Μεγάλες και ανησυχητικές ανατροπές φέρνει στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία η αποχώρηση διεθνών τραπεζοπιστωτικών ιδρυμάτων από τη χρηματοδότησή της.

Οι τράπεζες προκειμένου να απεμπλακούν από τα δάνεια και να κλείσουν τα ναυτιλιακά τους χαρτοφυλάκια, τα εκχωρούν σε funds τα οποία με τη σειρά τους ρευστοποιούν σχεδόν αμέσως, δημιουργώντας υπερημερίες, αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τους την αντικειμενική αξία των ενυπόθηκων πλοίων, αλλά εκείνη που δίνει δικός τους εκτιμητής και η οποία είναι χαμηλότερη.

Στόχος είναι το γρήγορο και εξασφαλισμένο κέρδος. Κίνηση που οδηγεί σε «οικονομικό στραγγαλισμό» υγιείς και κερδοφόρες ναυτιλιακές εταιρείες.

Τα funds δεν αρκούνται στην είσπραξη τόκων και κεφαλαίου βάσει των αρχικών συμφωνιών των ναυτιλιακών με τις τράπεζες αλλά προτιμάνε να κεφαλαιοποιήσουν άμεσα την έκπτωση με την οποία αγόρασαν τα δάνεια από τον αρχικό χρηματοδότη. Με τον τρόπο αυτό όμως, επιβάλλοντας το δικό τους χρονοδιάγραμμα και υπό την «απειλή» πλειστηριασμού των ενυπόθηκων πλοίων, πιέζουν χρονικά και οικονομικά τις εταιρείες που είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους για την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο αφού τα αγγλικά δικαστήρια δέχονται ότι μία τράπεζα δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί εκτιμήσεις από άλλους διεθνώς αναγνωρισμένους και αξιόπιστους οίκους αξιολόγησης για την αντικειμενική αξία ενός πλοίου που είναι ενυπόθηκο.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ 2 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ !!!



Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσουν την 11η Νοεμβρίου 2019 δύο υποθέσεις τραπεζικών σκανδάλων που εκτυλίχθηκαν στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου στην Ρόδο και στην Αγροτική Τράπεζα της Καρπάθου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατικής Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναιρέθηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, με την οποία έχει κριθεί ένοχη, για άμεση συνέργεια σε απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που τελέστηκε από πρώην διευθυντή του ίδιου υποκαταστήματος, ο οποίος έχει στο μεταξύ αποβιώσει, μια τραπεζική υπάλληλος, η οποία εκδόθηκε μετά από επανάληψη της δίκης κατόπιν άλλης αναίρεσης προηγούμενης καταδικαστικής.

Στην κατηγορούμενη είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή, ενώ της αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Το Πενταμελές Εφετείο και στην δίκη που ακολούθησε διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που της είχε επιβληθεί και πλέον θα επανεξετάσει την υπόθεση συνολικά.

Η ίδια και ο πρώην διευθυντής φέρονται συγκεκριμένα στη Pόδο την 30ή Αυγούστου 2003 να έπεισαν επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στη Μεσαιωνική Πόλη, να υπογράψει με τη Λαϊκή Tράπεζα σύμβαση πώλησης και επαναγοράς τίτλων του Eλληνικού Δημοσίου (repos) ονομαστικής αξίας 422.375 ευρώ με ημερομηνία πώλησης την 31η Αυγούστου 2004 και συμφωνηθείσα τιμή 498.402 ευρώ. Δικαιούχοι των repos ήταν ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του.

Μάλιστα, φέρονται να παρέστησαν στους ανωτέρω, ψευδώς, ότι επρόκειτο για σύμβαση με την τράπεζα και έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων, όμοιων με τα χρησιμοποιούμενα από την τράπεζα, χωρίς η τράπεζα να γνωρίζει για τη σύναψή τους.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ !!!

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ
Παρουσιάζουμε και αναλύουμε την καυτή επικαιρότητα των Κόκκινων Δανείων και των οφειλών μας σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, με αξιοπιστία και
 εγκυρότητα. 
Εδώ ακούτε όλα όσα ΔΕΝ σας λένε τα κανάλια και οι εκπομπές που ζουν από την τραπεζική διαφήμιση !!!




  • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ;;;
  • ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ;;;
  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΗΡΑΚΛΗΣ»
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ
  • ΜΟΛΙΣ 104 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΟΝΟΝ 7 ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ
  • Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
  • ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 9.500 ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • ΔΙΝΟΥΝ 10 Δις ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΕΔ ΣΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ;;;

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Εμείς έχουμε βαρεθεί να το φωνάζουμε εδώ και χρόνια και ευτυχώς βλέπουμε ότι πληθαίνουν οι φωνές που έρχονται στα λόγια μας...για μια ακόμη φορά.




Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr:

Στο «σβήσιμο» χρεών της εφορίας, με διακομματική συναίνεση θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, καθώς αποδεικνύεται και με τα αποτελέσματα της ρύθμιση των 120 δόσεων ότι είναι αδύνατη η είσπραξη χρεών πάνω από 95 δισ. ευρώ.

Εφόσον οι οφειλέτες δεν εντάχθηκαν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων ενισχύει την εκτίμηση, στελεχών του ΥΠΟΙΚ ότι τα συγκεκριμένα χρέη δεν πρόκειται να εισπραχθούν.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ξεκαθαρίσει το χαρτοφυλάκιο των οφειλετών του δημοσίου και οι προσπάθειες της ΑΑΔΕ να επικεντρωθούν στην είσπραξη των εισπράξιμων χρεών, θα δρομολογηθεί η διαγραφή σημαντικού ύψους χρεών.

Επειδή όμως πρόκειται για μια πολύπλοκη απόφαση, τόσο δημοσιονομικά όσο και νομικά, το υπουργείο Οικονομικών θα αναζητήσει πολιτική συναίνεση.

Όπως αποκάλυψε το Σin, εκτός της ρύθμισης των 120 δόσεων έμειναν χρέη ύψους 97,3 δισ. ευρώ, καθώς από τα 104,4 δισ. ευρώ, που είναι οι συνολικές οφειλές, στη ρύθμιση εντάχθηκαν μόλις 7,1 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τεράστιο ποσό, το οποίο αφού δεν ρυθμίστηκε με τις 120 δόσεις, σημαίνει ότι δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ. Το γεγονός δε, ότι στις 120 δόσεις εντάχθηκαν κατά κύριο μικροοφειλέτες, κατά 70% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι μεγαλοοφειλέτες απείχαν. Άλλωστε, μόλις 79 ΑΦΜ (ιδιώτες ή εταιρείες) χρωστούν ποσό ύψους 34,2 δις. ευρώ, ενώ 8.014 ΑΦΜ, με οφειλές έκαστος πάνω από 1 εκατ. ευρώ, χρωστάνε στο δημόσιο συνολικό ποσό ύψους 84 δισ. ευρώ, από το συνολικό ποσό των 104,4 δισ. ευρώ!

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS & Η ΕΜΠΛΟΚΗ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ GOLDEN BOYS !!!




Μεγάλo σκάνδαλο insider trading με συμμετέχοντες Έλληνες, γόνους γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών...

Την περασμένη Παρασκευή, το πρακτορείο Bloomberg -και άλλες οικονομικές ιστοσελίδες της Wall Street- αποκάλυψαν την είδηση της σύλληψης ενός αντιπροέδρου της Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία του insider trading, δηλαδή της διαχείρισης εμπιστευτικών πληροφοριών με σκοπό το παράνομο κέρδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η πληροφορία αυτή έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού το κατηγορητήριο φαίνεται πως εμπλέκει δύο πασίγνωστους «γόνους» μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών οικογενειών που -κατά το κατηγορητήριο και το δημοσίευμα του Bloomberg- δεν ήταν η πρώτη φορά που εφάρμοζαν πρακτικές παράνομου χρηματιστηριακού πλουτισμού.

Ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, Bryan Cohen, συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, με την κατηγορία ότι διέρρευσε εμπιστευτικού χαρακτήρα πληροφορίες, για επικείμενες εξαγορές, στον Γιώργο Νίκα, γιο του αείμνηστου Παναγιώτη Νίκα, ιδρυτή της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα την αποκόμιση -παράνομων- κερδών ύψους 2,5 εκατ. Δολαρίων.

Ο Γιώργος Νίκας αναφέρεται στο δημοσίευμα ως «54χρονος εστιάτορας της Νέας Υόρκης» που είχε στενές προσωπικές σχέσεις, για πολλά χρόνια, με τον Bryan Cohen ξεκινώντας από το γραφείο της Goldman Sachs του Λονδίνου πριν μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη το 2017.


Το δημοσίευμα του Bloomberg ωστόσο δεν περιορίζεται σε μία συγκεκριμένη χρηματιστηριακή απάτη. Αναφέρει πληροφορίες για πλήθος κατηγοριών που σχετίζονται με άλλες δόλιες χρηματιστηριακές συναλλαγές.

SSL Certificates