.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΔΩΡΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, FUNDS & ΛΑΤΣΗ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΟΙ ΜΕΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΟ ΣΤΟΚ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΕΣΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο δε Λάτσης με το σχέδιο για 10.000 κατοικίες στο Ελληνικό θα τις μοσχοπουλήσει ποντάροντας κυρίως σε αλλοδαπούς που θέλουν να αποκτήσουν Χρυσή Βίζα !!!


Την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1.1.2006 ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Κάνοντας ειδική αναφορά στα ακίνητα που εκτός των άλλων, όπως είπε αποτελούν, κατά κανόνα και το ενέχυρο των τραπεζικών δανείων, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η αγορά αυτή ήδη ανακάμπτει καθώς οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 7,7% το β΄ τρίμηνο του 2019 ενώ μίλησε για την ανάγκη τολμηρών μέτρων τόνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας και της αγοράς ακινήτων. «Αναστέλλεται, και για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ΦΠΑ σε όλες τις νέες οικοδομικές άδειες, αλλά και για τις παλαιότερες, όσες εκδόθηκαν από 1ης Ιανουαρίου του 2006. Με άλλα λόγια, στο εξής απαλλάσσονται από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας όλες οι καινούργιες κατασκευές, όπως και τα ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 14 χρόνια και δεν έχουν πωληθεί ακόμη. Το νέο μέτρο θα ισχύσει, μάλιστα, και για τις περιπτώσεις αντιπαροχής. Δηλαδή o ιδιοκτήτης του οικοπέδου θα απαλλάσσεται από την καταβολή ΦΠΑ για τα διαμερίσματα που θα λαμβάνει ως αντιπαροχή» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η απαλλαγή θα γίνεται από κάθε ενδιαφερόμενο με μία απλή αίτηση, εντός εξαμήνου.

Εμφανιζόμενος ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του εξέφρασε την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ. «Για τα έτη 2021 και 2022 έχουμε πει ότι θα θέσουμε υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2020, όταν θα έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την προσήλωση της χώρας στις μεταρρυθμίσεις. Και, σήμερα, μπορώ να εκφράσω την ισχυρή βεβαιότητά ότι η συζήτηση αυτή θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates