.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ....ΑΛΛΕΣ 200 ΦΟΡΕΣ !!!

ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Το τραγικό όμως και ενδεικτικό της κατάστασης που έχει περιέλθει αυτή η χώρα είναι ότι από το 2010 τα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και έχουν συλληφθεί συνολικά πάνω από 200 φορές...



Σπείρα αλλοδαπών που είχε διαπράξει πάνω από 100 κλοπές και ληστείες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, τα Εξάρχεια και η Ακρόπολη, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 18 αλλοδαπούς, ενώ είχαν ακόμα 38 συνεργούς, πέντε από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας.

Η σπείρα έκλεβε διερχόμενους πεζούς και σταθμευμένα οχήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πάνω από 100 περιπτώσεις, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 180.000 ευρώ

όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομλίας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από το 2010, έχουν συλληφθεί συνολικά πάνω από 200 φορές για παρόμοια αδικήματα!

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβε προχθές, Πέμπτη, 18 αλλοδαπούς, μέλη της οργάνωσης.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει:

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΤΡΕΛΗ ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΕΝΤΡΟ !!!




Τιμές βορείων προαστίων...

«Τρελή» κούρσα ανόδου καταγράφουν το διάστημα 2017 – 2019 οι τιμές των ακινήτων στην πρωτεύουσα, με την αύξηση στα πωλητήρια να πιάνει ακόμη και… 50άρι.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του E-Real Estates, εκτός από το Κουκάκι, που ως προπύργιο της Airbnb «τρέχει» με +45,45% σε σχέση με πριν από μία τριετία, θέση στο «ράλι» λαμβάνουν και άλλες περιοχές της Αθήνας.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά, όπου ένα διαμέρισμα πενταετίας, στον α’ όροφο, εμβαδού 90 – 110 τ.μ., πωλείται σήμερα για 2.100 ευρώ/τ.μ. έναντι 1.425 ευρώ/τ.μ. το 2017 (+47,37%), ενώ εξίσου εντυπωσιακή είναι η αύξηση που εμφανίζει το ίδιο διάστημα και η Κηφισιά (42,22%), με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 3.200 ευρώ/τ.μ., όταν προ τριετίας δεν ξεπερνούσε τα 2.250 ευρώ/τ.μ. Την πεντάδα συμπληρώνουν το Γουδή, με αύξηση 29,41% και πωλητήρια στα 2.200 ευρώ/τ.μ. (από 1.700 ευρώ/τ.μ. το 2017) και η Δραπετσώνα (28,3%, με κόστος αγοράς στα 1.700 ευρώ/τ.μ. έναντι 1.325 ευρώ/τ.μ. παλαιότερα).

Εξίσου ανοδικά, αν και με μονοψήφια ποσοστά, κινούνται οι τιμές σε λιγότερο δημοφιλείς περιοχές, όπως τα Σεπόλια ή η Κυψέλη (6,25% και 9,38% αντίστοιχα).

THE GREEKFATHER !!!


ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ !!!





Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής το ψηφισθέν νομοσχέδιο "Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονοµίας και συναφείς διατάξεις".

Εν αναμονή της δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευθεί επικαιροποιημένη έκδοση του συγκριτικού πίνακα διατάξεων ανάμεσα στους προϊσχύσαντες και τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Με το ψηφισθέν νομοσχέδιο σημειώνονται εκτενείς τροποποιήσεις στους Κώδικες, οι οποίες έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις του νομοσχεδίου:

Α. Τροποποιούνται επιμέρους διατάξεις του ΠΚ και μεταξύ άλλων, προβλέπονται τα ακόλουθα:

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ. ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 60% !!!

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ...
Ενώ διαφωνεί με τις προβλέψεις του ΔΝΤ για τη χώρα.



Την πρόθεση της Τράπεζας της Ελλάδος να ενεργοποιήσει - σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση- το σχέδιό της για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, ανακοίνωσε απόψε, από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit, ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας. Ο κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι το σχέδιο «Ηρακλής» "είναι ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μικρό βήμα".

Εκτίμησε, επίσης, ότι η ελληνική οικονομία θα τα πάει «κάπως καλύτερα» σε σχέση με την πρόβλεψη του ΔΝΤ για ρυθμό ανάπτυξης 2.3% τον επόμενο χρόνο, όπως αυτή διατυπώνεται στη νέα έκθεσή του, ενώ είπε ότι δεν συμμερίζεται την απαισιόδοξη πρόβλεψη του Ταμείου για την παραγωγικότητα.

Πρόσθεσε δε ότι θεωρεί πως είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος: «Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας, και ειδικά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Eurogroup ότι αυτό πρέπει να γίνει, ότι αυτό είναι win-win αφού έτσι θα κερδίσουμε τόσο εμείς, όσο και οι δανειστές μας» είπε χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο μετά τον "Ηρακλή"

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: 1.800.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ !!!

ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΕΕ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat.


Του Μανόλη Δρεττάκη*


ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΣΩΝ ΖΟΥΝ ΜΕ ΥΛΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ
(ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ 2018 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2014)

Στα μέσα Οκτωβρίου η Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα ποσοστά του πληθυσμού από τη μια μεριά εκείνων που έχουν εισόδημα κάτω από το 60% του ενδιάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος (δηλαδή εισόδημα το οποίο εγκυμονεί φτώχεια) καθώς και εκείνων που ζουν με υλική στέρηση το έτος 2018. Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε το δεύτερο ποσοστό.

Σύμφωνα με το ορισμό που δίνει η Eurostat με υλική στέρηση ζουν όσοι, εξαιτίας της έλλειψης πόρων και πείρας, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον 4 από τα 9 παρακάτω, δηλαδή να:

(α) πληρώνουν δόσεις δανείων ή λογαριασμούς οργανισμών κοινής ωφέλειας,

(β) έχουν ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι το χειμώνα,

(γ) καλύπτουν απρόβλεπτες δαπάνες,

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS !!!

"ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ" ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...
Η νυχτερινή τροπολογία για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» και το 18μηνο αποτελεί «δώρο» στους εμπλεκόμενους του σκανδάλου !!!




Τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis, όπως επίσης και χιλιάδες άλλους που κατηγορούνται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» ευνοεί η διάταξη που προβλέπει την αποδέσμευση των δεσμευμένων λογαριασμών και τραπεζικών θυρίδων.

Η τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, που πέρασε νύκτωρ στη Βουλή (παράγραφο 2 του άρθρου 9 του νομοσχεδίου για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων), και αποκάλυψε το Σin, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις ενώ το ανέδειξαν σε μείζον θέμα οι Financial Times, με σημαντικές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Προκύπτει όμως ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, εκτός των άλλων, ευνοεί τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν δεσμευτεί από τους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος και καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη η οποία θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή μόλις δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων, προβλέπει ότι το μέγιστο χρονικό όριο δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων που διατάσσει η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων για τα οποία διεξάγει έρευνες, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες, όπως ισχύει και για την κράτηση προσώπου, που κατηγορείται για άλλα εγκλήματα.

Αν παρέλθει το 18μηνο, θα πρέπει να ανανεωθεί η δέσμευση με απόφαση του ανακριτή ή του δικαστικού συμβουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση, οι λογαριασμοί και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία αποδεσμεύονται.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΔΝΤ: ΚΟΨΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑ & ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ !!!

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ...
Επιμένουν στις "κλασσικές" συνταγές εξόντωσης που διέλυσαν τη χώρα, που υπερχρέωσαν και φτωχοποίησαν βίαια τους Έλληνες πολίτες !!!



Με ένα κρεσέντο απαισιοδοξίας στο μέτωπο των προβλέψεων για ρυθμό ανάπτυξης, πλεονάσματα και δημόσιο χρέος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία επιμένει στις κλασικές «συνταγές» μεταρρυθμίσεων με μείωση του αφορολόγητου ορίου, περικοπή της 13ης σύνταξης και των προσωπικών διαφορών για τους παλαιούς συνταξιούχους και κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οι προβλέψεις του αυτές ίσως εξηγούν τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης όπως αποτυπώνεται στην επιστολή του Έλληνα αντιπροσώπου στο Ταμείο Μιχάλη Ψαλιδόπουλου, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η έκθεση εστιάζει υπέρμετρα στις κληρονομιές του παρελθόντος και τις προκλήσεις, υποεκτιμώντας τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις…

Στα καλά νέα της έκθεσης, η αναμενόμενη υποστήριξη του Ταμείου στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους για χαμηλότερους μελλοντικούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, αν και σε αυτό το μέτωπο η διαδικασία έγκρισης της έκθεσης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο ανέδειξε δύο γραμμές στους κόλπους των Διευθυντών.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να μειωθούν για να ανασάνει η ελληνική οικονομία, άλλοι τόνισαν την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων που μεταφράζονται σε πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ στη συνέχεια έως και το 2060.

ΠΟΤΑ "ΜΠΟΜΠΕΣ": ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ !!!


ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΑΣΥΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ !!!


ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ & ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ !!!


Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;; ΕΕΤ: ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ Ή ΔΟΥΛΕΜΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ;;; ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ
Όχι στους πλειστηριασμούς και να τα βρούμε με τους δανειολήπτες λέει η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών !!!
Βέβαια το παράδειγμα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν βοηθάει...καθώς προφανώς ξεχνάει πως οι ίδιες οι τράπεζες μπλόκαραν την διαδικασία !!!



Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Να τα βρούμε με δανειολήπτες με μια χρυσή τομή ώστε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα

«Στην Ελλάδα δεν εμπιστευόμαστε τις εξωδικαστικές διαδικασίες», ανέφερε η κυρία Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο 2nd NPL Summit, σχετικά με την λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.


Όπως σημείωσε, είχαμε υψηλές προσδοκίες για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό: «1200 αιτήσεις έχουν κατατεθεί, αλλά.. τι παρατηρείται; 

Μεγάλη γραφειοκρατία και απογοήτευση, καθώς οι οφειλέτες πίστεψαν πως θα είχαν πολύ μεγάλο κούρεμα, ενώ οι τράπεζες πίστευαν πως θα απέδιδε το business plan».

«Προσωπικά, είμαι η τελευταία που θα υποστηρίξει τους πλειστηριασμούς συνολικά, είναι λάθος που από τα γκισέ των τραπεζών πήγαμε στα δικαστήρια», ανέφερε η κυρία Απαλαγάκη, επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητες οι εταιρείες διαχείρισης.

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ: ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ !!!

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟ-ΚΟΣΚΙΝΟ
Στο μάτι των φορολογικών αρχών για εξονυχιστικούς φορολογικούς ελέγχους μπαίνουν όλοι οι επαγγελματίες οι οποίοι εντοπίζονται να μην έχουν κόψει έστω και μία απόδειξη πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.



Οι συνέπειες δεν εξαντλούνται στην επιβολή του προστίμου: Ακολουθεί ένας γρήγορος φορολογικός έλεγχος και κατόπιν μπαίνουν στη λίστα για τη διενέργεια νέου, πλήρους φορολογικού ελέγχου.

Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΑΑΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ιδιαίτερα, μετά τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων των τελευταίων μηνών και ειδικά το καλοκαίρι, από τους οποίους προέκυψε τεράστιο ποσοστό φοροδιαφυγής, μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το γαϊτανάκι των ελέγχων μπορεί να ξεκινήσει από τον εντοπισμό μιας απόδειξης που δεν κόπηκε.

Αυτό προκύπτει από τις νέες οδηγίες που δίνει στις ελεγκτικές αρχές ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σχετικά με τους ελέγχους που δύνανται να πραγματοποιούνται «από το γραφείο» στις περιπτώσεις που εντοπίζεται επιχείρηση να μην έχει εκδώσει έστω και μία απόδειξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή:

1.100.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΤΑΣΤΙΧΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 50€ !!!

ΕΚΡΗΞΗ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
Ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ξεπέρασαν τους 2.500.000 οι Έλληνες με χρέος στην εφορία μικρότερο των 500€ !!!




Περισσότεροι από 1 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται στην μαύρη λίστα της ΑΑΔΕ για οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτονται σε ειδικό κεφάλαιο της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους οφειλέτες και τα χρέη τους προς την Εφορία:

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΛΑΣΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ !!!



Μέλη του ΔΣΑ και της ΕΑΝΔΑ θεωρούν επιβεβλημένο να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους

Δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας δέκα δικηγόροι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, ενώ θεωρούν επιβεβλημένο να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους.

Ειδικότερα, με κοινή ανακοίνωσή τους οι δέκα αναφέρουν, κατ΄ αρχάς, ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έκρινε αντισυνταγματική τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα, αλλά την επιβολή δυσανάλογα υψηλών συντελεστών.

Κατόπιν αυτού, σημειώνουν ότι «δεν γίνεται ο δικηγόρος να καταβάλλει 20% (ήδη 13,33%) για την κύρια ασφάλιση, τη στιγμή που ο μισθωτός καταβάλλει μόλις 6% και δηλώνουν «κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας», γιατί οι δικηγόροι με «περισσότερα έτη δεν έχουν οπωσδήποτε υψηλότερα εισοδήματα, ώστε να πληρώνουν υψηλότερες εισφορές».

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι «επιβάλλεται να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους, όπως ίσχυε και παλαιότερα, για να μπορέσουν να σταθούν στο επάγγελμα» και προσθέτουν ότι «οι ασκούμενοι δικηγόροι πρέπει να απαλλαγούν συνολικά από την υποχρεωτική ασφάλιση, μέχρι να επανακατοχυρωθεί η ελάχιστη αμοιβή τους», γιατί «κανείς δεν γίνεται να πληρώνει εισφορές, αν συγχρόνως δεν αμείβεται ανάλογα».

GRECO: ΥΠΟ ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ
Η Ελλάδα στο στόχαστρο της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς εξαιτίας του Νέου Ποινικού Κώδικα, της ασυλίας των τραπεζιτών+funds και των αλλαγών στις δεσμεύσεις για το μαύρο χρήμα !!!




Στις αρχές Δεκεμβρίου η αξιολόγηση της Ελλάδος από την GRECO

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) θα εκδώσει την έκθεση αξιολόγησής της για τις αλλαγές που επέφερε η νέα ελληνική κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα και στονΚώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της GRECO Τζιανλούκα Εσποζίτο δήλωσε στο CNN Greece πως η ad hoc έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα θα εγκριθεί από την Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταξύ 2 και 6 Δεκεμβρίου.

Αν και δεν θέλησε να προβεί σε σχολιασμό τωννομοθετικών διατάξεων που ψήφισε η Βουλή, είτε για την κατ’ έγκληση δίωξη της κακουργηματικής απιστίας, είτε για το ξέπλυμα χρήματος, ωστόσο ο Εκτελεστικός Γραμματέας της GRECO έδειξε πως η Ελλάδα είναι υπό στενή παρακολούθηση.

«Το νομικό σύστημα θα πρέπει να διασφαλίζει την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αυτό πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα τα οποία έχει προσυπογράψει η Ελλάδα», ανέφερε σχετικά.

Οι αλλαγές που ψήφισε χθες η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα δεν θεωρούνται συμβατές με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ 250 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!

ΑΠΟ ΚΙΝΑ+ΗΠΑ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ
IFF: «Οι χώρες των οποίων το δημόσιο χρέος αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς (όπως η Ελλάδα κ.α.) θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες να στραφούν σε δημοσιονομική στήριξη» !!!



Στα 250 τρισ. δολάρια εκτοξεύθηκε το παγκόσμιο χρέος στο α΄εξάμηνο του 2019, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, με «οδηγούς» τις ΗΠΑ και την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών (IIF). 

Η αύξηση του δημοσίου χρέους παγκοσμίως αποτελεί μία μεγάλη ανησυχία για τους επενδυτές, ενώ πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα αποτελέσει το επόμενο σημείο καμπής. 

Ειδικότερα, το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε κατά 7,5 τρισ. δολ. στο α΄εξάμηνο του έτους, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 255 τρισ. δολάρια μέχρι τα τέλη του 2019.

«Η Κίνα και οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% της αύξησης. 

Παράλληλα, το χρέος σε αναδυόμενες αγορές έφτασε επίσης σε ιστορικό υψηλό, στα 71,4 τρισ. δολάρια (220% του ΑΕΠ)», σύμφωνα με το IIF. 

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΜΜΜ !!!

ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΕΠΕΣΑΝ 6.911 ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Ενώ υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι !!!




Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι εισιτηρίων, που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, στα μέσα μαζικής μεταφοράς με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΑ.

Στόχος η πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που δημιουργεί κάθε χρόνο «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με «λαθρεπιβάτες» που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο!

ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ": ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 36 ΔΙΣ
Προς έγκριση στην DG COMP και ΕΚΤ το νομοσχέδιο !!!





Στην αύξηση του ορίου των κρατικών εγγυήσεων που θα δοθούν μέσω του Ηρακλή κατέληξαν χθες οι επικεφαλής των τραπεζών στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Ζαββό. Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος των κρατικών εγγυήσεων θα μπορεί να φτάσει έως και τα 12 δις ευρώ, από τα 9 δις ευρώ που προβλέπονταν μέχρι σήμερα, αυξάνοντας το ύψος των κόκκινων δανείων, που μπορούν να ενταχθούν στο μηχανισμό έως και τα 36 δις ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη χρήση του εργαλείου των τιτλοποιήσεων, επιταχύνοντας την εξυγίανση των τραπεζών από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που φθάνουν σήμερα τα 75 δις ευρώ. Εκτός από τη Eurobank που έχει δρομολογήσει την ένταξη του χαρτοφυλακίου Cairo ύψους 7,5 δις ευρώ στο σύστημα των κρατικών εγγυήσεων, αυξημένες τιτλοποιήσεις άνω των 10 δις ευρώ προγραμματίζει η και η Alpha Bank. Από την πλευρά της τράπεζας Πειραιώς οι προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις ανέρχονται στα 6 δις ευρώ, ενώ εμπροσθοβαρείς πρωτοβουλίες τιτλοποιήσεων έχει ανακοινώσει και η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας.

Το νομοσχέδιο οι λεπτομέρειες του οποίου οριστικοποιήθηκαν χθες, θα αποσταλεί σήμερα προς έγκριση στην Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DG Comp) και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για την επίπτωση που θα έχει στην ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
Η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών παραμένει εκτός !!!




Τι γράφει το protothema.gr :


Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κύρωση ΠΝΠ των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων:

- Η προστασία της πρώτης κατοικίας, που δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν περισσότεροι οφειλέτες μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, οπότε ισχύει η προθεσμία και αφορά τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν όσο και σε αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

- Η αύξηση του συνολικού ποσού επιδόματος θέρμανσης από 68 εκατ. σε 78 εκατ. ευρώ

- Απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής

ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΒΙΔΑ !!!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ
Είπαμε, οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Δεν αποφυλακίζεται ο Τηλέμαχος Λαβίδας, καθώς απερρίφθη από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η αίτηση να βγει με εγγύηση από τη φυλακή και να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του (κατηγορείται για την υπόθεση insider trading) τον προσεχή Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου του Jonathan R. Streeter (της νoμικής φίρμας Dechert LLP) που εστάλη στο mononews, δυστυχώς η δικαστής δεν έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Λαβίδα που εκδικάστηκε προ ολίγων ωρών. Έτσι ο νεαρός επιχειρηματίας θα παραμείνει προφυλακισμένος στις ομοσπονδιακές φυλακές του Μανχάταν.

«Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους δημόσιους κατηγόρους της Νέας Υόρκης, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι τα δεδομένα που αφορούν την υπόθεσή του έχουν αλλάξει σημαντικά» αναφέρει το δικηγορικό γραφείο.

Όπως αναφέρει ο κ. Streeter, «από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Δημόσιοι Κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο, Συγκεκριμένα, δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου όπου να προκύπτει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο.

Επιπλέον, οι Δημόσιοι Κατήγοροι δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη.

Η αίτηση εγγύησης εξετάστηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξ αρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητά του» καταλήγει η ανακοίνωση.

« ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ; » Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕΤΖΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL !!!



Σε ανάρτησή του στα social media ένας ιδιοκτήτης καφενείου στο Αγρίνιο βγάζει «κραυγή αγωνίας» για την επιχείρησή του και όχι μόνο, «μαζεύοντας» σε 795 λέξεις όλα τα προβλήματα που βιώνει ένας επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης, αλλά και γενικά.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Μπαλάσκας που διατηρεί καφενείο στο Αγρίνιο εδώ και 32 χρόνια, ενώ ο ίδιος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, το κράτος δεν είναι και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, απευθυνόμενος στους κυβερνώντες: «Κοιτάξτε λίγο τον άνθρωπο … τον καααθε εργαζόμενο σαν … ΑΝΘΡΩΠΟ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ !!! Το Σύνταγμα λέει ότι: » Οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους και απέναντι στους νόμους» !!! ΠΟΟΟΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ???? Και τι κάνετε εσείς οι κυβερνώντες , όλων των εποχών , για αυτό ???».

Μάλιστα, η ανάρτηση του Βασίλη Μπαλάσκα έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις και ακόμη περισσότερες χιλιάδες αντιδράσεις στο facebook, όπου αναρτήθηκε.

Αναλυτικά όσα επισημαίνει:

«Κύριε κράτος: Εχω καφενείο , στο Αγρίνιο , απο το 1987 !!! Μέχρι σήμερα , εχω δεχτεί πάνω απο εκατό φορές ελέγχους , από υπηρεσίες , (εφορία , υγειονομικό , αστυνομία , δήμο κτλ) , και καθημερινά απο τους πελάτες μου !!! Οι ώρες μου μέσα στο καφενείο , είναι γύρω στις 18 με 20 ώρες το 24ωρο !!! Εχω χάσει την προσωπική μου ζωή , για να έχω σωστό μαγαζί και να είμαι εντάξει με τον κόσμο και την κοινωνία !!! Οι συναλλαγές μου με τον κόσμο είναι , 1,30 καφέ , ούζο κρασί , 1,50 αναψυκτικο , 2,50 μπύρα και πολύ σπάνια ,3,00 ευρώ το ουίσκι και με συνοδεία κατιτις , για μεζεδάκι … αμισθί !!! Με αυτά τα λεφτά , είμαι υποχρεωμένος να καλύψω τα έξοδα του μαγαζιού , ( αγορά αγαθών , ενοίκιο , ΔΕΗ , νερό , τηλέφωνο , ίντερνετ , συνδρομή για ράδιο και τηλεόραση , ΤΕΒΕ , εφορία , τέλη δήμου , επιμελητήριο , καθαριότητα , ανακαινίσεις … Λογιστή κτλ ) και να μου μείνει και εμένα ένα μεροκάματο !!! ΓΊΝΕΤΑΙ ????????!!!!!!!!!!

REUTERS: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Δημοσίευμα του Reuters βγάζει στο «φως» σχέδιο της κυβέρνησης για πώληση ασφαλιστικών οφειλών ύψους 12 δις ευρώ σε ιδιώτες !!!



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, το σχέδιο αυτό αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να εξασφαλιστούν μετρητά.

Η μεταβίβαση των δικαιωμάτων για τις οφειλές μέσω ενυπόθηκων αξιογράφων, μπορεί να χαρακτηριστεί ως δανεισμός και ως εκ τούτου να «μπλοκαριστεί» από τη Eurostat. Γι' αυτό, όπως σημειώνεται και στο ρεπορτάζ του Reuters, η κυβέρνηση στοχεύσει να εξασφαλίσει προκαταβολή, αλλά και να έρθει σε συμφωνία για ένα σχήμα διαμοιρασμού κερδών. 

Το δημοσίευμα του Reuters

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ+ΘΥΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΠΕΡΑΣΕ Η Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Πλέον η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων που κατηγορούνται για μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κ.α. , δεν μπορεί να παρατείνεται πέραν των 18 μηνών !!!



Την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων, προσώπων που κατηγορούνται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» διευκολύνει τροπολογία που ψηφίστηκε χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων που κατηγορούνται για μαύρο χρήμα, δεν μπορεί να παρατείνεται πέραν των 18 μηνών, με το σκεπτικό ότι το ίδιο χρονικό όριο ισχύει και για την προσωποκράτηση, όταν διαπράττονται άλλα εγκλήματα.

Για να παραταθεί η δέσμευση πέραν του 18μήνου θα πρέπει να αποφανθεί έγκαιρα, ο ανακριτής ή το δικαστικό συμβούλιο.

Επίσης προβλέπεται ότι για τις υποθέσεις, οι οποίες εκκρεμούν, και έχουν ήδη συμπληρώσει το 18μηνο της δέσμευσης, υποχρεούνται ο ανακριτής ή το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσουν, για κάθε υπόθεση, εάν θα παραταθεί ή όχι η δέσμευση.

Μάλιστα, προβλεπαι ότι αν οι δικαστικές αρχές, δεν αποφανθούν εντός τριμήνου, τότε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων καταργείται αυτοδικαίως!

Δηλαδή από τις χιλιάδες υποθέσεις που ήδη εκκρεμούν και ελέγχονται, αν δεν εξεταστούν και δεν αποφανθούν οι δικαστικές αρχές για παράταση του χρόνου της δέσμευσης, εντός τριμήνου από την ημέρα δημοσίευσης στο ΦΕΚ της σχετικής διάταξης (κάτι που θα γίνει εντός των προσεχών ημερών), τότε οι λογαριασμοί και οι θυρίδες αποδεσμεύονται.

Η διάταξη αυτή, «δένει τα χέρια» της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς η διαλεύκανση των συγκεκριμένων υποθέσεων είναι χρονοβόρα, δεδομένου ότι απαιτείται έλεγχος και εξακρίβωση τραπεζικών καταθέσεων των εμπλεκόμενων προσώπων, από τράπεζες του εξωτερικού ακόμη και από χώρες που θεωρούνται «φορολογικοί παράδεισοι», οι οποίες, είτε δεν δίνουν στοιχεία, είτε τα δίνουν με μεγάλη δυσκολία.

Τι είναι ξέπλυμα χρήματος

EUROBANK: ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΑ FUNDS 900 ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ SSM
Τα τρία "πακέτα" ακινήτων που πουλάει η Eurobank.



Την αυλαία των μαζικών αγορών ακινήτων των τραπεζών από διεθνή εξειδικευμένα funds, ανοίγει η Eurobank, ολοκληρώνοντας την πώληση περίπου 900 ακινήτων.

Το mega deal εγκαινιάζει την ενεργητική διαχείριση την οποία θα ακολουθήσουν όλες οι τράπεζες προκειμένου να μειώσουν το στοκ των ακινήτων τους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ανάλογες μαζικές πωλήσεις ακινήτων επεξεργάζονται, σε διαφορετικό στάδιο ετοιμότητας η καθεμία, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, η πώληση των 900 ακινήτων της Eurobank, αποτελεί το πρώτο ισχυρό δείγμα του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για τα ελληνικά ακίνητα, όχι πλέον σε μεμονωμένη βάση, αλλά μέσω αγορών "πακέτων" ακινήτων. Διαχείριση των ακινήτων των τραπεζών και ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον δρομολογούν εφεξής τις μεγάλες ανακατατάξεις στον χάρτη της εγχώριας αγοράς ακινήτων.

Τα τρία "πακέτα" ακινήτων του mega deal της Eurobank

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ & ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ+ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ...ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...
Στα υπόγεια του Εφετείου Αθηνών στεγάζονται τα αρχεία από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, όλων των ετών μέχρι και το 2015.





Δικογραφίες και δικαστικές αποφάσεις απλώθηκαν στο πάτωμα για να στεγνώσουν καθώς η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το αρχείο του πρωτοδικείου.

Όπως μπορείτε να δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη το οποίο προβλήθηκε από την εκπομπή του open TV «Ώρα Ελλάδος 7», οι υπάλληλοι του πρωτοδικείου αναγκάζονται σε κάθε ισχυρή βροχή να στεγνώνουν της υπόθεσης που βρίσκονται στο αρχείο με πιστολάκι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή ο Θανάσης Κόκκινος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας, «έχουμε ζητήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τη μεταφορά του αρχείου. Οι τρύπες που βρίσκονται στο ταβάνι έχουν ως αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!




Τι γράφει το dikastiko.gr :


Ορισμός Εφέτη-Ανακριτή για τη Novartis: Aφαιρείται η δικογραφία από την Ελένη Τουλουπάκη


Στη νομική ερμηνεία πως με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , ο ορισμός εφέτη ανακριτή για την υπόθεση Novartis, ώστε να συνενωθούν και μην τεμαχίζονται οι δικογραφίες για την υπόθεση, σημαίνει και αφαίρεση της από την Ελένη Τουλουπάκη που διενεργεί προανακριτικό έργο εδώ και χρόνια , κατατείνουν πηγές του Εφετείου και του Αρείου Πάγου.

Εν ολίγοις αν εντός του Νοεμβρίου (πιθανόν στις 25/11), οπότε θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών μετά το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα , γίνει δεκτό και οριστούν για την υπόθεση εφέτες ανακριτές, τότε η κρατούσα άποψη είναι πως ο φάκελος θα αφαιρεθεί και από την κ.Τουλουπάκη , πέραν των ανακριτών διαφθοράς που θα πρέπει να στείλουν τους φακέλους στο Εφετείο. Πάντως υπαρχει και άλλη άποψη που λέει πως οι εφέτες, αφενός μπορεί να μην δεχτούν να αναλάβουν εφέτες ανακριτές, ή ακόμα και να δεχτούν να μην ζητήσουν να αφαιρεθεί ο φάκελος από την κα Τουλουπάκη έως ότου ολοκληρώσει την έρευνα και για τα άλλα δυο πολιτικά προσωπα.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ !!!




Είναι η τελευταία ευκαιρία για τακτοποίηση προειδοποιεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης

Ανοιχτή για σχεδόν οκτώ μήνες θα παραμείνει η πλατφόρμα για όλα τα αυθαίρετα, η οποία αναμένεται να κλείσει από την 1 Ιουλίου μόνο για τις μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις. Πρόκειται για την κατηγορία 5, στην οποία κατατάσσονται όσα αυθαίρετα παραβιάζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το επιτρεπόμενο ύψος, σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής ή αυτούς που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Από το καλοκαίρι θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου που είχε προβλεφθεί από προηγούμενο νόμο αλλά ουδείς μέχρι σήμερα εφάρμοσε, τροφοδοτώντας σε μεγάλο βαθμό, μαζί με την απουσία ελέγχων, τα προβλήματα της αυθαιρεσίας. Το νέο πλαίσιο των αυθαιρέτων παρουσίασε χθες σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, παρουσία των προέδρων του ΤΕΕ και της ΠΟΜΙΔΑ κ. Γ. Στασινού και κ. Σ. Παραδιά, η οποία καλείται να θεσμοθετήσει τις αλλαγές και να βάλει ένα τέλος στις συνεχείς παρατάσεις των νόμων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, θα δοθεί παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2020.

«Δεν μπορεί να ανεχόμαστε αιωνίως αυτό το μπάχαλο»

Η ΡΩΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!



Η Ρωσία πουλάει δολάρια και αγοράζει ευρώ - γουάν

Η ρωσική κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια να περιορίσει την εξάρτηση από το δολάριο και στρέφεται όλο και περισσότερο στο ευρώ και στο κινεζικό γουάν.

«Γεωπολιτικές απειλές είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για τη μεταβολή της δομής των αποθεματικών», δήλωσε χθες ο Βλαντιμίρ Κολίτσεφ, υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μειώνει το μερίδιο περιουσιακών στοιχείων σε δολάριο που διαθέτει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο, με συνολική περιουσία ύψους 125 δισ. δολαρίων. Το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει τη διεξαγωγή περισσότερων από τις τακτικές αγορές ξένων νομισμάτων για λογαριασμό του κρατικού επενδυτικού ταμείου σε ευρώ, στη θέση αγορών σε δολάριο, πρόσθεσε ο κ. Κολίτσεφ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΗΡΑΚΛΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ & ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Η GOOGLE ΘΑ...ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!



Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός μπαίνει γερά στο κόλπο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών...
Η Google βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αμερικανικές τράπεζες για να προσφέρει τραπεζικούς λογαριασμούς στους χρήστες της, επιταχύνοντας την είσοδο της Silicon Valley στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, μετά και την κυκλοφορία της πιστωτικής της Apple και το κρυπτονόμισμα του Facebook.

Η κίνηση της Google θα μπορούσε να ανησυχήσει περαιτέρω τους βουλευτές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, που είναι ήδη ανήσυχοι για τη συγκέντρωση όλο και πιο προσωπικών προσωπικών πληροφοριών σε μερικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Μετά την έντονη αντίσταση που έχει συναντήσει το Libra του Facebook, η Google δήλωσε ότι θέλει να «συνεργαστεί βαθιά» με τους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη πιστεύουν ότι η τακτική της Google να συνδυάζει νέα προϊόντα με ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες της – όπως η μηχανή αναζήτησης και το λογισμικό Android – βλάπτει τον ανταγωνισμό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιβάλλει πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της Google για αθέμιτες πρακτικές τα τελευταία χρόνια.

Οι λογαριασμοί για το νέο προτζεκτ θα διαχειρίζονται από τη Citigroup και τη Stanford Federal Credit Union, σύμφωνα με το CNBC.

(BINTEO) BOMBA ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Όλοι οι άλλοι, σε όλα τα κόμματα, δεξιά και αριστερά, έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα των μαζικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του πλιάτσικου, από τράπεζες και funds, στην ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων !!!

ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


Δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε.) είναι η Ελλάδα στις ονομαστικές χρεώσεις ευρυζωνικών συνδέσεων σταθερής.

Μελέτη της Κομισιόν που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες εμφανίζει κατά μέσον όρο την Ελλάδα ως τη χώρα με τις πιο υψηλές χρεώσεις, μετά εκείνες του Βελγίου. Η Ελλάδα, με βάση τη σχετική μελέτη και ανάλογα με το εξεταζόμενο πακέτο, συγκαταλέγεται είτε στην 4η κατηγορία χωρών της Ε.Ε. με τις πιο υψηλές χρεώσεις, είτε στην 3η κατηγορία με τις χώρες που εφαρμόζουν αρκετά υψηλές χρεώσεις. Τα κράτη-μέλη χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, με την πρώτη να περιλαμβάνει τις «φθηνές» χώρες της Ε.Ε., τη δεύτερη «τις σχετικά φθηνές», την τρίτη τις «σχετικά ακριβές» και την τέταρτη τις «ακριβές» χώρες.

Στην ίδια κατηγορία, εκτός από τη χώρα μας και το Βέλγιο, ανήκουν η Κύπρος, η Ιρλανδία και ακολουθούν η Ισπανία και η Σλοβενία. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πιο ακριβές χώρες της Ε.Ε. στις χρεώσεις ευρυζωνικού Internet σταθερής, είναι οι ίδιες αυτές που προσφέρουν και τις πιο αργές συνδέσεις. Για παράδειγμα, οι χώρες Βέλγιο, Ελλάδα, Κύπρος και Ιρλανδία, στο τέλος του περασμένου έτους, δεν προσέφεραν συνδέσεις ταχυτήτων 1 Gbps, ενώ δύο από αυτές (Ελλάδα, Κύπρος) δεν πρόσφεραν καν συνδέσεις με ταχύτητες άνω των 200 Μbps.

Αναφορικά με τις χρεώσεις, η Ελλάδα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προσφερόμενων πακέτων (απλή σύνδεση, double paly, triple play) είναι πιο ακριβή από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Ανάλογα με το είδος της ευρυζωνικής σύνδεσης μεταβάλλονται και οι αποκλίσεις στις χρεώσεις. Για παράδειγμα, όσον αφορά τα πακέτα που περιλαμβάνουν συνδέσεις ταχυτήτων 30 έως 100 Mbps, η απόκλιση της χώρας μας με τον μέσο όρο της Ε.Ε. κυμαίνεται από 20% έως 60%.

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η "ΒΕΝΤΑΛΙΑ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ !!!


Τι πρέπει να επενδύσει στην Ελλάδα πολίτης τρίτης χώρας προκειμένου να λάβει Golden Visa για επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση. 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 4155/12-11-2019) η κοινή υπουργική απόφαση 46440/19/2019 σχετικά με τον καθορισμό των δικαιολογητικών, των διαδικασιών και των λοιπών θεμάτων που αφορούν στη χορήγηση άδειας εισόδου και διαμονής στην Ελλάδα σε πολίτες τρίτων χωρών, για επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση, βάσει του ν. 4251/2014.

Η απόφαση περιλαμβάνει τις περιπτώσεις χορήγησης εθνικής θεώρησης εισόδου για «επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση», χορήγησης άδειας διαμονής για «επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση» και ορισμένες «Ειδικές Περιπτώσεις».

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών για τη χορήγηση 5ετούς άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε όποιον πραγματοποιεί άυλη επένδυση, εκτός από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται και από πρόσφατη πιστοποίηση, όχι προγενέστερη του διμήνου, από τη διεύθυνση Κεφαλαίων Εξωτερικού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πιο αναλυτικά, ο πολίτης τρίτης χώρας θα πρέπει να επενδύσει τα εξής για να λάβει Golden Visa:

ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ "ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από όλους στην Ε.Ε, όπως προκύπτει από στοιχεία της έρευνας του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Υγιεινή και Ασφάλεια (Eurofound).

Τελικά ποιοι είπαμε είναι οι τεμπέληδες ;;;




Συγκεκριμένα, το ταβάνι του νομοθετημένου εργάσιμου χρόνου που εβδομαδιαίως φτάνει και ξεπερνά τις 48 ώρες αγγίζουν περίπου οι 4 στους 10 εργαζόμενους στην Ελλάδα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28 κρατών – μελών όταν κατά μέσο όρο μόνο 1 στους 10 εργαζομένους στην Ενωμένη Ευρώπη δουλεύει πάνω από 48 ώρες εβδομαδιαίως. Μάλιστα η έρευνα αυτή καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα το 37,1% των εργαζομένων όχι μόνο εξαντλεί όλα τα νόμιμα περιθώρια του εργάσιμου εβδομαδιαίου χρόνου αλλά υπερβαίνει το 48ωρο.

Δεύτερη σε ποσοστό εργαζομένων με αυξημένο χρόνο εργασίας έρχεται η Ρουμανία με το 29,1% των εργαζομένων να ξεπερνά τις 48 ώρες, με τρίτη την Πολωνία στη οποία το ποσοστό φτάνει το 23,9%, Στον αντίποδα, η χρυσή τετράδα με χώρες όπως η Δανία, το Λουξεμβούργο , η Ολλανδία αλλά και η Γερμανία. Σε αυτή την ομάδα χωρών μόνος ένας στους 10 εργαζομένους ξεπερνά τα εβδομαδιαία όρια, με ποσοστά από 9,4% έως 10, 4% Οι μεγάλες διαφορές που καταγράφει η έρευνα αναφορικά με τα ποσοστά των εργαζομένων που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην εργασία και ενδεχομένως λιγότερο χρόνο στην ξεκούραση ή την αναψυχή κατά το σύνθημα του περασμένου αιώνα “8 ώρες αναψυχή 8 ώρες ξεκούραση”, φυσικά και δεν οφείλονται μόνο στη ανάγκη αντιστροφής της ενοχοποίησης των Ελλήνων εργαζομένων φωνές της Εσπερίας όπου η εργασιακή οργάνωση αφήνει περιθώρια για καλύτερη ποιότητα και συνθήκες εργασίας.

Το οκτάωρο

ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !!! ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
Δράμα: Νοίκιαζαν «αόρατα» σπίτια και εισέπρατταν τις προκαταβολές !!!



Κανονική... «φάμπρικα» είχαν στήσει τέσσερις απατεώνες οι οποίοι αναρτούσαν αγγελίες για την ενοικίαση διαμερίσματος στη Δράμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με ψεύτικα προφίλ και, αφού εισέπρατταν τις προκαταβολές από τους ενδιαφερόμενους, διέκοπταν κάθε επικοινωνία.

Με τον τρόπο αυτό, εξαπάτησαν τέσσερις υποψήφιους ενοικιαστές μέσα σε μόλις έξι ημέρες, από τις 18 ως τις 23 Σεπτεμβρίου, και τους απέσπασαν συνολικά 830 ευρώ τα οποία τα θύματα κατέθεταν σε λογαριασμούς που τους έδιναν οι δράστες. Φυσικά, διαπίστωναν κατόπιν εορτής ότι τα διαμερίσματα για τα οποία είχαν καταβάλει «καπάρο», απλώς δεν... ενοικιάζονταν!

Μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες ηλικίας 68, 32 και 26 χρόνων και μια 54χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να εξακριβωθεί αν είχαν εξαπατήσει και άλλους ανυποψίαστους ενοικιαστές.

Σύλληψη για απάτη και στην Πελοπόννησο

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ !!!


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ασυλία παντού λοιπόν !!! 



Ασυλία παντού!

Την τελευταία στιγμή προστέθηκε στον νόμο και η ασυλία των στελεχών των εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων…

Αθωώνουν στελέχη επιχειρήσεων για τα εταιρικά χρέη!

Σημαντικές εκπτώσεις στις ευθύνες των στελεχών των επιχειρήσεων, για τα χρέη που παρουσιάζουν οι εταιρείες που διοικούν ή διοικούσαν προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, που είναι σε δημόσια διαβούλευση.

Με το νομοσχέδιο, δρομολογείται η κατάργηση των αυστηρών διατάξεων που ισχύουν σήμερα και καθίσταται πολύ πιο ελαστικό το καθεστώς, και θα γλιτώσουν το κυνήγι της Εφορίας για τα εταιρικά χρέη.

Μετά το άσυλο που παρέχεται στα τραπεζικά στελέχη, η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο περιορίζει την ευθύνη των διοικητών στελεχών των επιχειρήσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο. Πλέον, χωρίς καμία πίεση για την αποπληρωμή των οφειλών, είναι βέβαιο ότι θα διογκωθούν τα χρέη προς το δημόσιο και προς τα Ταμεία.

Μάλιστα πρόκειται για τα χρέη εκείνα, τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα και απλά καταγράφονται στα μηνιαία στοχιεία που εκδίδει η ΑΑΔΕ. Άλλωστε παρά την ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων προς την Εφορία και προς τα Ταμεία, εκτός των ρυθμίσεων έμειναν χρέη άνω των 128 δισ. ευρω!

Τι καταργείται

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ EUROBANK: ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο PREM WATSA !!!


Για να κλείσει το mega deal των κόκκινων δανείων με την PIMCO ή με το σχήμα FORTRESS-DOVALUE...

Δεν πήρε οριστική απόφαση η Eurobank για το ποιος ξένος επενδυτής μεταξύ της Pimco και της Fortress-doValue θα αναδειχτεί προτιμητέος για την τιτλοποίηση 7,5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων – Cairo αλλά και την εξαγορά του 80% της εταιρείας διαχείρισης FPS.

Το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, το οποίο συνεδρίασε χθες εξέτασε δύο προσφορές, μία της Pimco και μία του distress fund Fortress-doValue, το οποίο φέρεται να έχει υποβάλλει υψηλότερη προσφορά.

ΤΣΑΚΩΣΑΝ 100 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ...ΦΟΡΟΥΣ !!!

ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 30.000.000€ Η ΑΠΟΚΡΥΒΕΙΣΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ
Τεράστιο ήταν το κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιούσε το ειδικό λογισμικό που σβήνει δεδομένα των ταμειακών μηχανών ή των ηλεκτρονικών υπολογιστών.





Στη μαύρη αγορά το συγκεκριμένο λογισμικό κάνει θραύση, καθώς είναι ανάρπαστο

Η έρευνα της ΑΑΔΕ που διενεργήθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, και μετά από τις δύο περιπτώσεις επιχειρήσεων που εντοπίστηκαν το καλοκαίρι να χρησιμοποιούν στο συγκεκριμένο λογισμικό, έβγαλε «λαβράκια».

Το τσιπάκι αυτό, παρέχει την ευχέρεια στον επαγγελματία να διαγράφει από τη φορολογική μνήμη αποδείξεις που εκδόθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, ή να αλλάζει τα προϊόντα που πωλήθηκαν και φυσικά το κόστος.

Στη μαύρη αγορά το συγκεκριμένο λογισμικό κάνει θραύση, καθώς είναι ανάρπαστο.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, εντόπισε ένα μεγάλο και εκτεταμένο κύκλωμα ανάπτυξης και χρήσης παράνομων λογισμικών εφαρμογών, που παρεμβαίνουν και αλλοιώνουν τα πραγματικά δεδομένα των συναλλαγών στους φορολογικούς μηχανισμούς και τις ταμειακές μηχανές.

Στο συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται γύρω στις 100 επιχειρήσεις. Εκτιμάται ότι η συνολική καθαρή αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αναλογών Φ.Π.Α. σε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ. Οι σχετικές έρευνες είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο της παραγγελίας της Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος.

Τι έσβηναν και τι διόρθωναν από τη μνήμη 
των ταμειακών μηχανών

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

BLOOMBERG: Ο Τ.ΛΑΒΙΔΑΣ ΔΙΝΕΙ 26.000.000$ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ INSIDER TRADING !!!

ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Την ίδια ώρα ο Γιώργος Νίκας ακόμη αναζητείται...





Το ποσό των 23,6 εκατ. ευρώ (25,98 εκατ. δολάρια) φέρεται να προσέφερε, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του Θανάση Λαβίδα της Lavipharm, ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί από τις αμερικανικές φυλακές, όπου παραμένει, περιμένοντας τη δίκη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαβίδας εμπλέκεται, μαζί με τον Γιώργο Νίκα, στο σκάνδαλο insider trading που συνδέεται με άνθρωπο – κλειδί της Goldman Sachs.

Στο κατηγορητήριο τονίζεται ότι ο Γιώργος Νίκας, μαζί με τον Τηλέμαχο Λαβίδα, συνωμότησαν για να υφαρπάξουν εμπιστευτικές πληροφορίες για την Ariad Pharmaceyticals Inc. από τον πατέρα του Τηλέμαχου που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μέχρι το 2016.

«Ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ένας από τους έξι ανθρώπους που κατηγορούνται για το κύκλωμα το οποίο, σύμφωνα με την κατηγορούσα Αρχή, απέφερε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια» τονίζει το Bloomberg, υπενθυμίζοντας ότι ο πατέρας του, Θανάσης Λαβίδας, ήταν στο παρελθόν στο ΔΣ της Ariad.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ...ASOPUS LP ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ !!!

Η ΟΠΟΙΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ DELAWARE, ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...
Και που δηλώνει ως διεύθυνση ένα Corporation Trust Center...που παρέχει υπηρεσίες διεύθυνσης αντιπροσώπου για δεκάδες χιλιάδες ξεχωριστές επιχειρήσεις !!! Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι λέει η ανακοίνωση της ΕΤΕ όπως την δημοσιεύει η kathimerini.gr :

Η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αιόλου, αριθ. 86, Τ.Κ. 105 59, (στο εξής «Τράπεζα»), προτίθεται να προβεί σε πώληση και μεταβίβαση απαιτήσεων από επιλεγμένες απαιτήσεις Λιανικής Τραπεζικής, Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων και Τραπεζικής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (καταναλωτικά/ επιχειρηματικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες).

Ειδικότερα σημειώνεται ότι, η πώληση και μεταβίβαση των απαιτήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί προς την εταιρεία Asopus LP, η οποία εδρεύει στο Corporation Trust Centre, 1209 Orange Street, City of Wilmington, Delaware 1980 και η διαχείριση τους θα ανατεθεί από την αποκτώσα εταιρεία στην εταιρεία Qquant Master Servicer Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις με έδρα το Μαρούσι (15125 Ελλάδα), η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π.) του Ν. 4354/2015, όπως ισχύει (Aπόφαση 247/14.11.2017 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ Β 4171/30.11.2017).

Κατ’ ακολουθία η Τράπεζα ενημερώνει τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τις ανωτέρω απαιτήσεις με οποιαδήποτε ιδιότητα όπως ενδεικτικά, οφειλέτες/ συνοφειλέτες, εγγυητές, ειδικοί ή καθολικοί διάδοχοι των ανωτέρω, αντίκλητοι ή πληρεξούσιοι των ανωτέρω, δικηγόροι τους ή μη, δικαστικοί επιμελητές, καθώς και πρόσωπα κατά των οποίων είναι δυνατό να προβληθεί δικαίωμα της Τράπεζας για την είσπραξη της απαίτησης (π.χ. τρίτοι στα χέρια των οποίων δυνατό να επιβληθεί κατάσχεση ή κατά των οποίων δυνατόν να προβληθεί δικαίωμα συμψηφισμού), εταίροι νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης αυτών, εκπρόσωποι κλπ. ότι τα προσωπικά τους δεδομένα που αφορούν στις ως άνω απαιτήσεις, θα διαβιβασθούν α) για το σκοπό της πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων κατ’ άρθρο 3 του Ν. 4354/2015, τηρουμένων των σχετικών διατάξεων του κανονιστικού πλαισίου (ιδίως άρθρο 46 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων) στην εταιρεία Asopus LP, και β) για λογαριασμό και κατ’ εντολή αυτής, για τον σκοπό της διαχείρισής τους στην διαχειρίστρια εταιρεία Qquant Master Servicer Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις κατ’ άρθρο 2 του Ν. 4354/2015.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ: ΕΩΣ ΚΑΙ 600€ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ Ή ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ !!!



Απαιτήστε αποζημίωση για την καθυστέρηση ή την ακύρωση της πτήσης σας


Παρόλο που 8 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν δυνατότητα αποζημίωσης, λιγότεροι από το 2% γνωρίζουν αυτά που δικαιούνται.

Οι πτήσεις καθυστερούν συχνά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το αποδεχτείτε. Ο Κανονισμός της ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών είναι επίσημα γνωστός ως Κανονισμός ΕΚ 261/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου 2004.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μακροσκελή ονομασία, οπότε για λόγους συντομίας τον αποκαλούμε ΕΚ 261. Είναι ένας ευρωπαϊκός νόμος που απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους επιβάτες για μεγάλες καθυστερήσεις, ακυρώσεις και σε περιπτώσεις άρνησης επιβίβασης. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε πτήσεις της ΕΕ και που είναι επιλέξιμοι για αποζημίωση, βάσει του Κανονισμού ΕΚ 261, λαμβάνουν έως και 600 € για καθυστερήσεις από 3 ώρες και άνω. Οπότε ουδέν κακόν αμιγές καλού!


ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΣΤΟ KKR ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ FAMAR !!!


Συμφωνούν να κουρέψουν 24.000.000€ για να προχωρήσει η πώληση της Famar...

Στις 15 Νοεμβρίου θα δούμε αν τελικώς η διαπραγμάτευση τραπεζών, KKR και υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών (Delpharm και Elements Capital Partners με την York Capital) καταλήξει και μεταβιβασθούν οι «δύο» Famar.

Ως γνωστόν οι διαγωνισμοί τρέχουν παράλληλα -από τηLazard για το «γαλλικό πακέτο» (τα τοπικά εργοστάσια, μαζί με εκείνα σε Ολλανδία και Καναδά) και από την EYγια το τμήμα της φαρμακοβιομηχανίας που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία -και η ολοκλήρωσή τους δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ !!!

57 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...
Για τις 7 Μαΐου του 2020 αναβλήθηκε χθες (12/11) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου η δίκη 57 πρώην προέδρων, μελών διοικητικών συμβουλίων, στελεχών και υπαλλήλων της Τράπεζας καθώς και δανειοληπτών που ενέχονται στο μεγάλο σκάνδαλο της υπό εκκαθάριση πλέον Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου.


Όλοι κατηγορούνται για τα αδικήματα τις απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση και σε βαθμό κακουργήματος η οποία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ σε βάρος νομικού προσώπου, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση και σε βαθμό κακουργήματος και της άμεσης συνέργειας σε απιστία της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ και κατ' εξακολούθηση.

Αφορά δε τη λειτουργία της Τράπεζας την περίοδο από το 2004 έως το 2012 και σχετίζεται με όλες τις ζημιογόνες δανειακές συμβάσεις που ανανεώθηκαν εκείνη την περίοδο. 

Η προανακριτική διαδικασία είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2017 και ολοκληρώθηκε ύστερα από 1,5 μήνα, με την προφυλάκιση κατηγορουμένων και τον ορισμό βαρύτατων περιοριστικών όρων για πολλούς άλλους να σοκάρουν την τοπική κοινωνία.

Ήδη για μια περίπτωση «θαλασσοδανείων» στη διετία 2004 - 2005, τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από ακροαματική διαδικασία που κράτησε ένα χρόνο καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης κατά περίπτωση επτά από τους 10 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο με τα «θαλασσοδάνεια» της υπό εκκαθάριση πλέον Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου.

ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!

ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 10 ΕΤΩΝ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΕΝΟΧΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ, ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ !!!


Στις 26 Νοεμβρίου η δίκη Διώτη

Νέα διακοπή από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, για τις 26 Νοεμβρίου, στη δίκη του πρώην εισαγγελέα και πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, που δικάζεται για την υπόθεση με το περίφημο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ.

Το δικαστήριο ήταν και σήμερα απασχολημένο με άλλες υποθέσεις του πινακίου, με αποτέλεσμα η δίκη του κ. Διώτη, να μην έχει ξεκινήσει ακόμη από τις 24 Σεπτεμβρίου, που είχε προσδιοριστεί.

Ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου κ. Οικονόμου ζήτησε σήμερα από όλους τους μάρτυρες, να είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση, διαβεβαιώνοντας τους ότι "όχι μόνον θα ξεκινήσει, αλλά και θα ολοκληρωθεί η δίκη στις 26 Νοεμβρίου".

EUROSTAT: ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 55-64 ΕΤΩΝ !!!




Μόλις τέσσερις στους δέκα Έλληνες ηλικίας από 55 έως και 64 ετών βρίσκονται εντός αγοράς εργασίας, με το ποσοστό απασχόλησης ανδρών και γυναικών στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να είναι το χαμηλότερο πλην του Λουξεμβούργου μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είναι αποκαλυπτικά, καθώς δείχνουν πως σε επίπεδο Ε.Ε., εντός της τελευταίας 15ετίας συντελούνται εντυπωσιακές αλλαγές στην αγορά εργασίας όσον αφορά στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες.

Έτσι, τον προηγούμενο χρόνο, τα ευρωπαϊκά ποσοστά απασχόλησης (ανδρών - γυναικών) ηλικίας 55 έως 64 ετών ήταν υψηλότερα από τα μέσα ποσοστά για όλους τους ενηλίκους. Συγκεκριμένα, ήταν 65% στους άνδρες και 52% στις γυναίκες, όταν τα συνολικά ποσοστά ήταν 60% και 48% αντίστοιχα. Αυτό βέβαια δεν αφορά τη χώρα μας, όπου το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας μεταξύ 55 και 64 ετών ήταν μόλις 41,1%. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι αντίστοιχα χαμηλά, στο 41,9%, ήταν και το γενικό ποσοστό των ενηλίκων (άνω των 15 ετών), ανδρών και γυναικών, που βρίσκονταν το 2018 στην αγορά εργασίας.

IOBE: ΣΕ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ & ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 56 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 66 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ OFFSHORE...
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/10/66-offshore.html



Στα… σεντούκια και τις κάθε είδους ατομικές κρυψώνες διακρατούν ακόμη οι Έλληνες 25 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό ανέρχονται στα 31,2 δισ. ευρώ. Εκτός των ελληνικών συνόρων υπάρχουν ακόμη τοποθετήσεις σε ομόλογα και μετοχές τρέχουσας αξίας 24 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κρυμμένα μετρητά και οι καταθέσεις που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό ανέρχονται αθροιστικά στα 56,3 δισ. και ισοδυναμούν με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου της Αθήνας. Όπου η τρέχουσα αγοραία αξία των μετοχών όλων των εισηγμένων εταιρειών είναι στα 57,2 δισ. ευρώ.

Αδύναμος κρίκος της ελληνικής αγοράς είναι ότι δεν μπορεί να προσελκύσει αποταμιευτικά κεφάλαια, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα ουσιαστικό μοχλό, στην επιζητούμενη, ευρύτερη επιχειρηματικά ανάπτυξη. Η απουσία κινήτρων, κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, είναι ανασταλτικός παράγοντας στη στροφή του αποταμιευτικού χρήματος προς την κεφαλαιαγορά.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην ενδελεχή και πολύπλευρη μελέτη του ΙΟΒΕ που πραγματεύθηκε το νευραλγικής σημασίας ζήτημα της ενίσχυσης της αποταμίευσης, με ‘’βατήρα’’ το χρηματιστήριο της Αθήνας, αλλά και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ Ο ΟΗΕ !!! ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/10/blog-post_42.html



Ξέμεινε από ρευστό ο OHE: Εκλεισαν τις κυλιόμενες σκάλες για να γλιτώσουν 38 δολάρια τη μέρα !!!

Αντιμέτωπος με τη χειρότερη οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας βρίσκεται ο ΟΗΕ, που αναγκάστηκε να κλείσει ακόμη και τις κυλιόμενες σκάλες προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά έξοδά του!

Ο ΟΗΕ χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να μην καταρρεύσει οικονομικά, όπως είχε προειδοποιήσει ο ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες τον περασμένο μήνα, αλλά πολλές χώρες δεν έχουν καταβάλει ακόμη το μερίδιο που τους αναλογεί στον Οργανισμό με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοί του να προσπαθούν να κόψουν όπου μπορούν τα «περιττά» έξοδα και να κάνουν οικονομία ακόμη και στο ηλεκτρικό ρεύμα, εξ’ ου και η απόφαση να σταματήσουν να λειτουργούν οι κυλιόμενες σκάλες!

Και δεν είναι το μοναδικό μέτρο που λαμβάνουν. Στα κεντρικά του ΟΗΕ στο East River της Νέας Υόρκης αλλά και στη Γενεύη περιόρισαν τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και των κλιματιστικών, ενώ απαγορεύτηκαν τα μη αναγκαία ταξίδια του προσωπικού.

Κράτη μέλη του ΟΗΕ αργούν ολοένα και περισσότερο να καταβάλουν τις συνδρομές τους

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Η "ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σε πρώτη φάση βγαίνουν σε πλειστηριασμό 48 ακίνητα που ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Αλλά όσο περνάει ο καιρός η λίστα θα μεγαλώνει !!!


Τους οφειλέτες της Εφορίας οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων βάζει στο μάτι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ επιστρατεύοντας όλα τα όπλα και κυρίως τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Στο κυνήγι των οφειλετών βρίσκονται και οι ράμπο του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής (ΚΕΟΦ Αττικής). Οι υπάλληλοι έχουν ήδη πιάσει δουλειά αναζητώντας τους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε δεν εξοφλούν είτε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμοί ακινήτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ήδη, έχει ξεκινήσει το σαφάρι της αναζήτησης των οφειλετών οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία.

Το ηλεκτρονικό σφυρί των πλειστηριασμών θα αρχίσει να χτυπάει μετά από πολύ καιρό. Σε πρώτη φάση βγαίνουν σε πλειστηριασμό 48 ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια) που ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Όσο περνάει ο καιρός η λίστα θα μεγαλώνει.

Μετά από μια μεγάλη ανάπαυλα, ξεκινούν από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ήδη έχουν δρομολογηθεί μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου. Βέβαια, καθημερινά η λίστα θα μακραίνει καθώς τα νομικά τμήματα των εφοριών ξεσκονίζουν τα περιουσιακά στοιχεία όσων έχουν χρέη στο δημόσιο.
SSL Certificates