.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;; ΕΕΤ: ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ Ή ΔΟΥΛΕΜΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ;;; ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ
Όχι στους πλειστηριασμούς και να τα βρούμε με τους δανειολήπτες λέει η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών !!!
Βέβαια το παράδειγμα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν βοηθάει...καθώς προφανώς ξεχνάει πως οι ίδιες οι τράπεζες μπλόκαραν την διαδικασία !!!



Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Να τα βρούμε με δανειολήπτες με μια χρυσή τομή ώστε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα

«Στην Ελλάδα δεν εμπιστευόμαστε τις εξωδικαστικές διαδικασίες», ανέφερε η κυρία Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο 2nd NPL Summit, σχετικά με την λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.


Όπως σημείωσε, είχαμε υψηλές προσδοκίες για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό: «1200 αιτήσεις έχουν κατατεθεί, αλλά.. τι παρατηρείται; 

Μεγάλη γραφειοκρατία και απογοήτευση, καθώς οι οφειλέτες πίστεψαν πως θα είχαν πολύ μεγάλο κούρεμα, ενώ οι τράπεζες πίστευαν πως θα απέδιδε το business plan».

«Προσωπικά, είμαι η τελευταία που θα υποστηρίξει τους πλειστηριασμούς συνολικά, είναι λάθος που από τα γκισέ των τραπεζών πήγαμε στα δικαστήρια», ανέφερε η κυρία Απαλαγάκη, επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητες οι εταιρείες διαχείρισης.


«Να φύγουμε από την λογική να πάμε σε πλειστηριασμούς –πρέπει να τα βρούμε με δανειολήπτες με μια χρυσή τομή ώστε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Οι διαχειριστές θα μπορούν σιγά σιγά να προωθήσουν τις δραστηριότητες τους, αφού δεν έχουν βαρίδια, αγκυλώσεις του παρελθόντος ή των υποχρεώσεων που έχουν οι τράπεζες», τόνισε η κυρία Απαλαγάκη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates