.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ "ΣΚΑΛΩΝΕΙ" Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Τι γράφει το euro2day.gr :

Στο υποθηκοφυλακείο «σκαλώνουν» οι ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, οι οποίες στηρίζονται στην ανταλλαγή μέρος του χρέους της επιχείρησης με περιουσιακά στοιχεία της, όπως τα ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με την «άρνηση» του υποθηκοφυλακείου να πραγματοποιήσει την μεταβίβαση του asset της εταιρείας, καθώς μεγάλο μέρος των ακινήτων των επιχειρήσεων είναι καταγεγραμμένα με σωρεία λαθών από παραβάσεις πολεοδομικές μέχρι απλά λάθη που έγιναν στην αρχική τους καταγραφή.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των προβλημάτων είναι, σύμφωνα με τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη, η αδυναμία μεταβίβασης του ακινήτου (collateral) στην κατοχή της τράπεζας και κατ' επέκταση το πάγωμα της ρύθμισης/αναδιάρθρωσης – ισχύει και για τις περιπτώσεις ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων - του δανεισμού και την ομηρία τόσο της υπερχρεωμένης επιχείρησης όσο και της τράπεζας.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΑΚΟ !!!

ΦΟΡΤΩΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ
Ενώ άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους της εταιρείας και με τα χρήματα αυτής πλήρωνε το υπηρετικό προσωπικό της βίλας του !!!



Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.gr :

Δύσκολες μέρες έρχονται, για τον πρώην εκδότη και παρουσιαστή Πέτρο Κωστόπουλο, που παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος ότι:

- Αφηνε τους εργαζόμενους της εκδοτικής εταιρίας ΙΜΑΚΟ απλήρωτους και αντί να εξοφλήσει τους μισθούς τους, με τα χρήματα της εταιρίας, πλήρωνε επί τρία χρόνια το υπηρετικό προσωπικό της πολυτελούς βίλας του, αντί 27.409,04 ευρω.

- Φόρτωνε τους λογαριασμούς της εταιρίας ΙΜΑΚΟ με προσωπικές και καταναλωτικές του δαπάνες, χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες, τις οποίες χρέωνε σε λογαριασμούς της εταιρίας, με ποσά 415.596 ευρω.

Γιά απιστία σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην εκδότης, καθώς φέρεται ότι, το χρονικό διάστημα 2010 – 2012 ζημίωσε την περιουσία της εταιρίας ΙΜΑΚΟ κατά περίπου μισό εκατομύριο ευρω.

Τη γλύτωσε ο πρώην σύζυγός του και νυν σύζυγος Κικίλια, Τζένη Μπαλατσινού, η οποία ήταν συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, αλλά απαλλάχτηκε.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΜΑ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!



Νέο περιστατικό στη Μαγνησία

Αγρια επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας ελεγκτής της ΑΑΔΕ, δέχθηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πιτσαρία στον Πλατανιά Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, στο κατάστημα- το οποίο είχαν «ξαναγράψει» το 2017- διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Κατά την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια. Αυτή απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής εισήχθη στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με κάταγμα στην ωλένη.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ !!!



Ποιες οφειλές εντάσσονται

Απλήρωτα ποσά φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρων μεταβίβασης ακινήτων, φόρων κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών που αφορούν υποθέσεις ετών προ του 2019, μπορούν πλέον -με βάση τις νέες διατάξεις του ν. 4621/2019 που ψηφίστηκαν πρόσφατα- να ρυθμιστούν με άκρως ευνοϊκούς όρους, έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις, ώστε να εξοφλούνται τμηματικά ακόμη και μέχρι και το 2029.

Στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ακόμη και ληξιπρόθεσμα χρέη από παλαιά πρόστιμα επιβληθέντα από την Τροχαία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα οποία έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ μέχρι και τις 31-12-2018.

Εντάσσονται…

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 4621/2019, στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο, μπορούν να υπαχθούν, ενδεικτικά, οι ακόλουθες κατηγορίες οφειλών:

* Φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων για έτη μέχρι και το 2017.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ...ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ !!!



Οι αλλαγές μυρίζουν πισωγύρισμα στην πλήρως μνημονιακή-εργασιακή ζούγκλα


  • Βάζουν τέλος στη διάταξη που προβλέπει ότι ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει ένα εργαζόμενο μόνο εφόσον υπάρχει "βάσιμος λόγος" που να σχετίζεται με την ικανότητα, τη συμπεριφορά του εργαζομένου ή τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης του.
  • Και στη διάταξη που προβλέπει πως αυτοί που αναθέτουν έργο αλλά και οι εργολάβοι καθίστανται υπεύθυνοι για την καταβολή των μισθών και των εισφορών των εργαζομένων που απασχολούνται για την εκτέλεση του έργου.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Η ανακοίνωση της eurobank:

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα EurobankErgasias Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα (‘Οθωνος 8 Τ.Κ.10557), με αριθμό Γ.Ε.Μ.Η. 000223001000 (στο εξής η Τράπεζα), στο πλαίσιο τιτλοποίησης απαιτήσεών της από δάνεια, πιστώσεις και πιστωτικές κάρτες σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 10 και 14 παρ. 13 του ν. 3156/2003 («Ομολογιακά δάνεια, τιτλοποίηση απαιτήσεων και απαιτήσεων από ακίνητα και άλλες διατάξεις»), μεταβίβασε κατά την 18/06/2019 στην εταιρεία ειδικού σκοπού «CAIRO No. 1 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», με έδρα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας (Fourth Floor, 3 George’s Dock, IFSC, Dublin 1, Ireland) και με αριθμό καταχώρισης στο μητρώο εταιρειών 649076 (στο εξής η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού) τις απαιτήσεις της από τα δάνεια που περιλαμβάνονται στο παράρτημα της με αριθμό 148/18.06.2019 πράξης καταχώρισης του εντύπου δημοσίευσης συμβάσεων του άρθρου 10 παρ. 8 του ν.3156/2003, που έχει καταχωρισθεί στο Ενεχυροφυλακείο Αθηνών στον τόμο 10 και με α.α. 182 (στο εξής οι Απαιτήσεις). Η διαχείριση των Απαιτήσεων έχει ανατεθεί από την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού στην εταιρεία με την επωνυμία «Eurobank FPS Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» (στο εξής o Διαχειριστής) με αριθμό ΓΕΜΗ 121602601000 σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παρ.14 του ν.3156/2003. Ο Διαχειριστής έχει την έδρα του στο Μοσχάτο Αττικής (Κύπρου 27 & Αρχιμήδους 183 46) και είναι εταιρεία διαχείρισης του ν. 4354/2015, που έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος (Απόφαση 220/1/13.03.2017 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 880/16.03.2017). Περίληψη της σχετικής σύμβασης διαχείρισης καταχωρίσθηκε κατά την ως άνω Ημερομηνία Μεταβίβασης στο Δημόσιο Βιβλίο του άρθρου 3 του ν. 2844/2000 του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 149/18.06.2019 πράξη καταχώρισης του εντύπου δημοσίευσης σύμβασης διαχείρισης επιχειρηματικών απαιτήσεων (στον τόμο 10, αρ. 183).

Κατόπιν των ανωτέρω και επιπροσθέτως των ατομικών επιστολών που έχουν σταλεί σε δανειολήπτες και εγγυητές των Απαιτήσεων, η Τράπεζα και ο Διαχειριστής ενημερώνουν τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τις Απαιτήσεις με οποιαδήποτε ιδιότητα (ενδεικτικά: δανειολήπτες, εγγυητές, τρίτοι παρέχοντες εξασφαλίσεις, ειδικοί ή καθολικοί διάδοχοι των ανωτέρω, εταίροι νομικών προσώπων ή νόμιμοι εκπρόσωποι αυτών, αντίκλητοι ή πληρεξούσιοι ή δικηγόροι των ανωτέρω, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, καθώς και πρόσωπα κατά των οποίων είναι δυνατό να προβληθεί δικαίωμα της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για την είσπραξη των Απαιτήσεων, π.χ. τρίτοι στα χέρια των οποίων είναι δυνατόν να επιβληθεί κατάσχεση ή κατά των οποίων είναι δυνατόν να προβληθεί δικαίωμα συμψηφισμού) ότι συνεπεία της ανωτέρω μεταβίβασης προσωπικά τους δεδομένα που αφορούν στις Απαιτήσεις ή σχετίζονται με αυτές (στο εξής τα Προσωπικά Δεδομένα) διαβιβάσθηκαν από την Τράπεζα στο Διαχειριστή, κατ’ εντολή και για λογαριασμό της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, προς τον σκοπό διαχείρισης των Απαιτήσεων.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΜΕ ΓΕΜΗ & ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ !!!



Συνέχεια στη ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ με άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Τις προτεραιότητες των βασικών δράσεων και παρεμβάσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης και καλύτερης εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, καθόρισαν σε ειδική σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, σε συνάντηση εργασίας.

Οι δράσεις και παρεμβάσεις αφορούν στη ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ με άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ !!!



Πλειστηριασμός στη Σαντορίνη για τον Κώστα Μπουτάρη

Είδαν και απόειδαν οι τράπεζες με τον Κώστα Μπουτάρη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Ι. Μπουτάρης & Υιός, Οινοποιητική», και στις 18 Σεπτεμβρίου βγάζουν σε πλειστηριασμό το οινοποιείο που διατηρεί η εταιρεία στην Σαντορίνη…

Ο Κώστας είναι αδελφός του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης και οι εταιρείες τους δεν έχουν καμία μετοχική και εταιρική σχέση…

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Σε τρία μέτωπα θα δοθεί η μάχη των κόκκινων δανείων για τα funds που λαμβάνουν θέσεις για τις εξελίξεις μέχρι το τέλος του 2019.

Το τέλος αυτής της χρονιάς είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις τράπεζες διότι θα καταγράψουν στοιχεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο stress test του 2020.

Σύμφωνα με τα όσα σημείώνουν έγκυροι παράγοντες την πορεία της αγοράς των NPEs θα την καθορίσουν:

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΚΑΤΑ 1,87 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ !!!



Μία Λερναία Ύδρα από νέα χρέη 1,87 δισ ευρώ τα οποία "γεννήθηκαν" τον τελευταία χρόνο από τους λεγόμενους μεγαλοοφειλέτες, δηλαδή από αυτούς που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1 εκατ. ευρώ, αποκαλύπτουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Μάλιστα, ο αριθμός των εν λόγω "μεγάλων" φυσικών και κυρίως νομικών προσώπων αυξήθηκε κατά 196 άτομα στο εν λόγω διάστημα.

Αντιθέτως, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι μικροοφειλέτες (όσοι χρωστούν έως 500 ευρώ) εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους. Ουσιαστικά από την εν λόγω κατηγορία προκύπτει και η όποια βελτίωση στην πληρωμή οφειλών. Το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο που προέρχεται από τους εν λόγω οφειλέτες μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 3,6 εκατ. ευρώ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΤΟ 10% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΤΩ...ΑΠΟ 1€ !!!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3.750.195 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΟΙ 367.253 ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΦΕΙΛΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ
Και όμως, υπάρχουν φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μικρότερα του ενός ευρώ ο καθένας και ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελούν περίπου το 10% του συνολικού αριθμού των οφειλετών της εφορίας.




Κατά πάσα πιθανότητα, δε, η συντριπτική πλειονότητά τους να μην γνωρίζει καν ότι οφείλει στο κράτος.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν καταγραφεί από τα πληροφοριακά συστήματα ΤΑΧΙS και TAXISnet της ΑΑΔΕ ως οφειλέτες ποσών έως και 0,99 ευρώ και τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών της εφορίας στο β’ τρίμηνο φέτος ανήλθε σε 3.750.195 φορολογούμενους και από αυτούς οι 367.253 φορολογούμενοι ή ποσοστό 9,79% έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μικρότερα από 1 ευρώ. Σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο πέρυσι, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών έχει αυξηθεί κατά 22.779 πρόσωπα (φυσικά και νομικά), ενώ ο αριθμός όσων χρωστούν λιγότερα από 1 ευρώ έχει αυξηθεί κατά 13.206 πρόσωπα.

Το γεγονός ότι στα στοιχεία της ΑΑΔΕ καταγράφονται ως «οφειλέτες» πρόσωπα με χρέη κάτω του 1 ευρώ καταδεικνύει ότι ακόμη και τόσο χαμηλές οφειλές δεν διαγράφονται πάντα από τα πληροφοριακά συστήματα. Αν και η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι ποσά οφειλών κάτω από ένα πολύ χαμηλό ύψος δεν βεβαιώνονται και δεν αναζητούνται από τις φορολογικές αρχές.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΟΙ ΠΟΛΩΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 16 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ
Η καταχρηστικότητα των όρων των στεγαστικών δανείων σε ξένο νόμισμα πρόκειται να κριθεί τον Σεπτέμβριο από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης !!!




Απειλή προστίμου 16 δισ. δολ. στις πολωνικές τράπεζες για δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Αντίστροφα μετρούν οι πολωνικές τράπεζες για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια σε ξένο νόμισμα, καθώς μία δυσμενής απόφαση θα τους κοστίσει σχεδόν 16 δισ. δολάρια. Περίπου 8.000 δανειολήπτες έχουν καταθέσει αγωγές ενώπιον πολωνικών δικαστηρίων, ισχυριζόμενοι ότι τα στεγαστικά δάνεια που πήραν φέρουν καταχρηστικούς όρους.

Στην καρδιά του προβλήματος βρίσκεται μία τακτική, η οποία ήταν συνήθης πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008. Οι καταναλωτές, υποθέτοντας ότι το σλότι (πολωνικό νόμισμα) θα παραμείνει ισχυρό, έπαιρναν στεγαστικά δάνεια σε ξένο νόμισμα, κατά κύριο λόγο σε ελβετικό φράγκο, διότι το επιτόκιο δανεισμού στην Ελβετία ήταν χαμηλότερο από αυτό στην Πολωνία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εκτοτε, τα τελευταία 11 χρόνια, το σλότι έχει χάσει περίπου το 50% της αξίας του έναντι του ελβετικού φράγκου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των ελβετικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά, η ελβετική κεντρική τράπεζα έπαψε το 2015 να διατηρεί σταθερή τη συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ, μία επιλογή που ενίσχυσε τη διαφορά μεταξύ του φράγκου και του σλότι. Ως αποτέλεσμα, αυξήθηκε ανάλογα και το ύψος των πολωνικών στεγαστικών δανείων, αφού οι καταναλωτές οφείλουν να τα αποπληρώσουν στο ακριβό –πλέον– ελβετικό φράγκο. Πολλοί δανειολήπτες έχουν να αποπληρώσουν ένα δάνειο πολύ υψηλότερο σε σχέση με την αξία του ίδιου του ακινήτου.

ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΩΝ
Όργιο φοροδιαφυγής σε beach bars και ταβέρνες !!!



Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την 2 και 4 Αυγούστου 2019, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αργολίδα, Χαλκιδική και Κόρινθο.

Ελέγχθηκαν συνολικά 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν 31 παραβάσεις από τις οποίες 6 της φορολογικής νομοθεσίας και 25 της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, ενώ σε 2 περιπτώσεις προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε:

-σε beach bar, η μη έκδοση 38 αποδείξεων, συνολικής αξίας 242,50 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,

-σε beach bar, η μη έκδοση 22 αποδείξεων, συνολικής αξίας 150,50 ευρώ,

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ BOOKING ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!




Ανάμεσα στις συμπληγάδες των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες οι Έλληνες ξενοδόχοι


Για ανορθολογικό τρόπο λειτουργίας των προμηθειών που καταβάλλουν στην Booking οι ξενοδόχοι, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως αναλύει ο κ. Τάσιος, οι ξενοδόχοι βρίσκονται ουσιαστικά εν μέσω συμπληγάδων. Από τη μια το αρρύθμιστο περιβάλλον της βραχυχρόνιας μίσθωσης και από την άλλη υπάρχει ζήτημα μεγάλο με την προμήθεια στην Βοοking.

«Η Booking βάζει όρους που δεν μπορούν να είναι πια ανεκτοί. Ειδικά στον τρόπο πώλησης τιμολογιακά των ξενοδοχείων. Δεν μπορεί η προμήθεια που παίρνει η Booking από τα ξενοδοχεία να μην είναι επί της καθαρής τιμής», σημειώνει με νόημα ο κ. Τάσιος. «Στην Αμερική οι μεγάλες πλατφόρμες (Booking) παίρνουν προμήθεια με βάση την καθαρή τιμή και όχι στην τιμή με τους φόρους. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό, αφού η προμήθεια, όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος είναι στην τιμή με τους φόρους, ροκανίζοντας κι άλλο τα έσοδα από τα ξενοδοχεία». Mεσοσταθμικά το ροκάνισμα από τη Booking στα κέρδη των ξενοδοχείων όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος κυμαίνεται από 3% έως 5% από το κέρδος της επιχείρησης. «Δεν μπορεί να παίρνει η Booking προμήθεια από το φόρο του κράτους, δηλ. να παίρνει προμήθεια από τον ΦΠΑ που αποδίδει ο κάθε ξενοδόχος στο κράτος ως φόρο» εξηγεί ο κ. Τάσιος.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΕΑΟ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019
Στα 35,1 δις εχουν εκτοξευθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία !!!




«Μπαράζ» κατασχέσεων για την ενίσχυση των εσόδων του ΕΦΚΑ

Ασφυκτική είναι πλέον η πίεση από τη διοίκηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) προς τους οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών σε μια ύστατη προσπάθεια να ενισχυθούν τα έσοδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και κατ’ επέκταση του κράτους.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν τεθεί σε ισχύ δυο παρεμβάσεις, αφενός για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων 35,1 δισ. ευρώ και αφετέρου για την αποφυγή δημιουργίας νέων χρεών.

Στόχος του ΚΕΑΟ είναι να εισπραχθούν 1,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Κέντρου για το τρίμηνο Απρίλιος – Ιούνιος 2019, από τα 35,1 δισ. ευρώ έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για τα 27,154 δισ. ευρώ, με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Μάλιστα έχουν ασκηθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για οφειλές που εντάχθηκαν σε ρύθμιση (πάγια, νέας αρχής, Ν.4152/14, Ν. 4305/15), αλλά η ρύθμιση δεν τηρήθηκε, ύψους 7,782 δισ. ευρώ.

300.000.000€ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ Η HSBC !!!



Η ελβετική θυγατρική της τράπεζας HSBC συμφώνησε να καταβάλει στο Βέλγιο πρόστιμο 294,4 εκατ. ευρώ για τον διακανονισμό έρευνας που ξεκίνησε το 2014 για «σοβαρή φορολογική απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία στις Βρυξέλλες.

«Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου και αυτό θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας σε συνέντευξη Τύπου.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν σε ανακοίνωση ότι η HSBC «κατηγορήθηκε από την εισαγγελία το 2014 για σοβαρή και οργανωμένη απάτη, πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, ξέπλυμα χρήματος και παράνομη χρήση χρηματοοικονομικών μεσολαβητών». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η HSBC βοήθησε και ενθάρρυνε τη φορολογική απάτη δημιουργώντας υπεράκτιες εταιρίες στον Παναμά και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην Καραϊβική για πλούσιους Βέλγους πελάτες της «με μοναδικό σκοπό την απόκρυψη χρημάτων».

ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!



Εντολή να καταγράψουν όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται –ακόμη– δωρεάν στο κατάστημα έχουν δώσει οι διοικήσεις των τραπεζών στο δίκτυο, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της τιμολογιακής πολιτικής τους.

Πηγές συστημικής τράπεζας αναφέρουν στο insider.gr ότι τα καταστήματα έχουν λάβει οδηγία από τα κεντρικά να καταγράψουν αναλυτικά όλες τις εργασίες που παρέχονται στους πελάτες χωρίς επιβάρυνση. Ήδη τον τελευταίο χρόνο, έχουν επιβληθεί προμήθειες σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος δεν χρεώνονταν, όπως η επανέκδοση χρεωστικών καρτών, η εκτύπωση κινήσεων λογαριασμού, η πληρωμή εισφορών, η άμεση μεταφορά χρημάτων από το κινητών μέσω IRIS κ.α.

Φυσικά, κάθε τράπεζα ακολουθεί τη δική της τιμολογιακή πολιτική, ωστόσο, κοινή συνισταμένη και των τεσσάρων συστημικών ιδρυμάτων είναι να χρεώνουν υπηρεσίες που παρέχονταν δωρεάν ή να αυξάνουν τις προμήθειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του δεύτερου είναι η αύξηση των προμηθειών ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας στα 3 ευρώ, κατά μέσο όριο, από 1,20-1,40 που ήταν μέχρι πρόσφατα.


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ 1.736 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πίσω από το στόχο(για το 2019) οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Έως το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 6.323 πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της πλατφόρμας e-auction, ενώ για το Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί 1.736 πλειστηριασμοί.

Συνολικά το 2019 έχουν αναγγελθεί μέσω της πλατφόρμας 14.542 πλειστηριασμοί, πολλοί εκ των οποίων έχουν μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του έτους καθυστερήσει ή αναβληθεί.

Η βασική αιτία για την αναβολή των πλειστηριασμών είναι η αμφισβήτηση της τιμής εκκίνησης του πλειστηριασμού από τον οφειλέτη. Το υπόλοιπο ποσοστό των άγονων πλειστηριασμών οφείλεται στη «ύστατης» στιγμής κατάθεση μικροποσού προκειμένου να φανεί ότι το δάνειο εξυπηρετείται και να σταματήσει ο πλειστηριασμός.

Με δεδομένο ότι το 2019 ήταν χρονιά τριπλών εκλογών και οι πλειστηριασμοί ανεστάλησαν για μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την κάθε εκλογική διαδικασία, ο στόχος των τραπεζών για τη διενέργεια 25.000-30.000 πλειστηριασμών έως τα τέλη του 2019 δεν θα επιτευχθεί.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΑΥΤΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Να μην έχει τη δυνατότητα ο Εισαγγελέας να δρα αυτεπάγγελτα εναντίον τους και να μην διώκονται ποινικά για αποφάσεις που ζημιώνουν οικονομικά τις τράπεζες !!!

Εν ολίγοις ζητούν με πρόσχημα τη "λύση" για τα κόκκινα δάνεια να κάνουν πλέον ότι θέλουν ανεξέλεγκτα !!!



Τι γράφει το euro2day.gr :

Σε δύο ουσιαστικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην παροχή πλήρους ασυλίας από ποινικές και αστικές ευθύνες προς τα τραπεζικά στελέχη, όλης της διοικητικής πυραμίδας, οι οποίοι βάζουν την υπογραφή τους στις αναδιαρθρώσεις δανείων, αλλά και στις χορηγήσεις νέων στηρίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η πρόταση που ετοιμάζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Η πρόταση θα δοθεί στη ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να υπάρξει -μετά από διαβουλεύσεις και με την Κομισιόν - σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Οι αλλαγές που ζητούν οι διοικήσεις των τραπεζών είναι, με βάση πηγές που χειρίζονται το θέμα, οι εξής:

1) Να μην έχει τη δυνατότητα ο Εισαγγελέας να δρα αυτεπάγγελτα και να ασκεί δίωξη, βασιζόμενος σε καταγγελίες. Σήμερα ο Εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα να ασκήσει δίωξη στα τραπεζικά στελέχη βασιζόμενος ακόμη και σε απλές αναφορές. Μήνυση θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει, σύμφωνα με όσα προτείνουν οι τράπεζες, κάποιος που έχει υποστεί ζημιά. Για παράδειγμα ένας μέτοχος της τράπεζας και το διοικητικό συμβούλιο αυτής, σύσσωμο ή μέλος του.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΕΞΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ !!!



Παραγράφονται οι σωματικές βλάβες εξ αμελείας (π.χ τροχαία) που έγιναν πριν τον Μάρτιο του 2016

Σε μια διαπίστωση με εξαιρετική σημαντική -και σημειολογική σημασία- καταλήγουν έμπειροι νομικοί σχετικά με την ισχύ των νέων κωδίκων από την 1η Ιουλίου. Όπως αναφέρουν επιπτώσεις και σε σειρά ποινικών υποθέσεων της καθημερινότητας, δηλαδή σε δίκες, που εξελίσσονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πρόκειται για παρενέργειες, οι οποίες είτε δεν είχαν προβλεφθεί είτε θεωρήθηκαν ήσσονος, όπως π.χ οι σωματικές βλάβες από αμέλεια, που τελέστηκαν προ της 31.3.2016.

Όπως εξήγησε με άρθρο του ο πρόεδρος Πρωτοδικών Γ. Πλαγάκος (dikastis.blogspot.gr) από ένα πλέγμα διατάξεων (μείωση της ποινής μέχρι 2 έτη κλπ) εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των πλημμελημάτων, που τελέσθηκαν μέχρι και την 31.3.2016 και κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

Η παραγραφή αφορά όλες αυτές τις πράξεις και δεν είναι καθόλου μικρός ο αριθμός τους καθώς στην πράξη, εκκρεμεί στα δικαστήρια της χώρας, είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό, ικανός αριθμός υποθέσεων με σωματικές βλάβες από αμέλεια, δηλαδή υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων, εργατικών ατυχημάτων ή ιατρικής αμέλειας, με χρόνο τέλεσης προγενέστερο της 31.3.2016. Αυτό οφείλεται αφ’ ενός στον αργό ρυθμό προόδου της ποινικής διαδικασίας και αφ’ ετέρου στον τεχνικό χαρακτήρα των υποθέσεων της ιατρικής αμέλειας και ορισμένων εργατικών ατυχημάτων.

Οι αποζημιώσεις

Λ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 5G: "ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ" !!!



"Αρκετές χώρες όπως το Βέλγιο στην Ευρώπη και η Ιαπωνία έχουν αρνηθεί τη χρήση του 5G..."

Αρκετά επιφυλακτικός, μιλώντας στο «Θάρρος» για την πιλοτική εφαρμογή δικτύου 5ης γενιάς (5G) στην πόλη της Καλαμάτας, είναι από την πλευρά του ο Καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας, Ραδιοβιολογίας & Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λουκάς Μαργαρίτης.

Το Πρόβλημα

Ο κ. Μαργαρίτης τονίζει ότι στο βωμό του κέρδους οι επιπτώσεις στην υγεία αγνοούνται, ενώ εκφράζει την ανησυχία του και για το γεγονός ότι δεν έχουν προηγηθεί “μελέτες επικινδυνότητας” της ακτινοβολίας του 5G, που απέχει πολύ, σε ενέργεια φωτονίων και σε διαμόρφωση, από τα υφιστάμενα δίκτυα 3ης και 4ης γενιάς. Επισημαίνει δε, ότι αρκετές χώρες όπως το Βέλγιο στην Ευρώπη και η Ιαπωνία έχουν αρνηθεί τη χρήση του 5G.

“Μεγαλύτερη ταχύτητα επικοινωνίας σημαίνει περισσότερη ακτινοβολία η οποία θα επιβαρύνει τον πληθυσμό” σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι “τουλάχιστον οι υπεύθυνοι εγκατάστασης θα έπρεπε για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας να αναφέρουν μετρήσεις έντασης ακτινοβολίας σε θέσεις όπου υπάρχει πολύωρη ανθρώπινη παρουσία”. 

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΦΟΡΙΑΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ !!!



Η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται αυτόματα για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας

Από σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο Μητρώων απαλλάσσει τους πολίτες από την υποχρέωση των χρονοβόρων επισκέψεων και συναλλαγών στις εφορίες.

ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!



Πώληση 32 ακινήτων, στα 4.200.000€ το τίμημα...

Η πώληση 32 ιδιόκτητων ακινήτων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, με συνολικό τίμημα ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε στην ηλεκτρονική δημοπρασία του properties4sale.gr για τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενεργό διαχείριση ακινήτων που υλοποιεί η Πειραιώς Real Estate, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και την Πειραιώς Leasing A.E.

Στην πρόσφατη δημοπρασία, εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής περισσότερα από 240 φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποβάλλοντας προσφορές, σε ορισμένες περιπτώσεις για περισσότερα από ένα ακίνητα.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!



Στα 2,179 δισ. ευρώ, από 2,182 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου, διαμορφώθηκαν τον Ιούνιο εφέτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από το συνολικό ποσό των οφειλών, τα 1,686 δισ. ευρώ αφορούν σε υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης -οι οποίες ήταν μειωμένες κατά 9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Μάιο (1,695 δισ. ευρώ)- και τα υπόλοιπα 493 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 6 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Μάιο (487 εκατ. ευρώ).

Οι περισσότερες εκκρεμείς επιστροφές είναι από άμεσους φόρους (307 εκατ. ευρώ), ενώ οι υπόλοιπες αντιστοιχούν σε μη φορολογικά έσοδα (105 εκατ. ευρώ) και έμμεσους φόρους (80 εκατ. ευρώ).

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ: 80 ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ !!!



Μια ακόμη τουριστική σεζόν χαμένη

Στην τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα ετοιμάζεται να προχωρήσει έως το φθινόπωρο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο την αδειοδότηση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με το πληροφορίες από το υπουργείο που επικαλείται το ΑΠΕ, ήδη από τις 20 Ιουλίου έχουν δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, οι οποίες αφορούν την αδειοδότηση των υδατοδρομίων. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το κείμενο που θα περιλαμβάνει τις απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης έως τα τέλη Αυγούστου, ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Σεπτέμβριο.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ !!! Η ΑΑΔΕ "ΤΡΕΧΕΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ !!!




Επιδιώκεται να εκδοθούν πριν τις 16 Σεπτεμβρίου...

Το «κουμπί» της εκκαθάρισης του φετινού ΕΝΦΙΑ ετοιμάζονται να πατήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σύμφωνα με πληροφορίες τα ραβασάκια επιδιώκεται να εκδοθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, όσο το δυνατό νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία της 16ης Σεπτεμβρίου που προκύπτει από τις νέες διατάξεις νόμου.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής έδωσε χθες το «σήμα» έναρξης των διαδικασιών εκκαθάρισης κοινοποιώντας στις αρμόδιες υπηρεσίες την εγκύκλιο με τις νέες εν ισχύ διατάξεις μέσω των οποίων διευρύνονται οι προβλεπόμενες- από την προηγούμενη κυβέρνηση- μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και επεκτείνονται οι εκπτώσεις στο σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων.

Στο τέλος Αυγούστου, εφόσον τηρηθεί ο στόχος ταχύτερης εκκαθάρισης ή το αργότερο στις αρχές Σεπτέμβρη, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα διαπιστώσουν στα εκκαθαριστικά τους ότι σε σχέση με πέρυσι ο φόρος θα είναι μειωμένος από 10% έως και 30% ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας τους, ενώ και φέτος ισχύουν απαλλαγές και εκπτώσεις -χωρίς αλλαγές- για φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ !!!

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Ενώ εστίασαν και στην αναρμοδιότητα της Εισαγγελίας Διαφθοράς βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα...Για την ουσία της υπόθεσης τίποτα !!!



Υπόθεση Πειραιώς: Οι εξηγήσεις των 40 στελεχών της Τράπεζας στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Με υπομνήματα τα οποία κατέθεσαν μέσω των συνηγόρων τους έδωσαν εξηγήσεις τα 40 στελέχη της Πειραιώς που είχαν κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της απιστίας.

Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση δανείων χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, καθώς και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία βρίσκονταν στην Ελλάδα σε ισχύ τα capital control. Τα ποσά των δανείων που ελέγχονται φέρεται να αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, και αυτά που έχουν εξαχθεί τα 127 εκατ. ευρώ. Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε την περίοδο 2015-2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr η συντριπτική πλειοψηφία των υπόπτων δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Περιορίστηκαν μόνο στον ισχυρισμό ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται.

ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 620.000.000€/ΜΗΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ !!!




Σε 67 μήνες τα «φέσια» προς το Δημόσιο ανήλθαν στο 22% του ΑΕΠ

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο στα τέλη του 2013 ήταν στα 62,5 δισ. ευρώ. Σήμερα διαμορφώνονται στα 104 δισ. ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 67 μήνες αυξήθηκαν κατά 41,5 δισ. ευρώ ή κατά 620 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Αυτή η εκρηκτική αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών, σε ύψος σχεδόν ίσο με το 22% του ΑΕΠ, συνέβη παρά την καθιέρωση το 2013 της πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές προς την εφορία και παρά τη θέσπιση αυστηρών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για κατασχέσεις «εξπρές» σε βάρος όσων χρωστούν στο Δημόσιο.

Τα νούμερα αποτυπώνουν μια μεικτή εικόνα για την επιτυχία της μεταρρύθμισης που τέθηκε σε εφαρμογή το 2013 και η οποία αντικατέστησε τα προηγούμενα συστήματα διακανονισμού, με μια ενιαία «πάγια» ρύθμιση, προσβάσιμη βάσει αυστηρών κριτηρίων επιλεξιμότητας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕ YELLOWS, ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ...ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!


Με...τραπεζική ελεημοσύνη προσπαθούν να ισοφαρίσουν τα εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών και φορολογουμένων

Τι σχεδιάζει κάθε τράπεζα όπως μεταδίδει το insider.gr :

Εθνική Τράπεζα: Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, οι δανειολήπτες που εξυπηρετούν τουλάχιστον πέντε χρόνια το στεγαστικό τους δάνειο, θα τύχουν επιβράβευσης με τους εξής τρόπους:
· Επιστροφή 5% επί των συνολικών ετήσιων τόκων, η οποία θα καταβάλλεται τον Ιανουάριο κάθε έτους.
· Επιβράβευση επιπλέον 2% με πόντους go4more στις καθημερινές συναλλαγές σε σουπερμάρκετ και βενζινάδικα.

Τράπεζα Πειραιώς: Τον τελευταίο χρόνο, η τράπεζα έχει συνδέσει το πρόγραμμα επιβράβευσης Yellows με τα ενήμερα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, ώστε για την έγκαιρη καταβολή ενός ευρώ δόσης, να ανταμείβεται με ένα Yellow. Η εξαργύρωση των πόντων γίνεται στα POS των συνεργαζόμενων εμπόρων, στην υπηρεσία yellowday, σε δωροεπιταγές και σε yellow experiences.

ΤΟ ΕΙΠΕ & ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ: ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΛΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!




Bloomberg: Η δέσμευση του Πούτιν να εγκαταλείψει το δολάριο γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα

Η Ρωσία περνάει στη δράση μετά την υπόσχεση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για συρρίκνωση του ρόλου του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Η μετατόπιση αυτή αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για την «αποδολαριοποίηση» της ρωσικής οικονομίας και τη μείωση της ευπάθειας της έναντι της συνεχιζόμενης απειλής των αμερικανικών κυρώσεων. Αλλά ενώ η κεντρική τράπεζα μπόρεσε να απομακρύνει τα μισά από τα δολάριά της πέρυσι, η πρόοδος στο εμπόριο ήταν αργή λόγω της συνήθους χρήσης του δολαρίου για πολλές συναλλαγές.

Το μερίδιο του ευρώ στις ρωσικές εξαγωγές αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο εις βάρος του αμερικανικού νομίσματος, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας. Το κοινό νόμισμα έχει σχεδόν ξεπεράσει το δολάριο στις συναλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα και το εμπόριο σε ρούβλια με την Ινδία αυξήθηκε. Το μερίδιο του δολαρίου στις συναλλαγές εισαγωγών παρέμεινε αμετάβλητο στο ένα τρίτο περίπου.

«Υπήρξε ισχυρό κίνητρο για αλλαγή, όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά και για τους εμπορικούς της εταίρους», δήλωσε ο Ντμίτρι Ντόλγκιν, οικονομολόγος της ING Bank στη Μόσχα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει επίσης τώρα εμπορικές πιέσεις από τις ΗΠΑ», πιέζοντας τους να προσπαθήσουν να μειώσουν την εξάρτηση από το δολάριο, ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΡΟΛΑ 47.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!



Η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων περιλαμβάνει ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα:

• Ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων (Ε1) για το 2019 ανήλθε σε 6.330.834 και είναι περισσότερες κατά 97.065 σε σχέση με το 2018 που είχαν υποβληθεί 6.233.769.

• Λιγότεροι κατά 47.260 ήταν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες με βάση το πλήθος του φορολογικού εντύπου Ε3. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ο αριθμός των νομικών προσώπων που υπέβαλαν Ε3 ανήλθε σε 1.523.071 από 1.570.331.

• Λιγότερος κατά 30.510 είναι φέτος και ο αριθμός των φορολογουμένων που δηλώνουν εισοδήματα από ακίνητα με βάση το φορολογικό έντυπο Ε2 που συνυποβάλλεται μαζί με το Ε1. Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα φέτος ανήλθαν σε 3.235.169 από 3.204.659 το 2018.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΑΥΞΗΣΗ 200% ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!



Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. για το 2018. Σε αυτήν επιβεβαιώνεται η εμπλοκή αστυνομικών σε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς – κυρίως σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» οι διώξεις σε αστυνομικούς αλλά και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, αυξήθηκαν, πάνω από 200%. Στον «μαύρο» κατάλογο άνομων ενεργειών περιλαμβάνονται και γιατροί για «φακελάκι».

Μόλις πριν δύο εβδομάδες , στις 12 Ιουλίου 2019, στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν, μετά από επτάμηνη μυστική έρευνα, έναν αρχιφύλακα του αεροδρομίου της Κω για συμμετοχή σε κύκλωμα διακινητών. Επέτρεπε σε παράτυπους μετανάστες να ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα σε χώρες της Ε.Ε., εισπράττοντας για τις υπηρεσίες έως και 1.500 ευρώ το «κεφάλι».

ΣΤΟ 54% ΤΟΥ ΑΕΠ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ !!!



Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg Businessweek, μέσα στο α΄ τρίμηνο του έτους ο καταγεγραμμένος δανεισμός των κινεζικών νοικοκυριών έφτασε στο 54% του κινεζικού ΑΕΠ...

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται ο δανεισμός των νοικοκυριών στην Κίνα, καθώς οι Κινέζοι έχουν εύκολη πρόσβαση σε πιστώσεις από κάθε είδους χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τράπεζες, παρατραπεζικό σύστημα, πλατφόρμες πληρωμών μέσω Ιντερνετ και πολλά άλλα. Παράλληλα, οι νέοι της Κίνας δανείζονται ανεξέλεγκτα, καθώς διολισθαίνουν σε μια υπερκατανάλωση δυτικού τύπου.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Bloomberg Businessweek, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους ο καταγεγραμμένος δανεισμός των κινεζικών νοικοκυριών έφτασε στο 54% του κινεζικού ΑΕΠ, έχοντας εκτιναχθεί κατά περισσότερο από 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Οπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, πρόκειται για ποσοστό σχετικά χαμηλό αν συγκριθεί με τα αντίστοιχα άλλων οικονομιών. Σύμφωνα με στοιχεία του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 66% του ΑΕΠ στις ΗΠΑ, στο 72% στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στη Νότια Κορέα εκτινάσσεται στο 100%. Αιτία ανησυχίας για τις κινεζικές αρχές αποτελεί, όμως, ο ταχύς ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται αυτός ο δανεισμός. Στα μέσα Ιουλίου ο οίκος Fitch Ratings έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως συχνά μια περίοδος εκτεταμένου δανεισμού και αυξημένης κατανάλωσης οδηγεί σε απότομες διορθωτικές κινήσεις των αγορών.

Οσον αφορά ειδικότερα τα καταναλωτικά δάνεια που δεν έχουν υποθήκες ή άλλες εξασφαλίσεις, αυξάνονται κατά τουλάχιστον 20% ετησίως από το 2008 και μετά, κυρίως επειδή καταφεύγουν σε αυτά οι νέοι της Κίνας, που επιδεικνύουν καταναλωτική μανία ανάλογη των συνομηλίκων τους στη Δύση. Οπως τονίζει το Bloomberg Businessweek, η καταναλωτική συμπεριφορά της λεγόμενης γενιάς Ζ, δηλαδή των νεαρών Κινέζων που γεννήθηκαν κάπου ανάμεσα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της νέας χιλιετίας, αποτελεί εστία κινδύνου. Η γενιά αυτή έχει χαμηλά εισοδήματα, αλλά έχει αναπτύξει ένα είδος εθισμού στην εύκολη πίστωση που βρίσκει μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ "ΣΩΘΕΙ" Η EUROBANK ;;; ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ !!!



Ενέκρινε η Eurobank την απόσχιση του προβληματικού ενεργητικού το οποίο θα μεταφερθεί σε νέα εταιρεία-πιστωτικό ίδρυμα, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού της τράπεζας που ανακοινώθηκε μετά τη συγχώνευση με την Grivalia.

Ως ημερομηνία μετασχηματισμού ορίζεται η 30ή Ιουνίου 2019 και όλες οι πράξεις που θα διενεργούνται μετά την εν λόγω ημερομηνία και αφορούν τον αποσχιζόμενο κλάδο θεωρούνται πράξεις που έχουν διενεργηθεί από τη νέα εταιρεία.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ενέκρινε στις 31.07.2019 το Σχέδιο Διάσπασης της Τράπεζας δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας-πιστωτικού ιδρύματος (“Επωφελούμενη”), κατά συνδυασμένη εφαρμογή του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 57 παρ. 3 και 59-74 του ν. 4601/2019.

Ειδικότερα, η διάσπαση θα αφορά την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας της Eurobank στον οποίο περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού ως αυτά εμφανίζονται στον ισολογισμό μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου της 30.06.2019. Όλες οι πράξεις που διενεργούνται μετά την ημερομηνία μετασχηματισμού (30.6.2019) και αφορούν στον αποσχιζόμενο κλάδο θα θεωρούνται ως διενεργηθείσες για λογαριασμό της Επωφελούμενης.

Με την ολοκλήρωση της διάσπασης (την ημέρα καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. της σχετικής εγκριτικής απόφασης της αρμόδιας Αρχής) επέρχονται τα ακόλουθα αποτελέσματα: α) ιδρύεται η Επωφελούμενη και η Διασπώμενη καθίσταται η μέτοχος αυτής λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Επωφελούμενης και ειδικότερα 3.683.244.830 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €1,10 εκάστη και β) η Επωφελούμενη υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της μεταβιβαζόμενης σε αυτήν περιουσίας (ενεργητικό και παθητικό), όπως αυτή αποτυπώνεται στον ισολογισμό μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου και διαμορφώνεται μέχρι τη μέρα ολοκλήρωσης της διάσπασης.

Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση της κατά Νόμο απαιτούμενης εγκρίσεως της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Eurobank καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Τράπεζα για την εξέλιξη της διαδικασίας απόσχισης.

Πόσες φορές θα σωθεί αυτή η τράπεζα ;

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και για τον πλουσιότερο Έλληνα στον κόσμο, τον Σπύρο Λάτση, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, που τον κατατάσσει στην 506η θέση μεταξύ των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, με περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων!

Γιατί, αν τύχει και… στραβώσει κάτι στην πορεία, η εγχώρια διαπλοκή είναι εδώ: να βοηθήσει τον… κατατρεγμένο μεγιστάνα να σταθεί στα πόδια του, ειδικά αν είναι και τραπεζίτης (μεταξύ άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων) και δη προ των πυλών της χρεοκοπίας. Ο όρος «ΖΗΜΙΑ», κοινώς η λέξη «ΠΛΗΡΩΣΕ», δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα επιτρέψει να υπάρξει.

ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΟΛΙΣ 5 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Έχουν υποβληθεί μόλις 5 αιτήσεις

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Αθροιστικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 2 Αυγούστου 2019:
SSL Certificates