.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΑΥΞΗΣΗ 200% ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!



Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. για το 2018. Σε αυτήν επιβεβαιώνεται η εμπλοκή αστυνομικών σε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς – κυρίως σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» οι διώξεις σε αστυνομικούς αλλά και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, αυξήθηκαν, πάνω από 200%. Στον «μαύρο» κατάλογο άνομων ενεργειών περιλαμβάνονται και γιατροί για «φακελάκι».

Μόλις πριν δύο εβδομάδες , στις 12 Ιουλίου 2019, στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν, μετά από επτάμηνη μυστική έρευνα, έναν αρχιφύλακα του αεροδρομίου της Κω για συμμετοχή σε κύκλωμα διακινητών. Επέτρεπε σε παράτυπους μετανάστες να ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα σε χώρες της Ε.Ε., εισπράττοντας για τις υπηρεσίες έως και 1.500 ευρώ το «κεφάλι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης των «Αδιάφθορων», το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018 η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δέχθηκε και επεξεργάστηκε 1.122 καταγγελίες και πληροφορίες για υποθέσεις διαφθοράς, όσες περίπου και το 2017.

Η «μαύρη» λίστα

Το 60% των καταγγελιών αφορούσε σε αστυνομικούς, το 20% σε δημοσίους υπαλλήλους, το 10% σε ιδιώτες, ενώ το υπόλοιπο 10% αφορούσε σε καταγγελίες για εγκλήματα στα οποία συμμετείχαν ταυτόχρονα και αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

Από το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος υπαλλήλων του Δημοσίου, το 30% αφορά σε υπαλλήλους δήμων και Περιφερειών,το 14% σε εργαζομένους σε υπηρεσίες Υγείας, το 11% σε υπαλλήλους υπουργείων και το 5% σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε «φακελάκι» από σπουδαστές του προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματα.

Τέλος, οι συλλήψεις γιατρών για δωροληψία ανήλθαν σε τρεις το 2018 αντί επτά το 2017 και έξι το 2016.

Ο ένας από τους διωκόμενους γιατρούς προφυλακίστηκε κατηγορούμενος ότι, ενώ είχε ήδη πραγματοποιήσει εγχείρηση διόρθωσης καταρράκτη στο δεξί μάτι ηλικιωμένης γυναίκας ζήτησε 600 ευρώ προκειμένου να προβεί σε αντίστοιχη επέμβαση στον αριστερό οφθαλμό της…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates