.

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 16/05/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ !!!

 


Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και εργοδοτών, όπως αναφέρεται σε νέα εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ. Αναλυτικά, ο Φορέας επισημαίνει τα εξής:

Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις η προθεσμία καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων των δικαιούχων επιχειρήσεων ή εργοδοτών οι οποίες είναι απαιτητές έως 30/04/2021 παρατάθηκε κατά έναν (1) μήνα. Συγχρόνως, παρατάθηκαν ισόχρονα και οι προθεσμίες όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης.

Αντίστοιχα με τις προηγούμενες διατάξεις, προϋπόθεση για να καταστεί δικαιούχος οφειλέτης εργοδότης ή επιχείρηση αποτελεί η απασχόληση μισθωτών και η ύπαρξη ενεργού κωδικού δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 05/11/2020, (κύριου ή δευτερεύοντος με μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα κατά το έτος 2018) που περιλαμβάνεται στο συνημμένο στην κοινοποιούμενη Κ.Υ.Α. πίνακα.

Επισημαίνεται ότι ο σχετικός πίνακας που περιλαμβάνεται στην κοινοποιούμενη Κ.Υ.Α. έχει εκ νέου επικαιροποιηθεί σε σχέση με τους αντίστοιχους συνημμένους πίνακες των προγενέστερων Κ.Υ.Α..

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΣΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΨΕ ΚΑΤΑ 40.000.000€ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ !!!

ΠΡΩΤΗ ΜΝΕΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ POWERGAME.GR ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ...
Τώρα επανήλθε με την αποκάλυψη της τράπεζας...επαναφέροντας το θέμα στην επικαιρότητα...
Θυμηθείτε εδώ:



Για τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει με την πληροφορία ότι η Τράπεζα Πειραιώς “έχει προχωρήσει στο «κούρεμα» δανείων που σχετίζονται με πασίγνωστο καναλάρχη” κάνει λόγο δημοσιεύμα στο powergame.gr, το οικονομικό site από τον Όμιλο των “Παραπολιτικών” του Γιάννη Κουρτάκη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τράπεζα Πειραιώς, που πρόσφατα “εξυγιάνθηκε” με ένα τρυκ από το ΤΧΣ με κρατικό χρήμα, με τη συνολική ζημιά για το δημόσιο να εκτιμάται ότι αγγίζει τα 3 δισ. , προχώρησε σε “κούρεμα” κοντά στα 40 εκ. ευρώ σε δάνειο καναλάρχη, υποστηρίζοντας ότι “η τράπεζα (όπως αναμένονταν) δείχνει να αγνοεί το σχετικό «κούρεμα». Προφανώς υπήρξε «κουρέας» ερήμην του Μεγάλου”, του διευθύνοντος συμβούλου δηλαδή της τράπεζας.

Προστίθεται ακόμη ότι “άλλος καναλάρχης τα έχει πάρει άγρια στο κρανίο και απειλεί θεούς και δαίμονες, ότι θα βγει και θα αποκαλύψει το σχετικό deal“, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατακλείδα του δημοσιεύματος που θυμίζει ότι “προσφάτως ο πρόεδρος Κυριάκος δείπνησε σε σπίτι δημοσιογράφου, που βρίσκεται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με το αφεντικό του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο“.

ΝΕΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ !!!

 


“Στο σφυρί το ακίνητο του Μ. Γουλανδρή κοντά στα παλαιά Ανάκτορα”, αποκάλυπτε το Banks στις 25 Ιανουαρίου.

Τότε είχε αλλάξει χέρια μόνο το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου (έναντι 765.000 ) που αποκτήθηκε από μια εταιρεία.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο στον κόμβο Λυκείου, B. Γεωργίου, Pηγίλλης και Στησιχόρου

Ωστόσο το διαμέρισμα-μεζονέτα (στον τρίτο και τέταρτο όροφο, συνολικής επιφάνειας 690 τ.μ) και το διαμέρισμα στον δεύτερο δεν είχε πλειστηριασθεί…

To “πάγωμα” των πλειστηριασμών είχε πάει, όμως, αρκετά πίσω την σχετική διαδικασία με ότι αυτό σήμαινε για τους επισπεύδοντες κατόχους των περιουσιακών στοιχείων του εφοπλιστή (αφορούσε την ΕΠΕ Τ.Network Real Estate Ltd).

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 


Του Γ.Χ.Παπαγεωργίου


Οι ΗΠΑ πρώτες ανακοίνωσαν να προχωρήσουν σε αναστολή των πνευματικών δικαιωμάτων για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει ότι είναι έτοιμη να το συζητήσει, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος εμαφνίστηκαν Κίνα και Ρωσία. Η Γερμανία, πάντως, δήλωσε ότι διαφωνεί.

Ασφαλώς η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου δηλώνει ότι πρόκειται για έκτακτα μέτρα, μια εξαίρεση, αλλά η όλη υπόθεση δείχνει ότι πρόκειται για άλλη μια αλλαγή που επιβάλλει η πανδημία στο σύστημα της αγοράς και του καπιταλισμού.

Αλλωστε οι φαρμακευτικές ανέπτυξαν τα εμβόλια χάρη στις τεράστιες παραγγελίες που έκαναν τα κράτη λόγω της πανδημίας. Δεν ήταν η ελεύθερη αγορά που λειτούργησε, αλλά το κρατικό χρήμα.

Τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε η μεγάλη επιστροφή του κράτους παγκοσμίως, με πρωτοφανείς δημόσιες δαπάνες για στήριξη των επιχειρήσεων, της αγοράς και των πολιτών.
Πρόσφατα στις ΗΠΑ, τη Μέκκα του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι προωθεί αύξηση της φορολογίας των πλουσίων και των επιχειρηματικών κερδών.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΑΓΚΩΣΑΝ 5.000.000€ ΑΠΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ...ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΕΡΧΕΤΑΙ FAST TRACK ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!! 1η ΙΟΥΝΗ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: POS ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΡΙΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

 


ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ !!!

 


Στη διατήρηση του κατώτατου μισθού, παγωμένου στα 650 ευρώ εισηγούνται η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΣΕΒ και λοιποί εργοδότες, όπως επίσης και ελεγχόμενοι από το κράτος δημόσιοι φορείς, το ΚΕΠΕ και το ΕΙΑΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, το αίτημα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που ζητεί η ΓΣΕΕ, δεν φαίνεται να έχει καμία τύχη και το πιθανότερο είναι να παραμείνει στα 650 ευρώ, μέχρι να λήξει η πανδημία.

Η διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού, όπως καθορίζεται από τη νομοθεσία, προβλέπει την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων από φορείς μεταξύ των οποίων είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, η Εθνική Στατιστική Αρχή, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε./ΑΔΕΔΥ (ΙΝΕ−Γ.Σ.Ε.Ε.), το Ινστιτούτο ΙΜΕ−Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝ. ΕΜ.Υ. ΕΣΕΕ). Αφού υποβάλουν τις εισηγήσεις τους, την απόφαση θα λάβει το υπουργείο Εργασίας τον Ιούλιο του 2021.

Όμως, στις εισηγήσεις που ήδη υποβλήθηκαν οι περισσότεροι ανάβουν «κόκκινο» στην προοπτική αύξηση των κατώτατων αποδοχών, επικαλούμενοι, βασικά, τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός ήταν παγωμένος από το 2012 στα 568,08 ευρώ και αυξήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στα 650 ευρώ, ενώ τότε καταργήθηκε και ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους εργαζόμενους ηλικίας έως 25 ετών.

Όχι, από την Τράπεζα της Ελλάδος

Ειδικότερα η Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει ξεκάθαρα στο πόρισμά της, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αύξηση του κατώτατου μισθού, επειδή, όπως αναφέρει στην παρούσα συγκυρία κάτι τέτοιο, θα οδηγούσε σε μείωση της απασχόλησης.

«Σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο και δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, κρίνεται ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μια αύξηση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων το 2021».

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνιστούσε μία πρόσθετη αρνητική διαταραχή στο κόστος ενός μεγάλου εύρους επιχειρήσεων, και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων στην παρούσα συγκυρία (όπως μικρές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις στο εμπόριο, στα καταλύματα και στην εστίαση), επιτείνοντας τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας ή μετατροπής θέσεων πλήρους απασχόλησης σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας αυξάνεται περαιτέρω από το ενδεχόμενο να μην επιβιώσουν οι πιο ευάλωτες επιχειρήσεις στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία», αναφέρει η κεντρική τράπεζα.

Οι βιομήχανοι

LOCKDOWN ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ...ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!

 


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ "ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Μια κρίσιμη διόρθωση πορείας στο σχέδιο «Ηρακλής» για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων θα τεθεί αύριο στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και της αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργκρέτ Βεστάγκερ. Χωρίς αυτή την αλλαγή, που θα πρέπει να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον «Ηρακλή ΙΙ», τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης δανείων φοβούνται ότι το όλο σχέδιο θα μπορούσε να εκτροχιασθεί, λόγω χαμηλών ανακτήσεων από τα προβληματικά δάνεια που τιτλοποιούνται και φεύγουν από τους τραπεζικούς ισολογισμούς.

Όπως έχει γράψει από τις 20 Μαρτίου το Σin, πρόκειται για μια διαπραγμάτευση υψηλού βαθμού δυσκολίας. Αφορά το χρόνο ανάκτησης των δανείων που τιτλοποιούνται με το σχέδιο «Ηρακλής». Ο αρχικός νόμος έθετε ένα πρώτο ορόσημο 12 μηνών από κάθε τιτλοποίηση: σε αυτό το διάστημα, εξετάζονται οι ανακτήσεις και αν έχουν μεγάλη απόκλιση από το αρχικό σχέδιο (πάνω από 20%) ενεργοποιούνται κυρώσεις κατά των διαχειριστών δανείων, που φθάνουν ακόμη και στην αποβολή από την τιτλοποίηση, δηλαδή στην πλήρη απώλεια αμοιβής. Στη συνέχεια, όμως, η προθεσμία αυτή «ξεχείλωσε» στους 24 μήνες, καθώς λήφθηκαν υπόψη οι καθυστερήσεις στους πλειστηριασμούς που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Όμως, ούτε και αυτό το διάστημα παράτασης κρίνεται ικανό να αποσοβήσει πλήρως τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων στις εταιρείες διαχείρισης, καθώς, όπως υποστηρίζεται, από τον Νοέμβριο και για περισσότερους από έξι μήνες πάγωσαν εντελώς όχι μόνο οι πλειστηριασμοί, που αρχίζουν από αύριο, αλλά και οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να έχει χαθεί και το 2021, αφού οι πλειστηριασμοί εκτιμάται ότι θα αρχίσουν με εντονότερους ρυθμούς από το φθινόπωρο και μετά.

Έτσι, αρχικά είχε ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους μια παράταση της προθεσμίας στους 48 μήνες, η οποία όμως θεωρήθηκε υπερβολική και πλέον το αίτημα που συζητείται με την Κομισιόν αφορά μια παράταση στους 36 μήνες, η οποία θα καλύψει όχι μόνο τις τιτλοποιήσεις που θα γίνουν με το δεύτερο κύκλο του σχεδίου «Ηρακλής» αλλά και τις τιτλοποιήσεις που έχουν ήδη γίνει. Συνολικά αφορούν δάνεια αξίας άνω των 60 δισ. ευρώ.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

35 ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ
Περιείχαν 338 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων με τη συνολική αξία των δασμών να ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ !!!



Μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων από τις μεγαλύτερες που έχουν αποκαλυφθεί στην Ευρώπη έφεραν στο φως η ΑΑΔΕ και το Tελωνείο Πειραιά.

Οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν 35 κοντέινερ που περιείχαν 338 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων με τη συνολική αξία των δασμών να ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ. Εγκέφαλος του πολυεθνικού κυκλώματος είναι Σύρος και όπως δήλωσαν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείου Πειραιά κ. Μουρτίδης το κύκλωμα μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα από το Ντουμπάι με προορισμό τη Συρία, από όπου στην συνέχεια θα διοχετεύονταν σε αραβικές χώρες. Τα λαθραία τσιγάρα έφθασαν με τα κοντέινερ στον Πειραιά με τα φορτωτικά έγγραφα να δηλώνουν ότι περιείχαν είδη και παρασκευάσματα διατροφής.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΔ ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!!

 



Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να υποβάλουν, στη ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, τις δηλώσεις Covid που θα αποτυπώνουν μειώσεις ενοικίων που έγιναν τον περασμένο Μάρτιο. Με βάση τις δηλώσεις αυτές, αφενός, θα «επικυρωθούν» οι αποζημιώσεις που έχουν ήδη καταβληθεί για τον περασμένο Μάρτιο, και αφετέρου, θα καταρτιστεί ο κατάλογος των ιδιοκτητών που θα αποζημιωθούν για τα «κουρέματα» του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των δηλώσεων Covid Μαρτίου είναι υποχρεωτική για όλους όσους έλαβαν τις αποζημιώσεις για τον συγκεκριμένο μήνα! Μάλιστα, στην περίπτωση που το αμελήσουν, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

-Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

-Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ & ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ
Μόνο όσες επιχειρήσεις κρίνονται πιστοληπτικά αποδεκτές σύμφωνα με την ισχύουσα πιστωτική πολιτική και τις εσωτερικές διαδικασίες των πιστωτικών ιδρυμάτων και είναι τραπεζικά ενήμερες (έχουν οφειλή < 90 ημερών ) κατά την ημερομηνία της αίτησης θα είναι επιλέξιμες !!!




Αντιδράσεις επαγγελματικών φορέων


Μόνο σε επιχειρήσεις που είναι ενήμερες, δεν έχουν κόκκινα δάνεια και δεν είναι στη λίστα του Τειρεσία, θα χορηγούνται τα δάνεια κεφαλαίου κίνησης με εγγύηση του Δημοσίου, από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid–19.

Ο συγκεκριμένος όρος αποκλείει χιλιάδες επιχειρήσεις από την ευνοϊκή χρηματοδότηση, γεγονός που προκαλεί τις αντιδράσεις των επαγγελματικών φορέων.

Παρατηρείται ότι, ενώ το πρόγραμμα των δανείων κεφαλαίου κίνησης δρομολογήθηκε για τη στήριξη επιχειρήσεων πληττόμενων από την πανδημία, εξαιρούνται από αυτό οι πραγματικά πληττόμενες, οι οποίες λόγω της κατάρρευσης του τζίρου δεν μπορούν να αποπληρώνουν στην ώρα τους τα παλαιότερα δάνεια που έχουν λάβει.

Ειδικότερα, στις προϋποθέσεις που τίθενται προκειμένου οι μικρές επιχειρήσεις να θεωρηθούν επιλέξιμες εντάσσεται και ο όρος να «είναι τραπεζικά ενήμερες» δηλαδή να έχουν οφειλή προς τράπεζα μεγαλύτερη των 90 ημερών και να «κρίνονται πιστοληπτικά αποδεκτές».

Πρόκειται για σχήμα οξύμωρο, αφού όωπς επισημαίνουν επαγγελματικοί φορείς, οι πληττόμενες επιχειρήσει από την πανδημία έχουν και δυσκολίες να αποπληρώνουν στην ώρα τους τα τραπεζικά τους δάνεια, όωπς και τις οφειλές τους προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ.

Το συνολικό ύψος των δανείων που θα χορηγηθούν από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid – 19 που έχει συσταθεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) και εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες, θα ανέλθουν σε 460 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 220 προέρχονται από την ΕΑΤ.

«ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»...ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΧΡΗΜΑ...
Και οι εκλογές που μυρίζουν από χιλιόμετρα !!!



«Δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά πάμε για εκλογές...»


Του Γιάννη Αγγελή - insider.gr


Είχαμε αρχίσει να βαριόμαστε λιγάκι με τον κ. Ψ, αλλά ένα δροσερό αεράκι στην βεράντα του μας έκανε να απολαμβάνουμε την στιγμή. Μέχρι που χτύπησε το κουδούνι και μπήκε μάλλον φουριόζος ο κ. Χ.

Συνήθως αυτό συμβαίνει σπάνια, καθώς οι αντιδράσεις του είναι πάντα μετρημένες και ψύχραιμες, οτι και αν συμβαίνει γύρω του. Γι’ αυτό η περιέργειά μου χτύπησε κόκκινο μέχρι να μάθω τι ήταν αυτό που τον είχε αναστατώσει έτσι. Και δεν άργησε να το... ρίξει.

«Δεν μου λέτε, τα εκλογικά σας βιβλιάρια τα έχετε πρόχειρα;» είπε απλώνοντας ταυτόχρονα να καρφώσει ενα μικρό κύβο γραβιέρας στο μισο άδειο πιατάκι που βρισκόταν στο τραπεζάκι ανάμεσά μας.

«Μα τι λές;» πετάχτηκε ο κ. Ψ, «δεν ξέρεις οτι έχουν καταργηθεί τα εκλογικά βιβλιάρια; Από πότε έχεις να ψηφίσεις;». Ακολούθησαν 2 – 3 δευτερόλεπτα ανταλλαγής μπερδεμένων... βλεμμάτων και ο κ. Ψ σχεδόν αναπήδησε, συνεχίζοντας «πλάκα μας κάνεις; Εννοείς οτι πάμε για εκλογές; Προχθές δεν έλεγες οτι θα ήταν τρέλα τέτοιο πράγμα;».

«Και γω δεν το πιστεύω» σχολίασα και περίμενα την συνέχεια.

«Ναι και γω δεν ήθελα να το πιστέψω. Αλλά έχω σχεδόν πειστεί οτι έχουμε ανέβει στο τραίνο για τις εκλογές είτε πριν, είτε πιθανότερο αμέσως μετά το καλοκαίρι... Και ο λόγος δεν είναι τα όσα έτσι κι αλλιώς άκουσα χθές από κάποιους φίλους που «πάντα γνωρίζουν», αλλά κάτι άλλο που το θεωρώ εκ πείρας περισσότερο ασφαλές σαν ένδειξη από τα όσα μπορούν να συζητούν τα επιτελεία...» πρόσθεσε ο κ. Χ, παρατηρώντας ταυτόχρονα στον κ. Ψ οτι με την πικάντικη γραβιέρα που υπήρχε στο τραπεζάκι θα ταίριαζε ένα ποτηράκι ρακί...

ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ: ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΧΡΙ...ΕΦΑΠΑΞ
Το άγριο κυνηγητό προς τους δανειολήπτες μόλις ξεκινάει...



«Κόκκινα δάνεια»: Τα funds κυνηγούν και το εφάπαξ των δανειοληπτών


Από το bankingnews.gr


Σχέδιο… εξόντωσης των δανειοληπτών που δεν πληρώνουν τα δάνεια τους και αρνούνται να αποδεχθούν κάποια ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους σχεδιάζουν τα Funds και οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Οι επικεφαλής των Funds στην Ελλάδα αλλά οι μητρικές εταιρείες βρίσκονται σε χώρες της Ε.Ε έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στους εντολοδόχους τους να μαζέψουν τα λεφτά με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Οι ευφυείς μάνατζερ και υψηλά αμειβόμενοι σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία καταστρώνουν σχέδια για τη είσπραξη των οφειλών βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το εφάπαξ που χορηγείται ακόμη από 31 Ταμεία.

Πρόκειται για μικρό ή μεσαίο «μαξιλάρι» που χορηγείται στον εργαζόμενο που εγκαταλείπει την ενεργό δράση και περνά στην κατηγορία των συνταξιούχων.

Τα Funds είναι αποφασισμένα να κυνηγήσουν το μικρό « κομπόδεμα» που έλαβαν οι οφειλές τους παραβλέποντας ότι πρόκειται για μία ηθική - οικονομική αμοιβή μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς.

Οι τόκοι τρέχουν με επιτόκιο 24%

ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ...Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ(ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ !!!

 


Σε λίγο θα δηλώσει και αντιμνημονιακός...


Όπως μεταδίδει το protothema.gr , ερωτηθείς στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για το αν ανησυχεί ότι οι Βρυξέλλες θα ζητήσουν από την Ελλάδα περικοπές λόγω χρέους, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «πήραμε μαθήματα από το παρελθόν. Σε ύφεση δε ζητάς περικοπές από μία χώρα» και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε καλύτερη θέση και υπάρχει κατανόηση».

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΩΣ...ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ !!!

 


Και από εκεί στο Υπερταμείο προς...αξιοποίηση !!!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η DOVALUE ΠΗΡΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 22 ΔΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

 


Συγχωνεύει τους δύο εν Ελλάδι servicers η ιταλική doValue SpA


Στη συγχώνευση των δύο εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (servicers), που διατηρεί στην εγχώρια αγορά, προχωρά ο ιταλικός όμιλος doValue, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των οργανικών ανακατατάξεων που ξεκίνησε με την απόκτηση της doValue Greece (πρώην FPS).

Ειδικότερα, η doValue Greece, στην οποία ο ιταλικός όμιλος ελέγχει το 80% και η Eurobank το υπόλοιπο 20%, απορροφά την doValue Hellas (100% ελεγχόμενη από τους Ιταλούς), εφόσον το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης λάβει την έγκριση των μετόχων.

Η προτεινόμενη από τα Δ.Σ. των συγχωνευόμενων εταιρειών σχέση ανταλλαγής είναι η εξής: για κάθε 1 μετοχή της απορροφώμενης, η doValue SpA θα λάβει 1,2609 μετοχές της απορροφώσας. Έτσι, η doValue SpA θα λάβει 1.418.880 νέες μετοχές της doValue Greece, 75,4 ευρώ μετρητοίς και το ποσοστό της στην doValue Greece θα ανέλθει σε 80,2%.

Η παραπάνω σχέση ανταλλαγής κρίθηκε εύλογη και δίκαιη από την Deloitte, η οποία προσλήφθηκε από τις δύο εταιρείες για να διενεργήσει τις εκθέσεις αποτίμησης. Η εμπορική αξία του 100% των ιδίων κεφαλαίων της doValue Greece, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2020, εκτιμήθηκε από την Deloitte με κεντρική αξία τα 208,95 εκατ. ευρώ και εύρος μεταξύ 193,28 με 224,62 εκατ. ευρώ (+/- 7,5% εύρος από την κεντρική αξία). Αντίστοιχα, η καθαρή θέση της doValue Hellas αποτιμήθηκε από την ίδια εταιρεία σε 2,2 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Γιατί ο μεγαλύτερος συντριπτικά όγκος ληξιπρόθεσμων δανείων πωλείται από τα πιστωτικά ιδρύματα με βάση το νόμο του 2003 αντί του νεότερου του 2015. Τι έχει «ξεχάσει» ο νομοθέτης.



Του Γιώργου Ψαράκη,
Δικηγόρος Αθηνών


Το 2015 η Βουλή ψήφισε τον νόμο για τις μεταβιβάσεις των «κόκκινων» δανείων μπροστά στην πίεση που ασκούνταν από τα προβλήματα της κεφαλαιακής (αν)επάρκειας των τραπεζών και της ιδιωτικής υπερχρέωσης (νόμος 4354/2015). Στόχος ήταν να θεσμοθετηθεί μια αγορά «κόκκινων» δανείων ώστε να απελευθερωθούν τα πιστωτικά ιδρύματα από το βάρος στους ισολογισμούς τους και να μπορούν να έρθουν στη θέση να διοχετεύσουν εκ νέου ρευστότητα στην αγορά. Όλα αυτά καλά και κατανοητά. Πώς όμως καταλήξαμε σήμερα, 6 χρόνια μετά, οι συντριπτικά περισσότερες μεταβιβάσεις «κόκκινων» δανείων να έχουν γίνει όχι με το νόμο του 2015, που ψηφίστηκε επί τούτου από τη Βουλή, αλλά με ένα νόμο του 2003;

Το 2003, η Βουλή ψήφισε έναν νόμο που αφορούσε, μεταξύ άλλων, και την «τιτλοποίηση απαιτήσεων» (νόμος 3156/2003). Στόχος ήταν η υιοθέτηση ενός πλαισίου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω πώλησης των απαιτήσεών τους. Άρα αντί μια επιχείρηση λ.χ. να λάβει ένα ομολογιακό δάνειο, πουλάει μέρος των απαιτήσεών της σε τρίτους επενδυτές (βλ. αιτιολογική έκθεση: «Η νομοθετική ρύθμιση της τιτλοποίησης είναι απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό των χρηματοδοτικών τεχνικών στην Ελλάδα προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας»).

Χρήση του εν λόγω νόμου κάνανε έκτοτε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα τα πιστωτικά ιδρύματα για λόγους καθαρά αναδιαμόρφωσης των ισολογισμών τους. Ο νόμος αυτός φυσικά δεν αφορούσε στα «κόκκινα δάνεια»∙ εξάλλου εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε καν ο αντίστοιχος προβληματισμός των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων («ΜΕΑ»). Για τον λόγο αυτό και δεν υπήρχε ειδικά μέριμνα προστασίας του υπερχρεωμένου δανειολήπτη. Κανένας στη Βουλή εκείνη την περίοδο δεν έθεσε αντίστοιχο ζήτημα.

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ !!! ΝΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ !!!

 



Την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των δραστών αποτρόπαιων εγκλημάτων, τόσο στο στάδιο επιβολής ποινής, όσο και σε εκείνο της έκτισής της, ζητά από την πολιτεία η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εξ αφορμής του δημοσίου διαλόγου που αφορά την ποινική μεταχείριση δραστών ειδεχθών και κοινωνικά αποτρόπαιων εγκληματικών πράξεων, ειδικά εκείνων που στρέφονται κατά των εννόμων αγαθών της ζωής, της γενετήσιας ελευθερίας και της ανηλικότητας, υπενθυμίζει ότι, από ετών, τα μέλη της μέσα από την υπηρεσιακή τους ενασχόληση, είχαν εντοπίσει τους κινδύνους από τη μείωση των ποινών για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.

Με στόχο την διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είχε προτείνει προς τους αρμόδιους φορείς αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των δραστών αποτρόπαιων εγκλημάτων, τόσο στο στάδιο επιβολής ποινής, όσο και σε εκείνο της έκτισής της, όμως οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν.

Η ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 


Τι γράφει το newmoney.gr


Mε την επιστροφή στην κανονικότητα, έρχεται το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών και στη Μύκονο πέφτει κλάμα, καθώς ετοιμάζονται για το ηλεκτρονικό σφυρί παλιές και νέες περιπτώσεις. Στις παλιές και «κλασικές» περιπτώσεις έχουμε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά που έχει μείνει στην ιστορία για τα μυθικά πάρτι του γνωστού σχεδιαστή μόδας. Η βίλα ξεκίνησε την… καριέρα της στους πλειστηριασμούς το 2012. Εκείνη την εποχή η τιμή εκκίνησης ήταν στα 7 εκατ. ευρώ. Tα χρόνια πέρασαν, η βίλα δεν «έφυγε» και πέρυσι τον Ιούλιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της AAΔE πλειστηριασμός για τις 14 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 1,22 εκατ. ευρώ. O πλειστηριασμός, όμως, δεν έγινε και τώρα έχει ανέβει και πάλι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 26 Mαΐου, με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή εκκίνησης τα 1,58 εκατ. ευρώ. Αν υπάρχει κανένα αρχοντόπουλο που ενδιαφέρεται, μιλάμε για διώροφο κτίσμα, 5 υπνοδωμάτια, σαλόνια, μεγάλη πισίνα, σε οικόπεδο 4,8 στρεμμάτων.

Υπάρχουν όμως στη Μύκονο και αρκετά «φρέσκα κουλούρια». Το πιο σημαντικό αφορά το συγκρότημα Kirini My Mykonos Retreat στην Αλεόμαντρα, της εταιρείας Λαξόος Ξενοδοχειακή. Ένα από τα δημοφιλή συγκροτήματα του «νησιού των ανέμων», που το πήρε ο… άνεμος των πλειστηριασμών και τώρα βγαίνει – στις 26 Μαΐου- με τιμή πρώτης προσφοράς στα 6,2 εκατ. ευρώ, και με επισπεύδουσα την Intrum. Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων και είναι στα 100 μέτρα από τη θάλασσα. Εχουμε την «villa Tourquoise» με συνολική επιφάνεια 246,77τ.μ., jacuzzi, πισίνα, ημιυπαίθριους κλπ . Τη «villa Coral» (239,5 τ.μ. με πισίνα 43,80 τ.μ.) και τη «villa Emerald» (234,93 τ.μ., με πισίνα 55,30 τ.μ.). Όσο για τιμές, η «Tourquoise» βγαίνει με κατώφλι το 1,5 εκατ., η «Coral» τα 2,29 εκατ. και η «Emerald» τα 2,41 εκατ. Κάπως έτσι φτάνουμε στα 6,2 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ: ΠΑΙΡΝΕΙ 5.000 LAPTOPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΟΠΙΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

 


Τσουνάμι ελέγχων για φοροδιαφυγή

Η ΑΑΔΕ την περίοδο της κρίσης ήταν επιταχυντής αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής κατά την διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σχέδια της ΑΑΔΕ για άμεση αγορά 5.000 laptop για τους επιτόπιους ελέγχους. Μέσω των laptop οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ίδια στιγμή τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις μέσω του QRcode.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βήματα ψηφιακής μετάβασης της χώρας λέγοντας πως «το πρώτη βήμα έγινε με την ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων αλλά και κατάθεση πινακίδων από τον υπολογιστή του σπιτιού σου». Μέσω της ψηφιοποίησης, η ΑΑΔΕ έχει γλιτώσει 1,8 εκατ. φυσικές επισκέψεις στην εφορία, ενώ μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής myCar, 135.000 κάτοχοι οχημάτων δεν χρειάστηκε να επισκεφθούν την Εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Για τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής ανέφερε πως δεν υπάρχει «ένα φάρμακο, μία λύση. Είναι μία μάχη διαρκής με εργαλείο την ψηφιοποίηση. Το πρώτο εργαλείο που μας δίνει η ψηφιοποίηση είναι το mydata το οποίο είναι μία τομή που με την σειρά του μας δίνει μεγάλο πλούτο πληροφοριών που μπορούμε να διασταυρώσουμε».

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ....ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το dealnews.gr


Μετά από έξι μήνες που «είχε να χτυπήσει το σφυρί» οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης παίρνουν και πάλι μπροστά.

Το μορατόριουμ το είχε επιβάλει η κυβέρνηση στις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να προφυλαχθούν οι πιο ευάλωτοι δανειολήπτες στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες.

Ήδη οι τράπεζες έχουν πάρει θέση συνθέτοντας τη λίστα με τα ονόματα των δανειοληπτών που θα έρθουν πρώτοι αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό σφυρί.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, πρόκειται για περιπτώσεις αφενός, στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι κατάφεραν να γλυτώσουν εξαιτίας της γενικευμένης ασυλίας που έχει προσφέρει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση και αφετέρου, οφειλετών, οι οποίοι είτε έχουν ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που δικαιούνταν και μολονότι είχε βγει σχετική απόφαση αυτή δεν ενεργοποιήθηκε λόγω της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης είτε δεν προχώρησαν σε ένδικα μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι στις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόταν ότι «για τον γενικό πληθυσμό των οφειλετών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή του πλειστηριασμού προβλέπεται ότι αυτοί που αφορούν σε κινητή περιουσία του οφειλέτη (με εξαίρεση πράγματα υποκείμενα σε φθορά), ακίνητα, πλοία και αεροσκάφη, των οποίων η ημέρα πλειστηριασμού έχει ορισθεί κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία επαναλειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας (σ.σ. από τις αρχές Απριλίου) έως τις 13 Μαΐου 2021 ματαιώνονται».

Η e-πλατφόρμα

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 14/05/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ !!!






Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

«Βροχή» επιχορηγήσεων για τις επιχειρήσεις τον Μάϊο: Το ένα μετά το άλλο θα ενεργοποιούνται μέσα στον τρέχοντα μήνα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο «πακέτο» το οποίο σχεδίασε η κυβέρνηση για να στηρίξει τους επαγγελματίες στα πρώτα τους βήματα κατά το άνοιγμα της αγοράς. Τα ποσά που θα διατεθούν αρχίζουν από 500 ευρώ και φτάνουν έως και 400.000 ευρώ.

Άναψαν το «πράσινο φως» οι Βρυξέλλες για το πρόγραμμα που κάνει «δώρο» τα «πρώτα έξοδα» στους επαγγελματίες της εστίασης και έτσι την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων: Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019, ενώ δε θα μπορεί να ξεπερνά –όπως προαναφέρθηκε- τις 100.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι μη επιστρεπτέα και ακατάσχετα. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Πώς υπολογίζονται οι ενισχύσεις

Η συγκεκριμένη δράση θα είναι ανοιχτή για αιτήσεις έως 31 Ιουλίου ώστε να έχουν δικαίωμα να ενταχθούν σε αυτή και εποχικές επιχειρήσεις που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και νεοσύστατες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα όσες θα έχουν κάνει έναρξη εργασιών ως την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ATM !!!

 


Στην ενεργοποίηση των ανέπαφων συναλλαγών και στα ΑΤΜ θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι τράπεζες, προσφέροντας ταχύτητα και ασφάλεια στους πελάτες τους.

Εάν παρατηρήσετε σε ΑΤΜ των συστημικών ομίλων, που έχουν αντικαταστήσει τα παλαιότερου τύπου, δίπλα στο πληκτρολόγιο υπάρχει το σήμα των ανέπαφων συναλλαγών.

Είναι το ίδιο σήμα που φαίνεται και στις κάρτες σας. Αυτό σημαίνει ότι το ΑΤΜ έχει τη δυνατότητα για ανέπαφες συναλλαγές.

Για να λειτουργήσει η υπηρεσία ωστόσο πρέπει να αναβαθμιστεί και το λογισμικό τους, κάτι που θα κάνουν σταδιακά οι τράπεζες.

Πώς δουλεύει

Με τον τρόπο αυτό, η επίσκεψη σε ένα ΑΤΜ για ανάληψη, κατάθεση και πληρωμές θα αλλάξει.

ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ...

 


Αν ο άνθρωπος χαθεί από την Γη, θα τον κλάψουν μόνο οι ψείρες κι αυτές για λίγο.

Εάν αύριο το πρωί ως δια μαγείας εμείς οι άνθρωποι εξαφανιζόμασταν από τον πλανήτη, θα θρηνούσαν μόνο οι ψείρες, τα παράσιτα και τα βακτήρια. Για την ακρίβεια, θα μας κλάψουν μόνο οι Pediculus humanus capitis (η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής) και οι Pediculus humanus humanus (η ψείρα του σώματος).

Ανέτρεξα στο βιβλίο του Άλαν Γουάισμαν « Η Γη χωρίς εμάς» εκδόσεις Polaris, με αφορμή, την ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη ότι ακόμα 31 είδη θα ενταχθούν στο κατάλογο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών και ανάμεσά τους η πολική αρκούδα, ο ζιφιός (Cuvier’s beaked whale), το γιγαντιαίο σαλάχι (Reef Manta Ray), το αφρικανικό λιοντάρι, ο σφυροκέφαλος καρχαρίας (Hammerhead Shark) και ένα είδος γαζέλας (Red-fronted Gazelle) που ζει σε κάποιες χώρες της Αφρικής.

Η κινητοποίηση των επιστημόνων και του ΟΗΕ για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση δεν είναι τυπική αλλά πηγάζει από το γεγονός ότι η επιβίωση αυτών των ειδών συνδέεται άμεσα με την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Γιατί σε αντίθεση με εμάς που θα μας θρηνήσουν τα παράσιτα demodex folliculorum, που ζουν στις βλεφαρίδες μας και τρέφονται από τα νεκρά μας κύτταρα και κάπου 200 είδη βακτηρίων και κάτι εκατοντάδες μικροσκοπικοί σταφυλόκοκκοι, εάν εξαφανιστούν οι μέλισσες ή οι πεταλούδες, το ανθρώπινο είδος θα κλαίει με μαύρο δάκρυ μέχρι εξαφανίσεως. Εν ολίγοις είμαστε οι κυρίαρχοι – άχρηστοι της Γης. Το κυρίαρχο είδος που εάν εξαφανιστεί όχι μόνον δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία του πλανήτη αλλά όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι θα κάνουν πάρτι.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την κυρίαρχη ασημαντότητά μας. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η ευφυΐα μας και για την ακρίβεια το γεγονός ότι στεκόμαστε σε δυο πόδια και ότι διαθέτουμε το υπερόπλο που λέγεται αντιτακτός αντίχειρας, έπαψε εδώ και δεκαετίες να είναι χρήσιμη ακόμα και για εμάς. Για την ακρίβεια, μάλιστα, έγινε ακραία επικίνδυνη. Το πρόβλημα είναι ότι ως κυρίαρχοι του πλανήτη αρνούμαστε να παραδεχθούμε ότι η επιβίωσή μας δεν εξαρτάται από εμάς και από τις φαεινές ιδέες μας, αλλά από τα άλλα ταπεινά είδη που συστηματικά εξολοθρεύουμε. Για την ακρίβεια, το ανθρώπινο είδος είναι το απόλυτο μηδενικό, μπροστά στην κίνδυνο να εξαφανιστούν οι μέλισσες, οι νυχτερίδες, το πλαγκτόν και οι πεταλούδες και ιδού γιατί.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» !!!

 

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100.000.000€ ΣΤΗΝ GOOGLE !!!

 



Πρόστιμο άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε την Πέμπτη η Ιταλία στον ιντερνετικό γίγαντα της Google για κατάχρηση ηγετικής θέσης στην αγορά.

Η αμερικανική εταιρία κατηγορείται ότι απέκλεισε την εφαρμογή για smartphone της ανταγωνίστριας Enel X που προσφέρει τη δυνατότητα ανεύρεσης σταθμών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πρόκειται για έρευνα που άρχισε τον Μάιο του 2019 από τις ιταλικές κανονιστικές αρχές για αποκλεισμό της εφαρμογής της ιταλικής εταιρίας από το σύστημα Android Auto μέσω του Google Play για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Το πρόστιμο των 102,08 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε από την ιταλική επιτροπή ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι «στην Ιταλία περί τα τρία τέταρτα των smartphone χρησιμοποιούν εφαρμογές Android», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΑΔΕΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ...«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ» !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ
Στα μητρώα του υπουργείου Πολιτισμού έγινε δεκτή οργάνωση γνωστών σκοπιανοφρόνων, που έχει σκοπό την προώθηση της υποτιθέμενης μακεδονικής γλώσσας !!!


Πρόκειται για ακόμη μία συνέπεια της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι προεκλογικά την κατήγγειλε και στελέχη της συμμετείχαν, μαζί με εκατομμύρια πολίτες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της ή περί αμέλειας των οργάνων του υπουργείου;

Ο λόγος για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την ονομασία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας “Κρστε Μισίρκοβ”», το όνομα της οποίας αποκαλύπτει με απόλυτη ευκρίνεια τους σκοπούς της. Η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, η οποία ιδρύθηκε περίπου την εποχή που η Συμφωνία των Πρεσπών περνούσε από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, στα τέλη του 2018, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια μιας ομάδας σκοπιανοφρόνων εντός της χώρας μας να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη θεμελίωση επιχειρημάτων περί «μειονότητας», ισχυριζόμενη προφανώς ότι εκπροσωπεί ικανό αριθμό ομιλούντων την ψευδομακεδονική, την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε ως γλώσσα στα Σκόπια.

Δηλαδή, λίγο προτού ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσουν να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκκίνησαν εντός της χώρας μας όλα όσα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι «ξόρκιζε» η συγκεκριμένη συμφωνία.

ΗΛΕΚΤΡΟ-ΣΟΚ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Ερχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος στους καταναλωτές

Από το euro2day.gr

Οι αυξήσεις στις τιμές του CO2 φέρνουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πελάτες της ΔΕΗ , οικιακοί και επιχειρήσεις της χαμηλής τάσης, λόγω ενεργοποίησης της ρήτρας CO2, θα δουν επιβαρύνσεις στα τιμολόγιά τους κατά 7% στο ανταγωνιστικό σκέλος, δηλαδή την κατανάλωση, αύξηση που αφορά στον Μάιο. Αυτό μεταφράζεται σε 2-3 ευρώ στο σύνολο του λογαριασμού. Τον Ιούνιο, η αύξηση περιορίζεται στο 1 ευρώ και ως και τον Αύγουστο, σύμφωνα με πηγές της Επιχείρησης, με τον μηδενισμό της χρήσης λιγνίτη, δεν προβλέπεται επιβάρυνση στα τιμολόγια, πάντα στο ανταγωνιστικό σκέλος τους.

Αυξήσεις, όμως, συνεπάγεται η εξέλιξη αυτή και στα τιμολόγια των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν διαθέτουν μεν ρήτρα CO2 αλλά ρήτρα Οριακής Τιμής Συστήματος (χονδρεμπορική τιμή). Με την ενεργοποίησή της, σταθερά από τον Νοέμβριο του 2020, στο πλαίσιο του target model, οι αυξήσεις στα τιμολόγιά τους φθάνουν έως και 50%.

Οι τιμές του CO2 έχουν πάρει την ανιούσα από πέρυσι την άνοιξη, ξεπερνώντας την προηγούμενη Παρασκευή στο ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ρύπων τα 51 ευρώ ανά τόνο. Αναλυτές εκτιμούν, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται να φθάσουν στα 100 ευρώ στα τέλη της δεκαετίας, ως αποτέλεσμα της αυστηρότερης ευρωπαϊκής πολιτικής για μείωση των εκπομπών ρύπων έως το 2030 και του σχεδιαζόμενου ευρωπαϊκού κλιματικού νόμου.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ: ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !!!

 


Μια σειρά από αντιμεταρρυθμίσεις απαριθμεί ο Χριστόφορος Σεβαστίδης σε άρθρο του στο οποίο κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ετοιμάζεται να περάσει με το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο.

Γράφει ο Χριστόφορος Σεβαστίδης,
Δ.Ν. – Εφέτης, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ι. Η ιστορία ρύθμισης της εργάσιμης ημέρας όπως και του ύψους της εργατικής αμοιβής κρύβει μέσα τους μακραίωνους αγώνες μεταξύ των κατόχων των μέσων παραγωγής και των εργατών. Το αίτημα για το 8ωρο, που γεννήθηκε για πρώτη φορά μετά τον Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, απαιτήθηκε ανοιχτά και μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς του 1886, όταν οι εφημερίδες της Νέας Υόρκης δήλωναν ότι το κίνημα ήταν ανατριχιαστικό και αχαλίνωτο και θα έφερνε μείωση των μισθών, φτώχεια και κοινωνική υποβάθμιση ενώ θα έσπρωχνε τους εργάτες σε αλητεία, χαρτοπαιξία, βία και αλκοολισμό (Ρίτσαρντ Μπόγερ- Χέρμπερτ Μόρε, Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ, σελ. 145). Σταδιακά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, όλο και περισσότεροι κλάδοι κατακτούσαν στις ΗΠΑ το 8ωρο μέσα από τη συνδικαλιστική δράση, τους βίαιους και αιματηρούς αγώνες, τους πρόωρους θανάτους και τα εργατικά ατυχήματα. Οι αγγλικοί εργοστασιακοί νόμοι (Factory- Acts) του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα προδιαγράφουν ως μέση ημέρα της εβδομάδας τις 10 ώρες και τις 8 ώρες για το Σάββατο. Το ανώτατο όριο της εργάσιμης ημέρας συμπίπτει σχεδόν με τα όρια που επέβαλε ήδη από το 1349 το Καταστατικό για τους Εργάτες του Εδουάρδου του Γ’. Παρατηρείται από τότε ότι η εργάσιμη ημέρα ανέρχεται καθημερινά σε 24 ώρες αφού αφαιρεθούν οι λίγες ώρες ανάπαυσης, χωρίς τις οποίες η εργασιακή δύναμη αποτυγχάνει τελείως να επιτελέσει εκ νέου την υπηρεσία της. Το 8ωρο επιβλήθηκε ως χρόνος αναγκαίος για μόρφωση, πνευματική ανάπτυξη, ψυχαγωγική κοινωνική επαφή. Η υπερεργασία με την παράταση της εργάσιμης ημέρας διαπιστώθηκε ότι προκαλεί την πρόωρη εξάντληση και νέκρωση της ίδιας της εργασιακής δύναμης, κατάσταση που δεν συνέφερε ούτε τους εργοδότες. Οι τελευταίοι βρήκαν στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην αυξημένη ταχύτητα των μηχανών έναν βολικό τρόπο να συμπυκνώσουν την ίδια εργασία σε μικρότερο χρονικό διάστημα της ημέρας εξοικονομώντας ταυτόχρονα ένα μέρος των λειτουργικών τους δαπανών.

Στο κατώφλι του 20ου αιώνα οι κοινωνικοί αγώνες της εργατικής τάξης οδήγησαν τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας να υιοθετήσει στις 29 Οκτωβρίου 1919 την υπ’ αριθμό 1 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας που περιορίζει τις ώρες εργασίας στις βιομηχανικές επιχειρήσεις σε 8 ώρες ημερησίως και σε 48 εβδομαδιαίως. Η Ελλάδα κύρωσε τη Σύμβαση με το ν. 2269/1920. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν οι ρυθμίσεις επεκτάθηκαν σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και το δικαίωμα των εργαζομένων στην ανάπαυση και στον ελεύθερο χρόνο αποτυπώθηκε σε διεθνή κείμενα για τα ανθρώπινα δικαιώματα (Οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα του 1948, Χάρτης των Θεμελιωδών Κοινωνικών Δικαιωμάτων του 1989, Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης). Με την ΕΓΣΣΕ του 1975 καθιερώθηκε ως εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας οι 40 ώρες που αντιστοιχούσαν σε πενθήμερη εργασία ή σε 6 ώρες και 40 λεπτά σε εξαήμερη εβδομαδιαία απασχόληση, με αυξημένη αμοιβή για κάθε παραπάνω ώρα απασχόλησης. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε μια αντίστροφη πορεία σταδιακής απορρύθμισης όλων των προστατευτικών ρυθμίσεων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Οδηγία 93/104/ΕΚ που τροποποιήθηκε με την 2000/34/ΕΚ και μεταγενέστερα με την Οδηγία 2003/88/ΕΚ, κάτω από τις έντονες εργοδοτικές πιέσεις για «ευελιξία» και αυξομείωση των ωρών απασχόλησης ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, αποτελεί τη βάση διαμόρφωσης του χρόνου εργασίας. Το άρθρο 3 της Οδηγίας προβλέπει ελάχιστη διάρκεια της ημερήσιας ανάπαυσης τις 11 συναπτές ώρες, ρύθμιση η οποία με αντίστροφη ανάγνωση επιτρέπει τις 13 ώρες ημερήσιας εργασίας. Το άρθρο 16 εισάγει την έννοια της «περιόδου αναφοράς» με τέτοιον τρόπο ώστε η διάρκεια της εβδομαδιαίας ανάπαυσης (24ωρο) όπως και η ανώτατη εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας (48ωρο) να υπολογίζονται πλέον όχι σε σταθερή εβδομαδιαία βάση αλλά εντός μιας περιόδου 14 ημερών για την πρώτη περίπτωση και 4 μηνών για την δεύτερη περίπτωση. Τέλος το άρθρο 17 αποτελεί έναν μακροσκελέστατο κατάλογο παρεκκλίσεων από την όποια προστασία παρέχει η Οδηγία. Η πικρή πραγματικότητα της επιστροφής σε εργασιακές συνθήκες προηγούμενων αιώνων δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί με τις γενικόλογες διακηρύξεις και τα ευχολόγια του προοιμίου της Οδηγίας όπως και άλλων διεθνών κειμένων περί βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, θέσπισης ελάχιστων προδιαγραφών για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, σεβασμού της γενικής αρχής της προσαρμογής της εργασίας στον άνθρωπο. Ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, που κυρώθηκε στην Ελλάδα με το ν. 4359/2016, συνδέει με περισσότερη ειλικρίνεια την υποχρέωση υιοθέτησης λογικής διάρκειας της ημερήσιας και εβδομαδιαίας απασχόλησης με την αύξηση της παραγωγικότητας, δηλαδή την αύξηση του ποσοστού κέρδους των επιχειρήσεων. Στο ελληνικό εργατικό δίκαιο η υπερεργασία (41η -45η ώρα εργασίας στο πενθήμερο και 41η – 48η ώρα εργασίας στο εξαήμερο) όπως και η υπερωρία (πέραν της 9ης ώρας ημερησίως στο πενθήμερο και της 8ης ώρας στο εξαήμερο) αμείβονται με επιπρόσθετη αμοιβή. Η τάση της διαρκούς αύξησης του επιχειρηματικού κέρδους με συμπίεση του μισθολογικού κόστους οδήγησε στη θεσμοθέτηση της λεγόμενης «διευθέτησης του χρόνου εργασίας», δηλαδή στη συνολική αποτίμηση της εργασίας σε ευρύτερες (της εβδομάδας) χρονικές περιόδους χωρίς την καταβολή της επιπρόσθετης αμοιβής στους εργαζομένους για την πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωρίας. Οι ρυθμίσεις αυτές της παραπάνω αναφερόμενης Ευρωπαϊκής Οδηγίας, που εξασφαλίζουν «ευελιξία» και μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους στις επιχειρήσεις αυξάνοντας ταυτόχρονα μέχρι τα ακραία όρια τον ημερήσιο χρόνο απασχόλησης των εργαζομένων, εισήχθησαν στο ελληνικό δίκαιο με το άρθρο 42 του ν. 3986/2011. Τότε ο νομοθέτης στην παράγραφο 7 του άρθρου 42 θεωρούσε ως ελάχιστο όρο διασφάλισης των συμφερόντων των εργαζομένων την προηγούμενη επιχειρησιακή συλλογική συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εκπροσώπων των εργαζομένων. (βλ αναλυτικά σε Ι. Σκανδάλη, Χρόνος εργασίας, σελ. 148 επ).

Το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου προχωράει μερικά βήματα παραπέρα. Η σημαντικότερη αντιμεταρρύθμιση πραγματώνεται στις διατάξεις που προβλέπουν την αύξηση της ημερήσιας εργασίας στις 10 ώρες χωρίς επιπλέον αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση και χωρίς προηγούμενη συλλογική συμφωνία. Ο εργαζόμενος σε μια εποχή αυξημένης ανεργίας, οικονομικής ανασφάλειας και εκβιαστικών διλημμάτων για την διατήρηση της θέσης εργασίας του, καλείται να προτείνει ο ίδιος στον εργοδότη του την επιπλέον απασχόλησή του χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή. Να συναινέσει εθελοντικά και με δική του πρωτοβουλία στην αποστέρηση του ελάχιστου χρόνου για ξεκούραση, μόρφωση, οικογενειακές και κοινωνικές επαφές, «να ζητήσει την συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική του ζωή». Του «δίνεται η δυνατότητα», σύμφωνα με τις αρχές του νομοσχεδίου που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας, να φθείρει τη σωματική και ψυχική υγεία του, να μεταβληθεί σε ζωντανό εξάρτημα της επιχείρησης. Ακόμα κι’ αν υπήρχε το ιδανικό για τις επιχειρήσεις πρότυπο τέτοιου εργαζομένου, το κοινωνικά ουδέτερο Κράτος που ενδιαφέρεται να έχει πολίτες υπεύθυνους, σωματικά και ψυχικά υγιείς, θα όφειλε να μην επιτρέψει τον εξανδραποδισμό τους.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ;;; 2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 



Σάλος με 2η ανοιχτή επιστολή που προειδοποιεί για εμφύλιο στη Γαλλία - Σε αμφιβολία η εξωτερική πολιτική του Μακρόν στην Αφρική

Από το insider.gr

Τη Δευτέρα δημοσιεύτηκε ανοιχτή επιστολή με πάνω από 1.000 υπογραφές στο ακροδεξιό περιοδικό Valeurs actuelles (Κυρίαρχες Αξίες) κυρίως από στρατιωτικούς που βρίσκονται εν υπηρεσία ή έχουν υπηρετήσει στα μέτωπα της Λιβύης, της Συρίας και του Αφγανιστάν καθώς και στις χώρες του Σαχέλ. Το βασικό περιεχόμενο της επιστολής ήταν ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της ισλαμοποίησης και κατηγορούν ανοιχτά τον Μακρόν ότι είναι ενδοτικός στο Ισλάμ, για το οποίο οι ίδιοι έχουν δώσει αγώνα εναντίον του.

Είναι η δεύτερη τέτοια επιστολή που βλέπει το φως της δημοσιότητας στη Γαλλία. Η πρώτη είχε δημοσιευτεί στις 27 Απριλίου, επίσης είχε πάνω από 1.000 υπογραφές, όμως η πλειοψηφία όσων την υπέγραφαν ήταν απόστρατοι ως και παλαίμαχοι του πολέμου της Αλγερίας. Η κυβέρνηση Μακρόν είχε τότε κάνει διάφορα υποτιμητικά σχόλια για «συνταξιούχους» και η Μαρίν Λεπέν είχε σπεύσει να στηρίξει την κίνηση αυτή ως συμβολική για το μέλλον της Γαλλίας.

Το πολιτικό πρόβλημα του Μακρόν στο εσωτερικό

Τέτοιες επιστολές δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί βάθος και τι επιρροή έχουν στο στρατιωτικό κομμάτι του κράτους, όταν εκδίδονται. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την πρόσφατη αντίστοιχη κίνηση στην Τουρκία που θεωρήθηκε απόπειρα πραξικοπήματος, για να καταλήξει μια απλή έντονη διαμαρτυρία, χωρίς συνέχεια.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ: Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ATTICA BANK !!!

 


Ακόμα δεν έχει διαψευστεί ότι ήταν εμπλεκόμενος σε περισσότερες από 50 δικογραφίες...μετά ήρθε η ασυλία των τραπεζιτών και όλα καλά....Ας θυμηθούμε εδώ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/57.html


ΠΡΟΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 2.000 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !!!

 


Πάνω από 2.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην επιτροπή εξώδικης επίλυσης φορολογικών υποθέσεων από φορολογουμένους και επιχειρήσεις που έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας τις ποινές της εφορίας.

Το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών που αναζητούν ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εφορία οδήγησε το δημόσιο στο να δώσει παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2021 στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ειδική Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών προκειμένου να ενταχθούν στη νέου τύπου διευθέτηση των διαφορών που έχουν με τις ελεγκτικές αρχές. Πρόκειται για μια ειδικού τύπου περαίωση των χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν

Η VIVA "ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ" ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΒΑΖΟΥΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ !!!

 



Τι μεταδίδει το mononews.gr


Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στη Viva οι προτάσεις στην ΕΕΤ σχετικά με τις χρεώσεις στα εισερχόμενα εμβάσματα και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Πληρωμών».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Viva στη συνεδρίαση της Τρίτης 11 Μάϊου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) έγινε για δεύτερη φορά πεδίο έντονης συζήτησης για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδας, με ενδιαφέροντες διαλόγους.

Αφορμή υπήρξε η διαδικασία ενεργοποίησης της υπηρεσίας άμεσων πιστώσεων (SEPA Instant Credit Transfer) που οργανώνει η Ένωση Τραπεζών αλλά και η πολλή και καλή δουλειά που κατά κοινή ομολογία κάνει η ΔΙΑΣ προκειμένου η χώρα μας να συμμετάσχει στον χάρτη των άμεσων πανευρωπαϊκών πληρωμών.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως αναφέρουν από τη Viva, υπάρχει πλέον μια ισχυρή στροφή στις πληρωμές με άμεσες πιστώσεις μέσω λογαριασμών αντί για κάρτες (Visa, Mastercard). Σκοπός της Ευρώπης είναι να πραγματοποιούνται οι πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, να στηθεί μια «Ευρωπαϊκή κάρτα πληρωμών» και τελικά να μειωθούν δραστικά τα κόστη για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Για να γίνει βέβαια αυτό, χρειάζεται να διασυνδεθούν όλοι οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (τράπεζες, ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος κλπ.) και η ΔΙΑΣ τρέχει πολύ οργανωμένα αυτό το project. Εκεί όμως τελειώνουν και τα καλά νέα, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, σύμφωνα με τη Viva, όταν η Ένωση Τραπεζών έβαλε στο τραπέζι μια ακόμη πρόταση για εξαίρεση (waiver) της Ελλάδας από κάποιες υπηρεσίες πληρωμών για να πριμοδοτήσει τα «φυσικά γκισέ» των υποκαταστημάτων, οι συμμετέχοντες από την πλευρά της Vivabank με την Ευρωπαϊκή πια εμπειρία του Ομίλου Viva Wallet, δεν μάσησαν τα λόγια τους και τοποθετήθηκαν «ευρωπαϊκά» στηλιτεύοντας τις απηρχαιωμένες πρακτικές των εξαιρέσεων.

ΤΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!

 



Αν πραγματικά λειτουργεί το κράτος, τότε πρέπει η ΤτΕ, η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής και οι ορκωτοί ελεγκτές της Τράπεζας να δώσουν εξηγήσεις (πολύ κομψά το αναφέρουμε) για το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή κατάλαβαν πως η τράπεζα καταρρέει.

Το θέμα όμως είναι ότι ακούγεται πως μέσα στα κόλπα των τιτλοποιήσεων κόκκινων δανείων υπάρχουν και κάτι δανειάκια κομμάτων. Δάνεια που πήγαν, ήλθαν και αντί να ωφεληθεί η Τράπεζα λύθηκαν προβλήματα που είχαν προκύψει για την Ellington Management Group, η οποία το 2017 απέκτησε από την Attica Bank το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων Artemis, ονομαστικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ, καταβάλλοντας τότε 70.000.000 ευρώ. Μετά όμως, και για την ακρίβεια το 2020, έγινε αναδιάρθρωση της τιτλοποίησης, την οποία η Attica χαρακτήρισε τακτοποίηση συναλλαγής.

Στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα ισχυριζόταν ότι «το Senior Note ανέρχεται σε ονομαστική αξία 487.000.000 ευρώ, δημιουργείται Mezzanine θέση ονομαστικής αξίας 38.000.000ευρω, νέα θέση A2 ονομαστικής αξίας 61.000.000, η οποία ενσωματώνει το σύνολο των απαιτήσεων του Master Servicer, ενώ η ονομαστική αξία του Junior Note παραμένει στα 806.000.000 ευρώ».

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 13/05/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ATTICA BANK: Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ !!!

 



Ποια είναι η κλωνοποιημένη Ντόλι της Τράπεζας Αττικής και του ΧΑ

Από το mononews.gr


Εικοσιπέντε χρόνια πριν, στις 5 Ιουλίου 1996, γεννήθηκε η διάσημη προβατίνα «Ντόλι», αποτέλεσμα επιτυχημένης διαδικασίας κλωνοποίησης.

Η Ντόλι (Dolly) κλωνοποιήθηκε μέσω της διαδικασίας μεταφοράς πυρήνα από ζωντανά ενήλικα κύτταρα, στο ινστιτούτο Ρόσλιν, κοντά στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Η Ντόλι δημιουργήθηκε από κύτταρο που ελήφθη από θηλαστικό αδένα.

Το υπόλοιπο δείγμα ιστού καταψύχθηκε µε σκοπό να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Όπως κι έγινε.

Ήταν η πρώτη επιτυχημένη απόπειρα κλωνοποίησης θηλαστικού από ενήλικο κύτταρο, η γέννηση της Ντόλι, το 1996, στο Ινστιτούτο Ρόσλιν κοντά στο Εδιµβούργο και, όπως ήταν φυσικό, έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Ανδρεάδης και ο Ανδρεάδης

Λοιπόν αφού σας φρέσκαρα την μνήμη για την Ντόλι, τώρα θα διαβάσετε για τον Μιχάλη Ανδρεάδη, ένα θέμα που δεν πρόκειται να γίνει πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ.

Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" !!!

 



"Μην επιτραπούν τα όπλα στη χώρα, διότι θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας"
Αυτό λένε οι anti-gun ευαίσθητοι της χώρας.

Να τους ενημερώσω λοιπόν πως στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια όπλα (!), και δεν βλέπω να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Ένας στους πέντε Έλληνες έχει όπλο με λίγα λόγια.
Επίσης να τους ενημερώσω πως τα όπλα (η οπλοκατοχή) ΗΔΗ επιτρέπονται νόμιμα στην χώρα. Και όχι μόνο τα ντουφέκια αλλά και τα πιστόλια. Αρκεί να ακολουθήσεις μια τυπική διαδικασία αδειοδότησης. Όλα αυτά τα όπλα δηλαδή δεν είναι παράνομα. Τα παράνομα είναι επιπλέον αυτών.

Εγώ το μόνο που λέω είναι αφού έχουμε
 που έχουμε όλα αυτά τα εκατομμύρια όπλα, να μας επιτρέψει ο νόμος να τα χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την οικογένειά μας μέσα στο σπίτι μας.

Και μάλιστα λέω ο νόμος να γίνει πολύ πιο αυστηρός ώστε να επιτρέπεται να έχει όπλο μόνο εκείνος που είναι διατεθειμένος να λαμβάνει συνεχή εκπαίδευση και τακτική ψυχιατρική παρακολούθηση. Δηλαδή αυτό που λέω είναι να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τους άσχετους που έχουν όπλα, αλλά να ελαστικοποιηθεί για τους εκπαιδευμένους.

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


Τα lockdowns, οι αναστολές πληρωμών χρεών, τα βοηθήματα που δόθηκαν και οι κατά κόρον ηλεκτρονικές συναλλαγές λόγω κορωνοϊού είναι οι μοναδικοί λόγοι της αύξησης...


Ένα αναπάντεχο «μαξιλάρι» 22,5 δισ. ευρώ δημιούργησε η πανδημία, ποσό το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Λόγω της επιβολής διαδοχικών απαγορεύσεων (lockdowns) με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας, υιοθετήθηκαν δημοσιονομικά μέτρα που σκοπό είχαν να στηρίξουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Τα εν λόγω μέτρα στήριξης και ο περιορισμός στις μετακινήσεις συνέβαλαν στην αύξηση των καταθέσεων.

Η αύξηση των καταθέσεων συνδέεται και με την αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία που είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να προχωρούν σε αποταμίευση για προληπτικούς λόγους ή να μην μπορούν να δαπανήσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων. Οι επιχειρήσεις δε που ενίσχυσαν την ρευστότητά τους μέσα από τα προγράμματα στήριξης φαίνεται πως “πάρκαραν” σημαντικό μέρος των χρημάτων που πήραν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

BLOOMBERG: Η ΠΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ...LOCKDOWN !!!

 


Οι Σεϋχέλλες, οι οποίες έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο πληθυσμιακό ποσοστό τους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, έχουν κλείσει τα σχολεία και έχουν σταματήσει τις αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Τα μέτρα τα οποία συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση προσωπικής επαφής μεταξύ ατόμων διαφορετικών νοικοκυριών και το κλείσιμο των μπαρ νωρίτερα λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που η χώρα έχει εμβολιάσει το 60% των ενηλίκων της με δύο δόσεις του εμβολίου. Οι απαγορεύσεις είναι παρόμοιες με αυτές που επιβλήθηκαν στο τέλος του 2020.

«Παρά τις προσπάθειές μας, η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι κρίσιμη», ανέφερε η Πέγκι Βιντότ, Υπουργός Υγείας της χώρας τη Δευτέρα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟ ΛΕΛΙΑΤΣΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ 4.500 ΣΕΛΙΔΩΝ...
Μίζες έπεφταν βροχή αλλά ένοχος στην φυλακή σχεδόν ΟΥΔΕΙΣ !!! Όσο για τους λαδόποντικες πολιτικούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...πλήρης ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ !!!
Θυμηθείτε αναλυτικά και εδώ:




Καθαρογράφηκε η απόφαση για την υπόθεση Siemens και το δικαστήριο καταλήγει σε 4.500 σελίδες ότι τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens έφτασαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Το δικαστήριο πείθεται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του ποσού αυτού στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens, σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του ως κατηγουρούμενος ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε στραφεί κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορηθεί ότι έλαβε το ποσό του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων (420.000 ευρώ) από τον γερμανικό κολοσσό το 1999 και τότε είχε στραφεί κατά των πρώην συντρόφων του αρκετές φορές, οι οποίοι τον μεταχειρίστηκαν -όπως είπε- ως «αποδιοπομπαίο τράγο» και «μαύρο πρόβατο», ενώ «όλο το πολιτικό σύστημα για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων έκανε τον βλάκα».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΤΗΝ...ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

 


Πώς η πανδημία αύξησε τη φτώχεια στη Γερμανία

"Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Η μεσαία τάξη έχει συρρικνωθεί. Για όλο και περισσότερους ανθρώπους, η κατάσταση γίνεται επισφαλής, ενώ ένα άλλο τμήμα της κοινωνίας έχει γίνει ακόμη πιο πλούσιο. Ως φτωχός, διατρέχει κανείς μεγαλύτερο κίνδυνο να ασθενήσει και να πεθάνει από τον κορονοϊό από έναν πλούσιo", τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινωνικής Ένωσης Γερμανίας, Άντολφ Μπάουερ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύται στο σημερινό φύλλο της στην εφημερίδα "Neue Osnabruecker Zeitung".

"Φοβάμαι μια περαιτέρω διάσπαση της κοινωνίας εάν αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι χρειάζονται στήριξη, ενώ από την άλλη μεριά οι λίγοι κατέχουν μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές εντάσεις", πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση πρέπει εγκαίρως να φροντίσει να δοθεί βοήθεια για το διάστημα μετά την πανδημία. Μετά την παρούσα κρίση θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο κοινωνικό κράτος και σε καμιά περίπτωση λιγότερο. Θα υπάρξει πίεση για αύξηση της φορολόγησης όσων κερδίζουν τα περισσότερα", κατέληξε.

Συγκεκριμένα στοιχεία για την κατανομή του πλούτου στη Γερμανία θα ανακοινωθούν αυτόν τον μήνα όταν παρουσιασθεί από την κυβέρνηση η σχετική έκθεση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Ήδη πριν την δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων υπάρχουν όμως ενδείξεις για την αυξανόμενη ανισότητα στην κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τo ARD.
SSL Certificates