.

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 23/05/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΙ: ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!

 



Του Προκόπη Χατζηνικολάου - capital.gr


Περισσότεροι από 50.000 έλεγχοι θα διενεργηθούν φέτος την τουριστική περίοδο, η οποία έχει ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χρονιές και αναμένεται να κρατήσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ξεκινούν άμεσα τους ελέγχους και αναμένονται σύντομα πολλά καταστήματα κυρίως ταβέρνες και εστιατόρια να ξαναμπούν σε καραντίνα λόγω φορολογικών παραβάσεων.

Τουλάχιστον το 70% των ελέγχων θα πραγματοποιηθούν με μεταφορά ελεγκτών από άλλες περιοχές δηλαδή εκτός της χωρικής τους αρμοδιότητας. Η τακτική αυτή, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα και μάλιστα διαπιστώθηκαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Επί της ουσίας εφοριακοί, για παράδειγμα από την Αθήνα, θα μεταβαίνουν για ελέγχους στα νησιά ή στη Χαλκιδική (και το αντίστροφο ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις) ώστε να μην αναγνωρίζονται πριν κάνουν έφοδο σε επιχειρήσεις εστίασης ή σε ξενοδοχεία αλλά και να μην έχουν σχέσεις ή δεσμούς με ελεγχομένους.

Τα τελευταία χρόνια το θερινό πρόγραμμα ελέγχων έχει αποκαλύψει χιλιάδες κρούσματα φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να επιβάλλουν λουκέτα στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ελεγκτές μπορούν να προχωρήσουν στο κλείσιμο καταστημάτων:

ΕΚΤ: ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Λαγκάρντ: «Θα δούμε περισσότερες πτωχεύσεις και αύξηση του πληθωρισμού» !!!



Υπάρχει πρόοδος στον τομέα της ανάκαμψης αλλά υπάρχουν και προσκλήσεις, τόνισε ο Πασκάλ Ντόναχιου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Θα συνεχίσουμε με πολιτικές που στηρίζουν την οικονομία, σημείωσε ο επικεφαλής του οργάνου, δίνοντας έμφαση στην πρόοδο στο μέτωπο των εμβολιασμών, που βοηθά στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι είπε ότι μετά την ύφεση πέρυσι και φέτος το πρώτο τρίμηνο αναμένεται ριμπάουντ το β’ εξάμηνο της φετινής χρονιάς αλλά και το 2022. Παραδέχτηκε ότι στην πορεία θα υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ κλάδων, πολιτών και κρατών-μελών και αναφέρθηκε σε προγράμματα στήριξης όπως το Sure, που στήριξε εκατομμύρια εργαζόμενους.

Δεν πρέπει να αποσυρθεί βιαστικά η στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών. Πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά η μετάβαση σε πιο στοχευμένα μέτρα στήριξης. Δεν επιζητούμε να επιστρέψουμε στα μεγέθη του 2019, αλλά να χτίσουμε μια σταθερή ανάπτυξη, συμπλήρωσε, κάνοντας αναφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης. Εκανε δε έκκληση στις πέντε χώρες που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τα εθνικά σχέδια να το κάνουν. Στόχος είναι οι πρώτες εκταμιεύσεις να γίνουν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σύμφωνα με την Κρ. Λαγκάρντ, η ΕΚΤ θεωρεί ότι είμαστε σε διαδικασία ανάκαμψης και το 2022 θα επιστρέψουμε στα μεγέθη του 2019. Η ανάκαμψη όμως είναι εύθραυστη και θα αφήσει «πληγές». Τα συντονισμένα μέτρα, δημοσιονομικά και νομισματικά, στήριξαν την ευρωπαϊκή οικονομία.

ΓΙΑΤΙ Η MOODY'S «ΣΙΩΠΗΣΕ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

 



Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης δεν δημοσίευσε έκθεση για το ελληνικό αξιόχρεο, όπως αναμενόταν


Δεν εξέδωσε τελικά έκθεση για την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα η Moody's το βράδι της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s είχε αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 6 Νοεμβρίου σε Ba3 από B1 με σταθερό outlook αλλά την τοποθετεί μια κλίμακα κάτω από τους δυο άλλους μεγάλους οίκους.

Η S&P στις 23 Απριλίου αναβάθμισε την Ελλάδα σε BB από BB- διατηρώντας θετικό το outlook, δηλαδή δυο κλίμακες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

ΕΤΣΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟ-ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !!! ΣΤΟ 80% ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ !!!

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ...
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;




Όταν ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωνε «ο σημαντικότερος υπουργός παγκοσμίως, αναφορικά με τη ναυτιλία», υποδεχόμενος του δημοσιογράφους του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC) για τη συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ «Black Trail» για τη διερεύνηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, τίποτα δεν προμήνυε την ντροπιαστική εμφάνιση που θα ακολουθούσε, όταν έφτασε στο σημείο να ακούσει τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη να δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως «οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο, τη ρυθμιστική αρχή της ναυτιλίας παγκοσμίως, τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν επάνω στον πρωθυπουργό».

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί εδώ και τρεις εβδομάδες το εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC) «Black Trail», με τη συμμετοχή του ελληνικού ερευνητικού δικτύου δημοσιογράφων Reporters United, με ειδικό αφιέρωμα στην ελληνική ναυτιλία, με αρκετούς Έλληνες εφοπλιστές να παραχωρούν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, και με τη συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας που παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ για τις περιπτώσεις παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας βρίσκονται όπως είναι αναμενόμενο οι Έλληνες εφοπλιστές, εξαιτίας του εύρους του στόλου τους. Όπως αναφέρεται, σε ελληνικά χέρια βρίσκεται το 20% του παγκοσμίου στόλου, περί το ήμισυ του ευρωπαϊκού.

Μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών που παραχώρησαν δηλώσεις στους ερευνητές, ήταν και ο Πάνος Λασκαρίδης, των αδελφών Λασκαρίδη που πρόσφατα βρέθηκαν εκ νέου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το βρόμικο αποτύπωμα των πλοίων τους στην Ανταρκτική. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα του Balkan Insight στις αρχές Μαΐου, σοβαροί προβληματισμοί εγείρονται σχετικά με τη δραστηριότητα των πλοίων «Avunda» και «Iris», τα οποία ελέγχονται για περισσότερες από δέκα σοβαρές παραβάσεις, ενώ «τέσσερα ακόμα πλοία τέθηκαν υπό κράτηση σε λιμάνια μεταξύ του 2017 και του 2019 για παραβάσεις που εκτείνονται από ελλιπή πιστοποιητικά πληρώματος έως τις συνθήκες εργασίας στο πλοίο». Την ίδια ώρα, έκθεση της Greenpeace αποκαλύπτει πως σε σύνολο 25 πλοίων που παρακολουθούνταν κατά το 2017-2019, τα 19 ανήκαν τότε στις εταιρείες των αδελφών Λασκαρίδη.

Ο εφοπλιστής, που έχει βρεθεί στο παρελθόν και στη θέση του αντιπροσώπου του πανίσχυρου λόμπι των Ενώσεων Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ με εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση, απαξιώνοντας τους προβληματισμούς για το αποτύπωμα της ναυτιλίας στην κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική μόλυνση, και επικαλούμενος την… αυθεντία των Ελλήνων εφοπλιστών, την οποία απέδωσε στην μακρά ναυτική παράδοση.

«Ξέρετε, εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε ακράδαντα, και τις περισσότερες φορές έχουμε δίκιο, ότι γνωρίζουμε τα πράγματα καλύτερα από τους περισσότερους άλλους. Και ξέρετε γιατί το πιστεύουμε αυτό; Επειδή κάνουμε αυτή την δουλειά για χιλιάδες χρόνια» εμφανίζεται να δηλώνει στην κάμερα του ντοκιμαντέρ.

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν όσα δηλώνει για τις ελληνικές κυβερνήσεις και το κατά πόσο ο ίδιος και οι εν Ελλάδι όμοιοι του σέβονται τους θεσμούς της χώρας, με τα λεγόμενά του μάλιστα να παρουσιάζονται στον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, και το αποτέλεσμα να προκύπτει εντυπωσιακό.

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 400.000 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;;;
Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν φράγκο...με το ζόρι τα βγάζουν πέρα και επιβιώνουν !!!



Περισσότερες από 430.000 ρυθμίσεις χρεών προς τον ΕΦΚΑ, χάθηκαν τα τελευταία χρόνια, επειδή ο οφειλέτες δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς στην πληρωμή των μηνιαίων δόσεων.

Οι απώλειες των ρυθμίσεων εντάθηκαν κατά το τελευταίο 15μηνο της πανδημίας, ενώ παρά τις αναστολές πληρωμής τα συνολικά χρέη προς το ΚΕΑΟ σημείωσαν νέα αύξηση και προσέγγισαν τον Μάρτιο, τα 38 δισ. ευρώ.

Η τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) αποκαλύπτει τις εκατοντάδες χιλιάδες απώλειες των ρυθμίσεων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες ξεπερνούν κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη.

Ειδικότερα το σύνολο των ρυθμίσεων οφειλών προς το ΚΕΑΟ που έχουν γίνει μέχρι τον Μάρτιο του 2021, ανέρχονται σε 1.156.839. Από αυτές έχουν χαθεί οι 430.957 ή το 37,3%, ενώ το ποσό που έμεινε απλήρωτο και είναι πλέον ληξιπρόθεσμο ανέρχεται σε 11,5 δισ. ευρώ.

Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΩΖΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ FUNDS ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !!!



Μετά από λίγα χρόνια έρχονται τα πάντα όλα στα λόγια της Υπέρβασης !!!


Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Τις νομικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων και των πλειστηριασμών που από το φθινόπωρο αναμένεται να ανεβάσουν ρυθμούς, μπορούν να σταματήσουν οι δανειολήπτες εάν επιλέξουν να ρυθμίσουν μέσω της διαμεσολάβησης.

Πιο αναλυτικά, ο επίμαχος θεσμός που θεσπίστηκε με τον Ν. 3898/2010, αλλά ξεκίνησε να αξιοποιείται μόλις την τελευταία τριετία, δίνει τη δυνατότητα στα δύο μέρη – τράπεζες και οφειλέτες – να τα «βρουν» εξωδικαστικά, ανεξάρτητα εάν υφίσταται μεταξύ τους δικαστική διαμάχη.

«Πριν τρία χρόνια, κατόπιν σχετικών κρούσεων των πελατών μας, αποφασίσαμε να εντάξουμε την διαμεσολάβηση στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία αντιμετώπισης των ‘κόκκινων’ δανείων. Στην αρχή, η επίμαχη ‘έξω από το κουτί’ διαδικασία δεν ήταν αρκετά αποδοτική, σταδιακά, ωστόσο, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη βοήθησαν, ώστε να στεφθεί με επιτυχία. Αυτή τη στιγμή, ικανοποιούμε όλα τα εισερχόμενα αιτήματα, τόσο από πλευράς των δανειοληπτών, όσο και του Ελληνικού Κέντρου Χρηματοοικονομικής Διαμεσολάβησης», τόνισε η επικεφαλής του τμήματος Διαμεσολάβησης στη DoValue Greece, κυρία Σοφία Δέδε, στο πλαίσιο του NPL Management Summit της DDC, για να προσθέσει: «Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την διαδικασία, προτείνοντας την διαμεσολάβηση ως εναλλακτική λύση στους οφειλέτες σε πιο μαζικό επίπεδο. Ειδικά στις περιπτώσεις που οι νομικές ενέργειες έχουν ήδη ξεκινήσει».

Μέχρι στιγμής, η DoValue Greece έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 120 υποθέσεις μέσω διαμεσολάβησης, με το ποσοστό επιτυχίας να ξεπερνά το 90%. Το 60% των δανείων δεν έχουν καταγγελθεί, ενώ σχεδόν έξι στα 10 πρόκειται για στεγαστικά. Η πανδημία οδήγησε σε παύση για σχεδόν τέσσερις μήνες τις σχετικές διαπραγματεύσεις, με την εταιρεία, ωστόσο, να καταφέρνει την επιτυχή ολοκλήρωση 28 εξ αυτών, χρησιμοποιώντας την δύναμη της τεχνολογίας.

Όσον αφορά στα οφέλη, αυτά είναι τα εξής:

ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ !!!

 


ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ FED - ΕΚΤ : ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ !!!

 


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ !!!

 


Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΓΡΗΓΟΡΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΙΚΟ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΙΣ...ΜΠΑΧΑΜΕΣ !!!

 


Γρηγόρης: Πρόκειται για τη γνωστή Ελληνική εταιρεία καφεστίασης, η οποία από ένα τυροπιτάδικο στη Δάφνη έφτασε να έχει μέχρι και μαγαζί στις Μπαχάμες.

Ο Βλάσσης Γεωργάτος αποτελεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας. Ο ίδιος είναι η δημόσια εικόνα της εταιρείας καφεστίασης. Ένας σύγχρονος άνδρας, με έφεση στα σπορ (μηχανοκίνητα και θαλάσσια). Ο ίδιος με τη δυναμική του παρουσία για χρόνια σηματοδότησε την πρόοδο και διαρκή ανάπτυξη του γκρουπ που ο πατέρας του Γρηγόρης δημιούργησε το 1972 στη Δάφνη.

Γρηγόρης: Λεπτομέρειες για τον Βλάσση Γεωργάτο

Ο Βλάσσης Γεωργάτος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από νεαρή ηλικία είχε ανάμειξη στην τότε ακόμη οικογενειακή επιχείρηση «Γρηγόρης». Μετά το πέρας των σπουδών του, το 1992, ανέλαβε ενεργό δράση μέσω διοικητικών καθηκόντων.

Ο ίδιος αποτέλεσε εκείνη τη δεύτερη γενιά που αν και πάτησε στα γερά θεμέλια της πρώτης, επί της ουσίας την ξεπέρασε. Το να διαθέτεις πλέον περί τα 360 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, να έχεις αναπτυχθεί σε αρκετές ξένες αγορές και να εισάγεις το θεσμό του franchising στον κλάδο δεν είναι και μικρό πράγμα.

Είχε ισχυρή αντίληψη της μαζικής εστίασης και των τάσεων της αγοράς. Έτσι, επέλεξε να προχωρήσει μέσω franchise την επέκταση της εταιρείας. Η επιλογή αυτή οδήγησε στην αλματώδη ανάπτυξη της «Γρηγόρης». Αυτή την κατέστησε ηγέτιδα δύναμη της κατηγορία της. Η εταιρεία εξελίσσεται διαρκώς, ανταποκρινόμενη πλήρως στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες της εποχής. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο δίκτυο μικρογευμάτων και καφέ στην Ελλάδα. Επίσης, είναι το 9ο μεγαλύτερο δίκτυο καφεστίασης στην Ευρώπη.

330 καταστήματα σε 5 χώρες

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΓΡΑΜΜΗ 4 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ !!!

 


Έαν ακόμα, σημαντικό, βήμα για την υλοποίηση του μεγαλύτερου δημοσίου έργου των τελευταίων ετών, της κατασκευής της περίφημης Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας (ο λόγος για την κυρίως σύμβαση) αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ή αλλιώς στην πρώτη του Ιουνίου, αναμένεται να παρουσιαστεί στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η σύμβαση της Αττικό Μετρό με την κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom Transport για την κατασκευή τμήματος (του πρώτου, Βεΐκου-Γουδή) της Γραμμής 4 του Μετρό. Ώστε στη συνέχεια η σύμβαση να ψηφιστεί και από την ολομέλεια της Βουλής, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει «περάσει» από το Ελεγκτικό συνέδριο.

Κατά συνέπεια, και εφόσον οι παραπάνω διαδικασίες προχωρήσουν και ολοκληρωθούν βάσει του χρονοδιαγράμματος που εκτιμούν στην Αττικό Μετρό, τότε μέσα στον Ιούνιο θα υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής, «βάζοντας» και τυπικά τη… «βούλα» στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας (φτάνει το 1,5 δις ευρώ)

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπογραφεί από τον Μάρτιο η σύμβαση για τις αρχικές/πρόδρομες εργασίες που έχει αναλάβει η εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ που έχει αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος ώστε στη συνέχεια η κοινοπραξία της ΑΒΑΞ να ξεκινήσει τις βασικές εργασίες. Η σύμβαση της ΕΡΕΤΒΟ περιλαμβάνει τη δημιουργία των εργοταξίων (22 κατά μήκος της γραμμής), τη μετακίνηση δικτύων των οργανισμών κοινής ωφέλειας, αρχαιολογικές εργασίες κ.α.

FRAPORT: ΦΕΣΙΑ ΜΟΛΙΣ.....1,3 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ !!!

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 2017 ΕΛΑΒΕ 968.000.000€ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ 14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ...
Το 2019 τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 1,3 δις...ενώ τα συνολικά χρέη των Γερμανών αγγίζουν τα 3,7 δις σε λίγα μόλις χρόνια λειτουργίας !!!



Τι αποκαλύπτει το lobbystas.gr


FRAPORT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α+Β Α.Ε: Υποχρεώσεις προ πανδημίας (2019) MONO 3.728.234.678 ευρώ. Λεφτά υπάρχουν…

FRAPORT ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Εταιρεία είναι θυγατρική της εταιρείας Fraport AG Frankfurt airport services worldwide στην οποία ανήκει το 73,4% του μετοχικού της κεφαλαίου , συνδεδεμένη με την εταιρεία Slentel Limited, η οποία κατέχει το 16,6 % του μετοχικού της κεφαλαίου και συνδεδεμένη με την εταιρεία Marguarite Airport Greece SARL, η οποία κατέχει το 10% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η Εταιρεία είναι συνδεδεμένη με τις εταιρείες Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Α Α.Ε. και Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Β Α.Ε. με βάση τον ορισμό του ΔΛΠ 24, παρ. 9, περ. β, λόγω του γεγονότος ότι και οι δύο είναι επίσης θυγατρικές της Fraport AG Frankfurt airport services worldwide. Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν τον ίδιο Πρόεδρο και κοινά 2 από τα υπόλοιπα 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

FRAPORT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «Α» Α.Ε

Η Fraport Greece A ιδρύθηκε το 2015 με αντικείμενο τη συντήρηση, λειτουργία, διαχείριση, βελτίωση και ανάπτυξη 7 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, για τα επόμενα 40 χρόνια. Η ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων από την Fraport Greece A πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2017. Το έργο αφορά στη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση 7 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων, εκ των οποίων 3 βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα 4 σε νησιά. Πιο συγκεκριμένα η Fraport Greece A είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των αεροδρομίων Ακτίου, Ζακύνθου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Χανίων.

Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ 20.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


Υπό τον έλεγχο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (EAT) θα βρεθούν στο επόμενο διάστημα περισσότερες από 20.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν λάβει δάνεια κεφαλαίου κίνησης από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Τα δάνεια αυτά, που χορηγήθηκαν από τις συνεργαζόμενες με την ΕΑΤ εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες, είναι άτοκα για τα δύο πρώτα έτη (σ.σ. επιδότηση του επιτοκίου κατά 100% από το δημόσιο) και συνολικά ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ.

Ο λόγος που θα ελεγχθούν, είναι για να διαπιστωθεί αν οι επιχειρήσεις που τα έχουν λάβει, διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, που είχαν στις 19/3/2020. Η δέσμευση για τη διατήρηση του προσωπικού ήταν και είναι το πιο βασικό προαπαιτούμενο για τη χορήγηση των δανείων και κατά συνέπεια, θα αρχίσουν οι διεξοδικοί έλεγχοι μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

ΕΕΤΤ: ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ !!!

 


Στην έκδοση του νέου Κανονισμού Γενικών Αδειών προέβη η ΕΕΤΤ, ο οποίος θέτει νέους όρους και υποχρεώσεις στους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών υπηρεσιών τηλεφωνίας και Διαδικτύου.

Ο νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών ενισχύει σημαντικά την προστασία των καταναλωτών και διαμορφώνει ένα πιο λειτουργικό πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες θεσμικές και τεχνολογικές απαιτήσεις.

Ειδικότερα, ο νέος Κανονισμός επιφέρει αλλαγές στις συμβάσεις των παρόχων με τους καταναλωτές και επιβάλλει στους παρόχους, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

ΣΤΑ 37 ΔΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!! ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ 3 ΣΤΟΥΣ 4 !!!

 


Περισσότεροι από 1,573 εκατομμύριο οφειλέτες έχουν οφειλές που δεν ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου για το 2021 του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Συνολικά η συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών οφείλει 5,467 δις. ευρώ από τα 37,754 δισ. ευρώ που είναι καταγεγραμμένα στο ΚΕΑΟ.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 στο Κ.Ε.Α.Ο. εντάχθηκαν 11.687 οφειλέτες από το τ. ΙΚΑΕΤΑΜ/e-ΕΦΚΑ Μισθωτών, 20 οφειλέτες από τον e-ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών, 722 οφειλέτες από τον τ.ΟΑΕΕ, 5.846 οφειλέτες από το τ.ΕΤΑΑ, 604 οφειλέτες από το τ.ΕΤΕΑΕΠ και 73 οφειλέτες από Φορείς εκτός e-Ε.Φ.Κ.Α. Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2021 εντάχθηκαν 18.952 οφειλέτες με οφειλές ύψους 62.444.238 ευρώ (κύριες οφειλές και πρόσθετα τέλη).

Εκ των 37,754 δισ. ευρώ που βρίσκονται στη λίστα του Κέντρου, περισσότερα από 4 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών μέχρι το τέλος Μαρτίου. Οι συνολικές εισπράξεις του Κ.Ε.Α.Ο. εντός του τριμήνου (Ιανουάριος – Μάρτιος 2021) ανέρχονται σε 223.455.202 ευρώ. Από την έναρξη της λειτουργίας του Κ.Ε.Α.Ο. έχουν εισπραχθεί συνολικά 7.058.818.164 ευρώ.

Το συνολικό χρέος στο Κ.Ε.Α.Ο. στις 31/12/2020 ήταν 37.519.783.086 ευρώ και μέσα στο επόμενο τρίμηνο το χρέος αυξήθηκε κατά 234.236.636 ευρώ. Η μεταβολή αφορούσε αύξηση κατά 359.743.212 ευρώ στα πρόσθετα τέλη, ενώ οι συνολικές κύριες οφειλές μειώθηκαν κατά 125.506.576 ευρώ.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΒΕΙ 8 ΣΤΙΣ 10 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 



Οχτώ στις δέκα αιτήσεις από αυτές που υποβάλουν οι τράπεζες στο Δημόσιο για αποπληρωμή εγγυημένων δανείων που έχουν χορηγηθεί στο στο παρελθόν από αυτές, χωρίς να έχουν αποπληρωθεί από τους δανειολήπτες, απορρίπτονται.

Οι τράπεζες έχουν υποβάλει συνολικά 40.000 αιτήματα. Από αυτά έχουν εξεταστεί περίπου 10.000 και εξ αυτών έχουν απορριφθεί τα 8.000 αιτήματα.

Αυτά έχουν εξεταστεί σε βάθος 10ετίας ενώ η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς τα υπόλοιπα 30.000 δάνεια να τα ξεκαθαρίσει την προσεχή τριετία και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον έχει ανοίξει τη σχετική πλατφόρμα.

Οι τράπεζες διεκδικούν τις εγγυήσεις δικαστικά ωστόσο καμία από τις υποθέσεις που έχουν καταλήξει στα δικαστήρια μέχρι στιγμής δεν έχει τελεσιδικήσει σε επίπεδο Αρείου Πάγου.

Εάν η Απόφαση Αρείου Πάγου δικαιώσει το Κράτος και ορίσει ότι δεν ευθύνεται, τότε τα δάνεια θα γυρίσουν στις τράπεζες ως μη εγγυημένα και θα πρέπει να ρυθμιστούν με αίτηση του οφειλέτη προς την τράπεζα.

Σε περίπτωση που η απόφαση Αρείου Πάγου δικαιώσει τις τράπεζες και ορίσει ότι το Κράτος ευθύνεται, τότε το Κράτος θα πληρώσει τις τράπεζες και ακολούθως το ποσό αυτό βεβαιώνεται στη ΔΟΥ / ΑΑΔΕ, η οποία εισπράττει το ποσό από τον οφειλέτη. Ο οφειλέτης δύναται να ρυθμίσει αυτό το χρέος μέσω της ΔΟΥ / ΑΑΔΕ (αν έχει χρέη μόνο προς τη ΔΟΥ και σε κανέναν άλλον πιστωτή) ή μέσω του νέου Νόμου για τη 2η ευκαιρία (αν έχει χρέη σε πολλαπλούς πιστωτές).

Απαγορεύεται η διπλή επιδότηση

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 4.000€ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

«Πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες και «ανοίγει» η πλατφόρμα για «ζεστό χρήμα» έως και 4.000 ευρώ σε κλειστές επιχειρήσεις: Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται οι πρώτες πληρωμές να γίνουν ακόμη και μέσα στον Μάϊο. Η λεγόμενη «ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού» θα «πιάσει» τόσο σε όσους έμειναν με κατεβασμένα ρολά έπειτα από κρατική εντολή μέσα στον Απρίλιο, όσο και εκείνους που έμειναν κλειστά τον Μάϊο. Οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται έως την 1η Ιουνίου.

Με την υποβολή μιας αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my business support, πάνω από 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, θα εισπράξουν από 500 έως 4000 ευρώ. Μέσω της «ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού» -χρηματοδοτικό σχήμα διάδοχος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής-θα καταβληθούν χρήματα και στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές για τον μήνα Απρίλιο και στη συνέχεια όσοι και σε εκείνους παρέμειναν κλειστοί και κατά τον μήνα Μάιο.

Ποιους μήνες θα αφορά η ενίσχυση

Αποζημιώσεις θα δίδονται και στην περίπτωση που κάποιοι πήραν την έγκριση να λειτουργήσουν για τον μισό Μάϊο (σ.σ είναι αρκετές οι οικονομικές δραστηριότητες που μπόρεσαν να λειτουργήσουν μετά τις 15 Μαΐου). Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η αποζημίωση θα δίδεται στο 50% και θα κυμαίνεται από τα 500 έως τα 2000 ευρώ. Με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, η διαδικασία ελέγχου πλήρωσης των προϋποθέσεων από την ΑΑΔΕ θα γίνεται ταχύτατα καθώς για το συγκεκριμένο μέτρο δεν υπάρχει καν κριτήριο μείωσης εσόδων. Συγκεκριμένα τα ποσά που θα διατεθούν με αυτή τη νέα «εξειδικευμένη» μορφή ενισχύσεων αρχίζουν από 1.000 και φτάνουν έως και 4.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου υιοθετήθηκαν περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου. Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΙΖΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ !!!

 



Γιοφύρι της Άρτας µε κόστος εκατοµµυρίων τα δικαστήρια Πειραιά

Tης Τζώρτζιας Κοντράρου - dikastikoreportaz.gr

Ο κύβος ερρίφθη (;) για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά με «τσουχτερό» τίμημα που ανέρχεται σε 81.500.000 ευρώ. Πρόκειται για το καπνεργοστάσιο ΚΕΡΑΝΗΣ στα Καμίνια, το οποίο φαίνεται να ταυτίζεται απόλυτα με τις προδιαγραφές δημόσιου διαγωνισμού που έθεσε με απόφασή του το ΤΑΧΔΙΚ, μεσούσης της καραντίνας, για να βρεθεί νέο κτίριο.

Το κτίριο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων (G4 BZPW, Real Estate Development) που αγοράστηκε σε πλειστηριασμό του ΕΦΚΑ έναντι 5.000.000 ευρώ. Η αξία του εκτιμήθηκε από το ΤΕΕ 25.000.000 και θα μπορεί να πουληθεί στο Δημόσιο 81.500.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση του γενικού διευθυντή της ΚΤΥΠ, αφού διαμορφωθούν οι εσωτερικοί του χώροι για να καλυφθούν οι ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι προχωρεί το σχέδιο μετεγκατάστασης των δικαστικών υπηρεσιών, κυρίως εκείνων που στεγάζονται σήμερα σε κτίρια ιδιωτών, στη Ράλλειο Σχολή, η οποία παραχωρούνταν δωρεάν από τον Δήμο Πειραιά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το ΤΑΧΔΙΚ αποφάσισε «τη διενέργεια δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την αγορά κτιρίου στον Πειραιά, περαιωμένου ή ημιτελούς, προς κάλυψη όλων των στεγαστικών αναγκών των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά».

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΒΑΖΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

 



Μείωση των συντάξεων κατά 21,9% και αύξηση του εργασιακού βίου κατά 6,6 χρόνια θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως απαραίτητες αλλαγές για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, με δεδομένη την επιβάρυνση που θα δεχθεί από την κλιμακούμενη γήρανση του πληθυσμού.

Στην έκθεσή της για τις συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ η Επιτροπή περιγράφει γλαφυρά την εξέλιξη της γήρανσης του πληθυσμού και για την Ελλάδα. Επιβεβαιώνει ότι ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται τα μειωθεί 2,1 εκατομμύρια ως το 2070, από τα 10,7 εκατομμύρια το 2019, στα 8,6 εκατομμύρια. Προβλέπει ακόμη ότι ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός (δηλαδή ο πληθυσμός ηλικίας 20 έως 64 ετών), αναμένεται να μειωθεί κατά 2,02 εκατομμύρια, από τα 6,25 εκατομμύρια το 2019, στα 5,81 εκατομμύρια ως το 2030, στα 5,25 εκατομμύρια το 2040, στα 4,7 εκατομμύρια το 2050, στα 4,5 εκατομμύρια το 2060 και στα 4,32 εκατομμύρια το 2070.

Την ίδια περίοδο, τα άτομα ηλικίας από 55 -64 ευρώ αναμένεται να αυξηθούν ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού κατά 2,6%, ξεκινώντας από το 22,3% το 2019 στο 24,9% το 2070. Τα άτομα άνω των 65 ετών που θα εξαρτώνται από 100 άτομα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 38 που ήταν το 2019 αναμένεται να φτάσουν τα 64 το 2070.

Αναγκαίες οι προσαρμογές στις βασικές παραμέτρους

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 21/05/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

Η ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η...ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Του Νίκου Θεοδωρόπουλου - bankingnews.gr


Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν κάθε μήνα τα νοικοκυριά για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ενώ όσοι αναμένουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους στο τέλος του τετραμήνου τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη .

Οι καταναλωτές που αναζητούν διευκρινίσεις από τους παρόχους- προμηθευτές για την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, οι υπάλληλοι τους λένε ορθά κοφτά ότι «δεν ξέρετε ότι το ρεύμα έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν.»

Το μηνιαίο κόστος ρεύματος έχει αυξηθεί από 10 έως 25 ευρώ και στη λήξη του τετραμήνου υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση έως 40 ευρώ.

Οριακή Τιμή

Η αιτία του «κακού» είναι η αύξηση της «Οριακής Τιμής Συστήματος» που είναι η τιμή αναφοράς της παραγόμενης ενέργειας.

Πρόκειται για την τιμή που αγοράζει ο πάροχος προμηθευτής ως χονδρεμπορική.

Οι προμηθευτές ενέργειας αφού δεν μπορούν να σηκώσουν το αυξημένο κόστος της ενέργειας ενεργοποιούν τις ρήτρες των συμβολαίων διότι η ΟΤΣ ξεπέρασε τη συμφωνημένη τιμή που περιλαμβάνει το συμβόλαιο.

Στη Βουλγαρία η ΟΤΣ ενισχύθηκε κατά 40% στα 76,24 ευρώ ανά Mwh

Χθες η ΟΤΣ για την Ελλάδα στο Χρηματιστήριο Ενέργειας σημείωσε πτώση κατά 5,1% αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα των 69 ευρώ ανά Mwh.

Πέρυσι η τιμή της ΟΤΣ ήταν στα 56,96 ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 21% από τις αρχές του μήνα.

Βουλγαρία

PHISHING: 6 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ !!!

 



Πολλαπλασιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τα φαινόμενα αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων εξαπάτησης από επιτήδειους, (τεχνική ηλεκτρονικού "ψαρέματος" τα λεγόμενα «phishing»).

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας υπενθυμίζει έξι βασικούς κανόνες για να αποφεύγουν τις παγίδες οι καταναλωτές.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, το πότε μιλάμε για «phishing», το καταλαβαίνουμε όταν λάβουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κείμενο ή άλλη μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας που φαίνεται να προέρχεται από τράπεζα ή κάποια άλλη δημοφιλή ηλεκτρονική υπηρεσία που μας ζητά ευαίσθητες πληροφορίες όπως έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας κλπ. Αν τυχόν πέσουμε στη σχετική παγίδα, τότε οι πληροφορίες που εν αγνοία μας θα παρέχουμε, θα πουληθούν ή θα αξιοποιηθούν από τους επιτιθέμενους για εκβιασμό, κλοπή χρημάτων, ή υποκλοπή ταυτότητας.

Η πιο κοινή τεχνική ηλεκτρονικού «ψαρέματος» είναι να μιμηθεί κάποιος μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκαλώντας το θύμα να συμπληρώσει τα στοιχεία του λογαριασμού του σε μια ψεύτικη φόρμα μέσα στο κείμενο του μηνύματος, σε ένα επισυναπτόμενο αρχείο, ή παραπέμποντάς τον σε μια ιστοσελίδα.

Πώς αντιμετωπίζουμε μια τέτοιου είδους κυβερνοεπίθεση;

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

Γκάμα επιλογών στην εξόφληση των λεγόμενων «κορονοχρεών» που ξεκινούν από τις 24 πάνε στις 60 και τις 120 και φτάνουν ως και τις 240 δόσεις θα έχει μπροστά του κάθε νοικοκυριό ή επιχειρηματίας προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη που συσσωρεύτηκαν την εποχή της πανδημίας: Η λεπτομέρεια όμως που κάνει τη διαφορά είναι ότι ο κάθε αριθμός δόσεων θα ενεργοποιείται αναλόγως του «προφίλ» που έχει ο οφειλέτης!

Το σχέδιο που έχει θέσει επί τάπητος το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει ουσιαστικά «εξατομικευμένες» δόσεις. Δηλαδή αριθμό δόσεων «πολλών ταχυτήτων» που θα «κουμπώνουν» με το προφίλ του κάθε οφειλέτη: Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει οι 24 άτοκες ή 48 έντοκες δόσεις θα συνιστούν την βάση για όλους τους οφειλέτες. Με άλλα λόγια το βασικό μοντέλο θα είναι αυτό που ήδη έχει υιοθετηθεί για την εξόφληση των χρεών που «πάγωσαν» την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020 και Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020, πάνω στο οποίο θα «χτίζονται» επιπλέον δόσεις! Το ίδιο «μοντέλο» θα αξιοποιηθεί τόσο στην εξόφληση φόρων όσο και εισφορών.

Ποιο είναι το βασικό «μοντέλο» εξόφλησης χρεών

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ...ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ !!!

 



Μπορεί να είναι από το 2012 εκτός πολιτικής σκηνής, ωστόσο ο Θεόδωρος Πάγκαλος πήρε νέο αυτοκίνητο από τη Βουλή. 

Όπως ανέφερε ο «Βηματοδότης», ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έστειλε επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο περιγράφοντας την κατάσταση των έως τώρα αυτοκινήτων του (με λεπτομέρειες, δηλαδή τύπος και μάρκα αυτοκινήτου χιλιόμετρα κτλ). Το προηγούμενο ήταν παλιό, με πολλά χιλιόμετρα και με συνεχείς βλάβες… Έτσι το αίτημα του κ. Πάγκαλου ικανοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός πολιτικής από το 2012 και αυτό γιατί πρώην βουλευτές δικαιούνται και με τον νόμο αυτοκίνητα από το κράτος.

Τι ανέφερε αναλυτικά το δημοσίευμα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ !!!

 



Άννα Ζαΐρη: Απολυταρχική κίνηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός


Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη τοποθετήθηκε στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.


Το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει αρχίσει να απασχολεί το νομικό κόσμο με αφορμή τη διαταγή του αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Όπως τονίζει η κ. Ζαΐρη. κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να υποχρεωθεί στον εμβολιασμό.

Η αντεισαγγελέας Α.Π. μιλώντας στο MEGA είπε: .

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΕΚΤ: ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!

 


Διαβάστε και εδώ:
SOS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ !!!

ΛΥΣΕΙΣ-ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ !!! ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΓΕΦΥΡΑ» ;;;

 


ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ: ΑΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ MEGA !!!

 


Τραπεζικό Κίνημα “δεν πληρώνω” για το Mega

Από το typologies.gr

Τρόπους να καθυστερήσουν οι τράπεζες να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν από τη μεταβίβαση του πρώην Mega από την Τηλέτυπος στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ και αναζητούν τρόπους να μην εφαρμόσουν τη νέα νομοθετική διάταξη που εντάσσει στις προαπαιτούμενες πληρωμές της Ειδικής διαχείρισης τις αποζημιώσεις και τους χρωστούμενους μισθούς.

Παρά το νόμο, ούτε το δημόσιο δεν προχώρησε στην επιστροφή του ποσού των 6,5 εκατ.ευρώ, δημιουργώντας εύλογες απορίες για τη στάση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους για …γνωμοδότηση, παρά το γεγονός πως η τροπολογία που είχε καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή. 

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ: ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 2 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ !!!

ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΡΑΕ
Έρχεται ο μαύρος «τειρεσίας» της ενέργειας !!!



Χωρίς ρεύμα επ΄ αόριστον όσοι δεν δεν πληρώσουν δύο διαδοχικούς λογαριασμούς


Νέους αυστηρότερους κανόνες στην αγορά ρεύματος προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), βάζοντας κόφτη στους απλήρωτους λογαριασμούς, που σήμερα φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ.

Από τη μία πλευρά δημιουργείται η μαύρη λίστα με πελάτες που είναι κακοπληρωτές, ώστε οι πάροχοι να τους γνωρίζουν και να μπορούν να μην συνάψουν μαζί τους σύμβαση.

Και από την άλλη, εάν υπάρχουν οφειλές σε προηγούμενο πάροχο, αυτός μπορεί να δώσει εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ακόμη κι αν υπάρχει ήδη σύμβαση με άλλη εταιρεία.


Οι προτάσεις αναλυτικά

ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

 


Διαβάστε και εδώ:
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΗ 87 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

«ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ» ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

 


Η Bad Bank και οι αποτυχημένες προβλέψεις...


Ενοχλημένοι εμφανίζονται οι έλληνες τραπεζίτες με την στάση που κρατάει η Τράπεζα της Ελλάδος τόσο για τα ζητήματα της bad bank όσο και για τα νέα NPEs.

Με βάση πληροφορίες οι τραπεζίτες έχουν επικοινωνήσει στην κυβέρνηση, ότι δεν υιοθετούν, ούτε αντιλαμβάνονται τον λόγω ύπαρξης της bad bank, της κακής τράπεζας άπαξ και έχει αποφασιστεί από όλες τις τράπεζες να υιοθετήσουν τον Ηρακλή 2.

Ο Ηρακλής 1 με τις κρατικές εγγυήσεις κρίθηκε αποτελεσματικός, απέδωσε, έγινε αποδεκτός από την επενδυτική κοινότητα, όπως απέδειξε και η περίπτωση της Πειραιώς που υιοθετήθηκε το sunrise το πρόγραμμα ανατολή.

Οι θεσμοί και ειδικά ο εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών ο SSM επίσης θεωρούν τον Ηρακλή 2 πλέον την καλύτερη λύση για την αποτελεσματική μείωση των NPEs.

Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι υιοθετώντας την λύση Ηρακλής και συντηρώντας παράλληλα και μια άλλη λύση τύπου bad bank που δεν είναι συμφέρουσα για τους μετόχους αλλά και το ελληνικό δημόσιο… διαμορφώνεται μια θολή εικόνα υψηλής αβεβαιότητας που επιφέρει πλήγμα στις μετοχές και συνολικά στην εικόνα των τραπεζών.

Δυσφορία και για τα νέα NPEs

Οι έλληνες τραπεζίτες έχουν υποστηρίξει ότι τα νέα NPEs, δηλαδή τα προβληματικά ανοίγματα που έχουν δημιουργηθεί εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού θα είναι τελικά σε ένα εύρος μεταξύ 3,5 με 4,5 δισεκ. ευρώ.

Π.χ. υπάρχουν τράπεζες που τα νέα NPEs τους είναι 600 εκατ ευρώ.

Ωστόσο η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ουκ ολίγες φορές αναφέρει ότι τα νέα NPEs θα ανέλθουν στα 10 δισεκ. ευρώ εκτίμηση που ουδέποτε έχει υποστηριχθεί από τις ελληνικές τράπεζες.

Επίσης κάποια στιγμή η ΤτΕ που δεν είναι εποπτική αρχή των μεγάλων συστημικών τραπεζών είχε αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι κατόπιν συνεννόησης με τις ελληνικές τράπεζες αλλά ουδέποτε έχουν προβεί σε τέτοιες εκτιμήσεις οι έλληνες τραπεζίτες.

Σύγκρουση και με την κυβέρνηση – Γιατί εστάλη επιστολή στην Standard and Poor’s

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο ενημέρωσης των οίκων αξιολόγησης αναφέρεται στην λύση της bad bank η οποία ούτε έχει υιοθετηθεί από τις τράπεζες, ούτε έχει γίνει αποδεκτή από την αγορά αλλά και τους θεσμούς.
Οπότε δημιουργείται σύγχυση με το θέμα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ 3η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ;;;

 


Σκυλακάκης: Μην περιμένετε κούρεμα για τα κορωνο-χρέη...

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων θα έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις οφειλές τους στην εφορία την περίοδο της πανδημίας. Οσοι λοιπόν θέλουν να επιστρέψουν στην "κανονικότητα" των δόσεων θα πρέπει όταν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα να υποβάλλουν αίτηση στο mybusinessSupport της ΑΑΔΕ και να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των οφειλών τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης ανέφερε πως εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν ξανά στη ρύθμισή τους πολίτες που την έχασαν χωρίς δική τους ευθύνη. Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε τη νέα ρύθμιση οφειλών για τα χρέη της πανδημίας τα οποία θα αποπληρωθούν σε περισσότερες δόσεις αλλά χωρίς κούρεμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι οφειλέτες οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία και έχασαν κατά τη διάρκειά της, τη ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους σε 100 ή και 120 δόσεων μπορούν να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης κατόπιν υποβολής αίτησης επανένταξής τους σε αυτή. 

ΤτΕ: ΣΤΑ 9,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 


Αύξηση του κρατικού ταμειακού ελλείματος για το πρώτο τετράμηνο του έτους, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, το ταμειακό αποτέλεσμα παρουσίασε έλλειμμα 9,378 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 6,014 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Όσον αφορά τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για την ίδια περίοδο, ανήλθαν 13,746 δισ. ευρώ, από 13,062 δισ. ευρώ πέρυσι.

Τέλος, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 22,176 δισ. ευρώ, από 18,139 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο.

ΩΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΦΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΒΖ !!!

ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ...
Κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία ενός αγρότη που του χρωστούσε χρήματα βρίσκεται, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Λούκας Φέκερ, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια εμφανιζόταν ως ο ενδιαφερόμενος στρατηγικός επενδυτής που θα έσωζε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.




Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο Φέκερ προσέλαβε τον 34χρονο πρώην αστυνομικό Γουίλιαμ Λάιλ Τζόνσον και τον 38χρονο Τζέικομπ Μαζέικα για να σκοτώσουν τον Τόμας Σβαρτζ, έναν ιδιοκτήτη φάρμας που του χρωστούσε χρήματα.

Ο Σβαρτζ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ολλανδία τον Νοέμβριο του 2019. Η εξώπορτα ήταν ανοιχτή και το χερούλι ήταν λερωμένο με αίμα, αναφέρουν τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο. Το θύμα έφερε μαχαιριές στο σώμα και στο λαιμό.

Ο Τζόνσον συνελήφθη στις ΗΠΑ όπου και κρατείται χωρίς δικαίωμα αναστολής, ενώ ο Μαζέικα θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 23 Ιουνίου. Και οι δύο τους κατηγορούνται από τις ολλανδικές αρχές για εγκλήματα που σχετίζονται με φόνο, ανθρωποκτονία και ομηρία.

Όπως γράφει η Daily Mail, δεν είναι σαφές ποιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί κατά του 51χρονου Φέκερ, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της Innovation Brain, μιας εταιρείας που αγοράζει επιχειρήσεις στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ: ΕΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ...ΚΡΟΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Στα ύψη τα ενοίκια κατοικιών

-Τον ανήφορο άρχισαν να τραβάνε πάλι οι τιμές των ακινήτων, μετά το ελεγχόμενο σοκ που προκάλεσε η πανδημία και στην οικοδομή. Το πρόβλημα είναι ότι η ανοδική τάση συμπαρασύρει και τις τιμές των ενοικίων, χωρίς να υπάρχει ακόμα αντίστοιχη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων. Και για να το κάνουμε λιανά, όποιος πάει να ψάξει για σπίτι οπουδήποτε αλλού εκτός από το υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας, θα βρεθεί προ εξαιρετικά δυσάρεστης έκπληξης, καθώς οι ιδιοκτήτες ζητάνε τρελά ποσά , ακόμα και για ακίνητα 20-30 ετών.

-Επισημαίνουμε ότι αν η κυβέρνηση περιμένει από την αγορά να αυτορρυθμιστεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια κρίση στέγασης για τα νοικοκυριά με μικρομεσαία εισοδήματα. Εκτός αν πιστεύουν ότι μπορεί μια οικογένεια να πληρώνει 700- 800 ευρώ το μήνα, για ένα διαμέρισμα με τα στοιχειώδη….

MΑΖΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΤΕ, ALPHA BANK ΚΑΙ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τιτλοποιήσεις δανείων άνω των 6,5 δισ. από την Alpha

Σε επιθετικότερη μείωση των κόκκινων δανείων σε σχέση με το πλάνο που είχε ανακοινώσει η διοίκηση τον περασμένο Μάρτιο, θα προχωρήσει η Alpha Bank, αυξάνοντας την περίμετρο των δανείων που θα τιτλοποιηθούν ή θα πωληθούν. Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Alpha Bank μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy, ύψους 10,5 δισ. ευρώ, που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων στην Ευρώπη, είχε ανακοινώσει νέες τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων ύψους 3,3 δισ. ευρώ. Σε αυτές περιλαμβάνεται η τιτλοποίηση ενός χαρτοφυλακίου ύψους 2 δισ. ευρώ (project Cosmos) μέσω του προγράμματος «Ηρακλής ΙI» και η πώληση δύο χαρτοφυλακίων ύψους 900 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα (project Orbit) και 400 εκατ. ευρώ στην Κύπρο (project Sky). Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των προς τιτλοποίηση – πώληση κόκκινων δανείων αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα 3,3 δισ. ευρώ του Μαρτίου, ενώ περί τα 4 δισ. ευρώ είναι τα δάνεια που θα ενταχθούν στον «Ηρακλή ΙΙ».

Βασικός άξονας για τη βελτίωση της κερδοφορίας του ομίλου αναμένεται να είναι το διεθνές δίκτυο. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο, η Alpha μετέφερε κάτω από μία εταιρεία Holding το σύνολο των θυγατρικών της στο εξωτερικό, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τις κινήσεις που έπονται αλλά και επιχειρώντας να αναδείξει την αξία τους σε επίπεδο ομίλου. Η Alpha είναι η μόνη ελληνική τράπεζα με ουσιαστική παρουσία στη Ρουμανία, με μερίδιο αγοράς 4,5%, και είναι η 6η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στη χώρα. Στόχος είναι να επωφεληθεί ο όμιλος από το περιβάλλον υψηλής ανάπτυξης στον τραπεζικό τομέα της Ρουμανίας και από τη σύγκλιση σε επίπεδο Ε.Ε. της διείσδυσης του τραπεζικού τομέα (σήμερα 24,2% έναντι 79% στην Ελλάδα και 87,4% μέσος όρος στην Ε.Ε.), ενισχύοντας έτσι την παρουσία της στη χώρα.


Τιτλοποίηση δανείων ύψους 3,3 δις ετοιμάζει η Eurobank

«Κόκκινα» δάνεια που έχουν καταγγελθεί ή βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματισθεί υψηλές ειδικές προβλέψεις, αλλά και κάποια τυπικά ενήμερα, θα περιλαμβάνει η νέα τιτλοποίηση με την κωδική ονομασία «Mexico», που ετοιμάζει η Eurobank για τη φετινή χρονιά.

SOS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ !!!

 


Αυξημένους και άνισους χρηματοοικονομικούς κινδύνους αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη -θα μπορούσαν να χρειαστούν πιο στοχευμένα κίνητρα καθώς η περιοχή ανακάμπτει από την κρίση κορωνοϊού.

Η πανδημία χτύπησε διάφορους οικονομικούς τομείς με διαφορετικούς βαθμούς σοβαρότητας και ταχύτητας, με τον τουρισμο και τη φιλοξενία να επηρεάζονται περισσότερο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, στην τελευταία έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι αυτό το άνισο σοκ έχει κινδύνους για πολύ συγκεκριμένα κράτη και τμήματα της οικονομίας της ευρωζώνης.

«Καθώς η ευρωζώνη αναδύεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας, οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παραμένουν αυξημένοι και έχουν κατανεμηθεί πιο άνισα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λούις ντε Γκίντος την Τετάρτη.

Η κεντρική τράπεζα ανησυχεί ιδιαίτερα για την αύξηση του εταιρικού χρέους σε χώρες με μεγαλύτερο τομέα υπηρεσιών, διότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες σε αυτά τα κράτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ATM: ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ !!!

 



Στην Αγγλία οι πελάτες ΑΤΜ βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απατών όπου σε λίγα λεπτά χάνουν όχι μόνο τα μετρητά που βγάζουν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αλλά οι επιδέξιοι κακοποιοί καταφέρνουν να αδειάζουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Μάλιστα η Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δημιούργησε με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να προετοιμάσει και «υποψιάσει» τους πελάτες της για το τι μπορεί να τους συμβεί ενώ κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ. 

Πως σας κλέβουν στα ΑΤΜ;

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 534€ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!!

 


Στους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων και του τουρισμού επικεντρώνονται η οικονομική στήριξη της κυβέρνησης, αυτό το καλοκαίρι.

Η σταδιακή αποσωλήνωση της οικονομίας βγάζει από τον «αναπνευστήρα» πολλούς κλάδους (όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση), με αποτέλεσμα να μειώνονται οι δικαιούχοι των επιδομάτων που δόθηκαν κατά την διάρκεια των μηνών των lockdown, λόγω της πανδημίας.

Πλέον η στήριξη εστιάζεται στον κλάδο της ψυχαγωγίας, με το επίδομα των 534 ευρώ να παρατείνεται έως και τον Μάιο για τους καλλιτέχνες- επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό επίσης μπορούν να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού έως και τον Ιούνιο, αν ανήκουν στις εξής περιπτώσεις:
  • Οι εποχικά εργαζόμενοι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία που θα επαναπροσληφθούν, δίνεται δικαίωμα υπαγωγής στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας, με αποζημίωση ειδικού σκοπού, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.
  • Οι εποχικά εργαζόμενοι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία που δεν θα επαναπροσληφθούν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021, δίνεται δικαίωμα υπαγωγής στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας με αποζημίωση ειδικού σκοπού, με μονομερείς δηλώσεις τους, στο σύστημα ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, που τηρείται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων .

Ποιοι υπάγονται στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΖΩ
Καθαρούς λογαριασμούς ρεύματος ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών !!!



Οι χρεώσεις υπέρ τρίτων (δημοτικά τέλη/φόροι, ΕΡΤ) πρέπει να αποσχιστούν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και να εισπράττονται με άλλον τρόπο.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) που πραγματοποίησε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μάρτη.

Η οργάνωση των καταναλωτών σημειώνει ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και συγκεκριμένα των χρεώσεων υπέρ τρίτων (Χρεώσεις δήμων: Δημοτικά Τέλη/Δημοτικός φόρος/Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ΕΡΤ, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, Ειδικό Τέλος 5‰ υπέρ των τελωνειακών υπαλλήλων) και με σκοπό να διαπιστώσει τη γνώμη των καταναλωτών σχετικά με την απόσχιση των εν λόγω χρεώσεων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΚΠΟΙΖΩ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατά την χρονική περίοδο από 11 Μαρτίου έως 16 Μαΐου 2021.

Το δείγμα ήταν τυχαίο και αποτελείται τόσο από τα μέλη της, όσο και από μη μέλη.

Συνολικά συλλέχθηκαν 2.052 ερωτηματολόγια/ απαντήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο «ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ» ΣΟΪΜΠΛΕ: ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ) ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ !!!

 


Mε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Sole 24 Oreο, ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Wolfgang Schaeuble ταράσσει για άλλη μία φορά τα αδρανή νερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επικεφαλής της Bundestag πήρε, λοιπόν, μολύβι και χαρτί για να απευθυνθεί κυρίως στους ηγέτες του Νότου, προτείνοντας μια παλιά, δοκιμασμένη συνταγή, αποκλειστικά προσανατολισμένη προς τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, και η οποία δεν λαμβάνει υπόψη την άλλη πλευρά.

Ελάφρυνση χρέους αλλά αυστηρότεροι όροι…

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτεί από τα κράτη μέλη να δεσμευτούν για μια αμετάκλητη ενοποίηση των δημόσιων οικονομικών τους, σε αντάλλαγμα στήριξης σε περίπτωση κρίσης ρευστότητας.

Η βασική ιδέα της πρότασης του είναι να διαχωριστεί το δημόσιο χρέος των χωρών μελών σε ένα μέρος συμβατό με το όριο του 60% επί του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (PSC), από το υπερβολικό χρέος που είναι πέρα από το παραπάνω «κατώφλι».

Το μέρος του χρέους των χωρών μελών που υπερβαίνει το όριο του 60% σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία θα μεταφέρεται στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αποπληρωμής (Fer) για το οποίο τα μέλη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) θα ευθύνονται από κοινού και εις ολόκληρον.

Σε αντάλλαγμα, οι χώρες με επίπεδο χρέους που υπερβαίνει το όριο του 60% θα αναλαμβάνουν υποχρεώσεις αποπληρωμής στη Fer εντός 20-25 ετών.

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ...ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ !!!




Αυτούς τους απατεώνες πληρώνει και θα πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός...ελέω μνημονίων !!!

Χθες δημοσιεύτηκε ο νέος νόμος για τις διασώσεις των τραπεζών, τις αποδοχές, τα μέτρα και τις εξουσίες της εποπτείας καθώς έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με τις holdings και την εποπτεία τους.

Ο νόμος, τώρα τα ξεκαθαρίζει.

Για τις αμοιβές έχει ενδιαφέρον και για την τραπεζική άδεια, καθώς πλέον η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε πιστωτικό ίδρυμα εφόσον το πιστωτικό ίδρυμα δεν έχει προηγουμένως γνωστοποιήσει την ταυτότητα των είκοσι (20) σημαντικότερων μετόχων.

Επίσης, γνωστοποιείται η ταυτότητα των φυσικών προσώπων που, αν και δεν περιλαμβάνονται στους προηγούμενους ασκούν μέσω άλλων συμφωνιών τον έλεγχο του πιστωτικού ιδρύματος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ !!!

 


ΣΕ ΣΟΚ Η ΑΓΟΡΑ: ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

 


REUTERS: ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!

 



«Όταν η τράπεζα ζητήσει τα δάνεια που μας έδωσε, θα πούμε ‘‘μας συγχωρείτε, αλλά δεν έχουμε’’» αναφέρει δανειολήπτης από τον κλάδο του τουρισμού

Μεγάλη απειλή για τις ελληνικές τράπεζες συνιστούν τα δάνεια που έχουν δοθεί στον κλάδο του τουρισμού, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, που κάνει ρεπορτάζ σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, τη Ρόδο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ροδίτης ιδιοκτήτης φέρι μποτ Πάρης Κάκας δεν θα μπορέσει να αντέξει άλλο ένα καλοκαίρι όπως αυτό του 2020, οπότε η πανδημική κρίση απέκλεισε το νησί του από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Όταν η τράπεζα ζητήσει τα δάνεια που μας έδωσε, θα πούμε ‘‘μας συγχωρείτε, αλλά δεν έχουμε’’» αναφέρει για τις οικονομικές συνέπειες που υπέστη.

Ο Πάρης Κάκας αδημονεί για την επιστροφή επισκεπτών από το εξωτερικό, κάτι που αποτελεί στοίχημα και για τις ελληνικές τράπεζες, που εξακολουθούν να καταγραφούν αρνητικά ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, παρά τα προγράμματα εξυγίανσης του ενεργητικού τους.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα ποντάρει στο φετινό καλοκαίρι για τη σωτηρία της, ενώ τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην έρθουν αντιμέτωπα με νέο κύμα αθετήσεων που θα πλήξουν τον ισολογισμό τους.

«Κόκκινα δάνεια»

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


ΤτΕ: Αυξήθηκαν 3,2% οι τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα


Με προ covid ρυθμούς αυξήθηκαν οι τιμές των διαμερισμάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια σε ότι αφορά το μέγεθος της αύξησης ήταν η περιοχή της Αθήνας, καθώς οι τιμές των κατοικιών εν μέσω αυστηρού lockdown (περίοδος Ιανουάριος – Μάρτιος 2021) ανέβηκαν κατά 5,4%.

Πιο αναλυτικά, αύξηση 3,2% εμφάνισαν οι τιμές των διαμερισμάτων κατά το α’ τρίμηνο του έτους, όταν για το σύνολο του 2020 και με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,3%, έναντι αύξησης 7,2% το 2019.

Δείκτης τιμών διαμερισμάτων κατά παλαιότητα

«ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ» ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΟΥΦΑΙΩΝ !!! ΠΑΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ
Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι είχε γίνει εδώ με τις πρώτες καταγγελίες:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/blog-post_3.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/blog-post_90.html



Ξανά στο ΣτΕ η δικηγορική εταιρεία των αδελφών Σιούφα, για νέες πειθαρχικές ποινές


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν και πάλι οι δικηγόροι Γιώργος και Μάριος Σιούφας, μέλη της δικηγορικής εταιρείας “Σιούφας και Συνεργάτες”, καθώς και ο δικηγόρος και συνεργάτης της εταιρείας Ανδρέας Σταματελάτος και ζητούν να ακυρωθούν δύο ακόμη αποφάσεις του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων (Άρειος Πάγος) με τις οποίες επιβλήθηκε προσωρινή αργία, αφενός ενός έτους και αφετέρου 6 μηνών.

Σημειώνεται ότι με προηγούμενη απόφαση του ίδιου πειθαρχικού συμβουλίου έχει επιβληθεί προσωρινή αργία από ένα έτος, στον Γιώργο Σιούφα και στη διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών της εταιρείας Όλγα Ευτυχίδου, αλλά και στην εν λόγω εταιρεία. Ακόμη, ο Γιώργος Σιούφας και η Όλγα Ευτυχίδου έχουν χάσει την πρώτη δικαστική προσπάθεια τους στο ΣτΕ, καθώς απορρίφθηκε η αίτησή τους με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η προηγούμενη πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας. Από το ΣτΕ έχει γίνει δεκτή μόνο αίτηση αναστολής της εταιρείας.

Τώρα, στο ΣτΕ προσέφυγαν για τις δύο νέες πειθαρχικές περιπτώσεις που τους επιβλήθηκαν προσωρινές παύσεις.
SSL Certificates