.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ...ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ !!!




Αυτούς τους απατεώνες πληρώνει και θα πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός...ελέω μνημονίων !!!

Χθες δημοσιεύτηκε ο νέος νόμος για τις διασώσεις των τραπεζών, τις αποδοχές, τα μέτρα και τις εξουσίες της εποπτείας καθώς έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με τις holdings και την εποπτεία τους.

Ο νόμος, τώρα τα ξεκαθαρίζει.

Για τις αμοιβές έχει ενδιαφέρον και για την τραπεζική άδεια, καθώς πλέον η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε πιστωτικό ίδρυμα εφόσον το πιστωτικό ίδρυμα δεν έχει προηγουμένως γνωστοποιήσει την ταυτότητα των είκοσι (20) σημαντικότερων μετόχων.

Επίσης, γνωστοποιείται η ταυτότητα των φυσικών προσώπων που, αν και δεν περιλαμβάνονται στους προηγούμενους ασκούν μέσω άλλων συμφωνιών τον έλεγχο του πιστωτικού ιδρύματος.

Βέβαια εάν αυτός ο νόμος εφαρμοζόταν νωρίτερα τότε τουλάχιστον μία τράπεζα (από τις νέες) δεν θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί.

Επίσης, κάποια μέλη Δ.Σ. που γλίτωσαν τη φυλακή για τα bonus που αποφάσισαν να δώσουν στους εαυτούς τους με απόφαση Δ.Σ. «νύχτα» – πριν δημοσιοποιηθεί ο νόμος Αλογοσκούφη το 2008, που τους έκοβε τα bonus και τον οποίον νόμο γνώριζαν πριν την δημοσιοποίησή του – θα ήταν ακόμα μέσα, αφού πλέον ο νέος νόμος προβλέπει ειδικό καθεστώς στην περίπτωση που οι αποδοχές συνδέονται με τις επιδόσεις, θέτοντας οι μεταβλητές αμοιβές να μην υπερβαίνουν το 100% των σταθερών και μόνο με απόφαση γενικής συνέλευσης μπορούν οι αμοιβές να υπερβούν αυτό το φράγμα.

Βέβαια και εδώ εκπτώσεις γίνονται αφού στις μεταβλητές αμοιβές δεν περιλαμβάνονται τα stock optiοns, που γρήγορα-γρήγορα κάποιοι έτρεξαν να αποφασίσουν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates