.

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 01/08/2021


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 220 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1801
Ο λόρδος-ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΑΣ Έλγιν μεταφέρει την πρώτη μετόπη από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Λονδίνο !!!



Ας θυμηθούμε ένα προ 2ετιας άρθρο σχετικά με την κλοπή των Μαρμάρων του Παρθενώνα


218 χρόνια(σ.σ. 220 πλέον) από την κλοπή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ο λόρδος Έλγιν, ένας κλέφτης που παρουσιάζεται και υμνείτε σαν σωτήρας.

Ο Έλγιν θαμπωμένος από την τέχνη και το μεγαλείο των γλυπτών. Ο Έλγιν αποφασίζει να αρπάξει, και να καταστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ο Έλγιν θαμπώνεται και τα γλυπτά θα καταραστούν.

Από το 1799, όταν ο λόρδος καταφτάνει στην Κωνσταντινούπολη ως πρέσβης, θα αρχίσει το θερμό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα, για την ελληνική ιστορία, αλλά και για τα ελληνικά μνημεία. Για 2 χρόνια ο Έλγιν δυσκολεύεται να πάρει άδεια εισόδου στον Παρθενώνα και ξοδεύει υπέρογκα ποσά για να εξασφαλίσει συνάντηση του με τον σουλτάνο. Η συνάντηση επιτυγχάνεται, όμως ο σουλτάνος δεν του δίνει το απαιτούμενο φιρμάνι για είσοδο. Και ενώ οι προσπάθειες του πέφτουν στο κενό, η νίκη του Αγγλικού στρατού που αποβιβάζεται στην Αίγυπτο και συμμαχεί με τον τουρκικό ενάντια στον Ναπολέοντα, ανοίγει τον δρόμο στον Έλγιν έτσι ώστε να πάρει το «φιρμάνι» που απαιτείται.

Το 1799 ο Έλγιν στέλνει γραμματεία, αλλά και 6 Ιταλούς για να ζωγραφίσουν και να εκτιμήσουν τον Παρθενώνα. Με το απαιτούμενο φιρμάνι ο Έλγιν γίνεται «Καϊμακάμης» και του δίνεται η δυνατότητα να αρπάζει γλυπτά. Όμως μια οικονομική εκκρεμότητα που έχει ο Έλγιν με την αγγλική κυβέρνηση κάνουν τη μετάβασή του στην Αθήνα δύσκολη και έτσι αποφασίζει να στείλει τον Λουιζέρι, ο οποίος ξεκινά την επιλογή των γλυπτών. Ο ίδιος ο Λουιζέρι αργότερα, παραδέχεται πως τα γλυπτά αφαιρούνται με τον πιο οικονομικό τρόπο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον βανδαλισμό και την καταστροφή αρκετών. Συνολικά 253 έργα κλέβονται, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών ρολογιών, πλακών, αγγείων και αγαλμάτων. Από τον Παρθενώνα κλέβονται συνολικά 96 γλυπτά. Πιο συγκεκριμένα κλάπηκαν 15 ακέραια και 4 σπασμένα γλυπτά από τη Νότια Πτέρυγα, 11 ακέραια γλυπτά από την Ανατολική, 8 πλάκες από την Δυτική και 21 πλάκες από τη Βόρεια Πτέρυγα. Από τη Νότια Ζωοφόρο κλάπηκαν 30 πλάκες και καταστράφηκαν 11, ενώ κλάπηκαν ακόμη 2 πλάκες από τη Δυτική και 4 από την Ανατολική Ζωοφόρο. Κλάπηκαν επίσης γλυπτά από άλλους Ναούς της Ακρόπολης, όπως 4 από το Ναό της Απτερού Νίκης και 4 από το Ναό του Διόνυσου. Από το Ερέχθειο κλάπηκαν 18 γλυπτά συμπεριλαμβανομένης και της Καρυάτιδας.

Στο σύνολο των 253 γλυπτών, 3 από αυτά χαρακτηρίζονται τα σπουδαιότερα όλων. Πρώτο θεωρείται η γέννηση της Αθηνάς, δεύτερο η μετόπη διαμάχη της Αθήνας με τον Ποσειδώνα και τρίτο η ζωοφόρος με την πομπή των Παναθηναίων.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΩΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΗΔΗ ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!


 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

 


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΜΠΑΟΥΛΟ ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ !!!

 



Άλλη μία υπόθεση θανάτου γυναίκας έρχεται να συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Αυτή την φορά στα Ιωάννινα, μια 69χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε μπαούλο στο σπίτι της από την Αστυνομία, σοκάροντας την τοπική κοινωνία.

Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν έγινε αντιληπτό πως η 69χρονη είχε καιρό να δώσει σημεία ζωής στο Πωγώνι όπου και έμενε. Η Αστυνομία τελικά έκανε έρευνα στο σπίτι της και όπωςδημοσιεύει το epirus-tv-news.gr βρέθηκε το πτώμα της σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο χώρο του υπογείου.

Αυτό που προκαλεί δε εντύπωση είναι πως για την υπόθεση συνελήφθη ο 55χρονος ανιψιός της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 55χρονος άνδρας είχε συλληφθεί την Παρασκευή επειδή στο σπίτι όπου συγκατοικούσε με την 69χρονη θεία του βρέθηκαν 34 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Από την έρευνα εντοπίστηκε και το πτώμα της θείας του με αποτέλεσμα τελικά να σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως είπε στην αστυνομία ο 56χρονος η θεία του είχε πεθάνει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου από παθολογικά αίτια και θέλοντας εκείνος να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της έκρυψε τη σορό της στο υπόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος ανιψιός της είχε τοποθετήσει το μπαούλο μέσα σε άλλο μπαούλο τοποθετώντας και κλινοσκεπάσματα ενώ το είχε σφραγίσει με κόλλα που χρησιμοποιείται για πλακάκια προκειμένου να περιορίσει τη δυσοσμία.

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ...ΧΟΝΤΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ+ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


«ΠΡΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ» ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ...ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

 



Η άσκηση έχει σημείο αναφοράς τα μεγέθη του ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2020, ο χρονικός της ορίζοντας εκτείνεται έως το τέλος του 2023 και αξιολογεί βασικό και δυσμενές σενάριο.

Eurobank: Στο 17,5% ο CET1 sτο βασικό σενάριο, στο 8% στο δυσμενές

Alpha Bank: Στο 17,3% ο δείκτης CET 1 στο βασικό σενάριο, στο 8,4% στο δυσμενές

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: ΛΙΓΟΣΤΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!


 

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


ΠΡΟΣΤΙΜΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΥΨΟΥΣ 746.000.000€ ΣΤΗΝ AMAZON ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ !!!

 


ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ-ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 


ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ STRESS TESTS ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


NORD STREAM II: ΡΩΣΙΑ+ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΗΠΑ !!!

 


H 21η Ιουλίου ήταν μια ημέρα που οι εξελίξεις της πέρασαν «στα ψιλά» των διεθνών ειδήσεων. Ο πόλεμος κυρώσεων που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ εναντίον της Γερμανίας και της Ρωσίας για τον αγωγό Nord Stream ΙΙ ολοκληρώθηκε με οριστική ήττα των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, αφού οι επίσημες κυρώσεις που είχαν τεθεί από πλευράς ΗΠΑ άρθηκαν χωρίς να γίνουν πολλές ανακοινώσεις. Αντιθέτως αυτό που ανακοινώθηκε ήταν η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για την ολοκλήρωση του αγωγού και οι δικλείδες ασφαλείας που έθεσαν οι ΗΠΑ ώστε να μην απομονωθεί ενεργειακά η Ουκρανία. Στον απόηχο της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, πρέπει να κριθεί ως απόλυτα επιτυχημένη η τακτική της Καγκελαρίου να «κλείσει την εκκρεμότητα» του Nord Stream II πριν παραδόσει την καγκελαρία. Την ίδια ημέρα (21 Ιουλίου) η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μένουν μόλις 62 μίλια για να ολοκληρωθεί ο μεγαλύτερος παράκτιος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου στον κόσμο.

Ποιος χρειαζόταν αυτόν τον αγωγό;

Σε όλη την πορεία κατασκευής του Nord Stream II υπήρξε η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η Ρωσία χρειάζεται την κατασκευή του αγωγού για να εξασφαλίσει σταθερή ροή εσόδων και για να μεγαλώσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. Πάνω σε αυτή την αντίληψη -καθώς και στη στρατηγική των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας που διεξήχθη τα τελευταία πέντε χρόνια - στηρίχθηκε το μπλοκάρισμα του αγωγού από τις ΗΠΑ. Όπως έχουμε γράψει στο insider.gr, αυτή η αντίληψη δεν ήταν ορθή. Η Ρωσία γεωπολιτικά κοιτάζει προς την ανάδυση μιας Ευρασιατικής ηγεμονικής δύναμης που θα έχει στην κορυφή την Κίνα. Θα μπορούσε λοιπόν να αυξήσει την πώληση φυσικού αερίου στην Κίνα και να κερδίσει όσα θα κέρδιζε από τον Nord Stream II.

Στην πραγματικότητα, η Γερμανία είναι αυτή που πίεσε για την ολοκλήρωση του αγωγού γιατί ως η βασική οικονομική δύναμη της ΕΕ, χρειάζεται τον αγωγό και το αέριο που διέρχεται από αυτόν. Η Γερμανία "έπεσε στην ανάγκη" της Ρωσίας επειδή την προηγούμενη δεκαετία, η ενεργειακή πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ μείωσε την ενεργειακή δυναμική της χώρας και αύξησε την ανάγκη εξάρτησής της από το φυσικό αέριο. Θυμίζουμε ότι μετά τα γεγονότα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας το 2011, η Γερμανία έκλεισε το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας που είχε και στράφηκε στο φυσικό αέριο για να κρατήσει τις ήδη υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας από περαιτέρω άνοδο.

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ 5.429 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ !!!

 


Ο ασφαλιστικός εκκκαθαριστής της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το ζήτημα των προκαταβολών διανομής Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Σε συνέχεια της από 01/02/2021 ανακοίνωσης του ασφαλιστικού εκκκαθαριστή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ σχετικά με την πραγματοποίηση σταδιακών καταβολών για τη διανομή, εκ μέρους του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής (ΕΚΙΑΖ), της προκαταβολής των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 ν. 4714/2020 και της από 21/1/2021 απόφασης της Συνέλευσης των Μελών του ΕΚΙΑΖ,

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ότι την 29/07/2021 δόθηκαν εντολές πληρωμής στις πληρώτριες τράπεζες για την καταβολή ποσού διανομής 2.700.000€ περίπου, για 5.429 συμβόλαια (πατήστε εδώ για να δείτε τα συμβόλαια).

Διευκρινίζεται ότι οι καταβολές των ποσών στους δικαιούχους θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία.

ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 


Στον καύσωνα της τουριστικής περιόδου, ένα νέο επεισόδιο αυθαιρεσίας καταγράφηκε στη Μύκονο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Στην παραλία Καλό Λιβάδι, όπως αποδεικνύεται σε έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου επιχείρησε να φτιάξει μπαρ με φοίνικες, κλείνοντας έτσι κομμάτι της παραλίας.

Το νέο όργιο αυθαιρεσίας δεν έμεινε ασχολίαστο από πλήθος κόσμου, ενώ πήρε μεγάλες διαστάσεις.

«Κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησε η υπηρεσίας μας στις 24 Ιουλίου, σε οικόπεδο έμπροσθεν του ξενοδοχείου στην παραλία Καλό Λιβάδι Άνω Μεράς Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε η εναπόθεση φερτών υλικών, όπως άμμος και ογκόλιθοι, προέβη άμεσα σε διακοπή εργασιών με έγγραφο προς την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου», επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο της διεύθυνσης τεχνικής υπηρεσίας Μυκόνου.

Το κύμα διαμαρτυριών οδήγησε την αρμόδια αρχή της Μυκόνου μαζί με την αστυνομία να μπλοκάρουν τη συνέχιση του έργου.

Στο σχετικό σημείωμα επισημαίνεται ότι πίσω από το πάγωμα της απόφασης, βρίσκεται το γεγονός ότι στις περιοχές «διαφύλαξης των αξιόλογων παραλιών - ακτών κολύμβησης του νησιού απαγορεύεται η αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος».

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΠΑ 2021-2027 !!!

 



Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην ΕΕ που έλαβε έγκριση της Κομισιόν για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 συνολικού ύψους 26,1 δισ. ευρώ έπειτα απ' την τηλεδιάσκεψη εργασίας που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε., κ. Elisa Ferreira.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα «ΕΣΠΑ 2021-2027», ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, κ. Γιώργος Ζερβός και η Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κ. Νίκη Δανδόλου.

Το νέο Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης (σσ ΕΣΠΑ), θα κατανέμει συνολικούς πόρους 26,2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων 20,9 δισ. ευρώ είναι η κοινοτική συνδρομή και 5,3 δις ευρώ η εθνική συνεισφορά) στους πέντε ευρωπαϊκούς Στόχους Πολιτικής: τον καινοτόμο και έξυπνο οικονομικό μετασχηματισμό, την ενεργειακή μετάβαση και τις πράσινες και γαλάζιες επενδύσεις, τις υποδομές μεταφορών, το ανθρώπινο δυναμικό και τις χωρικές επενδύσεις.

Μεταξύ άλλων το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει διακριτά προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό με ενισχυμένους πόρους, για την πολιτική προστασία, τη δίκαιη μετάβαση (αφορά τις λιγνιτικές περιοχές), το πρόγραμμα Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια καθώς και νέο Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα με δράσεις ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα 13 ΠΕΠ, σημαντικές επενδύσεις με κοινοτική χρηματοδότηση προβλέπονται στα τομεακά προγράμματα, ως εξής:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" !!!





Από το newmoney.gr


Χωρίς το άγχος της χρονικής προτεραιότητας, με σειρά αλλαγών και με ειδική μέριμνα για τα φτωχά νοικοκυριά δρομολογείται το νέο «Εξοικονομώ», το οποίο στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων από 50.000 κατοικιών.

Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο και σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά για χρονικό διάστημα ενός μήνα από την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης και ταυτόχρονα σε όλη την Επικράτεια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 632 εκατ. ευρώ και μαζί με τη μόχλευση στόχος είναι να κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ. Το ποσοστό επιδότησης κυμαίνεται από 40%-75% και η μέση εκτιμώμενη επιδότηση ανέρχεται στο 62% της συνολικής δαπάνης, ενώ επιδιώκεται η ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων κατοικιών σε ποσοστό 38% συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος.

Με το νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων καταργείται η χρονική προτεραιότητα, ενώ οι αιτήσεις θα βαθμολογούνται βάσει ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Θα δοθεί προτεραιότητα σε νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα, σε ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους και σε νοικοκυριά με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων θα αποτελέσει το σημαντικότερο κριτήριο σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%.

Ειδικά για φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, έχει προβλεφθεί ξεχωριστός προϋπολογισμός που θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Για φυσικά πρόσωπα με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και για νοικοκυριά με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η επιδότηση θα ανέρχεται στο 75%.

ΤΥΧΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...

 


ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ: Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ !!!

ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΟ 100.000€/ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ
Φυσικά αυτή την πρόταση δεν την έκανε ως ευρωβουλευτής με τα διπλάσια εισοδήματα...αλλά τώρα που είναι βουλευτής !!!


Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης στη δήλωση πόθεν έσχες για το 2019 εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 184.009 ευρώ, με τις 174.000 να είναι σε τράπεζα εκτός Ελλάδας.

Προφανώς και στις καταθέσεις του βουλευτή δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media είχε αναρωτηθεί «γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους;» και ζητούσε να μπει κόφτης στον πλούτο στα 100.000 ευρώ. Μάλιστα τόνιζε «γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα».

Οπως ήταν αναμενόμενο, στα social media οι χρήστες αναρωτιούνται αν ο Κρίτων Αρσένης θα βάλει κόφτη στον εαυτό του και θα δώσει τα επιπλέον 84.009 ευρώ. Παράλληλα αναφέρεται πως ο αρχηγός του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, κόμμα με το οποίο έχει εκλεγεί βουλευτής ο κ. Αρσένης, δήλωσε καταθέσεις 143.096,07 ευρώ (μαζί με τη σύζυγό του).

Η ανάρτηση του Κρίτωνα Αρσένη για κόφτη στις 100.000 ευρώ

ΕΕ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ : 110% ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, 75% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΕ !!!

 



ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ !!!

 


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

 

Εσύ ακόμα απορείς γιατί κανένας δεν τολμά να τα βάλει με το τραπεζικό σύστημα ;;;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΑΠΕΣ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ !!!

 


ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΡΘΙΕΣ ΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Σε μεγένθυση -  αναλυτικά:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!

 



Υπερβολικές καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη: Ο Άρειος Πάγος ζητεί ονόματα δικαστών που καθυστερούν τις υποθέσεις


Ακόμα και επιβολή κυρώσεων θέτει στο τραπέζι η πρόεδρος του Aρείου Πάγου, για δικαστές όλων των βαθμίδων που καθυστερούν υπερβολικά στην έκδοση αποφάσεων. Η νέα προεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μαρία Γεωργίου, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση στοιχείων και μάλιστα επώνυμων σχετικά με δικαστικούς λειτουργούς που καθυστερούν την έκδοση αποφάσεων, παρά την πρόσφατη άρνησή της στο αίτημα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για παροχή στοιχείων σχετικά με τις καθυστερήσεις, που πυροδότησε την αντίδραση του δικηγορικού κλάδου.
Η έκθεση

Αλλωστε στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν γίνεται, εκ νέου, εκτενής αναφορά στο πρόβλημα της καθυστέρησης στη Δικαιοσύνη : "Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες απονομής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, γεγονός που επιβάλλεται όχι μόνον για τους λόγους που αναφέρω στο μήνυμα, αλλά όπως διαπίστωσα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, χάριν του κύρους της χώρας μας ως προς τον σημαντικό αυτό τομέα έναντι των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σας ζητώ, θεωρώντας δεδομένη την κατανόηση σας, το ταχύτερο δυνατόν, με σχετικό έγγραφο σας, να μου γνωστοποιήσετε: Τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων Ειρηνοδικών, Παρέδρων, Πρωτοδικών, Προέδρων Πρωτοδικών και Εφετών, που υπηρετούν στην περιφέρειά σας, οι οποίοι καθυστερούν να δημοσιεύσουν αποφάσεις και να συντάξουν σκεπτικά" αναφέρει, απευθυνόμενη προς τους προέδρους Εφετών.

Τα χρονικά όρια των καθυστερήσεων

ALPHA BANK: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 19 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Alpha Bank: Τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων 18,9 δισ. ευρώ


Του Χρήστου Κίτσιου - euro2day.gr


Δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 18,9 δισ. ευρώ αναμένεται να απο-αναγνωρίσει, το επόμενο 12μηνο, η Alpha Bank, μέσω σειράς τιτλοποιήσεων και πωλήσεων, υλοποιώντας το δεύτερο επιθετικότερο πλάνο μείωσης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της εγχώριας αγοράς, μετά την Πειραιώς.

Ένας από τους πυλώνες του νέου στρατηγικού σχεδίου του ομίλου, για την τριετία 2021-23, αποτελεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs), ως ποσοστό επί των συνολικών χορηγήσεων, αρχικά στα επίπεδα του 7% (2022) και εν συνεχεία σε 4,5% (2023) και 2% (2024).

Η πρώτη μεγάλη κίνηση έγινε με την τιτλοποίηση Galaxy. Η Davidson Kempner (DK) αγόρασε το 51% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής διαβάθμισης (junior notes). Θα ακολουθήσει δωρεάν απόδοση του 44% των ομολογιών των δύο παραπάνω τάξεων στους μετόχους της Alpha Services & Ηoldings, εξέλιξη που θα επιτρέψει στην Αlpha Bank να απο-αναγνωρίσει δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ !!!

 



Τράπεζες: Κλείνουν καταστήματα χωρίς κανένα σχέδιο


Η απόφαση των τραπεζών να κλείνουν σωρηδόν τα καταστήματα τους ανά την επικράτεια, φαίνεται ότι γίνεται εν πολλοίς χωρίς μέτρα και σταθμά.

Δεν το συμπεραίνω εγώ αυτό, αλλά ο αρμόδιος για το τραπεζικό σύστημα υφυπουργός. Προχτές στη Βουλή ο Γιώργος Ζαββός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί δια του Στ. Πέτσα ότι, σε κάθε δήμο θα υπάρχει ένα τραπεζικό υποκατάστημα για κοινωνικούς λόγους. Η βούληση αυτή της κοινωνικότητας είναι δεδομένη, είτε αυτή αφορά το επίπεδο της λειτουργίας δικτύου, είτε τη μείωση των Κόκκινων Δανείων, είτε τη μείωση των επιτοκίων, είτε τη μείωση των προμηθειών».

ΟΙ ΛΕΡΝΑΙΕΣ ΥΔΡΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ !!!

 



Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το protothema.gr, αποδεικνύουν ότι το αλισβερίσι των σκληρών ναρκωτικών, της πορνείας και των κορωνοπάρτι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά την εντατικοποίηση των αστυνομικών ερευνών εσχάτως στην Μύκονο. Τα κυκλώματα δρουν όπως η Λερναία Ύδρα, αφού για κάθε παράνομο που συλλαμβάνεται, κάποιος άλλος έρχεται στο νησί για να αναπληρώσει τη θέση του και πάει λέγοντας.

Οι νέες πρωταγωνίστριες στο απέραντο «πάρτι» που έχει στηθεί στη Μύκονο εν μέσω -και εν μέρει εξαιτίας- της Covid-19, είναι οι λεγόμενες «concierge». Στην επίσημη και νόμιμη εκδοχή του, το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, έως και συναρπαστικό. Ο/η concierge είναι ο παράγοντας-κλειδί, ώστε κάθε πελάτης περιωπής να απολαύσει κατά το μέγιστο δυνατόν όλα όσα μπορεί να του προσφέρει ο εκάστοτε προορισμός.

Εν προκειμένω στη Μύκονο δραστηριοποιούνται concierge οι οποίοι (-ες) έχουν κατακτήσει τη δική τους διασημότητα για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρουν. Κανονίζουν τα πάντα, από κρατήσεις σε καταλύματα, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, έως εκδρομές και δραστηριότητες, εξασφαλίζοντας αξέχαστες εμπειρίες.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι concierge που λειτουργούν ανεπίσημα, με τους δικούς τους όρους και τις δικές τους τιμές. Ένα μικρό μόνο μέρος των υπηρεσιών τους είναι νόμιμο. Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό, είναι εντελώς παράνομο. Έχει να κάνει με την εξασφάλιση ναρκωτικών και πληρωμένης λευκής σάρκας.

Οι Αφρικανές concierge

Οι concierges αναλαμβάνουν να κάνουν πιο εύκολη τη διαμονή των VIP τουριστών στη Μύκονο, καθώς είναι διατεθειμένοι να παράσχουν ό,τι τους ζητηθεί, όσο εξεζητημένο και εάν είναι -φυσικά αντί αδράς αμοιβής. Οι concierge κατ' ουσίαν πληρώνονται για τις διασυνδέσεις, για τις «άκρες» που διαθέτουν, ώστε πχ να κλείσουν το καλύτερο τραπέζι στο πιο ακριβό εστιατόριο, να προμηθεύσουν δυσεύρετες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και να φέρουν στο κρεβάτι του πελάτη εντυπωσιακές καλλονές, πρόθυμες για όλα.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

 


Μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων της πανδημίας, με στόχο να διευκολυνθούν για να αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους προς τον e-ΕΦΚΑ προβλέπονται –μεταξύ άλλων- σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το νέο Κτηματολόγιο. Προβλέπεται συγκεκριμένα η ρύθμιση σε έως και 72 δόσεις των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021. Επιπροσθέτως, παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με ασφαλιστικά χρέη που είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση, αλλά την έχασαν κατά το ίδιο διάστημα.

Αναλυτικά:

Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών

Με το άρθρο 1 της τροπολογίας ρυθμίζονται τα χρέη από τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που δημιουργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021. Στο νέο καθεστώς ρυθμίσεων μπορούν να ενταχθούν τόσο οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές είχαν ήδη λάβει παράταση καταβολής έως 31 Δεκεμβρίου 2021, όσο και οφειλές οι οποίες κατέστησαν απαιτητές από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31η Ιουλίου 2021 και αφορούν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες με ΚΑΔ που θα οριστούν σε σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές σε έως 72 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ. Προγράμματα ρυθμίσεων έως 36 μηνιαίες δόσεις θα είναι άτοκα. Οι ρυθμίσεις από 37-72 δόσεις θα επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 2,5%.

Ο οφειλέτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου των ρυθμισμένων οφειλών, άτοκα. Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης έως 31 Ιανουαρίου 2022, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου (μέσα στην ίδια προθεσμία) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ή, όπου αυτό δεν είναι δυνατό, μέσω του e-ΕΦΚΑ. Αρμόδια όργανα για την έκδοση της απόφασης υπαγωγής στη ρύθμιση –με την οποία καθορίζονται το ποσό κάθε δόσης, ο αριθμός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια- είναι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών των ΚΕΑΟ.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΖΙΡΟΥ ΕΛΕΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


Ο κλάδος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του lockdown, όμως οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των προμηθευτών φτάνει τις 200 ημέρες !!!

Τα θέλουν όλα δικά τους οι μεγάλες αλυσίδες super market, αφού παραμένουν «κακοπληρωτές» προς τους προμηθευτές τους, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος το 2020 ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του lockdown, αποκτώντας έναν επιπλέον τζίρο 1 δισ. ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι, χειρότερος στις πληρωμές, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2021, ήταν ο Σκλαβενίτης, με πληρωμές στις 200 ημέρες και καλύτερη η αλυσίδα Lidl με 30 ημέρες. Συνολικά, για τον κλάδο οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεπερνούν σήμερα τις 70 με 80 ημέρες.

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη των σούπερ μάρκετ έχει στηριχθεί, εν πολλοίς, στις εκπτώσεις και τις παροχές, η βιομηχανία, δηλαδή, χρηματοδοτεί την ανάπτυξή τους, οι παίκτες του λιανεμπορίου θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να εξασφαλίσουν, αν όχι μεγαλύτερες, τουλάχιστον τις ίδιες εκπτώσεις με αυτές που λάμβαναν και τις πληρωμές σε ένα λογικό, γι’ αυτούς, χρόνο.

Το δυνατό χαρτί που ρίχνουν στο τραπέζι είναι τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα, των οποίων η δυναμική είναι τεράστια. Και σε κάθε περίπτωση, με τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα «χαμένη» είναι η βιομηχανία, που, ναι μεν παίρνει παραγγελίες και συντηρείται, αλλά χάνει την υπεραξία από την πώληση δικών της προϊόντων. Το δεύτερο δυνατό χαρτί είναι η έξοδος από τα ράφια: σε όσα προϊόντα δεν ανήκουν στις κατηγορίες των ταχυκίνητων, οι εταιρίες που τα παράγουν ή τα εμπορεύονται θα βλέπουν την πόρτα εξόδου.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΠΩΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ !!!

 


Φτάνει η ώρα της 3ης δόσης για χιλιάδες εμβολιασμένους, καθώς έχουν πλέον μετατραπεί… σε ανεμβολίαστους, αφού η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech διαρκεί περίπου 6 μήνες.

Ήδη βλέπουμε αρκετούς πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος να νοσούν (όχι απλά να έχουν θετικό τεστ, αλλά να νοσούν), ανάμεσα σε αυτούς και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Έτσι πάνω από 1,08 δισ. πολίτες σε όλο τον κόσμο περιμένουν με αγωνία για να μάθουν πότε θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς οι «ειδικοί» έχουν ήδη αρχίσει να συσκέπτονται για το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης -ενισχυτικής- δόσης σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, τη Δευτέρα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» εξήγησε ότι το θέμα της ενισχυτικής δόσης εμβολίου για την πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 «απασχολεί όλους τους επιστήμονες σε όλες τις χώρες». Μάλιστα ανέφερε ότι στο Ισραήλ πραγματοποιείται ήδη ενισχυτικός εμβολιασμός προκειμένου να μην δημιουργηθούν «ρωγμές» στο τείχος ανοσίας και να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αν και στο Ισραήλ μόνο τείχος ανοσίας δεν έχει κτιστεί…

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μελετά σε βάθος τις παραμέτρους που θα την βοηθήσουν να καταλήξει στην αναγκαιότητα μιας ενισχυτικής εμβολιαστικής δόσης:

– διεθνή και εγχώρια στοιχεία που αφορούν τόσο στην διάρκεια της φυσικής ανοσίας συνεπεία νόσησης από τη λοίμωξη Covid-19 όσο και της ανοσοπροστασίας που προσφέρουν τα εμβόλια -έχει συμπληρωθεί 1,5 έτος από την χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές που έλαβαν μέρος στις πρώτες κλινικές δοκιμές των εμβολίων

– την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα και διεθνώς

– τον ρυθμό εμφάνισης των νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Οι προαναφερόμενοι παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη της όποιας απόφασης για την χρονική τοποθέτηση της ενισχυτικής (τρίτης για όσους έχουν υποβληθεί σε δυδοσικό εμβολιασμό και δεύτερης για όσους έχουν κάνει μονοδοσικό σχήμα) δόσης του εμβολίου.

Ποιοι ανταποκρίνονται στον εμβολιασμό και ποιοι όχι

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ SOCIAL MEDIA !!!

 


Καταγγελίες για περιπτώσεις αλίευσης των στοιχείων εισόδου σε λογαριασμούς, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (user name – password), με πρόσχημα την ολοκλήρωση της επίσημης πιστοποίησής τους (verify account – bluetick), δέχεται το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ)..

Οι δράστες, όπως αναφέρει η ΔΔΗΕ, αποστέλλουν άμεσο μήνυμα, κυρίως σε λογαριασμούς με μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, στο οποίο αναφέρουν ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης του λογαριασμού (verify account) πρέπει να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τους υποδεικνύεται.

Οι επίμαχοι σύνδεσμοι οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία εισόδου του χρήστη στο λογαριασμό (phishing pages), το οποίο επιτρέπει στους δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς που δεν είναι ασφαλισμένοι με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Στη συνέχεια, οι δράστες αποστέλλουν εκβιαστικά μηνύματα στους χρήστες προκειμένου να ζητήσουν χρηματικό αντίτιμο για την επιστροφή του λογαριασμού στον κάτοχό του. Επισημαίνεται ότι τα άμεσα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς είναι εξαιρετικά αληθοφανή.

Η ΔΔΗΕ συμβουλεύει τους παραλήπτες των απατηλών αυτών μηνυμάτων εκβιαστικού περιεχομένου τα εξής:

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


Νομίζω ότι πρέπει να καταφύγουμε στον Χαρδαλιά και να ζητήσουμε να λάβει μέτρα. Τι βίλες στη Μύκονο και τι κωρονοπάρτι; Πού να δείτε τα πάρτι που στήνονται στο μέτωπο κόκκινα δάνεια, μεσολαβητές, διαχειριστές κ.λπ. 

Μεγάλος συνωστισμός, πετάνε τις μάσκες κι επικρατεί τρελό κέφι. Μεταξύ μας, υποπτεύομαι μάλιστα ότι σε αυτά τα πάρτι ορισμένοι μπορεί να κάνουν και χρήση ουσιών. Μόνον έτσι εξηγούνται κάτι συμφωνίες που κάνουν. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΑΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ INSIDER TRADING ΣΤΙΣ ΗΠΑ...ΧΑΛΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ:


Από το protothema.gr

Το γλυκό αεράκι που φυσούσε την Τρίτη το μεσημέρι στον Πάνορμο, χάιδευε τα γκρίζα μαλλιά του κυρίου που μιλούσε στο κινητό του, τον οποίο κάποιοι γνωστοί του Έλληνες αναγνώρισαν όταν πλησίασε να τους χαιρετήσει.

Δυόμιση μήνες πριν συμπληρωθούν δυο χρόνια από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο εσωτερικής χειραγώγησης των μετόχων της φαρμακευτικής εταιρίας Ariad-τον Οκτώβριο του 2019-ο «εξαφανισμένος» κυριολεκτικά Γιώργος Νίκος εμφανίστηκε στην πολύβουη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας έφτασε στο νησί την περασμένη Κυριακή με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν και οχτώ φίλοι του, προκειμένου να χαλαρώσει μακριά από το κλεινόν άστυ.

Παρότι είχε κλείσει την Δευτέρα να κάνει μπάνιο και να γευματίσει το απόγευμα στο Καλό Λιβάδι δεν εμφανίστηκε ποτέ, τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα μαζί με την παρέα του.

Το έπραξε την επόμενη μέρα όταν πέρασε την είσοδο του Principote στον Πάνορμο γύρω στις μια το μεσημέρι, ενδεδυμένος με μαγιό και λευκό πουκάμισο, μιλώντας συχνά στο κινητό του τηλέφωνο.

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ....ΥΨΟΥΣ 20.000.000€ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ !!!

 



Και με το οκ της Κομισιόν...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη εφημερίδων, περιοδικών, παρόχων υπηρεσιών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσής του αναφέρει σε ανακοίνωση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ Η GOLDMAN SACHS !!!

 


Σαν χθες(28/7/1851) γεννήθηκε ο Σάμιουελ Ζακς στη Βαλτιμόρη, όπου ο πατέρας του, Γερμανός μεταναστάτης, διοικούσε ένα ιδιωτικό σχολείο. Ο Ζακς σπούδασε και μπήκε πολύ γρήγορα στον χώρο της τραπεζικής. Το 1882 έγινε συνεταίρος του πεθερού του, Μάρκους Γκόλντμαν. Το 1885 η τράπεζά τους ονομάστηκε Goldman Sachs και έμελλε να γίνει κολοσσός.

Αρχικά η Goldman Sachs εστίαζε σχεδόν αποκλειστικά στη χορήγηση βραχυπρόθεσμων δανείων προς επιχειρήσεις. Όταν όμως πέθανε ο Γκόλντμαν και ανέλαβε τα ηνία ο Ζακς, έλαβε την απόφαση για μία στροφή στην επενδυτική τραπεζική και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Μετέτρεψε έτσι τη Goldman Sachs στον μεγαλύτερο ανάδοχο έκδοσης μετοχών, αλλά και άκρως επιτυχημένο πιστωτή. Και το πέτυχε εκμεταλλευόμενος ένα σοβαρό κενό της αγοράς.

Έως τότε οι μεγάλες τράπεζες γυρνούσαν την πλάτη σε επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και άλλες μικρές εταιρείες. Ο Ζακς εστίασε σε αυτές και απέκτησε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο πελατολόγιο. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε το 1906 όταν η Sears, Roebuck & Co χρειάστηκε μεγάλη χρηματοδότηση. Ο Ζακς ήξερε ότι δεν μπορεί να την προσφέρει και έτσι ένωσε δυνάμεις με τη Lehman Brothers για να αναλάβουν την άντληση κεφαλαίων από την αγορά εκ μέρους της Sears. Από το 1906 έως και το 1924 οι δύο εταιρείες διαχειρίστηκαν από κοινού 114 δημόσιες προσφορές και τελικά πέτυχαν να περάσουν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ ΑΔΕΙΑΖΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙ 4 ΜΗΝΕΣ !!!


Επί τέσσερις μήνες άδειαζε συστηματικά τον τραπεζικό λογαριασμό της εργοδότριάς της μια αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της σε περιοχή της Ζακύνθου, καθώς έπαιρνε κρυφά την κάρτα της και έκανε αναλήψεις.

Σύμφωνα με το protothema.gr, έκανε διαδοχικές αναλήψεις συνολικού ύψους 9.380 ευρώ, στο διάστημα από τις 23 Ιουλίου ως τις 22 Νοεμβρίου του 2020 που την απασχολούσε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Η γυναίκα δεν αντιλήφθηκε άμεσα τις «αφαιμάξεις» που γίνονταν στον λογαριασμό της, παρά μόνο όταν ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από την τράπεζα.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΦΤΕΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΤΙΔΑ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!!

 


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ: ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΣΩ SOCIAL MEDIA !!!

 


Χιλιάδες ελέγχους σε λογαριασμούς καταθέσεων και πληρωμών μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, για τον εντοπισμό κρυφών βραχυχρόνιων ενοικιάσεων ακινήτων, διενεργεί η ΑΑΔΕ, καθώς όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των πρώτων διασταυρώσεων, η Μύκονος ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Μετά το «μπλοκάρισμα» της φοροδιαφυγής μέσω των γνωστών πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων, Airbnb, Booking.com και VRBO και καθώς χαλάρωσαν φέτος τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού, αρκετοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αναζήτησαν άλλες μορφές ενοικιάσεων, για να αποφύγουν τη φορολογία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται πλέον, μέσω διαφόρων ιστότοπων του εξωτερικού, αλλά και με «γκρίζα διαφήμιση» μέσω των κοινωνικών δικτύων, Facebook, Twitter, Instagram κ.λπ.. Με τη διαδικασία αυτή τα στοιχεία των μισθώσεων δεν μεταβιβάζονται στην ΑΑΔΕ και φυσικά, δεν δηλώνονται τα μισθώματα που εισπράττονται.

Στο στόχαστρο βρίσκονται κατοικίες οι οποίες στα προηγούμενα χρόνια είχαν δηλωθεί σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, ενώ τώρα εμφανίζονται εκτός. Οι έλεγχοι διεξάγονται με βάση τα στοιχεία που είχαν δηλώσει οι ιδιοκτήτες (ΑΦΜ, στοιχεία ακινήτων κ.λ.π.), ενώ παράλληλα ελέγχονται οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτες πιστώσεις.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ "ΣΩΖΕΙ" ΤΗΝ DEUTSCHE BANK: ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ 3ΜΗΝΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη β΄ τριμήνου παρά την πτώση στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική και κάποια μη αναμενόμενα κόστη, σύμφωνα με τα στοιχεία τριμήνου.

Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας, που αποτελεί το μακροβιότερο σερί ανακοίνωσης κερδών από το 2012.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 692 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 77 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη 372 εκατ. Ευρώ.

Επίσης, η τράπεζα αποφάσισε να εγκαταλείψει έναν βασικό της στόχο -αυτόν για τη μείωση του κόστους στα 16,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεσμεύεται για έναν στόχο αναλογίας κόστους-εσόδων 70%.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Λίγες μέρες προθεσμία έχουν χιλιάδες επαγγελματίες για να εξασφαλίσουν «κουπόνια» από το κράτος προκειμένου με αυτά να εξοφλήσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές: Μέσω του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών, επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στα μεγέθη τους ελέω πανδημίας, εξασφαλίζουν αντί για «ζεστό χρήμα» πιστωτικά σημειώματα που θα πρέπει να εξαργυρώσουν ως το τέλος της χρονιάς. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων άνοιξε.

Όλα τα «μυστικά» για το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα Επιδότητης Παγίων Δαπανών «κρύβει» η ΚΥΑ Σταϊκούρα - Σκυλακάκη η οποία και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις θα «μοιραστούν» πιστωτικά σημειώματα –με άλλα λόγια «κουπόνια»- μέσω των οποίων θα καλύψουν μελλοντικές υποχρεώσεις προς το Κράτος, κάτι που συνιστά έμμεσο «κούρεμα». Η πλατφόρμα mybusinesssupport ενεργοποιήθηκε και θα υποδέχεται έως τις 4 Αυγούστου τις αιτήσεις των επαγγελματιών για την ενίσχυσή τους με την μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.

Τα «μυστικά» της επιδότησης παγίων δαπανών

Βεβαίως είναι αρκετά εκείνα που θα πρέπει να ξέρουν οι επιχειρηματίες που θα θελήσουν να αξιοποιήσουν το εν λόγω μέτρο ενίσχυσης: Το πρώτο πράγμα που επιβάλλεται να γνωρίζουν είναι πως έως την ερχόμενη Τετάρτη (4/8) αιτήσεις στην πλατφόρμα μπορούν να υποβάλουν μόνον εκείνοι που είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά την Α΄ φάση του μέτρου και πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται στη ΚΥΑ.

Σκοπός του καθεστώτος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του έτους, για την αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που καθίστανται πληρωτέες από 1.7.2021 έως 31.12.2021. Κατά την αίτηση οι επιχειρήσεις δηλώνουν το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές και το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Έτσι, εκείνοι που έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» θα πρέπει να δηλώσουν:

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

 


ΗΠΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 200.000$ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ !!!

 



Μια πρώην ασφαλιστική πράκτορας από την Καλιφόρνια καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση σχεδόν 200.000$ από πελάτες της, τους οποίους και άφηνε ανασφάλιστους.

Η Άννα Γκαμπριέλα Γκαρσία, δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν για κλοπή και υπεξαίρεση χρημάτων, ομολογώντας ότι εισέπραττε κανονικά τα ασφάλιστρα από τους πελάτες της, τα οποία ωστόσο δεν παρέδιδε στην εταιρεία αλλά τα κρατούσε η ίδια. Το συνολικό ποσό των ασφαλίστρων ανέρχεται σε 195.000$. Πέραν της ποινής που καλείται να εκτίσει, η Garcia πρόκειται να πληρώσει στην ασφαλιστική εταιρεία 190.676 $ ως αποζημίωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Ασφαλίσεων της Καλιφόρνια.

Η Garcia είναι πρώην ασφαλιστική πράκτορας που εργάστηκε σε μια ανεξάρτητη κρατική εταιρεία. Μέσα από μια έρευνα από το Υπουργείο Ασφαλίσεων διαπιστώθηκε ότι μεταξύ του 2011 και του 2014, η Garcia έλαβε πάνω από 300 επιταγές, συνολικού ύψους 195.626 δολαρίων, μεταβάλλοντας, επικυρώνοντας ή καταθέτοντάς τες στους προσωπικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι επιταγές αυτές προέρχονταν από τους πελάτες της και προορίζονταν για την πληρωμή των ασφαλίστρων τους.

ΤΟ VIBER ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΟ...ΜΠΙΖΝΕΣ !!!

 



Μια νέα σειρά λειτουργιών που θα επιτρέψουν στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα τα πιο σημαντικά μηνύματα μέσα σε μια επιχειρηματική συνομιλία ανακοίνωσε το Viber, η γνωστή εφαρμογή μηνυμάτων. Μέσω των νέων λειτουργιών οι χρήστες θα μπορούν να απαντούν σε όποιο από αυτά τα μηνύματα επιθυμούν, όταν επικοινωνούν με κάποια εταιρεία.

Ειδικότερα, η app επέκτεινε την λειτουργία «καρφιτσώματος στην κορυφή». Έτσι “δεν θα χάνεται κάποια σημαντική πληροφορία μέσα στη συνομιλία, οι χρήστες πλέον μπορούν να καρφιτσώνουν ένα επιλεγμένο μήνυμα στην κορυφή μιας επιχειρηματικής συνομιλίας, ή να χρησιμοποιήσουν την άλλη λειτουργία που παρουσιάστηκε πρόσφατα, να καρφιτσώνουν δηλαδή ολόκληρη τη συνομιλία στην κορυφή της λίστας των συνομιλιών τους (όπως και με μια κανονική συνομιλία με φίλους). Με τη λειτουργία «καρφιτσώματος στην κορυφή» οποιοδήποτε σημαντικό μήνυμα θα παραμένει σε εύκολα προσβάσιμο σημείο – για παράδειγμα, ένας πελάτης που κανονίζει εξετάσεις σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο ή που κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στο συγκεκριμένο μήνυμα που περιέχει πληροφορίες για το ραντεβού του ή για την κράτησή του” αναφέρεται σχετικά.

Εκτός από τα παραπάνω, οι χρήστες πλέον μπορούν να απαντούν στα μηνύματα που επιλέγουν μέσα σε μια επιχειρηματική συνομιλία, κάτι που τους επιτρέπει να ακολουθούν πιο εύκολα τη ροή της συζήτησης. Για παράδειγμα, σε μια ενεργή συνομιλία με ένα κατάστημα με πολλές παραγγελίες, ο πελάτης μπορεί πλέον να απαντήσει σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα, ώστε να είναι σίγουρος ότι θα δεν υπάρξει κάποιο μπέρδεμα με άλλη παραγγελία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!

 



Τι θα αλλάξει στον τρόπο παραγωγής και φορολογίας


Μια νέα «βιομηχανική επανάσταση» φέρνει η στροφή στο πράσινο οικονομικό μοντέλο, καθώς μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο παράγεται ενέργεια, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο φορολογούνται οι οικονομικές δραστηριότητες. Η πράσινη μετάβαση ή το πράσινο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνώς, με την Κίνα να αναγγέλλει διάφορους περιβαλλοντικούς σχεδιασμούς, ύστερα από δεκαετίες ραγδαίας και «βρώμικης» ανάπτυξης, αλλά και τις ΗΠΑ να υιοθετούν επιθετική πράσινη πολιτική και τις ανάλογες επενδύσεις μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Στην πρωτοπορία όμως βρίσκεται η Ευρώπη, με την Ε.Ε. να έχει υιοθετήσει, εδώ και καιρό, τους πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των ρύπων: το 2050 η Ε.Ε. θα έχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπής νέων ρύπων στην ατμόσφαιρα, ενώ ο ενδιάμεσος στόχος είναι το 2030 οι εκπομπές να είναι 55% χαμηλότερα απ’ ό,τι ήταν το 1990.

Στην πρώτη, ενδιάμεση φάση, το βάρος θα πέσει στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (κατά το μεγαλύτερο μέρος διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προέρχεται από την καύση ορυκτών, αλλά και μεθάνιο και νιτρικό οξείδιο που προέρχεται από την παραγωγή άνθρακα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία).

Το βασικό εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει η Ε.Ε. για να αποθαρρύνει τις εκπομπές καυσαερίων είναι η απευθείας φορολόγηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ή η επιβολή ενός κόστους μέσω δικαιωμάτων αγοράς ρύπανσης όπου ο ρυπαίνων πρέπει να αγοράσει από το κράτος το δικαίωμα ρύπων (Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών Ρύπων) με βάση μια πεπερασμένη συνολική ποσότητα η οποία καθορίζεται ανάλογα με τον περιβαλλοντικό στόχο.

Πρόσφατα η Κομισιόν παρουσίασε τις προτάσεις της για τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας, οι οποίες βασίζονται στη φορολόγηση των εκπομπών άνθρακα με διάφορες μορφές. Το σύστημα εμπορίας εκπομπών ρύπων ισχύει σήμερα για τη βιομηχανία, όπου οι εταιρείες πληρώνουν για κάθε τόνο διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν, αλλά τώρα η Κομισιόν προτείνει αφενός την αυστηροποίηση των ορίων και αφετέρου την επέκταση του συστήματος στις αερομεταφορές, στις θαλάσσιες μεταφορές και σταδιακά στη χρήση αυτοκινήτων και τη θέρμανση.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σταδιακά οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν περισσότερο για καύσιμα, θέρμανση και αεροπορικά ταξίδια, ενώ γύρω στο 2035 θα απαγορευτούν τα βενζινοκίνητα οχήματα.

48ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟ PARADISE BEACH CLUB ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 



Λουκέτο πέρασε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο Paradise Beach Club στην Μύκονο.

Κλιμάκιο ελεγκτών μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε, ανακάλυψε σωρεία φορολογικών παραβάσεων όπως η μη έκδοση δεκάδων αποδείξεων.
SSL Certificates