.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 200.000$ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ !!!

 



Μια πρώην ασφαλιστική πράκτορας από την Καλιφόρνια καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση σχεδόν 200.000$ από πελάτες της, τους οποίους και άφηνε ανασφάλιστους.

Η Άννα Γκαμπριέλα Γκαρσία, δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν για κλοπή και υπεξαίρεση χρημάτων, ομολογώντας ότι εισέπραττε κανονικά τα ασφάλιστρα από τους πελάτες της, τα οποία ωστόσο δεν παρέδιδε στην εταιρεία αλλά τα κρατούσε η ίδια. Το συνολικό ποσό των ασφαλίστρων ανέρχεται σε 195.000$. Πέραν της ποινής που καλείται να εκτίσει, η Garcia πρόκειται να πληρώσει στην ασφαλιστική εταιρεία 190.676 $ ως αποζημίωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Ασφαλίσεων της Καλιφόρνια.

Η Garcia είναι πρώην ασφαλιστική πράκτορας που εργάστηκε σε μια ανεξάρτητη κρατική εταιρεία. Μέσα από μια έρευνα από το Υπουργείο Ασφαλίσεων διαπιστώθηκε ότι μεταξύ του 2011 και του 2014, η Garcia έλαβε πάνω από 300 επιταγές, συνολικού ύψους 195.626 δολαρίων, μεταβάλλοντας, επικυρώνοντας ή καταθέτοντάς τες στους προσωπικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι επιταγές αυτές προέρχονταν από τους πελάτες της και προορίζονταν για την πληρωμή των ασφαλίστρων τους.

Για να αποκρύψει την κλοπή, έκανε 57 μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις ACH από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός πελάτη της για να πληρώσει ασφάλιστρα άλλων πελατών της, ενώ πραγματοποιούσε και μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις σε πιστωτικές κάρτες.

«Λαμβάνουμε ασφαλιστική κάλυψη για να προστατευθούμε», δήλωσε ο Επίτροπος Ασφαλιστικών της Καλιφόρνια Ricardo Lara. «Ο ρόλος του Υπουργείου Ασφαλίσεων είναι να προστατεύει τους καταναλωτές και να διασφαλίζει ότι οι ασφαλιστικοί πράκτορες τηρούν όλους τους νόμους που έχουμε θεσπίσει. Αυτή η πρώην εξουσιοδοτημένη πράκτορας εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των πελατών της και τους έθεσε σε κίνδυνο, αφήνοντάς τους ανασφάλιστους. Αυτή η πεποίθηση είναι μια υπενθύμιση σε όλους ότι το τμήμα μας έχει δεσμευτεί να προστατεύει τους καταναλωτές από όσους θέλουν να τους εκμεταλλευτούν ».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates