.

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ !!! 4 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (4!!!) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ  ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον επικεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας, Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για το υπέροχο πασχαλινό δώρο των νέων αυτών δικαστικών αποφάσεων !!!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html


Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!



Για να κατανοήσουμε το μήνυμα της Ανάστασης, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ποιοι και γιατί σταύρωσαν τον Χριστό !!!

Τον Χριστό τον σταύρωσαν αυτοί που ελέγχονταν από τον προφητικό του λόγο. Το ποιοι ενοχλούνταν από το λόγο και το έργο του Ιησού είναι εύκολο να το βρούμε ανατρέχοντας στα Ευαγγέλια. 

Ας διαβάσουμε τα σχετικά εδάφια:

«Και οι Φαρισαίοι, βλέποντας αυτά, είπαν στους μαθητές του: Γιατί ο δάσκαλός σας τρώει μαζί με τελώνες και αμαρτωλούς; Και ο Ιησούς, ακούγοντάς το, τους είπε: Δεν έχουν ανάγκη από γιατρό αυτοί που υγιαίνουν, αλλά αυτοί που πάσχουν. Πηγαίνετε μάλιστα και μάθετε τι είναι:“Έλεος θέλω, και όχι θυσία”· επειδή, δεν ήρθα να καλέσω δικαίους, αλλά αμαρτωλούς σε μετάνοια.» (Κατά Ματθαίον 9: 11-13)

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!


ΝΕΟ ΑΙΣΧΟΣ: ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2.600€ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΙΣ ΠΛΕΚΤΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ !!!




Δεν υπάρχει οριστικό...πρόστιμο 2.600€ στην γιαγιά με τα τερλίκια λέει η ΑΑΔΕ


Σε διευκρινίσεις προχωρούν πηγές της ΑΑΔΕ σχετικά με την είδηση πως επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 ευρώ στην γιαγιά που πουλούσε τερλίκια για χαρτζιλίκι.

Όπως αναφέρουν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας. Επίσης όπως τονίζουν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη υπέργηρη συμπολίτη μας.

Το χρονικό

ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: ΑΝΤΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/49500000.html



Πωλούνται τα δάνεια της Καραϊσκάκης ΑΕ

Ένα βήμα πριν από την πώληση των κόκκινων δανείων ύψους 40 εκατ. ευρώ της εταιρείας «Καραϊσκάκης Α.Ε.» είναι οι πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις ατέρμονες και χωρίς αποτέλεσμα συζητήσεις τόσο με τους παλαιούς όσο και με τους νέους μετόχους της επιχείρησης… Η στήλη πληροφορείται ότι τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών, Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank και Attica Bank κάθισαν στο τραπέζι, συνεννοήθηκαν, συμφώνησαν και σύντομα αναμένεται να δοθεί το mandate στην Axia Partners για να ξεκινήσει τις επαφές αναζήτησης επενδυτών… 

Η μόνη τράπεζα που φέρεται να έχει κάποιες ενστάσεις επί της διαδικασίας είναι η Τράπεζα Πειραιώς, το μερίδιο της οποίας στο δάνειο ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Η επιλογή της Axia (επικεφαλής ο γνωστός θαμών στους κοσμικούς κύκλους Γιώργος Λινάτσας) και όχι κάποιας άλλης συμβουλευτικής επενδυτικής εταιρείας έγινε, όπως μαθαίνω, με βάση κριτήρια όπως η εμπειρία της εταιρείας σε τέτοιου τύπου projects. 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ 20ΕΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ !!! ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ 5ΕΤΙΑ !!!




Σε πενταετή παραγραφή υπόκειται το δικαίωμα του Δημοσίου να επιβάλλει τέλη χαρτοσήμου αναφορικά με τις χρήσεις μέχρι 31.12.2013, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Μέχρι σήμερα η εθνική νομολογία έκανε παγίως δεκτή την εφαρμογή της γενικής 20ετούς παραγραφής του Αστικού Κώδικα για χρήσεις μέχρι 31.12.2013, δεδομένου ότι η νομοθεσία περί τελών χαρτοσήμου δεν περιέχει διάταξη που να προβλέπει, για τις χρήσεις αυτές, ειδικότερη παραγραφή.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 35 ΔΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!! ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ !!!



Ξεπέρασαν τα 35 δισ. οι οφειλές προς τα Ταμεία το πρώτο τρίμηνο


Ξεπέρασαν τα 35 δισ. ευρώ τα χρέη που έχουν 1,4 εκατ. ασφαλισμένοι, εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ. Μάλιστα, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2019, το 22,70% (ποσό 8.017.611.323 ευρώ) του συνολικού χρέους δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, από οφειλέτες που ξεκίνησαν να έχουν οφειλές για πρώτη φορά από το 2010 και μετά.

Το υπόλοιπο 77,30% (ποσό 27.340.873.602 ευρώ) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά το 2009 ή παλαιότερα.

Εν αναμονή, βέβαια, της πολυδιαφημισμένης νέας ευνοϊκής ρύθμισης των 120 δόσεων που θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή προς ψήφιση αμέσως μετά το Πάσχα, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία που δείχνουν την απόλυτη αποτυχία των προηγούμενων ρυθμίσεων, καθώς μόλις μία στις 4 παραμένει ενεργή, αλλά και αυτά που δείχνουν ότι όσο η νέα διευθέτηση καθυστερεί, τόσο αυξάνονται οι οφειλέτες που βγαίνουν από τις παλαιές ρυθμίσεις.

Μάλιστα, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του για το τρέχον έτος, το ΚΕΑΟ δεν εκτιμά πως θα αυξήσει τα έσοδά του. Διατηρεί την πρόβλεψη στο ύψος των εσόδων του 2018, ήτοι 1,36 δισ. ευρώ. Αναλυτικά, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι οφειλές που είχαν μεταφερθεί στο Κέντρο ήταν 35,35 δισ. ευρώ και αφορούσαν 1,4 εκατ. οφειλέτες. Από αυτούς, 1.002.170 (70,44 % του συνόλου) έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ ο καθένας. Το 82,18% των οφειλετών (1.169.135 οφειλέτες) έχει οφειλή έως 30.000 ευρώ ο καθένας, 98.343 οφειλέτες έχουν οφειλή από 50.000 έως 100.000 ευρώ (περίπου 19% του τρέχοντος υπολοίπου) ενώ το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά λίγους μεγαλοοφειλέτες με οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ (1.834 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 22,59% του υπολοίπου οφειλών).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ !!!



θα ελέγξει εάν η επικείμενη αύξηση της τιμής στο σουβλάκι συνιστά εναρμονισμένη πρακτική επιχειρήσεων και παραβιάζει τη νομοθεσία


Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνει η προαναγγελία της αύξησης της τιμής στο σουβλάκι στα 3 ευρώ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρενέβη αυτεπάγγελτα, μετά την προαναγγελία, καθώς όπως αναφέρει, η εναρμονισμένη πρακτική επιχειρήσεων για τον καθορισμό των τιμών πώλησης απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ !!!




Τι γράφει το mononews.gr :


Αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα βρεθούν από την 1η Μαΐου όσοι οφειλέτες της εφορίας δεν υπαχθούν στο νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οι βασικές Αποφάσεις για το νέο πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας έχουν υπογραφεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει- έστω μετ’ εμποδίων- τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΑΔΕ οδηγίες εξέδωσε οδηγίες για το πώς θα κινηθούν οι εφορίες, από τη στιγμή που οι οφειλές προς το Δημόσιο δεν ρυθμίζονται αλλά το απαγορευτικό των πλειστηριασμών καλύπτει κι αυτές τις οφειλές.

Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι για τις ρυθμιζόμενες οφειλές και ειδικότερα στο πεδίο εφαρμογής των ρυθμίσεων που προβλέπονται στο νέο νόμο πλαίσιο (συναινετική ρύθμιση κατ’ άρθρα 72 επ. και δικαστική ρύθμιση κατά το άρθρο 77 του νόμου), με σκοπό την προστασία της κύριας κατοικίας του αιτούντος φυσικού προσώπου από την αναγκαστική ρευστοποίηση, εμπίπτουν μόνο οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα, από οποιαδήποτε αιτία, καθώς και οφειλές από στεγαστικό δάνειο προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τις οποίες υφίσταται εμπράγματη ασφάλεια στην κύρια κατοικία του οφειλέτη ή του τρίτου αιτούντος. Επομένως, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στις νέες διατάξεις δεν ρυθμίζονται οφειλές στην εφορία. Επίσης, δεν ρυθμίζονται ούτε οφειλές φυσικών προσώπων για τις οποίες υφίσταται εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

TO BINTEO ME TΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ NOVARTIS !!!

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΜΚΟ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!



Τέσσερις διαφορετικές ομάδες εργασίας συγκροτούνται με απόφαση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών Ελενας Παπαδοπούλου, με αντικείμενο τον έλεγχο των διαφόρων Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια έρχεται σε αντικατάσταση μιας άλλης απόφασης η οποία είχε εκδοθεί στα μέσα Μαρτίου.

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 8...ΣΤΑ 3 ΕΤΗ !!!

ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε φυλάκιση τριών ετών μετέτρεψε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την ποινή της οκταετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα»), πράξη που συνδεόταν με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.




Με την ίδια ποινή, της τριετούς φυλάκισης (από κάθειρξη οκτώ ετών), τιμωρήθηκε και ο επί των ημερών Παπαγεωργόπουλου γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, που κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία.

Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους με οριακή πλειοψηφία (3-2) τους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Αποφάσισε δε την μετατροπή της ποινής για καθέναν, προς τρία ευρώ την ημέρα, απορρίπτοντας προηγουμένως το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να καταβληθεί το ποσό της μετατροπής σε δόσεις.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, το ποσό της νομιμοποίησης στην περίπτωση του Β. Παπαγεωργόπουλου προσδιορίστηκε σε 259.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τον συγκατηγορούμενό του Μ. Λεμούσια αποφασίστηκε πως προσεγγίζει τις 464.000 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΦΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ 70ΧΡΟΝΟ ΧΑΝΙΩΤΗ !!!



Τι μεταδίδει topontiki.gr :

Στον «άσσο» έμεινε κάτοικος των Χανίων μέσα στις γιορτές, όταν πήγε το πρωί της Μ. Τρίτης, στην τράπεζα και συνειδητοποίησε οτι η σύνταξή του έχει γίνει καπνός.

Ο συνταξιούχος του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), όπως κατήγγειλε στο zarpanews.gr, περίμενε να πάρει τα χρήματα που καταβάλλονται νωρίτερα εν όψει Πάσχα, όμως αντ’ αυτού, αντίκρισε έναν μηδενικό λογαριασμό. Όπως προέκυψε, η σύνταξη είχε μπει μερικές μέρες πριν και είχε ήδη κατασχεθεί από την Εθνική Τράπεζα, με αφορμή οφειλή που εκκρεμούσε.

Το ακατάσχετο του λογαριασμού ισχύει για ποσά κάτω των 1250€, με τον 70χρονο να έχει προχωρήσει σε αυτή την ρύθμιση στον συνταξιοδοτικό του λογαριασμό, όμως λογάριασε χωρίς το… παραθυράκι του άρθρου 982. Σύμφωνα με αυτό, το ποσό δεν μπορεί να κατασχεθεί την στιγμή που καταβάλλεται και για μία μέρα, όμως αυτό είναι δυνατό την επόμενη! Έτσι την έχουν πατήσει αρκετοί συνταξιούχοι και μισθωτοί με οφειλές, που δεν σήκωσαν όλοι την σύνταξη όσο ήταν νωρίς και την είδαν να χάνεται στο «πηγάδι» του χρέους τους, στο οποίο αδυνατούσαν προς το παρόν να ανταπεξέλθουν.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: Ο ΛΑΘΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ !!!



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :


ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ & ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;




Έως τα 3 ευρώ θα ανέλθει το κόστος ανάληψης από ΑΤΜ άλλης τράπεζας για όσους έχουν ελληνικές ή ξένες κάρτες.

Έως και τρία ευρώ θα χρεώνουν οι τράπεζες στις συναλλαγές από ΑΤΜ εκτός δικτύου τους, καθώς ετοιμάζονται να «εναρμονίσουν» τις χρεώσεις τους για ελληνικές και ξένες κάρτες άλλων τραπεζών.

Πηγές του κλάδου αναφέρουν στο insider.gr ότι οι συστημικές τράπεζες προσανατολίζονται σε κατάργηση των συμφωνιών για αναλήψεις μέσω ΔΙΑΣ, οι οποίες προέβλεπαν προμήθειες μεταξύ 1,30 έως 2,20 ευρώ:

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!




Σε υψηλούς ρυθμούς οι αγορές χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες

Αν ήταν άθλημα, θα ήταν το πιο σπάνιο και το πιο ακριβό. Σε αγώνα δρόμου υψηλών επιδόσεων ως προς την αύξηση των αποθεματικών τους σε χρυσό επιδίδονται, όπως φαίνεται, οι Κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως.

Αυτή η τάση, όπως διαπιστώθηκε, συνεχίστηκε φέτος με τον Φεβρουάριο να είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στην αγορά χρυσού.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ !!!


ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ "ΣΚΑΣΕΙ" Η ΔΕΗ ;;; ΥΨΗΛΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ, ΖΗΜΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ & Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΖΗΤΑΕΙ 270.000.000€ !!!

ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...
Και το "κερασάκι στη τούρτα" : αμφιβολία «σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» εκφράζουν οι ορκωτοί λογιστές της Ernst & Young !!!




Ουσιώδης αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας της ΔΕΗ, διαπιστώνουν οι ορκωτοί ελεγκτές της Ernst & Young που υπογράφουν τις λογιστικές καταστάσεις της Επιχείρησης για την περσινή οικονομική χρήση.

«Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι ανωτέρω συνθήκες οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των επομένων δώδεκα μηνών μεμονωμένα αλλά και στο σύνολό τους…. υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Η γνώμη μας δεν τροποποιείται σε σχέση με το θέμα αυτό», αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου.

Οι ορκωτοί ελεγκτές στις παρατηρήσεις τους, σημειώνουν ότι η ΔΕΗ παρουσιάζει μειωμένα έσοδα και υψηλές ζημίες προ φόρων, ενώ «οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις της εταιρείας και του ομίλου κατά την εξεταζόμενη χρήση, υπολείπονταν κατά 949 εκατ. ευρώ και 708 εκατ. ευρώ των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, αντίστοιχα».

Πού οφείλονται οι ζημιές της ΔΕΗ

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!



Τι μεταδίδει το mononews.gr :



Το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών κυρίως της Κεντρικής Ευρώπης που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δάνεια που είχαν συναφθεί σε ελβετικό φράγκο, θα ακολουθήσουν και στη χώρα μας οι ενώσεις καταναλωτών. Η απόφαση ελήφθη μετά τη δημοσίευση του περιεχομένου της απόφασης του Αρείου Πάγου που κλείνει οριστικά υπέρ των τραπεζών το θέμα των δανείων σε ελβετικό νόμισμα.

Συγκεκριμένα με την απόφαση 4/2019 το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι όρος που περιλαμβάνεται στις συμβάσεις δανείων σε ελβετικό φράγκο και υποχρεώνει τους δανειολήπτες να αποπληρώνουν το δάνειό τους με βάση την τρέχουσα ισοτιμία του ξένου νομίσματος,επαναλαμβάνει διάταξη του αστικού κώδικα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά του.

Το αίτημα θα γίνει μέσω του Αρείου Πάγου από τον οποίο θα ζητήσουν να απευθύνει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) προκειμένου να κρίνει εάν ο συγκεκριμένος όρος είναι καταχρηστικός ή όχι με βάση την οδηγία 93/13.

ΑΑΔΕ: ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ !!!

ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ
Από το φθινόπωρο η είσοδος των φορολογουμένων στις εφορίες θα γίνεται με την επίδειξη ειδικών καρτών, στις οποίες θα αναγράφεται πως είναι επισκέπτες και τις οποίες θα λαμβάνουν στις εισόδους των ΔΟΥ.




Ξεχάστε την ελεύθερη είσοδο στις εφορίες. Από το φθινόπωρο η είσοδος των φορολογουμένων στις ΔΟΥ, στα τελωνεία και σε όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) θα γίνεται μέσω ειδικών καρτών, τις οποίες οι πολίτες θα τις προμηθεύονται από την είσοδο των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης.

Ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προέβη σε δημοσίευση πρόσκλησης υποβολής προσφορών για την προμήθεια 2.400 καρτών για την είσοδο επισκεπτών στις 70 υπηρεσίες – κτίρια της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση οι κάρτες θα είναι μεγέθους 9,5Χ7.5 εκατοστών και δύο όψεων. Στην πρόσθια όψη θα αναγράφεται το εθνόσημο, το λογότυπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και το όνομα της αντίστοιχης υπηρεσίας για την οποία προορίζεται (π.χ. ΔΟΥ Αμαρουσίου, ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, κ.α..). Επίσης θα υπάρχει η ένδειξη«Επισκέπτης- Visitor» και αρίθμηση σε διακριτικό σημείο. Στην πίσω όψη της κάρτας θα αναγράφεται η φράση «να επιστραφεί η κάρτα κατά την έξοδο του επισκέπτη». Όλες οι κάρτες θα συνοδεύονται από πλαστική θήκη και κορδέλα λαιμού με μονόχρωμη εκτύπωση (λογότυπο ΑΑΔΕ).

ΓΑΛΛΙΑ: ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ
Σύμφωνα με την Le Monde θα πρέπει να λογοδοτήσει κυρίως για «υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων», «αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων κεφαλαίων», «κατάχρηση κοινωνικών αγαθών» και «μη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή» !!!



Δικαστές στο Παρίσι έδωσαν εντολή να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του Πενελόπ για την υπόθεση των εικονικών θέσεων εργασίας αυτής της τελευταίας, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, ο πρώην υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017 θα πρέπει να λογοδοτήσει κυρίως για «υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων», «αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων κεφαλαίων», «κατάχρηση κοινωνικών αγαθών» και «μη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή».

Η σύζυγός του, η οποία αμειβόταν ως συνεργάτριά του, διώκεται για «συνέργεια και αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων πόρων» και «αποδοχή κατάχρησης κοινωνικών αγαθών».

Ο πρώην αναπληρωτής του Φιγιόν στην Εθνοσυνέλευση, ο Μαρκ Ζουλό, κατηγορείται επίσης στο πλαίσιο αυτής της έρευνας για «υπεξαίρεση δημόσιων πόρων», σύμφωνα με την εφημερίδα.

650 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ...ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ !!!




InvestEU: Νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την περίοδο 2021-2027


Τη σύσταση του νέου προγράμματος InvestEU, το οποίο θα διαδεχθεί από το 2021 το σημερινό επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, απορροφώντας 14 διαφορετικά χρηματοδοτικά μέσα για στήριξη βιώσιμων επενδύσεων σε υποδομές, έρευνα, ψηφιοποίηση, κοινωνικό τομέα, καθώς και τις μμε, ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών υπό μορφή κοινής θέσης. Η χρηματοδότηση του προγράμματος, υπό μορφή εγγυήσεων από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, θα καθοριστεί στο πλαίσιο του καθορισμού του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της περιόδου 2021-2027, πιθανότατα το φθινόπωρο. Ωστόσο, από την πρόταση της Κομισιόν προκύπτει ότι οι συνολικές επενδύσεις που θα προκύψουν από το InvestEU θα ξεπεράσουν την παραπάνω επταετία τα 650 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο InvestEU θα είναι ένα μέσο που θα βασίζεται στην αγορά και τη ζήτηση. Ωστόσο, θα επικεντρώνεται και στη διαμόρφωση πολιτικών. Με την προσέλκυση χρηματοδότησης από ιδιώτες επενδυτές, θα συμβάλλει στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Ε.Ε. όσον αφορά τη βιωσιμότητα, την επιστημονική αριστεία και την κοινωνική ένταξη.

Τέσσερις τομείς προτεραιότητας

ΑΑΔΕ: 5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ 2018 !!!



Ζητείται να αποστείλουν συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ τα στοιχεία των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα το 2018

Πέντε εργάσιμες ημέρες αρχής γενομένης από τις 22 Απριλίου δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στις τράπεζες και σε όλους τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών, που έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα προκειμένου να αποστείλουν και συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ, τα στοιχεία των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα για το 2018.

Σε απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή διευκρινίζεται ότι στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά και οι συναλλαγές με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δηλώθηκαν έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μία αγορά δανείων που θα ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ και στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, θα δημιουργηθεί μέσα στα επόμενα 2 – 3 χρόνια.

Η ελληνική αγορά "κόκκινων δανείων" είναι η τέταρτη μεγαλύτερη σε όγκο στην Ευρώπη και προσεγγίζει τα 100 δισ. ευρώ (80 δισ. βρίσκονται στο ενεργητικό των τραπεζών, ενώ περίπου 20 δισ. είναι εκτός ενεργητικού), ενώ σε επίπεδο ποσοστού μη εξυπηρετούμενων στο σύνολο των εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με περίπου 45% των δανείων να χαρακτηρίζονται NPEs.

Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος είναι σήμερα περίπου 20 δισ. ευρώ, όμως με δεδομένα τα πλάνα που οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποβάλλει πρόσφατα στον SSM, πάνω από 30 δισ. θα βγουν σε πωλήσεις/τιτλοποιήσεις έως το 2021. Άρα θα δημιουργηθεί μια αγορά που θα ξεπεράσει τα 50 δισ. σε δάνεια υπό διαχείριση τα επόμενα 2-3 χρόνια.

ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΧΡΥΣΟΥ" ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ !!!




Δίωξη στη Λίνα Στουρνάρα για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος


Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του eHealth Forum 2014, καθώς η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη σε βάρος της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, συζύγου του διοικητή της ΤτΕ.

Σύμφωνα με τη δίωξη της αποδίδεται ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Mindwork Business Solutions της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, της διεξαγωγής του συνεδρίου eHeath Forum 2014.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο Αλ6ς ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!! ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ !!!


ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΛΙΑ !!!


Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ "ΕΞΥΠΝΗΣ" ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΕ 20.000 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!




Θα ενημερώνονται οι οδηγοί σε πραγματικό χρόνο για τις κενές θέσεις και θα κατευθύνονται σε αυτές


Είκοσι χιλιάδες θέσεις «έξυπνης» στάθμευσης σε δήμους όλης της χώρας θα παραδοθούν στους πολίτες με την υλοποίηση του έργου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τη «Διαμόρφωση Στρατηγικής για τις έξυπνες πόλεις και υλοποίηση εθνικού συστήματος διαχείρισης στάθμευσης».

Η προκήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο, προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 20ή Μαΐου 2019.

Η συμφωνία για το έργο θα υπογραφεί με έναν ανάδοχο και θα έχει διάρκεια 4 έτη από την υπογραφή, ενώ υπάρχει πρόσκληση συνεργασίας στους δήμους που επιθυμούν να μετέχουν στο πρόγραμμα καθώς θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ !!!




Επανέρχεται ο Φόρος Πολυτελείας !!!

Αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο μετά από τις προτάσεις που κατέθεσε η ειδική επιτροπή που ασχολείται με την φορολογία των αυτοκινήτων οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Ειδικότερα η πρώτη αλλαγή θα αφορά αρχικά στα όρια των ποσών που αλλάζουν οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης η οποία θα αφορά τα καινούρια αλλά και εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Ιουνίου 2016 ενώ η δεύτερη αφορά μόνο στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα και ειδικότερα στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης σύμφωνα με το οποίο εκτελωνίζονται τα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας σε κάποια άλλη χώρα πριν το τέλος Μαΐου 2016 στα οποία επανέρχεται ο Φόρος Πολυτελείας!

Τέλος από το 2020 το οικονομικό επιτελείο προγραμματίζει επιπλέον αλλαγές αλλά οι εκλογές αναμένεται να αλλάξουν τα όποια κυβερνητικά σχέδια.

Οι αλλαγές που έρχονται άμεσα

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ Η RHEINMETALL ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ 42.000.000€ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΜΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ....
Τι μεταδίδει η γερμανική Welt για το θέμα.




«Η εταιρεία Ράινμεταλ ( Rheinmetall) θέλει να βάλει ένα τέλος στο θέμα της μεγαλύτερης υπόθεσης διαφθοράς του ομίλου.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια δίνονταν μίζες ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν μεσάζοντα στην Ελλάδα για να γίνονται παραγγελίες τανκς Λέοπαρντ και εναέριων αμυντικών συστημάτων.

Οι μίζες, μεταξύ 2001 και 2011, κατέληξαν σε επιβολή ποινών. Η Εισαγγελία της Βρέμης επέβαλε τελικά στην εταιρεία πρόστιμο 37 εκατ. ευρώ το 2014. Όμως δεν θα το επωμισθεί ολόκληρο μόνο όμιλος.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις δύο ετών, η Ράινμεταλ κατέληξε σε συμβιβασμό με τις ασφαλιστικές εταιρείες τον κορυφαίων (εμπλεκόμενων) στελεχών Axa και HDI, οι οποίες και θα καταβάλουν 6,75 εκατ. ευρώ» γράφει η Welt.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ YALCO !!!

ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός της παραγωγικής και αποθηκευτικής «βάσης» της εταιρίας στα Oινόφυτα, με πρώτη τιμή προσφοράς στα 6.310.000 ευρώ.



Στο «σφυρί» τα «ασημικά» της Yalco


Έναν χρόνο πριν κλείσει τα «100», από το 1920 που ιδρύθηκε στη Δράμα η «Σωκράτης Δ. Kωνσταντίνου & Yιός A.E.», για να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ειδών οικιακής χρήσης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, η Yalco οδηγείται στο δρόμο της αναγκαστικής εκποίησης των «ασημικών» της. Φέρνοντας πιο κοντά τους «τίτλους τέλους»...

H “Deal” αποκαλύπτει σήμερα ότι για τις 3 Iουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός της παραγωγικής και αποθηκευτικής «βάσης» της εταιρίας στα Oινόφυτα, με πρώτη τιμή προσφοράς στα 6.310.000 ευρώ.

Tούτο έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από πέρυσι το φθινόπωρο.

H αναζήτηση τρίτου παίκτη που θα αγόραζε το σύνολο ή μέρος του ενεργητικού, βάζοντας φρέσκο χρήμα, αλλά και θα αναλάμβανε ένα τμήμα του δανεισμού ήταν η «ύστατη λύση» για τη διάσωση, αλλά και για την πιθανότητα να παραμείνει, -σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον-, η οικογένεια Kωνσταντίνου ως «συμπαίκτης» την επόμενη μέρα.

H διοίκηση της Yalco είχε παραδεχθεί ότι μαζί με τις πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτών που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και οδήγησε στην εκδήλωση «δεσμευτικού ενδιαφέροντος».

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ !!!




Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των δικαστικών ενώσεων...

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αποφάσεις της (813 - 814/2019) απέρριψε τις αιτήσεις των δικαστικών Ενώσεων, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η κατάσταση των υπόχρεων σε υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς και να μην ανασυγκροτηθεί η επιτροπή ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, έκρινε ότι είναι:

ΒΟΜΒΑ: ΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
Τα δάνεια, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι κόκκινα, αγγίζουν τα 3 δις ευρώ !!!




Ο άγνωστος πόλεμος των τραπεζών με το Δημόσιο


Αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου έχουν καταθέσει οι τράπεζες -το θέμα αφορά κυρίως την Εθνική και την Πειραιώς, που έχει μικρότερη έκθεση-, προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή των εγγυήσεων σε δάνεια ύψους 3-3,2 δισ. ευρώ, τα οποία σε ποσοστό περίπου 70% είναι κόκκινα.

Οι αρρυθμίες στην αποπληρωμή τους, από την πλευρά των δανειοληπτών, ξεκίνησαν το 2012 και κορυφώθηκαν από το 2015 και μετά. Τα εν λόγω δάνεια έχουν χορηγηθεί -στη συντριπτική τους πλειονότητα από τα δύο πιστωτικά ιδρύματα- είτε με τη μορφή στεγαστικών, επισκευαστικών σε φυσικά πρόσωπα (πυρόπληκτους, σεισμοπαθείς, παλιννοστούντες, Έλληνες Ρομά, κατοίκους παραμεθόριων περιοχών κ.ά.) είτε εταιρικά-επαγγελματικά προς αγροτικές/πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, μικρές βιομηχανίες και ξενοδοχειακές μονάδες.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη κρίθηκε σκόπιμη, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των τραπεζών, καθώς μετά την πάροδο της πενταετίας καταπίπτει -με βάση τον νόμο- η εγγύηση του δημοσίου… και οι τράπεζες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν έχουν -εξαιτίας της εγγύησης του δημοσίου- σχηματίσει ουσιαστικές προβλέψεις.

Πίεση από τους δανειστές

ΟλΑΠ 04/2019 (ΔΑΝΕΙΑ CHF): ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ & ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!


Στον ν. 2251/1994, δεν ενσωματώθηκε το άρθρο 1 παρ. 2 της Οδηγίας 93/13, όμως, η Οδηγία 93/13 είναι υπερκείμενη της ενσωμάτωσης νομοθεσία. Και, επειδή το άρθρο 291 ΑΚ υφίσταται, όντως ο σχετικός όρος είναι "δηλωτικός".

Περαιτέρω, η νομολογία ΕΕ, θέλει τον σχετικό όρο "ουσιώδη".

Έτσι, προκύπτει το εύλογο ερώτημα : Η ευρωπαϊκή νομολογία, ανήκει, ναι ή όχι, στο υπερκείμενο, ευρωπαϊκό παράγωγο δίκαιο ;;;

ΞΕΝΑ FUNDS & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ...ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τα distress funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες υπόσχονται πως δεν θα «πάρουν τα σπίτια του κόσμου», αλλά η διεθνής εμπειρία, άλλα δείχνει...

Σε επιχείρηση εφησυχασμού των «κόκκινων» δανειοληπτών επιδίδονται οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, που έχουν ήδη αποκτήσει τεράστια πακέτα κόκκινων δανείων και θα αποκτήσουν σχεδόν το σύνολο στο επόμενο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης δανείων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υπόσχονται πως δεν θα «πάρουν τα σπίτια του κόσμου», αλλά η διεθνής εμπειρία άλλα δείχνει. Άλλωστε στις αχώρες του εξωτερικού, όπου ξεκίνησαν την λειτουργία τους, τα συγκεκριμένα funds τα αποκααλούν «γύπες»

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που διοργάνωσαν, έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι οι εταιρίες διαχείρισης δανείων θα προσφέρουν μια σειρά καινοτόμων και βιώσιμων νέων λύσεων και προτάσεων που δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά, προς όσους πραγματικά έχουν αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους.

Μάλιστα, ο Τάσος Πανούσης, πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (αριθμεί ήδη 17 εταιρείες) παρουσία του διοικητικού συμβουλίου και των υπολοίπων μελών της Ένωσης, αναφερόμενος στα «κόκκινα» στεγαστικά οι εταιρείες δεν έχουν καμιά απολύτως πρόθεση, ούτε είναι αυτοσκοπός να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων και να «πάρουν» τα σπίτια του κόσμου.

Όπως είπε, σε απόλυτη συνεννόηση μαζί τους έχουν ως στόχο την εξεύρεση λύσης προς όφελος όλων. Συναινετικές διαδικασίες θα ακολουθηθούν και στα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια, ενώ πρόβλημα θα έχουν μόνο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, είπε.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασαν, οι συγκεκριμένες εταιρείες απέκτησαν ήδη δάνεια ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ και στην επόμενη τριετία, οι τράπεζες θα πουλήσουν πακέτα άλλων 30 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αγορά ύψους 50 δισ. ευρώ.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!




Το σκεπτικό του Δικαστηρίου για την απόρριψη των ισχυρισμών της δανειολήπτριας - Τι αναφέρεται για τον έλεγχο καταχρηστικότητας του όρου για αποπληρωμή σε ευρώ ή ελβετικό φράγκο


Όπως έγινε γνωστό, πριν λίγες μέρες η Πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απόφαση 4/2019) απέρριψε την αίτηση ανάιρεσης δανειολήπτριας σε ελβετικό φράγκο, κρίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο όρος των δανειακών συμβάσεων για αποπληρωμή σε ευρώ ή ελβετικό φράγκο με βάση την τρέχουσα ισοτιμία είναι δηλωτικός όρος και ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε έλεγχο καταχρηστικότητας.

Σημείωση συντακτών: Δεδομένης της μεγάλης σημασίας της απόφασης για το νομικό κόσμο και, φυσικά, τους δανειολήπτες, προς τιμή των αρμόδιων υπηρεσιών του Αρείου Πάγου, η απόφαση δημοσιεύθηκε άμεσα, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη μεν με μεγάλη πλειοψηφία, ωστόσο και στους δύο λόγους αναιρέσεως υπήρξε μειοψηφία από αρκετούς ανώτατους δικαστές, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πέππας.

Με βάση το ιστορικό της υπόθεσης, η δανειολήπτρια, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας ουδέποτε την ενημέρωσαν επαρκώς, ως όφειλαν, για τους κινδύνους από τη μεταβολής της συναλλαγματικής ισοτιμίας, ζητούσε:

Α) Να αναγνωρισθεί ότι είναι άκυρος ως καταχρηστικός ο όρος της δανειακής σύμβασης που προέβλεπε ότι "ο οφειλέτης υποχρεούται να εκπληρώνει τις εντεύθεν υποχρεώσεις του προς την Τράπεζα είτε στο νόμισμα της χορήγησης, είτε σε ευρώ, με βάση την τρέχουσα τιμή πώλησης του νομίσματος χορήγησης την ημέρα καταβολής".

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ !!!

ΘΑ ΔΩΣΕΙ 52.000.000€ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ - ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ 96.000.000€ ΣΤΗΝ MCKINSEY ;;;
Λεφτά λοιπόν υπάρχουν για πολυτελή αυτοκίνητα, για χρυσές αποζημιώσεις+εταιρείες συμβούλων, για προνόμια σε πρώην διοικήσεις κτλ. , εκτός, όπως όλα δείχνουν, από τους συνταξιούχους της ΕΤΕ !!!
Εν τω μεταξύ, τι έχει γίνει εδώ και τόσους μήνες με την ποινική δίωξη κατά Φραγκιαδάκη και λοιπών του ΔΣ ;;; Θα μας πουν που πήγαν τα λεφτά του ΛΕΠΕΤΕ ;;;
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/bmw-x5.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/96000000-mckinsey.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_97.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_50.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_785.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_717.html




Η Εθνική για δύο χρόνια δίνει 52 εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρείες συµβούλων

Αποτελεί κοινό μυστικό εντός, αλλά και εκτός τραπεζικής πιάτσας ότι αυτή την περίοδο οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών έχουν θέσει σε εφαρμογή εκτεταμένα προγράμματα εσωτερικού μετασχηματισμού. Στόχος, η περικοπή του λειτουργικού κόστους, που θα τους επιτρέψει να αντέξουν τη δύσκολη για την οικονομία περίοδο. Το πιο γενναίο πρόγραμμα μετασχηματισμού και προσαρμογής στα δεδομένα της νέας ψηφιακής εποχής αναμένεται να «τρέξει» σύμφωνα με τους γνωρίζοντες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Παύλο Μυλωνά.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν ξεκινήσει αλλαγές τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο δομής και νοοτροπίας. Οσοι ζουν από μέσα τη νέα πραγματικότητα κάνουν λόγο περί «δομικού ανασχηματισμού». Ανεξάρτητα από τα όσα έχει δρομολογήσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η σημερινή αποκάλυψη της στήλης, η οποία σχετίζεται με τις εταιρείες συμβούλων που έχουν εμπλακεί προκειμένου να βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική υλοποίηση του project.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ FAST TRACK ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!




Περιθώριο 20 ημερών έδωσε τράπεζα σε κατάστημα του κέντρου για να βάλει λουκέτο


Με διαδικασίες «fast track» κλείνουν δεκάδες τραπεζικά καταστήματα, στην προσπάθεια των τραπεζών να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος, αλλά και να επισπεύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δικτύου τους.

Το 2018 αποχώρησαν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες περισσότεροι από 2.700 υπάλληλοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης, τα οποία θα «ανοίξουν» εκ νέου φέτος, πιθανότατα τον Μάιο. Το ίδιο διάστημα, μπήκε «λουκέτο» σε τουλάχιστον 200 καταστήματα στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα.

Για το 2019, η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει κατάργηση 80 καταστημάτων, σε 400 από 480 που είναι σήμερα. Τα περισσότερα καταστήματα έχει η Τράπεζα Πειραιώς, 553 στο τέλος του 2018, τα οποία μείωσε κατά 100 την τελευταία διετία. Με μικρότερους ρυθμούς προχωρούν τα σχέδια συρρίκνωσης του δικτύου από την Alpha Bank , ενώ σε μείωση προσωπικού -μέσω εθελούσιας εξόδου- αλλά χωρίς κλείσιμο καταστημάτων στοχεύει η Eurobank για φέτος.

«Συμφωνία κυρίων» για τις απομακρυσμένες περιοχές

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010: Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από το μακρινό Καστελόριζο προχωρούσε στο εθνικό έγκλημα των μνημονίων που ζούμε μέχρι και σήμερα....




Η αποφράδα ημέρα... Τα εννέα χρόνια της φωτιάς!

Ήταν 23 Απριλίου 2010, σαν σήμερα, πριν από εννέα χρόνια. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που μέχρι εκείνη τη στιγμή διαλαλούσε ότι «λεφτά υπάρχουν», δήλωνε περήφανος που ..το ΠΑΣΟΚ τιμούσε τις δεσμεύσεις του και απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε σενάριο προσφυγής στο ΔΝΤ, προχώρησε στο «έγκλημα».

Επιλέγοντας το ακριτικό Καστελόριζο, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε λοιπόν στον ελληνικό λαό την καταδίκη του για τα επόμενα χρόνια, την προσφυγή της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης, που κατέληξε στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.

Κι όμως, μόλις επτά μήνες πριν, από τη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, ο «καπετάνιος του Τιτανικού» ήταν απόλυτος: «Λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν τεράστιες σπατάλες, πελατειακής φύσης. Εάν εισπράξουμε ένα ποσοστό από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους, θα έχουμε τεράστια έσοδα, τεράστια οικονομία, νοικοκύρεμα»σημείωνε.

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΦΑΠ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ !!!

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Τον κίνδυνο να διωχθούν ποινικά και να τιμωρηθούν με ποινές φυλάκισης ακόμη και μεγαλύτερες των τριών ετών αντιμετώπισαν 2.666 φορολογούμενοι την περίοδο 2013-2017 επειδή καθυστέρησαν για πάνω από 4 μήνες να εξοφλήσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).



Από τους φορολογούμενους αυτούς, μάλιστα, οι 1.209 ήταν υπερήλικες, άνω των 65 ετών, ενώ οι 369 είχαν ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα από τα ποσά του ΕΝΦΙΑ τα οποία όφειλαν! Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται σε εμπιστευτικό έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 14 Μαρτίου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να απαντηθεί ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε καταθέσει στις 11 Φεβρουαρίου ο βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος.

Η αιτία για την οποία οι 2.666 φορολογούμενοι κινδύνευσαν να υποστούν ποινικές κυρώσεις ήταν το γεγονός ότι τα ποσά των φόρων που βεβαιώθηκαν στα ονόματά τους ήταν υπέρογκα, υψηλότερα από τα όρια που προέβλεπε η εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία για την εφαρμογή του μέτρου της ποινικής δίωξης, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τις συγκεκριμένες οφειλές εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Τα ποσά

BIG BUSINESS !!! 4η ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!


ΕΛΛΑΔΑ 1974-2019: ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΝΞ, ΣΤΙΣ BANKS !!!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟλΑΠ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ CHF
Και με αιτία το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των τραπεζών, δια της οριζόντιας κατάργησης κάθε προστασίας των δανειοληπτών !!!



Όπως έγινε γνωστό, πριν λίγες μέρες η Πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απόφαση 4/2019) απέρριψε την αίτηση ανάιρεσης δανειολήπτριας σε ελβετικό φράγκο, κρίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο όρος των δανειακών συμβάσεων για αποπληρωμή σε ευρώ ή ελβετικό φράγκο με βάση την τρέχουσα ισοτιμία είναι δηλωτικός όρος και ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε έλεγχο καταχρηστικότητας.

Σημείωση συντακτών: Δεδομένης της μεγάλης σημασίας της απόφασης για το νομικό κόσμο και, φυσικά, τους δανειολήπτες, προς τιμή των αρμόδιων υπηρεσιών του Αρείου Πάγου, η απόφαση δημοσιεύθηκε άμεσα, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη μεν με μεγάλη πλειοψηφία, ωστόσο και στους δύο λόγους αναιρέσεως υπήρξε μειοψηφία από αρκετούς ανώτατους δικαστές, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πέππας.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΤΣΙΠΡΑΣ VS ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ !!!


ΚΙ ΟΜΩΣ: "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ" ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ !!!




Εκεί που άλλα κράτη καταργούν τα μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα, εκείνοι εκδίδουν χαρτονόμισμα 1.000 φράγκων (880 ευρώ)...


Τον περασμένο μήνα, οι Ελβετοί εξέδωσαν το νέο χαρτονόμισμα που θα γεμίσει τα πορτοφόλια τους. Το μοβ χαρτονόμισμα των 1.000 φράγκων.

Το νέο χαρτονόμισμα είναι ελαφρώς μικρότερο και δείχνει δύο ανθρώπους να δίνουν τα χέρια πάνω από την υδρόγειο. Πιάνετε το σημειολογικό, σωστά; 

Και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο χαρτονόμισμα, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα του κόσμου. Η αξία του φτάνει τα 880 ευρώ. Κυκλοφορούν πάνω από 48 εκατομμύρια από αυτά τα χαρτονομίσματα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% της αξίας όλων των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην Ελβετία.

Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: γιατί οι Ελβετοί χρειάζονται ένα τόσο μεγάλο σε αξία χαρτονόμισμα, όταν το πλαστικό χρήμα είναι αυτό που ευημερεί στις μέρες μας; Τα περισσότερα κράτη, σε μια προσπάθεια να μειώσουν και το οικονομικό έγκλημα, καταργούν τα μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα, προωθώντας της αγορές μεγάλης αξίας που γίνονται μέσω καρτών και ηλεκτρονικών συναλλαγών. Γιατί η Ελβετία μένει πίσω;

Γιατί πολύ απλά, οι Ελβετοί αγαπούν τα μετρητά! 

Ως ένα «πολιτιστικό φαινόμενο» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της SNB, Fritz Zurbruegg, αυτή την αγάπη για τα μετρητά. Και το χαρτονόμισμα των 1.000 φράγκων ήταν αυτό που ήθελαν οι Ελβετοί. 

Στην Ελβετία, τα μετρητά παραμένουν ο βασικός τρόπος πληρωμών. Ακόμη και τώρα, την εποχή της αυξανόμενης ψηφιακής οικονομίας, οι Ελβετοί έχουν πάντα μετρητά στα πορτοφόλια τους. Πολλές φορές δεν θα αγοράσουν έναν καφέ, ή ένα σνακ, αν δεν έχουν μετρητά ή το ΑΤΜ δεν λειτουργεί. Ακόμη και αν έχουν την κάρτα μαζί τους. 

Ν.ΦΙΛΙΠΠΑΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!




Η ελλιπής εκπαίδευση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για σύγχρονα οικονομικά δεινά, όπως τα κόκκινα δάνεια και η απώλεια περιουσίας στο Χρηματιστήριο, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.


Η δραματική πτώση των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο το 1999, η πρόσφατη φούσκα των ακινήτων, o υπερδανεισμός, τα κόκκινα δάνεια και η καταστροφική διαχρονική διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα της χρηματοοικονομικής άγνοιας των Ελλήνων, αναφέρει σε συνέντευξή του στο insider.gr o κ. Νικόλαος Φίλιππας, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, σε παγκόσμιο επίπεδο 2 στους 3 πολίτες χαρακτηρίζονται «χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι», γεγονός που έχει ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα σύγχρονα οικονομικά δεινά. Οι συνθήκες αυτές προκαλούν μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Φίλιππας, αυξημένο άγχος στους πολίτες, το ονομάζεται χρηματοοικονομικό άγχος (financial stress) και είναι πλέον διάχυτο όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΝΔ: ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ !!!




Ψύχραιμες φωνές υπάρχουν στην Πειραιώς και αυτό αποτυπώνεται τις τελευταίες ημέρερς στις απόψεις στελεχών της ΝΔ για τα εργασιακά.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί «ελεημοσύνη» και «πελατειακά», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας.

Ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ !!!

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥΣ
Απροστάτευτη η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών !!!



Tην αντίθεσή τους για το νέο νομικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας εκφράζουν με ψήφισμά τους που εκδόθηκε μετά το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας .

Οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, όπως τονίζουν στο ψήφισμά τους, «μπροστά στο επερχόμενο κύμα πλειστηριασμών και εξώσεων που κινδυνεύει να οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά θα πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια να καθιερωθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Αναλυτικά το ψήφισμα :

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ !!!




Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Bershka


Σήμερα, Σάββατο 20/4 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην Bershka Α.Ε που υπάγεται στον όμιλο Inditex με αφορμή την καταγγελία μιας εργαζόμενης για την « τραμπούκικη» συμπεριφορά της εταιρείας απέναντι της. Μια προϊστάμενη την κλείδωσε για 45 ολόκληρα λεπτά χωρίς την θέληση της σε ένα δωμάτιο με σκοπό να «λυγίσει» και να υπογράψει την οικειοθελή παραίτηση της έτσι ώστε να μην την απολύσουν τυπικά εκείνοι και αναγκαστούν να καταβάλουν αποζημίωση, ενώ ο αρχικός λόγος απόλυσης της ήταν το αίτημα της για κατάθεση των δεδουλευμένων που της χρωστούσε η εταιρεία. 


Όλο αυτό το φιάσκο συνόδευαν απειλές πως δεν θα μπορέσει να προσληφθεί ξανά και πως δεν έχει καμία ελπίδα μπροστά στους δικηγόρους μιας τέτοιας εταιρείας. Δεν της επέτρεπαν να τηλεφωνήσει τους δικούς της και της δημιούργησαν τέτοιο τρόμο που δεν μπόρεσε παρά να υπογράψει την αποχώρηση της. Φυσικά, όταν κατήγγειλε τα παραπάνω στην Επιθεώρηση Εργασίας με σκοπό να λάβει μια συνολική αποζημίωση, ο νομικός εκπρόσωπος του Ομίλου όχι μόνο αρνήθηκε κατηγορηματικώς τα πάντα, μάλιστα ισχυρίστηκε πως η εργαζόμενη, όπως είδαν από τις κάμερες, διέπραξε μια ποινικά κολάσιμη πράξη και για αυτό αποχώρησε. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάστηκε η εταιρεία να λογοδοτήσει και να "πληρώσει" ποτέ. 

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ: ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ !!!

ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Οι νέες λύσεις που προτείνουν οι εταιρείες διαχείρισης στους «κόκκινους» δανειολήπτες


Λύσεις που οι τράπεζες ουδέποτε έθεσαν σε εφαρμογή, όπως είναι η εθελοντική παράδοση ακινήτου ή η ανταλλαγή του με άλλο μικρότερης αξίας, προτείνουν οι εταιρείες διαχείρισης στους δανειολήπτες, με στόχο να «καθαρίσει» η οικονομία –και όχι μόνο οι ισολογισμοί των τραπεζών- από τα «κόκκινα» δάνεια.

Προς το παρόν οι εταιρείες -17 στον αριθμό- διαχειρίζονται δάνεια συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ. Όμως στο τέλος του 2021 εκτιμάται ότι θα έχει ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ, καθώς οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε τιτλοποιήσεις και πωλήσεις προβληματικών δανείων ύψους 33 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

«Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν που θέλει να σώσει το σπίτι του. Αν ο στρατηγικός κακοπληρωτής πιστεύει ότι θα έρθει σε εμάς και θα γλιτώσει κάνει λάθος», λέει ο κ. Τάσος Πανούσης, επικεφαλής της FPS και πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Ενωσης Ανωνύμων Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Τι σημαίνει όμως δεύτερη ευκαιρία;



ΜΠΙΖΝΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣ: ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html







Oι τράπεζες απαλλάχθηκαν από το βάρος, οι δανειολήπτες όχι. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και την προσωρινή-μέχρι 31/12/2019- προστασία της πρώτης κατοικίας ψηφίστηκε, αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ.

Οι τράπεζες έλυσαν το πρώτο μέρος της εξίσωσηςπου τους απασχολεί, πως δηλαδή θα μεταφέρουν το τοξικό μέρος του δανειακού τους χαρτοφυλακίου είτε στο «ειδικό όχημα» που θα δημιουργηθεί είτε σε funds είτε σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.

To πρόβλημα των «κόκκινων δανειοληπτών», ωστόσο, δεν λύθηκε. Το βουνό από τα ληξιπρόθεσμα χρέη βαραίνει τους δανειολήπτες, ιδιώτες και επιχειρηματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Ηδη γεννήθηκε μια νέα, τεράστια αγορά κόκκινων δανείων συνολικής αξίας 100 δισ. ευρώ (περίπου 20 δισ. ευρώ βρίσκονται εκτός ενεργητικού τραπεζών) που αφορά τώρα τη διαχείριση αυτών των δανείων, αλλά και των περιουσιών που κρύβονται πίσω από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

ΧΡΕΗ ΣΤΗ ΔΕΗ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ;;;

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ;;; 
Και μήπως να ανοίξει ο δρόμος επιτέλους και για να μειωθούν οι τόσες χρεώσεις προς τρίτους στα τιμολόγια ;;;



Κερδισμένη από την δικαστική της διαμάχη με την ΔΕΗ βγήκε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου. Το αντικείμενο της διαμάχης αφορούσε στο αίτημα του ξενοδοχείου, το οποίο έκανε και τη προσφυγή στην δικαιοσύνη για να ματαιωθεί η διακοπή ηλεκτροδότησης ξενοδοχειακής μονάδας.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ έχει εκδώσει δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται με ποιον τρόπο μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους οι επιχειρήσεις, χωρίς εκεί να γίνεται αναφορά ότι ισχύει κάτι διαφορετικό στην περίπτωση των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
SSL Certificates