.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: ΑΝΤΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/49500000.html



Πωλούνται τα δάνεια της Καραϊσκάκης ΑΕ

Ένα βήμα πριν από την πώληση των κόκκινων δανείων ύψους 40 εκατ. ευρώ της εταιρείας «Καραϊσκάκης Α.Ε.» είναι οι πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις ατέρμονες και χωρίς αποτέλεσμα συζητήσεις τόσο με τους παλαιούς όσο και με τους νέους μετόχους της επιχείρησης… Η στήλη πληροφορείται ότι τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών, Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank και Attica Bank κάθισαν στο τραπέζι, συνεννοήθηκαν, συμφώνησαν και σύντομα αναμένεται να δοθεί το mandate στην Axia Partners για να ξεκινήσει τις επαφές αναζήτησης επενδυτών… 

Η μόνη τράπεζα που φέρεται να έχει κάποιες ενστάσεις επί της διαδικασίας είναι η Τράπεζα Πειραιώς, το μερίδιο της οποίας στο δάνειο ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Η επιλογή της Axia (επικεφαλής ο γνωστός θαμών στους κοσμικούς κύκλους Γιώργος Λινάτσας) και όχι κάποιας άλλης συμβουλευτικής επενδυτικής εταιρείας έγινε, όπως μαθαίνω, με βάση κριτήρια όπως η εμπειρία της εταιρείας σε τέτοιου τύπου projects. 

Πάντως ήταν απευθείας ανάθεση και δεν έγινε κάποιος διεθνής διαγωνισμός. Κι όλα αυτά σε σύγκριση με άλλες ελληνικές εταιρείες με το ίδιο αντικείμενο διότι μόνο ελληνική θα αναλάμβανε το mandate για ένα δάνειο των 40 εκατ. ευρώ.

Οι ξένες συμβουλευτικές εταιρείες και τράπεζες ασχολούνται μόνο με ανάλογα projects όταν το ποσό ξεπερνά τα 100 εκατ ευρώ. Έγκυρη πηγή έλεγε στην στήλη ότι οι 4 τράπεζες – που ελέγχουν τα 35 από τα 40 εκατ ευρώ του δανείου – συμφώνησαν και η διαδικασία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ακόμη και χωρίς την Πειραιώς. Πληροφορίες της αγοράς λένε πάντως οτι με τις πρακτικές της AXIA έχουν θυμώσει μέλη της οικογένειας του γνωστού βιομήχανου Νίκου Μάνεση.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates