.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΤτΕ: ΑΒΕΒΑΙΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!




Αναλυτικά τα στοιχεία που καταγράφει η έκθεση της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια

Μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους κατά 25,4 δισ. ευρώ την περίοδο Μαρτίου 2016-Δεκεμβρίου 2018, πέτυχαν οι τράπεζες, κυρίως μέσω διαγραφών και πωλήσεων, όπως καταγράφεται στην Έκθεση της ΤτΕ για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Στο τέλος του 2018 το συνολικό απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων του τραπεζικού συστήματος διαμορφώθηκε σε 81,8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μείωση της τάξεως του 13,4% που αντιστοιχεί σε 12,6 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2017 ( ΜΕΔ στα 94,4 δισ. ευρώ), με στοιχεία εντός ισολογισμού, και σε 24% ή 25,4 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Μάρτιο 2016, οπότε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφτασαν στην κορύφωσή τους. .

Ο λόγος των ΜΕΔ προς το σύνολο των δανείων στο τέλος του 2018 ανήλθε σε 45,4%, έναντι 47,2% στο τέλος του 2017. Η μείωση του λόγου προέρχεται κυρίως από τη μείωση του αποθέματος των ΜΕΔ (13,4%), η οποία ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τη μείωση του συνόλου των τραπεζικών πιστώσεων κατά τη διάρκεια του έτους (10%). Σημειώνεται, πάντως, ότι η σταδιακή μείωση των ΜΕΔ παρατηρείται κυρίως μέσω μη οργανικών ενεργειών (διαγραφές ύψους 5,9 δισ. ευρώ που σωρευτικά διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018, καθώς και πωλήσεις ύψους 5,8 δισ. ευρώ), ενώ συνεχίστηκε η καθαρή εισροή νέων ΜΕΔ κυρίως λόγω αθέτησης υποχρεώσεων από πιστούχους με ρύθμιση οφειλής. Επισημαίνεται ότι τα πιστωτικά ιδρύματα, με τη νέα επιχειρησιακή στοχοθεσία την οποία υπέβαλαν στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (Single Supervisory Mechanism) στο τέλος Μαρτίου του 2019, στοχεύουν σε επίπεδα δείκτη ΜΕΔ ως προς το σύνολο των δανείων κάτω του 20% το 2021.

ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΘΕΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!! ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/blog-post_37.html



Διεθνή ανησυχία προκαλεί η υποψηφιότητα του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη για την θέση του Ντράγκι

Από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να μη βγήκε «λευκός καπνός» για το διάδοχο του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην Κομισιόν, όλα δείχνουν όμως ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του διοικητή της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, ως διαδόχου του Μάριο Ντράγκι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάτι που προκαλεί έντονες ανησυχίες στους αναλυτές, καθώς ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης ήταν ο μεγαλύτερος επικριτής της πολιτικής Ντράγκι, που θεωρείται από τους περισσότερους σωτήρια για το κοινό νόμισμα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ύστερα από μια διήμερη σύνοδο έντονων διαφωνιών για τα πρόσωπα που θα προταθούν για τις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησαν ότι θα λύσουν τις διαφορές τους σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις 30 Ιουνίου.

Όμως, από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φάνηκε καθαρά ότι «κλειδώνει» η επιλογή του Γιενς Βάιντμαν ως διαδόχου του Μάριο Ντράγκι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως λένε αναλυτές, σε αυτή τη σκακιστική παρτίδα, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε μια κίνηση «θυσίας», για να πετύχει αυτό που φαίνεται ότι ήταν εξαρχής ο στόχος του Βερολίνου, δηλαδή να φέρει την ΕΚΤ, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, σε γερμανικό έλεγχο.

Ειδικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος αποδέχθηκε στη διαπραγμάτευση με τους άλλους ηγέτες και, πρωτίστως, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, να «καεί» ο Γερμανός, Χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, παρότι μάλιστα στις ευρωεκλογές ήταν επικεφαλής της παράταξης που επικράτησε (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), έστω και με μειωμένο ποσοστό.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ !!!

ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/04/blog-post_54.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/3.html




ΧΑ: Είκοσι χρόνια μετά τη «φούσκα» του 1999

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν είκοσι ολόκληρα χρόνια από το «σπάσιμο της χρηματιστηριακής φούσκας» του 1999, οι μνήμες της επενδυτικής κοινότητας παραμένουν νωπές, για τέσσερις κυρίως λόγους:

Πρώτον, εξ’ αιτίας των βαρύτατων απωλειών που προκάλεσε στους επενδυτές. Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ είχε εκτιναχθεί έως και τις 6.335 μονάδες,όταν σήμερα βρίσκεται 87% χαμηλότερα! Στην πράξη ωστόσο, οι ζημίες ήταν πολύ υψηλότερες όχι μόνο λόγω του ενδιάμεσου πληθωρισμού, αλλά και εξ’ αιτίας των περίπου εκατό εισηγμένων εταιρειών (η μία στις τρεις!) που από το 1999 αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το ΧΑ αφήνοντας τους μετόχους τους «με τα χαρτιά στο χέρι» (παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία).

Δεύτερον, λόγω της ευρύτατης διάστασης του φαινομένου, καθώς ήταν η πρώτη φορά όπου εκατομμύρια Έλληνες (και κυρίως άτομα που είχαν μηδενική ή ελάχιστη σχετική εμπειρία) επένδυσαν μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους στο ελληνικό χρηματιστήριο, αποκτώντας συχνά μετοχές οι οποίες είχαν προηγουμένως αυξηθεί κατά δέκα, τριάντα ή και εκατό φορές!

Τρίτον, εξ’ αιτίας των πολιτικών διαστάσεων που έλαβε το όλο θέμα, τόσο πριν το σπάσιμο της φούσκας, όσο και μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2000.

Και τέταρτον, επειδή όταν λίγα χρόνια αργότερα (2008), άρχισαν να επηρεάζουν το ταμπλό του ΧΑ οι επιπτώσεις από την άκρατη πιστωτική επέκταση των τραπεζών και από την ευρύτερη οικονομική κρίση, πολλοί απέδωσαν εσφαλμένα το άθροισμα των απωλειών της εικοσαετίας στα γεγονότα του 1999.

«Φαλίρισε» το ένα τρίτο του ταμπλό

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗΣ ΕΙΧΕ 600 "ΠΕΛΑΤΕΣ" !!!

ΣΤΑ 1.700.000€ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ
Τα παράνομα έσοδα του κυκλώματος ξεπλένονταν μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ, με τον ιδιοκτήτη του «συνεργαζόμενου» πρακτορείου να είναι «πελάτης» του κυκλώματος !!!



Κύκλωμα ρευματοκλοπής: Οι «πελάτες», η «ταρίφα», οι κωδικοί και το ξέπλυμα

Τους 600 αγγίζουν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , οι «πελάτες» του κυκλώματος ρευματοκλοπής που εξάρθρωσε τις τελευταίες ημέρες η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας η σπείρα που εντοπίστηκε στα μέσα του 2018 κι έκτοτε παρακολουθείτο, μέχρι και τη σύλληψη των μελών της στις αρχές της εβδομάδας επέφερε ζημία στη ΔΕΗ που με τα έως τώρα δεδομένα αγγίζει τα 1,7 εκ. ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν να ανέβει εφόσον υπάρξει πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον αριθμό των «πελατών» ο οποίος αναμένεται να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια όταν οι εταιρείες τηλεφωνίας δώσουν τα στοιχεία όλων όσων επικοινωνούσαν με τα μέλη της σπείρας.

Και οι «πελάτες» κατηγορούμενοι

ΔΕΔ: ΔΕΝ "ΜΕΤΡΑΝΕ" ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ !!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕΣΩ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ...
Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ και τα αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας καθώς εντόπισαν 9.500 τα οποία θεωρούνται ύποπτα, για φορολογικές παραβάσεις των ιδιοκτητών τους !!!



Οριστικό είναι το «μπλόκο» της Εφορίας στα τιμολόγια προερχόμενα από μητρικές εταιρείες της Βουλγαρίας ή της Κύπρου, τα οποία δεν «μετράνε» για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα.

Με απόφασή της η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών έκλεισε οριστικά αυτό το «παράθυρο» που χρησιμοποιούσαν αρκετές ελληνικές εταιρείες, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα ώστε να αποφεύγουν την πληρωμή φόρων.

Το «κόλπο» ήταν το ακόλουθο: Στήνεται μια εταιρεία στη Βουλγαρία ή στην Κύπρο ή σε άλλη χώρα με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς». Κατόπιν ίδρυαν μια εταιρεία στην Ελλάδα η οποία ήταν θυγατρική της εταιρείας του εξωτερικού η οποία ήταν η μητρική.

Η θυγατρική στην Ελλάδα φορολογείται με βάση το ελληνικό φορολογικό σύστημα, δηλαδή με συντελεστές υψηλότερους σε σχέση με εκείνους της Βουλγαρίας ή της Κύπρου.

Εκτός των άλλων μεθόδων αποφυγής της φορολογίας, η θυγατρική εταιρεία που έχει έδρα την Ελλάδα,προμηθευόταν τιμολόγια από την μητρική του εξωτερικού, τα οποία τα χρησιμοποιούσε για να εκπέσει δαπάνες, από τα ακαθάριστα έσοδά της.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ) Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΤΣΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ATTICA BANK, ΠΑΣΟΚ+ΝΔ !!!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ !!!
Εξαπατήθηκαν οι υπάλληλοι της τράπεζας από τους εκπροσώπους των κομμάτων, που τους απέκρυψαν ότι είχαν προηγουμένως διπλοεκχωρήσει και τριπλοεκχωρήσει, σε άλλες τράπεζες, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που εκχώρησαν στην ATTICA BANK, ως εξασφάλιση των δανείων τους από την τράπεζα !!! 

Σε ότι αφορά το ζήτημα των πολλαπλών εκχωρήσεων των κρατικών χρηματοδοτήσεων του προϋπολογισμού, επεσήμανε ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, επειδή, ως προανέφερα, η Τράπεζα Αττικής, ήταν ο τελευταίος στην σειρά δανειστής, χωρίς οι αρμόδιοι υπάλληλοι αυτής να γνωρίζουν ή να μπορούν να γνωρίζουν ότι, οι εκχωρήσεις αυτές, ήταν πολλαπλές, αφού, οι προηγούμενες εκχωρήσεις, ουδέποτε αναγγέλθηκαν νομότυπα και εμπρόθεσμα, ούτε ακόμη και εκπρόθεσμα, από τις προηγούμενες δανείστριες τράπεζες και ουδέποτε καταχωρήθηκαν από αυτές στα αρχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ, προκειμένου, έτσι, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Τράπεζας Αττικής, να μπορούν τις πληροφορηθούν από την on line σύνδεση της τράπεζας με το αντίστοιχο αρχείο πληροφοριών της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ ενώ, οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων κομμάτων, τους απέκρυψαν ότι, οι ίδιες αυτές κρατικές χρηματοδοτήσεις, είχαν προηγουμένως εκχωρηθεί από αυτούς τους ίδιους, σε άλλες τράπεζες και, μάλιστα, όχι μόνο για μέρος αυτών, ως δεύτερες, τρίτες, κλπ. εξασφαλίσεις, αλλά, αντιθέτως, σε όλες τις περιπτώσεις, ως δήθεν πρώτες εξασφαλίσεις, σα να μην είχαν ποτέ προηγουμένως εκχωρηθεί σε άλλη τράπεζα. Αυτό είχε, κατά την άποψή μου, ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Τράπεζας Αττικής, όχι μόνον να μην ευθύνονται για το ζήτημα των πολλαπλών εκχωρήσεων, αλλά να έχουν στην πραγματικότητα εξαπατηθεί από τους ανωτέρω εκπροσώπους των κομμάτων και, έτσι, να έχουν πεισθεί, από τα γραπτά αιτήματα, τα πληροφοριακά δελτία και τις προφορικές διαβεβαιώσεις τους, ότι, εν προκειμένω, η εκχώρηση κάθε κρατικής χρηματοδότησης που ελάμβαναν ως εξασφάλιση για τα δάνεια των κομμάτων που χορήγησε η τράπεζα, ήταν δήθεν η πρώτη.




ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ & ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - Ανεξάρτητος Βουλευτής           

Πώληση δανείων κομμάτων από Attica Bank

Η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων ρυθμίστηκε για πρώτη φορά με τον Ν.3023/2002.
Ο ίδιος νόμος, στο άρθρο 1, ρύθμιζε τα ζητήματα της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και τις επί μέρους διακρίσεις.
Kαθώς η διάταξη δεν καθιέρωνε το ανεκχώρητο και ακατάσχετο της κρατικής χρηματοδότησης, ήταν επιτρεπτό να εφαρμοστούν οι γενικές διατάξεις του ΑΚ,  και συγκεκριμένα αυτές των άρθρων 1209, 1247 (ενεχυρίαση απαίτησης) και 1210 ΑΚ (επιτρεπτή η σύσταση ενεχύρου και υπέρ μελλοντικής ή υπό αίρεση απαίτησης κλπ).           
Ως εκ τούτου συμβάσεις ενεχύρου που είχαν καταρτιστεί σε χρόνο προγενέστερο της 31-12-2014, δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς του Ν.4304/2014.
Η δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τις ελληνικές τράπεζες, ξεκίνησε την δεκαετία του 1990 και συνεχίστηκε έως και το 2012, με συνέπεια ο τραπεζικός τους δανεισμός να έχει ανέλθει, την 31-12-2016, στα 440 εκατομμύρια ευρώ.
Η Τράπεζα Αττικής είχε μερίδιο 2,4% ή 10,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Με τελεσίδικες αποφάσεις καταβάλλουν αποζημιώσεις 5.869,40 ευρώ σε δανειολήπτες που ενοχλούσαν οι εισπρακτικές χωρίς την άδειά τους !!!




Χιονοστιβάδα προστίμων στις τράπεζες για τις εισπρακτικές εταιρείες!

Με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις οι τράπεζες υποχρεώνονται να καταβάλλουν αποζημιώσεις ύψους 5.869,40 ευρώ σε δανειολήπτες που ενοχλούν οι εισπρακτικές χωρίς την άδειά τους.

Ο λόγος είναι η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, στην οποία προέβησαν οι τράπεζες δίνοντας σε εισπρακτικές εταιρείες τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους, χωρίς να έχουν την άδειά τους.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες είναι τελεσίδικες και δημιουργούν δεδικασμένο, ανοίγουν τον δρόμο για μαζικές αγωγές δανειοληπτών οι οποίοι ενοχλούνται όλες τις ώρες από εισπρακτικές εταιρείες, για καθυστέρηση πληρωμής κάποιας δόσης (ή δόσεων) του δανείου που έχουν λάβει.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το μόνο που έχουν να κάνουν οι δανειολήπτες που δέχονται τηλεφωνήματα εισπρακτικών εταιρειών είναι να τσεκάρουν στη σύμβαση του δανείου, αν υπάρχει ρητή εξουσιοδότηση προς την τράπεζα να δίδει σε τρίτους τα στοιχεία τους. Αν στη σύμβαση αναγράφεται δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο, ή αναγράφεται μόνο ότι εξουσιοδοτείται η τράπεζα να χρησιμοποιεί τα στοιχεία τους για την προώθηση προϊόντων της, τότε μπορούν να καταθέσουν αγωγή και να διεκδικήσουν αποζημίωση, για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ "ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!



Τις "εξετάσεις" τις περάσαμε αλλά από αποτελέσματα χωλαίνουμε...

Τι μεταδίδει το economistas.gr:

Με εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, η αξιολόγηση της χώρας μας από την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force) σε σχέση με τις διεθνείς συστάσεις για την πρόληψη του Ξεπλύματος Χρήματος και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (ΞΧ/ΧΤ).

Η Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης, υπό την Προεδρία των ΗΠΑ, υιοθέτησε χθες 20/6, την έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα και αποφάσισε να εντάξει την χώρα μας στη διαδικασία της κανονικής παρακολούθησης (regular follow-up), κάτι που έχει πετύχει μόνο περιορισμένος αριθμός χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επισφραγίζεται έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια συντονισμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2017, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του υπ. Οικονομικών, κα. Έλενα Παπαδοπούλου στην οποία συμμετείχαν όλες οι συναρμόδιες Αρχές (Αρχή καταπολέμησης του ΞΧ/ΧΤ, Τράπεζα της Ελλάδος, υπουργείο Δικαιοσύνης, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ, Ελληνική Αστυνομία, Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Εξωτερικών, υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων)

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΔΟΘΗΚΑΝ ΗΔΗ 10 ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ !!!




Θα γίνει της...κάνναβης !!!

Τις 10 έφτασαν οι χορηγημένες άδειες εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Από τα συνολικά 64 αιτήματα για άδεια που είχαν κατατεθεί, έως και το τέλος Μαΐου, στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουν απορριφθεί 3 και έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ 9 εγκρίσεις. Συνολικά, η εκτιμώμενη επένδυση για τους 64 φακέλους ανέρχεται σε 788.833.468 ευρώ και οι εργαζόμενοι 4.485 άτομα.

Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε μία νέα κοινή υπουργική απόφαση με ημερομηνία 12 Ιουνίου 2019 που αφορά στη χορήγηση άδειας ενιαίας έγκρισης εγκατάστασης για την εταιρεία με την επωνυμία «AEGEAN PHARMACEUTICAL CANNABIS PRODUCTION-Ι.Κ.Ε.» με διακριτικό τίτλο «AEGEAN CANNABIS». Η άδεια είναι διάρκειας πέντε ετών εντός ενιαίας έκτασης που βρίσκεται στο 13ο χλμ, Εθνικής Οδού Σπάρτης- Γυθείου του Δήμου Σπάρτης, στο Νομό Λακωνίας (η παραγωγή θα γίνεται σε θερμοκήπια: 5.252 τ.μ.).

Η μονάδα αφορά στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες που έχουν λάβει ΦΕΚ είναι οι εξής:

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ;;; ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ;;;

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΔΕΗ: "ΑΒΑΣΙΜΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΛΑΒΑΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ"
"Βοηθά" σε μελλοντικό ξεπούλημα η εικόνα της κατάρρευσης της ΔΕΗ...Από την άλλη όμως ο υψηλός δανεισμός σε συνδυασμό με τα μνημονιακά απαιτούμενα συρρίκνωσης και την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αυτόν τον δρόμο !!!



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με επίκεντρο την ΔΕΗ καθώς μετά τις πληροφορίες ότι η εταιρία θα εμφανίσει ζημίες άνω των 250 εκατ ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2019 συνεχίζοντας τις μεγάλες ζημίες του 2018, οι ελληνικές τράπεζες κινητοποιήθηκαν και με επιστολές τους που εστάλησαν στις 20 Ιουνίου καταγγέλλουν την διοίκηση της ΔΕΗ ότι παραβίασε τις δανειακές συμβάσεις.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ διαψεύδει αναφέροντας ότι «είναι παντελώς αβάσιμη η αναφορά ότι έχει λάβει επιστολές από τράπεζες περί παραβίασης όρων των δανειακών συμβάσεων».

Στο εσωτερικό της ΔΕΗ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για την τύχη της εταιρίας. 

Η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι υλοποιεί πρόγραμμα 790 εκατ το 2019 και ότι αναφορές ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού δεν έχουν καμία βάση.
Όμως βάση έχουν οι επιστολές που έχουν στείλει η Eurobank, Εθνική τράπεζα και Alpha bank με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2019 όπου καταγγέλλουν την διοίκηση της ΔΕΗ ότι έχει παραβιάσει τους όρους των δανειακών συμβάσεων. 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ADIDAS: ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 3 ΓΡΑΜΜΩΝ !!!




Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι το εμπορικό σήμα της Adidas με τρεις γραμμές δεν είναι αρκετά διακριτό ώστε να αξίζει προστασία

Μια μεγάλη ήττα για το γνωστό brand αθλητικών ειδών, αφού το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε εναντίον του.

Σύμφωνα με την δικαστική ήττα για την Adidas, το εμπορικό της σήμα με τις τρεις γραμμές δεν αξίζει προστασία! Επομένως, το brand χάνει την αποκλειστικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι το εμπορικό σήμα της Adidas με τρεις γραμμές δεν είναι αρκετά διακριτό για να αξίζει προστασία. Οι τρεις παράλληλες γραμμές στα αθλητικά παπούτσια, τις τσάντες και τις μπλούζες της εταιρείας είναι «ένα συνηθισμένο σήμα», σύμφωνα με το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.

ALPHA BANK: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ 1.100 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ 4.000 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η συνολική αξία των κόκκινων δανείων & των εξασφαλίσεων-ακινήτων αγγίζει τα 3 δις ευρώ


Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, προχωρά η Alpha Bank, εκκινώντας το φετινό πρόγραμμα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures - NPEs), μέσω μη οργανικών δράσεων.

Με βάση την ενημέρωση που έχουν λάβει οι επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία ανήκουν σε περίπου 1.100 -μικρομεσαίες- επιχειρήσεις. Πρόκειται κυρίως για δάνεια που έχουν καταγγελθεί (σ.σ. περίπου το 80% του χαρτοφυλακίου) από την τράπεζα ή βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση.

Διαθέτουν, όμως, εξασφαλίσεις επί περίπου 4.000 ακινήτων, εμπορικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Το 70% των εξασφαλίσεων αποτελεί πρώτη προσημείωση, ενώ περίπου το 45% της αξίας των εξασφαλίσεων προέρχεται από τους 100 μεγαλύτερους δανειολήπτες του χαρτοφυλακίου.

Το 30% των ενυπόθηκων ακινήτων είναι εμπορικά, περίπου το 20% βιομηχανικά, ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία, οικόπεδα, αποθήκες κ.ά. Σε όρους γεωγραφικής διασποράς, το 30% των ενυπόθηκων ακινήτων βρίσκεται στην Αθήνα. Ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η PriceWaterhouseCoopers (PwC).

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πρώτο πιλοτικό πακέτο ύψους 300.000.000€...

Tην ανάθεση της διαχείρισης στεγαστικών δανείων σε εξωτερικούς servicers, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, προωθεί η Εθνική Τράπεζα, εγκαταλείποντας τη «σκληρή» γραμμή της εσωτερικής διαχείρισης του στεγαστικού χαρτοφυλακίου μέσω οργανικών ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση η κίνηση είναι πιλοτική, καθώς το χαρτοφυλάκιο που αναμένεται να δοθεί προς διαχείριση σε ανεξάρτητο servicer είναι μικρό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ περίπου και εντάσσεται στην προσπάθεια της διοίκησης της ΕΤΕ να διευρύνει τα εργαλεία αποτελεσματικών ρυθμίσεων.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!




Μάθανε πως φοροδιαφεύγουμε...πλακώσανε και οι Τούρκοι


Έκλεισαν για ενα 2ημερο το εστιατόριο Nusret του Τούρκου chef, Salt Bae στο «νησί των Ανέμων» οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ για 34 αποδείξεις αξίας 25 800 που δεν κόπηκαν.Για να καταλάβεις το μέγεθος της εισφοροδιαφυγής αν λέμε αν κάθε ημέρα δεν κοψεις 30-35 αποδείξεις και τις πολλαπλασιάσεις τον μήνα μας κάνουν 750.000 περίπου ευρώ.Φανταστείτε το όργιο εισφοροδιαφυγής που γίνεται οχι μόνο στη Μύκονο αλλά σε όλη την επικράτεια.Και η ποινή είναι μόνο 2 ημέρες!!!

Λουκέτο για 48 ώρες έβαλαν χθες οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο εστιατόριο, Nusret, του διάσημου Τούρκου chef, Salt Bae, στη Μύκονο.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν στο εστιατόριο το βράδυ της Τρίτης, και παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ. 

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ: 40 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!



Ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας...


Ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς θα βρεθούν την ερχόμενη Παρασκευή συνολικά σαράντα άτομα τα οποία έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για χορηγήσεις δανείων από την τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για τραπεζικά στελέχη της περιόδου 2015-2016 που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας Ανάμεσά τους άλλοτε ισχυρός άνδρας της τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!



Ενώ αναβάλλεται η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Η προεκλογική χαλάρωση απομακρύνει τις αυξήσεις φόρων που είχαν ψηφιστεί, αλλά μειώνει και τις εισπράξεις από το «κυνήγι» των 104 δισ. ευρώ των οφειλών στην εφορία.

Με απόφαση Τσακαλώτου που υπογράφεται ενδεχομένως και σήμερα, οι αυξήσεις ΦΠΑ που θα επιβάλλονταν στα νησιά του Αιγαίου από 1ης Ιουλίου -μια εβδομάδα πριν τις εκλογές- αναβάλλονται για μετά το 2019. Στην κυβέρνηση δίνουν αγώνα δρόμου μέχρι την τελευταία στιγμή για να ανασταλούν οι ψηφισμένες από το 2015 αυξήσεις (έως και 50%) στον μειωμένο ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε Κω, Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο και Σάμο.

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚ: ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΨΥΧΙΚΑ Ή ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ !!!



Το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ψυχική ή σωματική εξάντληση.

Αλλαγές στην... οδήγηση φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας αφού όσοι οδηγούν ενώ είναι σωματικά ή ψυχικά εξαντλημένοι ή έχουν σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο όχημά τους, θα διώκονται.

Ειδικότερα, το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ψυχική ή σωματική εξάντληση, σύμφωνα με το OPEN, με φυλάκιση έως τριών ετών.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως θα διαπιστώνεται η ψυχική και η σωματική κούραση του οδηγού.

ΣΑΛΒΙΝΙ: "Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ" !!!




Μείωση των φόρων σε νοικοκυριά+επιχειρήσεις με flat tax στα εισοδήματα που δεν ξεπερνούν τα 50.000€/χρόνο ετοιμάζει η Ιταλία

Ο Σαλβίνι από την Ουάσινγκτον επανέφερε το θέμα του ενιαίου φορολογικού συντελεστή για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, παρά τις όποιες αντιρρήσεις των Βρυξελλών. «Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα ικανοποιείται πλέον με τα ψίχουλα» διαμηνύει ο Σαλβίνι, προσθέτοντας πως «η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, που η Ευρώπη την ξέσκισε», «η μείωση των φόρων θα γίνει». Ο ίδιος δήλωσε πως θα επιβλέψει προσωπικά την επιστολή που θα αποστείλει ο Κόντε στις Βρυξέλλες εντός της εβδομάδος. «Μιλήσαμε και συμφωνήσαμε για το περιεχόμενο. Η ψήφος των Ιταλών έδωσε μία σαφή απάντηση» επεσήμανε ο Σαλβίνι.

Ο αντιπρόεδρος και ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι επιμένει να τεθεί σε εφαρμογή μείωση των φόρων με την εφαρμογή «flat tax», ενιαίου φορολογικού συντελεστή, για τα εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα 50.000 ευρώ τον χρόνο. Πάντως οι λεπτομέρειες ως προς το μέτρο, ειδικά το πλαφόν της φορολογητέας ύλης για την οποία θα ισχύσει, δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί επίσημα.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 42.000.000€ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Κατά τ'άλλα για την κατάσταση στη χώρα έφταιγες εσύ που δεν πήρες απόδειξη για την τυρόπιτα...




Σταύρος Ψυχάρης: στο εδώλιο για 45.000.000 ευρώ που δεν δικαιολόγησε με...παραγραφή των αξιώσεων του Δημοσίου για το 93% του ποσού !!!

Νέο «ραντεβού» με τη Δικαιοσύνη θα έχει τον Μάρτιο του 2020 ο Σταύρος Ψυχάρης, που θα βρεθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους περίπου 45.000.000 ευρώ, που φέρεται ότι τελέστηκαν από το 2001 έως το 2013. Η δίκη του πρώην κραταιού εκδότη είχε προσδιοριστεί για χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, που βρισκόταν σε άλλο δικαστήριο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του το 2016, όταν, μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, εντόπισαν «μαύρη τρύπα» στα εισοδήματά του.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ BOSCH ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΙΤΣΟΣ & ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ BSH(PITSOS)ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ (ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟΥ)ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-SIEMENS(ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ). ΜΕΤΑ Η SIEMENS ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, THN BOSCH, ΤΟ 50% ΤΗΣ BSH ΤΣΕΠΩΝΟΝΤΑΣ 3 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ...
Την ίδια ώρα η Siemens που μας δουλεύει ψιλό γαζί ως χώρα, συνεχίζει να παίρνει δημόσια έργα !!!
Θυμηθείτε τις καταγγελίες φωτιά της ΠΟΕΜ εδώ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/siemens-pitsos.html





Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο της Πίτσος

Με τετράωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της BSH (Πίτσος) στην πρόθεση της μητρικής να κατεβάσει ρολά στη μονάδα. Σχετική απόφαση έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ). Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιουνίου, και στις 3 και 4 Ιουλίου από τις 7:00 – 11:00 σε όλες τις βάρδιες.

Το εργοστάσιο, σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει η μητρική θα παραμείνει εν ενεργεία μέχρι το τέλος του 2020, οπότε και έχει προγραμματιστεί το κλείσιμό του. Ενώ η ολοκλήρωση κάθε εν γένει δραστηριότητας του θα πραγματοποιηθεί έως την 31η Μαρτίου του 2021. Η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί μια βάρδια ημερησίως, όταν το αντίστοιχο εργοστάσιο που διατηρεί ο γερμανικός όμιλος στην Τουρκία, και το οποίο παράγει μεταξύ των άλλων και τα μοντέλα κουζίνας που παράγει και το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος, δουλεύει τρεις βάρδιες την ημέρα.

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΕΝΩ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας και σε τουριστικές περιοχές, είτε δεν βρίσκεις πλέον σπίτι να νοικιάσεις είτε βρίσκεις αλλά εξωπραγματικές τιμές για τον μέσο Έλληνα !!!




Το Βερολίνο αναμένεται να απαγορεύσει σχεδόν όλες τις αυξήσεις ενοικίων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με την εφαρμογή του, ο νόμος αυτός αναμένεται να είναι ο πιο ριζοσπαστικός στο θέμα της ενοικίασης οπουδήποτε στην Ευρώπη. Η απόφαση, αναμένει την τελική επικύρωση από τα ίδια μέλη του οργάνου τον Οκτώβριο.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της πόλης-κράτους του Βερολίνου ενέκρινε το μέτρο που επιβάλλει ανώτατο όριο τιμής ενοικίου, σύμφωνα με το οποίο οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές για μία πενταετία και σε επίπεδα ανάλογα με το ύψος του βασικού ενοικίου στην εκάστοτε ζώνη.

Η κυβέρνηση συνεργασίας της γερμανικής πρωτεύουσας, υπό τον Σοσιαλδημοκράτη Μίχαελ Μίλερ, τους Πράσινους και το Die Linke, υπέγραψαν ένα πακέτο μέτρων, που πιθανότατα θα τεθεί εν ισχύ από το 2020, με στόχο να παραμείνουν σταθερά τα ενοίκια για την προβλεπόμενη περίοδο, όπως ανακοίνωσε η υπεύθυνη πολεοδομικού σχεδιασμού της πρωτεύουσας, Κάτριν Λόμπσερ.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ !!!




«Οι τράπεζες έχουν τα κεφάλαια, το θέμα δημιουργείται από την χαμηλή ζήτηση» επισήμαναν στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Στο συμπέρασμα ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πλέον έτοιμο και έχει ξεκινήσει να χρηματοδοτεί κάθε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και κάθε νοικοκυριό που είναι σε θέση να αποπληρώνει τα δάνεια του, κατέληξαν διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που συμμετείχαν στο πάνελ συζήτησης που διοργάνωσε ο "Κύκλος Ιδεών".

Ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ο Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ο Βασίλης Ράπανος, καθηγητής, ακαδημαϊκός, πρόεδρος της Alpha Bank και ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμφώνησαν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει και χρηματοδοτούν υγιείς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Δεν υπάρχει θέμα προσφοράς κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες έχουν τα κεφάλαια, το θέμα δημιουργείται από την χαμηλή ζήτηση επισήμαναν. Εκτίμησαν επίσης ότι η ζήτηση από μέρους επιχειρήσεων και νοικοκυριών θα αυξάνεται καθώς ενισχύεται περαιτέρω η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό στο εισόδημα των νοικοκυριών και τη κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ "ΧΑΡΤΙΑ" Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ !!!




Αν και έχει ψηφιστεί εδώ και ένα μήνα, η ΑΑΔΕ δεν έχει εκδώσει την απόφαση που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της εφαρμογής ώστε να ενεργοποιηθεί και να οδηγήσει στη σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών...

Μπορεί η ρύθμιση που προβλέπει το προοδευτικό κτίσιμο του ακατάσχετου λογαριασμού για όσους έχουν υποστεί κατάσχεση και επιδιώκουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τη φορολογική διοίκηση να έχει ψηφιστεί από τις 15 Μαΐου, ωστόσο ακόμη παραμένει στα «χαρτιά».

Για να ενεργοποιηθεί η νέα διαδικασία, που οδηγεί σε σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του Δημοσίου, θα πρέπει να εκδοθεί από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή απόφαση που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής.

Η σχετική απόφαση θα καθορίζει την ακριβή κλιμάκωση των συντελεστών με βάση τους οποίους θα προκύπτει το ποσό που θα αποδεσμεύεται κάθε μήνα από τον λογαριασμό κάθε οφειλέτη, ανάλογα με την πρόοδο στην εξόφληση των μηνιαίων δόσεων των οφειλών του.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EHEALTH FORUM 2014 !!!

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
Ως φυσική αυτουργός της παράβασης καθήκοντος θα δικαστεί η πρώην γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας που ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Χριστίνα Παπανικολάου.




Εκφωνήθηκε για να… αναβληθεί η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του eHealth με κατηγορούμενη τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Υπόθεση την οποία έφερε στο φως έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα και πολλαπλά ρεπορτάζ το Documento. Πρόκειται συγκεκριμένα για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία της κ. Νικολοπούλου ιατρικού συνεδρίου με προϋπολογισμό 713.000 ευρώ. Η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη κατηγορείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Ως φυσική αυτουργός της παράβασης καθήκοντος θα δικαστεί η πρώην γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας που ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Χριστίνα Παπανικολάου. Την αναβολή ζήτησαν οι συνήγοροι και των δύο κατηγορουμένων. Η μεριά της κας Παπανικολάου επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας της πρώην γενικής γραμματέας Δημόσιας Υγείας το οποίο δεν της επιτρέπει να παραστεί στη δίκη. Κατέθεσαν και σχετικό έγγραφο από ιατρικό φορέα ημερομηνίας 18 Ιουνίου 2019 σύμφωνα με το οποίο της δόθηκε ιατρική άδεια πέντε ημερών.

Η μεριά της κ. Στουρνάρα επικαλέστηκε κώλυμα στο πρόσωπο του συνηγόρου της, Σπύρου Μουζακίτη, λόγω παράστασης του σε άλλη δίκη σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη ήταν παρούσα στο ακροατήριο.

Τελικά η δίκη ,στην οποία το ελληνικό δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, αναβλήθηκε για τις 2 Οκτωβρίου.

Το πόρισμα φωτιά

FT: ΤΟ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ FACEBOOK ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Τα σχέδια του κοινωνικού δικτύου για το λανσάρισμα ενός «σταθερού» κρυπτονομίσματος ανησυχούν τις ρυθμιστικές αρχές

Της Gillian Tett


To παγκόσμιο εμπόριο χαρακτηρίζεται από ένα πρωτοφανές παράδοξο. Από τη μια, έχει γίνει υπερβολικά εύκολο και φθηνό να προωθήσουν οι καταναλωτές δεδομένα σε όλον τον κόσμο εν ριπή οφθαλμού. Αλλά από την άλλη, παραμένει παράδοξα ακριβό –και αργό– να μετακινήσουν τα χρήματα τους ανά την υφήλιο.

Μπορεί να αλλάξει αυτό; Tα στελέχη του Facebook το ελπίζουν: την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουν φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου συστήματος πληρωμών με βάση ένα κρυπτονόμισμα.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου, το οποίο έχει κωδική ονομασία Libra, έχουν κρατηθεί μυστικές. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα περιλαμβάνει ένα «stablecoin» κρυπτονόμισμα, το οποίο θα επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν πληρωμές με την ίδια ευκολία που αναρτούν φωτογραφίες με γάτες, ακόμα και αν δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Τουλάχιστον αυτή είναι η ελπίδα.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται εξαιρετικά παράτολμο, ακόμα και για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον ιδρυτή του Facebook. Άλλωστε, η λέξη «κρυπτονόμισμα» συνδέεται συνήθως με το αμφιλεγόμενο bitcoin, και το Facebook δεν έχει δείξει ποτέ την παραμικρή διάθεση να συμπεριφερθεί σαν μια τράπεζα.

Αλλά οι ρυθμιστικές αρχές και οι υφιστάμενες τράπεζες, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τα σχέδια. Στο παρασκήνιο έχει ξεσπάσει έντονη συζήτηση στους κύκλους των κεντρικών τραπεζών για το πώς πρέπει να απαντήσουν και, το κυριότερο, για το αν πρέπει να προσφέρουν στήριξη. Οι επενδυτές πρέπει να δώσουν προσοχή, καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει τη μορφή του χρηματοοικονομικού συστήματος και του τι συνιστά χρηματοοικονομική «σταθερότητα».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΤΕ !!!




Ο φορέας που εποπτεύει εισηγμένες και έχει ως αποστολή της την εξασφάλιση της διαφάνειας...δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για την οικονομική χρήση του 2016 !!!

Στην αφαίρεση της άδειας του ορκωτού ελεγκτή που ήλεγξε τις οικονομικές καταστάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την οικονομική χρήση του 2016 προχώρησε η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης. 

Το όνομα του ορκωτού ελεγκτή ο οποίος κατέχει κορυφαία θέση στην διοίκηση της εταιρίας ορκωτών ελεγκτών Διεθνής Ελεγκτική έχει ήδη αφαιρεθεί από το δημόσιο μητρώο αδειοδοτημένων ελεγκτών της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από την αφαίρεση αδείας του ορκωτού η ΕΛΤΕ επέβαλε και πρόστιμο στη Διεθνής Ελεγκτική ενώ η αφαίρεση αποφασίστηκε καθώς μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο της ΕΛΤΕ διαπιστώθηκε «ανύπαρκτος» φάκελος σε οντότητα δημοσίου συμφέροντος η οποία δημιουργεί και συστημικούς κινδύνους την οποία είχε υποτίθεται ελέγξει ο συγκεκριμένος ορκωτός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα της ισολογισμό χρήσης του 2017 (είναι κενό το συγκεκριμένο link) ενώ για το 2018 έχει αναθέσει τον έλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων στη Διεθνή Ελεγκτική με αμοιβή 2604 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

EUROBANK: 84.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ+ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΙΤΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ & ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η eurobank βάζει στα 2 προς τιτλοποίηση πακέτα, δάνεια με προσημείωση πρώτες κατοικίες ποντάροντας ξεκάθαρα στην επιδότηση του Δημοσίου(βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου για την κύρια κατοικία) ως δέλεαρ για να πιάσουν καλύτερες τιμές από τους "επενδυτές"....

Τι γράφει το euro2day.gr:

Ογδόντα τέσσερις χιλιάδες στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με προσημείωση ακινήτου δρομολογεί να τιτλοποιήσει μέσω των πακέτων Pillar και Cairo η Eurobank.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην εγχώρια αγορά, το Pillar, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ, αποτελείται από 42.000 δάνεια: 21.000 στεγαστικά (mortgage loans) και 27.000 καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου -home Equity- (σ.σ. στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αρκετά επισκευαστικά).

Στο δεύτερο πακέτο, το γνωστό ως Cairo, έχουν ενταχθεί συνολικά 42.000 δάνεια, εκ των οποίων 21.000 μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά και 15.000 προβληματικά καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πακέτο Cairo αποτελείται συνολικά από 7,5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα και εξυπηρετούμενα δάνεια -στεγαστικά, κυρίως όσα έχουν δοθεί σε ελβετικό φράγκο, επιχειρηματικά και καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου.

Η πρώτη κατοικία

Πηγές με γνώση της διαδικασίας επισημαίνουν στο Euro2day.gr ότι μεγάλο ποσοστό από τα εν λόγω στεγαστικά και καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου δάνεια έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία του δανειολήπτη και έχουν μεγάλες πιθανότητες να επιδοτηθούν από το δημόσιο, με βάση το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ !!!




Αδελφές Αθανασιάδη: Τα υπέρογκα χρέη και η...Μύκονος !!!

Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Υπάρχει εισαγγελέας;

Λοιπόν… Εαν υπάρχει εισαγγελέας στην χώρα τότε πρέπει να πάει μια βόλτα μέχρι την Μύκονο. Εκεί που σίγουρα βρίσκονται οι αδελφές Αθανασιάδη. Οι οποίες, όπως ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας, αφήνουν υπέρογκα χρέη σε Δημόσιο, εφορία, τράπεζες και εργαζόμενους.

Οπως ηδη ξέρετε, χθες το μεσημέρι οι τράπεζες έθεσαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία την εταιρεία Ναυτεμπορική ΑΕ (εφημερίδα, sites, τυπογραφείο).

Μία εκ των μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών και συγκεκριμένα η Grant Thornton θα αναλάβει να αποτιμήσει τα σήματα, το τυπογραφείο και τα ακίνητα της εταιρείας Ναυτεμπορική έτσι ώστε να βγουν άμεσα σε πλειστηριασμό.

ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 50.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ...ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ
Από 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου θα ελεγχθούν συνολικά 50.500 επιχειρήσεις, κυρίως σε τουριστικές περιοχές και κλάδους.




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του ελεγκτικού σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη θερινή περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη φορολογική διοίκηση κατά το διάστημα 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου θα ελεγχθούν συνολικά 50.500 επιχειρήσεις, κυρίως σε τουριστικές περιοχές και κλάδους.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το 85% των ελέγχων θα πραγματοποιηθεί εντός της επαγγελματικής εγκατάστασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων. Μάλιστα από το σύνολο των ελέγχων το 70% πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκτός της χωρικής αρμοδιότητας των ελεγκτών προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα που προκαλούνται από ζητήματα εντοπιότητας.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φορολογικών ελέγχων θα είναι η μέθοδος της "προσποίησης" του πελάτη από τους ελεγκτές προκειμένου οι έλεγχοι να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!




Πρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών: " 3 εκατομμύρια Έλληνες παγιδευμένοι στη μέγγενη των τραπεζών " !!!


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων από δανειολήπτες που θέλουν να διασώσουν την πρώτη τους κατοικία από τον πλειστηριασμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι εργάζονται εντατικά προκειμένου αυτή να ανοίξει πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων, όπως αναφέρει και η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών απασχολεί περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και τις διαδικασίες.

Η κατάργηση του Ν. 3869/2010 ή Ν. Κατσέλη όπως τον γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, η αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η εισαγωγή του αγγλοσαξονικού δικαίου όσον αφορά στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που διεξάγονται με συνοπτικές διαδικασίες, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το δυσμενές δικαστικό κλίμα περιγράφουν , φωτογραφίζουν και αντικατοπτρίζουν το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών επισημαίνει ότι στην περίπτωση που τράπεζες δεν δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης μιας οφειλής, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος είναι "η διεκδικητική αλλά και με συστηματικό τρόπο αναζήτηση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών". Η Ομοσπονδία "συμπυκνώνει" δε, έναν χρηστικό οδηγό ενεργειών στα εξής:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η ΤτΕ καλεί τις τράπεζες να εντείνουν τις προσπάθειες τους για τη μείωση των κόκκινων δανείων

Το απόθεμα των ΜΕΔ μειώθηκε το 2018 αλλά είναι σε τέτοιο ύψος που εμποδίζει τις τράπεζες να συμβάλλουν στην επίτευξη διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας και επαναφέρει την πρόταση της για μια συστημική λύση, η οποία προβλέπει τη μεταβίβαση σε Εταιρείες Ειδικού Σκοπού
Προειδοποίηση για ανεπαρκή μείωση των κόκκινων δανείων απεύθυνε η Τράπεζα της Ελλάδος στην Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος. Η ΤτΕ καλεί τις τράπεζες να εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, παράλληλα ζητά από τα πιστωτικά ιδρύματα να συμβάλλουν στην αναδιάθρωση των βιώσιμων επιχειρήσεων.

Η ΤτΕ θεωρεί ότι οι προσπάθειες για την αποτελεσματική διαχείριση του υψηλού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση του χρηματοπιστωτικού συστήματος πρέπει να ενταθούν.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!



Για να κρίνουμε σωστά το σήμερα χρειάζεται να γυρίσουμε στο χθες…

Ήταν μεσάνυχτα 6 με 7 του Σεπτέμβρη 1833. Ο μοίραρχος Κλεόπας με σαράντα αρματωμένους ώς τα δόντια τράβαγαν προσεκτικά και αμίλητοι για να πιάσουν τον μεγαλύτερο κακούργο του τόπου μας! Αυτόν που, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Δ. Φωτιάδης στην πρώτη σελίδα του βιβλίου του «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ - Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ», τις εικόνες του θα τις βρεις τώρα κρεμασμένες σ’ όλα τα σχολεία μας και τ’ αγάλματά του στημένα στις πλατείες μας. Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!

Ο Γέρος του Μοριά ζούσε λίγο έξω από το Ναύπλιο σε ένα ταπεινό σπιτάκι στην Πρόνοια, κοντά στην εκκλησία του Άι-Θεόδωρου που ο ίδιος έκτισε. Εδώ αποτραβήχτηκε ο μπροστάρης της απελευθέρωσης όταν ήρθαν οι Βαυαροί και κατάλαβε πως δεν τον γούσταραν! «Ό,τι μπορούσα έκανα», γράφει στη σελίδα 196 των απομνημονευμάτων του, που υπαγόρευσε στον Τερτσέτη.

«Έκαμα το χρέος μου προς την πατρίδα και εγώ και όλη η φαμελιά μου. Είδα την πατρίδα μου ελεύθερη, είδα εκείνο οπού ποθούσα και εγώ και ο πατέρας μου και ο πάππος μου και όλη η γενεά μου, καθώς και όλοι οι Έλληνες. Απεφάσισα να πάω εις ένα περιβόλι, οπού είχα έξω από τ’ Ανάπλι. Επήγα, εκάθισα και απερνούσα τον καιρό μου καλλιεργώντας, και ευχαριστούμην να βλέπω να προοδεύουν τα μικρά φυτά οπού εφύτευα».

Εκεί περνούσε κατάμονος τις ώρες του ο Κολοκοτρώνης, γιατί μετά τον ερχομό του Όθωνα σκόρπισε όλα τα παλληκάρια του. «Πηγαίνετε στο καλό, τους είπε, και να καθίσετε ήσυχοι στα σπίτια σας. Τώρα που ήρθε ο βασιλιάς θα γνωρίσει τους ανθρώπους και τα πράματα του τόπου μας και θ’ ανταμείψει τον καθένα κατά τις πράξεις του και τη δούλεψή του».

Εκείνο λοιπόν το βράδυ είχε φτάσει για τον Γέρο του Μοριά η ώρα της ανταμοιβής! Ο Κλεόπας και οι χωροφύλακες τού περικύκλωσαν το καλύβι μην τυχόν και τους ξεφύγει ο κακούργος! Ύστερα χτύπησε με δύναμη την πόρτα. Ο Γέρος μισάνοιξε το παράθυρο και ρώτησε με τη βροντερή φωνή του να μάθει ποιος είναι. Εδώ μέσα κρύβονται οπλοφόροι, αποκρίθηκε ο Κλεόπας.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ: "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΟΑΚ !!!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΕ 3 ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
Ενώ θέλουν να πληρώνουν διόδια άπαντες και να μην εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι της Κρήτης !!!




Τι μεταδίδει το economistas.gr :

Σοβαρές ενστάσεις εκφράζουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστικοί όμιλοι για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Υποδομών δρομολογεί την υλοποίηση του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 1,5 δισ. ευρώ θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο έργο των επόμενων ετών.

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Υποδομών ο οδικός άξονας, ο οποίος θα αναβαθμίσει ριζικά το οδικό δίκτυο του μεγαλύτερου νησιού της χώρας, θα κατασκευαστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Το μεγαλύτερο τμήμα του έργου, ο αυτοκινητόδρομος Χανιά – Ηράκλειο μήκους 160 χιλιομέτρων, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με σύμβαση παραχώρησης. Το δεύτερο τμήμα, από τη Χερσόνησο Ηρακλείου έως τη Νεάπολη Λασιθίου με μήκος 22 χιλιόμετρα θα κατασκευαστεί με σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ενώ η κατασκευή του τρίτου τμήματος Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος προγραμματίζεται να γίνει ως δημόσιο έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους κατασκευαστικούς ομίλους οι οποίοι ενδιαφέρονται έντονα για το έργο, θεωρούν πως είναι προτιμότερο να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ ως ενιαίο έργο με σύμβαση παραχώρησης.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ "ΚΑΡΕΚΛΕΣ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !!!

ΣΤΗΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΛΗΡΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΕ...
Η Μέρκελ θέλει να εξασφαλίσει ότι η Γερμανία για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια θα έχει ένα από τα κορυφαία πόστα στην ΕΕ, είτε της Κομισιόν είτε της ΕΚΤ !!!



Ένα σκληρό "παζάρι" για τα κορυφαία πόστα στην ΕΕ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ μετά την λήξη της θητείας των Juncker και Draghi βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο χρόνος φαίνεται να πιέζει ασφυκτικά και ο εκλεκτός της Merkel για την προεδρία της Κομισιόν, M. Weber δεν φαίνεται να κερδίζει το απαιτούμενο έδαφος. 

Ετσι, η Γερμανία στρέφεται περισσότερο στην υποψηφιότητα Jens Weidmann για την ΕΚΤ, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Βερολίνο αντιλαμβάνονται τα εμπόδια που ορθώνονται στον δρόμο του Weber καθώς ο υποψήφιος του ΕΛΚ δυσκολεύεται να πείσει για την καταλληλότητά του να διαδεχθεί τον Jean Claude Juncker και προετοιμάζονται για την πιθανότητα να στρέψουν την προσοχή τους στον Jens Weidmann.

Η στρατηγική της Merkel εστιάζεται στο να εξασφαλίσει η Γερμανία, για πρώτη φορά μετά από μισό και πλέον αιώνα, ένα από τα κορυφαία πόστα στην ΕΕ, είτε εκείνο της Κομισιόν είτε της ΕΚΤ, αλλά η αλήθεια είναι ότι και η υποψηφιότητα του επικεφαλής της Bundesbank αντιμετωπίζει δυσκολίες, κυρίως λόγω της ακαμψίας του και της αντίδρασής του σε ορισμένες από τις πολιτικές που προώθησε ο Mario Draghi. 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ !!!

ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ  ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150.000.000€ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/02/4_20.html



Μια ομάδα διεφθαρμένων τραπεζών σε συνεργασία με αρκετούς διεφθαρμένους brokers και άλλους συνδέσμους συνεργάζεται για να πείσει το επενδυτικό κοινό ότι ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο δεν είναι μόνο μια «ασφαλής» επένδυση αλλά ότι αξίζει πολύ περισσότερα από ό, τι οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υπό ιδανικές συνθήκες αγοράς. 

Αυτό το επιτυγχάνουν παρακάμπτοντας τον αυστηρό έλεγχο της ροής των πληροφοριών και των κεφαλαίων που υφίστανται την εν λόγω αγορά.

Αυτή είναι η εικόνα που περιγράφει το πρακτορείο Reuters και δεν αναφέρεται στο ολέθριο μάρκετινγκ των ενυπόθηκων ομολόγων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά σε ένα "διαμαντένιο καρτέλ" που δημιουργήθηκε από πολλές ιταλικές τράπεζες και διαμεσολαβητές.

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον πέντε ιταλικές τράπεζες και δύο διαμεσολαβητές ερευνήθηκαν για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλους ισχυρισμούς. 

Οι οντότητες που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα πρόστιμα και να αποφύγουν τον κίνδυνο απώλειας λόγω κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΧΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ !!!

ΜΠρΑθ 5825/2019
Οι τυποποιημένοι όροι σε συμβάσεις που δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης, δεν αρκούν προς θεμελίωση συγκατάθεσης !!!



Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 5.869,40 ευρώ σε πελάτη τράπεζας-κάτοχο πιστωτικής κάρτας για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (N. 2472/1997).

Η υπόθεση αφορά σε πελάτη τράπεζας, ο οποίος σύναψε σύμβαση χορήγησης πιστωτικής κάρτας, κατά την οποία η εναγομένη τράπεζα συνέλεξε προσωπικά του δεδομένα, τα οποία ήταν απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης.

Στη συνέχεια, η εναγομένη τράπεζα διαβίβασε σε εισπρακτική εταιρεία (ενημέρωσης οφειλετών) τα προσωπικά δεδομένα του, μαζί με το δυσμενές οικονομικό δεδομένο της οφειλής του από την ως άνω πιστωτική κάρτα, χωρίς προηγουμένως να τον έχει ενημερώσει για τη διαβίβαση αυτή.

Το δικαστήριο έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε διαβίβαση δεδομένων οφειλέτη σε διαφορετική εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, χωρίς την προηγούμενη εξατομικευμένη ενημέρωσή του υποκειμένου (οφειλέτη), συνιστά αυτοτελή παράβαση των διατάξεων του Ν. 2472/1997, η οποία διατηρεί την αυθυπαρξία της έναντι της προγενέστερης παραβίασης των ίδιων διατάξεων από την εναγομένη.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η συγκατάθεση πρέπει να εκφράζεται με τρόπο σαφή και εν πλήρη επιγνώσει κατόπιν ενημερώσεως, ενώ οι τυποποιημένοι όροι που απαντούν σε κάθε σύμβαση και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης δεν αρκεί προς θεμελίωση της συγκατάθεσης.

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΤΟΥ 2022 ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
Συνελήφθησαν επίσης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν και η Σοφί Ντιόν, πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί !!!



Οι κατηγορίες για το Μουντιάλ του Κατάρ και τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η διαδικασία για να ανατεθεί στην συγκεκριμένη χώρα, είναι αρκετές και πολλές φορές έχει γραφτεί σε μέσα ενημέρωσης, ότι δεν υπήρξαν διαφανείς διαδικασίες. Η σύλληψη σήμερα του Michel Platini, έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες και τις φήμες.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA Michel Platini συνελήφθη με κατηγορίες για διαφθορά αναφορικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν επίσης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν, αλλά και η Σοφί Ντιόν, πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί.

Ο Γάλλος, πάλαι ποτέ θρύλος του διεθνούς ποδοσφαίρου, Πλατινί, 63 ετών, εξελέγη το 2007 και διετέλεσε πρόεδρος μέχρι το 2015 όταν παύθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA για σειρά παραβάσεων των κανόνων της.

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ !!!




Έκτακτη γενική συνέλευση λίγες μέρες πριν την εφαρμογή των νέων Κωδίκων


Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος λίγες ημέρες πριν την έναρξη ισχύος των νέων Κωδίκων (Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) την 1η Ιουλιου 2019 συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σώματος με θέμα «Αδιέξοδα και προτάσεις για την πρακτική εφαρμογή των κωδίκων».

Στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρονται τα εξής:

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ C4I !!!

Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΟΙ(ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ C4I) ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ-ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΙΖΩΝ ΕΠΙ ΜΙΑ 6ΕΤΙΑ...
Ενώ όσον αφορά τον Σημίτη, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν σχεδόν 14 χρόνια για να ξεκινήσει η όποια έρευνα μετά την μαρτυρία Ζοσεράν...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/04/c4i.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/07/11.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/08/13-c4i.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/09/18-siemens-c4i.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_49.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_179.html




Στο αρχείο η υπόθεση Σημίτη

Το δρόμο για το αρχείο πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση που αφορά στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μέλη της οικογένειάς του, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί των ημερών του.

Ο φάκελος, που βρισκόταν στην Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες διερευνήθηκε με παραγγελία της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσε στο άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου καθώς και μελών των οικογενειών τους.

ΟΙ ΟΡΟΙ-ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ
Τι αναφέρει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.




Οι 4 όροι-παγίδες στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Τέσσερις όρους-παγίδες για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου περιλαμβάνει η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση που προβλέπει τμηματική αποπληρωμή οφειλών έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Οι συγκεκριμένοι επαχθείς όροι προκαλούν σημαντικές μειώσεις στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν τους οφειλέτες εκτεθειμένους σε κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, ακόμη δε και σε δεσμεύσεις χρηματικών ποσών που προέρχονται από πωλήσεις ακινήτων τους ή αφορούν απαιτήσεις τους από το Δημόσιο.

Όπως προκύπτει από εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο εφαρμογής της νέας ρύθμισης:

1) Για να καθοριστούν ο αριθμός και τα ποσά των μηνιαίων δόσεων που δικαιούται κάθε οφειλέτης-φυσικό πρόσωπο λαμβάνονται υπόψη όλα ανεξαιρέτως τα δηλωθέντα εισοδήματα του έτους 2017, δηλαδή ακόμη και τα αυτοτελώς φορολογηθέντα καθώς και αυτά τα οποία απαλλάχθηκαν από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, δηλαδή: αναδρομικά που επιστράφηκαν σε συνταξιούχους ως παρανόμως παρακρατηθείσες εισφορές υγειονομικής περίθαλψης και δηλώθηκαν εφάπαξ ως εισοδήματα του έτους 2017, τόκοι καταθέσεων, επιδόματα επικινδυνότητας, αποζημιώσεις απολύσεων, επιδόματα τέκνων, προνοιακά επιδόματα και συντάξεις αναπήρων, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, αγροτικές επιδοτήσεις, κέρδη από μετοχές, ομόλογα, ρέπος κ.λπ.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1897 ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ+ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!



Η Ελλάδα των τελευταίων 120 και πλέον ετών...

Το απόσπασμα που ακολουθεί αποτελεί δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Schlei-Bote στις 17 Μαϊου 1897 και αναφέρεται στην τότε πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Αν και περισσότερο από 100 χρόνια πριν το δημοσίευμα βγάζει να ναι βγαλμένο από τη σημερινή πραγματικότητα. Διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, γη και ύδωρ στους δανειστές, ανεπαρκές πολιτικό σύστημα, με μόνο θύμα όπως και τώρα τον ελληνικό λαό. Λες και πρόκειται για σημερινό δημοσίευμα.

Το απόσπασμα δημοσιεύτηκε από το γερμανό συγγραφέα Dirk Muller στο βιβλίο του Σύγκρουση από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Διαβάστε το απόσπασμα :


«Μπορεί το ελληνικό κράτος να είναι φτωχό, αλλά δεν ευθύνεται αυτό. Χειρότερη ακόμη και από τη φτώχεια του όμως είναι η δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Όποια και αν είναι η σύνθεση των υπουργείων, υπάρχει μονίμως έλλειψη χρηματικών πόρων. Εκατομμύρια και εκατομμύρια που κανονικά θα έπρεπε να διατίθενται για την υλοποίηση μεγάλων και ωφέλιμων για τη χώρα έργων μπαίνουν σε άλλες τσέπες αντί για τις τσέπες των μηχανικών και των εργατών που εκτελούν τις εργασίες.

Ενδεικτικά, κατά την κατασκευή της περίφημης διώρυγας της Κορίνθου εξανεμίστηκαν 80 εκατομμύρια..Μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα από την Τουρκία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έως τους γάμους του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Κωνσταντίνου με την πριγκίπισσα της Σοφία της Πρωσίας οι Έλληνες υπουργοί Οικονομικών τσέπωναν το ένα δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων μετά το άλλο, Μεγάλες τράπεζες στο Γερμανικό Ράιχ, στη Γαλλία και στην Αγγλία αναλάμβαναν με προθυμία τη διαμεσολάβηση και όλα αυτά τα πανέμορφα ποσά που η αξίας τους έχει πλέον απομειωθεί κατά τα 2/3 θα πάνε χαμένα αν δεν προκύψει βέβαια ανατροπή του καθεστώτος.

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΣΥΝΤΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ !!!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ...ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ
Συντομεύουν οι χρόνοι «για να μην ενθαρρύνεται η απραξία της φορολογικής διοίκησης» σύμφωνα με το ΣτΕ.




Νέα ανατροπή στους χρόνους παραγραφής φορολογικών υποθέσεων επιφέρει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναφέρεται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες υποβάλλεται εκπρόθεσμη δήλωση και θέτει αυστηρά, ανώτατο όριο παραγραφής την 15ετία.

Τα τελευταία χρόνια με τις διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους οι χρόνοι παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων συμπιέστηκαν, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων να γλιτώσουν και περισσότεροι από 12.500 Έλληνες με τα καταθέσεις στο εξωτερικό οι οποίοι βρέθηκαν στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και χιλιάδες άλλοι ακόμη, που ήταν στη Λίστα των Εμβασμάτων.

Με την τελευταία απόφαση-πιλότο του ΣτΕ ορίζεται ότι στις περιπτώσεις που δεν έχει υποβληθεί για κάποια χρήση φορολογική δήλωση και υποβάλλεται εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φορολογίας, ο χρόνος παραγραφής, δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της 15ετίας, ανεξάρτητα από το πότε θα υποβληθεί η εκπρόθεσμη δήλωση.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τη νομολογία, όλες οι φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται στην πενταετία από το έτος λήξης της προθεσμάις υποβολής της φορολογικής δήλωσης. Αν δεν υποβληθεί φορολογική δήλωση η υπόθεση μένει "ανοιχτή" για μια 15ετία. Αν υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση, πέραν της πενταετίας και μέχρι την 15ετία, τότε η υπόθεση μένει "ανοιχτή" για μια τριετία από την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΠΠΑΘΗΝΩΝ 1596/2019: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


Μπορούν οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις να παρασταθούν σε δίκη που έχει ξεκινήσει ο δανειολήπτης ;;;

Ο νόμος για τις εταιρείες διαχείρισης δεν έχει δώσει σε αυτές τη δυνατότητα να παρίστανται στο δικαστήριο ως αμυνόμενες.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει η αδημοσίευτη μέχρι σήμερα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπ’ αριθμ. 1596/2019, η οποία και απεφάνθη, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ+Η ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ: 169 ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ 100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!



Τι προβλέπει η μελέτη της JRC για το μέλλον της ΕΕ

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να προσβλέπουν σε ζωές πιο μακριές, υγιείς και δραστήριες, χάρη στις συνεχείς προόδους στη βιοϊατρική και στην ποιότητα ζωής, που έχουν ως αποτέλεσμα το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση ενός ανθρώπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι σήμερα περίπου τα 81 έτη, εννέα χρόνια πάνω από το μέσο παγκόσμιο όρο.

Το προσδόκιμο ζωής του μέσου Ευρωπαίου προβλέπεται ότι στο μέλλον θα αυξάνεται κατά δύο χρόνια ανά δεκαετία. Αν αυτή η τάση όντως επιβεβαιωθεί, τότε -σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre-JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάλυσης Εφαρμοσμένων Συστημάτων- το 2060 το 32% του πληθυσμού της ΕΕ, δηλαδή σχεδόν ο ένας στους τρεις κατοίκους, θα είναι άνω των 65 ετών, έναντι ποσοστού 19% το 2015 και μόνο 13% το 1960.

Επιπλέον, έως το 2060 η ΕΕ θα διαθέτει ένα μικρότερο εργατικό δυναμικό (215 εκατομμύρια έναντι 245 εκατομμυρίων το 2015), αλλά ακόμη καλύτερα μορφωμένο (το 59% θα έχει μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2060, έναντι 35% το 2015). Όμως επειδή, αν και πιο μορφωμένοι, οι μελλοντικοί Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα είναι συνολικά λιγότεροι λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, αυτό θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά συστήματα και το κράτος πρόνοιας. Λιγότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποστηρίζουν με τις εισφορές τους περισσότερους ηλικιωμένους και συνταξιούχους, οι οποίοι θα εξαρτώνται από τους πρώτους.

Η αναλογία ανενεργού-ενεργού πληθυσμού -δηλαδή ο βαθμός εξάρτησης των συνταξιούχων και λοιπών μη απασχολούμενων από τους εργαζόμενους- ήταν περίπου 1,05 στην ΕΕ το 2015 (δηλαδή 105 μη εργαζόμενοι ήσαν εξαρτημένοι από 100 εργαζόμενους) και προβλέπεται -με τις σημερινές τάσεις- να αυξηθεί στο 1,36 το 2060, αν και θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα. Χώρες που συνδυάζουν υπογεννητικότητα, υψηλό προσδόκιμο ζωής και χαμηλή απασχόληση, θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Για την Ελλάδα π.χ. προβλέπεται αναλογία 1,69 (169 μη εργαζόμενοι θα εξαρτώνται από 100 εργαζόμενους) και για την Ιταλία 1,72, ενώ στο άλλο άκρο θα βρίσκονται χώρες όπως η Σουηδία (1,04) και η Δανία (1,05).
SSL Certificates