.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΣΑΛΒΙΝΙ: "Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ" !!!




Μείωση των φόρων σε νοικοκυριά+επιχειρήσεις με flat tax στα εισοδήματα που δεν ξεπερνούν τα 50.000€/χρόνο ετοιμάζει η Ιταλία

Ο Σαλβίνι από την Ουάσινγκτον επανέφερε το θέμα του ενιαίου φορολογικού συντελεστή για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, παρά τις όποιες αντιρρήσεις των Βρυξελλών. «Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα ικανοποιείται πλέον με τα ψίχουλα» διαμηνύει ο Σαλβίνι, προσθέτοντας πως «η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, που η Ευρώπη την ξέσκισε», «η μείωση των φόρων θα γίνει». Ο ίδιος δήλωσε πως θα επιβλέψει προσωπικά την επιστολή που θα αποστείλει ο Κόντε στις Βρυξέλλες εντός της εβδομάδος. «Μιλήσαμε και συμφωνήσαμε για το περιεχόμενο. Η ψήφος των Ιταλών έδωσε μία σαφή απάντηση» επεσήμανε ο Σαλβίνι.

Ο αντιπρόεδρος και ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι επιμένει να τεθεί σε εφαρμογή μείωση των φόρων με την εφαρμογή «flat tax», ενιαίου φορολογικού συντελεστή, για τα εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα 50.000 ευρώ τον χρόνο. Πάντως οι λεπτομέρειες ως προς το μέτρο, ειδικά το πλαφόν της φορολογητέας ύλης για την οποία θα ισχύσει, δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί επίσημα.

Η εφαρμογή του μέτρου, που οι επικριτές του προεξοφλούν ότι θα προκαλέσει «φορολογικό σοκ», ενδέχεται να εκτροχιάσει τα έσοδα του κράτους και να αυξήσει το ήδη τεράστιο δημόσιο χρέος, που ξεπερνά το 132% του ιταλικού ΑΕΠ. Η ιταλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει μολαταύτα ότι τα υψηλότερα έσοδα από τους φόρους και η εξοικονόμηση πόρων χάρη στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται φέτος, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης κατώτερου μισθού — του λεγόμενου ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος — θα επιτρέψουν τη μείωση των φόρων.

Σε αυτή τη βάση ο Κόντε είπε πως πιστεύει πως είναι εφικτό να περιοριστεί στο 2,2% το ιταλικό δημόσιο έλλειμμα φέτος, σε επίπεδο χαμηλότερο από το 2,5% που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Έχουμε την πρόθεση να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση (...). Η Ιταλία εννοεί πράγματι να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες» ωστόσο «ως χώρα-ιδρυτικό μέλος [της ΕΕ] και τρίτη οικονομία της ηπείρου» έχει τη δυνατότητα να εξετάζει «πώς θα εφαρμόσει αυτούς τους κανόνες», υποστήριξε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.


ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates