.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 42.000.000€ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Κατά τ'άλλα για την κατάσταση στη χώρα έφταιγες εσύ που δεν πήρες απόδειξη για την τυρόπιτα...




Σταύρος Ψυχάρης: στο εδώλιο για 45.000.000 ευρώ που δεν δικαιολόγησε με...παραγραφή των αξιώσεων του Δημοσίου για το 93% του ποσού !!!

Νέο «ραντεβού» με τη Δικαιοσύνη θα έχει τον Μάρτιο του 2020 ο Σταύρος Ψυχάρης, που θα βρεθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους περίπου 45.000.000 ευρώ, που φέρεται ότι τελέστηκαν από το 2001 έως το 2013. Η δίκη του πρώην κραταιού εκδότη είχε προσδιοριστεί για χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, που βρισκόταν σε άλλο δικαστήριο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του το 2016, όταν, μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, εντόπισαν «μαύρη τρύπα» στα εισοδήματά του.

Συγκεκριμένα, κατά τις αρμόδιες Αρχές, φέρεται ότι εντοπίστηκαν ποσά τραπεζικών καταθέσεων ύψους 45.000.000 ευρώ, τα οποία ωστόσο δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ. Πάντως, την ώρα που η ποινική έκβαση της υπόθεσης μετατίθεται για την ερχόμενη άνοιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε μέσω των συνηγόρων του ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του Τύπου, έκρινε πως έχουν παραγραφεί οι οικονομικές αξιώσεις του Δημοσίου έως το 2011.

Οι απαιτήσεις αυτές, που φέρεται ότι «σβήνονται», αγγίζουν τα 42.000.000 ευρώ (δηλαδή σχεδόν το 93% του ποσού!), ενώ… ενεργές παραμένουν εκείνες που αφορούν τις χρήσεις της τριετίας 2011-2013 και οι οποίες, με βάση τα στοιχεία του ΚΕΦΟΜΕΠ, υπολογίζονται σε περίπου 3.000.000 ευρώ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως και για αυτά ο πρώην μεγαλοεκδότης έχει προσφύγει και στο ΣτΕ, προκειμένου να «απαλείψει» φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις, υποστηρίζοντας ότι βάσει ειδικής φορολογικής διάταξης για τις εκδοτικές επιχειρήσεις δεν όφειλε να τα δηλώσει.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates