.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ & ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ "ΤΥΧΗ" ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_40.html




Σε μία χώρα που μεγάλωσε γενιές και γενιές με το όνειρο του Δημοσίου το οποίο δόμησε για χρόνια πάνω στις πελατειακές κυρίως σχέσεις, μοιάζει τουλάχιστον οξύμωρο να εξαντλεί η Δικαιοσύνη την αυστηρότητά της σε εκείνες τις περιπτώσεις των πολιτών που αποτελούν πάντα τους πιο «αδύναμους» κρίκους της κοινωνίας μας.

Κύμα συμπαράστασης

Η καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο κατάφερε να δημιουργήσει γύρω της ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης από πολίτες που είδαν σε βάρος της μία εξοντωτική απόφαση η οποία την οδήγησε κατευθείαν στις φυλακές της Θήβας. Και ξαφνικά το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε η 53χρονη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, φάνηκε να είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στο αποκρουστικό πρόσωπο μιας Δικαιοσύνης που χάνει την ανθρωπιά της.

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 6.000€ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ !!!

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html



Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση που αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι διαπιστώνουν καθημερινά ότι τα προσωπικά τους δεδομένα έχουν γίνει φειγ - βολάν, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Το δικαστήριο με την υπ. αριθμ. 11146/2018 απόφασή του επιδίκασε χρηματική αποζημίωση 6.000 ευρώ σε δανειολήπτη για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της διαβίβασης των προσωπικών δεδομένων σε εισπρακτική εταιρία, και δη δικηγορικό γραφείο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως το χρέος του δανειολήπτη στην πιστωτική κάρτα ήταν μόλις 1.500 ευρώ, αλλά με βάση την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο θα λάβει συνολικά 7.500. Και αυτό γιατί, η τράπεζα εκτός από την αποζημίωση πρέπει να του καταβάλει και 1.500 ευρώ επιπλέον για τόκους και δικαστικά έξοδα!

Τελεσίδικη απόφαση


Μάλιστα, η απόφαση είναι τελεσίδικη καθώς το δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει η τράπεζα κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία είχε εκδοθεί από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

ΝΕΑ ΟΔΟΣ+ΟΔΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ !!!

ΜΕ ΤΟ ΟΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/08/blog-post_47.html



Τον αποκλειστικό έλεγχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επί των εταιρειών "Νέα Οδός ΑΕ" και "Οδός Κεντρικής Ελλάδος ΑΕ", μέσω εξαγοράς του υπολοίπου ποσοστού των μετοχικών τους κεφαλαίων, ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ’ αριθμόν 673/2018 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, την από 05.10.2018 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στη μεταβολή του ελέγχου των εταιριών "ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΕ" και "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ" από κοινό σε αποκλειστικό, μέσω της εξαγοράς από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ του υπολοίπου ποσοστού των μετοχικών τους κεφαλαίων που κατείχε προηγουμένως η εταιρία FERROVIAL S.A.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: ΧΡΩΣΤΟΥΝ 32.000.000€ ΣΤΗ ΔΕΗ...ΑΛΛΑ Η ΡΑΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!




Την ώρα που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι χρωστούν μέσω της Χαλυβουργικής τα περισσότερα χρήματα από όλους στη ΔΕΗ (32 εκατομμύρια ευρώ) όχι μόνο δεν κατεβαίνει ο διακόπτης, αλλά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) τους ανανεώνει συνεχώς την άδεια για να φτιάξουν δική τους μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί, προ ημερών, ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης τους έδωσε επιπλέον πίστωση χρόνου, να μην κοπεί το ρεύμα για να λυθούν οι δικαστικές περιπέτειες της εταιρείας και να βρει προφανώς το παραθυράκι να ενταχθεί στο νόμο περί χρεοκοπημένων εταιρειών για να μην πληρώσει καμία από τις υποχρεώσεις της.

Η φαρσοκωμωδία των ιδιοκτητων της Χαλυβουργικής, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου δεν έχει τέλος. Παρά το γεγονός ότι... χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά, παρά το γεγονός ότι η Χαλυβουργική μαστίζεται από τα χρέη στις τράπεζες και στη ΔΕΗ, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις «πλάτες» στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του κρατικού μηχανισμού και των Ανεξαρτήτων Αρχών της χώρας.

Μετά την παρέμβαση Σταθάκη, όχι μόνο δεν τους κόβεται το ρεύμα (με χρή στη ΔΕΗ 32 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά αντίθετα η ΡΑΕ τους ανανεώνει ένα σχέδιο που είχαν καταθέσει προ ετών για να δημιουργήσουν δική τους μονάδα ενέργειας!

Ένα σχέδιο που όπως γράφει η εφημερίδα Dealnews είχαν καταθέσει οι Αγγελόπουλοι το 2016 και προέβλεπε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος 880 ΜW με φυσικό αέριο!
Η Χαλυβουργική λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχει χρεοκοπήσει επί της ουσίας, εξακολουθεί και κρατάει ζωντανή την άδεια και την ανανεώνει κάθε χρόνο.

Με απόφαση της ΡΑΕ που πάρθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2018 και δημοσιοποιήθηκε στις 14/11/2018, η ΡΑΕ κρίνει ότι επειδή η νέα μετοχική σύνθεση της Χαλυβουργικής προέκυψε από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, «εξακολουθεί να διαθέτει τις τεχνικές και τις οικονομικές δυνατότητες, καθώς και την αναγκαία χρηματοδοτική ικανότητα για την άσκηση της αδειοδοτημένης δραστηριότητας».

Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!



Δεν φτάνει που οι Πολίτες έσωσαν τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, ή/και τις ελληνικές με τις τρεις διαδοχικές κεφαλαιοποιήσεις συν τους αναβαλλόμενους φόρους, αλλά θα χρειαστεί και μία τέταρτη στο δρόμο για τη χρεοκοπία – χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για τους δανειολήπτες.

Άποψη

Όταν σε μία χώρα, στα πλαίσια της εσωτερικής υποτίμησης που της επιβάλλεται βίαια, μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων, τα εισοδήματα ολόκληρου του πληθυσμού και τα κέρδη των επιχειρήσεων, με την παράλληλη αύξηση των φόρων και άρα του κόστους διαβίωσης, όταν την ίδια στιγμή τα δάνεια/χρέη όλων παραμένουν ως έχουν (κάτι που δεν συμβαίνει με την υποτίμηση ενός εθνικού νομίσματος), τότε οι πάντες χρεοκοπούν νομοτελειακά, με τη χώρα να βυθίζεται σε μία καταστροφική ύφεση – λόγω της οποίας πτωχεύει και η ίδια, ξανά και ξανά. Όποιος ισχυρίζεται δε πως υπάρχουν λύσεις, με τη συνέχιση της επιβαλλόμενης πολιτικής, απλά λέει πολύ μεγάλα, χονδροειδή ψέματα – έχοντας άλλες, προφανώς ιδιοτελείς επιδιώξεις.

Ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες , η καθοδική πορεία τους ξεκίνησε όταν η ελληνική οικονομία καταδικάστηκε στην ύφεση – ενώ η Ελλάδα και οι Έλληνες στη χρεοκοπία. Εκτός αυτού, με το PSI διαγράφηκε ένα μεγάλο μέρος της αξίας των κρατικών ομολόγων που είχαν στην ιδιοκτησία τους, οπότε ήταν λογικό να πτωχεύσουν. Εν τούτοις επιδοτήθηκαν από τους Έλληνες, αφενός μεν με πάνω από 40 δις €, τα οποία επιβάρυναν το δημόσιο χρέος και άρα τους Πολίτες, αφετέρου με τους αναβαλλόμενους φόρους ύψους 17 δις € που δεν θα πληρώσουν όταν εγγράψουν κέρδη – γεγονός που σημαίνει πως θα τους αναλάβουν έμμεσα οι Πολίτες. Στην περίπτωση δε τυχόν χρεοκοπίας τους, το κράτος (=οι Έλληνες) έχει αναλάβει την υποχρέωση να πληρώσει αυτά τα 17 δις € από το ταμείο του – οπότε να επιβαρυνθούν άμεσα οι Πολίτες.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΠΙΖΝΑ "ΜΑΥΡΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ" ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ "ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ" ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα εγκατάστασης σε μία κατοικία, τουλάχιστον για δύο χρόνια. Δηλαδή, για το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος για την οριστική εκτέλεση μίας διαταγής έξωσης στην Ισπανία !!!





Το κύμα των εξώσεων δανειοληπτών από τις τράπεζες στην Ισπανία έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και δυνατότητες κέρδους σε αρκετούς επινοητικούς «αυτοσχέδιους» επιχειρηματίες, που εκμεταλλεύονται τις καταλήψεις άδειων διαμερισμάτων.

Ιδιαίτερα στη Μαδρίτη, πόλη που έχει πληγεί από τις τραπεζικές εξώσεις, αλλά και το gentrification ολόκληρων περιοχών από την τάση του AirB&B, που επηρεάζει τα ενοίκια και τη λαϊκή κατοικία, «κυνηγοί» άδειων διαμερισμάτων, είτε είναι απλοί άνθρωποι, ή οργανωμένες ομάδες, προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα εγκατάστασης σε μία κατοικία, τουλάχιστον για δύο χρόνια. Δηλαδή, για το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος για την οριστική εκτέλεση μίας διαταγής έξωσης.

Η πλειονότητα των κτιρίων, ή των διαμερισμάτων, που προσφέρονται για αυτού του είδους την ενοικίαση ανήκουν σε τράπεζες, οι οποίες έχουν κάνει έξωση στους προηγούμενους ιδιοκτήτες, που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο, ή το «αλμυρό» ενοίκιο. Οι «κυνηγοί» τα εντοπίζουν από τις ίδιες τις ιστοσελίδες των τραπεζών, που τα προσφέρουν για αγορά, ή από εφημερίδες, ή ακόμη και από πληροφορίες στη γειτονιά. Εξάλλου, οι ίδιοι καθημερινά χτενίζουν τις γειτονιές, για να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με άδεια διαμερίσματα.

Μία τέτοια «αγορά ενοικίου» τιμάται μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ, δηλ. αντιστοιχεί σε ένα μηνιαίο «ενοίκιο» 300 ευρώ. Μάλιστα, η προσφορά έχει κάνει την εμφάνισή της και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες για αναζήτηση κατοικίας.

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ !!!

Η ΑΑΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ
Με μια νέα απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει ακόμη ένα γερό χτύπημα στους ελέγχους που πραγματοποιεί η φορολογική διοίκηση με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και σύγκριση των καταθέσεων με τη φορολογική δήλωση του ελεγχόμενου.




Πρόκειται για τους λεγόμενους ελέγχους για την αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας οι οποίοι έχουν δεχτεί απανωτά χτυπήματα μέσω της δικαστικής οδού, όπως για παράδειγμα την ακύρωσή τους για υποθέσεις πέραν την 5ετίας λόγω παραγραφής ή του μη χαρακτηρισμού ως "νέων στοιχείων" των καταθέσεων που δεν επιτρέπει την επέκταση του χρονικού ορίου της παραγραφής στη 10ετία.

Με την απόφαση 1895 του 2018, το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχτηκε προσφυγή φορολογούμενων στους οποίους η φορολογική διοίκηση είχε προχωρήσει σε έλεγχο για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας και τους είχε ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η αρχή για τον έλεγχο έγινε επειδή τραπεζικοί τους λογαριασμοί βρέθηκαν στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, δηλαδή τη λίστα καταθετών σε κατάστημα ελβετικής τράπεζας. Πρόκειται για οικονομολόγο και τη σύζυγό του δικηγόρο σε κοινούς και ατομικούς λογαριασμούς των οποίων εντοπίσθηκαν καταθέσεις ποσών που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στις φορολογικές τους δηλώσεις.

ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ+ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΤΣΙΛΗ
Χρηματικά μπόνους και επαίνους για τους εφοριακούς ελεγκτές καθιερώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.



Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθιερώνονται συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να επιτυγχάνουν τα ελεγκτικά τμήματα, αλλά τα τμήματα που θα υπερβούν τους στόχους ως προς τους αριθμούς των ελέγχων και της βεβαίωσης φόρων και προστίμων, θα λαμβάνουν ειδική χρηματική αμοιβή!

Η αξιολόγηση των Οργανικών μονάδων της Αρχής, με σκοπό τη βράβευση αυτών, αποβλέπει στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας αυτών βάσει της συνεισφοράς τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, αναφέρει η απόφαση.

Τα κριτήρια είναι οι αριθμοί των τακτικών και προληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούν και τα πρόστιμα που βεβαιώνουν. Η αξιολόγηση θα γίνεται από ειδική επιτροπή, με βάση το σύστημα των μορίων, ανάλογα με την επίδοση και το προσωπικό και τον τομέα δράσης της κάθε υπηρεσίας. Το χρηματικό έπαθλο θα μοιράζεται σε όλους του υπαλλήλους κάθε τμήματος και όχι μόνο στους ελεγκτές.

Σύμφωνα με την απόφαση τα ειδικά βραβεία που προβλέπονται και 
η διαδικασία απονομής χρηματικών βραβείων, θα αποδίδονται ανάλογα των επιδόσεων, θα είναι η ακόλουθη:

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ WIN-WIN ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ+ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Οι μεν επιχειρήσεις γλιτώνουν την υπερφορολόγηση & τις ληστρικές προμήθειες των τραπεζών βάζοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία τους, οι δε καταναλωτές λαμβάνουν σημαντική "έκπτωση" πληρώνοντας με μετρητά χωρίς απόδειξη.Φυσικά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους "φωστήρες" του ΥΠΟΙΚ...



«Φρένο» έχει μπει στις συναλλαγές με ηλεκτρονικό χρήμα, με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος να δείχνουν πως οι συναλλαγές με κάρτες έχουν υποχωρήσει αισθητά.

Από τη μια η χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, από την άλλη η αύξηση της χρήσης μετρητών για πληρωμές χωρίς αποδείξεις, έφεραν ανάσχεση της χρήσης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Συγκεκριμένα, η αξία των ηλεκτρονικών πληρωμών στο πρώτο εξάμηνο του 2018 ανήλθε σε 29,4 δισ. ευρώ και ήταν μειωμένη κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία 9 στις 10 συναλλαγές με πλαστικό χρήμα γίνονται με χρεωστικές κάρτες. Κατά μέσο όρο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα 24 φόρες το εξάμηνο, ενώ έχουν αυξήσει τις αγορές τους με τις πιστωτικές αφού ο μέσος αριθμός συναλλαγών με τις συγκεκριμένες κάρτες αυξήθηκε στις 20 στο πρώτο εξάμηνο του έτους από 18 που ήταν το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ DIESELGATE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 5.200€
Ο γερμανικός όμιλος αναγνώρισε σε Ελληνίδα αποζημίωση αφού παραιτήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθήνας από την έφεση που είχε ασκήσει κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου.



Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση των κατόχων ελαττωματικών αυτοκίνητων Volkswagen (WV) στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί, ο γερμανικός όμιλος αναγνώρισε σε Ελληνίδα αποζημίωση για το ελαττωματικό αυτοκίνητο που είχε αγοράσει από την VW, αρχικού κόστους 14.000.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία παραιτήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθήνας από την έφεση που είχε ασκήσει κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου. Με την τελευταία αυτή απόφαση επιδικάζονταν στην Ελληνίδα οδηγό αποζημίωση 5.200 ευρώ για ελαττωματικό αυτοκίνητο που είχε αγοράσει από (WV). Αυτό σημαίνει πως η απόφαση του Ειρηνοδικείου, μετά την παραίτηση της γερμανικής εταιρείας, κατέστη τελεσίδικη.

(BINTEO) Ο Γ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩNEI TA ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΕΤΕ-ΛΕΠΕΤΕ, ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ & FOLLI FOLLIE !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 28 ΔΗΜΟΥΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ !!!

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Μετά από τόσα χρόνια μνημονίων που πληρώθηκαν και πληρώνονται ακόμη με αίμα από τους Έλληνες πολίτες, κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι το πάρτι...




Όταν εν έτει 2018, μετά από χρόνια μνημονίων, εξακολουθούν να εντοπίζονται περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, παρατυπιών και παραλείψεων σε φορείς του Δημοσίου, όταν σε τακτικούς ελέγχους από τις δημοσιονομικές υπηρεσίες το 75,5% των ευρημάτων αφορά στην οικονομική διαχείριση των ελεγχόμενων φορέων, όταν οι εισαγγελικές παραγγελίες για νέους ελέγχους πέφτουν «βροχή», φτάνοντας ως το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, είναι πραγματικά αποκαλυπτική, καθώς προκύπτει ότι από τους ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, οι 4 στους 10 φορείς, που μπήκαν στο μικροσκόπιο πήραν βαθμολογία «3» στα «4», κοινώς ότι απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις στα συστήματα τους για να θεωρηθούν λειτουργικά. Ως ήταν αναμενόμενο, από τα 245 ευρήματα αυτών των ελέγχων, τα 185 αφορούν στην οικονομική τους διαχείριση.

Η συνέχεια αναμένεται, όμως, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη 60 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 40 αφορούν σε εισαγγελικές παραγγελίες και οι 20 σε λοιπούς έκτακτους διαχειριστικούς ελέγχους.

ΚΕΑΟ: ΕΣΟΔΑ 22.000.000€ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!



Ρεκόρ εσόδων σημείωσε το Κέντρο Εισπράξεων Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, τον περασμένο μήνα εισέπραξε 142 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, τα 120 εκατ. ευρώ προήλθαν από δόσεις ρυθμίσεων (πχ πάγια ρύθμιση 12 δόσεων, άλλες παλαιότερες "κλειστές" ρυθμίσεις) ή καταβολές "έναντι οφειλής", ενώ τα 22 εκατ. ευρώ προήλθαν από κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών, οι οποίοι δεν "συμμορφώθηκαν" στις προειδοποιήσεις του ΚΕΑΟ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι εισπράξεις του Οκτωβρίου είναι οι υψηλότερες –σε μηνιαίο επίπεδο- οι οποίες έχουν καταγραφεί από συστάσεως του εν λόγω κέντρου.

Ωστόσο, οι προβλέψεις για το 2019 δείχνουν μείωση των εσόδων από "ρυθμίσεις". Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα έσοδα από κατασχέσεις.

Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ "ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΕΙ" ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !!!

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ
Ροές μαύρου χρήματος μέσω ΜΚΟ και χορήγησης "χρυσής βίζας" θα διερευνήσει η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα.




Ήδη η Αρχή, υπό την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, δημιουργεί ενιαίο μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενώ παράλληλα συλλέγονται στοιχεία για όλες τις αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς στη χώρα μας.

Οι δυο σημαντικές δράσεις έχουν ως στόχο να εντοπίσουν τρόπους με τους οποίους επιχειρείται να νομιμοποιηθεί παράνομο χρήμα. Στην προσπάθεια αυτή, προφανώς έπαιξαν ρόλο δυο υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, δηλαδή το μεταναστευτικό και οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση κονδυλίων ακόμα και μέσω ΜΚΟ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και απασχολούν ήδη την οικονομική εισαγγελία, καθώς και η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην αντιπρόεδρο των Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλλο και τις καταγγελίες για σπάσιμο των capital controls στην Κίνα από επενδυτές, και μεταφορά μαύρου χρήματος στη χώρα μας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Στο κατώφλι της καταγγελίας δάνεια 13,3 δισ. ευρώ !!!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Τράπεζα της Ελλάδος για την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 1%, ήτοι 880 εκατ. ευρώ -μέσα σε έξι μήνες-, τα οποία είναι σε καθυστέρηση από 1 έως 90 ημέρες.

Στην έκθεση επισκόπησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος αναφέρεται πως «προβληματίζει το γεγονός ότι επιδεινώθηκε ο λόγος των ανοιγμάτων τα οποία είναι σε καθυστέρηση από 1 έως 90 ημέρες προς το σύνολο των εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (πρώιμες ληξιπρόθεσμες οφειλές)».

Συγκεκριμένα, το ποσοστό τους το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανήλθε σε 13,3%έναντι 12,3%, τον Δεκέμβριο του 2017. Η επιδείνωση αυτή αποδίδεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, στην αδυναμία μεγάλου ποσοστού των νοικοκυριών να αντεπεξέλθει στο σύνολο των υποχρεώσεων (εφορία, οικογενειακές υποχρεώσεις).


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ !!!

ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ
Οι έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση της καταδίκης καθαρίστριας, 53 ετών, σε κάθειρξη δέκα ετών, καθώς για τον διορισμό της είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.



Μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας η γυναίκα κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, εκτίοντας την ποινή που της επιβλήθηκε.

Η δικαστική απόφαση αφορούσε το γεγονός ότι η 53χρόνη παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, όταν διορίστηκε το 1996 μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ C4I: ΜΙΖΑ 15.000.000€ ΣΕ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΣΗΜΙΤΗ !!!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ-ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΑΡΞΗΣ Ή ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ !!!

ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Μια νέα τροπολογία κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του Υπ. Εργασίας.



Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας, προβλέπονται τα ακόλουθα:

→ Αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα και παραμένουν ενήμεροι καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, οι άνεργοι, πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες, που εντάσσονται σε προγράμματα έναρξης ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΑΕΔ, και οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Από το ποσό της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ που λαμβάνουν τα εν λόγω πρόσωπα παρακρατείται ποσοστό 25% που αποδίδεται στον ΕΦΚΑ έναντι εξόφλησης των οφειλών τους.

→ Μεταφέρονται μέσα σε ένα (1) μήνα από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.), τα αδιάθετα χρηματικά ποσά του έργου «Κάρτα Αλληλεγγύης», για την επέκταση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια. Με κ.υ.α καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής και οι προϋποθέσεις ένταξης των σχολικών μονάδων στο Πρόγραμμα, ο τρόπος υλοποίησης της επέκτασης του Προγράμματος κ.λπ.

→ Απαλλάσσεται της υποχρέωσης υπαγωγής στην ασφάλιση του ΜΤΠΥ, ο μερισματούχος του ΜΤΠΥ, που διορίζεται σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου με οποιαδήποτε σχέση. Στην περίπτωση αυτή το δικαιούμενο μέρισμα δεν διακόπτεται, αλλά εξακολουθεί να καταβάλλεται.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΚΑΡΤΕΛ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ...ΕΠΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ...
Γιατί είναι ακόμη στο απυρόβλητο οι ξένες εταιρείες που κατέκλεψαν το Δημόσιο μαζί με τους εδώ νταβατζήδες ;;; Γιατί συνεχίζουν να τους δίνουν δημόσια έργα ;;; Γιατί ακόμα δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα ;;;



H αντιμετώπιση του θέματος του «καρτέλ» στα δημόσια έργα, έγινε στη χώρα μας για αντικειμενικούς, πιθανά και για άλλους, λόγους σε δύο τμήματα. Tο ένα αφορούσε τις ελληνικές εταιρίες που μπήκαν στη Διαδικασία Διευθέτησης της Eπιτροπής Aνταγωνισμού, αποδέχθηκαν την ενοχή και την ευθύνη τους και πλήρωσαν πρόστιμα 80,7 εκ. ευρώ. Mε τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η γνωστή πρόσφατη απόφαση του Eυρωπαϊκού Δικαστηρίου, μένει να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια, καθώς σε διαγωνισμούς,-που προηγήθηκαν, όμως, της απόφασης-, όπως για το Mετρό Aθήνας, η υπαγωγή σε αυτή τη διαδικασία θεωρείται επαρκής ένδειξη συμμόρφωσης.

Tο κρίσιμο, ωστόσο, είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Σε αντίθεση με τις ελληνικές εταιρίες, οι ξένοι μεγάλοι όμιλοι, όπως η, -πανταχού παρούσα-, Siemens, αλλά και οι Hochtief, Vinci, Alstom Transport, Salini, Seli, FCC, κ.α., αν και είχαν εμπλοκή στην υπόθεση, δεν μπήκαν στη διευθέτηση, τραβώντας «κόντρα». Για αυτές από πέρυσι τον Aύγουστο η Eπιτροπή Aνταγωνισμού ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιόν της και «η ήδη ληφθείσα απόφαση βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης». Aυτό διαρκεί 14 μήνες, κάτι που από μόνο του εγείρει ερωτηματικά, τα οποία έχουν επισημάνει επανειλημμένα και οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιριών, καυτηριάζοντας αυτή τη διαφορετική αντιμετώπιση.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ & ΔΕΔ ΕΣΒΗΣΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ & ΦΟΡΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017 !!!

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Στο ΥΠΟΙΚ φοβούνται διόγκωση των διαγραφών φόρων και προστίμων στη διάρκεια του 2018.



Σε διαγραφές φόρων και προστίμων ύψους 2 δισ. ευρώ, προχώρησε η Εφορία το 2017 , αποκαλύπτει έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που υποβλήθηκε στη Βουλή.

Πρόκειται για φόρους και πρόστιμα, που καταλογίστηκαν μεν, από τις φοροελεγκτικές αρχές αλλά στη συνέχεια «σβήστηκαν» από τα δικαστήρια και από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών. Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά, για το υπουργείο Οικονομικών καθώς, υπηρεσιακοί παράγοντες φοβούνται διόγκωση των διαγραφών φόρων και προστίμων στη διάρκεια του 2018.

Αιτία είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με τις οποίες περιορίστηκε αυστηρά στην πενταετία ο χρόνος της παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων. Με αφορμή τις αποφάσεις αυτές, φορολογούμενοι στους οποίους είχαν επιβληθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις, προσέφυγαν στη ΔΕΔ και πέτυχαν διαγραφή ή μείωση των προστίμων που τους είχαν επιβληθεί.

Αυτό που φοβίζει το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι οι αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων εκδόθηκαν στο β εξάμηνο του 2017, οι οποίες και προκάλεσαν μαζικό κύμα προσφυγών στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, από το περασμένο φθινόπωρο και εντάθηκε στη διάρκεια του 2018. Στο πλαίσιο αυτό εικάζεται, όπως προκύπτει και από το πλήθος των αποφάσεων της ΔΕΔ, ότι οι επιστροφές έχουν αυξηθεί σημαντικά φέτος, για πρόστιμα που αφορούσαν ελέγχους σε φορολογικά έτη προ του 2011.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ "ΚΕΛΑΗΔΑΝΕ" ;;; ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΖΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ C4I !!!

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
Η κατάθεση του πάντως συμπίπτει χρονικά με την εντολή της Αρχής Ξεπλύματος για το άνοιγμα των λογαριασμών των Σημίτη, Χρυσοχοΐδη, Μαλέσιου...



Εντός των επομένων ημερών, ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής, Δημήτρης Ορφανίδης, αναμένεται να στείλει στην εθνική αντιπροσωπεία στοιχεία για δωροδοκία πολιτικού προσώπου που αφορούν στην ανάθεση του έργου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων στην αμερικανική SAIC, το 2003. Ο Δημήτρης Ορφανίδης, ως γνωστόν, χειρίζεται την υπόθεση του συστήματος C4i.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, πριν περίπου ένα μήνα προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, Δημήτρη Ορφανίδη πρόσωπο που ζήτησε να καταθέσει για την υπόθεση του επίμαχου συστήματος.

Ο μάρτυρας, του οποίου η ιδιότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, φέρεται να κατέθεσε στον Δημήτρη Ορφανίδη στοιχεία για παράνομες αμοιβές συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Η κατάθεση του μάρτυρα φέρεται, επίσης, να αφορά υπουργό της τότε κυβέρνησης που ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ.

Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει τον ανακριτή της υπόθεσης να εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να αποστείλει στην Βουλή την δικογραφία προκειμένου να αξιολογηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του κατονομαζόμενου πολιτικού.

Η έρευνα του Δημήτρη Ορφανίδη για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας έχει ολοκληρωθεί ως προς το σκέλος της λειτουργικότητας του. Η δικογραφία αυτή, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2017, εξετάζεται πλέον ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η δίκη

ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΕΘΑΨΑΝ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;;;




Τι γράφει η fmvoice.gr :


Ένα πολύ σοβαρό, κατά πως καταλαβαίνω, άκρως απόρρητο υπηρεσιακό σημείωμα μιας τράπεζας έφθασε στα χέρια μου, θυμίζοντας μου, μετά από πολλά χρόνια την υπόθεση της έκδοσης υβριδικών τίτλων στην οποία επιδόθηκαν οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες μεταξύ 2000- 2007.

Το «σύστημα» ήταν απλό: Προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητα τους οι τράπεζες και να βελτιώσουν τους δείκτες τους προέβησαν σε εκδόσεις υβριδικών τίτλων τους οποίους όμως έπρεπε να διαθέσουν σε θεσμικούς επενδυτές ή ιδιώτες με υψηλά εισοδήματα που θα μπορούσαν να αξιολογήσουν τις ιδιαιτερότητες αυτών των εκδόσεων και τους πρόσθετους κινδύνους που εμπεριείχαν.

Προς τούτο χρησιμοποίησαν εταιρίες – οχήματα με …έδρα τον φορολογικό παράδεισο του βρετανικού νησιού Jersey, για φορολογικούς «μάλλον» λόγους. 

ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΤΑ POS ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!



Συνταγματικό το μέτρο...

Με τη βούλα του Συμβουλίου Επικρατείας οφείλουν να διαθέτουν μηχάνημα πληρωμής μέσω κάρτας (POS) δικηγόροι, γιατροί, βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η αυξημένη 7μελής σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον επίσης αντιπρόεδρο Μιχάλη Πικραμένο, με μια σειρά αποφάσεών της (2457-2462/2018) έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το μέτρο απορρίπτοντας τις προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Σερρών και Δράμας, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και 19 ακόμη δικηγόρων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΛΑΝΔΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ...3 ΛΕΠΤΩΝ !!!

ΝΕΑ "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μετά απορούν γιατί δεν έρχεται κανένας σοβαρός άνθρωπος να επενδύσει...
Πρόκειται για τον ίδιο οινοποιό που πριν 2 χρόνια ήθελε να τα βροντήξει λόγω της υπερφορολόγησης:



Την οργή του Ολλανδού ιδιοκτήτη του οινοποιείου «Καρανίκα» στη Φλώρινα προκάλεσε το «μπλόκο» της εφορίας στην πώληση αγροτεμαχίου. λόγω χρέους που ανέρχεται σε μόλις τρία λεπτά του ευρώ!

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Laurens Hartman, γράφει:
«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα: Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης, λόγω των χρεών μου στο ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με παρεμποδίζουν για 3 λεπτά. Γιατί δεν πάτε να ...... όλοι εσείς στην εφορία και τη Βουλή;».

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ "ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ" ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΖΟΥΝ FAST TRACK ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ" ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_948.html
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Την πρόθεση των Ευρωπαίων να μην παραταθεί η ισχύς του νόμου Κατσέλη αποτυπώνει με σαφή τρόπο στην έκθεση προόδου η Κομισιόν και θέτει μία σειρά από όρους και προϋποθέσεις, με στόχο η προστασία να ισχύει μόνο για τους πιο οικονομικά ευάλωτους.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να προβούν σε προσαρμογές στην προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών βάσει του νόμου Κατσέλη, ο οποίος λήγει την 1η Ιανουαρίου 2019. «Η προσαρμογή θα αποτελούσε σημαντική αλλαγή σε σχέση με τη συμφωνία που επετεύχθη στα τέλη του 2015», αναφέρεται στην Έκθεση. «Χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη σωστή αξιολόγηση και οποιαδήποτε νομοθετική αλλαγή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους», προσθέτει.

Μια πιθανή προσαρμογή δεν θα πρέπει, σύμφωνα με την Κομισιόν, να παρεμποδίζει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs). Θα πρέπει να έχει μικρότερο πεδίο εφαρμογής, να συνδυάζεται με αυστηρούς όρους, συμπεριλαμβανομένου του κριτηρίου της αξίας του ακινήτου, ώστε η προστασία αυτή να απευθύνεται κυρίως στους πιο οικονομικά ευάλωτους. Μια άλλη σημαντική αρχή είναι ότι οποιαδήποτε μορφή προστασίας:

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ
Έναν ηλεκτρονικό φάκελο με όλα τα στοιχεία των επιβατών κάθε πτήσης από ή προς την Ελλάδα θα παραλαμβάνει ένα ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, δημιουργώντας ένα τεράστιο αρχείο από τους πολίτες που μπαίνουν και βγαίνουν από τη χώρα. Τα στοιχεία αυτά θα πηγαίνουν, στο πλαίσιο ανταλλαγής και στην Europol !!!



Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Στο πλαίσιο αυτό οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να διαβιβάζουν στην Ελληνική Αστυνομία αναλυτικά δεδομένα που αφορούν σε στοιχεία επιβατών όπως τη διεύθυνση, τους τρόπους πληρωμής, το ταξιδιωτικό ιστορικό, τις αποσκευές και την έκδοση εισιτηρίων για όλες τις πτήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται από ή προς ελληνικό έδαφος.

Ενσωμάτωση

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες. Ουσιαστικά, όπως λέει το υπουργείο, πρόκειται για ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τη χρήση των δεδομένων που περιέχονται στα «ονομαστικά αρχεία επιβατών» για την πρόληψη και διερεύνηση τρομοκρατίας και άλλων σοβαρών εγκλημάτων.

Τα σχετικά αρχεία θα παραμένουν στη βάση δεδομένων για πέντε χρόνια -αν και ύστερα από έξι μήνες ορισμένα από αυτά θα «καλύπτονται».

ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΟΗΕ: ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ Η ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Ελλάδα από τα προγράμματα λιτότητας θα μπορούσαν να εγείρουν ζήτημα νομικών ευθυνών των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και πιθανών αποζημιώσεων, σύμφωνα με τον Olivier De Schutter, πρώην ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Euractiv.

O Olivier De Schutter, σε ομιλία του στις Βρυξέλλες τόνισε ότι το άρθρο 340 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ «δηλώνει σαφώς ότι η ζημιά που προκαλείται ως αποτέλεσμα λάθους των Ευρωπαϊκών θεσμών αποτελεί αιτία αποζημίωσης».

«Γνωρίζω ανθρώπους που το σκέφτονται και μου έχει ζητηθεί να προσφέρω συμβουλές προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε. 

Ο Olivier De Schutter, που υπηρέτησε στον ΟΗΕ ως Ειδικός Εισηγητής για το δικαίωμα στην τροφή από το 2008 ως το 2014, σχολίασε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (20/11), σύμφωνα με την οποία «τα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν κατά την ελληνική κρίση οδήγησαν σε παραβιάσεις του δικαιώματος στην τροφή».

«Το δικαίωμα στην τροφή απλώς αγνοήθηκε όταν σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα» τόνισε ο Olivier De Schutter.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ: ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ KALABAKACITY.GR
Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!


Τα είχαμε πει και παλαιότερα αλλά αξίζει να πούμε δυο λόγια για το τι είναι το Κίνημα «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», ποιος ο σκοπός της ίδρυσής του και ποιοι οι στόχοι του.

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και για τη οικονομία του χρόνου να δηλώσω εμφατικά ότι η ΥΠΕΡΒΑΣΗ απέδειξε με τις δράσεις της και με τις επιτυχίες της ότι είναι πραγματικά «μονόδρομος» για τους δανειολήπτες ενάντια στην αυθαιρεσία, τη παρανομία, τη παραβατικότητα των διαχειριστών του τραπεζικού θεσμού. Από τα τέλη του 2013 έχουμε περάσει στην πράξη παράγοντας αποτέλεσμα (κατάθεση αγωγών, ακυρώσεις διαταγών πληρωμής, κουρέματα δανείων, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και άλλα) και διαρκώς και νέα μέλη ενώνονται μαζί μας στον αγώνα ενάντια στην ασύδοτη τραπεζοκρατία. Σήμερα αριθμούμε πάνω από 30.000 μέλη και φίλοι. Και επειδή θα ήθελα να προλαβαίνω κάποια δηκτικά σχόλια, θέλω να επισημάνω ότι η ΥΠΕΡΒΑΣΗ δεν είναι Πολιτικό κόμμα, ούτε ΜΚΟ και δεν χρηματοδοτούμαστε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε από άλλα φανερά ή μυστικά κρατικά κονδύλια. Οι χρηματοδότες μας είναι τα «μέλη» μας και αυτών τα συμφέροντα υπηρετούμε.

Ποιες είναι οι δράσεις που αναλαμβάνει η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;

Οι δράσεις του Κινήματος εστιάζουν στην θεσμική ΘΩΡΑΚΙΣΗ του δανειολήπτη στη βάση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου [κοινοτικό δίκαιο] που το έχουμε χρυσοπληρώσει και που το ντόπιο πολιτικο-τραπεζικό ‘σύστημα’ δεν θέλει να γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης ! Δεν θέλουν να γνωρίζει ο πολίτης τα δικαιώματά του – θέλουν να γνωρίζει μόνο τις υποχρεώσεις του.

Η θεσμική αυτή ‘θωράκιση’ συνίσταται στα εξής :

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Ε.ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ...



Με την κατάθεση του πρώην προέδρου της ΔΕΗ Ιωάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος είχε καταγγείλει την υπόθεση του διαγωνισμού του έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο, που κατοχυρώθηκε υπερ της εταιρίας ΜΕΤΚΑ, συνεχίστηκε χθες, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη με κατηγορούμενους τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Στέργιο Νέζη.

Ο επιχειρηματίας δικάζεται από τις 24 Σεπτεμβρίου, για δωροδοκία, που αφορά έμβασμα 250.000 ευρω, που εντόπισαν οι αρχές, να έχει καταβληθεί σε εταιρια του συγκατηγορούμενου Στ. Νέζη. 

Υπενθυμίζεται ότι το συμβούλιο εφετών είχε αποφασίσει την παραπομπή του κ. Μυτιληναίου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας ,με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ για νομικούς λόγους τον απήλλαξαν για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Οι δικαστικοί λειτουργοί σε ό,τι αφορά τον κ. Νέζη αποφάσισαν επίσης την παραπομπή του σε δίκη για παθητική δωροδοκία, με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ SIEMENS & ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ !!!

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Η εισαγγελέας πριν λίγες μέρες είχε ζητήσει την καταδίκη του !!!

Γιατί δεν παρέμεινε προφυλακισμένος ή έστω υπό 24ωρη παρακολούθηση ένας άνθρωπος που είναι εμπλεκόμενος πίσω από τεράστια σκάνδαλα+μίζες, ιδίως την ώρα που υπάρχουν τα προηγούμενα περιστατικά "εξαφάνισης" των Χριστοφοράκου-Καραβέλα ;;; 




Καταζητούμενος είναι πλέον ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους σε υποθέσεις εξοπλιστικών και την Siemens ο οποίος ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Ο τραπεζίτης, που έσπασε τον ιμάντα του βραχιολιού γεωεντοπισμού του, είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η Ελλάδα μετά την κατάθεση του Αντώνη Κάντα, που τον έχει κατηγορήσει για πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Μετά τη σύλληψη του ακολούθησε η προφυλάκιση του, ενώ λίγους μήνες αργότερα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του με την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι. Η διαφυγή του , οπώς έγραψε χθες το dikastiko.gr, προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές καθώς είναι ο συνδετικός κρίκος ,μιας σειράς υποθέσεων διαφθοράς στην Ελλάδα. Εν ολίγοις ο Οσβαλντ τους έφυγε μέσα από τα χέρια…

Το προφίλ του Οσβαλντ

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει χαρακτηριστεί ως ο «τραπεζικός εγκέφαλος» των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ενώ το πολυπλόκαμο κύκλωμα για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα φαίνεται πως έχει… μια άκρη, που ακούει στο όνομά του.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΝΕΑ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΟΣΟΥ 1.864.130,79€ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!
Το Δικαστήριο έκρινε ότι, οι απαιτήσεις από το δάνειο  της ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (πρώην MARFIN-EGNATIA BANK), για τις οποίες η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ πέτυχε την έκδοση της ακυρωθείσας αυτής διαταγής πληρωμής, ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ που την εξέδωσε, ουδέποτε μεταβιβάστηκαν στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αφού ο μεγαλοαπατεώνας ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ είχε πουλήσει όλο το δανειακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας πριν αυτή περιέλθει στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Έτσι, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, δεν απέκτησε ποτέ, ούτε το συγκεκριμένο δάνειο του δανειολήπτη της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, αλλά ούτε τα υπόλοιπα δάνεια των κυπριακών τραπεζών, για τα  οποία εκδίδει καθημερινά διαταγές πληρωμής κατά ανυποψίαστων δανειοληπτών, δικηγόρων και δικαστών, εξαπατώντας τα δικαστήρια που δέχονται τα αιτήματα και εκδίδουν αυτές τις διαταγές πληρωμής !!!
Πρόκειται για μια τεράστια δικαστική επιτυχία της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ και του επικεφαλής νομικού της Επιστημονικής Ομάδας του Σωματείου, Δικηγόρου πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, που ανοίγει, ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ πλέον τον δρόμο της ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ χιλιάδων ανυποψίαστων δανειοληπτών των κυπριακών τραπεζών, που κινδυνεύουν να χάσουν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους από την αυθαιρεσία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!
Για περισσότερες αποφάσεις ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html 





Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!! 

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2019: ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ !!!




Τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα στοTaxisnet και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να τα πληρώσουν έως το τέλος του έτους.

Παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση. Φέτος το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 1,2 δισ. ευρώ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Σε κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Η πληρωμή
Αναλυτικότερα:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ !!!



Σχέδιο αύξησης του ορίου εισοδήματος προκειμένου να μην βρεθούν πολλοί εκτός κοινωνικού μερίσματος λόγω τεκμηρίων επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, "Καλημέρα Ελλάδα".

Συγκεκριμένα, για άγαμο χωρίς παιδιά με εισόδημα (πραγματικό και τεκμαρτό) έως 5.000 ευρώ (από 3.000 ευρώ που ήταν) το κοινωνικό μέρισμα φτάνει τα 450 ευρώ, με εισόδημα από 5001- 7.000 ευρώ το μέρισμα είναι 350 ευρώ ενώ από 7.001 έως 9.000 ευρώ 250 ευρώ.

Για παντρεμένο ζευγάρι χωρίς παιδιά, το εισόδημα ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία στο όριο των 7.500 ευρώ και το μέρισμα ανέρχεται στα 675 ευρώ. Για εισόδημα από 7.501 έως 10.500 το μέρισμα είναι 525 ευρώ και από 10.501 έως 13.500 ευρώ το μέρισμα είναι 375 ευρώ. Το κριτήριο της ακίνητης περιουσίας είναι αντικειμενική αξία έως 135.000 ευρώ και το κριτήριο καταθέσεων έως 13.500 ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ "ΕΣΤΙΑ" ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ήδη εξετάζονται διάφορα σχέδια με τον SSM να θεωρεί ότι η επιλογή του μοντέλου «Εστία» -το οποίο εφαρμόστηκε στην Κύπρο - δεν είναι η ορθή, καθώς πιστεύει ότι δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι είναι το Εστία

Βασικά κριτήρια ένταξης του δανειολήπτη στο πρόγραμμα, είναι η αξία του ακινήτου και το διαθέσιμο εισόδημα του διανειολήπτη.

Η ρύθμιση που προτείνεται στον δανειολήπτη, προβλέπει εύλογο επιτόκιο και τοκοχρεολυτική μηνιαία δόση, για την αποπληρωμή του δανείου, η οποία καταβάλλεται κατά τα 2/3 από τον δανειολήπτη και επιδοτείται κατά το 1/3 από το κράτος.

ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: 11,1% ΗΤΑΝ Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΗΤΑΝ 3,5% !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Διαφορά 32 δισεκατομμυρίων ευρώ της πραγματοποιήσιμης δαπάνης από την προσδοκώμενη !!!


ΙΔΟΥ ΤΟ SUCCESS STORY: ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ 1.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΘ !!!

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ Ή ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΖΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ...
ΜΕΘ: Δεν λειτουργεί το 35% των κλινών, ενώ το ποσοστό επιβίωσης φτάνει το 75% !!!




Περίπου 1.000 ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο, επειδή το 35% των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δεν λειτουργεί λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού.

Την ίδια ώρα, ο χρόνος αναμονής για την εισαγωγή του ασθενούς στην Εντατική φτάνει τις 24 ώρες για την Αθήνα και τις 2-3 ώρες για τη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια -κυρίως για τα νοσοκομεία της Αττικής- οι ασθενείς να στερούνται την ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους στο εξειδικευμένο περιβάλλον ΜΕΘ.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς καταλήγουν διασωληνωμένοι στους διαδρόμους ή επιβιώνουν με σημαντικές αναπηρίες για την υπόλοιπη ζωή τους.

Ο λόγος που καθημερινά στους διαδρόμους των νοσοκομείων πεθαίνουν άδικα τόσοι άνθρωποι είναι η δραματική έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, στη χώρα μας αντιστοιχούν 2,2 νοσηλευτές ανά κρεβάτι Εντατικής, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιστοιχούν 5-6 νοσηλευτές. 

DEUTSCHE BANK: Η ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!



Στη μεγάλη απάτη που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο βασίλειο της διαφθοράς, στη Δανία, φαίνεται πως από τα 234 δις $ που ξέπλυνε το εσθονικό υποκατάστημα της Danske Bank από ύποπτες πηγές στη Ρωσία, στο Αζερμπαϊτζάν και στη Μολδαβία, τα 150 δις $ ξεπλύθηκαν από την Deutsche Bank.


Επικαιρότητα

Ανεξάρτητα από το παραπάνω εύστοχο tweet του προέδρου Trump σχετικά με τη Γερμανία, υπενθυμίζουμε πως η Deutsche Bank είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ξέπλυμα μαύρων χρημάτων πάνω από 5,5 δις € στο εξωτερικό. Αναλυτικότερα, ορισμένοι Ρώσοι πελάτες της γερμανικής τράπεζας, μέσω του υποκαταστήματος της στο Λονδίνο, αγόρασαν παράγωγα στην ελεύθερη αγορά – τα οποία όμως αμέσως μετά πουλήθηκαν, ξανά στην αγορά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Με το τρόπο αυτό τα ρούβλια μετατράπηκαν σε δολάρια ή σε στερλίνες – μία συναλλαγή που ονομάζεται συνήθως «επιχείρηση καθρέφτης», επειδή εξυπηρετεί τη μεταφορά χρημάτων από το εσωτερικό μίας χώρας στο εξωτερικό, χωρίς να γίνεται αντιληπτή από τις Αρχές. Εν προκειμένω, δεν ζημιώθηκαν μόνο αμερικανικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αλλά, επίσης, η Ρωσία – ενώ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ήταν αυτή που σήμανε συναγερμό, αφού είχε ήδη ζητήσει τον Οκτώβριο του 2015 από τη Deutsche Bank εξηγήσεις, όσον αφορά τις συναλλαγές Ρώσων πελατών της.

Εδώ οφείλει να σημειωθεί ότι, η γερμανική τράπεζα διεξήγαγε τόσο στη Μόσχα, όσο και στην Αγία Πετρούπολη, τα σημαντικότερα επενδυτικά εγχειρήματα της – απασχολώντας περίπου 1.000 άτομα προσωπικό. Ειδικά ο τομέας διαχείρισης περιουσίας των ιδιωτών αποτελούσε έναν από τους πιο προσοδοφόρους της Deutsche Bank στη Ρωσία – ενώ αυτοί ακριβώς οι πελάτες της, μαζί με τις επιχειρήσεις που εμπλέκονταν, ερευνήθηκαν από τις Αρχές.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πάλι χρησιμοποιούν ως άλλοθι το γνωστό παραμύθι των στρατηγικών κακοπληρωτών...


Αντίθετος σε παράταση του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό δηλώνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Εποπτείας (SSM). Ταυτόχρονα, συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και ζητεί επέκταση των πλειστηριασμών και για ακίνητα αξίας κάτω από 100.000 ευρώ.

Κυβέρνηση, τράπεζες και θεσμοί- σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για τη διάδοχη κατάσταση του νόμου Κατσέλη. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα δοθεί παράταση ή αν θα θεσμοθετηθεί νέο πλαίσιο. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ο SSM είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε παράταση του νόμου Κατσέλη, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν οι ρυθμίσεις καθυστερούμενων οφειλών και να αυξηθεί εκ νέου ο όγκος των κόκκινων δανείων.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι οι θεσμοί συζητούν λύσεις που θα οδηγήσουν σε αυστηροποίηση του υπάρχοντος πλαισίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι θεσμοί απορρίπτουν κατηγορηματικά οποιοδήποτε σχέδιο το οποίο:

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΗΠΑ: ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΗΠΑ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ακόμη ρωτάτε γιατί καταρρέει ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο Χρηματιστήριο ;;;  


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ: ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ !!!




Ο συγγραφέας και φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς επισημαίνει τα προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν


Χωριστές φορολογικές δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλλουν προαιρετικά οι σύζυγοι μετά την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει σήμερα, οι παντρεμένοι υποχρεούνται να υποβάλλουν μία κοινή φορολογική δήλωση για τα εισοδήματά τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις.


Ο νόμος θα αλλάξει και θα δίνει τη δυνατότητα στους παντρεμένους, αν θέλουν, να μην υποβάλλουν μία κοινή δήλωση αλλά να υποβάλλουν δύο ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις. Μία ο σύζυγος για τα δικά του εισοδήματα και μία η σύζυγος για τα δικά της, τονίζει με ανάρτησή του στο facebook ο Χρήστος Μελάς, συγγραφέας και φοροτεχνικός. 

Η ΠΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ !!!



Την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τίμησε η Ένωση Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ASTA, αποδίδοντάς της τον τίτλο της «πλέον υποστηρικτικής υπουργού Τουρισμού παγκοσμίως, για το 2018».

Το βραβείο "The Most Supportive Τourism Ministry in the World 2018 " παρέδωσαν στην Ελληνίδα υπουργό, ο πρόεδρος της ASTA, Zane Kerby και ο αντιπρόεδρος της ASTA, Bob Duglin, σε ειδική εκδήλωση στην Φλόριντα των ΗΠΑ, παρουσία 400 μελών τους, Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων που ειδικεύονται στα οργανωμένα ταξίδια, στον τουρισμό πολυτελείας και στην κρουαζιέρα. Εξήραν την κ. Κουντουρά για τη σημαντική συμβολή της, ώστε να δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες έχουν ήδη αποδώσει.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Μια περίεργη ιστορία με την δημιουργία ακαδημίας κατασκόπων επί ελληνικού εδάφους, παρουσιάζει το περιοδικό "Politico". Το σχέδιο περιλαμβάνει και συμμετοχή της Κύπρου, με την Αθήνα να έχει τον ηγετικό ρόλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Η δημιουργία μίας κοινής ακαδημίας κατασκοπίας της ΕΕ θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ενωσης. Η ανάπτυξη κοινής υπηρεσίας πληροφοριών και κατασκοπείας είχε «κολλήσει» στο «βέτο» της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία διαθέτει τις δικές της υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε να μοιραστεί στοιχεία και τεχνογνωσία με τους υπόλοιπους «εταίρους» της.

Συμφωνα με το Politico, "εκτός της ακαδημίας κατασκόπων, η Ελλάδα θα αναλάβει την εκπαίδευση πληρωμάτων ελικοπτέρων για τις συνθήκες σε μεγάλο υψόμετρο ή σε υψηλή θερμοκρασία, ενώ το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό και για τα πολιτικά πληρώματα, καθώς και τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων που θα μπορούν να μετέχουν σε μικρές κοινές επιχειρήσεις".

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΟΙΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ" ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_852.html



Κάποτε ήταν ηχηρά ονόματα του επιχειρείν και των εκδόσεων. Σήμερα βιώνουν δύσκολες στιγμές, αδυνατώντας να αποπληρώσουν συσσωρευμένα χρέη ετών που γονάτισαν ιστορικές εφημερίδες και ομίλους με δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο.

Γνωστές οικογένειες της ακτοπλοϊας και πάλαι ποτέ ιστορικές βιομηχανίες έρχονται αντιμέτωπες με πλειστηριασμούς κατοικιών, ααγοτεμαχίων, οικοπέδων, εργοστασίων για οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


Η υπεροπτική πάλαι ποτέ εκδότρια της εφημερίδας «Εξπρές» Αλίντα Καλοφωλιά, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο Αχιλλέας Φλώρος, η Βασιλική και ο Στυλιανός Φωκάς των ομώνυμων πολυκαταστημάτων, η ιστορική εταιρία Πετζετάκις φιγουράρουν μεταξύ πολλών άλλων στους πλειστηριασμούς που δίνουν και παίρνουν τα τελευταία χρόνια.

Απτό δείγμα και αυτοί, της οικονομικής κρίσης που σάρωσε τα πάντα στο περάσμά της χωρίς να κάνει διακρίσεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η επιμονή κάποιων να απολαμβάνουν την ζωή που έκαναν προ κρίσης αποδείχτηκε καταστροφική.


Όταν αποφάσσισαν να βάλουν έστω και προσωρινά φρένο, η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί η βίλα-μουσείο στα Ανάβρυτα

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ο ένας από τους πυλώνες μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι ρυθμίσεις, διαφαίνεται ότι δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, γεγονός που μεταβάλλει τον στρατηγικό σχεδιασμό των τραπεζών και τις οδηγεί στην εφαρμογή πιο επιθετικών πολιτικών, προκειμένου να πιάσουν τον στόχο μείωσης των «κόκκινων» δανείων κάτω από το 20% μέχρι το τέλος του 2021.

Εξού και οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί στους στόχους της 3ετίας να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 25 δισ. ευρώ -που αντιστοιχεί στο 50% της συνολικής μείωσης- από πωλήσεις και τιτλοποιήσεις.

«Τα περιθώρια ανάκτησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και επιστροφής τους σε καθεστώς εξυπηρέτησης μέσω των ρυθμίσεων μειώνονται», αναφέρει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας, δίνοντας το στίγμα του τι συμβαίνει με τις ρυθμίσεις δανείων.

Προς επίρρωση αυτής της διαπίστωσης αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο οι τράπεζες μειώνουν το ποσοστό συνδρομής των ρυθμίσεων, στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 είχαν δεσμευθεί στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) ότι η μείωση θα προερχόταν κατά 25%-30% -ανάλογα με την τράπεζα- από ρυθμίσεις δανείων. Στα πλάνα με τους στόχους που υπέβαλαν στον SSM πριν από δύο μήνες (σ.σ. τον Σεπτέμβριο του 2018) μείωσαν το εν λόγω ποσοστό στο 20%.

ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ: ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!




Τι αποκαλύπτει η fmvoice.gr :

Αυτά είναι. Έρχεται δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος διευθύνοντα τραπέζης με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο κύριος διευθύνον αδυνατεί να δικαιολογήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και τα ταμειακά του διαθέσιμα. Οι εισαγγελείς ετοιμάζονται να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Συνεπώς. Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες. Άλλους τραπεζίτες στοχοποιεί το σύστημα Στουρνάρα με την βοήθεια των φιλικών του media, άλλους τσιμπάνε οι εισαγγελείς.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Υ.Γ. Δεύτερη αποκάλυψη. Πριν τα Χριστούγεννα έρχονται οι διώξεις για τα θαλασσοδάνεια σε Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και media.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2012 !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΓΗ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ
Το δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε την προσφυγή ώστε να εκδικαστεί η υπόθεσή του στην Αυστρία.



Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, η οποία λύνει έναν γόρδιο δεσμό για το ελληνικό κράτος, εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η απόφαση αυτή καθορίζει σε ανώτατο -μάλιστα- επίπεδο, πως τα ελληνικά δικαστήρια είναι αρμόδια για να εκδικάσουν τυχόν δικαστικές διεκδικήσεις, σε βάρος της χώρας μας με αφορμή το κούρεμα των ομολόγων του 2012 .

Η απόφαση εκδόθηκε με αφορμή την προσφυγή Αυστριακού πολίτη ο οποίος απέκτησε από αυστριακή Τράπεζα ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία το 2012 αντικαταστάθηκαν με νέα μικρότερης ονομαστικής αξίας και διεκδικούσε ένα γίνει η δίκη του στα αυστριακά δικαστήρια.

Το δικαστήριο αντέτεινε τελικά πως η αυστριακή Δικαιοσύνη δεν είναι κατ’ ανάγκην αρμόδια για την επίλυση της διαφοράς του με το ελληνικό Δημόσιο, αλλά αρμόδια είναι -επί της ουσίας- τα ελληνικά δικαστήρια. Κι αυτό γιατί, όπως αποφάνθηκε ο κανονισμός «Βρυξέλλες Iα» για τη διεθνή δικαιοδοσία σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, ο οποίος θέτει ως γενικό κανόνα ότι διεθνή δικαιοδοσία έχουν τα δικαστήρια του κράτους μέλους της κατοικίας του εναγομένου, στην εν λόγω περίπτωση δεν ισχύει, όπως αποφάνθηκε το ευρωδικαστήριο.

Δεύτερος κανόνας

ΔΕΔ: ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Το Δημόσιο δεν νομιμοποιείται να επιστρέψει σε φορολογούμενους τα καταβληθέντα ποσά φόρων και προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τους καταλογίστηκαν μετά από ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών, για χρήσεις οι οποίες μεταγενέστερα -με την υπ’ αριθμόν 1738/2017 απόφαση του ΣτΕ- κρίθηκε ότι, τη στιγμή που έγιναν οι φορολογικοί έλεγχοι, είχαν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας από τις ημερομηνίες λήξης των ετών υποβολής των δηλώσεων.


Αυτό ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν είχαν αμφισβητήσει επί της ουσίας τις οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, με προσφυγές στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Η απόφαση της ΔΕΔ

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μια πολύ σημαντική απόφαση που εξέδωσε η ΔΕΔ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, την υπ’ αριθμόν 3591/24-7-2018, απορρίφθηκε αίτημα φορολογουμένου κατοίκου Αθηνών για επιστροφή φόρων και προστίμων συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει από τον Ιούνιο του 2015, αποδεχόμενος χωρίς καμία αμφισβήτηση τις πράξεις οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου που εξέδωσε το ΚΕΦΟΜΕΠ, κατόπιν φορολογικού ελέγχου που διενήργησε τον ίδιο μήνα στις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών κατά τα έτη 2002-2007.

Ο φορολογούμενος πληροφορήθηκε περί τα τέλη του 2017 ή τις αρχές του 2018 ότι το ΣτΕ με την υπ’ αριθμόν 1738/2017 απόφασή του:

ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΨΟΥΣ 182.000.000€ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Τι γράφει το agronews.gr :


Δύο νεοσύστατες εταιρείες με έδρα στην Ελλάδα και πολυεθνική σύσταση μετόχων, πήραν τις πρώτες άδειες για την εγκατάσταση μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, των οποίων μάλιστα η παραγωγή αναμένεται να διατεθεί στις αγορές μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη.

Μάλιστα στην ουρά βρίσκονται οι φάκελοι ακόμα 12 εταιρειών. Μεταξύ άλλων, στην συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κόκκαλης προανήγγειλε πως στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει και η αλλαγή του πλαισίου για την βιομηχανική κάνναβη, κάτι που «θα επιτρέψει το να αποκτήσουν υψηλή προστιθέμενη αξία τα προϊόντα αυτά, προς όφελος των αγροτών μας».

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες ΜΠΙΟΜΕΚΑΝΝ ΑΕ και BIOPROCANN ΑΕ, που ιδρύθηκαν πριν από λίγους μήνες με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ και 24.000 ευρώ αντίστοιχα, δόθηκαν οι πρώτες άδειες για την καλλιέργεια κάνναβης η οποία θα χρησιμοποιηθεί για φαρμακευτική χρήση. Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, αυτές οι δύο επενδύσεις είναι ύψους 22 εκατ. ευρώ και μέσω αυτών θα δημιουργηθούν 117 θέσεις εργασίας. Ειδικότερα, η πρώτη επένδυση θα αγγίξει τα 12,5 εκατ. ευρώ, για μια εγκατάσταση έκτασης 45 στρεμμάτων, που θα ανοίξει 66 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας κάθε είδους. Η δεύτερη πρόκειται για μια επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ σε μια έκταση 11 στρεμμάτων που θα ανοίξει 51 νέες θέσεις εργασίας.
SSL Certificates