.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ "ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΕΙ" ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !!!

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ
Ροές μαύρου χρήματος μέσω ΜΚΟ και χορήγησης "χρυσής βίζας" θα διερευνήσει η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα.




Ήδη η Αρχή, υπό την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, δημιουργεί ενιαίο μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενώ παράλληλα συλλέγονται στοιχεία για όλες τις αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς στη χώρα μας.

Οι δυο σημαντικές δράσεις έχουν ως στόχο να εντοπίσουν τρόπους με τους οποίους επιχειρείται να νομιμοποιηθεί παράνομο χρήμα. Στην προσπάθεια αυτή, προφανώς έπαιξαν ρόλο δυο υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, δηλαδή το μεταναστευτικό και οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση κονδυλίων ακόμα και μέσω ΜΚΟ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και απασχολούν ήδη την οικονομική εισαγγελία, καθώς και η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην αντιπρόεδρο των Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλλο και τις καταγγελίες για σπάσιμο των capital controls στην Κίνα από επενδυτές, και μεταφορά μαύρου χρήματος στη χώρα μας.

Χαρτογραφούνται όλες ανεξαιρέτως οι ΜΚΟ, οι οποίες δεν έχουν ένα κεντρικό μητρώο, αλλά κάθε υπουργείο έχει τις δικές του ΜΚΟ ανάλογα με το αντικείμενο των δραστηριοτήτων τους. Με τον τρόπο αυτό η Αρχή επιχειρεί να καλύψει το κενό αυτό που υπάρχει, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άσκησης ενιαίου και ολοκληρωμένου ελέγχου σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που αυτές μπορεί να ασκούν και κατά συνέπεια των πηγών χρηματοδότησης που μπορεί να έχουν.

Επιπλέον, η Αρχή χαρτογραφεί τις αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς (φυσικά , νομικά πρόσωπα ή άλλες νομικές οντότητες) που μπορούν να αποκτήσουν εμπράγματες αξίες σε ακίνητα. Στόχος είναι και μέσω αυτής της κίνησης να ελεγχθούν κυρίως οι μεγάλες αγορές που αφορούν σε χορήγηση "χρυσής βίζας" και να διαπιστωθεί αν ενδεχομένως προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates