.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Ο ΠΑΜΠΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ...1 ΤΡΙΣ !!!

 


Το Αφγανιστάν είναι μια από τις φτωχότερες χώρες τον κόσμο, ωστόσο τα κοιτάσματα ορυκτών που διαθέτει, η αξία των οποίων "αγγίζει" το 1 τρισ. δολάρια


Πολιτική και ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν έχει προκαλέσει η, με ταχείς ρυθμούς, κυριαρχία των Ταλιμπάν στη χώρα, δύο δεκαετίες μετά την εισβολή των ΗΠΑ. Τα ερωτήματα ωστόσο αφορούν όχι μόνο το μέλλον της χώρας αλλά και το τεράστιο ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο του Αφγανιστάν.

Το Αφγανιστάν είναι μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Όμως το 2010, Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι και γεωλόγοι αποκάλυψαν ότι η χώρα, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της κεντρικής και νότιας Ασίας, εκτείνεται πάνω σε κοιτάσματα ορυκτών αξίας σχεδόν 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν δραματικά τις οικονομικές της προοπτικές.

Τα αποθέματα ορυκτών όπως ο σίδηρος, ο χαλκός και ο χρυσός είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν επίσης σπάνια ορυκτά και, ίσως το πιο σημαντικό, αυτό που μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα λιθίου στον κόσμο - ένα βασικό αλλά σπάνιο συστατικό στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και άλλες τεχνολογίες ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η έλλειψη υποδομής και ασφάλειας και οι σοβαρές ξηρασίες έχουν εμποδίσει την εξόρυξη των πολύτιμων ορυκτών στο παρελθόν. Αυτό είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον από χώρες όπως η Κίνα, το Πακιστάν και η Ινδία, οι οποίες μπορεί να προσπαθήσουν να εμπλακούν παρά το χάος.

Τεράστιες προοπτικές

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ 6€ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ !!!

 


Από την Κέλλυ Φαναριώτη
newsbreak.gr

Σε πλήρη ιδιωτικοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με το προσχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που διέρρευσε τα τελευταία 24ωρα, θα θεσπιστεί εισιτήριο εισόδου αξίας 6 ευρώ στον Όλυμπο.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, που περιέχει και τιμοκατάλογο για το πόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι πολίτες που θα θελήσουν να επισκεφθούν το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή κατοίκων της περιοχής, καθώς και ορειβατικών συλλόγων του νομού Πιερίας. Οπως καταγγέλλει στην «Εspresso» η γραμματέας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχωρίου Θώμη Σολδάτου, το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ για τη φύλαξη του βουνού, την καθαριότητα των μονοπατιών και τη σήμανση.

ΣΚΑΝΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΟΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ, ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΟΜΕΠ !!!

 


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 22/08/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ «SUCCESS STORY» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΖΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

 



Με τα μνημόνια φτωχοποίησαν όλη την Ελλάδα...

Ασφυκτικό κλοιό έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση των περασμένων ετών και η πανδημία με τις αναστολές εργασίας σε αρκετούς κλάδους της οικονομίας από τον Μάρτιο του 2020, σε σημείο που σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά αναγκάζεται να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες του με δανεικά, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τη χρονιά που πέρασε, 46,5% των νοικοκυριών δήλωσαν ότι δανείζονται για να πληρώσουν καθημερινά έξοδα διαβίωσης με κύρια πηγή χρηματοδότησης τις τράπεζες (δάνεια και κάρτες), ενώ στα καθημερινά έξοδα φαίνεται να συνεισφέρουν με δανεισμό συγγενείς και φίλοι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”.

Τι ασφυκτικές συνθήκες δείχνει και το γεγονός ότι 35,2% των νοικοκυριών δηλώνει πως δεν διαθέτει αποταμιεύσεις. τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία περιλαμβάνονται στην Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (EU-SILC), αποτελούν μέρος ενός κοινοτικού στατιστικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ερευνά τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών και την εικόνα του δανεισμού τους.

Τα δάνεια

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ATM ΚΑΙ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

 


ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΡΕΧΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΧΡΕΗ !!!

 


ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΕΝΟ-ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ !!!



Με την καθυστέρηση ενεργοποίησης συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμες οφειλές και χάνονται παλιές ρυθμίσεις


Του Γιώργου Παλαιτσάκη - naftemporiki.gr


Ένα νομοθετικό κενό της νέας ρύθμισης των 36-72 δόσεων για τα χρέη προς την Εφορία που βεβαιώθηκαν την περίοδο από την 1η-3-2020 έως την 31η-7-2021 προκαλεί προβλήματα σε χιλιάδες οφειλέτες πληττόμενους από την πανδημία του κορονοϊού που δικαιούνται να ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή.

Η ρύθμιση έχει νομοθετηθεί πρόσφατα με το άρθρο 75 του ν. 4821/2021 αλλά -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα.

Με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στις 31-12-2021, το πιο πιθανό είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων να τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος του τρέχοντος έτους, δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Μέχρι τότε όμως πολλά χρέη προς την Εφορία βεβαιωμένα κατά τη διάρκεια της φετινής άνοιξης ή του φετινού καλοκαιριού και μέχρι τις 31-7-2021 για τα οποία οι προθεσμίες εξόφλησης λήγουν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα για χρονικό διάστημα το οποίο θα κυμαίνεται από 1 έως και 3 μήνες.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα που τα συγκεκριμένα χρέη θα παραμένουν ληξιπρόθεσμα και αρρύθμιστα, οι οφειλέτες τους θα κινδυνεύουν να χάσουν άλλες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν εντάξει παλαιότερες οφειλές τους.

Κι αυτό διότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι ρυθμίσεις εκείνες χάνονται εφόσον οι ενταγμένοι σ’ αυτές οφειλέτες έχουν εκκρεμότητες με άλλα απλήρωτα χρέη, ληξιπρόθεσμα και αρρύθμιστα. Υπάρχει δηλαδή ο κίνδυνος μέχρι να δοθεί η δυνατότητα ένταξης των νέων αυτών ληξιπρόθεσμων και αρρύθμιστων οφειλών στην καινούργια ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων, οι οφειλέτες να χάσουν όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις άλλων παλαιότερων οφειλών τους.

Απώλεια ρυθμίσεων

Το πρόβλημα αφορά συγκεκριμένα όσους οφειλέτες έχουν ταυτόχρονα και άλλα χρέη ήδη τακτοποιημένα με πάγιες ρυθμίσεις 24 ή 48 δόσεων ή με παλαιές ρυθμίσεις 100 ή 120 δόσεων.

ΞΕΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΟΦΕΛΗ» ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ !!!

 



Μας γλεντάνε κανονικά οι Σκοπιανοί χάρις στους ανύπαρκτους Έλληνες πολιτικούς...


Σε θεαματική και ολοσχερή κατάρρευση της βολικής εθνικής ψευδαίσθησης, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα αναχαίτιζε την τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια και ότι θα απέτρεπε την επιρροή της Τουρκίας στα Σκόπια, οδηγεί η πενταετής αμυντική Συμφωνία που υπέγραψε το κρατίδιο με την Τουρκία την περασμένη Τρίτη.

Εν μέσω καταιγιστικών γεωπολιτικών (Αφγανιστάν) αλλά και εσωτερικών εξελίξεων (ανεξέλεγκτες πυρκαγιές) η υπουργός Αμυνας της «γειτονικής» -κατά την πρωθυπουργική ορολογία- χώρας Ραντμίλα Σεκερίνσκα συνομολόγησε την περασμένη Τρίτη με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ στην Κωνσταντινούπολη την επίμαχη συμφωνία και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της, επιβεβαιώνοντας ότι, παρά τις ανόητες φλυαρίες των Αθηνών, η επιρροή της Αγκυρας στα Σκόπια δεν αντιμετωπίζεται με προβολή των επιθυμιών στη σκληρή πραγματικότητα, ούτε και με ψευτοδιεθνιστικά ευχολόγια.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε στο περιθώριο της έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας IDEF ’21, προβλέπει ετήσια κατανομή κονδυλίων από την Αγκυρα στα Σκόπια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού και τον εκσυγχρονισμό του στρατού της χώρας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν σχέδια ευρείας συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διεξαγωγής ασκήσεων, βάσει της Συμφωνίας Διμερούς Συνεργασίας. Την ίδια ώρα η Ελλάδα, που εισπράττει το «ευχαριστώ» των Σκοπιανών για την αναγνώριση εθνότητας και γλώσσας, μένει με την παρηγοριά ότι θα πραγματοποιεί με δικά της έξοδα κάποιες υπερπτήσεις ελληνικών μαχητικών στο FIR των Σκοπίων, στο πλαίσιο της κατανομής νατοϊκών καθηκόντων, και θα εκπαιδεύσει περίπου 60 αλεξιπτωτιστές και δύτες στα περίκλειστα Σκόπια…

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ...ΚΑΡΕΚΛΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τα «πάντα όλα» βγαίνουν στο σφυρί μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών από τις εισπρακτικές εταιρείες και όχι μόνο, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τις μεγάλες περιουσίες, σε πλειστηριασμό βγαίνουν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία με τιμή πρώτης προσφοράς ακόμα και τα 45 ευρώ!

Ξεκινώντας βέβαια από τα καλά περιουσιακά στοιχεία ξεχωρίζει ο πλειστηριασμός της βιομηχανικής μονάδας Alfa Wood στις 24 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 27 εκατ. ευρώ, αλλά και της Πετζετάκις με τιμή 9,2 εκατ. ευρώ στις 6 Οκτωβρίου.

Επίσης της γνωστής εταιρείας που κάποτε διαπραγματευόταν στο ΧΑ, Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, βγαίνει στον πλειστηριασμό ακίνητο στον Δήμο Αμαρουσίου στις 22 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτη προσφοράς τα 4,8 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για οικοδομή που βρίσκεται στα μπετά στη Λεωφόρο Κηφισίας 109 με επισπεύδων εταιρεία χρηματοδοτικών μισθώσεων.

Πολλές επίσης ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα βγαίνουν προς πώλησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε τιμές που ξεκινούν από τα 7,6 εκατ. ευρώ.

Βιομηχανικός επίσης χώρος της Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ βγαίνει στο σφυρί με τιμή 2,58 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δεκτές προσφορές από 45 ευρώ

Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ "ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ" ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

 



Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», και σχολιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, είπε ότι οι 251 διασωληνώσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τις λιγότερες από 100 τον Αύγουστο του 2020 δείχνουν ότι πάμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και κατά συνέπεια όταν από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να μεγαλώνει ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η μόνη λύση για να ξεφύγουμε από αυτό τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός, αλλά δυστυχώς ένα μέρος της κοινωνίας, είτε από φόβο, είτε γιατί θεωρεί ότι κάνει αντίσταση στην Κυβέρνηση, είτε γιατί υιοθετεί θεωρίες συνομωσίας, έχει συνασπιστεί σε ένα κίνημα ανεύθυνων που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή, όσο και των γύρω τους.

Επανέλαβε δε ότι οι προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται είναι ζοφερές λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και έφερε σαν παράδειγμα και τη δική του περιπέτεια που παρότι εμβολιασμένος κόλλησε κορονοϊό και τον πέρασε σχετικά βαριά, με τους γιατρούς να του λένε ότι αν δεν ήταν εμβολιασμένος τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που έχει και προβλήματα συνταγματικότητας μέχρι να γίνουν όσα πρέπει σχετικά με το εμβόλιο και για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πάρει μια τέτοια απόφαση.

«ΚΑΒΕΙΡΙΑ PALACE» : ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΚΕΡΤΣΙΚΩΦ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ...ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 


Τι γράφει το newmoney.gr


Έχει χαρακτηριστεί «το μεγαλύτερο ξενοδοχείο φάντασμα», καθώς επί χρόνια στέκει ερειπωμένο σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Λήμνου, το ακρωτήριο Xλόη, «αντικρίζοντας» το απέραντο γαλάζιο.

Πέρα από την απαράμιλλη θέα και τις ερειπωμένες υποδομές, υπάρχουν και πολλά «μυστήρια» που το συνοδεύουν από την αρχή μέχρι το άδοξο τέλος του, «δικαιώνοντας» κατά κάποιο τρόπο τη θέση του κοντά στον αρχαίο ναό των Καβείρων, τόπο εμβληματικό για τα περίφημα Καβείρια Μυστήρια…

Ο λόγος για το «Καβείρια Palace», ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει…

Η αφετηρία ήταν όταν ο επιχειρηματίας Aπόστολος Xριστοφόρου αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το συγκρότημα, που πέρα από το κεντρικό κτίριο, τους συνεδριακούς χώρους, τα γήπεδα, τη μεγάλη πισίνα, τα εστιατόρια, περιλάμβανε ολόκληρο «χωριό» από αυτόνομα σπίτια. Διέθετε 242 δωμάτια, δυναμικότητας 550 κλινών. Ήταν, με άλλα λόγια, ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό project για την εποχή του, ταυτόχρονα όμως και πολύ απαιτητικό σε κεφάλαια. Για την κατασκευή του ελήφθησαν υψηλά δάνεια, ενώ μέρος της χρηματοδότησης καλύφθηκε και από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Άνοιξε τις πύλες του το 1994, λειτούργησε για δύο χρόνια με διάφορα προβλήματα και στη συνέχεια ο Χριστοφόρου οδηγήθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων και του υψηλού κόστους για τη λειτουργία και τη συντήρησή του.

Η «περίοδος Ψωμιάδη»

Ήταν τότε που εισήλθε στο σκηνικό ο αείμνηστος Mάκης Ψωμιάδης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ !!!

 



Πολλοί ιδιοκτήτες επιδιώκουν να αυξήσουν τα μισθώματα στα επίπεδα των τιμών που θα ισχύσουν από το 2022


Αυξήσεις ενοικίων της τάξης του 30%, ανάλογες (σε πολλές περιπτώσεις) με τις επικείμενες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στις κατά τόπους περιοχές της χώρας ζητούν πολλοί ιδιοκτήτες από τους ενοικιαστές τους, με αφορμή την λήξη της συμβατικής μίσθωσης.

Οι νέες και αυξημένες αντικειμενικές αξίες που θα ισχύσουν από το 2022 σε πολλές λαϊκές (και οχι μόνο) περιοχές της Αττικής και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, αυξάνουν δραματικά το φορολογικό κόστος των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων και συνεπώς οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αναζητήσουν τρόπους κάλυψης των αυξημένων δαπανών. Αρκετοί επιχειρούν να καλύψουν το κόστος αυτό με αύξηση των μισθωμάτων που εισπράττουν σήμερα και επικαλούνται τις αλλαγές στις αντικειμενικές οι οποίες όμως, ως γνωστό, καθορίζουν το ύψος της φορολογίας και όχι της μίσθωσης.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εαν η νομοθεσία προβλέπει αυξήσεις στα μισθώματα λόγω αντικειμενικών. Η απάντηση είναι σαφής: «Νόμιμη αύξηση» για τα ενοίκια δεν υπάρχει! Ο νόμος δίνει απλά ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης για τα μισθώματα ανάλογα με την διακύμανση του πληθωρισμού. Αυτό, δηλαδή, που μπορούν να διεκδικήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων (εν δεν προβλέπεται συμβατική αύξηση) είναι μια αύξηση ίση με το 75% της ετήσιας αύξησης του τιμαρίθμου (ΔΤΚ). Τουλάχιστον εαν επικαλεσθούν την νομοθεσία. Όμως, η αγορά είναι ελεύθερη και οι μισθώσεις καθορίζονται μέσα από ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Ιστορικά παντως, οι μεταβολές στις αντικειμενικές αξίες (και ειδικά η εκ τω προτέρων γνώση τους ) έχουν άμεση επίδραση στην αγοροπωλησίες – μεταβιβάσεις ακινήτων που με τις σειρά τους επηρεάζουν τις εμπορικές τιμές σε κάθε περιοχή. Έτσι, εάν η διαπραγμάτευση γίνεται πάνω την λογική «ποσό νοικιάζονται τα διαμερίσματα στην γύρω περιοχή» τότε η επίδραση των αντικειμενικών αξίων μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα σημαντική. Πόσο μάλλον σε περιοχές που εντάσσονται για πρώτη φορά στο σύστημα και σε άλλες που θα ισχύσουν αντικειμενικές αξίες από επέκταση ζώνης.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ 47 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!

ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ
Τεράστια ρευστότητα από την ΕΚΤ υποστηρίζει την κερδοφορία τους, αλλά μικρά είναι τα ποσά που φθάνουν στην αγορά !!!



Πρωτοφανής είναι η ρευστότητα με αρνητικά επιτόκια που κατευθύνεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις ελληνικές τράπεζες, προσφέροντας ισχυρή στήριξη στην κερδοφορία τους, αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα ως προς την επίτευξη του βασικού στόχου, δηλαδή την ενίσχυση των επιχειρήσεων με νέα δάνεια για να ξεπερασθεί η κρίση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην τελευταία συνοπτική λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον μήνα Ιούλιο, οι ελληνικές τράπεζες είχαν λάβει στο τέλος του μήνα δανεισμό από την ΕΚΤ ύψους 46,9 δισ. ευρώ με αρνητικό επιτόκιο, δηλαδή η κεντρική τράπεζα τις πλήρωνε για να τις δανείζει ένα ποσό που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της χώρας.



Τα ποσά που λαμβάνουν οι τράπεζες από το πρόγραμμα πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίοδο της πανδημίας (PELTRO) έχουν αυξηθεί θεαματικά από τον Απρίλιο του 2020. Στην εκκίνηση του προγράμματος έφθαναν τα 21,5 δισ. ευρώ, τον Ιανουάριο 2021 είχαν αυξηθεί στα 41,2 δισ. ευρώ και, όπως προαναφέρθηκε, τον Ιούλιο είχαν ανέλθει στα 46,9 δισ.ευρώ. Το «ταβάνι» που έχει θέσει η ΕΚΤ για το δανεισμό μέσω αυτού του προγράμματος είναι 55% του συνολικού υπολοίπου δανείων κάθε τράπεζας.

ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ !!!

 



Οι νέοι μέχρι 29 ετών πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα από την οικονομική κρίση της πανδημίας


Στους νέους έπεσε το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, καθώς είχαν τις μεγαλύτερες δυσκολίες να βρουν απασχόληση, αντιμετώπισαν την ανεργία σε μεγαλύτερο βαθμό από τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, ή έμειναν εκτός εργατικού δυναμικού. Στο τέλος του α' τριμήνου, περισσότεροι από έναν στους πέντε νέους, ηλικίας έως 29 ετών, δεν είχαν εργασία, ούτε σπούδαζαν, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ελλάδα, όπως σημειώνει σε σχετική ανάλυση η Alpha Bank, το αποτύπωμα της πανδημικής κρίσης για τους νέους ήταν έντονο, καθώς η ανεργία αυξήθηκε, έναντι πτώσης σε άλλες ηλικιακές ομάδες και παράλληλα η απασχόληση σημείωσε εντονότερη μείωση. Επιπρόσθετα, αρκετοί νέοι οδηγήθηκαν εκτός εργατικού δυναμικού, ή στην ανεργία με αποτέλεσμα την άνοδο του ποσοστού όσων δεν εργάζονται, ούτε σπουδάζουν, ή παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης (neither in employment nor in education or training, NEET).

Σε χειρότερη θέση από τους μεγαλύτερους

Πιο αναλυτικά, η απασχόληση στους νέους ηλικίας από 15 έως και 29 ετών μειώθηκε σε όλα τα τρίμηνα από το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και μετά και μάλιστα περισσότερο σε σύγκριση με την επόμενη ηλικιακή ομάδα (30-44 ετών). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τριμηνιαίες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ (χωρίς εποχική διόρθωση), το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι απασχολούμενοι έως 29 ετών μειώθηκαν κατά 13,9% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης κατά 10,8% για τις ηλικίες μεταξύ 30 και 44 ετών. Αντίθετα, η απασχόληση αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης για τους άνω των 45 ετών.

Επιπρόσθετα, ενώ οι άνεργοι των ηλικιακών ομάδων 30-44 ετών και άνω των 45 ετών μειώθηκαν, σε όλα τα τρίμηνα από το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2021, η ανεργία στους νέους έως 29 ετών, αυξήθηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η άνοδος της ανεργίας των νέων ήταν της τάξης του 16,4%, σε ετήσια βάση. Το εργατικό δυναμικό για τις δύο ηλικιακές ομάδες έως 45 ετών μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, σε ετήσια βάση, ενώ για τους άνω των 45 ετών σημείωσε αύξηση σε όλα τα τρίμηνα του 2020 και οριακή μείωση (-0,7% σε ετήσια βάση), το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ !!!

 



Ένα εκτεταμένο κύκλωμα φοροδιαφυγής 625 τόνων στο εμπόριο ροδάκινων, αποκάλυψε η «Επιχείρηση Κλοιός» της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για συντονισμένη επιχείρηση, που προετοιμαζόταν επί ημέρες με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες, και πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα σε 53 στοχευμένα σημεία, στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

Για τον σκοπό αυτό, περισσότεροι από 100 ελεγκτές της ΑΑΔΕ συνεργάστηκαν και «όργωσαν» τους δύο νομούς, έχοντας συντεταγμένες για σημεία συλλογής και διανομής αγροτικών προϊόντων, που επιλέχθηκαν με κριτήρια:

*Τη γεωγραφική διασπορά,

*Τη μεταξύ τους απόσταση,

*Τη δυνατότητα άμεσης συνδρομής ενός συνεργείου σε ένα άλλο,

*Την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσοτέρων χώρων.

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το mononews.gr


Πρόσω ολοταχώς για πλειστηριασμούς – Από 25 Αυγούστου χτυπάει το ηλεκτρονικό σφυρί


Από 25.8.21, πριν δηλαδή τελειώσει ο Αύγουστος ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με εξαίρεση τις πληγείσες περιοχές θα λάβουν ταχύτητες και ρυθμούς που είχαμε ξεχάσει την τελευταία διετία. Η οικονομική περιπέτεια του Covid είχε ελαστικοποιήσει τα μέτρα εκτέλεσης τα οποία βρίσκονταν σε ύπνωση επί μακρόν παρά τις αντιδράσεις τραπεζών και servicers.

Έτσι το ηλεκτρονικό σφυρί ξεκινάει και πάλι με επισπεύδουσες τις τράπεζες στις 25 Αυγούστου μόνον που ότι πλειστηριαστεί αυτόν τον μήνα αφορά κινητά και συγκεκριμένα πλοία. Οι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκινούν και πάλι 1η Σεπτέμβρη και στο σύνολό τους στην ειδική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί περί τις 96.000 πράξεις και οι λεπτομέρειές τους.

Ποιες θα είναι οι νέες πολιτικές τραπεζών και servicers

Η αλήθεια είναι πως οι τράπεζες και οι servicers στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν μπορεί παρά να στοιχειοθετήσουν καλύτερα τις διαδικασίες.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI-FOLLIE: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ !!! ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 10 !!!

 


Εγκληματική οργάνωση οι Κουτσολιούτσοι, λέει το δικαστικό συμβούλιο – Ζημία πάνω από 413 εκατομμύρια ευρώ

Απάτη – μαμούθ, που στοίχισε στο Δημόσιο πάνω από 413 εκατομμύρια ευρώ, διέκρινε πίσω από την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και με βούλευμα του στέλνει στα δικαστικά έδρανα την οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλα στελέχη της εταιρείας μεταξύ άλλων και με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα βρεθούν το επόμενο διάστημα τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου – ο ιδρυτής της εταιρίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του, Τζώρτζης και η σύζυγός του, Καίτη – καθώς και άλλα 10 άτομα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το δικαστικό συμβούλιο, όπου με βούλευμά του έκρινε αναγκαία την παραπομπή σε δίκη 13 από τους συνολικά 31 κατηγορούμενους της υπόθεσης. Στο βούλευμα παρατίθενται μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες βαρύνουν τους κατηγορούμενους.

Ήδη, με την εισαγγελική πρόταση των 616 σελίδων η αρμόδια εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου, είχε ζητήσει από τον περασμένο Απρίλιο να δικαστούν συνολικά 21 κατηγορούμενοι για την υπόθεση, επισημαίνοντας πως επρόκειτο για «επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα» η οποία λειτουργούσε «βάσει οργανωμένου σχεδίου».


Βαριές κατηγορίες

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...EISPRAXIS !!! ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ !!!

 


Ο ΗΡΩΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ» ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ !!!

Βασίλης Ντερτιλής : Ένας εξαιρετικός και μοναδικός κυριολεκτικά άνθρωπος, που έζησε στοιχειωμένος από την ιστορία του πατέρα του Νίκου Ντερτιλή, αμετανόητου πρωτεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967, που ως κρατούμενος, μέχρι το τέλος της ζωής του, στις Φυλακές Κορυδαλλού, δεν ζήτησε ούτε μια άδεια 2-3 ωρών για να παραστεί στην κηδεία του γιού του !!!

Το 1993 οι ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να σώσει τους άμαχους Έλληνες του Πόντου στην πόλη Σουχούμι, όπου είχε ξεσπάσει πόλεμος. Η επιχείρηση είχε ως επικεφαλής τον αξιωματικό Βασίλη Ντερτιλή. Ήταν όμως απόφαση της υπουργού εξωτερικών Βιργινίας Τσοδερού που είχε καλή γνώση του ποντιακού ελληνισμού και ήλπιζε ότι ή άφιξη των παλλινοστούντων θα δυνάμωνε τις περιοχές στη Θράκης….

Η Αμπχαζία

Η περιπέτεια εξελίχθηκε στη Δημοκρατία της Αμπχαζίας με πρωτεύουσα το Σουχούμι. Η επαρχία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Γεωργία, το 1990 και παραμένει ανεξάρτητη περιοχή, η οποία όμως είναι αναγνωρισμένη μόνο από τη Ρωσία. Στη Γεωργία η παρουσία του ελληνισμού χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Λόγω των πολύ καλών σχέσεων της Γεωργίας –Ρωσίας, είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας στη περιοχή, το οποίο επέτρεψε σε πολλούς Έλληνες να εγκατασταθούν στη Γεωργία και στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου. Το 1920 οι Έλληνες της Γεωργίας αριθμούσαν περίπου 50.000 άτομα. Μετά από 25 χρόνια αποτελούσαν την πλειονότητα στην ευρύτερη περιοχή….

Η έναρξη των επιχειρήσεων στη περιοχή της Αμπχαζίας

Ο πόλεμος ξεκίνησε το 1992-1993 στην Αμπχαζία, χαρακτηρίστηκε από πολλούς «ξεχασμένη σύρραξη», παρόλο είχε δεκάδες χιλιάδες θύματα και 250.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους. Δυο ήταν οι κύριοι λόγοι: πρώτον, η περιορισμένη κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ και δεύτερον, ότι μετά τη λήξη του δεν αναλύθηκαν και δεν προβλήθηκαν γεγονότα. Η ένταση μεταξύ Γεωργίας-Αμπχαζίας είχε εκδηλωθεί από το 1970. Τότε η Μόσχα πίεζε την Τιφλίδα για να πέσουν οι τιμές στα φρούτα και στο κρασί που προμηθευόταν η Ρωσία από την Αμπχαζία. Το 1988 οι προστριβές πήραν τον χαρακτήρα αγώνα ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας από τη Γεωργία. Το 1992 η διαμάχη κορυφώθηκε όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας της Γεωργίας στην Αμπχαζία, αυτονομιστές της περιοχής έστησαν ενέδρα στη αποστολή της Γεωργίας….

Η απομάκρυνση των Ελλήνων από την περιοχή

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !!!

 



Τη λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Μεγαλόπολη 3 της ΔΕΗ αποφάσισε το ΥΠΕΝ χθες για λόγους ενεργειακής επάρκειας αν και η κυβέρνηση έχει υπογραμμίσει ότι προωθεί άρον άρον το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Η κυβέρνηση έχει υπολογίσει την εξάρτησή μας από το εξωτερικό ή μήπως είναι και αυτή στο σχέδιο μέσω των ακραίων εισαγωγών φυσικού αερίου(πανάκριβο πλέον);

Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη να κλείσουν οι μονάδες παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη πολύ νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι ήταν η σημαντικότερη συνεισφορά της Ελλάδας στην εθνική προσπάθεια, για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Την ίδια στιγμή από το εξωτερικό και ειδικότερα από την Σερβία ασκούνται έντονες πιέσεις για κατάργηση του λιγνίτη κάτι που όμως θα σήμανε απώλεια της ενεργειακής ασφάλειας.

Η Σερβία έχει λιγνίτη και δεν θα το εγκαταλείψει, ενώ οι μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα θα κλείσουν όταν το ίδιο κάνει η Πολωνία, υποστήριξε ο Βούτσιτς. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πρόεδρος της Σερβίας, είπε ότι η οικολογία έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα στη Σερβία, αν και υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά θέματα για αυτόν.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΤΑ "ΑΓΚΑΘΙΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

 



Τεκμήριο αθωότητας, πρόσβαση σε δικαστήριο, ισότητα των όπλων, προσωπική ελευθερία, δικαίωμα εξέτασης μαρτύρων. Είναι μερικά μόνον από τα δικαιώματα πολιτών βάσει διεθνών και ευρωπαϊκών συμβάσεων, τα οποία συχνά παραβιάζονται από τις αρμόδιες αρχές της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο πως σε πλείστες όσες περιπτώσεις το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) έχει βγάλει «κόκκινη κάρτα» στην Ελλάδα κατά την εξέταση σχετικών υποθέσεων. Σε αυτές αναφέρεται μία συνοπτική καταγραφή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αποτελεί την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση και επιτήρηση εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναληφθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η εναρμόνιση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ, ενώ σε άλλες ακόμη υπάρχει εκκρεμότητα και απαιτείται άμεσα λήψη μέτρων. 

«Αγκάθι» πάντως είναι το ζήτημα της μη εκτέλεσης αποφάσεων εθνικών δικαστηρίων από τη Διοίκηση. Το γεγονός αυτό αποτελεί, σύμφωνα με την πραγματοποιούμενη από την Επιτροπή Υπουργών εποπτεία εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ, συστημικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Τα μέτρα που λαμβάνονται προς συμμόρφωση στις παραπάνω αποφάσεις επιτηρούνται σε προηγούμενη Σύνοδο η Επιτροπή Υπουργών αποφάσισε να ολοκληρώσει την επιτήρησή της σε υποθέσεις όπου είχαν ληφθεί τα κατάλληλα ατομικά μέτρα συμμόρφωσης και που δεν αφορούσαν επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις.

Ωστόσο, επισημαίνεται πως έχουν εκδοθεί πρόσφατες αποφάσεις του ΕΔΔΑ, όπου διαπιστώνεται και πάλι μη εκτέλεση αποφάσεων εθνικών δικαστηρίων από το Διοίκηση.

Αντιθέτως, θετικά αποτιμάται η ανταπόκριση της χώρας ως προς το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι τροποποιήσεις, οι οποίες οδήγησαν σε αξιοσημείωτο περιορισμό των απορριπτικών αποφάσεων άρσης ασυλίας βουλευτών, χαιρετίσθηκε από την GRECO, τον Οργανισμό κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην Έκθεση Συμμόρφωσης του 2020 για την Ελλάδα, η GRECO κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σχετική σύσταση που είχε απευθύνει στις Ελληνικές Αρχές, για λήψη αποφασιστικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι οι διαδικασίες για την άρση της βουλευτικής ασυλίας δεν θα παρακωλύουν την ποινική δίωξη μελών του Κοινοβουλίου που είναι ύποπτα για διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με τη διαφθορά, έχει πλέον αντιμετωπιστεί με ικανοποιητικό τρόπο.

Τεκμήριο αθωότητας

Η ΧΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ !!!

 



Οι τελευταίες πυρκαγιές, ειδικά σε Εύβοια και Ηλεία – Αρκαδία, έρχονται να βεβαιώσουν µε τον πιο εµφαντικό τρόπο την εγκατάλειψη της υπαίθρου από τη συντεταγµένη Πολιτεία και να αναδείξουν τη συνεχή υποτίµηση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών, ακόµα και ως θεµατοφυλάκων της διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι κάποιες δεκαετίες τώρα που οι κάτοικοι της υπαίθρου και κυρίως οι δραστηριοποιούµενοι στην αγροτική παραγωγή, δεν αντιµετωπίζονται ως ισότιµα µέλη µιας οργανωµένης πολιτείας, αλλά ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να επιζήσουν γιατί προµηθεύουν µε τα προϊόντα τους τις µικρές, πολύ περισσότερο δε τις µεγάλες, επιχειρήσεις, στις οποίες στηρίζεται η οικονοµία.

Ακόµα και η πληµµελής ανάπτυξη του έργου της δασοπυρόσβεσης, δείχνει πόσο µακριά βρίσκεται η ελληνική ύπαιθρος από τις προτεραιότητες που θέτει το κέντρο.

Επιπροσθέτως, η αποσπασµατική υποστήριξη που παρείχαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της υπαίθρου στην αντιµετώπιση των πυρκαγιών και στην προστασία των οικισµών, έχει να κάνει µε τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και την απουσία ερεισµάτων για ενθουσιώδη κοινή δράση. Το γεγονός ότι τα καλύτερα σπίτια ακόµα και στα πολύ µικρά και αποµονωµένα χωριά δεν ανήκουν σε αγρότες αλλά σε αστούς, οι οποίοι τα αντιλαµβάνονται και τα διαχειρίζονται βέβαια σαν εξοχικές κατοικίες.

∆εν υπάρχει αµφιβολία ότι η ακόµα και η µικρή επάνοδος των αστών η οποία καταγράφεται κυρίως σε περιοχές µε ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και τουριστικό κατά κάποιο τρόπο ενδιαφέρον, γίνεται µε όρους ασύµµετρους οι οποίοι δεν διευκολύνουν την ενσωµάτωση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, ειδικά από τους παλιννοστούντες, προκειµένου να εξασφαλίσουν την ένταξη και αποδοχή από τους γηγενείς, κι αυτό γιατί η στάση της Πολιτείας, όλα αυτά τα χρόνια, έχει καλλιεργήσει την αποµόνωση.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ;;;

 

Της Αικατερίνης Στατηρά
Φυσικός, Αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πληροφόρηση

Μετά από δεκαετίες κλιματικής αλλαγής και ανησυχίας για την φύση και τον πλανήτη βρισκόμαστε στην πραγματικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ΑΠΕ και ιδίως στην πραγματικότητα των ανεμογεννητριών. Οι περισσότεροι από εμάς στο μυαλό μας έχουμε αυτά που θα θέλαμε να εκπληρώνουν οι ανεμογεννήτριες ως προς την απειλή της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και αυτά που προβάλλουν τα ΜΜΕ, όπως διαφημίσεις εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, διαφημίσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ (ελληνική επιστημονική Ένωση αιολικής ενέργειας), εκπομπές αφιερωμένες στις ΑΠΕ, αρθρογραφία υπαλλήλων κατασκευαστικών εταιρειών εγκατάστασης ΑΠΕ. Οι εικόνες είναι ειδυλλιακές, λοφάκια και αγροί με ανεμογεννήτριες οι οποίες βαφτίζονται αιολικά πάρκα και πίσω ηλιοβασιλέματα, και επίσης πληροφορούμαστε ότι οι ΑΠΕ εγκαθίστανται σε υποβαθμισμένες περιοχές με έμφαση στο ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η όποια ενημέρωση έχουμε προέρχεται από το πρόγραμμα του πράσινου ταμείου για προώθηση των αιολικών πάση θυσία και αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Επίσης το πράσινο ταμείο χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία για προώθηση των ΑΠΕ “Συγκλίσεις”, πρόεδρος της οποίας είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Καιρός να αναρωτηθούμε αν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΒΑΠΕ ή ΑΠΕ) είναι φιλικές προς το περιβάλλον τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα… Στον πλανήτη είναι μεγάλη κουβέντα το εάν θα αντιμετωπίσουμε έτσι την υπερθέρμανση και την αλληλένδετη καταστροφή της φύσης. Όμως μπορούμε και πρέπει να μάθουμε για τις εγχώριες ΑΠΕ. Γιατί τόσος κόσμος δεν πιστεύει σε αυτή την “πράσινη ενέργεια”;

Γιατί; Τι υπάρχει πίσω από τις ΑΠΕ;

Ας εστιάσουμε στην κατάσταση στην χώρα μας όπου παίζεται το θέατρο της παράλογης καταστροφής της φύσης πίσω από τις πλάτες του κόσμου.

Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει δεσμευτεί να μειώσει τους ρύπους σταδιακά αντικαθιστώντας την χρήση ορυκτών καυσίμων με ΑΠΕ και καταλήγοντας στην πιθανώς αποκλειστική χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέχρι το 2050.

Ελλάδα και ΑΠΕ: Ο εθνικός στόχος εγκατεστημένης ισχύος από ανανεώσιμες πηγές για την κάλυψη εγχώριων αναγκών ενέργειας είναι μέχρι το 2030 να παράγουν 7,05 GW.

Πόσο έχουμε πλησιάσει τον στόχο μας;

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος χρηματοδότησε έρευνα των πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης με επικεφαλής την Βασιλική Κατή (Βασιλική Κατή, Καθημερινή). Η βάση δεδομένων είχε ληφθεί από την ρυθμιστική αρχή ενέργειας ΡΑΕ (αδειοδοτεί τα ΑΠΕ) σε σχέση με εγκατεστημένες, αδειοδοτημένες, υποβληθείσες προς έγκριση επενδύσεις αιολικών.
 
Χρονολογία έρευνας Μάρτιος 2020. Τα στοιχεία που παρατίθενται ίσχυαν για πριν έναν χρόνο.

ΑΝ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΤΕ Η ΚΙΝΑ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 35 ΤΡΙΣ !!!

 



Christian Whiton - 19fortyfive.com


Στις 24 Αυγούστου, θα έχει εκπνεύσει η προθεσία των 90 ημερών που έδωσε ο Πρόεδρος Joe Biden νωρίτερα από τη γραφειοκρατία πληροφοριών σχετικά με την προέλευση του COVID-19. Υπάρχει μια περίεργη έλλειψη πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει σχετικά με το πού βρίσκεται τώρα η έκθεση. Παρά τον υποτιθέμενο μυστικό χαρακτήρα τους, αυτές οι υπηρεσίες συχνά φαίνεται να απασχολούν ακόμη πιο επιθετικούς δημοσιογράφους από το SEAL Team Six και διαρρέουν ό, τι περνάει από τις υπηρεσίες πληροφοριών για να εξαναγκάσουν το χέρι ενός προέδρου που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Όταν διέταξε την επανεξέταση, ο Μπάιντεν προέβλεψε πως οι υπηρεσίες ενδέχεται να μη συμφωνήσουν σχετικά με την πηγή του COVID ή να εκδώσουν μια έκθεση που θα καλύπτει το παρελθόν τονίζοντας ότι παρουσιάζει τα συμπεράσματά τους αφήνοντας όμως ένα θολό τοπίο.

Τι γίνεται όμως αν αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο COVID προήλθε από το Κινέζικο Ινστιτούτο στη Γουχάν της Κίνας, ή αν οι περισσότεροι Αμερικανοί καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα ανεξάρτητα από το τι θα πουν οι άθλιοι κατάσκοποί μας; Το τελευταίο ήδη συμβαίνει: μια δημοσκόπηση τον Ιούλιο έδειξε ότι εκείνοι που υποψιάζονταν μια διαρροή εργαστηρίου ήταν συνολικά 52 τοις εκατό σε σύγκριση με το 28 που θεωρούσαν ότι ο κορωνοϊός ήταν κάτι φυσικό.

Ποια θα είναι η συνέπεια για την κυβέρνηση της Κίνας; Το κόστος θα πρέπει να είναι ανάλογο με τη ζημιά που έχουν προκαλέσει οι Κινέζοι στον κόσμο, η οποία ήταν εξαιρετικά σοβαρή. Εξάλλου, ο COVID προφανώς σκότωσε ή συνέβαλε στο θάνατο σχεδόν 4,3 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Η Αμερική έχει τους περισσότερους θανάτους στους 633.000, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία (563.000), την Ινδία (428.000) και το Μεξικό (244.000). Και ο θάνατος και τα βάσανα δεν έχουν σταματήσει.

Επιπλέον, η Κίνα αναμφισβήτητα έκανε την πανδημία χειρότερη επιτρέποντάς της να εξαπλωθεί παγκοσμίως. Το Πεκίνο επέτρεψε να συνεχιστούν τα διεθνή ταξίδια, παρόλο που περιορίστηκαν οι εγχώριες μετακινήσεις. Επίσης, έχει εμποδίσει επανειλημμένα τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων να διερευνήσουν εάν το εργαστήριο της Ουχάν ήταν η πηγή. Ο οικονομικός αντίκτυπος ήταν τεράστιος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL...ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ !!!

 



Το twitter ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού του Κυριάκου Βελόπουλου


To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου. Την είδηση γνωστοποίησε το κόμμα με σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως καταγγέλλει η «Ελληνική Λύση», «δυστυχώς, μια ημέρα εορτής για την Ορθοδοξία, η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Βελόπουλος, δέχονται επίθεση. Την στιγμή που ακόμα και ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διατηρεί λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσο ανενόχλητος, το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία τού λογαριασμού των ανακοινώσεων της Ελληνικής Λύσης και του προέδρου της, Κυριάκου Βελόπουλου».

Η Ελληνική Λύση εκτιμά πως «οι πρόσφατες αποκαλύψεις της για τις ανεμογεννήτριες και την απάτη των ΑΠΕ, τις πυρκαγιές, τους παράνομους μετανάστες αλλά και η συνεχής αναφορά μας σε θέματα που το σύστημα προσπαθεί επιμελώς να αποκρύπτει, ενόχλησαν» και σημειώνει:

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !!!

 

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 72 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!


 

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΩΠΑ !!!

 

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ;;; ΠΥΚΝΗ ΔΑΣΙΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ: Ο ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ !!!



Πυκνή Δασική Βλάστηση : Ο υπ' αριθμόν 1 Εχθρός της Ανεμογεννήτριας 


Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Την προηγούμενη εβδομάδα, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, δημοσιεύσαμε το άρθρο "Ε "ΝΑΙ" ΛΟΙΠΟΝ !!! ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ !!!", στο οποίο παρουσιάσαμε μια σειρά από κίνητρα που έχουν, στην θεωρία και την πράξη, οι επενδυτές αιολικών πάρκων, για να καίνε τα δάση. 

Το άρθρο αυτό ήταν ένα μόνο μέρος του σχετικού δημοσιεύματος της "Κυριακάτικης ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS" της 15/08/2021.



Το δημοσίευμά μας αυτό δεν είχε ως σκοπό, ούτε να εξυπηρετήσει κάποιο ιδεοληπτικό μας μένος κατά των ΑΠΕ, ούτε τα συμφέροντα της παραδοσιακής ενεργειακής μαφίας των ορυκτών καυσίμων, ούτε την διάδοση των πολλών, πράγματι, θεωριών συνωμοσίας που κορυφώνονται σε κάθε καταστροφή, φυσική, οικονομική ή εθνική. Μοναδικός του σκοπός ήταν κλείσει τα στόματα κάποιων κατ' επάγγελμα ηλιθίων - δλδ εκείνων που παριστάνουν τους χαζούς επ' αμοιβή - που δοθείσης της ευκαιρίας των νέων φονικών πυρκαγιών, στα πλαίσια του δικού τους ιδεοληπτικού οίστρου ή, ακόμη χειρότερα, στα πλαίσια του όποιου μεροκάματου εισπράττουν από τους συστημικούς ΑΠΕτζήδες, βρήκαν το θράσος να πλασάρουν στον δημόσιο διάλογο το φαιδρό και προκλητικό ταυτόχρονα επιχείρημα, κατά το οποίο, τις φωτιές τις βάζουν δήθεν οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι, δλδ οι κάτοικοι των καμένων, προκειμένου, έτσι, να εμποδίσουν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις περιοχές τους.

Έτσι, λοιπόν, καταλήξαμε στο αυτονόητο συμπέρασμα, ότι, οι επενδυτές των αιολικών πάρκων έχουν, θεωρητικά και πρακτικά, όχι μόνον ένα, αλλά δεκάδες κίνητρα να καίνε τα δάση, ενώ, παρά την όποια επίμονη αναζήτηση, δεν εντοπίσαμε ούτε ένα αντίστοιχο κίνητρο, που να αντέχει στην κοινή λογική, για τους πυρόπληκτους κατοίκους των καμένων, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα των δασικών πυρκαγιών. Και, με το συμπέρασμα αυτό, καλούσαμε τους "κατ΄επάγγελμα ηλίθιους", να σταματήσουν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και με τον πόνο των ανθρώπων που ξύπνησαν ένα πρωί με κλεμμένη την ζωή, την περιουσία και το μέλλον των παιδιών τους.

"Βροντήξαμε", όμως,  ως συνήθως, στων "κουφών την πόρτα" !!! Των "κουφών" που επανήλθαν με νεότερα, ακόμη πιο προκλητικά άρθρα τους στα συστημικά ΜΜΕ, με κορυφαίο το εμετικό "Τους έκαψαν για να ΜΗΝ μπουν ανεμογεννήτριες", κάποιας κας Κατερίνας Γαλανού.

Κάπως έτσι αναγκαστήκαμε να επανέλθουμε στο θέμα, ψάχνοντάς το ακόμη βαθύτερα. Και όταν λέμε βαθύτερα, εννοούμε την λεπτομερή μελέτη της σχετικής επιστημονικής βιβλιογραφίας και, ιδιαίτερα, πρόσφατων διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών, αλλά και business plans πολλών επενδύσεων σε χερσαία αιολικά πάρκα. 

Και, επειδή, λοιπόν, κατά κανόνα, όσο ψάχνεις, βρίσκεις, αυτό που βρήκαμε συνοψίζεται στον τίτλο του άρθρου, δηλαδή, ότι, η πυκνή δασική βλάστηση είναι ο υπ' αριθμόν 1 εχθρός της ανεμογεννήτριας !!!

SSL Certificates