.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 15/08/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !!!

 



Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών γιατί αποκτήθηκαν από εγκληματικές ενέργειες, χωρίς επαρκή έλεγχο! Παραβίαση δικαιώματος στην περιουσία


ΑΠΟΦΑΣΗ

Todorov κ.α. κατά Βουλγαρίας της 13.07.2021 (αρ. προσφ. 50705/11, 11340/12, 26221/12, 71694/12, 44845/15, 17238/16 και 63214/16)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κατάσχεση περιουσίας. Νομιμοποίηση εσόδων που αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηριότητες. Αρχή της αναλογικότητας και δικαίωμα στην περιουσία.

Το κράτος κατάσχεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας των προσφευγόντων όπως οχήματα, σπίτια, χρήματα, με το αιτιολογικό ότι αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηριότητες καθόσον τα έσοδα τους δεν επαρκούσαν για τις αγορές τους. Οι προσφεύγοντες άσκησαν προσφυγή στο ΕΔΔΑ για παραβίαση του δικαιώματος τους στην περιουσία.

Το Στρασβούργο επανέλαβε ότι η στέρηση περιουσίας υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις. Στην υπό κρίση περίπτωση διαπίστωσε ότι ήταν νόμιμη, γιατί τα έσοδα των προσφευγόντων προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες. Τόνισε όμως ότι για να υφίσταται η αρχή της αναλογικότητας στις κατασχέσεις αυτές θα έπρεπε να επιτευχθεί μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ του γενικού συμφέροντος και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων ενός ατόμου. Ειδικότερα, θα έπρεπε να αποδεικνύονταν η σύνδεση των εσόδων των προσφευγόντων με τις παράνομες δραστηριότητες.

Για τις υποθέσεις στις οποίες διαπίστωσε ότι δεν δόθηκαν εγγυήσεις στους προσφεύγοντες να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, έκρινε ότι δεν επιτεύχθηκε η δίκαιη ισορροπία και επομένως η κατάσχεση ήταν δυσανάλογη.

Αντιθέτως για τις περιπτώσεις που τα δικαστήρια εξέτασαν λεπτομερώς τα αποδεικτικά στοιχεία και άκουσαν τα επιχειρήματα των προσφευγόντων, έκρινε ότι δεν υπήρχε παραβίαση του δικαιώματος τους στην περιουσία με τις επιβληθείσες κατασχέσεις.

Το ΕΔΔΑ επιδίκασε ποσό από 2.000 – 4.000 ευρώ σε κάθε προσφεύγοντα για ηθική βλάβη και 6.150 ευρώ για έξοδα και δαπάνες.

ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο 1 Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ !!!

 


Μπαράζ ελέγχων σε αγοροπωλησίες ακινήτων προγραμματίζει Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να διαπιστώσει αν τα συμβόλαια ακινήτων συνοδεύονται με το απαραίτητο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ και αν σε αυτό αποτυπώνεται σωστά η φορολογική ταυτότητα του ακινήτου.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των μεταβιβάσεων ακινήτων, ενόψει της εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών από την 1η Ιανουαρίου 2022, η ΑΑΔΕ επιχειρεί να διασφαλίσει ότι καλύπτονται όλες οι φορολογικές προϋποθέσεις και και δεν αναπτυχθεί μια νεα εστία εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής έχει ζητήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο να ενταθούν οι έλεγχοι σε συμβολαιογράφος και υποθηκοφύλακες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η μεταβίβαση συνοδεύεται και από το απαραίτητο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Για το λόγο αυτό εξέδωσε και ειδική εγκύκλιο όπου καθαρίζονται τόσο τα στοιχεία που απαρτίζουν την λεγόμενη φορολογική ταυτότητα του ακινήτου όσο και τις προδιαγραφές βάσει των οποίων πρέπει να εκδίδονται τα πιστοποιητικά.

Σημειώνεται οτι το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ είναι υποχρεωτικό για κάθε μεταβίβαση ή πλειστηριασμό ακινήτου και πιστοποιεί ότι το ίδιο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝΦΙΑ , καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλει, ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, έχει ρυθμίσει ή έχει νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για τα υπόλοιπα ακίνητα, για τα οποία είναι υπόχρεος για τα πέντε προηγούμενα έτη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΙΧ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ !!!

 


Σήμερα, υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου από το κράτος. Ωστόσο, σύντομα θα δούμε περισσότερες δράσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αφού τον Νοέμβρη, στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει νέους, φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων» μια νέου τύπου απόσυρση βρίσκεται στα σκαριά. Θα έχει σαν στόχο να δώσει κίνητρο στους ιδιοκτήτες παλαιών, ρυπογόνων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ξεπερασμένης τεχνολογίας να αποκτήσουν ένα σύγχρονο υβριδικό ή ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ η αρχή θα γίνει από τους εταιρικούς στόλους οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ...ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ BAD BANK !!!

 


GREAT RESET ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 



Την ώρα που πυρκαγιές στην Ελλάδα δεν έχουν καλά καλά σβήσει,  η κυβέρνηση δεν «κρατιέται» και όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων (!), θα εκδώσει «πράσινο ομόλογο», το οποίο θα χρηματοδοτήσει την «πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη».

Με λίγα λόγια οι Έλληνες πολίτες θα χρηματοδοτήσουν τις εταιρίες επιπλέον για αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κτλπ, τα οποία θα σκεπάσουν τη χώρα από άκρη σε άκρη, όπως δηλαδή προβλέπει το «great reset».

Με αυτό τον τρόπο η χώρα θα γίνει πλήρως ενεργειακά εξαρτώμενη από ξένα κέντρα, αφού δεν παράγει ούτε ανεμογεννήτριες ούτε φωτοβολταϊκά, έτσι ξένα κέντρα θα ελέγχουν το πόσο ρεύμα θα καταναλώνουν οι Έλληνες και πιθανόν να εγκρίνουν ή να μην εγκρίνουν ορισμένες δραστηριότητες, όπως πχ. κτηνοτροφία ή κατασκευές μη «ενεργειακών» κτηρίων.

Φαίνεται πως η Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ουσιαστικά μία χώρα-πειραματόζωο για το Great Reset, τόσο με ta lockdown και τα ψηφιακά πιστοποιητικά όσο και με την «πράσινη ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ, η πρώτη έκδοση ενός τέτοιου κρατικού τίτλου θα αποτελέσει μέρος της εκδοτικής στρατηγικής του ελληνικού δημοσίου για το επόμενο έτος. Κι αυτό, διότι το δανειακό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς έχει ολοκληρωθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΟΥ "ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ" ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

 



Λαμπρή καριέρα έκανε στην εκπροσώπηση και εξυπηρέτηση πολιτών, μία 50χρονη που εμφανιζόταν ως δικηγόρος και έπειθε τους ανυποψίαστους πελάτες της να της δώσουν χρήματα, προκειμένου να τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους.

Στην τελευταία της «υπόθεση» ανέλαβε να εκδώσει κάποιο πιστοποιητικό έναντι αμοιβής 1.000 ευρώ. Μόνον, που μετά τη σύλληψή της, πλέον θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη… δικηγορική της δεινότητα για να πείσει τις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές πως δεν εμπλέκεται σε υπόθεση οργανωμένης απάτης. 

Είναι ενδεικτικό πως μετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών, η συγκεκριμένη γυναίκα διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και 1 απόπειρα απάτης, προσποιούμενη τη δικηγόρο, ενώ κάποιες φορές χρησιμοποιούσε και άλλες ιδιότητες για να αποσπάσει χρήματα.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΡΗΤΗΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ !!!

 


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι πλέον τα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού στην Κρήτη με βάση τις αφίξεις, αλλά και τις ξενοδοχειακές πληρότητες.

Ωστόσο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι ξενοδόχοι είναι ότι δεν βρίσκουν ξενοδοχοϋπαλλήλους για να εργαστούν.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαλκιαδάκη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου αν η κίνηση συνεχιστεί χωρίς απροόπτα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, η σεζόν θα κλείσει με το 55%-60% των τουριστικών εισπράξεων του 2019.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία ξεπερνούν το 70% ενώ 30-40 μεγάλες μονάδες έχουν πληρότητες που φθάνουν το 100%.

Λιγότερη καλή είναι η εικόνα στο νομό Χανίων λόγω της απουσίας των Σκανδιναβών.

Η εικόνα του Ιουλίου

Ο κ. Χαλκιαδάκης μας είπε ότι τον Ιούλιο του 2021 οι αφίξεις έφθασαν τις 453.957 έναντι των 576.417 το 2019, ενώ τον Ιούλιο του 2020 οι αφίξεις δεν ξεπέρασαν το 195.284.

Στο -417% οι Άγγλοι στο -500% οι Ρώσοι

Αναφορικά με τις εθνικότητες σε σύγκριση με το 2019 οι αφίξεις Γερμανών αυξήθηκαν κατά 9,68%, των Αυστριακών +19,22%, των Πολωνών +5,88%, των Ελβετών +29,88%, των Ουκρανών +50,78%.

Ωστόσο, η πτώση από τις αφίξεις των Βρετανών φθάνει το -417,48 και των Ρώσων το -504%.

“Αν δεν μας κλείσει κάποια χώρα, η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη”, μας είπε ο κ. Χαλκιαδάκης.

ΒΑΡΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΣΕ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ ΤΑ CANADAIR ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Ποιός έβαλε εμπόδια στη συντήρηση των Canadair


Του Γιώργου Τσιτσιλιάνου


Η πατρίδα μας καίγεται με ανυπολόγιστες περιουσιακές ζημίες των κατοίκων, που θα επηρεάσουν άμεσα σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζωή του τόπου. Είχαμε την κατάρρευση της οικονομίας που συνοδεύτηκε με τα μνημόνια με ευθύνη του πολιτικού συστήματος, έχουμε την εξέλιξη της πανδημίας με πιθανό το ενδεχόμενο επιδείνωσης το φθινόπωρο. Δεν μας έφταναν όλα αυτά τα δεινά, που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με θυσίες ακριβά, τώρα έχουμε και το φαινόμενο με τις πυρκαγιές, που καίνε στο διάβα τους ότι βρουν μπροστά τους.Η Αττική, η Εύβοια και η Ηλεία ήδη πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες των φωτιών. Παρακολουθούμε σκηνές απείρου κάλλους που θυμίζουν κινηματογραφικές ταινίες. Χωριά και οικισμοί να καίγονται και να εκκενώνονται παρά τη θέληση των κατοίκων, πλοία να μεταφέρουν τους κατοίκους μακριά από τις εστίες τους, εργοστάσια, γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, ζώα, κατοικίες, δασικές εκτάσεις, κόποι και θυσίες μιας ζωής να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά, παράλληλα να έχουμε τραυματίες πυροσβέστες και να θρηνούμε την απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών, εξέλιξη που ίσως πάρει διαστάσεις από τις παρενέργειες των πυρκαγιών.Επίσης παρατηρούμε την αποχώρηση τουριστών, γεγονός που θα μας επηρεάσει οικονομικά.Η αδράνεια/ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να προστατέψει τις εστίες των κατοίκων ήταν εμφανής. Το ότι δεν έχουμε απώλειες ανθρώπινης ζωής προς το παρόν, ήταν το μόνο θετικό στοιχείο της ιστορίας, ένα καλό μάθημα που πήραμε από τη φωτιά στο Μάτι.

Ένας λανθασμένος σχεδιασμός

Η δήλωση του πρωθυπουργού «Είναι ανέφικτη η ταυτόχρονη προστασία των περιουσιών και των υποδομών» δείχνει τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού και παράλληλα την κατεύθυνση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας στη κατάσβεση των πυρκαγιών. Γι’ αυτό έχουμε το φαινόμενο των έντονων παραπόνων των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και της Ηλείας για ολική εγκατάλειψη των κατοίκων στο έλεος της φωτιάς.Η λογική του σχεδίου της εγκατάλειψης των χωριών και των οικισμών κυριάρχησε, αφήνοντας αυτά να καούν, ενώ θα μπορούσαν λογικά να σωθούν. Είχαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βαρυμπόμπη μετά το σβήσιμο της φωτιάς. Ωστόσο, σε αυτή την περιοχή είχαμε την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, που ήταν η αιτία της εξέλιξης της φωτιάς σε όλες τις γειτονικές περιοχές, στον Αγ. Στέφανο, στο Κρυονέρι και στο Καπανδρίτι, που εξελίχθηκαν τραγικές εικόνες καταστροφής κατοικιών και εργοστασίων.Το γεγονός αυτό είναι ένα μελανό σημείο που χρειάζεται διερεύνηση, ως προς τις ευθύνες της τακτικής που ακολούθησε η πολιτική προστασία. Η ενεργοποίηση του Στρατού με τα ειδικά επίγεια μέσα διάνοιξης και πρόσβασης σε δύσκολα δύσβατα σημεία προσέγγισης της φωτιάς, ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση, όταν η φωτιά είχε εκτελέσει μέρος της αποστολή της.

ΦΟΡΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ !!!

 


Σε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτων αιτία θανάτου, ο φορολογούμενος αναγράφει στην οικεία φορολογική δήλωση την οριζόμενη αξία τους, με βάση την οποία βεβαιώνεται ο φόρος που αναλογεί.

Αν ο υπόχρεος σε φόρο θεωρεί την προκαθορισμένη αξία μεγαλύτερη από την αγοραία έχει το δικαίωμα μέσα σε προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την υποβολή της δήλωσής του, να ζητήσει με προσφυγή τον προσδιορισμό της αξίας από το αρμόδιο διοικητικό Πρωτοδικείο.

Αν ασκηθεί προσφυγή ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας διενεργεί έλεγχο για τον προσδιορισμό της αγοραίας αξίας του ακινήτου, και συντάσσει σχετική έκθεση αντίγραφο της οποίας κοινοποιεί στον φορολογούμενο είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο.

Η έκθεση αυτή επισυνάπτεται στην έκθεση του άρθρου 129 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, στην οποία περιλαμβάνεται και αίτημα προς το διοικητικό δικαστήριο για τον προσδιορισμό της αγοραίας αξίας του ακινήτου.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε εν μέρει δεκτή η προσφυγή και προσδιορίστηκε η αγοραία αξία του επίδικου ακινήτου στο ποσό των 165.000 ευρώ έναντι της προσδιορισθείσας φορολογητέας αξίας 655.715,56 ευρώ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 15635/2020

TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Τμήμα 14ο Τριμελές

Η απόφαση δημοσιεύεται επιμελεία του υπογράφοντος την προσφυγή δικηγόρου Αθηνών Αγγέλου Δοκόπουλου.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ !!!

 



Βαριές θα είναι στο εξής οι κατηγορίες για όσους φορολογούμενους δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, αλλά και άλλους φόρους, αφού μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ενδεχόμενο αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι αλλαγές αυτές προβλέπονται στο νομοθετικό πλαίσιο, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όλο το νέο νομοθετικό πλαίσιο κωδικοποιείται με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, στο οποίο και περιλαμβάνονται οι αλλαγές, που καθιερώθηκαν με τον νέο νόμο 4816/2021, σχετικά με το μαύρο χρήμα και διευρύνθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες θεωρούνται εγκλήματα φοροδιαφυγής και προκαλούν διώξεις και για «ξέπλυμα».

Μάλιστα, η εγκύκλιος ορίζει ότι για τους πλειστηριασμούς κατοικιών και την εκδίκαση φορολογικών διαφορών, αρμόδια είναι τα δικαστήρια που είναι κοντά στην έδρα του οφειλέτη ή του φορολογούμενου.

Αναλυτικότερα, στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ επισημαίνεται ότι ως βασικά αδικήματα «νοούνται και τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 (Α’ 170) με την εξαίρεση του πρώτου εδαφίου της παρ. 5 (όποιος εκδίδει πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθώς και όποιος αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία ή νοθεύει τέτοια στοιχεία, ανεξάρτητα από το αν διαφεύγει ή μη την πληρωμή φόρου) και της διασυνοριακής απάτης σχετικά με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) του άρθρου 23 του ν. 4689/2020 (Α’ 103)».

Πότε απαγγέλλονται οι βαριές κατηγορίες

GOOGLE: ΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ !!!

 



Με περικοπή μισθού κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι της Google στις ΗΠΑ που θα επιλέξουν να εργάζονται μόνιμα με τηλεργασία. Σύμφωνα με το BBC, ο τεχνολογικός γίγαντας αναδιαμορφώνει τις μισθολογικές καταστάσεις και έχει δημιουργήσει ένα «υπολογιστή μισθού» που επιτρέπει στους εργαζόμενους να υπολογίσουν το νέο τους μισθό ανάλογα με το αν θα εργάζονται από το σπίτι ή από το γραφείο.

Η πανδημία του κορονοϊού και τα υποχρεωτικά lockdowns απέδειξαν, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στις επιχειρήσεις, πως η εργασία εξ αποστάσεως είναι εφικτή.

Παρότι η ίδια η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως αναβάλλει μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου την «επιστροφή στο γραφείο» λόγω της έξαρσης στη μετάλλαξη Δέλτα, γνωστοποίησε επίσης ότι θα απαιτήσει από τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στο γραφείο να έχουν εμβολιαστεί, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

FORBES: ΚΛΟΠΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ. ΑΡΠΑΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600.000.000$ !!!

 



Του Jonathan Ponciano

"Θύμα” χάκερς έπεσε την Τρίτη η πλατφόρμα blockchain Poly Network, από την οποία απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής της στο Twitter η ίδια η εταιρεία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει γίνει ποτέ στον χώρο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, που προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών.

"Μετά λύπης ανακοινώνουμε ότι η #PolyNetwork δέχθηκε επίθεση", αναφέρει η ανάρτηση που έκανε η Poly στο κοινωνικό δίκτυο την Τρίτη το πρωί, όπου αποκάλυψε ότι οι χάκερς μετέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ξεχωριστά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.

Οι διευθύνσεις των πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων που αποκάλυψε η Poly, η οποία διαχειρίζεται ένα δίκτυο διαλειτουργικότητας μεταξύ αλυσίδων blockchain, καταδεικνύουν ότι νωρίς την Τρίτη μεταφέρθηκαν 2.858 κρυπτονομίσματα ether αξίας περίπου 267 εκατ. δολαρίων, 6.610 binance coins αξίας άνω των 252 εκατ. δολαρίων και ψηφιακά νομίσματα USDC αξίας περίπου 85 εκατ. δολαρίων στο δίκτυο Polygon.

Η συνολική αξία των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τις τιμές τους την Τρίτη το πρωί, ανέρχεται περίπου σε 604 εκατ. δολάρια, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τα 460 εκατ. δολάρια που εξαφανίστηκαν πριν από περίπου επτά χρόνια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Mt. Gox και οδήγησαν στην χρεοκοπία του αλλά και στην αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για τον αναδυόμενο τότε χώρο των ψηφιακών νομισμάτων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ !!! "ΜΕ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ" !!!





Παράπονα ξανά από τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς για αφαίρεση χρηματικών ποσών χωρίς λόγο όπως καταγράφονται από πελάτες στην σελίδα της τράπεζας στο Facebook (https://www.facebook.com/piraeusbank)

Συγκεκριμένα, γράφει πελάτης:

-Wind bank ότι χειρότερο με αφήσατε χωρίς χρήματα εκτός Ελλάδος κ ακόμα προσπαθώ να βγάλω άκρη απαράδεκτη. Το πρώτο πράγμα με το που γυρίσω Ελλάδα τα λεφτά μου άλλου. Τραγικοί

Η απάντηση της Τράπεζας ήταν:

ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΞΑΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ FRAPORT !!!

 




Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στη διαχειρίστρια εταιρεία των ελληνικών αεροδρομίων και γράφει:

«Οι κρατικές ενισχύσεις από τη Γερμανία και την Ελλάδα επανέφεραν την Fraport στη ζώνη κέρδους. Με τον αριθμό των επιβατών να αυξάνεται ξανά, ο όμιλος MDax στη Φρανκφούρτη μπόρεσε να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα κατά 18 % το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το δεύτερο τρίμηνο, υπό τον αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού, ο τζίρος ανήλθε σε 426 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Για τους μετόχους αυτό σήμαινε κέρδη 85 εκ. ευρώ μετά από ζημία 182 εκ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Η δημόσια βοήθεια για τη Φρανκφούρτη και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport στην Ελλάδα συνέβαλε καθοριστικά σε αυτό. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έλαβε σχεδόν 160 εκατομμύρια ευρώ από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και το κρατίδιο της Έσσης, ενώ η Ελλάδα αποφάσισε ένα πακέτο βοήθειας έως 178 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα πάντως με τον διευθύνοντα σύμβουλο Στέφαν Σούλτε, οι προοπτικές για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας δεν έχουν βελτιωθεί. Συνεχίζει να υπολογίζει με ζημίες το 2021».

Ε "ΝΑΙ" ΛΟΙΠΟΝ !!! ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας 

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και, ιδιαίτερα, μετά την σχεδόν ολική περιβαλλοντική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας, έχει ανοίξει ένας νέος δημόσιος διάλογος, που αφορά την σύνδεση των πυρκαγιών με τις επενδύσεις ΑΠΕ σε αιολικά πάρκα και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές οδικά απροσπέλαστων δασών πυκνής βλάστησης.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας είναι πεπεισμένοι: «Μας άφησαν να καούμε για να βάλουν στα βουνά μας ανεμογεννήτριες», καταγγέλλει η επιχειρηματίας Αγλαΐα Κισκούκη, από τις Ροβιές. Την άποψή της μοιράζονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Κάποιοι είπαν το ίδιο και στα κανάλια, όταν ρωτήθηκαν για τις πυρκαγιές.

Οι «συμπτώσεις» είναι πολλές και πρέπει να διερευνηθούν. Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ στις 24/06/2021, με την οποία χορηγούνται άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς σε δύο δήμους: Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια και Διρφύων – Μεσσαπίων και μετά τις εκδοθείσες πρόσφατα, από τη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, άδειες παραγωγού για μία νέα επένδυση 8 αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 470 MW στη Βόρειο–Κεντρική και 4 στη Νότια Εύβοια. 
Η απόφαση αυτή της ΡΑΕ προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στη Βόρεια Εύβοια, με τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, να λέει ότι «οι περιοχές στο δήμο μας που πρόκειται να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες είναι δασικές, κάποιες είναι και περιοχές NATURA. Θα δεις που θα καταστραφούν». 

Μάλιστα, κατά την από 22/07/2021 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακούστηκαν  αποκαλυπτικά πράγματα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους ειδικούς επιστήμονες που μετείχαν στη συζήτηση, όπως ότι οι ιδιοκτησίες στις οποίες η ΡΑΕ έδωσε άδειες για τις ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Εύβοια βρίσκονται και σε περιοχές NATURA, ότι η ΡΑΕ στο παρελθόν έχει πει ότι στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση του υπάρχοντος χωροταξικού σχεδίου για τις ΑΠΕ, ότι οι εκτάσεις για τις οποίες η ΡΑΕ εξέδωσε τις άδειες στη Βόρεια Εύβοια, εκεί ακριβώς που μαίνονταν οι πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, είναι πυκνές δασικές εκτάσεις, ότι η περιοχή που προβλέπεται να γίνουν αιολικά πάρκα στη Βόρεια Εύβοια έχει μεγάλη δασοκάλυψη και ταυτόχρονα θα πρέπει να διανοιχθούν πολυάριθμοι δρόμοι μεγάλου πλάτους στο δάσος και τεράστιες πλατείες για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, ενώ θα πέσουν περίπου 500 κυβικά μέτρα μπετόν σε κάθε βάση και ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιών και κατά την μεταφορά και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Θα μας κάψουν !!!

ΦΩΤΙΕΣ: ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ...ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ" !!!

 




Του Νίκου Μπογιόπουλου - imerodromos.gr

Στο κράτος μας όπου πάντα «το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο» η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2006. Τραβήχτηκε στη Νέα Σκιώνη, ακριβώς την επόμενη μέρα από την καταστροφική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε αποκαΐδια το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Εκεί, μέσα στα αποκαΐδια, δίπλα από τα καψαλισμένα δέντρα, όπως αποκάλυψε τότε ο «Ρ» (30/8/2006), διαφημίζονταν οι «Προσεχώς Μεζονέτες»…

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!! ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ..."ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

 



Μπορεί η αλλαγή στο κυβερνητικό πρόγραμμα να είναι εμφανής από κάθε άποψη, κυρίως λόγω πυρκαγιών, όμως οι τράπεζες προχωρούν τα σχέδιά τους για το πού θα διοχετεύσουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αλλωστε οι τρεις κανόνες πλαίσιο της ΕΚΤ, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αλλάζουν τα δεδομένα για τις τράπεζες από το πόση ρευστότητα θα απολαύσουν μέσω της Αρχής μέχρι τι κεφάλαια θα απαιτηθούν για τις χρηματοδοτήσεις στις οποίες οι τελευταίες θα προβούν.
Πρώτη προτεραιότητα τα «πράσινα» δάνεια

Ετσι, μοιραία πρώτη προτεραιότητα λαμβάνουν στις επαφές με τους πελάτες τους τα «πράσινα» δάνεια που με τον έναν ή το άλλον τρόπο -λόγω και της κλιματικής αλλαγής που επιφέρουν οι πρόσφατες πυρκαγιές- έρχονται πρώτα στις προτεραιότητες διοχέτευσης πόρων του Ταμείου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι τράπεζες συνεχίζουν τις επαφές με τους πελάτες τους παρά το προχωρημένο του θέρους, ιδιαίτερα μετά την πρώτη εκταμίευση πόρων του Ταμείου ύψους 4 δισ. ευρώ.

Νέοι δείκτες, νέες αξιολογήσεις, νέα stress tests φέρνουν στην επιφάνεια τη σχετική ανάγκη

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


«Παγώνουν» πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, αποβολές και προσωπικές κρατήσεις για χρέη πυρόπληκτων προς το Δημόσιο: Σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, μπαίνει «φρένο» στην διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων. Για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση.

Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις νομικές οντότητες που δικαιούνται το συγκεκριμένο μέτρο, θα αναστέλλεται για έξι (6) μήνες, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΜΩΣ: Η αναστολή δεν περιλαμβάνει κατασχέσεις λόγω απαιτήσεων καταβολής διατροφής.

Ποια αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης «παγώνουν»

«Παγώνει» ωστόσο η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, για όλα τα άλλα χρέη ή υποχρεώσεις. Γι' αυτούς τους έξι μήνες (έως Φεβρουάριο του 2022), θα αναστέλλονται με την ίδια απόφαση και οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει με την δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε ποιες περιπτώσεις όμως διατάσσεται κατάσχεση από την εφορία; Πότε μπορεί η ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε δέσμευση λογαριασμού, μισθού ή σύνταξης, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση;

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΗΣ ALPHA BANK ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΜΚ ΕΝΝΟΟΥΝ...ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!

 




Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ALPHA BANK ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ... 

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ...ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΔΕΗ !!!

 




Τι μεταδίδει το mononews.gr


Η ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ανταποκρινόμενη πλήρως στη διαχρονική της σχέση με τους πελάτες της προχωρά σε διαγραφή οφειλών για τους οικιακούς πελάτες της, των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, θα διαγραφεί το σύνολο των οφειλών, που αφορούν σε χρεώσεις ενέργειας, προς τη ΔEΗ είτε αυτές είναι ληξιπρόθεσμες είτε τρέχουσες οφειλές.

ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: ΤΟ 66% ΤΩΝ ΒΑΡΙΑ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ !!!

 



Το Ισραήλ ως το πλέον εμβολιασμένο κράτος διεθνώς έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια.

Στο Ισραήλ όπου οι άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 84% με 85%... καταγράφεται καθημερινά μεγάλη επιδείνωση.

Ήδη τα κρούσματα έφθασαν στα 6.275 ημερησίως όμως εσχάτως καταγράφεται δραματική επιδείνωση στους βαριά νοσούντες.

Αυτή την στιγμή – ημερομηνία 11 Αυγούστου 2021 – υπάρχουν 694 ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ισραήλ, πριν λίγες εβδομάδες ήταν 50 οι αντίστοιχοι ασθενείς.

Από αυτούς τους 694 ασθενείς στα νοσοκομεία οι 400 θεωρούνται βαριάς μορφής είναι η χειρότερη επίδοση εδώ και πολλούς μήνες.

Μάλιστα λόγω αυτής της δραματικής επιδείνωσης συνεδριάζει στις 11 Αυγούστου η αρμόδια επιτροπή του Ισραήλ υπεύθυνη για τον Covid 19 για να προτείνει νέα μέτρα… κάποιοι δεν αποκλείουν και lockdowns εάν η κατάσταση διατηρηθεί το ίδιο τραγική τις προσεχείς εβδομάδες.

Συγκλονίζουν τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ !!!

 



Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για εμπρησμούς σε Κρυονέρι, Πετρούπολη και Πεδίο του Αρεως


Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του ο 43χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή.

Σε βάρος του, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει κακουργηματική ποινική δίωξη για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Ακόμη προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές και ο 47χρονος άνδρας που φέρεται να προέβη σε εμπρησμούς σε δύο σημεία μέσα στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.

ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ: ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ;;; ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΑ ΣΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ....

 


Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;; ΣΕ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 2021...ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ....

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ: ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣΟΥΝ....15 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΑ FUNDS !!!

 



George J. Prokopakis

Ανώτατη πηγή του Μαξίμου...

Στη σ.5 των σομόν σελίδων στο ΒΗΜΑ 8/8, μεταφέρεται από τον Άγη Μάρκου πληροφορία από "ανώτατη πηγή του Μαξίμου". Το σενάριο θέλει τις τράπεζες να επαναγοράζουν €15 δις δανείων (στεγαστικά) που πούλησαν σε funds, αφού αυτά θα έχουν "πρασινίσει" με κούρεμα, επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου.

Γιατί να το κάνει αυτό μια τράπεζα; Πληρώνει για να πάρει τις χρηματοροές των τόκων, από δάνεια ελάχιστου ρίσκου μιας και θα έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις για τη νέα (κουρεμένη) αξία τους. Με τη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ (κάπου €40 δις πρόσθετης των €7.5 δις του Μαρτίου 2020), ευκολάκι. Κοίτα να δεις που στα γρήγορα καθαρίζονται οι ισολογισμοί και φτιάχνονται χρηματοροές. Αν το επιτρέψουν οι επόπτες, βέβαια.

Συμφέρει τους δανειολήπτες; Από τη στιγμή που κουρεύεται και ρυθμίζεται το δάνειο, καλό είναι. Το κρίσιμο για τον δανειολήπτη δεν είναι σε τίνος τα χέρια καταλήγει, αλλά πώς έχει αναμορφωθεί η δανειακή υποχρέωση.

Κατά τα συνηθισμένα, ο δημοσιογράφος βλέπει όλα τα καλά. Δεν αναρωτιέται για το προφανές: γιατί οι τράπεζες μπήκαν σ' αυτό το τριπάκι, να πωλούν δάνεια σκοτωμένα και να τα αγοράζουν ακριβότερα σε ένα χρόνο, αφού έχουν αναδιαρθρωθεί, και δεν το κάνει μόνη της από μιας αρχής;Έλα μου ντε! Τα funds, λέει, έχουν την τεχνογνωσία να το κάνουν! Αν δει κανείς τις εταιρείες διαχείρισης, διοικούνται από (εξαιρετικά ικανά - να το λέμε) στελέχη των τραπεζών, είναι στελεχωμένες από προσωπικό αυτών των ίδιων τραπεζών - αυτά σε συνεργασία με τις τράπεζες, δεν τους βούτηξε κανείς στελέχη. Η τεχνογνωσία εδώ ήταν, την είχαν οι τράπεζες και εάν χρειαζόταν κάτι που δεν έχουν μπορούσαν να το αγοράσουν. Στο πέρα-δώθε των δανείων μένει το καθαρό κέρδος των fund - αξία που πληρώνει ο δανειολήπτης. Καλό το κούρεμα, αλλά πρέπει να βγάλουν το κατι τις τους και άλλοι. Άλλη δικαιολογία είναι "δεν μπορούσαν να το κάνουν οι τράπεζες λόγω θεσμικού πλαισίου". Μα το θεσμικό πλαίσιο το φτιάχνει η ανώτατη πηγή του Μαξίμου, η οποία είχε δύο χρόνια καιρό να το κάνει και πολλά χρόνια πριν να το επεξεργαστεί ως αντιπολίτευση. Προτιμούν να πληρώσουν οι δανειολήπτες €2-€3 δις, αντί να θεσμοθετήσουν. Τα δις είναι σαν τις μολότωφ του Τσίπρα: εξαρτάται από ποιά μεριά είσαι. Η ισχυρότερη δικαιολογία είναι ο "ηθικός κίνδυνος". Αν προσέφεραν κουρέματα οι τράπεζες, οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα, θα άφηναν να κοκκινίσουν και τα δικά τους δάνεια για να κουρευτούν. Πώς βγαίνει ο "ηθικός κίνδυνος" από την εικόνα με το πάρε-δώσε; Δεν βγαίνει! Αυτοί που αντέχουν τρία χρόνια, εύκολα γίνονται μπαταχτσήδες.

ΤΡΑΠΕΖΟΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΕΤΣΙ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ POS !!!

 




Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ POS ΤΡΑΠΕΖΑΣ...

ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ...ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ !!!

 



Συνολικά πρόστιμα ύψους 199.491 ευρώ επιβλήθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για νόθευση διαγωνισμών στην αγορά μίσθωσης, προμήθειας, χημικών τουαλετών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Με βάση έρευνα και τα όσα αποδέχθηκαν οι εμπλεκόμενες εταιρείες κατά τη διαδικασία διευθέτησης, προέκυψε ότι οι εταιρείες, ανά ζεύγη, προέβησαν σε οριζόντιες συμπράξεις που είχαν ως αντικείμενο τη νόθευση διαγωνισμών και την κατανομή αγορών πριν την υποβολή οικονομικών προσφορών, προσδιορισμού μειοδότη, για την παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης, απομάκρυνσης, καθαρισμού και γενικότερης διαχείρισης χημικών τουαλετών σε οργανισμούς ΝΠΔΔ και ιδιωτικούς φορείς.

Αναφορικά δε, με τη διάρκεια των ως άνω συμπράξεων ανά ζεύγη, αυτές έφεραν τα χαρακτηριστικά ενιαίας και διαρκούς παράβασης κατά τα έτη από το 2011 έως και 2015.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΚΑ !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ !!!

 


Σε βαρέλι δίχως πάτο που αυθαιρετεί σε βάρος των ασφαλισμένων αποδεικνύεται ο ΕΦΚΑ καθώς επί τρία και πλέον χρόνια παρακρατούσε υπερδιπλάσιες εισφορές από τους Τραπεζουπαλλήλους αλλά αρνείται να τις επιστρέψει.

Ειδικότερα ο ΕΦΚΑ από 1.1.2017 παρακρατούσε ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου Υγείας (πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ και πρώην ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε από 1-1-2017 η ασφαλιστική εισφορά υπέρ παροχών υγείας σε χρήμα των μισθωτών έχει οριστεί σε συγκεκριμένα ποσοστά (παροχές σε χρήμα 0,40%).

Παρακράτηση με το ζόρι

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε τις αντιδράσεις των τραπεζοϋπαλλήλων και συνέχισε να προβαίνει σε παράνομη παρακράτηση με το ζόρι καθώς δεν μπορούσαν να υποβληθούν ΑΠΔ αν δεν καταβαλλόταν εισφορά 0,85% αντί 0,4% επί του μεικτού μισθού όπως προέβλεπε ο νόμος.

Επί Υπουργίας Γιάννη Βρούτση σταμάτησε η παράνομη παρακράτηση και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2020 ενώ τον Μάρτιο εκδόθηκε εγκύκλιος που καθόριζε νέο τύπο ΑΠΔ. Όμως έκτοτε δεν έγινε απολύτως τίποτα για την επιστροφή των χρημάτων που είχαν παρακρατηθεί ούτε καν με την μορφή συμψηφισμού μελλοντικών εισφορών.

BLOOMBERG: ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ !!!

 



Η τιμή ενός απλού φλυτζανιού καφέ γίνεται ολοένα και υψηλότερη – και αυτό φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν!

Οι τιμές για τους κόκκους καφέ της ποικιλίας Arabica έχουν αυξηθεί κατά 50% τους τελευταίους 12 μήνες. Οι τιμές άγγιξαν τον Ιούλιο υψηλό 7 ετών, αφότου η ξηρασία και η παγωνιά έβλαψαν τις σοδειές της Βραζιλίας – κορυφαίου παραγωγού καφέ – κάτι που σηματοδότησε μειωμένη προμήθεια για τα επόμενα 2 χρόνια. Το ράλι των τιμών έρχεται την ίδια στιγμή που το υψηλό κόστος μεταφοράς και οι ελλείψεις containers συνεχίζουν να ταλανίζουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, μειώνοντας έτσι τα περιθώρια κέρδους και αυξάνοντας τον κίνδυνο πληθωρισμού.

Πολλές επιχειρήσεις λιανικής ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν μία μεγάλη πρόκληση: Να αυξήσουν την τιμή του καφέ, ή να προτιμήσουν φθηνότερες ποικιλίες;

Τα καλά νέα; Οι λάτρεις του καφέ είναι τόσο εθισμένοι που η κατανάλωση δεν προβλέπεται να μειωθεί αισθητά, ειδικά τώρα που ζήτηση επανέρχεται μετά την πανδημία.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Πρόκειται για μία παράμετρο που μπορεί να σας κάψει, καθώς η διακύμανση του ΟΤΣ εξαρτάται από το κόστος για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν αυξηθεί το ΟΤΣ πάνω από ένα όριο, τότε χρεώνεστε επιπλέον και το αρχικό κόστος ανά Kwh που νομίζατε πως ήταν κλειδωμένο, αυξάνεται.

Πώς λειτουργεί το ΟΤΣ

Ο κάθε πάροχος αναφέρει ξεκάθαρα στη σύμβαση με τον καταναλωτή το εύρος τιμών του ΟΤΣ.

Αυτό σημαίνει ότι όταν η τιμή της ΟΤΣ είναι μεγαλύτερη του ανώτατης τιμής του εύρους που προβλέπεται στη σύμβαση, τότε αυτή η διαφορά της τιμής πληρώνεται σαν επιπρόσθετο κόστος από τον πελάτη.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ: ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ !!!

 



Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media οι τοποθετήσεις ειδικών περί πρωτοβουλιών δεντροφύτευσης.


Οι κοινοποιήσεις και τα σχόλια «δίνουν και παίρνουν» καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν ανακοινωθεί πρωτοβουλίες συλλογικές ή μεμονωμένες, αλλά και σχετικά ψηφίσματα για το θέμα.

Ενδεικτική, είναι η τοποθέτηση ενός δασολόγου:

«Θα παραθέσω κάποιες απόψεις παρακάτω οι οποίες έχουν προκύψει από τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου ως Δασολόγος.

Πρώτον μετά από μια καταστροφή- πυρκαγιά αφήνουμε το οικοσύστημα να επανέλθει μόνο του με μοναδική παρέμβαση τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα (κορμοδεματα). Αυτό γίνεται για να προστατευθεί το έδαφος και να μην απομακρυνθεί με τις βροχές του φθινοπώρου και γίνεται σε όλοι την έκταση της καμένης έκτασης και όχι στα κατάντη πλάγιων είτε σε απότομες κλίσεις και ρέματα ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ. Η αναδάσωση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα καθότι το ριζικό σύστημα των νεαρών φυταριων δεν είναι ικανό να συγκρατήσει το έδαφος για μια πενταετία.

Δεύτερον ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Η φυσική αναγέννηση του δάσους θα αρχίσει να φαίνεται την επόμενη χρονιά. Απρίλιο – Μάιο. Τότε και μόνο τότε κρίνεται εάν υπάρχει ανάγκη αναδάσωσης και όχι δεντροφύτευσης. Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη. ΟΧΙ μόνο δεν θα χρειαστεί αναδάσωση αλλά θα χρειαστεί αραίωση σε μια πενταετία γιατί τα πεύκα θα έχουν αναγεννηθεί τόσο πυκνά που θα είναι σαν ζούγκλα.

Τρίτον χρησιμοποιήσει ειδών στην αναδάσωση. Τα είδη που ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιηθούν στην αναδάσωση εάν κριθεί απαραίτητη σε κάποιες περιοχές τότε είναι γηγενή είδη της Ελληνικής χλωρίδας και να αποτελούν είδη της συγκεκριμένης ζώνης βλάστησης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ !!!

 



Με ένα νέο ντοκιμαντέρ το δίκτυο Al Jazeera συνέχισε τις αποκαλύψεις που αφορούν στον κατ' ευφημισμό "Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα" (ΚΕΠ), με το οποίο παραχωρήθηκαν χιλιάδες "χρυσά διαβατήρια".

Το νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει υπόθεση ξεπλύματος χρήματος στη Βρετανία με εμπλοκή Κυπρίων για παροχή χρυσών διαβατηρίων.

Το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera που δημοσιεύθηκε χθες αργά το απόγευμα με τίτλο «The Men Who Sell Football» αφορά έρευνα υπό κάλυψη δημοσιογράφων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αρχικά οι δημοσιογράφοι του αραβικού δικτύου αποκαλύπτουν τον τρόπο που τα αγγλικά ποδοσφαιρικά σωματεία εξαγοράζονται από εγκληματίες και μετατρέπονται σε οχήματα ξεπλύματος εσόδων από τα διάφορα εγκλήματά τους. Οι υπό κάλυψη δημοσιογράφοι του Al Jazeera φαίνονται να συναντούν μεσάζοντες οι οποίοι τους λένε πως είναι σε θέση να κρύψουν βρόμικο χρήμα πίσω από αδιαφανή υπεράκτια καταπιστεύματα (offshore trusts), να υποβάλλουν αναφορές για να αποκρύψουν στοιχεία και να δώσουν στους εγκληματίες ψευδείς ταυτότητες.

Οι υπό κάλυψη δημοσιογράφοι παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ενός Κινέζου εγκληματία με καταδίκες για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, φτάνοντας στο παρά πέντε της συμφωνίας για εξαγορά της ομάδας Derby County, ενός από τους παλαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Αγγλίας που ήταν δύο φορές πρωταθλήτρια του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι δημοσιογράφοι του αραβικού δικτύου συναντούν συγκεκριμένα τον Christopher Samuelson, έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ειδικό πάνω σε θέματα offshore trusts και συμφωνιών για εξαγορά ποδοσφαιρικών ομάδων, που περιγράφεται ως «ο ιδανικός άνθρωπος του παρασκηνίου».

ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ: ΣΩΡΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ !!!

 


Χιονοστιβάδα είναι οι ακυρώσεις που έχουν καταγραφεί σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας και της Πελοποννήσου από τις οποίες περνά η πύρινη λαίλαπα


Ισχυρό είναι το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός στις περιοχές απ’ όπου πέρασε και εξακολουθεί να περνάει η πύρινη λαίλαπα, καθώς, εκτός από τις υλικές φθορές που έχει αφήσει πίσω της σε δεκάδες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, προκάλεσε σωρεία ακυρώσεων στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.

Πολλοί ήταν οι ταξιδιώτες που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα καταλύματα στα οποία διέμεναν, λόγω των εκκενώσεων κάποιων οικισμών, με τους επιχειρηματίες να κάνουν λόγο για μία ακόμη χαμένη σεζόν μετρώντας σημαντικές οικονομικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας δεκάδες ξενοδοχεία έχουν υποστεί μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης ζημιές και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν για την υπόλοιπη φετινή σεζόν.

«Κάποια ξενοδοχεία έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, σε κάποια άλλα έχει καεί ο περιβάλλον χώρος. Αλλά πλέον θεωρούμε τη φετινή σεζόν χαμένη. Εχουν ακυρωθεί όλες σχεδόν οι κρατήσεις στις περιοχές απ’ όπου έχουν περάσει οι πυρκαγιές και δεν πρόκειται να καλυφθεί αυτό το κενό. Επί της ουσίας στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας δεν έχουμε τουρισμό. Η σεζόν είχε ξεκινήσει με πολύ καλές προοπτικές, είχαμε πληρότητα γύρω στο 70% αυτήν την περίοδο, αλλά πλέον η σεζόν θεωρείται χαμένη», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Εύβοιας και Σκύρου, Μιλτιάδης Χέλμης.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΤΕΙΛΕ....ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ !!!

 




Κάποιοι περίμεναν πως η Γερμανία με την πανίσχυρη υποδομή στην δασοπυρόσβεση, θα έπρεπε πρώτη να βοηθήσει την «φίλη, σύμμαχο και εταίρο» Ελλάδα.

Δυστυχώς έχουμε ξεχάσει την ιστορία μας η οποία συνεχώς επαναλαμβάνεται. Η Γερμανία είναι ο διαχρονικός εμπρηστής της Ελλάδας. Αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού. Από τον Πόντο και την Σμύρνη μέχρι το Δίστομο και τώρα τα βουνά της Εύβοιας, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΕΔΙΝΑΝ ΞΑΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 151.000.000€ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

 


Τι μεταδίδει το euro2day.gr


Την είσπραξη ποσού 151,8 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, στο πλαίσιο συμψηφισμού της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης, ανακοίνωσε η Attica Bank, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Ειδικότερα, η Attica Bank ανακοίνωσε ότι, η Τακτική Γενική Συνέλευση της 7ης Ιουλίου 2021 ενέκρινε ομόφωνα προς υλοποίηση τις προβλέψεις του άρθρου 27Α του ν. 4172/2013 («DTC»), και σύμφωνα με αυτές, τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού (που αντιστοιχεί στο 100% της φορολογικής απαίτησης), το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την δωρεάν (δίχως αντάλλαγμα) έκδοση των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως προς το Ελληνικό Δημόσιο (οι οποίοι αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές συνολικής αγοραίας αξίας ίσης με το εκατό τοις εκατό (100%) του ποσού της οριστικής και εκκαθαρισμένης φορολογικής απαίτησης).

Η ΝΕΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΥΡΩΠΗ: ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ !!!

 


Ανατριχιαστική είναι η είδηση που έρχεται από τη Γαλλία με τις εικόνες εμβολιασμένων κατά του νέου κορονοϊού πολιτών να φορούν ειδικό μπλε βραχιολάκι για να ταξιδέψουν με το τρένο


Με ανάρτησή της στο Twitter, η γνωστή δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στο Παρίσι Μαρία Δεναξά αποκαλύπτει ότι οι ελεγκτές στα τρένα περνούν μπλε βραχιολάκια στους εμβολιασμένους για να τους ξεχωρίζουν από τους ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα, η Μαρία Δεναξά γράφει στην ανάρτησή της: «Γαλλία: Μπλε βραχιολάκια περνούν από σήμερα στους εμβολιασμένους, οι ελεγκτές στα τρένα για να τους ξεχωρίζουν! Σας θυμίζει κάτι;;; Κι αυτό είναι η μόνο αρχή της σκοτεινής εποχής που διανύουμε!»

ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΟΙ: ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ !!!

 



Φωτιές και ανεμογεννήτριες: Στην Εύβοια οι πυρόπληκτοι είναι βέβαιοι ότι ''μας έκαψαν''


Του Μιχάλη Ψύλου 


«’Η τους σταματάμε ή σταματάνε αυτοί κάθε προοπτική αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής, για εμάς και τα παιδιά μας». Μια απόφαση ή καλύτερα μια κραυγή, που βγήκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης -Μαντουδίου -Αγίας Άννας, στις 22 Ιουλίου-σχεδόν δύο εβδομάδες πριν να ξεσπάσουν οι εφιαλτικές πυρκαγιές ,που κατέκαψαν τη βόρεια Εύβοια και την περιοχή του Δήμου Λίμνης.

Η κραυγή απόγνωσης ήταν η απάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), να δώσει αρχές άδεια εγκατάστασης 65 ανεμογεννητριών σε «αιολικά πάρκα», στη βόρεια και κεντρική Εύβοια.

Μια κραυγή αγωνίας, που για πολλούς Λιμνιώτες, αλλά και κατοίκους των γύρω χωριών, φαίνεται πως «δικαιώθηκε» με τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα για έβδομη ημέρα στη βόρεια Εύβοια, έχοντας μετατρέψει σε στάχτη και μπούρμπουλη περίπου 400.000 στρέμματα δάσους, πάνω από 500 κατοικίες και ανυπολόγιστες απώλειες σε υποδομές και σε περιουσίες.

Μα συνδέονται οι πυρκαγιές με τις ανεμογεννήτριες; Ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να δώσει κατηγορηματική απάντηση και μακριά από εμάς η συνομωσιολογία. Οι κάτοικοι όμως είναι πεπεισμένοι: «Μας άφησαν να καούμε για να βάλουν στα βουνά μας ανεμογεννήτριες» ,λέει στη “Δημοκρατία”, η επιχειρηματίας Αγλαΐα Κισκούκη, από τις Ροβιές, που είδε το χωριό της να τυλίγεται στις φλόγες και με το δίκιο της είναι εξαγριωμένη.

«Πάνω από τα πτώματά μας θα περάσουν για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες», λέει με την οργή της να ξεχειλίζει. Την άποψή της μοιράζονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Δίκαια ή άδικα. Κάποιοι είπαν το ίδιο και στα κανάλια, που ρωτήθηκαν για τις πυρκαγιές.

Ωστόσο υπάρχουν πολλές «συμπτώσεις», που πρέπει να αναφερθούν. Συγκεκριμένα η απόφαση της ΡΑΕ στις 24 Ιούνη (αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 6 Ιούλη), χορηγεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς σε δύο δήμους : Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια και Διρφύων – Μεσσαπίων, στην κεντρική.

–Η πρώτη άδεια αφορά έναν αιολικό σταθμό ισχύος 48 MW στη θέση «Πυξαριά Πριόνας» των δημοτικών ενοτήτων Κηρέως, Μεσσαπίων, των δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων.

Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ DOLCE VITA ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ-ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ !!!

 


Μια απίστευτη κομπίνα κρύβεται πίσω από την κινηματογραφική επιχείρηση σύλληψης δυο αντρών που βρίσκονταν στη Μύκονο και έκαναν... μεγάλη ζωή, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ σε πανάκριβα εστιατόρια και beach bar του νησιού.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, ρουμανικής καταγωγής, έχει καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για την εμπλοκή του σε ένα τεραστίων διαστάσεων οικονομικό σκάνδαλο που εκτυλίχθηκε στη Ρουμανία και αφορά στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Dragoș Săvulescu, ο οποίος στις Αρχές του 2019 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση υπεξαίρεσης, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Κωνστάντζα, Radu Mazăre, Cristi Borceα, πρώην πρόεδρο της Dinamo και μαζί με άλλους κατηγορούμενους οι οποίοι και κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση συνολικά 114 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Dragoș Săvulescu μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών, διέφυγε στην Ιταλία, συγκεκριμένα στη Νάπολη, για να εντοπιστεί τελικά στη Μύκονο χθες από άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι μαζί με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου οργάνωσαν μεγάλη επιχείρηση για την σύλληψη του.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ 104 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ LEOPARD ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ !!!





Θα μπορούσαμε να έχουμε 104 πυροσβεστικά τέτοια από ελληνικά χέρια! Καταστρέψαμε 104 άρματα μάχης Leopard gr (συνθήκη CFE) χωρίς να σκεφτούμε να αξιοποιήσουμε πολλά από αυτά.Στις μάχες με το κύμα πυρκαγιών που σαρώνει την χώρα, μόνο τέτοια τέρατα "αντιμετωπίζουν".

Οι δεξαμενές τους είναι 13 τόνων νερού, ενώ ο εκτοξευτήρας τους φτάνει μέχρι 35 μέτρα. Kινούνται σε δύσβατες περιοχές και μπορούν να επιχειρούν από σημεία που το έδαφος έχει ελαφρά κλίση! Στοχεύουν στις φλόγες από απόσταση δεκάδων μέτρων, αποτελεσματικά στην κατάσβεση πυρκαγιών!

ΑΚΙΝΗΤΑ ΥΨΟΥΣ 10 ΔΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ενώ ποντάρουν μαζί με τα funds στην αρπαγή περίπου 1.000.000 ακινήτων που συνδέονται με τα κόκκινα δάνεια...Πάμε δηλαδή για πλιάτσικο ολκής !!! 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

 



Παρέμβαση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις εκτεταμένες πυρκαγιές στην Ελλάδα


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με παραγγελία του στις αρμόδιες κατά τόπους εισαγγελίες, ζητά να διερευνηθεί εάν υπήρξε οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα που προκάλεσε τις εκτεταμένες πυρκαγιές ανά την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Πλιώτας στο σχετικό έγγραφοQ «Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί, σε όλο το εύρος του, το ποινικό δικονομικό οπλοστάσιο (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια, ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κ.λπ) για να ελεγχθεί και να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη σχετική πληροφορία».

Ολόκληρο το έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Ολόκληρη η παραγγελία του κ. Πλιωτα έχει ως εξής: Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον (και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας), σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΜΕ ΚΑΤΑ 141% ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!




Αύξηση τουρκικών εξαγωγών στην Ελλάδα κατά 141,5%!


Γράφει ο Θάνος Κάλλης
Δικηγόρος-Ιστορικός


Την στιγμή που η Τουρκία επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας, οι Έλληνες καταναλωτές ενισχύουν οικονομικά την γειτονική χώρα και αγοράζουν τουρκικά προϊόντα, με έντονα αυξητικούς ρυθμούς. Απο είδη ρουχισμού, τρόφιμα μέχρι πρώτες ύλες, όλα εισάγονται από την Τουρκία. Είναι σαν να χρηματοδοτούμε τον προβληματικό και επιθετικό γείτονα να αγοράζει βόμβες, που κάποια στιγμή θα τις χρησιμοποιήσει εναντίον μας.

Συγκεκριμένα, η Τουρκική Ένωση Εξαγωγέων Μεσογείου δημοσιοποίησε στοιχεία για τον μήνα Ιούλιο, σχετικά με τις εξαγωγές των τουρκικών προϊόντων σε χώρες της Μεσογείου. Ο πρόεδρος της εν λόγω ένωσης θριαμβολογώντας δήλωσε ότι: «Toν Ιούλιο πετύχαμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις στους τομείς των χημικών υλών, στην υδατοκαλλιέργεια, τα ζωικά προϊόντα και στον σίδηρο. Πετύχαμε αύξηση ρεκόρ στις εξαγωγές προς Μάλτα, Λίβανο, Ελλάδα, Βέλγιο και Ισπανία…Η αύξηση των εξαγωγών προς το Λίβανο ήταν 329,7% και αξίας 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Ελλάδα πήρε την τρίτη θέση με αύξηση 141,5% και οικονομικής αξίας 25,1 εκατομμύρια δολάρια».

Μόνον τον μήνα Ιούλιο, η φτωχή και χρεοκοπημένη Ελλάδα έδωσε 25 εκατομμύρια δολάρια στους Γκρίζους Λύκους και ακραίους ισλαμιστές, που ονειρεύονται την νεκρανάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εν ολίγοις, χρηματοδοτούμε εμμέσως και ενισχύουμε την τουρκική αμυντική βιομηχανία, να παράγει οπλισμένα UAV Bayractar, τεθωρακισμένα άρματα μάχης Altay και στρατιωτικά ελικόπτερα ATAK.Αναμφίβολα, στρατιωτικός εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον γειτονικών χωρών και σε σφαγές αμάχων και αθώων ανθρώπων.

ΠΟΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ;;; ΕΙΣΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΕΡΩΝΕΣ !!!

 


Της Ιωάννας Υψηλάντη


Ποια "κλιματική αλλαγή" και κολοκύθια μάντολες, βρε πληρωμένα φερέφωνα;;
Και πριν 35 χρόνια και πριν 100 χρόνια και πριν 2.000 χρόνια, οι φωτιές έκαιγαν σε όλον τον πλανήτη!Και θα εξακολουθήσουν να καίνε, όσο υπάρχει αυτός ο πλανήτης!

Αντί να επικαλείστε το κλίμα, που το ρυθμίζει η ίδια η Φύση, χωρίς να ζητεί την γνώμη σας, αρχίστε να μετράτε την αδιαφορία, την ανευθυνότητα, τις άχρηστες επιλογές σας σε μέσα και ανθρώπους, που καταστρέφουν και την Φύση και την ίδια την χώρα!

-Αντι-πυρικες ζώνες ανύπαρκτες!
-Δασικοί δρόμοι, για πυροσβεστικά οχήματα, ανύπαρκτοι!
-Πυροσβεστικοί κρουνοί, σε δασικές κατοικημένες συνοικίες, ανύπαρκτοι!
-Πυροσβέστες ελάχιστοι, ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Απαραίτητο εμβολιαστικό πασαπόρτι, αλλιώς σε υπηρεσίες γραφείου!
-Δάση, οικόπεδα, κατοικίες, γεμάτες ξεραμένα χόρτα. Οι Δήμοι απόντες από καθαρισμούς.
-Ελεύθερες χωματερές ΠΑΝΤΟΥ, στη χώρα!
-Φύλαξη δασών, ούτε γι΄αστείο!
-Οργάνωση και σχεδιασμός αντιμετώπισης πυρκαγιών, στο πόδι και ό,τι ήθελε προκύψει!
Και σας φταίει το...κλίμα;;

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Αυξημένη ήταν η ζήτηση κατά το β’ τρίμηνο για μικροχρηματοδοτήσεις παγίων μέχρι 25.000 ευρώ από τις τράπεζες 

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, μεγάλη ζήτηση δανείων 10.000 - 25.000 είχαν για δραστηριότητες που προωθούσαν το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shops), την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού, μηχανημάτων, καθώς και λειτουργικών εξόδων. Η ζήτηση προέρχονταν, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, κυρίως από εταιρείες παροχής υπηρεσιών (λογιστικά γραφεία κυρίως), εταιρείες εστίασης, μικρές εταιρείες πώλησης συμβολαίων ενέργειας και μεσιτικά γραφεία.

Έως 25.000€ και χωρίς εγγυήσεις μικρο-χρηματοδοτήσεις

Οι μικρο-χρηματοδοτήσεις διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τις επιχειρηματικές και τις προσωπικές.

Οι επιχειρηματικές μπορεί να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Όλες οι μορφές πιστώσεων έως 25.000 ευρώ που χορηγούνται είτε για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών είτε ως κεφάλαιο κίνησης
  • Προϊόντα χρηματοδοτικής μίσθωσης έως 25.000 ευρώ για την απόκτηση εξοπλισμού
  • Αυτοτελείς εγγυήσεις έως 25.000 ευρώ, οι οποίες δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη δανείων από άλλα χρηματοδοτικά ιδρύματα

Δικαιούχοι των επιχειρηματικών μικρο-χρηματοδοτήσεων είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι και φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ...ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ !!!

 


Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Μπορεί οι πλειστηριασμοί να κάνουν…διακοπές τον Αύγουστο, αλλά και σε αυτό τον κανόνα υπάρχει η εξαίρεση. Έτσι, τα σφυριά που είναι προγραμματισμένα, -μέχρι τώρα-, να χτυπήσουν μέσα στο μήνα είναι μόλις τρία και όλα έχουν…θαλασσινή αύρα.

Και οι τρεις συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί είναι για τις 25 Αυγούστου, με τους δύο να έρχονται εξ αναβολής και τον έναν να είναι «φρέσκος». Όπως είχε αναδείξει στις αρχές Ιουλίου το newmoney, το δρόμο για το σφυρί δεν έχουν πάρει μόνο ακίνητα, αλλά και σκάφη αναψυχής.

Μεταξύ αυτών είναι δύο τύπου catamaran, το “White Pearl” και το “Deep Blue” που ήταν προγραμματισμένα να βγουν στις 21 και 28 Ιουλίου, με τιμές εκκίνησης 650.000 ευρώ και 550.000 ευρώ αντίστοιχα.

Αυτοί οι πλειστηριασμοί, όμως, δεν έγιναν ποτέ καθώς μεσολάβησε προσφυγή της ιδιοκτήτριας εταιρείας στο δικαστήριο με αίτημα διόρθωσης της τιμής. Αίτημα που και στις δύο περιπτώσεις έγινε δεκτό.

Το “White Pearl”, Νηολογίου Πειραιά, είναι τύπου Lagoon 52. Το σκάφος κατασκευάσθηκε από ενισχυμένο πλαστικό το 2014 από την εταιρεία Construction Navale Bordeaux, έχει μήκος 15,85 μέτρα, πλάτος 8,60 μέτρα και βύθισμα 2,80 μέτρα, ενώ είναι ολικής χωρητικότητας (ΚΟΧ) 64,87 και καθαρής χωρητικότητας (ΚΚΧ) 59,37.

ΑΓΡΙΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΛΑ !!!

 



Του Γιώργου Γεωργίου - capital.gr


"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εταιρείες που εισάγουν/εξάγουν containers και σε αυτές που τα μεταφέρουν διά θαλάσσης, στο φόντο της "εκρηκτικής" ανόδου των ναύλων.

Οι πρώτοι εξαπολύουν κατηγορίες για "συμπαιγνίες" και τεχνητή άνοδο των τιμών, με τους δεύτερους να επικαλούνται τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα για τυχόν έξτρα χρεώσεις που επιβάλλουν στη μεταφορά.

Σύμφωνα με τον οίκο αναλύσεων Drewry, η μεταφορά ενός container 40 ποδών (ft) στην αγορά spot από τη Σαγκάη έως τη Νέα Υόρκη κόστιζε στις 5 Αυγούστου 13.489 δολάρια, ποσό που είναι αυξημένο κατά 298% σε ετήσια βάση. Το αντίστοιχο κόστος προς το Ρότερνταμ διαμορφωνόταν στα 13.628 δολάρια (+664% σε σχέση με πέρυσι).

Όπως λένε ελληνικές επιχειρήσεις ναυτιλιακού εξοπλισμού στο Capital.gr η εισαγωγή ενός container από την Κίνα κοστίζει πλέον έως και 8.000 ευρώ, όταν πριν την κρίση πλήρωναν περί τα 1.500 ευρώ.

Το αυξημένο μεταφορικό κόστος πιέζει, όπως γίνεται αντιληπτό, βιομηχανίες και εισαγωγείς, οι οποίοι αλλάζουν τη στρατηγική τους, αναζητώντας προμηθευτές εκτός Ασίας, ενώ ορισμένοι μετακυλίουν το κόστος στον καταναλωτή.

Στον αντίποδα, όμως, οι εταιρείες τακτικών γραμμών, οι ναυλωτές, δηλαδή, των πλοίων των εφοπλιστών, μεγεθύνουν τα κέρδη τους. Η κορυφαία εταιρεία του κλάδου, η δανέζικη Maersk κατέγραψε κέρδη ρεκόρ της τάξης των 3,7 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι 443 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στα δικαστήρια
SSL Certificates