.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΤΕΙΛΕ....ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ !!!

 




Κάποιοι περίμεναν πως η Γερμανία με την πανίσχυρη υποδομή στην δασοπυρόσβεση, θα έπρεπε πρώτη να βοηθήσει την «φίλη, σύμμαχο και εταίρο» Ελλάδα.

Δυστυχώς έχουμε ξεχάσει την ιστορία μας η οποία συνεχώς επαναλαμβάνεται. Η Γερμανία είναι ο διαχρονικός εμπρηστής της Ελλάδας. Αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού. Από τον Πόντο και την Σμύρνη μέχρι το Δίστομο και τώρα τα βουνά της Εύβοιας, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.




Όχι, η Γερμανία δεν θα στείλει πυροσβεστικά. Δεν θα στείλει πυροσβέστες. Δεν θα βοηθήσει καν με υλικοτεχνική υποδομή. Αντίθετα, η Γερμανία θα στείλει τις ανεμογεννήτριες που θα καρφωθούν ως λάβαρο του κατακτητή, στην καμένη ελληνική γη.

Χρηματοδοτούμενες μάλιστα από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, το οποίο διαχειρίστηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του.

Έτσι, τα υποτιθέμενα δισεκατομμύρια που θα έφερναν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στην Γερμανία για την αγορά ανεμογεννητριών. Εάν δείτε προσεκτικά το περιβόητο σχέδιο Πισσαρίδη και τους τομείς που θα διατεθούν τα χρήματα, πραγματικά θα ανατριχιάσετε.

Καμία μέριμνα για την πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης σε κάθε δυτική οικονομία, αλλά αντίθετα πακτωλός δισεκατομμυρίων για την υποτιθέμενη πράσινη ανάπτυξη.

Καμία μέριμνα για την πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης σε κάθε δυτική οικονομία, αλλά αντίθετα πακτωλός δισεκατομμυρίων για την υποτιθέμενη πράσινη ανάπτυξη.

Η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την ανάπτυξη της γερμανικής βιομηχανίας πάνω στο ολοκαύτωμα της Ελλάδας.

Όπως ακριβώς το περιέγραψε το Δ.Ν.Τ. στην πρόσφατη αποτίμηση του ελληνικού προγράμματος για το ταμείο ανάκαμψης. Το οποίο θα τινάξει στον αέρα το ήδη κατεστραμμένο εμπορικό ισοζύγιο, προκαλώντας μείωση στην ελληνική παραγωγή και αύξηση των εισαγωγών.

Είναι στο χέρι μας να τους δείξουμε ότι υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Έστω και τώρα.


Φωτιές: Φτάνει η βοήθεια από τη Γερμανία – Έρχονται οδικώς


Η κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών και η Γερμανία συγκαταλέγεται στις χώρες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια.

Σύμφωνα με την DW, στέλνει 219 πυροσβέστες από τα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Έσσης, με 44 πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, νωρίς το πρωί ξεκίνησαν για την Ελλάδα 56 πυροσβέστες μαζί με 19 πυροσβεστικά οχήματα και δύο της Γερμανικής Πολιτικής Προστασίας THW.

Ο Κάρστεν Σνάιντερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του σταθμού πυροσβεστικής της Βόννης, μίλησε στη DW για το ζήτημα.

Εξήγησε ότι η ομάδα πυροσβεστών συστάθηκε πριν από λίγα χρόνια στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνδρομής στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και ότι άπαντες έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση.

Επίσης είπε: «Οι δυνάμεις που θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα, υποβοηθούμενοι από τα πυροσβεστικά οχήματα που φέρνουν μαζί τους, έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν διαφόρων ειδών πυρκαγιές.

Αφενός με τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα και γύρω από τα δάση, δηλαδή να σβήσουν τη φωτιά με νερό, αφετέρου, να ανοίγουν διαδρόμους και να εμποδίζουν τις αναζωπυρώσεις, να πηδά μια φλόγα από τη μια μεριά σε άλλη.

Θα προσανατολιστούμε στις εντολές που θα πάρουμε από τις ελληνικές επιχειρησιακές μονάδες. Εμείς επιχειρούμε για λογαριασμό των ελληνικών αρχών και τις στηρίζουμε επί τόπου σε ό,τι έχουν ανάγκη.

Απόψε(σ.σ.9/8) το βράδυ θα διανυκτερεύουμε έξω από το Ίνσμπρουκ και αύριο(σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι θα πάρουμε το φέρι-μποτ από την Ανκόνα για την Πάτρα. Τρίτη μεσημέρι θα βρισκόμαστε σε ελληνικό έδαφος.

Μετά θα στήσουμε το κάμπινγκ μας για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Φέρνουμε σκηνές, το δικό μας φαγητό, πόσιμο νερό, στρώματα, χημικές τουαλέτες, ντους για να μπορέσουμε στο διάστημα που θα μείνουμε να είμαστε σχετικά αυτάρκεις και να δρούμε χωρίς να χρειαζόμαστε μεγάλη βοήθεια».

ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates