.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ: ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου, μετά την πολύωρη, πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπέστη, μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες, από την Αλβανική Αστυνομία !!!



Νίκος Νικολόπουλος: Η μνήμη του Κ. Κατσίφα θα αφυπνίζει τον Ελληνισμό !!!
Τρομοκρατία στα σύνορα για τους Έλληνες  - Αλλού οι μαγκιές από τους τρομοκράτες του Ράμα !!!

Στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου παραβρέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος.

ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2019 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΦΑΣΙΣΜΟ !!!


ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΚΤ & ΝΤΡΑΓΚΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΕΚΟΨΑΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ 0,06€ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Η εταιρεία ενημερώθηκε από το ΙΚΑ πως δεν πληρώθηκε η οφειλή και έτσι χάνει τη ρύθμιση. Είχαν πληρωθεί (από λάθος) 1.486 αντί 1.486.06 ευρώ !!!



Το τελειωτικό χτύπημα στην κοινή λογική , περιγράφει γνωστή επιχειρηματίας, η οποία αγωνίζεται όπως χιλιάδες άλλοι να κρατηθεί ενήμερη ασφαλιστικά και φορολογικά, ρυθμίζοντας τις οφειλές της κυρίως προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Η επιχειρηματίας ρύθμισε τις (υψηλές) οφειλές της προς το ΙΚΑ και παραλάμβανε τις μηνιαίες καταστάσεις από τον λογιστή της, όπως προκύπτει από το έγγραφο που απέστειλε στο dikastiko.gr. Σε αυτό προκύπτει (με το κίτρινο) η δόση που πρέπει να πληρώσει τον Σεπτέμβριο στο ΚΕΑΟ για το ΙΚΑ. Η λήξη προθεσμίας πληρωμής ήταν στις 28/9/2018 και η καταβολή έγινε στις 24/9/2018.

BLACKROCK-ARTUME: ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ACADEMY GARDENS ;;;

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ 300.000.000€ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ;;; ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/artume-blackrock-300000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/artume.html



Ενα deal, το δεύτερο σε τιμή …ευκαιρίας, για τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο της Hines και μία χασούρα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με παράλληλη αποχώρηση από την ελληνική αγορά ..για την Αrtume, την εταιρεία που συνδέεται με τον επενδυτικό όμιλο της Blackrock και ήθελε να επενδύσει συνολικά κεφάλαια περί τα 300 εκατ. ευρώ στο πολυσυζητημένο ακίνητο Μουζάκη, επί της λεωφόρου Κηφισού για την κατασκευή του εμπορικού πολυχώρου Academy Gardens.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Hines, η οποία έκανε πέρυσι την πρώτη της κίνηση στο εγχώριο real estate αγοράζοντας, μαζί με την Ηenderson Park, μέσω πλειστηριασμού, το ολοκαίνουριο σήμερα ξενοδοχείο Grand Hyatt επί της λεωφόρου Συγγρού (πρώην Athens Ledra ιδιοκτησίας στο παρελθόν της οικογένειας Παρασκευαϊδη) φαίνεται ότι είναι αυτή που θα αγοράσει το πολυσυζητημένο ακίνητο της λεωφόρου Κηφισού.

Στόχος των Αμερικανών, οι οποίοι από την πλευρά τους, δεν έχουν κρύψει το ενδιαφέρον και την πρόθεσή τους να επενδύσουν σε ακίνητα ευκαιρίας στην Ελλάδα (είτε πρόκειται για το τουριστικό real estate είτε ακόμη και για επαγγελματικά ακίνητα, γραφεία και καταστήματα), είναι να δημιουργήσουν στα 24 συνολικά στρέμματα του ακινήτου ένα εμπορικό πάρκο με τη μορφή big boxes.

ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ Γ.ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ & ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/15.html



Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της χώρας προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση τοκογλυφίας για την οποία καταδικάστηκε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος.

Πρόκειται για γραφείο που στο παρελθόν είχε προσφέρει, μεταξύ άλλων, συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής, αποφάσισε να στείλει αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν το εν λόγω γραφείο συνέδραμε στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και στην τοκογλυφία της καπνεμπόρου Οδέττη Πετρίδη.

ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΝΩ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ 613.000€
Ο Κώστας Πούλιος δεν ήταν και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ;;;





ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 613.000 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Του Άρη Σπίνου

Άσχημο τέλος επιφύλαξε για το δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του συμβουλίου της Νέας Σμύρνης Κώστα Πούλιο η δικαστική έκβασή της πλαστότητας του απολυτήριου λυκείου που χρησημοποιήσέ για το διορισμό του στη βουλή το 2002.


Η απόφαση του δικαστηρίου του ζητά να επιστρέψει 613.000 που έλαβε ως μισθούς και επιπλέον τον καταδίκασε με πολυετή κάθειρξη χωρίς αναστολή Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όπου περιείχε το διαβιβαστικο από τη βουλή:

ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!



Η επέλαση του 4ου Ράιχ, οι οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία και το έγκλημα που διενεργείται, εν αγνοία των δύστυχων δανειοληπτών – όπου φαίνεται πως τα καλύτερα ακίνητα καταλήγουν υπογείως σε προδιαγεγραμμένους αγοραστές, με εντυπωσιακά εξευτελιστικές τιμές.


Επικαιρότητα


Εισαγωγικά, άποψη μας είναι πως το ευρώ δεν θα χαθεί, ούτε βέβαια η ΕΚΤ, ακόμη και αν υπάρξουν σοβαρά θέματα στην Ευρωζώνη. Το πιθανότερο είναι η υφαρπαγή του από τη Γερμανία, στα πλαίσια του οικονομικού 4ου Ράιχ που προετοιμάζει, με την έννοια της κυριαρχίας της στην Ευρώπη – όπου αυτή τη φορά τα τανκς της φαίνεται να κυλούν πολύ εύκολα, αφού οι ίδιες οι χώρες θέλουν την προσάρτηση τους, όπως οι υπόλοιπες των Βαλκανίων. Η Τουρκία πάντως δεν αποκλείεται να έχει την ίδια «τύχη», αφού η οικονομία της βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, παρά το ότι δεν ελκύει τα φώτα της δημοσιότητας – ενώ είναι αδύνατον να τη στηρίξει η Ρωσία οικονομικά, με ένα ΑΕΠ μόλις της τάξης του 1,5 τρις $.

Πόσο μάλλον όταν ο πληθωρισμός στην Τουρκία συνεχίζει να καλπάζει, με τα επιτόκια να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη – ενώ με βάση την κεντρική της τράπεζα το 2018 δεν υπήρξαν καθόλου εισροές κεφαλαίων αλλά, αντίθετα, καθαρές εκροές 4,2 δις $. Σύμφωνα δε με στοιχεία της Ένωσης τραπεζών της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας πως η ανάπτυξη της μετά το 2004 στηρίχθηκε κυρίως στην κατανάλωση επί πιστώσει (το 2004 η καταναλωτική πίστη και ο δανεισμός σε πιστωτικές κάρτες αποτελούσαν το 4,6% του ετήσιου ΑΕΠ της, το οποίο ήταν 24% των συνολικών τραπεζικών πιστώσεων – ενώ έως το 2013 το ποσοστό αυξήθηκε στο 18% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί στο 31% των συνολικών τραπεζικών πιστώσεων), όταν το 2017 περί τα 1,1 εκ. δανειολήπτες αντιμετώπισαν νομικές ενέργειες, τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 ο αριθμός τους ανήλθε στα 3,2 εκ.

ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;;;


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΔ-EUROBANK:

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ 2 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ FOLLI FOLLIE !!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Γ.ΔΡΑΓΑΤΣΗ
Τα κακουργήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης σε βάρος τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και επτά στελεχών της Folli Follie, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν ήδη εντολές για απαγόρευση εξόδου τους από την χώρα !!!




Η δίωξη του οικονομικού εισαγγελέα στρέφεται κατά του ιδρυτή του Ομίλου Δημήτρη Κουτσολιούτσου , της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, τριών μελών του ΔΣ της εταιρίας, του οικονομικού Διευθυντή της εταιρίας, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και του επικεφαλής του ομίλου στην Ασία.

Για τα ίδια πρόσωπα πριν λίγο καιρό εκδόθηκαν αποφάσεις του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, μετά από αίτημα του κ. Δραγάτση, για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους, θυρίδων και όλων των χρηματοπιστωτικών προϊόντων που κατέχουν.

Οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε εξηγήσεις από τον κ. Δραγάτση με ερευνώμενα αδικήματα αυτά της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, όσον αφορά τα θεωρούμενα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία του 2017 και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Είναι αυτά για τα οποία πλέον απαγγέλθηκαν σε βάρος τους οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

ΟΡΓΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ !!! ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;;


ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΚΤ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν. 128/1975 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

2 ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΦΟΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΑ
Δύο σημαντικά πακέτα ακινήτων βγάζει προς πώληση την ερχόμενη εβδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς, συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr .



Το πρώτο πακέτο περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα και η λογιστική αξία των ακινήτων αποτιμάται σε 8-10 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της τράπεζας. Το δεύτερο πακέτο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνει γραφεία και είναι αντίστοιχης αξίας με το πρώτο.

Τα δύο πακέτα θα δημοσιευτούν σε εφημερίδες υψηλής κυκλοφορίας την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον funds από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού, που παρακολουθούν στενά την αγορά real estate στην Ελλάδα.

Πόσα ακίνητα κατέχει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η τράπεζα για το εννεάμηνο, τα «κόκκινα» ακίνητα (REO), δηλαδή αυτά που αγόρασε η τράπεζα στους πλειστηριασμούς που διενέργησε η ίδια αντιστοιχούν στο 50% του συνολικού χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

Πρόκειται για συνολικά 5.600 ακίνητα, εκ των οποίων τα 2.200 είναι κατοικίες, τα 1.600 εμπορικά ακίνητα, τα 400 βιομηχανικά και τα 1.400 αφορούν σε αγροτεμάχια. Η συνολική τους αξία εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

ΤΑ ΤΡΙΚ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ !!!



Το πρέσινγκ που δέχονται μεγάλες επιχειρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κλπ) για την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης, έκανε ορισμένες από αυτές ιδιαιτέρως …ευρηματικές.

Το τρυκ λοιπόν, που λανσάρεται το τελευταίο διάστημα κυρίως στους εργασιακούς χώρους της τηλεφωνίας και της πληροφορικής, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αποφεύγουν την πληρωμή υπερωριών του προσωπικού, είναι η μετατροπή του 8ωρου σε 9ωρο, μέσω διαλείμματος!

Τι συμβαίνει: οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις που τους υποχρεώνουν σε ωριαίο διάλειμμα ημερησίως πέραν του 8ωρου. Δηλαδή, ένας εργαζόμενος υποχρεώνεται να βρίσκεται μια ώρα παραπάνω στην εργασία του, χωρίς εννοείται υπερωριακή αμοιβή, με το πρόσχημα ενός διαλείμματος μιάς ώρας. Χρόνου πολύ μεγαλύτερου από αυτόν που συνήθως χρησιμοποιείται (μισή ώρα θεωρείται επαρκής για τις ανάγκες ενός διαλείμματος). Κατά συνέπεια ο εργαζόμενος, που παραδείγματος χάριν έχει ωράριο 9πμ – 5μμ, φεύγει από τη δουλειά του στις 6, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά του.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12/12 Η ΑΑΔΕ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 1.000€
Όσοι δεν δηλώσουν θα θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής...ενώ όσοι δηλώνουν και είναι οφειλέτες(η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή) θα είναι αντιμέτωποι με "εύκολες" κατασχέσεις !!!



Στις 12 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού από τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν υποχρέωση να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα (POS).

Η προθεσμία είναι ανελαστική και όσοι αμελήσουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 1.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους νέους επαγγελματίες, η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού πρέπει να γίνεται εντός μηνός από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Για όσους, όμως, περιλαμβάνονταν ήδη στη λίστα των υπόχρεων αποδοχής ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής στις 12 Σεπτέμβρη, οπότε εκδόθηκε η σχετική κοινή υπουργική απόφαση Δραγασάκη- Παπανάτσιου, η προθεσμία εκπνέει στις 12 Δεκέμβρη.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να ξεκινήσει διασταυρώσεις ανάμεσα στη λίστα των υπόχρεων και στον κατάλογο όσον δήλωσαν εντός προθεσμίας τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Ο εντοπισμός όσων δεν δηλώσουν τους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς δημιουργεί αυτόματα μια λίστα πιθανών φοροφυγάδων. Δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις όπου οι ελεγκτικές αρχές έχουν διαπιστώσει το φαινόμενο της αθρόας έκδοσης «αποδείξεων» μόνο από τα POS, χωρίς την παράλληλη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι αποδείξεις των POS συνοδεύονται από αποδείξεις-μαϊμού.

DIE WELT: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ !!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ LNG
Η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει υπερπόντιο τερματικό σταθμό ώστε να μπορεί να γίνει εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων.



Στη Γερμανία, συζητείται η κατασκευή ενός υπερπόντιου τερματικού σταθμού για υγροποιημένο φυσικό αέριο, ώστε να μπορέσει να γίνει εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων, καθώς μέχρι στιγμής, το προϊόν φθάνει στους πελάτες σχεδόν αποκλειστικά με τα πλοία.

Σε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κυριαρχεί μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες έχουν παραγγείλει ένα στα δύο τάνκερ μεταφοράς LNG στα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής για τη φετινή χρονιά. Οι 33 από τις 66 παραγγελίες ανήκουν σε Έλληνες αγοραστές.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες τάνκερ φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν νωρίτερα από τους γερμανούς ανταγωνιστές τους τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την μεταφορά LNG. «Η υπεροχή της Ελλάδας. Εάν η Γερμανία στραφεί στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, θα εξαρτάται από τους εφοπλιστές της Αθήνας», καταλήγει η γερμανική Die Welt.

Το υγροποιημένο φυσικό αέριο


ΠΡΟΣ 6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ;;;

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 80.000€ ΑΠΟ ΤΟ 2019
Άγνωστο ακόμα τι μέλλει γενέσθαι.





Προς εξάμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη, με χαμηλότερα όρια προστασίας για την πρώτη κατοικία, φαίνεται ότι θα οδηγήσει η διαπραγμάτευση κυβέρνησης – δανειστών ενόψει της εκπνοής του νόμου στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Πρόκειται για ένα διάστημα που κρίνουν αποδεκτό, ενδεχομένως και σκόπιμο, και οι τράπεζες, οι οποίες έχουν δάνεια 17 δισ. ευρώ ενταγμένα στον νόμο Κατσέλη.

Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr, οι τράπεζες έχουν προτείνει στην κυβέρνηση το όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας να πέσει κάτω από τις 100.000 ευρώ (ήδη, ανεξαρτήτως του νόμου Κατσέλη, οι τράπεζες έχουν αποφασίσει να προχωρούν από τη νέα χρονιά σε πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας άνω των 80.000 ευρώ).

Με τους δανειστές να μην δέχονται παράταση του νόμου ως έχει και την κυβέρνηση να επιδιώκει να παραταθεί ο νόμος, το θέμα θα ξαναβρεθεί στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup, τον Ιανουάριο.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ: ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
Αναλυτικά τι αναφέρει η επιστολή.





Πολιτική λύση,για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Ασφαλιστικής Ασπίδας Πρόνοιας, ζητα με επιστολή της , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθυνόμενη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ.Αλέξη Τσίπρα, και κοινοποιώντας την , στον Υπουργό Οικονομίας κ.Ε.Τσακαλώτο, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό, να υπάρξει πολιτική λύση , στην οικονομική απαίτηση που υπάρχει από το Ελληνικό Δημόσιο, για την Εταιρεία Ασπίδα Πρόνοια, προκειμένου να προχωρήσουν οι εκποιήσεις των υπαρχόντων περιουσιακών της στοιχείων και να αποζημιωθούν στο δικαιούμενο ποσό , οι πρώην ασφαλισμένοι πελάτες ,της εν λόγω εταιρείας.


Στην επιστολή της, η Ένωση των Καταναλωτών ,μεταξύ των άλλων αναφέρει:

Η NOVARTIS "ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ !!!

ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ
Για «προβληματικές» πρακτικές μεμονωμένων στελεχών, μιλά η νέα Γενική Σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού στην έδρα της Novartis στη Βασιλεία.




Τη νέα γραμμή της, η οποία ουσιαστικά είναι να τηρήσει αποστάσεις «ασφαλείας» από στελέχη, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη «δίνη» του μεγάλου σκανδάλου των δωροδοκιών που ταλανίζει τη χώρα μας, παρουσίασε πρόσφατα η μητρική εταιρία Novartis.

Καμία σχέση με τα σκάνδαλα του παρελθόντος

Οι βαριές σκιές που έπεσαν πάνω από το φαρμακευτικό κολοσσό για μία σειρά παράνομων πρακτικών με τη διακίνηση βρώμικου χρήματος προκειμένου να κυριαρχήσει στην αγορά φαρμάκου, αποτελούν πλέον μία «πληγή» για τη μητρική Novartis η οποία θα πρέπει να κλείσει άμεσα.

Προσπαθώντας να ανακτήσει τη φήμη της που επλήγη βαρύτατα από τα κρούσματα διαφθοράς τα οποία αποκαλύφθηκαν, τα τελευταία χρόνια, σε διάφορες χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα, η Novartis προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστήσει σαφές ότι σκοπεύει να αφήσει οριστικά στο παρελθόν τέτοιες παράνομες συμπεριφορές που αμαύρωσαν την εικόνα της.

Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες της στο δρόμο της… ηθικής, δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για τις κρούσματα διαφθοράς με τη συμμετοχή στελεχών της που την ενέπλεξαν σε δικαστικές περιπέτειες.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤτΕ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ;;;


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ VS ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΡΙΝΓΚΑΚΙΑ: 1-0 !!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ !!!



Τι γράφει το banks.com.gr :

Εξαιρετικά κρίσιμο χαρακτηρίζεται για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος και στην Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του νέους έτους. Η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στις πιθανές λύσεις για το “καυτό θέμα” των 86 δισ Ευρώ σε “κόκκινα δάνεια” που επιβαρύνουν το τραπεζικό σύστημα που εμποδίζουν όχι μόνο την έξοδο στις αγορές αλλά και την ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας. Το πραγματικό θέμα είναι ωστόσο ευρύτερο.

Τόσο η πρόταση Στουρνάρα για την δημιουργία ενός ενιαίου “ειδικού οχήματος” στο οποίο θα μεταφερθούν τα μισά κόκκινα δάνεια όσο και η απόφαση της διοίκησης της Eurobank να δημιουργήσει ένα δικό της ξεχωριστό “ειδικό όχημα”, μέσα στην τράπεζα κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση:

  • Οι τράπεζες πρέπει να μειώσουν θεαματικά το όγκο των ισολογισμών τους, να περιορίσουν το μέγεθος και τα βάρη τους ώστε να προσελκύσουν ώριμα επενδυτικά κεφάλαια -κυρίως από Αμερική και την Ευρώπη- με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα για να ξεκινήσει η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι πριν από μερικά χρόνια η Ελλάδα διέθετε περισσότερες από 40 τράπεζες που αναπτύσσονταν με ραγδαίους ρυθμούς και στόχευαν να κατακτήσουν αγορές του εξωτερικού.

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ !!!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Περισσότερα από 600.000€ θα πρέπει να καταβάλει η ΕΤΕ σε 96 συνταξιούχους της !!!



Περισσότερα από 600.000 ευρώ καλείται να καταβάλει η Εθνική Τράπεζα σε 96 συνταξιούχους της, έπειτα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας σχετικά με την αιφνίδια διακοπή της επικουρικής τους σύνταξης τον Νοέμβριο του 2017.

Πρόκειται για απόφαση που αφορά περίπου 16.500 συνταξιούχους, οι οποίοι πλέον έχοντας ως "όπλο" τους τη συγκεκριμένη απόφαση, μπορούν να διεκδικήσουν την επικουρική τους σύνταξη από την ΕΤΕ. Το σημαντικότερο σημείο στην απόφαση αυτή είναι ότι το δικαστήριο αποφάσισε να την κηρύξει προσωρινά εκτελεστή, δηλ. να καταβληθούν τα ποσά από την ΕΤΕ ανεξάρτητα από το αν θα ασκηθεί έφεση, καθώς πρόκειται για εργατικές απαιτήσεις και η καθυστέρηση στην εκτέλεση θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στους 96 ενάγοντες.

ΤΟ ΚΕΦΟΜΕΠ "ΤΣΑΚΩΣΕ" ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ....ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ;;;


ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ;;;




Τι γράφει το malkidis.blogspot.com :


Αποκλειστικό:Εκτός διδακτέας ύλης της Ιστορίας Γ΄Λυκείου ο Μακεδονικός Αγώνας !


Πρώτα έφτιαξαν επιτροπή με τους λωποδύτες για να συζητήσουν ιστορικά, εκπαιδευτικά και αρχαιολογικά θέματα, χωρίς να έχει κυρωθεί η <Συμφωνία> τους.

Τώρα λοβοτομούν την νεολαία που αντιδρά στην απόπειρα παράδοσης της Μακεδονίας, βγάζοντας εκτός διδακτέας ύλης από το βιβλίο ιστορίας Γενικής της Γ΄Λυκείου το Μακεδονικό Αγώνα !

Οι σελίδες οι οποίες βγήκαν εκτός Ύλης.....


ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΟΙΖΩ: ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΕΝΕ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ
Διαζύγιο των χρεώσεων προς τρίτους από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ζητούν οι εννέα στους δέκα καταναλωτές επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εισπράττονται με άλλο τρόπο.



Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με θέμα «Γνωρίζεις τι ξοδεύεις για ηλεκτρικό ρεύμα;».

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές (51,31%) επιβαρύνονται με περισσότερο από το 10% του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για τις ενεργειακές τους ανάγκες ενώ περιορισμένη είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (13,04%) από τους Έλληνες καταναλωτές την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία κάνει χρήση των συμβατικών πηγών ενέργειας (πετρέλαιο, λιγνίτης, άνθρακας, φυσικό αέριο).

Από το σύνολο των ερωτώμενων σχεδόν τα ¾ δήλωσαν ότι προκείμενου να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος έχουν προχωρήσει σε μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειαςεστιάζοντας κυρίως στο φωτισμό με αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και με ορθότερη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης νυχτερινού τιμολογίου, μείωση της χρήσης των ενεργοβόρων συσκευών ή εγκατάσταση έξυπνων μετρητών.

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΕΣΑΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ !!! ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!


Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!


https://www.facebook.com/donaldtrumpgreekfanclub/photos/a.1546243622358714/2150659091917161/?type=3&theater

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ 2018 !!!




Από 200 έως 1.200 ευρώ θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα για φέτος, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ. Το φετινό "μέρισμα" αναμένεται να καταβληθεί στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ οι δικαιούχοι του θα ανέλθουν ανάμεσα σε 1,3 και 1,4 εκατ. νοικοκυριά.

Τα εισοδηματικά κριτήρια να παραμένουν ίδια με πέρυσι, το δε ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης μειώνεται από 250 σε 200 ευρώ. Μάξιμουμ φτάνει στα 1.200 αντί 1.350 που ίσχυε πέρσι.

Το ετήσιο εισόδημα για νοικοκυριά με ένα ενήλικο τέκνο, ορίζεται έως τα 9.000 ευρώ. Προσαυξάνεται κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Ανώτερο εισόδημα δικαιούχου νοικοκυριού είναι τα 27.000 ευρώ.

Υπάρχουν ταυτόχρονα και περιουσιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα, η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 125.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος (αντί 120.000 το 2017). Το ανώτατο περιουσιακά πλαφόν των 125.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος. Κανένα νοικοκυριό δεν θα λάβει ''μέρισμα'' με περιουσία άνω των 185.000 ευρώ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: 510€ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΦΙΑΛΗ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ !!!



Τιμή-ρεκόρ έπιασε στην Ολλανδία το «χρυσάφι» της Κρήτης, από συγκομιδή υπεραιωνόβιων δέντρων


Στην τιμή-ρεκόρ των 510 ευρώ πουλήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ολλανδία μία συσκευασία ελαιολάδου του μισού λίτρου που προέρχεται από υπεραιωνόβιες ελιές της Ιεράπετρας. Πίσω από το «ταξίδι» του ελαιολάδου στη χώρα της δυτικής Ευρώπης κρύβεται ο κοινωνικός συνεταιρισμός Επτάστικτος, που συστάθηκε το 2015 από μια ομάδα παραγωγών του Λασιθίου.

Οπως λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού και της τοπικής κοινότητας Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης, όραμά τους, πάντοτε με αγάπη για τον τόπο τους και σεβασμό στην ιστορία του, «είναι η ανάδειξη, καταγραφή και προστασία των αρχαίων ελαιώνων, πολλοί από τους οποίους διατηρούνται από τους μινωικούς χρόνους». Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί και έχουν περιληφθεί σε ηλεκτρονικό αρχείο περισσότερα από 200 αρχαία ελαιόδεντρα, πάντοτε σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη - διαχειριστή της ελιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αρχαιότερη ελιά είναι αυτή του Αζοριά, που βρίσκεται στην περιοχή του Καβουσίου, με την ηλικία της να φτάνει τα 3.500 έτη!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ "ΑΡΓΟΣ" & "ΕΥΡΩΠΗ" ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΥΠΟΥ !!!

150.000€ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ "ΕΥΡΩΠΗ" + 350.000€ ΣΤΟ "ΑΡΓΟΣ"
Μειώνοντάς τα ταυτόχρονα κατά 15% λόγω της συνεργασίας και των παραδοχών των δύο εταιρειών...



Πρόστιμα στα πρακτορεία διανομής Τύπου "ΕΥΡΩΠΗ" και "ΑΡΓΟΣ" για αντιανταγωνιστικές πρακτικές, ύψους 150.000 και 350.000 ευρώ αντίστοιχα επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μειώνοντάς τα ταυτόχρονα κατά 15% λόγω της συνεργασίας και των παραδοχών των δύο εταιρειών.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή στη σχετική ανακοίνωση, "με την υπ’ αριθ. 669/2018 απόφασή της η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.) που εκδόθηκε κατά την απλοποιημένη διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών του άρθρ. 25α του ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και την υπ’ αριθ. 628/2016 απόφαση ΕΑ, μετά από αιτήματα υπαγωγής στη διαδικασία αυτή των εταιριών: α) "Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως και Διανομής Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου – Ευρώπη" και β) "ΑΡΓΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ" αποφάσισε ομόφωνα, ότι οι εν λόγω εταιρίες έχουν παραβεί τους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες περί ανταγωνισμού των άρθρων 1 του ν. 703/77 (ήδη ν. 3959/2011) και 81 ΣυνθΕΚ (ήδη 101 ΣΛΕΕ). με τη συμμετοχή τους σε οριζόντιες συμφωνίες ή/και εναρμονισμένες πρακτικές.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 4ΕΤΙΑΣ !!!

Η ΑΑΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Τις κινήσεις των λογαριασμών για τα έτη 2015-2018 αναμένεται να ζητήσει από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας η φορολογική διοίκηση.





Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι η ΑΑΔΕ μπορεί να απευθύνει στις τράπεζες μαζικά αιτήματα παροχής πληροφοριών. Σημειώνεται ότι η εφορία έχει τις κινήσεις των λογαριασμών μέχρι το 2014 με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο έλεγχος μεγάλων υποθέσεων.

Ταυτόχρονα το σχέδιο νόμου προβλέπει την επιβολή προστίμων για όσους εκδίδουν αποδείξεις από μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές αλλά και για τα παράνομα αποστακτήρια και τη λαθραία διακίνηση αλκοόλ. Ειδικότερα, και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου:

1. Διευρύνονται οι φορείς στους οποίους μπορεί να ανατεθεί, με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η είσπραξη των φορολογικών και λοιπών εσόδων του Δημοσίου. Οπως αναφέρουν από την ΑΑΔΕ, δεν πρόκειται για εισπρακτικές εταιρείες αλλά για επέκταση του συστήματος και σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

2. Θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους πεντακοσίων ευρώ στην περίπτωση που ο φορολογούμενος, ή οποιοδήποτε πρόσωπο, εκδίδει αποδείξεις από ταμειακή μηχανή που δεν είναι δηλωμένη στο υπουργείου Οικονομικών.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :


Στις επιχειρήσεις μεταφέρουν οι τράπεζες το λογαριασμό της προσπάθειάς τους να αυξήσουν τα κέρδη.

Τον Νοέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, έγινε κάτι σαν... τραπεζική επιδρομή, με τη μορφή της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων.
Το μέσο επιτόκιο στα επιχειρηματικά δάνεια συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου εκτινάχθηκε περισσότερο από 1% (101 μονάδες βάσης, για την ακρίβεια).

(ΒΙΝΤΕΟ) ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!

(BINTEO) ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 104 ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

(ΒΙΝΤΕΟ) FAKE NEWS Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ;;;

(ΒΙΝΤΕΟ) Γ. ΜΥΤΑΛΟΥΛΗΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ-ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΑΟ !!!

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ & ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΝΕΩΝ ΡΟΩΝ !!!

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Θα υπογράψει λοιπόν η Ελλάδα την επικύρωση ;;; Θα αυτοκτονήσει για μια ακόμη φόρα ως χώρα την ώρα που αντιμετωπίζει και τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα ;;;
Ήδη πολλές χώρες λένε βροντερό όχι στο Σύμφωνο...



Του Δημήτρη Ριζούλη

Ουδείς ασχολείται στην Ελλάδα με μια μεγάλη διεθνή συμφωνία για τη μετανάστευση, που σκοπό έχει να αλλάξει όλα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Εμείς εδώ περί άλλα τυρβάζουμε και το πολιτικό προσωπικό ασχολείται με το πώς θα δυσφημήσει ή θα εκμεταλλευτεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών για τα εθνικά θέματα.

Την ίδια ώρα μια σειρά από ισχυρές χώρες όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ελβετία κ.λπ. συζητούν και απορρίπτουν τη διεθνή συμφωνία που προωθείται με κάθε τρόπο. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας που, αντί να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για όσα γίνονται παγκοσμίως στο Μεταναστευτικό και μας αφορούν άμεσα, αδιαφορούν.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι περιλαμβάνει αυτό το νέο Σύμφωνο του ΟΗΕ που θα επικυρωθεί στο Μαρακές του Μαρόκου στις 10 και τις 11 Δεκεμβρίου. Περιέχει 34 σελίδες και σύμφωνα με τους συντάκτες του «έχει στόχο να κάνει τη μετανάστευση πιο συντεταγμένη και πιο ασφαλή».

Προσέξτε πώς παρουσιάζεται από σχεδόν το σύνολο των μέσων ενημέρωσης: «Η συμφωνία απαριθμεί μια σειρά αρχών, όπως η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των παιδιών, η αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας κ.ά., και περιλαμβάνει έναν κατάλογο μέτρων για να δοθεί βοήθεια στις χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεταναστεύσεις. Μεταξύ των μέτρων είναι η βελτίωση της ενημέρωσης, η ένταξη των μεταναστών, η ανταλλαγή ειδικών γνώσεων» ανέφερε προσφάτως ένα από τα «έγκυρα» ρεπορτάζ.

Επομένως, αφού όλα είναι τόσο καλά, γιατί το απορρίπτουν δεκάδες χώρες; Η εξήγηση (που δεν μας λένε) είναι απλή. Εκτός των σωστών γενικών διατάξεων, όπως η καταπολέμηση των διακινητών και η συντονισμένη προστασία των συνόρων, υπάρχουν άλλες, ιδιαίτερα «πονηρές» και επικίνδυνες για χώρες όπως η Ελλάδα, που αποσιωπούνται. Το βασικότερο είναι ότι η συμφωνία κατοχυρώνει το «δικαίωμα» στη μετανάστευση και την ελεύθερη εγκατάσταση όσων το επιθυμούν σε χώρα της επιλογής τους! Με λίγα λόγια, μπάτε, σκύλοι, αλέστε. Οποιος θέλει μπορεί να έρχεται να μεταναστεύσει στην Ελλάδα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον κουνήσει. Το απόλυτο μπάχαλο! Παύει έτσι ο διαχωρισμός πρόσφυγα - μετανάστη και νόμιμου - παράνομου μετανάστη. Ολα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι στο όνομα των δήθεν δικαιωμάτων.

"ΑΣΤΕΓΟΙ" ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ...AIRBNB !!!



Τουλάχιστον 200 φοιτητές βρέθηκαν εκτός φοιτητικών εστιών στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας '' Ελεύθερος Τύπος'', ενώ στο ΑΠΘ έμειναν εκτός στέγασης 170 φοιτητές, 148 από το Πανεπιστήμιο Πατρών και από το ΤΕΙ Κρήτης 154.

Η κατανομή δωματίων έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου 20 μέρες, με τους φοιτητές να έχουν κάνει ήδη συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας, ενώ την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αρκετοί φοιτητές που έχουν αποκλειστεί φιλοξενούνται στα δωμάτια οικοτρόφων έως ότου βρεθεί μία λύση, ενώ οι άλλοι έχουν επιστρέψει στον τόπο διαμονής τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό όμως φέτος ο αριθμός ήταν αρκετά υψηλότερος, γεγονός που δυσκολεύει την εύρεση λύσης από την πλευρά της κυβέρνησης για επίδομα ενοικίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ IPHONE ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!



Tον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με την κλοπή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αντιμετωπίζουν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων iPhone με λειτουργικό iOS

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ασφαλείας ESET προειδοποιεί τους χρήστες συσκευών iOS να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς εντοπίστηκαν εφαρμογές, που υποτίθεται ότι βοηθούν στην παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης, ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τη λειτουργία Touch ID της Apple για να κλέψουν χρήματα.

Για το θέμα έχουν γίνει και σχετικές καταγγελίες και όπως προκύπτει ανάμεσα στις εφαρμογές που βοηθούν τους χρήστες στην προσπάθεια τους για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, είναι και τα apps «Fitness Balance» και «Calories Tracker», τα οποία υπόσχονται υπολογισμό του Δείκτη Μάζας Σώματος, καθημερινή παρακολούθηση των θερμίδων ή υπενθύμιση στους χρήστες να πίνουν περισσότερα νερά. Ωστόσο, «αυτές οι εφαρμογές έχουν ένα απροσδόκητα βαρύ αντίτιμο, σύμφωνα με τους χρήστες του Reddit», τονίζει η ESET.

Την πρώτη φορά που ο χρήστης θα ενεργοποιήσει μία από τις δύο αυτές εφαρμογές, του ζητείται σάρωση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, ώστε να του «προβάλουν προσωποποιημένες συστάσεις για την παρακολούθηση των θερμίδων και της διατροφής».

Η ESET στις 3/12/2018 δημοσίευσε και συγκεκριμένο άρθρο προειδοποιώντας τους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΤΑ "ΚΙΝΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ": ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019
Αν και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να το περάσουν μετά, σε μια πιθανή αναθεώρησή του...Άλλωστε για πολιτικούς μιλάμε...



Η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες, δήλωσε σήμερα στους βουλευτές ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε χθες το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, μετά από μια συζήτηση περίπου 5 ωρών.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το αποδεικνύει επειδή αυτή η αύξηση της φορολογίας δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΛΕΨΕ" ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κύπρου αγνόησε όλες τις κλήσεις των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να υπερασπιστεί το εμπορικό σήμα !!!







Προχειρότητες οδήγησαν στην απώλεια του εμπορικού σήματος της Δημοκρατίας για το χαλούμι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Υπουργείο Εμπορίου αγνόησε όλες τις κλήσεις των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να υπερασπιστεί το εμπορικό σήμα.

Χωρίς αναισθητικό, το ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου εκθέτει την προχειρότητα με την οποία οι κυπριακές Αρχές, και δη το Υπουργείο Εμπορίου, "υπερασπίστηκαν" το εμπορικό σήμα του χαλουμιού στη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2017 οι John & Pascalis Limited αιτήθηκαν την ακύρωση ή την ανάκληση του εμπορικού σήματος του χαλουμιού από το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Το φαινόμενο λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις ζημιώνοντας τους Έλληνες παραγωγούς !!!



Προκαταρκτική εξέταση στις τέσσερις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών της Θεσσαλίας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Η έρευνα διατάχτηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», ύστερα από επιστολή που είχαν αποστείλει στον κ. Δασκαλόπουλο οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ολύμπου, Τσαριτσάνης, Αραδοσιδίων, Σαρανταπόρου, Βαλανίδας και Ποταμιάς καταγγέλλοντας «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενου γάλακτος στην περιοχή της Θεσσαλίας και αλλού, με αποτέλεσμα να πέφτει η τιμή παραγωγού.

Αθέμιτος ανταγωνισμός

ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:



Αρνούνται οι ελβετικές αρχές να ανοίξουν το λογαριασμό του Γιώργου και της Ιουλίας Κανδαλέπα, κουμπάρων του Γιάννου Παπαντωνίου.

Πριν από λίγες ήμερες απερρίφθη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας η αναίρεση του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης κι έτσι καθίσταται αμετάκλητη η απόφαση που έλαβε πριν 5 μήνες το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο. Βάσει αυτής δεν επιτρέπεται η άρση του τραπεζικού απορρήτου του εν λόγω λογαριασμού από τον οποίο εμβάστηκαν στη σύζυγο του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου συνολικά 1,3 εκατομμύριο ευρώ, ποσό που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ. Ο λόγος που δεν ανοίγονται είναι το ότι υπάρχουν υπόνοιες πως τα στοιχεία που επικαλούνται οι ελληνικές αρχές στα 2 αιτήματα τους, είναι προϊόν υποκλοπής.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η ελβετική εισαγγελία όφειλε να ζητήσει από την Ελλάδα περισσότερες διευκρινήσεις για την προέλευση των στοιχείων που επικαλείται.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ GREXIT Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΙΧΑΡΔΩΝ !!!


(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΑΝ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

ΥΠΕΡΒΑΣΗ - ΕΚΠΟΜΠΗ 03/12/2018
ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=zyW-WYvIsq0




ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ: 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΑΛΛΑ...ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !!!

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΕΣΤΗ !!!
Ξαναρωτάμε, στη φυλακή μόνο οι καθαρίστριες κύριοι δικαστές ;;;





Κάθειρξη 15 ετών για δύο κακουργήματα, και συγκεκριμένα για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στον πρώην Υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο.

Πάρα την υψηλή ποινή όμως και την απραξία της υπόθεσης για την οποία κρίθηκε ένοχος, το δικαστήριο ( πρώτου βαθμού) αποφάσισε κατά πλειοψηφία 2-1 να του χορηγήσει αναστολή στην έφεση.

Παράλληλα του απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και τους 3 συγκατηγορούμενους το Γ. Ανθόπουλου, επιβάλλοντάς τους την ίδια ποινή των 15 ετών, επίσης με αναστολή μέχρι το εφετείο.

Παράλληλα διατάχθηκε η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ. ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του, και 5,7 εκ. ευρώ για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Επιπλέον επιβλήθηκε σε όλους στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με εξοντωτικά επιτόκια από την εταιρεία Namaco -μετέπειτα Gennet υπεύθυνοι της οποίας είναι οι Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Αλέξανδρος Μαρτίνης και Κωνσταντίνος Υφαντής.

ΣΤΟΧΕΙΑ ΟΟΣΑ: ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
Αύξηση των φόρων βίωσαν σχεδόν όλες οι χώρες τις Ευρώπης το 2010-2014. Μετά όμως ισορρόπησαν ή και μείωσαν τους φόρους. Το αντίθετο συνέβη στην Ελλάδα, που συνέχισε να τους αυξάνει !!!



Τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην αύξηση των φόρων τα τελευταία χρόνια κερδίζει επάξια η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεσή του για τα στατιστικά των δημοσίων εσόδων (Public Revenue Statistics 2018) τα συνολικά δημόσια έσοδα ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ήταν το 2014 στην Ελλάδα στο 35,7% ενώ ο μέσος όρος στην περιοχή του ΟΟΣΑ ήταν στο 33,6%. Με άλλα λόγια η Ελλάδα βρισκόταν το 2014 μόλις δυο μονάδες πάνω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Το 2017 που είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του οργανισμού τα δημόσια έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτοξεύθηκαν κατά περίπου τέσσερις μονάδες στο 39,4% ενώ ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ αυξήθηκε λιγότερο από μια μονάδα, δηλαδή κατά 0,6 της μονάδας στο 34,2%.

Η αύξηση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Από το 2015 και μετά έγινε γενικευμένη αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων καθώς αυτό επιλέχθηκε ως βασικό μέσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του τρίτου μνημονίου αντί της μείωσης των κρατικών δαπανών που θα στοίχιζε περισσότερο πολιτικά στην κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι αύξηση των φόρων βίωσαν σχεδόν όλες οι χώρες τις Ευρώπης το 2010-2014. Μετά όμως ισορρόπησαν ή και μείωσαν τους φόρους. Το αντίθετο συνέβη στην Ελλάδα, που συνέχισε να τους αυξάνει.

ΒΟΜΒΑ !!! ΕΣΚΑΣΕ ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ FUNDS !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 500€ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ "ΜΑΪΜΟΥ" !!!



Πρόστιμο 500 ευρώ στην περίπτωση έκδοσης αποδείξεων στην περίπτωση που ο φορολογούμενος ή οποιοδήποτε πρόσωπο, εφόσον υπέχει υποχρέωση από τη φορολογική νομοθεσία, εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης από εγκεκριμένο και μη δηλωμένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνεται πλήθος νέων διατάξεων που κεντρικό στόχο έχουν τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημόσιων εσόδων.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ !!! Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ BAD BANK ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2013
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Του Γρηγόρη Νικολόπουλου

Το θέμα των ελληνικών τραπεζών έχει πλέον χρονίσει και έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας με πολύ δυσάρεστες συνέπειες και στην κοινωνία.

Εστιάζεται στην αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και να διευκολύνουν την ανάπτυξή της, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια.

Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι κυρίως ο νεοσύστατος SSM, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος ο οποίος δεν έχει ούτε επαρκή στελέχωση, ούτε εμπειρία. Ο SSM απέρριψε όλες τις προτάσεις που έγιναν κατά καιρούς από έμπειρους Ελληνες τραπεζίτες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Και φτάσαμε έτσι σε αδιέξοδο.



ΔΙΠΛΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ EURO6 ΟΧΗΜΑΤΑ !!!



Τι γράφει το newsauto.gr :


Σε μεγάλη κοροϊδία για τους καταναλωτές εξελίχθηκε το θέμα των εκτελωνισμών καινούριων αυτοκίνητων Euro6 πρώτης γενιάς αλλά και των εισαγόμενων μεταχειρισμένων με χαμηλότερους συντελεστές.

Κατατέθηκε το επίμαχο άρθρο 63 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝewsAuto.gr η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας φέρνει μαζί της και διπλά Τέλη Κυκλοφορίας καθώς τα αυτοκίνητα που θα εκτελωνιστούν θα κυκλοφορήσουν για λίγες μόνο ημέρες το 2018 αλλά οι ιδιοκτήτες τους θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα ολόκληρο το ποσό που αναλογεί στο όχημά τους τόσο για τη χρονιά που τελειώνει όσο και για το 2019!

Πάντως οι εκτελωνισμοί αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των καινούριων αυτοκινήτων να τα παραλάβουν στα μέσα Δεκεμβρίου…

Αν πάλι πέσει μεγάλος φόρτος εργασίας στα Τελωνεία τότε είναι πιθανό να τα παραλάβουν έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!
SSL Certificates