.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

ΤΟ PEPP ΤΗΣ ΕΚΤ ΔΙΕΣΩΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ...ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ !!!

ΗΔΗ ΧΩΡΕΣ-ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Αρχίζουν να μυρίζουν ήδη νέα μνημόνια. Άλλωστε ο λύκος Σόιμπλε δεν είπε τυχαία όσα είπε πριν λίγες μέρες...




Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Συνολικά, στο Ταμείο της χώρας έχουν προστεθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας 33,6 δισ. ευρώ, ή και 40,7 δισ. ευρώ από τον Ιούλιο του 2019. Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 36,1 δισ. ενώ τον Μάρτιο 2020 -όταν ξεσπούσε η κρίση- ήταν 36,6 δισ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα μένουν έτσι «άθικτα» στο ύψος τους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, επί 15 μήνες, έχει μειωμένα έσοδα αλλά αυξημένες δαπάνες και μέτρα στήριξης, που ανέρχονται στα 40,7 δισ. ευρώ για τα έτη 2020-2021.

Είναι προφανές έτσι ότι όχι μόνο δεν «φαγώθηκαν» τα λεφτά από το «μαξιλάρι» του δανείου του ESM από το 3ο Μνημόνιο, αλλά το αποθεματικό του κράτους βρίσκεται εκεί που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Αλλά έχει αλλάξει η σύνθεσή του. Νέα δάνεια με το χαμηλότερο επιτόκιο στη ιστορία του ελληνικού κράτους (έως και μόλις 0,2% για 5-ετές ομόλογα) και χωρίς επενδυτική βαθμίδα, για μια χώρα που «κούρεψε» τους πιστωτές της πριν 9 χρόνια.

Εκτός από την ανάγκη να έχει χρήματα λόγω κρίσης το κράτος, υπάρχει και η ανησυχία για το μέλλον του ελληνικού χρέους. Μια κρίση δανεισμού άλλωστε είχε οδηγήσει τη χώρα στα Μνημόνια.

Αντίθετα όμως με το 2010 και το 2015, η αύξηση του δανεισμού έχει άλλα χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα όμως όχι μόνον δεν είναι μόνη πια σε αυτή τη φάση υπερδανεισμού και ελλειμμάτων, αλλά καταφέρνει να είναι και σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι πολλών άλλων ισχυρών κρατών, εν πολλοίς διότι η χώρα έχει βιώσει μνημόνια και έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που την έχουν βάλει ξανά στον «χάρτη» των διεθνών χρηματαγορών.

Και το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, στην τελευταία του έκθεση, εξηγεί γιατί παρά τη μεγάλη αύξηση του λόγου δημόσιου χρέους/ΑΕΠ, υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν το ελληνικό δημόσιο χρέος διαχειρίσιμο σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Όπως υποστηρίζει:

27,6 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ...ΣΕ ΜΟΝΟ 4-5 ΔΙΣ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


Τι μεταδίδει το news247.gr

Μόλις 4,1 δις. ευρώ δάνεια παρέμεναν στο τέλος του 2020 σε καθεστώς αναστολής καταβολής δόσης (moratorium), όταν το μέγιστο ποσό των συγκεκριμένων δανείων και των τεσσάρων συστιμικών τραπεζών ανήλθε, από την έναρξη της πανδημίας, στα 27,6 δις. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δημοσίευσε χθες η ΤτΕ, η περίοδος αναστολής είχε λήξει για το 85% των δανείων πριν το τέλος του έτους.

Την ίδια στιγμή τα περισσότερα κόκκινα δάνεια παρουσιάζει ο κλάδος της εστίασης, καθώς σύμφωνα με την ΤτΕ, περίπου ένα στα δύο επιχειρηματικά δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση (ποσοστό 50,7%). Ακολουθούν ο κλάδος των κατασκευών όπου το ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων δανείων φθάνει το 35,2%, και οι κλάδοι των αγροτικών δραστηριοτήτων με (33,1%), του εμπορίου με 32,8%, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και ενημέρωσης (29,5%) και της μεταποίησης (26,0%).

Στον αντίποδα οι κλάδοι που φαίνεται να έχουν την καλύτερη πιστοληπτική συμπεριφορά είναι ο κλάδος της ενέργειας όπου το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι μόλις 2,7% και των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων με δείκτη ΜΕΔ στο 10,9%.


Η ακτινογραφία των αναστολών


Οι αναστολές πληρωμών αφορούσαν κατά βάση εξυπηρετούμενα δάνεια, σε ποσοστό άνω του 80%, και σε μεγάλο μέρος δάνεια προς επιχειρήσεις, τα οποία ανέρχονταν σε ποσοστό περίπου 53% (κυρίως προς μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις). Αναφορικά με τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας στους οποίους κατανέμονταν τα δάνεια σε αναστολή πληρωμών στο τέλος του 2020, αυτοί ήταν κυρίως οι κλάδοι της εστίασης και παροχής καταλυμάτων (45%), των μεταφορών (13%), του εμπορίου (11%), των υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας (9%) και της μεταποίησης (6%).

ΕΦΟΡΙΑ: 3η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ !!!

 


GOLDEN VISA: ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΑ...ΤΑΡΤΑΡΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 



Και εν αναμονή Νέου Πτωχευτικού και πλιάτσικου..

Στο ναδίρ, ελέω και της πανδημίας, παραμένει το πρόγραμμα Golden Visa με μόλις 117 άδειες διαμονής να έχουν χορηγηθεί συνολικά φέτος σε επενδυτές – αγοραστές ακινήτων αξίας άνω των 250 χιλ. ευρώ.

Αυτός είναι ο αριθμός των αδειών, με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία από το Υπουργείο Μετάναστευσης και Ασύλου έως τις αρχές Ιουνίου του 2021, ενώ για το σύνολο του 2020 ο αντίστοιχος – επίσης χαμηλός- αριθμός ήταν στις 938, ενώ το 2019 στις 3.535.

ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ !!!

 


Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών έχει οριστεί η Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις δανειοληπτών για ένταξη στις ρυθμίσεις βρίσκεται στη διεύθυνση: oaed.gr/steghastiki-prostasia. Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ – στην ενότητα «Κοινωνική Πολιτική & Λοιπές Παροχές» – οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες επιλέγουν το πεδίο «Στεγαστική Προστασία», μετά τον σύνδεσμο «Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών τ. ΟΕΚ» και κατόπιν το σύνδεσμο «Σύνδεση στη νέα εφαρμογή», όπου εισέρχονται με τους κωδικούς ΤaxisNet και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής».

Οι δανειολήπτες δύναται να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, όπως:

ΑΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!

 


Τα εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα καθόσον η αργία του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο δεν θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα των πόλεων στις οποίες η ημέρα του Αγίου Πνεύματος έχει καθιερωθεί ως εθιμική αργία και τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων. Συνήθως εκδίδεται και σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου της πόλης.

Οι τράπεζες και οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα

Δεν θα λειτουργήσουν οι τράπεζες και οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα καθόσον η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι θεσμοθετημένη επίσημη αργία για τους υπαλλήλους

Τι ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ !!!

 


Η Ευρώπη, η οποία πρωτοπορεί στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στρέφεται τελικά στον άνθρακα για να καλύψει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που έχει πλέον επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Η χρήση άνθρακα στην ήπειρο σημείωσε άνοδο 10% σε 15% φέτος καθώς ο ψυχρότερος χειμώνας άδειασε το φυσικό αέριο από τους αποθηκευτικούς χώρους, δήλωσε ο Andy Sommer, από την Swiss Axpo Solutions AG. Καθώς οι οικονομίες ανοίγουν ξανά και οι άνθρωποι επιστρέφουν στα γραφεία τους, χώρες όπως η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες και η Πολωνία στράφηκαν στον άνθρακα για να διατηρήσουν τα φώτα ανοιχτά.

Η Ευρώπη βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η ήπειρος έχει τη μεγαλύτερη αγορά άνθρακα στον κόσμο, χρεώνοντας τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τους παραγωγούς χάλυβα και τους κατασκευαστές τσιμέντου για τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Αλλά ακόμη και με τις υψηλές τιμές του άνθρακα φέτος, τα χαμηλά αποθέματα φυσικού αερίου σημαίνουν ότι ο άνθρακας ως καύσιμο έχει γίνει και πάλι δημοφιλής.

Η ζήτηση ενέργειας ήταν αρκετά ισχυρή στην Ευρώπη και έχουμε δει μια ανάκαμψη, δήλωσε ο Sommer σε συνέντευξή του. «Η αποθήκευση φυσικού αερίου είναι τόσο χαμηλή τώρα που η Ευρώπη δεν μπορεί να πραγματοποιήσει επιπλέον παραγωγή ενέργειας».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 20/06/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ !!!

 


Επί χρόνια σερνόταν η δικογραφία, ενώ υπήρξε σωρεία αναβολών εκδίκασης της υπόθεσης !!!
Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS(19/6/21)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!

 


“Έκρηξη” κατά 76% των περιστατικών απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές, κατέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδας στη διάρκεια του έτους της πανδημίας κι αυτό ακούγεται λογικό, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ο όγκος των συναλλαγών μέσω διαδικτύου εκτινάχθηκε στα ύψη. 

Το παρήγορο είναι ότι η αναλογία ως προς το συνολικό αριθμό των συναλλαγών αλλά και της αξίας τους, παραμένει πολύ χαμηλή. Δεν πρέπει, πάντως, να περάσει στα “ψιλά” ότι οι κυβερνοεπιθέσεις και οι ηλεκτρονικές απάτες αναδεικνύονται, πλέον, ως σημαντικοί κίνδυνοι κι από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ, Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ...ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ !!!

 


Ρατσιστική πράξη κατά τον ομοφυλόφιλων, χαρακτήρισαν πολλοί στην Ελλάδα, αυτό που ψηφίστηκε στην Ουγγαρία.

Πρόκειται για νόμο που πλέον θα θεωρείται ποινικό αδίκημα η προώθηση της ομοφυλοφιλίας όπως λένε.

Πολύ έξυπνα πάνε να το περάσουν κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι έτσι.
Κατ΄αρχάς η Ουγγρική κυβέρνηση ποινικοποίησε την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους.

Και δεν είναι μόνον αυτό.

Πρόκειται περί ενός Νόμου που περιλαμβάνει και άλλα ζητήματα, όπως την παιδοφιλία και την κακοποίηση ανηλίκων.

Όπου, πέραν του ότι αυστηροποιούνται οι ποινές, απαγορεύει και την πρόσβαση παιδόφιλων σε επαγγέλματα τα οποία θα μπορούσαν να συναντήσουν παιδιά.

Πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία και η Pride Budapest, καταδίκασαν άμεσα σε ανακοίνωσή τους την Ουγγρική κυβέρνηση.

Το ίδιο και πολλοί στην Ελλάδα.

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΙΣΧΥΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!


Νέο σχέδιο για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα συνοδεύεται με ισχυρά κίνητρα για τους φορολογούμενους που λαμβάνουν αποδείξεις σε κάθε συναλλαγή και κυρίως από επαγγελματικούς κλάδους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Τα κίνητρα για την ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελούν μια από τις μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, που θα «τρέξει» στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να βάλει στο τραπέζι προτάσεις που προβλέπουν ισχυρά κίνητρα όπως στοχευμένες εκπτώσεις από το φορολογητέο εισόδημα ή από τον φόρο εισοδήματος κάθε φορολογούμενου αλλά και μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα για λίγους τυχερούς της φορολοταρίας που μπορεί να φθάνουν ή και να υπερβαίνουν ακόμη και τις 100.000 ευρώ. Στα διάφορα σενάρια που θα βρεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων περιλαμβάνονται:

1. Στοχευμένες φοροεκπώσεις: Από το φορολογητέο εισόδημα ή από τον φόρο εισοδήματος κάθε φορολογούμενου θα αφαιρείται ένα σημαντικό ποσοστό του συνόλου των χρηματικών ποσών τα οποία έχει πληρώσει ετησίως μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή e-banking για συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών όπως συνεργεία αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, μπαρ, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, ιδιαίτερα μαθήματα, δικηγόροι, γιατροί, τεχνικά γραφεία κ.α.

2. Μεγαλύτερα έπαθλα, λιγότεροι νικητές. Η φορολοταρία θα δίνει σε λίγους τυχερούς φορολογούμενους μεγαλύτερα χρηματικά ποσά τα οποία μπορεί να φθάνουν ή και να υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ. Σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών μοιράζει στους τυχερούς της φορολοταρίας 1 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ...ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ !!!

 


Μονομαχία για ένα...ρουσφέτι !!!


Ο Σπυρίδων Στάης ήταν λαμπρός πολιτικός αλλά υπάρχει μία πράξη που αμαύρωσε το όνομά του.

Πρόκειται για το έθιμο των μονομαχιών που έπαψε στις αρχές του 20ού αιώνα, αφού χύθηκε αρκετό αίμα και στο οποίο ενέδωσαν αρκετοί έλληνες πολιτικοί.

Στις 18 Ιουνίου του 1904 ο Σπυρίδων Στάης, ενώ ήταν υπουργός για δεύτερη θητεία στην κυβέρνηση του Γεωργίου Θεοτόκη, δολοφόνησε το βουλευτή Τρικάλων Κωνσταντίνο Χατζηπέτρου.

Όλα ξεκίνησαν από μία φραστική επίθεση του Χατζηπέτρου προς το Στάη, διότι δεν έχρισε καθηγητή Ανατομίας το φίλο του Μελισσηνό. Ο Στάης απάντησε σκληρά και τελικώς οδηγήθηκαν σε μονομαχία, παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Γεωργίου Θεοτόκη για επίτευξη συμβιβασμού.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ «ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» ΠΟΥ "ΔΑΓΚΩΝΕ" ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΟΔΔΥ !!!

 


Για χρέη προς το Δημόσιο και όχι για τις απάτες με ανύπαρκτα αυτοκίνητα που προέρχονταν από τον πρώην ΟΔΔΥ ενάντια σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ο γνωστός «Νεκτάριος» ο οποίος υπόσχονταν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε άριστη κατάσταση από τον ΟΔΔΥ σε εξευτελιστικές τιμές σε ανυποψίαστους καταναλωτές έναντι παχυλών προκαταβολών και στη συνέχεια εξαφανίζονταν!

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ο γνωστός επιτήδειος με το όνομα «Νεκτάριος» συνελήφθη από τις Αρχές για χρέη προς το Δημόσιο και η υπόθεσή του αναμένεται να δικαστεί αύριο Παρασκευή.

Από την άλλη μεριά η είδηση σύλληψης του «Νεκτάριου» κινητοποίησε πάρα πολλούς εξαπατημένους ιδιώτες καταναλωτές που του είχαν δώσει χρήματα για την απόκτηση αυτοκινήτων από τον… ΟΔΔΥ και ήδη βρίσκονται πολύ κοντά στο να μετατρέψουν σε κακούργημα τις πράξεις του καθώς έχουν ήδη ξεπεράσει τις 114.000 ευρώ και για να γίνει κακούργημα η πράξη του χρειάζονται ακόμη 6.500 ευρώ ώστε να ξεπεραστούν οι 120.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΟΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ !!!

 


Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου ο μέχρι σήμερα άφαντος και διαβόητος στους χρηματιστηριακούς αλλά και άλλους επιχειρηματικούς κύκλους Παύλος (Πωλ) Παπαδόπουλος, καθώς, σύμφωνα με πηγές, εκκρεμούν σε βάρος του εντάλματα και καταδίκη για απάτες και πλαστογραφίες.

Ο συλληφθείς, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελευταία για το σκάνδαλο της χρηματιστηριακής απάτης της Avenir (πρώην Ζήνων), είχε διαφύγει για ένα διάστημα στο εξωτερικό και εντοπίστηκε κρυπτόμενος στην Ελλάδα.

Πληροφορίες θέλουν τον Κύπριο ψευτοεπιχειρηματία να έχει εμπλοκή και σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων κατά της υπό την εκκαθάριση της PQH Proton Bank, από την οποία κατάφερε να αντλήσει πολλά εκατομμύρια (27 εκατ. ευρώ) για να χρηματοδοτήσει τα σκιώδη σχέδιά του, μέσω της Avenir, χρησιμοποιώντας κατά την προσφιλή του τακτική παρένθετα πρόσωπα.

Στο σκάνδαλο της πτωχευμένης Avenir εμπλέκονται, εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή που συνελήφθη, και πολλά άλλα πρόσωπα, μεγαλοψευτομέτοχοι και μέλη του διοικητικού της συμβουλίου που ανακοίνωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά μία ψευδή αύξηση ύψους 50 εκατ. ευρώ και πλημμύρισαν την αγορά αντίστοιχης αξίας μετοχές που δεν είχαν κανένα αντίκρισμα, μεγάλο μέρος των οποίων δόθηκαν και ως εξασφάλιση για τη λήψη της χρηματοδότησης από την Proton Bank. Όπως επίσης εμπλέκονται και οι ορκωτοί ελεγκτές, σε μία υπόθεση που έχει πολλά κοινά με αυτή των επίορκων ορκωτών της Folie Folie.

Η υπόθεση της Avenir από πληροφορίες μας βρίσκεται ήδη υπό καθυστερημένη διερεύνηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη και η σύλληψη του Παπαδόπουλου μπορεί να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις σε μια υπόθεση που είχε μείνει στη σκιά για περίπου μία δεκαετία. Ομως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και τα 50 εκατομμύρια δεν είναι λίγα.

Αναμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον εισαγγελέα που έχει επιληφθεί, καθώς και την PQH να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία, όπως αυτή που είδαμε στη Folie Folie, στην εξασφάλιση των αποδείξεων και τον εντοπισμό των ενόχων.

Τον συνέλαβαν στο Κουκάκι αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου

ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Άγνωστος «Χ» τα νέα «κόκκινα» δάνεια, απειλές στα τραπεζικά κέρδη

Από το businessdaily.gr

Aπροσδιόριστη απειλή για τις τράπεζες αποτελούν τα νέα «κόκκινα» δάνεια που θα αφήσει πίσω της η πανδημία, με την Τράπεζα της Ελλάδος να μην αποκλείει ένα νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων μετά τη λήξη των μέτρων στήριξης, αλλά να αναγνωρίζει ότι είναι αδύνατο να γίνουν ακριβείς προβλέψεις. Την ίδια ώρα, προειδοποιεί ότι η επιδείνωση της οικονομικής θέσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών λόγω της πανδημίας εκθέτει τις τράπεζες στον κίνδυνο να σχηματίσουν και πάλι μεγάλες προβλέψεις, όπως ήδη συνέβη το 2020, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν σημαντικού ύψους ζημιές.

Στη νέοτερη έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα (δημοσιεύονται δύο φορές τον χρόνο), η Τράπεζα της Ελλάδος αποσύρει την πρόβλεψη που είχε κάνει αμέσως μετά την εκδήλωση της κρίσης της πανδημίας, σύμφωνα με την οποία τα νέα «κόκκινα» δάνεια θα φθάσουν τα 8 - 10 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών ήταν πολύ πιο αισιόδοξες και έκαναν λόγο για νέα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεαι (ΜΕΔ) που δεν θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ.

Όμως, το γεγονός ότι αποσύρεται η προηγούμενη πρόβλεψη δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επικρατήσει εφησυχασμός, καθώς η σημερινή, αρκετά καλή εικόνα των δανείων που επανέρχονται σε εξυπηρέτηση μετά τις αναστολές λόγω πανδημίας, αλλά και γενικότερα στη δημιουργία νέων «κόκκινων» δανείων, ίσως να είναι... μαγική, αφού υπάρχει η έντονη και θετική επίδραση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης.

Όπως τονίζει η ΤτΕ,

2 ΣΕ 1: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΔΣΑ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ !!!

 


ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

 


6 ΣΤΙΣ 10 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ !!!

 


Η Intrum παρουσιάζει την 23η έκδοση του European Payment Report για το 2021. Σύμφωνα με το Report, οι μισές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ικανοποίηση που επιβίωσαν κατά τη διάρκεια του 2020. Ταυτόχρονα, η πραγματικότητα διέψευσε τις αρνητικές εκτιμήσεις χάρη στις κρατικές ενισχύσεις, αλλά και στα νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα που αναπτύσσονται συνεχώς. Ωστόσο, πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν πιέσεις και ανυπομονούν για μία νέα αναπτυξιακή φάση.

Παρά τις κρατικές ενισχύσεις που βοήθησαν τις επιχειρήσεις ώστε να μη χρεοκοπήσουν, οι μισές από τις εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα αναγνωρίζουν με ικανοποίηση ότι επιβίωσαν το 2020. Από την άλλη πλευρά, πολλές κατάφεραν να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις μέσω της ψηφιοποίησης των επιχειρηματικών τους μοντέλων και της εφαρμογής δυναμικότερων πρακτικών για τη διαχείριση των πιστώσεων -και πλέον ευδοκιμούν. Ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είναι αισιόδοξες για το μέλλον, σχεδιάζουν τολμηρές στρατηγικές πρωτοβουλίες και εξασφαλίζουν ταμειακές ροές και ρευστότητα. Όμως, ο πραγματικός αντίκτυπος της πανδημίας όσον αφορά τις πληρωμές δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί. Πολλές επιχειρήσεις ποτέ δεν υπήρξαν περισσότερο ανήσυχες από ό,τι σήμερα για τη δυνατότητα των οφειλετών τους να πραγματοποιούν πληρωμές», δηλώνει ο Anders Engdahl, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum.

European Payment Report 2021/ Συμπεράσματα για την ελληνική αγορά

Κύρια ευρήματα:

FITCH: 5 ΚΡΑΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!

 


Από το euro2day.gr


Η τεράστια πρόοδος της χώρας μας μέσα στην πανδημία απεικονίζεται στο γεγονός ότι ήταν η μία από τις μόλις δύο χώρες που η Fitch Rating αναβάθμισε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Στις 25/1/2020 η Fitch Ratings αναβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας σε ΒΒ με θετικές προοπτικές, αλλά λίγους μήνες μετά (24/4/2020) «έκοψε» τις προοπτικές σε σταθερές.



Το ποσοστό αθέτησης πληρωμών από κράτη αυξήθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ το 2020, σε ένα πλαίσιο αποδυναμωμένων κρατικών πιστωτικών προφίλ λόγω της πανδημίας Covid-19, αναφέρει η Fitch Ratings. Οι πιέσεις υποβάθμισης έχουν μειωθεί φέτος, αλλά οι αξιολογήσεις τους δείχνουν ότι είναι πιθανές περισσότερες χρεοκοπίες.

8.517 ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΟ...ΜΙΣΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 


Και τα χρέη τους αργά ή γρήγορα θα διαγραφούν....

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, δείχνουν ότι οι 8.517 μεγαλοοφειλέτες που ο καθένας έχει χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, οφείλουν συνολικά στην Εφορία 87,259 δισ. ευρώ, ποσό ίσο με το μισό ΑΕΠ της χώρας. Στον καθένα μεγαλοοφειλέτη αντιστοιχεί κατά μέσο όρο ληξιπρόθεσμο χρέος λίγο πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται δύσκολο αν όχι αδύνατο να εισπραχθεί από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. 

Οι μεγαλοοφειλέτες, χρωστάνε στην Εφορία το 80% του συνολικού ποσού που οφείλουν τα 3.937.848 οφειλέτες. Από αυτούς που οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, 5.195 είναι επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα Πολλά από αυτά τα χρέη είναι παλιά, δημιουργήθηκαν προ δεκαετιών, τα οποία έχουν διογκωθεί λόγω προστίμων και προσαυξήσεων και θεωρείται αδύνατον να εισπραχθούν ενώ αργά ή γρήγορα θα διαγραφούν.

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ;;; ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 1.000 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:


Εισαγγελία Κέρκυρας: "Παραδικαστικό" πίσω από τις χαμένες 1.100 δικογραφίες - Πού "κόλλησε" η έρευνα


Του Παναγιώτη Στάθη - capital.gr

O εφέτης ανακριτής που χειρίζεται τη δικογραφία- μαμούθ στην Κέρκυρα, η οποία, σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις απεικονίζει ένα ευρύ παραδικαστικό κύκλωμα στην καρδιά της Δικαιοσύνης, αναγκάζεται και ανεβαίνει και στην έδρα δικάζοντας ποινικές υποθέσεις!

Έτσι μήνες μετά τον ορισμό του στην υπόθεση, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην αποκάλυψη μια πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης, παραμένει ουσιαστικά χωρίς εξέλιξη.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με όσα έχουν αποτυπωθεί απο την πορεία της έρευνας και έχουν καταγγελθεί δημοσίως, απο το 2007 έως το 2017 ουσιαστικά επι 11 χρόνια, είχαν εξαφανιστεί (αφαιρεθεί αν θέλετε) συνολικά περί τις 1100 δικογραφίες απο την Εισαγγελία Κέρκυρας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε δύο δόσεις. Αρχικά τον περασμένο καλοκαίρι-φθινόπωρο, εντοπίσθηκαν περίπου 500 δικογραφίες που είχαν χαθεί μυστηριωδώς από την εισαγγελία, ενώ τον Νοέμβριο του 2020, μετά από ανώνυμη καταγγελία, βρέθηκαν και οι υπόλοιπές "εξαφανισμένες" δικογραφίες. Συνολικός αριθμός περί τις 1.100, δηλαδή εξαφανίζονταν επι 11 χρόνια περίπου 110 το χρόνο.

Η εισαγγελέας

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 18/06/2021


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ 25.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!

 


Aντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά στην πρόσληψη 25.000 ανέργων σε 274 δήμους μέσα στο καλοκαίρι.

Τον Ιανουάριο όταν ο ΟΑΕΔ παρουσίαζε τα προγράμματα απασχόλησης που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στο 2021, δεν είχε συμπεριλάβει την κοινωφελή εργασία. Αυτό δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στους δημάρχους που θα έμεναν χωρίς προσωπικό λίγο πριν από το καλοκαίρι.

Αρχικά το πρόβλημα λύθηκε με την δίμηνη παράταση που δόθηκε στους συμβασιούχους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων. Ωστόσο η παράταση τελειώνει μέσα στον Ιούνιο και μοιραία πολλοί δήμοι (μεταξύ των οποίων και οι τουριστικοί) θα μείνουν χωρίς προσωπικό στην πιο απαιτητική περίοδο του έτους.

Την λύση έδωσε το υπουργείο Εργασίας κι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί πρόσκληση στους φορείς (δήμοι και περιφέρειες) προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα με τις ανάγκες τους σε προσωπικό, στο πλαίσιο της κοινωφελούς.

Αμέσως μετά (στις αρχές του Ιουλίου) ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει το πρόγραμμα και θα ακολουθήσει 10ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Στη συνέχεια θα καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες των ωφελουμένων, θα υποβληθούν οι ενστάσεις και οι ωφελούμενοι θα αναλάβουν υπηρεσία στα τέλη Αυγούστου.

Το νέο προσωπικό θα καταρτιστεί για 120 ώρες και στη συνέχεια θα εργαστεί για 8 μήνες, με μισθό από 431,75 ευρώ το μήνα (για ανέργους κάτω των 25 ετών) έως 495,25 ευρώ το μήνα (για ανέργους 25 ετών και άνω).


Η επιλογή των υποψηφίων

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ !!!

 


Του Karl W. Smith - Bloomberg

Εντελώς αντίθετα από μια "ανατροπή" του "Τραμπ-σμού", ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φαίνεται να προτίθεται να τον συνεχίσει - ακόμη μάλιστα και να τον τελειοποιήσει. Η τελευταία ένδειξη γι' αυτό είναι η πρωτοβουλία της κυβέρνησής του για τις αλυσίδες εφοδιασμού, η οποία στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από την Κίνα και μπορεί να οδηγήσει τελικώς σε επιβολή δασμών.

Από την αρχή της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, το ρητορικό "χάσμα" μεταξύ του 45ου και του 46ου προέδρου ελάχιστα έκρυβε τη σχετική συμφωνία τους όσον αφορούσε τους στόχους, ενίοτε ακόμη και σε ό,τι αφορούσε τις μεθόδους.

Προϊόντα - "κλειδιά" μακριά από την Κίνα

Η έκθεση 250 σελίδων της κυβέρνησης Μπάιντεν για ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεύει ένα ευρύτερο και πιο ολοκληρωμένο όραμα για τη βιομηχανική πολιτική από οτιδήποτε έπραξε ή θα μπορούσε να παραγάγει ο Τραμπ.

Αποτέλεσμα μιας επισκόπησης 100 ημερών, η έκθεση - με τίτλο "Δημιουργία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού, αναζωογόνηση της αμερικανικής βιομηχανίας και ενίσχυση μιας ανάπτυξης ευρείας βάσης" - μοιάζει σχεδιασμένη ώστε σχεδόν να απωθεί την προσοχή. Προσδιορίζει προϊόντα - "κλειδιά" όπως ημιαγωγούς, μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, ορυκτά και φαρμακευτικά προϊόντα και αναφέρει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διασφαλίσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατασκευή τους. Με άλλα λόγια, βεβαιωθείτε ότι δεν περνούν από την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ: ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ...ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ;;;

 



Τι αποκαλύπτει ο Νίκος Καρούτζος και το bankingnews.gr


Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Ο Στέφανος Γιουρέλης εκτελεστικό μέλος της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) διόρισε τον εαυτό του στο ΤΑΙΠΕΔ όντας όπως δείχνουν τα πράγματα και μέλος της Επιτροπής ανάδειξης υποψηφιοτήτων της ΕΕΣΥΠ.

Πρόκειται για πρακτική που δεν έχει προηγούμενο και δείχνει ότι στην ΕΕΣΥΠ έχει καταλυθεί κάθε έννοια εταιρικής διακυβέρνησης και αξιοκρατικής λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα αποτελεί κόλαφο και για την εταιρία που ανέλαβε να τρέξει τις διαδικασίες ανεύρεσης στελεχών για το ΤΑΙΠΕΔ, την περίφημη Stanton Chase.

Άραγε η Stanton τι οδηγίες έλαβε και πώς ακριβώς έτρεξε τη διαδικασία;

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΕΕΣΥΠ μόνο κολακευτική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθώς τα όσα η ίδια δημοσιοποιεί έρχονται σε αντιφάσεις μεταξύ τους. Και σε κάθε περίπτωση είναι οξύμωρο ο κ. Στέφανος Γιουρέλης να ψηφίζει ως μέλος του ΔΣ του Υπερταμείου και να εκλέγει τον εαυτό του.

Το αναφέρει η ιστοσελίδα της ΕΕΣΥΠ

ΣΤΑ 42,8 ΔΙΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ-FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Αύξηση παρουσίασε, κατά το α’ τριμήνου του 2021, η ονομαστική αξία των δανείων κατοίκων εσωτερικού, τα οποία διαχειρίζονται οι εγχώριες Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ-servicers) και έχουν μεταβιβαστεί σε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η συνολική αξία των δανείων αυτής της κατηγορίας διαμορφώθηκε σε 42,845 δισ. ευρώ, στο τέλος του α’ τριμήνου του 2021, έναντι 39,938 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς επιχειρήσεις

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε 16,788 εκατ. ευρώ στο τέλος του α’ τριμήνου του 2021, από 14.006 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 2.800 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 16.708 εκατ. ευρώ στο τέλος του α’ τριμήνου του 2021. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 8.885 εκατ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

ΔΣΑ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΕΩΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ !!!

 



Από το mononews.gr


Να απέχει από διαδικασίες πλειστηριασμών ευάλωτων δανειοληπτών και υποθέσεις της ΑΕΠΠ έως τις 31 Ιουλίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Κατά τη συνεδρίαση της 16.6.2021 το ΔΣ του ΔΣΑ κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφάσισε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:

1. Αποχή των δικηγόρων Αθηνών από διαδικασίες πλειστηριασμών ευάλωτων δανειοληπτών (από 17.6.2021 έως 31.7.2021)

Το δικηγορικό σώμα, από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στις ρυθμίσεις του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, διότι δεν εξασφαλίζουν την λυσιτελή προστασία των ευάλωτων οφειλετών, και δη της πρώτης κατοικίας τους. Με την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού νόμου (ν. 4738/2020), επίκεινται στο επόμενο χρονικό διάστημα πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες εφαρμοστικές του νόμου υπουργικές αποφάσεις, αλλά κυρίως, δεν έχει συσταθεί ο «Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης».

Τούτο καταδεικνύει ότι, όπως έχουμε πολλαπλώς επισημάνει, η προστασία των ευάλωτων οφειλετών με το νέο νόμο είναι απισχνασμένη και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αποφλοιωμένη και κόλουρη σε σχέση με το προϊσχύον καθεστώς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "480 ΔΟΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ-ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ !!!

 


Σύμφωνα με το κυρίαρχο μιντιακό αφήγημα, το άνοιγμα της πλατφόρμας ενός νέου εξωδικαστικού συμβιβασμού, κατέστησε δυνατή τη ρύθμιση οφειλών σε «έως 480 δόσεις» και τη διαγραφή οφειλών «περισσότερο και από 75% από τα συνολικά χρέη προς το Δημόσιο (κεφάλαιο και προσαυξήσεις)...και "κούρεμα" οφειλών έως 80% προς τράπεζες και funds» (διατύπωση που επαναλήφθηκε πανομοιότυπη σε πλείστα ΜΜΕ). Είναι όμως έτσι;


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ,
Δικηγόρος & Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής


1. Τα χαρακτηριστικά του εξωδικαστικού μηχανισμού (άρθρα 5 έως και 30 Ν. 4738/2020):

Κατ’ αρχάς, επισημαίνεται ότι στη διαδικασία εντάσσονται όλοι οι οφειλέτες που έχουν πτωχευτική ικανότητα (έμποροι ή φυσικά πρόσωπα).

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών είναι πλήρως και αποκλειστικά ηλεκτρονικός και εξωδικαστικός. Στην ουσία, είναι μια πλατφόρμα στην οποία οι πιστωτές μπορούν (αλλά δεν υποχρεούνται) να διαμορφώσουν προτάσεις ρύθμισης, τις οποίες, αντίστοιχα, μπορεί (αλλά δεν υποχρεούται) να αποδεχτεί ο οφειλέτης. Υπό προϋποθέσεις είναι δυνατή η υποβολή πρότασης και από τον οφειλέτη. Στην περίπτωση αυτή, η αποδοχή του αιτήματος του οφειλέτη εναπόκειται αποκλειστικά στην προαίρεση αποδοχής της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων πιστωτών του.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία δεν είναι διαθέσιμη σε οφειλέτες, όταν το 90% των συνολικών οφειλών τους είναι, είτε προς χρηματοδοτικούς φορείς, είτε προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, είτε οφείλεται μόνο σε ένα χρηματοδοτικό φορέα (αρ 7). Στην περίπτωση αυτή ο Νόμος παραπέμπει στον Κώδικα Τραπεζικής Δεοντολογίας (Ν. 4224/2013).

Ο οφειλέτης, με την υποβολή της αίτησης, δίνει άδεια πρόσβασης σε όλα του τα στοιχεία και έτσι, συναινεί (αρ 12) στην άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου. Σε περίπτωση αίτησης φυσικού προσώπου η άδεια περιλαμβάνει και τα στοιχεία και έγγραφα που αφορούν τον ή την σύζυγο ή συμβίο του αιτούντα (και με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης) και τα εξαρτώμενα μέλη.

Με το άρθρο 18 ορίζεται ότι με την υποβολή της αίτησης αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα, αλλά δεν αναστέλλεται ο τυχόν πλειστηριασμός που προσδιορίστηκε εντός 3 μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

ΑΠ΄ΟΛΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Απ’ όλα είχε το χθεσινό «μενού» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Από το πανάκριβο ακίνητο του Μ. Γουλανδρή στη Β. Γεωργίου, που –όπως αποκάλυψε το newmoney- άλλαξε χέρια έναντι 15 εκατ. ευρώ, μέχρι εκτάσεις και ξενοδοχεία στην Ελαφόνησο, καθώς και οικόπεδα, γραφεία έως και ποσότητες καπνού.

Για χθες είχε προγραμματιστεί και ο πλειστηριασμός για το ακίνητο της Ελένης Καψή στο Πήλιο, ωστόσο εδώ και λίγες μέρες είχε περάσει σε αναστολή.

Το ενδιαφέρον, πάντως, εστιάζεται στον μαζικό πλειστηριασμό 21 ιδιοκτησιών στην πανέμορφή Ελαφόνησο, τις οποίες έβγαλε στο σφυρί ο επικεφαλής της Τεχνικής Ολυμπιακής Κωνσταντίνος Στέγγος, ο οποίος μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς έχει επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες (ναυτιλία, «κόκκινα» δάνεια κ.λπ.).

Όλες οι ιδιοκτησίες, μεταξύ των οποίων και δύο ξενοδοχεία, ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, τον Χαράλαμπο Λιάρο και η κατάσχεση έγινε για το ποσό των 652.587,22 ευρώ.

Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται από… μαντριά μέχρι «φιλέτα», όπως φάνηκε και από τα «χτυπήματα».

Έτσι, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η συνολική πρώτη τιμή προσφοράς ήταν στις 882.400 και οι 21 ιδιοκτησίες «έφυγαν» με το τελικό τίμημα κατακύρωσης να φτάνει στα 1.484.808 ευρώ.

Από τις περιγραφές στην έκθεση του πλειστηριασμού προκύπτει ότι τα περισσότερα ακίνητα είναι ιδιαίτερης αξίας καθώς βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες, όπως κοντά στην περίφημη παραλία του Σίμου.

Για αυτό και είχαμε περιπτώσεις που ο πήχης ξεκινούσε από τα 3.000 ευρώ και μετά τα διαδοχικά «χτυπήματα» έφτασε στις 70.000, ενώ σε άλλες η τιμή ανέβηκε μόλις για 1 ευρώ.

Για παράδειγμα, το μικρό ξενοδοχείο Αστέρι είχε τιμή πρώτης προσφοράς 294.200 ευρώ και έφυγε στις 294.201 ευρώ, και το Golden Star «επί του παραλιακού μετώπου Ελαφονήσου με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα», άρχισε με 165.400 ευρώ και έκλεισε στις 164.401 ευρώ.

Αντίθετα, τα οικόπεδα μοσχοπουλήθηκαν.

Αγροί από 4 έως και 6 στρέμματα είχαν τιμή εκκίνησης 2.300 ευρώ ή 2.500 ευρώ και έκλεισαν σε τιμές πολλαπλάσιες από 70.000 ευρώ μέχρι και 150.000 ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση οικοπέδου με αρχική τιμή 2.300 ευρώ και τελική 101.000 ευρώ.

Η Ελαφόνησος

Μυστήριο καλύπτει μέχρι τώρα το πρόσωπο του αγοραστή, αλλά «ουδέν κρυπτόν» ιδιαίτερα υπό τον καυτό ήλιο της Ελαφονήσου…

Στον αστερισμό των σφυριών έχει βρεθεί εδώ και καιρό ο άλλοτε κραταιός κατασκευαστής Γιάννης Μαρούλης. Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς ήρθε αντιμέτωπος με 4 μέχρι τώρα πλειστηριασμούς.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ !!!

 


Tην περασμένη Δευτέρα οι εργασίες στη Φτελιά για το «Pacha», τη νέα διάσημη άφιξη στο Νησί των Ανέμων, προχωρούσαν πυρετωδώς όταν στον χωματόδρομο εμφανίστηκαν περιπολικά. Η παρουσία τους ήταν αρκετή για να κάνει τους εργάτες που δούλευαν να πηδήξουν από τους τοίχους και να φύγουν τρέχοντας, σαν αθλητές των 400 μέτρων μετ’ εμποδίων, προς πάσα κατεύθυνση.

Η έφοδος της Αστυνομίας μετά από καταγγελία ή καταγγελίες, όπως ακούγεται έντονα στο νησί, που αφορούν τις εργασίες για το «Pacha» ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε αυτό τον αόρατο πόλεμο που μαίνεται στη «στοιχειωμένη» παραλία τα τρία τελευταία χρόνια.

Στοιχειωμένη γιατί μετά την αποχώρηση του Νεκτάριου Νικολόπουλου και του Παύλου Γιαβή τον Απρίλιο του 2018 δεν εδέησε να δει άσπρη μέρα επιχειρηματικά, τουλάχιστον μέχρι να τη «χτυπήσουν» οι Ισπανοί του «Pacha».

Οι τελευταίοι, ενώ προσέγγισαν και έφτασαν μια ανάσα από το deal με το απέναντι «Alemagou», τελικά προτίμησαν να στήσουν το διάσημο κλαμπ στην περίφημη παραλία των σέρφερ, όπως αποκαλούν τη Φτελιά.

Αυτό ωστόσο που δεν υπολόγισαν ήταν ότι θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με καταγγελίες και διακοπές εργασιών, με τον χρόνο να τρέχει ενώ ευελπιστούσαν να ανοίξουν στα μέσα Ιουλίου. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο όταν ξεκαθαρίσει τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν σε έναν χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο και με τις κατάλληλες άδειες, οι οποίες, αν και ζητήθηκαν, δεν υπήρχαν την περασμένη Δευτέρα κατά την επέμβαση των Αρχών μετά από καταγγελίες ότι γίνονται παράνομες εργασίες στο κτίσμα που πρόκειται να φιλοξενήσει το διάσημο κλαμπ «Pacha».

Ο έλεγχος και η διακοπή

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο για επιτόπια αυτοψία, με έγγραφό τους ζήτησαν από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων και τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Σύρου να συνδράμουν στην υπόθεση. Και αυτό προκειμένου να εξακριβωθεί αν οι νέοι μισθωτές είχαν στη διάθεσή τους τις απαραίτητες άδειες για τις συγκεκριμένες εργασίες.

ΜΙΚΡΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!


Λίαν αποκαλυπτικός είναι ο «χάρτης» των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία καθώς αποτυπώνει ανάγλυφα την αλήθεια για τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Ο 1 στους 4 οφειλέτες της εφορίας χρωστά κάτω από 50 ευρώ ενώ ο 1 στους 10 οφείλει... κάτω από 1 ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε ειδικό κεφάλαιο της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή από τους 3.937.848 οφειλέτες της εφορίας (φυσικά και νομικά πρόσωπα) οι 853.435 χρωστούν ποσά μέχρι 50 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί δηλαδή αντιπροσωπεύουν το 22% του συνόλου των οφειλετών της εφορίας. Εκ των μικροοφειλετών αυτών μάλιστα, οι 349.877 χρωστούν ποσά μικρότερα από… 1 ευρώ!

Ποιοι πραγματικά χρωστούν στην εφορία; Μόλις το 0,2% των οφειλετών (8.517 φορολογούμενοι) που χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ο καθένας και συνολικά, το 80% του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρέους, δηλαδή 87,2 δισ. ευρώ!

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή:

- Ο αριθμός των φυσικών και νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μικρότερα από 50 ευρώ ανήλθε σε 853.435 στο 1ο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας σημαντική αύξηση, κατά 78.402 οφειλέτες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Οι μικροοφειλέτες αυτής της κατηγορίας καλύπτουν το 22% του συνόλου των οφειλετών της Φορολογικής Διοίκησης. Από το σύνολο των 853.453 οφειλετών με χρέη κάτω των 50 ευρώ, οι 349.877 χρωστούν ποσά χαμηλότερα του… 1 ευρώ! Ο αριθμός των… οφειλετών αυτών μειώθηκε μάλιστα κατά 54.034 μεταξύ του 1ου τετραμήνου του 2020 καθώς έχει ξεκινήσει η διαγραφή των ποσών αυτών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: ΚΑΠΕΛΟ 66% ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ, ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ FRAPORT & AVI ALLIANCE !!!

 


ΚΑΤΑΝΤΙΑ: ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΡΝΟ !!!

 


ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΕΞΩΘΟΥΝ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ !!!


Εσύ ακόμα απορείς για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ;;;

Οι δύο στους τρεις Ελληνες ηλικίας 18-34 ζουν με τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, φέρνοντας την Ελλάδα στην 6η θέση σε λίστα με 35 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι νέοι ζουν κάτω από τη γονεϊκή στέγη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (τα περισσότερα στοιχεία χρονολογούνται στο 2019), ο μέσος όρος των νέων 18-34 ετών που μένουν με γονείς για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι κοντά στο 50%. Στην Ελλάδα και στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 69,4% –μία αύξηση κατά 8,7 μονάδες από το 2011–, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις κατατάσσονται σκανδιναβικές και βορειοευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία με 17,2% και η Φινλανδία με 19,5%.

Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

 



Aπό την 1η Ιουλίου, ότι αγοράζουμε on line θα είναι ακριβότερο


Η νέα Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκδόθηκε με το βλέμμα στην Κίνα (ίσως και την Βρετανία μετά το Brexit).

Επηρεάζει όμως όλες τις ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων από το εξωτερικό.

Από την 1η Ιουλίου 2021, θα επιβάλλεται ο ΦΠΑ της χώρας προορισμού και όχι αυτός του κράτους προέλευσης.

Επιβάρυνση με ΦΠΑ 24%, 13% ή 6%, ανάλογα το είδος του προϊόντος, θα έχουν και τα μικροδέματα αξίας έως 22 ευρώ που εισάγονται από τρίτες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Κίνα

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΡΩΤΟΧΤΥΠΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ;;;

 


Ο κορονoϊός κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ την περίοδο που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη Κίνα, υποστηρίζει νέα μελέτη, την οποία αναπαράγει η Wall Street Journal. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases αναφέρει πως κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ τους πρώτους μήνες της πανδημίας, αρκετά πριν ανακαλυφθεί ο ιός από τους επιστήμονες.

Οι ειδικοί ανέλυσαν δείγματα αίματος τα οποία ελήφθησαν για μελέτη του Εθνικού Ινστουτούτου Υγείας (ΝΙΗ) και εντόπισαν στοιχεία μόλυνσης σε μόλις εννέα από τους 24.079 συμμετέχοντες των οποίων τα δείγματα αίματος ελήφθησαν μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2020 και 18 Μαρτίου 2020.

Η μελέτη ξεκαθαρίζει πως ο αριθμός των κρουσμάτων που βρέθηκαν στα δείγματα αίματος είναι μικρός, υποδηλώνοντας ότι οι πρώτες περιπτώσεις στις ΗΠΑ ήταν σποραδικές.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές τονίζουν πως με βάση τα στοιχεία της μελέτης, φαίνεται ότι ο κορονοϊός κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ εβδομάδες πριν την επιβεβαίωση ότι ο ιός είχε φτάσει τη χώρα.

Επίσης, οι ερευνητές ανέφεραν τους τρεις λόγους για τους οποίους δεν σήμανε συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 17/06/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ "ΠΕΤΑΞΕ" ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΑ...4 ΔΙΣ !!!

 


Ο Πορτογάλος έχει κάνει δική του την πρωτιά παγκοσμίως στο Instagram, όπου με 298.859.815 followers, βλέπει την πλάτη μόνο του ίδιου του Instagram ( 390.752.447 followers) και έχει βάλει πλώρη να το ξεπεράσει κι αυτό.

Ο CR7 κάθισε λοιπόν στη θέση του και αφού κοίταξε κάπως προβληματισμένος τα δύο μπουκάλια Coca-Cola που βρίσκονταν μπροστά του, τα εξαφάνισε από το κάδρο, συνιστώντας σε όλους να πίνουν μόνο νερό. Και όταν λέμε σε όλους, το εννοούμε, μιας και η εν λόγω ενέργειά του έγινε το απόλυτο viral και έκανε τον γύρω του κόσμου. Μόνο που την ίδια στιγμή, η διάσημη εταιρεία αναψυκτικών κατάλαβε πόσο μεγάλη είναι πραγματικά η δύναμη του Πορτογάλου σούπερ σταρ, ο οποίος θεωρείται -δικαίως όπως φάνηκε- ο πιο διαδραστικός influencer του πλανήτη.

Ο Ρονάλντο έκανε την κίνηση μισή ώρα αφότου είχαν ανοίξει τα χρηματιστήρια στην ευρωπαϊκή αγορά. Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν, η μετοχή της coca cola κατρακύλησε (σ.σ.: σύμφωνα με την ισπανική “Marca”) αυτόματα και από τα 56,1 δολάρια ανά μετοχή, έπεσε στα 55,22. Ηταν μία βίαιη πτώση του 1,6% και που σε οικονομικούς όρους μεταφράζεται στην τεράστια απώλεια τεσσάρων δισ. δολαρίων, καθώς η αξία της εταιρείας έπεσε από τα 242 δισ. δολάρια, στα 238 δισ.!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ...ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 


Η συσκευή χρειάζεται 15-30 λεπτά για να λάβει δείγματα από τον αέρα ενός μεγάλου δωματίου και τα αποτελέσματα αποστέλλονται σε κινητό ή υπολογιστή...


Οι επιστήμονες ανέπτυξαν έναν έξυπνο «συναγερμό» που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος σε μια αίθουσα έχει Covid. Η συσκευή που τοποθετείται στην οροφή είναι παρόμοια με έναν ανιχνευτή καπνού και θα μπορούσε να είναι εξίσου ακριβής με τις εργαστηριακές δοκιμές PCR που αποτελούν το πρότυπο.

Οι δημιουργοί πιστεύουν ότι η εφεύρεση θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανίχνευση κρουσμάτων σε αεροπλάνα, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και γηροκομεία. Ο αισθητήρας αναπτύχθηκε από την εταιρεία Roboscientific του Cambridgeshire και λειτουργεί ανιχνεύοντας χημικές ουσίες που παράγονται από το δέρμα ή υπάρχουν στην αναπνοή όσων έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί εκκρίνουν «πτητικές οργανικές ενώσεις», οι οποίες είναι σε πολύ μικρές ποσότητες για να ανιχνευθούν από την ανθρώπινη μύτη, αλλά μια μελέτη έχει ήδη δείξει ότι αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να εντοπιστούν από τους σκύλους.

Οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν με ακρίβεια τις χημικές ουσίες και να λειτουργούν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Αυτό τον καιρό δοκιμάζονται από επιστήμονες της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου Durham – και τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ 236 ΔΙΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;

 


Από το lobbystas.gr

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 236 ΔΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ (55,88 ΔΙΣ ΕΝΕΡΓΕΣ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ Ν.3723/2008.

Στο κείμενο αυτό παρουσιάζονται για πρώτη φορά το σύνολο των 117 ομολόγων ύψους 236.156.400.000€ που έχει εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο για τις τράπεζες, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.3723/2008. Δεν περιλαμβάνεται μόνο η παράνομη εγγύηση προς της ALPHA BANK ποσού 869 εκ. €, για το ομόλογο XS1262363440 που κυκλοφόρησε στις 17-7-2015 στις αγορές και δεν έχει δημοσιοποιηθεί η απόφαση της εγγυοδότησης σε ΦΕΚ ή στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Τα βασικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από την στατιστική επεξεργασία των ομολόγων είναι τα παρακάτω:

  • Το συνολικό ποσό των εγγυήσεων από το 2009 που χορηγήθηκαν σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.3723/2008, φτάνει τα 236 δις €. Οι 227,76 δις € δόθηκαν στις τέσσερεις συστημικές τράπεζες.
  • Η EUROBANK, έχει λάβει με διαφορά, αθροιστικά το μεγαλύτερο ποσό σε εγγυήσεις περίπου 72 δις €, ακολουθεί η PIRAEUS με 59,3 δις €, η NBG με 48,5 δις € και η ALPHA με 47,9 δις €.
  • Το 2015 δόθηκε το μεγαλύτερο ποσό εγγυήσεων στις τράπεζες περίπου 64 δις €. Οι εγγυήσεις που δόθηκαν το 2015 είναι για την PIRAEUS 22,85 δις €, για την EUROBANK 18,06 δις €, για την NBG 13,24 δις € και για την ALPHA με 9,83 δις €.
  • Το ρεκόρ παροχής εγγυήσεων σε ένα έτος, το έχει η PIRAEUS με 22,85 δις € το 2015 και προφανώς έπεται συνέχεια.
  • Το ποσό των εγγυήσεων που δόθηκαν στις τέσσερεις συστημικές τράπεζες το 2010 είναι ίδιο ακριβώς το ποσό τω εγγυήσεων που δόθηκαν το 2013, 41,5 δις €. Έγινε δηλαδή ανακύκλωση των εγγυήσεων.
  • Ο συνολικός αριθμός των αποφάσεων εγγύησης είναι 117 με τις περισσότερες να έχουν δοθεί το 2015 και το 2010 ( 27 και 25 αποφάσεις παροχής εγγύησης αντίστοιχα).
  • Οι περισσότερες εγγυήσεις-38- έχουν διάρκεια 3 μηνών και 36 μηνών – 36 εγγυήσεις.
  • Παρότι ο Ν. 3723/2008 έχει ονομαστεί «νόμος Αλογοσκούφη», επί υπουργίας του δεν υπογράφηκε καμία απόφαση παροχής εγγύησης.
  • Ο Δημήτρης Μάρδας παρότι είναι μόλις 7 μήνες Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών έχει προλάβει και υπογράψει 23 αποφάσεις παροχής εγγυήσεων στις τράπεζες , συνολικού ποσού 57,11 δις €.
  • Επί υπουργίας Γιάνη Βαρουφάκη, παρότι ο ίδιος γνώριζε τι σημαίνουν οι εγγυήσεις αυτές και τα αντίστοιχα ομόλογα τα ονόμαζε ομόλογα-φαντάσματα, υπογράφησαν εγγυήσεις συνολικού ποσού 48,38 δις €.
  • Τις περισσότερες εγγυήσεις ανάλογα με το συνολικό τους ποσό, τις έχει υπογράψει ο Χρήστος Σταϊκούρας με 88,71 δις €, στη συνέχεια ο Φίλλιπος Σαχινίδης με 86,12 δις € και τέλος ο Δημήτρης Μάρδας με 57,11 δις €.
  • Από τις 24 εγγυήσεις που έληξαν στις αρχές του 2015 οι 10, είχαν διάρκεια 3 και 4 μηνών και δόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015, πριν τις βουλευτικές εκλογές.
  • Τον Μάρτιο του 2015 έληξαν 11 εγγυήσεις συνολικού ποσού 23,9 δις € και τον Απρίλιο άλλα 10,5 δις € συνολικά δηλαδή 34,4 δις €. Επειδή η διάρκεια των εγγυήσεων καθορίζεται από τις τράπεζες είναι προφανές πως υπήρξε σχεδιασμός, ένα τόσο μεγάλο ποσό εγγυήσεων να λήξει αυτούς τους δύο μήνες για να αναγκαστεί η νέα κυβέρνηση να τις ανανεώσει.
  • Το συνολικό ποσό των εγγυήσεων που είναι σε ισχύ και λήγουν μετά τον Αύγουστο του 2015 είναι 55,88 δις €.
  • Οι εγγυήσεις, που είναι σε ισχύ ανά τράπεζα και ποσό και λήγουν μετά τον Αύγουστο του 2015 είναι: EUROBANK 19,6 δις €, NBG15,8 δις €, PIRAEUS 10,3 δις €, ALPHA 9,8 δις € και ATTICA 0,2 δις €.
  • Εγγυήσεις ύψους 23,62 δις € λήγουν το 2015 και 32,27 δις λήγουν το 2016.
  • Από τις 23 αποφάσεις παροχής εγγύησης σε ισχύ, οι 3 έχουν εκδοθεί το 2013 και οι 20 το 2015.
  • Το μέγιστο ποσό εγγυήσεων, σε ισχύ για όλες τις τράπεζες, ανά μήνα, καταγράφεται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012 με 69 δις €.
  • Μετά την υπογραφή του 1ου μνημονίου τον Ιούνιο του 2010, τα εγγυημένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών φτάνουν για πρώτη φορά συνολικά τα 28 δις €. Την περίοδο εκείνη, ξεκίνησε και το πρόγραμμα SMP της ΕΚΤ.
  • Οι μέγιστες τιμές ομολόγων σε ισχύ ανά τράπεζα και μήνα, από τον Δεκέμβριο του 2010, είναι: NBG- Ιούλιος 2015 με 20,11 δις €, EUROBANK –Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2015 με 20,1 δις €, PIRAEUS- Μάρτιος, Απρίλιος 2012 με 15,2 δις € και ALPHA – Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο 2012 με 13,97 δις €.
  • Από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα, το ποσό των εγγυήσεων για τις ελληνικές τράπεζες ποτέ δεν είναι μικρότερο από 43,78 δις € (Οκτώβριος και Νοέμβριος 2014). Δηλαδή τα ομόλογα Αλογοσκούφη σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.3723/2008 είναι εδώ και πέντε περίπου χρόνια η κυριότερη πηγή ρευστότητας για τις τράπεζες.
  • Τον Ιούλιο του 2015 ήταν σε ισχύ ομόλογα με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, ύψους 59 δις € και παρόλα αυτά επιβλήθηκαν τα capital controls.
  • Η NBG και η EUROBANK είναι οι τράπεζες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ρευστότητας. Από τον Δεκέμβριο του 2010 το ελάχιστο ποσό εγγυήσεων σε ισχύ, το μήνα ανά τράπεζα είναι : NBG12,87 δις €, EUROBANK 12,05 δις €, ALPHA 5,87 δις € και PIRAEUS 5,32 δις €.
  • Ανά τράπεζα έγιναν 11 ανακυκλώσεις ακριβώς ιδίων ποσών από την EUROBANK, 7 από την PIRAEUS, 4 από την ALPHA και 3 από την NBG. Με την λήξη της εγγύησης του ελληνικού δημοσίου δινόταν νέα εγγύηση στις τράπεζες με άλλο ομόλογο για το ίδιο ποσό, χωρίς δηλαδή να αναγκαστούν οι τράπεζες να επιστρέψουν το ποσό που οφείλουν στην ΕΚΤ.
  • Το συνολικό ποσό που οφείλουν να καταβάλουν οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο από το 2009 έως το 2015 ως προμήθεια για την χορήγηση των εγγυήσεων σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν3723/2008, είναι 2,67 δις €.
  • Το μεγαλύτερο οφειλόμενο ποσό αφορά το 2015 και είναι περίπου 754,5 εκατομμύρια €.
  • Η τράπεζα που οφείλει τα περισσότερα είναι η EUROBANK με 822 εκατομμύρια €, στη συνέχεια η PIRAEUS με 672 εκατομμύρια €, η NBG με 541 εκατομμύρια € και η ALPHA με 532 εκατομμύρια €.

235 ΔΙΣ € ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ Ν.3723/2008

ΕΣΤΙΑΣΗ: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!! ΗΔΗ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.000 ΛΟΥΚΕΤΑ !!!

 



Τις πληγές της μετρά η εστίαση, μετά από 6 μήνες υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας, με τα λουκέτα επιχειρήσεων του κλάδου, που δεν άντεξαν, να είναι ήδη πολλά και τους φόβους ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα να εντείνονται.

Δίνοντας μιά τάξη μεγέθους των απωλειών ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς, ανέφερε ότι ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 λουκέτα στην εστίαση.

Εκπρόσωποι του κλάδου εκτιμούν ότι πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου, θεωρώντας περίπου βέβαιη την αύξηση των λουκέτων στις 80.000 επιχειρήσεις εστίασης. Άλλωστε, είναι άγνωστο πόσα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που υποχρεωτικά παραμένουν κλειστά, καθώς διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους, θα ανοίξουν όταν επιτραπεί η επαναλειτουργία τους.

Επίσης, στη συνέχεια θα φανούν οι επιπτώσεις της αποσωλήνωσης από τον μηχανισμό κρατικής στήριξης, ενώ κρίσιμο για το μέλλον χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης θεωρείται το φθινόπωρο, οπότε θα πάψει να υπάρχει η όποια τόνωση από τον τουρισμό.

Αγωγές κατά του Δημοσίου

Στο μεταξύ, έγινε γνωστή η κατάθεση των πρώτων αγωγών από επιχειρηματίες της εστίασης, που διεκδικούν αποζημιώσεις από το ελληνικό Δημόσιο, για την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων τους.

«Οι άνθρωποι της εστίασης στερήθηκαν του δικαιώματος της επαγγελματικής ελευθερίας, της επιχειρηματικής ελευθερίας, του δικαιώματος στην εργασία και σε αξιοπρεπή διαβίωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, το πλήρες κείμενο της οποίας είναι το ακόλουθο:

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !!!

 



ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Και επισήμως πληροφορήθηκε η στήλη πως δεν θα μάθουμε σε ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ επέβαλε πρόστιμα για αισχροκέρδεια ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός την περασμένη εβδομάδα μέσω Twitter, χωρίς να αποκαλύψει ονόματα. Όπως αναφέρουν στη στήλη καλά πληροφορημένες πηγές, παρότι για την επιβολή τέτοιων προστίμων απαιτείται απόφαση του υπουργού, οι αποφάσεις αυτές δεν αναρτώνται ούτε στο Εθνικό Τυπογραφείο ούτε στη Διαύγεια, διότι εντάσσονται στην κατηγορία των «δυσμενών αποφάσεων», που σημαίνει ότι μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις επιχειρήσεις δυσφημίζοντας τες…

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΡΤΕΛ !!! ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ 10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποκλείσει 10 τράπεζες από τη διαχείρηση πωλήσεων ομολόγων για την άντληση πόρων για το Ταμείο Ανάκαμψης των 800 δισ. ευρώ, λόγω παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών κανονισμών.

Η έκδοση κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων ξεκινά σήμερα Τρίτη, με την πώληση 10ετούς τίτλου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, από την κοινοπρακτική έκδοση έχουν αποκλειστεί 10 τράπεζες, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα όπως η JP Morgan, η Citigroup, η Bank of America και η Barclays.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της βρετανικής εφημερίδας, οι τράπεζες αποκλείστηκαν λόγω της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα χειραγώγησης της αγοράς.

Οι τράπεζες οι οποίες έχουν παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε. «δεν θα λάβουν πρόσκληση να υποβάλlουν προσφορές σε κοινοπρακτικές συναλλαγές», ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαχειρίζεται την έκδοση χρέους για λογαριασμό της Ε.Ε.

Οι τράπεζες οι οποίες έχουν βρεθεί ένοχες για παραβιάσεις των κανόνων ανταγωνισμού θα πρέπει να δείξουν ότι έχουν λάβει «μέτρα επανόρθωσης», προτού τους επιτραπεί ξανά να υποβάλουν προσφορές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 


Απροθυμία για νέα δάνεια

Οι τράπεζες δεν θέλουν να χορηγούν δάνεια στην Ελλάδα. Συγκεντρώνουν καταθέσεις, αλλά δεν δανειοδοτούν, παρά το γεγονός ότι αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους…

Μετρούν και ξαναμετρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δανειοληπτών και συνήθως… αναβάλλουν την έγκριση πιστώσεων…

Παρά τις εγγυήσεις που προσφέρει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, παρά τις επιδοτήσεις επιτοκίου και τις άλλες κυβερνητικές παρεμβάσεις, οι τραπεζίτες παραμένουν διστακτικοί και απρόθυμοι για νέες χορηγήσεις. Δίνουν δάνεια μόνο στους ελάχιστους πελάτες με υψηλές εξασφαλίσεις.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ....INFLUENCERS !!!

 


4.000€ η ανάρτηση...γερή μπίζνα το παπατζιλίκι...


Η Ελληνική φούσκα των influencers φαίνεται ότι έχει προσελκύσει και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες, φυσικά με όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα για τα 4.000 ευρώ την ανάρτηση (!) που πληρώνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto ανάλογο ενδιαφέρον έχουν δείξει όμως και τα στελέχη της ΑΑΔΕ…

Η οικονομική κρίση οδήγησε κάποιους… ελάχιστους μάνατζερς στην επιλογή… influencers – πιστεύοντας οτι με αυτό τον τρόπο θα τραβήξουν τα βλέμματα του κόσμου. Τώρα ποιοι ακριβώς είναι influencers στην Ελλάδα και πιο ακριβώς κοινό τραβάνε αυτό μάλλον θα πρέπει να το αναρωτηθούν οι ίδιοι…

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για premium εταιρείες τις οποίες… ξεφτιλίζουν κάποιοι με λάθος θέσεις οδήγησεις, με video χωρίς ζώνες ασφαλείας κλπ…

Τους τελευταίους μήνες λοιπόν κάποιες -λίγες- εταιρείες έχουν δαπανήσει πολλές χιλιάδες ευρώ για να συμφωνήσουν με κάποιους influencers να αναρτούν στα social media διάφορα θετικά σχόλια για τα μοντέλα τους, προσπαθώντας να παρασύρουν αγοραστές..
Τα πράγματα φυσικά ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και πλέον οι influencers απαιτούν και 4.000 ευρώ για κάθε ανάρτηση που θα πραγματοποιούν, ενώ κάποιοι από αυτούς κάνουν και εκπτώσεις καθώς στις 3 αναρτήσεις το συνολικό ποσό που απαιτούν αγγίζει τις 10.000 ευρώ αντί για τις 12.000 ευρώ, που θα χρέωναν κανονικά. Φυσικά υπάρχουν και οι πιο οικονομικοί οι οποίοι αρκούνται στο να έχουν “τσάμπα” αυτοκίνητο και βενζίνη…

Αρκεί να βάζουν καλά λόγια για τα αυτοκίνητά τους, έστω και αν δεν έχουν ιδέα το τι οδηγούν…
SSL Certificates