.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ !!!

 


Η Ευρώπη, η οποία πρωτοπορεί στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στρέφεται τελικά στον άνθρακα για να καλύψει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που έχει πλέον επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Η χρήση άνθρακα στην ήπειρο σημείωσε άνοδο 10% σε 15% φέτος καθώς ο ψυχρότερος χειμώνας άδειασε το φυσικό αέριο από τους αποθηκευτικούς χώρους, δήλωσε ο Andy Sommer, από την Swiss Axpo Solutions AG. Καθώς οι οικονομίες ανοίγουν ξανά και οι άνθρωποι επιστρέφουν στα γραφεία τους, χώρες όπως η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες και η Πολωνία στράφηκαν στον άνθρακα για να διατηρήσουν τα φώτα ανοιχτά.

Η Ευρώπη βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η ήπειρος έχει τη μεγαλύτερη αγορά άνθρακα στον κόσμο, χρεώνοντας τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τους παραγωγούς χάλυβα και τους κατασκευαστές τσιμέντου για τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Αλλά ακόμη και με τις υψηλές τιμές του άνθρακα φέτος, τα χαμηλά αποθέματα φυσικού αερίου σημαίνουν ότι ο άνθρακας ως καύσιμο έχει γίνει και πάλι δημοφιλής.

Η ζήτηση ενέργειας ήταν αρκετά ισχυρή στην Ευρώπη και έχουμε δει μια ανάκαμψη, δήλωσε ο Sommer σε συνέντευξή του. «Η αποθήκευση φυσικού αερίου είναι τόσο χαμηλή τώρα που η Ευρώπη δεν μπορεί να πραγματοποιήσει επιπλέον παραγωγή ενέργειας».

Η επιστροφή του άνθρακα αποτελεί οπισθοδρόμηση για την Ευρώπη εν όψει των συνομιλιών για το κλίμα στη Γλασκώβη αργότερα φέτος ενώ οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου απέτυχαν να ορίσουν μια σταθερή ημερομηνία για τον τερματισμό της καύσης άνθρακα στην πρόσφατη συνεδρίαση της G7 στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, η G7 αναγνώρισε ότι ο άνθρακας είναι η μόνη μεγαλύτερη αιτία εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην τελική ανακοίνωσή της. Όμως, η ομάδα υποσχέθηκε μόνο «ταχεία κλιμάκωση τεχνολογιών και πολιτικών που επιταχύνουν περαιτέρω τη μετάβαση μακριά από τον άνθρακα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates