.

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΚΥΡΙAΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 18/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΕΦΟΡΙΑ: ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ Η...ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ !!!

 


Πανάκριβα, σε φόρους και πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, θα πληρώσει Θεσσαλονικιός τη χρήση της πιστωτικής του κάρτας στο καζίνο.

Σε έλεγχο που διενήργησε η εφορία στους τραπεζικούς του λογαριασμούς εντόπισε μαζικές και διαδοχικές πληρωμές από τον ίδιο προς τράπεζα, για την εξυπηρέτηση της πιστωτικής του κάρτας, οι οποίες δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωνε.

Αποτέλεσμα ήταν, για τις πληρωμές προς την τράπεζα, με σκοπό την εξυπηρέτηση της κάρτας του, ύψους 66.400 ευρώ, να του καταλογιστούν φόροι, πρόστιμα και ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ύψους 35.524 ευρώ!

Ο φορολογούμενος προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, αλλά έχασε την υπόθεση και επικυρώθηκε το αποτέλεσμα του φορολογικού ελέγχου, ενώ τώρα μπορεί να προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια, για να βρει το δίκιο του.

Η υπόθεση έχει και ευρύτερο ενδιαφέρον, καθώς αποδεικνύει ότι η Εφορία ελέγχει και τις κινήσεις των πιστωτικών καρτών, στο πλαίσιο του ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων που πραγματοποιεί επί 24ωρου βάσεως, και αρκετοί φορολογούμενοι μπορούν να βρεθούν μπλεγμένοι.

Πώς έμπλεξε

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ «ΔΑΓΚΩΣΕ» Ο ΜΑΝΤΟΦ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΜΑΝΤΟΦ !!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!



Η ιστορία δεν γράφεται με αν και υποθέσεις, έστω και αν πρόκειται για περιπτώσεις ιδιαίτερων ανθρώπων που σπάνια μιλάνε και προφανώς κανείς εκτός ίσως από την τελευταία του σύζυγο, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποια ήταν η διάθεση του Καρόλου Φιξ, εκείνο το παγωμένο απόγευμα του 2008, στο χιονισμένο Γκστάαντ της Ελβετίας.

Το σαλέ του, ένα από τα πλέον γνωστά και εμβληματικά στο διάσημο χειμωνιάτικο θέρετρο με εκπληκτική θέα στην κοιλάδα του Σάανεν ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, η μόνιμη κατοικία του δαιμόνιου χημικού που εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο επιχειρηματία και επενδυτή.

Η διαφορά ώρας μεταξύ Γκστάαντ και Νέας Υόρκης είναι επτά ώρες, οπότε το τηλέφωνο του αείμηστου Κάρολου Φιξ χτύπησε πιθανότατα γύρω στις έξι το απόγευμα της 11ης Δεκεμβρίου, για να πληροφορηθεί από τους πρώτους τα άσχημα νέα.

«Κάτι έγινε. Συλλάβανε τον Μπέρνι, γίνεται χαμός εδώ και εμείς χάσαμε πάνω από πεντακόσια εκατομμύρια, ίσως περισσότερα» ήταν τα λόγια που άκουσε από τον συνομιλητή του.

Όταν είσαι 81 ετών, μια τέτοια είδηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 5.000 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ LEASING !!!

ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500.000.000€
Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 5.000 συμβάσεις leasing 2.300 επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι μικρομεσαίες.



Διαγωνιστική διαδικασία, για την πώληση χαρτοφυλακίου με συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing), μικτής λογιστικής αξίας 535 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του σχεδίου Sunrise, για τη ριζική εξυγίανση του ισολογισμού της, με παράλληλη κεφαλαιακή θωράκιση.

Η UBS, που λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς, έστειλε, τις προηγούμενες ημέρες, σε σειρά ενδιαφερόμενων επενδυτών σύντομο πληροφοριακό σημείωμα με τα χαρακτηριστικά του προς πώληση χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 5.000 συμβάσεις leasing 2.300 επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (περίπου 80%) είναι μικρομεσαίες. Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις προέρχονται από τους κλάδους του Λιανεμπορίου (32%) και των Ξενοδοχείων (32%).

Το 65% των προς πώληση συμβάσεων leasing είναι μη εξυπηρετούμενες και το υπόλοιπο 35% ρυθμισμένες. Η αξία των εξασφαλίσεων, που έχουν οι λόγω συμβάσεις, υπολογίζεται σε περίπου 240 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ αφορούν στην αξία των ενεχυριασμένων ακινήτων. Τα υπόλοιπα σε πάγιο εξοπλισμό, που έχει αγορασθεί με χρηματοδοτική μίσθωση.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ARCHEGOS ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ARCHEGOS ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/hedge-fund.html


Με την Γερμανία να αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο ενός νέου κύκλου ισχυρού lockdown, ένα νέο στοιχείο αρχίζει να «σκιάζει» το τραπεζικό περιβάλλον στην Ευρωζώνη.

Εκπορευόμενο από την Φρανκφούρτη και μάλιστα από τους «άνω» ορόφους του μεγάρου της ΕΚΤ, ένα νέο πλαίσιο προειδοποιήσεων αρχίζει να διαχέεται στο ευρωπαϊκό τραπεζικό περιβάλλον. Το κεντρικό του σημείο είναι ότι οι τράπεζες πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός δύσκολου/άσχημου σεναρίου στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Το βασικό στοιχείο αυτής της προειδοποίησης αποτυπώνεται στην προειδοποίηση του SSM η οποία διαπιστώνει μία πολύ μεγάλη αύξηση της ταχύτητας διολίσθησης των δανείων των ευρωπαϊκών τραπεζών από το Stage 1 στο stage 3. Με άλλα λόγια η ταχύτητα μετάλλαξης των δανείων από εξυπηρετούμενα, σε «κόκκινα» έχει αυξηθεί το τελευταίο 10μηνο παρά τα εκτεταμένα προγράμματα στήριξης τόσο από την ΕΚΤ όσο και από τις κυβερνήσεις.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Από την 1voice.gr


Άργησαν να αναγνωριστεί το δίκαιο του αιτήματος τους, αλλά τελικά τα κατάφεραν.

Αναφέρομαι στους πρώην υπαλλήλους πιστωτικών ιδρυμάτων, των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας, τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους. Η περιπέτεια τους ανάγεται από το 2012, όταν ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας και τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης πιστωτικά ιδρύματα με συνέπεια να καταγγελθούν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους.

Ωστόσο, αντί να καταβληθεί στους τραπεζοϋπαλλήλους που απολύθηκαν το σύνολο της νόμιμης αποζημίωσης, οι ειδικοί εκκαθαριστές τους κατέβαλαν μόνο το 50% της αποζημίωσης κάνοντας επίκληση σχετικής υπουργικής απόφασης. Τελικά βρέθηκε φόρμουλα και οι πρώην τραπεζοϋπάλληλοι θα λάβουν το 80% της αποζημίωσης.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ BITCOIN ;;;

 


Ηρθε η ώρα για να αποκτήσει η ευρωζώνη το δικό της κρυπτονόμισμα; ‘Η τουλάχιστον το δικό της ψηφιακό νόμισμα;

Η απάντηση θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε λίγους μήνες, αλλά ήδη από χθες η ευρωζώνη βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο ψηφιακό ευρώ: Παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης που είχε ανοίξει η κεντρική τράπεζα και, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα, σηματοδοτεί και την αντίστροφη μέτρηση για την τελική απόφαση ως προς την εισαγωγή ή μη του ψηφιακού ευρωνομίσματος.

Ψηφιακό ευρώ: Η απάντηση της Ευρώπης στο bitcoin

Η ΕΚΤ μελετά εδώ και καιρό τις δυνατότητες και τις προκλήσεις δημιουργίας ενός ψηφιακού ευρώ που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα και θα αποτελέσει το ευρωπαϊκό αντίβαρο στον ανταγωνισμό των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin, το Tether και το Diem που σχεδιάζει το Facebook.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ !!!

 


Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα και χωρίς πέναλτι προβλέπει άρθρο σε σχετική τροπολογία που κατατέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Απριλίου σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας, συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση»

Ειδικότερα το άρθρο 4 της τροπολογίας αναγράφει ότι: «Άρση ακινησίας οχημάτων έτους 2021 με αναλογική καταβολή Τελών Κυκλοφορίας – Τροποποίηση του άρθρου 36 του ν. 2093/1992.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 36 του ν. 2093/1992 (Α’ 181) αντικαθίστανται από το πέμπτο εδάφιο και μέχρι το τέλος αυτής και η παράγραφος διαμορφώνεται ως εξής:

«Με την επιφύλαξη των οριζομένων στις διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 2367/1953 (Α’82), τα Τέλη Κυκλοφορίας στα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, στις επιβατικές δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσυκλέτες ιδιωτικής χρήσης, στα τύπου Jeep αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό τους ως επιβατικών ή φορτηγών και στα επιβατικά ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα ιδιωτικής χρήσης (τροχόσπιτα) είναι ετήσια και αδιαίρετα και οφείλονται για ολόκληρο το έτος ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα κυκλοφορίας τους εντός του έτους.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ !!! «ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 




Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

Νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας το κράτος θα στοχεύσει στην «απόσυρση» των μεταχρονολογημένων επιταγών από την αγορά έχει στα «σκαριά» το Υπουργείο Ανάπτυξης: Άλλωστε, οι επιταγές είναι πληρωτέες με την εμφάνισή τους και το «κόλπο» της μεταχρονολόγησης είναι μία καθαρά ελληνική πατέντα. Η πανδημία ήρθε να αναδείξει εκ νέου την αναγκαιότητα να «εξαλειφθεί» το συγκεκριμένο «φαινόμενο».

Με «φόντο» την προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί μια «φόρμουλα» για το ζήτημα των απλήρωτων επιταγών στις περιπτώσεις όπου έχει μπει «πάγος» ακόμη και για περίοδο 5 μηνών, το υπουργείο Ανάπτυξης αναζητά ταυτόχρονα μια λύση συνολικά για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών και την «απόσυρση» εκείνων που κυκλοφορούν στην αγορά και συνιστούν μια παγκόσμια ελληνική πατέντα.

Ο «γρίφος» με τις «παγωμένες» έως πέντε μήνες επιταγές

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ & «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ψιτ... γατάκια δικαστές... τώρα δώστε και τα σπίτια μας στις τράπεζες... έτσι δεν θα έχετε ΠΟΤΕ περικοπές των δικών σας μισθών...


Ένα μεγάλο δώρο από το Ελληνικό Δημόσιο στις τράπεζες κρύβεται στη... συσκευασία του σχεδίου «Ηρακλής», που παρατείνεται με έγκριση της Κομισιόν για άλλους 18 μήνες, ώστε να προχωρήσουν οι τράπεζες σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 30 - 32 δισ. ευρώ, με κρατικές εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ, που θα καλύψουν τα πιο «ποιοτικά» από τα κόκκινα δάνεια που θα τιτλοποιηθούν. Συνολικά, μαζί με την πρώτη φάση του σχεδίου, το Δημόσιο θα χορηγήσει εγγυήσεις 24 δισ. ευρώ.

Η αρχιτεκτονική του σχεδίου «Ηρακλής» είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τις τράπεζες, καθώς «μεταμορφώνονται», χάρη στην κρατική εγγύηση, προβληματικά δάνεια σε τίτλους που μένουν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και έχουν μηδενική στάθμιση κινδύνου, δηλαδή οι τράπεζες δεν χρειάζεται για αυτούς τους τίτλους να βάζουν στην άκρη κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, οι νέοι τίτλοι με την εγγύηση του Δημόσιου γίνονται δεκτοί από την ΕΚΤ για να αντλούν οι τράπεζες ρευστότητα.

Όμως, ενώ οι εγγυήσεις του Δημοσίου είναι εξαιρετικά ευεργετικές για τις τράπεζες, έχει βρεθεί ο τρόπος για να μην αποζημιώνεται το κράτος κατ' αντιστοιχία προς τους κινδύνους που αναλαμβάνει (αν καταπέσουν οι εγγυήσεις, θα διογκωθεί το δημόσιο χρέος). Το κοινοτικό δίκαιο για τον ανταγωνισμό επιβάλλει, σε αυτές τις περιπτώσεις, να πληρώνουν οι ευνοούμενοι από τις κρατικές εγγυήσεις προμήθειες στο κράτος, όπως θα πλήρωναν σε μια ιδιωτική συναλλαγή. Η Κομισιόν δέχθηκε ότι αυτό συμβαίνει και με το σχέδιο «Ηρακλής», δηλαδή ότι το Δημόσιο πληρώνεται επαρκώς από τις τράπεζες για τις εγγυήσεις, αν και είναι εμφανές ότι αυτή η έγκριση ήταν μια διευκόλυνση προς το Δημόσιο και τις ελληνικές τράπεζες, αφού είναι προφανές ότι οι ασήμαντες προμήθειες που θα πάρει το κράτος δεν αντιστοιχούν στον κίνδυνο που αναλαμβάνει.

Προμήθειες με βάση τo CDS

ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 15:00' «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ & ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 


ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ 10ΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΤΙΣ...ΕΛΙΕΣ ΣΑΣ !!!

 



Ορίστε γκρινιάρηδες...όλα για το καλό σας γίνονται...


Τι γράφει ο imerodromos.gr

Τί είναι η κατάργηγη του 8ώρου; “Εργασιακή ευελιξία»! Και πως θα γίνεται: Με… συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Και γιατί την επιλέγει η κυβέρνηση; Για να μπορούν οι εργαζόμενοι που θα δουλεύουν 10ωρα, μετά να παίρνπουν άδειες για πηγαίνουν να… μαζέψουν τις ελιές τους!

Αυτές τις απίθανες γελοιότητες επιστράτευσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Σκάι, για να δικαιολογήσει και να προπαγανδίσει το εργασιακό έκτρωμα που μεθοδεύει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό η κυβέρνηση για το… καλό του εργαζόμενου προωθεί “διευθέτηση του χρόνου εργασίας για ορισμένες περιόδους του χρόνου, που οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν αυξημένες ανάγκες, να μπορεί να πηγαίνει κανείς μέχρι τις 10 ώρες εργασίας».

Πρόσθεσε, ότι η αλλαγή του ωραρίου μπορεί να γίνεται και μετά από αίτημα του εργαζόμενου. «Δηλαδή», είπε, «αν εγώ δουλεύω στο αεροδρόμιο της Ρόδου και θέλω τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να πάω να μαζέψω ελιές. Δουλεύω οκτώ ώρες. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για να μαζέψω ελιές πρέπει να πάρω άδεια άνευ αποδοχών. Άνευ αποδοχών. Τι λέμε εμείς. Αν θες εσύ που έχει το πρόβλημα αυτό μπορείς να συμφωνήσεις με τον εργοδότη σου να δουλεύεις παραπάνω ώρες το καλοκαίρι και το χειμώνα να πας να μαζέψεις τις ελιές σου αλλά όχι με άδεια άνευ αποδοχών αλλά πληρωμένη. Δηλαδή ενώ σήμερα μειώνεται το εισόδημά σου με το αυριανό καθεστώς αλλάζει αυτό. Εμείς λέμε να γίνεται με αίτημα του εργαζομένου»…

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Ο ΕΦΕΤ !!!






Την ανάκληση παρτίδων μελιού από την αγορά ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ καθώς μετά από ελέγχους διαπίστωσε την παρουσία πρόσθετων χρωστικών (καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d) οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι είτε και την νόθευσή του με εξωγενή σάκχαρα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα προϊόντα παρήχθησαν από μείγματα μελιού προερχόμενα από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν αφορούν σε προϊόντα μελιού αποκλειστικά ελληνικής συγκομιδής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΤΑ FUNDS ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ-ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ FUNDS, ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Έχετε πάρει χαμπάρι τι έρχεται ;;;



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr


Πρόκληση servicers: Ζήτησαν από τους θεσμούς, να υποχρεώσουν την κυβέρνηση, να μην καταβάλουν αποζημιώσεις εργαζομένων

Σε μια προκλητική ενέργεια προέβησαν οι εκπρόσωποι των εταιριών που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια (servicers) κατά τη συνάντηση που είχαν με τους θεσμούς καθώς ζήτησαν να πιεστεί η κυβέρνηση για να αλλάξει η νομοθεσία που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους και διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι εταιριών που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης λαμβάνουν τις αποζημιώσεις τους για καταγγελία σύμβασης εργασίας, τους οφειλόμενους μισθούς, τις αποζημιώσεις μη ληφθείσας αδείας και τα επιδόματα εορτών και άδειας.

Η ενέργεια αυτή εμμέσως πλην σαφώς κινείται και εναντίον της κυβέρνησης που θεσμοθέτησε ένα πάγιο αίτημα των εργαζόμενων σε εταιρίες που υπήχθησαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Ουσιαστικά οι servicers ζητούν να μην περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις προς το προσωπικό στα προαφαιρούμενα του εκπλειστηριάσματος όπως τα υπόλοιπα έξοδα της ειδικής διαχείρισης.

Έτσι επιζητούν να εισπράττουν τα χρήματα που αντιστοιχούν σήμερα στους εργαζόμενους για λογαριασμό τους.

Αίτημα … αναλγησίας

Επισημαίνεται ότι οι διαχειριστές των κόκκινων δανείων έχουν αποκτήσει με μεγάλα discounts κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και ο στόχος τους είναι να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ...
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου διαβάθμισε ως «απόρρητα» τα ονόματα των μετόχων και αρνήθηκε να τα καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς !!!



Η Κεντρική Τράπεζα διαβάθμισε ως «απόρρητα» όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, περιλαμβανομένων των ονομάτων των μετόχων τους, ενώ αρνήθηκε να τα δώσει για έλεγχο ακόμη και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία με βάση τη νομοθεσία έχει την ευθύνη για εποπτεία της αγοράς επενδυτικών υπηρεσιών σε κινητές αξίες, των συναλλαγών σε κινητές αξίες που πραγματοποιούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία, του τομέα των συλλογικών επενδύσεων και των διοικητικών υπηρεσιών που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΣΕΛΚ και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε γραπτώς στοιχεία σε σχέση με τους μετόχους των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων, τις εργασίες τους και τις οικονομικές τους καταστάσεις. Παρά ταύτα, η Κεντρική Τράπεζα απάντησε ότι όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, περιλαμβανομένου των ονομάτων των μετόχων τους, είναι «απόρρητα» και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από την Κεντρική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των δύο εποπτικών Αρχών υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας. Παρά ταύτα, η Κεντρική Τράπεζα θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν εμπίπτει στο πεδίο του πρωτοκόλλου. Επισημαίνεται επίσης ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε τόσο σοβαρό πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ των δύο εποπτικών Αρχών. Επισημαίνεται ακόμη ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ανέφερε ότι η Επιτροπή ζήτησε στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα για τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, προκειμένου να εξετάσει κατά πόσο οι εργασίες τους εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Παρά ταύτα, απέφυγε να αποκαλύψει ότι η Κεντρική Τράπεζα διαβάθμισε τα στοιχεία ως «απόρρητα», ενδεχομένως για να μη δημιουργηθεί κρίση μεταξύ των δύο εποπτικών Αρχών.

Η στάση της Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στο αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εγείρει βασανιστικά ερωτήματα. Παράλληλα όμως δίνει τροφή στις φήμες οι οποίες κυκλοφορούν ότι πίσω από τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων βρίσκονται μεγάλα συμφέροντα, αλλά και ότι εμπλέκονται πρώην στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ.

Τι λέει η νομοθεσία

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ-ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: «ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ» ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 3 ΣΤΟΥΣ 5 ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Τι έδειξε η πανελλαδική μέτρηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού των εφήβων

Γράφει η Δρ. Βασιλική Α. Τζώρα,
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 
Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού


Μία από τις σημαντικότερες έρευνες μεγάλης κλίμακας σε ανήλικο πληθυσμό (μαθητές) με θέμα το «χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό» διενεργήθηκε από τον ΟΟΣΑ το 2012 (OECD, 2014b) το 2015 (OECD, 2017) και επαναλήφθηκε το 2018 (OECD, 2020).

Η έρευνα ήταν μέρος του προγράμματος του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) για τη Διεθνή Αξιολόγηση Μαθητών Programme for International Student Assessment (PISA) και η συμμετοχή των χωρών/οικονομιών ήταν προαιρετική.

Επισημαίνεται ότι στην έρευνα εξετάστηκε η πρόσβαση των μαθητών στα χρήματα, η εμπειρία τους σε χρηματοοικονομικά θέματα, ενώ στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων έμφαση δόθηκε στο βαθμό που οι ικανότητες και οι δεξιότητες των μαθητών σχετίζονται με τις δημογραφικές, τις κοινωνικές, τις οικονομικές και τις εκπαιδευτικές μεταβλητές που προτείνονται από τη διεθνή βιβλιογραφία (OECD, 2014b, OECD, 2017, OECD, 2020).

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα παρόλο που συμμετείχε στη βασική έρευνα του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης των δεξιοτήτων και γνώσεων των μαθητών στην κατανόηση κειμένου, στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες, δεν συμμετείχε καμία χρονιά στη προαιρετική μέτρηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού που συμπεριλάβαιναν οι έρευνες PISA 2012, PISA 2015 και PISA 2018.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...ΒΛΕΠΕΙ(ΞΑΝΑ) ΕΦΙΚΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ !!!

ΒΕΒΑΙΑ  ΑΥΤΟ-ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ...ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;;;
Δραγασάκης: «Η διαγραφή του χρέους που συσσωρεύτηκε στην πανδημία είναι εφικτή».




Τι ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα imerisia.gr και στον δημοσιογράφο Διαμαντή Σεϊτανίδη:


- Μπορεί κατά τη γνώμη σας, μετά από την κυβερνητική σας εμπειρία και τις εξαντλητικές συζητήσεις που κι εσείς κάνατε στο πλαίσιο της ΕΕ, να τιθασευτεί το δημόσιο χρέος; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για το ιδιωτικό χρέος. Με ποιον τρόπο;

Σε τεχνικό επίπεδο λύσεις υπάρχουν και το είδαμε. Η αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, ο φτηνός δανεισμός από την ΕΚΤ και η έκδοση ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι μέτρα που αν είχαν ληφθεί το 2010 η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπούσε και συνολικά η Ευρώπη θα απέφευγε τα μνημόνια και τη σκληρή λιτότητα. Όμως για ορισμένες χώρες και κάποιες σχολές σκέψης, το χρέος ήταν ο μοχλός πίεσης για την επιβολή της λιτότητας. Άρα το πρόβλημα του χρέους δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά έχει και μια ισχυρή πολιτική διάσταση. Το να διαγραφεί λοιπόν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το χρέος που συσσωρεύτηκε στη διάρκεια του κορονοϊού είναι εφικτό, αλλά το τι θα συμβεί θα κριθεί στο πεδίο των πολιτικών συσχετισμών. Αν αυτό συμβεί θα διευκολύνει και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους σε εθνικό επίπεδο. Και στο θέμα αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσιοποίησε προ ημερών τις προτάσεις μας, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο περικοπή μέρους του ιδιωτικού χρέους όσο και μακροχρόνια ρύθμιση του υπόλοιπου.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ+ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! Η ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


Αν οι τράπεζες δεν ξεπουλούσαν τα δάνεια στα κοράκια αλλά τα πουλούσαν στους ίδιους τους δανειολήπτες, και θα είχε λυθεί η θηλιά από τον λαιμό εκατομμυρίων Ελλήνων και θα ήταν πιο επωφελής για τις ίδιες !!! Εν ολίγοις θα ήταν μια λύση win-win !!!


ΦΩΤΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DEALNEWS(16/4/2021)

ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!! ΤΡΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Η ΡΑΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

 



ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(16/4/2021)

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 16/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ "ΗΡΑΚΛΗ 2" !!!

 



Στο πρώτο 10ήμερο του Μαίου 2021 θα ψηφιστεί τελικώς ο νόμος που αφορά τον Ηρακλή 2 που παρέχει κρατικές εγγυήσεις στα τιτλοποιούμενα προβληματικά δάνεια των τραπεζών.

Η κυβέρνηση υπέγραψε στις 13 Απριλίου την επέκταση των κρατικών εγγυήσεων και προσεχώς περνάει με νόμο τις αλλαγές και αναπροσαρμογές της BRRD δηλαδή της ντιρεκτίβας που αφορά την εξυγίανση των τραπεζών, του bail in και άλλων παραμέτρων για το πώς θα διασώζονται οι τράπεζες.

Ο Ηρακλής 2 περιλαμβάνει κρατικές εγγυήσεις έως 11 με 12 δισεκ. και με στόχο τιτλοποιήσεις έως 30 δισεκ.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι τιτλοποιήσεις που θα ενταχθούν στον Ηρακλή 2 θα είναι μικρότερες εκτιμώνται σε 18 δισεκ. ευρώ όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστούν 7,5 με 8 δισεκ. κρατικές εγγυήσεις
  • Εθνική 1,5 δισεκ.
  • Eurobank 3,1 δισεκ. Mexico
  • Πειραιώς 7 και 4 δισεκ. με το πρόγραμμα sunrise 1 και 2
  • Alpha bank 2 δισεκ. Cosmos
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει business plans μείωσης των προβληματικών τους δανείων.

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ 1 ΣΤΑ 5 ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ !!! ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!

 



Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των γυμναστηρίων κρούουν οι εκπρόσωπου του κλάδου, ο οποίος παραμένει σε lockdown από τον Νοέμβριο ενώ ακόμα δεν έχει «μπει» στο τραπέζι των συζητήσεων η ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Εκτιμάται μάλιστα ότι το 20% των επιχειρήσεων δεν θα επαναλειτουργήσει όταν τελικά δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο insider.gr o γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου.

«Χάνεται ακόμη μία χρονιά»

Για τα γυμναστήρια το τρίμηνο Μάρτιου – Μαΐου αποτελεί υπό κανονικές συνθήκες την καλύτερη περίοδο του χρόνου, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται το 40% του ετήσιου τζίρου λόγω νέων συνδρομών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 17:30' Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ & «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ YTV !!!

 

ONLINE ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΕΠ ΜΕ ΤΟΝ GOV.GR !!! ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ !!!

 



Ξεκίνησε η ψηφιακή έκδοση μέσω ΚΕΠ, που πλέον είναι συνδεδεμένα με το gov.gr, οκτώ πιστοποιητικών αστικής και δημοτικής κατάστασης.

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το ΚΕΠ της επιλογής τους, επιτόπου να υποβάλλουν ψηφιακή αίτηση και να παραλάβουν τα πιστοποιητικά την ίδια στιγμή.

Το όφελος είναι σημαντικό για τον πολίτη, καθώς θα επισκέπτεται μία μόνο φορά τα ΚΕΠ χωρίς να χρειάζεται να περιμένει μερικές ημέρες για να παραλάβει το πιστοποιητικό και να χρειαστεί η εκ νέου επίσκεψη στο ΚΕΠ.

Η παραπάνω δυνατόττητα προβλέπεται για τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 15:00' «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ & ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ & ΕΔΟΕΑΠ !!!

 


Από το bankingnews.gr

Μπλόκο στις πωλήσεις ακινήτων οφειλετών στον e-ΕΦΚΑ στο επικουρικό ΕΤΕΑΕΠ, καθώς και στον ΕΔΟΕΑΠ, θέτει το υπουργείο Εργασίας, καθώς για την οποιαδήποτε κίνηση απαιτεί την χορήγηση Αποδειχτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας, καθώς και βεβαίωση οφειλής.

Ενημερότητα


Με βάση τις διατάξεις του του Ν.4611/2019, ασφαλιστικά ενήμεροι θεωρούνται:

  1. Τα φυσικά πρόσωπα, υποκείμενα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τα οποία δεν έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς: τον Ε.Φ.Κ.Α, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).
  2. Οι εργοδότες, οι οποίοι κατά την ημερομηνία έκδοσης του ΑΑΕ, δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α., το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. και τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και έχουν υποβάλει τις απαιτητές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ).
  3. Οι ανάδοχοι ή οι εργολάβοι δημοσίων έργων, όπως ορίζεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και αυτών που ενεργούν κάθε φορά πληρωμές με εντολή ή εξουσιοδότηση των πιο πάνω, οι οποίοι δεν οφείλουν εισφορές για το έργο για το οποίο χορηγείται το ΑΑΕ ούτε και ως εργοδότες στον ΕΦΚΑ.
  4. Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι υπόχρεοι εργοδότες ιδιωτικών οικοδομικών και τεχνικών έργων και δεν οφείλουν εισφορές στον ΕΦΚΑ από το έργο, για το οποίο χορηγείται το αποδεικτικό.

Ασφαλιστικά ενήμεροι θεωρούνται επίσης τα προαναφερόμενα πρόσωπα ακόμα και όταν οφείλουν, αρκεί να έχουν διακανονίσει τις ασφαλιστικές τους οφειλές σε δόσεις, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, και να τηρούν τους όρους του διακανονισμού.

Προϋποθέσεις

ΕΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ & ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 15% ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ !!!

 



Σε αύξηση κατά 15% στον αριθμό των σχολικών γευμάτων που λαμβάνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε ταυτόχρονη διεύρυνση των γεωγραφικών τμημάτων προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μετά την πρώτη αύξηση στο πρόγραμμα τον Μάρτιο του 2020, η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, το ενισχύει κι άλλο, εξασφαλίζοντας αυξημένη ετήσια χρηματοδότηση από 74 εκατομμύρια σε 85 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Οι φουρτούνες των Servicers

Οι Θεόδωρος Καλαντώνης (doValue), Γ. Γεωργακόπουλος (Intrum), Αρτ. Θεωδορίδης (Cepal) κοιτάζουν και ξανακοιτάζουν τα νούμερα και τρομάζουν στην ιδέα ότι δεν θα πιαστούν οι στόχοι λόγω του παγώματος των πλειστηριασμών.

Οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας (την θυμάστε; Είναι ακόμη εδώ αλλά αλλιώς) γίνονται σε καλό κλίμα μεν με λίγη νευρικότητα δε διότι αν δεν πιαστούν οι στόχοι και δεν πληρωθούν τα fees τότε οι τιτλοποιήσεις θα αρχίσουν να κλονίζονται και δεν είναι εποχές για τέτοιες περιπέτειες…

Κι όλο αυτό γιατί οι τιτλοποιήσεις φέρουν εγγυήσεις του δημοσίου μέσω του Ηρακλή.

Ακούω ότι τα μαντάτα έχουν φθάσει στην κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας καλείται να βρει την χρυσή τομή και μάλλον μετά τα μέσα Μαίου θα ξεπαγώσουν οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης (δηλαδή το πρώτο βήμα στην πορεία του πλειστηριασμού)…


Πλειστηριασμοί και μορατόρια κυρίαρχα στην ατζέντα των servicers με τους θεσμούς


Με ατζέντα 6 θεμάτων προσέγγισαν οι servicers τους θεσμούς στη χθεσινή τους συνάντηση.

Κυρίαρχο θέμα παρέμειναν οι πλειστηριασμοί αλλά και τα μορατόρια καθώς από αυτά ένα 20% εκτιμάται πως θα αποτελέσουν καινούρια κόκκινα δάνεια.

Πλειστηριασμοί – Εκτός στόχων τα προγράμματα

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΜΑΝΤΟΦ !!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

 



Ο Μπερνάρντ Μάντοφ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απάτη δισεκατομμυρίων με την εκτέλεση του σχήματος Ponzi , απεβίωσε στην ομοσπονδιακή φυλακή σε ηλικία 82 ετών.

Ο Μάντοφ είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 150 ετών για τη μεγαλύτερη οικονομική απάτη, που έχει ποτέ έρθει στο φως στις ΗΠΑ και ενδεχομένως παγκοσμίως.

Οι ζημιές που υπέστησαν θεσμικοί επενδυτές και μεγάλες τράπεζες παγκοσμίως είχαν φτάσει τα 50 δισ. δολάρια από τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη στην ιστορία.

Μερικά θύματα έχασαν τα πάντα. Πολλοί προέρχονταν από την εβραϊκή κοινότητα, όπου ο Μάντοφ ήταν μεγάλος φιλάνθρωπος.

Τα εγκλήματα του Μάντοφ αποκαλύφθηκαν στις αρχές το 2008 από τους δύο γιους του, οι οποίοι δεν ήταν μέρος του σχεδίου. Ο ένας εκ των δύο, ο Μαρκ Μάντοφ, αυτοκτόνησε το 2010. Βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη.

Τόσο οι συνήγοροι του Μάντοφ όσο κι ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχαν ζητήσει συγγνώμη από τους ανθρώπους από τους οποίους καταχράστηκε μεγάλα ποσά, ενώ παρακάλεσε το δικαστήριο να του επιβάλει 12ετή κάθειρξη, «ώστε τα τελευταία έτη της ζωής του να είναι ελεύθερος».

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ !!!

 


ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΒΡΟΧΗ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!

 


Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) πραγματοποίησε κατά τον Μάρτιο 5.150 ελέγχους που κατέληξαν στην επιβολή 502 κυρώσεων, με το ποσό των προστίμων να αγγίζει το 1,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο των ελέγχων του ΣΕΠΕ βρέθηκαν αφενός οι κλάδοι όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη παραβατικότητα (λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία προηγούμενων ετών αλλά και την ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας), αφετέρου οι επιχειρήσεις όπου ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού είναι αυξημένος.

Όσον αφορά στις παραβάσεις:

ΕΦΟΡΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ «ΞΕΨΑΧΝΙΣΕΙ» ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ !!!

 


Σχέδια για να εξαπολύσει σχεδόν 200.000 ελέγχους και έρευνες με στόχο την επιβολή φόρων 1,3 δισ. ευρώ καταστρώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για εφέτος και αμέσως μόλις ανοίξει η αγορά μετά την πανδημία.

Αυτό σημαίνει ότι μετά το «πάγωμα» των φορολογικών ελέγχων από τα μέσα του 2020 λόγω κορωνοϊού, το 2021 επιστρέφει σταδιακά η κανονικότητα, με τουλάχιστον 500 ελέγχους κάθε μέρα ως τα τέλη του χρόνου.

Ωστόσο η ηγεσία της ΑΑΔΕ βάζει στόχο και την δημιουργία applications για κινητά τηλέφωνα που θα διευκολύνουν κατά πολύ τους φορολογουμένους, αλλά και τους ελεγκτές τους.

Σύμφωνα με τους Επιχειρησιακούς Στόχους του 2021, όπως καταγράφονται στην Απολογιστική Έκθεση του 2020 που δημοσιοποιήθηκε χθες, η ΑΑΔΕ βάζει στόχο μέχρι να λήξει η χρονιά:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ !!! ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ;;;

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

 

Θυμηθείτε το, ό,τι δεν πέρασαν με τα μνημόνια θα τα φέρουν τώρα...

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 15/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 21:00' Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ & « ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; » ΣΤΟ YTV !!!

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 15:00' ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟ ΛΕΛΙΑΤΣΟ & ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ FAST TRACK ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 


Η απόφαση που έκρινε συνταγματική τη ρύθμιση για τις 37.000 δίκες σε 13 μήνες του ν. Κατσέλη


του Παναγιώτη Στάθη - capital.gr


Με επιμέρους παρατηρήσεις μεν αλλά με ομόφωνη- κρίση περί συνταγματικότητας πέρασαν από την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου οι διατάξεις του σχεδίου νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου ανακοίνωσε πως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου η υπ' αριθμ 36/2020 γνωμοδοτική απόφαση της Διοικητικής Ολομελείας του ΑΠ αναφορικά με τη συνταγματικότητα των διατάξεων του Νόμου 4745/2020 που αφορούν την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.Η απόφαση, η οποία είχε ληφθεί σε συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου 2020 αναρτήθηκε "κατ’ εξαίρεση, λόγω εκδήλωσης εντόνου ενδιαφέροντος από το Νομικό κόσμο της χώρας και από μεγάλο αριθμό πολιτών", σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προέδρου.

Τι λέει

Το δια ταύτα της πολυσέλιδης απόφασης έχει ένα μεγάλο "αλλά" για την κάλυψη οργανικών θέσεων ειρηνοδικών οι οποίοι θα κληθούν να εκδικάσουν αφενός 37.000 δίκες που θα προσδιοριστούν τώρα και άλλες 43.000 που ήδη εκκρεμούν για το επίμαχοι διάστημα των 13 μηνών:

ΤΙΣ ΤΣΑΚΩΣΑΝ !!! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 1.500 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ ΙΙ
Πιάστηκαν από σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για παραβίαση του όρου των μη απολύσεων εργαζομένων !!!



Την παράβαση του όρου της μη απόλυσης προσωπικού έχουν καταπατήσει πάνω από 1.500 επιχειρήσεις, οι οποίες έλαβαν επιδοτήσεις μέσω του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, κατά τους ελέγχους που διενήργησαν το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα 1.600 επιχειρήσεις που έλαβαν την κρατική επιδότηση επιτοκίου διετούς διάρκειας μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙ πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, καθώς προχώρησαν σε απολύσεις εργαζομένων παραβιάζοντας σχετικό όρο του προγράμματος περί μη απολύσεων. Η αποκάλυψη έγινε χθες στις τράπεζες κατά την τακτική σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία της ρευστότητας στην Οικονομία.

Η μείωση της απασχόλησης που αποκάλυψε η ΕΡΓΑΝΗ δεν καταλογίζεται ως ευθύνη στις τράπεζες, καθώς αυτές δεν είχαν καμία υποχρέωση ούτε και αρμοδιότητα να «αστυνομεύσουν» τις επιχειρήσεις που έλαβαν τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ για την μετέπειτα τήρηση των όρων. Ωστόσο, από τις τράπεζες ζητήθηκε να στραφούν στις επιχειρήσεις που έπεσαν στη «φάκα» της ΕΡΓΑΝΗ και να αναζητήσουν αναδρομικά από 31/12/2020 τις επιδοτήσεις που καρπώθηκαν οι εν λόγω επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι επιδοτήσεις αυτές μπορεί να προσεγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που δημιούργησε πέρυσι τέτοια εποχή η κυβέρνηση, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης, απευθυνόταν σε ΜμΕ των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα είτε ανεστάλη υποχρεωτικά είτε αυτές επλήγησαν σημαντικά λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, όπως ορίστηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΡΕΝΗΣ !!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ !!!

 




Τι αποκαλύπτουν οι dikografies.blogspot.com



Γιαρένης: "Δεν παραιτούμαι"!


Οχι! Δεν παραιτήθηκε από το Δικαστικό Σώμα ο εφέτης και πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Ηλίας Γιαρένης, όπως ψευδώς διαδόθηκε.

Ο ανώτερος δικαστής, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου της Siemens, διέψευσε τις πληροφορίες περί παραίτησης του, ενώ στις επερχόμενες κρίσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, αναμένεται να προαχθεί σε Πρόεδρο Εφετών.

Ο εφέτης Ηλίας Γιαρένης είναι πρόεδρος Επιτροπή Εφέσεων, που εξέδοσε απαλλακτική απόφαση, για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία του ΠΑΟΚ.

ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ !!!

 



Μπορεί ο χρόνος για την επαναλειτουργία της εστίασης να αρχίζει να μετρά αντίστροφα όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τον Μάιο αναμένεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο ο προβληματισμός των επιχειρηματιών για την επόμενη μέρα του κλάδου παραμένει.

Ερωτηματικό άλλωστε αποτελεί ποια θα είναι η αντίδραση των καταναλωτών έπειτα από τόσους μήνες, όχι τόσο για τις καφετέριες και τα μπαρ αλλά κυρίως για τα καταστήματα της αμιγούς εστίασης, εστιατόρια και ταβέρνες. Ενδεικτική είναι άλλωστε και η έρευνα του ΙΕΛΚΑ με θέμα τις συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών και πώς επηρεάζονται λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με την οποία μόνο 1 στους 3 (ποσοστό 34%) θα «επιστρέψει» το επόμενο δίμηνο σε εστιατόριο-ταβέρνα για φαγητό εκτός σπιτιού. Το 30% απάντησε πως θα επισκεφθεί τις επιχειρήσεις εστίασης «αργότερα μέσα στον χρόνο» ενώ το 33% πως δεν θα επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως και μετά το πρώτο lockdown της άνοιξης του 2020, οι καταναλωτές άργησαν να επιστρέψουν στη συνήθεια να τρώνε έξω ενώ τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού και με τους περιορισμούς που ίσχυαν στα καταστήματα εστίασης η πτώση του τζίρου έφτανε ακόμη και το 60%.

Διαφορετική από την άλλη πλευρά είναι η εικόνα που καταγράφει η έρευνα του ΙΕΛΚΑ για τις υπηρεσίες delivery που δεν φαίνεται να επηρεάζονται, καθώς το 53% να αγοράζει ήδη καφέ απ’ έξω και το 56% παραγγέλνει έτοιμο φαγητό ενώ τα ποσοστά που δεν υιοθετούν και δεν θα υιοθετήσουν ποτέ αυτές τις συνήθειες να είναι 31% και 29% αντίστοιχα.

Εν αναμονή της ενίσχυσης

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΟΥΦΑΙΩΝ & ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΔΟΥ !!! ΔΕΝ ΑΙΡΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΟΥΦΑΙΩΝ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΜΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ !!!



Το Γ΄ Τμήμα του Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις του Γιώργου Σιούφα διαχειριστή και εκπρόσωπου της δικηγορικής εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες» -την είχε ιδρύσει ο πατέρας του πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας- και της διευθύντριας των νομικών υπηρεσιών της εταιρείας Όλγας Ευτυχίδου.

Με αυτές, ζητούσαν να ανασταλούν οι πειθαρχικές ποινές της προσωρινής αργίας του ενός έτους και των 6 μηνών που επιβλήθηκαν, αντίστοιχα, από το Δευτεροβάθμιο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων, όπως και το πρόστιμο των 15.000 ευρώ που έχει επιβληθεί για μη σύννομες ενέργειες τους προς δανειολήπτες τραπεζών, κ.λπ.

Αντίθετα, το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της εν λόγω εταιρείας μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας αίτησης που έχουν καταθέσει.

Ο κ. Σιούφας, η κυρία Ευτυχίδου και η εν λόγω εταιρεία μέσω του συνηγόρου τους Βασίλη Παπαδημητρίου, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι πειθαρχικές ποινές που τους έχουν επιβληθεί. Ήδη, η κυρία αίτηση ακύρωσης έχει συζητηθεί (1.4.2021) και αναμένεται η έκδοση απόφασης.

Σύμφωνα, με τη δευτεροβάθμια πειθαρχική απόφαση, η εταιρεία λειτουργεί με «εισπρακτική διαδικασία, που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου» και «δεν συνάδει με το δικηγορικό λειτούργημα», ενώ η συμπεριφορά της προσήκει «περισσότερο με ενασχόληση με εισπρακτική διαδικασία που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου».

Τώρα, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος Δημήτρης Σκαλτσούνης, εισηγήτρια η Ελένη Γεωργούτσου και βοηθός εισηγήτριας η Χριστίνα Τζέμου) με τις υπ΄ αριθμ. 60 και 61/2021 αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψαν τις αιτήσεις τόσο του κ. Σιούφα, όσο και της κυρίας Ευτυχίδου και έκανε δεκτή μόνο της εταιρείας, έως ότου εκδοθεί η απόφαση.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Σιούφα, ότι η πειθαρχική απόφαση συνεπάγεται ανεπανόρθωτη προσβολή τόσο της επαγγελματικής του φήμης όσο και της εταιρείας, καθώς και ότι θα επιφέρει έντονη κοινωνική και ηθική απαξία, ενώ θέτει σε διακινδύνευση τον βιοπορισμό του ίδιου και της οικογένειάς του. Επίσης, το ΣτΕ αναφέρει ότι δεν προβάλλονται προδήλως βάσιμοι (δηλαδή δεν πιθανολογείται ότι θα γίνουν δεκτοί) οι ισχυρισμοί του κ. Σιούφα, ότι: α) η προσβαλλόμενη πειθαρχική απόφαση πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, β) παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και γ) παραβιάζει την αρχή «κανένα έγκλημα, καμία ποινή χωρίς υφιστάμενο νόμο»), κ.λπ.

ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Η «μερίδα του λέοντος» της τραπεζικής χρηματοδότησης το 2020, εν μέσω πανδημίας, κατευθύνθηκε στις μεγάλες επιχειρήσεις, με τις μικρομεσαίες να υστερούν σε σημαντικό βαθμό, αν και οι ανάγκες της κρίσης για τόνωση της ρευστότητάς τους είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης (2020) της Τράπεζας της Ελλάδας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι το 2020, παρά τη πανδημία, οι τράπεζες ακολούθησαν τον ασφαλή δρόμο δανειοδότησης μεγάλων επιχειρήσεων, με τους μικρομεσαίους να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην τραπεζική πρόσβαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε για την τραπεζική χρηματοδότηση το 2020: «Ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα διαμορφώθηκε σε 1,2% κατά μέσο όρο το 2020, έναντι αρνητικού ρυθμού (-0,4%) το 2019. Οι τράπεζες αύξησαν τις πιστώσεις τους κυρίως προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και σε μικρότερο βαθμό προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Επίσης, στην έκθεση της ΤτΕ οι εκτιμήσεις για τη μελλοντική χρηματοδότηση των μικρομεσαίων δεν είναι αισιόδοξη, με την παρακάτω αναφορά να δίνει το στίγμα: «Πάντως, η προοπτική μελλοντικών ροών μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), δεδομένων μάλιστα διάχυτων προσδοκιών αναπόφευκτης αύξησης των πτωχεύσεων στον επιχειρηματικό τομέα, λειτουργεί περιοριστικά στην παροχή τραπεζικών δανείων, ιδιαίτερα προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ)».

Σε 680 μεγάλες επιχειρήσεις πάνω από το 1/3 των δανείων

ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ & ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΛΙΚΙΑ...ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

 

Οι Έλληνες φτωχοποιήθηκαν και καταχρεώθηκαν με τα μνημόνια για να σωθούν οι τράπεζες...κι οι τραπεζίτες συνεχίζουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στη χώρα !!! Άλλωστε τα κορόιδα πληρώνουν πάντα...

Γράφει λοιπόν το newmoney.gr :

« Η στήλη άκουσε εσχάτως ότι οι χουβαρντάδες της Εθνικής Τράπεζας είχαν νοικιάσει κι ένα διαμερισματάκι στην Ηρώδου Αττικού για να διαμένει ο Πρόεδρος της τράπεζας, Κ. Μιχαηλίδης. Ε, βέβαια, τέτοιο «κελεπούρι» τραπεζίτη πού θα τον έβαζαν, αν όχι στην Ηρώδου Αττικού; »

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΛ6ς ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!

 




Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την έξοδο από την πανδημική κρίση παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση. Σε αυτή συμμετέχει το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επιστήμονες από τον χώρο της οικονομίας.

Το σύνολο των προτάσεων που αφορούν την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κοστολογημένο στα 5,7 δις ευρώ.

Τον τελευταίο χρόνο η χώρα μας κατέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη, 7 στα 10 νοικοκυριά έχασαν πάνω από το ¼ του εισοδήματός τους (μέσος όρος μείωσης 27,2%), ενώ 1 στις 3 επιχειρήσεις κινδυνεύει τώρα με λουκέτο, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι αυτή η κατάσταση «δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχολόγια ούτε και με παλιές συνταγές”. Όπως μάλιστα σημείωσε η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν διαθέτει τέτοιο σχέδιο, όπως ξεκάθαρο είναι πια και ότι δεν μπορεί».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες:

1. Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας
α. Οφειλές προς το Δημόσιο
β. Οφειλές προς τις Τράπεζες
2. Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
3. Μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία από την αρχή της πανδημίας έως και το τέλος του 2020 έχουν δημιουργηθεί νέα χρέη ύψους 17 δις ευρώ προς το δημόσιο και τις Τράπεζες ( 7 και 10 αντιστοίχως). Μίλησε για ωρολογιακή βόμβα που εάν δεν αντιμετωπιστεί δραστικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες: Συρρίκνωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων, αύξηση της ανεργίας, μείωση των δημοσίων εσόδων. Στον βαθμό δε που θα συνοδευτεί από γενικευμένες πτωχεύσεις στην βάση του νέου πτωχευτικού κώδικα θα οδηγήσει σε νέο κύμα φτωχοποίησης με πρώτα θύματα τους ευάλωτους και τους πολίτες των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις Οφειλές προς το Δημόσιο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει:

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

 


ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ !!!

 



Παρατείνεται έως τις 30/6 η προθεσμία σύστασης Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, διαγράφονται οφειλές προς τους ΟΤΑ Α’ βαθμού από επιχειρήσεις εκμίσθωσης οχημάτων για παραβάσεις διατάξεων περί στάθμευσης, οι οποίες έχουν τελεστεί πριν την 23η.2.2007. Δεν υπάρχει ωστόσο, αναφορά για το ύψος των οφειλών.

Με την ίδια τροπολογία, διαγράφονται υπόλοιπα βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού μέχρι του ποσού των 10 ευρώ συνολικά ανά οφειλέτη και τροποποιείται το άρθρο που αφορά στη χορήγηση ειδών διαβίωσης ή περίθαλψης και βοηθημάτων σε τρίτεκνους.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBRA-ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ 20% ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ;;;

 


 Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr

 

Χαμηλό τίμημα θα εισπράξει τελικά η Τρ.Πειραιώς από την πώληση “κόκκινων” απαιτήσεων της έναντι εταιρειών του ομίλου Libra του εφοπλιστή Γ. Λογοθέτη: Για την εξαγορά τους έχουν κατατεθεί μόνονδύο προσφορές, με τίμημα που αντιστοιχεί περίπου στο 20% του ανεξόφλητου κεφαλαίου, παρά το γεγονός ότι τα δάνεια καλύπτονται εν μέρει από εμπράγματες και άλλες διασφαλίσεις – ξενοδοχεία, ακίνητα, μετοχές κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε αρχικά από υποψήφιους αγοραστές-επενδυτές, δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν τελικά μόνον η Davidson Kempner (που έχει πάρει από την Alpha Bank το πακέτο Galaxy και την Cepal) και το private equity funds Castlelake.

Οπως αναφέρεται από τραπεζικές πηγές, για συνολικό υπόλοιπο απαιτήσεων περίπου 420 εκατ. ευρώ, οι δύο υποψήφιοι αγοραστές προσφέρουν τίμημα της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ. Αν η πώληση γίνει σ'αυτό το ποσό, η τράπεζα θα εγγράψει εγγράψει πρόσθετες (και λογιστικές) ζημίες, πέραν των προβλέψεων που ήδη διενήργησε.

Είναι η κατάληξη μιάς περίπλοκης ιστορίας δανειοδοτήσεων, που ξεκίνησαν με στόχο να “ξεφορτωθεί” η τράπεζα παλιά μη εξυπηρετούμενα ναυτιλιακά δάνεια 1,1 δισ. ευρώ και να “εξαφανίσει” από το χαρτοφυλάκιο της προσωπικά δάνεια 30 εκατ. ευρώ που είχε χορηγήσει σε μεγαλοστελέχη της.

ΠΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;;; Ο ΧΩΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ !!!

 


Υγειονομική βόμβα η παραλία του Ελληνικού

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Ελληνικού. Οι εικόνες θυμίζουν χωματερή και εκτός από τα σκουπίδια στα ερείπια τριγυρνάνε ποντίκια και αρουραίοι. Δεν θα έπρεπε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης να καθαρίσει τον χώρο; Γνωρίζουμε ότι ανήκει πια, στον επενδυτή του Ελληνικού, αλλά και λίγο πιο δίπλα, στον χώρο της πρώην Φαντασίας, ο δήμος Αλίμου, παρά το γεγονός ότι δεν του ανήκει ο χώρος, φροντίζει να μαζεύει τα σκουπίδια, γιατί οι εικόνες αυτές δεν ταιριάζουν με το αφήγημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Γιατί δεν μαζεύει τα σκουπίδια ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης; Δεν εισπράττει δημοτικά τέλη από τον επενδυτή;

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 14/04/2021



ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :


ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΘΑ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΑΝ» ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ !!!

 


Έτοιμος να «πλημμυρίσει» την αγορά με επικίνδυνα σκευάσματα, απαγορευμένα σε όλο τον κόσμο, ήταν o 44χρονος και η παρέα του που συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία.

Στελέχη του ΕΟΦ που είδαν τις χιλιάδες αμπούλες τρόμαξαν από τις ουσίες που υπόσχονταν σούπερ θαυματουργά αποτελέσματα κυρίως όσον αφορά στο αδυνάτισμα γυναικών. Όμως και οι άντρες ήταν έτοιμοι να πληρώσουν μέχρι και 600 ευρώ για τις αυξητικές ορμόνες που διακινούσε το κύκλωμα.

Ο 44χρονος, λάτρης των ταξιδιών, με την πανέμορφη σύζυγο του και πρώην μοντέλο, ήταν παλιός«γνώριμος» καθώς είχε απασχολήσει και πάλι για υπόθεση παράνομων σκευασμάτων και αναβολικών. Στη νέα του… «δραστηριότητα» κατηγορείται ότι έφερνε τις παράνομες ουσίες από τη γειτονική Βουλγαρία αφού η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει καθυστερήσεις στις παραδόσεις αγαθών από την Κίνα.

Ο ίδιος δηλώνει «ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Λονδίνο», αλλά οι «128.048 αμπούλες και δισκία αναβολικών σκευασμάτων και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων» που βρέθηκαν στην κατοχή του και σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στη Μεταμόρφωση μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με… οικοδομικά υλικά.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ !!!








«Ζεστό» χρήμα έρχεται για την εστίαση μέσω τριών προγραμμάτων στήριξης, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου να είναι έτοιμες μετά το Πάσχα, όταν και αναμένεται να ανεβάσουν ρολά για να υποδεχτούν τους πελάτες τους και τους τουρίστες.


Η αρχή γίνεται με τον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία θα δώσει ζεστό χρήμα –50% δάνεια και 50% επιδοτήσεις– προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων που καταγράφηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με την ενίσχυση να φτάνει ακόμη και τα 100.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα ελάχιστα ποσά που θα δώσει η Επιστρεπτέα 7 στις επιχειρήσεις της εστίασης ανέρχονται σε 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζομένους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζομένους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τις 19 Απριλίου, ενώ οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμός μέχρι τα τέλη του μήνα.

Παράλληλα, τη δύσκολη επανεκκίνηση της εστίασης έρχεται να λύσει και το νέο πρόγραμμα για την εστίαση, καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου δεν έχουν χρήματα στα ταμεία τους. Όπως ανακοινώθηκε, άμεσα αναμένεται να «τρέξουν» οι αξιολογήσεις και οι εγκρίσεις των αιτήσεων των επιχειρήσεων της εστίασης, που εντάσσονται στη δράση επιδότησης ύψους 330 εκατ. ευρώ. Με βάση αυτή, περίπου 34.000 επιχειρήσεις απ’ τις 77.000 συνολικά που έχει ο κλάδος αναμένεται να λάβουν μία σημαντική ενίσχυση που θα φτάνει το 7% του ετήσιου τζίρου τους και έως το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως κεφάλαιο κίνησης για τα πρώτα έξοδα που απαιτούνται κατά την επαναλειτουργία τους. Δικαίωμα για την επιδότηση θα έχουν και οι επιχειρήσεις franchise, υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ. Επίσης θα έχουν δικαίωμα και οι επιχειρήσεις που μπορεί να μην έχουν ως κύριο ΚΑΔ αυτόν της εστίασης, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους προέρχεται απ’ αυτόν. Η δράση αναμένεται να παραμείνει ανοικτή έως τις 31 Ιουλίου, προκειμένου και να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτήν και εποχικές επιχειρήσεις, σε τουριστικούς προορισμούς.

Τα κριτήρια ένταξης στη δράση είναι τα εξής:

α) Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.

β) Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019, για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.

γ) Συσταθείσες εντός του 2020 μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση.

δ) Επιχειρήσεις εστίασης που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 και ξεκίνησαν να έχουν έσοδα το 2020 αντιμετωπίζονται ως συσταθείσες εντός του 2020.

ε) Επιχειρήσεις εστίασης που είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Πώς θα υποβάλλονται οι αιτήσεις

SSL Certificates