.

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΓΙΑΝΗ ΠΡΟΣΕΧΕ, ΘΑ ΠΑΤΩΣΕΙΣ !!! ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΟΦΥΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, GAY PRIDES & ΜΠΟΛΙΚΟ ΜΠΑΦΟ !!!


ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!

ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ;;;
Το «Judicial Education Programme in Banking and Finance» διοργανώνεται από τα Εργαστήρια Τραπεζικής και Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με τίτλο «Judicial Education Program in Banking and Finance». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος προσφώνησε την εκδήλωση, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κύριος Βασίλειος Πέππας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσιος Χιόνης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθηγητής Νικόλαος Καραμούζης. 



ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ...ΓΥΜΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ SITE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Ο αντίστοιχος ΟΑΕΔ στη Βρετανία διαθέτει μία μεγάλη λίστα από site αναζήτησης εργασίας, άλλα εξειδικευμένα και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος, ώστε να γίνεται πιο απλή και λιγότερο χρονοβόρα η προσπάθεια του εκάστοτε άνεργου να επανέλθει στην αγορά εργασίας το συντομότερο δυνατό. Μέχρι εδώ όλα καλά. Διότι σε ένα από τα συνεργαζόμενα site, οι υποψήφιοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία μεγάλη έκπληξη, καθώς υπήρχε διαφήμιση εταιρείας που διέθετε... γυμνές καθαρίστριες, για... κάθε «βρώμικη» δουλειά !!!


Οι άνεργοι και οι άνεργες που απευθύνθηκαν στο συγκεκριμένο site για να βρουν δουλειά, το τελευταίο πράγμα που περίμεναν να αντικρίσουν, ήταν... ροζ αγγελίες, ή... γυμνές καθαρίστριες και καθαριστές... μοντέλα!

Η αγγελία, μάλιστα, πρόσφερε τρεις επιλογές, με ειδικά τιμολόγια για κάθε περίπτωση, στον υποψήφιο πελάτη. Για καθάρισμα με... πλήρη ενδυμασία, η τιμή ήταν 25 λίρες για την πρώτη ώρα και 20 λίρες για κάθε ώρα μετά, καθώς και 20 λίρες τέλος κράτησης.

Η δεύτερη επιλογή ήταν πιο... πικάντικη, καθώς αναφερόταν σε καθάρισμα από... κορίτσια με σέξι ντύσιμο. Εκεί το τέλος κράτησης ανέβαινε στις 25 λίρες και η χρέωση στις 30 λίρες για την πρώτη ώρα και στις 25 λίρες για κάθε ώρα μετά.

STRESS TESTS ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Αρνητική επίδραση στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών 15,5 δισεκ. ευρώ ή 9% στα κεφάλαια των τραπεζών επέφερε το δυσμενές σενάριο του stress test στις ελληνικές τράπεζες. 

Τα αποτελέσματα του stress tests δείχνουν ότι στο δυσμενές σενάριο για το 2020 οι τράπεζες περνάνε με εύρος από 5,9% έως 9,69%.
Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στο βασικό σενάριο οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 κυμαίνονται από 14,52% έως 20,37%. 

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα του stress test στο δυσμενές σενάριο για το 2020 οι τράπεζες εμφανίζουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1:


ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 385.000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 250 ΕΥΡΩ !!!

ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/1200000.html




385.000 ανασφάλιστα οχήματα, έβγαλε στον αφρό η διασταύρωση στοιχείων την οποία έτρεξε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και όσοι δεν προβούν στην άμεση ασφάλισή τους θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμα από 100 έως και 250 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα, ή το αργότερο την Τρίτη η ΑΑΔΕ θα τρέξει μία ακόμα διασταύρωση στοιχείων για την επικαιροποίηση του αρχείου.


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Το «παρακράτος» του κ. Στουρνάρα, από σήμερα θρηνεί την απώλεια της ναυαρχίδας των τραπεζών, λόγω της αποπομπής του Λ. Φραγκιαδάκη !!!


«Το «παρακράτος» και ο κ. Στουρνάρας, από σήμερα φαίνεται ότι θρηνούν την απώλεια της ναυαρχίδας των τραπεζών λόγω της αποπομπής του "μέγιστου" Φραγκιαδάκη. Το σύστημα της διαπλοκής που περιλαμβάνει τραπεζίτες , επιχειρηματίες, πολιτικούς και δημοσιογράφους, που διαλαλεί συστηματικώς ότι ο κοινοβουλευτικός ιδρώτας που χύνουμε στις εξεταστικές και στα εισαγγελικά γραφεία είναι άνευ αξίας και αποτελέσματος, έφαγε ένα “χαστουκάκι”. Οσονούπω έρχονται και τα λακτίσματα από τη Δικαιοσύνη».

Τα ανωτέρω καυστικά σχόλια έκανε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και εν συνεχεία αναλυτικά είπε:

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, η άνωθεν «παραγγελθείσα» παραίτηση του κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, έρχεται την κρίσιμη στιγμή που σηματοδοτεί για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα η ολοκλήρωση των stress tests και το μαζικό ξεπούλημα των κόκκινων δανείων των Ελλήνων δανειοληπτών στα funds και τις εταιρείες διαχείρισης. Και δεν προκαλεί καμία έκπληξη, αφού παραγγέλθηκε από τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας, το ΤΧΣ, που κατέχει το 40,39% των μετοχών της, την ίδια ώρα μάλιστα που ο κος Φραγκιαδάκης απολάμβανε την στήριξη του SSM, ακόμη και μετά το εξευτελιστικό ναυάγιο της πώλησης της «Εθνικής Ασφαλιστικής» σε αεριτζήδες ψευτοεπενδυτές και, επίσης, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του «ΛΕΠΕΤΕ», που εξαφάνισε τα χρήματα 16.500 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΕ ;;;


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΤ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ" !!!


DIESELGATE: ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ VOLKSWAGEN !!!

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...
Ο πρώην επικεφαλής της VW κατηγορείται για απάτη και συνωμοσία με στόχο την παραβίαση περιβαλλοντικών νόμων, όπως και για εξαπάτηση των αμερικανικών αρχών !!!




Η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει θέση για την υπόθεση του Μάρτιν Βίντερκορν επειδή πρόκειται για μια εκκρεμή δικαστική διαδικασία στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα στο κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο 70χρονος πρώην επικεφαλής της VW κατηγορείται για απάτη και συνωμοσία με στόχο την παραβίαση περιβαλλοντικών νόμων, όπως και για εξαπάτηση των αμερικανικών αρχών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το κατηγορητήριο, το οποίο κατέθεσε τον Μάρτιο η εισαγγελία του Ντιτρόιτ και το οποίο δημοσίευσε τώρα το αρμόδιο Περιφερειακό Δικαστήριο.

Ο Μάρτιν Βίντερκορν "γνώριζε"


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΝΕΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ 700.000.000€ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!

ΕΝΩ ΣΕ 21.275 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Στον προθάλαμο της κατάσχεσης επιπλέον 600.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές !!!





Ανοδικά κινήθηκε και τον Μάρτιο 2018 ο αριθμός των φορολογούμενων, εναντίον των οποίων η φορολογική διοίκηση επέβαλε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κυρίως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν και οι απλήρωτες φορολογικές και όχι μόνο οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης τον Μάρτιο προκύπτουν τα εξής:


- Από την αρχή του έτους το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος προς τη φορολογική διοίκηση έχει φτάσει στα 3,555 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 776 εκατ. ευρώ μόνο το Μάρτιο. Μάλιστα, τα 708 εκατ. ευρώ στις καθαρά φορολογικές οφειλές, καθώς οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους όπως ΦΠΑ και φόρους επιχειρήσεων (εισοδήματος, παρακρατούμενους κλπ).

ΤΧΣ & ΔΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ "ΕΦΑΓΑΝ" ΤΟΝ "ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟ" ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ !!!

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΑΣΚΩΝ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ+ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ(BANCA ROMANEASCA) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ...
Παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης !!!




Η κόντρα που ξέσπασε στο εσωτερικό του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής τράπεζας οδήγησε σε παραίτηση τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου καθώς σχεδόν τα μισά μέλη του διοικητικού συμβουλίου αμφισβήτησαν την στρατηγική του.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως το bankingnews το οποίο ήδη από τις 3 Μαίου 2018 και ώρα 23:59 είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ ότι υπάρχουν 3 γυναίκες μέλη στο ΔΣ που ευθέως αμφισβητούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής τράπεζας...ο τίτλος του bankingnews ήταν οι 3 γκρινιάρες γυναίκες του ΔΣ της Εθνικής τράπεζας.
Πλην κάποιων εξαιρέσεων όπως ο Μάκκας μέλος του ΔΣ τα περισσότερα μέλη τάχθηκαν κατά της διοίκησης Φραγκιαδάκη. 

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι και ο Κώστας Μιχαηλίδης ο πρόεδρος της Εθνικής συντόνησε την ομάδα των μελών του διοικητικού συμβουλίου που αμφισβήτησαν τον Φραγκιαδάκη.
Είχε προηγηθεί μυστική συνάντηση στο Λονδίνο όπου μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της τράπεζας αποφάσισαν για τις διοικητικές αλλαγές οι οποίες ήταν σε πλήρη γνώση του Martin Czurda του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το ΤΧΣ ελέγχει το 40,36% της Εθνικής)
Νέος μεταβατικός CEO αναλαμβάνει ο Παύλος Μυλωνάς έως ότου ξεκινήσει νέα διαγωνιστική διαδικασία για να βρεθεί νέος διευθύνων σύμβουλος.

Το παρασκήνιο



Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ !!!



Τι γράφει το insider.gr :


Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα ελληνικά εργασιακά δεδομένα προχωρά η Παπαστράτος μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 300 εκατ.ευρώ και τη μετατροπή του εργοστασίου της σε αποκλειστική μονάδα παραγωγής ράβδων θερμαινόμενου καπνού για το IQOS στις εγκαταστάσεις της, μειώνοντας τις ώρες εργασίας, διατηρώντας όμως σταθερούς του μισθούς. 

Ειδικότερα από τα μέσα Μαΐου η Παπαστράτος εγκαινιάζει ένα πρωτοποριακό μοντέλο λειτουργίας στο εργοστάσιό της με το οποίο διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7% .

Πιο συγκεκριμένα, όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο!

Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%. 


ΣΕ ΕΠΙΚΕΡΔΗ ΜΠΙΖΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ !!!

ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ;;;
Έσοδα περίπου 2.500.000 ευρώ υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν το πρώτο τρίμηνο από την «μπίζνα» με την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες.




Η υποβολή των δηλώσεων απόδοσης περιβαλλοντικού τέλους για τις πλαστικές σακούλες, ειδικά για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, επιτρέπεται να γίνει έως το τέλος Μαΐου αντί έως το τέλος Απριλίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Τα έσοδα, βάσει των ανακοινώσεων, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αγορά και τη δωρεάν διανομή σακουλών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και τη διεξαγωγή εκστρατείας ενημέρωσης. Η χρέωση της λεπτής πλαστικής σακούλας με 0,04 ευρώ ξεκίνησε να ισχύει στη χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου (και θα αυξηθεί σε 0,09 ευρώ από 1ης Ιανουαρίου 2019). Το περιβαλλοντικό τέλος, που πληρώνουν οι πολίτες για τον αγορά σακούλας, εισπράττεται από τα καταστήματα λιανικής και στη συνέχεια αποδίδεται κάθε τρίμηνο στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).


ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ !!!



Τι αποκαλύπτει το documentonews.gr :

Πρόκειται για τη διαφημιστική δαπάνη συνολικής αξίας 6,2 εκατ. ευρώ, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και του ΣΔΟΕ. Τα 4 εκατ. ευρώ δόθηκαν μέσω διαφημιστικών εταιρειών οι οποίες είχαν σχέσεις με τη ΝΔ και είχαν αναλάβει διαφημιστικές εκστρατείες του κόμματος. Τα υπόλοιπα δόθηκαν απευθείας από την Κτηματολόγιο ΑΕ σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, οι ράμπο του ΣΔΟΕ ξεσκονίζουν το ογκώδες αρχειακό υλικό του Κτηματολογίου προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.

Τα νέα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το Documento έχουν να κάνουν με τον πρώτο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το τότε ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ, τον Ιούνιο του 2007, για την ανάθεση της σύμβασης υπηρεσιών με τίτλο «Πληροφόρηση των πολιτών για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του έργου των Ενεργών Τίτλων». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου 2007 και ήταν συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, αλλά δεν τελεσφόρησε με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονος.

Δύο μήνες μετά, με νέα απόφασή του, το τότε ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ προκήρυξε εκ νέου διαγωνισμό όπου και συμμετείχαν δύο εταιρείες: η Stratacom AE – Εταιρεία Στρατηγικής και Επικοινωνίας και η Ι.Ν. Λεούσης Διαφημιστική Εμπορική Εταιρεία Πλήρων Υπηρεσιών. Δύο εταιρείες οι οποίες είχαν σχέσεις με τη ΝΔ όπως είχε αποκαλύψει το Documento. Ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στην Ι. Ν. Λεούσης Διαφημιστική Εμπορική Εταιρεία Πλήρων Υπηρεσιών, καθώς η Stratacom AE αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας επειδή είχε «παρέμβει αυθαιρέτως παραλλάσσοντας τη μορφή και το περιεχόμενο του έντυπου Α». Ενα λάθος το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, χαρακτηρίζεται «παιδαριώδες».

Διαγωνισμός προς έρευνα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ BAD BANK ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ "ΚΑΘΑΡΗ" ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΙΜΗΜΑ...
Ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή να πάρει πακέτο, έναντι τιμήματος, και την bad bank και μαζί τη διαχείριση των κόκκινων δανείων+τις εξασφαλίσεις τους !!!




Μια μικρότερη σε ενεργητικό αλλά «καθαρή» από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ανοίγματα τράπεζα σκοπεύει να βγάλει προς πώληση η Εθνική στην Κύπρο, εφόσον ο σχεδιασμός της λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την εποπτική αρχή και τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών μέσων, τα οποία επιβεβαιώνονται από τη διοίκηση του ομίλου, η Εθνική σχεδιάζει την απόσχιση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs), μαζί με τις εξασφαλίσεις της Εθνικής Κύπρου και τη μεταβίβασή τους σε εταιρεία ειδικών δανείων (bad bank), που θα ελέγχεται από τη μητρική τράπεζα.

Η μεταβίβαση των NPΕs θα διενεργηθεί στην καθαρή τους αξία (ονομαστική αξία μείον οι σχηματισμένες προβλέψεις), ενώ η bad bank θα θωρακιστεί κεφαλαιακά από την Εθνική, τόσο για την αγορά των «κόκκινων» δανείων, όσο και για την απρόσκοπτη εν συνεχεία διαχείρισή τους.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΔΜΗΕ !!!

Ο ΑΔΜΗΕ ΕΛΑΒΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΥΨΟΥΣ 199.000.000€ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΛΗΓΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2021...ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΟΩΡΑ 100.000.000€...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 99.000.000€ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΙΚΑ" ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/24_19.html




Την εκταμίευση στις 30/4 ποσού 199 εκατ. ευρώ ως προϊόν δανειακής χρηματοδότησης από τις τράπεζες Bank of China (Luxembourg) S.A. και Industrial and Commercial Bank of China Limited, ανακοίνωσε η ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ως άνω κοινοπρακτικό δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας με περίοδο χάριτος ενός έτους, άνευ εξασφαλίσεων και κρατικής εγγύησης και τo βασικό περιθώριο δανεισμού ανέρχεται στα 2.4% ετησίως.


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ & ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ;;;

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/offshore.html




Εύλογα και καυτά ερωτήματα, συνοδεύουν την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, για ένα επιβαρυντικό φάκελο, που σχετίζεται με φορολογικές και οικονομικές «αμαρτίες» του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank (πρώην Προέδρου της ΑΤΕ και αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς) Θεόδωρου Πανταλάκη.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εγκαλεί στην ουσία τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για εγκληματική αμέλεια, γύρω από την τύχη του φακέλου, που άλλοτε είναι «θαμμένος» και άλλοτε έρχεται στην επιφάνεια στην Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, χωρίς όμως ν’ αξιοποιούνται τα στοιχεία του.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει στην ερώτησή του ο Νίκος Νικολόπουλος:

«Τον τελευταίο καιρό πλήθος ερωτήσεων στη Βουλή, καθώς και πλήθος μεγάλων δημοσιογραφικών ερευνών, απεκάλυψαν ότι μια τρύπα στο νερό τρία χρόνια τώρα έχει κάνει ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και όλοι οι μηχανισμοί και οι αρχές του υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά τα λαμόγια της φοροδιαφυγής. Ο Υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος εναπόθεσε μια τόσο κρίσιμη υπόθεση- την πάταξη της φοροδιαφυγής, την τιμωρία των φοροφυγάδων και την είσπραξη των εκατομμυρίων που στέρησαν από το δημόσιο ταμείο- στην… Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και στο γνωμοδοτικό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Κυβέρνηση Τσίπρα να φορτωθεί την αμνηστία στους “απατεώνες”».


ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΓΙΑ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ !!!

ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΨΟΥΣ 55.000€
Ο δικηγόρος του κατόχου των επιταγών μαζί με δικαστικό επιμελητή προχώρησαν σήμερα το πρωί σε συντηρητική κατάσχεση στο σπίτι του στο Κολωνάκι, ενώ μετά μετέβησαν στο γραφείο του όπου και καταγράφουν τα πάντα.




Άσχημα ξημέρωσε για τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο η Παρασκευή 4 Μαΐου. Νωρίς το πρωί είδε στο σπίτι του στο Κολωνάκι επί της Ηροδότου, δικηγόρο και δικαστικό επιμελητή. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από δύο ακάλυπτες επιταγές των 25.000 ευρώ έκαστη, ήτοι για χρέος που μαζί με τους τόκους αγγίζει τις 55.000 ευρώ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε απευθυνθεί σε κατασκευαστική εταιρεία για εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού στο Πόρτο Ράφτη, το οποίο πωλήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο ίδιος έδωσε δύο επιταγές των 25.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καλύψει το ποσό. Σύμφωνα με την αιτιολογία του, έκανε ανάκληση των επιταγών, επειδή -κατά τον ισχυρισμό του- δεν έγιναν τελικά οι εργασίες. Ωστόσο, έκανε ανάκληση αλλά και πάλι το ποσό δεν υπήρχε κατατεθειμένο στην τράπεζα ως ορίζει η διαδικασία.

Το αποτέλεσμα ήταν έπειτα από πολλές ημέρες οχλήσεων, ο δικηγόρος του κατόχου των επιταγών μαζί με δικαστικό επιμελητή να προχωρήσει σήμερα το πρωί σε συντηρητική κατάσχεση στο σπίτι του στο Κολωνάκι, παρουσία του ποινικολόγου ο οποίος τους ενημέρωσε πως πέρα από τα έπιπλα, δεν του ανήκει το οίκημα, το οποίο κι έχει μεταβιβάσει στην κόρη του.


ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΤΖΗΔΕΣ ;;;


ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ;;;


ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΟΝΟΜΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ !!!


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!



Ξεκίνησε ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων

Η ΑΑΔΕ ενημέρωσε τις ασφαλιστικές εταιρείες ότι από Δευτέρα 7 Μαΐου πρέπει να ανοίξουν τα συστήματά τους στην ΑΑΔΕ ώστε να διαπιστώνει η υπηρεσία αν τα ανασφάλιστα οχήματα που ασφαλίζονται πλήρωσαν το πρόστιμο. Αυτό σημαίνει ότι τα ραβασάκια άρχισαν να στέλνονται στους ανασφάλιστους.



ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗΝ AIRBNB !!!



Τι γράφει το insider.gr :

H επιβολή αυστηρών περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά και η προοπτική θέσπισης χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, συζητήθηκε κατά την 76η Γενική Συνέλευση της HOTREC στη Βιέννη όπου συμμετείχαν 40 εκπρόσωποι των κορυφαίων εθνικών οργανώσεων ξενοδοχίας και εστίασης από 29 χώρες της Ευρώπης.

Η κύρια -για τον ανά την Ευρώπη κλάδο της ξενοδοχίας- εκδήλωση, διοργανώθηκε ως προπομπός της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Αυστρία το πρώτο 6μηνο του 2018 και την χώρα μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και η Διευθύντρια του Ξ.Ε.Ε. κ. Αγνή Χριστίδου. Σημειώνεται ότι οι εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης της HOTREC έγιναν παρουσία της υπουργού Τουρισμού της Αυστρίας κας Elisabeth Köstinger, η οποία αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας στον τομέα του τουρισμού.

Ευρωπαϊκή τάση ο περιορισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!

ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΚΩΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ+ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα μπορούν να ρυθμίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα χρέη τους και οι αγρότες καθώς ανοίγει και για αυτούς η σχετική εφαρμογή.





Χρέη προς την Εφορία για εισόδημα, ΦΠΑ, χρέη προς ΟΓΑ για ασφαλιστικές εισφορές αλλά και ληξιπρόθεσμα δάνεια σε τράπεζες που βρίσκονται υπό εκκαθάριση και συγκεκριμένα προς τις πρώην Αγροτική Τράπεζα, Συνεταιριστικές, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, FBB, Probank, Proton Bank, θα μπορούν να αποπληρωθούν σε έως και 120 δόσεις.

Ωστόσο από τις ρυθμίσεις θα εξαιρούνται οι αγροτικές επιχειρήσεις με παραγωγική εγκατάσταση που μπορούν να εντάσσονται στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού για οφειλές επιχειρήσεων.

ΝΕΑ ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΝΤΡΑΓΚΙ: ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΕΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ !!!

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είπε (παραδέχτηκε) τα εξής:

Πρώτον, ως προς το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ) που ερεύνησε τον ρόλο της ΕΚΤ στη διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το οποίο επέκρινε την άρνησή της να δώσει πλήρη στοιχεία, ο κ. Ντράγκι ισχυρίζεται ότι στη διάρκεια του ελέγχου διατέθηκαν στον ΕΕΣ 6.000 περίπου σελίδες τεκμηρίωσης, ενώ έγιναν 38 συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με την ελεγκτική ομάδα. Ωστόσο, επαναλαμβάνει ότι η «ανεξαρτησία» της ΕΚΤ, όπως κατοχυρώνεται στο καταστατικό της,τής επιτρέπει «να παρέχει εμπιστευτικές πληροφορίες στο Ελεγκτικό Συνέδριο μόνο εάν κρίνεται απαραίτητο». Ποια νομοθεσία ορίζει ποιες είναι οι «εμπιστευτικές πληροφορίες» και ποιος αποφασίζει αν και πότε θα διατεθούν, ο Μ. Ντράγκι δεν το απαντά. Ισχυρίζεται, όμως, ότι η ΕΚΤ έχει αποδεχθεί τις περισσότερες από τις συστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΥΛΗ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ !!!

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 400.000.000€ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
Εβδομάδα με την εβδομάδα θα ανεβάζουν στροφές οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί !!!




Στις 16 Μαϊου βγαίνει στο σφυρί η εντυπωσιακή κατοικία - μουσείο στα Ανάβρυτα του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ιδρυτή του άλλοτε κραταιού κατασκευαστικού Ομίλου Μηχανική, με τιμή εκκίνησης τα 6,82 εκατ. ευρώ.

Η εντυπωσιακή έπαυλη οικοδομήθηκε το 1995, σε έκταση 60 στρεμμάτων, όπου ήταν το πρώην κτήμα Βορρέ. Το 1996, μάλιστα, είχε πάρει το πέμπτο βραβείο σε ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ενώ το 2008 ολοκληρώθηκε η ανέγερση του κτιρίου της νέας πινακοθήκης, εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων.Στο εσωτερικό του οικήματος φιλοξενούνταν η συλλογή Εμφιετζόγλου, η οποία περιελάμβανε 750 έργα, αποκλειστικά Ελλήνων δημιουργών, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Το πολυτιμότερο απόκτημα της συλλογής είναι το «Κρυφό σχολειό» του Νικόλαου Γύζη το οποίο ο κ. Εμφιετζόγλου απέκτησε το 1993 έναντι 187,5 εκατ. ευρώ, ενώ στην συλλογή περιλαμβάνονται έργα και άλλων διασήμων ζωγράφων (Λύτρα, Βολονάκη, Μαλέα, Θεόφιλο).


Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΕΞΩΔΙΚΟ ΜΕ ... ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΕΛΙΑΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΩ !!!

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ MHXANΙΣΜΟΥ
Και με ανέκδοτα του τύπου ότι δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος της ΝΔ του Kυριάκου Μητσοτάκη και ότι ποτέ δεν είχε σχέση με εισπρακτικές...




Ας θυμηθούμε ένα παλιότερο αποκαλυπτικό άρθρο από το fonaklas.blogspot.gr :

Εισπρακτικη εταιρεια του ΣΑΛΛΑ(σ.σ. τότε πρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς) εκανε την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Διόρισαν στο νεοσυγκροτηθέντα Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας τον δικηγόρο Ανδρέα Πάτση, ιδιοκτήτη του ομίλου εταιριών ΑΡ Associates, που λειτουργεί σαν εισπρακτική εταιρία της Τράπεζας Πειραιώς, και την Χαρούλα Απαλαγάκη καθηγήτρια Νομικής και νομική σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Tι αναφέρει το site της Τράπεζας Πειραιώς για την κ. Χαρούλα Απαλαγάκη :

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ !!!

ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ
Λόγω των οφειλών οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές κινδύνευαν να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος καθώς δεν μπορούσαν να εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα.



Σε ρύθμιση των οφειλών των επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να ελαφρύνει τα συσσωρευμένα οικονομικά βάρη μεγάλης μερίδας εξ αυτών και να διευθετήσει την είσπραξη τους, διασφαλίζοντας παράλληλα και την εργασία τους.

«Είχαν συσσωρευτεί πολλά μικρά χρέη, πολλών επαγγελματιών», αναφέρει ο εντεταλμένος περιφερικός σύμβουλος για ζητήματα Λαϊκών Αγορών Μιλτιάδης Ευσταθιάδης σημειώνοντας ότι: «Από τους περίπου 10.000 πωλητές (εμπόρους και παραγωγούς) περίπου 2.000 χρωστούσαν μικρά ή μεγάλα ποσά τα οποία αδυνατούσαν να καταβάλλουν με κίνδυνο να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος καθώς δεν μπορούσαν να εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα.



ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 25.000€ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομόσχεδιο για τα μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ σε μικρομεσαίους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.




Εχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη και σύντομα θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομίας το σχετικό νομοσχέδιο για την παροχή μικροδανείων μέχρι 25.000 ευρώ σε μικρομεσαίους.


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: "ΑΠΡΟΥΘΥΜΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ !!!

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Έτσι οι τράπεζες βάζουν συντονισμένα φρένο στον εξωδικαστικό συμβιβασμό :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_78.html




Την Τετάρτη, 2 Μαΐου του 2018, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών – 120 δόσεις».

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) κ. Φώτης Κουρμούσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος και η προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ κα Θεώνη Αλαμπάση.

Από την πλευρά των παρευρισκομένων εμπόρων εκφράστηκε ιδιαίτερος προβληματισμός για το γεγονός ότι ενώ πολλοί επιχειρηματίες επιθυμούν την ένταξή τους στο Μηχανισμό, ωστόσο μόνο λίγοι εντάσσονται εν τέλει σε αυτόν λόγω αυστηρών κριτηρίων και του όγκου των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Επίσης, αποτρεπτικό παράγοντα συνιστά και η απροθυμία του τραπεζικού συστήματος να συνεργαστεί ουσιαστικά.

Τονίστηκε ακόμη το υψηλό κόστος που συνεπάγεται η όλη διαδικασία αλλά και η ανάγκη ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός να καταστεί φιλικότερος σε εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε οι ενταγμένοι επιχειρηματίες να μη μένουν χωρίς παροχές στο μέλλον. Ως εκ τούτου, ενώ στον επιχειρηματικό κόσμο έχουν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες για τον Μηχανισμό, θα πρέπει η πολιτεία να τις μετουσιώσει σε πράξη και να διευκολύνει την υπαγωγή των επιχειρήσεων σε αυτόν.


ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ Ο ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΡΗΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΑΦΗΝΕΙΑΣ !!!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι προτάσεις του Γεν. Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε υπόθεση που αφορά στη δυνατότητα δικαστικού ελέγχου του καταχρηστικού χαρακτήρα συμβατικών ρητρών σε δανειακή σύμβαση σε ξένο νόμισμα (ελβετικό φράγκο).




Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Ε.Tanchev, η νομοθετική ρύθμιση κράτους μέλους (Ουγγαρίας) που θεσπίστηκε σε συνέχεια απόφασης του Δικαστηρίου περί του καταχρηστικού χαρακτήρα συμβατικών ρητρών λόγω έλλειψης σαφήνειας, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικού ελέγχου.

Όπως αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας, η ρήτρα η οποία κατέστη μέρος δανειακής συμβάσεως σε ξένο νόμισμα κατόπιν παρεμβάσεως του νομοθέτη και βάσει της οποίας ανατίθεται στον καταναλωτή ο συναλλαγματικός κίνδυνος, δεν απηχεί νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις αναγκαστικού δικαίου κατά την έννοια της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ.

Συνεπώς, στις περιπτώσεις που η ρήτρα δεν είναι διατυπωμένη στη σύμβαση κατά τρόπο σαφή και κατανοητό, το εθνικό δικαστήριο μπορεί να εξετάσει κατά πόσον η ρήτρα αυτή είναι καταχρηστική και μη δεσμευτική για τον καταναλωτή.

Ιστορικό

Τον Φεβρουάριο 2008, η Τ. Ilyés και ο Ε. Kiss συνήψαν με ουγγρική τράπεζα σύμβαση δανείου, συνομολογηθείσα σε ελβετικά φράγκα (CHF). Σύμφωνα με τη σύμβαση, μολονότι οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής έπρεπε να καταβάλλονται σε ουγγρικά φιορίνια (HUF), το ποσό των δόσεων υπολογίστηκε βάσει της τρέχουσας (κατά την εκταμίευση) ισοτιμίας μεταξύ HUF και CHF. Επιπλέον, οι δανειολήπτες δέχτηκαν να αναλάβουν τον κίνδυνο των πιθανών διακυμάνσεων της συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ αυτών των δύο νομισμάτων.


ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ !!!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Διακινούσαν παράνομα πανάκριβα φάρμακα που κυκλοφορούν μόνο στα νοσοκομεία !!!




Γιατροί και νοσηλευτές συγκεκριμένου νοσοκομείου αλλά και φαρμακοποιοί, φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών αλλά και και άλλων σκευασμάτων που δεν κυκλοφορούν στην αγορά αλλά στα νοσοκομεία. 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 !!!

ΕΧΟΥΝ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΗΔΗ ΣΧΕΔΟΝ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ...
Ακολουθούν οι Κινέζοι με 735.000.000$ και οι Γερμανοί με 296.000.000$ !!!





Έτοιμοι να σπάσουν το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για αγορές πλοίων είναι οι Έλληνες πλοιοκτήτες. Πιο συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος Απριλίου έχουν δώσει 972 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση 85 καραβιών. Αυτό σημαίνει ότι έχουν το 16,4% σε αριθμό πλοίων και το 17,2% σε ποσό σε σύνολο 5,6 δισεκατομμυρίων που έχουν δοθεί παγκοσμίως σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipping Research.

Συνολικά μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018 έχουν αγοραστεί 517 πλοία εκ των οποίων 211 φορτηγά, 114 δεξαμενόπλοια, 100 containerships και 11 υγραεριοφόρα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ !!!


Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Πουλήθηκε η συμμετοχή στον Κέκροπα

Με πρωτοβουλία της Alpha Bank έχουν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Σταύρου Ψυχάρη, πρώην επικεφαλής του ΔΟΛ.

Η αρχή έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου όταν άλλαξε χέρια μέσω πλειστηριασμού η βίλα του πρώην εκδότη στο Πόρτο Χέλι, έναντι 11,75 εκατ. ευρώ, ενώ σειρά πήρε το διαμέρισμα στο Κολωνάκι, πολύ κοντά στον Άγιο Διονύσιο, το οποίο απέκτησε εταιρεία ονόματι Zilveren.


ΕΡΕΥΝΑ: Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΑΛΛΑ...ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ !!!

ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΟΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥ διαΝΕΟσις
Ενώ ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δηλώνουν ότι όταν θα τους δοθεί η ευκαιρία θα φοροδιαφύγουν και αυτοί !!!

Τι δεν καταλαβαίνουν εκεί στο ΥΠΟΙΚ ;;;



Γεμάτη ενδιαφέροντα ευρήματα είναι στα "ψιλά” της γράμματα η έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και του κέντρου Διανέοσις για τη φορολογία εισοδήματος στην Ελλάδα. Οι Έλληνες, από τις απαντήσεις που έδωσαν στους μελετητές, έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους ότι η φοροδιαφυγή είναι κλοπή και μια αντικοινωνική πράξη, αλλά εμμέσως... θαυμάζουν αυτούς που μπορούν και κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, δηλαδή κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δικαιολογούν, όμως, τη φοροδιαφυγή λόγω κυρίως των υψηλών συντελεστών και της μη ανταποδοτικότητας των φόρων από την πλευρά του κράτους.

Ας δούμε αναλυτικά τα δεδομένα:

Φοροδιαφυγή ίσον κλοπή

Στους πολίτες ειπώθηκε η φράση ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι κλοπή και τους ζητήθηκε να δηλώνουν κατά πόσο συμφωνούν με αυτήν την θέση. Μόλις το 13,4% δήλωση ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με αυτήν την θέση, ενώ το 86,5% δήλωσε ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. Με άλλα λόγια υπάρχει μια γενικευμένη πεποίθηση στις τάξεις των πολιτών ότι η φοροδιαφυγή είναι ίδια με την κλοπή.


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ !!!



Του Γιώργου Δαλιάνη
Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε ότι μετά από σύγκριση εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων φορολογουμένων, θα προχωρήσει σε φορολογικό έλεγχο 2.027 υποθέσεων μέσα στο έτος 2018. Τα στοιχεία αυτά τα έχει αντλήσει από τα τραπεζικά ιδρύματα και με αφορμή αυτό το γεγονός συντάχθηκε το παρόν άρθρο που αναλύει την ισχύουσα νομοθεσία γύρω από τον ηλεκτρονικό έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων και κινήσεων από την ΑΑΔΕ.

Με την εφαρμογή του Ν.4174/2013 (ΦΕΚ 170 Α /26-7-2013) και σύμφωνα με το άρθρο 15, θεσπίσθηκαν οι υποχρεώσεις πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ιδρυμάτων πληρωμών, των Ελληνικών Ταχυδρομείων, της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, Εταιριών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, που υποχρεούνται ετησίως να διαβιβάζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών μέσω ηλεκτρονικών καταστάσεων τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν:

* Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησε το φυσικό πρόσωπο κατά το προηγούμενο έτος (με άλλα λόγια τα κέρδη επί του κεφαλαίου), καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε, με τα στοιχεία των δικαιούχων/συνδικαιούχων, όπως όνομα επώνυμο, ΑΦΜ και ημερολογιακό έτος αναφοράς. Τα ποσά αυτά όπως έχουμε διαπιστώσει έρχονται προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε1 (Δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων).


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ SSM ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

Ο SSM ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ "ΔΡΑΣΕΙΣ"
Έρχεται χοντρό παιχνίδι με τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια...




Μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που ανήκουν σε τέσσερις επιχειρηματικές οικογένειες, οι οποίες δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στη βαριά βιομηχανία και στον κλάδο εμπορίας αυτοκινήτου καθώς και ενός μεγαλοξενοδόχου πιάστηκαν στο ραντάρ του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), οι επόπτες του οποίου σύστησαν στις ελληνικές τράπεζες να τα ανασύρουν από το συρτάρι και να προχωρήσουν με γοργό ρυθμό την τακτοποίησή τους.

Το θέμα είναι κυρίαρχο στην ατζέντα της μείωσης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, καθώς για το εν λόγω δανειακό χαρτοφυλάκιο οι επόπτες πιέζουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων να έχουν ήδη αρχίσει τις επαφές με τους επιχειρηματίες.

Στόχος των τραπεζών είναι εντός των επόμενων 18 μηνών να έχει «τακτοποιηθεί», είτε συναινετικά είτε με αλλαγή ιδιοκτησίας, το 80% του προβλήματος.


Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

(ΒΙΝΤΕΟ) ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΗ !!!



Νίκος Νικολόπουλος: Έφυγε μια συναρπαστική μορφή του τόπου !!!

Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε μια συναρπαστική μορφή του τόπου που σημάδεψε την πολιτική ζωή και τη δημοσιογραφία.

Πολυμήχανος, μαχητικός, συγκρουσιακός. Άνθρωπος των σφοδρών αντιπαλοτήτων, αλλά και των ισχυρών ανθρώπινων φιλικών δεσμών.

Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσε ή διαφωνούσε κάποιος με τον τρόπο που επέλεξε να πορευτεί στον δημόσιο βίο, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπήρξε από τους ανθρώπους που έζησε… δέκα ζωές σε μία και ότι παρά τις όποιες υπερβολές και τα λάθη, έδινε με πείσμα και πάθος τον αγώνα, όρθιος μέχρι τέλους. Ακριβώς όπως έκανε και με την ασθένειά του, μένοντας μέχρι τέλους με το γιο του και τα εγγόνια του, που λάτρευε, αλλά και με τα χειρόγραφά του, αφήνοντας την τελευταία πνοή στην εφημερίδα, γράφοντας το τελευταίο του άρθρο.


ΒΕΛΓΙΟ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ !!!



Τι γράφει το protothema.gr :

Διαδήλωση για τη συνέχιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιούν σήμερα στη Γάνδη μαθητές και καθηγητές. Οι διοργανωτές θεωρούν ότι στη συγκέντρωση λαμβάνουν μέρος περίπου 1.000 μαθητές και πάνω από 100 καθηγητές.

Σε δημοσίευμά της, η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Standaard» επισημαίνει ότι «μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία ακόμα κι αν είναι νεκρή».

«Οι υπερασπιστές των "κλασικών γλωσσών" -Ελληνικών και Λατινικών- "ζώστηκαν τ' άρματα"» αναφέρει το δημοσίευμα.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ !!!

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΕΙΣ...
Οι 17 εμπλεκόμενοι για την υπόθεση της προμήθειας του Sonak καταδικάσθηκαν με ποινές κάθειρξης από 10 έτη έως 16...αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι αφού ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής τους (μαζί και η υποχρέωση να πληρώσουν τις αποζημιώσεις) μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Κάθειρξη 16 ετών στον Θωμά Λιακουνάκο για τον «ηλεκτρονικό πόλεμο»

Βαριά ήταν η «καμπάνα» της Δικαιοσύνης για τον γνωστό επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκοστην πρώτη του δίκη για την αμαρτωλή περίοδο των εξοπλιστικών συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ο επιχειρηματίας οπλικών συστημάτων κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο Στρατό Ξηράς. Κινδύνευε να καταδικαστεί με ισόβια κάθειρξη, ωστόσο το ένα ελαφρυντικό που του αναγνωρίστηκε, αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του έσπασε τα ισόβια δεσμά.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε και τους 17 κατηγορουμένους στην υπόθεση (ανάμεσα τους δύο πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας), επιβάλλοντας τους πολυετείς ποινές κάθειρξης και την υποχρέωση να καταβάλουν «τσουχτερές» αποζημιώσεις στο Δημόσιο.



Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΙΟΒΕ
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη νέα έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, για τον μήνα Απρίλιο, επτά στους δέκα Έλληνες καταναλωτές δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα». Το ποσοστό των Ελλήνων που «μόλις τα βγάζει πέρα» αυξήθηκε στο 70%, από 67% τον Μάρτιο.




Αναλυτικά, όπως προκύπτει από την έρευνα του ΙΟΒΕ:

Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος επανέρχεται τον Απρίλιο σε ανοδική τροχιά, συνεχίζοντας τη γενική θετική τάση των προηγούμενων μηνών, μετά την έντονη υποχώρησή του τον προηγούμενο μήνα, και διαμορφώνεται στις 103,6 μονάδες από 99,8 τον Μάρτιο (και 104,3 τον Φεβρουάριο). Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ανόδου των επιμέρους δεικτών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της οικονομίας, πλην των Κατασκευών, αλλά και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Η τάση που πλέον διαμορφώνεται κατά τους τελευταίους πολλούς μήνες είναι συνεπής με το ρυθμό ανάπτυξης που διαγράφεται στην οικονομία, η οποία ανακάμπτει σταδιακά ακολουθώντας και την ισχυρή ανάπτυξη στο διεθνές περιβάλλον. Σε κάποιο βαθμό, η βελτίωση του δείκτη τον Απρίλιο πρέπει επίσης να αποδοθεί και σε εποχικούς παράγοντες και την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, όπου διαφαίνεται ισχυρή άνοδος της ζήτησης από το εξωτερικό, με θετικές επενέργειες στην απασχόληση και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα. Επίσης, η αναμενόμενη ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης και του προγράμματος, παρά τις σημαντικές αβεβαιότητες που παραμένουν, δημιουργεί την προσδοκία ότι η οικονομία θα κινηθεί ανοδικά σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Η εξέλιξη, όμως, των προσδοκιών τους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί κατά κρίσιμο τρόπο από τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν για την πορεία της ίδιας της οικονομίας εκτός του προγράμματος. Εάν, δηλαδή, θα μπορεί να δημιουργηθεί μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική ή εάν η οικονομία θα κινηθεί αδύναμα μέσα σε κινδύνους.

Αναλυτικότερα:


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ !!!

ΣΤΑ 530 ΕΥΡΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ
Περίπου 13.000 φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται καθημερινά στο Taxisnet με το ρυθμό κατάθεσης να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά έως το τέλος του μήνα.




Ωστόσο, ήδη τα πρώτα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την εκκαθάριση των δηλώσεων δείχνουν πως τα χρωστικά εκκαθαριστικά «καίνε» και πως τα γνωστά υποζύγια, ήτοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, θα βρεθούν για ακόμη μια χρονιά αντιμέτωποι με μεγάλες επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 13 ημέρες μετά την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί στο Taxisnet 95.400 δηλώσεις Ε1 και έχουν εκκαθαριστεί 94.595, ενώ έχουν υποβληθεί και 28.547 δηλώσεις Ε2 και 4.191 δηλώσεις Ε3.

Από τις 94.595 εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι 55.710 δηλώσεις είναι μηδενικές (το 58,89% του συνόλου), οι 25.698 είναι χρεωστικές (το 27,17% του συνόλου) και οι 13.187 δηλώσεις είναι πιστωτικές (το 13,94% του συνόλου).



ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ & ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ !!!

Στο τραπέζι των "θεσμών" μπαίνουν, στις 15 Μαΐου, οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη (αναθεωρημένος ν. Σταθάκη) και οι βελτιωτικές ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Πρόκειται για τα τραπεζικά προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, στα οποία, μαζί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ψηφίστηκαν με την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος, θα στηριχθεί η εφεξής δραστικότερη μείωση των "κόκκινων" δανείων. Μάλιστα, μετά την ψήφιση των αλλαγών/βελτιώσεων στους δύο νόμους, οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε συντονισμένες κινήσεις.

Όπως έγραψε τον Φεβρουάριο το Capital.gr στο μέτωπο του νόμου Κατσέλη,οι τράπεζες θα υλοποιήσουν διατραπεζικό project αποσυμφόρησης των περιπτώσεων οφειλετών που είναι ενταγμένοι στο νόμο. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία "κοινού μετώπου" των τραπεζών έναντι των οφειλετών αυτών, στους οποίους θα απευθυνθούν με ενιαίες αντιπροτάσεις για την παραίτησή τους από τον νόμο. Όσο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, το Capital.grαποκάλυψε στις 7 Απριλίου (Προώθηση του εξωδικαστικού μηχανισμού ξεκινούν τον Μάιο οι τράπεζες), τη δέσμευση και το σχέδιο των τραπεζών να τον προωθήσουν συντονισμένα σε επιχειρήσεις με χρέη και προς το Δημόσιο.

Στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, οι αλλαγές που θα είναι καθοριστικές για τους δανειολήπτες, αφορούν στο νόμο Κατσέλη. Ειδικότερα, ο νόμος θα λειτουργεί εφεξής με αυστηρό μηχανισμό screening όλων των αιτούντων την υπαγωγή τους σε αυτόν και την προστασία της πρώτης κατοικίας (αυτή ισχύει μέχρι τις 31/12/2018).


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΟΙ 9 ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
Το αντιεπιχειρηματικό περιβάλλον και η υπερφορολόγηση, τροχοπέδη στις επενδύσεις !!!




Eννιά «ανοιχτές πληγές» ταλαιπωρούν την ελληνική οικονομία και συνακόλουθα τις ελληνικές επιχειρήσεις οκτώ ακριβώς χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό των μνημονίων και τέσσερις μόλις μήνες πριν την έξοδο από το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης. Oι επιπτώσεις της προσαρμογής των «εκατό μηνών» έχουν «χτυπήσει» καίρια τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις 20 Aυγούστου και μετά, όταν ο απευθείας δανεισμός από τους εταίρους θα ολοκληρωθεί και η χώρα θα πρέπει να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

Oι ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να «ψάχνουν το φως στο τούνελ» μέσα σε ένα περιβάλλον «χαμηλής - δειλής» ανάπτυξης, με πολλές αβεβαιότητες και ανησυχητικές παραμέτρους. H αναμενόμενη «εκτόξευση» της οικονομίας αργεί, το αναγκαίο αναπτυξιακό σχέδιο «αγνοείται» και το επενδυτικό κενό διευρύνεται. Mε τις επιχειρήσεις παγιδευμένες ανάμεσα αφενός στο ασφυκτικό πρόβλημα χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα με τα capital controls και τα δυσκίνητα ευρωπαϊκά εργαλεία και αφετέρου στην υπερφορολόγηση και το γενικότερο αντιεπιχειρηματικό περιβάλλον.

XΩPIΣ ΣXEΔIO

Παράλληλα, η τρομακτική απώλεια πλούτου και εισοδημάτων στα οκτώ χρόνια της κρίσης στο βωμό της υπερφορολόγησης και των περικοπών έχει σαρώσει την ιδιωτική κατανάλωση. Oλόκληροι παραγωγικοί κλάδοι έχουν πληγεί βαρύτατα, τα λουκέτα των επιχειρήσεων συνεχίζονται με μια μικρή επιβράδυνση και η ανεργία επιμένει σε θηριώδη ποσοστά για την Eυρώπη, πάνω από 20%.



ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Θύματα μιας καλοστημένης απάτης με την χρήση του συμβατικού και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια εταιρεία της Ολλανδίας, έπεσαν δεκάδες επιχειρήσεις της Ρόδου και εκατοντάδες σε ολόκληρη τη χώρα.



Το θέμα έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις στο νησί με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ήδη η διαδικτυακή ομάδα παρέμβασης λογιστών και φοροτεχνικών, που ενημέρωσε τα μέλη της στην Ρόδο αλλά και η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ολλανδία, που ενημέρωσε με επιστολή της τα επιμελητήρια όλης της χώρας.

Η ιστοσελίδα ζητάει από επιχειρηματίες να υπογράψουν ένα τριετές συμβόλαιο για να γίνει η καταχώριση του καταστήματος σε ιστοσελιδα. Μόνο που στα ψιλά γράμματα καταγράφονταν, ότι το ετήσιο κόστος είναι 771 ευρώ, το οποίο πληρώνεται κάθε χρόνο και το συμβόλαιο ανανεώνεται αυτόματα.


Η Ελληνική πρεσβεία στην Ολλανδία κάνει λόγο για «σωρεία καταγγελιών από ελληνικές επιχειρήσεις» που έπεσαν θύματα απάτης από την εταιρία. Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τα Επιμελητήρια της χώρας, στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα σε εταιρίες, με σκοπό δήθεν την δωρεάν εγγραφή σε ένα μητρώο επιχειρήσεων, χρεώνει 995 ευρώ τον χρόνο ως συνδρομή. Μάλιστα, ο συνδρομητής αν δεν ακυρώσει εγκαίρως, χρεώνεται και αυτόματη ανανέωση, με επιπλέον χρέωση φυσικά.



ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!


Τι αποκαλύπτει το newmoney.gr :

Επί 28 χρόνια κανείς δεν τον είχε ενημερώσει ότι χρωστάει, του χορηγούσαν ασφαλιστική ενημερότητα και τώρα του έβγαλαν αναδρομική οφειλή ύψους 136.256,29 ευρώ, την οποία θα έπρεπε να πληρώσει σε 20 ημέρες για να μην του κατάσχουν το σπίτι...

Δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από την αποκάλυψη της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που το «ΘΕΜΑ» παρουσίασε προ δύο εβδομάδων για το «ξήλωμα» του ΕΦΚΑ (σ.σ. νόμου Κατρούγκαλου) και, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, πλήθος είναι οι περιπτώσεις ασφαλισμένων με αδυναμία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ταμείου, στους οποίους αποστέλλονται ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών με απειλές κατά της περιουσίας τους και άλλα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος τους.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 600.000€
Στο σφυρί η κατοικία του ζεύγους Ψυχάρη στο Κολωνάκι.





Σε πλειστηριασμό βγαίνει την Τετάρτη 2 Μαϊου, το διαμέρισμα του Σταύρου Ψυχάρη στο Κολωνάκι από την Alpha Bank.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 154 τετραγωνικών μέτρων, στον πέμπτο όροφο, στην οδό Φωκυλίδου 18.

Ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, που σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί μία από τις κατοικίες του ζεύγους Ψυχάρη, είναι η σύζυγος του πρώην εκδότη, Χριστίνα Τσούτσουρα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 500 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τριήμερο πλειστηριασμών με εκατοντάδες ακίνητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Με φόντο τις διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ ότι οι« ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παράγουν αποτελέσματα» επιταχύνεται η ανάρτηση πλειστηριασμών στην πλατφόρμα.

Για τις επόμενες τρεις ημέρες έχουν προγραμματιστεί 566 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για ακίνητα όλων των κατηγοριών, από οικόπεδα και κατοικίες μέχρι βιομηχανικά ακίνητα. Οι περισσότεροι θα διενεργηθούν αύριο Τετάρτη 2 Μαίου και στο σχεδόν στο σύνολό τους οι πλειστηριασμοί των επόμενων τριών ημερών έχουν ως επισπεύδουσες τράπεζες και ελάχιστοι ιδιώτες.

Μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 7.916 πλειστηριασμοί ενώ ήδη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεκινήσει από τις 27 Απριλίου.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ UNICEF: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ !!!

ΑΠΟΜΥΖΟΥΣΑΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της Deloitte.




Απίστευτη ρεμούλα αποκαλύπτεται στο ελληνικό τμήμα της UNICEF, όπου λίγες οικογένειες κι ένας στενός κύκος φίλων και διαπλεκομένων νέμονταν μέχρι το 2016 τα κονδύλια που προορίζονταν για σίτιση, περίθαλψη και εκπαίδευση παιδιών σε φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου. Η «φιλανθρωπική» δράση της οργάνωσης είχε καταλήξει να είναι μόνον το πρόσχημα και η κάλυψη για ένα ένα "πάρτι διαρκείας", με εξωφρενικά υψηλούς μισθούς, αδικαιολόγητα μπόνους, προμήθειες που έκρυβαν μίζες.

Το σκάνδαλο άρχισε να αποκαλύπτεται το 2016, όταν τοποθετήθηκε νέα διευθύντρια στο ελληνικό τμήμα, η οποία προχώρησε σε έρευνες και καταγγελίες, ζητώντας την παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης της UNICEF, που αποτελεί οργάνωση-βραχίονα του ΟΗΕ.

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Documento, και τώρα όλα τα στοιχεία του σκανδάλου τεκμηριώνονται από τη διεθνή ελεγκτικολογιστική εταιρεία Deloitte, που διενήργησε εμπεριστατωμένους ελέγχους

Ο ρόλος του ελληνικού τμήματος - όπως και των άλλων εθνικών επιτροπών της UNICEF - ήταν η συγκέντρωση χρημάτων, που στέλνονταν στα κεντρικά στη Γενεύη, όπου σχεδιάζονταν προγράμματα για τα παιδιά των φτωχότερων χωρών του τρίτου κόσμου. Οι εθνικές επιτροπές συμμετείχαν επίσης στην υλοποίηση κάποιων προγραμμάτων.


ΣΚΟΠΙΑ: 700.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ !!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ "ΕΘΑΒΕ"...ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ 2.484 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.300.000 ΕΥΡΩ
Ενώ γιατρός πιάστηκε να έχει ξεχάσει να δηλώσει 3.900.000 ευρώ !!!




Λαβράκια έβγαλαν τα στελέχη της ΑΑΔΕ στους φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, όπως προκύπτει από τις υποθέσεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής που φέρνει σήμερα στο φως η Voria.gr.

Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση οίκου τελετών της Θεσσαλονίκης για τον οποίο εντοπίστηκε σωρεία παραβάσεων σε χρονικό διάστημα έξι ολόκληρων ετών: Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ανακριβή έκδοση σε 2.484 περιπτώσεις συνολικής αξίας άνω των 2,3 εκατ. ευρώ και μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 386 περιπτώσεις συνολικής αξίας περίπου 75.000 ευρώ.

Άλλη σοβαρή υπόθεση φοροδιαφυγής αφορά γιατρό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με μη δηλωθέντα εισοδήματα 3,9 εκατ. από άγνωστη πηγή.

Εντοπίστηκαν επίσης:



SSL Certificates