.

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΚΑΡΤΕΛ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ DER SPIEGEL
Volkswagen, Audi, Porsche, BMW και Daimler ρύθμιζαν σε μυστικούς κύκλους συναντήσεων τεχνολογικά ζητήματα, κόστη, προμήθειες, ακόμη και τα συστήματα επεξεργασίας εκπομπών ντίζελ !!!



Από τη δεκαετία του '90 οι μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ρύθμιζαν σε μυστικούς κύκλους συναντήσεων, τεχνολογικά ζητήματα, κόστη, προμήθειες, ακόμη και τα συστήματα επεξεργασίας εκπομπών ντίζελ, αναφέρει το Der Spiegel, επικαλούμενο έγγραφο που υπέβαλε η VW στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μάλιστα όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, το συγκεκριμένο σκάνδαλο θα μπορούσε να αποδειχθεί η μεγαλύτερη υπόθεση καρτέλ στην γερμανική οικονομική ιστορία.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, στο σκάνδαλο εμπλέκονται όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες - Volkswagen, Audi, Porsche, BMW και Daimler – ενώ από τη δεκαετία του '90 έγιναν 60 μυστικές συναντήσεις με τη συμμετοχή περίπου 200 στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σημειώνεται ότι πλέον οι Audi και Porsche ανήκουν στον όμιλο της Volkswagen.

Στο άκουσμα της είδησης, οι μετοχές των VW, Daimler (μητρική της Mercedes-Benz) και BMW βυθίστηκαν συμπαρασύροντας τον γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη DAX.

Το δημοσίευμα του Der Spiegel έρχεται στο φως λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις από Audi και Mercedes αυτή την εβδομάδα ότι ανακαλούν ντιζελοκίνητα οχήματα τους, για να αναβαθμίσουν το λογισμικό ελέγχου ρύπανσης εν μέσω ερευνών από τις αρχές για ενδεχόμενες παραβιάσεις των κανόνων για τις εκπομπές ρύπων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πασχίζουν να βγουν από το επίκεντρο μίας σειράς αρνητικών αποκαλύψεων που έχουν κατακλύσει τον κλάδο από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η απάτη της Volkswagen στις δοκιμές εκπομπών ρύπων, σχεδόν δύο χρόνια πριν.


πηγη: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates