.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 07/11/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβασετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ LIDL: ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ !!!

ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΜΟΤΟ ΤΟ "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" ;;;
Το πολυδαίδαλο σχήμα με τις 33 ομόρρυθμες εταιρείες με το ίδιο ΑΦΜ, η μη δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων ...και το Υπουργείο Ανάπτυξης που κάνει για χρόνια τα στραβά μάτια !!!



Αποκάλυψη: Το Lidl παρανόμως δεν δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις - Τεράστιες οι ευθύνες του υπουργείου Ανάπτυξης


Του Γιώργου Καρούτζου
bankingnews.gr


Ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους με τη συνέργεια του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς η εταιρία supermarket LIDL θα έπρεπε να δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις από το 2017 αλλά δεν τον πράττει και δεν του επιβάλλεται καμία ποινή.

Έτσι η περίφημη διαφάνεια στην αγορά είναι κενή περιεχομένου καθώς οι προμηθευτές και γενικότερα οι συναλλασσόμενοι με το LIDL δεν έχουν καμία απολύτως πληροφόρηση για την οικονομική κατάστασης ενός πολυδαίδαλου σχήματος 33 Ομόρρυθμων Εταιριών με το ίδιο ΑΦΜ που στο σύνολό τους είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις τουλάχιστον από το 2018 και μάλιστα πιθανότητα να συντάσσουν και ενοποιημένο ισολογισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το LIDL δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση Ομόρρυθμων Εταιριών που οφείλουν να δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις καθώς καλά πληροφορημένες πηγές στην ίδια κατηγορία υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια που δεν τηρούν τη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Παρ όλα αυτά το Υπουργείο Ανάπτυξης κλείνει τα μάτια και δεν κινεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «μητρική» LIDL Hellas και Σία ΟΕ που είναι εγγεγραμμένη στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει τις ως εταίρους τις εταιρίες «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.», «Lidl Stiftung & Co KG» και «Lidl Hellas GmbH».

Τι αναφέρει η νομοθεσία

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Διαβάστε τι μεταδίδει το powergame.gr


Το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών ονομάτων όπως η Goldman Sachs και η Fortress συγκεντρώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικείμενος ελληνικός Φορέας Ακινήτων που θα αποκτά τα ακίνητα όσων ευάλωτων οφειλετών θα πτωχεύσουν, στο πλαίσιο του νέου πτωχευτικού νόμου.

Η προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού για τη σύσταση του Φορέα αναμένεται μέσα στο μήνα, ανοίγοντας μια μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων και κινήσεων μέχρι τη σύστασή του, όπως υπολογίζεται, σε ένα χρόνο από σήμερα.

Μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης, οι επενδυτές που ενδιαφέρονται να αναλάβουν να συστήσουν και να τρέξουν τον Φορέα θα έχουν περιθώριο 45 ημερών για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.


Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ανταγωνιστικός διάλογος του υπουργείου Οικονομικών με τους ενδιαφερόμενους και εντός 45 ημερών οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους.

Υποχρέωση του φορέα να μισθώνει τα ακίνητα στους οφειλέτες για 12 έτη

Άλλο τόσο αναμένεται να διαρκέσει η αξιολόγηση των προσφορών για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, ενώ μετά την επιλογή του, αυτός θα συστήσει τον Φορέα εντός τριών μηνών και θα μπορεί να συμμετέχει στους πλειστηριασμούς για να αγοράζει τις πρώτες κατοικίες των ευάλωτων οφειλετών που θα πτωχεύουν.

Υποχρέωση του Φορέα θα είναι να μισθώνει τα ακίνητα στους οφειλέτες για περίοδο 12 ετών, μετά την οποία (ή και νωρίτερα αν το ζητήσει ο οφειλέτης) θα μπορεί να τα πουλάει στον ίδιο τον οφειλέτη ή σε τρίτο.

Οι υποχρεώσεις του Φορέα που θα αναλάβει ο επενδυτής, πάντως, προβληματίζουν τους ενδιαφερόμενους και αναμένεται να δώσουν έδαφος για διαπραγμάτευση σημαντικών ρυθμίσεων που θα καταστήσουν τον οργανισμό αποτελεσματικό, αλλά και επενδυτικά ελκυστικό.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!

 


Του Γ. Χ. Παπαγεωργίου


Μια μεγάλη ασυμμετρία υπάρχει στους χειρισμούς που γίνονται για τα κόκκινα δάνεια.Το Ελληνικό Δημόσιο έχει δώσει κρατική εγγύηση για να μεταβιβαστούν κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες σε funds και εταιρείες διαχείρισης σε τιμές πολύ μικρότερες της ονομαστικής τους αξίας

Για τη μεταβίβαση, τα κόκκινα δάνεια μετατρέπονται σε ομόλογα, τα οποία πωλούνται σε επενδυτές. Ετσι, οι τράπεζες εισπράττουν το τίμημα των ομολόγων και απαλλάσσονται από τα κόκκινα δάνεια.

Οι επενδυτές που αγοράζουν τα ομόλογα προσδοκούν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους (συν τους τόκους) από τα έσοδα που θα ανακτήσουν οι εισπρακτικές εταιρείες από τη διαχείριση των δανείων κάνοντας ρυθμίσεις ή πλειστηριασμούς.

Στην πραγματικότητα, επειδή ουδείς θα αγόραζε τα κόκκινα δάνεια λόγω του μεγάλου ρίσκου, το Ελληνικό Δημόσιο με το σχέδιο που ονομάστηκε «Ηρακλής» δίνει την εγγύησή του στα καλύτερα από αυτά τα ομόλογα, για ποσό 24 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι, εάν τελικά οι ρυθμίσεις και οι πλειστηριασμοί δεν αποδώσουν τα έσοδα που χρειάζονται για να πληρωθούν τα ομόλογα και να ικανοποιηθούν οι επενδυτές, τότε το Δημόσιο θα καλύψει τη ζημία τους μέχρι του ποσού των 24 δισ. ευρώ. Φυσικά, εάν οι ρυθμίσεις και οι πλειστηριασμοί αποδώσουν τα προσδοκώμενα, τότε οι εγγυήσεις δεν θα καταπέσουν και το Δημόσιο δεν θα πληρώσει ούτε σεντ.

ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ALPHA BANK: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ !!!

 


Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι Τραπεζοϋπάλληλοι, με βάση την υπουργική απόφαση, θα βρεθούν απέναντι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση να αναλαμβάνουν ρόλο security με κίνδυνο ακόμη και την προσωπική τους ασφάλεια, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της τράπεζας.

Οι Τράπεζες αναλαμβάνουν την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους για την όποια δυσάρεστη εξέλιξη θα έχει η επιλογή ανάληψης καθηκόντων που δεν τους αναλογούν.

Ανεξάρτητα από την απόφαση των Τραπεζών, ο Σύλλογος ζητά από όλους τους εργαζόμενους στο δίκτυο να αρνηθούν να βγουν έξω από το κατάστημα και εσωτερικά καλεί τα μέλη του να αποφύγουν οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τους πελάτες.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ;;; ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΡΕΚΟΡ ΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ !!!

 




Το κόστος των τροφίμων παγκοσμίως εκτοξεύτηκε τον περασμένο μήνα, κρατώντας ανοιχτό το δρόμο προς ένα ιστορικό υψηλό επίπεδο και ασκώντας μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις στους καταναλωτές και τις κυβερνήσεις.

Ο δείκτης των Ηνωμένων Εθνών που παρακολουθεί τις τιμές των βασικών προϊόντων, από σιτάρι έως φυτικά έλαια, σκαρφάλωσε στο 3% τον Οκτώβριο. Πρόκειται για νέο υψηλό δεκαετίας που απειλεί με ακόμη υψηλότερους λογαριασμούς στο σούπερ μάρκετ για καταναλωτές που ήδη καταπονηθεί από την πανδημία.

Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε επίσης να προστεθεί στις ανησυχίες των κεντρικών τραπεζών για τον πληθωρισμό και τον κίνδυνο επιδείνωσης της παγκόσμιας πείνας που βρίσκεται σε πολυετές υψηλό.

Η αύξηση στις τιμές των τροφίμων τον Οκτώβριο οφείλονταν κυρίως στο υψηλότερο κόστος στα σιτηρά και τα φυτικά έλαια, ανέφερε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ σε έκθεσή του την Πέμπτη.

Η κακοκαιρία φέτος έπληξε τις σοδειές σε όλο τον κόσμο, το κόστος μεταφοράς εκτινάχθηκε στα ύψη και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού έχουν διαταράξει την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων από τις φάρμες μέχρι τα σούπερ μάρκετ.

ΝΕΑ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" GATES: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ !!!

 



Τι ξέρει και προειδοποιεί τους ηγέτες του κόσμου για επερχόμενες βιολογικές επιθέσεις ;;;


Την προειδοποίηση ότι οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τον ιό της ευλογιάς ως βιολογικό όπλο απηύθυνε ο γκουρού της Πληροφορικής, Μπιλ Γκέιτς, ενώ παράλληλα κάλεσε την διεθνή κοινότητα να χρηματοδοτήσει την σύσταση της «Ομάδας Κρούσης της Πανδημίας» που στόχο θα έχει την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

Ο ιδρυτής της Microsoft προέβη χθες σε αυτές τις δηλώσεις συμμετέχοντας σε συζήτηση του «think tank» «Policy Exchange» στην οποία συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ.

Ο Μπιλ Γκέιτς κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις να δαπανήσουν δισεκατομμύρια στη χρηματοδότηση για έρευνα και ανάπτυξη για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών και «βιοτρομοκρατίας».

Ο πάμπλουτος ιδρυτής της Microsoft προειδοποίησε ότι, οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να προετοιμαστούν για καταστροφές όπως οι «τρομοκρατικές επιθέσεις με τον ιό της ευλογιάς», όποιο κι αν είναι το κόστος, και ζήτησε την σύσταση μιας νέας ομάδας κρούσης, την «Task Force Pandemic» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια.

ΝΕΟΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

 



Γράφει ο δικηγόρος Γιώργος Ψαράκης


Από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα έχουν υιοθετηθεί διάφορες νομοθετικές παραλλαγές στο πλαίσιο συλλογικών εξυγιαντικών διαδικασιών, που άλλοτε είχαν και άλλοτε όχι δεσμευτικό αποτέλεσμα ως προς τους μη συναινούντες πιστωτές (π.χ. ν.δ. 3562/1956, ν. 1386/1983, ν. 1892/1990, παλιός πτωχευτικός κώδικας 3588/2007).

Στο πλαίσιο αυτό, με τον νόμο 4469/2017 θεσπίστηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών («παλιός» εξωδικαστικός), ο οποίος και αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια συλλογικής εξυγιαντικής διαδικασίας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου το αποτέλεσμα της εκεί προβλεπόμενης πλειοψηφίας θα δέσμευε και τους μη συναινούντες πιστωτές κατόπιν δικαστικής επικύρωσης της συμφωνίας. Στο ίδιο πλαίσιο πρόσφατα ψηφίστηκε και ο νόμος 4738/2020 (νέος πτωχευτικός νόμος), ο οποίος και προβλέπει τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, όπως επίσης και τη νέα διαδικασία εξυγίανσης.

Στόχος όλων αυτών των νομοθετικών πλαισίων ήταν και είναι η εξυγίανση της επιχείρησης μέσω συμφωνίας με την πλειοψηφία των πιστωτών. Για τον σκοπό αυτό προβλέπονται συνήθως δύο ασφαλιστικές δικλίδες: α) προστασία από πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και β) αναγκαστική προσχώρηση της μειοψηφίας στη βούληση της πλειοψηφίας των πιστωτών.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον νέο Εξωδικαστικό Μηχανισμό του νόμου 4738/2020. Για τη διαδικασία, τα υπαγόμενα χρέη, τα πρόσωπα που μπορούν να κάνουν χρήση κ.ο.κ. Ένα από τα ζητούμενα όμως που ενδιαφέρει περισσότερο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι το αν παρέχει προστασία η ένταξη στον μηχανισμό αυτό από πράξεις εκτέλεσης (πλειστηριασμούς κ.ο.κ.) εκ μέρους των πιστωτών και με ποιους όρους.

Ο νόμος για το νέο εξωδικαστικό μηχανισμό προβλέπει ότι οι οφειλέτες προστατεύονται από πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, με τρεις όμως σημαντικότατες εξαιρέσεις:

ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΣΑΝ: ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

 


Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/11/blog-post_06.html

ΒΟΜΒΑ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!

 


Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/11/10_5.html

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ: ΝΕΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


Διαβάστε εδώ την πρόταση της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ για το ιδιωτικό χρέος:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ: ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ....ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 50ΧΛΜ. !!!!

 



Σχολιάζει η ΓΑΤΑ
igata.gr


Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε κατά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) στη Γλασκώβη, τη σύναψη μιας πρωτοποριακής σύμπραξης με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων σε πράσινες τεχνολογίες.

Όπως είπε η … ακατονόμαστη, παρέα με τον άλλο ακατονόμαστο “φιλάνθρωπο”, λάτρη των εμβολίων και της Γεωμηχανικής, και ιδρυτή του ιδρύματος Breakthrough Energy, έδωσαν τα χέρια μαζί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ, μέσω του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst, να κινητοποιηθούν έως και 1 δισ. ευρώ την περίοδο 2022-2026, για την επιτάχυνση της εφαρμογής και εμπορευματοποίησης καινοτόμων τεχνολογιών.

Κάθε ευρώ δημοσίων πόρων (δικά μας χρήματα, δηλαδή) αναμένεται να μοχλεύσει ιδιωτικά κεφάλαια ύψους τριών ευρώ

Έτσι αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής. Μόνο που τα δικά μας που δεσμεύονται είναι σίγουρα, ενώ των ιδιωτών σε “αναμονή”.

Οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν σε ένα χαρτοφυλάκιο έργων με έδρα στην ΕΕ που εμφανίζουν μεγάλες δυνατότητες σε τέσσερις τομείς:
  1. το καθαρό υδρογόνο,
  2. τα βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών,
  3. την απευθείας δέσμευση από τον αέρα και
  4. την αποθήκευση ενέργειας για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Η ακατονόμαστη δήλωσε σχετικά: «Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση. Για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική πρόκληση, πρέπει να επενδύσουμε σε καινοτομίες υψηλού κινδύνου και να εξαλείψουμε το πρόσθετο κόστος των καθαρών τεχνολογιών, το οποίο συνδέεται με την εμπορευματοποίηση των νέων τεχνολογιών. Ανυπομονώ να κυκλοφορήσουν οι τεχνολογίες αυτές στην αγορά. Η σύμπραξη μεταξύ της ΕΕ και του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας: να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος και η πρώτη ήπειρος της κλιματικής καινοτομίας. Ευελπιστώ ότι τα κράτη μέλη, η βιομηχανία και άλλοι φορείς θα συμμετάσχουν στον αγώνα για κλιματική καινοτομία».

Και ρωτάμε εμείς ως “ευρωπαίοι”: Γιατί πρώτη η Ευρώπη και όχι το χωριό του Γκέιτς, οι ΗΠΑ; Δεν βρήκε εκεί κατάλληλο λαμόγιο για τις συμφωνίες του;

Αλλά πόσο οικωλόγα (με Ω) είναι τελικά η ακατονόμαστη;

ΕιρΑθ 372/2021: ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ !!!

 



ΕιρΑθ 372/2021: Η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης προδικασίας διαμεσολάβησης ως τυπική προϋπόθεση της δίκης αντιβαίνει στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας.


ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ – ΜΙΣΘΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Αριθμός απόφασης 372/2021

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Συγκροτήθηκε από την Ειρηνοδίκη Αγγελική – Λουκία Δαμαλά, την οποία όρισε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοικήσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών και από τη Γραμματέα Ευπραξία Κυριλή.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο του την 22.09.2021, για να δικάσει την υπόθεση:

Α’ αγωγή με αριθμό κατάθεσης ΓΑΚ/ΕΑΚ: ./15-01-2020 : Της ενάγουσας: . κατοίκου Παγκρατίου Αθηνών επί της οδού . με Α.Φ.Μ. ., η οποία παραστάθηκε στη δίκη δια του πληρεξουσίου Δικηγόρου της Στυλιανού Μπεζαντέ με AM ΔΣΑ10510.

Της εναγομένης : . κατοίκου Παγκρατίου Αθηνών και συγκεκριμένα κατά το χρόνο κατάθεσης της αγωγής επί της οδού . και ήδη επί της οδού Υμηττού αριθ. 190 με Α.Φ.Μ. ., η οποία δεν παραστάθηκε στη δίκη μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής που υπέβαλε η πληρεξούσια Δικηγόρος της Ελένη Βενιζέλου με AM ΔΣΑ 17616, η οποία και αποχώρησε μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής.

Β’ αγωγή με αριθμό κατάθεσης ΓΑΚ/ΕΑΚ: ./30-06-2021: Της ενάγουσας: . κατοίκου Παγκρατίου Αθηνών επί της οδού . με Α.Φ.Μ. ., η οποία παραστάθηκε στη δίκη δια του πληρεξουσίου Δικηγόρου της Στυλιανού Μπεζαντέ με AM ΔΣΑ 10510.

Της εναγομένης : . κατοίκου Παγκρατίου Αθηνών ήδη επί της οδού . με Α.Φ.Μ. ., η οποία δεν παραστάθηκε στη δίκη μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής που υπέβαλε η πληρεξούσια Δικηγόρος της Ελένη Βενιζέλου με AM ΔΣΑ 17616, η οποία και αποχώρησε μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής.

Η ενάγουσα με την Α’ αγωγή με αριθμό κατάθεσης ΓΑΚ/ΕΑΚ: ./15-01-2020 αγωγή της, που κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου αυτού με αριθμό κατάθεσης ΓΑΚ/ΕΑΚ: ./15-01-2020 και προσδιορίστηκε να συζητηθεί αρχικά κατά τη δικάσιμο της 06-05-2020 κατά την οποία δεν συζητήθηκε λόγω αναστολής της λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοΐού που ενέσκηψε στη χώρα και μεταφέρθηκε οίκοθεν στη δικάσιμο της 12-11-2020 και εν συνεχεία στη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας, οπότε και εκφωνήθηκε από τη σειρά του οικείου πινακίου, ζήτησε τα αναφερόμενα σε αυτή, για τους λόγους που επικαλείται Με τη Β’ αγωγή της που κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου αυτού με αριθμό κατάθεσης ΓΑΚ/ΕΑΚ: ./30-06-2021 και προσδιορίστηκε να συζητηθεί στη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας, οπότε και εκφωνήθηκε από τη σειρά του οικείου πινακίου, η ενάγουσα ζήτησε τα αναφερόμενα σε αυτή, για τους λόγους που επικαλείται.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της ενάγουσας αφού ζήτησε τη συνεκδίκαση των αγωγών, ανέπτυξε τους ισχυρισμούς του και ζήτησε να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά και στις προτάσεις του που κατατέθηκαν νομίμως.

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,20€/ΛΙΤΡΟ ΣΕ 14 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 



Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμου η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει φθάσει το 1,168 ευρώ το λίτρο.




Η τιμή του πετρελαίου σε αρκετούς Νομούς της χώρας είναι πάνω από το 1 ευρώ και 20 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή, στους νομούς Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Ρεθύμνης, Σάμου, Φωκίδας.

ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΤΑ ΚΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ !!!

 


Τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι τα Τεχνικά Κέντρου Ελέγχου Οχημάτων πρέπει να απομακρυνθούν από τις πόλεις το αργότερο έως το 2030!


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τροπολογία επαναφέρει την απαγόρευση ίδρυσης ιδιωτικών ΚΤΕΟ σε περιοχές Γενικής Κατοικίας και Πολεοδομικά Κέντρα. Τα δε υπάρχοντα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα πρέπει να απομακρυνθούν στην ημερομηνία που έχει θέσει το νομοθετικό πλαίσιο που τα διέπει και αυτό αφορά το έτος 2030.

Όπως επισημαίνεται σχετικά στην τροπολογία: «Όταν τα ΙΚΤΕΟ ιδρύθηκαν το 2001, θεωρούνταν εργαστήρια χαμηλής όχλησης κι επιτρεπόταν η ίδρυσή τους και σε περιοχές Γενικής Κατοικίας και Πολεοδομικά Κέντρα. Μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και κατοίκων των περιοχών αυτών, το 2008 και σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3710 απαγορεύτηκε η περαιτέρω ίδρυση των εγκαταστάσεων αυτών σε περιοχές Γενικής Κατοικίας.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

 




Του Κώστα Στούπα,
capital.gr


Οι τραπεζικές καταθέσεις σε μια οικονομία μοιάζουν με τα καύσιμα που διαθέτει στο ντεπόζιτο ένα αυτοκίνητο. Όσο μεγαλύτερες είναι τόσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει, παράγοντας περισσότερο έργο, εισπράττοντας έσοδα (αν είναι επαγγελματικό) ένα μέρος των οποίων μπορεί να μετατρέψει σε περισσότερα καύσιμα προκειμένου να αναπληρώσει αυτά που κατανάλωσε και να αυξήσει τις δραστηριότητές του.


Επιπλέον το μέγεθος των καταθέσεων αποτυπώνει τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στο τραπεζικό σύστημα, την οικονομία αλλά και σε μια χώρα γενικότερα.

Από την άποψη αυτή η αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τους τελευταίους μήνες αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός.

Σύμφωνα με το τελευταίο σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr, οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο που πέρασε βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2011.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανήλθαν τον Σεπτέμβριο στα 173 δισ. ευρώ, ένα επίπεδο που είχαμε να δούμε από τον Δεκέμβριο του 2011, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη περί 3%, η Χρυσή Αυγή κάτω από το 1% και ο Βαρουφάκης απλά αρθρογραφούσε...

Η αύξηση των καταθέσεων θα ήταν ακόμη καλύτερη είδηση αν ήταν προϊόν μιας υγιούς οικονομικής ανάπτυξης όπως π.χ. συμβαίνει όταν το ΑΕΠ αυξάνεται ταχύτερα από το χρέος.

Ο «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ» ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΩΒΟΣ !!!

 


Σε περίπου ενάμιση μήνα από τώρα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έχει προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για το ακίνητο της εταιρείας «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» στο Μαρούσι, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,8 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Hellas Capital Leasing.

Ειδικότερα, το… «σφυρί θα χτυπήσει» στις 22 Δεκεμβρίου 2021 και θα αφορά σε ένα επαγγελματικό ακίνητο, το κτίριο-φάντασμα που έχει μείνει στα μπετά από το 2004, με τον αρχικό σχεδιασμό της εταιρείας Βωβός, να προβλέπει τότε την ανέγερση τετραώροφου κτιρίου γραφείων, με ισόγειο κατάστημα, τέσσερα υπόγεια 78 θέσεων στάθμευσης, επιφανείας 3.000 τ.μ.

Πριν πολλά χρόνια ο επιχειρηματίας είχε χαρακτηριστεί μέχρι και ως… «ο βασιλιάς της Λ. Κηφισίας», από τις πολλές και μεγάλες αναπτύξεις που είχε «σηκώσει» στον οδικό άξονα, γνωστός για τα «γυάλινα κτίρια», τα σημαντικά σχέδια, ιδίως για την διπλή Ανάπλαση Βοτανικού-Αλεξάνδρας, που βέβαια τείνει να υλοποιηθεί πλέον χωρίς τη Βωβός. Για πολλούς το «πάγωμα» παλιότερα του εν λόγω project ήταν αυτό που αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων για το γκρουπ, σε συνδυασμό με τα σημαντικά οικονομικά/δανειακά ανοίγματα ή την κρίση που στη συνέχεια «χτύπησε» την κτηματαγορά.

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΟΙ "ΑΣΤΕΓΟΙ" ΜΕ ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ !!!

 



Όταν το τρένο έχει χαθεί και το ξενοδοχείο είναι πολύ ακριβό, η μόνη λύση είναι το πεζοδρόμιο και τα παγκάκια. Ο φωτογράφος Paweł Jaszczuk απαθανάτισε ένα νέο φαινόμενο στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για τους «άστεγους» με τα κοστούμια: στελέχη, επιχειρηματίες, καλοβαλμένοι άντρες, που όμως θα τους δείτε να κοιμούνται στο δρόμο ή σε κάποιο παγκάκι.

Σύμφωνα με τον Guardian, που δημοσιεύει και φωτογραφίες του Paweł Jaszczuk, το High Fashion, ένα νέο βιβλίο, δείχνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Φιλοξενεί πολλές φωτογραφίες ανθρώπων να κοιμούνται στο δρόμο, σε παγκάκια, ακόμη και όρθιοι, φορώντας τα κοστούμια τους.

Λίγα ποτά μετά το γραφείο, χάνεις την ώρα, χάνεις και το τρένο και καταλήγεις άστεγος με κοστούμι. «Όταν το τρένο έχει φύγει, το παγκάκι είναι η μόνη επιλογή. Για τους περισσότερους, τα ξενοδοχεία είναι πολύ ακριβά», λέει ο Paweł Jaszczuk.

Αρχικά εντόπισε έναν και τον φωτογράφησε μόνο και μόνο επειδή ήταν κάτι διαφορετικό. «Η αντίθεση όπου βλέπεις έναν καλοντυμένο άντρα στον δρόμο, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, αλλά το μήνυμα ήρθε αργότερα».

ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

 



Χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενους που «ξεχάσαν» να δηλώσουν στην Εφορία τα εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις που λαμβάνουν από το εξωτερικό εντόπισε η ΑΑΔΕ μέσω της διαδικασίας αυτόματης ανταλλαγής πληροφορίων με άλλα κράτη.

Οι φορολογούμενοι αυτοί, έχουν ήδη λάβει email από την ΑΑΔΕ και καλούνται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση προκειμένου να εμφανίσουν τα αδήλωτα εισοδήματα συνυποβάλλοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Μετά την υποβολή των δηλώσεων θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα αδήλωτα εισοδήματα του εξωτερικού.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 6ο Thessaloniki Summit ανέφερε ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός αξιοποιεί τα δεδομένα που λαμβάνει από την αυτόματη ανταλλαγή πληροφορίων με άλλα κράτη για να προσθέσει ότι «και πέρυσι και φέτος έχουμε εντοπίσει φορολογούμενους οι οποίοι είχαν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις κλπ στο εξωτερικό τα οποία δεν τα είχαν δηλώσει. Τα στοιχεία αυτά μας ήρθαν από την ανταλλαγή πληροφοριών και τους έχουμε ειδοποιήσει να έρθουν να τα δηλώσουν, δηλώντας ταυτόχρονα οτιδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να μειώνει τη φορολογική τους υποχρέωση».

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ !!! ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

 


Twitter:
https://twitter.com/Kinima_Ypervasi

Facebook:
https://www.facebook.com/kinimaypervasi.gr
https://www.facebook.com/YpervasiTV


Instagram:

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube:

LinkedΙn:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 



ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» : ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ...ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

 



Mε μια πολυσέλιδη έκθεση με τίτλο «Παρατηρήσεις στο σ/ν για τους ποινικούς κώδικες», η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει το οπισθοδρομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης πως ανοίγει παράθυρο κρατικής λογοκρισίας, ενώ πλήττει παράλληλα την αρχή της αναλογικότητας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει ότι η προτεινόμενη ρύθμιση του άρθρου 191 ΠΚ για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων «μετατρέπει και πάλι το αδίκημα σε έγκλημα αφηρημένης διακινδύνευσης και πλέον δεν θα είναι αναγκαίο να επέλθει όντως το αποτέλεσμα του φόβου ή της ανησυχίας αλλά θα αρκεί η δυνατότητα των ειδήσεων να προκαλέσουν ανησυχία ή φόβο» και «επιπλέον εισάγει στην αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος την ικανότητα της ψευδούς είδησης να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην ευρύτερη “δημόσια τάξη”», κάτι που είναι «μέγεθος μη μετρήσιμο», ενώ «η διάκριση από την αλήθεια είναι σε πολλές περιπτώσεις δύσκολη».

Αναφέρεται ακόμα πως «πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η θέσπιση μιας και μοναδικής κρατικής αλήθειας και η δίωξη κάθε αντίθετης άποψης, μια πρακτική που εύκολα μπορεί να εκπέσει σε λογοκρισία», ενώ τονίζεται πως «είναι προφανές ότι σκοπός της ρύθμισης είναι η δίωξη των “αιρετικών” απόψεων που διατυπώνονται στα ΜΜΕ» με αφορμή την πανδημία και «περιορίζει σημαντικά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και πληροφόρησης όπως αυτό αποτυπώνεται στα άρθρα 5 και 14 του Συντάγματος καθώς και στο άρθρο 11 παρ. 1 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Για πρώτη φορά τιμωρεί και τον πραγματικό ιδιοκτήτη και τον εκδότη του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις, καθιερώνοντας έτσι ex officio ποινική ευθύνη στον βωμό της γενικοπροληπτικής λειτουργίας της ποινής και πλήττοντας καίρια την ελευθερία του Τύπου», επισημαίνει.

ΚΙΝΑ: ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


Φούσκα μεγατόνων στην Κίνα τα ακίνητα...Κίνδυνος παγκοσμίου ντόμινο !!!


Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Kaisa Group και τριών από τις μονάδες της την Παρασκευή, μία μέρα αφότου θυγατρική της δεν κατάφερε να εκπληρώσει υποχρέωση πληρωμής ενός προϊόντος διαχείρισης περιουσίας, την ώρα που η κρίση χρέους ακινήτων της Κίνας συγκλονίζει τη χώρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters και το CNBC, η εταιρεία Kaisa με έδρα τη Shenzhen δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρωτοφανή πίεση ρευστότητας, λόγω των δυσκολιών στην αγορά ακινήτων και των υποβαθμίσεων αξιολόγησης.

Η Kaisa και η μονάδα της Kaisa Prosperity ανέφεραν την Παρασκευή ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών τους αναστέλλεται εν αναμονή της δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών». Οι εταιρείες δεν έδωσαν λεπτομέρειες.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα, επικαλούμενο πηγές, ότι η Kaisa αναζητούσε αγοραστές για τη μονάδα διαχείρισης ακινήτων Kaisa Prosperity και δύο οικιστικές τοποθεσίες στο Χονγκ Κονγκ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται η πρώτη στήριξη των καταναλωτών για τα φουσκωμένα τιμολόγια ηλεκτρισμού. Τα 9 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, τα οποία πράγματι πιστώθηκαν από τους προμηθευτές στους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου. Ένα μήνα μετά, στις αρχές Οκτωβρίου, ανακοινώνεται και πάλι ο διπλασιασμός της επιδότησης στα 18 ευρώ τον μήνα για τις ίδιες κιλοβατώρες.

Και δύο μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση, τώρα δηλαδή, ανακαλύπτουμε την… Αμερική. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, με το που έλαβαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), διαπίστωσαν ότι δεν μπορεί να εκδοθεί, αν δεν υπάρχει πρώτα έγκριση από την Ε.Ε., γιατί πρόκειται για κρατικές ενισχύσεις!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣτΕ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 10ΕΤΙΑ ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ !!!

 



Ο ΕΦΚΑ μπορεί να έχει αξιώσεις για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών μόνο σε βάθος 10ετίας και όχι 20ετίας.

Σε αυτή την πολύ σημαντική απόφαση για χιλιάδες ασφαλισμένους κατέληξε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος του 2016, που ορίζει ότι είναι 20ετής η παραγραφή των αξιώσεων του ΕΦΚΑ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνα Κονιδιτσιώτου) με την υπ΄ αριθμ. 1833/2021 απόφασή της έκρινε ότι το άρθρο 95 παρ. 1 του νόμου 4387/2016 που όρισε ως γενικό κανόνα την εικοσαετή παραγραφή για αξιώσεις για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, όσων υπάγονται στο ΕΦΚΑ, αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ασφάλειας δικαίου.

Κατά πλειοψηφία οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι το άρθρο 95 του νόμου του 2016 «αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, καθόσον χρόνος παραγραφής 20 ετών δεν συνιστά εύλογη διάρκεια μιας προθεσμίας, η οποία απαιτείται να είναι σχετικά σύντομη, δεδομένης και της αυξανόμενης ταχύτητας και πολυπλοκότητας των σύγχρονων βιοτικών σχέσεων και συναλλαγών, που αξιώνουν, κατ’ αρχήν, ταχεία εκκαθάριση των εκάστοτε τρεχουσών υποχρεώσεων των διοικουμένων».

PQH: ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ 180 ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ...ΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Αποζημιώνει με 2,3 εκατ. ευρώ καταθέτες η PQH…

-Αποζημίωση 2,3 εκατ. ευρώ μαθαίνω ότι θα λάβουν από την PQH 180 ιδιώτες καταθέτες της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας. Η PQH που ως εκκαθαριστής διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία των δεκαοκτώ υπό εκκαθάριση τραπεζών είχε χαρακτηρίσει τις καταθέσεις αυτές ως επενδυτικά προϊόντα και είχε αρνηθεί να αποζημιώσει τους πελάτες της τράπεζας. Οι τελευταίοι βρίσκονταν στα δικαστήρια με την PQH σχεδόν για μια επταετία.

– Όπως μαθαίνω, όμως, το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας απέρριψε την αίτηση έφεσης που είχε ασκήσει η PQH κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε δικαιώσει τους καταθέτες, καταρρίπτοντας το επιχείρημα της εταιρείας ότι οι καταθέσεις τους ήταν επενδυτικά προϊόντα και άρα δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν. Τώρα οι δικηγόροι των καταθετών ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τις εκταμιεύσεις…

… και επισπεύδει το πρόγραμμα «Αριάδνη»

-Με το ένα χέρι θα δώσει, με το άλλο θα πάρει, ωστόσο, η PQH. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να βγάλει προς πώληση το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων που έχει βγει στην αγορά μέχρι στιγμής, ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Λόγω του μεγέθους του, το χαρτοφυλάκιο με την ονομασία «Αριάδνη» είναι σίγουρο ότι θα βάλει όλα τα μεγάλα ονόματα των funds και των διαχειριστών να κονταροχτυπηθούν για την απόκτησή του, καθώς θα πάρουν προβάδισμα που δύσκολα θα μπορεί να ανατραπεί.

ΕΛΛΑΔΑ+ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ...ΚΑΓΚΕΛΟ !!!

 


ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

 


ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΓΑΠ !!!

 

ΜΑΣ ΡΑΒΟΥΝ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

 


Διαβάστε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/11/blog-post_479.html
Και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/10/esm-3-100.html

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ !!!

 


ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ !!!


 

ΝΑΤΑ ΜΑΣ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΓΚΗ" ΑΜΕΣΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !!!

 


Διαβάστε το κάτωθι άρθρο από τον Θεόδωρο Λιανό, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πάρτε ανάσες και χάπια:
 

Μόνο αν γίνουμε λιγότεροι θα σωθεί ο πλανήτης


Διάβασα με χαρά το ωραίο και, κατ’ ανάγκη, μακροσκελές άρθρο της Κικής Τριανταφύλλη με τίτλο «Τα ‘ναι’ κατά ‘όχι’ για έναν οικολογικό τρόπο ζωής». Μου θύμισε πράγματα που κάναμε και στην δική μου οικογένεια μετά τον πόλεμο και μερικά τα τηρώ ακόμη, όχι εξ ανάγκης, αλλά εκ πεποιθήσεως. Με το τέλος του άρθρου τής κ. Τριανταφύλλη ήρθε και το πικρό ερώτημα: για να σώσουμε τον πλανήτη, για να ζήσουμε με τρόπο οικολογικό, πρέπει να επαναφέρουμε τον τρόπο ζωής των προηγουμένων δύσκολων εποχών;

Το άρθρο της κυρίας Τριανταφύλλη λέει δύο πράγματα με τα οποία συμφωνώ πλήρως. Το πρώτο, το οποίο περιγράφεται ρητώς, είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε, επί τέλους, ότι η εποχή της υπερκατανάλωσης, της αφθονίας, έχει τελειώσει. Το δεύτερο, το οποίο απορρέει από την σύντομη αναφορά στην COP26 αυτής της εβδομάδας (και το οποίο ίσως η ίδια υπαινίσσεται), είναι ότι οι κυβερνήσεις, αιχμάλωτες των μεγάλων συμφερόντων και του λαϊκισμού, δεν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις που θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, τόσο γρήγορα όπως το επιβάλλει η ανάγκη. Άρα, ότι κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες.

Έχω τον φόβο ότι η υπερκατανάλωση δεν θα καμφθεί εθελοντικά. Το ένα δισεκατομμύριο των ανθρώπων που ζουν στις πλούσιες καπιταλιστικές χώρες (Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία) δέχονται καθημερινά ένα καταιγισμό μηνυμάτων για αύξηση της κατανάλωσης από τις απαράδεκτα, πλέον, ενοχλητικές και προσβλητικές διαφημίσεις και την προβολή προτύπων ζωής που ταυτίζονται με υπερκατανάλωση. Στο καπιταλιστικό καθεστώς η μείωση της κατανάλωσης θα είναι θανατηφόρα, και, συνεπώς, δεν θα επιτραπεί. Τα υπόλοιπα επτά δισεκατομμύρια του διαβιούν με τρόπο, που η μείωση της κατανάλωσης θα είναι απειλητική, όχι μόνον για την ευημερία τους, αλλά ακόμη και για την ζωή τους.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ: ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ "FAKE NEWS" !!!

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΖΗΤΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Θυμηθείτε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/10/blog-post_504.html
Στήνεται δηλαδή μια κατάσταση του τύπου "σκάσε και μην μιλας"...κι όλα αυτά την ώρα που δεν τολμούν ούτε καν να αγγίξουν στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα την ασυλία των τραπεζιτών...Κατάλαβες ή όχι ακόμη ;;;



Την αντικατάσταση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα αναφορικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων προβλέπει το σχεδίου νόμου «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» που τέθηκε σε διαβούλευση πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την προτεινόμενη ρύθμιση αντικαθίσταται το άρθρο 191 ΠΚ και επαναφέρεται εν μέρει στη μορφή, την οποία είχε υπό το καθεστώς του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα, λαμβανομένων όμως υπόψη των σύγχρονων απαιτήσεων, καθόσον η ισχύουσα μορφή του, η οποία απαιτεί τη διενέργεια εκ μέρους των πολιτών μη προγραμματισμένων πράξεων ή τη ματαίωση αυτών, δεν εισφέρει στον σκοπό της ύπαρξης της προκείμενης διάταξης, που αποβλέπει στην προστασία της υπό στενή έννοια δημόσιας τάξης, δηλαδή της επικρατούσας στο κράτος ευταξίας συνεπεία της γενικής υποταγής στην έννομη τάξη.

Ειδικότερα, αυτή συνίσταται στην ειρηνική και ήρεμη συνύπαρξη και διαβίωση των πολιτών, οι δε αναφερόμενες σε αυτή ψευδείς ειδήσεις πρέπει να είναι πρόσφορες να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών όσον αφορά την εξασφάλιση της κοινής ειρήνης και την πεποίθησή τους περί της διατήρησης της ειρηνικής διαβίωσής τους εντός του κράτους.

Επιπλέον, με την προτεινόμενη διάταξη συμπεριλαμβάνεται ρητά και η δημόσια υγεία, προσθήκη αναγκαία, καθώς, δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εκτεταμένης διασποράς φημών και πρόκλησης ανησυχίας και πανικού στους πολίτες ιδίως για θέματα δημόσιας υγείας.

Τέλος, εισάγεται πρόβλεψη και για τον πραγματικό ιδιοκτήτη ή εκδότη του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις που περιγράφονται στο άρθρο αυτό, σε περίπτωση βέβαια που αποδειχθεί ο δόλος του, ο οποίος πρέπει να καλύπτει τη συνείδησή του ότι οι ειδήσεις είναι ψευδείς και ικανές να επιφέρουν κάποια από τα περιγραφόμενα αποτελέσματα.

Αναλυτικά το νέο άρθρο αναφέρει:

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΡΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!

 


Με το Ν. 4842/2021 τροποποιείται ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας παγιώνοντας τη δυνατότητα κατάθεσης ένορκης βεβαίωσης ενώπιον Δικηγόρου, η οποία πλέον αποτελεί αποδεικτικό μέσο ενώπιον του Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα το άρθρο 421 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αντικαθίσταται ως εξής:

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ: ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΛΗΓΜΕΝΟΥΣ...ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 


Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται πλέον αρκετοί Βολιώτες, καθώς όπως και τους προηγούμενους μήνες, αλλά πλέον ακόμη όπως φαίνεται χειρότερα, λαμβάνουν με καθυστέρηση πολλών ημερών, εβδομάδων ακόμη και… μηνών, όχι μόνο μια απλή αλληλογραφία, αλλά και τους λογαριασμούς για υπηρεσίες που τους παρέχονται από εταιρίες και οργανισμούς.

Μάλιστα, είναι αρκετοί, που ενώ θέλουν να είναι όσο το δυνατόν τυπικοί ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, δεν τα καταφέρνουν και έρχονται αντιμέτωποι με τους υπευθύνους των υπηρεσιών, όταν προσπαθούν να τους εξηγήσουν, ότι δεν φταίνε οι ίδιοι ως καταναλωτές για την όποια καθυστέρηση, αλλά τα ΕΛΤΑ με την αργοπορημένη επίδοση της αλληλογραφίας.

Είναι πολλές οι επισημάνσεις που γίνονται σχεδόν καθημερινά πλέον στο Ράδιο Ένα και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ενώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση συμπολίτη, ο οποίος μόλις χθες 4 Νοεμβρίου 2021 έλαβε λογαριασμό της ΔΕΗ , ο οποίος σύμφωνα με τη σφραγίδα του εξωτερικού φακέλου παραδόθηκε στα ΕΛΤΑ στις 16 Σεπτεμβρίου, για λογαριασμό ο οποίος έληγε στις 7 Οκτωβρίου 2021!

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ : ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 240-420 ΔΟΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!

 


Γράφει η δικηγόρος, Κατερίνα Φραγκάκη


Πολλοί που έχουν χρέη περιμένουν τις 240-420 δόσεις.

Με μεγάλη αργοπορία προχωρά η διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης του Ν. 4738/2020 (240-420 δόσεις), με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο άγχος για την τύχη της περιουσίας των οφειλετών, οι οποίοι αν και προσπαθούν να ρυθμίσουν, ακόμα αναμένουν να κάνουν την οριστική υποβολή της αίτησής τους, για να προστατεύσουν τα ακίνητά τους, αλλά και τις καταθέσεις τους.

Μάλιστα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ρύθμισης, οι Τράπεζες και τα Funds κοινοποιούν διαταγές πληρωμής και κατασχετήριες εκθέσεις, αν και τους έχει κοινοποιηθεί η αρχή της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον Ειδική Γραμματεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους πάνω από 35.000 οφειλέτες έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα και έχουν αρχίσει να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, ενώ από αυτούς περίπου 600 έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις.

Εντός του Νοεμβρίου, το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη ρύθμιση οφειλών σε 240 και 420 δόσεις.

Σημειώνεται ότι μετά την αίτηση, η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τους δύο μήνες με τους πιστωτές να είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται ή να απορρίπτουν την αίτηση.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2022: ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ !!!

 




Τέλη κυκλοφορίας 2022 για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες


Πως θα εκτυπώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet για να τα πληρώσουμε

Χρειάζεται ΑΦΜ και αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας (οχήματος)

Γράφουμε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας στα πεδία όπου μας ζητείται και ακολούθως εκτυπώνουμε (κλικ στην εκτύπωση) το έντυπο, βάσει του οποίου θα πληρώσουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας (Τράπεζες, ΕΛΤΑ)

Εύκολη Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2022 με 3 κινήσεις

Το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας 2022 για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, θα περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

ΤΑ 3 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!






Τρία ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Θεοδώρου Πρόπερτις».

Πρόκειται για το Boss Boutique Athens, επί των οδών Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους, που διατίθεται με τιμή πρώτης προσφοράς στα 5.460.000 ευρώ, το Delphi Art Hotel Athens επί της πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.820.000 ευρώ καθώς και το Breeze Boutique Hotel επί της συμβολής των οδών Χαλκοκονδύλη 46 και Αριστοτέλους 2, με την πρώτη προσφορά να ξεκινά στα 3.400.000 εκατ. ευρώ.

Breeze Boutique

Σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού εκτιμητή το ̈Breeze Boutique Athens ̈ διαθέτει 70 δωμάτια, πλήρως ανακαινισμένα και μοντέρνα διακοσμημένα, μη καπνιζόντων, κλιματιζόμενα, με ηχομονωτικά παράθυρα, επίπεδης οθόνης τηλεοράσεις, χρηματοκιβώτιο και μίνι μπαρ. Επίσης, παρέχει 24ώρη ρεσεψιόν, αίθουσα πρωϊνού, μπαρ και δωρεάν wifi. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το τουριστικό κατάλυμα προβάλλεται ως ξενοδοχείο 4 αστέρων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διάθεσης, πλην όμως δεν καταγράφεται στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ). Σε τηλεφωνική επικοινωνία το ΞΕΕ ενημέρωσε ότι πρόκειται μονάδα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, τα οποία κατατάσσονται σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών, και όχι για ξενοδοχείο που αξιολογείται με το σύστημα των αστέρων. Το κατάλυμα “διαφαίνεται να διαθέτει δωμάτια προδιαγραφών τετράστερων ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής, δε διαθέτει όμως αντίστοιχες παροχές ως προς τις υποδομές, όπως υπηρεσία δωματίων (room service), πολλαπλά εστιατόρια, υπηρεσίες ευεξίας, πισίνα, στάθμευση, αίθουσες συνεδρίων, κλπ. “ αναφέρεται στην έκθεση.

ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ: ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ...MADE IN BULGARIA !!!

 


Έναντι 300 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, άνευ… εμβολίου.


Φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού έχει στηθεί στην Βουλγαρία, απ΄όπου όπως φαίνεται προμηθεύονται και αρκετοί Έλληνες κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα.

Όπως επιβεβαίωσε και στην ΕΡΤ μέλος του κυκλώματος, έναντι 300 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, άνευ… εμβολίου.

Με την Βουλγαρία να σπάει κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγραφεί τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων covid-19, αφού είναι η χώρα με τους περισσότερους «αρνητές», όλο και πυκνώνουν οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει δεχθεί τη δόση του εμβολίου.

Στη Βουλγαρία, το σύστημα εμβολιασμού τους γίνεται από οικογενειακούς γιατρούς (σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον – ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία) αυτό φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο τα πιστοποιητικά από Βουλγαρία

ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΜΟΛΙΣ 40.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ !!!

 



«Ο ορισμός των ΜμΕ δεν άλλαξε και αυτό στερεί πόρους του ΕΣΠΑ 2021-27 από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα από τις 820 χιλιάδες επιχειρήσεις, μόνο οι 40.000 έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

«Τι νόημα έχει ένα ευρωπαϊκό κονδύλι όταν δεν μπορούν να το πάρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω των τραπεζικών φίλτρων; Μετά την κρίση θα έπρεπε τα όρια να αλλάξουν γιατί όλα τα μεγέθη μίκρυναν. Ο τζίρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έπεσε λόγω του ότι οι δραστηριότητες αποδυναμώθηκαν, σε αντίθεση με κάποιους κλάδους όπως των φαρμάκων και των τροφίμων. Ακόμα και τα ΑΕΠ των κρατών μειώθηκαν μέσα στην κρίση και θα έπρεπε ο ορισμός της μικρομεσαίας επιχείρησης να αλλάξει.

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ, προβλέπεται προς τις μΜε να κατευθυνθούν 1.5 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό πολύ μικρό μπροστά στο σύνολο των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί το θέμα πιο μεθοδικά και πρακτικά γιατί σε αυτές τις επιχειρήσεις που απασχολούν έως και τέσσερις εργαζόμενος, εργάζεται 1.5 εκατομμύριο κόσμος και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το πως να συγχωνευτούν, όπως προτείνεται. Και βέβαια δεν μας έχουν πει αν η εταιρεία που θα συγχωνευτεί θα έχει νέο ΑΦΜ ή θα απορροφηθεί από την μεγαλύτερη και άρα θα εξαφανιστεί.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ !!!

 



Ασθενείς με οξυγόνο σε ΙΧ γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία


Σε αυτοκίνητα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, που μάλιστα χρειάζονται οξυγόνο, στη Ρουμανία, όπου η covid-19 χτυπάει τη χώρα ανελέητα και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση.

Η πανδημία είναι σε έξαρση, τα κρούσματα αυξάνονται και τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλά, με τη χώρα να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το news.fox-24.com, η Ρουμανία μετρά εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα και σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο Μπουζάου, όπου τα νοσοκομεία είναι τόσο γεμάτα, που οι γιατροί αναγκάζονται να αφήνουν τους ασθενείς σε αυτοκίνητα στο πάρκινγκ, όπου τους χορηγείται οξυγόνο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


Πόσα πράγματα που μέχρι πρότινος απαιτούσαν επίσκεψη σε φυσικούς χώρους πλέον γίνονται online; Ως ιδιώτης, αλλά και ιδιοκτήτης ή στέλεχος επιχείρησης, ο οποίος ασχολείται με τον τομέα των οικονομικών, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Διαδίκτυο και τη δύναμή του για να έχετε πρόσβαση σε μία τεράστια γκάμα υπηρεσιών, χρήσιμων σε κάθε τι που αναζητούσατε. Οι διευκολύνσεις που έχει φέρει η ηλεκτρονική τραπεζική στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησής σας είναι πολλές και σημαντικές. Εσείς, αλλά και όσοι διαχειρίζονται ό,τι αφορά πληρωμές, δαπάνες και εισπράξεις, έχετε πλέον στη διάθεσή σας υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να κάνετε τα πάντα - ακόμη και τις παραμικρές λεπτομέρειες - από τον καναπέ του σπιτιού σας.

Στις μέρες μας, κάθε επιχείρηση πρέπει να γνωρίζει και να αξιοποιεί τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, που πλέον προσφέρουν ποικίλες διευκολύνσεις και πλεονεκτήματα. Ευκολία οικονομικής διαχείρισης, πληρωμών και εισπράξεων, ασφάλεια, τραπεζικές υπηρεσίες 24/7, διαχείριση e-shop και πολλές ακόμη υπηρεσίες έχουν έρθει για να αλλάξουν τη σχέση σας με τα οικονομικά της επιχείρησής σας, που πλέον δεν απαιτούν το να βρίσκεστε συνέχεια σε ένα τραπεζικό κατάστημα για κάθε λογής εκκρεμότητα. Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι λύσεις που μπορείτε να αξιοποιήσετε είναι πολλές. Γνωρίζετε, αλήθεια, όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει η ηλεκτρονική τραπεζική;

Το e-banking και το m-banking αλλάζουν τις επιχειρήσεις

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ: ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !!!

 



Του Χριστόφορου Σεβαστίδη,
Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων
*Εισήγηση για την έναρξη του Συνεδρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα



Με ιδιαίτερη χαρά κηρύσσω την έναρξη του Συνεδρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μπροστά σε ένα τέτοιο εκλεκτό ακροατήριο και με τόσο λαμπρούς εισηγητές. Η διοργάνωση ενός τριήμερου Συνεδρίου με τη συγκεκριμένη θεματική όφειλε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Αργήσαμε κάπως. Θεωρήθηκε ενδεχομένως ένα αντικείμενο που βρίσκεται μακριά από τον κύκλο των άμεσων επαγγελματικών ενδιαφερόντων ενός δικαστικού λειτουργού των πολιτικών- ποινικών δικαστηρίων αν και στην πραγματικότητα είναι η ψυχή της κάθε νομικής διάταξης που εφαρμόζουμε. Νομικός ο οποίος δεν γνωρίζει, δεν μελετά, δεν ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν ερευνά αν στην κάθε μεμονωμένη περίπτωση υπάρχει κάποια υποψία παραβίασή τους ή θεωρεί περιττή ευρωπαϊκή πολυτέλεια την ενασχόληση με αυτά, ότι πρόκειται για κάτι ξένο με την ελληνική κουλτούρα, εκφράζει μια εντελώς αντιδραστική αντίληψη. Το εύρος των θεμάτων και η πολυδιάστατη οπτική κάτω από την οποία πρέπει να εξεταστούν αυτά τα δικαιώματα θεωρήθηκε ίσως αποτρεπτικός παράγοντας για να διοργανωθεί ένα συνέδριο. Ας κρατήσουμε ως θετικό στοιχείο τη δυνατότητα που έχουμε να συζητάμε ελεύθερα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, συνθήκη όχι αυτονόητη αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε δεκάδες χώρες στις οποίες «χρειάζεται πολλή αρετή και τόλμη για να μιλήσει κανείς για δικαιώματα του ανθρώπου και ακόμα περισσότερο για να αγωνισθεί γι’ αυτά» όπως έγραφε ο Αριστόβουλος Μάνεσης. Διότι το ουσιώδες δεν είναι να μιλά κανείς για Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά να φροντίζει και να αγωνίζεται για την κατοχύρωσή τους.

Ιστορική εξέλιξη

Τα δικαιώματα του Ανθρώπου δεν απονεμήθηκαν σ’ αυτόν ipso jure ούτε είναι φυσικά, απαραβίαστα και αναπαλλοτρίωτα όπως συνηθίζουν κάποιοι να λένε. Αποτελούν αρχές ενταγμένες στο θετικό δίκαιο. Έχουν την δική τους ιστορική διαδρομή και δεν γεννήθηκαν ως αδέλφια από τον ίδιο τοκετό. Διατυπώθηκαν για πρώτη φορά ως δικαιώματα ατομικά και πολιτικά στη Γαλλική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1789, συνδεόμενα με την άνοδο της αστικής τάξης και την χειραφέτησή της από την φεουδαρχία. Τα κοινωνικά δικαιώματα ως δικαιώματα δεύτερης γενιάς είναι απόρροια των διεκδικήσεων του παγκόσμιου εργατικού κινήματος στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα μιλάμε για τα τρίτης γενιάς δικαιώματα, τα δικαιώματα ομάδων, τα δικαιώματα στο περιβάλλον. Στις αρχές του 20ου αιώνα τα κράτη πιεζόμενα από τις λαϊκές διεκδικήσεις αποφάσισαν να εντάξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Συντάγματά τους. Το ιστορικό αυτό σημείο είναι καθοριστικό καθώς η κρατική εξουσία για πρώτη φορά αυτοπεριορίζεται ρυθμίζοντας την άσκησή τους και οργανώνοντας την προστασία τους. Το αποκορύφωμα της διεθνούς αναγνώρισης έρχεται με τη λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου και την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1948, ένα κείμενο που δεν έχει νομική δεσμευτική ισχύ αλλά ένα προγραμματικό ηθικοπολιτικό περιεχόμενο. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) που υπογράφηκε δύο χρόνια αργότερα ως διεθνής συνθήκη ενσωματώθηκε στο εσωτερικό δίκαιο των κρατών και μάλιστα με υπερνομοθετική ισχύ. Ο κατάλογος των δικαιωμάτων είναι πλέον ευρύς: δικαίωμα στη ζωή, απαγόρευση βασανιστηρίων, απαγόρευση δουλείας και καταναγκαστικών έργων, δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία και ασφάλεια, δικαίωμα στη χρηστή απονομή δικαιοσύνης, μη επιβολή ποινής χωρίς νόμο, δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, ελευθερία έκφρασης, ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, δικαίωμα σύναψης γάμου, απαγόρευση διακρίσεων, δικαίωμα παροχής ασύλου, δικαίωμα ιδιοκτησίας, δικαίωμα κοινωνικής προστασίας, δικαίωμα συμμετοχής στη διακυβέρνηση της χώρας, δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία, δικαίωμα σε βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίζει υγεία και ευημερία, τροφή, ρουχισμό, κατοικία και ιατρική περίθαλψη.

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 



Ουρές σχηματίζουν στα συμβολαιογραφικά γραφεία οι φορολογούμενοι, με την κίνηση να είναι αυξημένη πάνω από 20% σε σχέση με πέρυσι και τους συμβολαιογράφους να περιμένουν ότι θα ξεπεράσει το 30% μέχρι το τέλος του έτους.

Η ενεργοποίηση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την Πρωτοχρονιά, αλλά και οι διορθώσεις σε συμβόλαια για ακίνητα που πρέπει να δηλωθούν στο Κτηματολόγιο, αποτελούν τους δύο βασικούς λόγους που οι πολίτες σπεύδουν στους συμβολαιογράφους, όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Οι φορολογούμενοι τρέχουν να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες για να γλιτώσουν από έξτρα φόρους.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΧ: ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ !!!

 


Ο αριθμός των εμβολιασμένων που προσβάλλονται από Covid-19 αυξάνονται σε πολλές χώρες, ένα φαινόμενο που οι επιδημιολόγοι χαρακτηρίζουν αναμενόμενο, όπως αναφέρει το γερμανικό Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» στην τελευταία έκθεσή του για την πανδημία.

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, περίπου 120.000 πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες έχουν νοσήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι περισσότεροι με ελαφρά συμπτώματα.

Από αυτούς, 5.000 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία και 1.000 υπέκυψαν.

Οι λόγοι

Το ινστιτούτο παραθέτει μια σειρά από λόγους για τους οποίους ο κορωνοϊός προσβάλλει και εμβολιασμένους.

Η προστασία δεν είναι απόλυτη, αφού κανένα εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό κατά 100%.

Και αυτό σημαίνει πως η εμβολιαστική κάλυψη πρέπει να αυξηθεί όσο γίνεται περισσότερο.

Τα ενεργά κρούσματα αυξάνονται. Και όσο περισσότεροι είναι οι ασθενείς, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μολυνθούν και άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη Γερμανία υπερδιπλασιάστηκε σε διάστημα δύο εβδομάδες σε περισσότερα από 230.000.

Η προστασία φθίνει: Υπάρχουν πλέον αρκετές μελέτες που δείχνουν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ !!!

 



Σουτζουκάκι κατεψυγμένο στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: «Σουτζουκάκι Κατεψυγμένο», βάρους περίπου 900 γρ., με ημερομηνία ανάλωσης 08/09/2022 και ημερομηνία παραγωγής 08/09/2021, προέλευσης ελληνικής με εταιρεία παρασκευής «ΚΡΕΑΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ». Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

ΧΑΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΜΕ 80 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!! ΒΓΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΛΕΤΑ !!!
ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ALPHA BANK: ΖΗΤΟΥΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ !!!




Ανησυχία στις τράπεζες – από τα στελέχη των διοικήσεων μέχρι τους εργαζόμενους – προκαλούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι πελάτες των τραπεζών θα μπορούν να προσέρχονται σε αυτές μόνο με αρνητικό μοριακό (PCR) ή rapid test, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και πρόκειται να εξειδικευτούν με ΚΥΑ που θα δημοσιευτεί το Σάββατο.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει «συμφόρηση» στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πελατών από τα τραπεζικά καταστήματα, τη στιγμή που οι εξ αποστάσεως συναλλαγές και η ψηφιοποίηση έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό ων εργαζομένων στις τράπεζες. Ήδη οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των τραπεζών είναι δύσκολες και τελευταία επικίνδυνες, καθώς πέραν του φόρτου εργασίας που μοιράζεται σε λιγότερα «χέρια», ο εκνευρισμός των πελατών από τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της, εκτονώνεται με θύματα τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, μετά το πρόσφατο επεισόδιο σε τράπεζα στον Άγιο Στέφανο όπου έξαλλος πελάτης έβγαλε μαχαίρι σε τραπεζοϋπάλληλο, χθες στο κεντρικό κατάστημα τράπεζας στην Κοζάνη σημειώθηκε νέο περιστατικό που έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας. Ενώ ο υπάλληλος της τράπεζας βρισκόταν εκτός του καταστήματος και μοίραζε χαρτάκια με αριθμό προτεραιότητας σε μια ουρά 80 ατόμων που περίμεναν να μπουν στο κατάστημα, πελάτης στην ουρά επιτέθηκε στον υπάλληλο φτύνοντάς τον, καλώντας τους υπόλοιπους στην ουρά «να κάνουν ντου στην τράπεζα».

Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να διαλύσει το «επαναστατημένο» πλήθος.
SSL Certificates