.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

PQH: ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ 180 ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ...ΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Αποζημιώνει με 2,3 εκατ. ευρώ καταθέτες η PQH…

-Αποζημίωση 2,3 εκατ. ευρώ μαθαίνω ότι θα λάβουν από την PQH 180 ιδιώτες καταθέτες της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας. Η PQH που ως εκκαθαριστής διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία των δεκαοκτώ υπό εκκαθάριση τραπεζών είχε χαρακτηρίσει τις καταθέσεις αυτές ως επενδυτικά προϊόντα και είχε αρνηθεί να αποζημιώσει τους πελάτες της τράπεζας. Οι τελευταίοι βρίσκονταν στα δικαστήρια με την PQH σχεδόν για μια επταετία.

– Όπως μαθαίνω, όμως, το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας απέρριψε την αίτηση έφεσης που είχε ασκήσει η PQH κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε δικαιώσει τους καταθέτες, καταρρίπτοντας το επιχείρημα της εταιρείας ότι οι καταθέσεις τους ήταν επενδυτικά προϊόντα και άρα δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν. Τώρα οι δικηγόροι των καταθετών ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τις εκταμιεύσεις…

… και επισπεύδει το πρόγραμμα «Αριάδνη»

-Με το ένα χέρι θα δώσει, με το άλλο θα πάρει, ωστόσο, η PQH. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να βγάλει προς πώληση το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων που έχει βγει στην αγορά μέχρι στιγμής, ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Λόγω του μεγέθους του, το χαρτοφυλάκιο με την ονομασία «Αριάδνη» είναι σίγουρο ότι θα βάλει όλα τα μεγάλα ονόματα των funds και των διαχειριστών να κονταροχτυπηθούν για την απόκτησή του, καθώς θα πάρουν προβάδισμα που δύσκολα θα μπορεί να ανατραπεί.

-Το τίμημα που θα μπορούσε να λάβει η PQH για την «Αριάδνη» ξεπερνάει τα 750 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι μεγάλο και ακούω ότι συζητείται να προβλεφθεί η καταβολή του τμηματικά, σε βάθος 2 – 3 ετών, από τον επενδυτή που θα το αποκτήσει. Αρκεί βεβαίως να παρουσιάσει εγγυητική από (αξιόπιστο εννοείται) πιστωτικό ίδρυμα. Μετά την πώληση του «Αριάδνη», η PQH θα απομείνει με κόκκινα δάνεια υπό διαχείριση 3 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates