.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΧ !!!



Τι αποκαλύπτει το newsauto.gr :


Το NewsAuto.gr δημοσιεύει τα στοιχεία που έλαβε καταναλωτής με Εισαγγελική παραγγελία από εταιρεία χρονομίσθωσης και εξουσιοδοτημένα συνεργεία που επιβεβαιώνουν την τεράστια κομπίνα! Οι Αρχές προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν για τα καλά αυτή τη φορά και να μην την γλιτώσει επικαλούμενος λόγους… ασθένειας.

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου για ακόμη μία φορά ο Έμπορος των Βορείων Αντιπρόσωπος θα αναγκαστεί να παραστεί στην Ευελπίδων καθώς ένας ανυποψίαστος καταναλωτής φαίνεται πως τον έχει στριμώξει για τα καλά!

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το NewsAuto.gr ο ιδιοκτήτης ενός VW Golf το οποίο αποκτήθηκε από τον επιτήδειο Έμπορο των Βορείων Προαστίων και όπως αποδείχθηκε είχε γυρισμένα χιλιόμετρα, ήταν τρακαρισμένο και διέθετε παραποιημένα δημόσια έγγραφα.

Παράλληλα ο ανυποψίαστος καταναλωτής μας έδωσε μια νέα πτυχή για την υπόθεση του Εμπόρου των Βορείων Προαστίων σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να αντιμετωπίσουν δραστικά τον επιτήδειο έμπορο.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν. 4555/2018
Ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Αυτό προβλέπει ο Ν. 4555/2018 που ψηφίσθηκε προ διμήνου και ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται από τους Δήμους όλης της χώρας.



Απαραίτητη προϋπόθεση για να σταματήσει η πληρωμή των τελών είναι να υποβληθεί σχετική αίτηση στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ κάθε Δήμου.

Σήμερα ο Δήμος Πειραιά κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ στο Δημαρχείο Πειραιά, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να απαλλαγούν από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού.

Το άρθρο 222 του Ν. 4555/19-07-2018 προβλέπει τα εξής για την απαλλαγή δημοτικών τελών:

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ "ΜΕΝΟΥ" ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Στο θέμα του προϋπολογισμού του 2019 και της μείωσης των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις των θεσμών με την κυβέρνηση στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα.


Σε κοινή δήλωση των εκπροσώπων της τρόικας σημειώνεται ότι συζητήθηκε επίσης η ολοκλήρωση των βασικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος, για τις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση της τρόικας:

ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



















Τι γράφει το enikos.gr :


Παρελθόν αποτελεί από σήμερα το τραπεζικό απόρρητο για 150.768 δανειολήπτες που κατέφυγαν στον νόμο Κατσέλη (3869/2010) για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από τον πλειστηριασμό.

Ο «Ε.Τ.» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα στατιστικά για την πορεία του νόμου, όπως τα παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους εκπροσώπους των δανειστών κατά την πρώτη τους… μετα-μνημονιακή επίσκεψη στην Αθήνα, αλλά και τον τρόπο που θα παρακολουθείται στο εξής η Ελλάδα

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως αυτό το στοκ των 150.000 και πλέον αιτήσεων θα περιοριστεί κατά 40.000 υποθέσεις περίπου, αφού βάσει υπολογισμών ένα ποσοστό της τάξεως του 25% που αντιστοιχεί σε στρατηγικούς κακοπληρωτές θα προτιμήσει να εγκαταλείψει το λεγόμενο «οχυρό», φοβούμενο την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

ΑΑΔΕ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ !!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει προσλήψεις 1.800 ατόμων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 για να διαχειριστεί τον όγκο των πληροφοριών !!!


Με έναν νέο, εξελιγμένο τρόπο επιτήρησης θα επιχειρήσει από το νέο έτος η ΑΑΔΕ να βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων.

Στόχος είναι η δημιουργία κλειστού κυκλώματος ελέγχου που θα συνδέεται άμεσα με τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων, προκειμένου να καταγράφονται real time και on line οι συναλλαγές. Φοροελεγκτές υποστηρίζουν ότι τα διαφυγόντα έσοδα από τον ΦΠΑ ανέρχονται σε δισ. ευρώ και πως οι μέχρι σήμερα φοροελεγκτικοί μηχανισμοί δεν αποτυπώνουν το μέγεθος της φοροδιαφυγής.

Στόχος είναι το συγκεκριμένο σύστημα να μην είναι «διάτρητο» και να μην μπορούν να αλλοιωθούν τα δεδομένα. Η λογική βάσει της οποίας θα λειτουργεί θα είναι η ίδια με εκείνη των POS.

ΜΜΜ: ΔΩΡΕΑΝ WI-FI ΣΕ ΣΤΟΛΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΣΑΠΑΚΙΑ" !!!


ΤΡΙΕΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1/1/2016 ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΟΥΝ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 10/2018 ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Η Ολομέλεια του Aρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι για αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν πριν την 1-1-2016, χωρίς να επιδοθούν, εξακολουθεί και μετά την 1-1-2016 να ισχύει η τριετής προθεσμία για την άσκηση του ενδίκου μέσου της αναίρεσης που προέβλεπε η διάταξη του άρθρου 564 παρ. 3 ΚΠολΔ, πριν την αντικατάστασή της με το άρθρο πρώτο, άρθρο τρίτο του ν. 4335/2015.


«Με το άρθρο 1 άρθρο τρίτο του ν. 4335/2015, ο οποίος επέφερε ριζικές αλλαγές στον ΚΠολΔ, τροποποιήθηκαν πολλές διατάξεις του τρίτου βιβλίου του ΚΠολΔ (άρθρα 495-590), που αφορούν τα ένδικα μέσα και τις ανακοπές, μεταξύ των οποίων και το άρθρο 564 παρ. 3, στο οποίο ορίσθηκε ότι ‘ ‘ αν η απόφαση δεν επιδόθηκε, η προθεσμία της αναίρεσης είναι δύο (2) έτη και αρχίζει από τη δημοσίευση της απόφασης που περατώνει τη δίκη’ ‘ . Η ίδια διάταξη, πριν την τροποποίησή της, όριζε ότι ‘ ‘ αν η απόφαση δεν επιδόθηκε, η προθεσμία της αναίρεσης είναι τρία χρόνια και αρχίζει από τη δημοσίευση της απόφασης που περατώνει τη δίκη’ ‘ .

Περαιτέρω, στο άρθρο 1 άρθρο ένατο παρ. 2 του ίδιου νόμου και υπό τον τίτλο ‘ ‘ μεταβατικές και άλλες διατάξεις’ ‘ περιλήφθηκε μεταβατική διάταξη, σύμφωνα με την οποία ‘ ‘ Οι διατάξεις για τα ένδικα μέσα και τις ειδικές διαδικασίες των άρθρων 591-645 εφαρμόζονται για τα κατατιθέμενα από τις 1-1-2016 ένδικα μέσα και αγωγές’ ‘ , ενώ στην παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι ‘ ‘ Κατά τα λοιπά, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά σε επιμέρους διατάξεις, η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από 1-1-2016’ ‘ .
Η αιτιολογική έκθεση του ν. 4335/2015 ορίζει, όσον αφορά τις μεταβατικές διατάξεις, τα εξής: ‘ ‘ Με τις παραγράφους 1 - 4 των μεταβατικών διατάξεων ρυθμίζεται το χρονικό σημείο έναρξης ισχύος των διατάξεων του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, κατά τρόπον ώστε να παρέχεται ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής στις νέες ρυθμίσεις όλων των παραγόντων της δικαιοσύνης’ ‘ .

EYA KΑΪΛΗ: Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ BULLYING ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ !!!



Σάλος για Καϊλή: Τα επιδόματα δίνονται σε τεμπέληδες που φυτοζωούν χωρίς να θέλουν να εργαστούν !!!

H ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, έβαλε στον ίδιο σάκο όλους τους άνεργους της χώρας ως «τεμπέληδες σαν τον Καρανίκα που φυτοζωούν» και πολύ κακώς λαμβάνουν επιδόματα σε σημερινή της εμφάνιση στον ΣΚΑΪ.

«Τα χρήματα είναι συγκεκριμένα, άρα από πού τα παίρνει; Τα στερείται η αγορά. Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για επενδύσεις μιλάμε για δύο πράγματα. Το ένα είναι η ανάπτυξη, το δεύτερο είναι το ξεπούλημα. Επενδύσεις για την ανάπτυξη δεν έχουμε δει, γιατί κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις. Άρα τι κάνουμε; Δίνουμε επιδόματα σε τύπους σαν τον Καρανίκα, οι οποίοι είναι τεμπέληδες, φυτοζωούν χωρίς να θέλουν να εργαστούν», είπε ευθαρσώς η σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα σε όλους τους losers που δεν βρίσκουν δουλειά.

ΧΑΡΑΤΣΙ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ !!!


ΟΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ !!!


Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΣΕ: ΘΙΧΤΗΚΕ...ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ & ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ !!!

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΔΗΛΩΣΕ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...
Καλά ρε μεγάλε αφού αυτός ήταν ο "πραγματικός λόγος", γιατί δεν πλήρωσες τα 7 ευρώ και να μπεις και να τα πεις ;;; Δεν αξίζει η Μακεδονία τα 7 ευρώ ;;;
Αλλά προφανώς το "είμαι βουλευτής και δεν πληρώνω" του συγκεκριμένου κυρίου δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα του εισιτηρίου στην ΔΕΘ...θυμηθείτε εδώ:



Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, απέστειλε ο βουλευτής ν. Αττικής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Καβαδέλλας, καθώς, όπως αναφέρει, του ζητήθηκε να... κόψει εισιτήριο κατά την είσοδό του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσιεύει το voria.gr η υπεύθυνη «εξεδίωξε» τον βουλευτή, λέγοντας του να περάσει από τα ταμεία να βγάλει εισιτήριο «σαν κοινός πελάτης, επισκέπτης και μου συνέστησε εκθέτοντάς με δημόσια, να δίνω το δήθεν καλό παράδειγμα πληρώνοντας το αντίτιμο της εισόδου μου όπως όλοι πράττουν, παρουσιάζοντας εννοιολογικά την περίπτωση των Βουλευτών ως ''τζαμπατζήδων''».

Ο κ. Καβαδέλλας ενημερώνει μάλιστα πως έστειλε επιστολή και στη διοίκηση της ΔΕΘ, προκειμένου να μην του αποστείλλουν ξανά πρόσκληση, ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του προς τον κ. Βούτση αναφέρει πως «δεν προσήλθα στην έκθεση για να αγοράσω τρακτέρ μπογιές και εργαλεία» και πως για τον ίδιο «θα ήταν ασφαλώς μία ταλαιπωρία να περπατώ δυο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο».

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: ΟΤΑΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ+ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ & ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!

ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ...
Ντόρα Μπακογιάννη: " Ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων είναι το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής" !!!




H εισαγγελική έρευνα για τα «θαλασσοδάνεια» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα της επικαιρότητας τα τελευταία 24ωρα. Μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα να μιλά για «επιχείρηση σπίλωσης της εικόνας των κομμάτων» από την κυβέρνηση, αλλά πριν επτά χρόνια, δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ (έχοντας τότε άλλη κομματική στέγη), χαρακτήριζαν τα δάνειά της «ακραίο φαινόμενο διαπλοκής».

Το 2011 ο νυν γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε καταγγείλει τα δύο μεγάλα κόμματα για διαπλοκή με τραπεζικούς και επιχειρηματικούς κύκλους.

Επίσης, την ίδια εποχή η νυν τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, με παρέμβασή της στη Βουλή, έκανε λόγο για για ακραίο φαινόμενο διαπλοκής.

«Τα κόμματα δεν αρκέστηκαν στα πολλά λεπτά που εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζητούν έσοδα από τον τραπεζικό δανεισμό με την πρωτόγνωρη και προκλητική διαδικασία της εκχώρησης ως εγγύησης τις μελλοντικές, ετήσιες κρατικές χρηματοδοτήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και προσθέτει:

«Τα κόμματα χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 244, 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί χρωστούν 235 εκατομμύρια ευρώ. Ως εγγύηση έχουν δώσει την επιχορήγηση που ελπίζουν πως θα πάρουν με βάση τους ψήφους που ελπίζουν πως θα πάρουν την ώρα που όπως όλοι γνωρίζουμε ο δικομματισμός έχει πεθάνει. Είναι προφανές πως για να αποπληρώσουν τα κόμματα ως το 2022 θα πρέπει να χρησιμοποιούν απολύτως τίποτα από τις χρηματοδοτήσεις», συμπληρώνει για να καταλήξει:

ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ !!!




Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο γραφείο του στην Κέρκυρα, ο σύμβουλος και εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Σεργκέι Τσερνίτσιν.

Ο κ. Τσερνίτσιν, ενημέρωσε τον κ. Γαλιατσάτο για την άμεση επενδυτική αξιοποίηση του Σκορπιού, ύψους 184 εκατ. ευρώ, σε έκταση περίπου 10.000 τ.μ., που ξεκινά τον Οκτώβριο και τον ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη της ΠΙΝ, ως προς την «προσπέλαση» της γραφειοκρατίας και τη θετική προσέγγιση του επενδυτικού σχεδίου.

Την ίδια ώρα, στη συζήτηση αναπτύχθηκε το κοινό ενδιαφέρον του Ρώσου μεγιστάνα και της ΠΙΝ, για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόθεση του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, να υποστηρίξει την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο NATURA 2000, στην περιοχή της Λευκάδας και του Μεγανησίου. Το θέμα είχε συζητηθεί και με τον Αντιπεριφερειάχρη Λευκάδας, Θεόδωρο Χαλικιά, που είχε θέσει την συγκεκριμένη πρόταση, έχοντας υπ’ όψη του το ενδιαφέρον του κ. Ριμπολόβλεφ.

Ο Περιφερειάρχης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο κ. Γαλιατσάτος πρότεινε, βάση των αποτελεσμάτων της μελέτης που θα εκπονηθεί, η Περιφέρεια να εισηγηθεί τη δημιουργία γραφείου του ΕΛΚΕΘΕ, στο Ιόνιο, με έδρα την Λευκάδα.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΩΣ 25.000€ !!!




Κοντά στο 50% του εµπορικού επιτοκίου της αγοράς σχεδιάζεται να διαµορφωθεί το κόστος δανεισµού για αγρότες και ιδιοκτήτες πολύ µικρών µεταποιητικών επιχειρήσεων που θα ζητήσουν κεφάλαιο κάτω των 25.000 ευρώ από τις τράπεζες, σύµφωνα µε το πόρισµα των διαχειριστικών για τα εργαλεία που θα στηρίξουν την ίδια συµµετοχή των αγροτών στα Προγράµµατα.

Ο µηχανισµός αυτός, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda, που θα ενεργοποιηθεί µέχρι το τέλος του έτους θα ενισχυθεί µε κεφάλαια 25 έως 40 εκατ. ευρώ από τα ταµεία του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως αναφέρει το πόρισµα, οι τέσσερις συστηµικές τράπεζες είναι πρόθυµες να στηρίξουν και να υιοθετήσουν το µηχανισµό αυτό. Έως 3.200 δάνεια αναµένεται να εξυπηρετηθούν µε αυτόν τον τρόπο.

Το συγκεκριµένο εργαλείο βασίζεται στο γεγονός ότι οι χρηµατοπιστωτικοί οργανισµοί είναι απρόθυµοι να χρηµατοδοτήσουν επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν πιστωτικό ιστορικό και ρευστοποιήσιµες εξασφαλίσεις, ακόµη και αν η ζητούµενη χρηµατοδότηση είναι χαµηλή. Για να καλυφθεί αυτή η αδυναµία, το πρόγραµµα αγροτικής ανάπτυξης χρηµατοδοτεί περίπου το ήµισυ κάθε δανείου ώστε να δώσει κίνητρο στους χρηµατοπιστωτικούς οργανισµούς να παρέχουν δάνεια µε ελάχιστες ή καθόλου εξασφαλίσεις.

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ ΣΕ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ !!!




Ένας κατάδικος παιδεραστής αποφυλακίστηκε με απόφαση Αναστασιάδη


Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε στην Κύπρο η απονομή προεδρικής χάρης σε δράστη σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, ο οποίος εξέτιε 3ετή ποινή κάθειρξης.

Η απονομή χάριτος σε καταδικασθέντες εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στην Κύπρο προκαλώντας ουκ ολίγες φορές αντιδράσεις, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων και ειδικά όταν αυτά στρέφονται κατά ανηλίκων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η έντονη κριτική της αντιπολίτευσης, οδήγησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νϊκο Αναστασιάδη στην έκδοση μιας γραπτής δήλωσης, μέσων της οποίας εκφράζει τη θλίψη του για τον πόνο που προκλήθηκε στο ενήλικο πλέον θύμα της επίθεσης από την απονομή χάριτος. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κοπέλα, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, υπέστη σοκ όταν είδε τον άνδρα που την είχε κακοποιήσει έξω από την αυλή του σπιτιού της, καθώς είναι γείτονάς της.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΛΗΣΤΕΙΑ Ο Β.ΡΕΣΤΗΣ !!!

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_38.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/16.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_484.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/folli-follie-seanergy.html




Τι αποκαλύπτει το directnews.gr :

Σοκ έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθήνας με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Βίκτωρας Ρέστης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, ο γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται, ότι το Δεκέμβριο του 2012, έδωσε χρήματα σε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου- έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος- να αφαιρέσουν χαρτοφύλακα με έγγραφα από τον πρώην συνεργάτη του Ιωάννη Δρίτσα απειλώντας τον με όπλο και χτυπώντας τον στο κεφάλι! Για την υπόθεση αυτή ο Β. Ρέστης αντιμετωπίζει επίσης και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το ίδιο τελεσίδικο βούλευμα (υπ’αριθμ. 1507/2018) ο Β. Ρέστης θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος ακόμη για:

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: 50.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!


EKT : ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ;;;



Σύμφωνα με το Documento, ένα στάδιο πριν από την υποβολή αιτήματος έκδοσης διαταγής πληρωμής από το αρμόδιο δικαστήριο, βρίκεται η Εθνική Τράπεζα, η οποία όμως μεχρι σήμερα (και παρά το οτι το πόρισμα Καλούδη υπάρχει από το 2013 …)δεν έχει κάνει αγωγή! Τάδε έφη ανώτερο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο απευθύνθηκε το Documento, για τα χρέη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις σχετικές ενέργειες της τράπεζας.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά την ολοκλήρωση της απόδοσης του 50% της ετήσιας χρηματοδότησης, όπως ορίζεται και στο πλαίσιο του τέταρτου μνημονίου που έληξε μεν, ως προς αυτό το σημείο όμως εξακολουθεί και ισχύει δε» .

ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ !!!

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΖΗΣΗ
Εκτός από τους εμπλεκόμενους εφοριακούς, ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν τόσο στον λογιστή που "μεσολάβησε" όσο και στον επιχειρηματία που έδωσε τη "μίζα" ώστε να μην ελεγχθεί για 2 συνεχόμενες οικονομικές χρήσεις !!!


Ποινικές διώξεις για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν, με εντολή του εισαγγελέα Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέα Ζήση, σε βάρος τριών εφοριακών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία, προκειμένου η εταιρεία του να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο για δύο συνεχόμενες οικονομικές χρήσεις, την περίοδο 2008-10.

Έρευνα που διενήργησαν επιθεωρητές της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών κατέδειξε ότι ως συνδετικός "κρίκος" στην υπόθεση λειτούργησε λογιστής, μέσω του οποίου φέρεται να διακινήθηκε "μίζα", ύψους 100.000 ευρώ, ποσό που κατέληξε στον τραπεζικό λογαριασμό κατηγορούμενου εφοριακού, με τον οποίο - μάλιστα - έχει στενή συγγένεια.

Οι επιθεωρητές που διενήργησαν την έρευνα συνέταξαν πόρισμα το οποίο διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, Αχιλέα Ζήση, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων, σε βαθμό κακουργήματος, τόσο εις βάρος των εμπλεκόμενων εφοριακών, όσο και εις βάρος του λογιστή και του επιχειρηματία.

ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 146.000.000€ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 32 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΞΕ !!!



Τι γράφει το euro2day.gr :

Σημαντικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας έφεραν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ κατά το 2017. Αυτό προκύπτει από την έκθεση πεπραγμένων του ΣΔΟΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταγράφει το σύνολο της ελεγκτικής δράσης του κατά το περασμένο έτος.

Μεταξύ άλλων, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΣΔΟΕ, κατά το 2017:

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ & ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΛΑ....ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ !!!!
Αθωώθηκε χθες από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης, από την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς στην οποία κρίθηκε ένοχος από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στις 14 Δεκεμβρίου 2017.


Το Ανώτατο Δικαστήριο, σε τριμελή σύνθεσή του, παραμέρισε χθες την πρωτόδικη απόφαση που είχε εκδώσει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εναντίον του κ. Ηλιάδη και της Τράπεζας Κύπρου.

Ο δικηγόρος του κ. Ηλιάδη Πέτρος Σταύρου σημειώνει, μιλώντας στο κυπριακό StockWatch, ότι πρόκειται για πολύ σημαντική απόφαση, η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία και αθώωσε τον κ. Ηλιάδη από την κατηγορία στην οποία κρίθηκε ένοχος για χειραγώγηση της αγοράς.
Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, η σπουδαιότητα της απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που το Ανώτατο Δικαστήριο κλήθηκε να τοποθετηθεί για θέματα χειραγώγησης της αγοράς.

Ο κ. Ηλιάδης μετά την απόφαση είναι ελεύθερος μετά από 8 μήνες φυλάκισης.
Την απόφαση, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία των Δικαστών Μύρωνα Νικολάτου και Τεύκρου Οικονόμου, ανέγνωσε ο δικαστής Οικονόμου, ενώ την απόφαση μειοψηφίας ανέγνωσε η δικαστής Τάσια Ψαρά-Μιλτιάδου.

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ: ΜΥΘΟΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!

"ΣΤΟ 5% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ..."
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;; Με το βολικό παραμύθι των στρατηγικών κακοπληρωτών πέρασαν και συνεχίζουν να περνάνε τα μέτρα που ήθελαν οι τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς !!!




Ένας μύθος καταρρίφθηκε. Κυριαρχούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα το επιχείρημα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Είναι αυτοί που έχουν δανειστεί και σκόπιμα δεν πληρώνουν εκμεταλλευόμενοι την νομοθεσία. 
Μάλιστα είχε εκτιμηθεί ότι το 20% των προβληματικών ανοιγμάτων – τότε ήταν 100 δισεκ. έχουν μειωθεί στα 88 δισεκ. – δηλαδή 20 δισεκ. προβληματικά δάνεια αντιστοιχούν στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. 

Κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης μας αναφέρει
«Δυστυχώς διαψευστήκαμε.

Είχαμε την εντύπωση ότι υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές, που κρύβουν τα χρήματα τους, δεν πληρώνουν σκόπιμα, εκμεταλλευόμενοι ορισμένες πτυχές των νόμων.

Μέσω της πίεσης και των αναφορών ότι οι τράπεζες θα ασκήσουν μεγάλη πίεση και θα κυνηγήσουν όσους σκοπίμως έχουν αλλά δεν πληρώνουν, είχαμε πιστέψει ότι από φόβο, από ευσυνειδησία ή από ευνοϊκές διατάξεις νόμων ή από την απειλή των πλειστηριασμών οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα εμφανιστούν. 

ΣΕ "ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ" ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ & 200.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

Η QUALCO ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ" ΥΨΟΥΣ 17 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;





Αν και πολλοί είναι αυτοί που “φοβούνται” τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς από αυτόν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ο μισθός τους, η σύνταξή τους και οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν, κάποιοι φοβούνται περισσότερο τον εξάδελφό του, τον Ορέστη Τσακαλώτο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Ορέστης Τσακαλώτος είναι κατά κάποιον τρόπο ο… εθνικός εισπράκτορας, καθώς είναι ιδιοκτήτης της Qualco, μίας εταιρείας διαχείρισης “κόκκινων” δανείων που έχει φτάσει να διαθέτει χαρτοφυλάκιο αξίας κοντά στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας διεθνή funds με μεγαλύτερη εξειδίκευση, τεχνογνωσία και εμπειρία στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και σίγουρα η επιτυχία της Qualco στους σχετικούς διαγωνισμούς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ότι ο ιδιοκτήτης της τυγχάνει να έχει συγγένεια με τον υπουργό Οικονομικών.

Η τελευταία επιτυχία της Qualco ήταν η εξασφάλιση του πακέτου Earth της Εθνικής Τράπεζας στη θυγατρική της QQuant, ενός πακέτου κόκκινων δανείων ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η QQuant θα αναλάβει τη διαχείριση του πακέτου για λογαριασμό της κοινοπραξίας της σουηδικής Intrum και της αμερικανικής CarVal, στην οποία μεταβιβάζονται τα δάνεια.

ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΩΣ 12/12/2018 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ...ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ, ΜΗΠΩΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ-ΥΠΟΚΡΥΠΤΩΝ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ;;; 
Οι πνιγμένες από τα χρέη επιχειρήσεις έχουν λοιπόν να διαλέξουν, από τη μια την απειλή του προστίμου κι από την άλλη την απειλή της κατάσχεσης...Διότι, κύριοι του ΥΠΟΙΚ+ΑΑΔΕ, αν δεν ήταν αληθή τα παραπάνω, ο επαγγελματικός λογαριασμός θα είχατε φροντίσει να είναι ακατάσχετος και δεν οδηγούσατε τις ελληνικές επιχειρήσεις με τη πολιτική σας στη φοροδιαφυγή ως μέτρο επιβίωσης !!! Μην απορείτε λοιπόν που χιλιάδες επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει ακόμη επαγγελματικό λογαριασμό...



Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να δηλώσουν στο σύστημα TAXISNET «επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς» μέσω των οποίων πρέπει να πραγματοποιούν πλέον όλες τις εισπράξεις τους από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους συμπεριλαμβανομένων καί των ηλεκτρονικά διενεργούμενων λιανικών συναλλαγών μέσω «πλαστικού» χρήματος και e-banking.

Οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν να εκπληρώσουν την υποχρέωση αυτή εντός μηνός από την έναρξη άσκησης των δραστηριοτήτων τους. Όσοι δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα 1.000 ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννη Δραγασάκη και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΟΛ-ΨΥΧΑΡΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_94.html



Τι γράφει η fmvoice.gr :


Σας είχαμε προϊδεάσει έγκαιρα από τη στήλη, την περασμένη εβδομάδα, για την κινητικότητα που θα είχαμε για τα δάνεια των κομμάτων.

Πράγματι, χθες έγινε γνωστό ότι δεκάδες στελέχη, κυρίως της Αγροτικής, αλλά και της Εθνικής, καλούνται από τον εισαγγελέα να καταθέσουν ανωμοτί (ως ύποπτοι για τέλεση αδικημάτων).

"ΞΥΠΝΗΣΑΝ" ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ !!!

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ* ΠΑΡΤΙ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΕΛΕΩ...ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_26.html




Επίσπευση ελέγχων ΑΑΔΕ για υποθέσεις που αφορούν εισαγγελικές παραγγελίες και ενδομιλικές συναλλαγές

Εντολή επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των ελέγχων στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που αφορούν εισαγγελικές παραγγελίες και ενδοομιλικές συναλλαγές δίνει με απόφαση της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα πρόκειται για τις ακόλουθες υποθέσεις:

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ...ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!! ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ+ΤΑΜΙΩΝ !!!

ΕΤΣΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_257.html



Εξήντα στελέχη τραπεζών καλούν οι οικονομικοί εισαγγελείς για εξηγήσεις γύρω από τα θαλασσοδάνεια 3 κομμάτων


Ως ύποπτοι για τα «θαλασσοδάνεια» 3 κομμάτων καλούνται τα τραπεζικά στελέχη για εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς. Οι κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις απευθύνονται σε εξήντα στέλεχη της Εθνικής τράπεζας και της πρώην Αργοτικής, καθώς στους οικονομικούς εκπροσώπους 3 κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Θα καταθέσουν ανωμοτί για δάνεια άνω των 230 εκ. ευρώ που ελήφθησαν μέχρι το 2012.

Πρόκειται για τη συνέχεια της έρευνας, που είχε τεθεί στο αρχείο, και ανακοινώθηκε εκ νέου μετά από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου το 2017.

Τα μεν τραπεζικά στελέχη θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πολιτικά στελέχη για ηθική αυτουργία σε αυτή.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε το ραντεβού των τραπεζιτών με τους επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου των θεσμών στο Χίλτον.

Οι Έλληνες τραπεζίτες, σύμφωνα με πηγές με γνώση των συζητήσεων, εμφανίστηκαν σίγουροι ότι όλες οι τράπεζες θα επιτύχουν τους στόχους μείωσης των NPEs για το 2018 ενώ διατύπωσαν αισιοδοξία και για το 2019.

Στο πλαίσιο αυτό οι τραπεζίτες μεταξύ άλλων παρουσίασαν στοιχεία για το πως εξελίσσονται οι πλειστηριασμοί και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, δυο ζητήματα για τα οποία οι δανειστές ζήτησαν να υπάρχει τακτική ενημέρωση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μετά το πέρας της συνάντησης, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 17.30, ότι οι δανειστές αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει συντελεστεί αν και δεν πήραν ξεκάθαρη θέση για το μείζον αυτό ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, οι τραπεζίτες ζήτησαν να γίνει δεκτή από τους δανειστές η αλλαγή που διέπει το νομικό πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης στις ελληνικές τράπεζες και με το οποίο σήμερα αποκλείεται η συμμετοχή στο ΔΣ μέλους που δεν είναι τραπεζίτης ενώ ορίζεται και η υποχρεωτική συμμετοχή ξένων. Κατά τις ίδιες πηγές, οι δανειστές δεν ήταν αρνητικοί σε αλλαγές του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, αν και πρώτα θέλουν να εξετάσουν τη νομοθετική παρέμβαση στην οποία προτίθεται να προβεί η ελληνική κυβέρνηση.

Τα βασικά ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν:

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΟΜΒΑ ΜΕΡΚΕΛ: "ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ" !!!

ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ...
Ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην FRONTEX !!!





Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν αλληλεγγύη προκειμένου να διασφαλίσουν πως η υπηρεσία των συνόρων, Frontex, θα έχει αρκετές εξουσίες ώστε να είναι αποτελεσματική και να βοηθήσει να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το θέμα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης σημαίνει πως πρέπει να ενισχύσουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων. Αυτό σημαίνει επίσης πως οι χώρες με εξωτερικά σύνορα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις εθνικές ευθύνες τους», δήλωσε σήμερα Τετάρτη η Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΕΗ: ΤΑ ΕΛΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΗΝΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!




Τι γράφει το bankingnews.gr :

Πριν καλά καλά αναλάβει η νέα διοίκηση, τα ΕΛΤΑ βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα νέο πρόβλημα που απειλεί τη ρευστότητά τους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκδόθηκε δικαστική απόφαση μετά από ασφαλιστικά που είχε υποβάλλει η ΔΕΗ η οποία υποχρεώνει τα ΕΛΤΑ να καταβάλλουν τα χρήματα που εισπράττουν για λογαριασμό της ΔΕΗ εντός μηνός από την είσπραξή τους.

Τυχόν ενεργοποίηση της δικαστικής απόφασης αναμένεται να προκαλέσει ασφυξία στα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανότητα καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας πράγμα πρωτοφανές για την ιστορία του Οργανισμού.

Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή η νέα διοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του προγράμματος αναδιοργάνωσης που περιλαμβάνει τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Η συμφωνία για μείωση μισθών έχει εφαρμοστεί κατά το πρώτο σκέλος και απομένει να φανεί αν θα εφαρμοστεί και το υπόλοιπο τμήμα περί το 7% που έχει συμφωνηθεί.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ GRECO ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ DANSKE BANK ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ 30 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ...
Τη Δανία, μία από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, έθεσε υπό αυστηρή επιτήρηση και σε διαδικασία ελέγχου, για τη μη συμμόρφωσή της σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς σε βουλευτές και δικαστικούς, η Ομάδα Κρατών κατά της 
Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπη (GRECO).



Το μέτρο επιτήρησης επιβλήθηκε μετά τη διαπίστωση ότι η χώρα έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά μόνο μία από τις έξι συστάσεις που της υποβλήθηκαν τέσσερα χρόνια πριν.

Η GRECO συνιστά στη Δανία να θεσπίσει έναν κώδικα δεοντολογίας που θα εφαρμόζεται αποτελεσματικά στους βουλευτές και θα συμπληρώνεται με πρακτικά μέτρα, όπως η κατάρτιση και η παροχή συμβουλών.

Η Ομάδα Κρατών υπογραμμίζει ότι στη Δανία δεν υπάρχει ακόμη υποχρέωση των βουλευτών να κάνουν ad hoc αναφορά για συγκρούσεις συμφερόντων, όταν προκύπτουν.

(ΒΙΝΤΕΟ) ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ - ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ & ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ - ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ & ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!



ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ:
  • 50.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2019
  • ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ
  • ΒΙΑΙΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ 20% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Η υπόθεση ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2011, όταν ο τότε Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ, διαβίβασε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών πόρισμα ΕΔΕ, για έργα στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ την περίοδο 2008-09(επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου).



Τι αποκαλύπτει το virus.com.gr :


Σε δίκη για ηθική αυτουργία σε κακουργηματικού χαρακτήρα ζημία σε βάρος του Δημοσίου έχουν οδηγηθεί δύο στενοί συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πρόκειται για τον κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο-Στράτη, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας την περίοδο 2005-2009 και τον κ. Πολύκαρπο Αδαμίδη, νομικό σύμβουλο του υπουργείου, το ίδιο χρονικό διάστημα και νυν συνεργάτητου κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες.

Η υπόθεση, που φέρνουμε σήμερα στο φως, μπορεί να εκλάβει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις, καθώς αφορά μία χρονική περίοδο, που έχει μείνει γνωστή για το «μεγάλο πάρτι στην Υγεία». Περίοδος που έχει βρεθεί και στο επίκεντρο της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση Novartis, στην οποία έχει εμπλακεί και το όνομα του κ. Αβραμόπουλου – αν και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σε βάρος του είναι ισχνά.

Έπειτα από πολλές αναβολές, η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια τον Ιούνιο και η εκδίκασή της αναμένεται να τραβήξει επί μακρόν λόγω της πολυπλοκότητας, του αριθμού των κατηγορουμένων, των μαρτύρων και του ειδικού της βάρους. Η παραπομπή σε δίκη έγινε με βάση το υπ’ αριθμ. 1443/16 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Εκτός από τους κ.κ. Καλογερόπουλο και Αδαμίδη, στο εδώλιο έχουν καθίσει άλλοι 4 κατηγορούμενοι:

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΑΦΗΣΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ+ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ...
Σε συναγερμό ΑΑΔΕ & Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.



Πονοκέφαλο προκαλούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αλλά και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περί «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος μέσω της πώλησης ακινήτων από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Και αυτό διότι στη διαδικασία των πλειστηριασμών μπορούν να συμμετέχουν και κάτοικοι του εξωτερικού, για τους οποίους όμως δεν υπάρχει έλεγχος του «πόθεν έσχες», εάν δεν έχουν ελληνικό ΑΦΜ. Εκμεταλλευόμενοι το κενό της νομοθεσίας αλλοδαποί οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το ΑΦΜ τους, «ξεπλένουν» χρήματα αγοράζοντας ακίνητα μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Να σημειωθεί, πως για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση του ΑΦΜ 48 ώρες πριν, προκειμένου ο συμβολαιογράφος να ενημερώσει σε περιπτώσεις που διαπιστώνει την ύπαρξη προβλήματος τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να κάνουν έλεγχο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει για αλλοδαπούς που δεν έχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς και συμβολαιογραφικούς κύκλους, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, η Πάτρα είναι μια από τις πόλεις που έχει εξελιχθεί σε θύλακα που έχουν εμφανιστεί φαινόμενα «πλυντηρίου» χρημάτων μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΘ.ΔΟΥΖΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΦΛΩΡΟΥ !!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Κι όλα αυτά ενώ μόλις λίγες μέρες νωρίτερα(στις 26 Γενάρη) ο ιατρός του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, Απόστολος Τσιάμης, είχε κρίνει με δική του γνωμάτευση πως: «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της νοσηλείας του κρατουμένου Αριστείδη (Αρη) Φλώρου...». Όταν ο Φλώρος επιστρέφει στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού δεν αναλαμβάνει με βάση τα ισχύοντα ο ιατρός Απ.Τσιάμης, αλλά ο καθηγητής Αθ.Δουζένης και μάλιστα χωρίς την γραπτή έγκριση του Συμβουλίου των φυλακών !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Ένα έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Παρασκήνιο», δίνει νέα διάσταση στην παράνομη αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία Άρη Φλώρου - λόγω αναπηρίας συνολικού ποσοστού 70% - ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης ύψους 256 εκατομμυρίων ευρώ, της Energa-Hellas Power.

Το έγγραφο αυτό φέρει την υπογραφή του Αθανασίου Δουζένη, πανεπιστημιακού καθηγητή και διευθυντή της Β΄ ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν». Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Έτσι, ο κ. Δουζένης έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται και να εξετάζει κρατούμενους στο χώρο αυτό. Ωστόσο, δεν μπορεί να επισκέπτεται και να εξετάζει κρατούμενους σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Επομένως, η επίσκεψή του στις φυλακές Χαλκίδας για να εξετάσει το Φλώρο, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2018, ήταν παράνομη.

Εάν πάλι επισκέφτηκε τον συγκεκριμένο κρατούμενο ως ιδιώτης γιατρός, τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για μεγάλο σκάνδαλο, αφού: α) για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε η επίσκεψή του να έχει τη γραπτή έγκριση του Συμβουλίου των φυλακών Χαλκίδας και β) είναι αδιανόητο να υπογράφει στις 4 Φεβρουαρίου έγγραφο το οποίο απευθύνεται στο διευθυντή των φυλακών και αναφέρει ότι «την Κυριακή επισκέφθηκα και εξέτασα τον κρατούμενο Αριστείδη Φλώρο. Σας αποστέλλω αντίγραφο της γνωμάτευσής μου (με τη σφραγίδα μου) και παρακαλώ φροντίστε να γίνουν περαιτέρω ενέργειες για να παρακολουθείται από ψυχίατρο και να του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Στην παρούσα φάση αρνείται φαρμακευτική αγωγή και τροφή, ενώ δεν κοιμάται.», ως ιδιώτης γιατρός και λίγο αργότερα με την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού να προτείνει ως γενικός εισηγητής προς το ΚΕΠΑ να του αναγνωριστεί ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 67%, έτσι ώστε να αποφυλακιστεί.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΜΑ...ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΙΣΜΟΥ !!!

ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝΤΟΚΩΣ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Πρωτοδικείο υποχρέωσε δικηγόρο να επιστρέψει έντοκα το εφάπαξ των 45.499 ευρώ την οποία έλαβε μετά την παραίτησή του από μεγάλο Δικηγορικό Σύλλογο που ήταν εγγεγραμμένος, καθώς μόλις εισέπραξε το εφάπαξ αμέσως υπέβαλε αίτημα επανεγγραφής στον ίδιο Δικηγορικό Σύλλογο το οποίο έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης !!!


Ειδικότερα, δικηγόρος τον Αύγουστο του 2015 υπέβαλε στο Δικηγορικό Σύλλογο που ήταν εγγεγραμμένος δήλωση παραίτησης-αποχώρησης. Έτσι, διαγράφηκε από το Σύλλογο και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου του απονεμήθηκε ο τίτλος του «επίτιμου δικηγόρου».

Αμέσως μετά, υπέβαλε αίτηση στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προκειμένου να του χορηγηθεί το εφάπαξ. Την 9η Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η αίτηση για τη χορήγηση του εφάπαξ εγκρίθηκε από το Ταμείο και 6 μέρες μετά (15.9.2015) εισέπραξε το εφάπαξ των 45.499 ευρώ.

Μόλις εισέπραξε το εφάπαξ υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στο Σύλλογο που μέχρι πρότινος ήταν εγγεγραμμένος. Τρείς μέρες μετά (18.9.2015) η αίτηση επαναδιορισμού του έγινε δεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΛΙΤ !!!



Οι τραπεζίτες κατέχουν ολόκληρη τη γη – την οποία όμως, εάν τους την αφαιρέσει κανείς, αφήνοντας τους τη δυνατότητα να δημιουργούν με τον ίδιο τρόπο χρήματα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχουν αρκετά κεφάλαια για να την αγοράσουν ξανά.



Ανάλυση

Οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι, οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες, οι αθλητές, εμείς που γράφουμε, ιδίως δε οι πολιτικοί, διεκδικούν από το περιβάλλον τους δύο βασικά πράγματα: την αγάπη, καθώς επίσης την επιβεβαίωση πως είναι σημαντικοί, ότι αξίζουν.

Ακριβώς για το λόγο αυτό αγωνίζονται να επιτύχουν σε όλη τους τη ζωή ή/και τρέχουν στις τηλεοράσεις, όταν τους δίνεται η ευκαιρία – με στόχο να προβάλλουν τα επιτεύγματα τους ή τις έξυπνες σκέψεις τους, εισπράττοντας την εκτίμηση, καθώς επίσης την αποδοχή της κοινωνίας.

Σε πλήρη αντίθεση όμως με όλους τους άλλους ανθρώπους, η ελίτ του χρήματος επιδιώκει ένα και μοναδικό πράγμα: την αύξηση της δύναμης της, έτσι ώστε να επιβάλλει την κυριαρχία της στις «μάζες» – να κινεί τα νήματα δηλαδή, παραμένοντας στο παρασκήνιο, μακριά από τα βλέμματα του κόσμου.

Για την ίδια, τα χρήματα δεν είναι απλά ένα μέσο ανταλλαγής, ενώ δεν επιδιώκει με τη βοήθεια τους μόνο τη συσσώρευση πλούτου – αφού τα χρησιμοποιεί για την καταπίεση των υπολοίπων, με στόχο την πλήρη υποδούλωση τους. Ορισμένα τώρα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί έμμεσα η ελίτ, για την επίτευξη των στόχων της, είναι τα παρακάτω:

14 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 1,5 ΤΟΝΟΥ ΧΑΣΙΣ !!!




Τι αποκαλύπτει το directnews.gr :

Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και οδηγείται στη φυλακή, γνωστός δικηγόρος του Πειραιά και επτά ακόμα συγκατηγορούμενοι του για τη μεταφορά 1,5 τόνου κάνναβης στην Ιταλία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά καταδίκασε ομόφωνα το δικηγόρο και επτά ακόμα άτομα για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 7 Απριλίου 2017 μέλη της οργάνωσης είχαν ξεφορτώσει το φορτίο με τα ναρκωτικά στις ιταλικές ακτές και συνελήφθησαν μετά από κινηματογραφική καταδίωξη νότια του Ταινάρου από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η αξία του φορτίου των ναρκωτικών αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τον Πειραιώτη δικηγόρο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο αδέλφια, γόνοι γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας (σ.σ. ο ένας αθωώθηκε τελικά από το δικαστήριο καθώς δεν διαπιστώθηκε ενεργός συμμετοχή του), ένας Έλληνας χειριστής γερανού που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά σκάφους και πέντε Αλβανοί που φέρονται να είχαν ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία μέσω της Αλβανίας, με φουσκωτά σκάφη μεγάλης ιπποδύναμης που ανήκουν σε offshore εταιρίες.

Οι τρεις επέβαιναν στο σκάφος που ακινητοποιήθηκε από τις λιμενικές αρχές σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το ακρωτήριο Ταίναρο μετά την επιστροφή του από τις ιταλικές ακτές, ενώ οι δύο που φέρονται ως “εγκέφαλοι” της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, έξω από το γραφείο του κατηγορούμενου δικηγόρου στον Πειραιά.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ+ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στον μεγάλο βραχνά για τράπεζες και κυβέρνηση εξελίσσεται η διαχείριση των στεγαστικών δανείων, όσο θα εντείνονται και θα αλλάζουν μορφή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μειώνοντας το όριο "ασυλίας" σε ακίνητα κάτω των 150.000 ευρώ και αίροντας την προστασία για την πρώτη κατοικία.

Με βάση την υφιστάμενη στοχοθεσία των τραπεζών και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι του SSM μέχρι τα τέλη του 2019, οι τράπεζες θα έπρεπε τον Ιούνιο 2018 να έχουν μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά τους ανοίγματα στα 27,1 δισ. ευρώ (και τον αντίστοιχο δείκτη στο 42,8% από 44,3% όπου διαμορφώθηκε τελικά) και τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια (αυτά σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών) στα 19,9 δισ. ευρώ (αντίστοιχος δείκτης 31,4%).

Η δέσμευση για περαιτέρω αποκλιμάκωση είναι τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά ανοίγματα να υποχωρήσουν στα 26,4 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2018 (δείκτης NPEs 42,2%), στα 25,3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2018 (δείκτης NPEs 41%) και στα 20,6 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2019 (δείκτης NPEs 34,9%).

Αντίστοιχα, τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια άνω των 90 ημερών, θα πρέπει να μειωθούν στα 19 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2018 (δείκτης NPLs στο 30,3%), στα 17,6 δις. ευρώ τον Δεκέμβριο 2018 (δείκτης NPLs στο 28,6%) και στα 12,9 δις. ευρώ τον Δεκέμβριο 2019 (δείκτης NPLs στο 21,9%).

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!

ΕΝΟΧΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΚ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΚΡΙΝΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ...ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ !!!
Πρωτόδικα, οι 13 αθωωθέντες, είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από 15 έως 25 χρόνια !!!




Την αθώωση και των 13 κατηγορούμενων για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Μετά από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προκύπτει ποινική τους ευθύνη για την αγορά με "καπέλο" και του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ που εκδόθηκε το 2006 αλλά και αυτού των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδοθεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, κηρύχθηκαν αθώοι μεταξύ άλλων για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης: οι τότε πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ και οι υπεύθυνοι των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που κατά το κατηγορητήριο, ήταν οι ενδιάμεσες εταιρείες στην πώληση του δομημένου ομολόγου.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Τι γράφει το analyst.gr :

Εισαγωγικά, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, εάν πιστεύει κανείς πως η Ελλάδα θα βρει ποτέ το δρόμο της εξόδου από την κρίση, επιστρέφοντας σε μία βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς να αλλάξει ριζικά η λειτουργία του τραπεζικού της συστήματος και χωρίς την ονομαστική διαγραφή μέρους των χρεών της, δημοσίων και ιδιωτικών, είναι δυστυχώς εκτός τόπου και χρόνου – θύμα άκρως επικίνδυνων ψευδαισθήσεων

Περαιτέρω, σε αντίθεση με όλες τις άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες κερδίζουν παράγοντας προϊόντα, οπότε οι μέτοχοι τους ενδιαφέρονται για τις ίδιες, οι τράπεζες δεν παράγουν απολύτως τίποτα, ενώ οι τραπεζίτες ενδιαφέρονται πριν από κάθε τι άλλο για τη διοίκηση των «ιδρυμάτων» τους – αφού μέσω αυτής κερδοσκοπούν, αδιαφορώντας εντελώς για την «επιχείρηση» αυτού καθεαυτού.

Το γεγονός δε ότι, οι μεγάλες τράπεζες πληροφορούνται πάντοτε από τις κεντρικές τις κινήσεις τους, οπότε μπορούν να επενδύσουν με σιγουριά πριν ακόμη τις μάθουν όλοι οι υπόλοιποι, αποδεικνύει το μέγεθος της διαφθοράς στον κλάδο – όπως στο παράδειγμα της ΕΚΤ, η διοίκηση της οποίας συναντάται με τους διευθυντές των μεγάλων τραπεζών, καθώς επίσης των επενδυτικών εταιρειών (BNP, UBS, Black Rock, Goldman Sachs κλπ.) σε τακτικά χρονικά διαστήματα τους τελευταίους μήνες, πριν από κάθε σημαντική νομισματική της απόφαση.

Αυτές οι συναντήσεις δεν μπορούν βέβαια να χαρακτηρισθούν ως παράνομες, αφού δεν απαγορεύονται από την νομοθεσία – θεωρούνται όμως ανήθικες και ανάρμοστες, αφού παρέχεται εσωτερική πληροφόρηση στους ελάχιστους εκλεκτούς, οι οποίοι τη χρησιμοποιούν για να αυξάνουν τα κέρδη τους, εις βάρος όλων των υπολοίπων.

Με δεδομένη δε τη σημασία των εκάστοτε δηλώσεων της ΕΚΤ για τα ομόλογα, τις μετοχές και τα νομίσματα, για τις αγορές γενικότερα, η έγκαιρη γνώση των ανακοινώσεων, πριν ακόμη δημοσιευθούν επίσημα, ισοδυναμεί με καθαρό χρυσό – με τεράστια κέρδη δηλαδή, χωρίς την ανάληψη κανενός ρίσκου.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 1 ΣΤΟΥΣ 5 ΓΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ !!!

ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ECSR ΓΙΑ ΤΟ 2017, ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 120.000.000 ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Ένας Γάλλος στους πέντε δεν έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει τρία γεύματα την ημέρα, ούτε να τρέφεται σωστά, αποκαλύπτει έρευνα του ινστιτούτου Ipsos και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Secours populaire français (SPF). Κάτι λιγότερο από το ένα τέταρτο των Γάλλων που ερωτήθηκαν (21%) απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να ακολουθεί σωστή διατροφή ή να καταναλώνει τρία γεύματα την ημέρα, ενώ το 27% παραδέχθηκε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει καθημερινά φρούτα και λαχανικά.

Η τάση αυτή είναι κυρίαρχη στα φτωχότερα νοικοκυριά. Ο ένας στους δύο Γάλλους με μηνιαίο εισόδημα κατώτερο των 1.200 ευρώ αδυνατεί να πληρώσει για να έχουν σχολική διατροφή τα παιδιά του και σχεδόν ο ένας στους δύο (48%) δυσκολεύεται να τους προσφέρει διατροφική ποικιλία. Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) ανέφερε ότι η διατροφική ανασφάλεια είναι ένδειξη φτώχειας.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση υπογραμμίζει ότι η οικονομική κατάσταση ενός μέρους των Γάλλων βελτιώθηκε σε σύγκριση με το 2017, ωστόσο προσθέτει ότι το 39% (+2% σε σύγκριση με το 2017) δήλωσε πως έχει ήδη βιώσει κατάσταση ανέχειας.

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ MEDIA MARKT ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;



Σε επανεξέταση της παρουσίας τους στην Ελλάδα βρίσκονται τα Media Markt τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε συζητήσεις με μεγάλο ελληνικό όμιλο που δραστηριοποιείται στη λιανική προϊόντων τεχνολογίας έχοντας εσχάτως εισέλθει προσεκτικά και στη λιανική ηλεκτρικών συσκευών (π.χ. κλιματιστικά, μικροσυσκευές).

Οι Γερμανοί μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα συνεχίζουν να μετρούν ζημιές και να αναγκάζονται να χρηματοδοτούν με συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου την παρουσία τους έχοντας δαπανήσει ποσά της τάξεως των 200 εκ ευρώ. 

Πλέον όμως με γενικότερες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνολικά ως όμιλος τους αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουν την τακτική τους. 

ΕΜΠΟΡΟΣ ΙΧ ΒΟΥΤΗΞΕ 500.000€ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ !!!



Τι αποκαλύπτει το newsauto.gr :

Με «συμμάχους» το Διαδίκτυο, ένα «φυσικό» κατάστημα και δεκάδες «δανεικά» αυτοκίνητα επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατάφερε να λάβει προκαταβολές ύψους 500.000 ευρώ από ανυποψίαστους καταναλωτές, αλλά και άλλους εμπόρους και να εξαφανιστεί!

Το κόλπο είναι γνωστό στα στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου και πετυχαίνει σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επιτήδειος το ξεκινά.

Ειδικότερα ο έμπορος που αναζητείται εμφάνιζε πολύ καλά αυτοκίνητα στην έκθεσή του ή στην ιστοσελίδα του και στη συνέχεια αποσπούσε μεγάλες προκαταβολές ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ έκαστη, για να κλειστούν τα αυτοκίνητα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησης τους.

ΣτΕ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΝΗΣ-ΧΛΑΜΠΟΥΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ !!!

ΕΙΧΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 3.200.000€(ΑΠΟ 1.600.000€ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΕΜΕΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 2010 ΕΩΣ 2013
Την απόφαση έλαβε το Β’ τμήμα του ΣτΕ κατόπιν προσφυγής του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Γ. Χλαμπουτάκη ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος αμισθί του Ερρίκος Ντυνάν, επί 113 ημέρες.



Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, ελεύθεροι οικονομικών και συνεπώς δεσμευτικών μέτρων είναι οι διατελέσαντες στη διοίκηση και διαχείριση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που δεν ήταν συνεπή στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Στους Γιώργο Χλαμπουτάκη και στον πρώην αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, είχαν καταλογιστεί 3.282.273 ευρώ μετά από Έλεγχο του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων για τις χρήσεις από το 2010 μέχρι και το 2013. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, ενώ υπέβαλε το νοσοκομείο μηνιαίες δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών δεν κατέβαλε το φόρο, ενώ υπέβαλε μηνιαίες δηλώσεις φόρου ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν πραγματοποιούσε την ταυτόχρονη καταβολή του φόρου, κ.λ.π.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!



«Αποστολή» από την Ελλάδα επισκέφθηκε με καυτά στοιχεία το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ!

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχωρά σήμερα η «δημοκρατία» για την υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας (που επιβεβαιώνονται και από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε), η ομάδα δικηγόρων με επικεφαλής τον Παύλο Σαράκη, μαζί με προστατευόμενους μάρτυρες, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αμερικανικές Αρχές για το σκάνδαλο. Οι καταθέσεις ήταν πολύωρες και στην ουσία οι μάρτυρες κλήθηκαν εκ νέου για να επιβεβαιώσουν στοιχεία και πληροφορίες που είχαν δώσει.

Η ομάδα που βρέθηκε στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης (Department of Justice) αποτελούνταν από τους Παύλο Σαράκη, Χρήστο Ερδα, Κωνσταντίνο Κυπραίο και Πέτρο Σαράκη, και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών που αγγίζουν και τη χώρα μας. Μάλιστα, αυτή η επίσκεψη έγινε σε μια χρονικά ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένονται εξελίξεις και στην Ελλάδα με βάση το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΔΕΔΔΗΕ: ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ+ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ !!!

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕΓΕΝΘΥΘΗΚΕ
«Παρά την εντατικοποίηση των προσπαθειών, τη διάθεση σημαντικότατων πόρων και την αλματώδη αύξηση του πλήθους των εντοπισμένων περιπτώσεων ρευματοκλοπής το φαινόμενο όχι μόνο δεν ανακόπηκε αλλά τουναντίον μεγεθύνθηκε», δήλωσε χαρακηριστικά ο διευθυντής χρηστών δικτύου/ΔΕΔΔΗΕ.



«Ελληνικό παράδοξο» χαρακτήρισε την ταυτόχρονη σημαντική εξάπλωση του φαινομένου της ρευματοκλοπής, με την πύκνωση των ελέγχων και την εντυπωσιακή αύξηση του πλήθους των εντοπισμών από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δικτύου, ο διευθυντής χρηστών δικτύου/ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Δρόσος, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής εσπερίδας που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην 83η ΔΕΘ.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Δρόσος υπογράμμισε την ανάγκη αυστηροποίησης του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου, που όμως καλύφθηκε με την έκδοση του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ), κυριότητας της ΔΕΗ και του Εγχειριδίου Ρευματοκλοπών από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ επισήμανε τις βασικές μεταβολές που εισάγει, καθώς και τις ενέργειες που ανέλαβε η ΔΕΔΔΗΕ για την προσαρμογή στις απαιτήσεις του και γίνεται αποτίμηση της πρώτης περιόδου εφαρμογής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η εντυπωσιακή αύξηση των μη τεχνικών απωλειών καταγράφεται την τρέχουσα δεκαετία, «ως αντανάκλαση της οικονομικής συγκυρίας που υποθάλπει την έκνομη συμπεριφορά (αύξηση κρουσμάτων ρευματοκλοπής)».

ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ: ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣ..."ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ+ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ 294.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...
Από τα οποία, τα 14.823 μπορούν να περάσουν στον έλεγχο του δημοσίου μέσα στο 2018 !!!



Η μεταβίβαση των ακινήτων πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων, και εντάσσεται στην υποχρέωση ελέγχου κι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η οποία προβλεπόταν από το δεύτερο ακόμα μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΣΥΠ αξιοποίησε τις βάσεις δεδομένων του κτηματολογίου, υπουργείων, αλλά και εκείνη που χρησιμοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ τη διετία 2011-2012, προκειμένου να εντοπίσει δημόσια ακίνητα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και να φέρουν έσοδα στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στο κτηματολόγιο οι εγγραφές που αφορούν σε ακίνητα τα οποία ανήκουν σε υπουργεία και σε δημόσιους φορείς ανέρχονται σε 174 χιλιάδες. Από τα ακίνητα αυτά, τα στελέχη του υπερταμείου απέκλεισαν εκείνα που έχουν δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, αλλά και αρκετά τα οποία διεκδικούν ιδιώτες. Το καθεστώς των περίπου 10.000 ακινήτων θα εξεταστεί ξανά κι από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών από κοινού με την ΕΤΑΔ, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά εμπόδια στην αξιοποίησή τους.
SSL Certificates