.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!



«Αποστολή» από την Ελλάδα επισκέφθηκε με καυτά στοιχεία το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ!

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχωρά σήμερα η «δημοκρατία» για την υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας (που επιβεβαιώνονται και από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε), η ομάδα δικηγόρων με επικεφαλής τον Παύλο Σαράκη, μαζί με προστατευόμενους μάρτυρες, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αμερικανικές Αρχές για το σκάνδαλο. Οι καταθέσεις ήταν πολύωρες και στην ουσία οι μάρτυρες κλήθηκαν εκ νέου για να επιβεβαιώσουν στοιχεία και πληροφορίες που είχαν δώσει.

Η ομάδα που βρέθηκε στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης (Department of Justice) αποτελούνταν από τους Παύλο Σαράκη, Χρήστο Ερδα, Κωνσταντίνο Κυπραίο και Πέτρο Σαράκη, και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών που αγγίζουν και τη χώρα μας. Μάλιστα, αυτή η επίσκεψη έγινε σε μια χρονικά ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένονται εξελίξεις και στην Ελλάδα με βάση το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές.

Να θυμίσουμε ότι ο Παύλος Σαράκης, ο οποίος έχει παίξει κομβικό ρόλο στην υπόθεση όταν αποκαλύφθηκε το ενημερωτικό έγγραφο του FBI, στο οποίο αναφέρονται επτά ονόματα Ελλήνων πολιτικών, είχε τονίσει: «Το FBI δεν είναι υποχρεωμένο να απαντάει σε ερωτήσεις. Κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις και ό,τι είναι σε έγγραφο FBI εκφράζει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ... Γνωρίζω άριστα τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι εντολείς μου, οι μηνυτές, προκειμένου να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους. Εχουν κατατεθεί χιλιάδες έγγραφα, μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται ηχητικά, οπτικά και άλλα ντοκουμέντα, που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους για συγκεκριμένα πρόσωπα κρατικών αξιωματούχων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολιτικά πρόσωπα».

Αναφερόμενος στην πορεία της υπόθεσης υποστήριζε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε την άσκηση διώξεων εις βάρος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τις αμερικανικές Αρχές για παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου των ΗΠΑ περί δωροδοκίας αξιωματούχων σε τρίτες χώρες... Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις εις βάρος της εταιρίας και των στελεχών της. Δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις σε πολίτες τρίτων χωρών».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates