.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ "SUCCESS STORY" : ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ...1965 !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ...
Eurobank: «Ούτε σε 20 χρόνια δεν ανακτά η Ελλάδα τις απώλειες της κρίσης» !!!




Σήμα κινδύνου εκπέμπουν η Eurobank και η Alpha Bank στα εβδομαδιαία ενημερωτικά τους δελτία, αντικατοπτρίζοντας τις προειδοποιήσεις διεθνών οίκων αλλά και του ΔΝΤ και του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για "παγίδα" χαμηλής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας με την οποία είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία.

Η Eurobank εκτιμά ότι ούτε σε 20 χρόνια δεν θα μπορέσει να ανακτήσει η Ελλάδα τις απώλειες της κρίσης αν συνεχίσει να "τρέχει" με τους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπονται σήμερα (σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ ο μέσος ρυθμός 5ετίας είναι 1,6% και εν συνεχεία 1%). Η Alpha Bank από την πλευρά της προειδοποιεί ότι η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων δεν βελτιώνεται και οι αυξημένες εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων οδηγούν σε επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας.

Τι λέει η Alpha

Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!


ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !!!



Τι γράφει το capital.gr :

Την επιχείρηση "εκκαθάρισης" των "κόκκινων" δανείων που έχουν υπαχθεί στην "ομπρέλα" του νόμου Κατσέλη ξεκινούν οι τράπεζες, ανοίγοντας στις 15 Σεπτεμβρίου κοινή βάση δεδομένων για τους δανειολήπτες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Πρόκειται για το διατραπεζικό σχέδιο αντιμετώπισης των οφειλετών του νόμου Κατσέλη, το οποίο είχε αποκαλύψει το Capital.gr τον Φεβρουάριο, και το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας δεδομένων για την ανταλλαγή και διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των τραπεζών.

Το σχέδιο των τραπεζών, που μπαίνει σε εφαρμογή στις 15 Σεπτεμβρίου με το άνοιγμα της κοινής βάσης δεδομένων οφειλετών του ν. 3869, αφενός θα διαχωρίσει την ήρα από το σιτάρι, απομονώνοντας περιπτώσεις οφειλετών που έχουν καταχραστεί την προστασία του νόμου. Αφετέρου, θα διευκολύνει τις τράπεζες στο να απευθυνθούν με ενιαίες προτάσεις ρυθμίσεων οφειλών σε δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο, προκειμένου να παραιτηθούν από αυτόν.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΑΠΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΩΡΙΖΕ ΦΑΓΗΤΑ ΣΕ ΜΚΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Ο ΣΔΟΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΟΔΟ
Διαπιστώθηκαν παραβάσεις οικονομικής φύσεως, παραποίησης σημάτων, παράνομης συσκευασίας χύμα ανώνυμου προϊόντος, καθώς και σημαντικές παραβάσεις που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων.




Μονο φρίκη προκάλεσε σε δεκάδες άνδρες του ΣΔΟΕ οι οποιοι εισέβαλλαν χθες στην έδρα επιχείρησης Εμπορίου Παραδοσιακών Ελληνικών Προϊόντων, επί της Λεωφ. Μαραθώνος και σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο αυτής, η εικόνα των σάπιων τροφίμων. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που συνομίλησε το mononews.gr, στην κυριολεξία έπαθαν πανικό και ασφυξία απο το θέαμα που αντίκρυσαν. Μεταξύ αυτων σάπια τρόφιμα πολλά από αυτά είχαν ήδη βγάλει σκουλίκια. Όπως εμαθαν οι ανθρωποι του ΣΔΟΕ “τα σκουλίκια αυτά οι άνθρωποι της επιχείρησης , τα ράντιζαν με ειδικό υγρό για να ψοφήσουν!!!!”

Οπως ειναι σε θέση να γνωριζεί το mononews δεν πρόκειται για σούπερ μάρκετ αλλα για μεγάλο παντοπωλείο και αποθήκη τροφίμων.

Ομως η υπόθεση έχει και μια άλλη διάσταση περισσότερο φρικιαστική. Η συγκεκριμένη εταιρία το 2017 είχε δωρίσει μαζί με αλλες επιχειρήσεις τρόφιμα σε μια ΜΚΟ με την επωνυμία Συλλογική Πορεία Αγάπης. Φυσικά η συγκεκριμένη ΜΚΟ όπως επίσης και οι άλλες εταιρίες τροφίμων που βοήθησαν, ήταν αδύνατον να έχουν γνώση των μεθόδων του επιχειρηματία που έπιασε το ΣΔΟΕ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πρόσβαση στα στοιχεία του Τειρεσία για το συνολικό προφίλ των δανειοληπτών με "κόκκινα" δάνεια, ζητούν τα funds που θα αγοράσουν ελληνικά NPLs.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ενόψει της ενίσχυσης των πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων το προσεχές διάστημα, ειδικά από το 2019 και μετά, τα funds θέτουν ζήτημα πρόσβασής τους στα δεδομένα του Τειρεσία. Το θέμα τίθεται καθώς τα funds επιδιώκουν να αποκομίσουν το μέγιστο κέρδος από τις ρυθμίσεις που θα προτείνουν στους δανειολήπτες των οποίων τα δάνεια θα αγοράσουν. Στην παρούσα φάση, η μη πρόσβασή τους στα στοιχεία των "κόκκινων" δανειοληπτών που τηρούνται στη βάση δεδομένων του Τειρεσία, εμποδίζει τα funds από το να αξιολογήσουν επακριβώς τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανειοληπτών.

ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΤ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FUNDS !!!


Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ο "ΦΤΩΧΟΣ"...ΑΚΗΣ ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ» ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ !!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/1200.html



Χλιδάτη νοσηλεία στα γαλάζια νερά του θέρετρου της Αττικής κάνει ο Τσοχατζόπουλος

Τελικά κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Ενας από αυτούς ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος από τη μια δηλώνει ότι δεν έχει να φάει και από την άλλη πάει για μπάνιο όχι σε μια απλή παραλία, αλλά προκλητικά στον χλιδάτο Αστέρα Βουλιαγμένης.

Εκεί ο φωτογραφικός φακός του news247 συνέλαβε τον πρώην υπουργό και καταδικασθέντα για τα πάρτι με τις μίζες να απολαμβάνει τη θάλασσα μαζί με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε στις 3 Ιουλίου, αφού το πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε. Μάλιστα, σε δηλώσεις του εκείνη την ημέρα είχε πει, μεταξύ άλλων: «Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, έχω 80% αναπηρία λόγω του τριπλού μπαϊπάς. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου».

ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ: «ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» !!!

«ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΓΕ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ;;;



Κυνική ομολογία από Γερμανία για τους ωφελημένους των Μνημονίων

«Ποιος ακριβώς σώθηκε» από τα προγράμματα για την Ελλάδα διερωτάται -κατόπιν... εορτής πάντως– σε άρθρο της και η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundschau», με αφορμή το τέλος των ευρωπαϊκών πιστωτικών προγραμμάτων για τη χώρα μας, και τονίζει ότι οι δανειστές έσωσαν τους εαυτούς τους, όχι τους Ελληνες.

«Είναι οι Ελληνες πολίτες οι τυχεροί; Οχι, στην πλειονότητά τους τουλάχιστον όχι, αφού έχει διαδοθεί πια ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πρέπει να επιβιώσουν με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα, χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης. Οι συντάξεις έχουν περικοπεί, το σύστημα υγείας είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να τους σώσει όταν έχουν πρόβλημα υγείας, ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί κατόπιν εντολής των δανειστών και πλήττει κυρίως τους φτωχότερους, ενώ οι ειδικοί φοβούνται έκρηξη της φτώχειας» επισημαίνει το δημοσίευμα.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ MICROSOFT ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ WALL STREET JOURNAL
Διενεργούν έρευνα για το αν ποσά που εξασφαλίστηκαν από πωλήσεις με μεγάλη έκπτωση αδειών χρήσης προγραμμάτων σε ενδιάμεσους στην Ουγγαρία, που κατόπιν τις μεταπώλησαν στο ουγγρικό κράτος στις κανονικές τους τιμές χονδρικής το 2013-2014, χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων.


Οι αμερικανικές αρχές και οι Αμερικανοί ρυθμιστικοί φορείς διενεργούν έρευνα σχετικά με μια υπόθεση διαφθοράς, την ενδεχόμενη δωροδοκία αξιωματούχων στην Ουγγαρία που συνδεόταν με πωλήσεις λογισμικού από την εταιρεία Microsoft Corp, έγραψε η εφημερίδα The Wall Street Journal την Πέμπτη, επικαλούμενη πηγές ενήμερες για την υπόθεση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η αμερικανική ομοσπονδιακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) διενεργούν έρευνα για τις πωλήσεις με μεγάλη έκπτωση αδειών χρήσης προγραμμάτων όπως ο επεξεργαστής κειμένου Word ή ο επεξεργαστής λογιστικών φύλλων Excel σε ενδιάμεσους στην Ουγγαρία που κατόπιν τις μεταπώλησαν στο ουγγρικό κράτος στις κανονικές τους τιμές χονδρικής το 2013 και το 2014, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο μικροσκόπιο του SSM εξακολουθούν να βρίσκονται τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της Eυρωζώνης και μέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι συζητήσεις για την περαιτέρω μείωση τους. Η νέα στοχοθεσία αφορά όλες τις τράπεζες του ευρωσυστήματος, με το πλάνο να εστιάζει στην διετία 2019-2020.

Τα κλιμάκια του SSM θα βρεθούν τον Σεπτέμβριο και στην Αθήνα προκειμένου να συμφωνήσουν με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών τη νέα αναθεώρηση των στόχων μείωσης μέχρι το τέλος του 2019 -κάτω από τα 60 δισ. ευρώ-, αλλά και να «κλειδώσουν» τους στόχους για το 2020.

Οι τραπεζίτες ήδη έχουν καταλήξει στο σχέδιο δράσης που θα τους επιτρέψει να περιορίσουν το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων στο 9% μέχρι το τέλος του 2022.

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΝΕΑ "ΛΑΒΡΑΚΙΑ" ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ !!!

ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 
Με διπλά βιβλία πιάστηκε το DK Frames , άνοιγμα λογαριασμών για το Club Cinderella !!!





Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες των φοροφυγάδων στην Μύκονο αφού πλέον οι περισσότεροι οι επιχειρηματίες στο νησί κάθε μέρα κλέβουν την εφορία. Ενώ λοιπόν άπαντες νόμιζαν ότι οι άνδρες της ΑΑΔΕ έφυγαν από το νησί των Ανέμων στις αρχές Αυγούστου μετά την μεγάλη επιχείρηση Τρίαινα εν τούτοις τα αφεντικά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν τον τόπο του εγκλήματος. Που δεν είναι άλλο από το νησί των ανέμων και ειδικά το Nammos Mall που αποδεικνύεται ότι αυτοί που ενοικιάζουν τα καταστήματα του είναι χαρακτηρισμένοι ως “Πειρατές της φοροδιαφυγής”. Μετά την Louis Vuitton και τα POS της Ελβετίας τώρα οι άνδρες της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο το περίφημο κατάστημα οπτικών DK Frames ιδιοκτησίας Διονυσίου Καψάσκη.

Η ΑΑΔΕ θα επισκεφθεί και το κατάστημα που διατηρεί ο επιχειρηματίας και στην Αθήνα στο Νέο Ψυχικό.

Η επιχείρηση , σύμφωνα με πηγές , είχε κάνει την φοροδιαφυγή επάγγελμα. Διπλά βιβλία και τζίρος που δεν δηλώθηκε συνολικού ύψους 150.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ AIRBNB(ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ)
Οδηγίες για τα βήματα επικύρωσης των μισθωτηρίων ακινήτων εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.



Νέα απόφαση με πιο λεπτομερείς οδηγίες για τη διαδικασία επικύρωσης των μισθωτηρίων ακινήτων εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Οι νέες oδηγίες ξεκαθαρίζουν το τοπίο καθώς σημειώνεται με αυτήν τη διαδικασία δεν θα δηλώνονται οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω ιντερνετικών πλατφορμών (Airbnb κλπ.).

Αυτό σημαίνει ότι έγγραφες ή οι προφορικές συμφωνίες βραχυχρόνιας μίσθωσης οι οποίες δεν πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών θα δηλώνονται μέσω της εφαρμογής θεώρησης των μισθωτηρίων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της ΑΑΔΕ έχει ως εξής:

Άρθρο 1
Υπόχρεοι υποβολής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΗΛΙΩΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΛΟΓΩ...ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ !!!!

ΟΥΤΕ ΣE ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ...
Υπεξαίρεσαν 250.000.000€ αλλά...κυκλοφορούν ελεύθεροι !!!




Αποφυλακίζεται λόγω προβλημάτων ψυχικής φύσεως και κρίσεων επιληψίας που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%, το οποίο θέτει ως προϋπόθεση ο νόμος, ο κατάδικος Άρης Φλώρος ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών από τον Φεβρουάριο του 2017, όταν κρίθηκε ένοχος για το οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην υπόθεση Energa - Hellas Power. Αυτή ήταν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε ο Άρης Φλώρος, ο οποίος είχε επιχειρήσει κατ επανάληψη να πετύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του από το Πενταμελές Εφετείο, οι οποίες όμως είχαν απορριφθεί όλες (η τελευταία τον Ιούλιο). Αντίθετα η αίτηση αποφυλάκισης έγινε δεκτή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αφορά λόγους υγείας και συγκεκριμένα πως διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Ο κατάδικος Άρης Φλώρος έκανε χρήση των διατάξεων που διαφοροποίησε προς το επιεικότερον ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος και αφορά την αποφυλάκιση προσώπων που έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας. Συγκεκριμένα με βάση το άρθρο 110Α του ΚΠΔ κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

Εν προκειμένω ο κατάδικος Φλώρος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα του αρμόδιου δημόσιου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα. Άλλωστε είχε περάσει μεγάλο μέρος της φυλάκισής του στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού παρά το γεγονός ότι ανήκε στις φυλακές Χαλκίδος. Η απόφαση αποφυλάκισης αφορά την ποινή που του είχε επιβληθεί για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος , η οποία ήταν κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αναστολή

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Από 8 Οκτωβρίου και μετά οι συγχωνεύσεις.



Συγχωνεύσεις γειτονικών ΔΟΥ στην Αττική ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, αυτό γίνεται στο πλαίσιο διασφάλισης της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των εφοριών με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω συγκέντρωσης των ανθρώπινων και υλικών πόρων σε ενισχυμένες ΔΟΥ, καθώς και την εξοικονόμηση δαπανών και ανθρώπινου δυναμικού για την υποστήριξη άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, από 08/10/2018 συγχωνεύονται:

ΚΕΑΟ: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ 150.000 ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ+ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΡΕΗ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ 20ΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ...
Πρόκειται για εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες οι οποίοι αν και είχαν μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία κύριας ασφάλισης (τέως ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.λπ.) δεν είχαν πρότινος ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.



Πάνω από 150.000 νέα "ραβασάκια" ετοιμάζεται να στείλει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε αντίστοιχους οφειλέτες των Ταμείων. Όποιος εξ αυτών δεν ξεκινήσει να ξεπληρώσει τα χρέη του σε 20 μέρες από τη στιγμή που θα λάβει τη σχετική ειδοποίηση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχετήρια.

Ο εφιαλτικός αυτός ορίζοντας αφορά άμεσα τους οφειλέτες εκείνους οι οποίοι εντάχθηκαν για πρώτη φορά μεταξύ Απριλίου-Ιουνίου του τρέχοντος έτους στο ΚΕΑΟ, δηλαδή στον αρμόδιο φορέα για την είσπραξη των χρεών προς τα Ταμεία.

Πρόκειται για εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες οι οποίοι αν και είχαν μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία κύριας ασφάλισης (τέως ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.λπ.) δεν είχαν πρότινος ενταχθεί στο ΚΕΑΟ. Έτσι είχαν ακουσίως γλυτώσει από το "κυνήγι" τού εν λόγω φορέα, δηλαδή από τα ειδοποιητήρια και τα κατασχετήρια σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, δηλαδή εξόφλησης των χρεών τους.

Η άτυπη αυτή "περίοδος χάριτος" για λογαριασμό τους, όμως, τελείωσε από τέλη του περασμένου Ιουνίου, καθώς οι οφειλές τους βρίσκονται πλέον σε πλήρη γνώση του ΚΕΑΟ.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ !!!




Του Γρηγόρη Τσόλια, 
Δικηγόρου-ΜΔ Ποινικών Επιστημών, Μέλους (αν.) Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ)*

Ι. Η εφαρμογή της Οδηγίας 95/46/ΕΚ (ν. 2472/97) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατέστη ξεπερασμένη λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων (διαδίκτυο, υπολογιστικό νέφος κ.λπ) και αναποτελεσματική λόγω του μοντέλου συμμόρφωσης που είχε επιλεγεί και το οποίο παρουσίαζε από τη μια, χαρακτηριστικά πρόληψης ή προεκτίμησης μιας παράνομης ή επικίνδυνης επεξεργασίας (Γνωστοποίηση σύστασης αρχείου ή αίτηση Αδειοδότησης επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων προς την ΑΠΔΠΧ), και από την άλλη, χαρακτηριστικά καταστολής ή έγκρισης της επεξεργασίας (Αδειοδότηση ή επιβολή κύρωσης από την ΑΠΔΠΧ).:

Υπό το νέο μοντέλο συμμόρφωσης που εισάγεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) υπ’ αρ. 679/2016 και την Οδηγία 680/2016 για την προστασία προσωπικών δεδομένων που τυγχάνουν επεξεργασίας από τις αρμόδιες Αρχές για τους σκοπούς πρόληψης, διερεύνησης, διακρίβωσης ή δίωξης ποινικών αδικημάτων, αφενός, ουδείς εξαιρείται πλέον της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας, αφετέρου, το βάρος και η πρωτοβουλία συμμόρφωσης μεταφέρεται από την ΑΠΔΠΧ στον υπεύθυνο και εκτελούντα την επεξεργασία.

ΙΙ. Με το άρθρο 7A παρ. 1 εδ. ε’ Ν. 2472/1997 οι δικηγόροι (ως υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων) απαλλάσσονταν της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης Γνωστοποίησης συλλογής και έναρξης λειτουργίας αρχείου των πελατών τους προς την ΑΠΔΠΧ εφόσον δεσμεύονταν από υποχρέωση τήρησης απορρήτου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι απαλλάσσονταν εν γένει της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΛΟΓΩ...BREXIT !!!

ΚΑΙ "ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"...
Στη Βρετανία, όπως έγινε γνωστό, η Αρχή Ελέγχου των Δαπανών της Βουλής της χώρας ανακοίνωσε ότι έλαβε αιτήματα αύξησης των επιδομάτων και των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους κοινοβουλευτικούς με επιχείρημα «την αύξηση του φόρτου εργασίας» εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. !!!



Συγκεκριμένα, στην ετήσια έκθεσή της, η οποία συντάχθηκε με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου που μοιράστηκε στους βουλευτές και τους βοηθούς τους, η IPSA (Independent Parliamentary Standards Authority) εξηγεί ότι έλαβε «αιτήματα προκειμένου να αυξηθούν τα κεφάλαια προς τους βουλευτές, τα οποία προορίζονται για τους συνεργάτες τους, ενώπιον της αύξησης του φόρτου εργασίας που συνδέεται με το Brexit».

Βάσει των ισχυόντων κανονισμών, προβλέπεται ετήσια αποζημίωση ύψους 168.700 ευρώ, η οποία καταβάλλεται σε κάθε βουλευτή για την πληρωμή των αμοιβών των βοηθών του. Το ποσό αυτό αυξάνεται σε 180.600 ευρώ για τους βουλευτές της περιφέρειας του Μείζονος Λονδίνου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΨΕΙ 50.000 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗ ΔΕΔ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ !!!

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠEIΡΑΓΜΕΝΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ "ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ" ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Το απίστευτο "λαβράκι" που έπιασε η ΑΑΔΕ στα Χανιά.





Η ιστορία ξεκινά το 2015. Αύγουστος. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντοπίζουν σε εστιατόριο στην Αγία Μαρίνα Χανίων ένα από τα -γνωστά μας πλέον- λογισμικά εξαφάνισης αποδείξεων μέσω του οποίου περίπου 50.000 αποδείξεις κρατήθηκαν μακριά από τα μάτια των φορολογικών αρχών.

Η δημοσίευση της απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ) στην οποία προσέφυγε ο φορολογούμενος αποκαλύπτει, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι «πειραγμένες» ταμειακές, τα μέσα τα οποία έχει πλέον στη διάθεσή της η Φορολογική Διοίκηση σε συνεργασία με το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων Υπολογιστικών Συστημάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και τις απίστευτες δικαιολογίες όσων πιάνονται στα πράσα.

Δεν έκοβα αποδείξεις, διότι τάιζα την οικογένειά μου, τις οικογένειες των αδερφών μου και το προσωπικό (με τις παραγγελίες για τις οποίες δεν εκδίδονταν φορολογικά στοιχεία), υποστήριξε λίγο- πολύ στη συγκεκριμένη υπόθεση ο φορολογούμενος. Η ΔΕΔ δεν πείστηκε. Η αξία των περίπου 50.000 αποδείξεων ξεπερνούσε τα 900.000 ευρώ. Ακόμα και μέσα σε δέκα χρόνια, το ποσό ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ενδιαφέρον έχει ότι δεν έπιασε τόπο και το επιχείρημα περί παραγραφής, στη βάση της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, καθώς ο έλεγχος μπορεί να ξεκίνησε το 2015 αλλά τελικά, επεκτάθηκε σε βάθος χρόνου έως και το 2006.


Ο έλεγχος

ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 4 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Το πρώτο ηχηρό επιχειρηματικό κανόνι του 2016 έμελλε να αποτελέσει ο πάλαι ποτέ χρηματιστηριακά κραταιός όμιλος «Κούμπας Συμμετοχών» του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κούμπα. Φάντασμα ήδη των παλαιών «δοξασμένων» ημερών της χρηματιστηριακής φούσκας, των θηριωδών υπεραξιών και του άκοπου υπερδανεισμού, η εταιρία διαλύθηκε προ 2,5 ετών δημιουργώντας την πρώτη μεγάλη μαύρη τρύπα σε απλήρωτα τραπεζικά δάνεια και υποχρεώσεις που ξεπέρασαν τα 138,5 εκατ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα δάνεια ήταν στην Τράπεζα Πειραιως η οποία κληρονόμησε από την Marfin Popular Bank (Λαϊκή) τα ομολογιακά δάνεια – μαμούθ που είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Κούμπας και τις θυγατρικές της για αγορές μετοχών και αυξήσεις κεφαλαίου. Η Πειραιώς κατήγγειλε τις συμβάσεις δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ανεξόφλητου ύψους 114,1 εκατ. ευρώ (ένα 85,3 εκατ. ευρώ και ένα 28,8 εκατ. ευρώ) καθιστώντας τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, άμεσα απαιτητά από την εταιρεία. Ετσι στις 26 Ιανουαρίου του 2016 αποφασίστηκε η εκκαθάριση της Κούμπας.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση 9μηνου 2015 η αξία των περιουσιακών στοιχείων που είχαν απομεινει στην εταιρεία (ακίνητα, φωτοβολταϊκά, μετοχές) αποτιμήθηκαν σε περίπου 15 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούσαν μόλις στο 10% των κόκκινων δανείων που την βαρύνουν.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΜΟΝΟ ΤΟ 2017 !!!


Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ: ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ & ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ !!!





Μέχρι τις 30 Αυγούστου θα έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς του Taxisnet και λόγω των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες, ο φόρος φέτος θα αλλάξει σε αρκετές περιπτώσεις.

Για τα ακίνητα όπου οι τιμές άλλαξαν ο φόρος αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 3,57% έως και 53,33% ενώ στις περιοχές που μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 1,77% έως και 34,78%.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΡΑΝ 500.000.000€
Χοντρές μπίζνες στις πλάτες των δανειοληπτών !!!




Τι γράφει το capital.gr :

Ακριβά πληρώνουν οι τράπεζες την είσπραξη οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με τα έσοδα από εισπράξεις να ισοφαρίζουν το κόστος αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το 2017 οι τράπεζες πλήρωσαν 500 εκατ. ευρώ σε εισπρακτικές εταιρίες για την είσπραξη οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καταφέρνοντας να εισπράξουν μόλις 500 εκατ. ευρώ από "κόκκινα" δάνεια… Το ισοζύγιο εσόδων – εξόδων από/για την είσπραξη οφειλών δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει υπέρ των πρώτων το 2018, αφού αφενός οι τράπεζες διαπιστώνουν ότι οι ρυθμίσεις δανείων έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού, αφετέρου καθίσταται αυστηρότερο το πλαίσιο δράσης των εισπρακτικών εταιριών.

Όπως έχει γράψει το Capital.gr, οι τράπεζες θα αλλάξουν τη στρατηγική ρυθμίσεων με τους νέους στόχους για τη μείωση των NPLs που θα υποβάλουν στον SSM τον Σεπτέμβριο. Οι νέες ρυθμίσεις θα ενέχουν οπωσδήποτε "κούρεμα" της οφειλής, ενώ θα οδηγούν απευθείας σε νομικά μέτρα έως πλειστηριασμό στην περίπτωση που αποβαίνουν ανεπιτυχείς.

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/4.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/6000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/blog-post_471.html



Δανειολήπτης στράφηκε στη δικαιοσύνη γιατί τον παρενοχλούσε εισπρακτική εταιρεία για οφειλές του σε τράπεζα και δικαιώθηκε.

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών, επέβαλε αποζημίωση από τραπεζικό ίδρυμα, καθώς διέθεσε τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία χωρίς προηγουμένως να λάβει σχετική έγκριση από τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το Ειρηνοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 483/2018 απόφαση επιδικάστηκε στο δανειολήπτη το ποσό των 5.869,40 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900.000.000€ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ ΜΕΣΩ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
Ο συνολικός αριθμός των χορηγηθεισών αδειών για επενδυτές και για τα μέλη της οικογένειάς τους διαμορφώνεται σε 6.205 !!!



Περίπου 920 εκατ. ευρώ έχουν τοποθετήσει ξένοι επενδυτές, κυρίως από την Κίνα, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο, στην ελληνική αγορά ακινήτων μέσω του προγράμματος "Χρυσή βίζα”, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που περιλαμβάνει έγγραφο του υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. Χρ. Σταϊκούρα.

Μέσω του προγράμματος χορήγησης άδειας διαμονής για αγορά ακινήτων αξίας άνω των 250 χιλιάδων ευρώ, από το 2013 έως τις 27 Ιουλίου 2018, έχουν χορηγηθεί συνολικά σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων 2.968 άδειες. Ο αριθμός αυξάνεται ανά χρόνο: το 2013 (χρόνος έναρξης του προγράμματος) εκδόθηκαν 21 άδειες, 961 το 2017 και 475 το επτάμηνο του 2018.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ;;; Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ...ΤΟ 2067 !!!



Δέσμια των δανειστών μέχρι να αποπληρώσει το σύνολο των μνημονιακών δανείων, κάτι που (με τα σημερινά δεδομένα) προβλέπεται να συμβεί το 2067, θα παραμείνει η Ελλάδα.

Οπως προκύπτει από σειρά εγγράφων και ερωταποκρίσεων που δημοσιοποίησε χθες ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) με αφορμή την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου, η χώρα μας θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τον ESM στο πλαίσιο του «Συστήματος Εγκαιρης 
Προειδοποίησης» για τον εντοπισμό τυχόν παρεκκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους, μέχρι την πλήρη εξόφληση των δανείων του Μηχανισμού και του προδρόμου του EFSF. Συνολικά ESM και EFSF κατέχουν 190,8 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί στο 55% του συνόλου. Παράλληλα, η Κομισιόν θα επιτηρεί την Ελλάδα στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής εποπτείας, ώσπου να αποπληρωθεί το 75% του χρέους.

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΝΩ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ;;;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΥΨΟΥΣ 200.000€ ΕΤΗΣΙΩΣ
Σύμφωνα με την προκήρυξη το αιτούμενο όριο ευθύνης θα είναι τα 50.000.000 ευρώ...



Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προκήρυξε προ ημερών διαγωνισμό για την ασφαλιστική κάλυψη της Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης της ΕΕΣΥΠ έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ ετησίως!

Η Διοίκηση του Υπερταμείου έχει ήδη ασυλία από το νόμο, καθώς από το 2016 προβλέπεται πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ δεν υπέχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παρά μόνο για δόλο ή βαρεία αμέλεια. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το ΔΣ της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την ασφαλιστική κάλυψή του.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΤΑΝΚΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ !!!

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ
Κατηγορείται πως έβαλε φέσι άνω των 10.000.000 δολαρίων στη νοτιοκορεατική SK Shipping Europe.


Kατασχέθηκε υπερδεξαμενόπλοιο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη Νότια Κορέα για οφειλές του πλοιοκτήτη άνω των 10.000.000 δολαρίων από αθέτηση συμφωνίας με μεγάλη νοτιοκορεατική ναυτιλιακή.

Αν και τόσο η Capital Ship Management του Μαρινάκη όσο και η θυγατρική της, Miltiadis Junior Carriers Corp (MJCC), που φέρεται ότι είναι ιδιοκτήτρια του πολύ μεγάλου δεξαμενόπλοιου 321.000 τόνων dwt «Miltiadis Junior», ναυπήγησης του 2014, αρνούνται τις κατηγορίες, τα νοτιοκορεατικά δικαστήρια είχαν άλλη άποψη και για τον λόγο αυτόν διέταξαν την προσωρινή κατάσχεση του πλοίου.

Το πλοίο, το οποίο είναι νηολογημένο στη Λιβερία και η αξία του είναι πολλαπλάσια της οφειλής που φέρεται ότι έχουν τα συμφέροντα του Ευάγγελου Μαρινάκη, κατασχέθηκε ως εγγύηση έναντι των απαιτήσεων αυτών.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη πως κατέληξε στο προκαταρκτικό πόρισμα πως συγκολλημένοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου που εισάγονται στη χώρα από τον Καναδά, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία, προσφέρονται σε τιμές πολύ κατώτερες της θεωρούμενης ως δίκαιης με σκοπό «την δόλια απόσπαση μεριδίου αγοράς της χώρας», ότι δηλαδή επιδοτούνται και ακολουθούνται «πρακτικές ντάμπινγκ» κατά τη διάθεσή τους.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι συμπέρανε πως οι σωλήνες αυτοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες αυτών που θεωρούνται δίκαιες εκατοστιαία, από 3,45% ως 132,63%.

Τον Ιούνιο, το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως κατέληξε στο προκαταρκτικό πόρισμα ότι οι σωλήνες που εισάγονται από τις τέσσερις από τις έξι χώρες -την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία- επιδοτούνται αθέμιτα κι επέβαλε σε πρώτη φάση δασμούς οι οποίοι στην περίπτωση της Ινδίας ξεπέρασαν ακόμη και το 500%.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ "ΠΕΣΚΕΣΙ" 2.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/3_30.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/dw.html



Την άμεση επιστροφή στην Ελλάδα τουλάχιστον 2.000 προσφύγων που βρίσκονται σε γερμανικό έδαφος ανακοίνωσε ουσιαστικά το Βερολίνο με την επισημοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

«Εχουμε συμφωνήσει με την Ελλάδα. Βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν, διευκρινίζοντας ότι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ "ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ" ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!


ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :
1. Στέφανος Σκουλούδης (Τράπεζα της Κωνσταντινούπολης, Πρωθυπουργός 25 Οκτωβρίου 1915 – 9 Ιουνίου 1916)
2. Εμμανουήλ Τσουδερός (Διοικητής Τραπέζης της Ελλάδας 31 Οκτωβρίου 1931-13 Αυγούστου 1935 & 20 Μαρτίου 1936-10 Ιουλίου 1939, Πρωθυπουργός 21 Απριλίου 1941 – 23 Μαΐου 1941)
3. Αλέξανδρος Κορυζής (Διοικητής Εθνικής Τράπεζας, Πρωθυπουργός 29 Ιανουαρίου 1941 – 18 Απριλίου 1941)
4. Δημήτριος Μάξιμος (Υποδιοικητής Εθνικής Τράπεζας, Πρωθυπουργός 24 Ιανουαρίου 1947 – 29 Αυγούστου 1947)
5. Αλέξανδρος Διομήδης (Διοικητής Τραπέζης της Ελλάδας 21 Απριλίου 1928-29 Σεπτεμβρίου 1931, Πρωθυπουργός 30 Ιουνίου 1949 – 6 Ιανουαρίου 1950)
6. Ιωάννης Π. Παρασκευόπουλος (Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας, Πρωθυπουργός 30 Δεκεμβρίου 1963 – 18 Φεβρουαρίου 1964 & 22 Δεκεμβρίου 1966 – 3 Απριλίου 1967)
7. Ξενοφών Ζολώτας (Διοικητής Τραπέζης της Ελλάδας 5 Φεβρουαρίου 1955-7 Αυγούστου 1967 & 26 Νοεμβρίου 1974-3 Νοεμβρίου 1981, Πρωθυπουργός 23 Νοεμβρίου 1989 – 11 Απριλίου 1990)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΞΑΫΛΩΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Στα εφιαλτικά επίπεδα των 52,7 δις ευρώ υπολογίζονται οι φανερές και οι ‘’κρυφές’’ ζημιές που έχει υποστεί το ελληνικό χρηματιστήριο, στη διάρκεια της μνημονιακής οκταετίας. Διάστημα κατά το οποίο μηδένισαν τις θέσεις τους σε μετοχές και έσβησαν από το χάρτη 256.847 ηλεκτρονικές μερίδες, ιδιωτών Ελλήνων επενδυτών. Δηλαδή, σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου. Η πολυσυζητημένη «έξοδος» από τα μνημόνια, έχει μόνο βερμπαλιστικό χαρακτήρα για τον αθηναϊκό «ναό» του χρήματος , που εξακολουθεί να ταλανίζεται από την συναλλακτική και επενδυτική αφυδάτωση. Αν ληφθεί υπόψη ότι τα χρηματιστήρια κινούνται με βάση την προεξόφληση προσδοκιών, τότε είναι εμφανές ότι η ελληνική αγορά αδυνατεί να ενσωματώσει ένα ελπιδοφόρο αφήγημα για την «επόμενη μέρα». Τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς οι πραγματικές προθέσεις των λιγοστών «παικτών» που έχουν απομείνει στην αγορά (κατά κύριο λόγο, ξένα κερδοσκοπικά Funds) θα αποτυπωθούν ευκρινέστερα μετά από το θερινό «λήθαργο’».

Αναμφίβολα η μακρά και πολύπλευρη κρίση, έχει προκαλέσει εκτεταμένα πλήγματα και στο χρηματιστήριο, με συνέπεια αυτό να έχει αποκτήσει μια μάλλον περιθωριακή διάσταση. Αδυνατώντας να συνεγείρει ευρύτερες επενδυτικές δυνάμεις και να προσφέρει κεφαλαιακές λύσεις για τις εισηγμένες επιχειρήσεις. Αρκετές από τις οποίες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν όρθιες και να αναπτυχθούν, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 67 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 20 ΔΙΣ
Σε ένα σπιράλ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού εγκλωβίζουν σημερινούς, αλλά και μελλοντικούς συνταξιούχους οι πολιτικές περικοπών στις δαπάνες υγείας και συντάξεων που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της 8ετίας από όλες τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τις συμφωνίες με την τρόικα.



Την ίδια στιγμή βέβαια, η χώρα μας παρουσιάζει μια τεράστια επιτυχία, καθώς κατάφερε να μειώσει την συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ, από 18% ή ακόμη και 20%, σημαντικά κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όσο, φθάνοντάς την ακόμη και στο 10,6% το 2070.Πολλές από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος εξαφανίστηκαν εξαλείφθηκαν ή έστω περιορίστηκαν, με βασικό όπλο τις περικοπές, αλλά και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ώστε να κλείσουν τα ορθάνοιχτα παράθυρα που έδιναν πρόσβαση σε 55χρονους συνταξιούχους...

Εκτός από την σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που επιτεύχθηκε το “δύσκολο” καλοκαίρι του 2015, η στρατηγική των περικοπών στις συντάξεις είναι αυτή που χαρακτηρίζει και τα τρία μνημόνια, από το 2010 μέχρι σήμερα. Μάλιστα, στο τραπέζι παραμένει μια ακόμη, πολύ μεγάλη μείωση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, έως 18% από το 2019, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Για την κυβέρνηση βέβαια, η περικοπή ή καλύτερα η μη περικοπή των συντάξεων εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πολιτικό διακύβευμα, καθώς το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως δημοσιονομικά, το μέτρο δεν είναι αναγκαίο. Για το λόγο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει έναν έντονα πολιτικό κύκλο διαβουλεύσεων, με στόχο αν όχι να ματαιώσει, τουλάχιστον να ετεροχρονίσει την εφαρμογή των περικοπών. Στο τραπέζι παραμένει ως ύστατη λύση, η περικοπή μόνο των υψηλών συντάξεων, ή και η μικρότερη περικοπή όλων όσες έχουν προσωπική διαφορά.

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ FT ΣΤΟΝ ΤΟΥΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!



Ο διευθυντής των Financial Times Λάιονελ Μπάρμπερ απάντησε με αιχμηρό τρόπο στο tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια. 

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της. Η έξοδος είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η Ελλάδα μπορεί να υπήρξε διεφθαρμένη ως το κόκαλο (όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός της, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά οι Ελληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Ετσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τόσο αντιδημοφιλής, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρμπερ.

8 FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 632 ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η EUROBANK !!!

ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Πρόκειται για οκτώ funds που έχουν ήδη αγοράσει ή υποβάλει ενδιαφέρον για τις πωλήσεις κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.




Ισχυρό προδιαγράφεται το ενδιαφέρον των ξένων funds για τα χαρτοφυλάκια ακινήτων που θα βγάλουν προς πώληση οι τράπεζες.

Αυτό σηματοδοτούν οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Eurobank, το οποίο θα εγκαινιάσει τις πωλήσεις των "πακέτων" ακινήτων. Οι δεσμευτικές προσφορές για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο που φέρει την επωνυμία Pixel αναμένονται στις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, μέσα στον Ιούλιο, οπότε και αναμένονταν οι δεσμευτικές προσφορές από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους που είχαν φτάσει στην τελική ευθεία, εμφανίστηκαν τέσσερις επιπλέον ενδιαφερόμενοι, ζητώντας να πραγματοποιήσουν due diligence. Κατόπιν αυτού, στην ανανεωμένη καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου, θα βρεθούν οκτώ υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι στους οποίους συγκαταλέγονται όλα τα funds που έχουν ήδη αγοράσει ή υποβάλει ενδιαφέρον για τις πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Eurobank περιλαμβάνει 632 ακίνητα, εκ των οποίων το 30% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Η πλειοψηφία των ακινήτων είναι οικιστικά μικρά ακίνητα, αξίας έως 65.000 ευρώ και τα υπόλοιπα εμπορικά και οικόπεδα. Η συνολική αποτίμηση του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 22,8 εκατ. ευρώ. Σύμβουλος για την πώληση έχει αναλάβει η PWC.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ;;;



Μεγάλος αριθμός παιδιών σκλάβων πιθανόν να εργάζεται σε φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο, προειδοποιούν ειδικοί μετά και τα νέα ευρήματα για την άνοδο της καλλιέργειας παράνομων ναρκωτικών.

Από το 2016 η αστυνομία στη Βρετανία έχει ανακαλύψει 314 παράνομες φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα London Evening Standard.

Ειδικοί εκτιμούν οτι παιδιά από το Βιετνάμ και άλλες χώρες απαγάγονται προκειμένου να δουλέψουν ως σκλάβοι σε αυτές τις φυτείες οι οποίες συχνά βρίσκονται σε κατοικίες και οτι το μέγεθος του προβλήματος έχει κατά πολύ υποτιμηθεί.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ Η ALPHA BANK ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ 3 ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/alpha-bank-3.html



Μετά την τεράστια αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους των νησιών μας, η διοίκηση της τράπεζας, αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων της, στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις της διοίκησης της τράπεζας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 !!!



Τι γράφει το banks.com.gr :

Κλείνουν 1.000 τραπεζικά καταστήματα

Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που τα νοίκιαζαν στις τράπεζες, η απόφαση ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή. Δύσκολα θα βρουν τόσο καλοπληρωτές πελάτες. Για το προσωπικό υποστήριξης (φύλαξη, καθαριότητα, υποστήριξη) η απόφαση ισοδυναμεί με καταστροφή. Η απόφαση όμως είναι ειλημμένη. Στην μείωση των καταστημάτων τους κατά 50% θα προχωρήσουν οι τράπεζες την επόμενη διετία στο πλαίσιο συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους με στόχο την τόνωση των εσόδων τους, δηλαδή της κερδοφορίας, αλλά και της προσαρμογής τους με τις επιταγές της νέας ψηφιακής εποχής.

Τα business plan των τραπεζών προβλέπουν ότι τη διετία 2019-2020 θα κλείσουν συνολικά 1.000 καταστήματα -από 2.000 που έχουν σήμερα- καθώς έχει υπολογισθεί ότι η δύναμη που πρέπει να διαθέτει σε αυτό το κομμάτι κάθε πιστωτικό ίδρυμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 καταστήματα. Η ανάγκη περιορισμού του δικτύου των καταστημάτων πέραν της ψηφιακής αναπροσαρμογής υποδεικνύεται και από τα αναιμικά έσοδα των ελληνικών τραπεζών, τα οποία πλήττουν ευθέως την κερδοφορία. «Δεν δίνουμε νέα δάνεια, τα επιτόκια των υφιστάμενων χορηγήσεων, κυρίως στα στεγαστικά δάνεια, είναι χαμηλά και την ίδια στιγμή ο περιορισμός των εξόδων έχει φρενάρει».

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ...ΟΦΕΙΛΕΣ !!!

ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΔΕΡΑ προχωρά σε άσκηση αγωγής εναντίον της ΑΕ του Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας όχι μόνο το ποσό των 713,1 χιλ. ευρώ αλλά και τους νόμιμους τόκους !!!


Μια παλιά διαμάχη -για χρήματα- στον Δήμο Αθηναίων επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά την απόφαση της εταιρείας του «Αθήνα 9,84» (ΔΕΡΑ) να διεκδικήσει δικαστικά το ποσό των 713.186 ευρώ από τη δημοτική Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Η υπόθεση του χρέους είναι ανοιχτή εδώ και πολλά χρόνια.

Η ΔΕΡΑ είχε αποφασίσει στο τέλος του 2015 να κινηθεί δικαστικά εναντίον της εταιρείας, αλλά με παρέμβαση άνωθεν η αγωγή αποσύρθηκε και άρχισαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών. Το θέμα ξεχάστηκε για δύο χρόνια και φυσικά το χρέος δεν πληρώθηκε.

SZ: «Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΠΙΟ ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ» !!!


Η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» (SZ) επισημαίνει ότι πίσω από την ελληνική κρίση χρέους κρύβεται «ένας μεγαλύτερος κίνδυνος: Το νόμισμα που επρόκειτο να συνδέσει στενότερα τα κράτη της Ευρώπης, εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους σε παράγοντα διχασμού της ηπείρου.

Μεγάλα τμήματα της νότιας Ευρώπης ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τις αναταράξεις του ευρώ τη δεκαετία του 2000. Μια γενιά νέων, άνεργων Ευρωπαίων φοβάται ότι θα μείνει ξεκρέμαστη. Επειδή η ΕΕ δεν μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή της για ευημερία, πολλοί ψάχνουν φταίχτες και καθιστούν υπεύθυνη τη γερμανική πολιτική λιτότητας για την κατάστασή τους.

Στη Γερμανία από την άλλη έχει διαδοθεί ένα επικίνδυνο αφήγημα: Οι άλλοι θέλουν μόνο τα λεφτά μας. Υπάρχει το άσχημο αίσθημα ότι πάντα οι "φιλόπονοι Γερμανοί" χρηματοδοτούν τα χρέη των "τεμπέληδων Νοτιοευρωπαίων"».

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;






























ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ !!!

ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΘΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ
Στο περιουσιολόγιο θα περιληφθούν όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κατοχή του οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.



Έως το τέλος του έτους αναμένεται να δρομολογηθεί το τελικό στάδιο της δημιουργίας του περιουσιολογίου. Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια που έχει εξαγγελθεί η "οικοδόμησή" του ο σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αλλά και του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι έως το τέλος το τέλος του τρέχοντος έτους θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του περιουσιολογίου. Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου δεν θα κολλήσει στους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης καθώς το αργότερο τον επόμενο Μάιο αναμένεται να γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Στο περιουσιολόγιο θα περιληφθούν όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κατοχή του οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Τα στοιχεία που ήδη γνωρίζει η εφορία πρόκειται να περάσουν αυτόματα στην ηλεκτρονική καρτέλα περιουσιολογίου κάθε φορολογούμενου, όπως είναι τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα που διαθέτει κάθε φορολογούμενος στην Ελλάδα. Για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν γνωρίζει η εφορία, όπως είναι οι καταθέσεις, οι συμμετοχές σε επιχειρήσεις και τα δικαιώματα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τα δηλώσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι όσοι διαθέτουν πολύτιμα αντικείμενα και έργα τέχνης κάποιας αξίας και άνω καθώς μετρητά πάνω από ένα όριο θα κληθούν να τα δηλώσουν προκειμένου να καταχωρηθούν στο περιουσιολόγιο. Το ίδιο θα γίνει και με τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν οι φορολογούμενοι στο εξωτερικό.

Η δήλωση των περιουσιακών στοιχείων θα είναι υποχρεωτική και θα συνοδεύεται από πολύ αυστηρές ποινές για όσους τα αποκρύπτουν. Οι εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί προς το ΥΠΟΙΚ είναι η μη δήλωση ενός περιουσιακού στοιχείου να συνεπάγεται την επιβολή ενός προστίμου ίσου με την αξία του, δηλαδή να οδηγεί ουσιαστικά σε δήμευσή του.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΚΕΤΑ & ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ "SUCCESS STORY" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ: ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 2 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ 82% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ...
Ενώ η μείωση της φορολογητέας ύλης των αυτοαπασχολούμενων φτάνει τα 400.000.000€ !!!


Τα δηλωθέντα εισοδήματα στην εφορία εμφάνισαν φέτος μείωση της τάξεως των 2 δισ. ευρώ ή περίπου 3%, παρά το γεγονός ότι εισπράχθηκαν σε μια χρονιά ανάπτυξης όπως ήταν το 2017. Θεωρητικά τουλάχιστον, θα έπρεπε να κινηθούν ανοδικά, δεδομένου και ότι η συνολική οικονομία ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,4%. Η θεωρία δεν έγινε πράξη, καθώς η προσπάθεια απόκρυψης εισοδημάτων, είτε για να εξασφαλιστούν εισοδηματικές παροχές είτε για να αποφευχθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, αποτυπώθηκε και στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Το σύνολο των Ελλήνων δήλωσε για το 2017 –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ»– εισοδήματα της τάξεως των 72 δισ. έναντι περίπου 74 δισ. που ήταν η φορολογητέα ύλη της περυσινής χρονιάς. 

Η νέα μείωση οδηγεί σε δύο αρνητικά ρεκόρ:

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ !!!

ΦΡΕΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Κινέζοι, Ρώσοι, Τούρκοι και Αιγύπτιοι στις πρώτες θέσεις των χορηγήσεων.


Συνεχώς αυξανόμενη καταγράφεται η δυναμική του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» που αφορά στη χορήγηση αδειών παραμονής στους πολίτες της ΕΕ που επενδύουν στην απόκτηση ακινήτου αξίας τουλάχιστον 250.000 παρά τις ενστάσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο συνωστισμός που παρατηρείται στα αρμόδια γραφεία χορήγησης «μεταφράζεται» σε 423 άδειες το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα τουλάχιστον με τον οργανισμό Enterprise Greece, οι οποίες γίνονται 1.119 αν συνυπολογιστούν και τα συγγενικά πρόσωπα των αιτούντων.

Μόνο τον Ιούνιο φαίνεται πως δόθηκαν επιπλέον 187 «χρυσές βίζες» σε επενδυτές και 87 δόθηκαν εν μέσω θέρους τον Ιούλιο. Αποτέλεσμα είναι ο συνολικός αριθμός τους από την αρχή του προγράμματος στα μέσα του 2013 να φτάνει πλέον τις 2.968 (7.565 αν συνυπολογιστούν και τα συγγενικά πρόσωπα των αιτούντων).

ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ+ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ 6 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ !!!

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ(ΓΙΑ ΤΙΣ ΜμΕ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ
Στο 60% των επιχειρήσεων που ελέγχονται εντοπίζονται μικρές και μεγάλες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, όπως για παράδειγμα μη έκδοση αποδείξεων, χρήση ξένων POS, πειραγμένες ταμειακές μηχανές, αλλά και ασφάλιση των υπαλλήλων σε χώρες της αλλοδαπής.




Σταθερά υψηλά διατηρείται η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, με την παραβατικότητα να ανέρχεται στο 60% των ελεγχομένων.

Δηλαδή έξι στις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχονται εντοπίζονται με μικρές και μεγάλες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, όπως για παράδειγμα μη έκδοση αποδείξεων, χρήση ξένων POS, πειραγμένες ταμειακές μηχανές (και λογισμικά) αλλά και ασφάλιση των υπαλλήλων σε χώρες της αλλοδαπής.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, οι Ελληνες θα πρέπει να αποκτήσουν τη συνείδηση ότι θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ τόνισε μιλώντας στον AΝΤ1 ότι η φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των Ελλήνων και ανθούσε ακόμα και σε εποχές που η φορολογική επιβάρυνση ήταν σαφώς μικρότερη από τη σημερινή.

FOLLI FOLLIE: ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ !!!




H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να αποστείλει μέσα στα επόμενα 24ωρα τη μηνυτήρια αναφορά της στον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος και έχει αναλάβει να διαλευκάνει πλήρως την πολύκροτη υπόθεση Folli Follie, που κόστισε 950 εκατ. ευρώ σε μετόχους και ομολογιούχους, ενώ συντέλεσε στη μείωση της αξιοπιστίας των ελληνικών επιχειρήσεων και του συνόλου της κεφαλαιαγοράς.

Καθώς οι κατηγορίες κάνουν λόγο για χειραγώγηση της αγοράς μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων και με βάση το μέγεθος της υπόθεσης στην αγορά υποστηρίζεται ότι μπορούν να στοιχειοθετηθούν κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Το ζητούμενο είναι πόσο γρήγορα μπορούν να κινηθούν οι δικαστικές αρχές με βάση τα ελληνικά δεδομένα.

Εν τω μεταξύ η UBS ως αντιπρόσωπος των κατόχων ομολόγων αξίας 150 εκατ. ευρώ σε ελβετικό φράγκο και λήξεως 2021 ενημερώθηκε από τη Folli Follie για «πιστωτικό γεγονός».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ARTUME ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ !!!

ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ...
ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΝΦΙΑ ΥΨΟΥΣ 700.000€ ;;; ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/artume-blackrock-300000000.html


Στην τελική φάση εισέρχεται η κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος καθώς ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. 

Όμως η κατασκευή του εμπορικού κέντρου της εταιρείας εκτός των μεγάλων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει σε κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, έχει κατηγορηθεί για διπλή μη φορολόγηση, όπως προέκυψε μετά από μεγάλη διεθνή έρευνα (Lux Leaks) ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος δηλώνει άγνοια για φορολογικές εκκρεμμότητες της εταιρείας.

Η διπλή φορολόγηση

Το 2007 όταν ακόμη η Ελλάδα δεν είχε μπει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, η εταιρεία Artume με έδρα στο κέντρο της Αθήνας παίρνει την απόφαση να αγοράσει τους χώρους του πρώην εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, επί της λεωφόρου Κηφισού, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, έναντι 37 εκατ ευρώ. 

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ !!!

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 1988/2018 έκανε δεκτή την αίτηση των πιστωτριών τραπεζών Alpha, Eurobank, Εθνική και της Eurobank.



Στο κλαμπ των εταιρειών που τίθενται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης ανήκει ηΆλφα Γκρίσιν που δραστηριοποιείται στους τομείς υποστήριξης χώρων, κρίσιμων εφαρμογών (BCC - Business Critical Continuity), της αξιοποίησης ακινήτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της εμπορίας και υποστήριξης συστημάτων κλιματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 1988/2018 έκανε δεκτή την αίτηση των πιστωτριών τραπεζών Alpha, Eurobank, Εθνική και της Eurobank Εργασίας Χρηματοδοτικές μισθώσεις για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Η εξέλιξη αποτελεί τον επίλογο ενός δικαστικού μπρα-ντε-φερ μεταξύ των τραπεζών και της εταιρείας, με έδρα την Παιανία, που ξεκίνησε την άνοιξη του 2017 και αφορούσε την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας από τις πιστώτριες τράπεζες, κίνηση που έβρισκε αντίθετη τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας. Η τελευταία είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης η οποία απορρίφθηκε με την ίδια δικαστική απόφαση.

Ο έλεγχος στις τράπεζες

SSL Certificates