.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΟΥΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ...ΑΓΕΛΑΔΕΣ !!!



Στόχος ο περιορισμός του φαινομένου του θερμοκηπίου


"Μια αγελάδα δεν θα είναι ποτέ πεντακάθαρη, όμως μπορούμε να της μάθουμε να χρησιμοποιεί την τουαλέτα": τα βοοειδή στην Ολλανδία κατέχουν εδώ και λίγο καιρό την "τέχνη" να αφοδεύουν σε ουρητήρια, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από την εντατική κτηνοτροφία.

Η Ολλανδία είναι μια χώρα γνωστή για τις πρωτοποριακές ιδέες της στον τομέα, καθώς είναι η δεύτερη στον κόσμο σε εξαγωγές αγροτικών και αγροδιατροφικών προϊόντων, πίσω από τις ΗΠΑ.

Για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον, η κυβέρνηση επιβάλλει στους εκτροφείς να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα στους στάβλους τους.

ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ !!!




Χρυσοί μισθοί...

Υψηλούς μισθούς, τουλάχιστον σε σχέση με τα δεδομένα της αγοράς, απολαμβάνουν οι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Περιφερειάρχες που διεκδικούν την ψήφο μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων αλλά και 16 ακόμα μεγάλων πόλεων, αυτών δηλαδή που ο πληθυσμός τους είναι πάνω από 100.000 πολίτες, παίρνει πάνω από 4.000 ευρώ, δηλαδή όσο περίπου και οι περιφερειάρχες. Ικανοποιητικά αμείβονται και οι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και οι αντιδήμαρχοι των μεγαλουπόλεων.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ !!!




Του Νίκου Μαυραγάννη*

Είναι φορές, που αισθάνεσαι απογοήτευση για τις προσπάθειες, που έχεις καταβάλλει προς μία κατεύθυνση. Μία τέτοια ημέρα δυστυχώς είναι και η σημερινή.

Από το 2014, ως τότε Γραμματέας Τεκμηρίωσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προσπάθησα να επηρεάσω τη ροή των πραγμάτων, ώστε να ενταχθούν στο Ελληνικό Σύστημα Ρύθμισης Χρεών έννοιες, όπως η αξιοπρεπής διαβίωση του Ανθρώπου ως θεμιτό όριο και φραγμός της απαίτησης των Τραπεζών, ή η ολιστική αντιμετώπιση όλων των χρεών ενός οφειλέτη με βάση την Αρχή της Αναλογίας, αφού ήταν πάντα προφανές, πως η ρύθμιση χρεών έναντι των τραπεζών, χωρίς όμως παράλληλη ρύθμιση και λήψη υπόψη των χρεών έναντι του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων κλπ, αλλά και έναντι των λοιπών ιδιωτών, θα κατέληγε αναποτελεσματική, ενώ ουδέποτε θα επανερχόταν η κοινωνική ειρήνευση, ούτε βέβαια η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Και ενώ οι βασικές αυτές αρχές, έστω και εν μέρει, έστω και με δυσκολία πολλές φορές, ενσωματώνονταν στα νομοθετήματα, που επακολούθησαν, ήρθε αίφνης, σε γενική απογοήτευση όλων, η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΕΕ: 2,25 ΔΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΕ...ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΑΣΗ !!!

ΣΤΗΝ 7η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
Πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή είναι οι Ιταλοί σύμφωνα με έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου !!!




Στο απίστευτο ποσό των 2,25 δισ. ευρώ σε ημερήσια βάση φτάνει η φοροδιαφυγή στην ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δημοσιεύει η "Καθημερινή". Αυτό σημαίνει ότι κάθε μια ώρα 94 εκατ. ευρώ κινούνται κάτω από το "ραντάρ" της εφορίας, στην Ευρώπη των 28.

Πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή είναι οι Ιταλοί, όπου κατά κεφαλήν φοροδιαφεύγουν κατά 3.156 ευρώ. Και αν η ιταλική πρωτιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λίγο ως πολύ, "αναμενόμενη", έκπληξη προκαλεί η δεύτερη χώρα της λίστας με την υψηλότερη φοροδιαφυγή: πρόκειται για την Δανία που κατά την κοινή ομολογία θεωρείται "αδιάφθορη", με την κατά κεφαλήν φοροδιαφυγή να ανέρχεται στα 3.027 ευρώ. Πάντως, η Δανία, σύμφωνα με την τελευταία της Κομισιόν, είναι η χώρα με την υψηλότερη φορολογία στην ΕΕ, καθώς αντιπροσωπεύει το 45% του ΑΕΠ της χώρας. Η πρώτη επτάδα των χωρών με την υψηλότερη φοροδιαφυγή συμπληρώνεται από το Βέλγιο (2.676 ευρώ), Λουξεμβούργο (2.657 ευρώ), Μάλτα (2.059 ευρώ), Φινλανδία (1.934) και Ελλάδα όπου η κατά κεφαλήν φοροδιαφυγή ανέρχεται στα 1.847 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1.634 ευρώ.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ !!!

ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html




Αποζημίωση δανειολήπτη για χρήση προσωπικών δεδομένων


Χρηματική ικανοποίηση ύψους 5.869,40 ευρώ, για ηθική βλάβη επιδίκασε, με απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας σε δανειολήπτη, τα προσωπικά στοιχεία του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή εισπρακτικής εταιρίας.

Με την υπ’ αρίθμ. 1319/ 2019 απόφαση, το δικαστήριο έκρινε πως η τράπεζα θα πρέπει να αποζημιώσει το δανειολήπτη με το ανώτερο ποσό που προβλέπεται από το νόμο, όπως ακριβώς είχε κάνει και το πρωτόδικο δικαστήριο. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, «από την παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά των υπαλλήλων της τράπεζας (και όχι των υπαλλήλων της εταιρίας ενημέρωσης οφειλετών) προσβλήθηκε παράνομα η προσωπικότητα του ενάγοντος και προκλήθηκε σε εκείνον ηθική βλάβη». Κι αυτό γιατί η εναγόμενη τράπεζα ουδέποτε ζήτησε την έγκριση του δανειολήπτη, κατοίκου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει έστω τα βασικά προσωπικά του δεδομένα στην επίμαχη εταιρία.

Όπως αναφέρεται, το Δεκέμβριο του 2005 ο ενάγων είχε συνάψει μαζί με τη σύζυγο του και εγγυητές τους γονείς του, σύμβαση στεγαστικού δανείου ύψους 99.000 ευρώ το οποίο επρόκειτο να αποπληρωθεί σε 360 δόσεις, ενώ δύο χρόνια αργότερα, υπεγράφη πράξη τροποποίησης ως προς το νόμισμα και το επιτόκιο.

ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ...ΝΕΦΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!


ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!

ΕΤΣΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_257.html



Κακουργηματικές ποινικές διώξεις σε 115 πρόσωπα, τραπεζίτες και υπευθύνους οικονομικών των ΝΔ+ΠΑΣΟΚ

Σε πάνω από 250 εκ ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που αφορά την παραγγελία της οικονομικής εισαγγελέα Μαριάννα Ψαρουδάκη και ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ν΄ ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε περισσότερα από 115 πρόσωπα, τραπεζικούς και υπεύθυνους οικονομικών των δύο κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για δάνεια που πάρθηκαν την περίοδο 2000-2011.

Τα δάνεια που εγκρίθηκαν είναι από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Attica.

Η σχετική δικαστική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος κατέληξε στο αίτημα απαγγελίας κατηγοριών για τα κακουργήματα της απιστίας (ως προς τα τραπεζικά στελέχη) και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή (ως προς τους ταμίες των κομμάτων).

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ 45 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ήδη έχουν ξεπουληθεί 16 δις κόκκινα δάνεια...

«Κόκκινα» δάνεια συνολικού ύψους 16 δισ. ευρώ έχουν περάσει στον έλεγχο ή τη διαχειριστική ευθύνη ξένων επενδυτών, καθώς από το τέλος του 2017 μέχρι σήμερα Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Attica Bank έχουν προχωρήσει σε εννέα πωλήσεις «πακέτων» μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ μέχρι το τέλος του 2019 θα περάσουν στον έλεγχο ξένων επιπλέον «κόκκινα» δάνεια αξίας 45 δις. ευρώ.

Πρόκειται για μείζονος σημασίας εξέλιξη τόσο για τις τράπεζες όσο για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες οφειλέτες. Με την επιτάχυνση των πωλήσεων οι τράπεζες διασφαλίζουν ότι θα πιάσουν τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το κυριότερο «καθαρίζουν» τους ισολογισμούς τους που αποτελεί την μεγαλύτερη εστία αβεβαιότητας και ανησυχίας για τους επενδυτές. Έτσι οι τράπεζες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να επιτελέσουν το έργο τους: την χρηματοδότηση της οικονομίας.

Ωστόσο η πιο θεαματική αλλαγή, που ακόμα οι περισσότεροι επιχειρηματίες και ιδιώτες δεν διανοούνται, είναι στο πως οι ξένοι επενδυτές θα κινηθούν για την ανάκτηση των οφειλών, δηλαδή πώς θα διεκδικήσουν τα χρωστούμενα δάνεια...



ΥΠΟ ΤΗΝ "ΟΜΠΡΕΛΑ" ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Προχωρά το σχέδιο Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια


Αυτές τις ημέρες η Rothschild, σύμβουλος της Τραπέζης της Ελλάδος, ολοκληρώνει τον φάκελλο για το σχέδιο περιορισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων (λεπτομερώς ποσοτικοποιημένο, αναλυτικά τιμολογημένο κ.λ.π ) για να ακολουθήσει η προώθηση του στο Υπ. Οικονομικών.

Το συγκεκριμένο project μετά από αιτιάσεις της Φρανκφούρτης και επαφές Υπ.Οικ- ΤτΕ θα υποβληθεί υπό την «ομπρέλα» του Υπ. Οικονομικών προς την γενική γραμματεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις Βρυξέλλες.

Πηγές της ΤτΕ σημείωναν στο «Β» , πως μία κατ΄ αρχήν διερεύνηση προθέσεων της DG Comp έχει γίνει, με την Επιτροπή να συναινεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου. Από την DG Comp, ανεπίσημα όμως, αρμόδιος παράγων εκτιμούσε πως η απάντηση της θα μπορούσε να έχει δοθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, σε 2 το πολύ 3 εβδομάδες. 

ΠΙΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ .... ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το newsit.gr :

Με διευρυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ένωση Κεντρώων. Κατά της ρύθμισης η ΔΗΣΥ, παρών το ΚΚΕ.

Η τροπολογία συγκέντρωσε πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία της απαιτούμενης, αφού την υπερψήφισε και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 231 παρόντων βουλευτών υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσωματώθηκε ο βασικός κορμός της τροπολογίας, τάχθηκαν 194 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές καταψήφισαν και 4 δήλωσαν παρών.

Τα υπόλοιπα άρθρα, από 69-84 που αφορούν επιμέρους ρυθμίσεις για την προστασία της Α’ κατοικίας, 192 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, 33 ΟΧΙ και 6 δήλωσαν παρών. Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή την καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ !!!

ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΣΤΟΡΓΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Για άλλη μια φορά κυνικός, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε μιλώντας στην Βουλή ότι όταν κάποιος παίρνει δάνειο για να αγοράσει ή να φτιάξει σπίτι, παίρνει και το ρίσκο να το χάσει.

«Η κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις» δήλωσε στην Βουλή ο κ. Τσακαλώτος. Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι προ κρίσης γίνονταν πλειστηριασμοί, χωρίς να υπάρχει κανένα κίνημα υποστήριξης των ανθρώπων που έχαναν τα σπίτια τους εξαιτίας χρεών.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να σώσει ό,τι μπορεί, ενώ ανέφερε ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και στην κανονικότητα αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει περισσότερο.



ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ #5 !!!



ΔΕΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ (#1, #2, #3 & #4):


ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !!!

ΕΝΩ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ
Με νέο νόμο αναγνωρίζεται η «κατάσταση σοβαρής αναστάτωσης» δικαιολογώντας πυροβολισμούς χωρίς προειδοποίηση εναντίον εισβολέων στα σπίτια ή στις ιδιοκτησίες των Ιταλών πολιτών !!!



Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :

Η ιταλική Γερουσία υιοθέτησε σήμερα(σ.σ. χθες) σε τρίτη και τελευταία ανάγνωση έναν νόμο που διευρύνει σημαντικά την έννοια της νόμιμης άμυνας, κάτι που αποτελούσε μείζονα προεκλογική υπόσχεση του Ματέο Σαλβίνι.

«Είναι μια πολύ ωραία ημέρα, τελικά το ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα των Ιταλών στη νόμιμη άμυνα επιβεβαιώθηκε», αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι μετά την έγκριση του κειμένου με 201 ψήφους έναντι 38.

«Από σήμερα οι εγκληματίες θα ξέρουν πως θα είναι δυσκολότερο να είσαι διαρρήκτης στην Ιταλία: θα είναι ένα επάγγελμα ακόμη πιο επικίνδυνο», πρόσθεσε.

Ο νέος νόμος έχει στόχο να περιορισθούν οι διώξεις σε βάρος προσώπων που ανοίγουν πυρ εναντίον κάποιου που έχει μπει στο σπίτι τους ή στην ιδιοκτησία τους.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΩΡΑ" ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ !!!

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι δικογραφίες για τα ανείσπρακτα 241 εκατ. ευρώ από επιστροφές (rebate) φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006 έως 2010.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τα «δώρα» στις φαρμακευτικές ελέγχονται τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ και συγκεκριμένα, οι Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η υπόθεση αφορά σε ανείσπρακτα από το Δημόσιο ποσά προερχόμενα από επιστροφές φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006 έως 2010 και η εισαγγελική έρευνα εντόπισε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτουν από το πρώτο πόρισμα που απέστειλε στους εισαγγελείς η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, το οποίο συνολικά αφορά τον χώρο της υγείας και την τιμολόγηση φαρμάκων.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι επί σειρά ετών το Δημόσιο παρέλειπε να εισπράττει από φαρμακευτικές εταιρίες τα ποσά από την επιστροφή φαρμάκων (rebate). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα προσδιορίζονται συνολικά ποσά για το επίμαχο διάστημα που ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ. Την αρμοδιότητα για τα rebate, την συγκεκριμένη περίοδο (2006 - 2010), είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ πλέον την ευθύνη έχει το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019: Η "ΠΑΓΙΔΑ" ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !!!




Και τα 20 σημεία που πρέπει να προσέξετε


Η ώρα των φορολογικών δηλώσεων 2019 έφτασε. Η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα (Ε1-Ε2- Ε3) για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2018 άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες προκειμένου να εξασφαλίσουν φέτος την έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση των κωδικών 049 -050 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης του 2019. Στους κωδικούς αυτούς δηλώνονται οι πληρωμές που έγιναν με ηλεκτρονικό χρήμα.

Το 2018, οι αποδείξεις με πλαστικό χρήμα έκαψαν χιλιάδες φορολογούμενους που δεν είχαν φροντίσει να κατοχυρώσουν με αυτές το αφορολόγητο όριο με αποτέλεσμα να πληρώσουν έξτρα φόρο.

Η επεξεργασία των περσινών φορολογικών δηλώσεων αποκαλύπτει ότι οι μισθωτοί πλήρωσαν περισσότερο φόρο εισοδήματος κατά 16,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνταξιούχοι επιβαρύνθηκαν με πρόσθετο φόρο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη και οι αγρότες πλήρωσαν επιπλέον 1,9 εκατ. ευρώ επειδή δεν κάλυψαν το αφορολόγητο όριο με αποδείξεις.

ESMA: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000.000€ ΣΤΟΝ FITCH !!!




Για παραβίαση κανόνων που στόχο είχαν να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων

Πρόστιμο ρεκόρ ύψους 5,13 εκατ. ευρώ στον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch επέβαλε η ευρωπαϊκή εποπτική αρχή για τις χρηματοπιστωτικές αγορές (European Securities and Markets Authority- ESMA) για παραβίαση κανόνων που στόχο είχαν να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2018 το 20% των θυγατρικών της Fitch στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία ανήκαν έμμεσα σε ιδιώτη μέσω μιας οντότητας στη Γαλλία. Παράλληλα ο μέτοχος, τον οποίο δεν κατονόμασε η ESMA, συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια τριών εταιριών τις οποίες αξιολογούσαν οι τρεις θυγατρικές του Fitch.

Ο οίκος Fitch ανακοίνωσε ότι καμία από τις παραβάσεις αυτές δεν επηρέασε τις αξιολογήσεις του και η ερμηνεία των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών κανόνων αναφορικά με την ταυτότητα των μετόχων έγινε καλή τη πίστει.

ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ;;;

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την προστασία των τραπεζών απο την προσφυγή των δανειοληπτών στην δικαιοσύνη 

Σε σύνολο 231 παρόντων βουλευτών υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσωματώθηκε ο βασικός κορμός της τροπολογίας, τάχθηκαν 194 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές καταψήφισαν και 4 δήλωσαν παρών.

ΕΚΠΟΙΖΩ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ & ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!





Είκοσι παρατηρήσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ για την (ν)τροπολογία της δήθεν προστασίας της κύριας κατοικίας

Η τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την “προστασία” της κύριας κατοικίας δεν είναι μόνο κατώτερη των προσδοκιών, αλλά συνιστά πρόκληση και εμπαιγμό εις βάρος των δανειοληπτών.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ εκφράζει τη βαθειά πικρία, απογοήτευση και οργή της για την κατάργηση κάθε ουσιαστικής προστασίας της κύριας κατοικίας, αλλά και την περιφρόνηση που επέδειξε η Κυβέρνηση προς το καταναλωτικό κίνημα με την άρνησή της να κληθούν για να εισακουσθούν, έστω στη κοινοβουλευτική διαδικασία – πρωτόγνωρο στην τριακονταετή πορεία της ΕΚΠΟΙΖΩ – οι φορείς που δραστηριοποιούνται για την προστασία των υπερχρεωμένων καταναλωτών.

Το θράσος δε της κυβέρνησης είναι τέτοιο, που φθάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι χάρη σε αυτήν προστατεύεται η κύρια κατοικία, όταν στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη κυβέρνηση παρέλαβε την προστασία της κύριας κατοικίας ως μόνιμο θεσμό στο νόμο Κατσέλη, τον έκανε προσωρινό και με πιο αυστηρά κριτήρια το 2015 και τον καταργεί τώρα.

Όσον αφορά την τροπολογία για τη δήθεν προστασία της κύριας κατοικίας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:


ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ NPL-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ PPL !!!


ΠΡΟΒΕΣ ΝΥΦΙΚΟΥ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ 3ης ΕΝΤΟΛΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΓΑΜΟ & ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

EINAI TO ERGA OMNES ΗΛΙΘΙΕ !!!


ΕΛΛΑΔΑ 2020: ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΥΠΕΧΡΕΩΜΕΝΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!



Η δανειολήπτρια, ενώ έχει ρυθμίσει τις οφειλές της στο 120% της αξίας της κύριας κατοικίας της, καλείται να αποδείξει στο Δικαστήριο ότι δεν τυγχάνει στρατηγική κακοπληρώτρια, καθόσον, η παρούσα αξία των αναμενομένων μελλοντικών προσόδων εκ του πλειστηριάσματος της μοναδικής εναπομείνασας περιουσίας της, δεν επαρκεί για την εξόφληση των απαιτήσεων της τράπεζας.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PQH 8-9 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το bankingnews.gr :

Φαίνεται ότι αλλάζει η στρατηγική για το project της PQH η οποία ιδρύθηκε το 2016 και διορίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ενιαίος ειδικός εκκαθαριστής για τις bad bank.
Η PQH διαχειρίζεται 17 bad banks υπό ειδική εκκαθάριση με περιουσιακά στοιχεία ύψους 9 δισεκ. ευρώ.

Το project PQH στρατηγικά, τεχνικά και από πλευράς απόδοσης έχει αποτύχει και η αποτυχία αυτή δεν μπορεί να «φορτωθεί» στην διοίκηση αλλά στην ιδιαιτερότητα των χαρτοφυλακίων των προβληματικών τραπεζών. 

Βέβαια διοικητικά έχει αλλάξει η σύνθεση ουκ ολίγες φορές και αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι η PQH αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. 

Με βάση πληροφορίες υπάρχει σχέδιο η PQH έως το τέλος του 2019 να έχει πουλήσει τα 8-9 δισεκ. προβληματικά της δάνεια δηλαδή το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων είτε σε κάποιες από τις εταιρίες διαχείρισης, είτε σε διεθνή funds. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ....ΑΣΑΝΣΕΡ ΤΟΥΣ !!!




Χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργεί σχεδόν το 50% των ανελκυστήρων της χώρας


Σε «επικίνδυνη» τροχιά κινείται μεγάλος αριθμός ανελκυστήρων στην Ελλάδα, ειδικά όσοι κατασκευάστηκαν πριν από 20-25 χρόνια ενώ στην ελληνική αγορά παρατηρείται άλλη μία στρέβλωση. Η ασφάλεια των χρηστών των ασανσέρ συγκρούεται με τους κανονισμούς που εφαρμόζονται κάθε φορά αλλά και με την έλλειψη βούλησης από την πλευρά των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια να θέσουν ένα πλαίσιο για τους εν λειτουργία ανελκυστήρες ενώ κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την πρωτοβουλία να θέσει κίνητρα για την αναβάθμισή τους.

Από τους περίπου 450.000 ανελκυστήρες που είναι εγκατεστημένοι στη χώρα, οι 200.000 περίπου λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές ενώ ακόμη και εκείνοι που λειτουργούν σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα μπορεί να καταστούν επικίνδυνοι λόγω ελλιπούς συντήρησης ή κακής τεχνικής υποστήριξης (κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από πρόσφατα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η καταγραφή των ατυχημάτων στους ανελκυστήρες και τα αναβατόρια είναι μη συστηματική. Εκτός από σοβαρά ατυχήματα, από τις λίστες των συγκεκριμένων περιστατικών απουσιάζουν οι περισσότερες περιπτώσεις τραυματισμών. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει κάποιες «γενναίες» παρεμβάσεις όπως η απόφαση της TUV στη Γερμανία να θέσει εκτός λειτουργίας 2.000 ανελκυστήρες οι οποίοι κρίθηκαν ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Τέτοιες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες αν σκεφθεί κανείς ότι σε άλλες χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε μια οκταετία (2002-2010) σημειώθηκαν 266 τραυματισμοί σε ασανσέρ ενώ τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΟΣΑ ΕΩΣ 7.500€/ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ !!!




Με την τροπολογία 2053/48 26.3.2019 τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις του ν.4481/2017 σχετικά με τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων:
1. Ανατίθεται στην Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η είσπραξη των δικαιωμάτων που είχαν γεννηθεί ως αξιώσεις σε χρόνο προγενέστερο της ανάθεσης της διαχείρισης των δικαιωμάτων στην εν λόγω Ειδική Υπηρεσία και τα οποία δεν είχαν εισπραχθεί από τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, η άδεια του οποίου ανακλήθηκε, ή την ανεξάρτητη οντότητα διαχείρισης του άρθρου 50 του ν. 4481/2017. Η παρούσα ρύθμιση ισχύει και για μη εισπραχθείσες αμοιβές του άρθρου 18 του ν. 2121/1993, περί αναπαραγωγής έργου για ιδιωτική χρήση.

2.α) Διευκρινίζεται ότι τα έσοδα από δικαιώματα ή τα έσοδα που προκύπτουν από την επένδυση των εσόδων από δικαιώματα, καθώς και οι απαιτήσεις από δικαιώματα του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης, της ανεξάρτητης οντότητας διαχείρισης του άρθρου 50 του ν. 4481/2017 και του ΟΠΙ κατά την άσκηση των καθηκόντων διαχείρισης δικαιωμάτων είναι ακατάσχετα από οποιονδήποτε κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης.

β) Τα ως άνω αναφερθέντα έσοδα και οι απαιτήσεις, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα, όσον αφορά τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης ή την ανεξάρτητη οντότητα διαχείρισης ή τον ΟΠΙ κατά την άσκηση των καθηκόντων διαχείρισης δικαιωμάτων (ισχύει κατά βάση και σήμερα). Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και στις εκκρεμείς εκτελέσεις ως προς το ατέλεστο μέρος της διαδικασίας αυτών και ως προς τις πράξεις εκτελέσεως που θα γίνουν μετά την έναρξη της ισχύος τους.

ΕΦΟΡΙΑ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕ...POINT SYSTEM !!!

ΙΔΕΕΣ ΕΠΙ ΙΔΕΩΝ..ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ
Την ίδια ώρα οι παραγραφές σε υποθέσεις φοροδιαφυγής πάνε σύννεφο !!!



«Σηκώνουν τα μανίκια» οι ελεγκτικές αρχές, μετά από εντολή του διοικητή της της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, για σύνταξη λιστών με τις φορολογικές υποθέσεις εκείνες, οι οποίες έχουν μεγαλύτερα περιθώρια εισπράξεων για να πάρουν σειρά έλεγχοι κατά προτεραιότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΑΑΔΕ με στόχο την αξιολόγηση, καταγραφή και ελεγκτική αξιοποίηση των πληροφοριακών δελτίων (καταγγελιών ή πληροφοριών για φοροδιαφυγή) συστήνει τριμελείς επιτροπές σε Ελεγκτικά Κέντρα και Δ.Ο.Υ. Α’ Τάξεως.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή:

SWEDBANK: ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!





Αντίθετα στην Ελλάδα το να είσαι τραπεζίτης που εμπλέκεται σε σκάνδαλα για τα οποία διώκεσαι ποινικά, αποτελεί ίσως και προσόν στο βιογραφικό σου...

Τι μεταδίδει το liberal.gr :

Η Swedbank απέπεμψε την CEO της Μπιργκίτε Μπόνεσεν στον απόηχο των κατηγοριών ότι η σουηδική τράπεζα ξέπλυνε δισεκατομμύρια δολαρίων από τη Ρωσία υπό την διεύθυνσή της.

Ειδικότερα, η αρχαιότερη τράπεζα της Σουηδίας ερευνάται τόσο από τις σουηδικές Αρχές αλλά και από τις εσθονικές, ενώ την υπόθεση παρακολουθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατηγορία που την βαρύνει είναι πως εξυπηρετούσε ορισμένους από τους ισχυρότερους παράγοντες της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και ο καθαιρεθείς πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και καταδικασμένος για για φορολογική και τραπεζική απάτη, Πολ Μάναφορτ, διακινούσε επίσης χρήματα μέσω της Swedbank, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ;;; ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ!!!



Αυτοί που νίκησαν τις εισπρακτικές !!!

Δεν αποδέχθηκαν το "παιχνίδι" των εισπρακτικών εταιρειών, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και βγήκαν νικητές. Τρεις πολίτες περιγράφουν στο News 24/7 την περιπέτειά τους, τη δικαστική διαμάχη και το θετικό αποτέλεσμα που υποχρέωσε τις τράπεζες σε χρηματική αποζημίωση !!!

Ακόμα και η ίδια δεν έχει καταλάβει τί έχει συμβεί. Οι λέξεις "νομολογία", "αποζημίωση", "εισπρακτική" δεν της λένε και πολλά πράγματα. Αυτό που ξέρει είναι πως "ακόμα δεν έχει πάρει χρήματα, γιατί πρέπει να γίνει κι άλλο δικαστήριο" αλλά "τουλάχιστον πια δεν με ενοχλούν στο τηλέφωνο". Φυσικά δεν αντιλαμβάνεται ότι ήδη έχει κερδίσει τη δίκη σε πρώτο βαθμό, αλλά τράπεζα και εισπρακτική έχουν καταθέσει έφεση, η οποία έχει προσδιοριστεί για το Σεπτέμβρη.

Η υπόθεση της Ευαγγελίας Τερζίδου, δίχως καν η ίδια να το γνωρίζει, έχει ενταχθεί στις αποφάσεις νομολογίας και αποτελεί πρότυπο για δεκάδες άλλες αγωγές που έχουν ακολουθήσει. Όχι μόνο κατάφερε να λάβει πρωτοδίκως αποζημίωση, ύψους 6.000 ευρώ, αλλά η ειρηνοδίκης Αθήνας στην απόφασή της (υπ' αριθμ. 273/2016) έκρινε ότι η διαβίβαση των προσωπικών της δεδομένων από την τράπεζα στην εισπρακτική εταιρεία, καθώς και η επεξεργασία αυτών, χωρίς ποτέ η οφειλέτρια να ενημερωθεί για τις συγκεκριμένες κινήσεις, είναι παράνομη.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ #4 !!!



ΔΕΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ (#1, #2 & #3):

ΕΠΚΚ: ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ & COMMERCIAL VALUE !!!





ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ


Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ενημερώνει τους δικαιούχους υπολοίπου αποζημίωσης, ότι η ασφαλιστική εκκαθάριση των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, και COMMERCIAL VALUE,στο ερώτημα “πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης στους δικαιούχους” απάντησε θετικά δεσμευόμενη ότι οι σχετικές απαιτήσεις θα ικανοποιηθούν.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται ότι η απάντηση των εκκαθαριστών έχει ως εξής:

«1.Οι υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείες ικανοποιούν όλους τους ασφαλισμένους που έχουν καταχωρηθεί στην ΚΑΔ και σε όσους εντάσσονται με τελεσίδικη απόφαση. Εφαρμόζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πιστωτών -δικαιούχων, με βάση πάντα τους κανόνες της εξέλεγξης και επαλήθευσης απαιτήσεων. Όσοι δικαιούχοι συμπεριλαμβάνονται στην ΚΔΑ ικανοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο ποσοστό ανά κλάδο ασφαλιστικής τοποθέτησης σύμφωνα πάντα με τη διαθέσιμη περιουσία της κάθε υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας.

ΤΟ ΣτΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ & ΚΑΖΙΝΟ !!!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟ 18/3/2011 ΚΥΑ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στα καζίνο και στους προβλεπόμενους χώρους των κέντρων διασκεδάσεως άνω των 300 τ.μ. και ακύρωσε τη σχετική υπουργική απόφαση, ενώ εκδόθηκε νέα υπουργική απόφαση με το ίδιο περιεχόμενο, κάτι που προκάλεσε την κατάθεση νέας αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ !!!




Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μήνυμα Ζωής» και τρεις πολίτες, ζητώντας να ακυρωθεί η από 18.8.2011 υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων λειτουργίας των χώρων καπνιζόντων των κέντρων διασκεδάσεως με μουσική άνω των 300 τ.μ., και των καζίνο.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 3868/2010 επιβλήθηκε απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους των καταστημάτων και τους στεγασμένους υγειονομικού ενδιαφέροντος χώρους, εξαιρουμένων των καζίνο και των κέντρων διασκεδάσεως άνω των 300 τ.μ. με μουσική.

Μετά, με το νόμο 3986/2011 παρασχέθηκε στα καζίνο και τα κέντρα διασκεδάσεως άνω των 300 τ.μ., η δυνατότητα να δημιουργήσουν κλειστούς ή στεγασμένους χώρους καπνιζόντων μέχρι το ½ του συνολικού εμβαδού του καταστήματος, υπό την προϋπόθεση της καταβολής ετήσιου τέλους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ ...... ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΑΤΕΕΕ ;;;



Δεν πείστηκεη Δικαιοσύνη από τους ισχυρισμούς Γ. Πάσχα - Έμμεση τοποθέτηση υπέρ του η αφωνία Γ. Στουρνάρα – Ακόμα 70 υποθέσεις ερευνά η Εισαγγελία !!!

Οι ισχυρισμοί του Γ. Πάσχα, στενού συνεργάτη του Γ. Στουρνάρα σε σχέση με τη χθεσινή αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών», ότι τα 800.000 ευρώ που δεν αποπλήρωσε, δεν ήταν δάνειο αλλά μπόνους, δεν έπεισαν αφού του ασκήθηκε δίωξη την ώρα που η Εισαγγελία διερευνά άλλες εβδομήντα υποθέσεις με χορηγήσεις από συγκεκριμένη τράπεζα σε στελέχη της.

Μέγιστο πολιτικό και ηθικό ζήτημα αποτελεί για την κυβέρνηση η χθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της απιστίας «από κοινού και κατ’ εξακολούθηση» στο ανώτατο τραπεζικό στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος και στενό συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα.

ΣΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ FB ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ TO ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ !!!

ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΕΝΙΕΣ 14 ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΠΑΣΧΑ, ΚΛΠ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΚΟΛΑΡΟΥ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


ΔΕΗ: ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΤΩΝ 30.000.000€ !!!

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Δικαστική απόφαση «ανοίγει» τον δρόμο για την κατάσχεση 30,4 εκατ. ευρώ σε βάρος της Χαλυβουργικής από τη ΔΕΗ !!!



Επιτυχής έκβαση είχε ένα νέο επεισόδιο στην νομική διαμάχη της ΔΕΗ με τη Χαλυβουργική για τις οφειλές της βιομηχανίας προς την Επιχείρηση από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, κατοχυρώνοντας μία ακόμη νομική νίκη υπέρ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. 

Ειδικότερα, το Μονομελές 
Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτημα της Χαλυβουργικής να μπλοκαριστεί η συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών που έχει προχωρήσει η ΔΕΗ μετά την άρνηση της Χαλυβουργικής να αποπληρώσει τις οφειλές της ύψους 30,4 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το ιστορικό της πολύκροτης υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται η ΔΕΗ και μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της χώρας έχει ως εξής:

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ;;; ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Ομολογία τραπεζιτών: Εκτός προστασίας το 30%-40% των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων

Το περιορισμένο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας που διαμορφώνει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται η επίμαχη τροπολογία.

Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας Ηλίας Πλασκοβίτης κατεβάζει αρκετά τον πήχη της προστασίας υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι στην περίμετρο της ρύθμισης θα ενταχθούν περίπου 8,5 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα δάνεια. Εκτιμούμε υπερβολικό το νούμερο. Οι άνθρωποι που θα περιέλθουν στις διατάξεις θα είναι σαφώς λιγότεροι. Κάτω από το 10% (σ.σ. σε σχέση με τα 84 δις ευρώ των ληξιπρόθεσμων) η επίπτωση της νέας ρύθμισης».

Επίσης η γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη ανέφερε ότι το νέο πλαίσιο αφήνει εκτός προστασίας το 30 – 40% των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων. «Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία των τραπεζών εκτιμούμε ότι στο νόμο μπορούν να υπαχθούν σε απόλυτο αριθμό 11 δις ευρώ. Αυτό μεταφραζόμενο σε αριθμό δανειοληπτών είναι 150 χιλ δανειολήπτες και σε ποσοστό γύρω στο 60-70% των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων» είπε η κυρία Απαλαγάκη για να προσθέσει «Μας ενδιαφέρουν τα μικρά στεγαστικά ή επιχειρηματικά που συνδέονται με πρώτη κατοικία. Ο νόμος είναι ανεφάρμοστος σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες έχουν δανεισμό σημαντικά υπολειπόμενο των 200 χιλ. Οι περισσότεροι χρωστούν εως 150 χιλ ευρώ».

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΗΓΑΣΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ+ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ 3 ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ !!!

ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
Όσον αφορά τους τραπεζίτες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.



Στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, ο Γιώργος Μπόμπολας, “πατριάρχης” και ιδρυτής του Ομίλου Μπόμπολα καθώς και στελέχη 3 τραπεζών για τα “δάνεια” στην εκδοτική ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ.

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από τον τότε επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ.

ΝΕΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ !!!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΦΟΔΟΥΣ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «...Δε θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε μέχρι να σπάσει το απόστημα των νομιμοποιημένων εκβιασμών, μέχρι να καταλάβουν οι μπράβοι των τραπεζών, των ιδιωτών επιχειρηματιών και του κράτους ότι η ζωή μας δεν υποθηκεύεται , ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι να κλείσει και το τελευταίο γραφείο ή εταιρία που αναλαμβάνει να τραμπουκίζει τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας...» !!!



«Εισβολή» σε δικηγορικό γραφείο στο Πεδίο του Αρεως πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο «Ρουβίκωνας».

Υποστηρίζει ότι πρόκειται για «εισπρακτική» που λειτουργεί με την κάλυψη του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου και ότι διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια αλλά και οφειλές πελατών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας».

Σε ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική συλλογικότητα υπενθυμίζει την επίθεση σε άλλη εισπρακτική.

Η ανάρτηση είναι η παρακάτω:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΣΧΑΣ: ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Η πλειοψηφία αφορά τα λεγόμενα μετοχοδάνεια που λάμβαναν πολλά τραπεζικά στελέχη !!!




Μετά την υπόθεση που ήρθε στο φως με την περίπτωση του πρώην τραπεζικού στελέχους της Εθνικής Τράπεζας και δεξί χέρι του Στουρνάρα που όχι μόνο δεν είχε ξεκινήσει καν την αποπληρωμή του δανείου του, ύψους 700.000 ευρώ, αλλά και επιβραβεύτηκε με την τοποθέτηση του στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ερευνούν δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, τα επίμαχα δάνεια που έχουν τεθεί στο στόχαστρο των εισαγγελικών λειτουργών φθάνουν τα 70 και αφορούν στην πλειοψηφία τους τα λεγόμενα «μετοχοδάνεια» (stock options) ποσά δηλαδή που χορηγήθηκαν για αγορά μετοχών με εγγυήσεις (collateral) την αξία των εν λόγω τίτλων.

Η εν λόγω υπόθεση κρίνεται ως κομβικής σημασίας από δικαστικές πηγές, γιατί αφορά τεράστια ποσά που βρήκαν δίοδο προς το Χρηματιστήριο. Ταυτόχρονα πολλά από αυτά ξεπερνούν το δάνειο των 800.000 χιλιάδων ευρώ για το οποίο ξεκίνησε η όλη υπόθεση.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΙ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ !!!


ΝΕΟ ΔΩΡΟ 300.000.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ !!!




Μετά τις συνεχείς ανεκαφαλαιοποιήσεις, τις εγγυήσεις ΕΔ, την αναβαλλόμενη φορολογία και το νέο νόμο για την προστασία των τραπεζών (αντί των δανειοληπτών), η κυβέρνηση, αντί να υποχρεώσει τον κάθε Πάσχα να πληρώσει, χαρίζει ακόμη 300.000.000€ στις 4 κρατικοδίαιτες, χρεοκοπημένες συστημικές τράπεζες !!!
Εν τω μεταξύ, εμείς που θα πληρώσουμε το δώρο των 300.000.000€, περιμένουμε ακόμη τις 120 δόσεις !!!

Ένα νέο δώρο 300 εκατ. ευρώ στις τράπεζες έκανε η κυβέρνηση, καθώς με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή απαλλάσσονται της υποχρέωσης επιστροφής στο Δημόσιο κεφαλαίων από την αυτοτελή φορολόγηση τόκων ομολόγων.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2018 ερμήνευσε το φορολογικό νόμο 2238 /1994 και έκρινε ότι οι παρακρατούμενοι φόροι από τόκους ομολόγων και εντόκα γραμμάτια μπορούν να συμψηφιστούν μόνο με τον ετήσιο φόρο εισοδήματος. Οποιοσδήποτε συμψηφισμός έχει διενεργηθεί με άλλους φόρους κρίθηκε αναδρομικά παράτυπος και το όποιο μη συμψηφισθέν ποσό δεν επιστρέφεται.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;


ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΑΡΘΡΑ 11 ΚΑΙ 13: ΤΟ INTERNET ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ !!!




Στην εποχή των αυτόματων φίλτρων, όλοι είμαστε ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου...



Η ευρύτατη επιστημονική διαφωνία με μία αμφιλεγόμενη νομοθεσία δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Κι όταν συμβαίνει, οι νομοθέτες οφείλουν να το λάβουν υπόψιν τους.

Στην περίπτωση της νέας Οδηγίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα, που ψηφίστηκε την Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών μας παραμέρισαν τις προειδοποιήσεις σύσσωμης της επιστημονικής κοινότητας του Ιντερνετ και άνοιξαν την πόρτα για να μπουν τα αμφιλεγόμενα άρθρα 11 και 13 στην καθημερινή, ευρωπαϊκή ζωή μας.

Τα δύο επίμαχα άρθρα της νέας Οδηγίας ναι μεν έχουν καλές προθέσεις, αλλά η εφαρμογή τους, σύμφωνα με τις επιστημονικές προειδοποιήσεις, θα προκαλέσει εμπλοκή στη θεμελιώδη δυναμική του Ιντερνετ, με αποτέλεσμα σοβαρούς περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και της πρόσβασης στην πληροφορία στην Ευρώπη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΣ (ΤτΕ): Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ !!!

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΣ ΤΗΝ ΕΤΕ
Για οδηγίες ΚΛΙΚ εδώ:



Ο Γ. Πάσχας υποστήριξε ότι «ουδέποτε είχα ή έχω ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο σε οποιαδήποτε τράπεζα» σχετικά με την αποκάλυψη ότι έλαβε ενδοϋπηρεσιακά θαλασσοδάνεια άνω των 800.000 ευρώ, το 2007, από την Εθνική Τράπεζα χωρίς να καταβάλλει ούτε σεντ του ευρώ και για αυτό διώκεται.

Καταπέλτης η απάντηση του "πύραυλου" Πολάκη : 

Δηλαδη ο εισαγγελεας που σου ασκησε κακουργηματικη διωξη για τρια δανεια αρθροιστικου υψους 800.000 ευρω περιπου, αποδεικνυοντας πως δεν εχεις γυρισει πισω ουτε μισο ευρω, τα οποια πηρες εναντι μετοχων και καλα (που απο 44 ευρω εχουν πεσει στο 1 ευρω αξια ) που επρεπε να τα γυρισεις σε 12 μηνες και παιρνεις δεκα χρονια παρατασεις χωρις να δινεις ουτε τους τοκους ,που δεν εβαλες καμια αλλη εξασφαλιση…δηλαδη αυτος ο εισαγγελεας διαφθορας ειναι ψευτης, δεν ξερει τι του γινεται η ειναι εγκαθετος του ΣΥΡΙΖΑ;;;
Εχει και ΘΡΑΣΟΣ ο κυριος “διευθυντης εποπτευομενων φορεων” της Τραπεζας της Ελλαδας!!!! ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΣΧΑ …..Πεστο και στο Στουρναρα»


ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ KARAVAN ΜΕΤΑ ΑΠΟ 37 ΧΡΟΝΙΑ !!!



Τι αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία

Η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Karavan, που πρωταγωνιστούσε στην αγορά των ανατολίτικων γλυκών βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο. Φέρεται να έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των 5 (Χολαργό, Πεύκη, Δροσιά, Παλαιό Φάληρο και Πειραιά) από τα 6 καταστήματα franchise που είχε αναπτύξει τα περασμένα χρόνια ενώ σύντομα αναμένεται να κλείσει και το έκτο κατάστημα στην Γλυφάδα.

Η ενημέρωση του κοινού έγινε με θυροκόλληση ανακοίνωσης στις εισόδους των καταστημάτων. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρείας "Αγαπητοί μας πελάτες, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς η αλυσίδα καταστημάτων Karavan θα πάψει να λειτουργεί πλέον. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας υποστηρίξατε τόσα χρόνια με την αγάπη σας. Με εκτίμηση, Karavan".

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ !!!



Νέο ωράριο θα ισχύει στις τράπεζες από την 1η Μαΐου. Η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε ανάμεσα στις διοικήσεις των τραπεζών και στην ΟΤΟΕ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μείωση στο ωράριο συναλλαγών, το οποίο διαμορφώνεται από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η σύμβαση εμπεριέχει αυξήσεις 2,75% για τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της τριετούς ισχύος της.

ΤΟ ΣτΕ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ !!!

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 150.000€
Η ΓΓΠΣ είχε στραφεί κατά της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων η οποία επέβαλε πρόστιμο κρίνοντας ότι παραβιάστηκε η υποχρέωση λήψης κατάλληλων μέτρων ασφάλειας.




Mε την απόφαση υπ’ αριθμ. 339/2019, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την από 9/1/2014 αίτηση ακύρωσης του Υπουργού Οικονομικών κατά της υπ’ αριθμ. απόφασης 98/2013 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της απόφασης 117/2014 της Αρχής, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) κατά της προηγούμενης απόφασής της.

Όπως θυμίζει η σχετική ανακοίνωση, με την απόφαση υπ’ αριθμ. 98/2013, η Αρχή είχε επιβάλει στη Γ.Γ.Π.Σ. πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ (το ανώτερο προβλεπόμενο κατά την τότε ισχύουσα νομοθεσία), κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε σε ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δηλαδή σε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

ΕΕ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2022 !!!





Σε προσωρινή πολιτική συμφωνία, αναφορικά με τον αναθεωρημένο κανονισμό για τη γενική ασφάλεια, κατέληξαν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Από το 2022 η χρήση νέων τεχνολογιών ασφάλειας θα καταστεί υποχρεωτική σε ευρωπαϊκά οχήματα, με στόχο την προστασία των επιβατών, των πεζών και των ποδηλατών.

Οι νέες τεχνολογίες που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση του αριθμού των θανάτων και των τραυματισμών στους δρόμους, το 90% των οποίων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Η Κομισιόν πρότεινε να καταστούν υποχρεωτικά ορισμένα μέτρα ασφάλειας των οχημάτων, μεταξύ άλλων, τα συστήματα που περιορίζουν τα επικίνδυνα τυφλά σημεία φορτηγών και λεωφορείων και οι τεχνολογίες που προειδοποιούν τον οδηγό σε περίπτωση υπνηλίας ή διάσπασης της προσοχής.

Στα νέα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας το 2022 περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για αυτοκίνητα, μικρά φορτηγά, φορτηγά και λεωφορεία:

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 200€ ΣΤΗΝ 90ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/90.html



Δεν θα πληρώσει τελικά το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ η 90χρονη, που συνελήφθη σε λαϊκή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης να πουλά -χωρίς άδεια - τερλίκια τα οποία είχε πλέξει η ίδια.

Η σύλληψή της είχε προκαλέσει την ενόχληση της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα, που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

«Ψάχνοντας χθες μέσα στην τσάντα της βρήκα τυχαία και το χαρτί με το πρόστιμο», δήλωσε η κόρης της ηλικιωμένης, μιλώντας στο Έθνος και προσθέτοντας ότι η μητέρα της δεν φαίνεται να είχε καταλάβει περί τίνος πρόκειται, και είχε βάλει κατευθείαν το έγγραφο που της έδωσαν οι αστυνομικοί μέσα στην τσάντα.
SSL Certificates