.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΥΠΟ ΤΗΝ "ΟΜΠΡΕΛΑ" ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Προχωρά το σχέδιο Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια


Αυτές τις ημέρες η Rothschild, σύμβουλος της Τραπέζης της Ελλάδος, ολοκληρώνει τον φάκελλο για το σχέδιο περιορισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων (λεπτομερώς ποσοτικοποιημένο, αναλυτικά τιμολογημένο κ.λ.π ) για να ακολουθήσει η προώθηση του στο Υπ. Οικονομικών.

Το συγκεκριμένο project μετά από αιτιάσεις της Φρανκφούρτης και επαφές Υπ.Οικ- ΤτΕ θα υποβληθεί υπό την «ομπρέλα» του Υπ. Οικονομικών προς την γενική γραμματεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις Βρυξέλλες.

Πηγές της ΤτΕ σημείωναν στο «Β» , πως μία κατ΄ αρχήν διερεύνηση προθέσεων της DG Comp έχει γίνει, με την Επιτροπή να συναινεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου. Από την DG Comp, ανεπίσημα όμως, αρμόδιος παράγων εκτιμούσε πως η απάντηση της θα μπορούσε να έχει δοθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, σε 2 το πολύ 3 εβδομάδες. 

Στην περίπτωση, που οι Βρυξέλλες «ανάψουν το πράσινο φως» στο συγκεκριμένο διάστημα, το πιθανότερο είναι πως αυτή η εξέλιξη θα προσμετρηθεί στις παραμέτρους αξιολόγησης στην οποία θα προχωρήσει η Standard & Poor’s στις 26 Απριλίου. Ενδεχόμενο, που έχει τη σημασία του, καθώς ο αμερικανικός οίκος είχε διατηρήσει (στις 19 Ιανουαρίου) την πιστοληπτική διαβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στο Β+ και θετική την αξιολόγηση της (outlook) ενώ στην αγορά προεξοφλείται πως στην επόμενη βαθμολόγηση θα ανεβάσει κατά μία την βαθμίδα.

Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν ακόμη και την ευχάριστη έκπληξη ο οίκος να… δώσει δύο βαθμίδες συνεκτιμώντας την προοπτική ενεργοποίησης των σχεδιασμών για τα NPLs, εξέλιξη που θα λειτουργούσε σαν…ντόμινο οδηγώντας επενδυτικούς οίκους να αναβαθμίσουν το outlook των συστημικών τραπεζών και της προοπτικής επίτευξης των στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων/ανοιγμάτων.

Θετικό σενάριο, που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με την προυποθεση ότι η DG Comp θα απαντούσε θετικά και μέχρι το (αργότερο ) τις 22-23 Απριλίου


Από το banks.com.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates