.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»: ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ 800.000€ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ !!!




Έως και τα τέλη Οκτωβρίου 2018, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να μένει ανοικτή η χρηματοδοτική δράση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».


Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, που έχει ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του «ενδιάμεσου» Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ Ι) είναι προϊόν συνεπένδυσης του ΕΤΕΑΝ και των τραπεζών, παρέχει δάνεια κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού με ευνοϊκό επιτόκιο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η διατήρηση του προγράμματος έως τον Οκτώβριο, οφείλεται στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να υπάρχει μία ροή χρηματοδότησης των ΜΜΕ, έως ότου ενεργοποιηθεί το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, που θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος του νέου κύκλου χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ πρόκειται να διατεθούν άνω των 900 εκατ. ευρώ για δάνεια και άνω των 100 εκατ. ευρώ για εγγυήσεις δανείων.

BLOOMBERG: Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΟ ΑΠΟΘΕΜΑ 410 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ !!!



Κρυμμένος ανά την Κίνα βρίσκεται ένας πακτωλός ρευστότητας μεγαλύτερος από την ετήσια οικονομική παραγωγή της Νορβηγίας.

Οι κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα ανά τη χώρα έχουν αποταμιευμένα συνολικά 2,8 τρισεκατομμύρια γουάν (410 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με ερευνητές της Industrial Bank, και τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΕΕΛΠΝΟ: "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" 89.000.000€ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ !!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων, που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων, όπως τα τελευταία προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές που εξέτασαν τα οικονομικά την περίοδο 2007-2014, τονίζει σε δήλωσή του ο Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Αντώνης Μπαλωμενάκης.




Αναλυτικά δήλωση:

Γίνεται γνωστό ότι περιήλθε στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας η έκθεση πραγματογνωμοσύνης «για την επιβεβαίωση στοιχείων και εντοπισμό διαφορών επί των ετήσιων οικονομικών απολογισμών, που κατέθετε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο Υγείας για τις χρήσεις 2007 έως και 2014».

Οι τρεις ορκωτοί λογιστές που είχαν οριστεί, (οι κ.κ. Δημήτριος Γιώγος, Νικόλαος Συκάς και Νικόλαος Χούντας), στην πολυσέλιδη έκθεσή τους επισημαίνουν την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων, που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων, όπως τα τελευταία προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Προκειμένου για τα έτη 2008-2013 η απόκλιση αυτή σε σχέση με τα πραγματικά χρηματικά διαθέσιμα ανέρχεται σε 89.229.474 ευρώ.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΣΙ ΠΙΣΙΝΕΣ, ΦΕΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟ !!!

ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ή ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΛΟΥΚΕΡΝΗ ;;;
Εύλογο ερώτημα μιας και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελβετία και τις Ελβετικές τράπεζες στις οποίες ήταν "αποθηκευμένες" οι μίζες των εξοπλιστικών...


ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!



Μία σειρά με ενδιαφέρουσες διατάξεις που αφορούν στο δικαστικό σώμα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 15 του σχεδίου, μειώνεται από τρία σε δύο ο αριθμός των απαιτούμενων ετών για να προαχθεί Αρεοπαγίτης σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, καθώς και Αρεοπαγίτης ή Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της διάταξης, η ρύθμιση καθίσταται αναγκαία εξαιτίας της επικείμενης συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού Αρεοπαγιτών, Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου και Αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου τα προσεχή έτη.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ..."ΚΟΡΟΪΔΟ" !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/ard.html


Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι καρκινοπαθείς λάμβαναν θεραπεία επί χρόνια με προφανώς κλεμμένα και εν μέρει αναποτελεσματικά φάρμακα από την Ελλάδα, με τις εποπτικές αρχές του κρατιδίου να μην αντιδρούν παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές τις είχαν ενημερώσει ήδη από το 2016, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα κλεμμένα φάρμακα φέρονται να παραδόθηκαν σε έντεκα κρατίδια της Γερμανίας μέσω της εταιρείας Lunapharm με έδρα το Βρανδεμβούργο.

Ήδη από το 2016 η Αθήνα ενημέρωσε σχετικά τις αρχές του κρατιδίου, όμως αυτές διενήργησαν ελέγχους στην έδρα της εταιρείας μόλις στο τέλος του 2017. Παρέλειψαν μάλιστα να ενημερώσουν τις κλινικές, τους γιατρούς και τους ασθενείς.

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ, ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
Η ανάλυση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία ανά ύψος οφειλής.



Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών του δημοσίου μειώθηκε κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ενώ μειωμένο είναι και το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Το στατιστικό «θαύμα» όπως κρύβει μια πικρή αλήθεια: η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι συμμορφώνονται αυτοί που χρωστούν μερικές εκατοντάδες ή λίγες χιλιάδες ευρώ. Όσον αφορά σε αυτούς που οφείλουν τα εκατομμύρια, η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Η κατανομή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία ανά ύψος οφειλής, δημοσιεύτηκε στην τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και αποκαλύπτει τη διπλή εικόνα. Tο συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 (Ιούνιος) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ διαμορφώθηκε στα 101,4 δις ευρώ, αυξημένο κατά 4,7 δις ευρώ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017 αλλά μειωμένο κατά περίπου 250 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Αυτή η οριακή μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου οι εκροές από το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, δηλαδή οι εισπράξεις και διαγραφές ληξιπρόθεσμων οφειλών (1,76 δις) ήταν περισσότερες από τις εισροές, δηλαδή τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (1,64 δις).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!



Την ανάγκη να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις ηλεκτρονικές μας αγορές επισημαίνουν για μια ακόμα φορά οι αρμόδιες αρχές, με αφορμή και δύο νέες περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης που καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. 

Η πρώτη περίπτωση αφορά στην υποτιθέμενη αγορά κινητού τηλεφώνου iPhone, το οποίο εντόπισε Ηρακλειώτης σε αγγελία και θεώρησε σωστό να καταθέσει σε σχετικό λογαριασμό το ποσό των 800 ευρώ. Ωστόσο, παρά την κατάθεση των χρημάτων δεν είδε τηλέφωνο και έτσι κατέφυγε στην αστυνομία.

FOCUS: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ "ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΝΤΑΙ" ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΑΝΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Ενώ το Focus κάνει μνεία και στις επιθέσεις κατά εφοριακών.


Οι Έλληνες φορολογικοί επιθεωρητές χρησιμοποιούν εξελιγμένες μεθόδους κατά της φοροδιαφυγής στα νησιά. Έρχονται τη νύχτα, μεταμφιεσμένοι σε παραθεριστές, προσποιούμενοι τους τουρίστες, ελέγχουν μπαρ και καταστήματα, με την κωδική ονομασία "Επιχείρηση Τρίαινα", αναφέρει το Focus επικαλούμενο είδηση της Handelsblatt.

Ωστόσο οι τοπικές εταιρείες έχουν πολύπλοκα κόλπα για να προστατέψουν τα εισοδήματά τους από τον φόρο. Μόνον από τη φοροδιαφυγή, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει ετησίως 6 δισ. ευρώ λιγότερα, εκτιμούν οι ειδικοί. Ειδικά στα εστιατόρια κατά τη διάρκεια των διακοπών πολλά έσοδα δεν φορολογούνται, αναφέρει η εφημερίδα. Δεν είναι ασφαλές να είσαι φορολογικός επιθεωρητής στην Ελλάδα.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_19.html




Σε αυξήσεις των χρεώσεών τους στην καρτοκινητή τηλεφωνία προχωρούν οι τρεις πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε από τη Vodafone, η οποία προχώρησε σε αναπροσαρμογές των τιμολογίων της τον περασμένο Ιούνιο, αναμένεται να ακολουθήσει η Cosmote στις αρχές του επόμενου μήνα και τελευταία η Wind που θα αναπροσαρμόζει τα τιμολόγια καρτοκινητής σε μια ευρεία περίοδο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Κοινή συνισταμένη των αναπροσαρμογών είναι η προσπάθεια ώθησης των καταναλωτών σε πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας υψηλότερης χρέωσης. Για παράδειγμα, η Cosmote στις αλλαγές που ήδη έχει ανακοινώσει, σημειώνει ότι σε κάθε ανανέωση αξίας κάτω των 12 ευρώ το ποσόν πλέον θα έχει ημερομηνία λήξης 60 ημερών, αντί 90 που είχε προηγουμένως. Η Wind από την άλλη, θα προσφέρει στους χρήστες πακέτων Q επιπλέον bonus σε δεδομένα μόνον σε όσους πραγματοποιούν ανανεώσεις άνω των 12 ευρώ. Τέλος, η Vodafone καταργεί τo πολύ χαμηλής αξίας πακέτο καρτοκινητής surf & mail 60 αξίας 3,90 ευρώ, ενώ παράλληλα ακολουθεί μια πιο αυστηρή πολιτική για κάθε ανανέωση χρόνου ομιλίας και δεδομένων που γίνεται μετά τις 11 Ιουνίου 2018. Ολες οι ανανεώσεις της εταιρείας στα πακέτα καρτοκινητής (CU, καρτοκινητό Vodafone, Ολυμπιακός κ.λπ.) ισχύουν για 60 ημέρες, αντί 90 ημέρες που ίσχυε πριν.

ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ GOLDEN GIRLS ΤΗΣ ΒΙΖΙΤΑΣ !!!


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ: Ο ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !!!


ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ;;;
Η αρχή που έγινε στις 19 Νοεμβρίου 1991 με την απόφαση του Δ.Ε.Κ στην υπόθεση Francovich, συνεχίζεται.



Στις 8 Ιουνίου 2017, 20 κράτη μέλη της ΕΕ , μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία ως προς τη σύσταση της νέας Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στο πλαίσιο ενισχυμένης συνεργασίας. Ο κανονισμός για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις 12 Οκτωβρίου 2017 και τέθηκε σε ισχύ την 20 Νοεμβρίου 2017. Πλέον οι Κάτω Χώρες έγιναν το 21ο κράτος μέλος που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

1.Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία;

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΦΟΔΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!




Τι γράφει το paron.gr:

Σίγουρα δεν θα το ξέρατε. Να σας πούμε την αλήθεια, ούτε κι εμείς το γνωρίζαμε. Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που δανείζουν προσωπικό στις τράπεζες! Όπως η ICAP Outsourcing Solutions και η Mellon Technologies SA.

Το… μαντάτο έγινε γνωστό όταν, την Κυριακή 15 Ιουλίου, έγινε έλεγχος του ΣΕΠΕ (Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας) στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Πειραιώς 74, στο οποίο στεγάζονται οι Διευθύνσεις: Καρτών, Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Δανείων Λιανικής και Ανάπτυξης Εργασιών Επιχειρήσεων Λιανικής.

ΚΟΝΟΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!




Τι γράφει το newsit.gr :

- Από 1 ως 250 οι χρεώσεις για τις συναλλαγές, 190 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο το κόστος για τους πελάτες των τραπεζών - Οι προμήθειες καλά κρατούν στις τράπεζες που βγάζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα - Οι συναλλαγές κρύβουν σχεδόν πάντα παγίδες για τους πολίτες είτε στο γκισέ, είτε στο ΑΤΜ - Υπάρχουν χρεώσεις ακόμη και για τις συναλλαγές μέσω internet και phone banking - Δείτε πόσο σας κοστίζει η κάθε απλή συναλλαγή με την τράπεζα και ποιοι πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα


Τα έσοδα έχουν πέσει όμως οι τράπεζες έχουν τον τρόπο να… βουλώνουν τις τρύπες. Τη… νύφη την πληρώνουν οι πελάτες, και μάλιστα με ποσά που μπορεί να μοιάζουν μικρά, αλλά λόγω του όγκου των συναλλαγών που αναγκαστικά έχουν όλοι με τις τράπεζες στα ποσά φτάνουν σε τεράστια ύψη. Υπολογίζεται ότι από τις προμήθειες που παίρνουν οι τράπεζες το κόστος κάθε χρόνο για τους πολίτες είναι 190.000.000 ευρώ.

Τα ποσά που δίνουν οι πολίτες για απλές συναλλαγές είτε στο ΑΤΜ, είτε στο γκισέ ή ακόμη και για συναλλαγές μέσω Internet και phone banking ξεκινούν από το 1 ευρώ και φτάνουν ως και τα 250 ευρώ ανά συναλλαγή!

Για παράδειγμα για ένα έμβασμα 1.000 ευρώ υπάρχουν χρεώσεις από 8 ως και 15 ευρώ εάν η συναλλαγή γίνει στο γκισέ της τράπεζας, ενώ μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου η προμήθεια είναι στο ένα ευρώ.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ: ΑΥΞΗΣΗ 15.000.000€ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ !!!



Επί 12,5 φορές αύξησε μέσα σε έναν χρόνο τα έξοδα Διοίκησής του ο ΟΣΕ! 

Από 1,3 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016 εκτινάχθηκαν το 2017 στα 16,4 εκατ. ευρώ! Και μάλιστα μετά από συνεχή μείωση των εξόδων Διοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τι άλλαξε, άραγε, στη Διοίκηση και ξαφνικά το 1,3 εκατ. ευρώ έγινε 16,4 εκατ. ευρώ;

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Την απόφαση για την ενεργοποίηση των διατάξεων του Ν.4554/2018, που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, για τα νέα πρόστιμα σχετικά με την αδήλωτη εργασία υπέγραψε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.



Συγκεκριμένα καθορίζονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή:

·του προστίμου των 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο

·της υποχρεωτικής αναδρομικής τρίμηνης ασφάλισης του αδήλωτου εργαζόμενου

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΤΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΤΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!!



Μπορεί να είχε προαναγγελθεί εδώ και μέρες, μπορεί να γνώριζαν όλοι ότι θα ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση πάταξης της φοροδιαφυγής που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής και, παρ’ όλα αυτά, η επιχείρηση «Τρίαινα» έφερε στο φως σκανδαλώδεις παραβάσεις στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου, όπου η αφρόκρεμα του διεθνούς jet set φροντίζει και δίνει ανελλιπώς το «παρών» κάθε σεζόν εδώ και χρόνια. Σε αυτό το «όργιο» φέρεται να εμπλέκεται και η παγκοσμίως γνωστή φίρμα Louis Vuitton, εκπρόσωπος ενός επιχειρηματικού κολοσσού με θηριώδεις διαστάσεις και όχι κάποια μικροεπιχείρηση που δίνει αγώνα για να επιβιώσει, κάτι που δείχνει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, το μέγεθος της αδιαφορίας απέναντι στους νόμους, στους κρατικούς μηχανισμούς, σε πάσης φύσης έλεγχο που επικρατεί σε αυτό το ιδιότυπο, χωρίς πρίγκιπα πριγκιπάτο, της Μυκόνου.

Το ανησυχητικό στην όλη υπόθεση δεν είναι μόνο η έκταση της παρανομίας, αλλά ότι παίρνουν μέρος σε αυτήν «ονόματα» υπεράνω πάσης υποψίας. Δεν περιορίζεται δηλαδή σε κάποιους μεμονωμένους επαγγελματίες του τουρισμού, όπως οι έμποροι τουριστικών ειδών και οι εστιάτορες, αλλά επεκτείνεται και σε οργανωμένους ομίλους. Ομίλους που οι περισσότεροι θεωρούμε πως είναι απολύτως νόμιμοι και δεν θα διακινδύνευαν με τίποτα τη φήμη και το κύρος του.

Τελικά η πραγματικότητα, και κυρίως οι εξαιρετικά αποτελεσματικοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ ήρθαν να διαψεύσουν και να καταρρίψουν μια ακόμη λανθασμένη άποψη που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία: ότι η φοροδιαφυγή είναι «προνόμιο» των μικρών. Την ίδια ώρα, όμως, που όλοι αποδίδουμε τα εύσημα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη δουλειά τους (πράγμα σπάνιο για τη χώρα μας), ένα ερώτημα επανέρχεται στο προσκήνιο: μήπως οι ποινές που επιβάλλονται δεν είναι αρκετές; Μήπως ήρθε η ώρα η Πολιτεία να αναθεωρήσει το «οπλοστάσιο» των μέτρων που επιστρατεύει για την καταπολέμηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής, η οποία στερεί κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ από τα Δημόσια Ταμεία;

Μέχρι στιγμής, το υπάρχον πλαίσιο ποινών δεν φαίνεται ικανό να αποτρέψει και να περιορίσει το φαινόμενο, το οποίο όπως εξελίσσεται και διευρύνει το αποτύπωμά του. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η συμπεριφορά των φοροφυγάδων, οι οποίοι φαίνεται να «αδιαφορούν» για τα πρόστιμα και επιδεικνύουν ακατανόητο θράσος, βγάζοντας επιδεικτικά… γλώσσα στην Πολιτεία.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΡΑΕ: ΑΜΕΣΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΕ 17 ΝΟΜΟΥΣ !!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ
Οι 17 νομοί είναι: Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλλονιάς, Φωκίδας, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς.



Κόκκινη κάρτα… σε 17 νομούς της χώρας βγάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνοντας στα υπουργεία Οικονομίας – Ανάπτυξης και Οικονομικών την άμεση επιβολή πλαφόν στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε χθες το Euro2day.gr, η ΡΑΕ στήνει μηχανισμό παρακολούθησης κι ενεργοποίησης Ανώτατων Τιμών Καταναλωτή με ισχύ του μέτρου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου πάλι στην απλή αμόλυβδη σε όλη την Ελλάδα.

Η Αρχή εφαρμόζει μεθοδολογία η οποία ορίζει τον υπολογισμό θεωρητικής τιμής που θα προκύπτει με βάση:

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΟΚ 23% (!!!) ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ & ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ !!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Τι δεν καταλαβαίνουν επιτέλους ;;;



Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες από τα 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένων με χρεωστικά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος, απέφυγαν οποιαδήποτε συναλλαγή με την Εφορία. Δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση, δεν κατέφυγαν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με την επιβάρυνση του 5%, δεν χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές τους κάρτες, απλώς λούφαξαν περιμένοντας ένα …”προεκλογικό” θαύμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δεν πλήρωσαν τον φόρο εισοδήματος είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν. Δεν έχουν άλλα «έτοιμα» στο σεντούκι, τα πάγια οικογενειακά τους έξοδα υπερκαλύπτουν τα ισχνά έσοδα.

Η Ελλάδα κουράστηκε να πληρώνει φόρους. Φόρους που δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις υπηρεσίες του Κράτους. Φόρους που δεν προστατεύουν τον πολίτη από τις θεομηνίες, δεν προσφέρουν περίθαλψη στους αναξιοπαθούντες ούτε την ελάχιστη ασφάλεια απέναντι στα κακοποιά στοιχεία.

ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ;;;



H Tράπεζα διαθέτει 17 υποκαταστήματα σε διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας

Νέα δημοσιεύματα του αιγυπτιακού οικονομικού τύπου αναφέρονται τις πληροφορίες περί εξόδου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από την τραπεζική αγορά της χώρας του Νείλου.

Το θέμα της εξόδου της ΕΤΕ καταγράφηκε σε ρεπορτάζ του τοπικού τύπου τις προηγούμενες εβδομάδες. Όμως, σύμφωνα με νέα οικονομικά δημοσιεύματα που δημοσιεύτηκαν στις αρχές Αυγούστου, «οι διαδικασίες προετοιμασίας ενδεχόμενης εξόδου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος από την αιγυπτιακή αγορά δεν έχουν προς το παρόν ξεκινήσει».

Σύμφωνα με έγκυρες τραπεζικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα εν λόγω δημοσιεύματα, και τα οποία καταγράφει στο σημερινό του ενημερωτικό σημείωμα το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, «η ελληνική τράπεζα έχει πράγματι καταθέσει σχετικό αίτημα στην Κεντρική Τράπεζα Αιγύπτου (CBE), ωστόσο η διοίκηση της ελληνικής τράπεζας στην Αίγυπτο (δηλαδή η «NBG Egypt») δεν έχει ακόμη δεχθεί επίσημο αίτημα από οποιαδήποτε πλευρά, προκειμένου αυτή να διεξάγει «τεχνική εξέταση» ("due diligence") του χαρτοφυλακίου της τράπεζας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενδεχόμενης πώλησης».

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 4,7 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ALPHA BANK+EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η πώληση τριών νέων χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων συνολικού ανεξόφλητου υπολοίπου 4,7 δισ. ευρώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από τις τράπεζες Alpha Bank και Eurobank έως τα τέλη του έτους, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών πάνω από τα 20 δισ. ευρώ (συνολική αξία μαζί με τους τόκους).

Τα νέα προς πώληση πακέτα είναι το «Zenith» ύψους 2 δισ. ευρώ που μεταβιβάζει η Eurobank, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και η διαδικασία πώλησης από την Alpha Bank των πακέτων «Mercury» και «Jupiter», ύψους 1,9 δισ. ευρώ και 800 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Οι πωλήσεις δανείων αναμένεται να αποτελέσουν βασικό εργαλείο των τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) ενόψει και των νέων στόχων που θα υποβληθούν στον SSM τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί για μαζικές πωλήσεις χαρτοφυλακίων, μια πρακτική που έχει εφαρμοστεί κατά κόρον από τις ιταλικές, ισπανικές και πορτογαλικές τράπεζες και η οποία σύμφωνα με την άποψη των εποπτικών αρχών παράγει άμεσα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα τα πακέτα που έχουν μεταβιβαστεί αθροίζουν περί τα 16 δισ. ευρώ (συνολική αξία μαζί με τους τόκους). Πρόκειται για το «Earth» που μεταβίβασε η Εθνική, το «Eclipse» που πωλήθηκε από τη Eurobank, το «Venus» από την Alpha, ενώ η Πειραιώς ολοκλήρωσε την πώληση του «Arctos» και του «Amoeba».

LE MONDE: ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΟΥΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Έντονο ενδιαφέρον ξένων funds και για τα κατασχεμένα των τραπεζών.



«Ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα ή ένα διαμέρισμα στην Αθήνα σε λογική τιμή είναι πιθανό, αρκεί να μην πτοείται κανείς από τους διοικητικούς δαιδάλους γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde και προσθέτει: «Ελλάδα, το νέο Ελντοράντο των Γάλλων που αναζητούν ήλιο. Αν δει κανείς τον αριθμό των συμπατριωτών μας που προσελκύονται από την αγορά μιας δεύτερης κατοικίας "στους τόπους του Οδυσσέα"», σημειώνει η εφημερίδα αναφερόμενη στους Γάλλους πολίτες, το συμπέρασμα επιβάλλεται.

«Με γοητεύουν οι άνθρωποι, το φαγητό, η ιστορία αυτής της χώρας και τα αυθεντικά της τοπία», αναφέρει η Σαμάνθα, που έχει πολλές φορές ταξιδέψει στην Ελλάδα. «Το μόνο πράγμα που με κρατάει από την τελική απόφαση της αγοράς είναι η οικονομική κατάσταση», προσθέτει.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/1.html



Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Ξεκινούν εντός Σεπτεμβρίου οι διαδικασίες για την διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ρύθμιση που αναμένουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι.



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι πρώτες δύο υπουργικές αποφάσεις θα αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους δημοσιογράφους. Στόχος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι ένα σημαντικό μέρος των χρεών να έχουν “σβηστεί” πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, βάσει της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Μάλιστα, ήδη ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος έχει ήδη ενημερώσει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ώστε να “παγώσει” κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης προς τους δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες, ασφαλισμένους με παράλληλη απασχόληση, κυρίως νέους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών, που μπορούσαν να επιλέξουν ασφάλιση ζητώντας εξαίρεση από ΟΑΕΕ, ασφαλισμένους στον ΟΓΑ μικροεπιχειρηματίες και μικροξενοδόχους, με απαλλακτικά από τον ΟΑΕΕ, μηχανικούς που βρίσκονταν ανάμεσα σε ΤΣΜΕΔΕ και ΟΑΕΕ, επειδή είχαν αναπτύξει και μια εμπορικού τύπου δραστηριότητα, αλλά και παλαιούς ασφαλισμένους (πριν από το 1993) δημοσιογράφους.

Αναλυτικά και βάσει του σχεδιασμού, τον επόμενο μήνα αναμένεται να εκδοθούν κατά προτεραιότητα, οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους δημοσιογράφους καθώς πρόκειται για τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες, με σημαντικά χρέη που είτε έχουν επιβληθεί άδικα, είτε αφορούν περιπτώσεις που δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html



Εισπρακτική εταιρεία απειλεί δανειολήπτρια για... 50 ευρώ !!!

Τρόμος για χιλιάδες δανειολήπτες εξακολουθούν να είναι οι εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους δανειολήπτες και με απειλές προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρηματικά ποσά για τα δάνεια τα οποία είχαν λάβει.

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν ακόμη και σε δανειολήπτες οι οποίοι έχουν ενήμερα τα δάνειά τους, ακόμη και αν δεν καταφέρουν να πληρώσουν μια δόση, όπως έγινε στην περίπτωση μιας κυρίας η οποία δεν κατάφερε, λόγω άλλων οικονομικών υποχρεώσεων, να πληρώσει τον περασμένο Ιούλιο τη δόση της που ήταν 50 ευρώ!

Για την καθυστέρηση αυτή η κυρία – τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση του protothema.gr- και ο σύζυγός της δέχτηκαν τηλεφωνήματα από εισπρακτική εταιρεία, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία της στο protothema.gr εδρεύει στην περιοχή του Ρέντη, και απειλώντας τους ζητούσε την άμεση καταβολή των 50 ευρώ!

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΤΗΝ LOUIS VUITTON ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΤΑ POS ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 3 POS
Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στο νησί.




Η υπόθεση που αποδεικνύει, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οτι η διάσημη φίρμα Louis Vuitton κλέβει με τον πλέον σίγουρο τρόπο το ελληνικό κράτος φέρνει τριγμούς στα στελέχη της πολυεθνικής στην Ελλάδα. Οι άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων χθες στην Μύκονο στο πλαίσιο της επιχείρησης Τρίαινα κατάσχεσαν 3 POS της εταιρίας (δύο στη Χώρα και ένα στο Nammos Mall) που ήταν συνδεδεμένα όχι με ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά με ελβετικούς λογαριασμούς. Δηλαδή τα χρήματα από τις πωλήσεις των ειδών πολυτελείας του διάσημου οίκου εξαφανιζόντουσαν στην μακρινή οσο και ασφαλή Ελβετία. Επιπρόσθετα αποκαλύφθηκε ότι τα 2 καταστήματα της Μυκόνου απασχολούν Ισπανούς εργαζόμενους οι οποιοι ειναι ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί βεβαιωμένη παράβαση.

Τα POS

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ VIP ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...ΕΩΣ 2.000€ !!!



Επτά “ξεπεσμένοι” επιχειρηματίες της Αθήνας, που έκαναν τους “ταξιτζήδες” πολυτελείας στη Μύκονο, μετατρέποντας τα θηριώδη τζιπ τους σε “πειρατικά” ταξί για να μεταφέρουν VIP τουρίστες σε σκάφη και ...5στερά ξενοδοχεία έπεσαν στη φάκα των “ράμπο” της Οικονομικής Αστυνομίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα μεικτά κλιμάκια των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με επικεφαλής στέλεχος της ΑΑΔΕ που σαρώνουν το νησί των ανέμων θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο για τον εντοπισμό φοροφυγάδων κατάφεραν μέσα στο Σαββατοκύριακο να εντοπίσουν και να βάλουν στο χέρι επιχειρηματίες που βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να βάζουν στην τσέπη ζεστό μαύρο χρήμα εκμεταλλευόμενοι τα πολυτελή οχήματα τους τα οποία δεν μπορούσαν καλά – καλά να συντηρήσουν.

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ !!!

ΕΝΑΝΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000.000€ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 12.000.000€...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Στο σφυρί βγαίνουν τα ακίνητα της ΑΕΠΙ στο Μαρούσι, της άλλοτε κραταιάς εταιρείας διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως προκύπτει από την αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η εταιρεία και θα εκδικαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου, υπάρχει απόφαση για αναγκαστική κατάσχεση στα δύο ακίνητα (Σάμου 51 και Σάμου 53) που κατέχει ως σήμερα η Eurobank για το ποσό των 200.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, με τιμή εκκίνησης για το ακίνητο της Σάμου 51 στο ποσό των 1.970.500 ευρώ και το ποσό των 2.064.500 ευρώ για το διπλανό ακίνητο της οδού Σάμου 53.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 5.000 ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΤΟ 80% ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΑ
Στην ουρά τα ξένα funds για να τα αποκτήσουν !!!



Στην πώληση 5.000 ακινήτων, με την μορφή πακέτων ανά τράπεζα, αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες οι ελληνικές τράπεζες. Η κίνηση έρχεται σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν με τις εντολές που έχουν λάβει από τις εποπτικές αρχές βάσει των οποίων δεν πρέπει να διακρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ακίνητα στα χαρτοφυλάκιά τους.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι το 80% αυτών, ήτοι 4.000, αφορούν οικιστικά ακίνητα όπως διαμερίσματα και αυτόνομες κατοικίες που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια με την μεγαλύτερη μάζα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το υπόλοιπο 20%, δηλαδή 1.000 ακίνητα ανήκουν στην κατηγορία των βιομηχανικών και εμπορικών και έχουν μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τα οικιστικά.

Τα εν λόγω ακίνητα (κατοικίες και επαγγελματικά) έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία των τραπεζών ως ανακτήσιμες εγγυήσεις κόκκινων δανείων. Η ανάκτηση έχει γίνει, όπως εξηγούν τραπεζικές πηγές, είτε μέσω των πλειστηριασμών, είτε μέσω άμεσης ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη από την τράπεζα κυρίως στις περιπτώσεις πτώχευσης.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η COSCO ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ !!!

ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_491.html



Ο έλεγχος της υπόθεσης έχει αρχίσει από τον Ιούνιο, με την επιτροπή εκτός από τον Wu να έχει επεκταθεί σε όλες τις θυγατρικές του κινεζικού γίγαντα.

Ελέγχους για παράνομες δραστηριότητες άρχισαν οι κινεζικές αρχές στον ναυτιλιακό και εμπορικό κολοσσό, Cosco. 

Ειδικότερα, η κινεζική Central Commission for Discipline Inspection, ανακοίνωσε ότι ελέγχει τον Wu Jun, επικεφαλής σχεδιασμού της Cosco Dalian Shipyard, θυγατρική της Cosco Shipping Heavy Industry, για παράνομες δραστηριότητες. 

Μάλιστα, η ανακοίνωση έγινε από την ίδια την επιτροπή ελέγχου, η οποία γνωστοποίησε ότι ο Wu ελέγχεται για παραβίαση της νομοθεσίας. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: 43€ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΦΕΔΕΣ+ΔΥΟ ΝΕΡΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ !!!


Έκπληκτος αντίκρισε τον λογαριασμό τουρίστας καθώς ο καφές που απόλαυσε σε καφετέρια στην πλατεία Αγίου Μάρκου στη Βενετία του βγήκε φαρμάκι. Δύο καφέδες και δύο μπουκαλάκια νερό κόστισαν 43 ευρώ.

Ο Χουάν Κάρλος Μπουσταμέντε από τη Χιλή έξαλλος ανήρτησε τον λογαριασμό στο facebook για να πάρει απάντηση από τον εκπρόσωπο του καφέ ότι πρέπει να πληρώσει αντίτιμο επειδή επέλεξε να καθίσει στα εξωτερικά τραπεζάκια της καφετέριας. "Εμείς το λέμε στους πελάτες ότι υπάρχει κόστος για όσους κάθονται έξω αλλά εκείνοι μας διώχνουν και δεν ακούν" επέμεινε.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΚΑΙ ΡΗΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ" ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!

ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ !!!


ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ;;;


Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ESM: "ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM+EFSF" !!!

ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Γενικός Γραμματέας ESM: «Έχουμε εκταμιεύσει περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά αυτά τα χρήματα δεν προέρχονται από Ολλανδούς ή Γερμανούς φορολογούμενους....»



Την αισιοδοξία του ότι μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα πιο δυνατή εκφράζει σε συνέντευξή του στο ολλανδικό ραδιόφωνο NOS Radio 1 News, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κάλιν 'Ανεφ Γιάνσεν.

«Οι Έλληνες έπρεπε να κάνουν πολλά γι' αυτά τα δάνεια. Μειώθηκαν οι συντάξεις τους, οι μισθοί έπεσαν κατά 20%-30%, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων συρρικνώθηκε κατά ένα τέταρτο», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι μετά τη «δύσκολη περίοδο, τα πράγματα θα πάνε καλά ξανά». «Το είδαμε με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ισπανία. Και θα το δούμε και με την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ !!!

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕ» ΔΗΛΩΣΕ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΒΕΡΑ ΓΙΟΥΡΟΒΑ
Τι δήλωσε στη γερμανική Welt.



Τη χορήγηση ιθαγένειας ή άδειας παραμονής σε πλούσιους πολίτες τρίτων χωρών έναντι επενδύσεων καυτηριάζει η αρμόδια Επίτροπος στη Welt.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να θέσει υπό αυστηρό έλεγχο και να περιορίσει, ει δυνατόν, την τακτική ορισμένων κρατών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος να εκχωρούν δικαιώματα που απορρέουν από την ιθαγένεια σε πλούσιους πολίτες τρίτων χωρών με αντάλλαγμα υψηλές επενδύσεις στη χώρα. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα die Welt η αρμόδια Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων Βέρα Γιούροβα εκφράζει την ανησυχία της για την ασφάλεια όλης της ΕΕ και προαναγγέλλει αυστηροποίηση της υπάρχουσας σχετικής οδηγίας.

«Δεν επιθυμούμε Δούρειους Ίππους στην ΕΕ»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 90ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ !!!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ...
Έκοψαν τη σύνταξη από υπέργηρη γυναίκα με αναπηρία πάνω από 50%, επειδή κρίθηκε ικανή για βιοποριστικό επάγγελμα !!!



Αντιμέτωποι με ένα Δημόσιο-δυνάστη βρίσκονται καθημερινά οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι (ακόμη και οι υπερήλικες), όντες εκτεθειμένοι απέναντι σε μια απύθμενη κρατική αβελτηρία. Η περίπτωση της 90χρονης Δέσποινας Δαβιδιάδη, της οποίας η σύνταξη κόπηκε, επειδή κρίθηκε ικανή για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα (!!) είναι από τις πλέον ενδεικτικές.

Το θέμα της κυρίας Δαβιδιάδη ήρθε στη δημοσιότητα χθες από την πρωινή εκπομπή του AΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί». Η εν λόγω κυρία μέχρι πρότινος λάμβανε από τον τ. ΟΑΕΕ (έχει ενταχθεί στον ΕΦΚΑ) μια σύνταξη της τάξης των 300 ευρώ από τον θανόντα πατέρα της ως θυγατέρα με ποσοστό αναπηρίας. Η σύνταξη αυτή, προ μνημονιακών περικοπών ήταν 551 ευρώ τον μήνα, μαζί με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά συρρικνώθηκε εξαιτίας της ουσιαστικής κατάργησης του ΕΚΑΣ και των μειώσεων που έγιναν βάσει των -ασφυκτικών- προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ομως τα -ακόμη πιο- άσχημα ήταν «μπροστά» για την κυρία Δαβιδιάδη. Λίγο πριν κλείσει τα 90 έτη (τα γενέθλιά της ήταν μόλις χθες), σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, της έκοψαν την πενιχρή σύνταξη με την οποία προσπαθούσε να επιβιώσει καθώς και το δικαίωμα στις ιατροφαρμακευτικές παροχές.

ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΞΑΫΛΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ !!!





Τι γράφει το bankingnews.gr :


Συνολικά σε κεφάλαια και κάλυψη ελλείμματος ρευστότητας (funding gap) το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΤΧΣ – επένδυσε 42 δισεκ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια. 

Τα 42 δισεκ. προήλθαν από τα δάνεια που σύναψε το ελληνικό κράτος από τα μνημόνια με τους ευρωπαίους. 

Η αξία των 42 δισεκ. ευρώ είναι μόλις 1,65 δισεκ. οπότε ενώ είναι προφανές ότι το ΤΧΣ έχει χάσει τα κεφάλαια της επένδυσης του, πρακτικά δεν μπορεί να πουλήσει ούτε το 2019, οπότε από το 2020 και εν συνεχεία θα πρέπει να αξιολογήσει σχέδια πώλησης μετοχών τραπεζών μέσω placement. 

ΔΕΗ+ΦΟΡΟΙ ΑΥΞΗΣΑΝ 150% ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2005-2016
Έρευνα της ΤτΕ και του Παντείου Πανεπιστημίου.



Την έκρηξη του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων την περίοδο 2005 -2016 επιδιώκει να αναλύσει έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας εντοπίζοντας τα αίτια αφενός στους φόρους που επιβλήθηκαν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και αφετέρου στη δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ στην αγορά.

Σύμφωνα με τις διευθύνσεις Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της ΤτΕ και του Παντείου Πανεπιστημίου «η αύξηση του ενεργειακού κόστους τα τελευταία χρόνια οφείλεται στη σημαντική άνοδο των τιμών της ενέργειας, τόσο στην αγορά χονδρικής όσο και στην αγορά λιανικής. Οι τιμές των πετρελαιοειδών, του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν σε υψηλά επίπεδα λόγω και της σημαντικής αύξησης των φόρων και άλλων επιβαρύνσεων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έκθεσης Πηνελόπη Ζιούτου (ΤτΕ) και Δημήτριος Σιδέρης (Πάντειο). Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις τους, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά περίπου 150% την περίοδο 2005-2016, φθάνοντας το 2016 τα 0,17 ευρώ/KWh (Κιλοβατώρα) από 0,07 ευρώ/KWh το 2005.

Ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα των ειδικών είναι πως «αν και παραμένουν (σ.σ. οι τιμές ρεύματος) χαμηλότερες από το μέσο όρο της ΕΕ, η σημαντική αύξησή τους δείχνει ταχύτερη επιδείνωση του κόστους διαβίωσης στην Ελλάδα αυτή την περίοδο».

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία κατέγραψαν επίσης σημαντική αύξηση (44%), ανερχόμενες στα 0,09 ευρώ/KWh το 2016 από 0,06 ευρώ/KWh το 2005, μεγαλύτερη της αύξησης του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 500€
Προβλέπεται από τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και ενεργοποιήθηκε δραστικά το 2013 από τον τότε Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.






Πότε η εφορία βάζει «χέρι» στην ταμειακή των εταιρειών

Κατασχέσεις και στο ταμείο των ημερήσιων εισπράξεων επιχειρήσεων οι οποίες έχουν μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ επιστρατεύει η ΑΑΔΕ προκειμένου να δώσει ένα αυστηρό μήνυμα στους παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας και να κάνει παράλληλα τη δουλειά της: Να εισπράξει όσο το δυνατό περισσότερους φόρους.

Το μέτρο επανήλθε στο προσκήνιο μετά την κατάσχεση των ημερήσιων εισπράξεων γνωστού ιταλικού εστιατορίου στη Μύκονο, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε ληξιπρόθεσμα και αρρύθμιστα χρέη προς την εφορία.

Δεν είναι καινούργιο. Προβλέπεται από τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και ενεργοποιήθηκε δραστικά το 2013 από τον τότε Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, σπέρνοντας πανικό στους φοροπαραβάτες.

Οι ισχύουσες διατάξεις είναι αυτές που προβλέπουν ότι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν κατά την κρίση του Προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής Υπηρεσίας, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του ΚΕΔΕ και είναι:

1. κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 10% !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Ασφυκτικές πιέσεις για τη μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό από το σημερινό υψηλό του 45% δέχονται οι ελληνικές τράπεζες, που εμφανίζουν μακράν τη χειρότερη εικόνα μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η πίεση που ασκείται από τις εποπτικές αρχές θα αποτυπωθεί στα νέα πλάνα για τη μείωση των κόκκινων δανείων που είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν οι τράπεζες εντός του Σεπτεμβρίου και τα οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ενσωματώνουν πιο φιλόδοξους, αλλά και πιο μακροπρόθεσμούς στόχους, καλύπτοντας την περίοδο έως και το 2021.

Η εντατικοποίηση των προσπαθειών υπαγορεύεται από την απλή διαπίστωση ότι ακόμα και αν τα πλάνα που έχουν συμφωνηθεί σήμερα και αφορούν την περίοδο έως και το 2019, τηρηθούν στο ακέραιο, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) των ελληνικών τραπεζών θα παραμείνουν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα στο 26,1% και στο 39,7% αντιστοίχως, όταν το μέσο αποδεκτό επίπεδο κόκκινων δανείων στην Ευρώπη είναι κάτω από 10% και συγκεκριμένα μόλις στο 5%. Οι νέοι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων που θα υποβληθούν από τις τράπεζες στον SSM τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα επικαιροποιηθούν τον Μάρτιο του 2019, θα επικεντρώνουν τις προσπάθειες σε πιο εμπροσθοβαρείς κινήσεις, προτάσσοντας ως βασικό εργαλείο τις μαζικές πωλήσεις δανείων, μια πρακτική που έχει εφαρμοστεί κατά κόρον από τις ιταλικές, ισπανικές και πορτογαλικές τράπεζες και η οποία σύμφωνα με την άποψη των εποπτικών αρχών παράγει άμεσα αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ FACEBOOK !!!



Μεγάλες αμερικανικές τράπεζες προσέγγισε το Facebook προκειμένου να ζητήσει να διαβιβάσουν τα δεδομένα των πελατών τους. Στόχος είναι να προτείνει την παροχή νέων υπηρεσιών στο Messenger, όπως ανέφερε πηγή σχετική με το θέμα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρεία είχε επαφές με την τράπεζα λιανικής τραπεζικής Chase της JPMorgan, τη Citi (Citigroup) και τη Wells Fargo, ενώ η Chase δεν έδωσε συνέχεια στις επαφές, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal που αποκάλυψε το θέμα, επαφές υπήρξαν και με την τράπεζα U.S Bancorp.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΣΒΗΣΑΝ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ !!!

ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 120.000€ ΠΡΟΣΤΙΜΑ+ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 320.000€
Εντοπίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να έχει αδικαιολόγητες καταθέσεις, αλλά η ΔΕΔ του έσβησε σημαντικό μέρος των προστίμων !!!




Σε τραγέλαφο οδηγεί η απόφαση του ΣτΕ για τον περιορισμό της παραγραφής σε 5 χρόνια, καθώς παρέχεται συγχωροχάρτι και περιπτώσεις αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου από τη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο υπήρξαν καταγγελίες και υπόνοιες ότι «κάτι τρέχει», με αποτέλεσμα να παρέμβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μετά την καταγγελία, ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του συγκεκριμένου υπαλλήλου, όπως και των συγγενικών του προσώπων και αποδείχτηκε ότι υπήρχαν καταθέσεις μεγαλύτερες από το δηλωθέν εισόδημά του κάθε χρόνο, για τα έτη 2006 έως και 2014.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε και στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. η οποία διεξήγαγε φορολογικό έλεγχο και του καταλόγισε φόρο επί των εισοδημάτων που εντόπισε στους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως και τα αναλογούντα πρόστιμα και προσαυξήσεις, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 120.000 ευρώ!

Ειδικότερα η οικεία ΔΟΥ Θεσσαλονίκης του καταλόγισε τα ακόλουθα ποσά ανά έτος:


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ !!!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»
Στο στόχαστρο οι υπηρεσίες απορρύπανσης, γύρω από τις οποίες διακινούνται περιβαλλοντικά κονδύλια εκατομμυρίων !!!



Στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν οι υπηρεσίες απορρύπανσης έπειτα από ναυάγια, γύρω από τις οποίες διακινούνται κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, με ύποπτο τρόπο καταλήγουν σε συγκεκριμένες τσέπες.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα, η οποία εκτιμάται ότι θα ταράξει τα... νερά στο λιμάνι του Πειραιά και στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στάθηκε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», καθώς γύρω από αυτό, όπως ισχυρίζονται άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, έχει στηθεί ένα μεγάλο παιχνίδι διαπλοκής, με βασικούς πρωταγωνιστές επιχειρηματίες, υπαλλήλους Ταμείων και ασφαλιστικών εταιριών, κρατικούς λειτουργούς των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, όπως της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με καταγγελίες, κομβικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται ότι παίζει γνωστός Πειραιώτης κρατικοδίαιτος, «οικολόγος» επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταφέρει υιοθετώντας «περίεργες πρακτικές», όπως λένε, να καταστρατηγήσει κάθε έννοια ανταγωνισμού. Η Δικαιοσύνη στρέφει το ενδιαφέρον της στις αποζημιώσεις εκατομμυρίων έπειτα από ναυάγια, οι οποίες προέρχονται από ασφαλιστικούς φορείς και Ταμεία και μεγάλο μέρος τους κατευθύνεται στις υπηρεσίες της θαλάσσιας απορρύπανσης. Η παράθεση συγκεκριμένων γεγονότων που αφορούν ναυάγια των τελευταίων ετών αναδεικνύει, λένε οι γνωρίζοντες, την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στον τρόπο με τον οποίο ενεργούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Χοντρό παιχνίδι με πωλήσεις μεγάλων ξενοδοχείων

Ραγδαίες αλλαγές στο επιχειρηματικό χάρτη της χώρας σηματοδοτεί η απόφαση των τραπεζών να προχωρήσουν άμεσα σε επιθετικές πωλήσεις των Κόκκινων χαρτοφυλακίων τους.

Το βάρος πέφτει τώρα, στον ξενοδοχειακό κλάδο για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί τα ξενοδοχεία αποτελούν το 40% των επιχειρηματικών δανείων , αντιπροσωπεύοντας 3,3 δις ευρώ σε σύνολο 7,8 δις ευρώ. Δεύτερον , γιατί για τα ξενοδοχεία υπάρχει ενδιαφέρον λόγω της σημαντικής αύξησης του τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.

Ήδη ένας προσεκτικός περιπατητής, στο κέντρο της Αθήνας και δη στην περιοχή περί την Ακρόπολη, μπορεί να διαπιστώσει ότι έχουν «ξεφυτρώσει» δεκάδες μικρές , μεσαίες αλλά και μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, ότι τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια αντιπροσωπεύουν Κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια τα οποία πωλήθηκαν από τις τράπεζες σε ελληνικά ή ξένα επιχειρηματικά funds. .

Πολλές μικρές και μεσαίες μονάδες του κλάδου έχουν «αλλάξει χέρια», διεθνείς αλυσίδες σε συνεργασία με έλληνες επιχειρηματίες , αγοράζουν μεγάλες μονάδες και τις μετατρέπουν σε πεντάστερα ξενοδοχεία σε χρόνο ρεκόρ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας Χανδρή στην Δασιά της Κέρκυρας. Εξαγοράστηκαν πέρυσι και ανακαινίστηκαν πλήρως μέσα σε έξι μήνες με επενδύσεις 100 εκατ ευρώ και φέτος εμφανίζουν πληρότητα που για όλη τη σεζόν πλησιάζει στο 100%.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ !!! ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ !!!



Δεν έχει τέλος η κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος, καθώς η λίρα σημείωσε νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ στις 5,1854 λίρες ανά δολάριο.

Ο διπλωματικός και εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ έχει επιφέρει νέο ισχυρό πλήγμα στο τουρκικό νόμισμα, το οποίο έχει απωλέσει το 25% της αξίας του από τις αρχές του 2018. 

Οι νέες πιέσεις προκλήθηκαν μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Trump ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της αφορολόγητη πρόσβαση της Τουρκίας στην αμερικανική αγορά.

Εάν η Ουάσινγκτον υλοποιήσει την απειλή της, οι εισαγωγές της Τουρκίας θα δεχθούν πλήγμα ύψους 1,66 δισ. δολ. 

H αναθεώρηση ανακοινώθηκε την Παρασκευή, μετά τα αντίποινα που επέβαλε η Τουρκία στις ΗΠΑ ως απάντηση στην επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Ο Erdogan απάντησε με «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των Αμερικανών υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στην Τουρκία, κλιμακώνοντας τον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή την κράτηση του Αμερικανού Πάστορα Andrew Branson στην Τουρκία.

Η "ΤΡΙΑΙΝΑ" ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ: 56 ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 24 ώρες η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης φοροδιαφυγής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την κωδική ονομασία Τρίαινα.




Τουλάχιστον 56 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ βρίσκονται στην Μύκονο χωρισμένοι σε 10 εως 12 ομάδες και για τις επόμενες 4 ημέρες θα “σαρώνουν” το νησί των ανέμων. Μάλιστα μετά απο εντολή του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή υπάρχουν και επιπλέον 10 κρυφοί ελεγκτές στην περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα με την βασική ομάδα των 56. Πρόκειται για μια γιγαντιαία επιχείρηση που όμοια της δεν έχει σχεδιαστεί ποτέ. Πολυτελή εστιατόρια, Clubs, ξενοδοχεία, κοσμηματοπωλεία θα δέχονται για τις επόμενες 96 ώρες τους συνεχείς αιφνιδιαστικούς ελέγχους των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ οι οποίοι θα συνοδεύονται απο χάκερ οι οποίοι εντός ολίγων λεπτών θα βρίσκουν όλα τα κόλπα των φοροφυγάδων. Επίσης θα ελέγχονται υπηρεσίες ιδιωτικών ΤΑΧΙ κα. Στην επιχείρηση Τρίαινα σημαντικός είναι ο ρόλος και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την ακρίβεια θα ελέγχονται τα εξης:

1. Τα λογισμικά των ταμειακών μηχανών
SSL Certificates