.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ FACEBOOK !!!



Μεγάλες αμερικανικές τράπεζες προσέγγισε το Facebook προκειμένου να ζητήσει να διαβιβάσουν τα δεδομένα των πελατών τους. Στόχος είναι να προτείνει την παροχή νέων υπηρεσιών στο Messenger, όπως ανέφερε πηγή σχετική με το θέμα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρεία είχε επαφές με την τράπεζα λιανικής τραπεζικής Chase της JPMorgan, τη Citi (Citigroup) και τη Wells Fargo, ενώ η Chase δεν έδωσε συνέχεια στις επαφές, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal που αποκάλυψε το θέμα, επαφές υπήρξαν και με την τράπεζα U.S Bancorp.

Η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ήλπιζε να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με κάθε λογής οικονομικές συναλλαγές που έγιναν με τραπεζικές κάρτες και να μάθει το υπόλοιπο των τρεχόντων τραπεζικών λογαριασμών των πελατών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ επιπλέον ζητούσε πληροφορίες για τα εμπορικά καταστήματα με τα οποία είχαν συναλλαγές και πρότεινε, ως αντάλλαγμα, στις τράπεζα να προωθήσει στο Messenger, το οποίο έχει 1,3 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, ορισμένες από τις προσφορές τους.

Το Facebook, αντιθέτως, δεν διευκρίνισε με ποιον ακριβώς τρόπο σκόπευε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που ζήτησε, επισήμανε η πηγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates