.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 29/08/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΟΙ ΚΑΥΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ "ΕΦΑΓΑΝ" ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ;;;

 


Τι αποκαλύπτει το edolio5.blogspot.com


Tην παραίτησή του υπέβαλλε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης ο οποίος πριν 2 εβδομάδες είχε τοποθετηθεί μαζί με τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη στην κεφαλή της Ανεξάρτητης Αρχής.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, Καραγιάννης επικαλείται προσωπικούς λόγους οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του. Κύκλοι του υπουργείου δικαιοσύνης διαρρέουν ψευδώς ότι η παραίτηση οφείλεται σε οικονομικής φύσεως ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με τις απολαβές των επικεφαλής οι οποίοι ως γνωστόν είναι συνταξιούχοι εισαγγελικοί λειτουργοί και εκ του Νόμου, επειδή καταλαμβάνουν έμμισθη θέση είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται. Το επιχείρημα φυσικά είναι αστείο αφού αυτές τις λεπτομέρειες τις γνώριζαν πριν αναλάβουν την θέση αυτή. Εξ άλλου παραιτήθηκε ο ένας εκ των 2 εισαγγελέων. Ο άλλος θέλει να αδικείται οικονομικά;

Πλέον παραμένει ασαφές εάν θα καλυφθεί το κενό του Καραγιάννη ή θα παραμείνει ο Βουρλιώτης ως ο επικεφαλής της Αρχής χωρίς να έχει αναπληρωτή.

Πρόκειται για δυο εξαιρετικής ικανότητας εισαγγελικούς λειτουργούς. Ο Παναγιώτης Καραγιάννης τα τελευταία χρόνια ήταν και μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώ κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του έφερε σε πέρας ουκ ολίγες, μείζονος σημασίας, δικογραφίες. Όπως πληροφορείτε το edolio5 η αιτία παραίτησης του σχετίζεται με τις πιέσεις που δεχόταν αναφορικά με με 4 καυτές δικογραφίες που βρισκόταν στα συρτάρια αρκετούς μήνες τώρα και αφορούσαν έναν λάτρη εκ Βενεζουέλας με αγάπη στον Real Estate που έχει αγοράσει δεκάδες ακίνητα, χωρίς να του παράγουν ούτε 1 ευρώ κέρδος!

Ο δεύτερος και ο τρίτος φάκελος αφορούν φοροδιαφυγή και σπάσιμο capital controls το 2015 με μεταφορά ποσού ύψους 80 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα προς την Κύπρο.

ΛΥΠΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ !!!

 



Διαβάστε αναλυτικά και εδώ:
ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΑΝΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ 200.000 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ !!!

Ο ΝΕΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ !!!

 


Σε μια ελληνική κοινωνία που είναι στο κόκκινο αφού έχουν μαζευτεί πολλά την τελευταία 10ετια...

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ: ΜΕΓΑΛΕΣ "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ: ΣΤΙΣ ΤΕΡΝΑ-EGIS Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙ 1,5 ΔΙΣ !!!

ΟΥΤΕ ΣΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ FRAPORT ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΣΟ...
Θα γίνει λοιπόν των διοδίων !!!


Με μια προσφορά που τελικά πράγματι άγγιξε το 1,5 δισ. ευρώ, η κοινοπραξία της ΓΕΚΤΕΡΝΑ-Egis πήρε για 35 χρόνια την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και πλέον το ζητούμενο είναι πότε θα πιάσει δουλειά στον αυτοκινητόδρομο. 

Οι γνωρίζοντες λένε αρχές του 2022, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία που συνοδεύει τις παραχωρήσεις κρατικών assets. Ο Όμιλος βάζει έτσι στο χαρτοφυλάκιό του τον μεγαλύτερο ενιαίο σε χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομο στην Ευρώπη (658 χλμ.), ενώ αν και συμμετέχει με 75% στην κοινοπραξία, θα εκτελέσει όλο το κατασκευαστικό αντικείμενο που αφορά στην αναβάθμιση τμημάτων της Εγνατίας και των κάθετων αξόνων της. 

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΣΕΒΕΕ: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ;;;

 


Σε μεγένθυση:

ΝΕΟ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ !!!

 




Μπαράζ αυξήσεων τιμών σε πρώτες ύλες, ηλεκτρική ενέργεια και μεταφορικά απειλούν τις τσέπες μας


Ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και «αστρονομικά» μεταφορικά κόστη -σε μια εποχή που οι ημερήσιοι ναύλοι των container ships κινούνται σε εξαψήφια νούμερα- «καίνε» τη ρευστότητα και τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων και οδηγούν σε μπαράζ αυξήσεων τιμών.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις αξιωματούχων για προσωρινό φαινόμενο, τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν είναι ενθαρρυντικά. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) είναι αποκαλυπτικά. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε 1,4% τον Ιούλιο και η σύγκριση του ΔΤΚ τόσο με τον προηγούμενο μήνα όσο και με τον αντίστοιχο περσινό δείχνουν μια σταθερή επίπτωση από την αύξηση των τιμών σε ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, καύσιμα, στέγαση, δωμάτια ξενοδοχείων και αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και είδη διατροφής. Ειδικότερα ξεχωρίζουν οι ανατιμήσεις σε αρνί και κατσίκι, νωπά ψάρια, τυριά, ελαιόλαδο, άλλα βρώσιμα έλαια, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά κ.ά.

Στελέχη μεγάλων αλυσίδων supermarket σημειώνουν ότι γίνεται προσπάθεια να απορροφηθούν ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στις πρώτες ύλες σε είδη τροφίμων, αλλά διαπιστώνουν ανοδικές πιέσεις κυρίως στις τιμές των μη τροφίμων.

Όπως μεταφέρουν στο Euro2day.gr, ανατιμήσεις παρατηρούνται στα είδη bazaar, τα οποία ως επί το πλείστον εισάγονται από την Κίνα και επιβαρύνονται με μεταφορικά κόστη. Επίσης κάποιες βιομηχανίες, κυρίως από τον χώρο των απορρυπαντικών και των ειδών προσωπικής περιποίησης, ρίχνουν στην αγορά προϊόντα σε συσκευασίες με λιγότερα ml, κρατώντας την ίδια τιμή και εξοικονομώντας κόστη από την ποσότητα και τις πρώτες ύλες στη συσκευασία.

Εξάλλου, παράγοντες του χονδρεμπορίου λαμβάνουν ως αιτιολογία των ανατιμήσεων από τους προμηθευτές τους στη βιομηχανία τα υψηλά κόστη της συσκευασίας. Αυτό συμβαίνει, όπως μεταφέρουν, με τα λάδια, το παραφινέλαιο, που έχει πάει πάνω από το 1 ευρώ τιμή χονδρικής και προϊόντα που εξαρτώνται από παράγωγα πετρελαίου όπως το πλαστικό.

Το ηλιέλαιο επίσης έχει ανατιμηθεί πάνω από 50% σε λίγες εβδομάδες, με τιμή που έφτασε τα 2 ευρώ, έχοντας υποχωρήσει παροδικά γύρω στο 1,45 ευρώ. Γύρω στο 5% υπολογίζονται οι αυξήσεις σε κέτσαπ, μουστάρδες αλλά και κονσέρβες, με τις σαρδέλες, που είναι πιο ταχυκίνητο προϊόν, να έχουν τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις.

Ανατιμήσεις σημειώνονται και στο αλουμινόχαρτο, της τάξης του 15%, ενώ είδη ατομικής υγιεινής όπως τα γάντια έχουν σταθεροποιηθεί στα ψηλά, μετά το τριψήφιο ποσοστό ανόδου της τιμής τους από πέρυσι. Στελέχη της χονδρεμπορικής αγοράς εκτιμούν ότι οι ανατιμήσεις θα συνεχιστούν ενώ αναφέρουν γι’ αυτή την εποχή και περιπτώσεις ελλείψεων, ειδικά σε προϊόντα ψυγείου όπως τα αναψυκτικά.

Στα ύψη το ηλεκτρικό ρεύμα

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ: Η ΕΞΤΡΑ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΑΣ !!!

 


Τη δυνατότητα να μην πληρώσουν τα ασφάλιστρά τους, χωρίς, ωστόσο, να «χάσουν» το συμβόλαιό τους, εάν – εξαιτίας μιας ασθένειας ή ενός ατυχήματος – είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από την εργασία τους, έχουν οι ασφαλισμένοι.

Ο λόγος για την Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων (ΑΠΑ), που αποτελεί συμπλήρωμα στις βασικές καλύψεις ενός συμβολαίου Ζωής, Αποταμίευσης ή Σύνταξης, αλλά και των προγραμμάτων Νοσοκομειακής Περίθαλψης, Διαγνωστικών Εξετάσεων ή ατυχημάτων και λειτουργεί ως ένα επιπλέον «μαξιλάρι ασφαλείας», μιας και εξασφαλίζει την παραμονή των ασφαλισμένων στο πρόγραμμα, τουλάχιστον μέχρι να συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους (κάποιες εταιρίες ενδέχεται να είναι πιο ελαστικές στο συγκεκριμένο ηλικιακό όριο).

Πιο αναλυτικά, οι ασφαλισμένοι έχουν περιθώριο – περίπου μία εβδομάδα – από την επέλευση του κινδύνου να ενημερώσουν εγγράφως την εταιρία για το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν, παρέχοντας – οποτεδήποτε τους ζητηθούν – όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και τα στοιχεία, που σχετίζονται με τις περιστάσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επίμαχη κάλυψη ενεργοποιείται σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας για εργασία από ασθένεια ή ατύχημα (>67%) και συγκεκριμένα:

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

 


Γιατί οι καταθέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται


Του Λεωνίδα Στεργίου
capital.gr


Η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσιοποίησε χθες τα στοιχεία για τα υπόλοιπα των καταθέσεων και των χορηγήσεων τον Ιούλιο. Τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη άνοδο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) και ισχνή έως αρνητική καθαρή πιστωτική επέκταση. Επειδή τα υπόλοιπα -κυρίως των δανείων- δεν λένε πάντα την αλήθεια καθώς μπορεί να μειώνονται λόγω τιτλοποιήσεων κόκκινων δανείων (αναταξινομήσεις), ρυθμίσεις, συναλλαγματικές διαφορές και διαγραφές, η ανάλυση επικεντρώθηκε στις καθαρές ροές τόσο στα δάνεια όσο και στις καταθέσεις. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις καθαρές ροές δείχνουν:

Άνοδο των καταθέσεων των επιχειρήσεων κατά 560 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και κατά 2,8 δισ. ευρώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου.

Άνοδο των καταθέσεων των νοικοκυριών κατά 788 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και κατά 4,9 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους.

Μείωση χορηγήσεων (εκταμιεύσεις μείον αποπληρωμές) προς επιχειρήσεις κατά 44 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και άνοδο των καθαρών χορηγήσεων κατά 105 εκατ. ευρώ στο επτάμηνο.

Αύξηση καθαρών χορηγήσεων προς τα νοικοκυριά κατά 138 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και κατά 923 εκατ. ευρώ στο επτάμηνο, κυρίως από την καταναλωτική πίστη και την αγορά αυτοκινήτου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟ DRONE-DELIVERY ΤΗΣ GOOGLE !!!

 


Συνολικά 100.000 παραδόσεις πακέτων θα έχει ολοκληρώσει αυτό το Σαββατοκύριακο η υπηρεσία drone delivery της Google. Η υπηρεσία παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη με άνοδο 500% την περασμένη χρονιά και περισσότερες παραδόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2021 από όλες τις παραδόσεις του 2020 συνολικά. Μάλιστα, ο Αύγουστος είναι ήδη «μήνας - ρεκόρ» για την υπηρεσία, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Τα στοιχεία αφορούν στην Αυστραλία, όμως αυτό αποτελεί μόνο την αρχή, καθώς η Google ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά θα επεκτείνει τις εργασίες της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Forbes.

Μόλις μία από τις επιχειρήσεις στο Κουίνσλαντ, είναι η μεγαλύτερη drone delivery υπηρεσία σε οικιστική περιοχή στον κόσμο, αναφέρει η Google.

Συγκεκριμένα, η Google Wing έχει παραδώσει μέσω drone τα παρακάτω:

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ !!!

 


Ένα νέο τρόπο άντλησης εύκολου χρήματος με θύματα τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σκαρφίστηκαν κάποιοι επιτήδειοι από την αγορά ελαστικών.


Ο λόγος για κάποια βουλκανιζατέρ που παραποιούν τα δεδομένα που αναγράφουν τα ελαστικά και τα διαθέτουν στους ιδιοκτήτες οχημάτων σε άκρως δελεαστικές τιμές καθώς είτε αποτελούν προϊόντα stock είτε προέρχονται από καταστήματα που έχουν κλείσει και τα συγκεκριμένα ελαστικά βρίσκονταν αποθηκευμένα έως και αρκετά χρόνια κάπου στοιβαγμένα. Παράλληλα με την συγκεκριμένη μέθοδο δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στις επίσημες εταιρείες εισαγωγής ελαστικών οι οποίες προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από ότι έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr οι επιτήδειοι έμποροι ελαστικών καταφέρνουν και ανακαλύπτουν μέσω του Διαδικτύου πολύ χαμηλές προσφορές ελαστικών τα οποία μπορεί να είναι καινούρια αλλά η ημερομηνία παραγωγής τους μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα δύο χρόνια καθώς ο κορωνοϊός και η οικονομική κρίση έχουν αφήσει αδιάθετα χιλιάδες ζεύγη ελαστικών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες αποκτούν αυτά τα ελαστικά που προέρχονται από stock έναντι πολύ χαμηλών τιμών και κατόπιν τα εισάγουν στην Ελλάδα όπου και αλλοιώνουν τα δεδομένα που αναγράφουν τα ελαστικά στο πλάι.

Ειδικότερα στο πλαϊνό πέλμα των ελαστικών όπου αναγράφονται οι διαστάσεις του υπάρχει και η ημερομηνία παραγωγής των ελαστικών. Η αναγραφή αφορά την εβδομάδα και το έτος κατασκευής των ελαστικών. Δηλαδή αν ένα ελαστικό έχει κατασκευαστεί την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2021 τότε επάνω στο πλαϊνό τοίχωμα του ελαστικού θα αναγράφεται 0221 που «μεταφράζεται σε δεύτερη εβδομάδα του 2021. Αν πάλι το ελαστικό έχει κατασκευαστεί την τρίτη εβδομάδα του Δεκέμβριου 2020 τότε στο πλάι θα αναγράφει «4720» που μεταφράζεται σε 47η εβδομάδα του 2020.

ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: "ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ;;; " !!!

 


Ο Χατζηδάκης πήγε στον ΕΦΚΑ Κέρκυρας και δεν τον γνώρισε ο υπάλληλος...

Κοίτα τι μπορεί να σου κάνουν οι μάσκες στα καλά καθούμενα. Κοτζάμ υπουργός και να μη σε γνωρίσουν. Πήγε ο Χατζηδάκης στην Κέρκυρα, μπήκε στον ΕΦΚΑ έτσι... απροειδοποίητα όπως συνηθίζει και ο υπάλληλος δεν είχε ιδέα ποιος είναι. Και παραξενεύτηκε ο Κωστής. «Κοίταξέ με καλά» του είπε. Το «γιατί θα ψάχνεις δουλειά», μάλλον το άφησε να αιωρείται...

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ΓΙΑΤΙ Η ΡΟΥΜΑΝΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΘΕΤΕΙ "ΒΕΤΟ" ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ;;;

 


Οσμή... σκανδάλου, για Ευρωπαίους Εισαγγελείς




Διαστάσεις σκανδάλο
υ προσλαμβάνει το "εμπάργκο", που όρθωσε η Ρουμάνα Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέτσι στην εκλογή των δύο Ελλήνων Εισαγγελέων Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου και Αμαλίας Μπακαλώνη.

Τρισίμισι μήνες μετά την ομόφωνη επιλογή τους από το 11μελες Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, γιά τις δύο από τις επτά θέσεις Ευρωπαίων Εισαγγελέων, που θα στελεχώσουν το ελληνικό κομμάτι της Ευρωπαικής Εισαγγελίας, ακόμη δεν έχει απαντήσει, εάν θα γίνουν δεκτοί!

Η επίσκεψη προ μηνός στη χώρα μας της Ρουμάνας επικεφαλής της Ευρωπαικής Εισαγγελίας κ. Κοβέτσι, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, με τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, δεν έλυσε το... χειρόφρενο, στη διαδικασία επιλογής των δύο εισαγγελέων εφετών Τσορμπατζόγλου - Μπακαλώνη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σκέψεις, για προσπάθειας επηρεασμού της Ευρωπαικής Εισαγγελίας από κάποιον, προκειμένου να μην γίνουν δεκτοί οι δύο ανώτεροι εισαγγελείς, ώστε να αντικατασταθούν από άλλους...

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ !!!

 


Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπαθε ανακοπή. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΠΑΠΑΤΖΕΣ: ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ !!! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ LOBBYING !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
Τώρα που είπαμε γιατροί, τι έχει γίνει με τους εκατοντάδες εμπλεκόμενους γιατρούς του σκανδάλου Novartis ;;; Θα μάθουμε ποτέ ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι ;;; Ή μήπως κάνει τζιζ ;;;






Eχει γίνει θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόσφατη αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer από το FDA. Οι μεν υπέρ των εμβολίων -κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι- πανηγυρίζουν λέγοντας ότι τώρα είναι πλήρως εγκεκριμένο για ηλικίες άνω των 16 ετών, άρα μπορούν να γίνουν οι εμβολιασμοί υποχρεωτικοί, κι έτσι ακυρώνεται το πιο ισχυρό επιχείρημα των αρνητών του εμβολιασμού.

Φυσικά, έτσι παραδέχονται ότι όσα εκατομμύρια εμβολιάστηκαν μέχρι τις 23 Αυγούστου, το έκαναν με πειραματικό εμβόλιο και υποχρεωτικά σε ορισμένους κλάδους, αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα.

Αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί και η φήμη ότι δεν δόθηκε πλήρης άδεια στην Pfizer, απλά ανανέωση/παράταση της έκτακτης ανάγκης.

Αυτό δεν ισχύει. Στις 23 Αυγούστου, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε επίσημα το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19, το οποίο περιλαμβάνει έναν οδηγό προφοράς για το εμπορικό σήμα του εμβολίου: “Comirnaty (koe-mir’-na-tee)”.

Μέχρι τώρα, το εμβόλιο είχε διανεμηθεί με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αλλά η έγκριση του FDA θα επιτρέψει στην Pfizer να διαφημίσει και να εμπορευτεί το εμβόλιο. Αυτό, με τη σειρά του, θα φέρει την επωνυμία του στο προσκήνιο Comirnaty, μια επωνυμία που βγαίνει από τις λέξεις “Covid-19 immunity”και “mRNA”.Το όνομα Comirnaty δημιουργήθηκε με τη βοήθεια μιας εταιρείας παροχής συμβουλών για την ονομασία που ονομάζεται Brand Institute, σύμφωνα με μια έκθεση στο Fierce Pharma, μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί τη βιομηχανία φαρμάκων. Το Comirnaty είναι μια συσσώρευση των λέξεων “ανοσία Covid-19” και “mRNA”, η τελευταία υποδεικνύει την τεχνολογία που κάνει το εμβόλιο να λειτουργεί. Η BioNTech κατέθεσε την αίτηση για την καταχώριση του “Comirnaty” ως εμπορικό σήμα τον Ιούνιο του 2020, πολύ πριν καν κάποιος γνωρίζει αν θα υπάρχει καν εμβόλιο για χρήση.

Αλλά τόσο οι μεν υπέρ των εμβολίων, όσο και οι δε κατά των εμβολίων, αγνοούν στο debate τους άλλους παράγοντες πολύ πιο σημαντικούς από το αν «πήρε» ή όχι την αδειοδότηση το εμβόλιο.

Γιατί το θέμα δεν είναι απλά αν παίρνει ένα φάρμακο έγκριση, αλλά πως παίρνουν οι φαρμακευτικές τις εγκρίσεις τους για τα φάρμακα και εμβόλια τους.

92 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2021 για lobbying!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΩΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ E-MAIL ΚΑΙ SMS ΑΠΑΤΗ !!! ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 



Ένα mail φτάνει σε κάποιους πελάτες και μη της Τράπεζας Πειραιώς. Τι αναφέρει. Τι δεν πρέπει να κάνετε.

Σύμφωνα με το μήνυμα οι πελάτες της τράπεζας πρέπει να κάνουν ενημέρωση στοιχείων.

Τι αναφέρει το e mail:

Αγαπητέ Πελάτη,

Σας ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός σας με αριθμό ************ και υπόλοιπο ****** EUR, δεν παρουσιάζει κίνηση τους τελευταίους 10 μήνες.

Με τη συμπλήρωση 12 μηνών, ο λογαριασμός θα χαρακτηριστεί ανενεργός και για δική σας ασφάλεια θα υπάρχουν περιορισμοί στις συναλλαγές από τρίτους. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραμείνει ενεργός, Κάντε κλικ Εδώ.

Προσοχη λοιπον μην σας εχει ερθει κατι αντιστοιχο εχετε το νου σας γιατι την εχουνε πατησει αρκετα ατομα.

BLOOMBERG: 834.000.000$/ΩΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!

 




Φανταστείτε να ξοδεύατε 834 εκατομμύρια δολάρια την ώρα για 18 μήνες. Κι όμως, αυτό είναι το ποσό που έχουν δαπανήσει οι κεντρικές τράπεζες για την αγορά ομολόγων από την εμφάνιση του κορωνοϊού μέχρι και σήμερα σύμφωνα με τους επικεφαλής της Bank of America Corp.

Μόνο η Fed υπολογίζεται ότι έχει ρίξει στο τραπέζι 4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα υπέρογκα αυτά ποσά φανερώνουν μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου οι επιχειρήσεις να καταφέρουν να παραμείνουν ζωντανές κατά τη διάρκεια των παρατεταμένων lockdowns.


Συγχρόνως, όμως, οι νέες αυτές συνθήκες έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει το μεγάλο ράλι στο χρηματιστήριο.

«Το γεγονός έχει πυροδοτήσει την εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού», έγραψαν στρατηγικοί με επικεφαλής τον Μάικλ Χάρτνετ.

Η ΑΠΑΤΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ 10 !!!

 



Πώς γλίτωναν τους ελέγχους και πώς «μαγείρευαν» τους ισολογισμούς με τις ψεύτικες εταιρείες της Κίνας προκαλώντας ζημία 413 εκατ.


Νέα, άγνωστα, στοιχεία για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie, που διέσυρε τη χώρα διεθνώς και ζημίωσε Δημόσιο και ιδιώτες με εκατομμύρια ευρώ, έρχονται στο φως μέσα από το βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη για 5+1 κακουργήματα συνολικά 13 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης Κουτσολιούτος.

Το βούλευμα ανοίγει τον δρόμο για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία απασχολεί τις ελληνικές εισαγγελικές και δικαστικές αρχές από το 2018 και χαρτογραφεί τις ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων, κάνοντας λόγο για «εγκληματική οργάνωση» που δρούσε σε Ασία και Ευρώπη, υπό τη διεύθυνση του πατέρα και του υιού Κουτσολιούτσου, αμφοτέρων προσωρινά κρατουμένων για την υπόθεση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου υπολογίζουν τη ζημία από τη δράση της οργάνωσης στα 413.078.346,17 ευρώ, αν και, όπως αναφέρουν, το συνολικό μέγεθος της οικονομικής βλάβης δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί επακριβώς. Η απώλεια, πάντως, για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ασφαλιστικοί φορείς κ.λπ.) αποτιμάται μέχρι στιγμής σε 3.988.701,39 ευρώ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου σε 409.089,644 ευρώ.

Οπως αναφέρεται στο βούλευμα, η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων ξεκινάει τουλάχιστον από το 2006 και χαρακτηρίζεται από ένα όργιο πλαστογραφήσεων τραπεζικών εγγράφων, εικονικών συναλλαγών και δήθεν θυγατρικών εταιρειών στην Ασία, οι οποίες όμως στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία εμπορική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε και από τον έλεγχο της A&M, η θυγατρική της Folli Follie στην Κίνα επί σειρά ετών παρουσίαζε εικονικά τραπεζικά υπόλοιπα σε νόμιμους τραπεζικούς λογαριασμούς, παρουσίαζε εικονικά τραπεζικά υπόλοιπα σε ανύπαρκτους εικονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και κατασκεύαζε bank statements για να τεκμηριωθούν τα εν λόγω υπόλοιπα. Ενδεικτικά, αρκεί να αναφερθεί ότι σε έναν μόνο τραπεζικό λογαριασμό η εταιρεία μέσω των ψευδών στοιχείων εμφάνιζε υπόλοιπο 70.000.000 ευρώ, αν και το πραγματικό διαθέσιμο ήταν μόλις 60 ευρώ! Ακολούθως, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται ότι έστελναν στην Ελλάδα τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των δήθεν εταιρειών στην Κίνα και ζητούσαν αυτές να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του άλλου ομίλου τους ο οποίος δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με το βούλευμα, «σκοπός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν να παρέχει εξωραϊσμένη και παραπλανητική εικόνα ως προς τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου εντός και εκτός Ελλάδος, να εμφανίζει την εταιρεία Folli Follie ως υγιή, φερέγγυα, κερδοφόρα επιχείρηση, με μεγάλους ετήσιους τζίρους, σταθερά ετήσια κέρδη, ταμειακά διαθέσιμα, προοπτικές ανάπτυξης και περαιτέρω κερδοφορίας και να την καταστήσει ελκυστική επένδυση, αφού με τα ψευδή στοιχεία κατάρτιζε συμφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες και είχε άνετη πρόσβαση σε δανεισμό μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, μεταθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο (πιστωτικό, επενδυτικό κ.λπ.), εν γνώσει των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε τρίτους».

ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ...ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ RAPID TESTS !!!

 


ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο,ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ !!!

 


ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ 300.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Τρία προδικαστικά ερωτήματα παραπέμφθηκαν στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε αναμονή και για την απόφαση ΣτΕ που αφορά περικοπές σε δώρα και επικουρικές συντάξεις.



Δεν λένε να τελειώσουν οι δικαστικές περιπέτειες στις οποίες έχει μπει, εδώ και χρόνια, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, του δημοσίου αυτή τη φορά, να διεκδικούν την επιστροφή αναδρομικών ποσών από μνημονιακές περικοπές και ειδικές εισφορές, ύψους ακόμη και πάνω από 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Αυτή τη φορά, το Ελεγκτικό Συνέδριο παρέπεμψε στην Ολομέλειά του τρία προδικαστικά ερωτήματα, που αφορούν διεκδικήσεις συνταξιούχων του δημοσίου, οι οποίες ενδέχεται να ξεπερνούν και τα 2 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου καλείται να αποφασίσει για ζητήματα που άπτονται των περικοπών που συντελέστηκαν στις συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων την περίοδο των μνημονίων και ειδικότερα από το 2012 και μετά. Εκτιμάται, δε, ότι σωρευτικά η νέα αυτή εξέλιξη αφορά δυνητικά περίπου 300.000 σημερινούς συνταξιούχους, ενώ το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται σημαντικά πάνω από το 1,5 δισ. ευρώ. Ακόμη δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, όμως έγκριτοι νομικοί εκτιμούν πως θα ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, πρώην πρόεδρο της Βουλής, που εκπροσωπεί συνταξιούχους που διεκδικούν τις επιστροφές ποσών Λουκά Αποστολίδη, τα 3 προδικαστικά ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι:

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΛΕΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ !!!

 



Το κόστος αποστολής ενός εμπορευματοκιβωτίου από την Ασία στην Ευρώπη είναι περίπου 10 φορές υψηλότερο από τον Μάιο του 2020

Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα που επρόκειτο να είναι προσωρινή, πλέον φαίνεται ότι θα διαρκέσει και την επόμενη χρονιά, καθώς τα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα προκαλούν διαταραχές στην παραγωγή των εργοστασίων στην Ασία, προκαλώντας περισσότερα σοκ στην παγκόσμια οικονομία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεταποίηση δέχεται χτύπημα από την έλλειψη βασικών υλικών και το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών και ενέργειας. Το γεγονός οδηγεί σε διαμάχες για να πάρουν οι επιχειρηματίες χώρο στα πλοία, ωθώντας τους ναύλους σε ρεκόρ και ορισμένους εξαγωγείς να αυξάνουν τις τιμές ή απλώς να ακυρώνουν τις αποστολές εντελώς.

«Δεν μπορούμε να έχουμε εμπορευματοκιβώτια, το κόστος έχει αυξηθεί πολύ», δήλωσε ο Christopher Tse, διευθύνων σύμβουλος της Musical Electronics Ltd. με έδρα το Χονγκ Κονγκ, που παράγει καταναλωτικά προϊόντα, από ηχεία Bluetooth έως κύβους του Rubik.

Πρόσθεσε ότι το κόστος των μαγνητών που χρησιμοποιούνται στο παραπάνω παιχνίδι παζλ αυξήθηκε κατά περίπου 50% από τον Μάρτιο, ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής κατά περίπου 7%. «Δεν ξέρω αν μπορούμε να βγάλουμε χρήματα από τους κύβους του Ρούμπικ, επειδή οι τιμές αλλάζουν συνεχώς».

ΧΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !!! ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ
Το διάστημα 2017-2020 η Ελλάδα έχασε το 14,49% της αξίας των εξαγωγών της ενώ πέρυσι η αξία τους υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 200.000.000€.



Γιατί πωλούνται με ζημιά τα ελληνικά ψάρια στην Ιταλία


Της Αλεξάνδρας Γκίτση
capital.gr


Σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ευρωστία των εταιρειών του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας προκαλούν οι χαμηλές τιμές που πωλείται η τσιπούρα και το λαβράκι στην Ιταλική αγορά.


Σύμφωνα με το Globefish -το παράρτημα του FAO Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων του ΟΗΕ που ασχολείται με την αλιεία-, στο τελευταίο του report αναφέρει πως οι τιμές στην ιταλική αγορά, βασικό πελάτη των ελληνικών ψαριών, το λαβράκι 300-450 γρμ. πωλείται προς 4,30 ευρώ και η τσιπούρα στα 4,40 ευρώ ανά κιλό, πολύ χαμηλότερα από αυτά που συνήθως θεωρούνται ασφαλή από τη βιομηχανία για τη ρευστότητα της.

Η υποχώρηση των τιμών αποδίδεται από τους αναλυτές του Globefish στα προβλήματα που συνεχίζει να δημιουργεί η πανδημία στον τουρισμό. Όπως σημειώνεται στο report και εφέτος οι αριθμοί τουριστών είναι σημαντικά πιο κάτω από τα επίπεδα του 2019 παρά τη μικρή βελτίωση που καταγράφηκε σε σχέση με πέρυσι.

Ένας ακόμη παράγοντας είναι η αλλαγή στη δυναμική της αγοράς με το βάρος να έχει πέσει αναγκαστικά στο λιανικό εμπόριο όπου τα περιθώρια κέρδους είναι αφ ενός χαμηλότερα και αφ ετέρου ο χρόνος πληρωμών πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τον κλάδο του HORECA.

Επιπλέον η διείσδυση στο οργανωμένο λιανεμπόριο είναι πολύ δύσκολη πόσο μάλλον για νέους παίκτες, όπως είναι οι εταιρείες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, που είχαν "στήσει” τις τελευταίες δεκαετίες όλο το δίκτυο διανομής τους προς τον κλάδο του χονδρεμπορίου.

Την ίδια στιγμή έρευνα του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη αποκαλύπτει τη σημαντική μείωση των ελληνικών εξαγωγών ιχθυηρών και θαλασσινών προς τη γείτονα.

Το διάστημα 2017-2020 η Ελλάδα έχασε το 14,49% της αξίας των εξαγωγών της ενώ πέρυσι η αξία τους υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 200 εκατ. ευρώ, στα 196,132 εκατ. ευρώ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΥΠΗΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!

 


Τσουχτερά πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες οδηγοί που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, δεν περνούν τους απαραίτητους ελέγχους ΚΤΕΟ και δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι λυπητερές μάλιστα αναμένεται το επόμενο διάστημα να αποστέλλονται απευθείας στους παραβάτες αφού ετοιμάζεται σύστημα το οποίο θα διασταυρώνει τα στοιχεία online σε real time!

Ακόμη και αν το έχεις στο γκαράζ δεν γλιτώνεις από τα πρόστιμα

Οι νέες ψηφιακές πλατφόρμες myAuto και AuditCar που θα υλοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.) θα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τα οχήματα σχετικές με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, τον τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) και την ασφάλιση.

Οι ψηφιακές πλατφόρμες πολύ σύντομα θα δώσουν ένα τέλος στους παραβάτες οι οποίοι κινούνται ανασφάλιστοι, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και δεν περνούν τους ελέγχους ΚΤΕΟ καθώς θα γίνεται online έλεγχος για τις παραβάσεις.

Με την πλατφόρμα myAuto οι οδηγοί έχουν άμεση πρόσβαση στις παρακάτω πληροφορίες:
• την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας
• την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας
• την ενεργή περίοδο της ασφάλισης
• το ιστορικό KTEO στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο
• τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος
• τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία
• τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος
• την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις πληροφορίες αυτές έχουν πρόσβαση και τα όργανα ελέγχου οχημάτων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας AuditCar.

Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: Η PFIZER ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ 7.000.000 ΔΟΣΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2023...
Σας λέει κάτι αυτό ;;; Η πανδημία έχει ψωμί ακόμα...όπως και δόσεις εμβολίων...




Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι σύναψε μια νέα σύμβαση με τη φαρμακοβιομηχανία Pfizer, που αφορά την παράδοση 7 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της για την Covid-19 σε ετήσια βάση, για το 2022 και το 2023.

Η σύμβαση περιλαμβάνει και το δικαίωμα προαίρεσης της Ελβετίας να προμηθευτεί άλλα 7 εκατομμύρια δόσεις κάθε χρόνο, πέραν των ήδη συμφωνηθέντων, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας (OFSP). Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή «υπό τον όρο ότι τα προσαρμοσμένα (στις παραλλαγές) εμβόλια των Pfizer/BioNTech θα εγκριθούν από τη Swissmedic», διευκρίνισε.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που έλαβε έγκριση στην Ελβετία, στα μέσα Δεκεμβρίου 2020. Στη συνέχεια εγκρίθηκε και το εμβόλιο της Moderna ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση του φακέλου για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η Ελβετία έχει πάντως συνάψει συμβάσεις για αγορά εμβολίων με τη Moderna (13,5 εκατομμύρια δόσεις το 2021, 7 εκατ. το 2022), την Pfizer/BioNTech (περίπου 6 εκατομμύρια δόσεις φέτος, 7 εκατ. το 2022 και 7 εκατ. το 2023), την AstraZeneca (περίπου 5,4 εκατ. δόσεις, από τα οποία τα 4 θα διατεθούν στο διεθνές πρόγραμμα COVAX), την Curevac (5 εκατ. δόσεις) και τη Novavax (6 εκατ.).

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...

 


Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ !!!

 



Προσπάθησε να καλύψει μαύρο χρήμα μέσω πλασματικών κερδών από τον ΟΠΑΠ και τον έπιασαν για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή



Φορολογούμενος, επιχείρησε να καλύψει μαύρο χρήμα μέσω πλασματικών κερδών από τον ΟΠΑΠ αλλά τον έπιασαν οι Αρχές για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή.

Πρόκειται για υπόθεση του έτους 2014, η οποία εντοπίστηκε το 2019, ελέγχθηκε το 2020 και έφτασε το 2021 στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ), όπου απλά επικυρώθηκε το βαρύ πρόστιμο των 72.000 ευρώ.

Αυτό δείχνει, ότι οι ελεγκτικές Αρχές, κυρίως μέσω του ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις για αρκετά χρόνια πίσω (που δεν έχουν παραγραφεί) και να αιφνιδιάζουν ττους φορολογούμενους που νόμιζαν ότι είχαν ξεπεμπερδέψει.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΔ (1663/2021), το 2019 διαβιβάστηκε στην ΑΑΔΕ, έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που αφορούσε έναν φορολογούμενο, στον οποίο διαπιστώθηκε, ότι το 2014 πιστώθηκαν στον λογαριασμό του κέρδη από πρακτορεία του ΟΠΑΠ, συνολικού ύψους 393.866,97 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα, από τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμού, προέκυψε ότι, τα ίδια ποσά τα επέστρεψε στους πράκτορες του ΟΠΑΠ!

Από τις συγκεκριμένες τραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με το έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διαπιστώθηκε ότι ο προσφεύγων εξαργύρωσε δελτία ΟΠΑΠ για τα οποία οι πράκτορες είχαν ήδη αποδώσει τα κέρδη στους δικαιούχους των δελτίων και ο προσφεύγων επέστρεφε τα φερόμενα ως κέρδη στους πράκτορες.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ Η DEUTSCHE BANK !!!

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ DWS GROUP
Οι έρευνες διεξάγονται από την Επιτροπή Χρηματιστηριακών Συναλλαγών των ΗΠΑ και ομοσπονδιακούς εισαγγελείς...



Οι αμερικανικές αρχές διερευνούν τη DWS Group, θυγατρική της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank που εξειδικεύεται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, μετά τη δήλωση του πρώην επικεφαλής της βιωσιμότητας της εταιρίας ότι διόγκωσε τη χρήση βιώσιμων επενδυτικών κριτηρίων στη διαχείριση των περιουσιακών της στοιχείων, όπως ανέφερε χθες, Τετάρτη, η εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Οι έρευνες διεξάγονται από την Επιτροπή Χρηματιστηριακών Συναλλαγών των ΗΠΑ και ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές που έχουν λάβει γνώση για τις εξελίξεις.

ΡΑΕ-ΔΕΔΔΗΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ !!!

 


Οι ρευματοκλοπές εικοσαπλασιάστηκαν την προηγούμενη 15ετία...

Οι έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας βάζουν τέλος στο φαινόμενο των ρευματοκλοπών, οι οποίες εικοσαπλασιάστηκαν την προηγούμενη 15ετία. Παρά το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι η ύφεση λόγω πανδημίας την περίοδο 2020 - 2021 μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια μείωσης των ρευματοκλοπών, εντούτοις η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εκτιμά ότι «η ευρείας κλίμακας αντικατάσταση μετρητών τελικής κατανάλωσης με ευφυείς μετρητές αναμένεται να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στον εντοπισμό και στην άρση ρευματοκλοπών που πραγματοποιούνται με παρέμβαση στον μετρητή και γενικότερα σε ενεργές παροχές».

Τα παραπάνω προκύπτουν από την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), με την οποία εγκρίθηκαν τα ρυθμιζόμενα έσοδα του Διαχειριστή του Δικτύου για την περίοδο 2021 - 2024, απόφαση που ελήφθη ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία πώλησης του 49 % των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ από την μητρική ΔΕΗ.

Η ΡΑΕ θέτει, επίσης, οικονομικά κίνητρα / αντικίνητρα στον ΔΕΔΔΗΕ που συνδέονται με τα αποτελέσματα στη μάχη για τον περιορισμό των ρευματοκλοπών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην απόφαση, οι «μη τεχνικές απώλειες» του δικτύου, δηλαδή οι ρευματοκλοπές, εμφανίζουν αύξηση από 0,2% (2003-2004) σε 1,1% (2011-2013), 3,9% (2015-2016) και 4,4% (2018-2019).

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ ;;;

 




Του Ηλία Κ. Μάτσικα,
δημοσιογράφος


Σαράντα χρόνια μετά την επιτυχημένη για την εποχή της διαφήμιση «Είδες ΔΕΗ;» με τον Γιάννη Γκιωνάκη και μόλις πέντε από την ...επικαιροποίησή της με την Ελένη Ράντου, για τον εκσυγχρονισμό και το νέο πρόσωπο της εταιρείας, θα περίμενε κανείς ότι η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα είχε επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα και στην εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας.

Ενώ ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής επανάστασης με τα «θαύματα» Πιερρακάκη στη δημόσια διοίκηση, με το κράτος και τους πολίτες να εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο και χρήμα, αλλά κυρίως, την αποφυγή ταλαιπωρίας στα γκισέ διαφόρων υπηρεσιών, υποθέτεις ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στις υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Θα σας περιγράψω λοιπόν την ταλαιπωρία που υφίσταμαι επί έναν μήνα από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, τη γνωστή μας ΔΕΗ, η οποία από όσα αντιλαμβάνομαι μόνον αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος ανακοινώνει με ευκολία και ταχύτητα.

Η περίπτωση αφορά την αίτηση ηλεκτροδότησης ακινήτου, που υποβλήθηκε στις 3/8, αφού είχαν ολοκληρωθεί ταχύτατα και ηλεκτρονικά οι διαδικασίες για την άδεια ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ακολούθησε (λανθασμένα, καθώς εξελίχθηκαν τα πράγματα) η επιλογή της γνωστής μας ΔΕΗ για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας. Ξεκίνησα, λοιπόν, καλώντας στο 800-900-1000 και μια ευγενέστατη υπάλληλος με καθοδήγησε για τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσω.
Μάλιστα ήταν και τόσο εξυπηρετική και διαφωτιστική, που μου υπέδειξε και ηλεκτρονικό τρόπο διεκπεραίωσης της υπόθεσης επιλέγοντας το myhomeonline, που παρέχει το ρεύμα σε συγκεκριμένες τιμές και, κυρίως, δεν απαιτείται η πληρωμή εγγύησης! Διευκρίνισε δε σε σχετική ερώτησή μου, ότι η σύνδεση, αν στείλω τα έγγραφα, θα γίνει σε 3-5 ημέρες. Κανένα πρόβλημα, σκέφτηκα, μέχρι να επισκεφθώ το ακίνητο στα τέλη Αυγούστου, θα μπορώ να κάνω και ένα μπάνιο. Δεν είχα δει όμως τη... ΔΕΗ.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ !!! ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΣΑ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ "ΔΑΓΚΩΝΕ" ΚΟΣΜΟ !!!

 


Απάτη μαμούθ με προγράμματα ΕΣΠΑ


Tου ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ
dikastikoreportaz.gr


Γυναίκα «επαγγελματίας» απατεώνισσα εξαπατά τα θύματά της υποσχόμενη ότι θα προωθήσει -με το αζημίωτο- αιτήσεις για προγράμματα ΕΣΠΑ. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό της.

Στο κατόπι της 53χρονης απατεώνισσας Φ.Κ. βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής, ενώ από τη δράση της η προκληθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ!

Ο λόγος για την 53χρονη Φ.Κ. η οποία κατηγορείται για «απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, από την οποία η προκληθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ». Η δράση της αποκαλύφθηκε τον ∆εκέμβριο του 2017 όταν η Β.Κ., 72 ετών σήμερα, κάτοικος Χαλανδρίου, κατέθεσε ότι στις αρχές του 2015 γνώρισε την κατηγορούμενη, η οποία της συστήθηκε ως οικονομικός σύμβουλος που ασχολείται με μελέτες επενδυτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Γνωριμίες

Η απατεώνισσα με το πρόσχημα ότι μέσω των υψηλών γνωριμιών της με υπαλλήλους διάφορων δημοσίων υπηρεσιών και τραπεζικών συστημάτων έχει τη δυνατότητα να προωθήσει αιτήσεις για προγράμματα ΕΣΠΑ και να μεσολαβήσει για την έγκρισή τους, καθώς και τη δυνατότητα διαγραφής χρεών προς συγκεκριμένη τράπεζα, της απέσπασε, από την άνοιξη του 2015 έως και τον Μάιο του 2016, τμηματικά το συνολικό ποσό των 17.100 ευρώ ως διαδικαστικά έξοδα. Τα 4.900 ευρώ από αυτά τα έλαβε για να προωθήσει προγράμματα ΕΣΠΑ για συγγενικά πρόσωπα του θύματος, ενώ άλλες 7.000 ευρώ έδωσε η 72χρονη προκειμένου η επιτήδεια να διευθετήσει χρέος που είχε στην τράπεζα. Η απατεώνισσα πήρε άλλα 5.200 ευρώ για προσωπικές της εκκρεμότητες. Η γυναίκα έπαθε σοκ όταν πληροφορήθηκε από υπάλληλο της τράπεζας ότι οι οφειλές της δεν είχαν ρυθμιστεί. Μετά από πιέσεις το θύμα κατάφερε να πάρει πίσω 12.500 ευρώ υπογράφοντας ιδιωτικό συμφωνητικό με τη μηνυόμενη. Η Β.Κ. επίσης κατέθεσε ότι η κατηγορουμένη έχει εξαπατήσει με το ίδιο modus operandi και άλλα 24 άτομα, τα οποία κατονόμασε. Σε επτά από αυτούς επέστρεψε τα χρήματα. Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι η 53χρονη από τον Ιούλιο του 2015 έως και τα τέλη του 2016 απέσπασε από τα θύματά της πάνω από 100.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΕΜΕΙΝΑΝ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥΣ...ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 



Πλειστηριασμοί: Το… ασφαλτάδικο, τα catamaran που έμειναν στα αζήτητα και το τάνκερ των $14 εκατ.


Από το newmoney.gr


Τρία και… θαλασσινά ήταν τα σφυριά που χτύπησαν χθες, κλείνοντας την περίοδο των θερινών διακοπών του Αυγούστου καθώς από την επόμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επανέρχονται στην «κανονικότητα» και μάλιστα υπό το καθεστώς που προβλέπει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως είχε αποκαλύψει το newmoney, για χθες 25 Αυγούστου είχαν προγραμματιστεί οι πλειστηριασμοί για δύο σκάφη αναψυχής, τύπου catamaran, το “White Pearl” και το “Deep Blue”, καθώς και για το Asphalt Carrier “MGI ONE”.

Από αυτά, μόνο για το τελευταίο υπήρξε ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα ενώ η αρχική τιμή προσφοράς είχε οριστεί στις 550.000 δολ., να κατακυρωθεί αρκετά υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 810.000 δολ. Αντίθετα για τα δύο catamaran οι πλειστηριασμοί ήταν άγονοι «ελλείψει πλειοδοτών».

Ο Σεπτέμβριος, πάντως, μπαίνει δυναμικά καθώς ήδη για την 1η του μήνα έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το Oil Tanker “Marvin Independence” με τιμή πρώτης προσφοράς 14 εκατ. δολ.

Το «βαρυφορτωμένο» ασφαλτάδικο

Το “MGI ONE” είναι ένα πλοίο τύπου Oil Tanker/Asphalt Carrier (βυτιοφόρο ασφάλτου), με σημαία Λιβερίας, που ανήκε στην (οφειλέτιδα) εταιρεία “Experienced Services Inc”, η οποία τυπικά εδρεύει στη Μονροβία Λιβερίας, ενώ επισπεύδουσα ήταν η Εθνική Τράπεζα για ποσό 200.000 δολαρίων.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2023 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΚΤ !!!

 


Γιατί ο Γερμανικός άξονας μας έχει έτοιμο το κουστούμι ενός νέου μνημονίου....αν και πήραν όσα ήθελαν...

ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ..... ΤΥΧΑΙΑ....ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA 2000 !!!

«ΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;» ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΕΥΛΟΓΑ ΚΑΝΕΙΣ...
Πήραμε και εμείς μερικές τυχαίες...φωτιές και τσουπ πέσαμε σε περιοχές Natura...που επιθυμούν τόσο πολύ οι εργολάβοι να βάζουν ανεμογεννήτριες(θα δεις παρακάτω).



Ας ξεκινήσουμε με τις μαζεμένες φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Αφίδνες, Μαλακάσα, Θρακομακεδόνες...

Τυχαία δίπλα στην Πάρνηθα, που είναι ενταγμένη σε Natura 2000(να βλέπεις τις γαλάζιες οριοθετημένες ζώνες)...


ΝΟΜΙΖΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ;;; ΛΑΘΟΣ !!!

 


ΦΩΤΙΕΣ-ΕΥΒΟΙΑ: ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΜΕΤΑ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙ...
Από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες που λένε ότι οι πυροσβέστες έλεγαν αφήστε να καούν τα σπίτια γιατί είναι παράνομα...




Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας: Υπήρχε «εντολή μη κατάσβεσης» στην Εύβοια


Ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης εξέφρασε τη δυσφορία του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Ο δήμαρχος Μαντουδίου επιβεβαίωσε τον περιφερειάρχη και καταγγέλλει έγκλημα εκ προμελέτης.

Σε μια καταγγελία που ήδη προκαλεί αίσθηση και αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα πως «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε» προχώρησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης –που θεωρείται πολιτικό «παιδί» του Κώστα Μπακογιάννη– εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη δυσφορία του απέναντι στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να αναφέρει ότι υπήρχε «εντολή μη κατάσβεσης».

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ;;; 700 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ !!!

ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA 2000
Τώρα πως τυχαίνει... να ξεσπούν φωτιές συνέχεια σε περιοχές Natura 2000 είναι ένα άλλο θέμα που θα το δούμε σε επόμενο άρθρο.


Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από άρθρο του greenagenda.gr στις 9/6/2021. Δηλαδή αρκετές μέρες πριν τις φωτιές σε όλη την Έυβοια.



ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΕ NATURA ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ - 700 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ


του Νίκου Αβουκάτου

«Φτάνει πια. Καμία άλλη ανεμογεννήτρια στον δήμο Καρύστου». Με αυτό ως κεντρικό τους σύνθημα εναντιώνονται στην εγκατάσταση νέων αιολικών σταθμών στην περιοχή της νότιας Εύβοιας σύλλογοι και φορείς, δηλώνοντας αποφασισμένοι να απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών εντός προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.

Ο Συλλόγος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) δεν επιθυμεί τη μετατροπή, όπως αναφέρει, της Καρυστίας σε Ενεργειακό Κέντρο ΑΠΕ, χωρίς προϋποθέσεις για την προστασία της φύσης και των κατοίκων της περιοχής. Με την πρόσφατη αναφορά του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος ο Σύλλογος για την Προστασία Περιβάλλοντος Ν. Καρυστίας κάνει ειδική μνεία στον Σπιζαετό της Όχης.

Σε αυτήν εκφράζεται έντονη ανησυχία για σημαντικές επιπτώσεις που θα δημιουργήσουν σοβαρές ή και ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές βλάβες και υποβάθμιση με έμφαση στα "προστατευτέα στοιχεία" της βιοποικιλότητας (πανίδα, χλωρίδα, φυσικοί τύποι οικοτόπων) της περιοχής Natura 2000.

Όπως καταγγέλλουν, οι εταιρείες ενδιαφέρονται για εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε απόσταση 800 μέτρων από φωλιά ενός ζευγαριού Σπιζαετών, στην περιοχή του φαραγγιού του Αγίου Δημητρίου στο όρος Όχης.

ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΝΟΙ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΜΑΣ !!!

 


Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες παράνομης χρήσης της ονομασίας φέτας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την φορά η απόπειρα εντοπίζεται στη μακρινή Χιλή όπου εγχώριοι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων με την υποστήριξη ξένων εταιρειών επιχειρούν να οικειοποιηθούν την ονομασία της χρήσης φέτας σε τυροκομικά προϊόντα που παράγουν, καταθέτοντας μάλιστα και επίσημη αίτηση στον τοπικό Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Πρόκειται, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές για υπόθεση αντίστοιχη με αυτήν της Σιγκαπούρης, την οποία τελικά οι Έλληνες παραγωγοί κέρδισαν ύστερα από σκληρή μάχη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η ελληνική πλευρά σκοπεύει να καταθέσει ένταση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου), με στόχο να αποτρέψει τη νέα «επίθεση» που δέχεται το εμβληματικό τυρί της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει αναθέσει ήδη σε δικηγορικό γραφείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χιλής να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.

Η παραπάνω εξέλιξη, υποστηρίζουν άνθρωποι της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας έρχεται να καταδείξει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Διεπαγγελματικής Φέτας, -η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα από την ελληνική Πολιτεία πριν από περίπου δυο εβδομάδες- με τους απαραίτητους πόρους, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της, και να προασπίσει τα συμφέροντα του διάσημου ελληνικού τυριού. «Υπάρχουν πολλοί που εποφθαλμιούν την ανάπτυξη και τις προοπτικές που παρουσιάζει η φέτα στη διεθνή αγορά», σημειώνουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πρέπει να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την προστασία της.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

ΕΣΤΙΑΣΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ !!!

 



Δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι κλειστοί χώροι εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

«Μιλάμε για μία πανδημία των ανεμβολίαστων», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και επισήμανε:«Πάνω από το 90% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Επιστρέφοντας από τις διακοπές οι Έλληνες κλείνουν εμβολιασμούς» είπε ο Βασίλης Κικίλιας διευκρινίζοντας ότι χρειαζόμαστε περίπου ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς ακόμη για να φτάσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Πορτογαλία.

Τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα αναλυτικά

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ FAST TRACK ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ...FAST TRACK ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Επίσπευση στους πλειστηριασμούς φέρνει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας


Από το euro2day.gr


Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος επικαιροποιείται, ώστε να προσαρμοστεί στις αλλαγές σε πτωχευτικό και προ-πτωχευτικό πλαίσιο, αλλά και στις νέες ηλεκτρονικές δράσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Ταχεία Πιλοτική Δίκη, προσαρμογή των διατάξεων της πολιτικής δικονομίας για την ψηφιοποίηση της Πολιτικής Δικαιοσύνης και άλλες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» καθιερώνει την πρότυπη ή πιλοτική δίκη στον Άρειο Πάγο για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης και να ενισχυθεί η ασφάλεια δικαίου. Με την πιλοτική δίκη επιλύονται ζητήματα που εξαιτίας της φύσης τους προκαλούν σημαντικό αριθμό δικών ενώπιον των δικαστηρίων, με δυσμενείς συνέπειες στους πολίτες.

Θεσπίζονται, επίσης, σε μόνιμη βάση ρυθμίσεις, οι οποίες εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας, όπως η δυνατότητα κοινής δήλωσης παράστασης σε υποθέσεις που η προφορική διαδικασία είναι υποχρεωτική, η δυνατότητα λήψης ένορκης βεβαίωσης από δικηγόρο και ο οίκοθεν επαναπροσδιορισμός εκκρεμών υποθέσεων από το δικαστήριο σε περίπτωση ματαίωσης των υποθέσεων αυτών για λόγους ανωτέρας βίας.

Τέλος, ενισχύεται ο ρόλος των ηλεκτρονικών μέσων στη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων ενώπιον των δικαστηρίων, ώστε να εξοικονομείται χρόνος και δαπάνη υπέρ των πολιτών και του κράτους.

Στο παραπάνω πλαίσιο υιοθετείται ένα πάγιο αίτημα μέρους της αγοράς για το οποίο πίεζαν εδώ και χρόνια οι θεσμοί, όσον αφορά στους πλειστηριασμούς. Με τον τροποποιημένο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προβλέπεται ότι δεν θα απαιτείται απόφαση δικαστηρίου προκειμένου να μειωθεί η τιμή πρώτης προσφοράς μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς.

Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ, Η ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ...Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!

 


Για καραμπινάτη απάτη έχει παραπεμφθεί πολύ γνωστός εφοπλιστής με βαρύ όνομα, ο οποίος πάντως θεωρείται το «μαύρο πρόβατο» από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, καθώς φέρεται να «έγδυσε» συνέταιρό του, αδειάζοντας τα ταμεία της εταιρείας και επάνω στην μεγάλη του φούρια, ενέπλεξε τον υιό του αλλά και έναν γαλλικό κολοσσό!

Η υπόθεση η οποία από το 2010 τελμάτωνε στα ανακριτικά γραφεία (άγνωστο για ποιους λόγους), τελικά ξεκόλλησε ως προς το ένα της σκέλος.

Ως προς το άλλο, εκείνο της εμπλοκής συγκεκριμένων «μπουμπουκιών» του ΣΔΟΕ που έκαναν τα στραβά μάτια στους ελέγχους που πραγματοποίησαν, παρουσιάζει, άλλο, εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Η ΡΩΣΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!! ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 116% !!!

 



Ανησυχίες αλλά και ερωτηματικά, σχετικά με μελλοντικές επιπτώσεις αλλά και τις συνέπειες στις διεθνείς αγορές φυσικού αερίου, προκαλεί το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει επιβραδύνει την παράδοση φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Αυτό αναφέρει ανάλυση της ICIS, μιας υπηρεσίας πληροφοριών για τον κλάδο των εμπορευμάτων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά τις προσπάθειες της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να καθησυχάσει αναφορικά με τον σχεδόν ολοκληρωμένο αγωγό Nord Stream 2, λέγοντας ότι μπορεί να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις εάν η Μόσχα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο «ως όπλο».

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός αυτός έχει σχεδιαστεί για να παραδίδει ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία και την Πολωνία.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο αγωγός δεν είναι συμβατός με τους ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα , αυξάνει την εξάρτηση της περιοχής από τις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας και πιθανότατα θα ενισχύσει την οικονομική και πολιτική επιρροή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην περιοχή.

Ο ρόλος της Gazprom

Όπως γράφει το CNBC, ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι η Gazprom , ο κρατικός γίγαντας φυσικού αερίου της Ρωσίας, μπορεί να περιορίζει την παράδοση της προαιρετικής προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη προκειμένου να υποστηρίξει την θέση της για την έναρξη ροών μέσω του Nord Stream 2.

«Αυτό συμβαίνει επειδή η Gazprom ετοιμάζεται για την έναρξη του Nord Stream 2 και ελπίζει να ασκήσει ένα στοιχείο μόχλευσης όσον αφορά την προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι όταν όλα τα ρυθμιστικά όρια ξεπεραστούν αυτή η διαδικασία θα είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερη. », δήλωσε στο CNBC ο Tom Marzec-Manser, επικεφαλής Ευρωπαίος αναλυτής φυσικού αερίου στο ICIS.

«Εάν υπάρχει λιγότερο φυσικό αέριο από το κανονικό και η τιμή είναι υψηλή, τότε μπορεί να απλοποιήσει αυτήν τη διαδικασία», πρόσθεσε.

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ !!!

ΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ 83-85 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ
Τέτοια εγκλήματα ετοιμάζονται να πέφτουν βροχή σε λίγο καιρό από τράπεζες και funds !!!






Εκτός από την οικονομική ενίσχυση, υπάρχουν και άλλα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων όπως η αναστολή των δανειακών υποχρεώσεών τους για έξι μήνες, σύμφωνα με τα όσα είχε κάνει γνωστά σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.Ωστόσο, όπως καταγγέλθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega από τη δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, αν και με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τους πυρόπληκτους τόνιζε πως πλέον τίθεται σε εφαρμογή η αναστολή καταβολής των δόσεων, είτε αφορούσε κεφάλαιο και τόκους είτε μόνο τόκους, εντέλει «μετά από επικοινωνία πελάτη μου από την Εύβοια, η τράπεζα του έστειλε ένα έγγραφο, όπου υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τόκων».

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πληττόμενος, στις πυρκαγιές που σάρωσαν την Εύβοια, εκτός από το σπίτι του, έχασε και την επιχείρησή. Τελικά, σύμφωνα με την Αριάδνη Νούκα, το εν λόγω ζήτημα διευθετήθηκε. Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος για πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις. «Τι θα γίνει, θα ασχολούνται οι πυρόπληκτοι με τους δικηγόρους; Είναι εξαγγελθείσσα υποχρέωση» τόνισε η δικηγόρος.

Το έγγραφο, όπως παρουσιάστηκε στην «Κοινωνία Ώρα Mega»:

ΣΚΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙ Η AVI ALLIANCE ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ;;;

ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 130.000.000€ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ;;;
Και τελικά πόσα είναι τα χρέη της AviAlliance προς το Ελληνικό Δημόσιο ;;; Μόνο όσα χάρισε πρόσφατα το Δημόσιο, ήτοι 78.000.000€ απο τα δικαιώματα ;;;
Θυμηθείτε αναλυτικά εδώ:


Μπορεί η κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να βρίσκεται στο φόρτε της, αλλά στο βάθος μαζεύονται μαύρα σύννεφα… Ο λόγος; Η Avialliance βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια «μαύρη τρύπα» που μπορεί να ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη θυγατρική του καναδικού ομίλου PSP που κατέχει το 40% της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών». 

Η Avialliance ελέγχει και σειρά άλλων αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και της Βουδαπέστης με την κυβέρνηση του Βίκτωρ Ορμπάν να πιέζει ώστε να αγοράσει κοψοχρονιά το ποσοστό της! Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση υπέβαλε στην AviAlliance προσφορά για το 55% της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου Βουδαπέστης και έχει εντείνει την πίεση για «έξωση» του διεθνούς ομίλου! 
SSL Certificates