.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 18/07/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ: ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ...

 




Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι το Μάρτιο του 2021 το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ανερχόταν σε 503,6 δις ευρώ (€), αποτελώντας έτσι το 307,7% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της ελληνικής οικονομίας. Αν στο εξωτερικό χρέος των 503,6 δις € συνυπολογιστεί και το εσωτερικό δημόσιο χρέος, τότε το επίσημο συνολικό χρέος της Ελλάδας εκτιμάται τον Μάρτιο του 2021 σε 595 δις € ή 362,8% του ΑΕΠ. Στο χρέος των 595 δις € δεν συνυπολογίζουμε το απόθεμα των εντόκων γραμματίων της τάξης των εκατοντάδων δις ευρώ που έχουν δομηθεί σε «συμφωνίες επαναγοράς» (repos-repurchase aggrements). Το απόθεμα των εντόκων γραμματίων αντικατοπτρίζει το βραχυπρόθεσμο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης και επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με τις ανάλογες δαπάνες τόκων.

Το 1970 το συνολικό χρέος της Ελλάδας ανερχόταν σε 2,8 δις € και αντιπροσώπευε μόλις το 21,7% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας. Γιατί την περίοδο 1970-Μάρτιος 2021 το συνολικό χρέος της Ελλάδας από μόλις 2,8 δις εκσφενδονίστηκε στα 595 δις €; Σε ποιους παράγοντες αποδίδεται η κατάρρευση των Δημοσίων Οικονομικών και η χρεοκοπία της πατρίδας το 2009; Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ), το δικομματικό καθεστώς εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ της περιόδου 2011-2014 και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της περιόδου 2015-2019, δέσμευσαν τουλάχιστον τρεις μελλοντικές γενεές Ελλήνων με τις μειοδοτικές συμβάσεις των μνημονίων; Πολλά άρθρα, μονογραφίες και βιβλία γράφηκαν και θα γραφούν για την απάντηση των ανωτέρω ερωτημάτων. Αναμφίβολα, η διαφθορά, η ασυδοσία, η αχρειότητα και η ανικανότητα του μεταπολιτευτικού κομματικού συστήματος κυβερνητικής εξουσίας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην δραματική επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών μετά το 1970, την οδυνηρή χρεοκοπία του 2009 και την υποταγή της χώρας στη μέγγενη των μνημονίων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
Μόνο με γενναίες διαγραφές του ιδιωτικού χρέους μπορεί να γίνει restart στην ελληνική οικονομία. Με Νέους Πτωχευτικούς το μόνο που έρχεται είναι...πλιάτσικο !!!


Υπάρχουν δύο σοβαρές ενστάσεις για την απόφαση που πήρε το οικονομικό επιτελείο να φέρει νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών που «γεννήθηκαν» εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χαντζηθεοδοσίου.

Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου «από τη στιγμή που η κυβέρνηση ουσιαστικά παραδέχεται ότι δεν φταίνε οι οφειλέτες για τη δημιουργία αυτών των χρεών καθώς δεν ήταν επιλογή τους να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, κανονικά δεν θα έπρεπε να τεθεί θέμα επιτοκίου. Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, είναι από δύσκολο έως απίθανο να μπορέσει ένας μικρομεσαίος να αποπληρώσει τις οφειλές του σε 36 άτοκες δόσεις. Μοιραία λοιπόν θα επιχειρήσει να το πράξει σε περισσότερες, όμως θα επιβαρυνθεί με επιτόκιο. Δε νομίζω ότι ήταν αυτό που περιμέναμε όταν μιλούσαμε όλοι οι φορείς για την ανάγκη μείωσης του ιδιωτικού χρέους. Η δεύτερη ένσταση σχετίζεται με την οριστική επίλυση του προβλήματος και την ανάκαμψη που έχει ανάγκη η χώρα. Με επιχειρήσεις εγκλωβισμένες σε χρέη, δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική. Μόνο η διαγραφή μέρους των οφειλών αυτών μπορεί να δώσει «ανάσα» στον αγώνα βιωσιμότητας που δίνουν αυτό το δύσκολο διάστημα οι επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ο «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΘΕΛΕΙ ΣΠΑΘΙ(ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ) !!!

 


ΕΝΟΙΚΙΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ !!!


Δείτε αναλυτικά και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/07/blog-post_565.html

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ;;; ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΤΑ «SUCCESS STORIES» : ΟΥΡΑΓΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ !!!

 


ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ !!!

 


Ο ΒΟΡΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΤΟ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 


Ταμείο Ανάκαμψης: Αρχισε τα «μπρος-πίσω» στα κονδύλια η Κομισιόν


Της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου - euro2day.gr


Βγάζει κονδύλια για έργα από τον προϋπολογισμό του 2022 η Κομισιόν και τα μετακινεί στο τέλος του επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ 2021-2027.

Σύμφωνα με απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων (College of Commissioners) και με την πρόφαση να μη γίνει «συνωστισμός» εκταμίευσης το 2022, αναμένεται να πάνε από την αρχή στο... τέλος αρκετές γραμμές χρηματοδότησης του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (ΠΔΠ) 2021-2027, το οποίο συνοδεύει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναφέρει το σχετικό έγγραφο:

«Στόχος μας είναι η παροχή επαρκών πόρων για τις προτεραιότητες της ΕΕ, όπως η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, η συνοχή και η καινοτομία. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι γίνεται βέλτιστη χρήση των πόρων».

«Το Συμβούλιο προέβη σε λεπτομερή ανάλυση του σχεδίου προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2022, που υπέβαλε η Επιτροπή στις 8 Ιουνίου. Προκειμένου να αποφευχθούν μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με το 2021 και να διασφαλιστεί η ικανότητα απορρόφησης των κονδυλίων στην πράξη, το Συμβούλιο προτείνει να μετατεθεί χρονικά μέρος της χρηματοδότησης ορισμένων γραμμών του προϋπολογισμού στο δεύτερο μέρος της περιόδου του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (ΠΔΠ) 2021-2027. Το Συμβούλιο τονίζει επίσης ότι οι διαχειριστικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2022, ιδίως όσον αφορά το επίπεδο των ανθρώπινων πόρων, θα πρέπει να συνάδουν με την ισχύουσα συμφωνία για το ΠΔΠ».

Η θέση αυτή προκαλεί ερωτήματα, ιδιαίτερα τώρα, που αρκετά Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχουν εγκριθεί και οι κυβερνήσεις έχουν «υπολογίσει» και ανακοινώσει τι τους αναλογεί.

100+120 ΔΟΣΕΙΣ: ΠΩΣ ΤΙΣ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΙΣ ΕΧΑΣΑΝ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Ακόμη μία ευκαιρία –ενδεχομένως και την τελευταία όπως όλα δείχνουν- θα έχουν όσοι έχασαν στο παρελθόν ρύθμιση 100 ή120 δόσεων να επανενταχθούν σε αυτή: Το συγκεκριμένο «πακέτο» διευκολύνσεων αφορά εκείνους που δεν κατάφεραν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας. Με την εξόφληση μίας δόσης «ενεργοποιείται» εκ νέου η ρύθμιση που «χάθηκε» και όσες δόσεις δεν εξοφλήθηκαν μεταφέρονται στο τέλος του σχήματος των 100 ή 120 δόσεων.

Και «αναβίωση» των 100 ή 120 δόσεων «κέρδισε» η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις της με τους εκπροσώπους των θεσμών: Όσοι έχασαν ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. 120 δόσεων) από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα, μπορούν να επανέλθουν στη ρύθμιση, διατηρώντας όλα τα ευεργετήματά της με την καταβολή της δόσης του Αυγούστου. Όσες δόσεις έχουν στο εντωμεταξύ χαθεί μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις «αναβίωσης» των 100- 120 δόσεων

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ !!!

 



Έρευνες από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου: Cambridge, Harvard, Yale, John’s Hopkins, Imperial College, Emory University, Rockefeller Institute κ.α., δημοσιευμένες στα εγκυρότερα ιατρικά/επιστημονικά περιοδικά και ιστοτόπους του κόσμου: NCBI, PubMed, NIH, BMJ, Plos, Pnas, Jstor, BioRxiv, Nature, MedRxiv, ASM, Jama κ.α., καθώς και επιλεγμένες ειδήσεις από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου: Bloomberg, BBC, the Times, Guardian, CNBC, Reuters, Forbes, DailyMail κ.α., γκρεμίζουν το αφήγημα της εγχώριας και παγκόσμιας καθεστηκυίας τάξης περί «ελεγμένων, απολύτως ασφαλών και αποτελεσματικών» εμβολίων.

Τα δεδομένα που οφείλεις να ξέρεις:
  • Δεν υπάρχει κανένα εγκεκριμένο εμβόλιο που να αποτρέπει αποδεδειγμένα τη νόσηση από Covid-19¹ (συμπεριλαμβανομένων των μεταλλάξεων). Όλα είναι πειραματικά, προσωρινώς αδειοδοτημένα και η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων, όπως: τον τύπο του εμβολίου, τον κατασκευαστή, τους υποδοχείς ACE2 κάθε ανθρώπου, την ηλικία, το φύλο, την μετάλλαξη του ιού με την οποία θα έρθει σε επαφή κλπ.
  • Βρισκόμαστε επισήμως στην Τέταρτη Φάση της πειραματικής δοκιμής τους: Μαζικός εμβολιασμός γενικού πληθυσμού². Ενώ η Τρίτη, αντί για δύο χρόνια (που επιτάσσει το πρωτόκολλο), κράτησε μόνο 3 μήνες!
  • Οι δηλωμένοι θάνατοι απ’ τα εμβόλια ξεπέρασαν σε ποσοστό τους θανάτους από COVID-19 στον υγιή πληθυσμό! 0,0017% έναντι 0,0009%! Ενώ υπάρχουν χώρες όπως η Νορβηγία οπού το ποσοστό των θανάτων έφτασε το 0,08%!¹⁰
  • Οι δηλωμένες περιπτώσεις παρενεργειών από τα εμβόλια στην Ευρώπη έφτασαν τις 628.586! Στην Ελλάδα, οι περιπτώσεις παρενεργειών, μέχρι και τις 26/6, ανέρχονται στις 3.594, δηλαδή 0,07%. Ενώ το 89% των περιπτώσεων αφορά το εμβόλιο της Pfizer⁴.
  • Τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά ενάντια στις νέες μεταλλάξεις του ιού⁵! Αναλόγως την μετάλλαξη μειώνεται και η αποτελεσματικότητα τους. Ενώ έχει αποδειχθεί πως οι μεταλλάξεις Beta (αφρικανική) και Delta (ινδική) διαφεύγουν απ’ τα αντισώματα των εμβολιασμένων.
  • Οι εμβολιασμένοι είναι 8 φορές πιο πιθανό να κολλήσουν την αφρικανική μετάλλαξη (Beta) και 16 φορές την βρετανική (Alpha) σε σχέση με του μη εμβολιασμένους⁶!
  • Η πλειοψηφία όσων έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Delta στο Ισραήλ είναι εμβολιασμένοι!⁷
  • Η πλειοψηφία των νεκρών από την μετάλλαξη Delta στην Αγγλία, σήμερα, είναι εμβολιασμένοι! Το 60% με τουλάχιστον μία δόση και το 43% και με τις δύο!⁸ Πεθαίνουν κατά 8,6 φορές περισσότερο απ’ ότι οι ανεμβολίαστοι!

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!





Οι τιμές στην Αθήνα καταγράφουν αυξητικές τάσεις στις περισσότερες φοιτητικές περιοχές και οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται σε Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Ζωγράφου και Εξάρχεια.


Μετά τη μειωμένη κινητικότητα την περασμένη χρονιά λόγω της πανδημίας και της επιστροφής πολλών ανακαινισμένων διαμερισμάτων από τη βραυχρόνια σε μακροχρόνια μίσθωση, φέτος «αλμυρές» θα είναι οι τιμές που θα βρουν φοιτητές και γονείς για τα μικρά διαμερίσματα και γκαρσονιέρες που διατίθενται επιπλωμένα σε σπουδαστές.

Σε όλη την Ελλάδα οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, ενώ στην περιοχή της Αττικής οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται σε Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Ζωγράφου και Εξάρχεια. Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα οι αυξήσεις κινούνται σε διψήφιο ποσοστό. Εξαιρέσεις αποτελούν τα Ιωάννινα, η Χίος, η Καστοριά, ο Βόλος, η Κομοτηνή, η Τρίπολη, η Κέρκυρα και η Ρόδος όπου καταγράφεται σταθερότητα των τιμών.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση ποιοτικού ακινήτου αποτελούσε μια δύσκολη διαδικασία μετά τη ραγδαία αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, που δέσμευε αρκετά ακίνητα. Αποτέλεσμα ήταν ότι σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως το Κουκάκι, αλλά και σε περιοχές του ιστορικού κέντρου και όχι μόνο, το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης άλλαξε τον χάρτη των φοιτητικών κατοικιών.

Ωστόσο, λόγω του κορονοϊού αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων επέστρεψαν στη μακροχρόνια μίσθωση ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα των μεγάλων πόλεων. Στο Κολωνάκι το 2019, ήταν εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης περίπου 353 ακίνητα έναντι 227 σήμερα. Στη περιοχή των Εξαρχείων, Νεάπολη- Μουσείο, οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ήταν 779, ενώ σήμερα έχουν μειωθεί στα 445.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται είναι μικρής επιφάνειας 30τμ - 60τμ πλήρως ανακαινισμένα, συχνά πλήρως επιπλωμένα και με το σύνολο των οικιακών συσκευών.

Σημαντικές αυξήσεις στην Αττική

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ !!!

 


Στις συνθήκες της πανδημίας και της μεγάλης πίεσης του συστήματος δημόσιας υγείας οι περισσότεροι συνειδητοποιήσαμε τη μεγάλη αξία της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Είτε πρόκειται για τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας, είτε για την δικαιολογημένη ανησυχία για την σωστή αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας, ατυχημάτων ή ασθενειών που μπορεί να προκύψουν, το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα μπορεί να μας καθησυχάσει και να διασφαλίσει ότι η φροντίδα της υγείας μας παραμένει σε πρώτο πλάνο.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε ωστόσο, προκειμένου να αποκτήσουμε το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας; Τι θα πρέπει να ρωτήσουμε τον πιστοποιημένο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που καλείται να μας προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα βάσει των αναγκών, των απαιτήσεων αλλά και των οικονομικών μας δυνατοτήτων;

Kαλύψεις και ποσό απαλλαγής

Εάν σας ενδιαφέρει ένα νοσοκομειακό πακέτο πρέπει να ρωτήσετε τι ακριβώς ισχύει αναφορικά με τα έξοδα ημερήσιας νοσηλείας (αμοιβή χειρουργού, νοσηλεία κ.λπ.), το ποσοστό απαλλαγής (ένα αρχικό ποσό εξόδων, το οποίο δεν αποζημιώνεται και πληρώνεται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο) και τις καλύψεις σε περιπτώσεις μικροεπεμβάσεων.

Όριο κάλυψης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 19/08/2021

                                                       

ΠΡΟΣΚΛΗΣH
Της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
των Μελών του μη κερδοσκοπικού Σωματείου
με την επωνυμία «ΥΠΕΡΒΑΣΗ – ΚΙΝΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»
και τον διακριτικό τίτλο «ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ»

που εδρεύει στην Αθήνα, Αγ. Κωνσταντίνου 2, ΤΚ 10431, ΑΦΜ 997277534, ΔΟΥ Α’ Αθηνών, έχει συσταθεί και λειτουργεί νόμιμα, δυνάμει της υπ’ αριθ. 431/2013 Απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών (Εκουσία Διαδικασία) και έχει καταχωρηθεί με αύξοντα αριθμό 29909 στο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών την 22/01/2014.

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, καλούνται τα μέχρι 30/06/2021 ταμειακά ενήμερα τακτικά μέλη αυτού, στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, των παρατεταμένων lockdown και του καθεστώτος αναστολών εργασίας και τηλεργασίας του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων του σωματείου, θα πραγματοποιηθεί την 19η Αυγούστου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00’, στα κεντρικά γραφεία του Σωματείου, Αγ. Κωνσταντίνου 2, 1ος Όροφος, ΤΚ 10431, Αθήνα, προκειμένου να αποφασίσουν επί των κατωτέρω θεμάτων ημερησίας διάταξης :

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Απολογισμός της οικονομικής χρήσης που έληξε την 31/12/2020 και συνοπτική παρουσίαση του εν γένει έργου και των δράσεων του σωματείου μέχρι και την 30/06/2021.

2. Έγκριση του οικονομικού απολογισμού, των πεπραγμένων της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής και των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης που έληξε την 31/12/2020.

3. Έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού της χρήσης 2021, που θα λήξει την 31/12/2021.

4. Απαλλαγή των Μελών της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως.

5. Εκλογή Προέδρου του Σωματείου.

6. Εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών Μελών Διοικούσας Επιτροπής.

7. Διάφορες Ανακοινώσεις

Όλα τα ταμειακά ενήμερα Μέλη του Σωματείου που επιθυμούν να συμμετάσχουν με δικαίωμα εκλογής και ψήφου (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση, πρέπει το αργότερο εντός πέντε (05) ημερολογιακών ημερών πριν την ορισθείσα στην ημερησία διάταξη ημερομηνία σύγκλισής της, να καταθέσουν με ηλεκτρονική αλληλογραφία στα Κεντρικά Γραφεία του Σωματείου και υπόψη του Γενικού Γραμματέα αυτού κου Γεωργίου Κοντού, αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής της ετήσιας συνδρομής τους για τα έτη 2020-2021 και αίτηση υποβολής υποψηφιότητας, εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Σωματείου, του Τακτικού ή Αναπληρωματικού Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής αυτού. Άλλως, τα ταμειακά ενήμερα Μέλη του Σωματείου που δεν συμμορφώνονται προς τις ανωτέρω προθεσμίες και διατάξεις, δεν έχουν κατά τα άρθρα 8 και 16 του Καταστατικού δικαίωμα συμμετοχής, εκλέγειν και εκλέγεσθαι, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 19ης Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τη διεξαγωγή της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ορίζεται ότι η 1η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και χώρο και με τα ίδια μόνο ανωτέρω θέματα ημερησίας διάταξης, χωρίς τη δημοσίευση νέας, ειδικής για το σκοπό αυτό πρόσκλησης.

Η παρούσα πρόσκληση δημοσιεύθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα, σύμφωνα με το Καταστατικό του σωματείου, στην ημερήσια πολιτική εφημερίδα "Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" της 14/07/2021, αριθμ. φύλλου 2.554, έτος 9ο, σελίδα 38.

Αθήνα, 14/07/2021

Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Τόμπρας
ΑΔΤ ΑΝ 160061/2017
Τηλ. 210 52.00.452

ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΟ 7 ΣΤΙΣ 10 ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το euro2day.gr

Προβληματισμό για τη χαλάρωση των πιστοδοτικών κριτηρίων προκαλούν στις τράπεζες τα στοιχεία μεταβιβάσεων ακινήτων των τελευταίων μηνών, καθώς δείχνουν ότι περίπου 7 στις 10 αγορές διενεργούνται χωρίς λήψη τραπεζικού δανεισμού, αλλά με αποκλειστική χρήση ιδίων κεφαλαίων.

Η προοπτική αύξησης των αντικειμενικών αξιών οδήγησε σε άνοδο των μεταβιβάσεων ακινήτων. Με βάση τα στοιχεία εξαμήνου, ο αριθμός των μεταβιβάσεων ξεπέρασε τις 101 χιλιάδες από 72 χιλιάδες το αντίστοιχο περσινό διάστημα και 99 χιλιάδες το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η παραπάνω θετική τάση δεν αντιστοιχίζεται, όμως, με ισόποση αύξηση στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων. Μέρος μόνο των συναλλαγών για αγορά ακινήτου χρηματοδοτήθηκε, τους προηγούμενους μήνες -και- από λήψη δανεισμού. Οι υπόλοιπες διενεργούνται, όπως όλα δείχνουν, με αποκλειστική χρήση ιδίων κεφαλαίων ή δανεικών/δωρεών από την οικογένεια.

Οι λόγοι, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, είναι, σε σημαντικό βαθμό, συγκυριακοί. Ο συνδυασμός εξόδου της χώρας από την πολυετή κρίση και του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις οδήγησε αρκετές οικογένειες στην απόφαση να συνδράμουν οικονομικά τα νεότερα μέλη τους, για την απόκτηση ακινήτου, κάνοντας χρήση αποταμιεύσεων.

Ταυτόχρονα, μετά από σιγή ενός έτους, έχουν επανέλθει οι αγορές ακινήτων από ξένους, είτε μέσω «Χρυσής Βίζας» είτε όχι. Πρόκειται για συναλλαγές που δεν λαμβάνουν δανεισμό από εγχώριες τράπεζες. Τέλος, εντός των στοιχείων μεταβιβάσεων περιλαμβάνονται αρκετές γονικές παροχές.

Η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών επίσπευσε τις συναλλαγές, ενώ η μείωση βασικών καταναλωτικών συνηθειών και τα προγράμματα κυβερνητικής στήριξης, λόγω πανδημίας, αύξησαν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοικοκυριών, υποβοηθώντας την απόφαση χρηματοδότησης, με ίδια μέσα, της αγοράς ακινήτου.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ !!!

 


Εγκύκλιο για επανένταξη σε πάγια ρύθμιση που αφορούν στα ενοίκια Ιουλίου και το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής εξέδωσε η ΕΣΕΕ.

Με αφορμή τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τις αλλαγές/βελτιώσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ ή δρομολογείται η εφαρμογή τους σε μία σειρά μέτρων στήριξης των πληγεισών από την πανδημία επιχειρήσεων η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τα παρακάτω:

Α) Δυνατότητα επανένταξης στην απολεσθείσα Πάγια ρύθμιση φορολογικών οφειλών:
  • Σε όσους οφειλέτες ήταν ενταγμένοι στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων την 1η/11/2019 και στη συνέχεια την απώλεσαν, παρέχεται η ευκαιρία επανένταξής τους στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων. Οι πληγέντες από την πανδημία επιχειρηματίες μπορούν από προχθές (12/7) να επανενταχθούν χωρίς κριτήρια και ποινές. Οι μη πληγέντες, θα χρειαστεί να περιμένουν έως την 1η/10/2021, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση επανένταξης, η οποία όμως θα χορηγείται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, χωρίς όμως πρόστιμα και προσαυξήσεις.
  • Πληγέντες οφειλέτες: Το σύνολο των πληγεισών ατομικών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων/Οντοτήτων με ρυθμισμένες στην παλαιά πάγια ρύθμιση φορολογικές οφειλές, μπορούν να επανενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων, χωρίς την πρόβλεψη εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Το ευεργέτημα μπορούν να αξιοποιήσουν αφενός οι προαναφερθείσες υπόχρεες σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ επιχειρήσεις, με μικρότερο κατά τουλάχιστον 5% τζίρο ΦΠΑ (κωδικός 312) το 2020 σε σχέση με το 2019 και αφετέρου τα πληγέντα με οφειλές φυσικά πρόσωπα-ιδιοκτήτες ακινήτων, που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα εντός του 2020 ή το 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων «Covid».

Β) Επέκταση απαλλαγής/μειωμένης καταβολής επαγγελματικού μισθώματος τον μήνα Ιούλιο 2021:
  • Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, το ευεργέτημα της πλήρους απαλλαγής (100%) του ενοικίου θα ισχύσει για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας και είναι πολύ πιθανό για την πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων να ισχύσει και πάλι, όπως και τον μήνα Ιούνιο 2021, η έκπτωση του 40% (μειωμένα ενοίκια). Αναμένεται η απόφαση εξειδίκευσης των δικαιούχων ΚΑΔ.

ΠΟΙΑ ΧΡΕΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

«Πάγος» έως τον Ιανουάριο του 2022 και κατόπιν εξόφληση του χρέους σε διάστημα έως και 6 ετών για τα λεγόμενα «κορονοχρέη»: Προ των πυλών η αποπληρωμή οφειλών σε 36 ή 72 δόσεις, μια ρύθμιση όμως που δεν αφορά όλους τους φορολογούμενους. Για να «ξεκλειδώσουν», πάντως, οι 36-72 δόσεις υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να γνωρίζει ο οφειλέτης.

Αλλάζει το «μοντέλο» εξόφλησης των κορονοχρεών: Πλέον με τη νέα ρύθμιση οι δόσεις από 24 άτοκες και 48 έντοκες (με επιτόκιο 2,5%) που προσφέρει η σημερινή πάγια ρύθμιση, αυξάνονται σε 36 και 72 αντίστοιχα 36 και ταυτόχρονα διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων.

Ποια χρέη μπαίνουν σε ρύθμιση 72 δόσεων

Ποια είναι όμως τα περιβόητα «κορονοχρέη» που «κερδίζουν» την ένταξή τους σε ρύθμιση 36-72 δόσεων; Πρόκειται για αρρύθμιστα χρέη που έπρεπε να έχουν καταβληθεί κανονικά σε προθεσμίες που έληγαν εντός των περιόδων Μαρτίου - Ιουνίου 2020 και Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020. Όμως οι πληρωμές τους είχαν ανασταλεί, καθώς οι προθεσμίες εξόφλησης είχαν παραταθεί δύο φορές μέχρι να αποφασιστεί να παγώσουν έως το τέλος του 2021. Οι εν λόγω οφειλές μετά τη λήξη της παράτασης (31/12/ 2021) θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής: Αυτό το πρόγραμμα μέχρι τώρα προέβλεπε μεταξύ 24 άτοκων μηνιαίων δόσεων ή 48 μηνιαίων δόσεων με επιτόκιο ύψους 2,5%. Το πρόγραμμα όμως όπως προαναφέρθηκε αλλάζει και οι δόσεις από 24 πάνε στις 36 άτοκες και 72 έντοκες με το επιτόκιο πιθανόν να βρεθεί και λίγο πάνω από το 2,5%.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΥΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ !!!

 


Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν από Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 στις 6:00 έως και τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 στις 6:00 η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης σε όλη την επικράτεια. Στην ΚΥΑ αναφέρεται το πώς θα λειτουργήσουν από σήμερα καφετέριες, μπαρ, κλαμπ, μπουζούκια αλλά και για τρόπο που θα γίνονται οι δεξιώσεις. Όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα) θα λειτουργούν με 85% πληρότητα και με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Οι πελάτες θα πρέπει να επιδεικνύουν τα απαραίτητα έγγραφα για να εισέρχονται σε εσωτερικό χώρο, χωρίς να χρειάζεται να δείχνουν ταυτότητα, ενώ στα κέντρα διασκέδασης ανοιχτοί ή κλειστοί χώροι μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι πολίτες.

Όσον αφορά στα κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων κλειστών χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ προβλέπεται ότι θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς (ανοιχτοί ή κλειστοί) χώροι αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και με κάλυψη ποσοστού 85% της ωφέλιμης επιφάνειας. Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες που υπήρξαν νωρίτερα σχετικά με το ότι και τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν ως αμιγείς και όχι ως μεικτοί.

Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του.

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ OFFSHORE ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!!

 



Διαβάστε τι μεταδίδει το mononews.gr σχετικά με απαιτήσεις από κόκκινα δάνεια της Vivabank(πρώην Praxia)


Η παρούσα ενημέρωση περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, στο πλαίσιο και για τους σκοπούς της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, των οποίων την διαχείριση σύμφωνα με το άρθρο 2 ν. 4354/2015, ως ισχύει, πρόκειται να αναλάβει την 15.7.2021 η ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις με την επωνυμία «ΕΝ ΠΙ ΕΪ ΣΕΡΒΙΣΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ» και με διακριτικό τίτλο «NPA SERVICING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.Δ.Α.Δ.Π.», που εδρεύει στην Αθήνα επί της Λεωφ. Κηφισίας αρ. 16 (ΤΚ 115 26) και η οποία έχει νομίμως αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4354/2015 (ΕΠΑΘ 323/2/26.8.2019).

Ειδικότερα, η εταιρεία «ΤΑΜΖΟ ΗΟLDINGS LTD», με έδρα την Λευκωσία Κύπρου, επί της Λεωφόρου 16 Κυριάκου Μάτση, Ηγκλ Χάουζ (Eagle House), Άγιοι Ομολογητές, απέκτησε στα πλαίσια του ν. 4354/2015 απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις που της μεταβιβάσθηκαν από την εταιρεία «VIVABANK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία» με έδρα το Μαρούσι Αττικής, οδός Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20, δυνάμει της από 1.12.2020 Σύμβασης Πώλησης και Μεταβίβασης Απαιτήσεων» (Loan Service and Purchase Agreement), όπως τροποποιήθηκε στις 16.12.2020 και 5.01.2021, και της από 15.01.2021 Σύμβασης Πώλησης και Μεταβίβασης Απαιτήσεων (Receivables Sale and Transfer Agreement). Η καταχώριση της σύμβασης στο Δημόσιο Βιβλίο του άρθρου 3 του Ν. 2844/2000 του Ενεχυροφυλάκειου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε στις 21.01.2021 (αριθμ.πρωτ. 4/2021) και συνεπώς η εταιρεία «ΤΑΜΖΟ ΗΟLDINGS LTD» είναι η μοναδική δικαιούχος όλων των δικαιωμάτων και αξιώσεων αναφορικά με τις απαιτήσεις που μεταβιβάσθηκαν ως ανωτέρω.

H εταιρεία «ΤΑΜΖΟ ΗΟLDINGS LTD», η οποία παραμένει μοναδική δικαιούχος των ως άνω απαιτήσεων, ανέθεσε αρχικά την διαχείρισή τους στην εταιρεία με την επωνυμία «QQUANT MASTER SERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.», με έδρα το Μαρούσι Αττικής, ενώ από την 15.7.2021 η διαχείριση των απαιτήσεων αυτών ανατίθεται στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝ ΠΙ ΕΪ ΣΕΡΒΙΣΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ» και με διακριτικό τίτλο «NPA SERVICING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.Δ.Α.Δ.Π.», με έδρα την Αθήνα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ HINES ΤΟ CAPSIS RESORT !!!

 


Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Hines υπερθεμάτισε, κατά τη χθεσινή εκποίηση του ξενοδοχείου Capsis στην Κρήτη, προσφέροντας το ποσό των 125 εκατ. ευρώ. Στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, τη δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 87 εκατ. ευρώ, υπέβαλε το σχήμα MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited, που ελέγχουν η Prodea Investments, η Invel Real Estate και η κυπριακή Yoda του Ιωάννη Παπαλέκα. Ο διαγωνισμός –που συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον– για το συγκρότημα Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Αγία Πελαγία της Κρήτης προκηρύχθηκε από την ειδική διαχειρίστρια Ευδοκία Α. Παπανδρέου. Το ακίνητο, συμφερόντων της Ντίας Καψή, ετέθη υπό ειδική διαχείριση το 2020 με επισπεύδοντες τη Eurobank και τη Συνεταιριστική Χανίων για τραπεζικά χρέη ύψους 150 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις πλησίον των 180 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Το Οut of the Blue Capsis Elite Resort είναι ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2006 και βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες χερσονήσους του νησιού, με προνομιακή θέση, σε έκταση 168 στρεμμάτων και με συνολικούς δομημένους χώρους 34.000 τετραγωνικών μέτρων. Αποτελείται από ένα πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει all-suite ξενοδοχείο, ιδιωτικές σουίτες, μεζονέτες και βίλες με ιδιωτική πισίνα και εγκαταστάσεις αναψυχής και ευεξίας.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK: ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΘΗΝΑ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 70.000.000€ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ;;;

 



Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες δανειολήπτες στη χώρα παραλαμβάνουν επιστολές που στέλνουν οι τράπεζες κατά χιλιάδες και τους ενημερώνουν πως το δάνειο τους έχει μεταβιβαστεί σε κάποιο fund που δηλώνει έδρα σε χώρα εκτός Ελλάδος..Η εν λόγω πρακτική των τραπεζών εντάσσεται μέσα στα πλαίσια μείωσης των κόκκινων δανείων με τιμές που σε πολλές εκ των περιπτώσεων φτάνουν έως και το 5% της ονομαστικής αξίας του δανείου ακόμη και σε δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις..

Μια εκ των περιπτώσεων αυτών ήταν και η μεταβίβαση πακέτου επιχειρηματικών δανείων της ALPHA BANK ύψους 1 δις ευρώ έναντι τιμήματος όπως λέει και το σχετικό δελτίο τύπου στα 337,1 εκατομμύρια ευρώ και με ημερομηνία Νοέμβριος του 2018 στο επενδυτικό fund Apollo Global management το οποίο άκουσον άκουσον χρηματοδοτείται από την παγκόσμια τράπεζα..Η εταιρεία η οποία θα διαχειρίζεται τα εν λόγω δάνεια είναι η Lana securitization και η οποία δηλώνει έδρα το λουξεμβούργο..εδώ και το σχετικό δελτίο..

ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕ: H JOHNSON&JOHNSON ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΧΗΜΙΚΟ !!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ...ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ !!!
Διαβάστε και εδώ:
Η ΥΠΟΔΙΚΗ J&J ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!




Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακαλεί εθελοντικά πέντε αντηλιακά προϊόντα με αεροζόλ της θυγατρικής της εταιρείας Neutrogena και της έτερης θυγατρικής της, της Aveeno, έπειτα από τον εντοπισμό ενός καρκινογόνου χημικού σε ορισμένα δείγματα.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Νιού Τζέρσι, ανακοίνωσε προχθες, Τετάρτη, ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και να τα πετάξουν, έπειτα από τους εσωτερικούς ελέγχους που εντόπισαν σε κάποια δείγματα χαμηλά επίπεδα βενζολίου.

Η J&J ειδοποιεί επίσης τους διανομείς και λιανεμπόρους να σταματήσουν να πουλάνε τα προϊόντα και να φροντίσουν για την επιστροφή τους "επιδεικνύοντας υπερβάλλουσα σύνεση".

Το βενζόλιο έχει ταξινομηθεί ως ανθρώπινο καρκινογόνο, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ανάλογα με το επίπεδο και τον βαθμό έκθεσης σε αυτό.

Σύμφωνα με την J&J, το βενζόλιο δεν είναι ένα συστατικό που περιέχεται στα αντηλιακά προϊόντα της και η εταιρεία ερευνά την αιτία της μόλυνσης.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ !!!

 



Η πολύπαθη «ΜΒΔΤ» βρίσκεται μπροστά σε νέα «σφυριά» για τα εναπομείναντα σε αυτήν ακίνητα 

Ο εκπέσας «βασιλιάς των γυάλινων πύργων» Μπάμπης Βωβός, ένα «ιερό οικόπεδο», αλλά και μπόλικη «essence» ελληνικής γραφειοκρατικής τρέλας συνθέτουν το σκηνικό ενός ακόμη «επεισοδίου» της μακράς και περιπετειώδους πορείας κατάρρευσης του άλλοτε κραταιού κατασκευαστή.

Που ξεκινάει μεν, αλλά δεν περιορίζεται στους πλειστηριασμούς με τους οποίους είναι αντιμέτωπη η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική».

Το πώς χτίστηκε το «imperium» του απόλυτα αυτοδημιούργητου Βωβού θα μπορούσε, άλλωστε, να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Το ίδιο και η μάχη του με τους «δαίμονες» της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης περιπέτειας του Βοτανικού. Που έπαιξε ρόλο καταλύτη, ώστε από το 2012 και μετά η εταιρία του να μπει στον ολισθηρό κατήφορο.

Έτσι μια τετραετία και πάνω από την συμφωνία εξυγίανσης της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», το μόνο που κερδήθηκε ήταν κάποιος χρόνος, χωρίς όμως να αλλάζουν επί της ουσίας τα δεδομένα για την κάποτε ηγέτιδα τεχνική εταιρία. Η μετοχή της οποίας ύστερα από πολύ καιρό στον «πάγκο» της επιτήρησης, από τις 4 Δεκεμβρίου 2020 διεγράφη από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Λίγο πριν, στα τέλη Νοεμβρίου, ο 87χρονος πλέον Μπάμπης Βωβός συνελήφθη, για μια ακόμη φορά, για φοροδιαφυγή και αφού οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του.

ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


"ΝΕΚΡΟΣ" Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΛΕΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!

 


ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ...ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Πρόστιμο χωρίς… όνομα

Μάθαμε προχθές ότι η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας
 Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επέβαλε διοικητικό πρόστιμο, συνολικού ύψους 50.000 ευρώ, σε τραπεζικό ίδρυμα για επιβάρυνση δανειολήπτη στεγαστικού δανείου με έξοδα έρευνας, ελέγχου αιτήματος και έγκρισης δανείου, κατά παράβαση της Υ.Α. Ζ1-798/2008.

Συγκεκριμένα, μετά από κοινοποίηση της καταγγελίας του δανειολήπτη από την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή ήλεγξε το περιεχόμενο της σχετικής συμβάσεως του στεγαστικού δανείου, διαπιστώνοντας την αναγραφή γενικού όρου συναλλαγών που προέβλεπε την είσπραξη από το πιστωτικό ίδρυμα εξόδων για την εξέταση αιτήματος δανείου. Τι δεν μάθαμε; Ποια είναι η παρανομήσασα τράπεζα.

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ....

 



Απορία ή απόρροια;

Αλήθεια, γιατί όποιος Αρεοπαγίτης θητεύσει στην Αρχή Πόθεν Εσχες, την επομένη της θητείας του, αναβαθμίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, σε Αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου?

Τυχαίο?

Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ !!!

 


Συνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τις δυο διαδοχικές μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έγιναν το 2011 και το 2012.
Βάσει του νόμου 4024/2011 το προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπέστη την 1.11.2011 μειώσεις επί των αποδοχών του, μέχρι ποσοστού 25%. Στη συνέχεια με τον ν. 4093/2012 το ίδιο προσωπικό υπήχθη από 1.1.2013 στο μισθολόγιο και βαθμολόγιο καθεστώς του στενού δημόσιου τομέα, με συνέπεια να υποστεί –λόγω αυτής της υπαγωγής του– περαιτέρω μειώσεις μέχρι 25% επί των ήδη μειωμένων κατά 25% αποδοχών του.
Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Όταν ψηφίσθηκε ο ν. 4092/2012, το Γ.Λ.Κ. εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα των οποίων οι αποδοχές είχαν περικοπεί το 2011 μέχρι 25% σε σχέση με τις αποδοχές που ελάμβαναν την 31.10.2011 έπρεπε να υποστούν ξανά, για δεύτερη φορά, περικοπή μέχρι το 25% των (ήδη των περικεκομμένων) αποδοχών που ελάμβαναν την 31.12.2012.

Έτσι, οι περικοπές ξεπέρασαν το 40% σε σχέση με τον μισθό που ελάμβαναν την 1.10.2011. Το 2014 η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε αποφανθεί ότι η επίμαχη εγκύκλιος του Ν.Σ.Κ. ήταν αστήρικτη.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 1/2021 απόφασή της έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις που προέβλεψαν τις επίμαχες δυο περικοπές «δεν αντίκεινται στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας, ούτε στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α.».

Η μειοψηφία

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ LOCKDOWN !!!

 



Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έκρινε αντισυνταγματικό το αυστηρό lockdown που διέταξε η ισπανική κυβέρνηση στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού το περασμένο έτος.

Ενώ αναγνώρισε τους περισσότερους όρους της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι διατάξεις που υπαγόρευσαν στον πληθυσμό να μην κυκλοφορεί στους δρόμους, εκτός αν πρόκειται για σύντομα επαγγελματικά ταξίδια, αναπόφευκτες μετακινήσεις για εργασία και άλλες βασικές δραστηριότητες παραβίασαν το ισπανικό Σύνταγμα.

Το δικαστήριο εξέδωσε μια σύντομη δήλωση που περιγράφει την απόφαση ως μη ομόφωνη. Το κρατικό κανάλι TVE μετέδωσε ότι έξι δικαστές τάχθηκαν υπέρ και πέντε κατά.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΕ «ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ» Η ΣΕΖΟΝ !!!

 


Πυκνώνουν τα «σύννεφα» προβληματισμού στον ουρανό της τουριστικής αγοράς, όσο έγκριτοι επιστήμονες προβλέπουν χιλιάδες νέα κρούσματα μέσα στο καλοκαίρι.

Κυρίως, διότι όπως υποστηρίζουν επιχειρηματίες οι προειδοποιήσεις επιστημόνων που έχουν ως στόχο να ασκηθεί πίεση στους ανεμβολίαστους μέσα στην κοινωνία «για να σπεύσουν να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή το να χτιστεί το αναγκαίο τείχος ανοσίας ώστε να μην «ζοριστεί» το σύστημα υγείας, καμιά φορά «ξεχνούν» να αναφέρουν όλα τα στοιχεία της πανδημίας και μένουν μόνο στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στο εν δυνάμει ταξιδιωτικό κοινό».

«Υπάρχει ανησυχία στον κλάδο σε σχέση με τις ανακοινώσεις επιδημιολόγων το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτό γιατί, ενώ πράγματι η πανδημία αρχίζει να μετριέται με την εισαγωγή στις ΜΕΘ και με τους θανάτους σε καθημερινή βάση και όχι μόνο με τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων – ιδιαίτερα όταν είναι πάρα πολλά τα τεστ – ο κόσμος που θέλει απλά να κάνει διακοπές «βλέπει» μόνο αυτό που θέλει να δει, δηλαδή έναν τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και όχι την πραγματική εικόνα.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια αναστάτωση όσον αφορά το επόμενο διάστημα με ορατό τον αντίστοιχο αντίκτυπο στις κρατήσεις μας.

Χρειάζεται από εδώ και πέρα να αναλύουμε προσεκτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα χωρίς να δημιουργούμε πανικό (κυρίως οι επιστήμονες), ούτως ώστε με τα απαραίτητα γρήγορα βήματα στον εμβολιασμό να καταφέρουμε να έχουμε καλύτερη σεζόν και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», δηλώνει στο BN παράγοντας της αγοράς.

Σε «κινούμενη άμμο» η σεζόν

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ DOGECOIN: ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΑΡΤΕΛ ΠΛΟΥΣΙΩΝ !!!

 



Ο Jackson Palmer, ο συνιδρυτής του εμνευσμένου από ένα meme κρυπτονομίσματος dogecoin, έκανε μια σπάνια επιστροφή στο Twitter την Τετάρτη για να πει μερικά σκληρά λόγια για τα κρυπτονομίσματα.

«Συχνά με ρωτάνε 'εάν θα επιστρέψω στο κρυπτονόμισμα' ή αν θα ξαναρχίσω να μοιράζομαι τακτικά τις σκέψεις μου για το θέμα. Η απάντησή μου είναι ολόψυχα 'οχι'», έγραψε ο Palmer στο Twitter.

To 2013, o Palmer και ο Billy Markus δημιούργησαν το dogecoin ως ένα αστείο βασισμένο στο meme «Doge», το οποίο απεικονίζει έναν σκύλο ράτσας Σίμπα Ίνου. Ο Markus και ο Palmer δεν είχαν σκοπό να πλασάρουν στα σοβαρά το dogecoin.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ : ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Για οτιδήποτε εκφεύγει του γνωστικού σου αντικειμένου, δεν δικαιούσαι να έχεις άποψη. Ιδιαίτερα δε δημόσια. Δικαιούσαι όμως να έχεις απορίες και να απαιτείς να σου τις λύσουν οι κατά τεκμήριο σοφοί, που έχουν, μάλιστα, οριστεί για τον σκοπό αυτό από την ίδια την Πολιτεία. Όπως, εν προκειμένω για την πανδημία του κορωνοϊού, οι σοφοί της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Οι οποίοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να μπαίνουν σε διάλογο με ιατρικά αγράμματους, όπως ο γράφων, αλλά έχουν όμως την υποχρέωση να απαντούν σε κάθε σχετικό ερώτημα. Έστω και μονολεκτικά, με ένα "ναι", ένα "όχι" ή ένα "δεν γνωρίζω". Ακόμη δε περισσότερο, την στιγμή που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δλδ υπάλληλοι όλων ημών των υπολοίπων, που πληρώνονται από το αίμα που αποταμιεύουμε ακόμη και εις βάρος της ίδιας μας της ζωής, προκειμένου να πληρώνουμε, έστω και με ρυθμίσεις, τους φόρους από τους οποίους αυτοί εισπράττουν ανελλιπώς, βρέξει-χιονίσει, κάθε μήνα, τους μισθούς και τα επιδόματά τους. Και, ιδιαίτερα, την στιγμή που δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι εμείς οι υπόλοιποι μείναμε απλήρωτοι, νηστικοί και άφραγκοι, για να πληρώσουμε τους φόρους με τους οποίους αυτοί πληρώθηκαν από τον κρατικό κορβανά. 

Με αυτή, λοιπόν, την εισαγωγή, ο ιατρικά αγράμματος γράφων, απαιτώ από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να απαντήσει ευθέως στα συγκεκριμένα ερωτήματα που ακολουθούν, τα οποία δεν είναι ερωτήματα μόνο δικά μου, αλλά ερωτήματα εκατομμυρίων Ελλήνων, εμβολιασμένων ή μη, που ζουν καθημερινά με την αγωνία του αν θα πεθάνουν, αυτοί, οι γονείς και τα παιδιά τους, από την πανδημία του κορωνοϊού ή από τα εμβόλια της ελευθερίας. Και τούτο, επειδή, τα ερωτήματα αυτά δεν προκύπτουν από συζητήσεις κάποιων αδαών στα καφενεία ή τα reality shows, ούτε από την προκάτ ενημέρωση που πωλείται καθημερινά, στα κενά της διαφημιστικής ζώνης, από τους μαϊντανούς των ΜΜΕ, που το πρωί δηλώνουν γυναικολόγοι, το μεσημέρι μηχανολόγοι, το απόγευμα σεισμολόγοι και το βράδυ λοιμωξιολόγοι. Αλλά, αντιθέτως, είναι ερωτήματα που προκύπτουν από την επιστημονική άποψη άλλων σοφών, με γνωστικό αντικείμενο τουλάχιστον ανάλογο και αντίστοιχο, αν όχι μεγαλύτερο, από εκείνο των σοφών της εθνικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Έχουμε λοιπόν και λέμε :

Αληθεύουν, ΝΑΙ ή ΟΧΙ, τα στοιχεία του κατωτέρω πίνακα της έκθεσης του Βρετανικού ΕΟΔΥ, κατά τα οποία, στην Αγγλία, οι διπλά εμβολιασμένοι πεθαίνουν από την μετάλλαξη Delta κατά 8,6 φορές περισσότερο από ότι οι ανεμβολίαστοι ;;; 

Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα στοιχεία που προκύπτουν από την διαίρεση του αριθμού των θανάτων με τα περιστατικά COVID, από τα οποία προκύπτει θνησιμότητα 0,08% για τους ανεμβολίαστους και 0,69% για τους διπλά εμβολιασμένους, δηλαδή 8,6 φορές περισσότερο ;;;

Είναι αληθές ή fake news το σχετικό δημοσίευμα της Guardian ;;; 

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟY ΤΟΚYΟ ;;;

 

Οι κάτοικοι του Τόκυο είναι οι πιο επιρρεπείς στον πλανήτη για να νοσήσουν από κορωνοϊό !!!

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας, το αν θα κολλήσει ή το πόσο βαριά θα νοσήσει κάποιος από κορονοϊό εξαρτάται απ’ τους υποδοχείς ACE2 που έχει. Στους ευρωπαίους το ποσοστό επικινδυνότητας ανέρχεται στο 55%, ενώ στους Ασιάτες είναι 96-99%. Γι’ αυτό εκεί κολλούσαν όλοι, ενώ εδώ ακόμα και ενδοοικογενειακά μόνο το 1/3. Οι υποδοχείς ACE2 (η ύπαρξη και ο αριθμός τους ή η απουσία τους) καθορίζουν το αν έχει κανείς φυσική ανοσία στον κορονοϊό, ποσό εύκολα κολλάει και πόσο βαριά νοσεί. Στην πρώτη έρευνα θα βρείτε συγκριτικούς πίνακες ανά ήπειρο, χώρα και φυλή. Η εξήγηση του γιατί στην Κίνα κολλούσαν όλοι, ενώ εδώ λιγότεροι από ένας στους τρείς. Εξού και οι μεγάλες διαφορές στον ρυθμό μετάδοσης (R0) του ιού.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 16/07/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 




Του Λεωνίδα Στεργίου - capital.gr

Η μεγάλη ζήτηση για αγορά ακινήτου που είχε εκδηλωθεί πριν από το δεύτερο lockdown επανήλθε εντονότερη μετά τον Απρίλιο του 2021, με αποτέλεσμα μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχουν εκταμιευθεί στεγαστικά δάνεια 350 εκατ. ευρώ, όταν σε όλη τη διάρκεια του 2020, το αντίστοιχο ποσό είχε φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι εντός του 2021 τα νέα στεγαστικά δάνεια θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του έτους η αγορά ήταν παγωμένη λόγω του τελευταίου lockdown, ενώ ο Δεκέμβριος παραδοσιακά παρουσιάζει τις περισσότερες εκταμιεύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι συνολικές εκταμιεύσεις προς νοικοκυριά (στεγαστικά και καταναλωτικά) θα ξεπεράσουν φέτος συνολικά το 1,5 δισ. ευρώ.

Η μεγάλη ζήτηση πυροδοτήθηκε από τη μεγάλη κάμψη στις τιμές ακινήτων από το 2008 μέχρι το 2019, οπότε κατεγράφη μείωση κατά περίπου 45%. Σε αυτό συνέβαλε η κρίση, η οποία χτύπησε την αγοραστική δύναμη και τον κατασκευαστικό κλάδο. Έτσι, δεν χτίστηκαν πολλά νέα ακίνητα και το υφιστάμενο στοκ άρχιζε να γερνάει με αποτέλεσμα να πιέζονται οι τιμές παρακάτω.

Το 2019 εμφανίστηκε μία διαθέσιμη ρευστότητα και ζήτηση για αγορά ακινήτων από ιδιώτες (από Ελλάδα και εξωτερικό), η οποία ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αν και τα lockdown πάγωναν τις μεταβιβάσεις. Έτσι, προέκυψε μια αναβαλλόμενη ζήτηση, η οποία εμφανίστηκε στο γ’ τρίμηνο του 2020 για να διακοπεί στη συνέχεια και να επανέλθει μετά το α’ τρίμηνο του 2021.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ !!!

 



Δελεαστικά για μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων φαντάζουν τα επενδυτικά προγράμματα των ασφαλιστικών εταιριών που δεν υπόσχονται εγγυημένες, αλλά σαφώς υψηλότερες αποδόσεις, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά προγράμματα, σε περίπτωση που δεχθούν να αναλάβουν ένα λελογισμένο ρίσκο.

Ποια είναι, όμως, τα σημεία – κλειδιά που πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι πριν βάλουν την υπογραφή τους σε ένα τέτοιο συμβόλαιο;

Το who is who της εταιρίας. Όπως εξηγούν στο ygeiamou στελέχη της αγοράς πρόκειται για επένδυση μακροχρόνιου χαρακτήρα. «Καλό θα ήταν, λοιπόν, η όποια δέσμευση να γίνεται με εκπρόσωπο του χώρου, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία σε τέτοιου είδους προιόντα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ποιες είναι οι επενδυτικές επιλογές που προσφέρονται και από ποιον. Για την επένδυση των ασφαλίστρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε παραδοσιακά αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία απευθύνονται στο ευρύ επενδυτικό κοινό, είτε αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία δημιουργούνται από την ασφαλιστική εταιρία αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους που έχουν στην κατοχή τους ασφαλιστήριο συμβόλαιο συνδεδεμένο με επενδύσεις. Κατά βάση, τα αμοιβαία κεφάλαια που προσφέρονται έχουν προφίλ μεσαίου κινδύνου και εξασφαλίζουν ευρεία διασπορά σε πολλές κατηγορίες, ενώ η επένδυση σε βάθος χρόνου διασφαλίζει τα χρήματα από τις διακυμάνσεις των αγορών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

Η ΕΚΤ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ !!!




Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που ανοίγουν το δρόμο για την επόμενη φάση υιοθέτησης ενός ψηφιακού νομίσματος παρουσίασε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το εν λόγω σχέδιο.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της ΕΚΤ, η τωρινή φάση του σχεδίου θα διαρκέσει 24 μήνες και θα αφορά θέματα όπως ο σχεδιασμός και η διανομή του ψηφιακού ευρώ.

Σύμφωνα με δήλωση της διοικήτριας της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, «πέρασαν 9 μήνες από τότε που παρουσιάσαμε την πρώτη μας έκθεση για το ψηφιακό ευρώ. Μέσω αναλύσεων και απόψεων γνωμών από τους πολίτες και ειδικούς, ανεβάζουμε ταχύτητα και ξεκινάμε το σχέδιο για το ψηφιακό ευρώ».

Για το Bitcoin

Σύμφωνα με την ευρωτράπεζα, οι πρώτες έρευνες έδειξαν πως «η κατανάλωση ρεύματος για να «τρέξουν» χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο είναι αμελητέες σε σχέση με αυτές που καταναλώνουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin».

Τα επόμενα βήματα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ, ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ;;;
Πάντα, στην υγειά των κορόιδων που ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες, για να κάνουν κάποιοι τους μεγαλοεπενδυτές...Και ενώ είναι ακόμη νωπό το πρόσφατο σκάνδαλο στην Τράπεζα Πειραιώς και την μεγάλη ζημιά που υπέστη το δημόσιο !!!



Διαβάστε τι μεταδίδει το mononews.gr


Από την Ρώμη στην Αθήνα και στο Ελληνικό


Στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έλεγαν την περίφημη φράση: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».

Στην Ελληνική Δημοκρατία ήδη λέμε «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ελληνικό».

Το Ελληνικό λοιπόν μεταξύ άλλων αναδεικνύεται στο νέο επιχειρηματικό hub της Ελλάδας.

Άνοιξε το χορό η Τράπεζα Πειραιώς και όπως πληροφορούμαι ακολουθούν κι άλλοι (πιθανότατα η Eurobank).

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ !!!

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ
Λεφτά δεν υπάρχουν...πως κύριοι θα πληρωθούν οι ρυθμίσεις ;;;


Σταϊκούρας: «Όχι» σε νέα μέτρα στήριξης, έρχεται η ρύθμιση χρεών


Από το businessdaily.gr


«Kληρώνει» για την ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών όσων έχουν πληγεί από την πανδημία, καθώς αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση από τους επικεφαλής των Θεσμών, στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Θα υπάρξει κατάληξη για τη νέα ρύθμιση που θα αφορά στα χρέη της πανδημίας, από τον Μάρτιο 2020 έως τώρα. Ουσιαστικά έχουμε καταλήξει στη βέλτιστη λύση», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η νέα ρύθμιση θα αφορά στο τμήμα της κοινωνίας που πλήττεται, ήτοι σε όσους περιλαμβάνονται στη διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ του Απριλίου, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», στους ιδιοκτήτες ακινήτων με «Δήλωση Covid» και στους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ. Ο κ. Σταϊκούρας δεν θέλησε να προσδιορίσει το ύψος των δόσεων, λέγοντας ωστόσο ότι «θα είναι κάτι καλύτερο σε δόσεις (σ.σ. από τη σημερινή ρύθμιση των 24- 48 δόσεων), για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και για περισσότερο κόσμο».

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει την αποπληρωμή των χρεών στην εφορία που γεννήθηκαν από το ξέσπασμα της κρίσης το Μάρτιο του 2020 σε έως 60 έντοκες μηνιαίες δόσεις με την καταβολή της πρώτης τον Ιανουάριο του 2022. Ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται με βάση το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη και το ύψος της οφειλής ενώ το μέτρο θα ισχύσει και για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

NON-STOP ΟΙ ΑΠΟΚΟΠΕΣ: Η ΔΕΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ !!!

 


Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με μικρά παιδιά εν μέσω καύσωνα στα Κανάλια


Ο ΔΕΔΗΗΕ έκοψε το ρεύμα σε σπίτι εργάτη γης στα Κανάλια, εν μέσω καύσωνα για οφειλή 700 ευρώ. Η οικογένεια έχει δύο παιδιά 2 ετών και 7 μηνών, που μεταφέρθηκαν στο σπίτι της πεθεράς του οικογενειάρχη.

Η οικογένεια επικοινώνησε με τη ΔΕΗ και ενημέρωσε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τονίζοντας πως θα καταβάλλει κάθε μήνα 100 ευρώ από το υστέρημά της, για να αναστείλει τη διακοπή ρεύματος, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή σύμφωνα με την 30χρονη σύζυγο του αγρότη, που λόγω της κρίσης της πανδημίας έμεινε για μήνες χωρίς δουλειά και τα μεροκάματά του σήμερα είναι ελάχιστα.

Ο ΔΕΔΗΗΕ σύμφωνα με την οικογένεια ζήτησε 350 ευρώ για την επανασύνδεση του ρεύματος και 350 ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν με τον επόμενο λογαριασμό, για να κλείσει η οφειλή.

Ο 31χρονος στερήθηκε το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο λόγω της πανδημίας, αλλά έχει ταυτόχρονα υποχρεώσεις προς όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Ο ΔΕΔΗΗΕ από την ώρα που η οικογένεια λόγω άγνοιας, δεν έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, δεν μπορεί να μην διακόψει το ρεύμα εφόσον η οφειλή ξεπερνά τους τρεις λογαριασμούς. Η εντολή από τα κεντρικά είναι ξεκάθαρη για τις εξοφλήσεις λογαριασμών και το βάρος δεν μπορούν να επωμιστούν οι υπάλληλοι, σύμφωνα με εργαζόμενους.

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΓΗ ;;;


 Σε μεγένθυση:

5ΜΕΛΗΣ TASK FORCE ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 




Συμφωνία κυβέρνησης, τραπεζών και επιχειρηματικών φορέων


Τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της ενίσχυσης των χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρού και μεσαίου μεγέθους, και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αποφάσισαν χθες κυβέρνηση – τράπεζες.

Κατά τη δεύτερη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συμμετοχή των υπουργείων Οικονομικών και Υπουργείου Ανάπτυξης, των εμπορικών τραπεζών και της Ένωσης Τραπεζών, της Αναπτυξιακής Τράπεζας και εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αξιοποίηση των φθηνών δανείων ύψους 12,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα μοχλευθούν περαιτέρω με τραπεζικά δάνεια, και πώς αυτή η ρευστότητα θα διοχετευθεί αποτελεσματικά στις επιχειρήσεις.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση 5μελούς ομάδας εργασίας με το υπουργείο Οικονομικών να έχει την ευθύνη του συντονισμού υπό τον Χρ. Σταϊκούρα και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μιχ. Αργυρού και με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, την οποία θα εκπροσωπεί ο Στ. Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank. Θα συμμετέχουν, επίσης, η Αναπτυξιακή Τράπεζα και εκπρόσωποι φορέων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ !!!

 


Της Έλενας Μπότση**


Η νεανική ανεργία είναι ένα δομικό πρόβλημα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα που έχει οδηγήσει σε ένα πρωτοφανές brain drain.
Καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να την περιορίσει παρά τις όποιες εξαγγελίες. Τα περιστασιακά μέτρα για την μείωση της νεανικής ανεργίας δεν εξαλείφουν τα αίτια, πολλά εκ των οποίων συνδέονται με εγγενή χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, αλλά και του εκπαιδευτικού συστήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-Την ισχνή παραγωγική βάση και τη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
-Το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και τις προσφερόμενες ειδικότητες από τη μία και των πραγματικών αναγκών της αγοράς και της κοινωνίας από την άλλη.

-Την απαξιωμένη επαγγελματική, τεχνολογική και αγροτική εκπαίδευση (η Ελλάδα δεν διαθέτει μία ανώτερη γενική αγροτική σχολή που να περιλαμβάνει όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων με εξαίρεση την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και κάποιες πρωτοβουλίες της εκκλησίας της περιοχής Ιωαννίνων).

-Τον ελλιπή επαγγελματικό προσανατολισμό και συμβουλευτική σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης.
-Την ελλιπή πρακτική και βιωματική μάθηση και μαθητεία.
-Το κατακερματισμένο και μη ευέλικτο εκπαιδευτικό σύστημα με ενίοτε χαμηλής ποιότητας εκπαίδευση.
-Την έλλειψη αξιοκρατίας (ενδεικτικό είναι ότι έρευνα της ICAP του 2019 ανέδειξε ως πρώτο αίτιο για την αποδημία νέων Ελλήνων για λόγους εργασίας, που κατά 95% είναι πτυχιούχοι - πριν ακόμα και από το ύψος των μισθών-, την έλλειψη αξιοκρατίας και τη διαφθορά).
-Την έλλειψη εμπιστοσύνης της κοινωνίας στους νέους για την ανάθεση θέσεων ευθύνης, την πολυθεσία κυρίως μεγαλύτερων ηλικιών που διαθέτουν πρόσβαση σε δίκτυα γνωριμιών και στο πελατειακό σύστημα.

ΚΟΙΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ !!!

 



Μπορεί να έχετε δηλώσει ως ακατάσχετο τον τραπεζικό σας λογαριασμό, να μην οφείλετε πουθενά και ξαφνικά να δείτε να σας δεσμεύουν καταθέσεις έναντι οφειλών προς το δημόσιο ή την τράπεζα! Τι μπορεί να έχει συμβεί; Ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός να είναι κοινός με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σας που έχει ανοιχτά χρέη και δεν φρόντισε να τον δηλώσει και αυτός ως ακατάσχετο.

Αυτό το μικρό παραθυράκι είναι αρκετό για να χαθούν σημαντικά ποσοστά από μισθούς, συντάξεις και λοιπά ασφαλιστικά βοηθήματα λόγω των κατασχέσεων που γίνονται έναντι οφειλών προς την εφορία ακόμα και σε ακατάσχετους λογαριασμούς! Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει στο Δημόσιο να κατάσχει από κοινούς λογαριασμούς τα διαθέσιμα υπόλοιπα που αντιστοιχούν στα ποσοστά κυριότητας που έχουν οι οφειλέτες του Δημοσίου στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, έστω κι αν οι έτεροι συνδικαιούχοι-μη οφειλέτες του Δημοσίου έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς αυτούς ως «ακατάσχετους». Μόνο εφόσον και οι οφειλέτες του Δημοσίου συνδικαιούχοι έχουν δηλώσει κι αυτοί τους ίδιους λογαριασμούς ως «ακατάσχετους» γλιτώνουν και οι μη οφειλέτες τις κατασχέσεις.

Ο νόμος διασφαλίζει:

το ακατάσχετο για ατομικό λογαριασμό: δεν κατάσχονται ποσά σε λογαριασμούς που το υπόλοιπό τους είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ, όταν πρόκειται για χρέη προς το δημόσιο (εφορία κτλ) ή δεν κατάσχονται ποσά σε λογαριασμούς που το υπόλοιπό τους είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ για χρέη προς ιδιώτες (χρέη προς τράπεζες κτλ)
το ακατάσχετο για κοινό λογαριασμό (εφόσον έχει δηλωθεί από όλους τους δικαιούχους ως ακατάσχετος): δεν κατάσχονται ποσά σε λογαριασμούς που το συνολικό υπόλοιπό τους είναι μικρότερο των 2.000 ευρώ, για όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή όταν πρόκειται για χρέη είτε προς το Δημόσιο είτε προς ιδιώτες και στις δύο περιπτώσεις (Για παράδειγμα όταν ένα ζευγάρι συνταξιούχων έχει ένα βιβλιάριο κατάθεσης, με υπόλοιπο 2.400 ευρώ, το ακατάσχετο είναι 1.000Χ2= 2.000 ευρώ.)

OXFAM: ΕΞΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΛΙΜΟΥ !!!

 



Η πείνα στον κόσμο επιδεινώθηκε σε τρομακτικό βαθμό το 2020, εξαιτίας συνδυασμού παραγόντων, με τους εξαπλάσιους ανθρώπους σε σύγκριση με το 2019 να βρίσκονται πλέον «σε συνθήκες σχεδόν λιμού», αποκαλύπτει έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκαν έτσι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Συνολικά, 155 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με διατροφική ανασφάλεια, με άλλα λόγια δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν επαρκή ποσότητα τροφής, σύμφωνα με την έκθεση. Ο αριθμός αυτός είναι «ίσος με τον πληθυσμό της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου μαζί» κι είναι αυξημένος κατά 20 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2019.

Αιτία, το «εκρηκτικό κοκτέιλ» που δημιούργησαν «οι ένοπλες συρράξεις, η πανδημία του νέου κορωνοϊού και η κλιματική αλλαγή». Εάν δεν αναληφθεί «άμεσα δράση», ως το τέλος της χρονιάς θα πεθαίνουν από πείνα 11 άνθρωποι κάθε λεπτό. Πρόκειται για αριθμό «υψηλότερο από αυτόν της τρέχουσας θνητότητας» της COVID-19, που είναι «επτά άνθρωποι (νεκροί) το λεπτό», τονίζει η ΜΚΟ.
SSL Certificates