.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!

ΜΟΛΙΣ ΤΟ 26% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Πρόταση για πρόστιμα που θα πολλαπλασιάζονται με τον μήνα για να πιεσθούν να τρέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων !!!




Πολλαπλά πρόστιμα σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος στους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι καθυστερούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να εντάξουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο.

Η όλη διαδικασία δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, καθώς μέχρι τώρα και μετά από δεκαετία που ξεκίνησε, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα που έχουν ενταχθεί είναι κάτω από το 26%! Αν οι εντάξεις δεν ξεπεράσουν το 60%, στην ουσία δεν υπάρχει κτηματολόγιο!

Παρά τα πρόστιμα που προβλέπονται, αλλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη, οι κάτοχοι ακινήτων δεν σπεύδουν να τα εντάξουν στο Κτηματολόγιο, παρά τις παρατάσεις που δίνονται.

Οι αιτίες είναι το πολύπλοκο σύστημα της ιδιοκτησίας στην Ελλάδα η απώλεια ή η μη ύπαρξη τίτλων ιδιοκτησίας και η γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται. Ειδική η τελευταία περίπτωση, σε συνδυασμό και με την απώλεια τίτλων ιδιοκτησίας αποθαρρύνει τους περισσότερους ιδιοκτήτες για να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Η πρόταση-σοκ για τα πρόστιμα

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΟΖ...ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ...ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Τοπικές κλαδικές συμβάσεις, με όρους διαφορετικούς και μισθούς χαμηλότερους από αυτούς που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου σε εθνικό επίπεδο, έρχονται μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.
Ενώ έρχονται εξαιρέσεις στις κλαδικές συμβάσεις και για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις !!!




Τι μεταδίδει το insider.gr :

Τη δυνατότητα εξαίρεσης από την εφαρμογή των όρων των κλαδικών συμβάσεων εργασίας θα έχουν στο εξής όσες επιχειρήσεις εμφανίζουν οικονομικά προβλήματα και βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Αυτό προβλέπει διάταξη που θα ενταχθεί στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και θα αφορά μόνο τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που παρά τα προβλήματα, δεν έχουν προβεί σε απολύσεις.

Στόχος της διάταξης είναι να δοθεί η δυνατότητα επιβίωσης στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος τους.

Η εξαίρεση θα αφορά επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, είναι υπερχρεωμένες ή σε διαδικασία αναδιάρθρωσης, ή βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να αμείβουν τους εργαζόμενους τους με μισθούς κατώτερους από αυτούς που προβλέπονται για το σύνολο του κλάδου.

"ΣΤΕΝΟΣ ΚΟΡΣΕΣ" Η DG COMP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΕΙΩΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ & ΚΟΣΤΗ !!!



Το αναθεωρημένο πλάνο αναδιάρθρωσης προβλέπει έως τα τέλη του 2020 μείωση των εργαζομένων σε 8.000 άτομα και των λειτουργικών εξόδων στα 800.000.000€

Κοντά στην επίτευξη του φετινού στόχου, που έχει επιβάλει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), ως προς τη μείωση του αριθμού των εν Ελλάδι εργαζομένων του, βρίσκεται ο όμιλος Εθνικής Τράπεζας.

Στην έκθεση διοίκησης, η οποία συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου, περιγράφονται, για πρώτη φορά, οι δεσμεύσεις του αναθεωρημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης που κατέθεσε πέρυσι η Εθνική Τράπεζα και εγκρίθηκε από την DG Comp στις 10 Μαΐου του 2019.

Βάσει του αναθεωρημένου πλάνου, ο όμιλος Εθνικής δεσμεύεται να μειώσει ως το τέλος της φετινής χρονιάς τον αριθμό των εν Ελλάδι εργαζομένων του σε 8.600 άτομα (σ.σ. χωρίς να υπολογίζονται οι εργαζόμενοι της προς πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής) και ως το τέλος του 2020, σε 8.000 άτομα.

Πρόκειται για δεσμεύσεις οι οποίες ενσωματώθηκαν στο σχέδιο μετασχηματισμού που ανακοίνωσε η διοίκηση της Εθνικής τον περασμένο Μάιο. Το πλάνο προβλέπει ότι ως το τέλος του 2022, το εν Ελλάδι προσωπικό θα περιοριστεί στα 7.150 άτομα.

ΠΟΤΕ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ !!!



Εάν ένας φορολογικός κάτοικος εξωτερικού επιστρέψει στην Ελλάδα και αποκτήσει ξανά την ιδιότητα του φορολογικού κατοίκου Ελλάδας, έχει τη δυνατότητα υπό ορισμένες προϋποθέσεις στο πλαίσιο της μετοικεσίας να μεταφέρει και τα κεφάλαια που τηρεί στο εξωτερικό, χωρίς να λογοδοτήσει ενώπιον των φορολογικών αρχών σχετικά με την προέλευση των κεφαλαίων και χωρίς να υπόκεινται τα κεφάλαια αυτά σε φορολόγηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 4172/2013, δεν απαιτείται η δικαιολόγηση της απόκτησης του συναλλάγματος που εισάγεται στην Ελλάδα για τους φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού που είχαν διαμείνει 3 τουλάχιστον χρόνια στην αλλοδαπή και η εισαγωγή του συναλλάγματος γίνεται μέσα σε 2 χρόνια από τη μετοικεσία τους ή που είχαν διαμείνει 5 τουλάχιστον συνεχή χρόνια στην αλλοδαπή και το επικαλούμενο ποσό συναλλάγματος προέρχεται από καταθέσεις στο όνομά τους ή στο όνομα του άλλου συζύγου σε τραπεζικό λογαριασμό ανοιγμένο σε χώρα της Ε.Ε./ΕΟΧ ή σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο εξωτερικό κατά τον χρόνο που διέμεναν στην αλλοδαπή ή από καταθέσεις τους – μέσα σε 1 χρόνο από τη μετοικεσία τους στην Ελλάδα χωρίς το συνάλλαγμα αυτό να έχει επανεξαχθεί στην αλλοδαπή.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: ΑΝΔΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ !!!




Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Πάτρας, έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άγνωστο οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο άνδρας που τηλεφώνησε στην ΑΑΔΕ, ενημέρωσε πως είναι θέμα ώρας να επισκεφθεί οπλισμένος με καλάσνικοφ τα δυο καταστήματα των ΔΟΥ στην Πάτρα. Ήταν λακωνικός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΩΝ "ΧΑΛΑΣΜΕΝΩΝ" POS & TO "ΚΑΠΕΛΟ" ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ !!!


























Η υπερφορολόγηση, ο μη ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός και οι ληστρικές προμήθειες των τραπεζών έχουν οδηγήσει σε επιδημία..."χαλασμένων" pos !!!

Τι γράφει το euro2day.gr :

Σε… επιδημία τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο των χαλασμένων POS στα καταστήματα ιδίως των ελληνικών νησιών, καθώς όπως φαίνεται οι καταστηματάρχες αγόρασαν ευπαθή μηχανήματα -δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για προσπάθεια απόκρυψης εισοδημάτων.

Ωστόσο, και στις περιπτώσεις που τα POS εμφανίζονται… ανθεκτικά, οι καταστηματάρχες έχουν βρει τρόπους να βάζουν «καπέλο» σε προϊόντα όπως τα τσιγάρα, που έχουν σταθερή τιμή, οι ίδιοι όμως χρεώνονται από τις τράπεζες.

Σε τουριστικά νησιά όπως στη Σύρο επί παραδείγματι, οι μαγαζάτορες πουλάνε τα τσιγάρα 10 λεπτά ακριβότερα αν θέλεις να πληρώσεις μέσω POS -και δουλεύει-, κάτι για το οποίο ενημερώνουν και με σχετικές ταμπέλες στα καταστήματά τους.

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 170.000.000$ ΣΤΟ YOUTUBE !!!



Tο YouTube συνέλεγε προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων, χωρίς οι γονείς να το γνωρίζουν, και τις χρησιμοποιούσε για  διαφημίσεις

H Google και η θυγατρική της YouTube, η οποία κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας εκθέτοντας τα παιδιά σε ανάρμοστα βίντεο ή συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα που τα αφορούν, δέχτηκαν να πληρώσουν πρόστιμο ρεκόρ 170 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και να προστατεύουν καλύτερα τα δεδομένα των παιδιών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Η συμφωνία αυτή που επιτεύχθηκε εξωδικαστικά και αναμένεται να πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η σημαντικότερη μέχρι σήμερα σε μια υπόθεση που αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών (FTC).

Τον Απρίλιο του 2018, 23 οργανώσεις προστασίας των ψηφιακών δικαιωμάτων και προστασίας της παιδικής ηλικίας κατέθεσαν αγωγή στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτών. Οι ενάγουσες κατηγορούσαν το YouTube ότι συλλέγει προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων (εντοπισμός, χρησιμοποιούμενη συσκευή, τηλεφωνικούς αριθμούς) χωρίς οι γονείς να το γνωρίζουν, και τις χρησιμοποιεί για να επιτρέπει στοχοθετημένες διαφημίσεις.

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ FACEBOOK: ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ !!!




Πρόκειται για στοιχεία ταυτότητας και τηλεφωνικούς αριθμούς που αναρτήθηκαν σε απροστάτευτο online σέρβερ

Στην ομολογία ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε μια «ανοιχτή» βάση δεδομένων προχώρησε το Facebook σε άλλο ένα περιστατικό που δημιουργεί ερωτήματα για τα επίπεδα ασφαλείας του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechChrunch που έκανε την αποκάλυψη, την οποία στη συνέχεια επιβεβαίωσε το Facebook, η υπόθεση αφορά τα δεδομένα περισσότερων από 419 εκατομμυρίων χρηστών σε έναν online σέρβερ που δεν είχε προστασία με χρήση κωδικού.

Κατά το δημοσίευμα πρόκειται για δεδομένα 133 εκατομμύρια δεδομένα χρηστών από τις ΗΠΑ, 18 εκατ. από τη Μεγάλη Βρετανία και 50 εκατ. από το Βιετνάμ.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-LIBRA: ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ;;;

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ 220.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/libra-220000000.html
Με τα εμβάσματα "φαντάσματα" & την παραβίαση capital controls τι γίνεται ;;;
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/capital-controls.html



Τι αποκαλύπτει το dikastiko.gr :

Δίωξη για «επισφαλή» δάνεια τα οποία όμως -όπως προκύπτει δια εγγράφων- είναι εξοφλημένα; Σχήμα οξύμωρο κι όμως πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει τοdikastiko.gr, τα περίφημα δάνεια σχεδόν 450 εκατομμυρίων που χορηγήθηκαν από την τράπεζα Πειραιώς προς εταιρίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τα οποία οδήγησαν στην προ ημερών δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 38 πρώην στελεχών της περιόδου 2015-16 , είναι εξοφλημένα!

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα (βλ .ενδεικτικά 3 έγγραφα ) η δίωξη ασκήθηκε παρά το γεγονός ότι η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία – κατά την κατηγορία υπέστη τη ζημία- ξεκαθαρίζει με αυτά τα αποδεικτικά πως τα περίπου 450 εκατομμύρια είναι πλήρως εξοφλημένα από τον όμιλο Libra.

Το οξύμωρο βέβαια είναι πως η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά των στελεχών ασκήθηκε παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα υποβλήθηκαν στη δικογραφία από τον Οκτώβριο του 2018.

Μάλιστα η τράπεζα , σύμφωνα με νομικές πηγές, χορήγησε τα συγκεκριμένα έγγραφα για κάθε περίπτωση σύμβασης δανείων και την εξόφλησή τους απαντώντας για κάθε δάνειο ξεχωριστά . Παρόλα αυτά η δίωξη ασκήθηκε με βάση – προφανώς- τις αρχικές εκτιμήσεις στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίες όμως με βάση αυτά τα έγγραφα έχουν ήδη ανατραπεί.

Προς παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΩΝΙΑ & ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ;;;



Τι γράφει το ereportaz.gr:

H αγωνία του κ. υπουργού!


Υπουργός της κυβέρνησης με ανοικτή, όπως μαθαίνω, υπόθεση η οποία κάνει «τζιζ» με, όχι μία αλλά δύο, αναφορές του στις εισαγγελικές Αρχές ζήτησε να κλείσει ο έλεγχος που πραγματοποιείται από τις φορολογικές Αρχές. Μεγάλο του «όπλο» η αρχειοθέτηση του καυτού φακέλου από άλλη υπηρεσία της εισαγγελίας.

Μάλιστα στην απόγνωση του ο κ. υπουργός, ο οποίος ήδη έχει κατορθώσει να εισπράξει την δυσαρέσκεια του Μαξίμου, είχε αποτανθεί (όπως μου λέει έγκυρη «πηγή) σε πρώην κυβερνητικό στέλεχος το οποίο (παραδόξως) τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε δεξιά!

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς έχει να κάνει με εμβάσματα τα οποία έμπαιναν και έβγαιναν στον τραπεζικό λογαριασμό του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους. Το παράδοξο της υπόθεσης μάλιστα μαθαίνω ότι είναι το γεγονός πως οι ελεγκτικές Αρχές ουδέποτε προθυμοποιήθηκαν να ελέγξουν την προέλευση των συγκεκριμένων εμβασμάτων.

ΣτΠ: ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!




Με αφορµή συγκεκριµένη αναφορά, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι στην ιστοσελίδα µεγάλης αλυσίδας καταστηµάτων καφεστίασης, στο σύνολο των αναρτηµένων αγγελιών αναζήτησης υπαλλήλων τίθεται ανώτατο και κατώτατο ηλικιακό όριο, µεταξύ 20-35 ετών, ως κριτήριο πρόσληψης.

Με τον τρόπο αυτό, αποκλείονται αυτοδικαίως υποψήφιοι µεγαλύτερης ή µικρότερης ηλικίας, χωρίς να είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο η ηλικία τους συνιστά ουσιαστική και καθοριστική προϋπόθεση για την άσκηση των συγκεκριµένων καθηκόντων των προς πλήρωση θέσεων.

Ο Συνήγορος ενηµέρωσε την εταιρεία ότι σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, η ανωτέρω πρακτική αποτελεί παραβίαση της αρχής της ίσης µεταχείρισης λόγω ηλικίας. Ζήτησε δε, την αλλαγή τη πολιτικής προσλήψεων της εταιρείας, προκειµένου αυτή να εναρµονιστεί µε το εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας κατά των διακρίσεων. Η εταιρεία συµµορφώθηκε πλήρως στις συστάσεις του Συνηγόρου, εξαλείφοντας το κριτήριο της ηλικίας από όλες τις αγγελίες της.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: "ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ" ΓΙΑ Φ.ΜΠΟΜΠΟΛΑ & Π.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ !!!

ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ...ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 
Ο μεν Φ.Μπόμπολας ανέστειλε τον πλειστηριασμό της βίλας στο Π.Ψυχικό, ο δε Πέτρος Κωστόπουλος των πλειστηριασμών των οικοπέδων στην Μύκονο !!!




Τι γράφει το mononews.gr :

Σχέδιο για να σώσει το… παλάτι του Ψυχικού έχει βάλει μπροστά ο Φώτης Μπόμπολας. Διότι δεν θέλει να «φύγει» από τα χέρια του η πολυτελής κατοικία των 810 τετραγωνικών μέτρων που η εμπορική της αξία είναι 4,2 εκατομμύρια ευρώ και από το 2000 έχει κηρυχθεί διατηρητέα.

Η μεζονέτα ήταν να βγει στο σφυρί στις 11 Σεπτεμβρίου από την Alpha Bank. Όμως ο κ. Φώτης Μπόμπολας έσπευσε στην τράπεζα και πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να ανακόψει τον πλειστηριασμό, όπως και έγινε…

Ο ίδιος παραδέχεται πως κατέθεσε ένα ποσό στην τράπεζα και στο ερώτημα αν η Alpha προτίθεται να κινήσει διαδικασία πλειστηριασμού και για άλλα ακίνητα της ιδιοκτησίας του απαντά: «Βρισκόμαστε στα δικαστήρια με την Alpha Bank, δεν ξέρω τι θα κάνει»…

Ωστόσο αποφεύγει να δώσει απάντηση για το ύψος του ποσού που κατέθεσε στην Alpha Bank και ανέκοψε τον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα στην πλατφόρμα eauction να σημειώνεται πως η διαδικασία εκποίησης του ακινήτου είναι σε αναστολή.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ INTRUM !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ INTRUM
Οι εργαζόμενοι ζητούν να μάθουν εάν η εταιρεία έχει λάβει γνώση της πίεσης που δέχονται από τη διοίκηση της Πειραιώς για τη μετάβασή τους στη νέα εταιρεία !!!


Επιστολή προς την Intrum απέστειλαν οι εργαζόμενοι στην RBU της Τράπεζας Πειραιώς, ζητώντας να μάθουν εάν η εταιρεία έχει λάβει γνώση της πίεσης που δέχονται από τη διοίκηση της Πειραιώς για τη μετάβασή τους στη νέα εταιρεία.

Αναλυτικά:

«Βιώνοντας τις εξελίξεις στο RBU από τις αρχές του έτους, γινόμαστε μάρτυρες πρωτόγνωρων γεγονότων για τα δεδομένα του τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας.
Την ίδια στιγμή που η Τράπεζα προβάλλει την ταύτιση της στις αξίες, την εργασιακή κουλτούρα και την εταιρική υπευθυνότητα ως παράγοντα συνεργασίας με το νέο εταιρικό σχήμα (INTRUM), καταγράφονται από πλευράς της αντιδεοντολογικές και στα όρια της νομιμότητας, αν δεν έχουν ήδη προ πολλού ξεπεραστεί, πιεστικές συμπεριφορές προκειμένου οι εργαζόμενοί του RBU να «πεισθούν» να μεταβούν στη νέα εταιρία.

ΤτΕ: ΝΕΑ "ΚΑΡΦΙΑ" ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!! ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ & ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ-ΦΙΛΕΤΟΥ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/08/blog-post_30.html




«Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση του συνδικάτου της ΤτΕ με τη διοίκηση Στουρνάρα για την «επίμαχη» πώληση ακινήτου


Κλιμακώνεται η ένταση και το γενικότερο πολωτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με φόντο την πολυσυζητημένη απόφαση εκποίησης του ιδιόκτητου οικοπέδου «φιλέτου» της Τράπεζας της Ελλάδος στο «χρυσοφόρο» παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στην ΤτΕ σηκώνει εκ νέου «το γάντι» της αντιπαράθεσης με τη διοίκηση Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για «σκιές στη διαδικασία πώλησης, που πλήττουν το κύρος της τράπεζας».

Τα ιοβόλα βέλη του Συλλόγου δεν σταματούν εκεί, καθώς στην προχθεσινή του ανακοίνωση κάνει αναφορά και για «αδιαφανείς, εξωθεσμικές διαδικασίες, αλήστου προχειρότητας». Απόρροια των οποίων είναι να διακυβεύεται η αξιοπιστία της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Μάλιστα το συνδικάτο, αφήνει μετέωρο το ερώτημα και για το εάν επιχειρήθηκε η πώληση «στο μιλητό».

Το «επίμαχο» οικόπεδο είναι ένα από τα τελευταία ελεύθερα στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος 47-49, έχει έκταση 4,5 στρέμματα, που δίνουν τη δυνατότητα να οικοδομηθούν περί τα 10,9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Golden Horizon αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού προσφέροντας 12,556 εκατ. ευρώ. Έναντι των 9,6 εκατ. που ήταν η δεύτερη προσφορά από την «Λάμψα» ξενοδοχειακή, συμφερόντων των αδελφών Λασκαρίδη.

Εξ αρχής το συνδικάτο των εργαζομένων τάχθηκε εναντίον της πώλησης, η οποία προκάλεσε εσωτερικές αντιθέσεις και στο 12μελές Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ. Αντιθέσεις οι οποίες εστιάζονται στο προσφερόμενο τίμημα, το οποίο θεωρείται ότι δεν συνιστά ευκαιρία, από τη στιγμή που η επιτάχυνση της αξιοποίησης του Ελληνικού θα οδηγήσει όπως πιστεύεται στη μεγάλη ανάκαμψη των τιμών των ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της αποκαλούμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΡΟΝΙΣΕ ΤΗΝ APPLE !!!

ΩΣ Η ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ 111 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ 2018
Τα κέρδη της είναι όσα των Apple, Samsung και JP Morgan μαζί !!!



Η Apple υπήρξε για χρόνια η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε αυτές οι μέρες έχουν παρέλθει. 

Η πρωτιά ανήκει πλέον στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco η οποία ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αποκαλύψει μια σειρά από οικονομικά στοιχεία ενώ στη συνέχεια αξιολογήθηκε από την Moody’s. Η Saudi Aramco λοιπόν κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως ως η πιο κερδοφόρα εταιρία με 111,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

SSM: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΤΑΚΤΟ BREXIT ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!



Η μείωση των επισφαλών δανείων των τραπεζών της Ευρωζώνης και η επίσπευση των σχεδίων για ένα άτακτο Brexit είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων για τις εποπτικές αρχές, τόνισε ο επικεφαλής των εν λόγω αρχών της ΕΚΤ, Andrea Enria.

"Ειδικότερα, θα ακολουθήσουμε τις εκτιμήσεις μας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καθώς και τις συστάσεις μας που προκύπτουν από την στοχευμένη αναθεώρηση των εσωτερικών μοντέλων. Και θα διεξάγουμε επιτόπιες αποστολές με επίκεντρο το ρίσκο διαπραγμάτευσης και τις αποτιμήσεις των asset", ανέφερε ο Enria μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!



Την αναστολή της δυνατότητας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων στους μη συνεπείς εργοδότες, για τις μισθολογικές περιόδους που δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω διάταξη θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου που θα κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή και βάζει στο στόχαστρο τους ασυνεπείς εργοδότες, είτε χρωστούν δεδουλευμένα, είτε ασφαλιστικές εισφορές.

Στόχος είναι να επανέλθει ένα μέσο πίεσης προς τους μπαταχτζήδες εργοδότες, καθώς το μέτρο ίσχυε μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο, πριν καταργηθεί.

Το ΚΕΑΟ μέσω της φραγής των ηλεκτρονικών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων επιχειρούσε να περιορίσει τις απώλειες εσόδων, αλλά και να μπλοκάρει τα κόλπα των κακοπληρωτών, αναγκάζοντάς τους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ !!! ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ !!!

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΣΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ, ΕΜΜΕΣΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟΘΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΕ "ΦΤΥΝΟΥΝ" ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ
Κι αυτό, όσους αστερίσκους και αν έχεις στο αίτημα σου !!!


ΚΑΙΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBRA - ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!



Σχεδόν 3 χρόνια πριν, Υπέρβαση και Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυπταν και φώναζαν για το σκάνδαλο Libra-Τράπεζας Πειραιώς, όταν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ έθαβαν την είδηση ακόμη και όταν βοούσαν οι Financial Times !!!

Θυμηθείτε εδώ:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!


Απόβαση στην ελληνική αγορά ακινήτων

Κινέζοι, Ισραηλινοί, Αραβες, Τούρκοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αγοραστές κατέκλυσαν και φέτος την ελληνική αγορά ακινήτων, αποκτώντας κάθε είδους κτίρια, από διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και πολυτελείς μεζονέτες στα νότια προάστια μέχρι πολυτελείς βίλες στα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα και ξενοδοχειακές μονάδες, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της αγοράς ακινήτων, το 2019 αναμένεται να αποτελέσει ακόμη ένα έτος κατά το οποίο θα καταγραφεί ιστορικό υψηλό εισροών ξένων κεφαλαίων για την απόκτηση ακινήτων.

Ηδη άλλωστε, κατά το πρώτο τρίμηνο (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας) οι εισροές κεφαλαίων έχουν καταγράψει αύξηση της τάξεως του 130%. Μάλιστα, εκτιμήσεις φορέων του κλάδου κάνουν λόγο για συνολικές επενδύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ, εφόσον διατηρηθεί ο εν λόγω ρυθμούς ανόδου, κάτι λίαν εφικτό, μετά και τη θετική αλλαγή του οικονομικού κλίματος, αλλά και την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. Η τελευταία αυτή εξέλιξη αναμένεται να δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στις συναλλαγές ακινήτων, κάμπτοντας τις αντιστάσεις και των τελευταίων επιφυλακτικών αγοραστών από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο του 2018, τα κεφάλαια που τοποθετήθηκαν στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 172% σε σχέση με το 2017 και διαμορφώθηκαν γύρω στο 1,3 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, περίπου 655 εκατ. ευρώ αφορούσαν αποκλειστικά αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές, με τα υπόλοιπα κεφάλαια να αφορούν επενδυτικές κινήσεις, όπως αναπτύξεις κτιρίων και ανακατασκευές υφιστάμενων ακινήτων. Πρόκειται για ποσό υπερδιπλάσιο του 2017, οπότε εκτιμάται ότι στην Ελλάδα καταγράφηκαν εισροές κεφαλαίων της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ για αγορές ακινήτων.

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ICBC ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ...
Πάμε για είσοδο 2 κινεζικών τραπεζικών κολοσσών στην Ελλάδα ως "όχημα" για την Ευρώπη ;;;


Στο «ραντάρ» των Κινέζων υποδομές, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός

Eνώ ο εμπορικός και όχι μόνο πόλεμος μεταξύ HΠA - Kίνας μαίνεται και παρότι η Eλλάδα βρίσκεται υπό την αυστηρή «επιρροή» του αμερικανικού παράγοντα που μόνο με καλό μάτι δεν βλέπει την όποια επέκταση της κινεζικής κεφαλαιακής και επιχειρηματικής διείσδυσης στην Eυρώπη, -κάτι που και η ίδια η EE αντιμετωπίζει με επιφύλαξη-, η αναμενόμενη έλευση του Kινέζου Προέδρου Σι Tζινπίνγκ στην Aθήνα στις 10 και 11 Nοέμβριου σε συνδυασμό με την επιχειρηματική αποαστολή που θα διοργανωθεί στη «χώρα του Δράκου» έρχεται «να ταράξει τα νερά» και να καταδείξει ότι το Πεκίνο επιμένει στην Eλλάδα και τη θεωρεί «όχημα» - δίοδο για την περαιτέρω επέκτασή του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Aλλά θα έχει προηγηθεί, λίγες μέρες νωρίτερα, η επίσκεψη του Kυριάκου Mητσοτάκη στην Kίνα, επικεφαλής κλιμακίου υπουργών, καθώς και 100 και πλέον επιχειρηματιών, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης. Tαυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην Kίνα ο αρμόδιος ο αρμόδιος γεν. γραμματέας του YΠEΞ, Γρ. Δημητριάδης, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις.

Όμως, η νέα επίσκεψη του Kινέζου Προέδρου στη χώρα μας συνοδεύεται από μια «βόμβα»,που δεν είναι άλλη από την πρόθεση των Kινέζων να «φέρουν» στη χώρα μας την Industrial and Commercial Bank of China.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ !!!

ΕΙΠΑΜΕ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"...ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
Τις πρώτες 6 απολύσεις «ενοικιαζόμενων» της Εθνικής Τράπεζας, μετά την ψήφιση της τροπολογίας κατάργησης της αιτιολόγησης απόλυσης, καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.


Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται: 

 «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου για τη διευκόλυνση των απολύσεων – με τη κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης – και η Εθνική Τράπεζα προχωρά στην αξιοποίησή του. Τη Παρασκευή 30 Αυγούστου, 6 νέες απολύσεις ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες δύο που είχαν γίνει στις αρχές του καλοκαιριού. Απολύονται συνάδελφοι που χαρακτηρίζονται από την εταιρεία τους ως «εξαιρετικοί υπάλληλοι», που έχουν προϋπηρεσία δεκαετιών, που έχουν εργαστεί για να στηρίξουν τη Τράπεζα και που πληρώνονται με μισθούς της τάξης των 600 ευρώ».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 5 σωματείων εργολαβικών
Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας διοργανώνουν σήμερα Τρίτη στις 4.45 το απόγευμα 5 σωματεία εργολαβικών/συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, για τις τελευταίες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ !!!




Στις 23 Οκτώβρη ο πλειστηριασμός

Αντιμέτωπος με ακόμη μία περιπέτεια πρόκειται να βρεθεί στις 23 Οκτωβρίου ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος καθώς βγαίνει στο σφυρί το γραφείο του στο Κολωνάκι.

Ο γνωστός δικηγόρος βρίσκεται αντιμέτωπος µε τον πλειστηριασµό του πολυτελούς του γραφείου, εξαιτίας χρεών ύψους 100.000 ευρώ σε τράπεζα.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΕΛΑ: Ο ΕΦΚΑ ΤΟΝ "ΠΕΘΑΝΕ" ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ & ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ !!!

ΣΥΝΕΧΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ...ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ !!!
«Τους πήγα και σοκολατάκια κηδείας και κονιάκ για να κάνουμε μνημόσυνο» !!!




Ο Κωνσταντίνος Γεροντής είναι συνταξιούχος οδοντίατρος και μάλιστα για όλους ολοζώντανος εκτός από τον ΕΦΚΑ! Και αυτό διότι ο Ενιαίος Φορέας Ασφάλισης αποφάσισε όχι μόνο να τον… πεθάνει, αλλά και να ανοίξει αλληλογραφία με έναν νεκρό και να του κόψει και την σύνταξη!

Και αυτό έχει συμβεί από τις 19/7/2016 όπου του είχε ήδη χορηγηθεί η σύνταξη την οποία λάμβανε κανονικά!

«Με θεώρησαν πεθαμένο, παρά ταύτα, έστειλαν αυτό το χαρτί σ’ έναν πεθαμένο» λέει με απόγνωση ο συνταξιούχος οδοντίατρος κρατώντας με απορία το χαρτί που του έστειλαν στην κάμερα του Open TV, ψάχνοντας μάταια να βρει το δίκιο του.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 όταν και του απέστειλαν χαρτί με το οποίο του ανέφεραν ότι για το ελληνικό κράτος ήταν νεκρός. «Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Τους πήγα και σοκολατάκια κηδείας και κονιάκ για να κάνουμε μνημόσυνο», λέει ο κ. Γεροντής. Το πρόβλημα λύθηκε, όμως προ πέντε μηνών διακόπηκε ξανά η καταβολή της σύνταξης.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 !!!




Για να θυμόμαστε και να μην ξεχνιόμαστε...

Oι δανειστές και οι «Προστάτιδες Δυνάμεις» εκβιάζουν την Eλλάδα να καταβάλει υπέρογκα τοκοχρεολύσια, ανοίγοντας τον ασκό του Aιόλου.

Mια άγνωστη πτυχή για το ξέσπασμα της Eπανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843 παραπέμπει κατευθείαν σε καταστάσεις σημερινές.Παράλογο μοιάζει αυτό, με φόντο τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελέστηκαν στο μεταξύ, αλλά τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά για το αντίθετο. Ίσως, επειδή η φύση του χρηματιστικού κεφαλαίου παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη. Ίσως, επειδή από τότε ακόμη «κυριαρχούν οι τραπεζίτες», όπως διαπίστωνε την ίδια περίπου εποχή ο Mαρξ…

Mια δεκαετία μετά την εγκαθίδρυση της μοναρχίας του Όθωνα και ενώ όλοι οι «δείκτες» προεξοφλούν την γρήγορη ανάπτυξη της νεαρής Eλλάδας, ξεσπά μεγάλη κρίση στην πραγματική οικονομία. Oι εγγυήτριες Tρεις Δυνάμεις (Aγγλία, Γαλλία, Pωσία) για το δανεισμό του υπερχρεωμένου ελληνικού βασιλείου (τοκογλυφικά δάνεια ανεξαρτησίας και οθωνικό δάνειο του 1832) απαιτούν την κανονική καταβολή των τοκοχρεολυσίων. Tυπικά, καταβάλλουν οι ίδιες στους ομολογιούχους τις δόσεις, αφού από το 1827 έχει κηρυχθεί «στάση πληρωμών» (η πρώτη νεοελληνική πτώχευση, όπως αποκαλείται).

Στα ταμεία δεν υπάρχει «σάλιο», όπως θα έλεγαν σημερινοί υπουργοί. Tα ετήσια συνολικά έσοδα του κράτους υπολογίζονται σε 14 εκατ. δραχμές της εποχής. Tα μισά από αυτά χρειάζονταν για την αποπληρωμή των δανείων. Oι μοναρχικές κυβερνήσεις της περιόδου μάταια προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο διακανονισμό, κυρίως με τη σύναψη νέου δανείου. Για πολλούς και διάφορους λόγους οι εγγυήτριες δυνάμεις αρνήθηκαν. Tον Iούνιο του 1843 έπρεπε να καταβληθεί η ετήσια δόση. Στις εκβιαστικές επίσημες και άτυπες διακοινώσεις, η κυβέρνηση έδειξε πρόθυμη ν’ ανταποκριθεί επιβάλλοντας αιματηρές οικονομίες παντού.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΗΡΘΕ: ΑΓΟΡΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΜΕ...ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΣΠΑ !!!


Το φετινό καλοκαίρι έφερε το πρώτο κύμα ενός στόλου σκαφών αναψυχής που επιδοτήθηκε γενναία από κοινοτικούς πόρους. 

Πρόκειται για απότοκο μιας έντονα αμφιλεγόμενης πολιτικής επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης, να ενταχθούν δηλαδή τέτοιες δράσεις σε επιδοτούμενα προγράμματα και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. 

Και αυτό διότι υπολογίζεται πως διοχετεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μια δράση που αφορά την αγορά ιστιοπλοϊκών που ναυπηγούνται σε ξένες χώρες οπότε δεν αφήνουν εδώ προστιθέμενη αξία, που αποδίδουν ελάχιστα δημοσιονομικά, αφού τα επαγγελματικά σκάφη έχουν ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση, και στην οποία δράση τα κεφάλαια δόθηκαν χωρίς διασφαλίσεις για πραγματική αύξηση της απασχόλησης. 

Πόσο μάλλον που πληθαίνουν εσχάτως οι πληροφορίες και για «σκιές στον τρόπο αξιολόγησης των υποψηφίων» και για «ευνοϊκή μεταχείριση ημετέρων».

Φέτος, λοιπόν, υπολογίζεται πως περισσότερα από 100 μεγάλα σκάφη, ως επί το πλείστον catamaran, προστέθηκαν στον ελληνικό στόλο επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, ενώ άλλα τόσα και περισσότερα αναμένονται το επόμενο διάστημα, λόγω του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» που «έτρεξε» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και του τρόπου με τον οποίο έγινε ο σχεδιασμός και η διαχείρισή του. Ενας ολόκληρος στόλος που αποκτήθηκε μισοτιμής λόγω κοινοτικών πόρων, που κάποιοι έκριναν πως έπρεπε να διοχετευθούν εκεί.

Πέρα όμως από τη χαρακτηριζόμενη από οικονομολόγους «άστοχη» χρήση των κοινοτικών πόρων και τη διαχείρισή τους, διατυπώνονται και κατηγορίες για στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Υποπτα κρούσματα

"ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ !!!



Κάποιοι που ονειρεύονταν μετεκλογικές "απογειώσεις" ...βλέπουν πλέον την ανώμαλη "προσγείωση" στην οδυνηρή πραγματικότητα

Καταιγίδα σαρώνει πάλι το χρηματιστήριο, εξανεμίζοντας κεφαλαιοποιήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι τραπεζικές μετοχές βυθίζονται σε δίνη πιέσεων, ακολουθούμενες από πολλά εμποροβιομηχανικά blue chips. Το κλίμα στην αγορά επιδεινώνεται, το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνεται και οποιαδήποτε πρόβλεψη για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ γίνεται άκρως επισφαλής. Ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται τα τελευταία λεπτά.

Η συνολική εικόνα στο ταμπλό δείχνει ότι η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου έχει πλέον ολοκληρωθεί και η αγορά μπαίνει πάλι σε φάση διόρθωσης, η οποία μπορεί να έχει σημαντικό βάθος και χρονική διάρκεια.

Αρνητικός καταλύτης η περιρρέουσα αβεβαιότητα όσον αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της για φορολογικές ελαφρύνσεις με παράλληλη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, τόνωση των επενδύσεων και επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Η "ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ" ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΜΕΧΡΙ & ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ 1821 !!!


Μόνο στην Ελλάδα αυτά...

Στο στόχαστρο της αποκαλούμενης «μαφίας του χαλκού», δηλαδή των συμμοριών που κλέβουν μέταλλα και τα πωλούν σε μάντρες ή στη «μαύρη» αγορά, μπήκε τα προηγούμενα 24ωρα το μνημείο του καπετάν Χάψα και των πεσόντων της Μάχης των Βασιλικών του 1821.

Άγνωστοι αφαίρεσαν την μήκους οκτώ μέτρων μπρούτζινη αναπαράσταση της περιώνυμης μάχης, αφήνοντας μόνο την μαρμάρινη πλάκα!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ: ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΓΑΜΗΛΙΟ ΓΛΕΝΤΙ & ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΑΝ 50 ΑΤΟΜΑ !!!

ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας κατά εφοριακών !!!



Σε οργισμένο ξέσπασμα κατά εφοριακών εξελίχτηκε γαμήλιο γλέντι στην Κερκίνη Σερρών το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο εφοριακοί μπήκαν σε πολυχώρο εκδηλώσεων για έλεγχο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η δεξίωση.

Για ένα θλιβερό περιστατικό έκανε λόγο ο γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Σερρών Δ. Σαϊτανούδης αναφερόμενος στα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου στο γαμήλιο γλέντι.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1, συνάδελφοί του μετέβησαν στην περιοχή της Κερκίνης για να πραγματοποιήσουν έναν στοχευμένο έλεγχο, είχαν πάει δηλαδή στο συγκεκριμένο κέντρο με εντολή από την κεντρική διοίκηση, στην Αθήνα.

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου είπε από τα μικρόφωνα ότι γίνεται έλεγχος από την Εφορία και «μετά άρχισαν τα έκτροπα», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!




Τα αυτοκίνητα "φαντάσματα" με τις προσωρινές πινακίδες που δεν δηλώνονται στα τελωνεία !!!

Τι αποκαλύπτει το newsauto.gr :


Μια νέα κομπίνα έχουν ανακαλύψει επιτήδειοι για να εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για δασμούς ενώ παράλληλα να τα κυκλοφορούν ανασφάλιστα και παράνομα. Ο λόγος για τα λεγόμενα αυτοκίνητα «φαντάσματα» που έχουν κατακλύσει σχεδόν όλη την Επικράτεια και κυρίως την επαρχία τα οποία εισέρχονται στην Ελλάδα κανονικά από την Βουλγαρία χωρίς να δηλώνονται στο Τελωνείο εισόδου και στη συνέχεια οι κάτοχοί τους αναζητούν τον υποψήφιο αγοραστή. 

Ειδικότερα οι επιτήδειοι αγοράζουν τα αυτοκίνητα από τη γειτονική Βουλγαρία και στη συνέχεια εκδίδουν προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στην Ελλάδα χωρίς το όχημα να δηλώνεται στη ελληνικό τελωνείο.

Κατόπιν περνούν από τα ελληνικά σύνορα και ενώ οι προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας έχουν ισχύ για μόλις 24 ώρες οι επιτήδειοι τα κυκλοφορούν κανονικά αλλά εντελώς παράνομα καθώς τα οχήματα είναι ανασφάλιστα και άκρως επικίνδυνα σε περίπτωση ατυχήματος.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, 32 ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ & 2 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ...ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ & ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ 2 ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΜΗ) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον επικεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας, Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για το υπέροχο πασχαλινό δώρο των νέων αυτών δικαστικών αποφάσεων !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής (ΤΙΤΛΟΣ+ΕΚΤΕΛΕΣΗ) αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΑΖΕΙ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ 4,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




«Φουλάρει» τις μηχανές κυρίως μέσω τριών τιτλοποιήσεων το επόμενο 12μηνο

Πέντε χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων, συνολικής λογιστικής αξίας 4,5 δισ. ευρώ, ετοιμάζεται να πωλήσει η Τράπεζα Πειραιώς εντός του επόμενου 12μήνου.

Στα αποτελέσματα που παρουσίασε η τράπεζα την Παρασκευή για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αποκάλυψε ότι, εκτός από τις τρεις συναλλαγές που έχει ολοκληρώσει και μία που βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, τέσσερα επιπλέον «πακέτα» βρίσκονται σε προπαρασκευαστικό στάδιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής συναλλαγές:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΟΙ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ !!!



Δυο βασικές αλλαγές, πέραν των άλλων , φέρνει ο νόμος 4624/2019 για τα προσωπικά δεδομένα που ψηφίστηκε στη Βουλή.


Όπως επισημαίνουν νομικοί με αρθρογραφία τους (π.χ ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος) μεταξύ των αλλαγών που πρόκειται να επιφέρει το νέο νομοσχέδιο είναι το «δικαίωμα στη λήθη» και η δημιουργία νέου θεσμού, του «Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων» που θα υπάρχει σε κάθε δημόσια υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα το δικαίωμα στη λήθη αφορά περιπτώσεις στις οποίες κάποιος πολίτης εμφανίζεται σε κάποιο βίντεο ή κάποια φωτογραφία η οποία έχει αναρτηθεί δημοσίως και επιθυμεί να μην είναι πλέον δημοσιευμένο το συγκεκριμένο αρχείο. Τότε θα έχει δικαίωμα να καταθέτει αίτηση η οποία θα εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς και θα υποχρεώνει αυτόν που δημοσίευσε το εν λόγω αρχείο να το διαγράψει. Ωστόσο είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί και σε όποιον άλλο έχει μοιραστεί αντίγραφα του αρχείου και να ζητήσει τη διαγραφή του.

Από τη συγκεκριμένη διάταξη θα εξαιρούνται δημόσια πρόσωπα για τα οποία για λόγους ενημέρωσης του κοινού δε θα δύναται να ισχύει η ίδια διαδικασία.

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ AIRBNB: ΦΕΥΓΟΥΝ & ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΡΗΜΑΔΙΟ !!!



Πώς μπορείτε να αποζημιωθείτε

Μπορεί το Airbnb να αποτελεί μία λύση στα οικονομικά οικοδεσπότη και φιλοξενούμενου αλλά η αλήθεια δεν είναι πάντα τόσο ιδανική όσο φαίνονται στις φωτογραφίες.

Η σελίδα στο facebook Airbnb Greece - Greek Hosts παραθέτει την ρεαλιστική πλευρά της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σπασμένα κρεβάτια, τηλεοράσεις, καμένοι πάγκοι, λερωμένα σεντόνια ακόμα και αναψυκτικά μέσα στο πλυντήριο.

Οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών και πολύ περισσότερο οι φωτογραφίες που αναρτούν οι ίδιο είναι σοκαριστικές και μάλλον βάζει σε δεύτερες σκέψεις όποιον θέλει να διαθέσει το ακίνητό του προς μίσθωση.

Βέβαια, από την πλευρά της η πλατφόρμα διασφαλίζει τον ιδιοκτήτη για ενδεχόμενες ζημιές στο ακίνητό υπό όρους.

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!




Σύμφωνα με την απόφαση ο ΕΦΚΑ όχι μόνο πρέπει να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά αλλά διατάσσει να καταβληθούν και με επιτόκιο 6%

Δικαιώνονται με αποφάσεις δικαστηρίων συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει για την επιστροφή κομμένων συντάξεων και δώρων κατά τη διάρκεια των μνημονίων.

Νέα απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαιώνει τρεις συνταξιούχους, πρώην τραπεζοϋπαλλήλους, η οποία έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες αποφάσεις που εκδόθηκαν τους προηγούμενους μήνες από πρωτοβάθμια δικαστήρια της χώρας.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 11424/2019 απόφασή του, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας δικαιώνει τρεις συνταξιούχους του ΕΤΑΤ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων) και ήδη ΕΦΚΑ, οι οποίοι με την αγωγή τους ζητούσαν, μεταξύ άλλων, να τους επιστραφούν οι περικοπές στις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις που έγιναν σύμφωνα με τον ν. 4093/2012, για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι και 31/12/2014.

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΝ, ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Τη φορολόγηση των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας προκειμένου να εξασφαλίσει κονδύλια για τον αμυντικό της προϋπολογισμό ανακοίνωσε η Σουηδία.





Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τον αυξημένο αμυντικό προϋπολογισμό της μετά το 2022, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία.

"Οι τράπεζες θα πρέπει τώρα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας" δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από την υπουργό Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον.

Ο Χούλτκβιστ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, σημείωσε μόνο ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες κατέγραψαν κέρδη ύψους 112 δισεκατομμυρίων κορωνών πέρσι.

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ & ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΕΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...
Σημαντική αύξηση εσόδων από τη χρήση καρτών+προμήθειες κατέγραψαν και οι τέσσερις τράπεζες σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.
Κατάλαβες τώρα ποιοι προωθούν και επιβάλλουν την σταδιακή εξάλειψη των μετρητών ;;;





Στις κάρτες και άλλες υπηρεσίες –που μέχρι πρότινος παρέχονταν δωρεάν- ποντάρουν οι τράπεζες για να αυξήσουν την κερδοφορία τους -ιδίως όσο τα επιτόκια παραμένουν σε μηδενικά επίπεδα.

Στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα διαπιστώνεται αύξηση των εσόδων από προμήθειες έως και 16% σε τριμηνιαία βάση, ενώ κρατούν ακόμη μεγαλύτερο «καλάθι» για το δεύτερο τρίτο τρίμηνο το οποίο περιλαμβάνει το καλοκαίρι.

Η Alpha Bank, παραδείγματος χάριν, κατέγραψε αύξηση εσόδων από προμήθειες κατά 16% σε τριμηνιαία βάση, αγγίζοντας τα 81 εκατ. ευρώ. Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη άνοδο κυρίως χάρη στην αυξημένη χρήση των καρτών εν μέσω τουριστικής περιόδου, της αύξησης στις χορηγήσεις και στην άνοδο των προμηθειών από τη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού και τη διάθεση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.

ΝΕΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ !!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ "ΑΠΟΘΗΚΗ" ΨΥΧΩΝ...
Δημιουργία νέων hot spots ανά την Ελλάδα με τους Ευρωπαίους να δίνουν ψίχουλα στη χώρα(τα κυρίως κονδύλια τα παίρνουν ΜΚΟ, ΟΗΕ, Frontex) την ώρα που μοιράζουν δισεκατομμύρια στη Τουρκία !!!
Ενώ για τις Πρέσπες διαμήνυσε...μην κάνετε ούτε κιχ !!!




Τι γράφει το euro2day.gr :

Η γραμμή Μέρκελ για προσφυγικό και οικονομία

Η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο ήταν αρκετά δύσκολη για την ελληνική πλευρά. Οπως και με όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, η κα Μέρκελ παρατάχθηκε στη μια πλευρά του τραπεζιού, με όλους τους υπουργούς που θα είχαν λόγο στη συνάντηση.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν πως και αυτή τη φορά η συζήτηση δεν ξέφυγε από τα σφικτά πλαίσια που επέβαλε η Γερμανίδα καγκελάριος. Ο κάθε Γερμανός υπουργός είχε μπροστά του ένα γεμάτο ντοσιέ, που περιείχε και την παραμικρή λεπτομέρεια των τεκταινόμενων της ελληνικής κυβέρνησης από την ημέρα των εκλογών μέχρι και τη συνάντηση.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι ερωτήσεις των Γερμανών έπεφταν βροχή στους αντίστοιχους Ελληνες ομολόγους τους, που κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις για μια σειρά από εξαγγελίες καθώς και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Το προσφυγικό και οι νέες υποχωρήσεις

Οπως είχε γράψει επανειλημμένως το Euro2day.gr, η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, με την υποστήριξη των σκληροπυρηνικών χωρών, αναμένεται να «αναδιαμορφώσει» τη στρατηγική για το προσφυγικό. Με περισσότερα «βάρη» για τις χώρες υποδοχής. Είχαμε γράψει επίσης ότι η ΕΕ ανέμενε ραγδαία αύξηση της εισροής των προσφύγων και τα γεγονότα μάς επιβεβαίωσαν.

Η κα Μέρκελ έχει χάσει πολλά από την απόφασή της το 2015 να δέχεται πρόσφυγες στη Γερμανία και σκοπεύει να μη συνεχίσει την ίδια στρατηγική, υποστηρίζοντας το σχέδιο Von der Leyen, που αναμένεται να ξεδιπλωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

ΕΤΣΙ ΕΠΙΜΕΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ !!!




Αν για ένα ακίνητο έχει συσταθεί επικαρπία*, ο συνολικός ΕΝΦΙΑ που βαρύνει το ακίνητο, επιμερίζεται μεταξύ του ψιλού** κυρίου και του επικαρπωτή.

Ο νόμος προβλέπει ότι ο πλήρης κύριος υποχρεούται στην καταβολή του συνολικού ΕΝΦΙΑ που βαρύνει το ακίνητο κατά το ποσοστό συνιδιοκτησίας του, με αποτέλεσμα στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ να αναγράφεται μόνο το ποσοστό που του αναλογεί.

Αντίστοιχα αν για το ακίνητο έχει συσταθεί επικαρπία, ο συνολικός ΕΝΦΙΑ που βαρύνει το ακίνητο επιμερίζεται μεταξύ του ψιλού κυρίου και του επικαρπωτή.

Αν ο επικαρπωτής είναι φυσικό πρόσωπο, ο φόρος που αναλογεί στο δικαίωμα αυτό ορίζεται ως ποσοστό του φόρου που αναλογεί στην πλήρη κυριότητα του ακινήτου, ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή.

Συγκεκριμένα το ποσοστό του φόρου που βαραίνει τον επικαρπωτή υπολογίζεται ως εξής:

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: 14.500 ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 7ΜΗΝΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Ξαναρχίζουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι είχαν παγώσει για τέσσερις ολόκληρους μήνες, λόγω των εκλογών και τη διακοπή του Αυγούστου.

Οι τράπεζες θα ασκήσουν πίεση στους δανειολήπτες που μέχρι σήμερα δεν εντάχθηκαν σε καμία από τις ρυθμίσεις που τους προτάθηκαν, προχωρώντας εντός της εβδομάδας σε 532 πλειστηριασμούς ακινήτων, που ήδη έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΡΥΒΟΥΝ...ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ !!!



Και με τους Έλληνες καταναλωτές να έχουν επιβαρυνθεί με αυξήσεις φωτιά τη τελευταία μνημονιακή 9ετία ξέχωρα τις λοιπές χρεώσεις που εκτοξεύουν το κόστος...


Αυξήσεις-φωτιά για όλους κρύβουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που επισημοποιήθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής!

Πέρα από το «ψαλίδι» που μειώνει κατά 50% την έκπτωση συνέπειας για το 65% των καταναλωτών, η απόφαση της νέας διοίκησης της Επιχείρησης αποκάλυψε αυξήσεις που είχαν αποσιωπηθεί στο μπαράζ των διαρροών.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ !!!

"ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ"
Όσοι πολιτικοί ή μη αδυνατούν να το καταλάβουν ακόμα, ζούνε προφανώς σε παράλληλο σύμπαν...




Για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και τη θετική είδηση της άρσης των capital controls και πώς αυτή θα επηρεάσει τους εμπόρους και όχι μόνο, μίλησε στο economistas.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης. 

Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα ζήτημα που έχει διχάσει τον εμπορικό κόσμο της χώρας, προκαλώντας ταυτόχρονα σωρεία αντιδράσεων από σωματεία εργαζομένων.

Το θέμα της «ελεύθερης» λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές -δηλαδή της, ουσιαστικά, κατάργησης της κυριακάτικης αργίας- επανήλθε προ ημερών ύστερα από δημοσιεύματα που εμφάνιζαν το υπουργείο Ανάπτυξης να δρομολογεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ !!!



Εργαζόμενοι κρύφτηκαν στο υπόγειο για να μην τους βρουν

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι κρύφτηκαν στο υπόγειο επιχείρησης στα νότια προάστια όταν αντιλήφθηκαν ότι στον χώρο μπήκαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ.

“Πιθανόν κάποιοι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ή υποδηλωμένοι φοβούμενοι τον έλεγχο καθώς και το ποιοι είμαστε θεώρησαν καλό να κρυφτούν”, δήλωσε ένας από τους ελεγκτές μιλώντας στον ALPHA.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: 26 ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ...ΑΝΟΙΞΑΝ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ !!!




Συνεχίζει τις διασταυρώσεις η ΑΑΔΕ και βγάζει "λαβράκια"...

Μπορεί η «Βίλα Χουανίτα» και οι έρευνες των …«ισπανών» εφοριακών στη Μύκονο να κλέβουν φέτος την παράσταση, αλλά η ΑΑΔΕ ανακάλυψε πάνω από 2 ντουζίνες καταλύματα (και ξενοδοχεία ολόκληρα) που «ξέχασαν» να δηλώσουν στην εφορία ότι φέτος άνοιξαν, λειτουργούν, φιλοξενούν τουρίστες, εισπράττουν από πελάτες και -όσο να’ναι- κάτι πρέπει να πληρώνουν και οι "επιχειρηματίες" αυτοί στο Κράτος.

Από μία νέα έρευνα Τουριστικών Καταλυμάτων που ξεκίνησε φέτος η ΑΑΔΕ για τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ Ιουνίου 2019 με μηδενικά έσοδα από διανυκτέρευση (δηλαδή τίποτε!) διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 26 εξ αυτών είναι μισθωμένες και λειτουργούν πλήρως.

Για παράδειγμα, μετά από διασταυρώσεις, η ΑΑΔΕ εντόπισε:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!



Αλλά ότι αφήνει εκτός εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες και ότι λειτουργεί απόλυτα υπέρ των τραπεζών...

Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η αίτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα γίνεται ηλεκτρονικά με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

"Έτσι όπως έφτιαξαν τον λεγόμενο «Νόμο Φλαμπουράρη» για την προστασία της 1ης κατοικίας, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, είχαν υποβληθεί μέχρι χθες αιτήσεις από 17.442 συμπολίτες μας, εκ των οποίων μόνο για 30 αιτήσεις είχε υποβληθεί το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και απ’ αυτές μόλις σε 2 έχει γίνει ρύθμιση ακριβώς λόγω της γραφειοκρατίας που έχει νομοθετήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράψαμε προχθές με το συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η ρύθμιση για την προστασία της 1ης κατοικίας λειτουργεί μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να προσκομίσουν απολύτως κανένα έγγραφο στην τράπεζα ακριβώς για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλοι όσοι δικαιούνται.

ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΕΠΩΝΥΜΩΝ"...ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΟΜΩΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΜΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΡΙΘΜΟΙ...
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/08/blog-post_58.html


ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ 7 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!




Έσπασαν το εμπαργκο με το Ιράν

Βόμβα: Επτά γνωστοί εφοπλιστές στο στόχαστρο των Αμερικανών


Ούτε ένας, ούτε δυο αλλά επτά γνωστοί Έλληνες εφοπλιστές έχουν μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών λόγω σχέσεων με το Ιράν. Σύμφωνα με αποκαλυπτική αλληλογραφία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδα, οι εμπλεκόμενοι πλοιοκτήτες αγνοώντας το «εμπάργκο» προχωρούν σε εμπόριο πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο. Από το ρεπορτάζ παράλληλα προκύπτει ότι οι αμερικανοί έχουν ήδη ζητήσει να ελεγχθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
SSL Certificates