.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ !!!

"ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ"
Όσοι πολιτικοί ή μη αδυνατούν να το καταλάβουν ακόμα, ζούνε προφανώς σε παράλληλο σύμπαν...




Για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και τη θετική είδηση της άρσης των capital controls και πώς αυτή θα επηρεάσει τους εμπόρους και όχι μόνο, μίλησε στο economistas.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης. 

Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα ζήτημα που έχει διχάσει τον εμπορικό κόσμο της χώρας, προκαλώντας ταυτόχρονα σωρεία αντιδράσεων από σωματεία εργαζομένων.

Το θέμα της «ελεύθερης» λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές -δηλαδή της, ουσιαστικά, κατάργησης της κυριακάτικης αργίας- επανήλθε προ ημερών ύστερα από δημοσιεύματα που εμφάνιζαν το υπουργείο Ανάπτυξης να δρομολογεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Τα δημοσιεύματα διαψεύστηκαν, αρχικά, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και στη συνέχεια από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης, συγκεκριμένα, υποστήριξε για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης», διευκρινίζοντας ότι το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Καταστηματάρχες: Μας λείπει τζίρος, όχι επιπλέον ημέρες

Για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις μίλησε στο economistas.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης.

Ο κ. Καφούνης επισήμανε ότι «το θέμα θεωρείται πλέον λήξαν, κάτι θετικό για εμάς, με τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι δεν έχει διάθεση να το θίξει. Εμείς εκτιμούμε ότι δεν είναι στιγμή για να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς έχουμε σημαντικότερα προβλήματα».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών εξήγησε, επιπλέον, ότι «αυτή τη στιγμή μας λείπει τζίρος και όχι ώρες και ημέρες. Εμείς βλέπουμε στοιχεία και νούμερα και λέμε ότι η Κυριακή δεν θα αποδώσει. Ξαναλέω, μας λείπει τζίρος και όχι η Κυριακή».

Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση και των συνδικάτων, όπως η ΓΣΕΕ, είναι πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ευνοεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και όχι τους μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates