.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ 10/12/2014, ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!





ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΑΙΛΑΠΑ !!! XANOYN TA ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ 120.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ 01/01/2015 !!!

Σας τα λέμε εδώ και 10 μήνες !!!
Από 1ης Ιανουαρίου καταργείται η προστασία πρώτης και κύριας κατοικίας, τελειώνει στην πράξη ο νόμος Κατσέλη, αλλάζει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον με τη διαδικασία fast track, στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, ενώ το πλειστηρίασμα θα πηγαίνει πρώτα στις τράπεζες.
Έτσι, οι δανειολήπτες, όχι μόνο θα χάνουν τα σπίτια τους αλλά θα καταλήγουν και στη φυλακή για τα χρέη που έχουν στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν θα ικανοποιούνται με τα ακίνητα που θα χάνουν στους πλειστηριασμούς, αφού αυτά θα καταλήγουν με την αλλαγή στο προνόμιο κατάταξης,  στα χέρια  των τραπεζών !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΑΣΤΕ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ !!!

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΪΚΙΖΟΥΜΕ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ Κα ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ;;;


Η απεργία πείνας της δικαστού ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ και το video του BBC που δεν παίχτηκε ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ !!!

Τη θυμάστε ;;;
Δεν είναι λαθρομετανάστης… ίσως γι’ αυτό δε τη θυμάστε…....

Ίσως, βέβαια και να την πήρε το μάτι σας όταν ο Τριανταφυλλόπουλος ασχολήθηκε σε μια εκπομπή του..

Πρόκειται για την δικαστή Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, η οποία εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στήν φόρα παρτίδα Κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς !!!
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: 
Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που 
απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι"μεσάζοντες"  σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων ! 



Δεκέμβριος 2007

Η κα Μαρία Μαργαρίτη επίσης είχε ξεκινήσει το δικό της αγώνα με απεργία πείνας μάλιστα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων. Κάποια στιγμή η προσωπική ασφάλεια του κου Καραμανλή φρόντισε να την απομακρύνει βίαια, όπως δείχνει και το παραπάνω βίντεο του BBC News.

Η συνέχεια σ'αυτή την υπόθεση που ο πολύς κόσμος δεν έμαθε ποτέ ήταν η εξής:

6 Μαϊου 2008

Μερικούς μήνες μετά στις 6 Μαίου 2008 η Μαρία Μαργαρίτη προχώρησε σε νέα απεργία πείνας με καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου. Πίνοντας μόνο νερό και χυμούς και διαβάζοντας βιβλία φιλοσοφικού περιεχομένου, είχε στο πλευρό της τον σύζυγό της, γιατρό Γιώργο Φώλια, τη δικηγόρο της Μαρία Σπυράκη και λιγοστούς φίλους και ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τελικής δικαίωσης.

Απο Αρθρο της Espresso 19/5/08 :


«Σας παραπέμπω στους στίχους του Ελύτη:
"Είσαι σήμερα μονάρχης και ώσαμ' αύριο δεν υπάρχεις"»
προσθέτοντας ότι το μόνο που ζητεί είναι να ανοίξουν όλοι οι φάκελοί της, να λάμψει η αλήθεια και να επιστρέψει στο δικαστικό σώμα. Μάλιστα, για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της -ούτως ή άλλως βεβαρημένης- υγείας της, η πρώην εφέτης Ιωαννίνων έχει μεταφέρει σε πάρκινγκ δίπλα στο κτίριο του Αρείου Πάγου το μαύρο τζιπ του συζύγου της, στο οποίο κοιμάται τα βράδια. «Μέχρι τις 9.00 το βράδυ παραμένω έξω από την είσοδο του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια πηγαίνω για ύπνο στο αυτοκίνητο» λέει η κυρία Μαργαρίτη, καταγγέλλοντας ότι τις τελευταίες δύο ημέρες οι υπεύθυνοι της απαγόρευσαν την είσοδο εντός του κτιρίου για την αγορά νερού και χυμών, αλλά και την εξυπηρέτηση των σωματικών της αναγκών!

Και μερικές μέρες μετά στις 26 Μαίου 2008:

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ !!! ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ !!! ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ GATE !!!









Αν συνεχίσουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αραδιάζουν τη μια βλακεία μετά την άλλη, θα βγει Πρόεδρος όχι μόνο με 180, αλλά με τα τσαρούχια !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_0.html

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ !!! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ !!!

Μια χαρά βολεύονται κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ως μόνιμοι, επαγγελματίες αντιμνημονιακοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης !!!

Και βολεύονται τόσο καλά, που κάνουν το παν για να βγει πρόεδρος και να μην πάμε σε εκλογές, για να μην κυβερνήσουν.
Πριν λίγες ημέρες χτύπησε από τις ΗΠΑ ο Βαρουφάκης !!!

ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ !!!

Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ : 

Αν μας πιέσουν, θα φύγουμε από την Ευρωπαική Ένωση!!!

Αντί να καθυσηχάσουν τους πολίτες και την αγορά ότι δεν θα τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα, αυτοί επιβεβαιώνουν καθημερινά τις βλακείες που λένε ο Γιούνκερ και οι παπαγάλοι της Κυβέρνησης, του Μνημονίου και της Τρόικα !!!
Απίστευτα πράγματα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ στην περίπτωση που πιεστεί ως μελλοντική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΥρώπη!
Είπε λοιπόν :
<< ότι, κακά τα ψέματα, αν μας πιέσει η Ευρώπη, ο ...γάμος θέλει δύο, το διαζύγιο θέλει έναν. Θα πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια, θα έχουμε ένα οδυνηρό διαζύγιο>>.
Τι εννοεί ο ηλίθιος ποιητής ; 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

Έτσι μεταφέρονται οι φάκελοι με τις δικογραφίες στα Δικαστήρια της Ευελπίδων !!!
Με ανοικτά φορτηγά, 
ακόμη και όταν βρέχει !!!
Δεν είναι  μόνο το παραδικαστικό !!!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ !!!
Ποιος διασφαλίζει ότι οι φάκελοι και τα έγγραφα κάποιων δικογραφιών δεν αντικαθιστώνται ή δεν εξαφανίζονται ;;;
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι οι φάκελοι φτάνουν πλήρεις εγγράφων στις έδρες την ημέρα της δίκης ;;;
Ελέγχει κανείς την φόρτωση και την εκφόρτωση των φακέλων και το ίδιο το φορτηγό κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του ;;;





ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ;;;

Εσωτερικός δανεισμός από τις τράπεζες, υπό τις παρούσες συνθήκες, σημαίνει ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ.
Μετά από τις 4 αυτές απαιτήσεις της Τρόικα, οι εκλογές είναι πλέον επιβεβλημένες.
Και οι της κυβέρνησης ζουν αλλού αν έχουν το θράσος ακόμη να πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν πράξη τις 4 αυτές απαιτήσεις της Τρόικα, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο και μέσο τις εκλογές.
Ακόμη και αν βγεί Πρόεδρος, οι εκλογές είναι επιβεβλημένο να γίνουν άμεσα, ακόμη και την επόμενη μέρα  της προεδρικής εκλογής.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ !!!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

BINTEO : ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Ακούστε τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς το καλοκαίρι του 2011 στη Βουλή, τότε που οι κολαούζοι του ΓΑΠ διέδιδαν τα ίδια τρομοκρατικά σενάρια που διαδίδουν σήμερα από τα εξωνημένα ΜΜΕ οι παπαγάλοι της Τρόικα, της Κυβέρνησης και των Τραπεζών, για να βγάλουν με το ζόρι Πρόεδρο !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :




«Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία. Αυτό μας είχανε πει και πέρσι το Μάιο. Μνημόνιο ή χρεοκοπία; Όπως αποδείχτηκε το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και το μεσοπρόθεσμο δεν θα την είχε αποτρέψει.  Θα μας βυθίσει ακόμη περισσότερο στην παράλυση που φέρνει τη χρεοκοπία ακόμη πιο κοντά. Κάποιοι μας απείλησαν τελευταία και με διλήμματα του τύπου: Μεσοπρόθεσμο ή τανκς. Κάποιοι άλλοι πριν ένα μήνα είχαν απειλήσει: «Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή»... σας θυμίζω. Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου, η οποία δεν πείθει κανέναν. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την οικονομία. Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, το μόνο δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες κι είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης. Όμως ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πλέον απλώς και μόνο η αγορά κακοποιείται. Ας το καταλάβουν και ας σταματήσουν αυτά τα πυροτεχνήματα».




Μην πιστεύετε στους μύθους του Δόγματος του Σοκ !!!
ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ !!!

ΠτΔ : ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ !!! ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΙ 180 Ο ΔΗΜΑΣ !!!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ !!! 
ΤΕΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΣ !!!


Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ !!!
ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ !!!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ !!! ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ !!!

Το γράψαμε εδώ πριν λίγες ημέρες !!!
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4.html


Οι δανειστές πιέζουν τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα εκλέξει ΠτΔ και στη συνέχεια θα υπογράψει τη νέα συμφωνία και τα νέα μέτρα !!!
Ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις επιχειρούν οι δανειστές. Παρέμβαση που θυμίζει άλλες εποχές από το μακρινό παρελθόν. Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να αποσυρθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού, όπως ακριβώς έκαναν και με τον Παπανδρέου, προκειμένου να δρομολογήσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις.
Τόσο το Βερολίνο, όσο και το ΔΝΤ, βλέπουν ότι με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το «πάνω χέρι» στις εξελίξεις και με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορούν να κρατούν τη χώρα δέσμια υποχρεώσεων. 
Η εντολή που πήρε ο Γκίκας Χαρδούβελης τόσο στο Παρίσι Ι, όσο και στο Παρίσι ΙΙ, όπως έχουμε αποκαλύψει ήταν σαφής:
«Αν δεν μπορείτε να περάσετε τη νέα συμφωνία και τα νέα μέτρα, πηγαίνετε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού».
Αυτό άλλωστε ήταν το σχέδιο που μετέφεραν στον Σαμαρά όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και το ΔΝΤ !!!
Σαμαράς και Βενιζέλος αρνήθηκαν και συνεχίζουν να αρνούνται μια τέτοια εξέλιξη, αφού ξέρουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί ως «αιτία πολέμου» από μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γνωρίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί κυβέρνηση τύπου «Παπαδήμου».
Παρόλα αυτά οι κινήσεις του πρωθυπουργού όλο αυτό το διάστημα έχουν δυσαρεστήσει τους δανειστές. Ακόμα και η επιλογή του Σταύρου Δήμα δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε μια συντριπτική ήττα και σε πρόωρες εκλογές όπου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα υποστούν συντριβή.
Η γερμανίδα καγκελάριος και οι πιστωτές δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο δεν θέλουν ούτε να φανταστούν ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνουν ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τις παράλογες απαιτήσεις τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός αφού η τελευταία εντολή των δανειστών και του ΔΝΤ προς τον Αντώνη Σαμαρά είναι να παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού!
Το σχέδιο των δανειστών είναι η παραίτηση να γίνει λίγο πριν την τρίτη ψηφοφορία. Μια τέτοια εξέλιξη, ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα, αφού στη συνέχεια πρέπει να συσταθεί νέα κυβέρνηση η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο που έχουν χαράξει η τρόικα και το ΔΝΤ.

ΒΙΝΤΕΟ : ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ !!! ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12, ΣΤΙΣ 18.00 ', ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ !!!







TO BANKINGNEWS ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ 100% ΓΙΑ GREXIT KAI BUNKRUN !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

Grexit δεν θα υπάρξει στην Ελλάδα, ούτε bank run, ούτε Αργεντινή !!!
Αγορές αφήστε τους Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν !!!




Ψυχραιμία....έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα υπάρξει....
Η κινδυνολογία στο ζενίθ, θα υπάρξει Grexit δηλαδή έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ υποστηρίζουν ακατάσχετα ανώριμοι και ηλίθιοι.
Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θα βγει από το ευρώ.
Έχει σαν στήριξη την ΕΚΤ, άρα οι τράπεζες είναι ασφαλείς.
Δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, άρα υποχρεωτικά θα υπογράψει μνημόνια, ECCL και ότι πρόγραμμα λιτότητας απαιτηθεί.
Η ακατάσχετη κινδυνολογία μπορεί να προκάλεσε πανικό, να γκρέμισε το χρηματιστήριο, να εκτόξευσε αποδόσεις, spreads και CDS αλλά η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή, ούτε θα υπάρξει bank run.
Όλη αυτή η επικίνδυνη κινδυνολογία δεν βοηθάει την πολύπαθη κοινωνία της Ελλάδος.
Κάθε μέσο ενημέρωσης, μπορεί να γράψει ότι ανοησία θέλει αλλά ας δούμε τα δεδομένα;
1)Η Ελλάδα βρίσκεται σε μνημόνιο και ανα πάσα στιγμή μπορεί να το παρατείνει.
Θα λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας αλλά θα υπάρχει δανεισμός, η χώρα θα βρίσκεται στο ευρώ.
2)Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί.
Ταυτόχρονα έχουν δανειστεί 44 δισεκ. από το ευρωσύστημα από την ΕΚΤ καταβάλλοντας εγγυήσεις 100 δισεκ. ευρώ.
Θα αφήσει η ΕΚΤ να καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες;
Ποτέ δεν θα συμβεί αυτό.
Ποτέ.
Αν καταρρεύσουν οι τράπεζες θα προκληθεί συστημικό τραπεζικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη και το χάος από ελληνικό θα μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊκό.
Ας τελειώνουμε με τις ανοησίες.
Η ΕΚΤ στην έσχατη των εσχάτων να στείλει τις ελληνικές τράπεζες στο ELA στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας του ευρωσυστήματος, πάλι όμως οι τράπεζες θα έχουν ρευστότητα.
3)Οι καταθέσεις και οι καταθέτες κινούνται ψύχραιμα, συνετά, έχουν γνώση και γνωρίζουν ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν.
4)Οι αγορές πιέζουν ώστε να κρατήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά στην εξουσία….αλλά εδώ αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ ήδη συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη κυβέρνηση.
5)Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή γιατί απλά η Αργεντινή είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα.
Το ΑΕΠ της Αργεντινής είναι 363 δισεκ. ευρώ και το ΑΕΠ της Ελλάδος 183 δισεκ. δηλαδή η Αργεντινή έχει διπλάσιο ΑΕΠ από την Ελλάδα.
Η σχέση χρέους προς ΑΕΠ της Αργεντινής βρίσκεται με βάση αναθεωρημένα στοιχεία στο 42% (ναι καλά διαβάσατε στο 42% του ΑΕΠ) ή 152 δισεκ. ευρώ.
Η σχέση χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδος βρίσκεται στο 177% ή 322,4 δισεκ. ευρώ.
Η δομή του χρέους της Αργεντινής διαμορφώνεται ως εξής περίπου 66% ομόλογα, τα δάνεια 15% ενώ περίπου 65 δισεκ. είναι το χρέος αποτιμημένο σε δολάρια.
Η δομή του χρέους της Ελλάδος έχει ως εξής 322,4 δισεκ. εκ των οποίων 245 δισεκ. δάνεια διακρατικά και ΔΝΤ, 15 δισεκ. έντοκα γραμμάτια και 70 δισεκ. περίπου ομόλογα και άλλος δανεισμός.
Η ανεργία στην Αργεντινή βρίσκεται στο 7% και στην Ελλάδα περίπου στο 27%.
6)Η βασική ανησυχία των αγορών είναι ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και θα προκαλέσει το χάος.
Μάλιστα φοβούνται ότι θα προκαλέσει το Grexit.
Ποιο είναι όμως το μυστικό plan B;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι διερωτώνται ποιο είναι το μυστικό plan B που έχει διαρρεύσει ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κρατάει ακόμη ως επτασφράγιστο μυστικό;
Ποιο είναι αυτό το plan B;
Το plan B δεν περιλαμβάνει δραχμή, το plan B λέει όχι στην δραχμή και λέει ναι στο ευρώ.
Ποιο είναι το plan B;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκαλύψει το plan A το οποίο περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους
1)Αντιμετώπιση του χρέους με haircut και ρήτρα ανάπτυξης
2)Συμφωνία από την κυβέρνηση Σαμαρά είτε της παράτασης του μνημονίου ή τις ECCL γραμμής.
Εφόσον φορτωθεί το πρόβλημα και του μνημονίου με μαθηματική ακρίβεια θα βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο πολύ σύντομα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα ήθελε η κυβέρνηση Σαμαρά να κλείσει το κεφάλαιο του μνημονίου, ώστε να επικεντρωθεί στο χρέος, αυτό ήταν το plan A και αυτό έχει καταρρεύσει.
Το plan B γπεριλαμβάνει την αποδοχή των παραμέτρων και όρων που θέτει η Τρόικα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα αριστερό κόμμα που θέλει να φέρει την αλλαγή δεν μπορεί να πει ότι αν αποτύχει το βασικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ….θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα κατά τα πρότυπα Σαμαρά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παρουσιάσει το plan B γιατί το plan B είναι η αποτυχία του προγράμματος Α και η αποδοχή της Τρόικα.
Αυτή είναι η αλήθεια»
Ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει μεταξύ της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που απέτυχαν να βγουν από τα μνημόνια και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αν αποτύχει το plan A θα ενεργοποιήσει το plan B που σημαίνει αποδοχή των όρων της Τρόικα.

Το συμπέρασμα

ΑΠΟ ΤΟ SUCCESS STORY ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!! ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ;;;

Απογειώνονται spreads και τα CDS κρατικών ομολόγων και τραπεζών !!!


Τέρμα η κοροϊδία !!!
Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί σπάνε τα κοντέρ τα CDS του ελληνικού χρέους, αφού μας λένε ότι είναι βιώσιμο, και των τραπεζών, αφού μας λένε ότι έχουν διασωθεί με τα 215 δις που χρεώθηκαν στους φορολογούμενους ;;;
ΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!
Για να μάθουμε τι έγιναν τα χρήματα που εισέρρευσαν στο ελληνικό δημόσιο και τις πτωχευμένες ελληνικές τράπεζες, με τα οποία χρεώθηκαν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι Φορολογούμενοι !!!

Διαβάζουμε σήμερα στο protothema :
Στο 11% η απόδοση των 3ετών ομολόγων - Στο 9,7% η απόδοση των 5ετών - Στο 9,2% η 10ετία την ώρα που η Ευρωπεριφέρεια κινείται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδαΣτο περιθώριο των αγορών εισέρχεται εκ νέου η ελληνική αγορά καθώς η πολιτική αβεβαιότητα έχει εντείνει τα αντανακλαστικά των ξένων επενδυτών, κυρίως αυτών που επενδύουν σε ομόλογα. Η ανοδική τάση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά συνεχίζεται παρά την αντίδραση στο ΧΑ, ωθώντας μάλιστα την απόδοση των 3ετών ομολόγων πλέον στο 11%. Κάτι που καταδεικνύει ότι στην εξίσωση του ελληνικού ρίσκου οι επενδυτές βάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο μίας στάσης πληρωμών και σίγουρα αρκετές αναταράξεις βραχυπρόθεσμα.
Μάλιστα η απόδοση των τριετών ομολόγων που είχαν εκδοθεί τον περασμένο Ιούλιο, ως δεύτερη κίνηση επιστροφής στις αγορές, έχει αυξηθεί πάνω από 450 μβ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αποδόσεις των πιο μακροπρόθεσμων ομολόγων. Η τιμή τους έχει υποχωρήσει στο 84,255 της ονομαστικής τους τιμής.
Την ίδια ώρα η απόδοση του 5ετούς ομολόγου έχει αυξηθεί στο 9,7% έχοντας προσπεράσει εδώ και δύο ημέρες την αντίστοιχη του 10ετούς ομολόγου το οποίο σήμερα κινείται πέριξ του 9,2% με την τιμή του να έχει υποχωρήσει στο 64,45 της ονομαστικής του αξίας.
Μάλιστα αυτή την εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 200 μ.β. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κίνηση που έχει κάνει απ' το Μάιο του 2012.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg «την τελευταία φορά που τα ελληνικά ομόλογα είχαν τόση άσχημη εβδομάδα η Ελλάδα μόλις είχε ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έγινε στην ιστορία της και οι επικείμενες εκλογές είχαν κορυφώσει τους φόβους για έξοδο απ' το ευρώ».
"Ο κόσμος ανησυχεί πολύ", λέει ο Μαρκ Οστβαλντ της ADM Investor Services International στο Λονδίνο. "Όλα έχουν να κάνουν με την αβεβαιότητα. Ο κόσμος δεν θεωρεί ότι οι νέες εκλογές και μία επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει κέρδη, αλλά ότι τα ρίσκα είναι πολύ μεγάλα", προσθέτει.
CDS
Ο φόβος των επενδυτών αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα παράγωγα με τα οποία επιχειρούν να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο μίας πιθανής στάσης πληρωμών.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΩΝ & ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Ψηφίστηκε ο νόμος για την ρύθμιση των δεσμευμένων ή κατασχεμένων μετρητών σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή θυρίδες !!!



Ψηφίστηκε χτες από την Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ρυθμίζει την διαχείριση από το Ελληνικό Δημόσιο των δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών ή υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών ή μετρητών που περιέχονται σε θυρίδες, στη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας. Ο νόμος καλύπτει τα εγκλήματα της παραβίασης της φορολογικής, τελωνειακής νομοθεσίας, την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την προσβολή των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ,την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες βουλευτών, τις πράξεις διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων και κάθε έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών δικαιωµάτων, τα οποία τελέσθηκαν σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Ο.Τ.Α. ή οποιουδήποτε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. του άρθρου 9 του ν. 1232/1982 ή του άρθρου 1 του ν. 3429/2005 ή οποιουδήποτε άλλου φορέα της Γενικής Κυβέρνησης ή οποιασδήποτε ανεξάρτητης διοικητικής αρχής.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο,το δικαιοδοτικό όργανο, που εξέδωσε την απόφαση περί δέσμευσης διατάσσει την απόδοση στο Ελληνικό Δηµόσιο των µετρητών κατά το χρόνο κατά τον οποίο η απαίτηση του Δηµοσίου καθίσταται εισπρακτέα, είτε συνεπεία παρέλευσης της προθεσµίας αµφισβήτησης (διοικητικής ή δικαστικής) της σχετικής πράξης προσδιορισµού της είτε συνεπεία έκδοσης σχετικής οριστικής δικαστικής απόφασης στην περίπτωση έγερσης αμφισβήτησης. Με τον τρόπο αυτό, αίρεται η υφιστάµενη στρέβλωση και η απόδοση στο Δηµόσιο θα παύει να καθυστερεί επί πολλά έτη, μέχρι την έκδοση της ποινικής απόφασης, αφού πλέον η απόδοση θα γίνεται σε προγενέστερο χρόνο, ανεξαρτήτως έκβασης της ποινικής διαδικασίας.

Σημαντική καινοτομία του νέου νόμου αποτελεί η για πρώτη φορά θέσπιση µίας µορφής ποινικής συνδιαλλαγής για τον ύποπτο ή τον κατηγορούµενο,που διευκολύνει το Ελληνικό Δηµόσιο να ικανοποιηθεί πλήρως για την αξίωση ή τη ζηµία του και παράλληλα προβλέπει για τον κατηγορούμενο σημαντική ελάφρυνση της ποινής, ανάλογα µε το στάδιο της ποινικής διαδικασίας κατά το οποίο λαµβάνει χώρα η ικανοποίηση του Δημοσίου.

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ PSI+ KAI TΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

                                       Γράφει ο Γιάννης Κυριακόπουλος
PSI+ : H "θυσία" των αποταμιευτών και οι ευθύνες των τραπεζών !!!



Πρόλογος

Κατά την θητεία μου (Φεβ. 2009-Φεβ. 2013 στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (γνωστής και ως «ΑΕΔΑΚ ΙΚΑ», www.hpmf.gr), μου έλαχε ο «κλήρος» να διαχειρισθώ την χειρότερη περίοδο στην Σύγχρονη Οικονομική Ιστορία παγκοσμίως, καθώς είχε ήδη μεσολαβήσει η χρεοκοπία της Lehman Brothers το 2008, η χρεοκοπία Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επικράτεια (Ισλανδία), και από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2012 η κατακρήμνιση της αξίας των Ελληνικών Ομολόγων με τις σχετικές αποδόσεις των ΟΕΔ να «ίπτανται» από τις 114 μονάδες βάσης «spread» τον Σεπτέμβριο του 2009 στις 4246 μονάδες στις 9 Μαρτίου του 2012...

Έχοντας ένα εξαιρετικά ευμεγέθες χαρτοφυλάκιο ΟΕΔ, η συμμετοχή μας στο PSI κατέστη «μονόδρομος», καθώς αυτό ήταν προαπαιτούμενο για την «ομαλή» διαχείριση της «οιονεί χρεοκοπίας», της Ελλάδος, η οποία ήταν «ante portas».

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, κι ενώ πλέον η κατάσταση στις Αγορές είχε αρχίσει να ομαλοποιείται, μετά από πολύ περίσκεψη αλλά και σχολαστική διερεύνηση των «υπόκωφων» κινήσεων των διάφορων επενδυτικών σχημάτων, αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μία «νεκρή» χρονικά περίοδο και μεταξύ του Αυγούστου-Οκτωβρίου 2012, επανεπενδύσαμε τα κεφάλαια που είχαν ανταλλαγεί με τα Ομόλογα του EFSF αφού τα ρευστοποιήσαμε πρώτα στο par (δηλαδή στο 100%, αζημίως), σε Νέα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, δηλ. σε όλη τη χρονοσειρά εκδόσεως 2023-2042, σε μία τιμή η οποία τελικώς διαμορφώθηκε σε έναν μέσο όρο από 17-23%.

Σήμερα, μετά από 1 σχεδόν χρόνο, «καμαρώνουμε» τις αποδόσεις της κινήσεώς μας να υπερβαίνει το 100%, υποσκελίζοντας ενδεχομένως αρκετούς πολύ πιο «εξελιγμένους» επαγγελματίες fund managers κι επιτυγχάνοντας πρακτικά να διαγράψουμε ΕΝΤΕΛΩΣ τις σημαντικές ζημίες από το PSI και να γυρίσουμε σε κέρδη!

(Αν κάνει κανείς τον κόπο και μπεί στην ιστοσελίδα της Ενώσεως Θεσμικών Επενδυτών,www.ethe.org.gr/ στατιστικά/βάση δεδομένων/σωρευτικές αποδόσεις ανά κατηγορία /Μικτά Αμοιβαία Κεφάλαια/διάρκεια: 19.11.2002-31.12.2013) θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι εάν κατά την έναρξη συστάσεως του Α/Κ Μικτό Εσωτερικού (ΟΕΔ 50%, Μετοχές FTSE 40%, Mετρητά 10%), τα Ασφαλιστικά Ταμεία επένδυαν το Ενεργητικό τους, θα είχαν σήμερα (μετά από πολλαπλές κρίσεις στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα που έλαβαν χώρα μέσα σε 5 χρόνια) σωρευτική απόδοση 44%! Δηλαδή, εάν δεν υποχρεούντο με βάση την πάγια (αντεπιστημονική και αντίθετη με το Ενωσιακό Δίκαιο της MIFID) νομοθεσία να τοποθετούν σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ, δεν θα είχαν υποστεί σήμερα την κυριολεκτική «σφαγή» τους μετά το PSI αντιθέτως θα είχαν ετήσια απόδοση περί το 4%!

Τρέχουσα κατάσταση

Σήμερα, ως νομικοί επιστήμονες διερευνούμε με τους συνεργάτες μου τις ευθύνες των Τραπεζών που διέθεσαν τα ΟΕΔ είτε στους κατ’ επιλογή είτε στους κατ’ ανάγκη επενδυτές. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι απολυμένοι - πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία και οι προμηθευτές υγείας που υποχρεώθηκαν από το Ελληνικό Κράτος να πληρωθούν με ομόλογα αντί με μετρητά.

Ταυτόχρονα ξεκινούμε την διαδικασία προσφυγής στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας με έδρα την Washington (International Center for the Settlement of Investment Disputes- www.ICSID.org) μέρους των χιλιάδων Ελλήνων Καταθετών-Επενδυτών Αξιογράφων κατά της Κυβερνήσεως της Κύπρου.

Η εμπειρία από την ταυτόχρονη ενασχόληση με τις δύο αυτές κατηγορίες υποθέσεων, μας έχει δώσει την πραγματική «τύχη» να μελετούμε τις πτυχές των δύο συνεπακόλουθων αναδιαρθρώσεων Χρέους που έγιναν στην Ευρώπη που υλοποιήθηκαν όμως με διαφορετικά «μοντέλα» το κάθε ένα, δηλαδή αυτό που μάθαμε να αποκαλούμε “bail out” και “bail in”, αντιστοίχως δηλαδή η περίπτωση της Ελλάδος, που «διασώθηκε» με έξωθεν χρηματοδότηση και της Κύπρου που «διασώθηκαν» οι Τράπεζές της με «ίδια μέσα», δηλαδή με την «δήμευση» της περιουσίας των Καταθετών (για τα ποσά άνω των 100.000 ευρώ) και των κατόχων αξιογράφων (ομολόγων – μετοχών).

Αυτό που έγινε στην Ελλάδα, ακολούθησε το σκεπτικό που αντιστοίχως ΔΕΝ έγινε στην Κύπρο: Σύμφωνα με τις αποφάσεις/σχετική νομολογία των Διεθνών Διαιτητικών Δικαστηρίων (μεταξύ άλλων και του ICSID), για να είναι η απαλλοτρίωση περιουσίας νόμιμη και να μην επιδέχεται προσβολής, «θα πρέπει αυτή να γίνεται για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, με νόμιμη διαδικασία, με την καταβολή άμεσης, επαρκούς και αποτελεσματικής αποζημιώσεως» (Σχετ. Διμερής Συμφωνία Ελλάδος-Κύπρου 2100/92, ΦΕΚ 191).) ‘Ολες τις ως άνω προυποθέσεις η Κυβέρνηση της Κύπρου τις παραβίασε, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για διεθνή προσφυγή, στην οποία ήδη προχωρούμε.

Για την επιτυχή αναδιάρθρωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους θα έπρεπε να συμφωνήσει η πλειοψηφία της “ad hoc” συσταθείσης Γενικής Συνελεύσεως Πιστωτών του Ελληνικού Δημοσίου» (σε σύνολό τους άνω των 2.500 Θεσμικών Επενδυτών, Ταμείων, Οργανισμών, Τραπεζών παγκοσμίως) σε ποσοστό άνω του 66,5%, σε μία «λύση» επιμηκύνσεως της λήξεως των ΟΕΔ σε χρόνο αρκετά πέραν του τρέχοντος και επιπλέον σε μία «εθελοντική» αντικατάσταση της ονομαστικής τους αξίας με μειωμένη. Εθελοντική γιατί, εάν αυτή δεν επιτυγχανόταν, θα έπρεπε αυτή να γίνει «υποχρεωτικά», δηλαδή θα ενεργοποιούνταν οι προϋποθέσεις επελεύσεως «πιστωτικού γεγονότος», δηλαδή η Χώρα θα οδηγείτο σε «τεχνική» Χρεοκοπία, με την πλήρη νομική της έννοια, όπως αυτή ορίζεται από την ISDA (International Swaps & Derivatives Association”), ανοίγοντας τον «Ασκό του Αιόλου» και τη «νομοτελειακή» έξοδο από το Ευρώ (...).

Δεδομένης της επιχειρηματολογίας που αναπτύξαμε ανωτέρω, ότι δηλαδή μέσω του PSI αποσοβήθηκε η Χρεοκοπία της Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή που δεχθήκαμε να αναλάβουμε υποθέσεις ζημιωθέντων συμπολιτών μας αλλά και αλλοδαπών για άσκηση αγωγών αποζημιώσεων από το «κούρεμα» (όπως βαφτίστηκε κατ’ ευφημισμόν, η περιουσιακή σφαγή εκόντων ακόντων των επενδυτών σε ΟΕΔ, καθώς η ονομαστική μεν ζημία ήταν «μόνον» στο 53,5%, η ζημία σε παρούσες αξίες δε έφθανε το 70%), αντιμετωπίσαμε με σκεπτικισμό την ενδεχόμενη προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς θεωρήσαμε ab initio ότι μια τέτοιου είδους νομική βάση θα προσέκρουε στην θεωρία του “jus neccesitatis”, και την εφαρμογή του λατινικού γνωμικού του «lex populi suprema lex esto”, δηλαδή την θεωρία του «Δικαίου της Ανάγκης» και άρα της προασπίσεως του «Υπέρτερου Δημοσίου Συμφέροντος».

Ας δούμε όμως τι συνέβη στην Ελλάδα, και πώς το Πρόγραμμα Οικειοθελούς (sic) Ανταλλαγής τελικώς εφαρμόσθηκε:

Ποιοι ήσαν κατά την Ανταλλαγή Ομολόγων οι «Ομολογιούχοι»;

Εδώ κρύβεται και «το κλειδί» για την ερμηνεία πολλών που συμβαίνουν έως και σήμερα, ιδιαίτερα με το Πρόγραμμα Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος (T.X.Σ.), το οποίο «προικοδοτήθηκε» από τα Ευρωπαικά Κράτη από κοινού (αφού σε αυτά πλέον πέρασε η «κυριότητα» των Νέων Ελληνικών Ομολόγων) με 50 δισεκατομμύρια ευρώ, για την κάλυψη του Δείκτη Κεφαλαιακής Επαρκείας τους σε ανεκτά επίπεδα, κυρίως για τις ζημίες που υπέστησαν από το PSI.

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί σύμφωνα με την Πρόσκληση και το Πληροφοριακό Δελτίο με ημερομηνία 24/02/2012 που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία, όπως προβλέπεται στην Σελίδα 2 με επικεφαλίδα «Ορισμοί», ομολογιούχοι δεν ήσαν οι «τελικοί αποδέκτες-φυσικοί κύριοι και κάτοχοι», αλλά οι «Φορείς του Συστήματος Παρακολούθησης Συναλλαγών επί Τίτλων με Λογιστική Μορφή (‘Αυλοι Τίτλοι)- ΣΠΑΤ» και ΜΟΝΟΝ οι «Φορείς του Αντίστοιχου Συστήματος Εκκαθάρισης Εκδότη θα δικαιούνται να υποβάλλουν Εντολές Συμμετοχής», δηλαδή μόνον οι Τράπεζες. (Σελ. 3 «Ομολογιούχοι»).

‘Αρα, κατά την διαδικασία αυτή, οι –ας τους ονομάσουμε εδώ– «Τελικοί Αποδέκτες», δηλαδή τα Φυσικά Πρόσωπα, οι Εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι Εταιρείες του χώρου των Υπηρεσιών Υγείας,, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο ΟΕΚ, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, η Εκκλησία της Ελλάδος κλπ, ΔΕΝ συμμετείχαν στην διαδικασία Ανταλλαγής, αλλά η συμμετοχή τους «διαπιστώθηκε» μέσω της αποστολής του σχετικού εντύπου (Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μπορούσαμε έστω και εκ των υστέρων να διαπιστώναμε την ακρίβεια της σχετικής διαδικασίας).

Τα ομόλογα ως επενδυτικά προϊόντα και οι κίνδυνοι που φέρουν

Τα ομόλογα (εν γένει) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, δεν προσομοιάζουν με αυτές, ούτε με τις επί προθεσμία, ούτε ακόμη και με τα ΕΓΕΔ: είναι μακροπρόθεσμα χρεόγραφα διαρκείας πέραν του ενός έτους που εκδίδονται είτε από το Δημόσιο είτε από ιδιωτικούς οργανισμούς (π.χ. τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ), και χρησιμοποιούνται για τον δανεισμό κεφαλαίων από το επενδυτικό κοινό (κινητές αξίες του άρθρου 2 παρ. 13 περ. (β) ν. 3606/2007).

Τα ομόλογα είναι πάντοτε επενδυτικά προϊόντα και εμπεριέχουν δύο μορφές κινδύνων: α) αυτούς που προέρχονται από τη φύση τους ως χρεόγραφα, β) αυτούς πού προέρχονται από το γεγονός ότι διαπραγματεύονται σε αγορά.

Πράγματι, οποιοδήποτε χρηματοοικονομικό προϊόν διαπραγματεύεται σε ελεύθερη ή οργανωμένη αγορά υπόκειται σε μία σειρά κινδύνων των οποίων η έκταση δεν εξαρτάται, όπως συχνά θεωρείται, μόνο από τη φύση του προϊόντος αλλά και από την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την κρίσιμη χρονική στιγμή. Ειδικά όσον αφορά τα κρατικά χρεόγραφα, τα αποτελέσματα της επέλευσης των συστημικών κινδύνων (με άλλα λόγια αυτών που προέρχονται από το γεγονός ότι διαπραγματεύονται σε αγορά) μπορεί να είναι πολύ έντονα λόγω της ευρύτατης δημοσιότητας που συνοδεύει αυτήν την εξέλιξη.

Στο μέτρο που τα ομόλογα δεν απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες επενδυτές αλλά και στο ευρύ επενδυτικό κοινό, η διεθνής συναλλακτική πρακτική και δεοντολογία, σε συνδυασμό με τις εθνικές νομοθεσίες έχει παγιώσει και ενισχύσει μία υποχρέωση πληροφόρησης για την ύπαρξη αυτών των κινδύνων, η οποία βαρύνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που πωλούν τους τίτλους στο ευρύ κοινό (σχετική η Οδηγία 2004/39/ΕΚ, όπως ισχύει «για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων», ο ν.3606/2007,η ΠΔ/ΤΕ 2501/31.10.2002(Α 277) για την ενημέρωση των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα, οι Κανόνες Συμπεριφοράς Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΦΕΚ 2136/Β/2007). Πράγματι, ενώ ο κίνδυνος του ομολόγου ως χρεογράφου είναι περισσότερο ή λιγότερο αντιληπτός απ΄ το ευρύ κοινό, οι κίνδυνοι της αγοράς απαιτούν μια εξήγηση από το εξειδικευμένο προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με την πώληση των ομολόγων.

• Επιπλέον, και αναφορικά με την έκδοση Ομολόγων, ανεξαρτήτως προελεύσεως του Εκδότη (δηλαδή αν είναι δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας) και του ειδικότερου σκοπού εκδόσεώς τους, υπάρχει και μια επιπλέον «υποβοήθηση» των επενδυτών, ώστε με διαφανή αλλά και παγκοσμίως κοινά αποδεκτό τρόπο, να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που φέρουν αυτά, αυτή της «βαθμολόγησης του κινδύνου» που φέρουν. Η «βαθμολόγηση του κινδύνου» έχει γίνει αποδεκτό ότι γίνεται μέσω της λεγόμενης «Πιστοληπτικής Αξιολογήσεως» του Εκδότη Ομολόγου-Δανειολήπτη από Οργανισμούς Αξιολόγησης Διεθνούς Βεληνεκούς, όπως οι FTSE, MOODY΄S, S&P κλπ., οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα και με στατιστικές μεθόδους αλλά και επιστημονικά αποδεκτές «παραμετροποιήσεις» κινδύνων, «μετρούν», το κατά πόσον αξιόχρεος είναι ο εκδότης του κάθε ομολόγου. Αναλόγως του κινδύνου αφερεγγυότητος που διαπιστώνουν, «βαθμολογούν» με την χρήση της αλφαβήτου τον εκάστοτε Εκδότη και αναλόγως, εάν αυτός είναι απολύτως φερέγγυος του απονέμουν την ύψιστη βαθμίδα, ήτοι «ΑΑΑ» ή κάτι παρεμφερές, ανάλογα με τον τρόπο που προβλέπει ο κάθε Οργανισμός Αξιολόγησης, ή εάν είναι απολύτως αφερέγγυος την βαθμίδα «D» εκ της αγγλικής λέξεως “Default” που σημαίνει χρεοκοπία.

• Συμπερασματικά επισημαίνεται ότι όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός πιστοληπτικής ικανότητας (π.χ. ΑΑΑ) τόσο μικρότερος ο κίνδυνος χρεοκοπίας του εκδότη και ως εκ τούτουχαμηλότερες οι αποδόσεις στη λήξη και υψηλότερες.

• Αντιστοίχως, η τρέχουσα αξία («η εμπορική αξία») του ομολόγου κατά την διαπραγμάτευση έως την λήξη του δεν μεταβάλλεται σε σχέση με την αρχική «ονομαστική» του, ενώ εάν το ομόλογο είναι «υψηλού ρίσκου», δηλαδή έχει «χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση», πχ. ΒΒΒ, τότε οι επενδυτές «σπεύδουν» να το ρευστοποιήσουν, πριν να φθάσει στην ημερομηνία ωριμάνσεως-λήξεώς του, καθώς «φοβούνται» το ενδεχόμενο αφερεγγυότητος και άρα ο εκδότης κατά την λήξη να αθετήσει την υποχρέωση πληρωμής ακεραίας της ονομαστικής αξίας.

• Συνέπεια αυτού είναι, η τρέχουσα αξία των ομολόγων αυτών να έχει ενίοτε και ιλιγγιώδη μεταβλητότητα (“volatility”) και μάλιστα εξ αυτού του λόγου, η αγορά ομολόγων να θεωρείται από τις πλέον «επικίνδυνες» για τον συντηρητικό επενδυτή αγορές!

• Επιπλέον, και λόγω της ανάγκης που δημιουργήθηκε μετά την ενσωμάτωση των Χωρών - Μελών της Ε.Ε. στο ευρώ για ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ αποτίμηση των ομολογιακών εκδόσεων ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΜΕΛΟΥΣ σε όρους κατανοητούς από τις Διεθνείς Αγορές, άρχισε να λειτουργεί και μια άλλη «Αγορά» (Πολυμερές Σύστημα Διαπραγμάτευσης), στην οποία τέθηκαν προς διαπραγμάτευση προϊόντα-παράγωγα (“derivatives”) με «υποκείμενη αξία» την διαφορά μεταξύ του κόστους δανεισμού των διαφόρων κρατών-μελών με το κόστος δανεισμού της πλέον «πειθαρχημένης» δημοσιονομικά και «φερέγγυας» χώρας, δηλαδή της Γερμανίας.

• ‘Ετσι, οι διεθνείς επενδυτές, τιμολογώντας την διαφορά μεταξύ του κόστους δανεισμού π.χ. της Ελλάδος με αυτό της Γερμανίας, σε «πραγματικό χρόνο», δηλαδή σε συνεχή διαπραγμάτευση, μπορούσαν να «αποτιμήσουν» ανά πάσα στιγμή τον κίνδυνο αφερεγγυότητος, ανεξαρτήτως του εάν όλες οι χώρες χρησιμοποιούν το ίδιο νόμισμα βάσης, δηλ. το ευρώ, με βάση τις περιοδικές αναβαθμίσεις ή υποβαθμίσεις των Εκδόσεων Χρέους του κάθε Κράτους Μέλους έναντι του Κόστους Δανεισμού της Χώρας-Βάσης Υπολογισμού (Γερμανίας).

• Η εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή σε διακυμάνσεις διαφορά, με τον διεθνή όρο "Greek Spread Against German Bund”,(GRKSPD), απετέλεσε έναν επιπλέον τρόπο, με τον οποίο στην σύγχρονη οικονομική–χρηματιστηριακή πραγματικότητα, όλοι οι επενδυτές διεθνώς, μπορούν με έναν κατανοητό, προσιτό, συνεχώς διαπραγματευόμενο και διαφανή σε όλους τρόπο, να αποτιμήσουν το «ρίσκο» των εκδόσεων χρέους του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι αυτού της Γερμανίας. Το «GRKSPD» διακυμάνθηκε από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2013, από τις 600 περίπου μονάδες τον Ιούνιο 2010 στις 4.200 (!!!) μονάδες τον Μάρτιο του 2012 (P.S.I.), για να υποχωρήσει σήμερα στις 850 περίπου μονάδες.

Αντιστοίχως, οι αποδόσεις των Ελληνικών Ομολόγων, (όχι φυσικά των παλαιών, προ του PSI), αλλά των Νέων (Βρετανικού Δικαίου) να έχουν μια ιλιγγιώδη συμπεριφορά, και ενώ η ονομαστική τους αξία στην λήξη (2023-2042) να είναι στο “par” δηλαδή στο 100%, η τρέχουσα αξία του «καλαθιού» ομολόγων που έχουν αντικαταστήσει τα παλαιά ελληνικά, από τον Ιούλιο του 2012 έως και σήμερα, να κυμαίνεται από το 10-12% στο 50-60% σήμερα!

Οι Ευθύνες των Τραπεζών κατά την διάθεση των Ομολόγων

ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ !!!

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ : ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΜΠΕΛΑ !!!






Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ !!!


















ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!! ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΒΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ Η ΜΠΑΤΑΧΤΣΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ !!!

ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

Η υπουργός κυβερνητικής προπαγάνδας του μνημονίου Σοφία Βούλτεψη, έκλεβε στα χαράτσια της ΔΕΗ !!!

Την κυβερνητικό εκπρόσωπο ξεσκεπάζει ο Νίκος Φωτόπουλος παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πληρώνει σχεδόν τα μισά χαράτσια και τους υπόλοιπους φόρους περιουσίας αποκρύπτοντας 140 τ.μ. από την κατοικία της.


Ο κύριος Φωτόπουλος δικάζεται σε λίγες ημέρες για την προηγούμενη αποκάλυψη που είχε κάνει σχετικά με τις χαριστικές ρυθμίσεις Βενιζέλου στους ολιγάρχες και τα επιμέρους σκάνδαλα, όπως αυτό του ΣΚΑΪ που δεν κατέβαλε κανένα φόρο ακίνητης περιουσίας ή χαράτσι.

Γεναιόδωρη «έκπτωση» στα χαράτσι, για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, καταγγέλει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και μέσω του ΤPP της απευθύνει το εξής ερώτημα:

«Κυρία Βούλτεψη, πως ως κυβερνητική εκπρόσωπος, κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε μαθήματα ηθικής, σε μία εξοντωμένη από τα μνημόνια κοινωνία όταν εσείς η ίδια, δεν είστε συνεπής στις υποχρεώσεις σας απέναντι στο κράτος; Υποχρεώσεις, στις οποίες, καθημερινά και με υπερβάλλοντα ζήλο, ζητάτε να ανταπεξέλθει ένας οικονομικά γονατισμένος λαός;».

Βάσει των περιουσιακών στοιχείων τα οποία κατέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος με τη δήλωση του πόθεν έσχες στο ελληνικό κοινοβούλιο, κατέχει μεταξύ άλλων, ακίνητο στη Γλυφάδα 239 τετραγωνικών κύριων χώρων και 130 τετραγωνικών βοηθητικών χώρων, σύνολο δηλαδή 369 τ.μ. Στα αρχεία όμως των πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ είναι άλλη η εικόνα :


«Τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί για το συγκεκριμένο ακίνητο, εκ των οποίων υπολογίζονται τα χρηματικά ποσά που πρέπει να επιδοθούν για τα δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), είναι 230 και όχι 369», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος. Και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι η ΔΕΗ υπολόγισε τα χαράτσια (ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ) από το 2011 έως και το 2013, τα οποία σήμερα αντικαταστάθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ, με βάση τα τετραγωνικά του ΤΑΠ, η κ. Βούλτεψη απαλλάχτηκε από το ποσό των 3.169,20 ευρώ. Κι αυτό γιατί το χαράτσι υπολογίστηκε με βάση τα 230 τμ στο ποσό των 5.244 ευρώ και όχι με βάση τα 369 τμ, που πραγματικά κατέχει, για τα οποία θα έπρεπε να πληρώσει 8.413,20», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στα τετραγωνικά του ΤΑΠ βάσει του άρθρου 24 του Ν. 2130/93 συμπεριλαμβάνονται τα «Πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως».

Η εγκύκλιος 20 (Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2011, Α.Π.: 65282/10) του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει ακόμη: «β.1) Το εμβαδόν των ημιυπαίθριων χώρων, των πιλοτών και των παταριών λαμβάνεται υπόψη πρωτογενώς ως στεγασμένος χώρος του κτιρίου για τον υπολογισμό του ύψους του τέλους καθαριότητας και φωτισμού και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (886/1987 Γνωμ. ΝΣΚ, 73/1991 ΣτΕ), χωρίς να εξετάζεται η πραγματική χρήση των χώρων αυτών. Επίσης, τα εκ της νομοθεσίας προβλεπόμενα πρόστιμα επιβάλλονται, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση μη δήλωσης των χώρων αυτών και εν γένει λόγω της ανακρίβειας της δήλωσης ως προς το συνολικό εμβαδόν των στεγασμένων χώρων του ακινήτου (τ.μ.)».

«Δηλαδή», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος, «Χιλιάδες ιδιοκτήτες πληρώνουν Δημοτικά Τέλη, Φόρο και ΤΑΠ και επί των βοηθητικών χώρων των ακινήτων τους. Επίσης πληρώνουν ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ για τους βοηθητικούς χώρους, είτε αυτά ήταν αποθήκες είτε γκαράζ». Και προσθέτει:

«Νομίζω από τα παραπάνω πηγάζουν κάποια εύλογα ερωτήματα :

ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ 180 ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ E MAIL ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ;;;



Μετά την αποκάλυψη του email-απάντηση της Τρόικας ανατινάζεται η κυβέρνηση Σαμαρά.
Πρόκειται στην κυριολεξία για τις απαιτήσεις της Τρόικας που σακατεύουν την ζωή σου.
Tο συγκεκριμένο ρεπορτάζ δίνει την χαριστική βολή στην κυβέρνηση Σαμαρά-όπως είχε κάνει με τον “Κουρασμένο” Καραμανλή.
Αναρωτιέται κανείς εάν μετά από αυτό το δημοσίευμα θα τολμήσουν 180 βουλευτές να ψηφίσουν το μακελειό-μιλάμε για τον αφανισμό του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας  οι 17 αξιώσεις της τρόικα αφορούν στις προβλέψεις της πως το “δημοσιονομικό κενό για το 2015 εκτιμάται στα 2,425 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,773 δισ. ευρώ αφορά στον Προϋπολογισμό και τα 652 εκατομμύρια ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα”.
Διαβάζοντας κανείς το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναρωτιέται τι αποτέλεσμα είχαν οι τόνοι αίματος του ελληνικού λαού που έχουν χυθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Αναρωτιέται εάν υπάρχει συνείδηση για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές των συμπολιτών μας που χάθηκαν. Η Οκονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε χειρότερη θέση από εκείνη του 2010.
Το ρεπορτάζ είναι ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό της ανεπάρκειας της κυβερνητικής ηγεσίας.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η τρόικα ζητά:
*Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα)
*Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.
*Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.
*Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.
*Άύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.
*Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
*Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς  και συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ σε περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Βασικός άξονας αλλαγών, το ασφαλιστικό
Οι πιο έντονες όμως πιέσεις φαίνεται πως στοχεύουν στο ζήτημα του ασφαλιστικού με βασικό άξονα να ενοποιηθούν όλα τα ταμεία υπό το ΙΚΑ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και του τμήματος των συντάξεων που δεν προέρχονται από καταβολή εισφορών. Σε γενικές γραμμές στο σχετικό κείμενο η τρόικα προτείνει:
*Δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα και εναρμόνιση των κανόνων λειτουργίας όλων των ταμείων. Τα βήματα που προτείνονται είναι η δημιουργία κοινού διοικητικού φορέα και συγχώνευση ως το τέλος του χρόνου, θέσπιση κοινών υπηρεσιών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και εναρμόνιση της βάσης εισφοράς με καταληκτική ημερομηνία το Δεκέμβρη του 2016.
*Αλλαγή του τρόπου εφαρμογής των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων.
*Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων που επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση πριν τα 62 έτη.
*Κατάργηση των τμημάτων της σύνταξης που δεν ανταποκρίνονται στις καταβαλλόμενες εισφορές.
*Κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης των συντάξεων (βασική σύνταξη, ΕΚΑΣ και κατώτατη σύνταξη). Προτείνεται όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης να λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την επιβολή βασικής σύνταξης 360 ευρώ σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 20 χρόνια ασφάλισης.
*Εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις κυριότερες συντάξεις με την εφαρμογή βασικών παραμέτρων που θα συνδέονται με την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. Την εφαρμογή συντελεστή βιωσιμότητας που θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων με βάση την πορεία των μισθών ή του ΑΕΠ.
*Αύξηση των εισφορών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ ώστε να εναρμονιστεί με εκείνες των νέων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.
SSL Certificates