.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 11/07/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ: ΥΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!





Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός» για τους οφειλέτες της Εφορίας


Ηλεκτρονικό «μάτι» που θα παρακολουθεί το «προφίλ» κάθε οφειλέτη της Εφορίας, θα «βλέπει» την περιουσιακή του κατάσταση και θα ανταλλάσσει στοιχεία και πληροφορίες με κράτη - μέλη της Ε.Ε. αλλά και με το Κτηματολόγιο και το ΓΕΜΗ θα αποκτήσει η ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια ώρα, σχεδιάζεται ένα σύστημα που θα επιτρέπει την αυτόματη είσπραξη των χρεών ενώ ενεργοποιούνται νέοι μέθοδοι και τεχνολογίες στο πλαίσιο της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων οφειλετών).

Η ανάπτυξη και λειτουργία ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για την παρακολούθηση, διαχείριση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών ληξιπρόθεσμων οφειλών περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025.

Το έργο αφορά την παρακολούθηση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δημόσιους φορείς με έμφαση στη φορολογία. Σκοπός του είναι η ελληνική φορολογική και τελωνειακή διοίκηση να αναπτύξει αυτοματοποιημένο μηχανισμό για τη διαχείριση των οφειλών, ώστε να είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη βέλτιστη συλλογή αυτών των επιδόσεων.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα με την ονομασία «Eispraxis» θα σκιαγραφεί το προφίλ του κάθε οφειλέτη καθώς θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του εικόνα από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, ΓΕΜΗ). Για κάθε οφειλή θα δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος ο οποίος θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις ενέργειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Παράλληλα θα «παρακολουθούνται» όλοι όσοι εμπλέκονται σε κάθε υπόθεση οφειλής όπως οφειλέτες, συνυπόχρεοι, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι (με αποτύπωση της περιόδου εκπροσώπησης), συσχετιζόμενες Επιχειρήσεις (Όμιλοι, Απορροφήσεις, Συγχωνεύσεις). Επίσης, θα «τρέξει» ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα ενημέρωσης οφειλετών για την τήρηση των ρυθμίσεων τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι σημαντικότερες λειτουργίες του έργου είναι οι εξής:

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ !!!

 


Η πρώτη χώρα της ΕΕ που απαγορεύει την είσοδο σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γίνεται από την Τετάρτη 14 Ιουλίου η Μάλτα, σύμφωνα με το Reuters. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν ανέφερε «Θα είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ που το κάνει, αλλά πρέπει να θωρακίσουμε την κοινωνία μας».

Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν τη Μάλτα αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ή αν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ PCR. Η μοναδική εξαίρεση ήταν οι Βρετανοί, οι οποίοι έμπαιναν μόνο αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που είναι η κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Φερν, η εκτόξευση των κρουσμάτων καταγράφεται σε επισκέπτες οι οποίοι μολονότι επέδειξαν αρνητικό τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, ήταν ανεμβολίαστοι.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ !!!

 




Περίπου ενάμιση μήνα έχουν ως χρονικό περιθώριο οι φορολογούμενοι πολίτες για την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και ακόμη ο αριθμός αυτών που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία είναι ακόμη πολύ μικρός σχετικά με το σύνολο αυτών που εκτιμάται ότι θα υποβάλουν δήλωση φέτος.

Λιγότεροι από 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν υποβάλλει δήλωση μέχρι σήμερα(πέρυσι είχαμε 3,5 εκατομμύρια τέτοια εποχή), επί συνόλω 6,5 εκατομμυρίων.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως, δείχνει να μεγαλώνει ο αριθμός αυτών που σπεύδουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν με την Εφορία, καθώς υποβάλλονται πάνω από 100.000 φορολογικές δηλώσεις την ημέρα.

Κατά πληροφορίες, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί παράταση πέραν από τις 27 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη νομοθεσία η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος λήγει στις 30 Ιουλίου για όσους θα έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 28 Ιουλίου.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 22.000.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!

 



Στα τέλη του 2020 οι άνεργοι για διάστημα έξι μηνών και πλέον ήταν 60% περισσότεροι από τους αντίστοιχους πριν από την πανδημία στα κράτη-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης

Στις ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου 22 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται εκτός παραγωγικής διαδικασίας λόγω πανδημίας, όπως καταγράφει η ετήσια έκθεση για τις προοπτικές της απασχόλησης του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ). Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι η αδυναμία να συνδυαστούν τα επαγγελματικά προσόντα αυτών των ανθρώπων με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας δημιουργεί τον κίνδυνο να εμφανιστεί μακροχρόνια ανεργία. Τα σχετικά αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας των Financial Times, όπου διευκρινίζεται ακόμα ότι από το σύνολο των 22 εκατομμυρίων, τα 8 εκατομμύρια είναι άνεργοι και τα 14 εκατομμύρια άεργοι.

Πολύ απλά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι σήμερα εντός του μηχανισμού παραγωγής στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα των ανεπτυγμένων χωρών-μελών του ΟΟΣΑ οι εργαζόμενοι είναι κατά 22 εκατομμύρια λιγότεροι απ’ ό,τι πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Συν τοις άλλοις, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προβλέπει ότι οι αγορές εργασίας αναμένεται να εμφανίσουν ανάκαμψη μετά τη λήξη του 2022. Συγκεκριμένα, οι πλούσιες χώρες θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες με παρατεταμένη άνοδο της μακροχρόνιας ανεργίας. Και αυτό αποδίδεται στο ότι οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν και τις περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη δουλειά τους όταν ξέσπασε η πανδημία πέρυσι την άνοιξη, δεν έχουν τον αναγκαίο και επαρκή οπλισμό να μετακινηθούν σε τρίτους κλάδους, όπου γίνονται πολύ περισσότερες προσλήψεις.

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 7 ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!

 



Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Σε ματαίωση οδηγήθηκε πριν από λίγο ο πλειστηριασμός για τα επτά εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη που βρίσκονται επί χρόνια στο Ελληνικό.

Η διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, -όπως αποκαλύπτει το newmoney-, ξεκίνησε κανονικά στις 2 το μεσημέρι(σ.σ. χθες), ωστόσο μετά από μισή περίπου ώρα και συγκεκριμένα στις 2:33 σταμάτησε με την ένδειξη «ματαιωμένος».

Η εξήγηση για αυτή την ανατροπή δίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το «Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.), όπου αναφέρεται ότι «με την από 9/7/2021 προσωρινή διαταγή της κ. Ειρηνοδίκη Υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου Αθηνών, αναστέλλεται η διενέργεια του πλειστηριασμού που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, 09-07-2021 στις 14.00, με αντικείμενο την εκποίηση των επτά ιστορικών αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας», ενώ γίνεται λόγος για «ανέλπιστη και ιστορική επιτυχία του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α». Το Σωματείο προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του προγραμματισμένου για σήμερα(σ.σ. χθες) πλειστηριασμού, με αίτηση ανακοπής, ενώ παράλληλα ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή του μέχρι την εκδίκαση της ανακοπής που έχει προσδιοριστεί για την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Ωστόσο, την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής ανοίγοντας το δρόμο για την διεξαγωγή του σημερινού ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, όπως φάνηκε και από το γεγονός ότι ξεκίνησε κανονικά, αλλά ματαιώθηκε στην πορεία…

Τώρα, βέβαια, μένει να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΕΛΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ E-MAIL ΚΑΙ SMS !!!

 


Την προσοχή των πολιτών, με αφορμή τη διακίνηση κακόβουλων e-mail και SMS που ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών, εφιστούν με ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν τους πολίτες ότι δεν αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) στους πελάτες τους, μέσω των οποίων ζητούν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, με σκοπό την παράδοση κάποιου δέματος.

Τι να προσέξετε

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ !!!

 



Επιστολή – κραυγή αγωνίας σε Χαρδαλιά: Δεν είναι οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης το μαύρο πρόβατο



Οι νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βρίσκονται στο επίκεντρο της επιστολής προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά που υπογράφουν 45 πρωτοβάθμια σωματεία της εστίασης και της διασκέδασης και καλούν να προχωρήσει σε άρση αυτών.

«Στοχοποιήσατε τις 82.400 επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και τους τουλάχιστον 400.000 εργαζομένους σε αυτές ότι φταίνε για την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του Covid-19» αναφέρουν στην επιστολή τους και προσθέτουν πως είναι οι ίδιες επιχειρήσεις που «μένουν κλειστές ή υπολειτουργούν για περισσότερους από 16 μήνες, οι οποίες πειθάρχησαν και πειθαρχούν σε υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα που λάβατε χωρίς να τις ρωτήσετε».

ΕΣΕΕ: ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου διότι οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, παρά τα διογκωμένα προβλήματα και τον ισχνό τζίρο, εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένες από τα προγράμματα στήριξης της επανεκκίνησης, επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η στήριξη της μεσαίας τάξης περνάει πρωτίστως μέσα από την υποστήριξη και την θωράκιση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας», σημειώνουν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει στην επιστολή πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την βιωσιμότητά των εμπορικών ΜμΕ, με την ρευστότητα να παραμένει ανύπαρκτη, χωρίς πλέον να μπορεί να καλυφθεί από τις προσωπικές εφεδρείες των επιχειρηματιών. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται, οι υποχρεώσεις και τα λειτουργικά κόστη εξακολουθούν να συσσωρεύονται, οι προμηθευτές απαιτούν την τήρηση των συμφωνημένων, οι επιταγές λήγουν, οι οφειλές διογκώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές περιμένουν να εξοφληθούν. Παράλληλα, επισημαίνεται πως ενώ στην θεωρία το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά, στην πράξη οι περιορισμοί στην προσέλευση και στην παραμονή των πελατών εντός του καταστήματος εξακολουθούν να ισχύουν -και να τηρούνται ευλαβικά.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ DAVIDSON KEMPNER 25 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ...ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Διαβάστε τι μεταδίδει το euro2day.gr


«Προικισμένη» με διαχείριση για τουλάχιστον 13 χρόνια των εν Ελλάδι NPEs της Alpha (8,9 δισ. ευρώ) αγόρασε τη Cepal Υπηρεσιών και Συμμετοχών η Davidson Kempner, προσδοκώντας ότι ήδη από την τρέχουσα χρήση ο όμιλος θα επιτύχει ισχυρή κερδοφορία, χάρη στην κρίσιμη μάζα των υπό διαχείριση απαιτήσεων.

Στις 22 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η πώληση του 80% της Cepal Υπηρεσιών και Συμμετοχών στην Airmed Finance DAC, εταιρεία συμφερόντων της Davidson Kempner (DK). Η συνολική αξία (Enterprise Value) του 100% της Cepal αποτιμήθηκε σε 262 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου ποσού 11 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβάλλεται μόνο εφόσον η συναλλαγή πραγματοποιηθεί με μόχλευση.

Το equity value του 80% ανέρχεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περίπου 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 48 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός 18μήνου. Τέλος, υπάρχει earn-out scheme, μέσω του οποίου μπορεί η DK να καταβάλει πρόσθετο τίμημα, ως 68 εκατ. ευρώ, στην Alpha, υπό την αίρεση επίτευξης προκαθορισμένων στόχων.

Την 1η Δεκεμβρίου 2020 η Cepal Hellas εξαγόρασε τη μονάδα μη εξυπηρετούμενων δανείων της Alpha Bank, έναντι τιμήματος 240 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε τοις μετρητοίς. Από την ίδια ημερομηνία τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση διαχείρισης (SLA) του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Αlpha Bank στην Ελλάδα από τη Cepal.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, η Cepal Hellas προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου, ύψους 149 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε, μέσω της Cepal Συμμετοχών, από την Αlpha Bank (σ.σ. έβαλε 147 εκατ. ευρώ).

Ταυτόχρονα, η Cepal Hellas πήρε δάνειο-γέφυρα 130 εκατ. ευρώ από τη μητρική τράπεζα. Το τίμημα των 240 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε μερικώς από τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν μέσω των παραπάνω κινήσεων.

ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ: ΘΑ...ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ !!!

 




Στην διερεύνηση καταγγελιών που σχετίζονται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαίωσε ο Χρήστος Σταικούρας, μετά την καταγγελία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού ότι υπάρχουν «5 περιπτώσεις ευάλωτων δανειοληπτών των οποίων έχουν προχωρήσει οι πλειστηριασμοί κατοικιών τους».

«Θα θέλαμε να ενημερωθούμε για περιπτώσεις που μπορεί να μας έχουν διαφύγει», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας πάντως, ότι το πλαίσιο είναι σαφές και καλύπτει όσους πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζει ο νόμος.

ΗΠΑ: ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ GOOGLE ΑΠΟ 36 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ !!!

 



Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στο κατάστημα εφαρμογών και παιχνιδιών της


Στο στόχαστρο 36 πολιτειών των ΗΠΑ βρίσκεται ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας της Google (θυγατρική της Alphabet), ο οποίος φέρεται να έχει παρανόμως καταχραστεί την επιρροή του στις πωλήσεις και τη διανομή εφαρμογών διά μέσου του καταστήματος εφαρμογών του (Play Store) στις φορητές συσκευές. Το γενικό πρόσταγμα στον δικαστικό αγώνα έχουν οι Νέα Υόρκη, Γιούτα, Τενεσί και Βόρεια Καρολίνα. Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές επισημαίνουν ότι η μήνυση, που υποβλήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, αναφέρεται στο ότι η εταιρεία ακολουθεί αθέμιτες τακτικές για να υπονομεύσει τον ανταγωνισμό και να διασφαλίσει πως όσοι δημιουργούν εφαρμογές δεν έχουν άλλη επιλογή για να προσεγγίσουν τους χρήστες από το να διέλθουν μέσω του Play Store της Google.

Στη συνέχεια η τελευταία εισπράττει υπερβολικές προμήθειες, οι οποίες φθάνουν έως και το 30% της αγοράς εφαρμογών. Τα σχετικά αναφέρονται στη μήνυση. Ο αμερικανικός κολοσσός κατηγορήθηκε πως είχε πληρώσει τη νοτιοκρεατική εταιρεία Samsung Electronics, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια του λειτουργικού συστήματος Android, ώστε να μην αναπτύξει δικό της ανταγωνιστικό κατάστημα εφαρμογών. Επιπροσθέτως, αφ’ ης στιγμής η εταιρεία Epic Gameς, η οποία δημιούργησε την εφαρμογή Fortnite, άρχισε να τη διανέμει εκτός Play Store, η Google «εξαγόρασε» δημιουργούς λογισμικού για να τους αποτρέψει από το να κάνουν το ίδιο, όπως αναφέρεται στη μήνυση, όπου και δίδονται λεπτομέρειες αυτής της «εξαγοράς».

Από πλευράς του ο όμιλος της Σίλικον Βάλεϊ θεωρεί πως η μήνυση υποπίπτει σε σφάλμα, εφόσον περιορίζει τον ορισμό της αγοράς εφαρμογών στις συσκευές, όπου έχει εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα Android, αγνοώντας πως η Google έρχεται σε ανταγωνισμό με τον άλλον κολοσσό, την Apple, για να εξασφαλίσει και δημιουργούς εφαρμογών και καταναλωτές. «Εμείς δεν επιβάλλουμε τους ίδιους περιορισμούς όπως κάνουν άλλα λειτουργικά συστήματα κινητών συσκευών» υποστηρίζει ο ανώτατος διευθυντής δημόσιας πολιτικής της Google, Γουίλσον Γουάιτ.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;; ΑΥΞΗΣΗ 40% ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!!

 


Μεγάλη αύξηση 40,3% σημείωσαν και τον Ιούνιο εφέτος οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 22.690 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 16.170 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (μείωση 24,7% είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 14.803 έναντι 8.678 τον Ιούνιο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 70,6%.

Το α' εξάμηνο, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 105.643 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 79.338 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 33,2% (μείωση 33,1% είχε παρουσιαστεί το α' εξάμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 63.507 έναντι 39.455 που το α' εξάμηνο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 61%.

Παράλληλα, τον Ιούνιο κυκλοφόρησαν 6.211 νέες μοτοσικλέτες κυβισμού άνω των 50 cc (καινούργιες και μεταχειρισμένες εξωτερικού) έναντι 5.306 τον αντίστοιχο μήνα του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 17,1% (μείωση 3% είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019). Οι καινούργιες μοτοσικλέτες ανέρχονται σε 5.701 έναντι 4.889 τον Ιούνιο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 16,6%.

ΓΙΑΤΙ Η MICROSOFT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ UPDATE ΑΜΕΣΩΣ !!!

 



Η Microsoft καλεί τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows να εγκαταστήσουν αμέσως μια ενημέρωση στους υπολογιστές τους, καθώς ερευνητές ασφαλείας διαπίστωσαν σοβαρή ευπάθεια, γνωστή με την ονομασία PrintNightmare, που επηρεάζει την υπηρεσία Windows Print Spooler.

Σύμφωνα με το CNN, ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Sangfor δημοσίευσαν κατά λάθος έναν οδηγό σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να εκμεταλλευθεί το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας.

Ειδικότερα, οι ερευνητές με ανάρτηση στο Twitter τον περασμένο Μάιο ανέφεραν βρήκαν ευπάθειες στο Print Spooler, το οποίο επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε έναν εκτυπωτή. Όμως, δημοσίευσαν σχετικές αποδείξεις τις οποίες στη συνέχεια διέγραψαν, αλλά ήδη είχαν αναδημοσιευτεί αλλού, όπως στο γνωστό site προγραμματιστών GitHub.

Η Microsoft προειδοποίησε ότι χάκερ να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια εγκαθιστώντας προγράμματα, να δουν ή να διαγράψουν δεδομένα ή ακόμη και να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς χρηστών με πλήρη δικαιώματα χρήστη. θα τους έδινε πρόσβαση στον έλεγχο του υπολογιστή για να κάνουν κάποια σοβαρή ζημιά.

"ΑΝΘΙΣΕ" ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!!

 


Σύμφωνα με τη μελέτη, οι διακινητές αξιοποίησαν την παγκόσμια κρίση προς όφελος τους εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους που έμειναν άνεργοι, αλλά και τον αυξημένο χρόνο που περνούσαν οι ενήλικες και τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) αναδεικνύει τις καταστροφικές επιπτώσεις του COVID-19 σε θύματα και επιζώντες της εμπορίας ανθρώπων και υπογραμμίζει την αυξημένη στοχοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών. «Η πανδημία έχει αυξήσει τον κίνδυνο για τις ήδη ευάλωτες ομάδες, ενώ καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την ταυτοποίηση των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, που παλεύουν για βοήθεια και πρόσβαση στη δικαιοσύνη», αναφέρει η εκτελεστική διευθύντρια του UNODC, Γκάδα Γουαλί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα που διέθεσε στο Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση Eμπορίας Aνθρώπων, η μελέτη εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο κρατικοί οργανισμοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία και συνέχισαν το έργο τους παρά τους περιορισμούς. Σύμφωνα με τη μελέτη, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι διακινητές αξιοποίησαν την παγκόσμια κρίση προς όφελος τους εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους που έμειναν άνεργοι, αλλά και τον αυξημένο χρόνο που περνούσαν οι ενήλικες και τα παιδιά στο διαδίκτυο.

«Αυτή η μελέτη είναι ένα σημαντικό νέο εργαλείο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τον τομέα της δικαιοσύνης και τις διωκτικές αρχές, καθώς εξετάζει καλές πρακτικές για τη διερεύνηση και ποινική δίωξη της εμπορίας ανθρώπων σε περιόδους κρίσης. Παρέχει συστάσεις για την υποστήριξη τόσο των οργανώσεων πρώτης γραμμής όσο και των ίδιων των θυμάτων, αλλά και για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν παρόμοιες μελλοντικές κρίσεις» επισημαίνεται. Η μελέτη δείχνει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι σε πολλές περιπτώσεις τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού εξέθεσαν ευάλωτες ομάδες ακόμα περισσότερο στον κίνδυνο της εμπορίας ανθρώπων, διεύρυναν την εκμετάλλευση όσων έχουν ήδη θυματοποιηθεί και περιόρισαν την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες αρωγής.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Ο ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ !!!

 


Από Σεπτέμβριο αναμένεται χαμός με αυτό θέμα και ανάλογες εντολές που θα δοθούν κι από άλλες εταιρείες. Ήδη τέτοιες πληροφορίες φτάνουν στα αυτιά μας...


Τι μεταδίδει το tvxs.gr


Με την απομάκρυνση από την εργασία τους και τη μη καταβολή μισθού απειλεί ο όμιλος Νικ. Ι. Θεοχαράκης, τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους που δεν τηρούν τα νέα μέτρα της εταιρείας, στο πλαίσιο προστασίας λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, από την Δευτέρα 12 Ιουλίου όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, οφείλουν να προσκομίζουν στη Διεύθυνση Προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση διαγνωστικό τεστ PCR αρνητικού αποτελέσματος. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος ενός τέτοιου τεστ κυμαίνεται στα 60 περίπου ευρώ γεγονός που αποτελεί σοβαρό έξοδο για τους εργαζόμενους.

Όπως τονίζεται στην επιστολή όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «οφείλουν να φορούν διαρκώς προστατευτική μάσκα ενώ η κίνησή τους θα επιτρέπεται μόνο σε εκείνους τους χώρους που είναι απολύτως απαραίτητοι στα πλαίσια εκτέλεσης των επαγγελματικών τους καθηκόντων».

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ !!!

 



Στα νησιά οι ιδιοκτησίες αλλάζουν χέρια…

Από το mononews.gr


Η καλύτερη δουλειά -αυτή την εποχή- είναι Συμβολαιογράφος στις Κυκλάδες. Δουλειές με φούντες και αμοιβές με το παραπάνω.

Στα νησιά μας συντελείται μια ιδιοκτησιακή κοσμογονία.

Οι αλλοδαποί που θέλουν να αποκτήσουν ένα σπίτι με θέα το Αιγαίο σε κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα, δεν μπορούν να χτίσουν γιατί αυτή η διαδικασία είναι περίπλοκη και χρονοβόρα. Υποχρεωτικά λοιπόν αγοράζουν και πληρώνουν το κάτι παραπάνω.

Αμερικανοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί και Γάλλοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν πληρώνοντας ευχαρίστως το premium της Ελλάδος. Από την άλλη πλευρά οι Έλληνες ιδιοκτήτες στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων διαπιστώνουν ότι το …σπορ της ιδιοκτησίας έχει ακριβύνει πολύ ειδικά αν προορίζεται για χρήση λίγων μόνο εβδομάδων ή μηνών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



Οι… υπάλληλοι την πλήρωσαν σε αρκετά καταστήματα εχθές, αφού πολλοί παρασύρθηκαν και δεν φορούσαν μάσκες εν ώρα εργασίας.

Ωστόσο, δεν γλίτωσαν από τα βλέμματα των ελεγκτικών αρχών, που τιμώρησαν με πρόστιμο 300€ 2 υπαλλήλους σε 2 καταστήματα στα Χανιά, 3 σε 3 καταστήματα στο Ρέθυμνο και έναν σε ένα μαγαζί στην Ελούντα.

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΚΑΛΟΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ !!!

 


Από το protothema.gr


Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στο υπουργείο οικονομικών σχεδιάζουν και επανασχεδιάζουν το πλαίσιο κινήτρων για τις αποδείξεις όσο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Τώρα όμως τα τα σχέδια αυτά αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Η πρόθεση του υπουργείου να ενισχύσει (με φόρο-μπονους) όσους θέλουν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές και να ζητούν e-αποδείξεις από επαγγέλματα που ρέπουν προς την φοροδιαφυγή δείχνει ακριβώς την ρώτα που χαράσσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η αναβαλλόμενη ζήτηση η ανάκαμψη της κατανάλωσης και γενικά το πλαίσιο των συναλλαγών από δω και εμπρός θα περνούν από «ηλεκτρονικό πρίσμα» και το υπουργείο θα συνεχίσει να παρέχει κι άλλα κίνητρα για να ενισχύσει την τάση αυτή. Βέβαια στην ίδια κατεύθυνση θα στραφούν και οι μηχανισμοί ελέγχου του Δημοσίου κάτι που θα ενισχυθεί τόσο με την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών στο σύστημα Taxis όσο και με την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το οικονομικό επιτελείο καταδεικνύουν αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (που δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία). Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 14,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Το Μάιο του 2021 η αύξηση ανήλθε στο 13,5% σε σχέση με τον Μάιο του 2019 και τον Ιούνιο 2021, οι ηλεκτρονικές πληρωμές ήταν περισσότερες κατά 14,9% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019. «Αυτό δε σημαίνει αυξημένη κατανάλωση και εισοδήματα, αλλά ροπή προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές», εξηγούν απο το υπουργείο Οικονομικών και σχεδιάζουν νέους τρόπους για το πως μπορούν να αξιοποιήσουν αυτήν την πηγή εσόδων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΝΔ-ΚΙΝΑΛ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!!



Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο "Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας - Τροποποίηση του ν.4557/2018 - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1673 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018, σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω του ποινικού δικαίου και διατάξεις για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης".

"Υπέρ" της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, "κατά" ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ενώ "παρών" δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Ψηφίστηκαν επίσης:

ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ....ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ !!!

 



Αφημένα στο έλεος της τύχης είναι τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, η υπηρεσία που θεωρείται η κύρια κιβωτός μνήμης της ελληνικής ιστορίας. Εξαιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων αντιμετωπίζουν τεράστια έλλειψη οικονομικών πόρων, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση: απλήρωτα ενοίκια επί μήνες, ασυντήρητα κτίρια και υποδομές συνθέτουν μια δραματική εικόνα, ενώ, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε μια αγωνιώδη έκκλησή τους για βοήθεια, εδώ και καιρό δεν εκτελείται καμία προμήθεια αναλώσιμων υλικών και εξοπλισμού, καμία προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, υλικών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής. Εκτός από όλα αυτά, εδώ και λίγες ημέρες- από την 1η Ιουλίου- το κεντρικό κτίριο των ΓΑΚ είναι πλέον χωρίς φύλαξη και καθαριότητα καθώς έληξαν οι σχετικές συμβάσεις. Και όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας…

Εχοντας ως όραμα τη διάσωση του αρχειακού θησαυρού της χώρας, μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την ίδρυσή τους το 1914, τα ΓΑΚ ικετεύουν πλέον για τα αυτονόητα. Στον φορέα φυλάσσονται τα σημαντικότερα τεκμήρια της Ελληνικής Επανάστασης, που αφορούν στρατιωτικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, ντοκουμέντα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, από τη χούντα των συνταγματαρχών, φάκελοι γνωστών προσωπικοτήτων και αμέτρητα άλλα τεκμήρια που σκιαγραφούν μικρές και μεγάλες στιγμές της πορείας του ελληνικού κράτους. Ο φορέας περιλαμβάνει τη γενική διεύθυνση των Αρχείων στην Αθήνα και άλλες τρεις διευθύνσεις, 54 τμήματα και επτά αρχειοφυλακεία σε όλη την Ελλάδα. Τα δυσεπίλυτα προβλήματα αγγίζουν όλα τα τμήματά του.

Από το 2019. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ελένη Μαμμά, τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2019, όταν ειδικός νόμος που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Μαΐου εκείνης της χρονιάς όριζε πως τη διαχείριση όλων των οικονομικών θεμάτων και των προμηθειών των ΓΑΚ θα αναλάμβαναν πλέον οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Ως τότε οι περιφερειακές υπηρεσίες λειτουργούσαν ως επιχειρηματικές μονάδες: η καθεμία είχε τον δικό της προϋπολογισμό και τις δαπάνες της για τις οποίες βρισκόταν σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι η εποπτεύουσα Αρχή του φορέα. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως όταν προωθήθηκε η συγκεντροποίηση στην οικονομική διαχείριση των ΓΑΚ, τα πάντα πάγωσαν.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ...ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ !!!

 


Την ετήσια γενική της συνέλευση πραγματοποιεί η συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας την προσεχή Τετάρτη στα Τρίκαλα (ώρα 20:30 ανοιχτό θέατρο Φρουρίου) με ετήσιο απολογισμό, τροποποίηση καταστατικού και μια σειρά από άλλα τρέχοντα θέματα.

Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι από την ημερήσια διάταξη απουσιάζουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. καθώς το παρόν συμβούλιο διορίστηκε πέρυσι από το Πρωτοδικείο Τρικάλων λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Για το θέμα αυτό και το πως νομιμοποιείται η παραμονή της παρούσας διοίκησης, η τράπεζα δεν ανακοίνωσε το παραμικρό, ούτε καν εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου για να ενημερώσει στοιχειωδώς τα μέλη της και την κοινή γνώμη.

Οι πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση προσέφυγε και πάλι στο Πρωτοδικείο Τρικάλων και πήρε νέα παράταση χωρίς να γίνει γνωστό κάτι περισσότερο.

Σε ότι αφορά τον απολογισμό του 2020 που θα αναγνωστεί στην γενική συνέλευση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τάσος Λάππας, με επιστολή προς τους συνεταιριστές – μέλη της της τράπεζας αναφέρει μεταξύ άλλων:

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ BODYLINE», ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ, ΤΟ ROYAL PALACE ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 



Κάποτε κυριαρχούσαν στην αγορά, εκφράζοντας μέσα από την επιχειρηματική τους δράση τις νέες τάσεις του αδυνατίσματος, του fitness και όλων εκείνων των «αξιών» που αντιπροσώπευαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα και μια ολόκληρη βιομηχανία…

Το ζεύγος του Λέοντος και της Εσθήρ Λεβή μέσα από το brand Bodyline «βασίλευσαν» επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες σε αυτό το σύγχρονο Ελ Ντοράντο. Υπήρξαν, σε ένα βαθμό, πρωτοπόροι στον τομέα τους, γι αυτό και είναι γεγονός πως όσοι ακολούθησαν πάτησαν στα δικά τους βήματα.

Έτσι διέγραψαν μια ένδοξη πορεία που ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 1968, εποχή επαναστάσεων, κινημάτων και ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Ανάμεσα σε αυτά και τα πρότυπα της ομορφιάς, που από τις γεμάτες καμπύλες πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου μετατοπίστηκαν σε αυτά της λιπόσαρκης και γυμνασμένης Τουίγκι. Η νέα μόδα ήρθε σαν «οδοστρωτήρας» και η επιτυχία για όσους έπιασαν από νωρίς το «μήνυμα» ήταν απλά θέμα χρόνου.

Έκτοτε για το ζεύγος Λεβή, η άνοδος και η επιτυχία έγιναν…μονόδρομος, με τα Bodyline να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στο ζενίθ είχαν φτάσει να διαθέτουν 30 studios σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, καθώς και άλλα τρία στην Κύπρο.

Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει η εθνική περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην αντίστροφη μέτρηση, με τη σταδιακή και …ανεπίστρεπτη αποξήλωση του οικοδομήματος των Bodyline. Η επιχείρηση άρχισε να χρωστάει σε προμηθευτές, συνεργάτες, αλλά και στο Δημόσιο, -κυρίως για ΦΠΑ-, γεγονός που είχε ως συνέπεια να συλληφθεί προ δεκαετίας για λίγες ώρες ο Λ. Λεβή.

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ !!!

 



Χωρίς κλιματιστικά το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν επικίνδυνα ραντεβού χημειοθεραπειών ενώ καταστράφηκαν φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ


Tου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ - ereportaz.gr

Στο δεύτερο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου… Εν μέσω καλοκαιριού και συνθηκών καύσωνα, ο κλιματισμός δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα πρωτίστως τις καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες των ασθενών, αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία του προσωπικού που εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες.

Στα μαγειρεία

Η ίδια κατάσταση και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, αναφέρει εργαζόμενος του Νοσοκομείου Μεταξά στην «ΜΠΑΜ», όπου ένα μικρό κλιματιστικό υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να βράζει σαν καμίνι ο μικρός χώρος των Επειγόντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζομένους εκεί.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι μόλις την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 πέρασε από το ∆Σ ο διαγωνισμός για τα κλιματιστικά (με προδιαγραφές για κάλυψη αναγκών που είχαν καταγραφεί το 2020!), ο οποίος βρισκόταν στα συρτάρια περίπου έναν χρόνο, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα παραληφθούν και πότε θα τοποθετηθούν τα νέα κλιματιστικά στο νοσοκομείο!

Γενικά μαθαίνουμε ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Μεταξά δεν είναι καθόλου καλή, με έντονα παράπονα για την «κεφαλή» και τη χαρακτηριστική ολιγωρία σε καίρια ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΟΚ !!! ΕΠΑΡΚΗΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΩΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΑΔΕ !!!

 


Επαρκής εκτιμά η ΑΑΔΕ πως είναι ο χρόνος των 50 ημερών που απομένουν, έως τις 27 Αυγούστου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία για να ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

Όπως τονίζουν πηγές της ΑΑΔΕ, η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 27 Αυγούστου είναι σημαντική και για τον εξής λόγο:

Για να υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ, πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος. Αν η προθεσμία παραταθεί, τότε ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί αργότερα και, συνεπώς, θα πρέπει να καταβληθεί σε λιγότερες δόσεις από τις προβλεπόμενες.

Μετά, μάλιστα, και την επίλυση από το υπουργείο Εργασίας του θέματος με την αποστολή του αρχείου με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων σε αναστολή, το σύνολο των σχετικών στοιχείων έχει αναρτηθεί και προσυμπληρωθεί από την ΑΑΔΕ. Και πλέον θα αυξάνεται καθημερινά ο ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Ήδη από τα τέλη Ιουνίου το ημερήσιο πλήθος υποβολών άγγιξε τις 80.000 δηλώσεις, ενώ την εβδομάδα που διανύουμε έφτασε τις 108.000.

ΕΚΤ: ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ !!!

 


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΗΔΗ 22.000.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

 


ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ: ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!!

 



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΟΧΙ ΣΤΑ 10ΩΡΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ 4ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

 


Υπέρ της τετραήμερης εργασίας μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις


Θετική εξέλιξη θεωρεί τη νέα νομοθεσία για την αγορά εργασίας η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υιοθετώντας πάντως την ίδια ώρα την άποψη ότι με τον νέο εργασιακό νόμο καταργείται το 8ωρο. Οσον αφορά τις επιμέρους ρυθμίσεις του νόμου, οι μικρομεσαίοι διαφωνούν με τη δυνατότητα να απασχολείται ένας εργαζόμενος 10 ώρες και στη συνέχεια να παίρνει, για παράδειγμα, ρεπό, ενώ από την άλλη τάσσονται υπέρ της τετραήμερης εργασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), το 65% θεωρεί ότι, με δεδομένες τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας (Διαδίκτυο, τηλεργασία κ.ά.), ήταν αναγκαίο να προσαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, η οποία δεν είχε αλλάξει από το 1982. Αντίθετη άποψη είχε το 26%. Ειδικά για τον νόμο, θετική άποψη διατυπώνει το 52%, ενώ αρνητική το 40%.

Ωστόσο, το 50% διαφωνεί με τη θέσπιση του δικαιώματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας εφόσον το ζητήσει ο ίδιος ο εργαζόμενος. Στην ερώτηση αναφερόταν το παράδειγμα ότι μπορεί κάποιος να εργάζεται 10 ώρες την ημέρα για ένα χρονικό διάστημα και να παίρνει σε αντάλλαγμα ρεπό, περισσότερες άδειες ή μειωμένο ωράριο. Θετική άποψη εξέφρασε το 47%. Από την άλλη, το 54% βλέπει θετικά τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, για εργασία τέσσερις ημέρες την εβδομάδα χωρίς μείωση των αποδοχών. Αντίθετη άποψη διατύπωσε το 42%. Το 53% των ερωτηθέντων αντιμετωπίζει θετικά την αύξηση του ορίου για υπερωρίες στις 150 ώρες τον χρόνο, για διευκόλυνση όσων επιχειρήσεων και εργαζομένων το θέλουν. Αντίθετη άποψη είχε το 43%.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «SUCCESS STORY» ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 


Από το Praxis Now*

Στοιχεία της Eurostat μας δείχνουν ότι το 2020 έκλεισε με εξωτερικό χρέος ύψους € 341 δις, το υψηλότερο μετά το 2011, που αντιστοιχεί στο ανησυχητικό 205% του ΑΕΠ, παρά τον οικονομικό «γολγοθά» τον οποίο ανέβηκε η χώρα από το ξέσπασμα της κρίσης έως και σήμερα. Παράλληλα, ο κρατικός προϋπολογισμός εμφανίστηκε ελλειμματικός για πρώτη φορά μετά το 2015, καταγράφοντας έλλειμμα €16,1 δις, ήτοι 9% του ΑΕΠ, όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες. Εν συντομία, «η περίοδος χάριτος» έλαβε τέλος και το ελληνικό κράτος καλείται για ακόμη μια φορά να αγωνιστεί σκληρά για να μην κατρακυλήσει στην παγίδα της ύφεσης, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν.

Ανατρέχοντας στο 2015, το εθνικό χρέος άγγιξε τα € 311,7 δις, δηλαδή 177% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα το έλλειμμα ξεπερνούσε τα € 10,3 δις, αγγίζοντας το 6% του ΑΕΠ. Την επόμενη χρονιά, το 2016, το χρέος αυξήθηκε περαιτέρω, φτάνοντας στα € 315 δις (180% του ΑΕΠ), ενώ καταγράφηκε ασθενές πλεόνασμα της τάξης του 0,2% του ΑΕΠ (€ 424 εκατομμύρια). Έτσι, στην περίοδο της κρίσης και μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, παρατηρείται το 2016 μία στοιχειώδης βελτίωση της κατάστασης.

Το 2017, υπήρξε επίσης -ελαφρά- αύξηση του χρέους, στα € 317,4 δις, που αντιστοιχούσε όμως σε μικρότερο ποσοστό επί του ΑΕΠ (179,2%), λόγω της υψηλότερης αναλογικά αύξησης του ΑΕΠ. Ακόμη, το πλεόνασμα ξεπέρασε το € 1 δις (0,6% του ΑΕΠ), υποδηλώνοντας μια σχετικά θετική οικονομική πορεία.

Ωστόσο, σημαντική αύξηση των εξωτερικών υποχρεώσεων σημειώθηκε το 2018, με το χρέος φθάνει στα € 334,7 δις, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα (Πίνακας 1), σκαρφαλώνοντας παράλληλα στο 186,2% του ΑΕΠ. Εντούτοις, αυξημένο ήταν επίσης και το δημοσιονομικό πλεόνασμα, καθώς ξεπέρασε το € 1,6 δις, περίπου 1% του ΑΕΠ, απόρροια των δημοσιονομικών μέτρων που ελήφθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Το 2019, στη συνέχεια, αποτέλεσε την πρώτη χρονιά που ο δανεισμός μειώθηκε αισθητά, γεγονός που μεταξύ άλλων, επηρέασε θετικά τους δείκτες της οικονομίας, αφού το δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά περίπου € 3 δις, η πρώτη φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο κατά την τελευταία πενταετία. Συγκεκριμένα, το χρέος διαμορφώθηκε στα € 331 δις (180,5% του ΑΕΠ), με παράλληλη άνοδο του πλεονάσματος στα περίπου € 2 δις (1,1% του ΑΕΠ). Τα παραπάνω θετικά δεδομένα έμελλαν να συνεχιστούν και για την επόμενη χρονική περίοδο, μέχρι όμως την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19, που ανέστειλε εκ νέου την όποια πρόοδο είχε σημειωθεί.

Παρακάτω παρουσιάζεται διαγραμματικά το ελληνικό εθνικό χρέος την περίοδο 2015-2020, με στοιχεία αντλημένα από τη Eurostat.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

 



Η ανοδική πορεία που έχουν πάρει οι τιμές του πετρελαίου πολύ πριν και από τη σύγκρουση στους κόλπους του ΟΠΕΚ, από την αρχή του έτους, αποτελεί εκ πρώτης όψεως παράδοξο. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην τροχιά της απεξάρτησης από τον «μαύρο χρυσό» και γενικότερα από τα ορυκτά καύσιμα και στη στροφή προς την πράσινη ενέργεια. Ως εκ τούτου, οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Αμερικής και Ευρώπης εκποιούν μαζικά περιουσιακά στοιχεία τους και επιχειρούν τον μετασχηματισμό τους.

Ετσι, τα περιουσιακά στοιχεία που πουλάνε οι πετρελαϊκοί κολοσσοί τα αγοράζουν μικρότερες ή κρατικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Wood Mackenzie, οι αμερικανικές πετρελαϊκές Exxon Mobil και Chevron και οι ευρωπαϊκές BP, Royal Dutch Shell, Total και Eni έχουν πουλήσει συνολικά περιουσιακά στοιχεία 28,1 δισ. δολαρίων μόνο μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουν, άλλωστε, να προχωρήσουν σε περαιτέρω αποεπενδύσεις συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 30 δισ. δολαρίων. Οπως, όμως, επισημαίνει η Wood Mackenzie, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων, εγκαταστάσεων, πετρελαιοπηγών κ.λπ. της βιομηχανίας υδρογονανθράκων που είναι προς πώληση υπερβαίνει τα 140 δισ. δολάρια. Πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία πωλούνται επειδή εκτιμάται ότι αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο είτε από την κλιματική αλλαγή είτε από οικονομικούς λόγους. Πολλά άλλα είναι, άλλωστε, τα τεράστια εξακριβωμένα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που εκτιμάται πως δεν θα αντληθούν ποτέ αν η παγκόσμια οικονομία συμμορφωθεί πραγματικά με τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 09/07/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Από το banks.com.gr

H απότομη πτώση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, λόγω μιας σφοδρής εξωγενούς οικονομικής διαταραχής, τυπικά αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση του πλούτου των νοικοκυριών. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, με βάση τα στοιχεία του 2020, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει ανάλυση στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.



Σύμφωνα με σχετική μελέτη της Credit Suisse (Global Wealth Report, Ιούνιος 2021), ο πλούτος ανά ενήλικο άτομο (χρηματοοικονομικός και μη χρηματοοικονομικός πλούτος, μείον το ιδιωτικό χρέος) ακολούθησε αντίθετη πορεία από την οικονομική δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, καθώς αυξήθηκε το 2020, σε ετήσια βάση, κατά 6%, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρά τις απώλειες που κατέγραψαν οι χρηματαγορές, στο πρώτο τρίμηνο του 2020, η άμεση αντίδραση των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας -μέσω της άσκησης επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής και ιδιαίτερα χαλαρής νομισματικής πολιτικής- είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών, τόσο των κινητών αξιών, όσο και των ακινήτων, σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, η αποχή από την κατανάλωση, είτε λόγω των περιοριστικών μέτρων, είτε λόγω της αβεβαιότητας, οδήγησε σε άνοδο των αποταμιεύσεων οι οποίες ενίσχυσαν το απόθεμα χρηματοοικονομικού πλούτου.

ΠΟΙΕΣ ΚΑΠ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;;

 


Τις πταίει και τόσες και τόσες ΚΑΠ δεν έφεραν την ανάπτυξη;

Στο γνωστό τέµπο, «τι ωραία τι καλά σκίζει η βάρκα τα νερά», συνεχίζει ο υπουργός της πλατείας για το επιστέγασµα της συµφωνίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα τα κάνει όλα και θα συµφέρει τους αγρότες. Τους όρους και τις προϋποθέσεις και πως θα ενσωµατωθούν όλα αυτά στο εσωτερικό γίγνεσθαι τους έχει µελετήσει; Γιατί µε post it, τσιτάτα και εξωτερικούς συµβούλους χάνεται στο τέλος και η µετάφραση και η ανάπτυξη. Κατά τα λοιπά, χαράς ευαγγέλια για τα εξασφαλισµένα 19 δισ. ευρώ της ΚΑΠ…

Υβρίδια

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΕΦΕΤ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ !!!




Κριτσίνια που περιέχουν γλουτένη γεγονός που δεν προκύπτει από τη σήμανση του προϊόντος ανακαλεί ο ΕΦΕΤ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – ΤΥΡΙ» με την επωνυμία MY BREADSTICKS / GRECIAN LIVING – INNOVATIVE RECIPES, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 28-09-2021 και αριθμό παρτίδας Τ11612206 που παράγεται για λογαριασμό της εταιρείας Δ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με έδρα στη Λυκόβρυση Αττικής, από την εταιρεία ΤΣΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με έδρα στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το προϊόν, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΩΣΑΜΕ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...

 


ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο «ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ» ΣΟΪΜΠΛΕ: ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ !!!

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ" ΤΟΝΙΣΕ Ο «ΛΥΚΟΣ» ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Σόιμπλε: "Η Ελλάδα χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις και ο λαός της έπρεπε να πληρώσει βαρύ τίμημα" !!!




Σόιμπλε: Σωστά τα μέτρα που πήραμε για την Ελλάδα στην κρίση


Από το powergame.gr


Τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήταν ορθά, ενώ η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και στη μετά-Covid εποχή, τόνισε -μεταξύ άλλων- ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στην 25η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist στην Αθήνα, δήλωσε πως όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη – μέλη, έτσι και η Ελλάδα έπρεπε να λύσει τα προβλήματά της για να αποκτήσει προοπτική ανάπτυξης. Επίσης, όπως είπε ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, η χώρα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη της. Είναι γνωστό ότι Ελλάδα χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις και ο λαός της έπρεπε να πληρώσει βαρύ τίμημα πρόσθεσε και επεσήμανε πως δεν υπήρχε άλλος εναλλακτικός τρόπος εξόδου από την κρίση.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε δεν παρέλειψε να αναδείξει τη σημασία συνέχισης των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ !!!

 



Προβληματισμό σε ξενοδόχους, tour operators, αλλά και τουρίστες φέρνει η έξαρση της μετάλλαξης «Δέλτα» ιδιαίτερα στα νησιά που υπάρχουν και πιο αυστηρά μέτρα για τη μετάβαση σε αυτά.

Η δυναμική της μετάλλαξης σε συνδυασμό με τα πρώτα μέτρα που έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνονται σε μετακινήσεις και εστίαση αλλά και η αρνητική προοπτική να ληφθούν και άλλα ακόμα πιο αυστηρά στο άμεσο μέλλον, δημιουργεί ανησυχία καθώς οι προσδοκίες του κλάδου είχαν μεταφερθεί από καιρό στο 2ο 6μηνο του έτους.

Όμως τα πρώτα σημάδια από την πορεία του τουριστικού ρεύματος τον Ιούνιο αλλά και του Ιουλίου μέχρι στιγμής ψαλιδίζουν ήδη αυτές τις προσδοκίες.

Ο Ιούνιος είχε ξεκινήσει ούτως ή άλλως υποτονικά, ενώ και οι πρώτες μέρες του Ιουλίου φέρνουν, κατά πληροφορίες, ακυρώσεις ακόμα και σε πρωτοκλασάτους προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Μύκονος. Την ίδια ώρα στο Ιόνιο, η απουσία των Βρετανών τουριστών και μέσα στον Ιούλιο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής σε νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά με δεδομένο πως η TUI ακύρωσε τα πακέτα που προωθούσε στη βρετανική αγορά από 10 ελληνικούς προορισμούς ως και τις 21 του μήνα.

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: ΟΥΤΕ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΟΥΣ !!!

 



"Πόρτα" από το ΥΠΟΙΚ στην εστίαση


Της Αλεξάνδρας Γκίτση - capital.gr


Άπραγοι, αποχώρησαν από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και το επιτελείο του, οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης. Όπως λέει στο capital.gr ο Γιάννης Λιάρος, διευθυντής της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ), ο κ. Σταϊκούρας ήταν αδιάλακτος στα αιτήματα του κλάδου για το "πάγωμα” των εξώσεων έως το τέλος του έτους και για την παράταση μείωσης των ενοικίων. Ο κ. Λιάρος παραδέχεται ότι η κρατική στήριξη στην εστίαση ήταν σημαντική από το ξέσπασμα της κρίσης, όμως όπως σημειώνει, δεν υπάρχει δίκτυ προστασίας προσαρμογής και μεταβατικό πακέτο μέτρων τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν επιχειρήσεις που συνεχίζουν να είναι κλειστές με κρατική εντολή -αυτές που έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους- και η αγορά υπολειτουργεί. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η ψυχρολουσία στο αίτημα του συνδέσμου για μείωση του ΦΠΑ, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει από τον Νοέμβριο στο 24% από το 13% που είναι σήμερα. Σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ το θέμα θα τεθεί υπόψιν και των Βρυξελλών.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων απέστειλε χθες Τετάρτη επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με κοινοποίηση στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας Σταϊκούρα, Γεωργιάδη και Χατζηδάκη και στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο. Η ΠΟΕΣΕ, στην επιστολή της σημειώνει πως ενώ "επανέρχονται μέτρα περιοριστικά πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση ολόκληρου του κλάδου (μέχρι 15/7 με κρατική εντολή δεν λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι, περίπου το 22% του κλάδου) ταυτόχρονα η πολιτεία αποσύρει κάθε μέτρο στήριξης”.

Σε ότι αφορά τα ενοίκια, σημειώνει ότι σταματά η απαλλαγή ενοικίου, τη στιγμή που επιχειρήσεις εστίασης παραμένουν κλειστές (εσωτερικοί χώροι) με κρατική εντολή μέχρι 15/7/21 και οι λειτουργούσες με περιορισμούς του 50% της δυναμικότητάς τους. Για τον λόγο αυτό ζητά την άμεση επαναφορά του μέτρου της απαλλαγής για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και του μειωμένου κατά 40% ενοικίου μέχρι το τέλος του 2021. Για τον ΦΠΑ, σημειώνει πως η μείωση του παραμένει με προσωρινό μέτρο στο 13% μέχρι 31 Οκτωβρίου και ζητά τη μονιμοποίηση του.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Ενέσεις στις κρατικές τράπεζες εξετάζει η Τουρκία


Νέα κεφαλαιακή ενίσχυση στις κρατικές τράπεζες εξετάζει η Τουρκία, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, χρειάζεται επίσης ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, αφότου οι τράπεζες εξάντλησαν τους πόρους τους, βοηθώντας τη μάχη της Αγκυρας κατά της Covid-19, σύμφωνα με ανώτερους τραπεζίτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες κινήθηκαν πιο συντηρητικά, οι κρατικές σχεδόν διπλασίασαν τον δανεισμό τους πέρυσι, βοηθώντας την οικονομία των 720 δισ. δολαρίων να αποφύγει τη συρρίκνωση και να αυξήσει την ανάκαμψη με βοήθεια από την εκστρατεία εμβολιασμού.

Τώρα, οι αρχές θέλουν οι τράπεζες να είναι έτοιμες για ακόμη μία έκρηξη πίστωσης αργότερα αυτό το έτος για να καλύψουν την αναμενόμενη ζήτηση από τους δανειολήπτες, ανέφεραν οι έξι πηγές στο Reuters.

ΟΥΤΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΠΤΟΗΣΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ...ΡΟΥΜΑΝΙΑ !!!

 




Ούτε η πανδημία δεν πτόησε τον ρυθμό εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Εμπορικού Μητρώου της Ρουμανίας που αφορούν στον Μάρτιο του 2021, ήταν εγγεγραμμένες 7.904 εταιρείες με ελληνική συμμετοχή, ήτοι από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Μάρτιο του 2021 και παρά την πανδημία, 256 νέες εταιρείες με ελληνική συμμετοχή ενεγράφησαν στο Μητρώο.

Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσίευσε η ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι όσον αφορά στον αριθμό των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων με ελληνική συμμετοχή διαχρονικά, σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2001 οι ελληνικές επιχειρήσεις ανέρχονταν σε 1.991 και τον Δεκέμβριο του 2019 ξεπερνούσαν ήδη τις 7.600.

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!

 


Η ραγδαία εξάπλωση των παραλλάξεων του κορωνοϊού απειλεί με εκτροχιασμό άλλη μία τουριστική σεζόν σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Οι επιδημιολόγοι συγκλίνουν στο ότι η παράλλαξη Delta θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, επειδή είναι πιο μεταδοτική από άλλες - αν και η επέκτασή της δεν γίνεται παντού ομοιόμορφα.

Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εδώ και αρκετό καιρό κυρίαρχη, με τα αντίστοιχα κρούσματα να πλησιάζουν στο 100%.

Αύξηση κρουσμάτων της ινδικής παραλλαγής σημειώνεται και στη Ρωσία, όπως επίσης στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία.

Τυφλή χρονιά

Στο μεταξύ, η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ PCR, στα οποία θα υποβληθούν, κατά την άφιξή τους.

Για παράδειγμα, στο Ισραήλ, μια χώρα με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό εμβολιασμένων, η τουριστική σεζόν, χωρίς μάσκες και περιορισμούς, φαίνεται να παίρνει αναβολή…
«Υπό το φως των δεδομένων που έχουμε, στοχεύουμε στη μέγιστη προστασία για όσους ζουν στο Ισραήλ και την υγεία τους, μαζί με μια ελάχιστη οικονομική ζημιά και διαταραχές στην καθημερινή ζωή», ανέφερε ο πρωθυπουργός Νaftali Benett.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πορτογαλία, με τον πρωθυπουργό Antonio Costa να προτρέπει τους συμπατριώτες του να παραμείνουν σε επιφυλακή ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας της Covid-19.

ΣΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ME 62.500.000 !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000.000€ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

 


Τι γράφει το economico.gr

Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου περνούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς ανακηρύχθηκε πλειοδότης και στους δύο διαγωνισμούς που έγιναν σήμερα(σ.σ. χθες).

Στα 62,5 εκατ. ευρώ το τίμημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Προκοπίου προσέφερε τελικά 37,3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το τμήμα που πουλούσε η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), υπερθεματίζοντας την Pyletech, συμφερόντων τον Θεόφιλου Πριόβολου.

Προσέφερε επίσης, 25,2 εκατ. ευρώ στον παράλληλο διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή (ΕΝΑΕ) για το άλλο μισό του Ναυπηγείου. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό η Pyletech προσέφερε 22,1 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες για την ΕΤΑΔ, ενώ για την ειδική διαχείριση, από τα μέσα του φθινοπώρου και μετά, λόγω των διαδικασιών που πρέπει να τηρηθούν.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ !!!

 


Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ "ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!

ΝΕΟ LOCKDOWN=ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ESM ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...
Την ίδια ώρα που στην ΕΕ λένε ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει τα εμβόλια για την Covid-19 ναι μεν αποφαίνονται ότι είναι ανθεκτικά στη μετάλλαξη Δέλτα, όμως τώρα αρχίζουν τις κλινικές δοκιμές και δεν μπορούν να πουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα εμβόλια μπορούν να προστατέψουν πλήρως τους εμβολιασμένους !!!



Πηγές ΕΕ: Νέο lockdown θα φέρει δανεισμό από τον ESM


της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου - euro2day.gr


Συναγερμός έχει σημάνει στα οικονομικά επιτελεία των χωρών-μελών της ΕΕ καθώς η πιθανότητα ενός νέου lockdown αναμένεται να φέρει αρκετές χώρες -ειδικά με υψηλό χρέος- ενώπιον δανεισμού από τον ESM.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, οι βόρειες χώρες θέλουν να μπει σε λειτουργία το συγκεκριμένο εργαλείο και να σταματήσει η ελεύθερη χρήση παροχών.

Κάτι που βεβαίως δεν επιθυμεί η Ελλάδα.

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης της Covid-19 τύπου Δέλτα δεν αφήνει καμία χώρα αδιάφορη.

Ο κύριος λόγος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδυναμία της ΕΕ να δώσει άλλον έναν γύρο δημοσιονομικής χαλαρότητας με μεγάλα μέτρα στήριξης, εάν κάποιες χώρες οδηγηθούν και πάλι σε lockdown μέσα στο φθινόπωρο ή τον χειμώνα.

Συγκεκριμένες χώρες ήδη εξέφρασαν σε επίπεδο αρχηγών κρατών την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή «απάντηση» και σε περίπτωση lockdown αυτό να είναι καθολικό.

Δεν υπήρξε ομοφωνία. Η Ελλάδα, διαμέσου του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ήδη είπε «όχι».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός πέρασε το μήνυμα ότι «η χώρα δεν πρόκειται να κλείσει για λίγους ανεμβολίαστους» και προέτρεψε να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το extreme σενάριο.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και ερωτώμενος εάν τα μέτρα θα συνεχιστούν σε περίπτωση 4ου κύματος, απάντησε ότι το κράτος αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «σήμερα η κύρια ευθύνη του κράτους είναι να πείσει τους πολίτες ότι ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα». Συμπλήρωσε, δε, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ανέρχονται σε 34,5 δισ. ευρώ.

Πιο ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης. Μετά την περιβόητη δήλωση ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» για νέο lockdown, επανήλθε λέγοντας ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τα εμβόλια, αίρεται η υποχρέωση της κυβέρνησης να παραχωρεί μέτρα βοηθείας.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΕΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΦΟΡΟ !!!

 



Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην ΕΕ να αποσύρει το σχέδιο επιβολής φόρου στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε σύγκρουση με τη δέσμευση των Βρυξελλών να αποφύγει νέους φόρους εταιρειών, ενώ «τρέχουν» οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για έναν παγκόσμιο εταιρικό φόρο.

Το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας εγκρίθηκε από 130 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, μετά την αρχική έγκριση από την G7 τον προηγούμενο μήνα.

Αυτές τις μέρες, θα έχουν συνομιλίες ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20 την Παρασκευή στη Βενετία, όπου θεωρείται βέβαιο ότι θα απασχολήσει η πρόθεση της ΕΕ για την επιβολή ψηφιακού φόρου. Στη συνέχεια, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν, θα συναντηθεί με ομολόγους της του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Γιέλεν είχε ήδη μια «καλή και εποικοδομητική πρώτη ανταλλαγή απόψεων» με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ !!!

 


Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές προσκλήσεις για να «τρέξουν» προγράμματα για επιχειρήσεις και απασχόληση μέχρι το τέλος του χρόνου


Θέμα ημερών θεωρεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το να «πέσουν» οι υπογραφές για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, αναμένοντας να υπάρξει η τελική έγκριση.

Από την στιγμή που θα επέλθει η συμφωνία, θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, ούτως ώστε να έρθουν στην Ελλάδα τα πρώτα κονδύλια από το συνολικό πακέτο των 26 δις. ευρώ (η κυβέρνηση θα λάβει επιδοτήσεις αξίας 21,15 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα αποτελούν πόρους του δημοσίου).

Συνολικά, η Ελλάδα θα λάβει 51 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και το ΕΣΠΑ.

Ως εκ τούτου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές προσκλήσεις για να «τρέξουν» προγράμματα για επιχειρήσεις και απασχόληση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το νέο ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν, αποτελεί ευκαιρία για τον μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, στο ΕΣΠΑ δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις με καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής επενδυτικών σχεδίων, αλλά οι νέες προσκλήσεις θα είναι ανοικτές, δηλαδή χωρίς καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχεδίων και η ένταξη των επενδυτικών σχεδίων στα διάφορα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ θα γίνεται με τήρηση της σειράς προτεραιότητας.

Η κατανομή των πόρων
SSL Certificates