.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΦΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!


ΔΙΚΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ !!!

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΑΠΙ
«Ανέλαβε» την ευθύνη για τα πάντα, ωστόσο αρνείται να πληρώσει για μια απάτη που κανείς δεν είχε προβλέψει: η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπεραμύνθηκε των χειρισμών της, στο τέλος της δίκης της στη Γαλλία, καθώς επέτρεψε «από αμέλεια» την κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας !!!


«Αποφάσισα και αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου» όμως «ενήργησα με μοναδικό στόχο την προάσπιση του γενικού συμφέροντος» επέμεινε η Κριστίν Λαγκάρντ, που πήρε για τελευταία φορά τον λόγο κατά τη διάρκεια της δίκης ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας – Cour de justice de la République (CJR).

ΟΡΓΙΟ ΝΟΜΟΤΥΠΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

ΜΕΣΟ ΦΟΡΟ ΜΟΛΙΣ 6% ΑΝΤΙ 20% ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ 2015 ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Μεταξύ άλλων, οι δύο βασικοί βρετανικοί βραχίονες επενδυτικής τραπεζικής της Bank of America δεν κατέβαλλαν ούτε πέννα φόρου στο βρετανικό Δημόσιο για τα κέρδη 875 εκατ. δολαρίων που πραγματοποίησαν το 2015 (0%) !!!


Μέσο φόρο μόλις 6% πλήρωσαν νομίμως επί των τεραστίων κερδών τους πολλών δισεκατομμυρίων που πραγματοποίησαν το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές από τις μεγαλύτερες μη βρετανικές επενδυτικές και εμπορικές τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΝ
Την διαδικασία για την επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους στους λογαριασμούς ρεύματος όσων κατοικούν σε περιοχές της χώρας που λειτουργούν αιολικά πάρκα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Ενέργειας (ΥΠΕΝ) !!!


Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της των Αριθμών Παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών στις περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ, ανά Τοπική Κοινότητα και θα πρέπει να τους επιστραφεί μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς ρεύματος τα ανταποδοτικό όφελος λόγω λειτουργίας αιολικών πάρκων πλησίον στην περιοχή κατοικία τους. 

ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Με μια αλλαγή που αυξάνει το καταβαλλόμενο επίδομα στους κατοίκους των δήμων βάσει του Καλλικρατικού νόμου του 2010 χαρακτηρίζονται ορεινοί εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την καταβολή του φετινού επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης !!!



Η έκδοση της απόφασης ανοίγει το δρόμο για να ξεκινήσει και η υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τα νοικοκυριά στο taxisnet για τον φετινό χειμώνα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του επιδόματος παραμένουν ίδια και είναι τα εξής:

- Η επιδότηση διατηρείται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο κατανάλωσης.

- Επιδοτείται ανώτατη κατανάλωση 5 έως 25 λίτρων ανά τετραγωνικό ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία βρίσκεται το νοικοκυριό.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ 1.230.000 ΑΦΜ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ !!!

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Ότι 1.230.000 ΑΦΜ είναι στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών γνωστοποίησε από τη βήμα της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών !!!


Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, βρίσκονται 1.230.000 ΑΦΜ. Αυτό έκανε γνωστό η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπαναστασίου, η οποία σημείωσε ότι το ΥΠΟΙΚ διαθέτει τα κατάλληλα «εργαλεία» για να διασταυρώσει επαρκώς, κινήσεις καταθέσεων και εισοδήματα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΟΚ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ !!!


ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟ-ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!


ΣΟΚ !!! 9ΧΡΟΝΗ TRANSEXUAL ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩΦΥΛΟ ΣΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC !!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ & ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Βαφτίζουν την ανωμαλία επανάσταση (GENDER REVOLUTION) για να την πλασσάρουν ευκολότερα στους ανήλικους !!!



Τον προσεχή Ιανουάριο τον περιοδικό, National Geographic, θα κυκλοφορήσει με ένα αηδιαστικό πρωτοσέλιδο με ένα εννιάχρονο παιδάκι που είναι τρανσέξουαλ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Έιβερι Τζάκσον με καταγωγή από το Κάνσας. Γεννήθηκε αγόρι και είναι το πρώτο διεμφυλικό πρόσωπο, που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού για το τεύχος Ιανουαρίου 2017.

Όπως βλέπετε, η μικρή κάθεται χαλαρή σε μια πολυθρόνα και ποζάρει στο φακό με τον τίτλο του περιοδικού να αναφέρει: «Gender Revolution».



Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Οι οφειλές αυτών των δανείων που βεβαιώνονται στην εφορία, επειδή αφορούν ιδιωτικές διαφορές με τις τράπεζες και όχι φορολογικές υποχρεώσεις, δεν υπάγονται στα διοικητικά δικαστήρια αλλά στα αστικά, όπως όλες οι ιδιωτικές διαφορές με τις τράπεζες (ΑΕΔ 05/1989) και, έτσι, ο δανειολήπτης διατηρεί απέναντι στο δημόσιο τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που έχει απέναντι στις τράπεζες !!!





ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ !!!

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Τη 1η εργάσιμη μέρα κάθε μήνα για τους συνταξιούχους των ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και τη προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς Φορείς και το Δημόσιο !!!



Mε υπουργική απόφαση καθορίζεται ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης η πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους εντασσόμενους Φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και η προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς εντασσόμενους Φορείς και το Δημόσιο.

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ;;;

ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ
Να ενημερώσουμε την βουλευτή του Ποταμιού ότι από το 2010 οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν χάσει το 50% των ετήσιων αποδοχών τους, την ίδια ώρα τρέφουν τις στρατιές ανέργων-απλήρωτων των οικογενειών τους, και τους οποίους δημιούργησαν τα μνημόνια που με τόση θέρμη στηρίζει, ενώ όσο αφορά τους νέους συνταξιούχους...αυτοί θα παίρνουν φιλοδώρημα αντί σύνταξης !!!
Εν ολίγοις πραγματικά ευνοημένοι !!! Έτσι Αντιγόνη Λυμπεράκη ;;;




Λίγα λόγια για το σημερινό επεισόδιο: Ο νεοφιλελευθερισμός δεν βλάπτει σοβαρά μόνο την πατρίδα αλλά και την ψυχική υγεία. Και τώρα στο θέμα μας: Σε όλες τις πτέρυγες των βαρύτατα νοσούντων από ψυχιατρικά νοσήματα το υποπτεύονταν. Εις μάτην ανταριάζονταν μέσα στα λευκά κελιά, τα μαλακά, φορώντας τα λευκά υποκάμισα, που έχουν τα μανίκια από πίσω, και χτυπούσαν την κεφαλή στα λευκά τα αφρολέξ που καλύπτουν τους τοίχους. Η υποψία δεν μπορούσε να αποδειχθεί. Μέχρι χθες αυτά.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ;;; ΣΤΗΝ AKTUA 1,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Στο χαρτοφυλάκιο της Aktua πακέτα στεγαστικών δανείων ύψους 1,5 δις ευρώ

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες η Aktua Hellas (εταιρεία που ανήκει στην Alpha Bank και την ισπανική Aktua) έλαβε την πρώτη άδεια διαχείρισης “κόκκινων” δανείων στην Ελλάδα, και ήδη έχει μπει μπροστά ο σχεδιασμός για το πώς θα “χτιστεί” το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει μόνο μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με πηγές με γνώση των σχετικών αποφάσεων, στην Aktua Hellas (που αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία της από το νέο έτος) θα μεταβιβαστούν το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στεγαστικά δάνεια της Alpha Bank αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εντός του ερχόμενου έτους θα υπάρξουν ακόμα δύο “πακέτα” στεγαστικών δανείων, αξίας επίσης 500 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα, που θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία, η οποία έτσι μέχρι τα τέλη του 2017 θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 1,5 δις ευρώ.

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η RBS !!! ΣΕ BAD BANK ΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΣΤΑ 8,5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΑΚΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ
Αποχωρεί οριστικά από τη ναυτιλία και από την Ελλάδα η Royal Bank of Scotland !!!




H Royal Bank of Scotland κλείνει όλα τα τμήματά της που συνδέονται με τη ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων τόσο του Λονδίνου όσο και της Αθήνας. Όλα τα υπόλοιπα των λογαριασμών θα μεταφερθούν στην bad bank RBS Capital Resolutions, όπως αναφέρει η LloydsList.

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΤΟ CONSUMER FINANCIAL PROTECTION BUREAU
Στη μαύρη λίστα των Αμερικανών οι TCF Financial Corp, Citigroup , Wells Fargo, SunTrust Banks και Bank of America !!!



Καθόλου ευχαριστημένοι δεν είναι οι Αμερικανοί από τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Βάσει των καταγγελιών που συγκεντρώνει η ομοσπονδιακή υπηρεσία Consumer Financial Protection Bureau, οι τράπεζες Citigroup, Wells Fargo και Bank of America ήρθαν πρώτες το 2016 σε αριθμό παραπόνων και καταγγελιών από τους Αμερικανούς.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΠΑΣΙΜΟ, ΠΑΓΩΜΑ, ΚΟΥΡΕΜΑ & ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :





Σπάσιμο, πάγωμα και ετήσιο κούρεμα 2% των κόκκινων στεγαστικών δανείων προτείνουν οι τράπεζες, αλλά μόνο στις περιπτώσεις που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να τα εισπράξουν ποτέ !!!

Ανεβάζουν στροφές στο κομμάτι των ρυθμίσεων οι τράπεζες και προσφέρουν νέας γενιάς προϊόντα, με ετήσιο «κούρεμα» της οφειλής, που μπορεί να είναι της τάξης του 2%, για διάστημα από 4 μέχρι και 10 χρόνια.

Η λύση που προκρίνεται το τελευταίο διάστημα από το σύνολο των συστημικών τραπεζών προβλέπει «σπάσιμο» του στεγαστικού δανείου σε δύο μέρη και ετήσιο «κούρεμα» της τάξης του 2% στο «παγωμένο» τμήμα του κεφαλαίου.

Αν για παράδειγμα το ποσό του δανείου που έχει «παγώσει» για 10 χρόνια είναι 50.000 ευρώ, το συνολικό «κούρεμα» θα είναι 10.000 ευρώ.

Βέβαια οι λύσεις αυτές απευθύνονται ΜΟΝΟ σε εκείνους τους δανειολήπτες που έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους, δεν διαθέτουν πλήθος ακινήτων και το υπόλοιπο της οφειλής τους είναι υψηλότερο από την τρέχουσα αξία του ακινήτου.

PORSCHE ΜΑΪΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ !!!

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ
Είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο. Από τον προφυλακτήρα μέχρι τα φώτα και από τα φτερά μέχρι τους καθρέφτες. Στο εσωτερικό η ομοιότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η μεγάλη τους διαφορά είναι στην τιμή: το ένα κοστίζει από 83.000 έως 149.000 δολάρια, το άλλο από 16.115 έως 23.900 δολάρια. Το πρώτο είναι Porsche. Το δεύτερο, Zotye !!!




Το νέο SUV SR9 της κινεζικής Zotye Auto είναι ένας κλώνος της Porsche Macan στο 1/5 της τιμής. Kυκλοφόρησε πρόσφατα στην Κίνα και, αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία πωλήσεων, κάθε αντιπροσωπία πουλάει ένα αυτοκίνητο την ημέρα και η εταιρεία ενισχύει την παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση.

Ένας αντιπρόσωπος που μίλησε στο Forbes δηλώνει ότι δεν αισθάνεται καμία ενοχή για την ομοιότητα με το μοντέλο της Porsche, και θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι της γερμανικής εταιρείας, που κοστολογεί τόσο υψηλά τα αυτοκίνητά της. Ούτε ανησυχεί για τυχόν νομικές συνέπειες. Ενώ από μια αντιπροσωπία μεταχειρισμένων Porsche δήλωσαν ότι δεν ανησυχούν, καθώς όσοι έχουν τα χρήματα να αγοράσουν Porsche δεν θα αγόραζαν ποτέ Zotye.



ΡΕ ΚΟΥΛΗ .... ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ !!!



«Μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» χαρακτήρισε ο Κ.Καραμανλής τη στάση της Ν.Δ. να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία για τα μέτρα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων. Μιλώντας με συνεργάτες του ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε ιδιαίτερα οργισμένος και ανήσυχος για την στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δυσφορία Καραμανλή αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, όπως εκτιμούν οι γνωρίζοντες, μπορεί, υπό ορισμένες συνθήκες, να οδηγήσει ακόμη και σε δυσμενείς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίξεις…

ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ !!!

ΤΟ ΔΝΤ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΝΔΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ 
Η Ισλανδία πρέπει να «ξεμεθύσει» από την οικονομική επιτυχία !!!




Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι, στην Ισλανδία, το πολιτικό σύστημα επέλεξε να διασώσει τους πολίτες, αντί για τις τράπεζες !!!

Διορθωτικές κινήσεις για να αποφύγει την υπερθέρμανση της οικονομίας, η οποία κινείται εδώ και χρόνια με εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μηδενική ανεργία, πραγματοποιεί η κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας.

«Είναι όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα πάρτι και συνειδητοποιείς ότι πρέπει να χαλαρώσεις για λίγο», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Μαρ Γκούντμουντσον αναφερόμενος στα επίπεδα ρεκόρ στα οποία κινείται το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας λόγω της βελτίωσης το εμπορίου και του τουρισμού.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: 800 ΜΕ 1.300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ !!!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 
Τελικά που βρίσκουν τόσα λεφτά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να πληρώνουν τους διακινητές και να περνάνε από χώρα σε χώρα μέχρι τον τελικό προορισμό τους ;;;



Η βαλκανική οδός προς την Ευρώπη έκλεισε. Οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν αλλά δεν σταμάτησαν. Το κασέ των διακινητών εξαιτίας των δυσκολιών ανέβηκε. Το «δρομολόγιο» Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι κοστίζει 800 -1.300 ευρώ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ...4 ΧΡΟΝΙΑ
Και μάλιστα την ώρα που κάνει πρεμιέρα ο ελλειμματικός ΕΦΚΑ !!!



Μόλις 311 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 1,18 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στις εργοδοτικές εισφορές του κράτους για την ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα καταβάλει το Δημόσιο το 2017. Επιβεβαιώνοντας την «Κ» πως το κράτος ως εργοδότης στερεί από τον ΕΦΚΑ σημαντικά έσοδα και μάλιστα κατά τον πρώτο κρίσιμο χρόνο λειτουργίας του νέου υπερταμείου. Επιλέγει για τον... εαυτό του μεταβατική περίοδο 4 ετών προκειμένου να καταβάλει τις εισφορές που αντιστοιχούν σε αυτές που πληρώνουν για κύρια ασφάλιση όλοι οι υπόλοιποι εργοδότες, ξεκινώντας μάλιστα τον πρώτο χρόνο, από το 3,33%.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ 1/1/2017 !!!

ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
Αναμένεται να δοθεί 2μηνη διορία με υπουργική απόφαση !!!




Επαγγελματικό λογαριασμό στην τράπεζα θα υποχρεωθούν να ανοίξουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και γενικώς όλοι οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, από την 1 Ιανουαρίου 2017 είναι υποχρεωμένοι να πάνε στην τράπεζα και να ανοίξουν έναν επαγγελματικό λογαριασμό.

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 684.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ !!!

10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ
Γελάνε και τα τσιμέντα από το επιχείρημα της υπεράσπισης: Μπορεί να υπεξαίρεσε τα χρήματα από κρατική τράπεζα αλλά τα έπαιξε στο νόμιμο κρατικό στοίχημα..και άρα τα επέστρεψε στο κράτος !!!!




Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξε το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στην 53χρονη πρώην υπάλληλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Αγρίνιο, η οποία υπεξαίρεσε το ποσό των 684.000 ευρώ, το 2014, προκειμένου να ικανοποιήσει το πάθος της για τον τζόγο. 

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ NOVARTIS !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/12/blog-post_57.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/12/novartis.html



Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αντίγραφα δημοσιευμάτων του Τύπου που αφορούν καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από φαρμακευτική εταιρεία, με σκοπό τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών, εφόσον υπάρξουν.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΓΓΔΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΟΥ
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε οδηγίες σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας να εκδώσουν άμεσα εντολές ελέγχου για υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου (μεταβιβάσεων, γονικών παροχών και κληρονομιών) προκειμένου να μην παραγραφούν στο τέλος του έτους !!!



Με εγκύκλιό του προς τους προϊσταμένους όλων των υπηρεσιών ο Γ. Πιτσιλής τους ζητά να προχωρήσουν στην επιλογή των υποθέσεων εκείνων που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο φορολογικό ενδιαφέρον με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που προσδιορίζονται μέσω παλαιότερης εγκυκλίου. 

ΠΟΙΟΙ & ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΑΘΗΝΑ 97" ;;;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ: ΑΘΕΟΣ, ΑΠΑΤΡΙΣ, ΧΑΣΙΚΛΗΣ Ή ΚΟΚΑΪΝΑΚΙΑΣ & ΠΟΥΣΤΗΣ !!!


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ (11/12/2016) !!!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!



ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΙΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! Η ΔΕΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 2.300.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !!!

ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΒΑΣΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος καλείται να προετοιμάσει το project δημιουργίας εταιρειών προμήθειας που θα διαθέσει η ΔΕΗ σε ανταγωνιστές προχωρά η διοίκηση της εταιρείας. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο σύμβουλος θα αμειφθεί με πόσο 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ !!!

ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ 1857/2016 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ
Ο πρώην υποδιευθυντής του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, είχε ζητήσει μίζα προκειμένου να αποδεσμευθούν ποσά από πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών !!!



Με βούλευμα οτυ Συμβουλίου Εφετών Αθήνας παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποδιευθυντής τραπεζικού καταστήματος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση δωροληψίας, για την οποία είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο άλλοτε υποδιευθυντής του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε ζητήσει "μίζα", προκειμένου να αποδεσμευθούν ποσά από πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, συνελήφθη μετά από καταγγελία αγρότη.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ: ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!



ΓΓΔΕ: ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ !!!

ΑΠΟ 1/1/2017
Την υποχρέωση των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων να εξοφλούν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής τις οφειλές τους προς τα Τελωνεία οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής !!!


Συγκεκριμένα, με την απόφαση του κ. Πιτσιλή ορίζεται ότι από την 1η-1-2017: 

1. Οφειλές προς τις Τελωνειακές Αρχές από εταιρείες ή ενώσεις προσώπων που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και από φυσικά πρόσωπα, θα καταβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, εφόσον το προς καταβολή ποσό υπερβαίνει συνολικά τα χίλια (1.000) ευρώ, με εξαίρεση τα μη μηχανογραφημένα Τελωνεία και τη Δ.Δ.Υ.Υ. 
 Σε περίπτωση μη λειτουργίας του μηχανογραφικού συστήματος ICISnet και των ηλεκτρονικών πληρωμών, αυτές πραγματοποιούνται με φυσικό τρόπο μέσω τραπεζικών επιταγών. 

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


Μεγάλη αύξηση των αναγκαστικών πλειστηριασμών κατοικιών και ξενοδοχείων στην Ελλάδα αναφέρει η η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της !!!



ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΙΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/10/blog-post_49.html

«Πέντε αστέρων, δυστυχώς χρεοκοπημένο» επιγράφει η ίδια εφημερίδα το άρθρο της με θέμα τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και ξενοδοχείων στην Ελλάδα. «Η Τετάρτη είναι ημέρα πλειστηριασμών στην Αθήνα» σημειώνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας. «Οι ελληνικές τράπεζες μετά από έξι χρόνια κρίσης έχουν στα χέρια τους δεκάδες χιλιάδες ακίνητα, επειδή οι δανειολήπτες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν πλέον τις δόσεις των δανείων τους. Οι τράπεζες επιθυμούν φυσικά να πουλήσουν αυτές τις περιουσίες, ωστόσο δεν βρίσκουν αγοραστές (…).


ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΕ !!!


ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ GRECO ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

E REPORTAZ
Χαστούκι από την Greco για την Διαφθορά στην Ελλάδα!!!
Καμπανάκι για το καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατεί στην Ελλάδα όσο αφορά στην χρηματοδότηση των πολιτικών και των κομμάτων χτυπά η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) στην νέα έκθεσή της.




ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ :

http://www.ereportaz.gr/wp-content/uploads/2016/12/greco.pdf

Αναφέρει μάλιστα την ανάγκη της κατάργησης της δυνατότητας παραγραφής των αδικημάτων υπουργών και πρώην υπουργών, επισημαίνοντας ότι «οι κύριες εστίες διαφθοράς στην Ελλάδα εντοπίζονται στις τάξεις των βουλευτών, δικαστών και εισαγγελέων. Θα πρέπει επιτέλους η Ελλάδα, να άρει την παραγραφή των αδικημάτων πρώην και νυν πρωθυπουργών και υπουργών και να θεσπίσει αυστηρούς κανόνες, για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων στη χώρα».


ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΥΠΩΝΑΝ ΠΛΑΣΤΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Μαθητές στην Καλαμάτα τύπωναν πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ με πρόγραμμα από το ίντερνετ!!!




Τυχερός ήταν ένας νεαρός, καθώς χθες κινδύνεψε να πληρώσει βαριά τη μαθητική του τρέλα, όταν πριν από 3 χρόνια μαζί με άλλους 3 συμμαθητές του έφτιαξαν και κυκλοφόρησαν πλαστά χαρτονομίσματα.


Ευτυχώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον έκρινε αθώο για σύσταση συμμορίας και τον καταδίκασε για παραχάραξη χαρτονομισμάτων σε βαθμό πλημμελήματος, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή.


ΗΠΑ: ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ 10 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ CREDIT SUISSE ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΕΝΥΠΟΘΗΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΚΑΝΑΝ...ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
Το εφετείο είχε απορρίψει το 2014 την έφεση της ελβετικής τράπεζας !!!


Αντιμέτωπη με νέα αγωγή ύψους 10 δισ. δολ. από Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης έρχεται η Credit Suisse, καθώς κατηγορείται για απάτη σχετικά με την πώληση ενυπόθηκων δανείων πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008.

Η ελβετική τράπεζα το 2012 είχε χάσει υπόθεση, στην οποία κατηγορείτο για λανθασμένη παρουσίαση των κινδύνων που έκρυβαν οι επενδύσεις σε ενυπόθηκα δάνεια.
Ο εκπρόσωπος της τράπεζας, Andrew Wilson, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη.
Τον Δεκέμβριο του 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης είχε απορρίψει έφεση της Credit Suisse κατά της απόφασης.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΕ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ !!!

ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
Η Εισαγγελία πάταξης της Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για απάτη κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου !!!
Παντού ρεμούλες...και ο λογαριασμός στον ελληνικό λαό !!!

























Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε από τους νόμιμους εκπροσώπους δύο εταιρειών που προμήθευσαν ιατρικά υλικά σε δύο νοσοκομεία, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν σε απολογίες από τον ανακριτή στον οποίο ανατίθεται η περαιτέρω διερεύνηση της δικογραφίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Από το καθαρό εισόδημα των επιχειρήσεων αφαιρούνται οι δαπάνες για τη συντήρηση και επισκευή των επαγγελματικών γενικά εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και αυτοκινήτων οχημάτων. Ειδικότερα, για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά, εκπίπτουν οι δαπάνες συντήρησης, επισκευής, κυκλοφορίας και αποσβέσεων και τα μισθώματα που καταβάλλονται σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) ή σε οποιονδήποτε άλλον τρίτο, σε ποσοστό 70% του ύψους αυτών, εφόσον τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της επιχείρησης. Για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού, εκπίπτει ποσοστό 35% των δαπανών !!!




Το Συμβούλιο της Επικρατείας (και τα κατώτερα Διοικητικά Δικαστήρια) αποφάνθηκε, ότι από τα έσοδα των εταιρειών εκπίπτουν τα ποσά που διατίθενται για τη συντήρηση των αυτοκίνητων της επιχείρησης και των υπαλλήλων της, την αγορά καυσίμων για τα εν λόγω αυτοκίνητα και τις δαπάνες για αγορά ειδών καθαριότητας, καφέδων, αναψυκτικών, κά.

Κατόπιν αυτού, το ΣτΕ διέγραψε 87.990 ευρώ που είχαν καταλογιστεί σε εταιρεία από τον προϊστάμενο του Εθνικού Ελεγκτικού Κέντρου, ως λογιστικές διαφορές !!!


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ
Δελτίο Πλειστηριασμών της Τετάρτης 14/12/2016 για τον Νομό Αττικής !!!

Τράπ. Πειραιώς (8), Eurobank (3), ALPHA Bank (1), Εταιρείες (4), Ιδιώτες (13), Διαχειριστής πολυκατοικίας (1), Δημόσιο (3), εκούσιος (1).




Δελτίο Πλειστηριασμών της 14/12/2016 Νομού Αττικής (σύνολο 34)
(1 εκούσιος-δικαστική διανομή, 3 από δημόσιο)

ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 700.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ
Πώς θέτω σε ακινησία το αυτοκίνητό μου και δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας !!!




Πάρα τη διατήρηση των ίδιων τελών κυκλοφορίας και το 2017, η κίνηση στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων είναι αυξημένη, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες !!!

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν τεθεί σε ακινησία περίπου 700.000 αυτοκίνητα, εκ’των οποίων το συντριπτικό ποσοστό (άνω του 80%) αφορά, παλαιά οχήματα κυρίως άνω των 2.000cc (πληρώνουν + 600€ τέλη ετησίως – 2λιτρα με ταξινόμηση από Νοέμβριο του 2010 και πριν)..

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΞΕΛΙΞΗ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ CDS, T+3 & 1ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νούλας και Κ. Τόμπρας, κατέθεσαν ξανά σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς κκ Καλούδη, Τουλουπάκη και Τζούρα, συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούν τη δικογραφία των CDS, του Τ+3 και της μεθόδευσης υπαγωγής της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, που σχηματίστηκε με την από 09/04/2010 μηνυτήρια αναφορά των κκ Κυριάκου Τόμπρα και Γιώργου Νούλα !!!




Επί δύο ολόκληρες ώρες κατέθεταν στοιχεία και παρείχαν συμπληρωματικές εξηγήσεις στα ειδικά, τεχνικοοικονομικά ζητήματα που αφορούν τη δικογραφία, οι κκ Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νούλας και Κ. Τόμπρας, επισημαίνοντας στους οικονομικούς εισαγγελείς τα εξής :
  • Ότι, είναι αδιανόητο, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, η δικογραφία να μην έχει ακόμη οδηγηθεί στην ανάκριση και, μάλιστα, ενώ βρίσκεται ακόμη στη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης, να αγνοείται η τύχη μεγάλου μέρους των υπομνημάτων και του αποδεικτικού υλικού.
  • Ότι, με τη σημερινή κατάθεση των κκ  Ν. Νικολόπουλου, Γ. Νούλα και Κ. Τόμπρα, παραδόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς κκ Καλούδη, Τουλουπάκη και Τζούρα, όλα τα στοιχεία, τα ηλεκτρονικά αρχεία και τα έγγραφα της δικογραφίας που - άγνωστο πως - δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια τους και, έτσι, αυτοί τώρα μπορούν να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προκαταρκτική έρευνα και να διατάξουν την ανάκριση. 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ LUXLEAKS: ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ...ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ !!!

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Μοιάζει για σενάριο ταινίας πολιτικής συνωμοσίας: οι δύο πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers) που αποκάλυψαν ότι το Λουξεμβούργο ήταν φορολογικός παράδεισος και ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε τις περιβόητες αποκαλύψεις τους,γνωστές ως Luxleaks, κάθισαν ξανά χθες στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Και η συνωμοσία δεν σταματάει εδώ: Το Λουξεμβούργο που μετά τις αποκαλύψεις του 2014 είχε ορκιστεί ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το πολλαπλασίασε. Συναγωνιζόμενο με το Βέλγιο, που είδε φως (διαφθοράς) και ανέβηκε !!!
Τι δεν καταλαβαινεις ;;;




Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Με το σκάνδαλο Luxleaks αποκαλύφτηκε ότι χαριστικές συμφωνίες (“sweetheart deals”) μεταξύ της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου και μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, διευκόλυναν τις τελευταίες να πληρώνουν ελάχιστο φόρο, συχνά κάτω από 1% επί των κερδών τους. Το Μεγάλο Δουκάτο επωφελείτο συγκεντρώνοντας τις εταιρείες στο έδαφος του και οι τελευταίες έκλεβαν μαζί του τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αποφεύγοντας να πληρώσουν φόρους.

ESMT: OYTE TO 5% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ(ΤΟΚΟΙ-ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ), ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ PSI ΠΗΓΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Το ποσό των 9,7 δισ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε λιγότερο από 5% του συνόλου των δανείων που εκταμιεύθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου και του δεύτερου προγράμματος, χρησιμοποιήθηκε για να χρηματοδοτήσει υποχρεώσεις που δεν είχαν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ !!!

E REPORTAZ
Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρηματίες που πτωχεύουν λόγω αδυναμίας!!!




Δεύτερη ευκαιρία δίνεται σε επιχειρηματίες που πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας, ενώ μπαίνει φρένο σε δόλιες πτωχεύσεις με συνοπτικές διαδικασίες και επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξυγίανση των βιώσιμων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το νέο πτωχευτικό κώδικα που κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ AIRBNB !!!

ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση βραχυπρόθεσμων μισθώσεων ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, δηλαδή μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών (Αirbnb κ.λπ.), καθώς και τον προσδιορισμό των φορολογικών υποχρεώσεων γι’ αυτές τις δραστηριότητες προβλέπει το πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στη Βουλή !!!





Όπως προκύπτει από τις σχετικές διατάξεις, οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν βραχυπρόθεσμα κατοικίες ή διαμερίσματα που κατέχουν, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης που παρέχουν συγκεκριμένες ψηφιακές πλατφόρμες (Αirbnb κ.λπ.) θα πληρώνουν φόρο 15%-35% επί των μισθωμάτων που εισπράττουν και θα απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ και από το τέλος διανυκτέρευσης το οποίο θα οφείλουν να πληρώνουν από την 1η-1-2018 όσοι εκμεταλλεύονται ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα. Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο συγκεκριμένο καθεστώς οικονομικής δραστηριότητας καθορίζονται σαφώς και είναι πλέον αυστηρές καθώς προβλέπουν ελάχιστο εμβαδό ενοικιαζόμενου κτίσματος 9 τετραγωνικά μέτρα, υποχρεωτικό αερισμό, κλιματισμό και θέρμανση, απαγόρευση βραχυχρόνιας εκμίσθωσης περισσότερων από 2 ακινήτων ανά ιδιοκτήτη καθώς και απαγόρευση παροχής οποιωνδήποτε άλλων υπηρεσιών (π.χ. εστίασης, ψυχαγωγίας κ.λπ.), πλην της παροχής κλινοσκεπασμάτων. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές θα τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ, το οποίο σε περίπτωση πρώτης υποτροπής ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ και σε κάθε επόμενη υποτροπή θα φθάνει τις 20.000 ευρώ. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το άρθρο 113 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2017: 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ 50 ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΗ, ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΑ
Ολοκληρώνεται η έρευνα από τους Εισαγγελείς !!!




Ένα βήμα πριν την άσκηση δίωξης για 50 εισπρακτικές εταιρείες

Ενα βήμα πριν την ολοκλήρωση της έρευνας και - πιθανότατα- την άσκηση διώξεων εναντίον τουλάχιστον 50 εισπρακτικών εταιρειών που καταγγέλθηκαν για αθέμιτες πρακτικές, βρίσκεται η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος ολοκλήρωσε τον κύκλο των εξηγήσεων για τις οποίες είχε καλέσει τους εκπροσώπους των εταιριών και πλέον να μπει στη διαδικασία της σύνταξης πορίσματος το οποίο θα υποβάλλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Ηλ. Ζαγοραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ύποπτοι αρνήθηκαν κάθε έκνομη πράξη και επανέλαβαν πως τα καθήκοντά τους αφορούν τηλεφωνική ενημέρωση των οφειλετών και μόνον, χωρίς αντιδεοντολογικές ενέργειες ή κλήσεις.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΤΗΣ EBRD ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

8 ΣΤΟΥΣ 10 ΥΠΕΣΤΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΝΩ ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΟΠΩΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
Εθνική κατάθλιψη: Μόλις το 16% των Ελλήνων πιστεύει ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση του τα επόμενα τέσσερα χρόνια !!! 



Σύμφωνα με νέα εμπεριστατωμένη μελέτη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD), η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είχε βαθιές και ευρύτατες επιπτώσεις, επιφέροντας στους απλούς ανθρώπους δεινά μεγαλύτερα από εκείνα που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση της διετίας 2008-09 στους πληθυσμούς της Ανατολικής Ευρώπης.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ !!!

ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΔΟΛΙΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ
Fast track οι διαδικασίες !!!



Δεύτερη ευκαιρία δίνεται σε επιχειρηματίες που πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας, ενώ μπαίνει φρένο σε δόλιες πτωχεύσεις με συνοπτικές διαδικασίες και επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξυγίανση των βιώσιμων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το νέο πτωχευτικό κώδικα που κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε όσους επιχειρηματίες πτωχεύουν εξαιτίας πραγματικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων χρεών τους. Μάλιστα ορίζει ότι, εφόσον ο επιχειρηματίας επιδεικνύει καλή πίστη κατά την κήρυξη της πτώχευσης, η πτώχευση δεν οφείλεται σε δόλιες ενέργειές του και ο ίδιος παραμείνει συνεργάσιμος - και εφόσον υποβάλει σχετική αίτηση - μετά την παρέλευση δύο ετών μπορεί να πετύχει απόφαση που θα τον απαλλάσσει ακόμη και πλήρως από το υπόλοιπο των απαιτήσεων των πιστωτών του που δεν ικανοποιείται από την πτωχευτική περιουσία.
SSL Certificates