.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ;;; ΣΤΗΝ AKTUA 1,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Στο χαρτοφυλάκιο της Aktua πακέτα στεγαστικών δανείων ύψους 1,5 δις ευρώ

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες η Aktua Hellas (εταιρεία που ανήκει στην Alpha Bank και την ισπανική Aktua) έλαβε την πρώτη άδεια διαχείρισης “κόκκινων” δανείων στην Ελλάδα, και ήδη έχει μπει μπροστά ο σχεδιασμός για το πώς θα “χτιστεί” το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει μόνο μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με πηγές με γνώση των σχετικών αποφάσεων, στην Aktua Hellas (που αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία της από το νέο έτος) θα μεταβιβαστούν το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στεγαστικά δάνεια της Alpha Bank αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εντός του ερχόμενου έτους θα υπάρξουν ακόμα δύο “πακέτα” στεγαστικών δανείων, αξίας επίσης 500 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα, που θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία, η οποία έτσι μέχρι τα τέλη του 2017 θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 1,5 δις ευρώ.

Προτεραιότητα για μεταβίβαση στην Aktua Hellas θα έχουν τα στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται για τουλάχιστον 12 μήνες, ενώ δεν φαίνεται σε αυτή τη φάση να γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε μικρά, μεσαία και μεγάλα στεγαστικά δάνεια. Αντίθετα, δεν θα μεταβιβαστούν στεγαστικά δάνεια που καλύπτονται από τον νόμο Κατσέλη.

Μέσα στο επόμενο έτος θα καθοριστεί το πώς θα επεκταθεί το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και στα καταναλωτικά δάνεια, τα οποία αποτελούν “σπαζοκεφαλιά” για όλες τις τράπεζες λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους, με την επικρατέστερη άποψη να είναι ότι στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων θα πρέπει αρχικά να μεταφερθούν μόνο “μικρά” καταναλωτικά δάνεια που δεν καλύπτονται από εγγυήσεις και παραμένουν απλήρωτα για πολλά χρόνια.

Παράλληλα, στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να ληφθεί η άδεια και για την πλατφόρμα της KKR, στην οποία μετέχουν η Αlpha Bank και η Eurοbank και συζητούν να προσχωρήσουν η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική.

Η Alpha Bank στοχεύει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) στα 17,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019 από 27,3 δισ. ευρώ και ήδη στο τρίτο τρίμηνο καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις αφού μείωσε κατά 71% τα νέα NPEs.

Η λογική στην οποία βασίζεται η Aktua Hellas είναι η παροχή λύσεων που δεν μπορεί να προσφέρει μια τράπεζα. Διαθέτει δε, ευρύτατο «οπλοστάσιο» λύσεων, οι οποίες θα ενισχύσουν και θα διευρύνουν τις πρακτικές της Alpha Bank, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα αφού για μια τράπεζα κάποιες λύσεις δεν είναι πρόσφορες, όπως και η χρήση νομικών ενεργειών στις οποίες μπορεί να προχωρήσει μια εταιρεία διαχείρισης.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates