.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ;;;

ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ
Να ενημερώσουμε την βουλευτή του Ποταμιού ότι από το 2010 οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν χάσει το 50% των ετήσιων αποδοχών τους, την ίδια ώρα τρέφουν τις στρατιές ανέργων-απλήρωτων των οικογενειών τους, και τους οποίους δημιούργησαν τα μνημόνια που με τόση θέρμη στηρίζει, ενώ όσο αφορά τους νέους συνταξιούχους...αυτοί θα παίρνουν φιλοδώρημα αντί σύνταξης !!!
Εν ολίγοις πραγματικά ευνοημένοι !!! Έτσι Αντιγόνη Λυμπεράκη ;;;




Λίγα λόγια για το σημερινό επεισόδιο: Ο νεοφιλελευθερισμός δεν βλάπτει σοβαρά μόνο την πατρίδα αλλά και την ψυχική υγεία. Και τώρα στο θέμα μας: Σε όλες τις πτέρυγες των βαρύτατα νοσούντων από ψυχιατρικά νοσήματα το υποπτεύονταν. Εις μάτην ανταριάζονταν μέσα στα λευκά κελιά, τα μαλακά, φορώντας τα λευκά υποκάμισα, που έχουν τα μανίκια από πίσω, και χτυπούσαν την κεφαλή στα λευκά τα αφρολέξ που καλύπτουν τους τοίχους. Η υποψία δεν μπορούσε να αποδειχθεί. Μέχρι χθες αυτά.

Από χθες οι έγκλειστοι που είδαν την εκπομπή Λυριτζή και Οικονόμου στον Σκάι μπορούν να το αποδείξουν. Ευνοημένοι της κρίσης είναι οι γέροι συνταξιούχοι! Ναι οι κανάγιες, είναι! Είναι ευνοημένοι διότι, ενώ οι άλλοι υπέστησαν οικονομική καταστροφή, εκείνοι συγκράτησαν κάπως τα εισοδήματά τους. Επίσης, εκτός από ευνοημένοι, αποδεικνύονται και ασύλληπτα ευφυείς. Διάνοιες στην τέχνη της κονόμας. Εξπέρ στον παρά!

Μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα εισοδήματά τους την ίδια στιγμή που οι συντάξεις μειώθηκαν, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και διακοπών καταργήθηκαν και το ΕΚΑΣ κουνάει το μαντίλι του αποχαιρετισμού.

Ποιος λαμπρός οικονομικός νους ισχυρίζεται ότι οι σύγχρονοι Μπάτμαν και Σούπερμαν της κρίσης είναι οι γέροι συνταξιούχοι; Μια πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εμβαπτισμένη στο ζείδωρον ύδωρ του Ποταμίσιου κόμματος ονόματι Αντιγόνη Λυμπεράκη. Είπε η ποταμίσια καθηγήτρια:

«Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την ανέχεια δεν είναι να πάρεις μια μερίδα του πληθυσμού, η οποία έχει βελτιώσει τη θέση της τα τελευταία χρόνια, που είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 65, και να πεις "σας δίνω ένα δωράκι άπαξ". Διότι, εν τω μεταξύ, πριν από την κρίση, οι ηλικιωμένοι ήταν πραγματικά η ομάδα του πληθυσμού που είχε το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας. Στη διάρκεια της κρίσης άλλαξε αυτό. Οι ηλικιωμένοι συγκράτησαν κάπως τα εισοδήματά τους και η φτώχεια έπεσε στις οικογένειες με παιδιά και ανεργία. Οταν, λοιπόν, συμβαίνει αυτό, δεν μπορείς να πεις "θα τα δώσω στη γιαγιά να τα δώσει στην εγγονή" γιατί δεν μπορεί να γίνεται έτσι η κοινωνική πολιτική».

Ζήτω της!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates